Sreda, 01.06.2016.

20:11

Ljajić povređen, Milinković-Savić višak

Adem Ljajić i Sergej Milinković-Savić napustilu su reprezentaciju Srbije uoči poslednjeg meča ovog leta.

Izvor: AK

Ljajiæ povreðen, Milinkoviæ-Saviæ višak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Batko

pre 7 godina

90% ovih sto brane Milinković-Savića, gledali su ga maksimalno 3x u životu,ali zato znaju da je ekstremno veliki talenat, da je grska Muslina i sve drugo...

vesele devedesete

pre 7 godina

ljajic je da tako kazem oteran jer decko ocigledno iman neki proble u glavi. savic je trazio bolji status. u ovom trenutku niko nema.status i svi bi trebalo da se nametnu. kome se ne svidja kofer i kuci.
ljajica vise ne bi ni zvao jer jedino sto radi ke da kvari atmosferi

Cover up

pre 7 godina

Zar se nije mogao sačekati kraj ove mini-turneje, pa da se razjasni koji igrači odgovaraju Muslinovom sistemu a koji ne. Meni ovo miriše na zataškavanje nekakvog sukoba ili nezadovoljstva na relaciji igrač-selektor. Ne bi bio prvi put da se takve stvari rade zarad "mira u kući". Setite se samo "slučaja Subotić" kad su ljudi iz FSS-a objavili da se Subotić privremeno povlači iz reprezentacije kako bi se što bolje pripremio u svom klubu nakon teške povrede. Ispostavilo se da su u stvari zataškali činjenicu da je isti zauvek napustio reprezentaciju.

Nemojte se iznenaditi ako Sergej iznenada "osvane" u nekoj od reprezentacija iz komšiluka koje vole da lešinare prilikom ovakvih slučajeva. Istini za volju, dosta dobro smo popunjeni na toj poziciji ali svejedno ne bismo smeli da olako gubimo igrače.

Tyson

pre 7 godina

Korektan pristup. Razgovarali sa Sergejom i objeasnili situaciju. Ima mnogo vremenda ispred njega. A ne ko prosli selektor da u tisini precrtava igrace, i daje neke glupe izjave. Ovde se neki uzdigli kao da je odbacijo Mesija

Andrija

pre 7 godina

Za ove što kazu da se više neće odazvati reprezentaciji. Pa Lev izbaci Rojsa iz reprezentacije Njemačke što kao nije spreman, i jeli stvarno neko misli da se više neće odazvati??? Isto je uradio i sa Kruse pred SP zbog nediscipline i noćnog zivota iako je bio u vrhunskoj formi. A sada kada ga pozove ovaj pase travu kada Lev zatrazi od njega. I zato su tako uspešni, ćute, ne bune se, treniraju da budu još jači i čekaju svoju šansu. A kod nas ako igrač ne odigra 90 min. odma bojkot, sve zvezde.

selektor

pre 7 godina

pored 7 miliona selektora niksd necemo imati onu pravu postavu koja ce oduseviti sve ljubitelje naseg fudbala. Ja mislim da Muslin ima autoritet i da ce nametnuti svoj sistem igre i biti ispesniji od svih predhodnih selektora. zivi bili pa videli!

Qu-Qu

pre 7 godina

logicno je praviti sistem po igracima...a ne kako trener umisli...greska odma u postavi...niko ne igra taj sistem u svojim klubovima...(mi smo za4-4-2 /4-1-3-2) vazno da se velemajstor grujic uklapa u sistem...onakav penal samo naivcina moze da napravi...pokazao je IQ...

Re

pre 7 godina

Sergej visak !? Gde je Radoja !?!? Jak ti sistem imas kad ti se uklapa Milivojevic,Grujic,Brasanac,Maksimovic,Tosic...kakva cirkus-menadzerska reperezentacija

JPR23

pre 7 godina

Koliko je vas koji Milinkovića-Savića dižete u nebesa, zapravo pratilo njegove igre ove sezone u Laciju? Da jeste, siguran sam da ga ne biste ovoliko hvalili. I nemojte samo da se pozivate na U-20 prvenstvo, jer je taj kvalitet fudbala za dva nivoa ispod ozbiljnog seniorskog fudbala.
(Svi sve znaju najbolje, 01. jun 2016 21:54)
Pa da, zato nam je Tosic standardan..

Svi sve znaju najbolje

pre 7 godina

Koliko je vas koji Milinkovića-Savića dižete u nebesa, zapravo pratilo njegove igre ove sezone u Laciju? Da jeste, siguran sam da ga ne biste ovoliko hvalili. I nemojte samo da se pozivate na U-20 prvenstvo, jer je taj kvalitet fudbala za dva nivoa ispod ozbiljnog seniorskog fudbala.

poznavalac

pre 7 godina

Ne verujem svojim ocima sta sam procitao. Pa nama trebaju mladi, talentovani igraci koji karijeru prave u ligama petice. Moraju oni da dobiju sansu i polako da budu nosioci igre a ne Kolarov, Ivanovic i ko zna ko jos.

