Subota, 23.07.2016.

14:03

Đorđević: Dangubić i Gudurić igrači za budućnost

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je da su Nemanja Dangubić i Marko Gudurić, koji neće ići u Rio, igrači za budućnost.

Izvor: AK

Ðorðeviæ: Dangubiæ i Guduriæ igraèi za buduænost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

163 Komentari

Sortiraj po:

zapravo da

pre 7 godina

ok, selektor ima prihvatljiv rezon, iako loše zvuči kad se predstavi rečenicom "dangubić i gudurić ne idu". meni je krivo što nikako da ta tva igrača dobiju više prostora u samoj zvezdi. lako je reći za nekog da je neiskusan, ali mu treba dati prvo šansu, i radonjić po tome ne postupa drugačije od đorđevića. izgleda da se i u košarci teže nameću "dobri" momci

Thompson twins

pre 7 godina

3. deo

Ima tu i jos jedna, mozda i najvaznija cinjenica, koju ne vidim da je iko pomenuo, mada nisam procitao bas sve komentare ni forumaske napise.

Mi se nismo kvalifikovali na OI na evropskom prvenstvu 2015., gde smo opet kao i na SP 2014. igrali sjajno pod vodjstvom selektora Djordjevica sve do polufinala protiv jedne od slabijih reprezentacija Litvanije, gde su nas oni nadigrali u svakom pogledu. Bilo je tu i objektivnih okolnosti jer su nam glavni igraci Teo, Bogdan i Bjelica bili nedovoljno spremni zbog povreda u pripremnom periodu. No, kako bilo, niko to nije Saletu uzeo za veliko zlo.

Medjutim, drzava je zalegla i sa vise od dva miliona evra finansirala kvalifikacioni turnir na kome smo se nadmocno plasirali u Rio. Da li iko ozbiljan misli da je te pare drzava potrosila da bi nasi kosarkasi isli u Rio da udaraju recke i kupaju se na Kopakabani ili da bi se vratili sa medaljom oko vrata? Time je KSS, i pre svega selektor, na sebe preuzeo veliku obavezu, koje izgleda niko u savezu nije dovoljno svestan, da u Rio povede NAJBOLJI moguci tim, koji bi opravdao, za nase uslove, ogromne ulozene pare poreskih obveznika.

t

pre 7 godina

5. deo

Cak bih rekao da je to njegovo neiskustvo u reprezentaciji u odredjenoj meri pokriveno, posle mnogo godina, prisustvom veceg broja kvalitetnih igraca, pre svega Milosa Teodosica, koji svakom timu pa time i treneru doprinosi jednu klasu u igri vise.

Stoga mi se namece i zakljucak da, sto je uostalom i Kari Pesic rekao jos posle osvojenog srebra na SP, ima jos dosta toga da uci dok da bi postao pravi vrhunski trener, sto mu ja iskreno zelim i zbog interesa reprezentacije i zbog njega samog jer ipak je on nas vecni SALE NACIONALE.

Thompson twins

pre 7 godina

2. deo

Istrajavati na principima je OK ali i slepo robovati njima zbog, po meni manjih problema, nije previse mudro. Pogotovo sto i sam Djordjevic nije postovao ni one principe koje je sam, nicim nateran postavio, kao na primer, da nece trenirati nijedan klub dok je selektor. I Obradovic je imao slicni princip, po meni potpuno nerazumljiv i pogresan, da se SVI igraci moraju pojaviti od prvog dana na pripremama. To je OK ako se svi takmice u istim uslovima ali poznato je da su NBA igraci mnogo vise optereceni i da im treba vise odmora. Medjutim, zbog tog principa mi smo nekoliko puta ostali bez pomoci Sojakovica u reprezentativnim akcijama. Cak je bilo i svega par dana u pitanju. Princip je princip i za sve vaze ista pravila ali sta smo mi kao reprezentacija dobili time? Tim uskracen za glavnog igraca, cime smo ostali bez medalja. Za to vreme su, na primer "neprincipijelni" Nemci uvek mogli da cekaju Novickog i da s njim uzmu dve medalje: bronzu na SP 2003. i srebro na EP 2005. ili Spanci da cekaju Gasola, bez koga nikada nisu uzeli zlatnu medalju i bez koga su uzeli jos samo jednu bronzanu na EP 2013. ( u ovoj generaciji). I ko je tada ispao mudar a ko neinteligentan? I sto je najgore, do danas se nije nista naucilo iz prethodnih losih odluka.

Thompson twins

pre 7 godina

4. deo

Ja stvarno ne znam da li je iko u KSS, od predsednika do selektora, pomislio kako sva ova ujdurma, koja je uslovila neigranje naseg najboljeg centra, izgleda u ocima premijera, nebitno ko je on trenutno, isto bi izgledalo u svakom slucaju. Iz ugla onog ko je omogucio novac sve ovo izgleda prilicno nezrelo i amaterski, nebitni su sada detalji, tajmnizi ili ko je na kraju kriv. Ako je premijer iole ozbiljan, ne bi trebalo vise ni dinar drzavnih para da daje savezu jer su se u ovom slucaju poneli krajne neozbiljno i neprofesionalno, cak bih rekao i nezahvalno. Ako cemo posteno, krivica je delom do Bobija ali i do selektora ali to je trebalo da sami rese unutar saveza ili u cetiri oka, svejedno. Ovako su nepoterbno sami sebi napravili ogroman problem i dobro poljuljali svoj ugled u javnosti, svi od Djilasa do Saleta.

Niko nije savrsen i ne bih ovde da ispadnem previse kritican prema Saletu jer je preporodio reprezentaciju, ostvario uspehe sa njom i vratio onu nasu staru leprsavu i efikasni igru, za sta mu sigurno pripadaju velike zasluge. Medjutim, prateci njegov rad kao selektora ali i kao trenera u Panatinaikosu, vidi se da je jos nedovojno iskusan kao trener a bogami i nedosledan i da jos mnogo luta u razmisljanjima i vaznim odlukama i pravi greske u izboru i odnosu sa igracima, kako za reprezentaciju tako i za timove koje vodi.

Thompson twins

pre 7 godina

1. deo

Tragikomicno je da imamo tako dominantnog centra kao sto je Marjanovic a da on prakticno jos uvek nije odigrao nijedno veliko takmicenje za Srbiju. Tragicno za nas a komicno iz ugla drugih reprezantacija. Da li mozete da zamislite ijednu drugu zemlju koja bi to dopustila? To je veliki promasaj svih u KSS, jer je jedan takv igrac morao biti nacionalni projekat i vec odavno stub reprezentacije.

Najodgovorniji za ovu veliku gresku u proceni perspektive igraca koji je bio MVP Evrolige su selektori Ivkovic i Djordjevic. Da se razumemo, ne smatram da su losi treneri, naprotiv, ali niko nije savrsen pa se i njima mogu potkrasti velike greske. I dok je u vreme Ivkovica ta (losa) procena bila razumljivija zbog oscilacija u pocetnom delu Bobijeve karijere, njegovo izostavljanje od strane Saleta u njegovoj prvoj reprezentativnoj akciji na Svetskom prvenstvu u Spaniji 2014, je veoma tesko objasnjivo. Jeste Sale sa igracima koje je odveo na SP u velikom stilu i uz sjajnu igru, sasvim neocekivano uzeo srebrnu medalju ali to ne znaci da nije imao greske u sastavu tima (ne samo u slucaju Bobija) i neopravdano je zbog "slabog branjenja pika" izostavio centra koji je samo par nedelja kasnije poceo da dominira i postavlja rekorde u Evroligi kao retko ko pre njega. Da dodam i jos jedno zapazanje da nista ne bi bilo od dobrog rezultata da se Krstic nije oporavio i da tako nismo imali dva kvalitetna centra u rotaciji.

straniplacenici

pre 7 godina

Nasoj reprezentaciji iskreno zelim puno uspeha i da osvoje olimpijsku medalju. KK Crvena zvezda tj. igraci pod rukovodstvom Atrenera Dejana Radonjica trebalo bi da ne idu u Brazil na Olimpijske igre. Za njih je bolje da se vrate u maticni klub i prikljuce se programu priprema za predstojece takmicenje u Euroligi jer nisu zasluzili da ih bilo ko omalovazava. Hvala svima koji razumeju. Oni koji se prave da ne razumeju - neka budu idioti i dalje.

MiroslavP

pre 7 godina

@SS

Osvajaci olimpijskih medalja:

Zvezda (pre ili u trenutku osvajanja medalje bili clanovi)

Vladimir Cvetkovic 1968
Zoran Slavnic 1976 1980
Rajko Zizic 1984
Sasa Obradovic 1996
Dejan Tomasevic 1996

Partizan (pre ili u trenutku osvajanja medalje bili clanovi)

Dragan Kicanovic 1976 1980
Drazen Dalipagic 1976 1980 1984
Nebojsa Zorkic 1984
Zeljko Obradovic 1988
Vlade Divac 1988 1996
Zarko Paspalj 1988 1996
Danko Cveticanin 1988
Sasa Djordjevic 1996
Sasa Danilovic 1996
Miroslav Beric 1996
Dejan Tomasevic 1996
Nikola Loncar 1996
Zeljko Rebraca 1996

nece biti da je do DOS-a

Veliki Đokica

pre 7 godina

I onda uzmeš Bobijevu statistiku i vidiš da je Đorđević ego manijak u sukobu i sa ogledalom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Saša, 23. jul 2016 17:06)

A Bobijeva statistika u NBA je sledeća: 2,5 minuta po meču, 2,1 skok po meču i 45,5 minuta mahanja peškirom po meču...

SS

pre 7 godina

Pobednicki su mi komentari ove grobarske manjine tipa kako zvezdini navijaci znaju za kosarku zadnje 2-3 godine :D Pa vi u bivsoj Jugoslaviji kada je nesto ta liga i vredela beznacajni skoro skroz ... a uhvatili ste se za period DOS-a kad ste "vladali" gle cuda u isto vreme kada i oni dosli na vlast :D Uozbiljite se malo vise niste nikad bili bolji od zvezde u bilo kom sportu niti ste toliko bitni posto ste u manjini i to velikoj u zemlji. A sto se tice trenera naravno da je on kriv ako nesto krene naopako posto voditi Macvana koji je odbio da igra za reprezentaciju u proslosti je suludo a ne voditi zbog isto razloga Marjanovica koji je samo kvalifikacije preskocio.

b

pre 7 godina

Kakav sujetan lik. Kako sad ide Mačvan? Koji je nekad bio u formi, a ne vode se mladi? Ispali Bobi i ovi momci.
Biće ispeh ako prođemo grupu.
Sramota.

digimon

pre 7 godina

Gledaj ti molim te kako su se Zvezdasi upalili sto im ne idu dva igraca na OI. Opustite se, trener radi svoj posao, zaduzio je to mesto i on je odgovoran za neuspeh ako ga bude bilo. Ja verujem da biste vi voleli da je zvao ceo Zvezdin tim ali nekada, znate, idu igraci koji mogu da se bore sa pritiskom, koji su iskusniji i koji su evidentno bolji kosarkasi a ako je trener koji je igrao finale SP tako odlucio ja cu to da postujem jer verujem da zna sta radi. Vi ako ne verujete, organizujte bojkot ispred saveza i zapalite baklje. Da se bolje osecate.

fosna

pre 7 godina

А како се то Мачван наметнуо?
(miroslav, 23. jul 2016 14:01)

Da li neko ko je sigurno dobar kosarkas mora da se namece? Dangubic i Guduric su klinci i igraci koji mogu na trenutak nesto da urade, nisu konstantni. Macvan je igrac koji sigurno daje 7,8 skokova reprezentaciji, 10 poena.. plus je iskusniji. Zasto se svi pravite treneri nije mi jasno. A cuj ove sto pisu o godistu.. Pa nije on rekao da ih ne vodi jer su klinci vec je dodao ima sigurne igrace za buducnost. Kako ne znate da protumacite jednu prostu recenicu?!?! Ili ste samo procitali prenaduvan naslov i odma posejali po treneru?!?

Mihajlo Petrović Beograd

pre 7 godina

16 godina cekas OI? 
Gde nadje 16? 
Pa, Djordjevic nas je odveo na OI. 
Ili mozda nije? 
Sto nas Bobi 2011 u Litvaniji nije odveo u London 2012? 
Igrao je. Dao 2 poena. 
Nije nas vodio tada Djordjevic. 
A da, to je bio Ivkovic. 
Prevara od trenera i jos gori covek. 
Isto kao i Djordjevic, zar ne? 
Spanija 2007, igra i Milicic NBA star. 
Nismo prosli grupu, kako to? 
A da, tad je bio Moka. 
Prevara od trenera i los covek. 
A pre njega Sakota, pa Obradovic, sve prevara do prevare. 
Niko nam nije valjao. 
Nisu ovo zvezde granda da raja bira reprezentaciju.
(Poppppp, 23. jul 2016 18:14)

Ovaj komentar govori mnoogo o nama Srbima kao ljudima. Mnooogo.
Molim experte koji znaju ko je trebao da ide ,a ko ne treba da ide da više puta pročitaju "Popov" komentar!

YNWA Zvezdaa

pre 7 godina

I posle se svi pitaju zašto igrači kasnije nece da igraju za Srbiju
JEL ZNA NEKO KAKO JE MAĆVAN U REPREZENTACIJI,KAKO SE NAMETNUO

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

antiDebil
Zao mi je tvog imena , jer trebao si biti samo drugi deo .
Da se razumes u kosarku znao bi da je to bila osnovna greska na Evropskom prvenstvu protiv Litvanije . On je sjajan igrac , ali lad ne ide , ne ide . I tada nije bilo ko da ga zameni , pa ga je drzao celu utakmicu dok nas nije do kraja upropastio . Zadnji napad kao basketas iz kraja je odigrao

brain

pre 7 godina

Macvan umesto Bjelice upao i jasno je ko dan jer se radi o poziciji 4.
Gudura i danguba su morali da se probiju za poziciju 2 tj. beka a da otpadnu Bogdan i Nedovic... Na turnir se ide uglavnom sa 3 pleja 2 beka 2 trojke 2 cetvorke i 3 prtice.
Mozda da se uvede neki mini test znanja o kosarci pre nego sto pojedini puste komentar;)?

sofronije

pre 7 godina

Botovi, nesto vas nema na vestima o mandataru i vladi. Ajde brzo tamo da nadoknadite zaostatak. Ostavite se kosarke, ionako je pratite zadnje 3 godine.

mile

pre 7 godina

Najbolji su mi dusebriznici sto se hvataju sada za Bircevica, a nije prvi put u sastavu reprezentacije, ali kako je presao u Partizan pljuvacina na sve strane, a istima ne smetaju neki drugi igraci koji realno ne zasluzuju poziv na siri spisak a kamoli da igraju u reprezentaciju Srbije. Steta za Gudurica sto nije na spisku, nadam se da cemo sledece godine gledati Gudurica i Zagorca u reprezentaciji. Sportski pozdrav

daddy cool

pre 7 godina

Sve kapiram ali da Macvan ide a Bobi ne, taj deo mi nikako nije jasan.
(AlexBg93, 23. jul 2016 15:34)

Najmanji je problem sto to ne razumes. Daleko veci je komentarisanje sporta bez sutnute lopte u zivotu, a komenzovano sendvicom.

sofronije

pre 7 godina

Botovi, nesto vas nema na vestima o mandataru i vladi. Ajde brzo tamo da nadoknadite zaostatak. Ostavite se kosarke, ionako je pratite zadnje 3 godine.

kako seješ, tako žanješ

pre 7 godina

Selektor bira koga hoće,
ali on je i odgovoran.

Nema posle perfidnog laganja u fazonu: "Bobi nije hteo da igra"

Bobi je hteo da igra na OI,
nije mogao na kvalifikacionom turniru,
kao uostalom i Mačvan,
samo iz drugih razloga.

E sad, da li je pametnije da
Bobi igra na 5 i Jokić na 4,
ili
Jokić na 5 i Mačvan na 4

to neka bude na selektoru.

Možda je u pravu, mada lično sumnjam, što je moje pravo.

Ogi

pre 7 godina

Čitam ove komentare i po njima ispada da su Dangubić i Gudurić trebali da idu i igraju četvorke umesto Mačvana i Birčevića. I za razliku id Bobija, Mačvan i Bjelica su sve vreme bili sa ekipom, iako zbog povreda nisu igrali kvalifikacioni turnir. I da Bjelica nije otpao zbog povrede, sigurno Birčević ne bi ni išao. A Mačvan je imao odličnu sezonu u Italiji i dugi reprezentativni staž još od mlađih selekcija. A ako ćemo realno, Dangubić je veoma limitiran igrač, dok Gudurić može postati igrač koji rešava utakmice, ali mu treba još vremena, a pre svega sezona ili dve sa barem 20+ minuta po utakmici.

Vasa

pre 7 godina

Podržavala sam odluku selektora u vezi Marjanovića ali posle ove odluke da se vodi povredjen igrač ima li izostanak Marjanovića smisla?Zašto neki mogu da se čekaju a neki ne,za jedne pravila važe a za druge ne...
(Dragana, 23. jul 2016 16:31) # Link komentara

Iz prostog razloga što je Mačvan svaki dan priprema proveo uz reprezentaciju i zna napamet svaku uigranu akciju, za razliku od Marjanovića koji bi pao sa neba i dok bi se snašao i uklopio sa saigračima prođoše OI... (Mogao je bar da bude uz igrače)... Uostalom, Mačvan je imao odličnu sezonu do povrede, a Marjanović je dodavao peškir u NBA i mizernu minutažu (i samim tim je on daleko od forme koja se od njega očekuje)...

Majstor Mile

pre 7 godina

Ameri ko zemlja jaki , a na klupi plejada trenerskih magova... Kod nas svi ukupno petnaest utakmica jedva sastavili ... Sale i Muta...pametnom dovoljno!

Walter White

pre 7 godina

petarczv, 23. jul 2016 17:04)
Svi znamo da si frustrian zato sto je najveca legenda tvog kluba covke pa ostaljas hejterske komentare.

Миле

pre 7 godina

Селекторово је да бира (и да одговара за свој избор и резултате), моје је да навијам и ја ћу то здушно радити.
Када сам већ ту да прокоментаришем Дангубића. По мени је за њега велика премија и да је на ширем списку, рекао бих да се ради о добром момку, са сјајним физикалијама, али да би био будућност српске кошарке треба прво да буде значајан фактор у клубу у којем игра (сада у Звезди, сутра не знам где), а он то до сада није успео. Ја се надам да хоће.

miodrag

pre 7 godina

Neverovatno je koliko neupućenih i ovih koji uopšte pojma nemaju o košarci a ostavljaju besmislene komentare.A najgore što sebi daju za pravo da vređaju zaslužne sportske veličine i reprezentativce Srbije. Vi kvazi navijači Zvezde i Partizana (ovog puta više zvezdasa) SRAM VAS BILO.

aleksa

pre 7 godina

Mi se ovde prepucavamo a na delu klasican sukob izmedju Djordjeviça i Raznatovica.Gledajuci realno situaciju imamo u tima samo 3 odlicna igraca:Teodosic,Jokic i Bogdanovic.Ostali mogu da da se istaknu ali su suvi prosek.Na poziciji 5 smo jako tanki jer Raduljica nema nikakve sanse protiv Gasola,DeAndre Jordana-a...,Nadam se da ce nas sut sluziti....

Srbenda

pre 7 godina

Ne znam da li se secate clanka b92 od pre 2 godine kada smo osvojili srebro. Tu su se tacno pokazali neki ljudi koliko su ispali jadni kada su iz b92 poredili komentare pre Sp( uglavnom pljuvanje po saletu) i posle Sp(Sale legendo i slicno). Nadam se da ce i ove godine biti tako. Imam jos samo jedno pitanje za pljuvace naseg selektora: Zar ne mislite da je neko ko je bio 2. na SP i 4. na EP( 2 polufinala za redom ) zasluzuje makar malo postovanja i kredita?

Danilo

pre 7 godina

Neka mi neko od saletovih botova objasni nepozivanje muslija koji je najkorisniji igrac najace evropske lige kao i nepozivanje milosavljevica koji je imao brutalnu sezonu u nemackoj...samo bez odgovora sale je bio dobar igrac i puno je ucinio za nasu zemlju bla bla bla nego nesto konkretno...

(petarczv, 23. jul 2016 17:08)

A da se ipak obratiš lično Saletu?

