Nedelja, 24.07.2016.

13:31

MOK odlučuje: Suspenzija svih ruskih sportista?

Izvršni odbor Medjunarodnog olimpijskog komiteta sastaće se da odluči da li će suspendovati sve ruske sportiste sa Olimpijskih igara zbog državnog dopinga.

Izvor: B92

MOK odluèuje: Suspenzija svih ruskih sportista? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 7 godina

U slucaju suspenzije, Srbija bi medju prvima trebalo da se solidarise sa Rusijom i da bojkotuje Olimpijske Igre u okolnostima kad one postaju, kao i sve drugo, predmet grubog politicko-propagandnog manipulisanja od strane onih koji ceo svet uvlace u haos.
(picasso, 24. jul 2016 15:21)


svasta! zapitaj se, da li bi se rusi solidarisali sa nama?

omega

pre 7 godina

Meni je sve u vezi sa Olimpijskim igrama jasno jos od 1996. kada je Koka Kola kupila termin za igre u Atlanti, iako je bilo za ocekivati da domacin bude Atina. Grci, naravno, nisu tu mogli bas nista.

dzep

pre 7 godina

mozda ako izbace sve ruske sportiste, upadnu nasi odbojkasi umesto njihovih. ne verujem da ce igre biti sa 11 reprezentacija .
(Sax, 24. jul 2016 15:30)

Ni slucajno nasi odbojkasi ne treba da prihvate takav nacin da odu na OI.

Капетан Немо

pre 7 godina

mozda ako izbace sve ruske sportiste, upadnu nasi odbojkasi umesto njihovih. ne verujem da ce igre biti sa 11 reprezentacija .
(Sax, 24. jul 2016 15:30)

Не знам да ли би то требало да прихватимо? Никоме не желим зло и не бих волео да на такав начин наши одбојкаши оду на Олимпијаду, осим ако Руси дају благослов.
Напред Србијо!!!

vane

pre 7 godina

A kako to da se u MOK-u niko ne zapita zasto su recimo americki kosarkasi izuzeti iz doping kontrole. To su amerikanci pa se njima veruje na rec?

kum

pre 7 godina

dobro....dopingovali se. nek odu na oi. ako ne uzmu doping izgubice, ako uzmu, uhvatice ih. Oni koji nisu uzimali doping imace slicne rezultate kao pre OI. Malo je nelogicno kazniti sve bez dokaza....bili to Rusi ili Troicki.

Zeljko

pre 7 godina

Ne znam Ruski, milim B92 za prevod
Канделаки: Россия не отстранена от участия в Олимпиаде в Рио-де-Жанейро

Vlada

pre 7 godina

Sad bar Rusija ne moze reci,da nije bila obavestena!,i u Berlinu, Hitler je bio osion,kao sad Amerikanci!,samo sto se par godina kasnije i ubio, u tom istom Berlinu,krijuci se od Rusa!,sve na kraju, "dodje na svoje"!

picasso

pre 7 godina

U slucaju suspenzije, Srbija bi medju prvima trebalo da se solidarise sa Rusijom i da bojkotuje Olimpijske Igre u okolnostima kad one postaju, kao i sve drugo, predmet grubog politicko-propagandnog manipulisanja od strane onih koji ceo svet uvlace u haos.

Andrej77

pre 7 godina

I treba da ih iskljuce, dokazano je da Ruska Atletska federacija sistemski dopingovala svoje sportiste.. a je se nadam da je isto radio i odbojkaski savez.. :) Cistim atleticarima preostaje samo da tuze svoj savez.

psl

pre 7 godina

Svi su nevini dok se ne dokaze krivica na sudu. Kazniti one kod kojih je dokazan doping. Kako to da samo Rusija treba da dobije kolektivni kaznu. Yasto nasti sportisti nisu smeli na OI zbog rata sa kojim nisu imali veze. Da li ti Ruski sportisti mogu uzeti drugo drzavljanstvo i nastupati na OI. Vidimo da su Etiopljani Kenijci i ostali afrikanci postali Svedjani, Norvezani i td. Ovako ispada svi cisti samo ako si iz Rusije onda je doping i nema potrebe za dokazima i analizama. Zato hajde da navijamo za jednog Getlina, zato smo navijali za Merion Dzons, da li je tada nekom palo na pamet da izbaci sve americke sportiste sa nekih igara.

драги

pre 7 godina

Политички потези МОК-а.То је пузајући пут пред удар на Светско првенство! Уосталом, како је примљено Косово. Америка хоће да домуинира, да буде светски полицајац. Док Америма не смркне, свету неће да сване!

Serbinho

pre 7 godina

Velika kocka MOK i oni to znaju, jer ako velike zemlje izvrse bojkot Olimpijade u Riju, MOK fakticki vise ne postoji, cega su i sami svesni.

Nisu dobili samare kao mali i sad divljaju

pre 7 godina

Posle ovoga ide napad na predstojece fudbalsko SP u Rusiji, Ameri su nemoguce odlepili na neposlusnost Rusije.

lalovsin

pre 7 godina

Rusija je sama priznala da je u pitanju bio organizovani doping njihovih sportista. Cilj je bo valjda da se pokaze moc ruskog nadcoveka? Da li smo imali price o nadljudima uoci WW2 ? Steta sto onda nije bilo doping kontrole u Berlinu na OI. Sto se mene tice ja bih dopustio doping jer on moze biti hemijski ali i psiholoski na mentalnom nivou sa tim sto za ovaj drugi nije moguca kontrola. U vreme dok kompjuteri nisu odeli prevagu nad sahistima u onim istorijiskim mecevima izmedju Fisera i ruskih velemajstora kkorisceni su ruski parapshiholozi i to javno bez mogucnosti sankcija. Danas je doping u u svim sportovioma sveprisutan samo je pitanje da li je neki stimulans stigao na listu zabranjenih ili jos nije. Ovaj ruski je izgleda stigao pa to ti je greska u koracima.

Pantelija

pre 7 godina

Sramotne igre administracije jedne uticajne zemlje. Ako se to desi sav slobodoljubiv svet treba da se povuče. Sigurno je da među ruskim sportistima ima dopingovanih, ali uveren sam ništa više nego među ostalim. Politika je opet ušla u sportsku arenu. Tužno.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

tak to ide.Prvo ekonomske pa sportske sankcije i onda rat.Najveci probisveti i doping skandali su vezani za USA.Kako nikad se oni kolektivno ne kazne!?Ove bi igre trebalo jednostavno ignorisati.Bojkot.
Ovo sve više nema smisla

Danilo

pre 7 godina

Apsolutno sam protiv dopinga i smatram da mora ući u krivične zakonike.
Ali ovo sa kažnjavanjem sportista za koje NIJE dokazan doping, nema nikakve veze sa sportom, sa pravom i sa moralom.
Čista politika, u onom najprljavijem smislu...