Nnnnnn

pre 7 godina

Nemojte da mislite da sam negativan pozitivan sam skroz i pozitivno gledam na Reprezentaciju naravno Srbin sam i brat mi igra za nju ali au mnogo stvari neozbiljne totalna neorganizacija zbog toga o napuštaju mnogi našu Reprezentaciju, Vidić svi ga osudjuju čovek je s pravom napustio Reprezentaciju. Neka povedu malo računa neka poštuju ihrače kako u omladinskim reprezentacijams tako i u A reprezentaciji. Pozz

JaroslavMudri

pre 7 godina

Uz svo dužno poštovanje, mi nemamo baš toliko kvaliteta da se odričemo Sergeja ili Radoje, i još par igrača koji zapravo igraju u top 5 evropskih liga. Stalno nam je neko višak, ili je premlad, a kad sazri, onda bude prestar. Igrači se prave godinama, kao i kult reprezentacije. Treba formirati kostur, čuvati ga, i unapređivati godinama. Baza se mora iskristalisati, ali treba voditi računa i o godinama. Bane, Kolarov, Stojke, Rukavina, će biti veterani 2018.

I ko vas da prati...

pre 7 godina

Neverovatno da ima mesta za Milivojevica o cijim kvalitetima je i suvisno da se prica i za Grujica koji igra ovu namestenu ligu a sinoc se najbolje videlo koliko je inteligentan igrac a da nema mesta za Sergeja koji je bio jedan od glavnih igraca na Sp i koji igra Italijansku ligu !?!? Pa dokle vise menadzerski igraci i menadzerska reprezentacija ????

fudbalski ekspert

pre 7 godina

- P O B E D N I Č K A - E R A - S E L E K T O R A - M U S L I N A -

Stadion Vojvodine, Gradski stadion, Stadion Karađorđe, pripremni meč pred start Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo FIFA - Rusija 2018.
Srbija 3 Izrael 1
(strelci za Srbiju Ivanović, Milunović i Tadić)

Reprezentacija Srbije
selektor Muslin (formacija 3-4-3)

- golman P. Rajković
- centralna odbrana Ivanović, Milunović, Spajić
- krilni bekovi Sedlar, Kolarov
- centralna sredina Zdjelar, Milivojević
- krila Stojiljković, Tošić
- centarfor Pavlović

- startna postava:
1 P. Rajković
6 Ivanović (kpn) - 21 Milunović - 15 Spajić
3 Sedlar - 14 Zdjelar - 16 Milivojević - 11 Kolarov
20 Stojiljković - 8 Pavlović - 7 Tošić

- završna postava:
1 P. Rajković
4 Ni. Maksimović - 21 Milunović - 5 S. Rajković
2 Rukavina - 18 Grujić - 16 Milivojević - 11 Kolarov (kpn)
20 Stojiljković - 9 Mitrović - 10 Tadić

- T R E Ć A - P O B E D A - Z A - R E D O M -
- M A J K O - R U S I J O - S T I Ž E M O -

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Od početne ekipe sa 33 igrača (bio je pozvan i 34. koji je odbio poziv), ostali smo na 25 za meč sa Rusijom, a od 25 čak 4 su golmani!
Adem Ljajić je naš glavni igrač iz prethodnog perioda i nikako nije dobro što je izuzetno malo igrao kod selektora Muslina! Njegov izostanak sa predstojeće utakmice u Monte Karlu je veoma razočaravajući i bila bi prava katastrofa da jedan as takvog kalibra nema svoje mesto u našoj reprezentaciji!
Što se tiče našeg svetskog prvaka Sergeja, činjenica je da mu nikako ne odgovara 3-4-3 formacija koja zahteva klasične centralne CM i krilne RW/LW igrače sredine terena. Sergej nije ni jedan od ta dva tipa, on je više AM, kome najviše odgovara 4-2-3-1/4-3-3 kod selektora Paunovića ili romb na sredini kod 4-4-2!

