Petak, 06.05.2016.

09:15

Španci 14, ostatak Evrope 1

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige Evrope i tako barem na trenutak prekinuli surovu dominaciju španskih klubova u Evropi.

Izvor: ÐN

Španci 14, ostatak Evrope 1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

želja da se gleda Hetafe - mazohizam

pre 7 godina

To što Barselona i Real osvajaju LŠ nije dokaz da je španska liga najjača. Ipak, kome ja to da pričam. Pola vas ne zna ni pravila.

zekan

pre 7 godina

Nije bitno ko koju ligu voli. Cinjenica je da su Spanci blago receno dominantni. Stoga ne vidim svrhu da bilo koju ligu poredite sa njima.

evy

pre 7 godina

(Jeka, 06. maj 2016 12:17)

Koja tri kupa igraju englezi? Igraju dva i to najcesce po jedan mec, dok spanci imaju jedan kup i u njemu se uvek igra po dva meca. Superkupove ne racunan. I jedni i drugi imaju po 38 kola u ligi, ko je kriv englezima sto nabijaju toliko utakmica oko nove godine i bozica

Flak88

pre 7 godina

al ce sad da me zatrpaju minusima, ali zar ovo nije dokaz da je Primera najbolje i najjace takmicenje?
Kakva crna Engleska, Nemacka, Italija...

KD

pre 7 godina

Poslednji put kada su igrali Barsa i Liverpool, bilo je 2007, u cetvrtfinalu LSa, kada je naravno Liverpul izbacio Barsu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (menadjer, 6. maj 2016 14:27)
naravno prije 9 godina jer liverpool tako cesto igra ligu sampiona..svake prestupne godine

Dejan

pre 7 godina

Trenutno su i Francuska i Nemacka liga daleko bolje od Engleske, o Spanskoj da ne govorimo, rezultati u Evropi zadnjih nekoliko godina sve pokazuju.
Najneizvesnija?! Engleska liga, naravno!
U stvari, Holandska, Norveska pa Engleska.

Opaaa

pre 7 godina

Spancima ide u Evropi, ali Engleska liga je mnogo kvalitetnija od spanske. U Spaniji ima 7-8 top timova, to je neosporno, ali ima isto toliko koji nisu domen najjace lige, Njukasl i Sanderlend su na korak od ispadanja i premijeršipa, al bi u Španiji bili u prvih 10, ali zato bi Levante i Hetafe bili ubedljivo ispod crte za opstanak u premijer ligi, mislim da svako ko malo bolje poznaje fudbal zna to

menadjer

pre 7 godina

@Leicester do titule
Poslednji put kada su igrali Barsa i Liverpool, bilo je 2007, u cetvrtfinalu LSa, kada je naravno Liverpul izbacio Barsu...

Luxor

pre 7 godina

Naravno da je Engleska najzanimljivija kad su sve klubove pokupovali bogati Arapi,Rusi,Tajlandjani,Amerikanci. Doveo bi i Eibar i Levante i Las Palmas nekog skupog igraca ali nemaju para i zato se mladi spanski talenti razvijaju daleko bolje nego engleski koji se tuse po drugim,trecim ligama jer u Premier ligi nemaju mjesta za razvoj. Reprezentacije su cist dokaz koja je kakva liga. Kad su Englezi napravili neki dobar rezultat. Ja pratim fudbal od 97 i ne sjecam se.Pozsrav

Komsijina Krava

pre 7 godina

Kad se govori o PL gotovo se nepotrebno spominju Englezi. Njih skoro da i nema u tim ekipama.

npr u zadnjoj utakmici koju je Chelsea odigrao u Evropi jedini Englez je bio Cahill a u zadnjoj za ManCity u prvih 11 nije bio ni jedan Englez (Jamajcanin Sterling je usao s klupe)

Mike

pre 7 godina

Potez Firmina u drugom poluvremenu kad je predriblao Soldada je prava magija, nesto najlepse sto fudbal moze da ponudi, steta sto je toga sve manje. Inace Emre Can je odigrao fantastican mec, sve pohvale za momka.
Mislim da ce Liverpool osvojiti.

neutralni felsh

pre 7 godina

A ne računate to da su Sevilja i Valensija eliminisani već u grupe Lige Šampiona ove godine. I to Valensija od Genta.
(..., 06. maj 2016 10:30)


sevilja je skoro namerno "skliznula" u LE, gledavsi da zauzme trece mesto u grupi. jer su kalkulisali i videli da u LS mogu mnogo da se opeku u nokaut fazi. zato su se odlucili za "vrapca u ruci".
valensiju sa onim englezom nevilom kao trenerom ne bih da komentarisem. nevil u valensiji je kao bata djora u real madridu: recept za propast ;)

Jeka

pre 7 godina

Pogledajte samo ritam utakmica u Premijer ligi i uporedite ih sa onim u Primeri..Plus na to dodajte jos tri kupa koji Englezi igraju i onda se cudimo sto ih nema u zavrsnicama u Evropi.

Strale

pre 7 godina

Kako su timovi iz Primere dobili 17 od poslednjih 19 utakmica? Odmah mi pada napamet City koji je 2 puta dobio Sevilju u grupnoj fazi ove sezone.

rosonero

pre 7 godina

Za mene je prava i jaka liga gde na titulu jurisa 5 i vise klubova. U Spaniji imate 2-3 kluba a ostali su topovsko meso.

Sa druge strane pogledajte englesku ligu od 1-10 mesta. Sve klubovi koji mogu da se bore i koji su se borili za titulu
(....., 06. maj 2016 11:41)

to se zove ujednacena liga ! a najaca liga je ona ciji predstavnici pobedjuju na kontinentalnom takmicenju (ligi sampiona) , a slozices se spanski dominiraju , duzi niz godina..

