Ponedeljak, 07.11.2016.

10:48

Džudi: Endi do prvog mesta u najjačoj konkurenciji

Džudi Mari, majka i nekadašnji trener Endija Marija, rekla je da je prvo mesto na ATP listi nagrada za veliki uloženi trud njenog sina.

Izvor: ÐN

Džudi: Endi do prvog mesta u najjaèoj konkurenciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

178 Komentari

Sortiraj po:

Vladan Vukasinovic

pre 7 godina

Endi je zasluzio prvo mesto , ali konkurencija je bila: Nole je propustio dva turnira, na dva je stigao do finala, na dva nije. Osvojio je dovoljno i dobro, ali je Endi osvojio sve ostalo, sto bi pripalo Rafi ili Federeru, zato nije tacno da je stigao u najjacoj konkurenciji.

nikol dz femija

pre 7 godina

(boots and braces, 7. novembar 2016 11:09)

ZNAČI PO VAMA SMO ISTI KAO DŽUDI, KAO Anglosaksonci !
E PA ONDA JE JASNO ŠTO NAM STALNO SMEŠTAJU, jer Srbi su im jedina konkurencija.

BIĆE DA STE ZAISTA U PRAVU, jer su se baš na Srbe i Srbiju navrzli sve sa bombama i kradjama i otimanjima bez pardona i blama i bez imalo zavera i teorija, samo direktno i ne biraju nego uzimaju čak i Kosovo i Metohiju, zlato Čaviću, 19 zemalja napada, gadja...Moniki nož u ledja...IHA HA KOLIKO TOGA IMA NE MOŽE SE NAPISATI...

Sloba

pre 7 godina

Endi prvi zato sto je prevara. Cudi me da mediji nasi ne prenose da se ove nedelje prvi put u istoriji trnisa poeni oduzeli igracu za turnir unapred tj. Djokovicu su oduzeti poeni i za Pariz i London, a London jos nije poceo. Nikad ovakva prevara nije bila ni u jednom sportu. Francuski Eurosport je detaljno objasnio. Hocu Nole da mi platis €1m zato sto te odrzavam na prvom mestu. Ako ne pokrenes ovaj postupak neces nikad biti na prvom mestu uzastopno duze od federera. Pobedi u Londonu i Marej je gotov. Nece mu pomoci ni ova nedelja sto su ti ukrali.

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Ova posesivna mamica je najogavnije biće u svetu tenisa!
Šta lupeta, vidi se da je blam što joj je sinčić postao br.1 tek kada su otišle tri legende! Pa dok je njih trojce bilo Endi je skupljao loptice!

Milan

pre 7 godina

Mari - Federer 11:14
Mari - Nadal 7:17
Mari - Djokovic 10:24

Mari - Top 10 (2016) 11:5
Djokovic Top 10 (2016) 18:3

Da, zaslužio je da bude br. 1. Isto tako je zaslužio da se ne spominje u istoj rečenici sa ostalom trojicom...

Stockton

pre 7 godina

Po meni je komentar delimicno na mestu - trebalo je da prodje puno godina i igranja u najjacoj konkurenciji, da bi konacno dosao do prvog mesta. A to sto su ti najjaci konkurenti popustili u drugoj polovini godine (ili pre) nije Endijeva krivica - on je pobedio sta je trebao i zasluzeno je prvi. Ja, kao nepopravljivi optimista, verujem da Nole vec posle Londona moze da se vrati na prvo mesto, mada su male sanse ... Ajmo Nole! :-)

badjura

pre 7 godina

Dominirao je samo jedan poslednjih godina,e kakvi su ti englezi sad ce da naprave sa njihovim marketingom od Mareja najboljeg ikad,a on to nikad nece biti,za to sto vec postoji jedan takav Srbin!

4k4.Dex

pre 7 godina

Konkurencija je izuzetna, nema sta jedna od najjacih u istoriji tenisa Conga Nisikori i Cilic za petama nece imati mira Marej ahahaha. Pa alo je neko slucajno prvi tj. kad je ta konkurencija pala maksimalno onda je to Marej.

Nestor

pre 7 godina

Pa...uvek se do prvog mesta dodje tako što pretekneš sve ostale i to je uvek najjača konkurencija u tom trenutku i ne samo najjača, već i jedina.

Prosto, otvorilo mu se sad.

ztc

pre 7 godina

e ,kad je vidim,ranije sam bio nesrecan tri dana,sad cu biti najmanje pet dana....A jos sam video onoga u sleperu,ne gine mi baksuzluk do nove godine,kineske...Ali zato je divno vreme,za vesanje...

Marko

pre 7 godina

Eh, Roger Federer svoj najbolji Tenis vec 1-2 Godine vise neigra, Rafa gde je stalno povredjen, i Nole se negde nalazi za novu Motivaciju posto je sve osvojio.
Radi toga ta izjava nije bas korektno. Jeste da je momentalno najkonstantniji i zazluseno broj 1, ali rivali nisu na onom vrhu gde su jednom bili.

Šta reći

pre 7 godina

Ne znam samo o kakvoj je konkurenciji reč, kada Federer i Nadal odavno ne pružaju maksimum a Djokovića je prestigao zahvaljujući njemu samom.

el lobo

pre 7 godina

Ne morate ovo shvatiti preozbiljno, ali da li ste bar krajičkom pameti pomislili da na poredak na ATP listi malo, malčice utiče i kladioničarska mafija? Onako iz daljine... ima načina, jel'?

Ma zaboravite! Ionako se takve ne može uticati.

nesa

pre 7 godina

@Milan
A kada je Novak prosle godine pobedjivao kakvu je on konkurenciju imao?Da ne govorimo o ovogodisnjem Garosu.Ali tada to nikom nije bio problem i Novaka smo proglasili za Boga.Ako je neko nerealan to ste vi Nolobotovi,tolika zaslepljenost polako prelazi u bolest

JPR23

pre 7 godina

Bwahahah.. Rodja igra povremeno vec dve godine, Nadal ne lici na sebe vec dve godine, Nole se trazi posle osvajanja RG... pa i Stan nije bas ove sezone...i ova o "konkurenciji"!!!

Ćorloilo Ćorlo Pk.

pre 7 godina

Moj komšija ponekad lupne nešto, ali iz toga se uvek izvuče neka pouka. Sada, malo pre, reče da pustimo ženu da se hvali. Veli da će time da ga - UREKNE!
;-) ;-)

bucko lazmisljam

pre 7 godina

G-djo Dzudit, nezelim nikog da potcenim, sli ako vi racunate Ciloca, Nisikorija, Iznera najacu konkurenciju onda Marey treba da se debelo zamisli koliko ce dugo drzati 1 mesto. Vasa stampa je imala primedbe kada nisu igrali Nadal i Federer na pojedinim turnirima i omalovazavali su Noletove uspehe, po tom kriterijumu uspeh vaseg sinceta mezimceta je prosecan.

Kvazimoodo

pre 7 godina

Endi je uspeo da se probije kad Federer i Nadal ne igraju a Nole ima krizu. Pa ne bi video prvo mesto nikada da je sve kao sto je i bilo.

вељко

pre 7 godina

Наравно,све је како ви кажете.
У најјачој конкуренцији,зна се који је био Мареј.
Ово сада је циркус.

Ћезо рца

pre 7 godina

Какав блам... Овако нешто не би смислили ни пајтоновци. Изгледа да је јуче отпочела ,,златна" ера тениса.

Sremac

pre 7 godina

Prvi je, trenutno, zasluženo. Veliki je radnik, borac, i zato mi je drago da je dospeo na čelo ATP liste.
Konkurenciju i momenat stizanja na čelo karavana je glupo komentarisati.

No.1e

pre 7 godina

Nemam razloga da mrzim Endija, nije on los lik i sasvim sigurno je zasluzio da dodje do prvog mesta. To sto Novak trenutno igra jako lose nije Endijev problem i on je samo uradio ono sto je bilo do njega, Novak svoje nije i to je to. Ipak, ova izjava je jako glupa i samo umanjuje ovaj uspeh. Svima je jasno, verujem i samom Mareju, da je ovo bila jako dobra prilika za njega. Sticajem okolnosti BAS nije imao nikakvu konkurenciju i covek je to posteno iskoristio. Tacka! Nije ni bitno ko je igrao, ko nije, ko je u formi, ko nije... Marej je dosao do prvog mesta i tu prestaje svaka prica. Sto se mene tice, skidam kapu za ostvaren cilj (jos jednom, sasvim zasluzeno), a nadam se da ce Novak uskoro da se trgne i da ce da postavi stvari onako kako treba da budu.

svaka cast

pre 7 godina

Realno je da se tenis raspao od kad je Nadal prestao da igra na nivou, takodje I Federe. Nole je uvek kidao sa njima I to mu je bilo zanimljivo I to ga je vuklo da nastavi I da se bori a zadnje dve godine Nole nema konkurenciju pa je naravno da ce da ga smori tenis, sve je monotono Bilo koji turnir da igra turnir kvote u kladionicama su 1.7 najvise, sto znaci da su sanse preko 90%. To je realno dosadno, jos je dobio sina I verovatno mu je tesko da se odvaja od njega na duze vreme tako da je to to. Tenis se raspao, trenutno nema nijedan maldi teniser koji moze nesto da uradi, Nole je osvojio Australiju sa 21 godinom tako da sta vise komentarisati za dansnju konkurenciju u tenisu, ima ATP da postane kao WTA da se menja prvi posle svakog turnira jer niko nece toliko dominirati. Svaka cast Nole!

Alex

pre 7 godina

Čestitam Mareju, jer je zaslužio ovo mesto velikim radom. Nole će se sigurno potruditi da tu ne ostane predugo. Ali reći da je to ostvario u najjačoj konkurenciji je u najmanju ruku smešno. Federer nije igrao više od polovine sezone, a i Rafa je bio povređen i na kraju se povukao sa toura. A na kraju je i Nole zbog povrede preskočio par turnira. Neću da opravdavam Noleta zato što mu je igra jednostavno slabija, ali mislim da je nemu prvo mesto sigurno važnije nego meni i da će se potruditi. U svakom slučaju, nisam baš siguran da bi u redovnim okolnostima Marej bio i drugi ove godine. Ali ipak, još jednom mu čestitam. Ako ništa, biće malo interesantnije.

xd

pre 7 godina

rofl marej je uvek bio iza trojke bas zato sto su TAD dominirali, tad jeste bila paklena konkurencija, nekoliko godina kasnije, 2016. nadal sesti ili osmi a federer sesnaesti a djokovic u "padu forme". opasna konkurencija. a moje misljenje je da je djokovic vise zasluzio da bude drugi nego ovaj marej da bude prvi. mada se ovo ne moze uporediti sa 2011. godinom.