Poppppp

pre 7 godina

@sasha
16 godina cekas OI?
Gde nadje 16?
Pa, Djordjevic nas je odveo na OI.
Ili mozda nije?
Sto nas Bobi 2011 u Litvaniji nije odveo u London 2012?
Igrao je. Dao 2 poena.
Nije nas vodio tada Djordjevic.
A da, to je bio Ivkovic.
Prevara od trenera i jos gori covek.
Isto kao i Djordjevic, zar ne?
Spanija 2007, igra i Milicic NBA star.
Nismo prosli grupu, kako to?
A da, tad je bio Moka.
Prevara od trenera i los covek.
A pre njega Sakota, pa Obradovic, sve prevara do prevare.
Niko nam nije valjao.
Nisu ovo zvezde granda da raja bira reprezentaciju.

kojot

pre 7 godina

Da je poveo Dangubica,Gudurica Zagorca i Bobija mi bi tukli Amere 30 razlike a sam Bobi bi imao cca.50 poena i 30 skokova u finalu,ovako necemo dobiti ni Kinu,zato Sale napolje,Deja Radonjic na klupu pa da se igramo

Excel tabele ne zanimaju Djordjevica, Danilovica, Ivkovica Obradovica...

pre 7 godina

Guduric odigra dve utakmice godisnje "na bombu", kao Vavrinka tenis, i limenke se ponadale da je Sale naivan pa ce ga pozvati da reklamira FMP na Olimpijadi. Dangubicu kladionice daju 4.5 poena granicu pred svaki mec... ako je tako dobar igrac stavite sve pare na njega. Igraci koji greju klupu Branu Lazicu da igraju za reprezentaciju, samo se nadajte Cokijevci.

Djepatz

pre 7 godina

Sta bre vi pisete u komentarima pa to je strasno,jel ste vi vedeli Bircwvicwvu statistiku na ovim utakmicama,harmonija u ekipi je fenomenalna,ljudi ginu jedan za drugog,ko god da igra...Macvan i tako povredjen je 3 puta iskusniji od Dangubica i Gudurica,da je Bjelica zdrav nebi isao ni Macvan,ovako mu treba jos 1 igrac koji moze da odigra pod pritiskom,(naravno to je i Gufuric) ali za njega ima vremena....puna oodrska reprezentaciji,svi se lozimo za neko finale sa amerima,ima da se porodimo do finala i mi i svi ostali!! Zivela Srbija

srb

pre 7 godina

@petarczv za gagija znam, rekao je dordjevic da je nemacka liga poluprofesionalna, da imaju samo par dobrih klubova i da su ostali raspadi, pa usled malog br kvalitetnih utakmica u toku sezone ne vredi da ga zove. Za muslija ne znam mada si se obracao botovima a ja sam protiv saleta zbog bobija

jeremija

pre 7 godina

Selektor bira sastav reprezentacije i odgovara za njen rezultat. Svako od nas koji košarku pratimo više desetina godina imamo svoje viđenje izbora igrača. To je naše pravo. Ali, u ovim slučaju, odlučio je Đorđević. Dobar tim je skup igrača koji su najbolji za sastav ekipe.
Kako će biti - videćemo.
Poželimo im najbolje.

jegood

pre 7 godina

Samo da kazem sto se tice Bobija, koliko god da bi nam znacio kao igrac mislim da je njegov izostanak iz reprezentacije logican. Trenutno Bobiju ocigledn ni u jednom momentu reprezentacija nije bila u fokusu, sto je pokazao i svojim nepojavljivanjem i otkazivanjem 2 dana pred kvalifikacioni turnir. Logicno je da se posle takvog odnosa igrac ne pozove. Ako bude hteo da igra za reprezentaciju u nekom narednom periodu sigurna sam da ce dobiti poziv. Od Djordjevica ili bilo kog drugog trenera..

Saša

pre 7 godina

miroslav...pa lepo iako si piceo da gledas kosarku pre cetiri godine uzmes pa vidis statistiku Macvana u EL i Dangubica i vidis da je Macvan imao 10+ poena i 5+ skokova po mecu i indeks korisnosti daleko u plusu a onda vidis da je Dangubic imao 2 poena po mecu i indeks u minusu.Toliko.
(bbr, 23. jul 2016 15:36)

I onda uzmeš Bobijevu statistiku i vidiš da je Đorđević ego manijak u sukobu i sa ogledalom.

Nikola

pre 7 godina

U ovom trenutku realno je da oni otpadnu. Ne vidim sta je tu sporno? Sto se mene tice dve odluke su sporne ali one su donesene ranije. Marjanovic naravno i donekle Zagorac mada mozda je ipak bolje da ide Simon jos ove godine. I pored toga reprezentaciji i selektoru zelim sve najbolje i navijam iz sveg srca. Licno ostaje zal sto na OI necemo nastupiti u najjacem sastavu sa Bobijem i Bjelicom...

.

pre 7 godina

Jokic, Teodosic i Bogdanovic ce izneti ove OI. Nadam se uspesno, mada budimo realni. Mi smo mala zemlja i trebamo biti srecni sto smo uopste deo toga. Kako god cekaju nas zanimljive utakmice. To je i bitno, a lopta je okrugla i nikad se ne zna. Nemojte mnogo da bijete glavu sto ne idemo u najjacem sastavu- medalju nam niko nije obecao... Ko zna zasto je ovo dobro. I za kraj; MOMCI SAMO HRABRO I PUNO SRECE!!!

Sale

pre 7 godina

Svim srcem navijam za nase ali mi se na zalost cini da su sujeta i nesposobnost selektora vec osudili ovaj tim na los rezultat. Daj boze da gresim

CZ99

pre 7 godina

Kakav,bre,Dangubic...Pa prezime mu ko saliveno stoji...Decko,jednostavno,nikad kosarkas biti nece...Nije mu kasno da se prebaci na odbojku....Ubijao bi u bloku..

лиманац

pre 7 godina

100% подршка врликом мајстору кошарке Алерксандру Ђорђевићу. Хвала ти што си српску репрезентацију вратио у светски врх, где и припада. Желим ти да још много година водиш српску кошаркашку чету и да неке од следећих медаља биду и златне.

Иван

pre 7 godina

Бирчевић у репрезентацији?Мута се опет тали за паре.На жалост ни остали из "стручног штаба " нису ништа бољи.Ђорђевић,Антонић и Мута немају запослење.Мута годину дана не ради јер га нико неће , Антонић не зна се када је имао ангажман,селектор најурен из Грчке.Да је неко позвао Чакаревића сви би рекли да није играо задњу сезону.Овако ове "тренерске величине" могу да буду тренери репрезентације .О кошарко шта си дочекала.

Sta uradi to Evertone Luize??!!??

pre 7 godina

Apsolutno sjajan kosarkas nekad, a sad - ljudski Patuljak, i GRAND DEMAGOG. Predvidjam mu vrlo skori trenerski kraj!!! Sta ti je zivot???
(VLADIMIR, 23. jul 2016 14:05)

uplakano panterče

grbohod

pre 7 godina

Sada su svi zabrinuti za Dangubica i Gudurica(Guduric je strasan potencijal nema sumnje), a komentari su obojeni klubastvom jer niko ne spominje npr Dragana Milosavljevica koji je imao odlicnu sezonu u Albi, jedino ako je otpao sa spiska zbog povrede ali to nigde nisam mogao da pronadjem. Prosle godine svi kukali kako Djordjevic ne vodi Mitrovica i posle 7 vezanih pobeda muk. Neko napisao komentar kako jedva docekao Olimpijske igre a sad mu ih Djordjevic ogadio. Taj isti Djorjdevic je odveo reprezentaciju na Olimpijske igre posle 10 i kusur godina sto drugi pre njega za to vreme nisu uspeli. On odgovara za rezultat, on je birao te momke i veruje u njih, a mi smo tu da momcima pruzimo podrsku da naprave sto bolji rezultat.

Paja

pre 7 godina

... i tvoj novcanik, na OI se ne vodi oni sto ce biti u buducnosti nego reprenzetacija jako ko zemlja predstavljs svoju zemlju ako nisi znao.

Brzi

pre 7 godina

Svi smo brzo zaboravili vracanje vere u reprezentaciju. Vracanje kulta na celu sa Djordjevicem. Nesto slabije igre u grupi a onda razbijanje svih protivnika sa najubedljivijom razlikom. Drugo mesto u svetu, realno mozda i prvo jer pitanje kako oni Ameri igraju uopste. Sjajnu kosarku, prelepe utakmice, dranje protivnika. Tad.je Sale znalac i heroj. Sa ''slabim'', ''klupskim'' igracima bio drugi. Sad kad smo osetli ukus pobede, mi bi opet da se vratimo na staro. Ne treba da igra Marjanovic, kao sto ni Velickovica nikad ne bih vratio i da postane MVP.
Ovaj tim sa Saletom, kraljem, na celu ima najbolju hemiju i najvecu zelju a zbog toga koliko god da je svima krivo osvojice medalju, verovatno srebro.
Ali ni to Srbima nece biti dovoljno, ili bolje reci bice nam krivo jer smo uspesni.
Takvi smo. :-)

jegood

pre 7 godina

Samo da kazem sto se tice Bobija, koliko god da bi nam znacio kao igrac mislim da je njegov izostanak iz reprezentacije logican. Trenutno Bobiju ocigledn ni u jednom momentu reprezentacija nije bila u fokusu, sto je pokazao i svojim nepojavljivanjem i otkazivanjem 2 dana pred kvalifikacioni turnir. Logicno je da se posle takvog odnosa igrac ne pozove. Ako bude hteo da igra za reprezentaciju u nekom narednom periodu sigurna sam da ce dobiti poziv. Od Djordjevica ili bilo kog drugog trenera..

miroslav

pre 7 godina

@ббр, веруј да гледам кошарку дуже од тебе и ово нема никакве везе са Звездом и Партизаном. Не можеш повести повређеног играча уместо здравог. А ако ћемо гледати индексе, онда су требали ићи и Мусли и Јеловац уместо Мачвана.

B...

pre 7 godina

Kaže da ovaj specifični pripremni period nije davao šansu da se nametnu.
To znači da su pozvani samo za slučaj da se neko povredi.
Ako im je to rekao prilikom pozivanja, onda je sve ok,
ali ako su to tek sada saznali, prevario ih je. Svake pripreme trebalo bi da daju šansu svakom pozvanom igraču da se nametne.

Milenko Topic

pre 7 godina

Oduvek reprezentacija nije vodila na papiru najjaci tim i svake takmicarske godine slusam-citam pljuvacinu kako necemo proci ni grupu. Imamo vec 4-5 velikih potrosaca lopti i to je neki maksimum. Jokic je pokazao u direktnom duelu sa Marjanovicem da je bolji (oduvao ga). Ostaje zal za Bjelicom ali sta je tu je.
Sve mi se cini da nekoliko kockastih botova pravi haos na forumu a da se klinci primaju, pogoto oni koji misle da je Marjanovic novi Jabar.

kl

pre 7 godina

Kakva Hajka na Đorđevića i to zbog koga? Bobija koji ni protiv jedne krštene teške petice ni u Evroligi nije imao nikakav učinak, a o učinku u NBA da ne govorimo a ovde se proglašava za centra kalibra Šakila. Gudurića koji sve što je imao su dve-tri efektne trice pred kraj utakmica, a jako je daleko od bilo kakve šuterske konstantnosti. O Dangubiću stvarno neću da trošim reči. Da ne pominjem "stručnjake" koji prizivaju Micova, Lučića i Jaramaza. Šta reći o majstoru koji proziva Saleta da je popartizanio reprezentaciju: Nedović, Simonović, Štimac, Kalinić, Jović. Nije bolest sve što boli...

petarczv

pre 7 godina

Neka mi neko od saletovih botova objasni nepozivanje muslija koji je najkorisniji igrac najace evropske lige kao i nepozivanje milosavljevica koji je imao brutalnu sezonu u nemackoj...samo bez odgovora sale je bio dobar igrac i puno je ucinio za nasu zemlju bla bla bla nego nesto konkretno...

Ringo

pre 7 godina

Djordjevic je igrac za Buducnost! Covek ciju su karijeru gradile sudije rasterujuci od njega odbrane protivnickih timova a njemu samom dozvoljavali da radi sta god mu padne na pamet.

ja sam

pre 7 godina

@ Apsolutno sjajan kosarkas nekad, a sad - ljudski Patuljak, i GRAND DEMAGOG. Predvidjam mu vrlo skori trenerski kraj!!! Sta ti je zivot???
(VLADIMIR, 23. jul 2016 14:05)

I ja tebi predvidjam jedan vrlo jadan zivot, pun zlobe, bez cure, bez drustva.... Mizerni Vladimire!
Ps Imam predlog za tebe, pokucaj na vrata kss i ponudi se kao selektor! (to vazi i za sve ostale jadnike kao ti)

petarczv

pre 7 godina

Znaci igrac koji je vise puta odbijao reprezentaciju bez ikakvog valjanog razloga (macvan) i igrac koji je ujedno i povredjen i nije odigrao ni minut priprema a uz to imao i ocajnu sezonu ima prednost nad igracima koji su prosli cele pripreme bili jedni od najzasluznijih za osvajanje trofeja (guduric) ??? Kako to kako sad mozes njima da kazes da ne mogu da idu? A pa da rekao si i da neces da treniras klub dok si selektor reprezentacije ali si ipak trenirao...obraz djon

Kanga

pre 7 godina

@Dragana
Svaka cast za komentar, a posto si zensko nadam se da si malo realnija sto se tice sporta od nas "napaljenih" muskaraca.
Sve sto si rekla je tacno, ali bih jos dodao da od pocetka vaze visestruki standardi koji se primenjuju kako se selektoru cefne.
Jedne te iste "bisere" redovno zove (Dangubic, Micic, Bircevic...), a druge uporno nece (da ne nabrajam...). Nekome oprasta nedisciplinu (Nedovic), a vecini ipak ne. Neki mogu na potpis ugovora (Raduljica), a nekima se to racuna kao izdaja drzave (Bobi). Neki su mladi (Guduric), a neki nespremni ili nedovoljno zreli za njega. Ima i onih koji su cak i povredjeni dobri (Macvan), dok drugi nisu (Bjelica). Primera ima koliko hocete, ali je ovo sasvim dovoljno. O njegovoj "odanosti reprezentaciji" (PAO) necemo ni da pricamo!
To se u nasem narodu zove "pi.a sa sto lica"
Pozdrav i sve najbolje nasima u Riu!

tisina tamo !!!

pre 7 godina

Guduric je kao Vavrinka, odigra dva meca u sezoni "na bombu" i posle ga nema nigde, ne moze bazen da pogodi. Simonovic je konstantniji od Gudurica i bolji u odbrani. Dangubic ne moze da ukrade minute ni Branku Lazicu ali sendvicari tvrde da ima mesta pored Bogdanovica i Nedovica, cirkus. Bircevic je pokidao protiv Portorika... "strucnjaci" verovatno nisu ni gledali kvalifikacije za Rio ali ovde ipak komentarisu izbor selektora.

brlogudan

pre 7 godina

Za Gudurica je moralo biti mjesta,o centre se ogrjesio u prethodnim takmicenjima,npr. Milutinov je na evropskom igrao par minuta ukupno, pa ne cude i neki otkazi na toj poziciji.Stimac ide,dobar radnik,pozitivac ali misljenja sam da je neko kvalitetniji morao da ide,o Bircevicu ne znam puno ali se nadam da selektor zna dovoljno.Simonovic,koliko god ne uliva povjerenje,zna i ne plasi se da pogodi vazne suteve pritom vrlodobar u odbrani.Macvan je po meni dobro rijesenje ali je upitna njegova forma.Sto se tice Dangubica,nekako sam ocekiv'o od njega zadnje dvije tri sezone da eksplodira ali to se ne desava,da li je jednostavno limitiran igrac ili nesto drugo vrijeme ce pokazati.Jovic je napredovao puno ali ponekad imam utisak da on misli da je bolji nego sto jeste i zbog toga ulazi u neke nepotrebne situacije ali za drugog pleja sasvim solidno rijesenje.Daleko smo od najjaceg sastava ali ima tu materijala za medalju,uz pozrtvovanje ,timsku igru i hrabrost.Ostale ne bih komentaris'o jer su opravdano tu.

Dragana

pre 7 godina

Uvek će biti priča tipa "zašto ide ovaj,zašto ovaj ne itd"i to je normalno.Takodje će biti prepucavanja oko igrača iz Zvezde i Partizana,velika sam zvezdašica ali ovo je Srbija i tome nema mesta tu.Nisu problem ni Mačvan ni Dangubić ni Gudurić ni Birčević itd.već je problem to što selektor ne stoji iza svojih reči.Pre neki dan saopšti se da samo najspremniji mogu da udju u reprezentaciju i oni koji su se odazvali za kvalifikacije a juče uveče se saopšti da igrač koji je do skora bio povredjen(možda je to još uvek,a povreda je sigurno odradila svoje i omela ga da bude spreman)ide u Rio.Zašto negira sam sebe?Kako mu se povredjen igrač nametnuo?Podržavala sam odluku selektora u vezi Marjanovića ali posle ove odluke da se vodi povredjen igrač ima li izostanak Marjanovića smisla?Zašto neki mogu da se čekaju a neki ne,za jedne pravila važe a za druge ne.To je neozbiljno i nadam se da nam se neće obiti o glavu kad nam sreća bude bila najpotrebnija.Naravno da ću navijati za naše košarkaše kao i za košarkašice,odbojkašice,vaterpoliste,predstavnike u pojedinačnim sportovima ali morala sam da kažem šta mislim o ovome.Guduriću i Dangubiću želim nove trofeje s našom Zvezdom i uspešne karijere a reprezentaciji što više medalja u Riju.Srećno.

Selektore!

pre 7 godina

Nemas ti pojma, a to ce pokazati nase ucesce na OI. Zivi bili pa videli!
Mi imamo igrace koji mogu da uzmu medalju, a ovaj sastav sa nepotpunim pozicijama 4 i 5 za to jednostavno NEMA KVALITET! Najgore ce biti ako se nekim cudom opet docepas "odlicnog cetvrtog mesta" pa ostanes selektor jos 2 godine...
Hocemo medalje bre, a ne price o "buducnosti". Koga ce da zamane Danguba i Gudura? Kalinica, Bogdanovica, Nedovica??? Budimo realni, glumis ludilo kao i uvek!

Sve najbolje reprezentaciji u svakom slucaju!

Redakcija?

pre 7 godina

Opet se selektivno objavljuju komentari! Da su nepristojni ili ne-daj-boze ruzni, pa da razumem, ali kritike za selektora ne objaviti...sramota!

Ivan NS

pre 7 godina

Ma da, ima vremena za njih, iako stalno potenciras podmladjivanje reprezentacije! Dangubic zadnja dva leta provodi uzalud na pripremama, i onda na Oi krene Macvan koji nije odradio trening! Nebitno sto nisu ista pozicija, da se paljevine ne uhvate odmah za ovo poredjenje!

antiDebil

pre 7 godina

Mijat

Guduric ce nekom da uzme minute haahahhahaha eto dobrog vica, on,LeBranku,Lazicu ne moze da uzme minutw, mada Nedovicu bi mozda i mogao a sto se tice Bogdana Guduric ce da ceka na red jedno 7,8 godina !

Ratko

pre 7 godina

Kakva demagogija selektora. Bogdanović kada je igrao u Partizanu nije bio zalog za budućnost već odmah u seniorski tim i to vodeću ulogu. Ovamo Gudurić najači mladi igrač ABA lige 21 godina a nema mesta za njega. Poveo Birčevića i Mačvana koji je povređen. Strašno.

nb

pre 7 godina

Dangubic je trebao da ode na summer league u NBA i da trenira sa SA Spurs-ima sto je duze moguce. Tu bi vise napredovao za leto nego za ove tri godine u Zvezdi i na pripremama reprezentacije.

Vasa

pre 7 godina

Nisi pobedio sujetu i pozvao Bobija koji je jedino adekvatno rešenje da se amerima puni obruč uz manje muka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr Mabuse, 23. jul 2016 14:59)

Vidim da je Bobi Amerima punio koš u NBA, razbucao ih je ko staru kantu... Za Bobija je Jokić doktor košarke, i da ga je kojim slučajem i poveo bio bi drugi ili treći centar (iza Jokića) i imao istu minutažu kao i u NBA...

Sergio

pre 7 godina

Pa sto se cudite zasto Macvan? treba mu 5 visokih igraca(cetvoreke i petice). Da su Bjelica i Bobi tu,kako je bilo planirano, ne bi ni Bircevic a ni Macvan(ili Stimac) isli.

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Ne mogu samo jednu stvar da shvatim . Odavno se znalo da nece da vodi ovu dvojicu jer Dangubic nije u nekoj formi a Gudurica ne sme da ne bi uzeo minute belom medvedu . Zato vodi samo jednog beka , jer mora sve da se vrti oko njega zbog klubaskih gluposti . Posto nista nece da urade na olimpijadi , nadam se posle toga da ce mu biti isto kao sa Panatinaikosom

Bojan

pre 7 godina

ojadili i opljackali zemlju pa pricaju o sendvicima,sramota.Pozdravite ove sto letuju na Brione i Maldive ali vecinska Srbija zna ko je Saje Djoredjevic.

sasha

pre 7 godina

A Musli kao najkorisniji igrač ACB lige je mator, mlad, trom ili šta? I kako to da Mačvan ide, gde je sad ona priča o timu koji je izneo kvalifikacije? 16 godina čekamo OI da bi mi jedan sujetan čovek upropastio sve, bukvalno mi je svejedno šta će biti...