Hvala, doviđenja i prijatno

pre 7 godina

U poslednjih 10 godina, španski klubovi osvajali LŠ 5 puta, engleski 2, a LE španski 6 puta, engleski 1. Pametnom dosta.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Al ga filozofiramo.. Najjači su španjolski taj sami vrh, al im je pola lige mrtvo i poslje pola sezone borba sredine tablice je potpuno besmislena. Kod Engleza je najveća ravnoteža i najveća konkurentnost i kao pojedinačna liga je definitivno najzabavnija, najuzbudljivija pa i najteža. Borba svaku utakmicu svako protiv svakog.
Ali plaćaju ceh u Europi. Sta je bolje ? Stvar osobne preferencije. Ja uglavnom samo premiership gledam i pratim. Španjolce samo derbije.
Al gdje je serie A zavrsila? S njima smo odrastali.

Leicester do titule

pre 7 godina

sjetim se izjave Cavija kad je Barsa igrala protiv Lpoola da je bio u cudu kad su domaci navijaci aplaudirali Karageru sto je napucao loptu u aut,u Spaniji vam zvizde zbog toga...to sto je liga ujednacena nije pokazatelj kvaliteta,i Crnogorska je liga ujednacena od 1-10 mjesta pa niko ne kaze da je najjaca...dovoljan pokazatelj je Lester koliko je PL "jaka"...prosetase se do titule

.....

pre 7 godina

Za mene je prava i jaka liga gde na titulu jurisa 5 i vise klubova. U Spaniji imate 2-3 kluba a ostali su topovsko meso.

Sa druge strane pogledajte englesku ligu od 1-10 mesta. Sve klubovi koji mogu da se bore i koji su se borili za titulu

Gogzi84

pre 7 godina

moje ime svaka cast za komentar.
Jednostavno i precizno objasnjena razlika izmedju ovih liga, a ne da stalno citamo komentare tipa ko je bolji i koga je interesantnije gledati. Pozdrav

knd

pre 7 godina

Treba se poceti razlikovati najzanimljivija(premier liga) i najjaca liga (primera) vec par godina u nizu spanski timovi su uvjek u zavrsnici svih takmicenja ali sa druge strane nema nista zanimljivije od engleskog prvenstva
poz

gunđalo

pre 7 godina

koliko je jaka španska liga ide i u prilog to što ligaški meč pred evropski meč ne igra dve trećine prvotimaca da se odmore...i tako lako pobeđuju one ispod 10. mesta

wiener

pre 7 godina

ne vredi englezima ravnomerno deljenje novca, jer jednostavno je nemoguce stvoriti 20 jakih klubova. jedini rezultat toga je da su njihovi igraci preskupi i preplaceni. s druge strane i slabiji spanski timovi su veoma jaki (mnogi to ne kapiraju, jer ih ne gledaju), spanska liga ima i najvise domacih igraca, osvajali su trofeje i njihovi klubovi i nacionalni tim. kao sto su nemci skoro pisali, engleski klubovi se guse u sopstvenom bogatstvu.

Dr

pre 7 godina

Super je sve to ali ja nikad ne bih mogao da gledam Las Palmas - Eibar, ili bilo koju utakmicu u Spaniji koja nije el klasiko ili mozda Betis - Sevilja i Real - Atletiko, eventualno Bilbao - Sosijedan i kraj. A i te utakmice su uzasno dosadne, placu, biju se, 20 zutih, pola sata prodje u lezanju. U Engleskoj mi nije dosadno da gledam kup izmedju port vejla i alkrintona.

Mile

pre 7 godina

(H, 6. maj 2016 09:52)
Umesto toga, pogledaj ManUtd - Leicester ili Chelsea - Tottenham pa to uporedi sa mečevima u Primeri gde imaš takav naboj samo u El Clasicu ili eventualno u poslednje vreme između Real Madrida i Atletico Madrida.
Spanci imaju par klubova koji su bolji od ostalih iz PL (Atletico, Real, Barsa...), ali celokupna PL je jača od Primere i to je fakat! Ako ništa drugo, bar se u PL igra muški fudbal, za razliku od padavičara iz Španije...

Mich

pre 7 godina

Koja spanska liga ??? imaju dva mocna kluba u evropskim okvirima i treci im se povremeno prikljucuje, bilo Atletiko ili Valensija ili Sevilja
Sta reci za Hetafe Rajo, Malagu Eibar....POZDRAV ZA LJUBITELJE PRIMER koji je to fudbal sa rezultatima 10-2 9-0 8-0 9-1?????

Ra

pre 7 godina

Englezi ne mogu da pariraju ostalima zato sto su se opredelili za veoma los sistem u kome se novac manje vise ravnomerno rasporedjuje. U takvoj sredini niko ne moze previse da zaostaje ali isto tako niko ne moze ni previse da odskoci. Premijer liga je liga mediokriteta. Igraju medjusobno jake duele zato sto su izjednaceni, to stvara iluziju kvaliteta i jacine, a nema ko ih nije preslisavao u Evropi. Sinoc je Viljareal izgubio utakmicu zbog neiskustva kako igraca tako i trenera. A videcemo sta ce za par nedelja da kazu doping testovi igraca Liverpula, sumnjivi su. Kolo Ture kao da se vratio u 20. godinu. Tako je i Sakho poleteo...

runner

pre 7 godina

Liverpul je uvek i vazda bio nešto posebno i nešto specifično. To nije ni ostrvski ni evropski tim to je jednostavno Liverpul i sa njim se nikada ne zna, a najopasniji je kada je sateran u rezultatski škripac. Sevilja bi u finalu, verovatno, prošla svakog drugog učesnika ovogodišnje LE ali sa Liverpulom će biti mrka kapa.

sasha

pre 7 godina

Ima i toga da engleskim klubovima LE i nije nešto zanimljiva. Slično je bilo i sa italijanskim klubovima u vreme kad je Kalčo bio najjača liga. I tad su Španci dominirali u kupu Uefa.

Mikii

pre 7 godina

Zoran@

Bilbao je ove godine pokazao kako stoje stvari sa srpskim fudbalom. Mogao je lagano da spakuje 10 komada kod kuce velikom srpskom sampionu i jedno 5,6 u gostima. Pricamo o 5,6 ekipi po snazi u Primeri. Sto se finala tice, osvaja to Sevilja. Iako su znatno slabiji nego prosle godine, oni si specijalisti za ovaj turnir.