Najpozitivniji potez novog selektora Muslina i čak više od toga je povratak Dušana Tadića. To svakako treba apostrofirati kao jednu od ključnih odluka na putu za Rusiju 2018.!
Dušan Tadić se nametnuo kao neprikosnoveni lider naše igre, apsolutni mega-car naše reprezentacije i ako bi se trebali nabrajati igrači svetske klase koji igraju za nas, on bi bio rame uz rame sa njima.
Stojković, Veljković, Ivanović, Rukavina, Matić, Nemanja Maksimović, Živković, Kostić, Ljajić, Tadić, sve igrači svetske klase, nažalost čak četvorica nisu trenutno u ekipi!

borissrb

pre 7 godina

Haha..veliki talenat al mu je bolje da ide kuci jer se ne uklapa u sistem!!! Da ponovim talenat-ne uklapa se???? Mogu ponoviti milion puta al meni to ne zvuci logicno ili..? Da sam novinar putao bih koji je to tako veliki sistem pa da se jedan vezni igrac ne uklapa??? Mozda i ne treba da se pita jer kakve balvane za selektore smo imali i imamo ni Mesi, Ronaldo, čavi iz najboljih dana, Inijesta...i da ne nabrajam ni oni se ne bi uklapali u samo njima poznat sistem u kom, kad gledate reprezentaciju Srbije, osim sto vidite 11 igraca u istom dresu koji niti znaju sta rade niti sto su uopste tu gdje jesu al znaju da igraju u tom sistemu njihovog strucnog selektora... A mi? Mi cemo valjda iz vise deceniskog gledanja valjda jednog dana shvatiti taj sistem..igraj i trazi opravdanje zasto opet te nema na Euru ili na svetskom prvenstvu. Bitno da imamo taj sistem!

Pedja

pre 7 godina

Ako je ovde neko visak to je pre svega Tosic. Ne igra nista, usporava igru, ne zna da predribla igraca, ne zna da sutne kako treba, nema jak sut, nema dobar centarsut. Jedino ako prica viceve pa pravi atmosferu u reprezentaciji. Tadic i Milinkovic-Savic bi bili pravi izbor za sredinu terena cime bi ubrzali igru i bili opasna ekipa. Jedan talenat kao Milinkovic-Savic ne igra, a ide beskorisni Tosic.

veljko

pre 7 godina

savic je odlican igrac. velika greska muslina, vec na startu. navijam za zvezdu, cenim grujica, zdjelara, ali savic je do sada vise pokazao. da ne pominjem milivojevica, koji nikad nece taj nivo ni biti.. ima tu i drugih, ali ovi, uz matica, drze sredinu. ako ima jos neki (zaboravih koga je sve zvao, posto ih je mnogo pozvao), ne racunam ofanzivne vezne, sigurno nije bolji od sergeja.. velika greska je forsirati sistem umesto drzanja najboljih igraca. ovo je reprezentacija, a ne tim koji se navikava na sistem godinama (primer barsa i ajaks)...

k

pre 7 godina

Majko mila... Njemu sistem ne odgovara... Zar nismo menjali sistem jer nije odgovarao igracima, a sada ispade da menjamo igrace nakon sto smo promenili sistem?! Ni Kataiju ne odgovara sistem jer ne igramo sa AMF, vec samo sa tri napadaca i dva zadnja vezna...

Specijalista

pre 7 godina

Zasto??? Ovo je totalno pogresan potez Muslina sve je fino uradio do sada i sta mu je ovo trebalo? Milinkvic-Savic nije slucajno izabran za jednog od najboljih igraca svetskog prvenstva za mlade, jedan je od najboljih u laciu. On tek ima 20 godina a Muslin kao zna kakav njemu stil igre odgovara... ubedjen sam da ce postati jedan od boljih igraca sredine terena u italijanskom prvenstvu i ne bi me cudilo da odbije sledeci poziv za reprezentaciju i samo kaze da hoce da bude posvecen klubu pa cemo zaliti kao za Vidicem Suboticem i drugima...

Pedja

pre 7 godina

Ako je ovde neko visak to je pre svega Tosic. Ne igra nista, usporava igru, ne zna da predribla igraca, ne zna da sutne kako treba, nema jak sut, nema dobar centarsut. Jedino ako prica viceve pa pravi atmosferu u reprezentaciji. Tadic i Milinkovic-Savic bi bili pravi izbor za sredinu terena cime bi ubrzali igru i bili opasna ekipa. Jedan talenat kao Milinkovic-Savic ne igra, a ide beskorisni Tosic.

I ko vas da prati...

pre 7 godina

Neverovatno da ima mesta za Milivojevica o cijim kvalitetima je i suvisno da se prica i za Grujica koji igra ovu namestenu ligu a sinoc se najbolje videlo koliko je inteligentan igrac a da nema mesta za Sergeja koji je bio jedan od glavnih igraca na Sp i koji igra Italijansku ligu !?!? Pa dokle vise menadzerski igraci i menadzerska reprezentacija ????

JaroslavMudri

pre 7 godina

Uz svo dužno poštovanje, mi nemamo baš toliko kvaliteta da se odričemo Sergeja ili Radoje, i još par igrača koji zapravo igraju u top 5 evropskih liga. Stalno nam je neko višak, ili je premlad, a kad sazri, onda bude prestar. Igrači se prave godinama, kao i kult reprezentacije. Treba formirati kostur, čuvati ga, i unapređivati godinama. Baza se mora iskristalisati, ali treba voditi računa i o godinama. Bane, Kolarov, Stojke, Rukavina, će biti veterani 2018.