DedaMiloje

pre 7 godina

Štimac i Birčević, e moja Srbijo, pa bolje i Kuzmić da je poveden. Dva centra, sačuvaj bože, bez četvorke, Jokić mora na 5 pored Živog Marjanovića?

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Puna podrska Saletu. Rezultati reprezentacije a narocito igra i zalaganje igraca su na najvisem nivou. Dobre su ove "svadje" oko izbora igraca, jer to je najbolji pokazatelj da se vratila zelja da se igra za reprezentaciju Srbije. Dangubic mora bolje , ima sve predispozicije. Guduric je vec na vratima reprezentacije, od sledece godine sigurno postaje fiksni clan ekipe. Nadam se samo da se Sale nije nesto naljutio na Zagorca. Letnja liga je npr prosle godine Jokicu mnogo znacila. A Zahorac je jedan od onih na koje moramo da racunamo u buducnosti. Srecno momci u Riu i ne obracajte paznju na hejtere. Oni navijaju za Srbiju samo kada pobedjuje !

DedaMiloje

pre 7 godina

Čekaj sad nije frka da obavestiš igrača koji je igrao kvalifikacije da neće ići na Olimpojadu i da umesto njega ide povredjen igrač? To je sad najnormalnije? I to igrač koji je odbijao reprezentaciju više puta.

Ivan

pre 7 godina

A sta treba da uradi , da pozove Bobija za Rio a ovaj da mu ponovo otkaze dan pre polaska !?. Kad prokockas poverenje jednom tesko ga ponovo stices .

bbr

pre 7 godina

miroslav...pa lepo iako si piceo da gledas kosarku pre cetiri godine uzmes pa vidis statistiku Macvana u EL i Dangubica i vidis da je Macvan imao 10+ poena i 5+ skokova po mecu i indeks korisnosti daleko u plusu a onda vidis da je Dangubic imao 2 poena po mecu i indeks u minusu.Toliko.

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Жао ми је што Муслија рођеног у царском граду Призрену није звао само, а то је учинио јер се мислило да ће Радуљица, Јокић и Марјановић бити у 12... да се знало како ће бити и са Белим и са Бобијем, звао би га сигурно...

k

pre 7 godina

Stimac i Markovic? KOje kvalitete imaju ova dva igraca osim sto su najverovatnije dobri ljudi? Majanovic je satanista, Musli je trudan najverovatnije... Sale je jedini pravedan! Teodosic ce morati da igra 45 min.po utakmici da nasa igra licila na nesto.

slanina

pre 7 godina

Gde ste Dangubići???
Posle otkaza Bjelice jel treba da igra Macvan ili Dangubić?
A i kakav Dangubić, pa njega ne bih zvao ni svi da se povrede, dečko troši mnogo energije u pokušaju da izbaci pravilno loptu.

POPE

pre 7 godina

Jedno veliko bravo za Zagorca a iskreno se nadam da će ti sledeće okupljanje otkazati i Dangubić i Gudurić pa i Bobi je lud ako ti se odazove.Pa neka ti i dalje igraju veličine Simonović,Birčević,Mačvan,Štimac itd.A ovi mladi moraju prvo da ostare.

cannigia

pre 7 godina

E moj SalE umesTo Bobija,Muslija,Zagorca,Micova,Lucica,Jaramaza...Tebi igraju sTaromodnu i sporu kosarku Markovic,Bircevic,Stimac....Pojma Ti nemas,Kokoshkov za selekTora...

cannigia

pre 7 godina

E moj SalE umesTo Bobija,Muslija,Zagorca,Micova,Lucica,Jaramaza...Tebi igraju sTaromodnu i sporu kosarku Markovic,Bircevic,Stimac....Pojma Ti nemas,Kokoshkov za selekTora...

Pticica

pre 7 godina

Slazem se sa svima koji su na vest o spisku kritikovali Djordjevica.Zaista nije posteno to sto je uradio a ova njegova izjava je krajnje licemerna.Reci da Guduric i Dangubic nisu imali prilike da se nametnu a vodi polupovredjenog igraca koji nije uopste igrao je jos i bezobrazno.Mogao je onda i Bjelica da ide.Bobi takodje,pa sta ako nije igrao na kvalifikacijama nije ni Macvan pa ide.Danima se Bobi satanizuje ko da je drzavni neprijatelj,prica se o nekim pravilima koje se postuju po potrebi,kako za koga.Bolje onda da cuti i radi sta hoce a ne iz dana u dan da gazi po svojim recima.

прочитосамонаслов

pre 7 godina

господска изјава
Идемо у Рио да обљубимо Бразилке и добијемо Амере...у принципу два јака разлога

A olimpijada 1988?

pre 7 godina

Radulovic 21g, Kukoc 19g, Paspalj 22g, Zdovc 21g, Divac 20g , Radja 21g. Pola reprezentacije 22g ili manje,ej! Dangubic ima 23, Guduricc 21, Zagorac 20g. S tim sto Zagor plus ima vodecu ulogu u svom timu. No, nije problem na pozicijama 1-3. Nijednog mladog osim Jokica nije pozvao na poz. 4-5 na siri spisak.

Srbin

pre 7 godina

Sale trazi mladje igrace, navodno. A sve mladje je sklonio sa spiska. Ne mislim da terba nesto podmladivati, nisam zagovornik toga vec da najbolji treba da igraju nebitno je koliko imaju godina. Ali je mogao da povede jednog mladjeg Gudurica, DAngubica ili Zagorca

Nepoznavalac

pre 7 godina

Oni zaista jesu igrači budućnosti, kao i Zagorac, a Đorđević je selektor prošlosti. Kukavički, alibi, izbor igrača, bez imalo osećaja za perspektivu srpske košarke. Prvo inaćenje sa Marjanovićem, iako nismo u situaciji za tako nešto, pogotvovo posle povrede Bjelice, a potom izbor starijih, klubski igrača ograničenih mogućnosti i bez prostora za napedak, koji su dobili prednost u odnosu na najperspektivnije momke. Nešto malo minuta koliko će Simonović, Birčević i Štimac provesti na parketu na OI mnogo će manje koristi doneti srpskoj košarci čak i od samog sedenja na klupi ovih momaka. Nadam se da selektor nije rukovođen klubskom obojenošću igrača, jer nam je svima preko glave stavljanje Partizana i Zvezde ispred reprezentacije Srbije. Bez obzira na sve držim palčeve našoj Srbiji i nadam se da će me rezultati demantovati.

Gorro

pre 7 godina

Da ostavimo po strani rupe u reketu, evo covek vodi samo jednog beka sutera, Bogdana. Teo, Jovic, Nedovic, Markovic, svi igraju plejmejkere u klubovima. Jedan Stefan je cist visak.

vlade

pre 7 godina

za dangubića ok, ali za gudurića je morao da nađe mesta, dečko je talenat kakav se dugo nije pojavio ovde.. možda ne igra četvorku, ali ni petice nemamo, pa to izgleda nije problem!

dzonibgd

pre 7 godina

I jedan i drugi moraju jos da napreduju.Guduric dolazi iz jedne dobre sezone,gde se probio u seniorsku kosarku,talentovan je,ima solidan prodor,o sutu da ne pricam a moze da postane igrac za velika dela sto je I pokazao resavajuci mnostvo utakmica prosle sezone.Sto se Dangubica tice,I dalje je veliki znak pitanja kod njega,I dalje se ne vide njegove napadacke opcije I kvalitet,u odbrani je dobar ali i dalje nije jasna njegova uloga,pozicija u timu itd...Zvezdi je uglavnom sluzio za odbranu i za nagomilavanje faulova da bi se sacuvali bitniji igraci.Sve u svemu obojica su ok momci mogu da budu odlicni kosarkasi ali potrebna je jos veca sloboda za njihovu igru i jos veci rad i bice to kako treba.

dr Mabuse

pre 7 godina

Nisi pobedio sujetu i pozvao Bobija koji je jedino adekvatno rešenje da se amerima puni obruč uz manje muka.
Daj bože da stigneš do bronze uprotivnom idi ne vraćaj se. PAO u Grčkoj si dobro obrukao.

eliminator

pre 7 godina

Ceka se Dangubiceva eksplozija, sigurno ce pokazati sav svoj potencijal pre 35 godina, a mozda i nece !Ova dvojica igraca prvo moraju da se nametnu u timu za koji igraju pa tek onda mogu da se nadaju da ce uci u 12...Ne postaje se igrac sedenjem na klupi, neodlaskom na QF EL, pravljenjem 3 faula u prva 2 minuta utakmice. Dzaba se vec 3 godine govori o nekakvom Simanicu kada on uopste ne igra !

Prijatelju Simanic je tek napunio 18. Ima kad igrati. Decko je MVP juniorskog finala MVP
Igra za Evroligasa. Ni Doncic nema vise minuta.
A sto se tice sastava Guduric je mogao biti otkrovljenje turnira. Nema veze idemo po medalju. Ionako ce Djordjevic se oprostiti sta god da uradi.
Sad svi za Srbiju pa sta nam bog da

Za

pre 7 godina

Guduric je klucni igrac za zavrsnice. Od Bodiroge nismo imali takvog. Mislim da je ovo poslednje Saleletovo prvenstvo jer ovoliku kolicinu sujete i gluposti nisam video ni u fudbalu.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Pa ne bi reprezentacija mnogo drugačije izgledala da je Sale imao sve opcije koje je želeo.... umesto Štimca i Birčevića igrali bi Beli i Marjanović. A Gudurić i Dangubić svakako ne bi igrali ni tad a ni sad neće jer na 2 i 3 imamo bolje od njih... možda Zagorca umesto Simonovića bi moglo i to je to...

Platon

pre 7 godina

Gledam sad ovaj sastav i cini mi se slabo nekako, ocekivao sam jaci. Nebitno zbog cega ne igraju Beli i Bobi, jednostavno bez njih dvojice deluje mi tanko to. Stimac, Bircevic, Simonovic, Macvan...U svako slucaju nadam se dobroj igri

matine termin

pre 7 godina

Jadna nam je sadasnjost bez Bobija, ali zato sa Bircevicem, Macvanom i Stimcem. Djordjevic je vec 5 godina naturscik i potpuni amater, nista nije naucio

Chodex

pre 7 godina

Nego kako, nego igraci za buducnost, a imamo ih pregst. Uz Simanica, Radanova, malog Aranitovica, Lazarevica, Dobrica, Davidovca...a sta imaju komsije? Murica :-)))))

Danilo

pre 7 godina

Gospodsko objašnjenje, kao i za Bobija, i dalje vrata širom otvorena, svaka čast momcima!
Selektor će pasti ako ne budemo bar u 1/4 finalu, a ko uđemo u finale naravn0 da ćemo slavita Tea,Bogdana,Jokića i nekog od za sada nepoznatih heroja!
Sale je i kao igrač bio takav gospodin da je jedini on, u celom kosmosu, mogao prići protivničkoj klupi(Litvanija) besnoj na suđenje i nagovoriti ih da se vrate na teren!
Sale je preuzeo Srbiju na ne baš slavnoj poziciji a sada se već pljuje kada uđemo u pofinale EP jer je to već za nas "samo polufinale"!
Usput, u kojoj smo mi to privrednoj, naučnoj ili kulturnoj oblasti 4. u Evropi pa nam je to malo?

nesabridges

pre 7 godina

Djordjevicu, srbin sam, ali zbog tebe bih zeleo da ne uzmemo medalju. Alo Stefan Bircevic koji ce verovatno biti startna cetvorka jaoooooo

cukce

pre 7 godina

Bircevic, Macvan i Simonovic su se nametnuli sto na tim pozicijama trenutno nemamo boljih igraca (povrede na cetvorci i dficitet na trojci)! Srecno pravi navijaci su uz vas momci i naravno uz selektora i strucni stab!

Durant

pre 7 godina

Ma super smo! Na kvalifikacionom turniru smo isli uzlaznom putanjom i ne sumnjam da cemo tako i u Riu! Osim Amera sa kojim nema niko sta da trazi (ne volim ovo ni da pisem a kamoli da izgovorim ali to je realnost) mislim da smo od svih kvalitetniji - naravno to treba pokazati i na terenu. U svakom slucaju uz ove momke 100% na celu sa strucnim stabom koji je takodje fenomenalan. Zivi bili momci i srecno!

Rio fan

pre 7 godina

Da je situacija od pre nekoliko godina kada su putovali Andjusic ili Rasic, mali Krstic...samo zato jer nije bilo dovoljno igraca, njih dvojica bi imali mesto. Ovako tesko, previse igraca na njihovoj poziciji sto davno nismo imali.

oldtimer

pre 7 godina

Ovde godiste izgleda ima primarnu ulogu.Sto si mladji,deblji ti je minus.
Sto ne povede Sasu Ilica na pripreme,garant bi otisao na OI i to kao kapiten.

matori

pre 7 godina

Danguba je sada mnogo dalje od standardnog reprezentativca nego pre tri godine. Delimicno povreda a vise uloga u klubu sprecile su ga da napreduje. Nesiguran u sebe, dezorijentisan na terenu, dekoncentrisan u napadu. Jedan pogresan izbor u zivotu i posledice su vidljive.

antiDebil

pre 7 godina

Ceka se Dangubiceva eksplozija, sigurno ce pokazati sav svoj potencijal pre 35 godina, a mozda i nece !
Ova dvojica igraca prvo moraju da se nametnu u timu za koji igraju pa tek onda mogu da se nadaju da ce uci u 12...Ne postaje se igrac sedenjem na klupi, neodlaskom na QF EL, pravljenjem 3 faula u prva 2 minuta utakmice. Dzaba se vec 3 godine govori o nekakvom Simanicu kada on uopste ne igra !

oldtimer

pre 7 godina

Ovde godiste izgleda ima primarnu ulogu.Sto si mladji,deblji ti je minus.
Sto ne povede Sasu Ilica na pripreme,garant bi otisao na OI i to kao kapiten.

Rio fan

pre 7 godina

Da je situacija od pre nekoliko godina kada su putovali Andjusic ili Rasic, mali Krstic...samo zato jer nije bilo dovoljno igraca, njih dvojica bi imali mesto. Ovako tesko, previse igraca na njihovoj poziciji sto davno nismo imali.

DedaMiloje

pre 7 godina

Čekaj sad nije frka da obavestiš igrača koji je igrao kvalifikacije da neće ići na Olimpojadu i da umesto njega ide povredjen igrač? To je sad najnormalnije? I to igrač koji je odbijao reprezentaciju više puta.

Pticica

pre 7 godina

Slazem se sa svima koji su na vest o spisku kritikovali Djordjevica.Zaista nije posteno to sto je uradio a ova njegova izjava je krajnje licemerna.Reci da Guduric i Dangubic nisu imali prilike da se nametnu a vodi polupovredjenog igraca koji nije uopste igrao je jos i bezobrazno.Mogao je onda i Bjelica da ide.Bobi takodje,pa sta ako nije igrao na kvalifikacijama nije ni Macvan pa ide.Danima se Bobi satanizuje ko da je drzavni neprijatelj,prica se o nekim pravilima koje se postuju po potrebi,kako za koga.Bolje onda da cuti i radi sta hoce a ne iz dana u dan da gazi po svojim recima.

Za

pre 7 godina

Guduric je klucni igrac za zavrsnice. Od Bodiroge nismo imali takvog. Mislim da je ovo poslednje Saleletovo prvenstvo jer ovoliku kolicinu sujete i gluposti nisam video ni u fudbalu.

antiDebil

pre 7 godina

Ceka se Dangubiceva eksplozija, sigurno ce pokazati sav svoj potencijal pre 35 godina, a mozda i nece !
Ova dvojica igraca prvo moraju da se nametnu u timu za koji igraju pa tek onda mogu da se nadaju da ce uci u 12...Ne postaje se igrac sedenjem na klupi, neodlaskom na QF EL, pravljenjem 3 faula u prva 2 minuta utakmice. Dzaba se vec 3 godine govori o nekakvom Simanicu kada on uopste ne igra !

sasha

pre 7 godina

A Musli kao najkorisniji igrač ACB lige je mator, mlad, trom ili šta? I kako to da Mačvan ide, gde je sad ona priča o timu koji je izneo kvalifikacije? 16 godina čekamo OI da bi mi jedan sujetan čovek upropastio sve, bukvalno mi je svejedno šta će biti...

POPE

pre 7 godina

Jedno veliko bravo za Zagorca a iskreno se nadam da će ti sledeće okupljanje otkazati i Dangubić i Gudurić pa i Bobi je lud ako ti se odazove.Pa neka ti i dalje igraju veličine Simonović,Birčević,Mačvan,Štimac itd.A ovi mladi moraju prvo da ostare.

Danilo

pre 7 godina

Gospodsko objašnjenje, kao i za Bobija, i dalje vrata širom otvorena, svaka čast momcima!
Selektor će pasti ako ne budemo bar u 1/4 finalu, a ko uđemo u finale naravn0 da ćemo slavita Tea,Bogdana,Jokića i nekog od za sada nepoznatih heroja!
Sale je i kao igrač bio takav gospodin da je jedini on, u celom kosmosu, mogao prići protivničkoj klupi(Litvanija) besnoj na suđenje i nagovoriti ih da se vrate na teren!
Sale je preuzeo Srbiju na ne baš slavnoj poziciji a sada se već pljuje kada uđemo u pofinale EP jer je to već za nas "samo polufinale"!
Usput, u kojoj smo mi to privrednoj, naučnoj ili kulturnoj oblasti 4. u Evropi pa nam je to malo?

DedaMiloje

pre 7 godina

Štimac i Birčević, e moja Srbijo, pa bolje i Kuzmić da je poveden. Dva centra, sačuvaj bože, bez četvorke, Jokić mora na 5 pored Živog Marjanovića?

A olimpijada 1988?

pre 7 godina

Radulovic 21g, Kukoc 19g, Paspalj 22g, Zdovc 21g, Divac 20g , Radja 21g. Pola reprezentacije 22g ili manje,ej! Dangubic ima 23, Guduricc 21, Zagorac 20g. S tim sto Zagor plus ima vodecu ulogu u svom timu. No, nije problem na pozicijama 1-3. Nijednog mladog osim Jokica nije pozvao na poz. 4-5 na siri spisak.

cannigia

pre 7 godina

E moj SalE umesTo Bobija,Muslija,Zagorca,Micova,Lucica,Jaramaza...Tebi igraju sTaromodnu i sporu kosarku Markovic,Bircevic,Stimac....Pojma Ti nemas,Kokoshkov za selekTora...

dr Mabuse

pre 7 godina

Nisi pobedio sujetu i pozvao Bobija koji je jedino adekvatno rešenje da se amerima puni obruč uz manje muka.
Daj bože da stigneš do bronze uprotivnom idi ne vraćaj se. PAO u Grčkoj si dobro obrukao.

Ivan

pre 7 godina

A sta treba da uradi , da pozove Bobija za Rio a ovaj da mu ponovo otkaze dan pre polaska !?. Kad prokockas poverenje jednom tesko ga ponovo stices .

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Ne mogu samo jednu stvar da shvatim . Odavno se znalo da nece da vodi ovu dvojicu jer Dangubic nije u nekoj formi a Gudurica ne sme da ne bi uzeo minute belom medvedu . Zato vodi samo jednog beka , jer mora sve da se vrti oko njega zbog klubaskih gluposti . Posto nista nece da urade na olimpijadi , nadam se posle toga da ce mu biti isto kao sa Panatinaikosom

vlade

pre 7 godina

za dangubića ok, ali za gudurića je morao da nađe mesta, dečko je talenat kakav se dugo nije pojavio ovde.. možda ne igra četvorku, ali ni petice nemamo, pa to izgleda nije problem!