Milan

pre 7 godina

I Verdaska, i Puja i Iznera. I to sve na jednom turniru! Malo li je? :D
Šalu na stranu, bila bi velika nepravda da jedan tako kvalitetan teniser nije bio prvi na listi makar nekoliko nedelja, nebitno koliko. Ali baš da je najjača konkurencija, to nije, naprotiv.

Ibanez

pre 7 godina

Videćemo do godine šta će imati Marej da kaže kad se majstori tenisa vrate na velika vrata! Tu podrazumevam Đokovića, Federera i Nadala, kao i Del Potra... tako da verujem da će Marej da se vrati na svoje četvrto mesto!

Života

pre 7 godina

Bez blama daje ovakvu izjavu u trentku kad su pomenuta trojica u najlošijoj formi u zadnjih par godina. Mogla je da prizna da mu je ipak "malo" bio olakšan put.

Анти-бот

pre 7 godina

Хаха, свака му част али у најјачој конкуренцији? Помешала га са Ђоковићем.

nikola

pre 7 godina

Zena je malo nerealna.U najtezoj konkurenciji.Federer ove godine ne znam da li je odigrao i tri turnira,Nadal ni bleda senka igraca od pre,a Novak totalno izgubio motivaciju posle RG.Primer kad je Novak jurio prvo mesto morao je da pobedjuje i Nadala i to 6 puta u finalu da bi mu preoteo to prvo mesto.Nadal je u tom trenutku bio prvi i redovno dolazio do finala,ali tamo je gubio od Novaka.Ovo prvo Marejevo prvo mesto je takvo da je stigao do njega,a da sa Novakom nije ni igrao,kao ni sa kako ona navodi ni sa Nadalom ni sa Federeom.Ali sasvim zasluzeno na prvom mestu,jer nije njegov problem povredjeni Federer,Nadal i ne motivisani Novak.

Ćordol

pre 7 godina

Postao broj 1 kad Rodžer i Rafa uživaju na Karibima i leče se od povreda i ne igraju tenis mesecima, kaže u vreme kad su Federer i Nadal dominirali a ta dominacija okončana pre 5 godina,pa Rodžer je zadnji Grend slem osvojio baš protiv Endija,gde je Endi bio na vrhuncu Rodžera i Rafe-oko 5.mesta,a sad je jedini rival Đole koji ne može da se sastavi;ovo prvo mesto kao nekad Jelene i Ane, sve kockice se poklopile i trajaće kratko

Neki neko

pre 7 godina

Konkurencije nema od 2013. godine. Uvek je barem jedan od 4 najbolja tenisera bio odsutan, povredjen, demotivisan. Najjača era je od 2006-12. Sve nakon i pre toga je slabije...

Realno

pre 7 godina

Dok je Nole u prvoj polovini godine igrao na nivou, Marej se nije pitao i gubio je dva gren slem finala (od Noleta naravno) to tada. Na zadnjih 6 turnira od Sinsinetija do Pariza je pobedio samo jednog top 10 igraca (prosto neverovatno kada pomislis da je tu jedan gren slem, 3 masters 1000 i 2 turnira serije 500 a igrao je 5 finala!!!) znaci ukupno je igrao 2 x puta pr. top 10 igraca uz 1 poraz i jednu pobedu). Jos ako se pogleda gde su njegovi najveci rivali bili ove godine (sa svima ima negativan skor) onda ova izjava Marijeve majke bude jos smesnija!

Milan

pre 7 godina

jel ova realna i normalna...o kakvoj konkurenciji prica...nigde ni Federera ni Nadala ni Djokovica...Boze kako neko moze tako nerealan da bude

Boki

pre 7 godina

Neeeee Dzudi nisu tu ni Federer ni Nadal.Zna se ko je u najvecoj konkurenciji ikada u tenisu dosao na prvo mesto ali vas boli to ima i da spomenete.Da ti pomognem prezime mu se zavrsava na IC!!!

ne verujem

pre 7 godina

najjaca konkurencija je bila 2011 godine, djokovic, nadal, federer, del potro, marej, conga, ferer, auu koliko je tu bilo igraca dobrih, wavrinka na primer tada nije mogao da priviri jer je uvek imao gde da se spotakne!!

bucika

pre 7 godina

Jaoj! I ja sam majka, ali bre,budi realna zeno!!! Koja konkurencija? Federer 2016 god nije igrao nekoliko turnira, isto i Nadal a o Novaku i da ne pricam...Marej je pobedjivao sve ostale tenisere na turu osim ove trojice pomenutih. Zato, mama Dzudi pssssttt...

ArthurAshe

pre 7 godina

Kako vi Novakovi navijaci imate dvostruka merila.Kad je Vilander rekao da Novakog RG ne vredi toliko jer nije dobio Rafu na putu onda je bilo pljuvanja,vadili ste se na to da je dobio Rafu godinu ranije.A sada vam smeta jer Andy dosao na vrh bez da dobio Novaka.E kako ga nije dobio u Rimu,Wibledon(2013),USO(2012).Dobio ga je 10x...Kao sta Novak nije kriv sta se Rafa povredio na Garrosu ni Murray nije kriv sta ovaj toliko los da ne moze doci do finala.I kako sad to slaba konkurencija odjednoma, do pre par meseci bila zlatna era???Slaba je konkurencija vec par godina,samo kad je Novak gazio onda to niste primetili,a sad kad je Murray dominantan onda sve vidite drugacije!

Novi Sad, Srbija

pre 7 godina

Jeste, majko. Baš kao što je postojala "velika četvorka". Svaka čast Mareju na prvom mestu, ali prvo mesto nije oteo, nego mu je zapalo kada se Đovak smorio. Dakle, svaka čast, jer je bio drugi dovoljno dugo ili u pravom trenutku da dočeka da se tako nešto desi.

boots and braces

pre 7 godina

Koja zlobna nacija kad je nas prvi on je najveci najbolji...kad neko drugi bude prvi u necemu dopingovan namesteno...eee braco izjesce vas ta pakost i zloba...

lala

pre 7 godina

2. Novak
8. Rafa
16. Fedex

Nije da je imao bas konkurenciju u njima. Ali to stvarno nema veze. On je zasluzeno br 1. covek igra sada najbolji tenis. To sto su ovi van forme ili malo prolupali. Pa sta ima Andi sa tim.

Harambeova osveta

pre 7 godina

Joooj Federer ne igra, Nadal nije u formi već dugo, nas Ferdinand mirise cveće i grli drveće. Smešno kao izvoz Vučićevih Mercedesa. Mari uživaj u prvom mestu. Ako se Nole vrati u formu nećeš dugo a ako se ne vrati onda ces možda i dve tri godine biti prvi jer trenutno si realno najbolji.

delboj

pre 7 godina

Federer i Nadal nijesu tu vec 3,4 godine. Ovaj prestarao, ovaj povrijedjen. Tako da je jedino bila trka izmedju Djokovica i Mareja, koje nije ni bilo dok Djokovic nije dozivio pad.

ds

pre 7 godina

Tvoj sin je dosao do broja 1 zato sto je tenis polako poceo da se raspada. Dzabe svi milioni u tom sportu kad su Nole, Nadal i Federer ugasili motore...

A od kuma: prvo mesto

pre 7 godina

U Junu je bilo:
16.000.... Novak
15.000.... –
14.000.... –
13.000.... –
12.000.... –
11.000.... –
10.000.... –
9.000...... –
8.000...... Endi
*
Takoreći juče, u oktobru, je bilo:
13.000.... – Novak
12.000.... –
11.000.... –
10.000.... –
9.000...... – Endi
*
a već danas, za manje od mesec dana, lista se višebno preokrenula:
11.000.... – Endi
10.000.... – Novak

Srbi

pre 7 godina

Sto se tice konkurencije, njena konstatacija je smesna, ali ma kakva bila svaka cast zeni koja je podigla 2 sina, oba prva NA SVETU u svojoj konkurenciji. Ne volim ni nju, ni njih, ali treba odati cast.

serif

pre 7 godina

Hey Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

masterkg

pre 7 godina

hahaha Sad kreće rastrzanje DŽudi od srpskih komentatora .... fan sam Đokovića, ali svaka čast - 2 sina na broju 1 - neprocenjivo ....

sasa jokic

pre 7 godina

Dzudi, Dzudi....gde ti vidis konkurente? Mari na poslednjih 6 turnira nije igraonsa igracem iz top 10.
Ali dobro, mama si pa ti je oprosteno.

Kobi na slobodi

pre 7 godina

Kakva najjača konkurencija??? Novak kada je došao na prvo mesto morao je da se kolje sa Federerom (koji je igrao sjajno), Nadalom (tada je bio odličan) i Marejem (koji je bio pretnja). Znači to je 4 tenisera, plus ako neko još zablista. Marej je sada došao na prvo mesto i jedini njegov konkurent je Novak. Vavrinka ponekad bljesne ali nije on kapacitet za prvo mesto. Dakle, žena je odvalila glupost...

rema

pre 7 godina

Kojoj najjacoj sta prica ova zena??? Najjaca konkurencija je bila 2011 kada je Djokovic imao sezonu snova kada je jak bio i Federer i Nadal i Mari,Ferrer,Tsonga,Del Potro,Berdych...

Markan

pre 7 godina

Zena je nerealna.
Ali je momak potpuno zasluzeno prvi. Nije on kriv sto ovaj nas ne moze da se sastavi pa gubi od pacera jer trazi nirvanu i svrhu zivota.
Nadam se da ce se Nolo uskoro opasuljiti jer he greota da ne napravi jos nesto dok moze.

марко

pre 7 godina

Којој конкуренцији? Само Новак и то ровит. Новак је до броја 1 стигао тако што је са Надалом, тадашњим бројем 1, играо 6:0. А Енди ове године са Новаком 1:3.