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Jedni ne odlaze na ovogodisnje OI, zbog Zika virusa, drugi zbog izuzetno nestabilne i nesigurne bezbednosti u samom Brazilu, trecima se zabranjuje ucesce zbog drzavnog dopinga, ... Koliko ce sportista na kraju ucestvovati na tim OI! Samo Srbi!

samsung

pre 7 godina

ljudi nemojte da se lozite da anerikanci ne idu na doping test! idu svi, pa i kosarkasi, samo u nba su mnogo manje kazne nego sto bi trebale da budu. koliko je velika antidoping industrija, doping je bar 3x veca. isto kao i borba protiv droge i prodaja, mnogo vise se proda nego sto se zapleni, jedina razlika je sto amerikanci mnogo ulazu u to da njihovi sportisti ne padaju na testu. to je ta indistrija o kojoj pricam.

Dr

pre 7 godina

I koriscenje marihuane je doping.To sto neki pisu da se Amerikanci testiraju je cista glupost. WADA testira na steroide.Nas Nikola Radjen je pao na psihostimulansima. Retko koji NBA igrac nije naduvan.U nekim saveznim americkim drzavama marihuana je legalizovana

duh devetog marta

pre 7 godina

Hoce li neko u Rusiji odgovarati za ovu bruku, ili je to stvarno bila drzavna strategija? Sa sportom se ne treba igrati, kao sto su to radili Tudjman i Milosevic rezirajuci haos na stadionu Maksimir. Neko u Moskvi izgleda ima strategiju da okrene MOK protiv Rusije i obrnuto.

Dragoljub

pre 7 godina

To da se Ameri ne testiraju je urbana legenda. Tacno je samo da je kosarkase testirala USADA, ali od prošle godine i njih testira WADA.
Uostalom, Amerima je oduzeto najviše medalja zvog dopinga posle SSSR-a/Rusije.

pampam

pre 7 godina

Meni nije jasno ko je pustio tu cuvenu pricu da se americki sportisti ne testiraju na doping? Ne znam zasto vecina veruje u to, svaki put kad je neka vest, kao papagaji, kako se ameri ne testiraju, sto nit ima logike nit je tacno.

komsija

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!
(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

A stace biti za vas ni na nebo ni na zemlu em reuija em EU ?

navijac iz fotelje

pre 7 godina

Olimpijski pokret definitivno gubi svoj smisao.Stavljen pod uticaj Amerike. NBA igraci ne podlezu nikakvim kontrolama.Ne stanuju u olimpijskom selu. To je bio uslov da 1992 u Breceloni ucestvuju na OI. Primljeno Kosovo.Zasto oni sportisti za kojih nema dokaza da su dopingovani nemogu da se takmice?

sole

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!
(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

Znaci da bojkotuju Severna Koreja, Kirgistan i Sirija.

Nindza

pre 7 godina

Ne dragi moji, Amerikanci se NE TESTIRAJU. Pomenuti Felps je svaki put bio drogiran. Mozda se satro testiraju u Americi, ali ne prolaze iste kontrole kao ostali sportisti. Po meni je olimpijada gotova, jer je mesanje politike gore od dopinga. Cak je i Hitlerova Nemacka mogla da ucestvuje na olimpijadi, dok je bacao u jame desetine miliona ljudi, a sad kao Rusija zbog dopinga (a sve vece zemlje su dopingovane i to vrapci znaju) ne moze. Jako dobro razmislite o toj cinjenici.

1003

pre 7 godina

Jako interesantno kako se neke organizacije ,nebitno da li su to sportske ili neke druge jave i pocnu da "rade" svoj posao samo iskljucivo kad je Rusija u pitanju,do tad i u drugim slucajevima ih nema nigde

Klip

pre 7 godina

(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

Zasto bi netko poceo bojkot? Pa sama Rusija je priznala sistematski doping. Samo sto se Rusiji ne svidja kazna.
Ili ti hoces reci da su zli Ameri natjerali Ruse na priznanje?

Da li ste vi veći Papa od Pape

pre 7 godina

Vesti B92, kaže Putin:Putin je zbog toga pozvao na stvaranje nezavisne komisije koju bi činili i strani eksperti, kako bi se rešio problem sa anti-doping sistemom u Rusiji. A ne da je odbio da ima dopinga.Za prošle OI: Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je još 45 sportista, među kojima je 23 osvajača medalja, palo na doping testu. Nigde da su Rusi u pitanju. A MOK je:Today its membership consists of 100 active members, 32 honorary members, and 1 honour member. I to i Kina, Irska, Španija... Koji vas motiv tera da za jednu zemlju o kojoj nemate pojima se toliko angažujete, čak toliko daleko da Rusi sami ne kažu da nema dopinga ali vi znate šta je istina? A svrha OI bi trebala da bude amaterizam a sve je samo to ne.

Tea New York

pre 7 godina

Vec sam pre neki dan napisala da je mnogo lose i nepravedno kolektivno kaznjavati.Velika vecina ruskih sportista je cisto,a preti im opasnost od suspenzije.Bio bi skandal da MOK zabrani kompletnom ruskom timu ucesce na OI.Ne vidim problem u tome da se navedu imena onih koji su pozitivni,i nije nikakav problem da oni budu kaznjeni.I ne samo Rusi,nego svi.Ovo,kaznjavati sve,nadam se da se nece dogoditi

lol

pre 7 godina

Ljudi, kako mozete da kazete da se Amerikanci ne testiraju, pa kako su onda Tajson Gej i Dzastin Getlin i ostali suspendovani zbog dopinga?

Rasa

pre 7 godina

Imate 1 dopingovanog sportistu i 1 cistog. Kaznite obojicu. Zatim vas ovaj drugi sportista tuzi, vi (MOK/WADA) na sudu ne mozete da dokazete da se sportista br. 2 dopingovao i platite kaznu.

Duci

pre 7 godina

Ukoliko MOK iskljuci ruske sportiste, bice to prvi korak ka razgradnji MOK-a. Slicna sudbina ceka i FIFA, FIBA, ali i UN... Neodrzivo je da postoje medjunarodne organizacije u kojima su kao svi jednaki, ali diriguje samo jedna supersila(SAD). Ojacale su i Kina i Rusija i nece vise tolerisati da ih neko maltretira.
A posebna je prica sta od osnivanja predstavlja MOK, kao i moderni olimpizam. Ni nalik onom antickom, izvornom znacenju. Otac modernog olimpizma, Pjer de Kuberten, bio je podrzavana i finansiran od krupnih kapitalista, otvoreno se slagao sa Hitlerom i nacizmom. Olimpizam i uopste sport smatrao je odlicnim sredstvom za ispunjavanje radnicke dokolice, kako se radnici ne bi bunili zbog ugrozenih prava, malih zarada, losih uslova rada... Nego da dodju sa posla i pravac stadion, a kasnije pred TV ekran pa tako od danas do sutra po principu kuca-pos'o, a mozak da "odmara".