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Puna podrska Saletu. Rezultati reprezentacije a narocito igra i zalaganje igraca su na najvisem nivou. Dobre su ove "svadje" oko izbora igraca, jer to je najbolji pokazatelj da se vratila zelja da se igra za reprezentaciju Srbije. Dangubic mora bolje , ima sve predispozicije. Guduric je vec na vratima reprezentacije, od sledece godine sigurno postaje fiksni clan ekipe. Nadam se samo da se Sale nije nesto naljutio na Zagorca. Letnja liga je npr prosle godine Jokicu mnogo znacila. A Zahorac je jedan od onih na koje moramo da racunamo u buducnosti. Srecno momci u Riu i ne obracajte paznju na hejtere. Oni navijaju za Srbiju samo kada pobedjuje !

bbr

pre 7 godina

miroslav...pa lepo iako si piceo da gledas kosarku pre cetiri godine uzmes pa vidis statistiku Macvana u EL i Dangubica i vidis da je Macvan imao 10+ poena i 5+ skokova po mecu i indeks korisnosti daleko u plusu a onda vidis da je Dangubic imao 2 poena po mecu i indeks u minusu.Toliko.

eliminator

pre 7 godina

Ceka se Dangubiceva eksplozija, sigurno ce pokazati sav svoj potencijal pre 35 godina, a mozda i nece !Ova dvojica igraca prvo moraju da se nametnu u timu za koji igraju pa tek onda mogu da se nadaju da ce uci u 12...Ne postaje se igrac sedenjem na klupi, neodlaskom na QF EL, pravljenjem 3 faula u prva 2 minuta utakmice. Dzaba se vec 3 godine govori o nekakvom Simanicu kada on uopste ne igra !

Prijatelju Simanic je tek napunio 18. Ima kad igrati. Decko je MVP juniorskog finala MVP
Igra za Evroligasa. Ni Doncic nema vise minuta.
A sto se tice sastava Guduric je mogao biti otkrovljenje turnira. Nema veze idemo po medalju. Ionako ce Djordjevic se oprostiti sta god da uradi.
Sad svi za Srbiju pa sta nam bog da

Srbin

pre 7 godina

Sale trazi mladje igrace, navodno. A sve mladje je sklonio sa spiska. Ne mislim da terba nesto podmladivati, nisam zagovornik toga vec da najbolji treba da igraju nebitno je koliko imaju godina. Ali je mogao da povede jednog mladjeg Gudurica, DAngubica ili Zagorca

nesabridges

pre 7 godina

Djordjevicu, srbin sam, ali zbog tebe bih zeleo da ne uzmemo medalju. Alo Stefan Bircevic koji ce verovatno biti startna cetvorka jaoooooo

matine termin

pre 7 godina

Jadna nam je sadasnjost bez Bobija, ali zato sa Bircevicem, Macvanom i Stimcem. Djordjevic je vec 5 godina naturscik i potpuni amater, nista nije naucio

slanina

pre 7 godina

Gde ste Dangubići???
Posle otkaza Bjelice jel treba da igra Macvan ili Dangubić?
A i kakav Dangubić, pa njega ne bih zvao ni svi da se povrede, dečko troši mnogo energije u pokušaju da izbaci pravilno loptu.

cukce

pre 7 godina

Bircevic, Macvan i Simonovic su se nametnuli sto na tim pozicijama trenutno nemamo boljih igraca (povrede na cetvorci i dficitet na trojci)! Srecno pravi navijaci su uz vas momci i naravno uz selektora i strucni stab!

petarczv

pre 7 godina

Neka mi neko od saletovih botova objasni nepozivanje muslija koji je najkorisniji igrac najace evropske lige kao i nepozivanje milosavljevica koji je imao brutalnu sezonu u nemackoj...samo bez odgovora sale je bio dobar igrac i puno je ucinio za nasu zemlju bla bla bla nego nesto konkretno...

Mihajlo Petrović Beograd

pre 7 godina

16 godina cekas OI? 
Gde nadje 16? 
Pa, Djordjevic nas je odveo na OI. 
Ili mozda nije? 
Sto nas Bobi 2011 u Litvaniji nije odveo u London 2012? 
Igrao je. Dao 2 poena. 
Nije nas vodio tada Djordjevic. 
A da, to je bio Ivkovic. 
Prevara od trenera i jos gori covek. 
Isto kao i Djordjevic, zar ne? 
Spanija 2007, igra i Milicic NBA star. 
Nismo prosli grupu, kako to? 
A da, tad je bio Moka. 
Prevara od trenera i los covek. 
A pre njega Sakota, pa Obradovic, sve prevara do prevare. 
Niko nam nije valjao. 
Nisu ovo zvezde granda da raja bira reprezentaciju.
(Poppppp, 23. jul 2016 18:14)

Ovaj komentar govori mnoogo o nama Srbima kao ljudima. Mnooogo.
Molim experte koji znaju ko je trebao da ide ,a ko ne treba da ide da više puta pročitaju "Popov" komentar!

dzonibgd

pre 7 godina

I jedan i drugi moraju jos da napreduju.Guduric dolazi iz jedne dobre sezone,gde se probio u seniorsku kosarku,talentovan je,ima solidan prodor,o sutu da ne pricam a moze da postane igrac za velika dela sto je I pokazao resavajuci mnostvo utakmica prosle sezone.Sto se Dangubica tice,I dalje je veliki znak pitanja kod njega,I dalje se ne vide njegove napadacke opcije I kvalitet,u odbrani je dobar ali i dalje nije jasna njegova uloga,pozicija u timu itd...Zvezdi je uglavnom sluzio za odbranu i za nagomilavanje faulova da bi se sacuvali bitniji igraci.Sve u svemu obojica su ok momci mogu da budu odlicni kosarkasi ali potrebna je jos veca sloboda za njihovu igru i jos veci rad i bice to kako treba.

Nepoznavalac

pre 7 godina

Oni zaista jesu igrači budućnosti, kao i Zagorac, a Đorđević je selektor prošlosti. Kukavički, alibi, izbor igrača, bez imalo osećaja za perspektivu srpske košarke. Prvo inaćenje sa Marjanovićem, iako nismo u situaciji za tako nešto, pogotvovo posle povrede Bjelice, a potom izbor starijih, klubski igrača ograničenih mogućnosti i bez prostora za napedak, koji su dobili prednost u odnosu na najperspektivnije momke. Nešto malo minuta koliko će Simonović, Birčević i Štimac provesti na parketu na OI mnogo će manje koristi doneti srpskoj košarci čak i od samog sedenja na klupi ovih momaka. Nadam se da selektor nije rukovođen klubskom obojenošću igrača, jer nam je svima preko glave stavljanje Partizana i Zvezde ispred reprezentacije Srbije. Bez obzira na sve držim palčeve našoj Srbiji i nadam se da će me rezultati demantovati.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Pa ne bi reprezentacija mnogo drugačije izgledala da je Sale imao sve opcije koje je želeo.... umesto Štimca i Birčevića igrali bi Beli i Marjanović. A Gudurić i Dangubić svakako ne bi igrali ni tad a ni sad neće jer na 2 i 3 imamo bolje od njih... možda Zagorca umesto Simonovića bi moglo i to je to...

Ratko

pre 7 godina

Kakva demagogija selektora. Bogdanović kada je igrao u Partizanu nije bio zalog za budućnost već odmah u seniorski tim i to vodeću ulogu. Ovamo Gudurić najači mladi igrač ABA lige 21 godina a nema mesta za njega. Poveo Birčevića i Mačvana koji je povređen. Strašno.

Saša

pre 7 godina

miroslav...pa lepo iako si piceo da gledas kosarku pre cetiri godine uzmes pa vidis statistiku Macvana u EL i Dangubica i vidis da je Macvan imao 10+ poena i 5+ skokova po mecu i indeks korisnosti daleko u plusu a onda vidis da je Dangubic imao 2 poena po mecu i indeks u minusu.Toliko.
(bbr, 23. jul 2016 15:36)

I onda uzmeš Bobijevu statistiku i vidiš da je Đorđević ego manijak u sukobu i sa ogledalom.

Platon

pre 7 godina

Gledam sad ovaj sastav i cini mi se slabo nekako, ocekivao sam jaci. Nebitno zbog cega ne igraju Beli i Bobi, jednostavno bez njih dvojice deluje mi tanko to. Stimac, Bircevic, Simonovic, Macvan...U svako slucaju nadam se dobroj igri

прочитосамонаслов

pre 7 godina

господска изјава
Идемо у Рио да обљубимо Бразилке и добијемо Амере...у принципу два јака разлога

brain

pre 7 godina

Macvan umesto Bjelice upao i jasno je ko dan jer se radi o poziciji 4.
Gudura i danguba su morali da se probiju za poziciju 2 tj. beka a da otpadnu Bogdan i Nedovic... Na turnir se ide uglavnom sa 3 pleja 2 beka 2 trojke 2 cetvorke i 3 prtice.
Mozda da se uvede neki mini test znanja o kosarci pre nego sto pojedini puste komentar;)?

Veliki Đokica

pre 7 godina

I onda uzmeš Bobijevu statistiku i vidiš da je Đorđević ego manijak u sukobu i sa ogledalom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Saša, 23. jul 2016 17:06)

A Bobijeva statistika u NBA je sledeća: 2,5 minuta po meču, 2,1 skok po meču i 45,5 minuta mahanja peškirom po meču...

petarczv

pre 7 godina

Znaci igrac koji je vise puta odbijao reprezentaciju bez ikakvog valjanog razloga (macvan) i igrac koji je ujedno i povredjen i nije odigrao ni minut priprema a uz to imao i ocajnu sezonu ima prednost nad igracima koji su prosli cele pripreme bili jedni od najzasluznijih za osvajanje trofeja (guduric) ??? Kako to kako sad mozes njima da kazes da ne mogu da idu? A pa da rekao si i da neces da treniras klub dok si selektor reprezentacije ali si ipak trenirao...obraz djon

Gorro

pre 7 godina

Da ostavimo po strani rupe u reketu, evo covek vodi samo jednog beka sutera, Bogdana. Teo, Jovic, Nedovic, Markovic, svi igraju plejmejkere u klubovima. Jedan Stefan je cist visak.

SS

pre 7 godina

Pobednicki su mi komentari ove grobarske manjine tipa kako zvezdini navijaci znaju za kosarku zadnje 2-3 godine :D Pa vi u bivsoj Jugoslaviji kada je nesto ta liga i vredela beznacajni skoro skroz ... a uhvatili ste se za period DOS-a kad ste "vladali" gle cuda u isto vreme kada i oni dosli na vlast :D Uozbiljite se malo vise niste nikad bili bolji od zvezde u bilo kom sportu niti ste toliko bitni posto ste u manjini i to velikoj u zemlji. A sto se tice trenera naravno da je on kriv ako nesto krene naopako posto voditi Macvana koji je odbio da igra za reprezentaciju u proslosti je suludo a ne voditi zbog isto razloga Marjanovica koji je samo kvalifikacije preskocio.

matori

pre 7 godina

Danguba je sada mnogo dalje od standardnog reprezentativca nego pre tri godine. Delimicno povreda a vise uloga u klubu sprecile su ga da napreduje. Nesiguran u sebe, dezorijentisan na terenu, dekoncentrisan u napadu. Jedan pogresan izbor u zivotu i posledice su vidljive.

Selektore!

pre 7 godina

Nemas ti pojma, a to ce pokazati nase ucesce na OI. Zivi bili pa videli!
Mi imamo igrace koji mogu da uzmu medalju, a ovaj sastav sa nepotpunim pozicijama 4 i 5 za to jednostavno NEMA KVALITET! Najgore ce biti ako se nekim cudom opet docepas "odlicnog cetvrtog mesta" pa ostanes selektor jos 2 godine...
Hocemo medalje bre, a ne price o "buducnosti". Koga ce da zamane Danguba i Gudura? Kalinica, Bogdanovica, Nedovica??? Budimo realni, glumis ludilo kao i uvek!

Sve najbolje reprezentaciji u svakom slucaju!

MiroslavP

pre 7 godina

@SS

Osvajaci olimpijskih medalja:

Zvezda (pre ili u trenutku osvajanja medalje bili clanovi)

Vladimir Cvetkovic 1968
Zoran Slavnic 1976 1980
Rajko Zizic 1984
Sasa Obradovic 1996
Dejan Tomasevic 1996

Partizan (pre ili u trenutku osvajanja medalje bili clanovi)

Dragan Kicanovic 1976 1980
Drazen Dalipagic 1976 1980 1984
Nebojsa Zorkic 1984
Zeljko Obradovic 1988
Vlade Divac 1988 1996
Zarko Paspalj 1988 1996
Danko Cveticanin 1988
Sasa Djordjevic 1996
Sasa Danilovic 1996
Miroslav Beric 1996
Dejan Tomasevic 1996
Nikola Loncar 1996
Zeljko Rebraca 1996

nece biti da je do DOS-a

Sale

pre 7 godina

Svim srcem navijam za nase ali mi se na zalost cini da su sujeta i nesposobnost selektora vec osudili ovaj tim na los rezultat. Daj boze da gresim

cannigia

pre 7 godina

E moj SalE umesTo Bobija,Muslija,Zagorca,Micova,Lucica,Jaramaza...Tebi igraju sTaromodnu i sporu kosarku Markovic,Bircevic,Stimac....Pojma Ti nemas,Kokoshkov za selekTora...

Redakcija?

pre 7 godina

Opet se selektivno objavljuju komentari! Da su nepristojni ili ne-daj-boze ruzni, pa da razumem, ali kritike za selektora ne objaviti...sramota!

Dragana

pre 7 godina

Uvek će biti priča tipa "zašto ide ovaj,zašto ovaj ne itd"i to je normalno.Takodje će biti prepucavanja oko igrača iz Zvezde i Partizana,velika sam zvezdašica ali ovo je Srbija i tome nema mesta tu.Nisu problem ni Mačvan ni Dangubić ni Gudurić ni Birčević itd.već je problem to što selektor ne stoji iza svojih reči.Pre neki dan saopšti se da samo najspremniji mogu da udju u reprezentaciju i oni koji su se odazvali za kvalifikacije a juče uveče se saopšti da igrač koji je do skora bio povredjen(možda je to još uvek,a povreda je sigurno odradila svoje i omela ga da bude spreman)ide u Rio.Zašto negira sam sebe?Kako mu se povredjen igrač nametnuo?Podržavala sam odluku selektora u vezi Marjanovića ali posle ove odluke da se vodi povredjen igrač ima li izostanak Marjanovića smisla?Zašto neki mogu da se čekaju a neki ne,za jedne pravila važe a za druge ne.To je neozbiljno i nadam se da nam se neće obiti o glavu kad nam sreća bude bila najpotrebnija.Naravno da ću navijati za naše košarkaše kao i za košarkašice,odbojkašice,vaterpoliste,predstavnike u pojedinačnim sportovima ali morala sam da kažem šta mislim o ovome.Guduriću i Dangubiću želim nove trofeje s našom Zvezdom i uspešne karijere a reprezentaciji što više medalja u Riju.Srećno.

kako seješ, tako žanješ

pre 7 godina

Selektor bira koga hoće,
ali on je i odgovoran.

Nema posle perfidnog laganja u fazonu: "Bobi nije hteo da igra"

Bobi je hteo da igra na OI,
nije mogao na kvalifikacionom turniru,
kao uostalom i Mačvan,
samo iz drugih razloga.

E sad, da li je pametnije da
Bobi igra na 5 i Jokić na 4,
ili
Jokić na 5 i Mačvan na 4

to neka bude na selektoru.

Možda je u pravu, mada lično sumnjam, što je moje pravo.

Srbenda

pre 7 godina

Ne znam da li se secate clanka b92 od pre 2 godine kada smo osvojili srebro. Tu su se tacno pokazali neki ljudi koliko su ispali jadni kada su iz b92 poredili komentare pre Sp( uglavnom pljuvanje po saletu) i posle Sp(Sale legendo i slicno). Nadam se da ce i ove godine biti tako. Imam jos samo jedno pitanje za pljuvace naseg selektora: Zar ne mislite da je neko ko je bio 2. na SP i 4. na EP( 2 polufinala za redom ) zasluzuje makar malo postovanja i kredita?

straniplacenici

pre 7 godina

Nasoj reprezentaciji iskreno zelim puno uspeha i da osvoje olimpijsku medalju. KK Crvena zvezda tj. igraci pod rukovodstvom Atrenera Dejana Radonjica trebalo bi da ne idu u Brazil na Olimpijske igre. Za njih je bolje da se vrate u maticni klub i prikljuce se programu priprema za predstojece takmicenje u Euroligi jer nisu zasluzili da ih bilo ko omalovazava. Hvala svima koji razumeju. Oni koji se prave da ne razumeju - neka budu idioti i dalje.

nb

pre 7 godina

Dangubic je trebao da ode na summer league u NBA i da trenira sa SA Spurs-ima sto je duze moguce. Tu bi vise napredovao za leto nego za ove tri godine u Zvezdi i na pripremama reprezentacije.

Ivan NS

pre 7 godina

Ma da, ima vremena za njih, iako stalno potenciras podmladjivanje reprezentacije! Dangubic zadnja dva leta provodi uzalud na pripremama, i onda na Oi krene Macvan koji nije odradio trening! Nebitno sto nisu ista pozicija, da se paljevine ne uhvate odmah za ovo poredjenje!

лиманац

pre 7 godina

100% подршка врликом мајстору кошарке Алерксандру Ђорђевићу. Хвала ти што си српску репрезентацију вратио у светски врх, где и припада. Желим ти да још много година водиш српску кошаркашку чету и да неке од следећих медаља биду и златне.

Kanga

pre 7 godina

@Dragana
Svaka cast za komentar, a posto si zensko nadam se da si malo realnija sto se tice sporta od nas "napaljenih" muskaraca.
Sve sto si rekla je tacno, ali bih jos dodao da od pocetka vaze visestruki standardi koji se primenjuju kako se selektoru cefne.
Jedne te iste "bisere" redovno zove (Dangubic, Micic, Bircevic...), a druge uporno nece (da ne nabrajam...). Nekome oprasta nedisciplinu (Nedovic), a vecini ipak ne. Neki mogu na potpis ugovora (Raduljica), a nekima se to racuna kao izdaja drzave (Bobi). Neki su mladi (Guduric), a neki nespremni ili nedovoljno zreli za njega. Ima i onih koji su cak i povredjeni dobri (Macvan), dok drugi nisu (Bjelica). Primera ima koliko hocete, ali je ovo sasvim dovoljno. O njegovoj "odanosti reprezentaciji" (PAO) necemo ni da pricamo!
To se u nasem narodu zove "pi.a sa sto lica"
Pozdrav i sve najbolje nasima u Riu!

Bojan

pre 7 godina

ojadili i opljackali zemlju pa pricaju o sendvicima,sramota.Pozdravite ove sto letuju na Brione i Maldive ali vecinska Srbija zna ko je Saje Djoredjevic.

b

pre 7 godina

Kakav sujetan lik. Kako sad ide Mačvan? Koji je nekad bio u formi, a ne vode se mladi? Ispali Bobi i ovi momci.
Biće ispeh ako prođemo grupu.
Sramota.

k

pre 7 godina

Stimac i Markovic? KOje kvalitete imaju ova dva igraca osim sto su najverovatnije dobri ljudi? Majanovic je satanista, Musli je trudan najverovatnije... Sale je jedini pravedan! Teodosic ce morati da igra 45 min.po utakmici da nasa igra licila na nesto.

Sergio

pre 7 godina

Pa sto se cudite zasto Macvan? treba mu 5 visokih igraca(cetvoreke i petice). Da su Bjelica i Bobi tu,kako je bilo planirano, ne bi ni Bircevic a ni Macvan(ili Stimac) isli.

miodrag

pre 7 godina

Neverovatno je koliko neupućenih i ovih koji uopšte pojma nemaju o košarci a ostavljaju besmislene komentare.A najgore što sebi daju za pravo da vređaju zaslužne sportske veličine i reprezentativce Srbije. Vi kvazi navijači Zvezde i Partizana (ovog puta više zvezdasa) SRAM VAS BILO.

YNWA Zvezdaa

pre 7 godina

I posle se svi pitaju zašto igrači kasnije nece da igraju za Srbiju
JEL ZNA NEKO KAKO JE MAĆVAN U REPREZENTACIJI,KAKO SE NAMETNUO

fosna

pre 7 godina

А како се то Мачван наметнуо?
(miroslav, 23. jul 2016 14:01)

Da li neko ko je sigurno dobar kosarkas mora da se namece? Dangubic i Guduric su klinci i igraci koji mogu na trenutak nesto da urade, nisu konstantni. Macvan je igrac koji sigurno daje 7,8 skokova reprezentaciji, 10 poena.. plus je iskusniji. Zasto se svi pravite treneri nije mi jasno. A cuj ove sto pisu o godistu.. Pa nije on rekao da ih ne vodi jer su klinci vec je dodao ima sigurne igrace za buducnost. Kako ne znate da protumacite jednu prostu recenicu?!?! Ili ste samo procitali prenaduvan naslov i odma posejali po treneru?!?