Specijalista

pre 7 godina

Zasto??? Ovo je totalno pogresan potez Muslina sve je fino uradio do sada i sta mu je ovo trebalo? Milinkvic-Savic nije slucajno izabran za jednog od najboljih igraca svetskog prvenstva za mlade, jedan je od najboljih u laciu. On tek ima 20 godina a Muslin kao zna kakav njemu stil igre odgovara... ubedjen sam da ce postati jedan od boljih igraca sredine terena u italijanskom prvenstvu i ne bi me cudilo da odbije sledeci poziv za reprezentaciju i samo kaze da hoce da bude posvecen klubu pa cemo zaliti kao za Vidicem Suboticem i drugima...

veljko

pre 7 godina

savic je odlican igrac. velika greska muslina, vec na startu. navijam za zvezdu, cenim grujica, zdjelara, ali savic je do sada vise pokazao. da ne pominjem milivojevica, koji nikad nece taj nivo ni biti.. ima tu i drugih, ali ovi, uz matica, drze sredinu. ako ima jos neki (zaboravih koga je sve zvao, posto ih je mnogo pozvao), ne racunam ofanzivne vezne, sigurno nije bolji od sergeja.. velika greska je forsirati sistem umesto drzanja najboljih igraca. ovo je reprezentacija, a ne tim koji se navikava na sistem godinama (primer barsa i ajaks)...

k

pre 7 godina

Majko mila... Njemu sistem ne odgovara... Zar nismo menjali sistem jer nije odgovarao igracima, a sada ispade da menjamo igrace nakon sto smo promenili sistem?! Ni Kataiju ne odgovara sistem jer ne igramo sa AMF, vec samo sa tri napadaca i dva zadnja vezna...

borissrb

pre 7 godina

Haha..veliki talenat al mu je bolje da ide kuci jer se ne uklapa u sistem!!! Da ponovim talenat-ne uklapa se???? Mogu ponoviti milion puta al meni to ne zvuci logicno ili..? Da sam novinar putao bih koji je to tako veliki sistem pa da se jedan vezni igrac ne uklapa??? Mozda i ne treba da se pita jer kakve balvane za selektore smo imali i imamo ni Mesi, Ronaldo, čavi iz najboljih dana, Inijesta...i da ne nabrajam ni oni se ne bi uklapali u samo njima poznat sistem u kom, kad gledate reprezentaciju Srbije, osim sto vidite 11 igraca u istom dresu koji niti znaju sta rade niti sto su uopste tu gdje jesu al znaju da igraju u tom sistemu njihovog strucnog selektora... A mi? Mi cemo valjda iz vise deceniskog gledanja valjda jednog dana shvatiti taj sistem..igraj i trazi opravdanje zasto opet te nema na Euru ili na svetskom prvenstvu. Bitno da imamo taj sistem!

Svi sve znaju najbolje

pre 7 godina

Koliko je vas koji Milinkovića-Savića dižete u nebesa, zapravo pratilo njegove igre ove sezone u Laciju? Da jeste, siguran sam da ga ne biste ovoliko hvalili. I nemojte samo da se pozivate na U-20 prvenstvo, jer je taj kvalitet fudbala za dva nivoa ispod ozbiljnog seniorskog fudbala.

Cover up

pre 7 godina

Zar se nije mogao sačekati kraj ove mini-turneje, pa da se razjasni koji igrači odgovaraju Muslinovom sistemu a koji ne. Meni ovo miriše na zataškavanje nekakvog sukoba ili nezadovoljstva na relaciji igrač-selektor. Ne bi bio prvi put da se takve stvari rade zarad "mira u kući". Setite se samo "slučaja Subotić" kad su ljudi iz FSS-a objavili da se Subotić privremeno povlači iz reprezentacije kako bi se što bolje pripremio u svom klubu nakon teške povrede. Ispostavilo se da su u stvari zataškali činjenicu da je isti zauvek napustio reprezentaciju.

Nemojte se iznenaditi ako Sergej iznenada "osvane" u nekoj od reprezentacija iz komšiluka koje vole da lešinare prilikom ovakvih slučajeva. Istini za volju, dosta dobro smo popunjeni na toj poziciji ali svejedno ne bismo smeli da olako gubimo igrače.

poznavalac

pre 7 godina

Ne verujem svojim ocima sta sam procitao. Pa nama trebaju mladi, talentovani igraci koji karijeru prave u ligama petice. Moraju oni da dobiju sansu i polako da budu nosioci igre a ne Kolarov, Ivanovic i ko zna ko jos.