Scholes

pre 7 godina

Kako da ne gotivis Klopa.. Liverpul ce za dve godine biti medju najjacim ekipama u Evropi, samo da ovi "genijalci" u Liverpulu imaju strpljenja s njim i da mu se ne mesaju u posao. Izgleda da cemo opet gledati borbu Liverpula i Junajteda za titulu sampiona Engleske.

bimmer

pre 7 godina

Spanska je najjaca realno, ali mi je mnogo zanimnjivije da gledam Premijer ligu, interesnatniji, dinamicniji fudbal, atmosfera fudbalska navijanje, aplauzi za svaki dobar potez, makar to bio i spasen aut ili korner, dok kod Spanaca pozoriste... Pa cak mi je i Bundes liga mnogo interesantnija od primere ( inace Bundes liga je druga po kvalitetu u Evropi a Premijer je pala na trece mesto)

premier

pre 7 godina

Dominiraju u Evropi zato sto barsa, real i atletiko pored derbija izmedju njih i jos par jacih gostovanja ostalih 70% utakmica sluzi za poboljsanje gol razlike i zbog toga sto puta odmorniji ulaze u meceve u ligi sampiona. Dok u Engleskoj klubovi koji se bore za titulu moraju posteno da se namuce i izginu i protiv fenjerasa, da ne spominjem tempo igre u Engleskoj i da imaju pored takvih skoro 40 utakmica jos dva kupa.

Ivan Nis

pre 7 godina

Od malih nogu obozavam ovaj klub, tako je i danas nakon nekoliko decenija. Imaju nesto sto ih cini posebnim. Klop je zaista udahnuo ono sto im je potrebno, da budu medju najboljima i ako to jos uvek nisu. Nadam se da vec sledece sezone mogu da se bore za tako zeljenu titulu. U finalu LE Sevilja je u blagoj prednosti zbog ogromnog iskustva i nekompletnosti sastava L'pula, ali verujem da ce Klop znati da se izbori sa ovo fantasticnom ekipom. Svakako cemo uzivati.

.

pre 7 godina

Engleska liga je bila najjaca prije 3 god kad je krenuo sunovrat engleskih klubova.....man, liv, celzi,....u ligi ne mogu doci do gornjeg dijela tabele, a u evropi ispadaju od bazela.....jos neki lester da uzme titulu pa to bi bilo kao u spaniji da rajo valjekano osvoji....

moje ime

pre 7 godina

Ako gledamo finansije i organizaciju lige, Premier liga je 10 godina ispred svih ostalih. Ako gledamo kvalitet fudbala, mora se priznati da Spanci nekako uspevaju da i sa manje novca naprave vise.

Jeste Premier liga zahtevnija (igrate svake nedelje jak mec), ali podatak da su u 19 dvomeca, samo dva puta Englezi bili bolji ipak mnogo govori.

Sta je sustina? Englezi su se opredelili za taktiku sto ravnomernijeg razvoja timova. Dakle, raspodeljuju novac 1,6:1 kada poredimo prvog i poslednjeg na tabeli. To znaci da u narednoj sezoni nijedan klub u Premier ligi nece imati budzet ispod 200, pa mozda i 250 miliona evra. Sa druge strane, Spanci imaju daleko vecu razliku izmedju najboljih i najgorih klubova u ligi. Uzmite Real i Barsu sa 600 miliona evra budzeta i uporedite sa nekim klubovima sa dna tabele koji imaju 20-ak miliona evra. Rezultat: Englezi imaju mnogo bolju ligu i prodaju TV prava daleko bolje, ali su rezultati u Evropi losiji od spanskih.

idemo dalje

pre 7 godina

Moram cestitati Liverpulu iako sam fan Mancester Junajteda, sport pre rivalstva. Ako nastave ovako kako igraju borbeno i tecno, sledece sezone su kandidat za titulu, Klop je opasan lik.

H

pre 7 godina

Ali,ali Premier liga je zanimljivija pre bi neko gledo sautempton wba nego hetafe hihon kme kme...spanska primera je ubedljivo najbolja liga na svetu i tu sva prica prestaje

Bree

pre 7 godina

Fan sam Arsenala, ali bih voleo da Liverpul uzme LE, pa da Englezi imaju 5 predstavnika u LS, kao spanci ove sezone. Bice im jako tesko, jer Sevilja zna kako se osvaja LE :)

moje ime

pre 7 godina

Ako gledamo finansije i organizaciju lige, Premier liga je 10 godina ispred svih ostalih. Ako gledamo kvalitet fudbala, mora se priznati da Spanci nekako uspevaju da i sa manje novca naprave vise.

Jeste Premier liga zahtevnija (igrate svake nedelje jak mec), ali podatak da su u 19 dvomeca, samo dva puta Englezi bili bolji ipak mnogo govori.

Sta je sustina? Englezi su se opredelili za taktiku sto ravnomernijeg razvoja timova. Dakle, raspodeljuju novac 1,6:1 kada poredimo prvog i poslednjeg na tabeli. To znaci da u narednoj sezoni nijedan klub u Premier ligi nece imati budzet ispod 200, pa mozda i 250 miliona evra. Sa druge strane, Spanci imaju daleko vecu razliku izmedju najboljih i najgorih klubova u ligi. Uzmite Real i Barsu sa 600 miliona evra budzeta i uporedite sa nekim klubovima sa dna tabele koji imaju 20-ak miliona evra. Rezultat: Englezi imaju mnogo bolju ligu i prodaju TV prava daleko bolje, ali su rezultati u Evropi losiji od spanskih.

Bree

pre 7 godina

Fan sam Arsenala, ali bih voleo da Liverpul uzme LE, pa da Englezi imaju 5 predstavnika u LS, kao spanci ove sezone. Bice im jako tesko, jer Sevilja zna kako se osvaja LE :)

idemo dalje

pre 7 godina

Moram cestitati Liverpulu iako sam fan Mancester Junajteda, sport pre rivalstva. Ako nastave ovako kako igraju borbeno i tecno, sledece sezone su kandidat za titulu, Klop je opasan lik.

