Ponedeljak, 24.10.2016.

14:52

Mari: Razmišljam o prvom mestu

Britanski teniser Endi Mari rekao je da razmišlja o prvom mestu ATP liste za koje veruje da nije daleko.

Izvor: MN

Mari: Razmišljam o prvom mestu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

basketaš

pre 7 godina

koliko jadno ovo sve izgleda...novak kada je disao za vratom prvom na listi,nije se blamirao igrajući sve moguće turnire da bih to postigao,nego samo najveće. ovo što ovaj radi je smešno i žalosno u isti mah. još će i čelindžere igrati,samo da se dokopa prvog mesta...jadno da jadnije ne može biti.

Aristofan

pre 7 godina

Dimitrije - Kad si već reko da će Novak za četri god da osvoji 6 slemova i tako će d aprestigne Federera. Mogo si, pošto sigurno znaš i koje slemove i to da nam kažeš da ih ne gledamo kad već znamo pobednika. Ovo je bila moja šala na tvoju neverovatno glupu tvrdnju, a sad ozbiljno - jel se ti sprdaš ili stvarno to misliš? Ne mora da budeš genije pa da razumeš bar dve stvari. Prvo, ne možeš da predvidiš šta će sutra da se desi i drugo, niko od 30. do 33. ne nije osvojio 6 slemova, niti će bar u ovom veku.

Kika Majstor

pre 7 godina

@"Mari igra najdosadniji tenis svih vremena i nikako ne zasluzuje da bude broj jedan"

Kako, bre? Pa Mari igra identican tenis kao "kralj" Nolo. Ne znas koji je koji na terenu. Jedino sto je Nolo brži u nogama. A Mari se ne smejulji. Ali opsuje ponekad.

Petoljetka za 4 godine

pre 7 godina

Kad je mogao Kurijer, stariji ce se seiti da je podsecao na bejzbol udaraca, zasto ne bi i Endi?
Nezavisno od navijackih zelja, Djokovic, Nadal i Federer su po svemu upecatljiviji i bolji igraci ali to ne znaci da drugi treba da se odreknu igre.
Kao neko ko se bavio sportom pored boljih od sebe reci cu vam da u tome cesto ima mnogo lepote.

mmmmmm

pre 7 godina

Verovali ili ne Ali na felon kompleksu Vimbldona nema ni jedne slike Novaka. Znaci ni u hodnicima, konferens sali, prostorijama za odmor a ni u MUZEJU TURNIRA. Toliko ga mrze. E sad vidite Sami koliko mu je bilo tesko da se probije I tu ostane. A nas je.

ranko milosevic zvan cuki

pre 7 godina

u federerovo vreme ovaki polu amateri ko muri, dimitrov, cilic, bautista agut ... nisu imali ni promil sanse da budu broj jedan a u ovo vreme strasne zlatne ere ti isti ozbiljno ugrozavaju prvo mesto, prvo mesto na kojem se nalazi dominator nolo kojeg jos jedino šurda iz vručeg vetra nije pobedio!

Boža

pre 7 godina

Novak je mnogo postigao i iscrpeo je snagu ali može da se vrati u igru.Moje neko mišljenje je da mu fali hrana koja uma glutena i mentalna sigurnost koja je uzmrdana kada nije uspeo da osvoji neke trofeje koje je jako želeo,ta želja mu je skrenula pažnju sa igre i pretvorila se u tremu koju su iskoristili njegovi protivnici i bukvalno sakupljajući poene na njegovim greškpotrebna ama.Sa brojem jedan svi protivnici daju svoj maksimum jer nemaju šta da izgube i ostavljaju svoj poslednji atom snage na terenu željni slave.Trenutno je i fizička snaga Novaku jer je ona neophodna za balans mentalna-fizička one moraju ići zajedno.Gledaćemo još dugo Novakov najbolji tenis sigurno samo kada se vrati na teren u punom sjaju.

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

(rade milosavljevic, 24. oktobar 2016 15:34)
Ja bih tu dodao i Alberta Ramosa, Sepija (X2), Sardija, Danijela Brendsa, Stakhovskog, da ne idemo dalje. Sve velicina do velicine.

igor

pre 7 godina

Marej definitivno zbog ovog što radi u poslednje vreme ne zaslužuje ni počemu da bude broj jedan. Eto ove nedelje je u jurnjavi za prvim mestom, prijavio i turnir u Beču, a mogao je recimo da prijavi umesto njega i turnir u Bazelu, koji se mnogo više ceni u svetu tenisa. Ali na njemu učestvuju Delpo, Nišikori, Vavrinka, Čilić, te Marej lukavo odlučio da izbegne ovaj turnir jer je shvatio da njega ne bi tek tako osvojio. Jadno je kada želiš da se dokopaš prvog mesta igrajući leve turnire ili pobedama u Pekingu i Šangaju nad osrednjim teniserima. Marej iako kojim slučajem zaluta na prvo mesto, provešće tu verovatno par meseci i nikad više. Novak, Federer i Nadal su se za prvo mesto krvavo borili pobedjivavši se medjusobno, a ne ko Endi koji je isplivao na površinu samo zahvaljujući povredi i pshičkoj krizi Novaka, te povredama Nadala i Fedexa...

marigusiteljtenisa

pre 7 godina

Mari igra najdosadniji tenis svih vremena i nikako ne zasluzuje da bude broj jedan. Ako vec nije Novak a Federer i Nadal ne mogu onda je Vavrinka covek za to mesto...mada se iskreno nadam da ce se Nole sastaviti i jos pet godina biti na prvom mestu.