Vasa

pre 7 godina

Nisi pobedio sujetu i pozvao Bobija koji je jedino adekvatno rešenje da se amerima puni obruč uz manje muka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr Mabuse, 23. jul 2016 14:59)

Vidim da je Bobi Amerima punio koš u NBA, razbucao ih je ko staru kantu... Za Bobija je Jokić doktor košarke, i da ga je kojim slučajem i poveo bio bi drugi ili treći centar (iza Jokića) i imao istu minutažu kao i u NBA...

daddy cool

pre 7 godina

Sve kapiram ali da Macvan ide a Bobi ne, taj deo mi nikako nije jasan.
(AlexBg93, 23. jul 2016 15:34)

Najmanji je problem sto to ne razumes. Daleko veci je komentarisanje sporta bez sutnute lopte u zivotu, a komenzovano sendvicom.

Chodex

pre 7 godina

Nego kako, nego igraci za buducnost, a imamo ih pregst. Uz Simanica, Radanova, malog Aranitovica, Lazarevica, Dobrica, Davidovca...a sta imaju komsije? Murica :-)))))

CZ99

pre 7 godina

Kakav,bre,Dangubic...Pa prezime mu ko saliveno stoji...Decko,jednostavno,nikad kosarkas biti nece...Nije mu kasno da se prebaci na odbojku....Ubijao bi u bloku..

ja sam

pre 7 godina

@ Apsolutno sjajan kosarkas nekad, a sad - ljudski Patuljak, i GRAND DEMAGOG. Predvidjam mu vrlo skori trenerski kraj!!! Sta ti je zivot???
(VLADIMIR, 23. jul 2016 14:05)

I ja tebi predvidjam jedan vrlo jadan zivot, pun zlobe, bez cure, bez drustva.... Mizerni Vladimire!
Ps Imam predlog za tebe, pokucaj na vrata kss i ponudi se kao selektor! (to vazi i za sve ostale jadnike kao ti)

Ogi

pre 7 godina

Čitam ove komentare i po njima ispada da su Dangubić i Gudurić trebali da idu i igraju četvorke umesto Mačvana i Birčevića. I za razliku id Bobija, Mačvan i Bjelica su sve vreme bili sa ekipom, iako zbog povreda nisu igrali kvalifikacioni turnir. I da Bjelica nije otpao zbog povrede, sigurno Birčević ne bi ni išao. A Mačvan je imao odličnu sezonu u Italiji i dugi reprezentativni staž još od mlađih selekcija. A ako ćemo realno, Dangubić je veoma limitiran igrač, dok Gudurić može postati igrač koji rešava utakmice, ali mu treba još vremena, a pre svega sezona ili dve sa barem 20+ minuta po utakmici.

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Жао ми је што Муслија рођеног у царском граду Призрену није звао само, а то је учинио јер се мислило да ће Радуљица, Јокић и Марјановић бити у 12... да се знало како ће бити и са Белим и са Бобијем, звао би га сигурно...

jegood

pre 7 godina

Samo da kazem sto se tice Bobija, koliko god da bi nam znacio kao igrac mislim da je njegov izostanak iz reprezentacije logican. Trenutno Bobiju ocigledn ni u jednom momentu reprezentacija nije bila u fokusu, sto je pokazao i svojim nepojavljivanjem i otkazivanjem 2 dana pred kvalifikacioni turnir. Logicno je da se posle takvog odnosa igrac ne pozove. Ako bude hteo da igra za reprezentaciju u nekom narednom periodu sigurna sam da ce dobiti poziv. Od Djordjevica ili bilo kog drugog trenera..

miroslav

pre 7 godina

@ббр, веруј да гледам кошарку дуже од тебе и ово нема никакве везе са Звездом и Партизаном. Не можеш повести повређеног играча уместо здравог. А ако ћемо гледати индексе, онда су требали ићи и Мусли и Јеловац уместо Мачвана.

Vasa

pre 7 godina

Podržavala sam odluku selektora u vezi Marjanovića ali posle ove odluke da se vodi povredjen igrač ima li izostanak Marjanovića smisla?Zašto neki mogu da se čekaju a neki ne,za jedne pravila važe a za druge ne...
(Dragana, 23. jul 2016 16:31) # Link komentara

Iz prostog razloga što je Mačvan svaki dan priprema proveo uz reprezentaciju i zna napamet svaku uigranu akciju, za razliku od Marjanovića koji bi pao sa neba i dok bi se snašao i uklopio sa saigračima prođoše OI... (Mogao je bar da bude uz igrače)... Uostalom, Mačvan je imao odličnu sezonu do povrede, a Marjanović je dodavao peškir u NBA i mizernu minutažu (i samim tim je on daleko od forme koja se od njega očekuje)...

Poppppp

pre 7 godina

@sasha
16 godina cekas OI?
Gde nadje 16?
Pa, Djordjevic nas je odveo na OI.
Ili mozda nije?
Sto nas Bobi 2011 u Litvaniji nije odveo u London 2012?
Igrao je. Dao 2 poena.
Nije nas vodio tada Djordjevic.
A da, to je bio Ivkovic.
Prevara od trenera i jos gori covek.
Isto kao i Djordjevic, zar ne?
Spanija 2007, igra i Milicic NBA star.
Nismo prosli grupu, kako to?
A da, tad je bio Moka.
Prevara od trenera i los covek.
A pre njega Sakota, pa Obradovic, sve prevara do prevare.
Niko nam nije valjao.
Nisu ovo zvezde granda da raja bira reprezentaciju.

Миле

pre 7 godina

Селекторово је да бира (и да одговара за свој избор и резултате), моје је да навијам и ја ћу то здушно радити.
Када сам већ ту да прокоментаришем Дангубића. По мени је за њега велика премија и да је на ширем списку, рекао бих да се ради о добром момку, са сјајним физикалијама, али да би био будућност српске кошарке треба прво да буде значајан фактор у клубу у којем игра (сада у Звезди, сутра не знам где), а он то до сада није успео. Ја се надам да хоће.

digimon

pre 7 godina

Gledaj ti molim te kako su se Zvezdasi upalili sto im ne idu dva igraca na OI. Opustite se, trener radi svoj posao, zaduzio je to mesto i on je odgovoran za neuspeh ako ga bude bilo. Ja verujem da biste vi voleli da je zvao ceo Zvezdin tim ali nekada, znate, idu igraci koji mogu da se bore sa pritiskom, koji su iskusniji i koji su evidentno bolji kosarkasi a ako je trener koji je igrao finale SP tako odlucio ja cu to da postujem jer verujem da zna sta radi. Vi ako ne verujete, organizujte bojkot ispred saveza i zapalite baklje. Da se bolje osecate.

Durant

pre 7 godina

Ma super smo! Na kvalifikacionom turniru smo isli uzlaznom putanjom i ne sumnjam da cemo tako i u Riu! Osim Amera sa kojim nema niko sta da trazi (ne volim ovo ni da pisem a kamoli da izgovorim ali to je realnost) mislim da smo od svih kvalitetniji - naravno to treba pokazati i na terenu. U svakom slucaju uz ove momke 100% na celu sa strucnim stabom koji je takodje fenomenalan. Zivi bili momci i srecno!

Sta uradi to Evertone Luize??!!??

pre 7 godina

Apsolutno sjajan kosarkas nekad, a sad - ljudski Patuljak, i GRAND DEMAGOG. Predvidjam mu vrlo skori trenerski kraj!!! Sta ti je zivot???
(VLADIMIR, 23. jul 2016 14:05)

uplakano panterče

Excel tabele ne zanimaju Djordjevica, Danilovica, Ivkovica Obradovica...

pre 7 godina

Guduric odigra dve utakmice godisnje "na bombu", kao Vavrinka tenis, i limenke se ponadale da je Sale naivan pa ce ga pozvati da reklamira FMP na Olimpijadi. Dangubicu kladionice daju 4.5 poena granicu pred svaki mec... ako je tako dobar igrac stavite sve pare na njega. Igraci koji greju klupu Branu Lazicu da igraju za reprezentaciju, samo se nadajte Cokijevci.

sofronije

pre 7 godina

Botovi, nesto vas nema na vestima o mandataru i vladi. Ajde brzo tamo da nadoknadite zaostatak. Ostavite se kosarke, ionako je pratite zadnje 3 godine.

kl

pre 7 godina

Kakva Hajka na Đorđevića i to zbog koga? Bobija koji ni protiv jedne krštene teške petice ni u Evroligi nije imao nikakav učinak, a o učinku u NBA da ne govorimo a ovde se proglašava za centra kalibra Šakila. Gudurića koji sve što je imao su dve-tri efektne trice pred kraj utakmica, a jako je daleko od bilo kakve šuterske konstantnosti. O Dangubiću stvarno neću da trošim reči. Da ne pominjem "stručnjake" koji prizivaju Micova, Lučića i Jaramaza. Šta reći o majstoru koji proziva Saleta da je popartizanio reprezentaciju: Nedović, Simonović, Štimac, Kalinić, Jović. Nije bolest sve što boli...

Milenko Topic

pre 7 godina

Oduvek reprezentacija nije vodila na papiru najjaci tim i svake takmicarske godine slusam-citam pljuvacinu kako necemo proci ni grupu. Imamo vec 4-5 velikih potrosaca lopti i to je neki maksimum. Jokic je pokazao u direktnom duelu sa Marjanovicem da je bolji (oduvao ga). Ostaje zal za Bjelicom ali sta je tu je.
Sve mi se cini da nekoliko kockastih botova pravi haos na forumu a da se klinci primaju, pogoto oni koji misle da je Marjanovic novi Jabar.

Djepatz

pre 7 godina

Sta bre vi pisete u komentarima pa to je strasno,jel ste vi vedeli Bircwvicwvu statistiku na ovim utakmicama,harmonija u ekipi je fenomenalna,ljudi ginu jedan za drugog,ko god da igra...Macvan i tako povredjen je 3 puta iskusniji od Dangubica i Gudurica,da je Bjelica zdrav nebi isao ni Macvan,ovako mu treba jos 1 igrac koji moze da odigra pod pritiskom,(naravno to je i Gufuric) ali za njega ima vremena....puna oodrska reprezentaciji,svi se lozimo za neko finale sa amerima,ima da se porodimo do finala i mi i svi ostali!! Zivela Srbija

grbohod

pre 7 godina

Sada su svi zabrinuti za Dangubica i Gudurica(Guduric je strasan potencijal nema sumnje), a komentari su obojeni klubastvom jer niko ne spominje npr Dragana Milosavljevica koji je imao odlicnu sezonu u Albi, jedino ako je otpao sa spiska zbog povrede ali to nigde nisam mogao da pronadjem. Prosle godine svi kukali kako Djordjevic ne vodi Mitrovica i posle 7 vezanih pobeda muk. Neko napisao komentar kako jedva docekao Olimpijske igre a sad mu ih Djordjevic ogadio. Taj isti Djorjdevic je odveo reprezentaciju na Olimpijske igre posle 10 i kusur godina sto drugi pre njega za to vreme nisu uspeli. On odgovara za rezultat, on je birao te momke i veruje u njih, a mi smo tu da momcima pruzimo podrsku da naprave sto bolji rezultat.

tisina tamo !!!

pre 7 godina

Guduric je kao Vavrinka, odigra dva meca u sezoni "na bombu" i posle ga nema nigde, ne moze bazen da pogodi. Simonovic je konstantniji od Gudurica i bolji u odbrani. Dangubic ne moze da ukrade minute ni Branku Lazicu ali sendvicari tvrde da ima mesta pored Bogdanovica i Nedovica, cirkus. Bircevic je pokidao protiv Portorika... "strucnjaci" verovatno nisu ni gledali kvalifikacije za Rio ali ovde ipak komentarisu izbor selektora.

kojot

pre 7 godina

Da je poveo Dangubica,Gudurica Zagorca i Bobija mi bi tukli Amere 30 razlike a sam Bobi bi imao cca.50 poena i 30 skokova u finalu,ovako necemo dobiti ni Kinu,zato Sale napolje,Deja Radonjic na klupu pa da se igramo

aleksa

pre 7 godina

Mi se ovde prepucavamo a na delu klasican sukob izmedju Djordjeviça i Raznatovica.Gledajuci realno situaciju imamo u tima samo 3 odlicna igraca:Teodosic,Jokic i Bogdanovic.Ostali mogu da da se istaknu ali su suvi prosek.Na poziciji 5 smo jako tanki jer Raduljica nema nikakve sanse protiv Gasola,DeAndre Jordana-a...,Nadam se da ce nas sut sluziti....

Brzi

pre 7 godina

Svi smo brzo zaboravili vracanje vere u reprezentaciju. Vracanje kulta na celu sa Djordjevicem. Nesto slabije igre u grupi a onda razbijanje svih protivnika sa najubedljivijom razlikom. Drugo mesto u svetu, realno mozda i prvo jer pitanje kako oni Ameri igraju uopste. Sjajnu kosarku, prelepe utakmice, dranje protivnika. Tad.je Sale znalac i heroj. Sa ''slabim'', ''klupskim'' igracima bio drugi. Sad kad smo osetli ukus pobede, mi bi opet da se vratimo na staro. Ne treba da igra Marjanovic, kao sto ni Velickovica nikad ne bih vratio i da postane MVP.
Ovaj tim sa Saletom, kraljem, na celu ima najbolju hemiju i najvecu zelju a zbog toga koliko god da je svima krivo osvojice medalju, verovatno srebro.
Ali ni to Srbima nece biti dovoljno, ili bolje reci bice nam krivo jer smo uspesni.
Takvi smo. :-)

jeremija

pre 7 godina

Selektor bira sastav reprezentacije i odgovara za njen rezultat. Svako od nas koji košarku pratimo više desetina godina imamo svoje viđenje izbora igrača. To je naše pravo. Ali, u ovim slučaju, odlučio je Đorđević. Dobar tim je skup igrača koji su najbolji za sastav ekipe.
Kako će biti - videćemo.
Poželimo im najbolje.

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

antiDebil
Zao mi je tvog imena , jer trebao si biti samo drugi deo .
Da se razumes u kosarku znao bi da je to bila osnovna greska na Evropskom prvenstvu protiv Litvanije . On je sjajan igrac , ali lad ne ide , ne ide . I tada nije bilo ko da ga zameni , pa ga je drzao celu utakmicu dok nas nije do kraja upropastio . Zadnji napad kao basketas iz kraja je odigrao

brlogudan

pre 7 godina

Za Gudurica je moralo biti mjesta,o centre se ogrjesio u prethodnim takmicenjima,npr. Milutinov je na evropskom igrao par minuta ukupno, pa ne cude i neki otkazi na toj poziciji.Stimac ide,dobar radnik,pozitivac ali misljenja sam da je neko kvalitetniji morao da ide,o Bircevicu ne znam puno ali se nadam da selektor zna dovoljno.Simonovic,koliko god ne uliva povjerenje,zna i ne plasi se da pogodi vazne suteve pritom vrlodobar u odbrani.Macvan je po meni dobro rijesenje ali je upitna njegova forma.Sto se tice Dangubica,nekako sam ocekiv'o od njega zadnje dvije tri sezone da eksplodira ali to se ne desava,da li je jednostavno limitiran igrac ili nesto drugo vrijeme ce pokazati.Jovic je napredovao puno ali ponekad imam utisak da on misli da je bolji nego sto jeste i zbog toga ulazi u neke nepotrebne situacije ali za drugog pleja sasvim solidno rijesenje.Daleko smo od najjaceg sastava ali ima tu materijala za medalju,uz pozrtvovanje ,timsku igru i hrabrost.Ostale ne bih komentaris'o jer su opravdano tu.

B...

pre 7 godina

Kaže da ovaj specifični pripremni period nije davao šansu da se nametnu.
To znači da su pozvani samo za slučaj da se neko povredi.
Ako im je to rekao prilikom pozivanja, onda je sve ok,
ali ako su to tek sada saznali, prevario ih je. Svake pripreme trebalo bi da daju šansu svakom pozvanom igraču da se nametne.

mile

pre 7 godina

Najbolji su mi dusebriznici sto se hvataju sada za Bircevica, a nije prvi put u sastavu reprezentacije, ali kako je presao u Partizan pljuvacina na sve strane, a istima ne smetaju neki drugi igraci koji realno ne zasluzuju poziv na siri spisak a kamoli da igraju u reprezentaciju Srbije. Steta za Gudurica sto nije na spisku, nadam se da cemo sledece godine gledati Gudurica i Zagorca u reprezentaciji. Sportski pozdrav

antiDebil

pre 7 godina

Mijat

Guduric ce nekom da uzme minute haahahhahaha eto dobrog vica, on,LeBranku,Lazicu ne moze da uzme minutw, mada Nedovicu bi mozda i mogao a sto se tice Bogdana Guduric ce da ceka na red jedno 7,8 godina !

sofronije

pre 7 godina

Botovi, nesto vas nema na vestima o mandataru i vladi. Ajde brzo tamo da nadoknadite zaostatak. Ostavite se kosarke, ionako je pratite zadnje 3 godine.

Thompson twins

pre 7 godina

1. deo

Tragikomicno je da imamo tako dominantnog centra kao sto je Marjanovic a da on prakticno jos uvek nije odigrao nijedno veliko takmicenje za Srbiju. Tragicno za nas a komicno iz ugla drugih reprezantacija. Da li mozete da zamislite ijednu drugu zemlju koja bi to dopustila? To je veliki promasaj svih u KSS, jer je jedan takv igrac morao biti nacionalni projekat i vec odavno stub reprezentacije.

Najodgovorniji za ovu veliku gresku u proceni perspektive igraca koji je bio MVP Evrolige su selektori Ivkovic i Djordjevic. Da se razumemo, ne smatram da su losi treneri, naprotiv, ali niko nije savrsen pa se i njima mogu potkrasti velike greske. I dok je u vreme Ivkovica ta (losa) procena bila razumljivija zbog oscilacija u pocetnom delu Bobijeve karijere, njegovo izostavljanje od strane Saleta u njegovoj prvoj reprezentativnoj akciji na Svetskom prvenstvu u Spaniji 2014, je veoma tesko objasnjivo. Jeste Sale sa igracima koje je odveo na SP u velikom stilu i uz sjajnu igru, sasvim neocekivano uzeo srebrnu medalju ali to ne znaci da nije imao greske u sastavu tima (ne samo u slucaju Bobija) i neopravdano je zbog "slabog branjenja pika" izostavio centra koji je samo par nedelja kasnije poceo da dominira i postavlja rekorde u Evroligi kao retko ko pre njega. Da dodam i jos jedno zapazanje da nista ne bi bilo od dobrog rezultata da se Krstic nije oporavio i da tako nismo imali dva kvalitetna centra u rotaciji.

.

pre 7 godina

Jokic, Teodosic i Bogdanovic ce izneti ove OI. Nadam se uspesno, mada budimo realni. Mi smo mala zemlja i trebamo biti srecni sto smo uopste deo toga. Kako god cekaju nas zanimljive utakmice. To je i bitno, a lopta je okrugla i nikad se ne zna. Nemojte mnogo da bijete glavu sto ne idemo u najjacem sastavu- medalju nam niko nije obecao... Ko zna zasto je ovo dobro. I za kraj; MOMCI SAMO HRABRO I PUNO SRECE!!!

Иван

pre 7 godina

Бирчевић у репрезентацији?Мута се опет тали за паре.На жалост ни остали из "стручног штаба " нису ништа бољи.Ђорђевић,Антонић и Мута немају запослење.Мута годину дана не ради јер га нико неће , Антонић не зна се када је имао ангажман,селектор најурен из Грчке.Да је неко позвао Чакаревића сви би рекли да није играо задњу сезону.Овако ове "тренерске величине" могу да буду тренери репрезентације .О кошарко шта си дочекала.

Walter White

pre 7 godina

petarczv, 23. jul 2016 17:04)
Svi znamo da si frustrian zato sto je najveca legenda tvog kluba covke pa ostaljas hejterske komentare.

t

pre 7 godina

5. deo

Cak bih rekao da je to njegovo neiskustvo u reprezentaciji u odredjenoj meri pokriveno, posle mnogo godina, prisustvom veceg broja kvalitetnih igraca, pre svega Milosa Teodosica, koji svakom timu pa time i treneru doprinosi jednu klasu u igri vise.

Stoga mi se namece i zakljucak da, sto je uostalom i Kari Pesic rekao jos posle osvojenog srebra na SP, ima jos dosta toga da uci dok da bi postao pravi vrhunski trener, sto mu ja iskreno zelim i zbog interesa reprezentacije i zbog njega samog jer ipak je on nas vecni SALE NACIONALE.

Danilo

pre 7 godina

Neka mi neko od saletovih botova objasni nepozivanje muslija koji je najkorisniji igrac najace evropske lige kao i nepozivanje milosavljevica koji je imao brutalnu sezonu u nemackoj...samo bez odgovora sale je bio dobar igrac i puno je ucinio za nasu zemlju bla bla bla nego nesto konkretno...

