Nedelja, 01.05.2016.

08:40

Sparsi ponizili Oklahomu na startu serije

Košarkaški San Antonija ponizili su Oklahomu, jednog od potajnih favorita, u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa.

Izvor: ÐN

Sparsi ponizili Oklahomu na startu serije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

NastyB

pre 7 godina

Aj da se ponadam da će mi komentar biti objavljen posle desetak uzaludno poslatih…
Pre neki dan Fox napisa da bi Oklahoma prošla GSW, što je bilo krajnje neobično od nekoga ko prati NBA. Evo, ja sam ljubitelj Oklahome i ako Tanderi izvuku dve pobede protiv Sparsa u seriji biće čudo. Nema šanse da sledeća utakmica bude ovakva, Sparsi teško da će pogađati, maltene, sve što šutnu kao sinoć, a i neki igrači Oklahome će „proraditi“, pa će biti neizvesnije. Ali krajnji ishod je već sad poznat.
A razlog tome je što Tanderi imaju dva ekstra igrača, dva relativno dobra koji su totalno van forme i 10 cepanica koji nisu ni za KSL, a kamoli NBA. Sa takvim timom nema šanse za veće domete. Da je GM Oklahome imao malo mozga da, kad već ima tri igrača sa velikim ugovorima (Durant 20+M, Vestbruk 16+M, Ibaka 12+M), sredstva rasporedi na dva-tri solidna rolplej igrača, oni dali 16+M za Kantera. I ne samo on, Singler ima skoro 5M ugovor. Morou skoro 4. Džej Ar Smit, naprimer, ima ugovor na 6M, Patrik Paterson koji je zahvalniji igrač od obakvog Ibake ima 6M. Umesto da su našli solidne igrače za nevelike pare oni strpaše sve u Kantera i otpadak iz Detroita (Singler). Razlog što neće osvojiti titulu nije trener, Donovan je dobar, Moris Čiks i Monti Vilijams imaju solidno NBA iskustvo. Za razliku od Prestlija (GM) koji je doveo dobre pojedince, ali ne i tim.

Boyka

pre 7 godina

Da je Greg trener Oklohome a ne SAS pa da se nadamnjihovom prolazu ovako tesko.KD je ocajan ove sezone nema konkretnu zavrsnicu,davi loptu konstantno.

Durant

pre 7 godina

Nije Oklahoma nista pokazala na ovoj utakmici samim tim su Spursi odigrali koliko je trebalo i razbili ih 30razlike. Nisam ocekivao ovakvu lezernost i neangazovanost, kao da su se predali posle 5min prve cetvrtine! Nemilosrdni su Spursi u pojedinim mecevima , umeju itekako da naprave blow out utakmice , setimo se pre dve sezone sa Oklahomom i Majamijem sta su radili...gledao sam prilog pre meca gde su pricali Shaq Barkley i Kenny i kad sam video sta im rade Spursi otpocetka smorio sam se zesce jer ocigledno simpatisem Okc :) dublje analize su pravili u smislu da ce biti match up Durent Lenard a od toga nista nije bilo...Durentu veoma zameraju sto ne koristi svoju visinu da igra blize kosu i uvek mu daju nekog niskog igraca da ga cuva jer mu tako lakse pariraju. Kevin uvek izvuce nizeg igraca na liniju za tri poena i onda se dribla sa njim ne bi li izgradio neku solidnu poziciju za sut?! Skroz pogresno! Idi covece blize kosu uguraj se dole i iznudi kontakt smiri tu konstantnu jurnjavu, ne mogu dva igraca isto da im igraju kad vec Westbrook forsira taj stil. On i treba tako da igra jer mu to najvise lezi al od njega zavisi dal ce Oklahoma biti pociscena 4-0 ili uneti malo neizvesnosti sto itekako mogu , imaju paklen tim koji nije iskoriscen ni 50%! Jos jedna stvar , Okc ima tri igraca preko 2.10m a Spursi vesto rotiraju sa Aldrigeom Westom i Duncanom. Prva dvojica imaju strasan sut sa poludistance, Aldrige sta vise ima mozda i najbolji sut na svetu odatle plus sto moze svasta drugo da radi. Doveden je da u potpunosti zameni Duncana i da prikazuje njegove partije od predjasnjih godina. Kako Okc njega da brani to ce biti najveci probem. Cini mi se da ce svaku da im utrpa minimum 25 i to sa dobrim FG% , tako da jedino ostaje da se zatvore suteri Green Mills i Ginobilli. Mnogo su duboki zaista nije vidjena ovakva ekipa nikad , sjajno Pop radi posao. Elem ukoliko budu lose preuzimali pick kao u prvoj ova serija ce se zavrsiti za nedelju dana. Ukoliko stegnu zube i budu odigrali muski i na svom nivou Durent i Westbrook imacemo najbolju seriju u ovoj godini. Puno pozdrava svim ljubiteljima Nba!