predrag

pre 7 godina

ok Nole nije u formi,ali ko sme da se kladi da je Endy u odnosu na ostatak sveta toliko superioran?kada bi se sad sastali kladio bih se na Novaka,i ovakav Novak,sa ovakvim prvim servisom,sa ovakvim mlitavim forh.bi dobio ssmozvanog no1

Emil_MKD

pre 7 godina

Andy se ispucao posle Roland Garosa. Dobio Wimbledon i Olimpijsko zlato, igrao Cincinatti, US Open, Dejvis Kup.
Onda Beijing Shanghai ... Sad cak i Bec pre Pariza i Londona ....
Ovo sve me podseca na 2014 kad je igrao sve turnire i nije imao gorivo za London ... sve izgubio a umalo dobio i double-bagel od Roger-a (6-0 6-0)
Mislim da ce se ponovo skroz isparzniti i izgubiti u grupama na zavrshnom turniru

Jumko

pre 7 godina

@tesla Kako se nece postici koncenzus!? Pitaj malo van Srbije ko je najbolji u istoriji... Inace, ne znam kako se Endi usudio, pored zivog nebeskog naroda, da kaze da bi voleo da bude prvi!

Nebojša

pre 7 godina

Realno, Endi je imao odličan drugi deo sezone. Prošle godine ga u isto vreme nije bilo puno. Uz to svi koji nešto vrede su u kanalu i ovo je logičan sled stvari. Ako Nole i uspe nekako da se zadrži na prvom mestu na kraju godine, u prvih par meseci sledeće godine (AO, Indijan Vels, Majami) neminovno je da ga Endi prestigne.
(Ivan, 24. oktobar 2016 15:30)

Ne ide to tako ivane ako Novak ostane prvi do kraja ove godine da bi ga Endi prešao dogodine on mora da osvoji Australijan open možda i neki od dva mastersa posle ili da Novak rano ispadne ali i tako Endi mora barem do cetvrtfinala jer i sam brani puno finale koje nosi 1300 poena ako Novaka odbrani Australiju i jedan od mastersa Endi ga ne može preteći neizvodnljovo je ali otom potom.

anica

pre 7 godina

(bane, 24. oktobar 2016 15:57)
Istina, samo sto to ne odlucuje Marej, i njegovo je pravo da igra i na najgorem celendzeru ako zeli, a ruku na srce Novak je sam kriv sto je to tako, ne moze da se bude prvi na svetu a da se grli drvece i ide na odmor u sred turnira kad drugi "greju stolicu"... Bane, sine...sta bude, bice...nemocni smo.

željko

pre 7 godina

Više nikada nećemo imati sportistu kao Novak i zato zacudjuju komentari kojima pojedinci zlurado prizeljkuju loše trenutke.To isto važi i za neka sredstva informisanja,komentatore..U drugim zemljama takvih slučajeva verujte nema.Neka bude kako bude,ali malo vise podrške Novaku svakako nedostaje.

BojanaBG - Boxy

pre 7 godina

Jeste da mog Roleta trenutno muci kolence, ali videcete, kad on to bude zalecio kako treba, ima opet da igra pipirevku po terenu. Ima da konkurise za prvo mesto na kraju sledece godine. Tako je Rolence moj ljubi te tvoja Boxy Shoxy! :-***

Dimitrije

pre 7 godina

Svako ko vidi bar malo unapred shvatice da je jedini i krajnji cilj Novaka 17+ GS titula. to moze da ostvari samo ako igra na visokom GS nivou naredne 3-4 godine sa prosekom od 1-2GS po sezoni i tempira formu. koga je briga ko ce na kraju biti No1 na ATP kad on obori Federerov rekord. Decko je postavo prioritete resio da smanji gas na boranija turnirima jer i tu drzi rekorde, sacuva zdravlje i traje u GS formi bar do 35 godine. Svaki pametan sportista bi uradio isto. Objedinio je 4 GS, drzi 30 mastersa, rekorder po zaradi, i sad mu je samo jedan jedini cilj ostao. Tu nema mesta egu, pohlepi i pritisku. Momak ce u 2017 i 18 uzeti po 2GS max, u 19 i 20 mozda po jedan do 2 i onda reket o klin kad postane nedodirljiv.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Дај Боже да освоји то прво место, а ви да престанете да досађујете са Ђоковићем и оваквим вестима. Директно или индиректно, све што пишете о тенису, мора да има везе и са Новаком. Опасно сте почели да смарате. Није Новак тенис. То што је тренутно на првом месту, не значи пуно. Није једини. И пре њега, и после њега биће још мноштво тенисера на првом месту АТП листе. Није открио лек против неизлечивих болести, тако да, оно, у реду је. То је само глупи спорт који је све више поче да личи на фудбал у том смислу да постаје бизнис, и ништа више. Хауг!

goksa

pre 7 godina

'esi se setio
ma nema problema al za jedno 10g
kad nas NO1LE izgustira i okaci reket
pa mozda onda
da li si svestan kad NO1E opet okaci krstic kako ce te razbucati eej
ima da se predomislis u trenutku
sa 2. il trecim bices prezadovoljan..
i priznati
realnost

Ivan

pre 7 godina

Realno, Endi je imao odličan drugi deo sezone. Prošle godine ga u isto vreme nije bilo puno. Uz to svi koji nešto vrede su u kanalu i ovo je logičan sled stvari. Ako Nole i uspe nekako da se zadrži na prvom mestu na kraju godine, u prvih par meseci sledeće godine (AO, Indijan Vels, Majami) neminovno je da ga Endi prestigne.