.

pre 7 godina

Engleska liga je bila najjaca prije 3 god kad je krenuo sunovrat engleskih klubova.....man, liv, celzi,....u ligi ne mogu doci do gornjeg dijela tabele, a u evropi ispadaju od bazela.....jos neki lester da uzme titulu pa to bi bilo kao u spaniji da rajo valjekano osvoji....

Ivan Nis

pre 7 godina

Od malih nogu obozavam ovaj klub, tako je i danas nakon nekoliko decenija. Imaju nesto sto ih cini posebnim. Klop je zaista udahnuo ono sto im je potrebno, da budu medju najboljima i ako to jos uvek nisu. Nadam se da vec sledece sezone mogu da se bore za tako zeljenu titulu. U finalu LE Sevilja je u blagoj prednosti zbog ogromnog iskustva i nekompletnosti sastava L'pula, ali verujem da ce Klop znati da se izbori sa ovo fantasticnom ekipom. Svakako cemo uzivati.

H

pre 7 godina

Ali,ali Premier liga je zanimljivija pre bi neko gledo sautempton wba nego hetafe hihon kme kme...spanska primera je ubedljivo najbolja liga na svetu i tu sva prica prestaje

Dr

pre 7 godina

Super je sve to ali ja nikad ne bih mogao da gledam Las Palmas - Eibar, ili bilo koju utakmicu u Spaniji koja nije el klasiko ili mozda Betis - Sevilja i Real - Atletiko, eventualno Bilbao - Sosijedan i kraj. A i te utakmice su uzasno dosadne, placu, biju se, 20 zutih, pola sata prodje u lezanju. U Engleskoj mi nije dosadno da gledam kup izmedju port vejla i alkrintona.

wiener

pre 7 godina

ne vredi englezima ravnomerno deljenje novca, jer jednostavno je nemoguce stvoriti 20 jakih klubova. jedini rezultat toga je da su njihovi igraci preskupi i preplaceni. s druge strane i slabiji spanski timovi su veoma jaki (mnogi to ne kapiraju, jer ih ne gledaju), spanska liga ima i najvise domacih igraca, osvajali su trofeje i njihovi klubovi i nacionalni tim. kao sto su nemci skoro pisali, engleski klubovi se guse u sopstvenom bogatstvu.

Mile

pre 7 godina

(H, 6. maj 2016 09:52)
Umesto toga, pogledaj ManUtd - Leicester ili Chelsea - Tottenham pa to uporedi sa mečevima u Primeri gde imaš takav naboj samo u El Clasicu ili eventualno u poslednje vreme između Real Madrida i Atletico Madrida.
Spanci imaju par klubova koji su bolji od ostalih iz PL (Atletico, Real, Barsa...), ali celokupna PL je jača od Primere i to je fakat! Ako ništa drugo, bar se u PL igra muški fudbal, za razliku od padavičara iz Španije...

Luxor

pre 7 godina

Naravno da je Engleska najzanimljivija kad su sve klubove pokupovali bogati Arapi,Rusi,Tajlandjani,Amerikanci. Doveo bi i Eibar i Levante i Las Palmas nekog skupog igraca ali nemaju para i zato se mladi spanski talenti razvijaju daleko bolje nego engleski koji se tuse po drugim,trecim ligama jer u Premier ligi nemaju mjesta za razvoj. Reprezentacije su cist dokaz koja je kakva liga. Kad su Englezi napravili neki dobar rezultat. Ja pratim fudbal od 97 i ne sjecam se.Pozsrav

neutralni felsh

pre 7 godina

A ne računate to da su Sevilja i Valensija eliminisani već u grupe Lige Šampiona ove godine. I to Valensija od Genta.
(..., 06. maj 2016 10:30)


sevilja je skoro namerno "skliznula" u LE, gledavsi da zauzme trece mesto u grupi. jer su kalkulisali i videli da u LS mogu mnogo da se opeku u nokaut fazi. zato su se odlucili za "vrapca u ruci".
valensiju sa onim englezom nevilom kao trenerom ne bih da komentarisem. nevil u valensiji je kao bata djora u real madridu: recept za propast ;)

Scholes

pre 7 godina

Kako da ne gotivis Klopa.. Liverpul ce za dve godine biti medju najjacim ekipama u Evropi, samo da ovi "genijalci" u Liverpulu imaju strpljenja s njim i da mu se ne mesaju u posao. Izgleda da cemo opet gledati borbu Liverpula i Junajteda za titulu sampiona Engleske.

rosonero

pre 7 godina

Za mene je prava i jaka liga gde na titulu jurisa 5 i vise klubova. U Spaniji imate 2-3 kluba a ostali su topovsko meso.

Sa druge strane pogledajte englesku ligu od 1-10 mesta. Sve klubovi koji mogu da se bore i koji su se borili za titulu
(....., 06. maj 2016 11:41)

to se zove ujednacena liga ! a najaca liga je ona ciji predstavnici pobedjuju na kontinentalnom takmicenju (ligi sampiona) , a slozices se spanski dominiraju , duzi niz godina..

premier

pre 7 godina

Dominiraju u Evropi zato sto barsa, real i atletiko pored derbija izmedju njih i jos par jacih gostovanja ostalih 70% utakmica sluzi za poboljsanje gol razlike i zbog toga sto puta odmorniji ulaze u meceve u ligi sampiona. Dok u Engleskoj klubovi koji se bore za titulu moraju posteno da se namuce i izginu i protiv fenjerasa, da ne spominjem tempo igre u Engleskoj i da imaju pored takvih skoro 40 utakmica jos dva kupa.

.....

pre 7 godina

Za mene je prava i jaka liga gde na titulu jurisa 5 i vise klubova. U Spaniji imate 2-3 kluba a ostali su topovsko meso.