ArthurAshe

pre 7 godina

Kako vi Novakovi navijaci imate dvostruka merila.Kad je Vilander rekao da Novakog RG ne vredi toliko jer nije dobio Rafu na putu onda je bilo pljuvanja,vadili ste se na to da je dobio Rafu godinu ranije.A sada vam smeta jer Andy dosao na vrh bez da dobio Novaka.E kako ga nije dobio u Rimu,Wibledon(2013),USO(2012).Dobio ga je 10x...Kao sta Novak nije kriv sta se Rafa povredio na Garrosu ni Murray nije kriv sta ovaj toliko los da ne moze doci do finala.I kako sad to slaba konkurencija odjednoma, do pre par meseci bila zlatna era???Slaba je konkurencija vec par godina,samo kad je Novak gazio onda to niste primetili,a sad kad je Murray dominantan onda sve vidite drugacije!

tovy

pre 7 godina

Jest,ali malo sutra,dosao je na tron kada se velika cetvorka prakticno raspala,Rodzera i Rafe nema nigdje,Djole malo premoren i posustao,i on je covek,usput sa Noletom ima ove godine negativan skor,a ovi mladi igraju promenljivo.Djole kad je dolazio na prvo mesto morao je Nadala da pobedi 6 puta za redom,pa Federera nekoliko puta,pa Murray-a redovno!b Sam naziv Velika cetvorka sve govori,skoro svo vreme dpk se o tome pricalo Nole je bio na celu!Imali su svi puno bodova,a sada vidmo da samo Muray i Nole su preko 10 000 a svi ostali im nisu ni do kolena!Njemu je sada islo sve na ruku,naravno da mu treba cestitati,na upornosti i prvom mjestu,ali treba reci da ce na njemu biti samo nekoliko meseci maximalno!Nole ce brzo da se vrati!

Madjo

pre 7 godina

Endi do prvog mesta u najjačoj konkurenciji??? Pa ovo samo mogu Britanci da izjave. Federer i Nadal povređeni, Nole mu se sklonio s puta i to je njima najjača konkurencija. Koje licemerje.

Лушина

pre 7 godina

Џуди се мало занела..чуш, најјача конкуренција. Па Новак је себи учинио што је пустио овог полу Шкота полу Британца (како кад затреба), јер сад бар има неки мотив да се бори за нешто ново..прво место! Једва чекам следећи турнир.

Toto

pre 7 godina

Hahahahaha pa ovo je smešno kao kad je Vučić najavio izvoz Srpskih Mercedesa davne 2014 godine. Ili pre više od famozne dve godine. Mari uživaj u prvom mestu. Nije u najjačoj konkurenciji ali si prvi.

Danilo

pre 7 godina

Ima li neki poseban razlog zbog kojeg je mnogim komentatorima Endijeva mama odvratna, a Novakova nije? Meni je žena ok, pa bi voleo znati ako ima nešto...

Žalosna priča o mladom bogatašu

pre 7 godina

Kolko se narod opterecuje svim ovim nebitnim stvarima...
Imamo tenisera koji ima 12 gs trofeja i da ne osvoji vise nijedan i bude 153. na rang listi sledece godine, pa malo li je???

Нутрибаба Волк

pre 7 godina

Нолетова конкуренција је нажалост била најача: Жена, брат, Пепе иГмаз и Нутрибаба Волк. Велика четворка, против које није имао шансе.
По мени, може да се врати на прво место само ако Јелени да један форхенд по образу ( мислила сам да нешто овако никад нећу написати, али...), Марку неколико смечева по дупету, а иГмазу и Нутрибаби да купи карту у једном смеру. Мада је ово двоје и не кривим, људи су радили своје посао, она припремала храну- пронашла је Јелена, а иГмаз ширио своју филозофију, па је проширио и на Марка.

GM

pre 7 godina

Federer ne igra, Nadal ne igra, Djokovic kao da ne igra...
Raonic malo malo predaje, Monfils ljudi ni ne shvataju da je on u Top 10 posto ga nema ni u kakvim zavrsnicama, slicno kao i Tim. Berdih je neverovatno da je u Top 10 posto se za njega ne cuje ni na jednom turniru.
Znaci od Top 10 igraca tu su Vavrinka, Nisikori i Cilic koji igraju nesto konstantnije.

Svaka cast za konkurenciju i uspeh.

Dejan

pre 7 godina

Realno, Mari je došao na 1.mesto u trenutku kada je Nadal van forme, Federer povređen, a Novak u padu forme i izgleda rovit od povrede ruke.
Ipak, daleko je bolji od svih ostalih i zbog toga je i zasluženo preuzeo tron.
Da li će dugo trajati? Mislim da neće, ali pravog konkurenta trenutno nema osim što je za razliku od velike trojke nestalan u dužem vremenskom periodu.

Milan

pre 7 godina

Kako bi voleo da ga Nole opere u Londonu i da svi sto su Mareju cestitali jednom za svagda umuknu, jer postoji samo jedan kralj tenisa, a Marej to nije i nikad nece biti...

Srdjan

pre 7 godina

Samo sto je Nadal daleko od svog najboljeg nivoa, Federer ne igra skoro nikako ove godine, Novak je popustio jer se ispraznio osvajanjem RG i eto. Tako da je trenutak kad je Mari dosao na 1. mjesto daleko od "najteze konkurencije". Ali svejedno, svaka cast za njega u svakom slucaju.

šetač

pre 7 godina

Treba biti realan gospođo Džudi. Velika trojka se raspala. Rafe ne igra već dve godine na svom nivou, Rođa nema poslednjih godinu dana, a Nole od RG je u strahovitom padu. Tačno je da je Andy postigao velikim trudom i radom ali ja se ne sećam kada je poslednju put pobedio nekog is TOP 5. Na USO je ispao od Nišikorija.

Realnost

pre 7 godina

Kakva konkurencija ....Deda Rodzer i raspali Nadal ....Djikovic kojibkede travu i moli se Budi ....Prolupao nacisto....Ovaj Mari kao Jelena Jankovic : Nicim izazvan

Dragan

pre 7 godina

Federer se raspao,Nadal otisao u K da glavom kao i Djokovic tako da nije bas imao konkurencihu.Dogodine kada se Fedja vrati bice vrselo.Za Novaka ne znam

dzoni

pre 7 godina

Da su Djokovic, Nadal I Federer u formi ne bi on nikada video prvo mesto. No svaka cast svakako na radu I visegodisnjem trudu. Nadam se da ce Djokovic osvojiti zavrsni turnir u Londonu I vratiti se na prvo mesto.

jov

pre 7 godina

Ahahahahah Marej od Rolan Garosa nije odigrao ni jedan jedini meč protiv Federera, Nadala ili Đokovića, poslednja tri turnira nije pobedio top 10 igrača, užas. Znao sam da će se ovako pričati, da je u najjačoj konkurenciji postao prvi. Za mene jedan od najgorih broja 1 ikada...

Ns#1

pre 7 godina

Bez želje da umanjujem uspeh koji je postigao Marej, ne znam zašto Džudi spominje Federera, Nadala i Đokovića? Prva dvojica ne igraju, a nole je samo fizički tu prisutan.

ama

pre 7 godina

Cestitamo mama!Ali ,u najtezoj konkurenciji do prvog mesta je dosao Nole ,tad je bio Nadal i Federer u dobroj formi ,ove godine su sva trojica nikakva.No ,cestitamo ,prvi je privi i trenutno najbolji!

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

U kojoj konkurenciji? Nadal i fedex ga ugasili ove sezone a nole odustao od igranja zadnjih pola godine. Ovo mu je bila jedina prilika.

nikola

pre 7 godina

Zena je malo nerealna.U najtezoj konkurenciji.Federer ove godine ne znam da li je odigrao i tri turnira,Nadal ni bleda senka igraca od pre,a Novak totalno izgubio motivaciju posle RG.Primer kad je Novak jurio prvo mesto morao je da pobedjuje i Nadala i to 6 puta u finalu da bi mu preoteo to prvo mesto.Nadal je u tom trenutku bio prvi i redovno dolazio do finala,ali tamo je gubio od Novaka.Ovo prvo Marejevo prvo mesto je takvo da je stigao do njega,a da sa Novakom nije ni igrao,kao ni sa kako ona navodi ni sa Nadalom ni sa Federeom.Ali sasvim zasluzeno na prvom mestu,jer nije njegov problem povredjeni Federer,Nadal i ne motivisani Novak.

Milan

pre 7 godina

jel ova realna i normalna...o kakvoj konkurenciji prica...nigde ni Federera ni Nadala ni Djokovica...Boze kako neko moze tako nerealan da bude

марко

pre 7 godina

Којој конкуренцији? Само Новак и то ровит. Новак је до броја 1 стигао тако што је са Надалом, тадашњим бројем 1, играо 6:0. А Енди ове године са Новаком 1:3.

rema

pre 7 godina

Kojoj najjacoj sta prica ova zena??? Najjaca konkurencija je bila 2011 kada je Djokovic imao sezonu snova kada je jak bio i Federer i Nadal i Mari,Ferrer,Tsonga,Del Potro,Berdych...

jov

pre 7 godina

Ahahahahah Marej od Rolan Garosa nije odigrao ni jedan jedini meč protiv Federera, Nadala ili Đokovića, poslednja tri turnira nije pobedio top 10 igrača, užas. Znao sam da će se ovako pričati, da je u najjačoj konkurenciji postao prvi. Za mene jedan od najgorih broja 1 ikada...

Toto

pre 7 godina

Hahahahaha pa ovo je smešno kao kad je Vučić najavio izvoz Srpskih Mercedesa davne 2014 godine. Ili pre više od famozne dve godine. Mari uživaj u prvom mestu. Nije u najjačoj konkurenciji ali si prvi.

šetač

pre 7 godina

Treba biti realan gospođo Džudi. Velika trojka se raspala. Rafe ne igra već dve godine na svom nivou, Rođa nema poslednjih godinu dana, a Nole od RG je u strahovitom padu. Tačno je da je Andy postigao velikim trudom i radom ali ja se ne sećam kada je poslednju put pobedio nekog is TOP 5. Na USO je ispao od Nišikorija.

Ns#1

pre 7 godina

Bez želje da umanjujem uspeh koji je postigao Marej, ne znam zašto Džudi spominje Federera, Nadala i Đokovića? Prva dvojica ne igraju, a nole je samo fizički tu prisutan.

Realnost

pre 7 godina

Kakva konkurencija ....Deda Rodzer i raspali Nadal ....Djikovic kojibkede travu i moli se Budi ....Prolupao nacisto....Ovaj Mari kao Jelena Jankovic : Nicim izazvan

dzoni

pre 7 godina

Da su Djokovic, Nadal I Federer u formi ne bi on nikada video prvo mesto. No svaka cast svakako na radu I visegodisnjem trudu. Nadam se da ce Djokovic osvojiti zavrsni turnir u Londonu I vratiti se na prvo mesto.