K.G.

pre 7 godina

Sto i ne bi razmisljao o prvom mestu kad se Novak opet odmara od naporne sezone i ide da grli devece i radi koje kakve druge tantre mantre.
Lepo je to kad treba nekog da stignes i prestignes a taj ti u tome svesrdno pomaze.
Ako Marej kojim slucajem ne preuzme prvo mesto da kraja godine, 2017g. je sigurno njegova jer Novak u uzivanje u tenisu pored grljenja drveca uvodi i svoj rijaliti shov. To ce tek da bude cista esencija uzivanja u tenisu kad u taj rijaliti kao goste dovede npr. one Karasijan snobove.
Novak, tenis i zelja za najboljeg svih vremena je zavrsena prica.

Nebojša

pre 7 godina

Smarate više
(Ezio, 24. oktobar 2016 15:00)

Apsolutno se slažem i da dodam ništa od prvog mesta ove dogodine možda na kratak period.

Cole

pre 7 godina

Ne bih komentarisao njegove zelje,
vec bih zamolio komentatore da
o Mareju pisu sa malo vise postovanja.
A sto se tice njegovih zelja, nadam se
da je nece ispuniti, bar ne u narednih
godinu-dve. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

bane

pre 7 godina

Ovaj trči tamo po nekim nikad viđenim turnirima kako bi sklepao bodove ko na pijaci. Novak je svoje prvo mesto osvojio direktnom pobedom tadašnjeg prvoplasiranog Nadala, i neposredno ga smenio na Vimbldonu 2011. Ne, ne želim mu prvo mesto, jer od kada mu je ono izvesno, ni jednom se nije sastao sa Novakom. Da bi bio najbolji, treba da pobediš najboljeg do tada, a Marej to nije učinio. U ovoj sezoni je 3:1 za Đokovića.

Petar

pre 7 godina

Hej, Englez ili Škot, koji li si...jedno je razmišljati, a nešto drugo biti opsesivno opterećen. Uostalom toliko si jadan da te Novak možda i pusti...

tesla

pre 7 godina

Preko glave mi je komentara koji omalovazavaju Novaka. Djokovic je jedan od 5 najboljih u istoriji i NIKAD nece se postignuti koncenzus u svetu ko je najbolji u istoriji. Marej ce prestici mozda na pocetku 2017. godine Novaka, ali nece sada, iz veoma prostog razloga da Nole ne moze da odigra toliko dugacko lose, a britanac ne moze toliko dugacko da ne izgubi neki mec. Zivi bili pa videli.

ako je nolo vegun, a grli drvo, jel to implicira da je licimur

pre 7 godina

Mora i to neko. Drugima to uopšte nije važno, već je važno grljenje drveća, nošenje srculenaca od amsenečegnečeg, nejedenje mesa, jedenje slačice i maslačka, broj lajkova na jetzinom instagram profilu...

rade milosavljevic

pre 7 godina

a bautista agut? on je po meni iza nola najveci teniser u istoriji, da ne pominjem jednog sema kverija koji ce na godinu verovatno osvojit sva 4gs titule, cilic, dimitrov, vesely, zlatna era!

fenomen

pre 7 godina

Andy bas zapeo. Igrace i celendzere ako bude trebalo. Da li je Novaku dovoljno ako na mastersu u Parizu i zavrsnom u Londonu udje u finale da zadrzi prvo mesto a Andu osvoji Bec, Pariz i London? Poz.

Mujo

pre 7 godina

Da li u Britaniji ima neki sait gde se navija za Đokovića a protiv Marija, kao što je ovaj srpski gde se navija za Marija a prezire Đoković, da odem tamo da komentarišem i pratim?

neutralni felsh

pre 7 godina

Hej, Englez ili Škot, koji li si...jedno je razmišljati, a nešto drugo biti opsesivno opterećen. Uostalom toliko si jadan da te Novak možda i pusti...
(Petar, 24. oktobar 2016 15:42)


isto je pricao i djokovic u vreme diminacine frderera i nadala, pa mu niko normalan nije zamerao.

Mujo

pre 7 godina

Da li u Britaniji ima neki sait gde se navija za Đokovića a protiv Marija, kao što je ovaj srpski gde se navija za Marija a prezire Đoković, da odem tamo da komentarišem i pratim?

Cole

pre 7 godina

Ne bih komentarisao njegove zelje,
vec bih zamolio komentatore da
o Mareju pisu sa malo vise postovanja.
A sto se tice njegovih zelja, nadam se
da je nece ispuniti, bar ne u narednih
godinu-dve. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

tesla

pre 7 godina

Preko glave mi je komentara koji omalovazavaju Novaka. Djokovic je jedan od 5 najboljih u istoriji i NIKAD nece se postignuti koncenzus u svetu ko je najbolji u istoriji. Marej ce prestici mozda na pocetku 2017. godine Novaka, ali nece sada, iz veoma prostog razloga da Nole ne moze da odigra toliko dugacko lose, a britanac ne moze toliko dugacko da ne izgubi neki mec. Zivi bili pa videli.