JPR23

pre 7 godina

Koliko je vas koji Milinkovića-Savića dižete u nebesa, zapravo pratilo njegove igre ove sezone u Laciju? Da jeste, siguran sam da ga ne biste ovoliko hvalili. I nemojte samo da se pozivate na U-20 prvenstvo, jer je taj kvalitet fudbala za dva nivoa ispod ozbiljnog seniorskog fudbala.
(Svi sve znaju najbolje, 01. jun 2016 21:54)
Pa da, zato nam je Tosic standardan..

Re

pre 7 godina

Sergej visak !? Gde je Radoja !?!? Jak ti sistem imas kad ti se uklapa Milivojevic,Grujic,Brasanac,Maksimovic,Tosic...kakva cirkus-menadzerska reperezentacija

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Od početne ekipe sa 33 igrača (bio je pozvan i 34. koji je odbio poziv), ostali smo na 25 za meč sa Rusijom, a od 25 čak 4 su golmani!
Adem Ljajić je naš glavni igrač iz prethodnog perioda i nikako nije dobro što je izuzetno malo igrao kod selektora Muslina! Njegov izostanak sa predstojeće utakmice u Monte Karlu je veoma razočaravajući i bila bi prava katastrofa da jedan as takvog kalibra nema svoje mesto u našoj reprezentaciji!
Što se tiče našeg svetskog prvaka Sergeja, činjenica je da mu nikako ne odgovara 3-4-3 formacija koja zahteva klasične centralne CM i krilne RW/LW igrače sredine terena. Sergej nije ni jedan od ta dva tipa, on je više AM, kome najviše odgovara 4-2-3-1/4-3-3 kod selektora Paunovića ili romb na sredini kod 4-4-2!

Najpozitivniji potez novog selektora Muslina i čak više od toga je povratak Dušana Tadića. To svakako treba apostrofirati kao jednu od ključnih odluka na putu za Rusiju 2018.!
Dušan Tadić se nametnuo kao neprikosnoveni lider naše igre, apsolutni mega-car naše reprezentacije i ako bi se trebali nabrajati igrači svetske klase koji igraju za nas, on bi bio rame uz rame sa njima.
Stojković, Veljković, Ivanović, Rukavina, Matić, Nemanja Maksimović, Živković, Kostić, Ljajić, Tadić, sve igrači svetske klase, nažalost čak četvorica nisu trenutno u ekipi!

selektor

pre 7 godina

pored 7 miliona selektora niksd necemo imati onu pravu postavu koja ce oduseviti sve ljubitelje naseg fudbala. Ja mislim da Muslin ima autoritet i da ce nametnuti svoj sistem igre i biti ispesniji od svih predhodnih selektora. zivi bili pa videli!

Nnnnnn

pre 7 godina

Nemojte da mislite da sam negativan pozitivan sam skroz i pozitivno gledam na Reprezentaciju naravno Srbin sam i brat mi igra za nju ali au mnogo stvari neozbiljne totalna neorganizacija zbog toga o napuštaju mnogi našu Reprezentaciju, Vidić svi ga osudjuju čovek je s pravom napustio Reprezentaciju. Neka povedu malo računa neka poštuju ihrače kako u omladinskim reprezentacijams tako i u A reprezentaciji. Pozz

fudbalski ekspert

pre 7 godina

- P O B E D N I Č K A - E R A - S E L E K T O R A - M U S L I N A -

Stadion Vojvodine, Gradski stadion, Stadion Karađorđe, pripremni meč pred start Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo FIFA - Rusija 2018.
Srbija 3 Izrael 1
(strelci za Srbiju Ivanović, Milunović i Tadić)

Reprezentacija Srbije
selektor Muslin (formacija 3-4-3)

- golman P. Rajković
- centralna odbrana Ivanović, Milunović, Spajić
- krilni bekovi Sedlar, Kolarov
- centralna sredina Zdjelar, Milivojević
- krila Stojiljković, Tošić
- centarfor Pavlović

- startna postava:
1 P. Rajković
6 Ivanović (kpn) - 21 Milunović - 15 Spajić
3 Sedlar - 14 Zdjelar - 16 Milivojević - 11 Kolarov
20 Stojiljković - 8 Pavlović - 7 Tošić

- završna postava:
1 P. Rajković
4 Ni. Maksimović - 21 Milunović - 5 S. Rajković
2 Rukavina - 18 Grujić - 16 Milivojević - 11 Kolarov (kpn)
20 Stojiljković - 9 Mitrović - 10 Tadić

- T R E Ć A - P O B E D A - Z A - R E D O M -
- M A J K O - R U S I J O - S T I Ž E M O -

vesele devedesete

pre 7 godina

ljajic je da tako kazem oteran jer decko ocigledno iman neki proble u glavi. savic je trazio bolji status. u ovom trenutku niko nema.status i svi bi trebalo da se nametnu. kome se ne svidja kofer i kuci.
ljajica vise ne bi ni zvao jer jedino sto radi ke da kvari atmosferi

Batko

pre 7 godina

90% ovih sto brane Milinković-Savića, gledali su ga maksimalno 3x u životu,ali zato znaju da je ekstremno veliki talenat, da je grska Muslina i sve drugo...