spree15

pre 7 godina

Ibaka je nekad bio solidan igrac, sada je na nivou Villanueve, da se dodeljuje nagrada za igraca koji je najvise stagnirao ili nazadovao Ibaka bi bio jedan od glavnih konkurenata, cak i Lance Stephenson i Josh Smith ponekad pokazu da su nekad znali da igraju kosarku dok je Ibaka konstantno katastrofalan.
Durant igra katastrofalan plej of, to se protiv Dallasa osim one epski lose utakmice nije toliko primecivalo ali da su D Will i Parsons bili zdravi mozda bi se ta serija jos uvek igrala, toliko je Oklahoma losa.
Da citiram Barkleya, ne fauliras 4 puta na sutu za 3 u celoj sezoni, OKC su to uspeli za jedno poluvreme.

Beljo

pre 7 godina

@Dejan, kazes cijela ekila Sparsa samo 8 ofanzivnih skokova od cega Bobo 3? A s cim je to usko povezano? Sa sutem? a sto ima da se hvata kad 3/4 meca se ne promasuje? A Bobo igrao kad vec je imao ko da promasi. I to u velikim kolicinama.

Damir

pre 7 godina

Rece Barkley neki dan, Ibaka moze s Aldridge-om 1na1...a Shaq 'No, hell no!' Shaq 4 naslova, a Chuck?:) Idemo Spursi, G2 udvajanje na Aldridge-u, busenje s vanjskih pozicija :) GSG!!!

Rale

pre 7 godina

Ajde sad Pejn i Vestbruk neka plesu pre meca,pomoce im sigurno taj cirkus.Najvaznije da se obuce ko klovn i izigrava istog,a to sto ih Sparsi zgazise to nema veze. Pozdravio ih Vilanueva.

VMP

pre 7 godina

ova sezona je istorijska. nikad nismo imali ovako dva dominantna tima kao sto su sparsi i gs koji igraju vanzemaljsku kosarku i pored kojih jedan klivlend sa lebronom dzejmsom ispada smesan. potencijalno finale zapada pretenduje da bude jedna od najboljih serija ikada, slozicete se, finale pre finala.

paspalj chandler

pre 7 godina

Timska odbrana braco, naravno da je Kawhi imao tu najvise posla i zasluga ali su kao tim odigrali savrsenu odbranu, za napad cu samo reci da je od prvih 25 ubacenih suteva 20 ubaceno posle asistencije, na kraju 39 asistencija, sjajno.
Ljudi se cesto sete da su Spursi imali problema sa Oklahomom u proslosti, poslednji put su od njih ispali 2012. tada je Leonard bio Rookie a Oklahoma je imala Hardena, da ne pricamo o tome da sada Spursi imaju i LaMarcusa, nisu iste ekipe. Moze OKC u najboljem slucaju da pobedi 2 utakmice.

Leo

pre 7 godina

Da li je superstar Westbrook, imao triple double?
Ma da, Kjuban je idiot, kako da ne.

Kako je lako procitati smesne ekipe poput Oklahome. Slicna je utakmica bila GSW-Houston, gde Houston kao i Oklahoma ne igra odbranu, nema trenera niti taktike. Prepotentni i namrgodjeni Westbrook i Durant, nisu toliko dobri ili bolje reci pametni, da bi mogli da pridju ovakvom SAS.
Primiti 124p u pleyoffu sa procentom suta od 60%, ne ide ako niste osrednja ekipa, sto Oklahoma i jeste. GSW je SAS pobedio odbranom, gde je jedan fizicki fantasticno spremljen Lenard, jedva zavrsio mec na nogama, jer nije mogao doci u poziciju da lako sutne, a u odbrani je morao juriti Curry-ja ili Thompsona svo vreme.
Protiv Oklahome, Lenard se skoro pa ne zamara. Brzi je, jaci od Duranta, pametniji je igrac i ne verujem da ce ga, i jednu u seriji utakmicu Durant nadigrati.
Ovde je sve bilo jasno pre pocetka serije, da Oklahoma nema sta da trazi protiv SAS.