Dimitrije

pre 7 godina

Svako ko vidi bar malo unapred shvatice da je jedini i krajnji cilj Novaka 17+ GS titula. to moze da ostvari samo ako igra na visokom GS nivou naredne 3-4 godine sa prosekom od 1-2GS po sezoni i tempira formu. koga je briga ko ce na kraju biti No1 na ATP kad on obori Federerov rekord. Decko je postavo prioritete resio da smanji gas na boranija turnirima jer i tu drzi rekorde, sacuva zdravlje i traje u GS formi bar do 35 godine. Svaki pametan sportista bi uradio isto. Objedinio je 4 GS, drzi 30 mastersa, rekorder po zaradi, i sad mu je samo jedan jedini cilj ostao. Tu nema mesta egu, pohlepi i pritisku. Momak ce u 2017 i 18 uzeti po 2GS max, u 19 i 20 mozda po jedan do 2 i onda reket o klin kad postane nedodirljiv.

igor

pre 7 godina

Marej definitivno zbog ovog što radi u poslednje vreme ne zaslužuje ni počemu da bude broj jedan. Eto ove nedelje je u jurnjavi za prvim mestom, prijavio i turnir u Beču, a mogao je recimo da prijavi umesto njega i turnir u Bazelu, koji se mnogo više ceni u svetu tenisa. Ali na njemu učestvuju Delpo, Nišikori, Vavrinka, Čilić, te Marej lukavo odlučio da izbegne ovaj turnir jer je shvatio da njega ne bi tek tako osvojio. Jadno je kada želiš da se dokopaš prvog mesta igrajući leve turnire ili pobedama u Pekingu i Šangaju nad osrednjim teniserima. Marej iako kojim slučajem zaluta na prvo mesto, provešće tu verovatno par meseci i nikad više. Novak, Federer i Nadal su se za prvo mesto krvavo borili pobedjivavši se medjusobno, a ne ko Endi koji je isplivao na površinu samo zahvaljujući povredi i pshičkoj krizi Novaka, te povredama Nadala i Fedexa...

željko

pre 7 godina

Više nikada nećemo imati sportistu kao Novak i zato zacudjuju komentari kojima pojedinci zlurado prizeljkuju loše trenutke.To isto važi i za neka sredstva informisanja,komentatore..U drugim zemljama takvih slučajeva verujte nema.Neka bude kako bude,ali malo vise podrške Novaku svakako nedostaje.

bane

pre 7 godina

Ovaj trči tamo po nekim nikad viđenim turnirima kako bi sklepao bodove ko na pijaci. Novak je svoje prvo mesto osvojio direktnom pobedom tadašnjeg prvoplasiranog Nadala, i neposredno ga smenio na Vimbldonu 2011. Ne, ne želim mu prvo mesto, jer od kada mu je ono izvesno, ni jednom se nije sastao sa Novakom. Da bi bio najbolji, treba da pobediš najboljeg do tada, a Marej to nije učinio. U ovoj sezoni je 3:1 za Đokovića.

mmmmmm

pre 7 godina

Verovali ili ne Ali na felon kompleksu Vimbldona nema ni jedne slike Novaka. Znaci ni u hodnicima, konferens sali, prostorijama za odmor a ni u MUZEJU TURNIRA. Toliko ga mrze. E sad vidite Sami koliko mu je bilo tesko da se probije I tu ostane. A nas je.

marigusiteljtenisa

pre 7 godina

Mari igra najdosadniji tenis svih vremena i nikako ne zasluzuje da bude broj jedan. Ako vec nije Novak a Federer i Nadal ne mogu onda je Vavrinka covek za to mesto...mada se iskreno nadam da ce se Nole sastaviti i jos pet godina biti na prvom mestu.

Petoljetka za 4 godine

pre 7 godina

Kad je mogao Kurijer, stariji ce se seiti da je podsecao na bejzbol udaraca, zasto ne bi i Endi?
Nezavisno od navijackih zelja, Djokovic, Nadal i Federer su po svemu upecatljiviji i bolji igraci ali to ne znaci da drugi treba da se odreknu igre.
Kao neko ko se bavio sportom pored boljih od sebe reci cu vam da u tome cesto ima mnogo lepote.

Emil_MKD

pre 7 godina

Andy se ispucao posle Roland Garosa. Dobio Wimbledon i Olimpijsko zlato, igrao Cincinatti, US Open, Dejvis Kup.
Onda Beijing Shanghai ... Sad cak i Bec pre Pariza i Londona ....
Ovo sve me podseca na 2014 kad je igrao sve turnire i nije imao gorivo za London ... sve izgubio a umalo dobio i double-bagel od Roger-a (6-0 6-0)
Mislim da ce se ponovo skroz isparzniti i izgubiti u grupama na zavrshnom turniru

ako je nolo vegun, a grli drvo, jel to implicira da je licimur

pre 7 godina

Mora i to neko. Drugima to uopšte nije važno, već je važno grljenje drveća, nošenje srculenaca od amsenečegnečeg, nejedenje mesa, jedenje slačice i maslačka, broj lajkova na jetzinom instagram profilu...

Nebojša

pre 7 godina

Realno, Endi je imao odličan drugi deo sezone. Prošle godine ga u isto vreme nije bilo puno. Uz to svi koji nešto vrede su u kanalu i ovo je logičan sled stvari. Ako Nole i uspe nekako da se zadrži na prvom mestu na kraju godine, u prvih par meseci sledeće godine (AO, Indijan Vels, Majami) neminovno je da ga Endi prestigne.
(Ivan, 24. oktobar 2016 15:30)

Ne ide to tako ivane ako Novak ostane prvi do kraja ove godine da bi ga Endi prešao dogodine on mora da osvoji Australijan open možda i neki od dva mastersa posle ili da Novak rano ispadne ali i tako Endi mora barem do cetvrtfinala jer i sam brani puno finale koje nosi 1300 poena ako Novaka odbrani Australiju i jedan od mastersa Endi ga ne može preteći neizvodnljovo je ali otom potom.

anica

pre 7 godina

(bane, 24. oktobar 2016 15:57)
Istina, samo sto to ne odlucuje Marej, i njegovo je pravo da igra i na najgorem celendzeru ako zeli, a ruku na srce Novak je sam kriv sto je to tako, ne moze da se bude prvi na svetu a da se grli drvece i ide na odmor u sred turnira kad drugi "greju stolicu"... Bane, sine...sta bude, bice...nemocni smo.