Daska

pre 7 godina

(vu, 24. jul 2016 13:35)

1. Ovdje nije stvar u klasicnom dopingu, nego o dopingu koji je sistematski organizirala drzava kroz ministarstvo sporta, antidoping agenciju, olimpijski odbor i obavjestajne agencije. Samim time ovdje se ne govori o suspenziji pojedinih sportasa, nego drzave kao clanice. Sportasi mogu nastupati kao neutralni (nije nuzno da sportas na Olimpijadi predstavlja neku drzavu).

2. Amerikanci podlijezu svim ispitivanjima kao i ostali, informacija koju je jednom bubnuo komentator RTS-a nije tocna iako se sistematski ponavlja. Na prosloj Olimpijadi je niz Amerikanaca bio pozitivan na doping. Da preduhitrim, doping kontrole kao i ostalima vrsi medjunarodna agencija, a ne Amerikanci sami sebi. Americki sportasi imaju isti status kao i svi ostali (zasto bi uopce imali drugaciji, ako mi mozete logicno objasniti?).

hanibalbarka

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!

sagres

pre 7 godina

bitno je da se Amerikanci ne testiraju na Olimpijadi.
(v, 24. jul 2016 13:36)

Papagaji, kad vec imate internet procitajte nesto o dopingu, a ne kao jedinu istinu prihvatati lazi pokojnog Duska Koraca koji je "slucajno" zabravio da vam kaze da je skoro cela eprezentacija Jamajke padala na doping testu. A i kako Ameri padaju ako se ne testiraju. Gluposti.

Vuk

pre 7 godina

Mislikd a bi u tom slucaju trebalo bojkotovati OI. Sta ce tek biti sa nama malima posle, nece niko ko ne nosi britansku ili americku zastavu moci da pobvedi.
Kolektivna krivica? Covece pa olimpijada je vodjena zbog mira ratovi su prestajali sada samo licemerje. Bojkot OI svih slobodnih koliko toliko drzava ukoliko se ne donesu jasna pravila individsualna krivica !!! I ista pravila za sve i za NBA zvezda Na OI

Mrtvac

pre 7 godina

Two former directors of RUSADA, Vyacheslav Sinyev and Nikita Kamaev, died in February 2016. The Sunday Times reported that Kamaev had approached the newspaper shortly before his death planning to publish a book on "the true story of sport pharmacology and doping in Russia since 1987". Toliko...

xyz

pre 7 godina

Meni ovo lici na provociranje Rusije za treci svetski rat. Glup je onaj ko misli da ovo ima ikakve veze sa Olimpijadom. Slobodno prestanite da stavljate ove vesti u rubriku sport.

Zeljko

pre 7 godina

Meni licno odgovara, necu morati da nocivam pored televizora. I tako mislim da su sva ta takmicenja izgubila smisao postojanja. Celo evropsko prvenstvo u fudbalu je bilo smesno. Nije bilo tako lepe igre po imenu fudbal. Surovost je samo u tome sto na osnovu "svedocenja" izbeglog Rusa svi, a to je stotine ljudi, koji su ulozili ogromu snagu u pripreme ostaju bez sansi da to i pokazu. Ali dobro, demokratija je to. Sledi oduzimanje ostalih takmicenja u Rusiji, nismo vas pobedili sankcijama, silom ne mozemo. Neznaju oni nista drugo. Tako su i Zvezdu sprecili da postane po drugi put uzastopno sampion Evrope.

realan

pre 7 godina

Apsolutno svi se testiraju, jel smo imali pre par godina slucaj kad je Tajson Gej bio pozitivan. Bitno samo da se osine po Amerikancima i to ti je. Uostalom, ko od Rusa hoce da se takmici, moze pod Olimpijskom zastavom.

vu

pre 7 godina

Dokle ovo vodi? 400 sportista ce da izgubi priliku da ucestvuje na najvecem dogadjaju svakog sportiste zbog nekih koji su se dopingovali?? Ko se dopingovao taj snosi posledice i kraj price. A to sto se kosarkaska ( a i mnogi drugi sportisti iz USA) reprezentacija dolazi na OI samo pod uslovom da se ne testiraju to cemo da gurnemo pod tepih kao i svaki put,jel da?

Eleftherios

pre 7 godina

(mladen, 24. jul 2016 10:45)

Da li ti i tebi slični uopšte čitaju tekst, u pitanju je sistematsko dopingovanje sportista od strane države, a ne pojedinačno i šta onda lupetanje. A ovi što tvrde da se američki sportisti ne kontrolišu na OI, pa samo je Felps u Peking kontrolisati devet puta, a u Londonu sedam, jok samo lupati po tastaturi o onome rekao mi jedan čovek.

vu

pre 7 godina

Dokle ovo vodi? 400 sportista ce da izgubi priliku da ucestvuje na najvecem dogadjaju svakog sportiste zbog nekih koji su se dopingovali?? Ko se dopingovao taj snosi posledice i kraj price. A to sto se kosarkaska ( a i mnogi drugi sportisti iz USA) reprezentacija dolazi na OI samo pod uslovom da se ne testiraju to cemo da gurnemo pod tepih kao i svaki put,jel da?

1003

pre 7 godina

Jako interesantno kako se neke organizacije ,nebitno da li su to sportske ili neke druge jave i pocnu da "rade" svoj posao samo iskljucivo kad je Rusija u pitanju,do tad i u drugim slucajevima ih nema nigde

Danilo

pre 7 godina

Apsolutno sam protiv dopinga i smatram da mora ući u krivične zakonike.
Ali ovo sa kažnjavanjem sportista za koje NIJE dokazan doping, nema nikakve veze sa sportom, sa pravom i sa moralom.
Čista politika, u onom najprljavijem smislu...

Duci

pre 7 godina

Ukoliko MOK iskljuci ruske sportiste, bice to prvi korak ka razgradnji MOK-a. Slicna sudbina ceka i FIFA, FIBA, ali i UN... Neodrzivo je da postoje medjunarodne organizacije u kojima su kao svi jednaki, ali diriguje samo jedna supersila(SAD). Ojacale su i Kina i Rusija i nece vise tolerisati da ih neko maltretira.
A posebna je prica sta od osnivanja predstavlja MOK, kao i moderni olimpizam. Ni nalik onom antickom, izvornom znacenju. Otac modernog olimpizma, Pjer de Kuberten, bio je podrzavana i finansiran od krupnih kapitalista, otvoreno se slagao sa Hitlerom i nacizmom. Olimpizam i uopste sport smatrao je odlicnim sredstvom za ispunjavanje radnicke dokolice, kako se radnici ne bi bunili zbog ugrozenih prava, malih zarada, losih uslova rada... Nego da dodju sa posla i pravac stadion, a kasnije pred TV ekran pa tako od danas do sutra po principu kuca-pos'o, a mozak da "odmara".

xyz

pre 7 godina

Meni ovo lici na provociranje Rusije za treci svetski rat. Glup je onaj ko misli da ovo ima ikakve veze sa Olimpijadom. Slobodno prestanite da stavljate ove vesti u rubriku sport.