Wlada

pre 7 godina

Oklahoma bi bila znatno opasnija ekipa da za njih igra Marjanovic umesto ovih njihovih nazovi centara, a u San Antoniju dobija minutazu samo kada je utakmica resena.

wmd

pre 7 godina

Ali sto je Oldridz,u jednom trenutku,zurio u svoju saku,kao Shaq nekada.Okc ima odlicne igrace,ali su uzasan tim,borba za prsten se svela na 3 ekipe,koje manje vise,imaju podjednake sanse sada.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 7 godina

Bravo Sparsi moji!!Dankan,Parker,Djinobili,Oldridz su sinoc bili odlicni!Idemo po titulu!!
Ako dovedemo Pol Gasola i/ili Hardena bicemo sampioni nekoliko sezona kao Juve u fuci u Italiji.Go Spurs go go go!!

Fox

pre 7 godina

Apsolutno unistena koncepcija Oklahome na pocetku meca i totalno pogubljeni igraci koji nisu imali ideju gde i sta. Posle Dalasa uopste nisu u glavama bili za mec sa Sparsima, opusteni su naleteli na zid i njihovu odbranu. Pretpostavljao sam da ce staviti Popovic Lenarda na Westbruku i tako ugusuti pokretacku snagu Oklahome, ali Donovan nije to ocekivao i bili su totalno bezidejni. Izgubljene lopte, pet faulova pri sutu za tri, ziceri i nervoza i to je sinoc bila Oklahoma. Mislim da sa druge strane niko nije odigrao onakvo prvo poluvteme kao San Antonio u napadu, narocito prva cetvrina. Podsetili su me na 2013-2014 kada su igrapi onako brzu i leprsavu kosakru u napadu. Ono ne moze ni Golden Stejt ni Klivlend da sacuva nikako. Ali onakva poluvremena se ne mogu odigrati stalno i sa onakvim sutom, Oldridz nestvarno zaista. Kao masina za ispaljivanje lopti! Ogromnu prednost ima SAS kada zapocinje seriju na domacem terenu, imaju najjaci domaci teren u ligi. Medjutim, sada da se ne javljaju odmah komentari tipa reseno je sve itd. Ovo je tek prva utakmica, i 2012. i 2014. kada su igrali prve meceve je SAS dobijao ubedljivo na domacem terenu po 20 i vise i vodio u seriji sa 2-0. Tek je pocelo, tek ce sad biti zanimljivo videti ima li odgovor Oklahome i kakav je trener Donovan i da li ce uspeti da uzvrati Popovicu drugom taktikom. Prilagodjavanje, to je najvaznije u plej off-u i da li odredjeni tim moze da se prilagodi drugom i njegovoj taktici. To je Oklahoma uspela i 2012. i 2014. kada su se vracali u seriji posle 0-2. Medjutim, tada su imali mnogo bolju klupu. Ali videcemo u nastavku kako ce sve izgledati... Sve u svemu, svaka cast za prvo poluvreme San Antonija, najjace poluvreme jedne ekipe ove godine!!!

Duxo

pre 7 godina

Dokaz da u kosarci uvek tim pobedjuje, i to ekipe sa bar 8-10 igraca u rotaciji. I GSW su pre svega tim pa tek onda skup jakih individualaca. I sa povredom njboljiih ove dve ekipe bi uz malo srece mogle do titule.

volim tacnost

pre 7 godina

"jer on ima 30 a ne 20 godina pa da vreme radi za njega"
(trepca, 1. maj 2016 10:52)

Netacno. Ima 27. Za tacno 3 i po meseca ce napuniti 28.

Mozda nekome vise koristi ovih 8 minuta, nego 28 u ekipi koja nije se nije plasirala u plejof i koja nema vrhunskog trenera i igrace.