Sa druge strane pogledajte englesku ligu od 1-10 mesta. Sve klubovi koji mogu da se bore i koji su se borili za titulu

knd

pre 7 godina

Treba se poceti razlikovati najzanimljivija(premier liga) i najjaca liga (primera) vec par godina u nizu spanski timovi su uvjek u zavrsnici svih takmicenja ali sa druge strane nema nista zanimljivije od engleskog prvenstva
poz

Komsijina Krava

pre 7 godina

Kad se govori o PL gotovo se nepotrebno spominju Englezi. Njih skoro da i nema u tim ekipama.

npr u zadnjoj utakmici koju je Chelsea odigrao u Evropi jedini Englez je bio Cahill a u zadnjoj za ManCity u prvih 11 nije bio ni jedan Englez (Jamajcanin Sterling je usao s klupe)

runner

pre 7 godina

Liverpul je uvek i vazda bio nešto posebno i nešto specifično. To nije ni ostrvski ni evropski tim to je jednostavno Liverpul i sa njim se nikada ne zna, a najopasniji je kada je sateran u rezultatski škripac. Sevilja bi u finalu, verovatno, prošla svakog drugog učesnika ovogodišnje LE ali sa Liverpulom će biti mrka kapa.

Mike

pre 7 godina

Potez Firmina u drugom poluvremenu kad je predriblao Soldada je prava magija, nesto najlepse sto fudbal moze da ponudi, steta sto je toga sve manje. Inace Emre Can je odigrao fantastican mec, sve pohvale za momka.
Mislim da ce Liverpool osvojiti.

Gogzi84

pre 7 godina

moje ime svaka cast za komentar.
Jednostavno i precizno objasnjena razlika izmedju ovih liga, a ne da stalno citamo komentare tipa ko je bolji i koga je interesantnije gledati. Pozdrav

Mich

pre 7 godina

Koja spanska liga ??? imaju dva mocna kluba u evropskim okvirima i treci im se povremeno prikljucuje, bilo Atletiko ili Valensija ili Sevilja
Sta reci za Hetafe Rajo, Malagu Eibar....POZDRAV ZA LJUBITELJE PRIMER koji je to fudbal sa rezultatima 10-2 9-0 8-0 9-1?????

Leicester do titule

pre 7 godina

sjetim se izjave Cavija kad je Barsa igrala protiv Lpoola da je bio u cudu kad su domaci navijaci aplaudirali Karageru sto je napucao loptu u aut,u Spaniji vam zvizde zbog toga...to sto je liga ujednacena nije pokazatelj kvaliteta,i Crnogorska je liga ujednacena od 1-10 mjesta pa niko ne kaze da je najjaca...dovoljan pokazatelj je Lester koliko je PL "jaka"...prosetase se do titule

Mikii

pre 7 godina

Zoran@

Bilbao je ove godine pokazao kako stoje stvari sa srpskim fudbalom. Mogao je lagano da spakuje 10 komada kod kuce velikom srpskom sampionu i jedno 5,6 u gostima. Pricamo o 5,6 ekipi po snazi u Primeri. Sto se finala tice, osvaja to Sevilja. Iako su znatno slabiji nego prosle godine, oni si specijalisti za ovaj turnir.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Al ga filozofiramo.. Najjači su španjolski taj sami vrh, al im je pola lige mrtvo i poslje pola sezone borba sredine tablice je potpuno besmislena. Kod Engleza je najveća ravnoteža i najveća konkurentnost i kao pojedinačna liga je definitivno najzabavnija, najuzbudljivija pa i najteža. Borba svaku utakmicu svako protiv svakog.
Ali plaćaju ceh u Europi. Sta je bolje ? Stvar osobne preferencije. Ja uglavnom samo premiership gledam i pratim. Španjolce samo derbije.
Al gdje je serie A zavrsila? S njima smo odrastali.

Hvala, doviđenja i prijatno

pre 7 godina

U poslednjih 10 godina, španski klubovi osvajali LŠ 5 puta, engleski 2, a LE španski 6 puta, engleski 1. Pametnom dosta.

menadjer

pre 7 godina

@Leicester do titule
Poslednji put kada su igrali Barsa i Liverpool, bilo je 2007, u cetvrtfinalu LSa, kada je naravno Liverpul izbacio Barsu...

bimmer

pre 7 godina

Spanska je najjaca realno, ali mi je mnogo zanimnjivije da gledam Premijer ligu, interesnatniji, dinamicniji fudbal, atmosfera fudbalska navijanje, aplauzi za svaki dobar potez, makar to bio i spasen aut ili korner, dok kod Spanaca pozoriste... Pa cak mi je i Bundes liga mnogo interesantnija od primere ( inace Bundes liga je druga po kvalitetu u Evropi a Premijer je pala na trece mesto)

Ra

pre 7 godina

Englezi ne mogu da pariraju ostalima zato sto su se opredelili za veoma los sistem u kome se novac manje vise ravnomerno rasporedjuje. U takvoj sredini niko ne moze previse da zaostaje ali isto tako niko ne moze ni previse da odskoci. Premijer liga je liga mediokriteta. Igraju medjusobno jake duele zato sto su izjednaceni, to stvara iluziju kvaliteta i jacine, a nema ko ih nije preslisavao u Evropi. Sinoc je Viljareal izgubio utakmicu zbog neiskustva kako igraca tako i trenera. A videcemo sta ce za par nedelja da kazu doping testovi igraca Liverpula, sumnjivi su. Kolo Ture kao da se vratio u 20. godinu. Tako je i Sakho poleteo...

Flak88

pre 7 godina

al ce sad da me zatrpaju minusima, ali zar ovo nije dokaz da je Primera najbolje i najjace takmicenje?
Kakva crna Engleska, Nemacka, Italija...

Dejan

pre 7 godina

Trenutno su i Francuska i Nemacka liga daleko bolje od Engleske, o Spanskoj da ne govorimo, rezultati u Evropi zadnjih nekoliko godina sve pokazuju.
Najneizvesnija?! Engleska liga, naravno!
U stvari, Holandska, Norveska pa Engleska.

sasha

pre 7 godina

Ima i toga da engleskim klubovima LE i nije nešto zanimljiva. Slično je bilo i sa italijanskim klubovima u vreme kad je Kalčo bio najjača liga. I tad su Španci dominirali u kupu Uefa.

Jeka

pre 7 godina

Pogledajte samo ritam utakmica u Premijer ligi i uporedite ih sa onim u Primeri..Plus na to dodajte jos tri kupa koji Englezi igraju i onda se cudimo sto ih nema u zavrsnicama u Evropi.