Nebojša

pre 7 godina

Smarate više
(Ezio, 24. oktobar 2016 15:00)

Apsolutno se slažem i da dodam ništa od prvog mesta ove dogodine možda na kratak period.

basketaš

pre 7 godina

koliko jadno ovo sve izgleda...novak kada je disao za vratom prvom na listi,nije se blamirao igrajući sve moguće turnire da bih to postigao,nego samo najveće. ovo što ovaj radi je smešno i žalosno u isti mah. još će i čelindžere igrati,samo da se dokopa prvog mesta...jadno da jadnije ne može biti.

rade milosavljevic

pre 7 godina

a bautista agut? on je po meni iza nola najveci teniser u istoriji, da ne pominjem jednog sema kverija koji ce na godinu verovatno osvojit sva 4gs titule, cilic, dimitrov, vesely, zlatna era!

Petar

pre 7 godina

Hej, Englez ili Škot, koji li si...jedno je razmišljati, a nešto drugo biti opsesivno opterećen. Uostalom toliko si jadan da te Novak možda i pusti...

predrag

pre 7 godina

ok Nole nije u formi,ali ko sme da se kladi da je Endy u odnosu na ostatak sveta toliko superioran?kada bi se sad sastali kladio bih se na Novaka,i ovakav Novak,sa ovakvim prvim servisom,sa ovakvim mlitavim forh.bi dobio ssmozvanog no1

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Дај Боже да освоји то прво место, а ви да престанете да досађујете са Ђоковићем и оваквим вестима. Директно или индиректно, све што пишете о тенису, мора да има везе и са Новаком. Опасно сте почели да смарате. Није Новак тенис. То што је тренутно на првом месту, не значи пуно. Није једини. И пре њега, и после њега биће још мноштво тенисера на првом месту АТП листе. Није открио лек против неизлечивих болести, тако да, оно, у реду је. То је само глупи спорт који је све више поче да личи на фудбал у том смислу да постаје бизнис, и ништа више. Хауг!

fenomen

pre 7 godina

Andy bas zapeo. Igrace i celendzere ako bude trebalo. Da li je Novaku dovoljno ako na mastersu u Parizu i zavrsnom u Londonu udje u finale da zadrzi prvo mesto a Andu osvoji Bec, Pariz i London? Poz.

K.G.

pre 7 godina

Sto i ne bi razmisljao o prvom mestu kad se Novak opet odmara od naporne sezone i ide da grli devece i radi koje kakve druge tantre mantre.
Lepo je to kad treba nekog da stignes i prestignes a taj ti u tome svesrdno pomaze.
Ako Marej kojim slucajem ne preuzme prvo mesto da kraja godine, 2017g. je sigurno njegova jer Novak u uzivanje u tenisu pored grljenja drveca uvodi i svoj rijaliti shov. To ce tek da bude cista esencija uzivanja u tenisu kad u taj rijaliti kao goste dovede npr. one Karasijan snobove.
Novak, tenis i zelja za najboljeg svih vremena je zavrsena prica.

Jumko

pre 7 godina

@tesla Kako se nece postici koncenzus!? Pitaj malo van Srbije ko je najbolji u istoriji... Inace, ne znam kako se Endi usudio, pored zivog nebeskog naroda, da kaze da bi voleo da bude prvi!

Kika Majstor

pre 7 godina

@"Mari igra najdosadniji tenis svih vremena i nikako ne zasluzuje da bude broj jedan"

Kako, bre? Pa Mari igra identican tenis kao "kralj" Nolo. Ne znas koji je koji na terenu. Jedino sto je Nolo brži u nogama. A Mari se ne smejulji. Ali opsuje ponekad.

Ivan

pre 7 godina

Realno, Endi je imao odličan drugi deo sezone. Prošle godine ga u isto vreme nije bilo puno. Uz to svi koji nešto vrede su u kanalu i ovo je logičan sled stvari. Ako Nole i uspe nekako da se zadrži na prvom mestu na kraju godine, u prvih par meseci sledeće godine (AO, Indijan Vels, Majami) neminovno je da ga Endi prestigne.

neutralni felsh

pre 7 godina

Hej, Englez ili Škot, koji li si...jedno je razmišljati, a nešto drugo biti opsesivno opterećen. Uostalom toliko si jadan da te Novak možda i pusti...
(Petar, 24. oktobar 2016 15:42)


isto je pricao i djokovic u vreme diminacine frderera i nadala, pa mu niko normalan nije zamerao.

ranko milosevic zvan cuki

pre 7 godina

u federerovo vreme ovaki polu amateri ko muri, dimitrov, cilic, bautista agut ... nisu imali ni promil sanse da budu broj jedan a u ovo vreme strasne zlatne ere ti isti ozbiljno ugrozavaju prvo mesto, prvo mesto na kojem se nalazi dominator nolo kojeg jos jedino šurda iz vručeg vetra nije pobedio!