Kobi na slobodi

pre 7 godina

Kakva najjača konkurencija??? Novak kada je došao na prvo mesto morao je da se kolje sa Federerom (koji je igrao sjajno), Nadalom (tada je bio odličan) i Marejem (koji je bio pretnja). Znači to je 4 tenisera, plus ako neko još zablista. Marej je sada došao na prvo mesto i jedini njegov konkurent je Novak. Vavrinka ponekad bljesne ali nije on kapacitet za prvo mesto. Dakle, žena je odvalila glupost...

Harambeova osveta

pre 7 godina

Joooj Federer ne igra, Nadal nije u formi već dugo, nas Ferdinand mirise cveće i grli drveće. Smešno kao izvoz Vučićevih Mercedesa. Mari uživaj u prvom mestu. Ako se Nole vrati u formu nećeš dugo a ako se ne vrati onda ces možda i dve tri godine biti prvi jer trenutno si realno najbolji.

Dejan

pre 7 godina

Realno, Mari je došao na 1.mesto u trenutku kada je Nadal van forme, Federer povređen, a Novak u padu forme i izgleda rovit od povrede ruke.
Ipak, daleko je bolji od svih ostalih i zbog toga je i zasluženo preuzeo tron.
Da li će dugo trajati? Mislim da neće, ali pravog konkurenta trenutno nema osim što je za razliku od velike trojke nestalan u dužem vremenskom periodu.

ama

pre 7 godina

Cestitamo mama!Ali ,u najtezoj konkurenciji do prvog mesta je dosao Nole ,tad je bio Nadal i Federer u dobroj formi ,ove godine su sva trojica nikakva.No ,cestitamo ,prvi je privi i trenutno najbolji!

masterkg

pre 7 godina

hahaha Sad kreće rastrzanje DŽudi od srpskih komentatora .... fan sam Đokovića, ali svaka čast - 2 sina na broju 1 - neprocenjivo ....

Milan

pre 7 godina

Mari - Federer 11:14
Mari - Nadal 7:17
Mari - Djokovic 10:24

Mari - Top 10 (2016) 11:5
Djokovic Top 10 (2016) 18:3

Da, zaslužio je da bude br. 1. Isto tako je zaslužio da se ne spominje u istoj rečenici sa ostalom trojicom...

4k4.Dex

pre 7 godina

Konkurencija je izuzetna, nema sta jedna od najjacih u istoriji tenisa Conga Nisikori i Cilic za petama nece imati mira Marej ahahaha. Pa alo je neko slucajno prvi tj. kad je ta konkurencija pala maksimalno onda je to Marej.

Marko

pre 7 godina

Eh, Roger Federer svoj najbolji Tenis vec 1-2 Godine vise neigra, Rafa gde je stalno povredjen, i Nole se negde nalazi za novu Motivaciju posto je sve osvojio.
Radi toga ta izjava nije bas korektno. Jeste da je momentalno najkonstantniji i zazluseno broj 1, ali rivali nisu na onom vrhu gde su jednom bili.

Srdjan

pre 7 godina

Samo sto je Nadal daleko od svog najboljeg nivoa, Federer ne igra skoro nikako ove godine, Novak je popustio jer se ispraznio osvajanjem RG i eto. Tako da je trenutak kad je Mari dosao na 1. mjesto daleko od "najteze konkurencije". Ali svejedno, svaka cast za njega u svakom slucaju.

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

U kojoj konkurenciji? Nadal i fedex ga ugasili ove sezone a nole odustao od igranja zadnjih pola godine. Ovo mu je bila jedina prilika.

No.1e

pre 7 godina

Nemam razloga da mrzim Endija, nije on los lik i sasvim sigurno je zasluzio da dodje do prvog mesta. To sto Novak trenutno igra jako lose nije Endijev problem i on je samo uradio ono sto je bilo do njega, Novak svoje nije i to je to. Ipak, ova izjava je jako glupa i samo umanjuje ovaj uspeh. Svima je jasno, verujem i samom Mareju, da je ovo bila jako dobra prilika za njega. Sticajem okolnosti BAS nije imao nikakvu konkurenciju i covek je to posteno iskoristio. Tacka! Nije ni bitno ko je igrao, ko nije, ko je u formi, ko nije... Marej je dosao do prvog mesta i tu prestaje svaka prica. Sto se mene tice, skidam kapu za ostvaren cilj (jos jednom, sasvim zasluzeno), a nadam se da ce Novak uskoro da se trgne i da ce da postavi stvari onako kako treba da budu.

GM

pre 7 godina

Federer ne igra, Nadal ne igra, Djokovic kao da ne igra...
Raonic malo malo predaje, Monfils ljudi ni ne shvataju da je on u Top 10 posto ga nema ni u kakvim zavrsnicama, slicno kao i Tim. Berdih je neverovatno da je u Top 10 posto se za njega ne cuje ni na jednom turniru.
Znaci od Top 10 igraca tu su Vavrinka, Nisikori i Cilic koji igraju nesto konstantnije.

Svaka cast za konkurenciju i uspeh.

Nestor

pre 7 godina

Pa...uvek se do prvog mesta dodje tako što pretekneš sve ostale i to je uvek najjača konkurencija u tom trenutku i ne samo najjača, već i jedina.

Prosto, otvorilo mu se sad.

Dragan

pre 7 godina

Federer se raspao,Nadal otisao u K da glavom kao i Djokovic tako da nije bas imao konkurencihu.Dogodine kada se Fedja vrati bice vrselo.Za Novaka ne znam

Milan

pre 7 godina

I Verdaska, i Puja i Iznera. I to sve na jednom turniru! Malo li je? :D
Šalu na stranu, bila bi velika nepravda da jedan tako kvalitetan teniser nije bio prvi na listi makar nekoliko nedelja, nebitno koliko. Ali baš da je najjača konkurencija, to nije, naprotiv.

Markan

pre 7 godina

Zena je nerealna.
Ali je momak potpuno zasluzeno prvi. Nije on kriv sto ovaj nas ne moze da se sastavi pa gubi od pacera jer trazi nirvanu i svrhu zivota.
Nadam se da ce se Nolo uskoro opasuljiti jer he greota da ne napravi jos nesto dok moze.

badjura

pre 7 godina

Dominirao je samo jedan poslednjih godina,e kakvi su ti englezi sad ce da naprave sa njihovim marketingom od Mareja najboljeg ikad,a on to nikad nece biti,za to sto vec postoji jedan takav Srbin!

ztc

pre 7 godina

e ,kad je vidim,ranije sam bio nesrecan tri dana,sad cu biti najmanje pet dana....A jos sam video onoga u sleperu,ne gine mi baksuzluk do nove godine,kineske...Ali zato je divno vreme,za vesanje...

ArthurAshe

pre 7 godina

Kako vi Novakovi navijaci imate dvostruka merila.Kad je Vilander rekao da Novakog RG ne vredi toliko jer nije dobio Rafu na putu onda je bilo pljuvanja,vadili ste se na to da je dobio Rafu godinu ranije.A sada vam smeta jer Andy dosao na vrh bez da dobio Novaka.E kako ga nije dobio u Rimu,Wibledon(2013),USO(2012).Dobio ga je 10x...Kao sta Novak nije kriv sta se Rafa povredio na Garrosu ni Murray nije kriv sta ovaj toliko los da ne moze doci do finala.I kako sad to slaba konkurencija odjednoma, do pre par meseci bila zlatna era???Slaba je konkurencija vec par godina,samo kad je Novak gazio onda to niste primetili,a sad kad je Murray dominantan onda sve vidite drugacije!

Žalosna priča o mladom bogatašu

pre 7 godina

Kolko se narod opterecuje svim ovim nebitnim stvarima...
Imamo tenisera koji ima 12 gs trofeja i da ne osvoji vise nijedan i bude 153. na rang listi sledece godine, pa malo li je???

Kvazimoodo

pre 7 godina

Endi je uspeo da se probije kad Federer i Nadal ne igraju a Nole ima krizu. Pa ne bi video prvo mesto nikada da je sve kao sto je i bilo.

bucika

pre 7 godina

Jaoj! I ja sam majka, ali bre,budi realna zeno!!! Koja konkurencija? Federer 2016 god nije igrao nekoliko turnira, isto i Nadal a o Novaku i da ne pricam...Marej je pobedjivao sve ostale tenisere na turu osim ove trojice pomenutih. Zato, mama Dzudi pssssttt...

Ћезо рца

pre 7 godina

Какав блам... Овако нешто не би смислили ни пајтоновци. Изгледа да је јуче отпочела ,,златна" ера тениса.

ds

pre 7 godina

Tvoj sin je dosao do broja 1 zato sto je tenis polako poceo da se raspada. Dzabe svi milioni u tom sportu kad su Nole, Nadal i Federer ugasili motore...

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Ova posesivna mamica je najogavnije biće u svetu tenisa!
Šta lupeta, vidi se da je blam što joj je sinčić postao br.1 tek kada su otišle tri legende! Pa dok je njih trojce bilo Endi je skupljao loptice!

A od kuma: prvo mesto

pre 7 godina

U Junu je bilo:
16.000.... Novak
15.000.... –
14.000.... –
13.000.... –
12.000.... –
11.000.... –
10.000.... –
9.000...... –
8.000...... Endi
*
Takoreći juče, u oktobru, je bilo:
13.000.... – Novak
12.000.... –
11.000.... –
10.000.... –
9.000...... – Endi
*
a već danas, za manje od mesec dana, lista se višebno preokrenula:
11.000.... – Endi
10.000.... – Novak

Лушина

pre 7 godina

Џуди се мало занела..чуш, најјача конкуренција. Па Новак је себи учинио што је пустио овог полу Шкота полу Британца (како кад затреба), јер сад бар има неки мотив да се бори за нешто ново..прво место! Једва чекам следећи турнир.

Sremac

pre 7 godina

Prvi je, trenutno, zasluženo. Veliki je radnik, borac, i zato mi je drago da je dospeo na čelo ATP liste.
Konkurenciju i momenat stizanja na čelo karavana je glupo komentarisati.