Strale

pre 7 godina

Kako su timovi iz Primere dobili 17 od poslednjih 19 utakmica? Odmah mi pada napamet City koji je 2 puta dobio Sevilju u grupnoj fazi ove sezone.

zekan

pre 7 godina

Nije bitno ko koju ligu voli. Cinjenica je da su Spanci blago receno dominantni. Stoga ne vidim svrhu da bilo koju ligu poredite sa njima.

evy

pre 7 godina

(Jeka, 06. maj 2016 12:17)

Koja tri kupa igraju englezi? Igraju dva i to najcesce po jedan mec, dok spanci imaju jedan kup i u njemu se uvek igra po dva meca. Superkupove ne racunan. I jedni i drugi imaju po 38 kola u ligi, ko je kriv englezima sto nabijaju toliko utakmica oko nove godine i bozica

Opaaa

pre 7 godina

Spancima ide u Evropi, ali Engleska liga je mnogo kvalitetnija od spanske. U Spaniji ima 7-8 top timova, to je neosporno, ali ima isto toliko koji nisu domen najjace lige, Njukasl i Sanderlend su na korak od ispadanja i premijeršipa, al bi u Španiji bili u prvih 10, ali zato bi Levante i Hetafe bili ubedljivo ispod crte za opstanak u premijer ligi, mislim da svako ko malo bolje poznaje fudbal zna to

gunđalo

pre 7 godina

koliko je jaka španska liga ide i u prilog to što ligaški meč pred evropski meč ne igra dve trećine prvotimaca da se odmore...i tako lako pobeđuju one ispod 10. mesta

KD

pre 7 godina

Poslednji put kada su igrali Barsa i Liverpool, bilo je 2007, u cetvrtfinalu LSa, kada je naravno Liverpul izbacio Barsu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (menadjer, 6. maj 2016 14:27)
naravno prije 9 godina jer liverpool tako cesto igra ligu sampiona..svake prestupne godine

želja da se gleda Hetafe - mazohizam

pre 7 godina

To što Barselona i Real osvajaju LŠ nije dokaz da je španska liga najjača. Ipak, kome ja to da pričam. Pola vas ne zna ni pravila.

H

pre 7 godina

Ali,ali Premier liga je zanimljivija pre bi neko gledo sautempton wba nego hetafe hihon kme kme...spanska primera je ubedljivo najbolja liga na svetu i tu sva prica prestaje

.....

pre 7 godina

Za mene je prava i jaka liga gde na titulu jurisa 5 i vise klubova. U Spaniji imate 2-3 kluba a ostali su topovsko meso.

Sa druge strane pogledajte englesku ligu od 1-10 mesta. Sve klubovi koji mogu da se bore i koji su se borili za titulu

Mile

pre 7 godina

(H, 6. maj 2016 09:52)
Umesto toga, pogledaj ManUtd - Leicester ili Chelsea - Tottenham pa to uporedi sa mečevima u Primeri gde imaš takav naboj samo u El Clasicu ili eventualno u poslednje vreme između Real Madrida i Atletico Madrida.
Spanci imaju par klubova koji su bolji od ostalih iz PL (Atletico, Real, Barsa...), ali celokupna PL je jača od Primere i to je fakat! Ako ništa drugo, bar se u PL igra muški fudbal, za razliku od padavičara iz Španije...

Opaaa

pre 7 godina

Spancima ide u Evropi, ali Engleska liga je mnogo kvalitetnija od spanske. U Spaniji ima 7-8 top timova, to je neosporno, ali ima isto toliko koji nisu domen najjace lige, Njukasl i Sanderlend su na korak od ispadanja i premijeršipa, al bi u Španiji bili u prvih 10, ali zato bi Levante i Hetafe bili ubedljivo ispod crte za opstanak u premijer ligi, mislim da svako ko malo bolje poznaje fudbal zna to

Mich

pre 7 godina

Koja spanska liga ??? imaju dva mocna kluba u evropskim okvirima i treci im se povremeno prikljucuje, bilo Atletiko ili Valensija ili Sevilja
Sta reci za Hetafe Rajo, Malagu Eibar....POZDRAV ZA LJUBITELJE PRIMER koji je to fudbal sa rezultatima 10-2 9-0 8-0 9-1?????

.

pre 7 godina

Engleska liga je bila najjaca prije 3 god kad je krenuo sunovrat engleskih klubova.....man, liv, celzi,....u ligi ne mogu doci do gornjeg dijela tabele, a u evropi ispadaju od bazela.....jos neki lester da uzme titulu pa to bi bilo kao u spaniji da rajo valjekano osvoji....

Ra

pre 7 godina

Englezi ne mogu da pariraju ostalima zato sto su se opredelili za veoma los sistem u kome se novac manje vise ravnomerno rasporedjuje. U takvoj sredini niko ne moze previse da zaostaje ali isto tako niko ne moze ni previse da odskoci. Premijer liga je liga mediokriteta. Igraju medjusobno jake duele zato sto su izjednaceni, to stvara iluziju kvaliteta i jacine, a nema ko ih nije preslisavao u Evropi. Sinoc je Viljareal izgubio utakmicu zbog neiskustva kako igraca tako i trenera. A videcemo sta ce za par nedelja da kazu doping testovi igraca Liverpula, sumnjivi su. Kolo Ture kao da se vratio u 20. godinu. Tako je i Sakho poleteo...

Bree

pre 7 godina

Fan sam Arsenala, ali bih voleo da Liverpul uzme LE, pa da Englezi imaju 5 predstavnika u LS, kao spanci ove sezone. Bice im jako tesko, jer Sevilja zna kako se osvaja LE :)

premier

pre 7 godina

Dominiraju u Evropi zato sto barsa, real i atletiko pored derbija izmedju njih i jos par jacih gostovanja ostalih 70% utakmica sluzi za poboljsanje gol razlike i zbog toga sto puta odmorniji ulaze u meceve u ligi sampiona. Dok u Engleskoj klubovi koji se bore za titulu moraju posteno da se namuce i izginu i protiv fenjerasa, da ne spominjem tempo igre u Engleskoj i da imaju pored takvih skoro 40 utakmica jos dva kupa.