Boža

pre 7 godina

Novak je mnogo postigao i iscrpeo je snagu ali može da se vrati u igru.Moje neko mišljenje je da mu fali hrana koja uma glutena i mentalna sigurnost koja je uzmrdana kada nije uspeo da osvoji neke trofeje koje je jako želeo,ta želja mu je skrenula pažnju sa igre i pretvorila se u tremu koju su iskoristili njegovi protivnici i bukvalno sakupljajući poene na njegovim greškpotrebna ama.Sa brojem jedan svi protivnici daju svoj maksimum jer nemaju šta da izgube i ostavljaju svoj poslednji atom snage na terenu željni slave.Trenutno je i fizička snaga Novaku jer je ona neophodna za balans mentalna-fizička one moraju ići zajedno.Gledaćemo još dugo Novakov najbolji tenis sigurno samo kada se vrati na teren u punom sjaju.

goksa

pre 7 godina

'esi se setio
ma nema problema al za jedno 10g
kad nas NO1LE izgustira i okaci reket
pa mozda onda
da li si svestan kad NO1E opet okaci krstic kako ce te razbucati eej
ima da se predomislis u trenutku
sa 2. il trecim bices prezadovoljan..
i priznati
realnost

Aristofan

pre 7 godina

Dimitrije - Kad si već reko da će Novak za četri god da osvoji 6 slemova i tako će d aprestigne Federera. Mogo si, pošto sigurno znaš i koje slemove i to da nam kažeš da ih ne gledamo kad već znamo pobednika. Ovo je bila moja šala na tvoju neverovatno glupu tvrdnju, a sad ozbiljno - jel se ti sprdaš ili stvarno to misliš? Ne mora da budeš genije pa da razumeš bar dve stvari. Prvo, ne možeš da predvidiš šta će sutra da se desi i drugo, niko od 30. do 33. ne nije osvojio 6 slemova, niti će bar u ovom veku.

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

(rade milosavljevic, 24. oktobar 2016 15:34)
Ja bih tu dodao i Alberta Ramosa, Sepija (X2), Sardija, Danijela Brendsa, Stakhovskog, da ne idemo dalje. Sve velicina do velicine.

BojanaBG - Boxy

pre 7 godina

Jeste da mog Roleta trenutno muci kolence, ali videcete, kad on to bude zalecio kako treba, ima opet da igra pipirevku po terenu. Ima da konkurise za prvo mesto na kraju sledece godine. Tako je Rolence moj ljubi te tvoja Boxy Shoxy! :-***

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Дај Боже да освоји то прво место, а ви да престанете да досађујете са Ђоковићем и оваквим вестима. Директно или индиректно, све што пишете о тенису, мора да има везе и са Новаком. Опасно сте почели да смарате. Није Новак тенис. То што је тренутно на првом месту, не значи пуно. Није једини. И пре њега, и после њега биће још мноштво тенисера на првом месту АТП листе. Није открио лек против неизлечивих болести, тако да, оно, у реду је. То је само глупи спорт који је све више поче да личи на фудбал у том смислу да постаје бизнис, и ништа више. Хауг!

rade milosavljevic

pre 7 godina

a bautista agut? on je po meni iza nola najveci teniser u istoriji, da ne pominjem jednog sema kverija koji ce na godinu verovatno osvojit sva 4gs titule, cilic, dimitrov, vesely, zlatna era!

ranko milosevic zvan cuki

pre 7 godina

u federerovo vreme ovaki polu amateri ko muri, dimitrov, cilic, bautista agut ... nisu imali ni promil sanse da budu broj jedan a u ovo vreme strasne zlatne ere ti isti ozbiljno ugrozavaju prvo mesto, prvo mesto na kojem se nalazi dominator nolo kojeg jos jedino šurda iz vručeg vetra nije pobedio!

ako je nolo vegun, a grli drvo, jel to implicira da je licimur

pre 7 godina

Mora i to neko. Drugima to uopšte nije važno, već je važno grljenje drveća, nošenje srculenaca od amsenečegnečeg, nejedenje mesa, jedenje slačice i maslačka, broj lajkova na jetzinom instagram profilu...

Mujo

pre 7 godina

Da li u Britaniji ima neki sait gde se navija za Đokovića a protiv Marija, kao što je ovaj srpski gde se navija za Marija a prezire Đoković, da odem tamo da komentarišem i pratim?

Jumko

pre 7 godina

@tesla Kako se nece postici koncenzus!? Pitaj malo van Srbije ko je najbolji u istoriji... Inace, ne znam kako se Endi usudio, pored zivog nebeskog naroda, da kaze da bi voleo da bude prvi!

BojanaBG - Boxy

pre 7 godina

Jeste da mog Roleta trenutno muci kolence, ali videcete, kad on to bude zalecio kako treba, ima opet da igra pipirevku po terenu. Ima da konkurise za prvo mesto na kraju sledece godine. Tako je Rolence moj ljubi te tvoja Boxy Shoxy! :-***

Petar

pre 7 godina

Hej, Englez ili Škot, koji li si...jedno je razmišljati, a nešto drugo biti opsesivno opterećen. Uostalom toliko si jadan da te Novak možda i pusti...

Ivan

pre 7 godina

Realno, Endi je imao odličan drugi deo sezone. Prošle godine ga u isto vreme nije bilo puno. Uz to svi koji nešto vrede su u kanalu i ovo je logičan sled stvari. Ako Nole i uspe nekako da se zadrži na prvom mestu na kraju godine, u prvih par meseci sledeće godine (AO, Indijan Vels, Majami) neminovno je da ga Endi prestigne.

marigusiteljtenisa

pre 7 godina

Mari igra najdosadniji tenis svih vremena i nikako ne zasluzuje da bude broj jedan. Ako vec nije Novak a Federer i Nadal ne mogu onda je Vavrinka covek za to mesto...mada se iskreno nadam da ce se Nole sastaviti i jos pet godina biti na prvom mestu.