Andrija

pre 7 godina

Za ove što kazu da se više neće odazvati reprezentaciji. Pa Lev izbaci Rojsa iz reprezentacije Njemačke što kao nije spreman, i jeli stvarno neko misli da se više neće odazvati??? Isto je uradio i sa Kruse pred SP zbog nediscipline i noćnog zivota iako je bio u vrhunskoj formi. A sada kada ga pozove ovaj pase travu kada Lev zatrazi od njega. I zato su tako uspešni, ćute, ne bune se, treniraju da budu još jači i čekaju svoju šansu. A kod nas ako igrač ne odigra 90 min. odma bojkot, sve zvezde.

Tyson

pre 7 godina

Korektan pristup. Razgovarali sa Sergejom i objeasnili situaciju. Ima mnogo vremenda ispred njega. A ne ko prosli selektor da u tisini precrtava igrace, i daje neke glupe izjave. Ovde se neki uzdigli kao da je odbacijo Mesija

Qu-Qu

pre 7 godina

logicno je praviti sistem po igracima...a ne kako trener umisli...greska odma u postavi...niko ne igra taj sistem u svojim klubovima...(mi smo za4-4-2 /4-1-3-2) vazno da se velemajstor grujic uklapa u sistem...onakav penal samo naivcina moze da napravi...pokazao je IQ...

fudbalski ekspert

pre 7 godina

- P O B E D N I Č K A - E R A - S E L E K T O R A - M U S L I N A -

Stadion Vojvodine, Gradski stadion, Stadion Karađorđe, pripremni meč pred start Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo FIFA - Rusija 2018.
Srbija 3 Izrael 1
(strelci za Srbiju Ivanović, Milunović i Tadić)

Reprezentacija Srbije
selektor Muslin (formacija 3-4-3)

- golman P. Rajković
- centralna odbrana Ivanović, Milunović, Spajić
- krilni bekovi Sedlar, Kolarov
- centralna sredina Zdjelar, Milivojević
- krila Stojiljković, Tošić
- centarfor Pavlović

- startna postava:
1 P. Rajković
6 Ivanović (kpn) - 21 Milunović - 15 Spajić
3 Sedlar - 14 Zdjelar - 16 Milivojević - 11 Kolarov
20 Stojiljković - 8 Pavlović - 7 Tošić

- završna postava:
1 P. Rajković
4 Ni. Maksimović - 21 Milunović - 5 S. Rajković
2 Rukavina - 18 Grujić - 16 Milivojević - 11 Kolarov (kpn)
20 Stojiljković - 9 Mitrović - 10 Tadić

- T R E Ć A - P O B E D A - Z A - R E D O M -
- M A J K O - R U S I J O - S T I Ž E M O -

Svi sve znaju najbolje

pre 7 godina

Koliko je vas koji Milinkovića-Savića dižete u nebesa, zapravo pratilo njegove igre ove sezone u Laciju? Da jeste, siguran sam da ga ne biste ovoliko hvalili. I nemojte samo da se pozivate na U-20 prvenstvo, jer je taj kvalitet fudbala za dva nivoa ispod ozbiljnog seniorskog fudbala.

I ko vas da prati...

pre 7 godina

Neverovatno da ima mesta za Milivojevica o cijim kvalitetima je i suvisno da se prica i za Grujica koji igra ovu namestenu ligu a sinoc se najbolje videlo koliko je inteligentan igrac a da nema mesta za Sergeja koji je bio jedan od glavnih igraca na Sp i koji igra Italijansku ligu !?!? Pa dokle vise menadzerski igraci i menadzerska reprezentacija ????

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Od početne ekipe sa 33 igrača (bio je pozvan i 34. koji je odbio poziv), ostali smo na 25 za meč sa Rusijom, a od 25 čak 4 su golmani!
Adem Ljajić je naš glavni igrač iz prethodnog perioda i nikako nije dobro što je izuzetno malo igrao kod selektora Muslina! Njegov izostanak sa predstojeće utakmice u Monte Karlu je veoma razočaravajući i bila bi prava katastrofa da jedan as takvog kalibra nema svoje mesto u našoj reprezentaciji!
Što se tiče našeg svetskog prvaka Sergeja, činjenica je da mu nikako ne odgovara 3-4-3 formacija koja zahteva klasične centralne CM i krilne RW/LW igrače sredine terena. Sergej nije ni jedan od ta dva tipa, on je više AM, kome najviše odgovara 4-2-3-1/4-3-3 kod selektora Paunovića ili romb na sredini kod 4-4-2!