Dr

pre 7 godina

Super je sve to ali ja nikad ne bih mogao da gledam Las Palmas - Eibar, ili bilo koju utakmicu u Spaniji koja nije el klasiko ili mozda Betis - Sevilja i Real - Atletiko, eventualno Bilbao - Sosijedan i kraj. A i te utakmice su uzasno dosadne, placu, biju se, 20 zutih, pola sata prodje u lezanju. U Engleskoj mi nije dosadno da gledam kup izmedju port vejla i alkrintona.

želja da se gleda Hetafe - mazohizam

pre 7 godina

To što Barselona i Real osvajaju LŠ nije dokaz da je španska liga najjača. Ipak, kome ja to da pričam. Pola vas ne zna ni pravila.

moje ime

pre 7 godina

Ako gledamo finansije i organizaciju lige, Premier liga je 10 godina ispred svih ostalih. Ako gledamo kvalitet fudbala, mora se priznati da Spanci nekako uspevaju da i sa manje novca naprave vise.

Jeste Premier liga zahtevnija (igrate svake nedelje jak mec), ali podatak da su u 19 dvomeca, samo dva puta Englezi bili bolji ipak mnogo govori.

Sta je sustina? Englezi su se opredelili za taktiku sto ravnomernijeg razvoja timova. Dakle, raspodeljuju novac 1,6:1 kada poredimo prvog i poslednjeg na tabeli. To znaci da u narednoj sezoni nijedan klub u Premier ligi nece imati budzet ispod 200, pa mozda i 250 miliona evra. Sa druge strane, Spanci imaju daleko vecu razliku izmedju najboljih i najgorih klubova u ligi. Uzmite Real i Barsu sa 600 miliona evra budzeta i uporedite sa nekim klubovima sa dna tabele koji imaju 20-ak miliona evra. Rezultat: Englezi imaju mnogo bolju ligu i prodaju TV prava daleko bolje, ali su rezultati u Evropi losiji od spanskih.

Strale

pre 7 godina

Kako su timovi iz Primere dobili 17 od poslednjih 19 utakmica? Odmah mi pada napamet City koji je 2 puta dobio Sevilju u grupnoj fazi ove sezone.

idemo dalje

pre 7 godina

Moram cestitati Liverpulu iako sam fan Mancester Junajteda, sport pre rivalstva. Ako nastave ovako kako igraju borbeno i tecno, sledece sezone su kandidat za titulu, Klop je opasan lik.

Jeka

pre 7 godina

Pogledajte samo ritam utakmica u Premijer ligi i uporedite ih sa onim u Primeri..Plus na to dodajte jos tri kupa koji Englezi igraju i onda se cudimo sto ih nema u zavrsnicama u Evropi.

Leicester do titule

pre 7 godina

sjetim se izjave Cavija kad je Barsa igrala protiv Lpoola da je bio u cudu kad su domaci navijaci aplaudirali Karageru sto je napucao loptu u aut,u Spaniji vam zvizde zbog toga...to sto je liga ujednacena nije pokazatelj kvaliteta,i Crnogorska je liga ujednacena od 1-10 mjesta pa niko ne kaze da je najjaca...dovoljan pokazatelj je Lester koliko je PL "jaka"...prosetase se do titule

wiener

pre 7 godina

ne vredi englezima ravnomerno deljenje novca, jer jednostavno je nemoguce stvoriti 20 jakih klubova. jedini rezultat toga je da su njihovi igraci preskupi i preplaceni. s druge strane i slabiji spanski timovi su veoma jaki (mnogi to ne kapiraju, jer ih ne gledaju), spanska liga ima i najvise domacih igraca, osvajali su trofeje i njihovi klubovi i nacionalni tim. kao sto su nemci skoro pisali, engleski klubovi se guse u sopstvenom bogatstvu.

Ivan Nis

pre 7 godina

Od malih nogu obozavam ovaj klub, tako je i danas nakon nekoliko decenija. Imaju nesto sto ih cini posebnim. Klop je zaista udahnuo ono sto im je potrebno, da budu medju najboljima i ako to jos uvek nisu. Nadam se da vec sledece sezone mogu da se bore za tako zeljenu titulu. U finalu LE Sevilja je u blagoj prednosti zbog ogromnog iskustva i nekompletnosti sastava L'pula, ali verujem da ce Klop znati da se izbori sa ovo fantasticnom ekipom. Svakako cemo uzivati.

gunđalo

pre 7 godina

koliko je jaka španska liga ide i u prilog to što ligaški meč pred evropski meč ne igra dve trećine prvotimaca da se odmore...i tako lako pobeđuju one ispod 10. mesta

Mikii

pre 7 godina

Zoran@

Bilbao je ove godine pokazao kako stoje stvari sa srpskim fudbalom. Mogao je lagano da spakuje 10 komada kod kuce velikom srpskom sampionu i jedno 5,6 u gostima. Pricamo o 5,6 ekipi po snazi u Primeri. Sto se finala tice, osvaja to Sevilja. Iako su znatno slabiji nego prosle godine, oni si specijalisti za ovaj turnir.

menadjer

pre 7 godina

@Leicester do titule
Poslednji put kada su igrali Barsa i Liverpool, bilo je 2007, u cetvrtfinalu LSa, kada je naravno Liverpul izbacio Barsu...

sasha

pre 7 godina

Ima i toga da engleskim klubovima LE i nije nešto zanimljiva. Slično je bilo i sa italijanskim klubovima u vreme kad je Kalčo bio najjača liga. I tad su Španci dominirali u kupu Uefa.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Al ga filozofiramo.. Najjači su španjolski taj sami vrh, al im je pola lige mrtvo i poslje pola sezone borba sredine tablice je potpuno besmislena. Kod Engleza je najveća ravnoteža i najveća konkurentnost i kao pojedinačna liga je definitivno najzabavnija, najuzbudljivija pa i najteža. Borba svaku utakmicu svako protiv svakog.
Ali plaćaju ceh u Europi. Sta je bolje ? Stvar osobne preferencije. Ja uglavnom samo premiership gledam i pratim. Španjolce samo derbije.
Al gdje je serie A zavrsila? S njima smo odrastali.