ArthurAshe

pre 7 godina

Kako vi Novakovi navijaci imate dvostruka merila.Kad je Vilander rekao da Novakog RG ne vredi toliko jer nije dobio Rafu na putu onda je bilo pljuvanja,vadili ste se na to da je dobio Rafu godinu ranije.A sada vam smeta jer Andy dosao na vrh bez da dobio Novaka.E kako ga nije dobio u Rimu,Wibledon(2013),USO(2012).Dobio ga je 10x...Kao sta Novak nije kriv sta se Rafa povredio na Garrosu ni Murray nije kriv sta ovaj toliko los da ne moze doci do finala.I kako sad to slaba konkurencija odjednoma, do pre par meseci bila zlatna era???Slaba je konkurencija vec par godina,samo kad je Novak gazio onda to niste primetili,a sad kad je Murray dominantan onda sve vidite drugacije!

sasa jokic

pre 7 godina

Dzudi, Dzudi....gde ti vidis konkurente? Mari na poslednjih 6 turnira nije igraonsa igracem iz top 10.
Ali dobro, mama si pa ti je oprosteno.

Нутрибаба Волк

pre 7 godina

Нолетова конкуренција је нажалост била најача: Жена, брат, Пепе иГмаз и Нутрибаба Волк. Велика четворка, против које није имао шансе.
По мени, може да се врати на прво место само ако Јелени да један форхенд по образу ( мислила сам да нешто овако никад нећу написати, али...), Марку неколико смечева по дупету, а иГмазу и Нутрибаби да купи карту у једном смеру. Мада је ово двоје и не кривим, људи су радили своје посао, она припремала храну- пронашла је Јелена, а иГмаз ширио своју филозофију, па је проширио и на Марка.

Šta reći

pre 7 godina

Ne znam samo o kakvoj je konkurenciji reč, kada Federer i Nadal odavno ne pružaju maksimum a Djokovića je prestigao zahvaljujući njemu samom.

JPR23

pre 7 godina

Bwahahah.. Rodja igra povremeno vec dve godine, Nadal ne lici na sebe vec dve godine, Nole se trazi posle osvajanja RG... pa i Stan nije bas ove sezone...i ova o "konkurenciji"!!!

Stockton

pre 7 godina

Po meni je komentar delimicno na mestu - trebalo je da prodje puno godina i igranja u najjacoj konkurenciji, da bi konacno dosao do prvog mesta. A to sto su ti najjaci konkurenti popustili u drugoj polovini godine (ili pre) nije Endijeva krivica - on je pobedio sta je trebao i zasluzeno je prvi. Ja, kao nepopravljivi optimista, verujem da Nole vec posle Londona moze da se vrati na prvo mesto, mada su male sanse ... Ajmo Nole! :-)

Анти-бот

pre 7 godina

Хаха, свака му част али у најјачој конкуренцији? Помешала га са Ђоковићем.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

G-djo Dzudit, nezelim nikog da potcenim, sli ako vi racunate Ciloca, Nisikorija, Iznera najacu konkurenciju onda Marey treba da se debelo zamisli koliko ce dugo drzati 1 mesto. Vasa stampa je imala primedbe kada nisu igrali Nadal i Federer na pojedinim turnirima i omalovazavali su Noletove uspehe, po tom kriterijumu uspeh vaseg sinceta mezimceta je prosecan.

Života

pre 7 godina

Bez blama daje ovakvu izjavu u trentku kad su pomenuta trojica u najlošijoj formi u zadnjih par godina. Mogla je da prizna da mu je ipak "malo" bio olakšan put.

tovy

pre 7 godina

Jest,ali malo sutra,dosao je na tron kada se velika cetvorka prakticno raspala,Rodzera i Rafe nema nigdje,Djole malo premoren i posustao,i on je covek,usput sa Noletom ima ove godine negativan skor,a ovi mladi igraju promenljivo.Djole kad je dolazio na prvo mesto morao je Nadala da pobedi 6 puta za redom,pa Federera nekoliko puta,pa Murray-a redovno!b Sam naziv Velika cetvorka sve govori,skoro svo vreme dpk se o tome pricalo Nole je bio na celu!Imali su svi puno bodova,a sada vidmo da samo Muray i Nole su preko 10 000 a svi ostali im nisu ni do kolena!Njemu je sada islo sve na ruku,naravno da mu treba cestitati,na upornosti i prvom mjestu,ali treba reci da ce na njemu biti samo nekoliko meseci maximalno!Nole ce brzo da se vrati!

Danilo

pre 7 godina

Ima li neki poseban razlog zbog kojeg je mnogim komentatorima Endijeva mama odvratna, a Novakova nije? Meni je žena ok, pa bi voleo znati ako ima nešto...

xd

pre 7 godina

rofl marej je uvek bio iza trojke bas zato sto su TAD dominirali, tad jeste bila paklena konkurencija, nekoliko godina kasnije, 2016. nadal sesti ili osmi a federer sesnaesti a djokovic u "padu forme". opasna konkurencija. a moje misljenje je da je djokovic vise zasluzio da bude drugi nego ovaj marej da bude prvi. mada se ovo ne moze uporediti sa 2011. godinom.

boots and braces

pre 7 godina

Koja zlobna nacija kad je nas prvi on je najveci najbolji...kad neko drugi bude prvi u necemu dopingovan namesteno...eee braco izjesce vas ta pakost i zloba...

svaka cast

pre 7 godina

Realno je da se tenis raspao od kad je Nadal prestao da igra na nivou, takodje I Federe. Nole je uvek kidao sa njima I to mu je bilo zanimljivo I to ga je vuklo da nastavi I da se bori a zadnje dve godine Nole nema konkurenciju pa je naravno da ce da ga smori tenis, sve je monotono Bilo koji turnir da igra turnir kvote u kladionicama su 1.7 najvise, sto znaci da su sanse preko 90%. To je realno dosadno, jos je dobio sina I verovatno mu je tesko da se odvaja od njega na duze vreme tako da je to to. Tenis se raspao, trenutno nema nijedan maldi teniser koji moze nesto da uradi, Nole je osvojio Australiju sa 21 godinom tako da sta vise komentarisati za dansnju konkurenciju u tenisu, ima ATP da postane kao WTA da se menja prvi posle svakog turnira jer niko nece toliko dominirati. Svaka cast Nole!

Ćordol

pre 7 godina

Postao broj 1 kad Rodžer i Rafa uživaju na Karibima i leče se od povreda i ne igraju tenis mesecima, kaže u vreme kad su Federer i Nadal dominirali a ta dominacija okončana pre 5 godina,pa Rodžer je zadnji Grend slem osvojio baš protiv Endija,gde je Endi bio na vrhuncu Rodžera i Rafe-oko 5.mesta,a sad je jedini rival Đole koji ne može da se sastavi;ovo prvo mesto kao nekad Jelene i Ane, sve kockice se poklopile i trajaće kratko

Alex

pre 7 godina

Čestitam Mareju, jer je zaslužio ovo mesto velikim radom. Nole će se sigurno potruditi da tu ne ostane predugo. Ali reći da je to ostvario u najjačoj konkurenciji je u najmanju ruku smešno. Federer nije igrao više od polovine sezone, a i Rafa je bio povređen i na kraju se povukao sa toura. A na kraju je i Nole zbog povrede preskočio par turnira. Neću da opravdavam Noleta zato što mu je igra jednostavno slabija, ali mislim da je nemu prvo mesto sigurno važnije nego meni i da će se potruditi. U svakom slučaju, nisam baš siguran da bi u redovnim okolnostima Marej bio i drugi ove godine. Ali ipak, još jednom mu čestitam. Ako ništa, biće malo interesantnije.

ne verujem

pre 7 godina

najjaca konkurencija je bila 2011 godine, djokovic, nadal, federer, del potro, marej, conga, ferer, auu koliko je tu bilo igraca dobrih, wavrinka na primer tada nije mogao da priviri jer je uvek imao gde da se spotakne!!

Novi Sad, Srbija

pre 7 godina

Jeste, majko. Baš kao što je postojala "velika četvorka". Svaka čast Mareju na prvom mestu, ali prvo mesto nije oteo, nego mu je zapalo kada se Đovak smorio. Dakle, svaka čast, jer je bio drugi dovoljno dugo ili u pravom trenutku da dočeka da se tako nešto desi.

вељко

pre 7 godina

Наравно,све је како ви кажете.
У најјачој конкуренцији,зна се који је био Мареј.
Ово сада је циркус.

nesa

pre 7 godina

@Milan
A kada je Novak prosle godine pobedjivao kakvu je on konkurenciju imao?Da ne govorimo o ovogodisnjem Garosu.Ali tada to nikom nije bio problem i Novaka smo proglasili za Boga.Ako je neko nerealan to ste vi Nolobotovi,tolika zaslepljenost polako prelazi u bolest

Milan

pre 7 godina

Kako bi voleo da ga Nole opere u Londonu i da svi sto su Mareju cestitali jednom za svagda umuknu, jer postoji samo jedan kralj tenisa, a Marej to nije i nikad nece biti...

Realno

pre 7 godina

Dok je Nole u prvoj polovini godine igrao na nivou, Marej se nije pitao i gubio je dva gren slem finala (od Noleta naravno) to tada. Na zadnjih 6 turnira od Sinsinetija do Pariza je pobedio samo jednog top 10 igraca (prosto neverovatno kada pomislis da je tu jedan gren slem, 3 masters 1000 i 2 turnira serije 500 a igrao je 5 finala!!!) znaci ukupno je igrao 2 x puta pr. top 10 igraca uz 1 poraz i jednu pobedu). Jos ako se pogleda gde su njegovi najveci rivali bili ove godine (sa svima ima negativan skor) onda ova izjava Marijeve majke bude jos smesnija!

Ibanez

pre 7 godina

Videćemo do godine šta će imati Marej da kaže kad se majstori tenisa vrate na velika vrata! Tu podrazumevam Đokovića, Federera i Nadala, kao i Del Potra... tako da verujem da će Marej da se vrati na svoje četvrto mesto!

Madjo

pre 7 godina

Endi do prvog mesta u najjačoj konkurenciji??? Pa ovo samo mogu Britanci da izjave. Federer i Nadal povređeni, Nole mu se sklonio s puta i to je njima najjača konkurencija. Koje licemerje.

Srbi

pre 7 godina

Sto se tice konkurencije, njena konstatacija je smesna, ali ma kakva bila svaka cast zeni koja je podigla 2 sina, oba prva NA SVETU u svojoj konkurenciji. Ne volim ni nju, ni njih, ali treba odati cast.