Najpozitivniji potez novog selektora Muslina i čak više od toga je povratak Dušana Tadića. To svakako treba apostrofirati kao jednu od ključnih odluka na putu za Rusiju 2018.!
Dušan Tadić se nametnuo kao neprikosnoveni lider naše igre, apsolutni mega-car naše reprezentacije i ako bi se trebali nabrajati igrači svetske klase koji igraju za nas, on bi bio rame uz rame sa njima.
Stojković, Veljković, Ivanović, Rukavina, Matić, Nemanja Maksimović, Živković, Kostić, Ljajić, Tadić, sve igrači svetske klase, nažalost čak četvorica nisu trenutno u ekipi!

Pedja

pre 7 godina

Ako je ovde neko visak to je pre svega Tosic. Ne igra nista, usporava igru, ne zna da predribla igraca, ne zna da sutne kako treba, nema jak sut, nema dobar centarsut. Jedino ako prica viceve pa pravi atmosferu u reprezentaciji. Tadic i Milinkovic-Savic bi bili pravi izbor za sredinu terena cime bi ubrzali igru i bili opasna ekipa. Jedan talenat kao Milinkovic-Savic ne igra, a ide beskorisni Tosic.

Re

pre 7 godina

Sergej visak !? Gde je Radoja !?!? Jak ti sistem imas kad ti se uklapa Milivojevic,Grujic,Brasanac,Maksimovic,Tosic...kakva cirkus-menadzerska reperezentacija

Nnnnnn

pre 7 godina

Nemojte da mislite da sam negativan pozitivan sam skroz i pozitivno gledam na Reprezentaciju naravno Srbin sam i brat mi igra za nju ali au mnogo stvari neozbiljne totalna neorganizacija zbog toga o napuštaju mnogi našu Reprezentaciju, Vidić svi ga osudjuju čovek je s pravom napustio Reprezentaciju. Neka povedu malo računa neka poštuju ihrače kako u omladinskim reprezentacijams tako i u A reprezentaciji. Pozz

JPR23

pre 7 godina

Koliko je vas koji Milinkovića-Savića dižete u nebesa, zapravo pratilo njegove igre ove sezone u Laciju? Da jeste, siguran sam da ga ne biste ovoliko hvalili. I nemojte samo da se pozivate na U-20 prvenstvo, jer je taj kvalitet fudbala za dva nivoa ispod ozbiljnog seniorskog fudbala.
(Svi sve znaju najbolje, 01. jun 2016 21:54)
Pa da, zato nam je Tosic standardan..

Specijalista

pre 7 godina

Zasto??? Ovo je totalno pogresan potez Muslina sve je fino uradio do sada i sta mu je ovo trebalo? Milinkvic-Savic nije slucajno izabran za jednog od najboljih igraca svetskog prvenstva za mlade, jedan je od najboljih u laciu. On tek ima 20 godina a Muslin kao zna kakav njemu stil igre odgovara... ubedjen sam da ce postati jedan od boljih igraca sredine terena u italijanskom prvenstvu i ne bi me cudilo da odbije sledeci poziv za reprezentaciju i samo kaze da hoce da bude posvecen klubu pa cemo zaliti kao za Vidicem Suboticem i drugima...

veljko

pre 7 godina

savic je odlican igrac. velika greska muslina, vec na startu. navijam za zvezdu, cenim grujica, zdjelara, ali savic je do sada vise pokazao. da ne pominjem milivojevica, koji nikad nece taj nivo ni biti.. ima tu i drugih, ali ovi, uz matica, drze sredinu. ako ima jos neki (zaboravih koga je sve zvao, posto ih je mnogo pozvao), ne racunam ofanzivne vezne, sigurno nije bolji od sergeja.. velika greska je forsirati sistem umesto drzanja najboljih igraca. ovo je reprezentacija, a ne tim koji se navikava na sistem godinama (primer barsa i ajaks)...

Batko

pre 7 godina

90% ovih sto brane Milinković-Savića, gledali su ga maksimalno 3x u životu,ali zato znaju da je ekstremno veliki talenat, da je grska Muslina i sve drugo...

poznavalac

pre 7 godina

Ne verujem svojim ocima sta sam procitao. Pa nama trebaju mladi, talentovani igraci koji karijeru prave u ligama petice. Moraju oni da dobiju sansu i polako da budu nosioci igre a ne Kolarov, Ivanovic i ko zna ko jos.

selektor

pre 7 godina

pored 7 miliona selektora niksd necemo imati onu pravu postavu koja ce oduseviti sve ljubitelje naseg fudbala. Ja mislim da Muslin ima autoritet i da ce nametnuti svoj sistem igre i biti ispesniji od svih predhodnih selektora. zivi bili pa videli!

k

pre 7 godina

Majko mila... Njemu sistem ne odgovara... Zar nismo menjali sistem jer nije odgovarao igracima, a sada ispade da menjamo igrace nakon sto smo promenili sistem?! Ni Kataiju ne odgovara sistem jer ne igramo sa AMF, vec samo sa tri napadaca i dva zadnja vezna...