Zeljko

pre 7 godina

Meni licno odgovara, necu morati da nocivam pored televizora. I tako mislim da su sva ta takmicenja izgubila smisao postojanja. Celo evropsko prvenstvo u fudbalu je bilo smesno. Nije bilo tako lepe igre po imenu fudbal. Surovost je samo u tome sto na osnovu "svedocenja" izbeglog Rusa svi, a to je stotine ljudi, koji su ulozili ogromu snagu u pripreme ostaju bez sansi da to i pokazu. Ali dobro, demokratija je to. Sledi oduzimanje ostalih takmicenja u Rusiji, nismo vas pobedili sankcijama, silom ne mozemo. Neznaju oni nista drugo. Tako su i Zvezdu sprecili da postane po drugi put uzastopno sampion Evrope.

Pantelija

pre 7 godina

Sramotne igre administracije jedne uticajne zemlje. Ako se to desi sav slobodoljubiv svet treba da se povuče. Sigurno je da među ruskim sportistima ima dopingovanih, ali uveren sam ništa više nego među ostalim. Politika je opet ušla u sportsku arenu. Tužno.

Eleftherios

pre 7 godina

(mladen, 24. jul 2016 10:45)

Da li ti i tebi slični uopšte čitaju tekst, u pitanju je sistematsko dopingovanje sportista od strane države, a ne pojedinačno i šta onda lupetanje. A ovi što tvrde da se američki sportisti ne kontrolišu na OI, pa samo je Felps u Peking kontrolisati devet puta, a u Londonu sedam, jok samo lupati po tastaturi o onome rekao mi jedan čovek.

Dr

pre 7 godina

I koriscenje marihuane je doping.To sto neki pisu da se Amerikanci testiraju je cista glupost. WADA testira na steroide.Nas Nikola Radjen je pao na psihostimulansima. Retko koji NBA igrac nije naduvan.U nekim saveznim americkim drzavama marihuana je legalizovana

Rasa

pre 7 godina

Imate 1 dopingovanog sportistu i 1 cistog. Kaznite obojicu. Zatim vas ovaj drugi sportista tuzi, vi (MOK/WADA) na sudu ne mozete da dokazete da se sportista br. 2 dopingovao i platite kaznu.

sagres

pre 7 godina

bitno je da se Amerikanci ne testiraju na Olimpijadi.
(v, 24. jul 2016 13:36)

Papagaji, kad vec imate internet procitajte nesto o dopingu, a ne kao jedinu istinu prihvatati lazi pokojnog Duska Koraca koji je "slucajno" zabravio da vam kaze da je skoro cela eprezentacija Jamajke padala na doping testu. A i kako Ameri padaju ako se ne testiraju. Gluposti.

navijac iz fotelje

pre 7 godina

Olimpijski pokret definitivno gubi svoj smisao.Stavljen pod uticaj Amerike. NBA igraci ne podlezu nikakvim kontrolama.Ne stanuju u olimpijskom selu. To je bio uslov da 1992 u Breceloni ucestvuju na OI. Primljeno Kosovo.Zasto oni sportisti za kojih nema dokaza da su dopingovani nemogu da se takmice?

Nindza

pre 7 godina

Ne dragi moji, Amerikanci se NE TESTIRAJU. Pomenuti Felps je svaki put bio drogiran. Mozda se satro testiraju u Americi, ali ne prolaze iste kontrole kao ostali sportisti. Po meni je olimpijada gotova, jer je mesanje politike gore od dopinga. Cak je i Hitlerova Nemacka mogla da ucestvuje na olimpijadi, dok je bacao u jame desetine miliona ljudi, a sad kao Rusija zbog dopinga (a sve vece zemlje su dopingovane i to vrapci znaju) ne moze. Jako dobro razmislite o toj cinjenici.

Daska

pre 7 godina

(vu, 24. jul 2016 13:35)

1. Ovdje nije stvar u klasicnom dopingu, nego o dopingu koji je sistematski organizirala drzava kroz ministarstvo sporta, antidoping agenciju, olimpijski odbor i obavjestajne agencije. Samim time ovdje se ne govori o suspenziji pojedinih sportasa, nego drzave kao clanice. Sportasi mogu nastupati kao neutralni (nije nuzno da sportas na Olimpijadi predstavlja neku drzavu).

2. Amerikanci podlijezu svim ispitivanjima kao i ostali, informacija koju je jednom bubnuo komentator RTS-a nije tocna iako se sistematski ponavlja. Na prosloj Olimpijadi je niz Amerikanaca bio pozitivan na doping. Da preduhitrim, doping kontrole kao i ostalima vrsi medjunarodna agencija, a ne Amerikanci sami sebi. Americki sportasi imaju isti status kao i svi ostali (zasto bi uopce imali drugaciji, ako mi mozete logicno objasniti?).

lol

pre 7 godina

Ljudi, kako mozete da kazete da se Amerikanci ne testiraju, pa kako su onda Tajson Gej i Dzastin Getlin i ostali suspendovani zbog dopinga?

Dragoljub

pre 7 godina

To da se Ameri ne testiraju je urbana legenda. Tacno je samo da je kosarkase testirala USADA, ali od prošle godine i njih testira WADA.
Uostalom, Amerima je oduzeto najviše medalja zvog dopinga posle SSSR-a/Rusije.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

tak to ide.Prvo ekonomske pa sportske sankcije i onda rat.Najveci probisveti i doping skandali su vezani za USA.Kako nikad se oni kolektivno ne kazne!?Ove bi igre trebalo jednostavno ignorisati.Bojkot.
Ovo sve više nema smisla

hanibalbarka

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!

драги

pre 7 godina

Политички потези МОК-а.То је пузајући пут пред удар на Светско првенство! Уосталом, како је примљено Косово. Америка хоће да домуинира, да буде светски полицајац. Док Америма не смркне, свету неће да сване!

Tea New York

pre 7 godina

Vec sam pre neki dan napisala da je mnogo lose i nepravedno kolektivno kaznjavati.Velika vecina ruskih sportista je cisto,a preti im opasnost od suspenzije.Bio bi skandal da MOK zabrani kompletnom ruskom timu ucesce na OI.Ne vidim problem u tome da se navedu imena onih koji su pozitivni,i nije nikakav problem da oni budu kaznjeni.I ne samo Rusi,nego svi.Ovo,kaznjavati sve,nadam se da se nece dogoditi

Nisu dobili samare kao mali i sad divljaju

pre 7 godina

Posle ovoga ide napad na predstojece fudbalsko SP u Rusiji, Ameri su nemoguce odlepili na neposlusnost Rusije.