Boki

pre 7 godina

Neeeee Dzudi nisu tu ni Federer ni Nadal.Zna se ko je u najvecoj konkurenciji ikada u tenisu dosao na prvo mesto ali vas boli to ima i da spomenete.Da ti pomognem prezime mu se zavrsava na IC!!!

delboj

pre 7 godina

Federer i Nadal nijesu tu vec 3,4 godine. Ovaj prestarao, ovaj povrijedjen. Tako da je jedino bila trka izmedju Djokovica i Mareja, koje nije ni bilo dok Djokovic nije dozivio pad.

Ćorloilo Ćorlo Pk.

pre 7 godina

Moj komšija ponekad lupne nešto, ali iz toga se uvek izvuče neka pouka. Sada, malo pre, reče da pustimo ženu da se hvali. Veli da će time da ga - UREKNE!
;-) ;-)

lala

pre 7 godina

2. Novak
8. Rafa
16. Fedex

Nije da je imao bas konkurenciju u njima. Ali to stvarno nema veze. On je zasluzeno br 1. covek igra sada najbolji tenis. To sto su ovi van forme ili malo prolupali. Pa sta ima Andi sa tim.

Sloba

pre 7 godina

Endi prvi zato sto je prevara. Cudi me da mediji nasi ne prenose da se ove nedelje prvi put u istoriji trnisa poeni oduzeli igracu za turnir unapred tj. Djokovicu su oduzeti poeni i za Pariz i London, a London jos nije poceo. Nikad ovakva prevara nije bila ni u jednom sportu. Francuski Eurosport je detaljno objasnio. Hocu Nole da mi platis €1m zato sto te odrzavam na prvom mestu. Ako ne pokrenes ovaj postupak neces nikad biti na prvom mestu uzastopno duze od federera. Pobedi u Londonu i Marej je gotov. Nece mu pomoci ni ova nedelja sto su ti ukrali.

Neki neko

pre 7 godina

Konkurencije nema od 2013. godine. Uvek je barem jedan od 4 najbolja tenisera bio odsutan, povredjen, demotivisan. Najjača era je od 2006-12. Sve nakon i pre toga je slabije...

serif

pre 7 godina

Hey Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

el lobo

pre 7 godina

Ne morate ovo shvatiti preozbiljno, ali da li ste bar krajičkom pameti pomislili da na poredak na ATP listi malo, malčice utiče i kladioničarska mafija? Onako iz daljine... ima načina, jel'?

Ma zaboravite! Ionako se takve ne može uticati.

nikol dz femija

pre 7 godina

(boots and braces, 7. novembar 2016 11:09)

ZNAČI PO VAMA SMO ISTI KAO DŽUDI, KAO Anglosaksonci !
E PA ONDA JE JASNO ŠTO NAM STALNO SMEŠTAJU, jer Srbi su im jedina konkurencija.

BIĆE DA STE ZAISTA U PRAVU, jer su se baš na Srbe i Srbiju navrzli sve sa bombama i kradjama i otimanjima bez pardona i blama i bez imalo zavera i teorija, samo direktno i ne biraju nego uzimaju čak i Kosovo i Metohiju, zlato Čaviću, 19 zemalja napada, gadja...Moniki nož u ledja...IHA HA KOLIKO TOGA IMA NE MOŽE SE NAPISATI...

Vladan Vukasinovic

pre 7 godina

Endi je zasluzio prvo mesto , ali konkurencija je bila: Nole je propustio dva turnira, na dva je stigao do finala, na dva nije. Osvojio je dovoljno i dobro, ali je Endi osvojio sve ostalo, sto bi pripalo Rafi ili Federeru, zato nije tacno da je stigao u najjacoj konkurenciji.

ArthurAshe

pre 7 godina

Kako vi Novakovi navijaci imate dvostruka merila.Kad je Vilander rekao da Novakog RG ne vredi toliko jer nije dobio Rafu na putu onda je bilo pljuvanja,vadili ste se na to da je dobio Rafu godinu ranije.A sada vam smeta jer Andy dosao na vrh bez da dobio Novaka.E kako ga nije dobio u Rimu,Wibledon(2013),USO(2012).Dobio ga je 10x...Kao sta Novak nije kriv sta se Rafa povredio na Garrosu ni Murray nije kriv sta ovaj toliko los da ne moze doci do finala.I kako sad to slaba konkurencija odjednoma, do pre par meseci bila zlatna era???Slaba je konkurencija vec par godina,samo kad je Novak gazio onda to niste primetili,a sad kad je Murray dominantan onda sve vidite drugacije!

masterkg

pre 7 godina

hahaha Sad kreće rastrzanje DŽudi od srpskih komentatora .... fan sam Đokovića, ali svaka čast - 2 sina na broju 1 - neprocenjivo ....

ArthurAshe

pre 7 godina

Kako vi Novakovi navijaci imate dvostruka merila.Kad je Vilander rekao da Novakog RG ne vredi toliko jer nije dobio Rafu na putu onda je bilo pljuvanja,vadili ste se na to da je dobio Rafu godinu ranije.A sada vam smeta jer Andy dosao na vrh bez da dobio Novaka.E kako ga nije dobio u Rimu,Wibledon(2013),USO(2012).Dobio ga je 10x...Kao sta Novak nije kriv sta se Rafa povredio na Garrosu ni Murray nije kriv sta ovaj toliko los da ne moze doci do finala.I kako sad to slaba konkurencija odjednoma, do pre par meseci bila zlatna era???Slaba je konkurencija vec par godina,samo kad je Novak gazio onda to niste primetili,a sad kad je Murray dominantan onda sve vidite drugacije!

nesa

pre 7 godina

@Milan
A kada je Novak prosle godine pobedjivao kakvu je on konkurenciju imao?Da ne govorimo o ovogodisnjem Garosu.Ali tada to nikom nije bio problem i Novaka smo proglasili za Boga.Ako je neko nerealan to ste vi Nolobotovi,tolika zaslepljenost polako prelazi u bolest

Milan

pre 7 godina

jel ova realna i normalna...o kakvoj konkurenciji prica...nigde ni Federera ni Nadala ni Djokovica...Boze kako neko moze tako nerealan da bude

nikola

pre 7 godina

Zena je malo nerealna.U najtezoj konkurenciji.Federer ove godine ne znam da li je odigrao i tri turnira,Nadal ni bleda senka igraca od pre,a Novak totalno izgubio motivaciju posle RG.Primer kad je Novak jurio prvo mesto morao je da pobedjuje i Nadala i to 6 puta u finalu da bi mu preoteo to prvo mesto.Nadal je u tom trenutku bio prvi i redovno dolazio do finala,ali tamo je gubio od Novaka.Ovo prvo Marejevo prvo mesto je takvo da je stigao do njega,a da sa Novakom nije ni igrao,kao ni sa kako ona navodi ni sa Nadalom ni sa Federeom.Ali sasvim zasluzeno na prvom mestu,jer nije njegov problem povredjeni Federer,Nadal i ne motivisani Novak.

Danilo

pre 7 godina

Ima li neki poseban razlog zbog kojeg je mnogim komentatorima Endijeva mama odvratna, a Novakova nije? Meni je žena ok, pa bi voleo znati ako ima nešto...

jov

pre 7 godina

Ahahahahah Marej od Rolan Garosa nije odigrao ni jedan jedini meč protiv Federera, Nadala ili Đokovića, poslednja tri turnira nije pobedio top 10 igrača, užas. Znao sam da će se ovako pričati, da je u najjačoj konkurenciji postao prvi. Za mene jedan od najgorih broja 1 ikada...

boots and braces

pre 7 godina

Koja zlobna nacija kad je nas prvi on je najveci najbolji...kad neko drugi bude prvi u necemu dopingovan namesteno...eee braco izjesce vas ta pakost i zloba...

марко

pre 7 godina

Којој конкуренцији? Само Новак и то ровит. Новак је до броја 1 стигао тако што је са Надалом, тадашњим бројем 1, играо 6:0. А Енди ове године са Новаком 1:3.

Realnost

pre 7 godina

Kakva konkurencija ....Deda Rodzer i raspali Nadal ....Djikovic kojibkede travu i moli se Budi ....Prolupao nacisto....Ovaj Mari kao Jelena Jankovic : Nicim izazvan

rema

pre 7 godina

Kojoj najjacoj sta prica ova zena??? Najjaca konkurencija je bila 2011 kada je Djokovic imao sezonu snova kada je jak bio i Federer i Nadal i Mari,Ferrer,Tsonga,Del Potro,Berdych...

Kobi na slobodi

pre 7 godina

Kakva najjača konkurencija??? Novak kada je došao na prvo mesto morao je da se kolje sa Federerom (koji je igrao sjajno), Nadalom (tada je bio odličan) i Marejem (koji je bio pretnja). Znači to je 4 tenisera, plus ako neko još zablista. Marej je sada došao na prvo mesto i jedini njegov konkurent je Novak. Vavrinka ponekad bljesne ali nije on kapacitet za prvo mesto. Dakle, žena je odvalila glupost...

Milan

pre 7 godina

Mari - Federer 11:14
Mari - Nadal 7:17
Mari - Djokovic 10:24

Mari - Top 10 (2016) 11:5
Djokovic Top 10 (2016) 18:3

Da, zaslužio je da bude br. 1. Isto tako je zaslužio da se ne spominje u istoj rečenici sa ostalom trojicom...

dzoni

pre 7 godina

Da su Djokovic, Nadal I Federer u formi ne bi on nikada video prvo mesto. No svaka cast svakako na radu I visegodisnjem trudu. Nadam se da ce Djokovic osvojiti zavrsni turnir u Londonu I vratiti se na prvo mesto.

Лушина

pre 7 godina

Џуди се мало занела..чуш, најјача конкуренција. Па Новак је себи учинио што је пустио овог полу Шкота полу Британца (како кад затреба), јер сад бар има неки мотив да се бори за нешто ново..прво место! Једва чекам следећи турнир.

4k4.Dex

pre 7 godina

Konkurencija je izuzetna, nema sta jedna od najjacih u istoriji tenisa Conga Nisikori i Cilic za petama nece imati mira Marej ahahaha. Pa alo je neko slucajno prvi tj. kad je ta konkurencija pala maksimalno onda je to Marej.

ama

pre 7 godina

Cestitamo mama!Ali ,u najtezoj konkurenciji do prvog mesta je dosao Nole ,tad je bio Nadal i Federer u dobroj formi ,ove godine su sva trojica nikakva.No ,cestitamo ,prvi je privi i trenutno najbolji!