ZAGOR

pre 7 godina

prosto je,ovakve ekipe kao GSW I SA se pojave jednom u 20 godina a ove godine se desilo cudo pa ih imamo 2u jednoj sezoni. jos pored Klivlenda koji ima neverovatnu grupu individualaca na celu sa Lebronom ni jedna druga ekipa nema sanse za titulu.

Marko

pre 7 godina

Kako je to lako kad te trenira jedan Greg Popovich.

Lepo spusti Leonarda na Westbrooka, uguši celu Oklahomu i reši utakmicu.

Čovek je genije, niko ovo nije očekivao svi su se pogubili u Oklahomi, i jednostavno nisu imali rešenje.

A kad Aldridge šutira 18-23 sta onda reci na to, i kako pobediti San Antonio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 1. maj 2016 08:54)

Pobediti ih tako sto imas zdravog i pravog Drejmonda Grina.

Mladjoni

pre 7 godina

Makabi - Skiper . Finale EL 2014. Jedino na brzaka te utakmice mogu da se setim,da me podseca na ovo prebijanje od sinoc. Koliko su samo obezglavili Oklahomu,nije bilo prijatno za gledati.
O partijama Oldridza i Lenarda ne vredi trositi reci i tastaturu.

lal

pre 7 godina

Polako ljudi igra se na cetiri pobjede. Durant i Vestbruk svakome mogu uvaliti 60-70 poena kad im ide sut. Sparsi su bili nestvarni ovaj put, takav postotak suta tesko ce ponoviti u narednim utakmicama tako da je sve moguce pa i 7 utakmica u ovom duelu

zoki

pre 7 godina

Ne mogu pojedinci protiv tima,uvek bilo I bice.
(Abalo, 01. maj 2016 09:04)

Maradona nije znao za to pravilo. To je, verovatno, kasnije uvedeno.
Salimo se, Uskrs je.
Hristos Vaskrs !

Marko

pre 7 godina

Gledao sam sta Adam i Ibaka rade!! To nisu kosarkasi ali zaista cim protivnicki cemtar krene oni nameste Lakat...ne znam stvarno tolerisanje adamsa pogotovu covek panj! Onim ramenom sa zaletom udara!

Владимир

pre 7 godina

Сретан Ускрс свим православним верницима. Не знам да ли Спарси могу на овом нивоу увек да играју али тешко да Оклахома може ишта урадити са два играча. Највероватније метла, у најбољем случају 4:1.

riverdale

pre 7 godina

da budemo realni,ovakav procenat suta i ovakvu partiju san antonio nece ponoviti,ali je potpuno tacno da je oklahoma suplja ekipa,sa dva sumnjiva all star igraca.nije mi jasno kako to da se san antonio predstavlja kao neka slaba,siromasna,ali eto ima neverovatno grega koji je savrseno uklopio te prosecne igrace,da li ste vi svesni gluposti koju svakodnevno prosipate ovde?zasto je svemocni greg doveo jednog od najboljih igraca lige,zasto je doveo martina na pola sezone,i sad se predstavlja da je to onaj stari san antonio koji na ledjima nose matori dankan i djinobili.

Panini

pre 7 godina

Oklahomine odbrane po ko zna koji put nije bilo ali ne da su igrali nego je nije bilo i plus se sasu otvorio sut ovakvo vece nece ni oni imati vise od pola utakmice imali 80% iz igre to ne pamtim da sam ikada video ali sas je odusevio i odbranom u dzep su stavili KD i rasa, leonard realno najbolji igrac lige ako gledamo obe strane terena ukoliko veliki procentima sutira i kako pametno igra a plus uvek zakljuca najbolje igrace protivnicke ekipe, majstor stvarno..realno ovakvom sasu moze samo zdrav gsw da parira i finale zapada ako se daj boze oporavi kari bice jedna od boljih serija u poslednjih nekoliko godina

dejan

pre 7 godina

Cela ekipa Sparsa je imala ukupno 5 ofanzivnih skokova od cega Bobi 3, a igrao je samo 8 minuta. Stari lisac Greg nije cak pokazao ni sve svoje karte, a opet su ih ugazili. Sta bi tek bilo da je pustio Bobija na njih. Da igra u tandemu sa Oldridzom i Kavaijem nabili bi ih 50 razlike.