Kika Majstor

pre 7 godina

@"Mari igra najdosadniji tenis svih vremena i nikako ne zasluzuje da bude broj jedan"

Kako, bre? Pa Mari igra identican tenis kao "kralj" Nolo. Ne znas koji je koji na terenu. Jedino sto je Nolo brži u nogama. A Mari se ne smejulji. Ali opsuje ponekad.

tesla

pre 7 godina

Preko glave mi je komentara koji omalovazavaju Novaka. Djokovic je jedan od 5 najboljih u istoriji i NIKAD nece se postignuti koncenzus u svetu ko je najbolji u istoriji. Marej ce prestici mozda na pocetku 2017. godine Novaka, ali nece sada, iz veoma prostog razloga da Nole ne moze da odigra toliko dugacko lose, a britanac ne moze toliko dugacko da ne izgubi neki mec. Zivi bili pa videli.

Cole

pre 7 godina

Ne bih komentarisao njegove zelje,
vec bih zamolio komentatore da
o Mareju pisu sa malo vise postovanja.
A sto se tice njegovih zelja, nadam se
da je nece ispuniti, bar ne u narednih
godinu-dve. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

basketaš

pre 7 godina

koliko jadno ovo sve izgleda...novak kada je disao za vratom prvom na listi,nije se blamirao igrajući sve moguće turnire da bih to postigao,nego samo najveće. ovo što ovaj radi je smešno i žalosno u isti mah. još će i čelindžere igrati,samo da se dokopa prvog mesta...jadno da jadnije ne može biti.

Nebojša

pre 7 godina

Smarate više
(Ezio, 24. oktobar 2016 15:00)

Apsolutno se slažem i da dodam ništa od prvog mesta ove dogodine možda na kratak period.

bane

pre 7 godina

Ovaj trči tamo po nekim nikad viđenim turnirima kako bi sklepao bodove ko na pijaci. Novak je svoje prvo mesto osvojio direktnom pobedom tadašnjeg prvoplasiranog Nadala, i neposredno ga smenio na Vimbldonu 2011. Ne, ne želim mu prvo mesto, jer od kada mu je ono izvesno, ni jednom se nije sastao sa Novakom. Da bi bio najbolji, treba da pobediš najboljeg do tada, a Marej to nije učinio. U ovoj sezoni je 3:1 za Đokovića.

K.G.

pre 7 godina

Sto i ne bi razmisljao o prvom mestu kad se Novak opet odmara od naporne sezone i ide da grli devece i radi koje kakve druge tantre mantre.
Lepo je to kad treba nekog da stignes i prestignes a taj ti u tome svesrdno pomaze.
Ako Marej kojim slucajem ne preuzme prvo mesto da kraja godine, 2017g. je sigurno njegova jer Novak u uzivanje u tenisu pored grljenja drveca uvodi i svoj rijaliti shov. To ce tek da bude cista esencija uzivanja u tenisu kad u taj rijaliti kao goste dovede npr. one Karasijan snobove.
Novak, tenis i zelja za najboljeg svih vremena je zavrsena prica.

igor

pre 7 godina

Marej definitivno zbog ovog što radi u poslednje vreme ne zaslužuje ni počemu da bude broj jedan. Eto ove nedelje je u jurnjavi za prvim mestom, prijavio i turnir u Beču, a mogao je recimo da prijavi umesto njega i turnir u Bazelu, koji se mnogo više ceni u svetu tenisa. Ali na njemu učestvuju Delpo, Nišikori, Vavrinka, Čilić, te Marej lukavo odlučio da izbegne ovaj turnir jer je shvatio da njega ne bi tek tako osvojio. Jadno je kada želiš da se dokopaš prvog mesta igrajući leve turnire ili pobedama u Pekingu i Šangaju nad osrednjim teniserima. Marej iako kojim slučajem zaluta na prvo mesto, provešće tu verovatno par meseci i nikad više. Novak, Federer i Nadal su se za prvo mesto krvavo borili pobedjivavši se medjusobno, a ne ko Endi koji je isplivao na površinu samo zahvaljujući povredi i pshičkoj krizi Novaka, te povredama Nadala i Fedexa...

goksa

pre 7 godina

'esi se setio
ma nema problema al za jedno 10g
kad nas NO1LE izgustira i okaci reket
pa mozda onda
da li si svestan kad NO1E opet okaci krstic kako ce te razbucati eej
ima da se predomislis u trenutku
sa 2. il trecim bices prezadovoljan..
i priznati
realnost

Dimitrije

pre 7 godina

Svako ko vidi bar malo unapred shvatice da je jedini i krajnji cilj Novaka 17+ GS titula. to moze da ostvari samo ako igra na visokom GS nivou naredne 3-4 godine sa prosekom od 1-2GS po sezoni i tempira formu. koga je briga ko ce na kraju biti No1 na ATP kad on obori Federerov rekord. Decko je postavo prioritete resio da smanji gas na boranija turnirima jer i tu drzi rekorde, sacuva zdravlje i traje u GS formi bar do 35 godine. Svaki pametan sportista bi uradio isto. Objedinio je 4 GS, drzi 30 mastersa, rekorder po zaradi, i sad mu je samo jedan jedini cilj ostao. Tu nema mesta egu, pohlepi i pritisku. Momak ce u 2017 i 18 uzeti po 2GS max, u 19 i 20 mozda po jedan do 2 i onda reket o klin kad postane nedodirljiv.