šetač

pre 7 godina

Treba biti realan gospođo Džudi. Velika trojka se raspala. Rafe ne igra već dve godine na svom nivou, Rođa nema poslednjih godinu dana, a Nole od RG je u strahovitom padu. Tačno je da je Andy postigao velikim trudom i radom ali ja se ne sećam kada je poslednju put pobedio nekog is TOP 5. Na USO je ispao od Nišikorija.

bucika

pre 7 godina

Jaoj! I ja sam majka, ali bre,budi realna zeno!!! Koja konkurencija? Federer 2016 god nije igrao nekoliko turnira, isto i Nadal a o Novaku i da ne pricam...Marej je pobedjivao sve ostale tenisere na turu osim ove trojice pomenutih. Zato, mama Dzudi pssssttt...

ztc

pre 7 godina

e ,kad je vidim,ranije sam bio nesrecan tri dana,sad cu biti najmanje pet dana....A jos sam video onoga u sleperu,ne gine mi baksuzluk do nove godine,kineske...Ali zato je divno vreme,za vesanje...

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

U kojoj konkurenciji? Nadal i fedex ga ugasili ove sezone a nole odustao od igranja zadnjih pola godine. Ovo mu je bila jedina prilika.

Toto

pre 7 godina

Hahahahaha pa ovo je smešno kao kad je Vučić najavio izvoz Srpskih Mercedesa davne 2014 godine. Ili pre više od famozne dve godine. Mari uživaj u prvom mestu. Nije u najjačoj konkurenciji ali si prvi.

Žikica-prva puška Srbije

pre 7 godina

Ova posesivna mamica je najogavnije biće u svetu tenisa!
Šta lupeta, vidi se da je blam što joj je sinčić postao br.1 tek kada su otišle tri legende! Pa dok je njih trojce bilo Endi je skupljao loptice!

ds

pre 7 godina

Tvoj sin je dosao do broja 1 zato sto je tenis polako poceo da se raspada. Dzabe svi milioni u tom sportu kad su Nole, Nadal i Federer ugasili motore...

Markan

pre 7 godina

Zena je nerealna.
Ali je momak potpuno zasluzeno prvi. Nije on kriv sto ovaj nas ne moze da se sastavi pa gubi od pacera jer trazi nirvanu i svrhu zivota.
Nadam se da ce se Nolo uskoro opasuljiti jer he greota da ne napravi jos nesto dok moze.

Stockton

pre 7 godina

Po meni je komentar delimicno na mestu - trebalo je da prodje puno godina i igranja u najjacoj konkurenciji, da bi konacno dosao do prvog mesta. A to sto su ti najjaci konkurenti popustili u drugoj polovini godine (ili pre) nije Endijeva krivica - on je pobedio sta je trebao i zasluzeno je prvi. Ja, kao nepopravljivi optimista, verujem da Nole vec posle Londona moze da se vrati na prvo mesto, mada su male sanse ... Ajmo Nole! :-)

Srdjan

pre 7 godina

Samo sto je Nadal daleko od svog najboljeg nivoa, Federer ne igra skoro nikako ove godine, Novak je popustio jer se ispraznio osvajanjem RG i eto. Tako da je trenutak kad je Mari dosao na 1. mjesto daleko od "najteze konkurencije". Ali svejedno, svaka cast za njega u svakom slucaju.

Harambeova osveta

pre 7 godina

Joooj Federer ne igra, Nadal nije u formi već dugo, nas Ferdinand mirise cveće i grli drveće. Smešno kao izvoz Vučićevih Mercedesa. Mari uživaj u prvom mestu. Ako se Nole vrati u formu nećeš dugo a ako se ne vrati onda ces možda i dve tri godine biti prvi jer trenutno si realno najbolji.

Sremac

pre 7 godina

Prvi je, trenutno, zasluženo. Veliki je radnik, borac, i zato mi je drago da je dospeo na čelo ATP liste.
Konkurenciju i momenat stizanja na čelo karavana je glupo komentarisati.

Dragan

pre 7 godina

Federer se raspao,Nadal otisao u K da glavom kao i Djokovic tako da nije bas imao konkurencihu.Dogodine kada se Fedja vrati bice vrselo.Za Novaka ne znam

Ns#1

pre 7 godina

Bez želje da umanjujem uspeh koji je postigao Marej, ne znam zašto Džudi spominje Federera, Nadala i Đokovića? Prva dvojica ne igraju, a nole je samo fizički tu prisutan.

GM

pre 7 godina

Federer ne igra, Nadal ne igra, Djokovic kao da ne igra...
Raonic malo malo predaje, Monfils ljudi ni ne shvataju da je on u Top 10 posto ga nema ni u kakvim zavrsnicama, slicno kao i Tim. Berdih je neverovatno da je u Top 10 posto se za njega ne cuje ni na jednom turniru.
Znaci od Top 10 igraca tu su Vavrinka, Nisikori i Cilic koji igraju nesto konstantnije.

Svaka cast za konkurenciju i uspeh.

Нутрибаба Волк

pre 7 godina

Нолетова конкуренција је нажалост била најача: Жена, брат, Пепе иГмаз и Нутрибаба Волк. Велика четворка, против које није имао шансе.
По мени, може да се врати на прво место само ако Јелени да један форхенд по образу ( мислила сам да нешто овако никад нећу написати, али...), Марку неколико смечева по дупету, а иГмазу и Нутрибаби да купи карту у једном смеру. Мада је ово двоје и не кривим, људи су радили своје посао, она припремала храну- пронашла је Јелена, а иГмаз ширио своју филозофију, па је проширио и на Марка.

badjura

pre 7 godina

Dominirao je samo jedan poslednjih godina,e kakvi su ti englezi sad ce da naprave sa njihovim marketingom od Mareja najboljeg ikad,a on to nikad nece biti,za to sto vec postoji jedan takav Srbin!

Sloba

pre 7 godina

Endi prvi zato sto je prevara. Cudi me da mediji nasi ne prenose da se ove nedelje prvi put u istoriji trnisa poeni oduzeli igracu za turnir unapred tj. Djokovicu su oduzeti poeni i za Pariz i London, a London jos nije poceo. Nikad ovakva prevara nije bila ni u jednom sportu. Francuski Eurosport je detaljno objasnio. Hocu Nole da mi platis €1m zato sto te odrzavam na prvom mestu. Ako ne pokrenes ovaj postupak neces nikad biti na prvom mestu uzastopno duze od federera. Pobedi u Londonu i Marej je gotov. Nece mu pomoci ni ova nedelja sto su ti ukrali.

Dejan

pre 7 godina

Realno, Mari je došao na 1.mesto u trenutku kada je Nadal van forme, Federer povređen, a Novak u padu forme i izgleda rovit od povrede ruke.
Ipak, daleko je bolji od svih ostalih i zbog toga je i zasluženo preuzeo tron.
Da li će dugo trajati? Mislim da neće, ali pravog konkurenta trenutno nema osim što je za razliku od velike trojke nestalan u dužem vremenskom periodu.

Анти-бот

pre 7 godina

Хаха, свака му част али у најјачој конкуренцији? Помешала га са Ђоковићем.

sasa jokic

pre 7 godina

Dzudi, Dzudi....gde ti vidis konkurente? Mari na poslednjih 6 turnira nije igraonsa igracem iz top 10.
Ali dobro, mama si pa ti je oprosteno.

Žalosna priča o mladom bogatašu

pre 7 godina

Kolko se narod opterecuje svim ovim nebitnim stvarima...
Imamo tenisera koji ima 12 gs trofeja i da ne osvoji vise nijedan i bude 153. na rang listi sledece godine, pa malo li je???

bucko lazmisljam

pre 7 godina

G-djo Dzudit, nezelim nikog da potcenim, sli ako vi racunate Ciloca, Nisikorija, Iznera najacu konkurenciju onda Marey treba da se debelo zamisli koliko ce dugo drzati 1 mesto. Vasa stampa je imala primedbe kada nisu igrali Nadal i Federer na pojedinim turnirima i omalovazavali su Noletove uspehe, po tom kriterijumu uspeh vaseg sinceta mezimceta je prosecan.

el lobo

pre 7 godina

Ne morate ovo shvatiti preozbiljno, ali da li ste bar krajičkom pameti pomislili da na poredak na ATP listi malo, malčice utiče i kladioničarska mafija? Onako iz daljine... ima načina, jel'?

Ma zaboravite! Ionako se takve ne može uticati.

Ћезо рца

pre 7 godina

Какав блам... Овако нешто не би смислили ни пајтоновци. Изгледа да је јуче отпочела ,,златна" ера тениса.

ne verujem

pre 7 godina

najjaca konkurencija je bila 2011 godine, djokovic, nadal, federer, del potro, marej, conga, ferer, auu koliko je tu bilo igraca dobrih, wavrinka na primer tada nije mogao da priviri jer je uvek imao gde da se spotakne!!

Realno

pre 7 godina

Dok je Nole u prvoj polovini godine igrao na nivou, Marej se nije pitao i gubio je dva gren slem finala (od Noleta naravno) to tada. Na zadnjih 6 turnira od Sinsinetija do Pariza je pobedio samo jednog top 10 igraca (prosto neverovatno kada pomislis da je tu jedan gren slem, 3 masters 1000 i 2 turnira serije 500 a igrao je 5 finala!!!) znaci ukupno je igrao 2 x puta pr. top 10 igraca uz 1 poraz i jednu pobedu). Jos ako se pogleda gde su njegovi najveci rivali bili ove godine (sa svima ima negativan skor) onda ova izjava Marijeve majke bude jos smesnija!

Kvazimoodo

pre 7 godina

Endi je uspeo da se probije kad Federer i Nadal ne igraju a Nole ima krizu. Pa ne bi video prvo mesto nikada da je sve kao sto je i bilo.

Života

pre 7 godina

Bez blama daje ovakvu izjavu u trentku kad su pomenuta trojica u najlošijoj formi u zadnjih par godina. Mogla je da prizna da mu je ipak "malo" bio olakšan put.

xd

pre 7 godina

rofl marej je uvek bio iza trojke bas zato sto su TAD dominirali, tad jeste bila paklena konkurencija, nekoliko godina kasnije, 2016. nadal sesti ili osmi a federer sesnaesti a djokovic u "padu forme". opasna konkurencija. a moje misljenje je da je djokovic vise zasluzio da bude drugi nego ovaj marej da bude prvi. mada se ovo ne moze uporediti sa 2011. godinom.