(petarczv, 23. jul 2016 17:08)

A da se ipak obratiš lično Saletu?

zapravo da

pre 7 godina

ok, selektor ima prihvatljiv rezon, iako loše zvuči kad se predstavi rečenicom "dangubić i gudurić ne idu". meni je krivo što nikako da ta tva igrača dobiju više prostora u samoj zvezdi. lako je reći za nekog da je neiskusan, ali mu treba dati prvo šansu, i radonjić po tome ne postupa drugačije od đorđevića. izgleda da se i u košarci teže nameću "dobri" momci

Nikola

pre 7 godina

U ovom trenutku realno je da oni otpadnu. Ne vidim sta je tu sporno? Sto se mene tice dve odluke su sporne ali one su donesene ranije. Marjanovic naravno i donekle Zagorac mada mozda je ipak bolje da ide Simon jos ove godine. I pored toga reprezentaciji i selektoru zelim sve najbolje i navijam iz sveg srca. Licno ostaje zal sto na OI necemo nastupiti u najjacem sastavu sa Bobijem i Bjelicom...

Thompson twins

pre 7 godina

4. deo

Ja stvarno ne znam da li je iko u KSS, od predsednika do selektora, pomislio kako sva ova ujdurma, koja je uslovila neigranje naseg najboljeg centra, izgleda u ocima premijera, nebitno ko je on trenutno, isto bi izgledalo u svakom slucaju. Iz ugla onog ko je omogucio novac sve ovo izgleda prilicno nezrelo i amaterski, nebitni su sada detalji, tajmnizi ili ko je na kraju kriv. Ako je premijer iole ozbiljan, ne bi trebalo vise ni dinar drzavnih para da daje savezu jer su se u ovom slucaju poneli krajne neozbiljno i neprofesionalno, cak bih rekao i nezahvalno. Ako cemo posteno, krivica je delom do Bobija ali i do selektora ali to je trebalo da sami rese unutar saveza ili u cetiri oka, svejedno. Ovako su nepoterbno sami sebi napravili ogroman problem i dobro poljuljali svoj ugled u javnosti, svi od Djilasa do Saleta.

Niko nije savrsen i ne bih ovde da ispadnem previse kritican prema Saletu jer je preporodio reprezentaciju, ostvario uspehe sa njom i vratio onu nasu staru leprsavu i efikasni igru, za sta mu sigurno pripadaju velike zasluge. Medjutim, prateci njegov rad kao selektora ali i kao trenera u Panatinaikosu, vidi se da je jos nedovojno iskusan kao trener a bogami i nedosledan i da jos mnogo luta u razmisljanjima i vaznim odlukama i pravi greske u izboru i odnosu sa igracima, kako za reprezentaciju tako i za timove koje vodi.

Majstor Mile

pre 7 godina

Ameri ko zemlja jaki , a na klupi plejada trenerskih magova... Kod nas svi ukupno petnaest utakmica jedva sastavili ... Sale i Muta...pametnom dovoljno!

Thompson twins

pre 7 godina

2. deo

Istrajavati na principima je OK ali i slepo robovati njima zbog, po meni manjih problema, nije previse mudro. Pogotovo sto i sam Djordjevic nije postovao ni one principe koje je sam, nicim nateran postavio, kao na primer, da nece trenirati nijedan klub dok je selektor. I Obradovic je imao slicni princip, po meni potpuno nerazumljiv i pogresan, da se SVI igraci moraju pojaviti od prvog dana na pripremama. To je OK ako se svi takmice u istim uslovima ali poznato je da su NBA igraci mnogo vise optereceni i da im treba vise odmora. Medjutim, zbog tog principa mi smo nekoliko puta ostali bez pomoci Sojakovica u reprezentativnim akcijama. Cak je bilo i svega par dana u pitanju. Princip je princip i za sve vaze ista pravila ali sta smo mi kao reprezentacija dobili time? Tim uskracen za glavnog igraca, cime smo ostali bez medalja. Za to vreme su, na primer "neprincipijelni" Nemci uvek mogli da cekaju Novickog i da s njim uzmu dve medalje: bronzu na SP 2003. i srebro na EP 2005. ili Spanci da cekaju Gasola, bez koga nikada nisu uzeli zlatnu medalju i bez koga su uzeli jos samo jednu bronzanu na EP 2013. ( u ovoj generaciji). I ko je tada ispao mudar a ko neinteligentan? I sto je najgore, do danas se nije nista naucilo iz prethodnih losih odluka.

srb

pre 7 godina

@petarczv za gagija znam, rekao je dordjevic da je nemacka liga poluprofesionalna, da imaju samo par dobrih klubova i da su ostali raspadi, pa usled malog br kvalitetnih utakmica u toku sezone ne vredi da ga zove. Za muslija ne znam mada si se obracao botovima a ja sam protiv saleta zbog bobija

Thompson twins

pre 7 godina

3. deo

Ima tu i jos jedna, mozda i najvaznija cinjenica, koju ne vidim da je iko pomenuo, mada nisam procitao bas sve komentare ni forumaske napise.

Mi se nismo kvalifikovali na OI na evropskom prvenstvu 2015., gde smo opet kao i na SP 2014. igrali sjajno pod vodjstvom selektora Djordjevica sve do polufinala protiv jedne od slabijih reprezentacija Litvanije, gde su nas oni nadigrali u svakom pogledu. Bilo je tu i objektivnih okolnosti jer su nam glavni igraci Teo, Bogdan i Bjelica bili nedovoljno spremni zbog povreda u pripremnom periodu. No, kako bilo, niko to nije Saletu uzeo za veliko zlo.

Medjutim, drzava je zalegla i sa vise od dva miliona evra finansirala kvalifikacioni turnir na kome smo se nadmocno plasirali u Rio. Da li iko ozbiljan misli da je te pare drzava potrosila da bi nasi kosarkasi isli u Rio da udaraju recke i kupaju se na Kopakabani ili da bi se vratili sa medaljom oko vrata? Time je KSS, i pre svega selektor, na sebe preuzeo veliku obavezu, koje izgleda niko u savezu nije dovoljno svestan, da u Rio povede NAJBOLJI moguci tim, koji bi opravdao, za nase uslove, ogromne ulozene pare poreskih obveznika.

Paja

pre 7 godina

... i tvoj novcanik, na OI se ne vodi oni sto ce biti u buducnosti nego reprenzetacija jako ko zemlja predstavljs svoju zemlju ako nisi znao.

jegood

pre 7 godina

Samo da kazem sto se tice Bobija, koliko god da bi nam znacio kao igrac mislim da je njegov izostanak iz reprezentacije logican. Trenutno Bobiju ocigledn ni u jednom momentu reprezentacija nije bila u fokusu, sto je pokazao i svojim nepojavljivanjem i otkazivanjem 2 dana pred kvalifikacioni turnir. Logicno je da se posle takvog odnosa igrac ne pozove. Ako bude hteo da igra za reprezentaciju u nekom narednom periodu sigurna sam da ce dobiti poziv. Od Djordjevica ili bilo kog drugog trenera..

Ringo

pre 7 godina

Djordjevic je igrac za Buducnost! Covek ciju su karijeru gradile sudije rasterujuci od njega odbrane protivnickih timova a njemu samom dozvoljavali da radi sta god mu padne na pamet.

antiDebil

pre 7 godina

Ceka se Dangubiceva eksplozija, sigurno ce pokazati sav svoj potencijal pre 35 godina, a mozda i nece !
Ova dvojica igraca prvo moraju da se nametnu u timu za koji igraju pa tek onda mogu da se nadaju da ce uci u 12...Ne postaje se igrac sedenjem na klupi, neodlaskom na QF EL, pravljenjem 3 faula u prva 2 minuta utakmice. Dzaba se vec 3 godine govori o nekakvom Simanicu kada on uopste ne igra !

oldtimer

pre 7 godina

Ovde godiste izgleda ima primarnu ulogu.Sto si mladji,deblji ti je minus.
Sto ne povede Sasu Ilica na pripreme,garant bi otisao na OI i to kao kapiten.

Ivan

pre 7 godina

A sta treba da uradi , da pozove Bobija za Rio a ovaj da mu ponovo otkaze dan pre polaska !?. Kad prokockas poverenje jednom tesko ga ponovo stices .

POPE

pre 7 godina

Jedno veliko bravo za Zagorca a iskreno se nadam da će ti sledeće okupljanje otkazati i Dangubić i Gudurić pa i Bobi je lud ako ti se odazove.Pa neka ti i dalje igraju veličine Simonović,Birčević,Mačvan,Štimac itd.A ovi mladi moraju prvo da ostare.

Za

pre 7 godina

Guduric je klucni igrac za zavrsnice. Od Bodiroge nismo imali takvog. Mislim da je ovo poslednje Saleletovo prvenstvo jer ovoliku kolicinu sujete i gluposti nisam video ni u fudbalu.

Pticica

pre 7 godina

Slazem se sa svima koji su na vest o spisku kritikovali Djordjevica.Zaista nije posteno to sto je uradio a ova njegova izjava je krajnje licemerna.Reci da Guduric i Dangubic nisu imali prilike da se nametnu a vodi polupovredjenog igraca koji nije uopste igrao je jos i bezobrazno.Mogao je onda i Bjelica da ide.Bobi takodje,pa sta ako nije igrao na kvalifikacijama nije ni Macvan pa ide.Danima se Bobi satanizuje ko da je drzavni neprijatelj,prica se o nekim pravilima koje se postuju po potrebi,kako za koga.Bolje onda da cuti i radi sta hoce a ne iz dana u dan da gazi po svojim recima.

cannigia

pre 7 godina

E moj SalE umesTo Bobija,Muslija,Zagorca,Micova,Lucica,Jaramaza...Tebi igraju sTaromodnu i sporu kosarku Markovic,Bircevic,Stimac....Pojma Ti nemas,Kokoshkov za selekTora...

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Ne mogu samo jednu stvar da shvatim . Odavno se znalo da nece da vodi ovu dvojicu jer Dangubic nije u nekoj formi a Gudurica ne sme da ne bi uzeo minute belom medvedu . Zato vodi samo jednog beka , jer mora sve da se vrti oko njega zbog klubaskih gluposti . Posto nista nece da urade na olimpijadi , nadam se posle toga da ce mu biti isto kao sa Panatinaikosom

DedaMiloje

pre 7 godina

Čekaj sad nije frka da obavestiš igrača koji je igrao kvalifikacije da neće ići na Olimpojadu i da umesto njega ide povredjen igrač? To je sad najnormalnije? I to igrač koji je odbijao reprezentaciju više puta.

Bojan

pre 7 godina

ojadili i opljackali zemlju pa pricaju o sendvicima,sramota.Pozdravite ove sto letuju na Brione i Maldive ali vecinska Srbija zna ko je Saje Djoredjevic.

sasha

pre 7 godina

A Musli kao najkorisniji igrač ACB lige je mator, mlad, trom ili šta? I kako to da Mačvan ide, gde je sad ona priča o timu koji je izneo kvalifikacije? 16 godina čekamo OI da bi mi jedan sujetan čovek upropastio sve, bukvalno mi je svejedno šta će biti...

nesabridges

pre 7 godina

Djordjevicu, srbin sam, ali zbog tebe bih zeleo da ne uzmemo medalju. Alo Stefan Bircevic koji ce verovatno biti startna cetvorka jaoooooo

Danilo

pre 7 godina

Gospodsko objašnjenje, kao i za Bobija, i dalje vrata širom otvorena, svaka čast momcima!
Selektor će pasti ako ne budemo bar u 1/4 finalu, a ko uđemo u finale naravn0 da ćemo slavita Tea,Bogdana,Jokića i nekog od za sada nepoznatih heroja!
Sale je i kao igrač bio takav gospodin da je jedini on, u celom kosmosu, mogao prići protivničkoj klupi(Litvanija) besnoj na suđenje i nagovoriti ih da se vrate na teren!
Sale je preuzeo Srbiju na ne baš slavnoj poziciji a sada se već pljuje kada uđemo u pofinale EP jer je to već za nas "samo polufinale"!
Usput, u kojoj smo mi to privrednoj, naučnoj ili kulturnoj oblasti 4. u Evropi pa nam je to malo?

DedaMiloje

pre 7 godina

Štimac i Birčević, e moja Srbijo, pa bolje i Kuzmić da je poveden. Dva centra, sačuvaj bože, bez četvorke, Jokić mora na 5 pored Živog Marjanovića?

slanina

pre 7 godina

Gde ste Dangubići???
Posle otkaza Bjelice jel treba da igra Macvan ili Dangubić?
A i kakav Dangubić, pa njega ne bih zvao ni svi da se povrede, dečko troši mnogo energije u pokušaju da izbaci pravilno loptu.

dr Mabuse

pre 7 godina

Nisi pobedio sujetu i pozvao Bobija koji je jedino adekvatno rešenje da se amerima puni obruč uz manje muka.
Daj bože da stigneš do bronze uprotivnom idi ne vraćaj se. PAO u Grčkoj si dobro obrukao.

cannigia

pre 7 godina

E moj SalE umesTo Bobija,Muslija,Zagorca,Micova,Lucica,Jaramaza...Tebi igraju sTaromodnu i sporu kosarku Markovic,Bircevic,Stimac....Pojma Ti nemas,Kokoshkov za selekTora...

bbr

pre 7 godina

miroslav...pa lepo iako si piceo da gledas kosarku pre cetiri godine uzmes pa vidis statistiku Macvana u EL i Dangubica i vidis da je Macvan imao 10+ poena i 5+ skokova po mecu i indeks korisnosti daleko u plusu a onda vidis da je Dangubic imao 2 poena po mecu i indeks u minusu.Toliko.

straniplacenici

pre 7 godina

Nasoj reprezentaciji iskreno zelim puno uspeha i da osvoje olimpijsku medalju. KK Crvena zvezda tj. igraci pod rukovodstvom Atrenera Dejana Radonjica trebalo bi da ne idu u Brazil na Olimpijske igre. Za njih je bolje da se vrate u maticni klub i prikljuce se programu priprema za predstojece takmicenje u Euroligi jer nisu zasluzili da ih bilo ko omalovazava. Hvala svima koji razumeju. Oni koji se prave da ne razumeju - neka budu idioti i dalje.

Vasa

pre 7 godina

Podržavala sam odluku selektora u vezi Marjanovića ali posle ove odluke da se vodi povredjen igrač ima li izostanak Marjanovića smisla?Zašto neki mogu da se čekaju a neki ne,za jedne pravila važe a za druge ne...
(Dragana, 23. jul 2016 16:31) # Link komentara

Iz prostog razloga što je Mačvan svaki dan priprema proveo uz reprezentaciju i zna napamet svaku uigranu akciju, za razliku od Marjanovića koji bi pao sa neba i dok bi se snašao i uklopio sa saigračima prođoše OI... (Mogao je bar da bude uz igrače)... Uostalom, Mačvan je imao odličnu sezonu do povrede, a Marjanović je dodavao peškir u NBA i mizernu minutažu (i samim tim je on daleko od forme koja se od njega očekuje)...

Nepoznavalac

pre 7 godina

Oni zaista jesu igrači budućnosti, kao i Zagorac, a Đorđević je selektor prošlosti. Kukavički, alibi, izbor igrača, bez imalo osećaja za perspektivu srpske košarke. Prvo inaćenje sa Marjanovićem, iako nismo u situaciji za tako nešto, pogotvovo posle povrede Bjelice, a potom izbor starijih, klubski igrača ograničenih mogućnosti i bez prostora za napedak, koji su dobili prednost u odnosu na najperspektivnije momke. Nešto malo minuta koliko će Simonović, Birčević i Štimac provesti na parketu na OI mnogo će manje koristi doneti srpskoj košarci čak i od samog sedenja na klupi ovih momaka. Nadam se da selektor nije rukovođen klubskom obojenošću igrača, jer nam je svima preko glave stavljanje Partizana i Zvezde ispred reprezentacije Srbije. Bez obzira na sve držim palčeve našoj Srbiji i nadam se da će me rezultati demantovati.

matine termin

pre 7 godina

Jadna nam je sadasnjost bez Bobija, ali zato sa Bircevicem, Macvanom i Stimcem. Djordjevic je vec 5 godina naturscik i potpuni amater, nista nije naucio

ja sam

pre 7 godina

@ Apsolutno sjajan kosarkas nekad, a sad - ljudski Patuljak, i GRAND DEMAGOG. Predvidjam mu vrlo skori trenerski kraj!!! Sta ti je zivot???
(VLADIMIR, 23. jul 2016 14:05)

I ja tebi predvidjam jedan vrlo jadan zivot, pun zlobe, bez cure, bez drustva.... Mizerni Vladimire!
Ps Imam predlog za tebe, pokucaj na vrata kss i ponudi se kao selektor! (to vazi i za sve ostale jadnike kao ti)

antiDebil

pre 7 godina

Mijat

Guduric ce nekom da uzme minute haahahhahaha eto dobrog vica, on,LeBranku,Lazicu ne moze da uzme minutw, mada Nedovicu bi mozda i mogao a sto se tice Bogdana Guduric ce da ceka na red jedno 7,8 godina !

digimon

pre 7 godina

Gledaj ti molim te kako su se Zvezdasi upalili sto im ne idu dva igraca na OI. Opustite se, trener radi svoj posao, zaduzio je to mesto i on je odgovoran za neuspeh ako ga bude bilo. Ja verujem da biste vi voleli da je zvao ceo Zvezdin tim ali nekada, znate, idu igraci koji mogu da se bore sa pritiskom, koji su iskusniji i koji su evidentno bolji kosarkasi a ako je trener koji je igrao finale SP tako odlucio ja cu to da postujem jer verujem da zna sta radi. Vi ako ne verujete, organizujte bojkot ispred saveza i zapalite baklje. Da se bolje osecate.

SS

pre 7 godina

Pobednicki su mi komentari ove grobarske manjine tipa kako zvezdini navijaci znaju za kosarku zadnje 2-3 godine :D Pa vi u bivsoj Jugoslaviji kada je nesto ta liga i vredela beznacajni skoro skroz ... a uhvatili ste se za period DOS-a kad ste "vladali" gle cuda u isto vreme kada i oni dosli na vlast :D Uozbiljite se malo vise niste nikad bili bolji od zvezde u bilo kom sportu niti ste toliko bitni posto ste u manjini i to velikoj u zemlji. A sto se tice trenera naravno da je on kriv ako nesto krene naopako posto voditi Macvana koji je odbio da igra za reprezentaciju u proslosti je suludo a ne voditi zbog isto razloga Marjanovica koji je samo kvalifikacije preskocio.

Vasa

pre 7 godina

Nisi pobedio sujetu i pozvao Bobija koji je jedino adekvatno rešenje da se amerima puni obruč uz manje muka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr Mabuse, 23. jul 2016 14:59)

Vidim da je Bobi Amerima punio koš u NBA, razbucao ih je ko staru kantu... Za Bobija je Jokić doktor košarke, i da ga je kojim slučajem i poveo bio bi drugi ili treći centar (iza Jokića) i imao istu minutažu kao i u NBA...

Saša

pre 7 godina

miroslav...pa lepo iako si piceo da gledas kosarku pre cetiri godine uzmes pa vidis statistiku Macvana u EL i Dangubica i vidis da je Macvan imao 10+ poena i 5+ skokova po mecu i indeks korisnosti daleko u plusu a onda vidis da je Dangubic imao 2 poena po mecu i indeks u minusu.Toliko.
(bbr, 23. jul 2016 15:36)

I onda uzmeš Bobijevu statistiku i vidiš da je Đorđević ego manijak u sukobu i sa ogledalom.

jegood

pre 7 godina

Samo da kazem sto se tice Bobija, koliko god da bi nam znacio kao igrac mislim da je njegov izostanak iz reprezentacije logican. Trenutno Bobiju ocigledn ni u jednom momentu reprezentacija nije bila u fokusu, sto je pokazao i svojim nepojavljivanjem i otkazivanjem 2 dana pred kvalifikacioni turnir. Logicno je da se posle takvog odnosa igrac ne pozove. Ako bude hteo da igra za reprezentaciju u nekom narednom periodu sigurna sam da ce dobiti poziv. Od Djordjevica ili bilo kog drugog trenera..

b

pre 7 godina

Kakav sujetan lik. Kako sad ide Mačvan? Koji je nekad bio u formi, a ne vode se mladi? Ispali Bobi i ovi momci.
Biće ispeh ako prođemo grupu.
Sramota.