Da li ste vi veći Papa od Pape

pre 7 godina

Vesti B92, kaže Putin:Putin je zbog toga pozvao na stvaranje nezavisne komisije koju bi činili i strani eksperti, kako bi se rešio problem sa anti-doping sistemom u Rusiji. A ne da je odbio da ima dopinga.Za prošle OI: Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je još 45 sportista, među kojima je 23 osvajača medalja, palo na doping testu. Nigde da su Rusi u pitanju. A MOK je:Today its membership consists of 100 active members, 32 honorary members, and 1 honour member. I to i Kina, Irska, Španija... Koji vas motiv tera da za jednu zemlju o kojoj nemate pojima se toliko angažujete, čak toliko daleko da Rusi sami ne kažu da nema dopinga ali vi znate šta je istina? A svrha OI bi trebala da bude amaterizam a sve je samo to ne.

realan

pre 7 godina

Apsolutno svi se testiraju, jel smo imali pre par godina slucaj kad je Tajson Gej bio pozitivan. Bitno samo da se osine po Amerikancima i to ti je. Uostalom, ko od Rusa hoce da se takmici, moze pod Olimpijskom zastavom.

samsung

pre 7 godina

ljudi nemojte da se lozite da anerikanci ne idu na doping test! idu svi, pa i kosarkasi, samo u nba su mnogo manje kazne nego sto bi trebale da budu. koliko je velika antidoping industrija, doping je bar 3x veca. isto kao i borba protiv droge i prodaja, mnogo vise se proda nego sto se zapleni, jedina razlika je sto amerikanci mnogo ulazu u to da njihovi sportisti ne padaju na testu. to je ta indistrija o kojoj pricam.

pampam

pre 7 godina

Meni nije jasno ko je pustio tu cuvenu pricu da se americki sportisti ne testiraju na doping? Ne znam zasto vecina veruje u to, svaki put kad je neka vest, kao papagaji, kako se ameri ne testiraju, sto nit ima logike nit je tacno.

kum

pre 7 godina

dobro....dopingovali se. nek odu na oi. ako ne uzmu doping izgubice, ako uzmu, uhvatice ih. Oni koji nisu uzimali doping imace slicne rezultate kao pre OI. Malo je nelogicno kazniti sve bez dokaza....bili to Rusi ili Troicki.

Vuk

pre 7 godina

Mislikd a bi u tom slucaju trebalo bojkotovati OI. Sta ce tek biti sa nama malima posle, nece niko ko ne nosi britansku ili americku zastavu moci da pobvedi.
Kolektivna krivica? Covece pa olimpijada je vodjena zbog mira ratovi su prestajali sada samo licemerje. Bojkot OI svih slobodnih koliko toliko drzava ukoliko se ne donesu jasna pravila individsualna krivica !!! I ista pravila za sve i za NBA zvezda Na OI

Vlada

pre 7 godina

Sad bar Rusija ne moze reci,da nije bila obavestena!,i u Berlinu, Hitler je bio osion,kao sad Amerikanci!,samo sto se par godina kasnije i ubio, u tom istom Berlinu,krijuci se od Rusa!,sve na kraju, "dodje na svoje"!

Klip

pre 7 godina

(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

Zasto bi netko poceo bojkot? Pa sama Rusija je priznala sistematski doping. Samo sto se Rusiji ne svidja kazna.
Ili ti hoces reci da su zli Ameri natjerali Ruse na priznanje?

sole

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!
(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

Znaci da bojkotuju Severna Koreja, Kirgistan i Sirija.

psl

pre 7 godina

Svi su nevini dok se ne dokaze krivica na sudu. Kazniti one kod kojih je dokazan doping. Kako to da samo Rusija treba da dobije kolektivni kaznu. Yasto nasti sportisti nisu smeli na OI zbog rata sa kojim nisu imali veze. Da li ti Ruski sportisti mogu uzeti drugo drzavljanstvo i nastupati na OI. Vidimo da su Etiopljani Kenijci i ostali afrikanci postali Svedjani, Norvezani i td. Ovako ispada svi cisti samo ako si iz Rusije onda je doping i nema potrebe za dokazima i analizama. Zato hajde da navijamo za jednog Getlina, zato smo navijali za Merion Dzons, da li je tada nekom palo na pamet da izbaci sve americke sportiste sa nekih igara.

Serbinho

pre 7 godina

Velika kocka MOK i oni to znaju, jer ako velike zemlje izvrse bojkot Olimpijade u Riju, MOK fakticki vise ne postoji, cega su i sami svesni.

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Jedni ne odlaze na ovogodisnje OI, zbog Zika virusa, drugi zbog izuzetno nestabilne i nesigurne bezbednosti u samom Brazilu, trecima se zabranjuje ucesce zbog drzavnog dopinga, ... Koliko ce sportista na kraju ucestvovati na tim OI! Samo Srbi!

Mrtvac

pre 7 godina

Two former directors of RUSADA, Vyacheslav Sinyev and Nikita Kamaev, died in February 2016. The Sunday Times reported that Kamaev had approached the newspaper shortly before his death planning to publish a book on "the true story of sport pharmacology and doping in Russia since 1987". Toliko...

picasso

pre 7 godina

U slucaju suspenzije, Srbija bi medju prvima trebalo da se solidarise sa Rusijom i da bojkotuje Olimpijske Igre u okolnostima kad one postaju, kao i sve drugo, predmet grubog politicko-propagandnog manipulisanja od strane onih koji ceo svet uvlace u haos.

duh devetog marta

pre 7 godina

Hoce li neko u Rusiji odgovarati za ovu bruku, ili je to stvarno bila drzavna strategija? Sa sportom se ne treba igrati, kao sto su to radili Tudjman i Milosevic rezirajuci haos na stadionu Maksimir. Neko u Moskvi izgleda ima strategiju da okrene MOK protiv Rusije i obrnuto.

Andrej77

pre 7 godina

I treba da ih iskljuce, dokazano je da Ruska Atletska federacija sistemski dopingovala svoje sportiste.. a je se nadam da je isto radio i odbojkaski savez.. :) Cistim atleticarima preostaje samo da tuze svoj savez.

komsija

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!
(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

A stace biti za vas ni na nebo ni na zemlu em reuija em EU ?

lalovsin

pre 7 godina

Rusija je sama priznala da je u pitanju bio organizovani doping njihovih sportista. Cilj je bo valjda da se pokaze moc ruskog nadcoveka? Da li smo imali price o nadljudima uoci WW2 ? Steta sto onda nije bilo doping kontrole u Berlinu na OI. Sto se mene tice ja bih dopustio doping jer on moze biti hemijski ali i psiholoski na mentalnom nivou sa tim sto za ovaj drugi nije moguca kontrola. U vreme dok kompjuteri nisu odeli prevagu nad sahistima u onim istorijiskim mecevima izmedju Fisera i ruskih velemajstora kkorisceni su ruski parapshiholozi i to javno bez mogucnosti sankcija. Danas je doping u u svim sportovioma sveprisutan samo je pitanje da li je neki stimulans stigao na listu zabranjenih ili jos nije. Ovaj ruski je izgleda stigao pa to ti je greska u koracima.