Madjo

pre 7 godina

Endi do prvog mesta u najjačoj konkurenciji??? Pa ovo samo mogu Britanci da izjave. Federer i Nadal povređeni, Nole mu se sklonio s puta i to je njima najjača konkurencija. Koje licemerje.

Neki neko

pre 7 godina

Konkurencije nema od 2013. godine. Uvek je barem jedan od 4 najbolja tenisera bio odsutan, povredjen, demotivisan. Najjača era je od 2006-12. Sve nakon i pre toga je slabije...

Ćorloilo Ćorlo Pk.

pre 7 godina

Moj komšija ponekad lupne nešto, ali iz toga se uvek izvuče neka pouka. Sada, malo pre, reče da pustimo ženu da se hvali. Veli da će time da ga - UREKNE!
;-) ;-)

вељко

pre 7 godina

Наравно,све је како ви кажете.
У најјачој конкуренцији,зна се који је био Мареј.
Ово сада је циркус.

JPR23

pre 7 godina

Bwahahah.. Rodja igra povremeno vec dve godine, Nadal ne lici na sebe vec dve godine, Nole se trazi posle osvajanja RG... pa i Stan nije bas ove sezone...i ova o "konkurenciji"!!!

Alex

pre 7 godina

Čestitam Mareju, jer je zaslužio ovo mesto velikim radom. Nole će se sigurno potruditi da tu ne ostane predugo. Ali reći da je to ostvario u najjačoj konkurenciji je u najmanju ruku smešno. Federer nije igrao više od polovine sezone, a i Rafa je bio povređen i na kraju se povukao sa toura. A na kraju je i Nole zbog povrede preskočio par turnira. Neću da opravdavam Noleta zato što mu je igra jednostavno slabija, ali mislim da je nemu prvo mesto sigurno važnije nego meni i da će se potruditi. U svakom slučaju, nisam baš siguran da bi u redovnim okolnostima Marej bio i drugi ove godine. Ali ipak, još jednom mu čestitam. Ako ništa, biće malo interesantnije.

No.1e

pre 7 godina

Nemam razloga da mrzim Endija, nije on los lik i sasvim sigurno je zasluzio da dodje do prvog mesta. To sto Novak trenutno igra jako lose nije Endijev problem i on je samo uradio ono sto je bilo do njega, Novak svoje nije i to je to. Ipak, ova izjava je jako glupa i samo umanjuje ovaj uspeh. Svima je jasno, verujem i samom Mareju, da je ovo bila jako dobra prilika za njega. Sticajem okolnosti BAS nije imao nikakvu konkurenciju i covek je to posteno iskoristio. Tacka! Nije ni bitno ko je igrao, ko nije, ko je u formi, ko nije... Marej je dosao do prvog mesta i tu prestaje svaka prica. Sto se mene tice, skidam kapu za ostvaren cilj (jos jednom, sasvim zasluzeno), a nadam se da ce Novak uskoro da se trgne i da ce da postavi stvari onako kako treba da budu.

Novi Sad, Srbija

pre 7 godina

Jeste, majko. Baš kao što je postojala "velika četvorka". Svaka čast Mareju na prvom mestu, ali prvo mesto nije oteo, nego mu je zapalo kada se Đovak smorio. Dakle, svaka čast, jer je bio drugi dovoljno dugo ili u pravom trenutku da dočeka da se tako nešto desi.

Milan

pre 7 godina

Kako bi voleo da ga Nole opere u Londonu i da svi sto su Mareju cestitali jednom za svagda umuknu, jer postoji samo jedan kralj tenisa, a Marej to nije i nikad nece biti...

Boki

pre 7 godina

Neeeee Dzudi nisu tu ni Federer ni Nadal.Zna se ko je u najvecoj konkurenciji ikada u tenisu dosao na prvo mesto ali vas boli to ima i da spomenete.Da ti pomognem prezime mu se zavrsava na IC!!!

delboj

pre 7 godina

Federer i Nadal nijesu tu vec 3,4 godine. Ovaj prestarao, ovaj povrijedjen. Tako da je jedino bila trka izmedju Djokovica i Mareja, koje nije ni bilo dok Djokovic nije dozivio pad.

lala

pre 7 godina

2. Novak
8. Rafa
16. Fedex

Nije da je imao bas konkurenciju u njima. Ali to stvarno nema veze. On je zasluzeno br 1. covek igra sada najbolji tenis. To sto su ovi van forme ili malo prolupali. Pa sta ima Andi sa tim.

svaka cast

pre 7 godina

Realno je da se tenis raspao od kad je Nadal prestao da igra na nivou, takodje I Federe. Nole je uvek kidao sa njima I to mu je bilo zanimljivo I to ga je vuklo da nastavi I da se bori a zadnje dve godine Nole nema konkurenciju pa je naravno da ce da ga smori tenis, sve je monotono Bilo koji turnir da igra turnir kvote u kladionicama su 1.7 najvise, sto znaci da su sanse preko 90%. To je realno dosadno, jos je dobio sina I verovatno mu je tesko da se odvaja od njega na duze vreme tako da je to to. Tenis se raspao, trenutno nema nijedan maldi teniser koji moze nesto da uradi, Nole je osvojio Australiju sa 21 godinom tako da sta vise komentarisati za dansnju konkurenciju u tenisu, ima ATP da postane kao WTA da se menja prvi posle svakog turnira jer niko nece toliko dominirati. Svaka cast Nole!

Šta reći

pre 7 godina

Ne znam samo o kakvoj je konkurenciji reč, kada Federer i Nadal odavno ne pružaju maksimum a Djokovića je prestigao zahvaljujući njemu samom.

Nestor

pre 7 godina

Pa...uvek se do prvog mesta dodje tako što pretekneš sve ostale i to je uvek najjača konkurencija u tom trenutku i ne samo najjača, već i jedina.

Prosto, otvorilo mu se sad.

Ćordol

pre 7 godina

Postao broj 1 kad Rodžer i Rafa uživaju na Karibima i leče se od povreda i ne igraju tenis mesecima, kaže u vreme kad su Federer i Nadal dominirali a ta dominacija okončana pre 5 godina,pa Rodžer je zadnji Grend slem osvojio baš protiv Endija,gde je Endi bio na vrhuncu Rodžera i Rafe-oko 5.mesta,a sad je jedini rival Đole koji ne može da se sastavi;ovo prvo mesto kao nekad Jelene i Ane, sve kockice se poklopile i trajaće kratko

tovy

pre 7 godina

Jest,ali malo sutra,dosao je na tron kada se velika cetvorka prakticno raspala,Rodzera i Rafe nema nigdje,Djole malo premoren i posustao,i on je covek,usput sa Noletom ima ove godine negativan skor,a ovi mladi igraju promenljivo.Djole kad je dolazio na prvo mesto morao je Nadala da pobedi 6 puta za redom,pa Federera nekoliko puta,pa Murray-a redovno!b Sam naziv Velika cetvorka sve govori,skoro svo vreme dpk se o tome pricalo Nole je bio na celu!Imali su svi puno bodova,a sada vidmo da samo Muray i Nole su preko 10 000 a svi ostali im nisu ni do kolena!Njemu je sada islo sve na ruku,naravno da mu treba cestitati,na upornosti i prvom mjestu,ali treba reci da ce na njemu biti samo nekoliko meseci maximalno!Nole ce brzo da se vrati!

Milan

pre 7 godina

I Verdaska, i Puja i Iznera. I to sve na jednom turniru! Malo li je? :D
Šalu na stranu, bila bi velika nepravda da jedan tako kvalitetan teniser nije bio prvi na listi makar nekoliko nedelja, nebitno koliko. Ali baš da je najjača konkurencija, to nije, naprotiv.

Marko

pre 7 godina

Eh, Roger Federer svoj najbolji Tenis vec 1-2 Godine vise neigra, Rafa gde je stalno povredjen, i Nole se negde nalazi za novu Motivaciju posto je sve osvojio.
Radi toga ta izjava nije bas korektno. Jeste da je momentalno najkonstantniji i zazluseno broj 1, ali rivali nisu na onom vrhu gde su jednom bili.

nikol dz femija

pre 7 godina

(boots and braces, 7. novembar 2016 11:09)

ZNAČI PO VAMA SMO ISTI KAO DŽUDI, KAO Anglosaksonci !
E PA ONDA JE JASNO ŠTO NAM STALNO SMEŠTAJU, jer Srbi su im jedina konkurencija.

BIĆE DA STE ZAISTA U PRAVU, jer su se baš na Srbe i Srbiju navrzli sve sa bombama i kradjama i otimanjima bez pardona i blama i bez imalo zavera i teorija, samo direktno i ne biraju nego uzimaju čak i Kosovo i Metohiju, zlato Čaviću, 19 zemalja napada, gadja...Moniki nož u ledja...IHA HA KOLIKO TOGA IMA NE MOŽE SE NAPISATI...

A od kuma: prvo mesto

pre 7 godina

U Junu je bilo:
16.000.... Novak
15.000.... –
14.000.... –
13.000.... –
12.000.... –
11.000.... –
10.000.... –
9.000...... –
8.000...... Endi
*
Takoreći juče, u oktobru, je bilo:
13.000.... – Novak
12.000.... –
11.000.... –
10.000.... –
9.000...... – Endi
*
a već danas, za manje od mesec dana, lista se višebno preokrenula:
11.000.... – Endi
10.000.... – Novak

Ibanez

pre 7 godina

Videćemo do godine šta će imati Marej da kaže kad se majstori tenisa vrate na velika vrata! Tu podrazumevam Đokovića, Federera i Nadala, kao i Del Potra... tako da verujem da će Marej da se vrati na svoje četvrto mesto!

serif

pre 7 godina

Hey Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

Srbi

pre 7 godina

Sto se tice konkurencije, njena konstatacija je smesna, ali ma kakva bila svaka cast zeni koja je podigla 2 sina, oba prva NA SVETU u svojoj konkurenciji. Ne volim ni nju, ni njih, ali treba odati cast.

Vladan Vukasinovic

pre 7 godina

Endi je zasluzio prvo mesto , ali konkurencija je bila: Nole je propustio dva turnira, na dva je stigao do finala, na dva nije. Osvojio je dovoljno i dobro, ali je Endi osvojio sve ostalo, sto bi pripalo Rafi ili Federeru, zato nije tacno da je stigao u najjacoj konkurenciji.