Veliki Đokica

pre 7 godina

I onda uzmeš Bobijevu statistiku i vidiš da je Đorđević ego manijak u sukobu i sa ogledalom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Saša, 23. jul 2016 17:06)

A Bobijeva statistika u NBA je sledeća: 2,5 minuta po meču, 2,1 skok po meču i 45,5 minuta mahanja peškirom po meču...

kl

pre 7 godina

Kakva Hajka na Đorđevića i to zbog koga? Bobija koji ni protiv jedne krštene teške petice ni u Evroligi nije imao nikakav učinak, a o učinku u NBA da ne govorimo a ovde se proglašava za centra kalibra Šakila. Gudurića koji sve što je imao su dve-tri efektne trice pred kraj utakmica, a jako je daleko od bilo kakve šuterske konstantnosti. O Dangubiću stvarno neću da trošim reči. Da ne pominjem "stručnjake" koji prizivaju Micova, Lučića i Jaramaza. Šta reći o majstoru koji proziva Saleta da je popartizanio reprezentaciju: Nedović, Simonović, Štimac, Kalinić, Jović. Nije bolest sve što boli...

Excel tabele ne zanimaju Djordjevica, Danilovica, Ivkovica Obradovica...

pre 7 godina

Guduric odigra dve utakmice godisnje "na bombu", kao Vavrinka tenis, i limenke se ponadale da je Sale naivan pa ce ga pozvati da reklamira FMP na Olimpijadi. Dangubicu kladionice daju 4.5 poena granicu pred svaki mec... ako je tako dobar igrac stavite sve pare na njega. Igraci koji greju klupu Branu Lazicu da igraju za reprezentaciju, samo se nadajte Cokijevci.

fosna

pre 7 godina

А како се то Мачван наметнуо?
(miroslav, 23. jul 2016 14:01)

Da li neko ko je sigurno dobar kosarkas mora da se namece? Dangubic i Guduric su klinci i igraci koji mogu na trenutak nesto da urade, nisu konstantni. Macvan je igrac koji sigurno daje 7,8 skokova reprezentaciji, 10 poena.. plus je iskusniji. Zasto se svi pravite treneri nije mi jasno. A cuj ove sto pisu o godistu.. Pa nije on rekao da ih ne vodi jer su klinci vec je dodao ima sigurne igrace za buducnost. Kako ne znate da protumacite jednu prostu recenicu?!?! Ili ste samo procitali prenaduvan naslov i odma posejali po treneru?!?

matori

pre 7 godina

Danguba je sada mnogo dalje od standardnog reprezentativca nego pre tri godine. Delimicno povreda a vise uloga u klubu sprecile su ga da napreduje. Nesiguran u sebe, dezorijentisan na terenu, dekoncentrisan u napadu. Jedan pogresan izbor u zivotu i posledice su vidljive.

Ringo

pre 7 godina

Djordjevic je igrac za Buducnost! Covek ciju su karijeru gradile sudije rasterujuci od njega odbrane protivnickih timova a njemu samom dozvoljavali da radi sta god mu padne na pamet.

daddy cool

pre 7 godina

Sve kapiram ali da Macvan ide a Bobi ne, taj deo mi nikako nije jasan.
(AlexBg93, 23. jul 2016 15:34)

Najmanji je problem sto to ne razumes. Daleko veci je komentarisanje sporta bez sutnute lopte u zivotu, a komenzovano sendvicom.

прочитосамонаслов

pre 7 godina

господска изјава
Идемо у Рио да обљубимо Бразилке и добијемо Амере...у принципу два јака разлога

petarczv

pre 7 godina

Neka mi neko od saletovih botova objasni nepozivanje muslija koji je najkorisniji igrac najace evropske lige kao i nepozivanje milosavljevica koji je imao brutalnu sezonu u nemackoj...samo bez odgovora sale je bio dobar igrac i puno je ucinio za nasu zemlju bla bla bla nego nesto konkretno...

petarczv

pre 7 godina

Znaci igrac koji je vise puta odbijao reprezentaciju bez ikakvog valjanog razloga (macvan) i igrac koji je ujedno i povredjen i nije odigrao ni minut priprema a uz to imao i ocajnu sezonu ima prednost nad igracima koji su prosli cele pripreme bili jedni od najzasluznijih za osvajanje trofeja (guduric) ??? Kako to kako sad mozes njima da kazes da ne mogu da idu? A pa da rekao si i da neces da treniras klub dok si selektor reprezentacije ali si ipak trenirao...obraz djon

Sta uradi to Evertone Luize??!!??

pre 7 godina

Apsolutno sjajan kosarkas nekad, a sad - ljudski Patuljak, i GRAND DEMAGOG. Predvidjam mu vrlo skori trenerski kraj!!! Sta ti je zivot???
(VLADIMIR, 23. jul 2016 14:05)

uplakano panterče

YNWA Zvezdaa

pre 7 godina

I posle se svi pitaju zašto igrači kasnije nece da igraju za Srbiju
JEL ZNA NEKO KAKO JE MAĆVAN U REPREZENTACIJI,KAKO SE NAMETNUO

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Puna podrska Saletu. Rezultati reprezentacije a narocito igra i zalaganje igraca su na najvisem nivou. Dobre su ove "svadje" oko izbora igraca, jer to je najbolji pokazatelj da se vratila zelja da se igra za reprezentaciju Srbije. Dangubic mora bolje , ima sve predispozicije. Guduric je vec na vratima reprezentacije, od sledece godine sigurno postaje fiksni clan ekipe. Nadam se samo da se Sale nije nesto naljutio na Zagorca. Letnja liga je npr prosle godine Jokicu mnogo znacila. A Zahorac je jedan od onih na koje moramo da racunamo u buducnosti. Srecno momci u Riu i ne obracajte paznju na hejtere. Oni navijaju za Srbiju samo kada pobedjuje !

Kanga

pre 7 godina

@Dragana
Svaka cast za komentar, a posto si zensko nadam se da si malo realnija sto se tice sporta od nas "napaljenih" muskaraca.
Sve sto si rekla je tacno, ali bih jos dodao da od pocetka vaze visestruki standardi koji se primenjuju kako se selektoru cefne.
Jedne te iste "bisere" redovno zove (Dangubic, Micic, Bircevic...), a druge uporno nece (da ne nabrajam...). Nekome oprasta nedisciplinu (Nedovic), a vecini ipak ne. Neki mogu na potpis ugovora (Raduljica), a nekima se to racuna kao izdaja drzave (Bobi). Neki su mladi (Guduric), a neki nespremni ili nedovoljno zreli za njega. Ima i onih koji su cak i povredjeni dobri (Macvan), dok drugi nisu (Bjelica). Primera ima koliko hocete, ali je ovo sasvim dovoljno. O njegovoj "odanosti reprezentaciji" (PAO) necemo ni da pricamo!
To se u nasem narodu zove "pi.a sa sto lica"
Pozdrav i sve najbolje nasima u Riu!

MiroslavP

pre 7 godina

@SS

Osvajaci olimpijskih medalja:

Zvezda (pre ili u trenutku osvajanja medalje bili clanovi)

Vladimir Cvetkovic 1968
Zoran Slavnic 1976 1980
Rajko Zizic 1984
Sasa Obradovic 1996
Dejan Tomasevic 1996

Partizan (pre ili u trenutku osvajanja medalje bili clanovi)

Dragan Kicanovic 1976 1980
Drazen Dalipagic 1976 1980 1984
Nebojsa Zorkic 1984
Zeljko Obradovic 1988
Vlade Divac 1988 1996
Zarko Paspalj 1988 1996
Danko Cveticanin 1988
Sasa Djordjevic 1996
Sasa Danilovic 1996
Miroslav Beric 1996
Dejan Tomasevic 1996
Nikola Loncar 1996
Zeljko Rebraca 1996

nece biti da je do DOS-a

tisina tamo !!!

pre 7 godina

Guduric je kao Vavrinka, odigra dva meca u sezoni "na bombu" i posle ga nema nigde, ne moze bazen da pogodi. Simonovic je konstantniji od Gudurica i bolji u odbrani. Dangubic ne moze da ukrade minute ni Branku Lazicu ali sendvicari tvrde da ima mesta pored Bogdanovica i Nedovica, cirkus. Bircevic je pokidao protiv Portorika... "strucnjaci" verovatno nisu ni gledali kvalifikacije za Rio ali ovde ipak komentarisu izbor selektora.

Chodex

pre 7 godina

Nego kako, nego igraci za buducnost, a imamo ih pregst. Uz Simanica, Radanova, malog Aranitovica, Lazarevica, Dobrica, Davidovca...a sta imaju komsije? Murica :-)))))

Ratko

pre 7 godina

Kakva demagogija selektora. Bogdanović kada je igrao u Partizanu nije bio zalog za budućnost već odmah u seniorski tim i to vodeću ulogu. Ovamo Gudurić najači mladi igrač ABA lige 21 godina a nema mesta za njega. Poveo Birčevića i Mačvana koji je povređen. Strašno.

Walter White

pre 7 godina

petarczv, 23. jul 2016 17:04)
Svi znamo da si frustrian zato sto je najveca legenda tvog kluba covke pa ostaljas hejterske komentare.

vlade

pre 7 godina

za dangubića ok, ali za gudurića je morao da nađe mesta, dečko je talenat kakav se dugo nije pojavio ovde.. možda ne igra četvorku, ali ni petice nemamo, pa to izgleda nije problem!

k

pre 7 godina

Stimac i Markovic? KOje kvalitete imaju ova dva igraca osim sto su najverovatnije dobri ljudi? Majanovic je satanista, Musli je trudan najverovatnije... Sale je jedini pravedan! Teodosic ce morati da igra 45 min.po utakmici da nasa igra licila na nesto.

Dragana

pre 7 godina

Uvek će biti priča tipa "zašto ide ovaj,zašto ovaj ne itd"i to je normalno.Takodje će biti prepucavanja oko igrača iz Zvezde i Partizana,velika sam zvezdašica ali ovo je Srbija i tome nema mesta tu.Nisu problem ni Mačvan ni Dangubić ni Gudurić ni Birčević itd.već je problem to što selektor ne stoji iza svojih reči.Pre neki dan saopšti se da samo najspremniji mogu da udju u reprezentaciju i oni koji su se odazvali za kvalifikacije a juče uveče se saopšti da igrač koji je do skora bio povredjen(možda je to još uvek,a povreda je sigurno odradila svoje i omela ga da bude spreman)ide u Rio.Zašto negira sam sebe?Kako mu se povredjen igrač nametnuo?Podržavala sam odluku selektora u vezi Marjanovića ali posle ove odluke da se vodi povredjen igrač ima li izostanak Marjanovića smisla?Zašto neki mogu da se čekaju a neki ne,za jedne pravila važe a za druge ne.To je neozbiljno i nadam se da nam se neće obiti o glavu kad nam sreća bude bila najpotrebnija.Naravno da ću navijati za naše košarkaše kao i za košarkašice,odbojkašice,vaterpoliste,predstavnike u pojedinačnim sportovima ali morala sam da kažem šta mislim o ovome.Guduriću i Dangubiću želim nove trofeje s našom Zvezdom i uspešne karijere a reprezentaciji što više medalja u Riju.Srećno.

Majstor Mile

pre 7 godina

Ameri ko zemlja jaki , a na klupi plejada trenerskih magova... Kod nas svi ukupno petnaest utakmica jedva sastavili ... Sale i Muta...pametnom dovoljno!

sofronije

pre 7 godina

Botovi, nesto vas nema na vestima o mandataru i vladi. Ajde brzo tamo da nadoknadite zaostatak. Ostavite se kosarke, ionako je pratite zadnje 3 godine.

Gorro

pre 7 godina

Da ostavimo po strani rupe u reketu, evo covek vodi samo jednog beka sutera, Bogdana. Teo, Jovic, Nedovic, Markovic, svi igraju plejmejkere u klubovima. Jedan Stefan je cist visak.

CZ99

pre 7 godina

Kakav,bre,Dangubic...Pa prezime mu ko saliveno stoji...Decko,jednostavno,nikad kosarkas biti nece...Nije mu kasno da se prebaci na odbojku....Ubijao bi u bloku..

kojot

pre 7 godina

Da je poveo Dangubica,Gudurica Zagorca i Bobija mi bi tukli Amere 30 razlike a sam Bobi bi imao cca.50 poena i 30 skokova u finalu,ovako necemo dobiti ni Kinu,zato Sale napolje,Deja Radonjic na klupu pa da se igramo

Иван

pre 7 godina

Бирчевић у репрезентацији?Мута се опет тали за паре.На жалост ни остали из "стручног штаба " нису ништа бољи.Ђорђевић,Антонић и Мута немају запослење.Мута годину дана не ради јер га нико неће , Антонић не зна се када је имао ангажман,селектор најурен из Грчке.Да је неко позвао Чакаревића сви би рекли да није играо задњу сезону.Овако ове "тренерске величине" могу да буду тренери репрезентације .О кошарко шта си дочекала.

Selektore!

pre 7 godina

Nemas ti pojma, a to ce pokazati nase ucesce na OI. Zivi bili pa videli!
Mi imamo igrace koji mogu da uzmu medalju, a ovaj sastav sa nepotpunim pozicijama 4 i 5 za to jednostavno NEMA KVALITET! Najgore ce biti ako se nekim cudom opet docepas "odlicnog cetvrtog mesta" pa ostanes selektor jos 2 godine...
Hocemo medalje bre, a ne price o "buducnosti". Koga ce da zamane Danguba i Gudura? Kalinica, Bogdanovica, Nedovica??? Budimo realni, glumis ludilo kao i uvek!

Sve najbolje reprezentaciji u svakom slucaju!

Milenko Topic

pre 7 godina

Oduvek reprezentacija nije vodila na papiru najjaci tim i svake takmicarske godine slusam-citam pljuvacinu kako necemo proci ni grupu. Imamo vec 4-5 velikih potrosaca lopti i to je neki maksimum. Jokic je pokazao u direktnom duelu sa Marjanovicem da je bolji (oduvao ga). Ostaje zal za Bjelicom ali sta je tu je.
Sve mi se cini da nekoliko kockastih botova pravi haos na forumu a da se klinci primaju, pogoto oni koji misle da je Marjanovic novi Jabar.

sofronije

pre 7 godina

Botovi, nesto vas nema na vestima o mandataru i vladi. Ajde brzo tamo da nadoknadite zaostatak. Ostavite se kosarke, ionako je pratite zadnje 3 godine.

Ivan NS

pre 7 godina

Ma da, ima vremena za njih, iako stalno potenciras podmladjivanje reprezentacije! Dangubic zadnja dva leta provodi uzalud na pripremama, i onda na Oi krene Macvan koji nije odradio trening! Nebitno sto nisu ista pozicija, da se paljevine ne uhvate odmah za ovo poredjenje!

Durant

pre 7 godina

Ma super smo! Na kvalifikacionom turniru smo isli uzlaznom putanjom i ne sumnjam da cemo tako i u Riu! Osim Amera sa kojim nema niko sta da trazi (ne volim ovo ni da pisem a kamoli da izgovorim ali to je realnost) mislim da smo od svih kvalitetniji - naravno to treba pokazati i na terenu. U svakom slucaju uz ove momke 100% na celu sa strucnim stabom koji je takodje fenomenalan. Zivi bili momci i srecno!

Srbenda

pre 7 godina

Ne znam da li se secate clanka b92 od pre 2 godine kada smo osvojili srebro. Tu su se tacno pokazali neki ljudi koliko su ispali jadni kada su iz b92 poredili komentare pre Sp( uglavnom pljuvanje po saletu) i posle Sp(Sale legendo i slicno). Nadam se da ce i ove godine biti tako. Imam jos samo jedno pitanje za pljuvace naseg selektora: Zar ne mislite da je neko ko je bio 2. na SP i 4. na EP( 2 polufinala za redom ) zasluzuje makar malo postovanja i kredita?

miodrag

pre 7 godina

Neverovatno je koliko neupućenih i ovih koji uopšte pojma nemaju o košarci a ostavljaju besmislene komentare.A najgore što sebi daju za pravo da vređaju zaslužne sportske veličine i reprezentativce Srbije. Vi kvazi navijači Zvezde i Partizana (ovog puta više zvezdasa) SRAM VAS BILO.

лиманац

pre 7 godina

100% подршка врликом мајстору кошарке Алерксандру Ђорђевићу. Хвала ти што си српску репрезентацију вратио у светски врх, где и припада. Желим ти да још много година водиш српску кошаркашку чету и да неке од следећих медаља биду и златне.

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

antiDebil
Zao mi je tvog imena , jer trebao si biti samo drugi deo .
Da se razumes u kosarku znao bi da je to bila osnovna greska na Evropskom prvenstvu protiv Litvanije . On je sjajan igrac , ali lad ne ide , ne ide . I tada nije bilo ko da ga zameni , pa ga je drzao celu utakmicu dok nas nije do kraja upropastio . Zadnji napad kao basketas iz kraja je odigrao

eliminator

pre 7 godina

Ceka se Dangubiceva eksplozija, sigurno ce pokazati sav svoj potencijal pre 35 godina, a mozda i nece !Ova dvojica igraca prvo moraju da se nametnu u timu za koji igraju pa tek onda mogu da se nadaju da ce uci u 12...Ne postaje se igrac sedenjem na klupi, neodlaskom na QF EL, pravljenjem 3 faula u prva 2 minuta utakmice. Dzaba se vec 3 godine govori o nekakvom Simanicu kada on uopste ne igra !

Prijatelju Simanic je tek napunio 18. Ima kad igrati. Decko je MVP juniorskog finala MVP
Igra za Evroligasa. Ni Doncic nema vise minuta.
A sto se tice sastava Guduric je mogao biti otkrovljenje turnira. Nema veze idemo po medalju. Ionako ce Djordjevic se oprostiti sta god da uradi.
Sad svi za Srbiju pa sta nam bog da

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Pa ne bi reprezentacija mnogo drugačije izgledala da je Sale imao sve opcije koje je želeo.... umesto Štimca i Birčevića igrali bi Beli i Marjanović. A Gudurić i Dangubić svakako ne bi igrali ni tad a ni sad neće jer na 2 i 3 imamo bolje od njih... možda Zagorca umesto Simonovića bi moglo i to je to...

Rio fan

pre 7 godina

Da je situacija od pre nekoliko godina kada su putovali Andjusic ili Rasic, mali Krstic...samo zato jer nije bilo dovoljno igraca, njih dvojica bi imali mesto. Ovako tesko, previse igraca na njihovoj poziciji sto davno nismo imali.

cukce

pre 7 godina

Bircevic, Macvan i Simonovic su se nametnuli sto na tim pozicijama trenutno nemamo boljih igraca (povrede na cetvorci i dficitet na trojci)! Srecno pravi navijaci su uz vas momci i naravno uz selektora i strucni stab!

jegood

pre 7 godina

Samo da kazem sto se tice Bobija, koliko god da bi nam znacio kao igrac mislim da je njegov izostanak iz reprezentacije logican. Trenutno Bobiju ocigledn ni u jednom momentu reprezentacija nije bila u fokusu, sto je pokazao i svojim nepojavljivanjem i otkazivanjem 2 dana pred kvalifikacioni turnir. Logicno je da se posle takvog odnosa igrac ne pozove. Ako bude hteo da igra za reprezentaciju u nekom narednom periodu sigurna sam da ce dobiti poziv. Od Djordjevica ili bilo kog drugog trenera..

grbohod

pre 7 godina

Sada su svi zabrinuti za Dangubica i Gudurica(Guduric je strasan potencijal nema sumnje), a komentari su obojeni klubastvom jer niko ne spominje npr Dragana Milosavljevica koji je imao odlicnu sezonu u Albi, jedino ako je otpao sa spiska zbog povrede ali to nigde nisam mogao da pronadjem. Prosle godine svi kukali kako Djordjevic ne vodi Mitrovica i posle 7 vezanih pobeda muk. Neko napisao komentar kako jedva docekao Olimpijske igre a sad mu ih Djordjevic ogadio. Taj isti Djorjdevic je odveo reprezentaciju na Olimpijske igre posle 10 i kusur godina sto drugi pre njega za to vreme nisu uspeli. On odgovara za rezultat, on je birao te momke i veruje u njih, a mi smo tu da momcima pruzimo podrsku da naprave sto bolji rezultat.

kako seješ, tako žanješ

pre 7 godina

Selektor bira koga hoće,
ali on je i odgovoran.

Nema posle perfidnog laganja u fazonu: "Bobi nije hteo da igra"

Bobi je hteo da igra na OI,
nije mogao na kvalifikacionom turniru,
kao uostalom i Mačvan,
samo iz drugih razloga.

E sad, da li je pametnije da
Bobi igra na 5 i Jokić na 4,
ili
Jokić na 5 i Mačvan na 4

to neka bude na selektoru.