Zeljko

pre 7 godina

Ne znam Ruski, milim B92 za prevod
Канделаки: Россия не отстранена от участия в Олимпиаде в Рио-де-Жанейро

vane

pre 7 godina

A kako to da se u MOK-u niko ne zapita zasto su recimo americki kosarkasi izuzeti iz doping kontrole. To su amerikanci pa se njima veruje na rec?

omega

pre 7 godina

Meni je sve u vezi sa Olimpijskim igrama jasno jos od 1996. kada je Koka Kola kupila termin za igre u Atlanti, iako je bilo za ocekivati da domacin bude Atina. Grci, naravno, nisu tu mogli bas nista.

neutralni felsh

pre 7 godina

U slucaju suspenzije, Srbija bi medju prvima trebalo da se solidarise sa Rusijom i da bojkotuje Olimpijske Igre u okolnostima kad one postaju, kao i sve drugo, predmet grubog politicko-propagandnog manipulisanja od strane onih koji ceo svet uvlace u haos.
(picasso, 24. jul 2016 15:21)


svasta! zapitaj se, da li bi se rusi solidarisali sa nama?

dzep

pre 7 godina

mozda ako izbace sve ruske sportiste, upadnu nasi odbojkasi umesto njihovih. ne verujem da ce igre biti sa 11 reprezentacija .
(Sax, 24. jul 2016 15:30)

Ni slucajno nasi odbojkasi ne treba da prihvate takav nacin da odu na OI.

Капетан Немо

pre 7 godina

mozda ako izbace sve ruske sportiste, upadnu nasi odbojkasi umesto njihovih. ne verujem da ce igre biti sa 11 reprezentacija .
(Sax, 24. jul 2016 15:30)

Не знам да ли би то требало да прихватимо? Никоме не желим зло и не бих волео да на такав начин наши одбојкаши оду на Олимпијаду, осим ако Руси дају благослов.
Напред Србијо!!!

Eleftherios

pre 7 godina

(mladen, 24. jul 2016 10:45)

Da li ti i tebi slični uopšte čitaju tekst, u pitanju je sistematsko dopingovanje sportista od strane države, a ne pojedinačno i šta onda lupetanje. A ovi što tvrde da se američki sportisti ne kontrolišu na OI, pa samo je Felps u Peking kontrolisati devet puta, a u Londonu sedam, jok samo lupati po tastaturi o onome rekao mi jedan čovek.

realan

pre 7 godina

Apsolutno svi se testiraju, jel smo imali pre par godina slucaj kad je Tajson Gej bio pozitivan. Bitno samo da se osine po Amerikancima i to ti je. Uostalom, ko od Rusa hoce da se takmici, moze pod Olimpijskom zastavom.

Daska

pre 7 godina

(vu, 24. jul 2016 13:35)

1. Ovdje nije stvar u klasicnom dopingu, nego o dopingu koji je sistematski organizirala drzava kroz ministarstvo sporta, antidoping agenciju, olimpijski odbor i obavjestajne agencije. Samim time ovdje se ne govori o suspenziji pojedinih sportasa, nego drzave kao clanice. Sportasi mogu nastupati kao neutralni (nije nuzno da sportas na Olimpijadi predstavlja neku drzavu).

2. Amerikanci podlijezu svim ispitivanjima kao i ostali, informacija koju je jednom bubnuo komentator RTS-a nije tocna iako se sistematski ponavlja. Na prosloj Olimpijadi je niz Amerikanaca bio pozitivan na doping. Da preduhitrim, doping kontrole kao i ostalima vrsi medjunarodna agencija, a ne Amerikanci sami sebi. Americki sportasi imaju isti status kao i svi ostali (zasto bi uopce imali drugaciji, ako mi mozete logicno objasniti?).

Andrej77

pre 7 godina

I treba da ih iskljuce, dokazano je da Ruska Atletska federacija sistemski dopingovala svoje sportiste.. a je se nadam da je isto radio i odbojkaski savez.. :) Cistim atleticarima preostaje samo da tuze svoj savez.

Mrtvac

pre 7 godina

Two former directors of RUSADA, Vyacheslav Sinyev and Nikita Kamaev, died in February 2016. The Sunday Times reported that Kamaev had approached the newspaper shortly before his death planning to publish a book on "the true story of sport pharmacology and doping in Russia since 1987". Toliko...

sagres

pre 7 godina

bitno je da se Amerikanci ne testiraju na Olimpijadi.
(v, 24. jul 2016 13:36)

Papagaji, kad vec imate internet procitajte nesto o dopingu, a ne kao jedinu istinu prihvatati lazi pokojnog Duska Koraca koji je "slucajno" zabravio da vam kaze da je skoro cela eprezentacija Jamajke padala na doping testu. A i kako Ameri padaju ako se ne testiraju. Gluposti.

pampam

pre 7 godina

Meni nije jasno ko je pustio tu cuvenu pricu da se americki sportisti ne testiraju na doping? Ne znam zasto vecina veruje u to, svaki put kad je neka vest, kao papagaji, kako se ameri ne testiraju, sto nit ima logike nit je tacno.

duh devetog marta

pre 7 godina

Hoce li neko u Rusiji odgovarati za ovu bruku, ili je to stvarno bila drzavna strategija? Sa sportom se ne treba igrati, kao sto su to radili Tudjman i Milosevic rezirajuci haos na stadionu Maksimir. Neko u Moskvi izgleda ima strategiju da okrene MOK protiv Rusije i obrnuto.

Klip

pre 7 godina

(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

Zasto bi netko poceo bojkot? Pa sama Rusija je priznala sistematski doping. Samo sto se Rusiji ne svidja kazna.
Ili ti hoces reci da su zli Ameri natjerali Ruse na priznanje?

vu

pre 7 godina

Dokle ovo vodi? 400 sportista ce da izgubi priliku da ucestvuje na najvecem dogadjaju svakog sportiste zbog nekih koji su se dopingovali?? Ko se dopingovao taj snosi posledice i kraj price. A to sto se kosarkaska ( a i mnogi drugi sportisti iz USA) reprezentacija dolazi na OI samo pod uslovom da se ne testiraju to cemo da gurnemo pod tepih kao i svaki put,jel da?

sole

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!
(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

Znaci da bojkotuju Severna Koreja, Kirgistan i Sirija.

komsija

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!
(hanibalbarka, 24. jul 2016 13:42)

A stace biti za vas ni na nebo ni na zemlu em reuija em EU ?

lol

pre 7 godina

Ljudi, kako mozete da kazete da se Amerikanci ne testiraju, pa kako su onda Tajson Gej i Dzastin Getlin i ostali suspendovani zbog dopinga?

xyz

pre 7 godina

Meni ovo lici na provociranje Rusije za treci svetski rat. Glup je onaj ko misli da ovo ima ikakve veze sa Olimpijadom. Slobodno prestanite da stavljate ove vesti u rubriku sport.