bimmer

pre 7 godina

Spanska je najjaca realno, ali mi je mnogo zanimnjivije da gledam Premijer ligu, interesnatniji, dinamicniji fudbal, atmosfera fudbalska navijanje, aplauzi za svaki dobar potez, makar to bio i spasen aut ili korner, dok kod Spanaca pozoriste... Pa cak mi je i Bundes liga mnogo interesantnija od primere ( inace Bundes liga je druga po kvalitetu u Evropi a Premijer je pala na trece mesto)

Scholes

pre 7 godina

Kako da ne gotivis Klopa.. Liverpul ce za dve godine biti medju najjacim ekipama u Evropi, samo da ovi "genijalci" u Liverpulu imaju strpljenja s njim i da mu se ne mesaju u posao. Izgleda da cemo opet gledati borbu Liverpula i Junajteda za titulu sampiona Engleske.

Hvala, doviđenja i prijatno

pre 7 godina

U poslednjih 10 godina, španski klubovi osvajali LŠ 5 puta, engleski 2, a LE španski 6 puta, engleski 1. Pametnom dosta.

runner

pre 7 godina

Liverpul je uvek i vazda bio nešto posebno i nešto specifično. To nije ni ostrvski ni evropski tim to je jednostavno Liverpul i sa njim se nikada ne zna, a najopasniji je kada je sateran u rezultatski škripac. Sevilja bi u finalu, verovatno, prošla svakog drugog učesnika ovogodišnje LE ali sa Liverpulom će biti mrka kapa.

knd

pre 7 godina

Treba se poceti razlikovati najzanimljivija(premier liga) i najjaca liga (primera) vec par godina u nizu spanski timovi su uvjek u zavrsnici svih takmicenja ali sa druge strane nema nista zanimljivije od engleskog prvenstva
poz

neutralni felsh

pre 7 godina

A ne računate to da su Sevilja i Valensija eliminisani već u grupe Lige Šampiona ove godine. I to Valensija od Genta.
(..., 06. maj 2016 10:30)


sevilja je skoro namerno "skliznula" u LE, gledavsi da zauzme trece mesto u grupi. jer su kalkulisali i videli da u LS mogu mnogo da se opeku u nokaut fazi. zato su se odlucili za "vrapca u ruci".
valensiju sa onim englezom nevilom kao trenerom ne bih da komentarisem. nevil u valensiji je kao bata djora u real madridu: recept za propast ;)

Luxor

pre 7 godina

Naravno da je Engleska najzanimljivija kad su sve klubove pokupovali bogati Arapi,Rusi,Tajlandjani,Amerikanci. Doveo bi i Eibar i Levante i Las Palmas nekog skupog igraca ali nemaju para i zato se mladi spanski talenti razvijaju daleko bolje nego engleski koji se tuse po drugim,trecim ligama jer u Premier ligi nemaju mjesta za razvoj. Reprezentacije su cist dokaz koja je kakva liga. Kad su Englezi napravili neki dobar rezultat. Ja pratim fudbal od 97 i ne sjecam se.Pozsrav

Dejan

pre 7 godina

Trenutno su i Francuska i Nemacka liga daleko bolje od Engleske, o Spanskoj da ne govorimo, rezultati u Evropi zadnjih nekoliko godina sve pokazuju.
Najneizvesnija?! Engleska liga, naravno!
U stvari, Holandska, Norveska pa Engleska.

rosonero

pre 7 godina

Za mene je prava i jaka liga gde na titulu jurisa 5 i vise klubova. U Spaniji imate 2-3 kluba a ostali su topovsko meso.

Sa druge strane pogledajte englesku ligu od 1-10 mesta. Sve klubovi koji mogu da se bore i koji su se borili za titulu
(....., 06. maj 2016 11:41)

to se zove ujednacena liga ! a najaca liga je ona ciji predstavnici pobedjuju na kontinentalnom takmicenju (ligi sampiona) , a slozices se spanski dominiraju , duzi niz godina..

Mike

pre 7 godina

Potez Firmina u drugom poluvremenu kad je predriblao Soldada je prava magija, nesto najlepse sto fudbal moze da ponudi, steta sto je toga sve manje. Inace Emre Can je odigrao fantastican mec, sve pohvale za momka.
Mislim da ce Liverpool osvojiti.

Komsijina Krava

pre 7 godina

Kad se govori o PL gotovo se nepotrebno spominju Englezi. Njih skoro da i nema u tim ekipama.

npr u zadnjoj utakmici koju je Chelsea odigrao u Evropi jedini Englez je bio Cahill a u zadnjoj za ManCity u prvih 11 nije bio ni jedan Englez (Jamajcanin Sterling je usao s klupe)

KD

pre 7 godina

Poslednji put kada su igrali Barsa i Liverpool, bilo je 2007, u cetvrtfinalu LSa, kada je naravno Liverpul izbacio Barsu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (menadjer, 6. maj 2016 14:27)
naravno prije 9 godina jer liverpool tako cesto igra ligu sampiona..svake prestupne godine

Gogzi84

pre 7 godina

moje ime svaka cast za komentar.
Jednostavno i precizno objasnjena razlika izmedju ovih liga, a ne da stalno citamo komentare tipa ko je bolji i koga je interesantnije gledati. Pozdrav

Flak88

pre 7 godina

al ce sad da me zatrpaju minusima, ali zar ovo nije dokaz da je Primera najbolje i najjace takmicenje?
Kakva crna Engleska, Nemacka, Italija...

evy

pre 7 godina

(Jeka, 06. maj 2016 12:17)

Koja tri kupa igraju englezi? Igraju dva i to najcesce po jedan mec, dok spanci imaju jedan kup i u njemu se uvek igra po dva meca. Superkupove ne racunan. I jedni i drugi imaju po 38 kola u ligi, ko je kriv englezima sto nabijaju toliko utakmica oko nove godine i bozica

zekan

pre 7 godina

Nije bitno ko koju ligu voli. Cinjenica je da su Spanci blago receno dominantni. Stoga ne vidim svrhu da bilo koju ligu poredite sa njima.