Možda je u pravu, mada lično sumnjam, što je moje pravo.

brlogudan

pre 7 godina

Za Gudurica je moralo biti mjesta,o centre se ogrjesio u prethodnim takmicenjima,npr. Milutinov je na evropskom igrao par minuta ukupno, pa ne cude i neki otkazi na toj poziciji.Stimac ide,dobar radnik,pozitivac ali misljenja sam da je neko kvalitetniji morao da ide,o Bircevicu ne znam puno ali se nadam da selektor zna dovoljno.Simonovic,koliko god ne uliva povjerenje,zna i ne plasi se da pogodi vazne suteve pritom vrlodobar u odbrani.Macvan je po meni dobro rijesenje ali je upitna njegova forma.Sto se tice Dangubica,nekako sam ocekiv'o od njega zadnje dvije tri sezone da eksplodira ali to se ne desava,da li je jednostavno limitiran igrac ili nesto drugo vrijeme ce pokazati.Jovic je napredovao puno ali ponekad imam utisak da on misli da je bolji nego sto jeste i zbog toga ulazi u neke nepotrebne situacije ali za drugog pleja sasvim solidno rijesenje.Daleko smo od najjaceg sastava ali ima tu materijala za medalju,uz pozrtvovanje ,timsku igru i hrabrost.Ostale ne bih komentaris'o jer su opravdano tu.

Sale

pre 7 godina

Svim srcem navijam za nase ali mi se na zalost cini da su sujeta i nesposobnost selektora vec osudili ovaj tim na los rezultat. Daj boze da gresim

A olimpijada 1988?

pre 7 godina

Radulovic 21g, Kukoc 19g, Paspalj 22g, Zdovc 21g, Divac 20g , Radja 21g. Pola reprezentacije 22g ili manje,ej! Dangubic ima 23, Guduricc 21, Zagorac 20g. S tim sto Zagor plus ima vodecu ulogu u svom timu. No, nije problem na pozicijama 1-3. Nijednog mladog osim Jokica nije pozvao na poz. 4-5 na siri spisak.

Djepatz

pre 7 godina

Sta bre vi pisete u komentarima pa to je strasno,jel ste vi vedeli Bircwvicwvu statistiku na ovim utakmicama,harmonija u ekipi je fenomenalna,ljudi ginu jedan za drugog,ko god da igra...Macvan i tako povredjen je 3 puta iskusniji od Dangubica i Gudurica,da je Bjelica zdrav nebi isao ni Macvan,ovako mu treba jos 1 igrac koji moze da odigra pod pritiskom,(naravno to je i Gufuric) ali za njega ima vremena....puna oodrska reprezentaciji,svi se lozimo za neko finale sa amerima,ima da se porodimo do finala i mi i svi ostali!! Zivela Srbija

Srbin

pre 7 godina

Sale trazi mladje igrace, navodno. A sve mladje je sklonio sa spiska. Ne mislim da terba nesto podmladivati, nisam zagovornik toga vec da najbolji treba da igraju nebitno je koliko imaju godina. Ali je mogao da povede jednog mladjeg Gudurica, DAngubica ili Zagorca

.

pre 7 godina

Jokic, Teodosic i Bogdanovic ce izneti ove OI. Nadam se uspesno, mada budimo realni. Mi smo mala zemlja i trebamo biti srecni sto smo uopste deo toga. Kako god cekaju nas zanimljive utakmice. To je i bitno, a lopta je okrugla i nikad se ne zna. Nemojte mnogo da bijete glavu sto ne idemo u najjacem sastavu- medalju nam niko nije obecao... Ko zna zasto je ovo dobro. I za kraj; MOMCI SAMO HRABRO I PUNO SRECE!!!

Brzi

pre 7 godina

Svi smo brzo zaboravili vracanje vere u reprezentaciju. Vracanje kulta na celu sa Djordjevicem. Nesto slabije igre u grupi a onda razbijanje svih protivnika sa najubedljivijom razlikom. Drugo mesto u svetu, realno mozda i prvo jer pitanje kako oni Ameri igraju uopste. Sjajnu kosarku, prelepe utakmice, dranje protivnika. Tad.je Sale znalac i heroj. Sa ''slabim'', ''klupskim'' igracima bio drugi. Sad kad smo osetli ukus pobede, mi bi opet da se vratimo na staro. Ne treba da igra Marjanovic, kao sto ni Velickovica nikad ne bih vratio i da postane MVP.
Ovaj tim sa Saletom, kraljem, na celu ima najbolju hemiju i najvecu zelju a zbog toga koliko god da je svima krivo osvojice medalju, verovatno srebro.
Ali ni to Srbima nece biti dovoljno, ili bolje reci bice nam krivo jer smo uspesni.
Takvi smo. :-)

Platon

pre 7 godina

Gledam sad ovaj sastav i cini mi se slabo nekako, ocekivao sam jaci. Nebitno zbog cega ne igraju Beli i Bobi, jednostavno bez njih dvojice deluje mi tanko to. Stimac, Bircevic, Simonovic, Macvan...U svako slucaju nadam se dobroj igri

Redakcija?

pre 7 godina

Opet se selektivno objavljuju komentari! Da su nepristojni ili ne-daj-boze ruzni, pa da razumem, ali kritike za selektora ne objaviti...sramota!

mile

pre 7 godina

Najbolji su mi dusebriznici sto se hvataju sada za Bircevica, a nije prvi put u sastavu reprezentacije, ali kako je presao u Partizan pljuvacina na sve strane, a istima ne smetaju neki drugi igraci koji realno ne zasluzuju poziv na siri spisak a kamoli da igraju u reprezentaciju Srbije. Steta za Gudurica sto nije na spisku, nadam se da cemo sledece godine gledati Gudurica i Zagorca u reprezentaciji. Sportski pozdrav

Paja

pre 7 godina

... i tvoj novcanik, na OI se ne vodi oni sto ce biti u buducnosti nego reprenzetacija jako ko zemlja predstavljs svoju zemlju ako nisi znao.

Danilo

pre 7 godina

Neka mi neko od saletovih botova objasni nepozivanje muslija koji je najkorisniji igrac najace evropske lige kao i nepozivanje milosavljevica koji je imao brutalnu sezonu u nemackoj...samo bez odgovora sale je bio dobar igrac i puno je ucinio za nasu zemlju bla bla bla nego nesto konkretno...

(petarczv, 23. jul 2016 17:08)

A da se ipak obratiš lično Saletu?

brain

pre 7 godina

Macvan umesto Bjelice upao i jasno je ko dan jer se radi o poziciji 4.
Gudura i danguba su morali da se probiju za poziciju 2 tj. beka a da otpadnu Bogdan i Nedovic... Na turnir se ide uglavnom sa 3 pleja 2 beka 2 trojke 2 cetvorke i 3 prtice.
Mozda da se uvede neki mini test znanja o kosarci pre nego sto pojedini puste komentar;)?

Poppppp

pre 7 godina

@sasha
16 godina cekas OI?
Gde nadje 16?
Pa, Djordjevic nas je odveo na OI.
Ili mozda nije?
Sto nas Bobi 2011 u Litvaniji nije odveo u London 2012?
Igrao je. Dao 2 poena.
Nije nas vodio tada Djordjevic.
A da, to je bio Ivkovic.
Prevara od trenera i jos gori covek.
Isto kao i Djordjevic, zar ne?
Spanija 2007, igra i Milicic NBA star.
Nismo prosli grupu, kako to?
A da, tad je bio Moka.
Prevara od trenera i los covek.
A pre njega Sakota, pa Obradovic, sve prevara do prevare.
Niko nam nije valjao.
Nisu ovo zvezde granda da raja bira reprezentaciju.

Ogi

pre 7 godina

Čitam ove komentare i po njima ispada da su Dangubić i Gudurić trebali da idu i igraju četvorke umesto Mačvana i Birčevića. I za razliku id Bobija, Mačvan i Bjelica su sve vreme bili sa ekipom, iako zbog povreda nisu igrali kvalifikacioni turnir. I da Bjelica nije otpao zbog povrede, sigurno Birčević ne bi ni išao. A Mačvan je imao odličnu sezonu u Italiji i dugi reprezentativni staž još od mlađih selekcija. A ako ćemo realno, Dangubić je veoma limitiran igrač, dok Gudurić može postati igrač koji rešava utakmice, ali mu treba još vremena, a pre svega sezona ili dve sa barem 20+ minuta po utakmici.

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Жао ми је што Муслија рођеног у царском граду Призрену није звао само, а то је учинио јер се мислило да ће Радуљица, Јокић и Марјановић бити у 12... да се знало како ће бити и са Белим и са Бобијем, звао би га сигурно...

nb

pre 7 godina

Dangubic je trebao da ode na summer league u NBA i da trenira sa SA Spurs-ima sto je duze moguce. Tu bi vise napredovao za leto nego za ove tri godine u Zvezdi i na pripremama reprezentacije.

Thompson twins

pre 7 godina

1. deo

Tragikomicno je da imamo tako dominantnog centra kao sto je Marjanovic a da on prakticno jos uvek nije odigrao nijedno veliko takmicenje za Srbiju. Tragicno za nas a komicno iz ugla drugih reprezantacija. Da li mozete da zamislite ijednu drugu zemlju koja bi to dopustila? To je veliki promasaj svih u KSS, jer je jedan takv igrac morao biti nacionalni projekat i vec odavno stub reprezentacije.

Najodgovorniji za ovu veliku gresku u proceni perspektive igraca koji je bio MVP Evrolige su selektori Ivkovic i Djordjevic. Da se razumemo, ne smatram da su losi treneri, naprotiv, ali niko nije savrsen pa se i njima mogu potkrasti velike greske. I dok je u vreme Ivkovica ta (losa) procena bila razumljivija zbog oscilacija u pocetnom delu Bobijeve karijere, njegovo izostavljanje od strane Saleta u njegovoj prvoj reprezentativnoj akciji na Svetskom prvenstvu u Spaniji 2014, je veoma tesko objasnjivo. Jeste Sale sa igracima koje je odveo na SP u velikom stilu i uz sjajnu igru, sasvim neocekivano uzeo srebrnu medalju ali to ne znaci da nije imao greske u sastavu tima (ne samo u slucaju Bobija) i neopravdano je zbog "slabog branjenja pika" izostavio centra koji je samo par nedelja kasnije poceo da dominira i postavlja rekorde u Evroligi kao retko ko pre njega. Da dodam i jos jedno zapazanje da nista ne bi bilo od dobrog rezultata da se Krstic nije oporavio i da tako nismo imali dva kvalitetna centra u rotaciji.

Sergio

pre 7 godina

Pa sto se cudite zasto Macvan? treba mu 5 visokih igraca(cetvoreke i petice). Da su Bjelica i Bobi tu,kako je bilo planirano, ne bi ni Bircevic a ni Macvan(ili Stimac) isli.

Thompson twins

pre 7 godina

3. deo

Ima tu i jos jedna, mozda i najvaznija cinjenica, koju ne vidim da je iko pomenuo, mada nisam procitao bas sve komentare ni forumaske napise.

Mi se nismo kvalifikovali na OI na evropskom prvenstvu 2015., gde smo opet kao i na SP 2014. igrali sjajno pod vodjstvom selektora Djordjevica sve do polufinala protiv jedne od slabijih reprezentacija Litvanije, gde su nas oni nadigrali u svakom pogledu. Bilo je tu i objektivnih okolnosti jer su nam glavni igraci Teo, Bogdan i Bjelica bili nedovoljno spremni zbog povreda u pripremnom periodu. No, kako bilo, niko to nije Saletu uzeo za veliko zlo.

Medjutim, drzava je zalegla i sa vise od dva miliona evra finansirala kvalifikacioni turnir na kome smo se nadmocno plasirali u Rio. Da li iko ozbiljan misli da je te pare drzava potrosila da bi nasi kosarkasi isli u Rio da udaraju recke i kupaju se na Kopakabani ili da bi se vratili sa medaljom oko vrata? Time je KSS, i pre svega selektor, na sebe preuzeo veliku obavezu, koje izgleda niko u savezu nije dovoljno svestan, da u Rio povede NAJBOLJI moguci tim, koji bi opravdao, za nase uslove, ogromne ulozene pare poreskih obveznika.

Thompson twins

pre 7 godina

4. deo

Ja stvarno ne znam da li je iko u KSS, od predsednika do selektora, pomislio kako sva ova ujdurma, koja je uslovila neigranje naseg najboljeg centra, izgleda u ocima premijera, nebitno ko je on trenutno, isto bi izgledalo u svakom slucaju. Iz ugla onog ko je omogucio novac sve ovo izgleda prilicno nezrelo i amaterski, nebitni su sada detalji, tajmnizi ili ko je na kraju kriv. Ako je premijer iole ozbiljan, ne bi trebalo vise ni dinar drzavnih para da daje savezu jer su se u ovom slucaju poneli krajne neozbiljno i neprofesionalno, cak bih rekao i nezahvalno. Ako cemo posteno, krivica je delom do Bobija ali i do selektora ali to je trebalo da sami rese unutar saveza ili u cetiri oka, svejedno. Ovako su nepoterbno sami sebi napravili ogroman problem i dobro poljuljali svoj ugled u javnosti, svi od Djilasa do Saleta.

Niko nije savrsen i ne bih ovde da ispadnem previse kritican prema Saletu jer je preporodio reprezentaciju, ostvario uspehe sa njom i vratio onu nasu staru leprsavu i efikasni igru, za sta mu sigurno pripadaju velike zasluge. Medjutim, prateci njegov rad kao selektora ali i kao trenera u Panatinaikosu, vidi se da je jos nedovojno iskusan kao trener a bogami i nedosledan i da jos mnogo luta u razmisljanjima i vaznim odlukama i pravi greske u izboru i odnosu sa igracima, kako za reprezentaciju tako i za timove koje vodi.

dzonibgd

pre 7 godina

I jedan i drugi moraju jos da napreduju.Guduric dolazi iz jedne dobre sezone,gde se probio u seniorsku kosarku,talentovan je,ima solidan prodor,o sutu da ne pricam a moze da postane igrac za velika dela sto je I pokazao resavajuci mnostvo utakmica prosle sezone.Sto se Dangubica tice,I dalje je veliki znak pitanja kod njega,I dalje se ne vide njegove napadacke opcije I kvalitet,u odbrani je dobar ali i dalje nije jasna njegova uloga,pozicija u timu itd...Zvezdi je uglavnom sluzio za odbranu i za nagomilavanje faulova da bi se sacuvali bitniji igraci.Sve u svemu obojica su ok momci mogu da budu odlicni kosarkasi ali potrebna je jos veca sloboda za njihovu igru i jos veci rad i bice to kako treba.

miroslav

pre 7 godina

@ббр, веруј да гледам кошарку дуже од тебе и ово нема никакве везе са Звездом и Партизаном. Не можеш повести повређеног играча уместо здравог. А ако ћемо гледати индексе, онда су требали ићи и Мусли и Јеловац уместо Мачвана.

B...

pre 7 godina

Kaže da ovaj specifični pripremni period nije davao šansu da se nametnu.
To znači da su pozvani samo za slučaj da se neko povredi.
Ako im je to rekao prilikom pozivanja, onda je sve ok,
ali ako su to tek sada saznali, prevario ih je. Svake pripreme trebalo bi da daju šansu svakom pozvanom igraču da se nametne.

aleksa

pre 7 godina

Mi se ovde prepucavamo a na delu klasican sukob izmedju Djordjeviça i Raznatovica.Gledajuci realno situaciju imamo u tima samo 3 odlicna igraca:Teodosic,Jokic i Bogdanovic.Ostali mogu da da se istaknu ali su suvi prosek.Na poziciji 5 smo jako tanki jer Raduljica nema nikakve sanse protiv Gasola,DeAndre Jordana-a...,Nadam se da ce nas sut sluziti....

Mihajlo Petrović Beograd

pre 7 godina

16 godina cekas OI? 
Gde nadje 16? 
Pa, Djordjevic nas je odveo na OI. 
Ili mozda nije? 
Sto nas Bobi 2011 u Litvaniji nije odveo u London 2012? 
Igrao je. Dao 2 poena. 
Nije nas vodio tada Djordjevic. 
A da, to je bio Ivkovic. 
Prevara od trenera i jos gori covek. 
Isto kao i Djordjevic, zar ne? 
Spanija 2007, igra i Milicic NBA star. 
Nismo prosli grupu, kako to? 
A da, tad je bio Moka. 
Prevara od trenera i los covek. 
A pre njega Sakota, pa Obradovic, sve prevara do prevare. 
Niko nam nije valjao. 
Nisu ovo zvezde granda da raja bira reprezentaciju.
(Poppppp, 23. jul 2016 18:14)

Ovaj komentar govori mnoogo o nama Srbima kao ljudima. Mnooogo.
Molim experte koji znaju ko je trebao da ide ,a ko ne treba da ide da više puta pročitaju "Popov" komentar!

zapravo da

pre 7 godina

ok, selektor ima prihvatljiv rezon, iako loše zvuči kad se predstavi rečenicom "dangubić i gudurić ne idu". meni je krivo što nikako da ta tva igrača dobiju više prostora u samoj zvezdi. lako je reći za nekog da je neiskusan, ali mu treba dati prvo šansu, i radonjić po tome ne postupa drugačije od đorđevića. izgleda da se i u košarci teže nameću "dobri" momci

srb

pre 7 godina

@petarczv za gagija znam, rekao je dordjevic da je nemacka liga poluprofesionalna, da imaju samo par dobrih klubova i da su ostali raspadi, pa usled malog br kvalitetnih utakmica u toku sezone ne vredi da ga zove. Za muslija ne znam mada si se obracao botovima a ja sam protiv saleta zbog bobija

Nikola

pre 7 godina

U ovom trenutku realno je da oni otpadnu. Ne vidim sta je tu sporno? Sto se mene tice dve odluke su sporne ali one su donesene ranije. Marjanovic naravno i donekle Zagorac mada mozda je ipak bolje da ide Simon jos ove godine. I pored toga reprezentaciji i selektoru zelim sve najbolje i navijam iz sveg srca. Licno ostaje zal sto na OI necemo nastupiti u najjacem sastavu sa Bobijem i Bjelicom...

Thompson twins

pre 7 godina

2. deo

Istrajavati na principima je OK ali i slepo robovati njima zbog, po meni manjih problema, nije previse mudro. Pogotovo sto i sam Djordjevic nije postovao ni one principe koje je sam, nicim nateran postavio, kao na primer, da nece trenirati nijedan klub dok je selektor. I Obradovic je imao slicni princip, po meni potpuno nerazumljiv i pogresan, da se SVI igraci moraju pojaviti od prvog dana na pripremama. To je OK ako se svi takmice u istim uslovima ali poznato je da su NBA igraci mnogo vise optereceni i da im treba vise odmora. Medjutim, zbog tog principa mi smo nekoliko puta ostali bez pomoci Sojakovica u reprezentativnim akcijama. Cak je bilo i svega par dana u pitanju. Princip je princip i za sve vaze ista pravila ali sta smo mi kao reprezentacija dobili time? Tim uskracen za glavnog igraca, cime smo ostali bez medalja. Za to vreme su, na primer "neprincipijelni" Nemci uvek mogli da cekaju Novickog i da s njim uzmu dve medalje: bronzu na SP 2003. i srebro na EP 2005. ili Spanci da cekaju Gasola, bez koga nikada nisu uzeli zlatnu medalju i bez koga su uzeli jos samo jednu bronzanu na EP 2013. ( u ovoj generaciji). I ko je tada ispao mudar a ko neinteligentan? I sto je najgore, do danas se nije nista naucilo iz prethodnih losih odluka.

jeremija

pre 7 godina

Selektor bira sastav reprezentacije i odgovara za njen rezultat. Svako od nas koji košarku pratimo više desetina godina imamo svoje viđenje izbora igrača. To je naše pravo. Ali, u ovim slučaju, odlučio je Đorđević. Dobar tim je skup igrača koji su najbolji za sastav ekipe.
Kako će biti - videćemo.
Poželimo im najbolje.

Миле

pre 7 godina

Селекторово је да бира (и да одговара за свој избор и резултате), моје је да навијам и ја ћу то здушно радити.
Када сам већ ту да прокоментаришем Дангубића. По мени је за њега велика премија и да је на ширем списку, рекао бих да се ради о добром момку, са сјајним физикалијама, али да би био будућност српске кошарке треба прво да буде значајан фактор у клубу у којем игра (сада у Звезди, сутра не знам где), а он то до сада није успео. Ја се надам да хоће.

t

pre 7 godina

5. deo

Cak bih rekao da je to njegovo neiskustvo u reprezentaciji u odredjenoj meri pokriveno, posle mnogo godina, prisustvom veceg broja kvalitetnih igraca, pre svega Milosa Teodosica, koji svakom timu pa time i treneru doprinosi jednu klasu u igri vise.

Stoga mi se namece i zakljucak da, sto je uostalom i Kari Pesic rekao jos posle osvojenog srebra na SP, ima jos dosta toga da uci dok da bi postao pravi vrhunski trener, sto mu ja iskreno zelim i zbog interesa reprezentacije i zbog njega samog jer ipak je on nas vecni SALE NACIONALE.