Zeljko

pre 7 godina

Meni licno odgovara, necu morati da nocivam pored televizora. I tako mislim da su sva ta takmicenja izgubila smisao postojanja. Celo evropsko prvenstvo u fudbalu je bilo smesno. Nije bilo tako lepe igre po imenu fudbal. Surovost je samo u tome sto na osnovu "svedocenja" izbeglog Rusa svi, a to je stotine ljudi, koji su ulozili ogromu snagu u pripreme ostaju bez sansi da to i pokazu. Ali dobro, demokratija je to. Sledi oduzimanje ostalih takmicenja u Rusiji, nismo vas pobedili sankcijama, silom ne mozemo. Neznaju oni nista drugo. Tako su i Zvezdu sprecili da postane po drugi put uzastopno sampion Evrope.

lalovsin

pre 7 godina

Rusija je sama priznala da je u pitanju bio organizovani doping njihovih sportista. Cilj je bo valjda da se pokaze moc ruskog nadcoveka? Da li smo imali price o nadljudima uoci WW2 ? Steta sto onda nije bilo doping kontrole u Berlinu na OI. Sto se mene tice ja bih dopustio doping jer on moze biti hemijski ali i psiholoski na mentalnom nivou sa tim sto za ovaj drugi nije moguca kontrola. U vreme dok kompjuteri nisu odeli prevagu nad sahistima u onim istorijiskim mecevima izmedju Fisera i ruskih velemajstora kkorisceni su ruski parapshiholozi i to javno bez mogucnosti sankcija. Danas je doping u u svim sportovioma sveprisutan samo je pitanje da li je neki stimulans stigao na listu zabranjenih ili jos nije. Ovaj ruski je izgleda stigao pa to ti je greska u koracima.

Duci

pre 7 godina

Ukoliko MOK iskljuci ruske sportiste, bice to prvi korak ka razgradnji MOK-a. Slicna sudbina ceka i FIFA, FIBA, ali i UN... Neodrzivo je da postoje medjunarodne organizacije u kojima su kao svi jednaki, ali diriguje samo jedna supersila(SAD). Ojacale su i Kina i Rusija i nece vise tolerisati da ih neko maltretira.
A posebna je prica sta od osnivanja predstavlja MOK, kao i moderni olimpizam. Ni nalik onom antickom, izvornom znacenju. Otac modernog olimpizma, Pjer de Kuberten, bio je podrzavana i finansiran od krupnih kapitalista, otvoreno se slagao sa Hitlerom i nacizmom. Olimpizam i uopste sport smatrao je odlicnim sredstvom za ispunjavanje radnicke dokolice, kako se radnici ne bi bunili zbog ugrozenih prava, malih zarada, losih uslova rada... Nego da dodju sa posla i pravac stadion, a kasnije pred TV ekran pa tako od danas do sutra po principu kuca-pos'o, a mozak da "odmara".

Nindza

pre 7 godina

Ne dragi moji, Amerikanci se NE TESTIRAJU. Pomenuti Felps je svaki put bio drogiran. Mozda se satro testiraju u Americi, ali ne prolaze iste kontrole kao ostali sportisti. Po meni je olimpijada gotova, jer je mesanje politike gore od dopinga. Cak je i Hitlerova Nemacka mogla da ucestvuje na olimpijadi, dok je bacao u jame desetine miliona ljudi, a sad kao Rusija zbog dopinga (a sve vece zemlje su dopingovane i to vrapci znaju) ne moze. Jako dobro razmislite o toj cinjenici.

hanibalbarka

pre 7 godina

Sada svi da bojkotuju Olimpijske igre, ili barem zemlje na koje ima uticaj Rusija posto na sve ostale zemlje i medjunarodne institucije znamo ko ima sav uticaj!

samsung

pre 7 godina

ljudi nemojte da se lozite da anerikanci ne idu na doping test! idu svi, pa i kosarkasi, samo u nba su mnogo manje kazne nego sto bi trebale da budu. koliko je velika antidoping industrija, doping je bar 3x veca. isto kao i borba protiv droge i prodaja, mnogo vise se proda nego sto se zapleni, jedina razlika je sto amerikanci mnogo ulazu u to da njihovi sportisti ne padaju na testu. to je ta indistrija o kojoj pricam.

1003

pre 7 godina

Jako interesantno kako se neke organizacije ,nebitno da li su to sportske ili neke druge jave i pocnu da "rade" svoj posao samo iskljucivo kad je Rusija u pitanju,do tad i u drugim slucajevima ih nema nigde

navijac iz fotelje

pre 7 godina

Olimpijski pokret definitivno gubi svoj smisao.Stavljen pod uticaj Amerike. NBA igraci ne podlezu nikakvim kontrolama.Ne stanuju u olimpijskom selu. To je bio uslov da 1992 u Breceloni ucestvuju na OI. Primljeno Kosovo.Zasto oni sportisti za kojih nema dokaza da su dopingovani nemogu da se takmice?

Dragoljub

pre 7 godina

To da se Ameri ne testiraju je urbana legenda. Tacno je samo da je kosarkase testirala USADA, ali od prošle godine i njih testira WADA.
Uostalom, Amerima je oduzeto najviše medalja zvog dopinga posle SSSR-a/Rusije.

Vuk

pre 7 godina

Mislikd a bi u tom slucaju trebalo bojkotovati OI. Sta ce tek biti sa nama malima posle, nece niko ko ne nosi britansku ili americku zastavu moci da pobvedi.
Kolektivna krivica? Covece pa olimpijada je vodjena zbog mira ratovi su prestajali sada samo licemerje. Bojkot OI svih slobodnih koliko toliko drzava ukoliko se ne donesu jasna pravila individsualna krivica !!! I ista pravila za sve i za NBA zvezda Na OI

Pantelija

pre 7 godina

Sramotne igre administracije jedne uticajne zemlje. Ako se to desi sav slobodoljubiv svet treba da se povuče. Sigurno je da među ruskim sportistima ima dopingovanih, ali uveren sam ništa više nego među ostalim. Politika je opet ušla u sportsku arenu. Tužno.