Cover up

pre 7 godina

Zar se nije mogao sačekati kraj ove mini-turneje, pa da se razjasni koji igrači odgovaraju Muslinovom sistemu a koji ne. Meni ovo miriše na zataškavanje nekakvog sukoba ili nezadovoljstva na relaciji igrač-selektor. Ne bi bio prvi put da se takve stvari rade zarad "mira u kući". Setite se samo "slučaja Subotić" kad su ljudi iz FSS-a objavili da se Subotić privremeno povlači iz reprezentacije kako bi se što bolje pripremio u svom klubu nakon teške povrede. Ispostavilo se da su u stvari zataškali činjenicu da je isti zauvek napustio reprezentaciju.

Nemojte se iznenaditi ako Sergej iznenada "osvane" u nekoj od reprezentacija iz komšiluka koje vole da lešinare prilikom ovakvih slučajeva. Istini za volju, dosta dobro smo popunjeni na toj poziciji ali svejedno ne bismo smeli da olako gubimo igrače.

vesele devedesete

pre 7 godina

ljajic je da tako kazem oteran jer decko ocigledno iman neki proble u glavi. savic je trazio bolji status. u ovom trenutku niko nema.status i svi bi trebalo da se nametnu. kome se ne svidja kofer i kuci.
ljajica vise ne bi ni zvao jer jedino sto radi ke da kvari atmosferi

borissrb

pre 7 godina

Haha..veliki talenat al mu je bolje da ide kuci jer se ne uklapa u sistem!!! Da ponovim talenat-ne uklapa se???? Mogu ponoviti milion puta al meni to ne zvuci logicno ili..? Da sam novinar putao bih koji je to tako veliki sistem pa da se jedan vezni igrac ne uklapa??? Mozda i ne treba da se pita jer kakve balvane za selektore smo imali i imamo ni Mesi, Ronaldo, čavi iz najboljih dana, Inijesta...i da ne nabrajam ni oni se ne bi uklapali u samo njima poznat sistem u kom, kad gledate reprezentaciju Srbije, osim sto vidite 11 igraca u istom dresu koji niti znaju sta rade niti sto su uopste tu gdje jesu al znaju da igraju u tom sistemu njihovog strucnog selektora... A mi? Mi cemo valjda iz vise deceniskog gledanja valjda jednog dana shvatiti taj sistem..igraj i trazi opravdanje zasto opet te nema na Euru ili na svetskom prvenstvu. Bitno da imamo taj sistem!

JaroslavMudri

pre 7 godina

Uz svo dužno poštovanje, mi nemamo baš toliko kvaliteta da se odričemo Sergeja ili Radoje, i još par igrača koji zapravo igraju u top 5 evropskih liga. Stalno nam je neko višak, ili je premlad, a kad sazri, onda bude prestar. Igrači se prave godinama, kao i kult reprezentacije. Treba formirati kostur, čuvati ga, i unapređivati godinama. Baza se mora iskristalisati, ali treba voditi računa i o godinama. Bane, Kolarov, Stojke, Rukavina, će biti veterani 2018.

Qu-Qu

pre 7 godina

logicno je praviti sistem po igracima...a ne kako trener umisli...greska odma u postavi...niko ne igra taj sistem u svojim klubovima...(mi smo za4-4-2 /4-1-3-2) vazno da se velemajstor grujic uklapa u sistem...onakav penal samo naivcina moze da napravi...pokazao je IQ...

Tyson

pre 7 godina

Korektan pristup. Razgovarali sa Sergejom i objeasnili situaciju. Ima mnogo vremenda ispred njega. A ne ko prosli selektor da u tisini precrtava igrace, i daje neke glupe izjave. Ovde se neki uzdigli kao da je odbacijo Mesija

Andrija

pre 7 godina

Za ove što kazu da se više neće odazvati reprezentaciji. Pa Lev izbaci Rojsa iz reprezentacije Njemačke što kao nije spreman, i jeli stvarno neko misli da se više neće odazvati??? Isto je uradio i sa Kruse pred SP zbog nediscipline i noćnog zivota iako je bio u vrhunskoj formi. A sada kada ga pozove ovaj pase travu kada Lev zatrazi od njega. I zato su tako uspešni, ćute, ne bune se, treniraju da budu još jači i čekaju svoju šansu. A kod nas ako igrač ne odigra 90 min. odma bojkot, sve zvezde.