Emil_MKD

pre 7 godina

Andy se ispucao posle Roland Garosa. Dobio Wimbledon i Olimpijsko zlato, igrao Cincinatti, US Open, Dejvis Kup.
Onda Beijing Shanghai ... Sad cak i Bec pre Pariza i Londona ....
Ovo sve me podseca na 2014 kad je igrao sve turnire i nije imao gorivo za London ... sve izgubio a umalo dobio i double-bagel od Roger-a (6-0 6-0)
Mislim da ce se ponovo skroz isparzniti i izgubiti u grupama na zavrshnom turniru

Nebojša

pre 7 godina

Realno, Endi je imao odličan drugi deo sezone. Prošle godine ga u isto vreme nije bilo puno. Uz to svi koji nešto vrede su u kanalu i ovo je logičan sled stvari. Ako Nole i uspe nekako da se zadrži na prvom mestu na kraju godine, u prvih par meseci sledeće godine (AO, Indijan Vels, Majami) neminovno je da ga Endi prestigne.
(Ivan, 24. oktobar 2016 15:30)

Ne ide to tako ivane ako Novak ostane prvi do kraja ove godine da bi ga Endi prešao dogodine on mora da osvoji Australijan open možda i neki od dva mastersa posle ili da Novak rano ispadne ali i tako Endi mora barem do cetvrtfinala jer i sam brani puno finale koje nosi 1300 poena ako Novaka odbrani Australiju i jedan od mastersa Endi ga ne može preteći neizvodnljovo je ali otom potom.

mmmmmm

pre 7 godina

Verovali ili ne Ali na felon kompleksu Vimbldona nema ni jedne slike Novaka. Znaci ni u hodnicima, konferens sali, prostorijama za odmor a ni u MUZEJU TURNIRA. Toliko ga mrze. E sad vidite Sami koliko mu je bilo tesko da se probije I tu ostane. A nas je.

neutralni felsh

pre 7 godina

Hej, Englez ili Škot, koji li si...jedno je razmišljati, a nešto drugo biti opsesivno opterećen. Uostalom toliko si jadan da te Novak možda i pusti...
(Petar, 24. oktobar 2016 15:42)


isto je pricao i djokovic u vreme diminacine frderera i nadala, pa mu niko normalan nije zamerao.

željko

pre 7 godina

Više nikada nećemo imati sportistu kao Novak i zato zacudjuju komentari kojima pojedinci zlurado prizeljkuju loše trenutke.To isto važi i za neka sredstva informisanja,komentatore..U drugim zemljama takvih slučajeva verujte nema.Neka bude kako bude,ali malo vise podrške Novaku svakako nedostaje.

fenomen

pre 7 godina

Andy bas zapeo. Igrace i celendzere ako bude trebalo. Da li je Novaku dovoljno ako na mastersu u Parizu i zavrsnom u Londonu udje u finale da zadrzi prvo mesto a Andu osvoji Bec, Pariz i London? Poz.

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

(rade milosavljevic, 24. oktobar 2016 15:34)
Ja bih tu dodao i Alberta Ramosa, Sepija (X2), Sardija, Danijela Brendsa, Stakhovskog, da ne idemo dalje. Sve velicina do velicine.

anica

pre 7 godina

(bane, 24. oktobar 2016 15:57)
Istina, samo sto to ne odlucuje Marej, i njegovo je pravo da igra i na najgorem celendzeru ako zeli, a ruku na srce Novak je sam kriv sto je to tako, ne moze da se bude prvi na svetu a da se grli drvece i ide na odmor u sred turnira kad drugi "greju stolicu"... Bane, sine...sta bude, bice...nemocni smo.

predrag

pre 7 godina

ok Nole nije u formi,ali ko sme da se kladi da je Endy u odnosu na ostatak sveta toliko superioran?kada bi se sad sastali kladio bih se na Novaka,i ovakav Novak,sa ovakvim prvim servisom,sa ovakvim mlitavim forh.bi dobio ssmozvanog no1

Boža

pre 7 godina

Novak je mnogo postigao i iscrpeo je snagu ali može da se vrati u igru.Moje neko mišljenje je da mu fali hrana koja uma glutena i mentalna sigurnost koja je uzmrdana kada nije uspeo da osvoji neke trofeje koje je jako želeo,ta želja mu je skrenula pažnju sa igre i pretvorila se u tremu koju su iskoristili njegovi protivnici i bukvalno sakupljajući poene na njegovim greškpotrebna ama.Sa brojem jedan svi protivnici daju svoj maksimum jer nemaju šta da izgube i ostavljaju svoj poslednji atom snage na terenu željni slave.Trenutno je i fizička snaga Novaku jer je ona neophodna za balans mentalna-fizička one moraju ići zajedno.Gledaćemo još dugo Novakov najbolji tenis sigurno samo kada se vrati na teren u punom sjaju.

Aristofan

pre 7 godina

Dimitrije - Kad si već reko da će Novak za četri god da osvoji 6 slemova i tako će d aprestigne Federera. Mogo si, pošto sigurno znaš i koje slemove i to da nam kažeš da ih ne gledamo kad već znamo pobednika. Ovo je bila moja šala na tvoju neverovatno glupu tvrdnju, a sad ozbiljno - jel se ti sprdaš ili stvarno to misliš? Ne mora da budeš genije pa da razumeš bar dve stvari. Prvo, ne možeš da predvidiš šta će sutra da se desi i drugo, niko od 30. do 33. ne nije osvojio 6 slemova, niti će bar u ovom veku.

Petoljetka za 4 godine

pre 7 godina

Kad je mogao Kurijer, stariji ce se seiti da je podsecao na bejzbol udaraca, zasto ne bi i Endi?
Nezavisno od navijackih zelja, Djokovic, Nadal i Federer su po svemu upecatljiviji i bolji igraci ali to ne znaci da drugi treba da se odreknu igre.
Kao neko ko se bavio sportom pored boljih od sebe reci cu vam da u tome cesto ima mnogo lepote.