Dr

pre 7 godina

I koriscenje marihuane je doping.To sto neki pisu da se Amerikanci testiraju je cista glupost. WADA testira na steroide.Nas Nikola Radjen je pao na psihostimulansima. Retko koji NBA igrac nije naduvan.U nekim saveznim americkim drzavama marihuana je legalizovana

Vlada

pre 7 godina

Sad bar Rusija ne moze reci,da nije bila obavestena!,i u Berlinu, Hitler je bio osion,kao sad Amerikanci!,samo sto se par godina kasnije i ubio, u tom istom Berlinu,krijuci se od Rusa!,sve na kraju, "dodje na svoje"!

picasso

pre 7 godina

U slucaju suspenzije, Srbija bi medju prvima trebalo da se solidarise sa Rusijom i da bojkotuje Olimpijske Igre u okolnostima kad one postaju, kao i sve drugo, predmet grubog politicko-propagandnog manipulisanja od strane onih koji ceo svet uvlace u haos.

Danilo

pre 7 godina

Apsolutno sam protiv dopinga i smatram da mora ući u krivične zakonike.
Ali ovo sa kažnjavanjem sportista za koje NIJE dokazan doping, nema nikakve veze sa sportom, sa pravom i sa moralom.
Čista politika, u onom najprljavijem smislu...

Nisu dobili samare kao mali i sad divljaju

pre 7 godina

Posle ovoga ide napad na predstojece fudbalsko SP u Rusiji, Ameri su nemoguce odlepili na neposlusnost Rusije.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

tak to ide.Prvo ekonomske pa sportske sankcije i onda rat.Najveci probisveti i doping skandali su vezani za USA.Kako nikad se oni kolektivno ne kazne!?Ove bi igre trebalo jednostavno ignorisati.Bojkot.
Ovo sve više nema smisla

Tea New York

pre 7 godina

Vec sam pre neki dan napisala da je mnogo lose i nepravedno kolektivno kaznjavati.Velika vecina ruskih sportista je cisto,a preti im opasnost od suspenzije.Bio bi skandal da MOK zabrani kompletnom ruskom timu ucesce na OI.Ne vidim problem u tome da se navedu imena onih koji su pozitivni,i nije nikakav problem da oni budu kaznjeni.I ne samo Rusi,nego svi.Ovo,kaznjavati sve,nadam se da se nece dogoditi

драги

pre 7 godina

Политички потези МОК-а.То је пузајући пут пред удар на Светско првенство! Уосталом, како је примљено Косово. Америка хоће да домуинира, да буде светски полицајац. Док Америма не смркне, свету неће да сване!

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Jedni ne odlaze na ovogodisnje OI, zbog Zika virusa, drugi zbog izuzetno nestabilne i nesigurne bezbednosti u samom Brazilu, trecima se zabranjuje ucesce zbog drzavnog dopinga, ... Koliko ce sportista na kraju ucestvovati na tim OI! Samo Srbi!

Zeljko

pre 7 godina

Ne znam Ruski, milim B92 za prevod
Канделаки: Россия не отстранена от участия в Олимпиаде в Рио-де-Жанейро

Rasa

pre 7 godina

Imate 1 dopingovanog sportistu i 1 cistog. Kaznite obojicu. Zatim vas ovaj drugi sportista tuzi, vi (MOK/WADA) na sudu ne mozete da dokazete da se sportista br. 2 dopingovao i platite kaznu.

Da li ste vi veći Papa od Pape

pre 7 godina

Vesti B92, kaže Putin:Putin je zbog toga pozvao na stvaranje nezavisne komisije koju bi činili i strani eksperti, kako bi se rešio problem sa anti-doping sistemom u Rusiji. A ne da je odbio da ima dopinga.Za prošle OI: Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je još 45 sportista, među kojima je 23 osvajača medalja, palo na doping testu. Nigde da su Rusi u pitanju. A MOK je:Today its membership consists of 100 active members, 32 honorary members, and 1 honour member. I to i Kina, Irska, Španija... Koji vas motiv tera da za jednu zemlju o kojoj nemate pojima se toliko angažujete, čak toliko daleko da Rusi sami ne kažu da nema dopinga ali vi znate šta je istina? A svrha OI bi trebala da bude amaterizam a sve je samo to ne.

Serbinho

pre 7 godina

Velika kocka MOK i oni to znaju, jer ako velike zemlje izvrse bojkot Olimpijade u Riju, MOK fakticki vise ne postoji, cega su i sami svesni.

psl

pre 7 godina

Svi su nevini dok se ne dokaze krivica na sudu. Kazniti one kod kojih je dokazan doping. Kako to da samo Rusija treba da dobije kolektivni kaznu. Yasto nasti sportisti nisu smeli na OI zbog rata sa kojim nisu imali veze. Da li ti Ruski sportisti mogu uzeti drugo drzavljanstvo i nastupati na OI. Vidimo da su Etiopljani Kenijci i ostali afrikanci postali Svedjani, Norvezani i td. Ovako ispada svi cisti samo ako si iz Rusije onda je doping i nema potrebe za dokazima i analizama. Zato hajde da navijamo za jednog Getlina, zato smo navijali za Merion Dzons, da li je tada nekom palo na pamet da izbaci sve americke sportiste sa nekih igara.

vane

pre 7 godina

A kako to da se u MOK-u niko ne zapita zasto su recimo americki kosarkasi izuzeti iz doping kontrole. To su amerikanci pa se njima veruje na rec?

kum

pre 7 godina

dobro....dopingovali se. nek odu na oi. ako ne uzmu doping izgubice, ako uzmu, uhvatice ih. Oni koji nisu uzimali doping imace slicne rezultate kao pre OI. Malo je nelogicno kazniti sve bez dokaza....bili to Rusi ili Troicki.

dzep

pre 7 godina

mozda ako izbace sve ruske sportiste, upadnu nasi odbojkasi umesto njihovih. ne verujem da ce igre biti sa 11 reprezentacija .
(Sax, 24. jul 2016 15:30)

Ni slucajno nasi odbojkasi ne treba da prihvate takav nacin da odu na OI.

Капетан Немо

pre 7 godina

mozda ako izbace sve ruske sportiste, upadnu nasi odbojkasi umesto njihovih. ne verujem da ce igre biti sa 11 reprezentacija .
(Sax, 24. jul 2016 15:30)

Не знам да ли би то требало да прихватимо? Никоме не желим зло и не бих волео да на такав начин наши одбојкаши оду на Олимпијаду, осим ако Руси дају благослов.
Напред Србијо!!!

omega

pre 7 godina

Meni je sve u vezi sa Olimpijskim igrama jasno jos od 1996. kada je Koka Kola kupila termin za igre u Atlanti, iako je bilo za ocekivati da domacin bude Atina. Grci, naravno, nisu tu mogli bas nista.

neutralni felsh

pre 7 godina

U slucaju suspenzije, Srbija bi medju prvima trebalo da se solidarise sa Rusijom i da bojkotuje Olimpijske Igre u okolnostima kad one postaju, kao i sve drugo, predmet grubog politicko-propagandnog manipulisanja od strane onih koji ceo svet uvlace u haos.
(picasso, 24. jul 2016 15:21)


svasta! zapitaj se, da li bi se rusi solidarisali sa nama?