trepca

pre 7 godina

Bobo imao srecu da je otislo na 30 razlike, pa ga pustili malo da igra. Ne kapiram kako moze da bude srecan u SA sa tako malom minutazom u "garbage time". jer on ima 30 a ne 20 godina pa da vreme radi za njega

laki

pre 7 godina

Negde do polovine trece cetvrtine sparsi su imali sut iz igre oko 80 %, nesto sto nisam video nikada. A posle su se malp opustili i na kraju su imali 60 %. Vredelo je ostati budan zbog ovih majstora.

drmr

pre 7 godina

goran @

Preprica tu celu prošlu sezonu, ali nisi samo napomenuo da je Klivlend je igrao bez Irvinga i Love-a finale, u kom su vodili 2-1.

S obzirom da su igrali sa 6 igrača u rotaciji, gde je Lebron igrao između 45-48 minuta, logično je bilo da neće moći da izdrži.

Nikada se ne može reći sta bi bilo kad bi bilo , ali nije gsw uopšte bio ubedljiv prošle sezone u velikom finalu, nego su na svežinu i dublju klupu (čitaj iguodala koji je bio i mvp) preokrenuli seriju u svoju korist.

Kada pišeš tako nesto, nek bude potpuno, a ne ofire da pišeš, pa ko nije bio upućen u pravo stanje stvari da pomisli svašta, možda nisi ni ti, s obzirom na komentar, ne činiš se kao da si dovoljno upućen u materiju.

Jim Beam

pre 7 godina

Durentovih 6-15 nije ocajan sut. Daleko od togo da je dobar, ali 40% iz igre nije tragicno. Problem je sto nije uzeo vise suteva jer Oklahoma zavisi od njega, ali to je produkt dobre odbrane Sparsa jer ga cuva najbolji odbrambeni igrac lige. Oklahoma su KD i RW, ostalo je limitirano. Kanter moze da da 20, ali OKC preko njega za to vreme u odbrani primi 40 sto statistika ne pokazuje, dok je Ibaka stao sa razvojem pre jedno dve-tri sezone. Ostalo je na nivou Filadelfije. Dobijaju ovo Sparsi 4-1, mozda i ciscenje padne.

Scholes

pre 7 godina

Ko ocekuje da ce Vestbruk silovanjem lopte da pobedi Sparse bolje mu je da spava i ne gubi vreme, jer ce Sparsi i ovo najverovatnije dobiti 4-0.

Apokalipsa

pre 7 godina

Da su hteli zgazili bi ih 50,60 razlike. Ali, naravno da Greg čuva nešto i za finale zapada. Sve u svemu, domaći teren San Antonia je neosvojiva tvrđava.

goran

pre 7 godina

Sparsi se ne sale i zaista su po meni jedan od najvecih kandidata za titulu u NBA pogotovo ukoliko se Kari ne oporavi do eventualnog projektovanog polufinala, cak i da se oporavi do tada pitanje je dali ce moci da igra u punom tempu,uglavnom ocekuje nas uzbudljiv rasplet ,mada da budemo iskreni ne treba otpisati ni Klivlend kojeg su prosle godine svi otpisivali nakon slabijeg skora u regularnom delu da bi oni potom u eleminacionim mecevima pregazili sve rivale da bi nakraju bili porazeni od nezaustavljivog GSW-a u finalu !

drmr

pre 7 godina

Kako je to lako kad te trenira jedan Greg Popovich.

Lepo spusti Leonarda na Westbrooka, uguši celu Oklahomu i reši utakmicu.

Čovek je genije, niko ovo nije očekivao svi su se pogubili u Oklahomi, i jednostavno nisu imali rešenje.

A kad Aldridge šutira 18-23 sta onda reci na to, i kako pobediti San Antonio.

drmr

pre 7 godina

Kako je to lako kad te trenira jedan Greg Popovich.

Lepo spusti Leonarda na Westbrooka, uguši celu Oklahomu i reši utakmicu.

Čovek je genije, niko ovo nije očekivao svi su se pogubili u Oklahomi, i jednostavno nisu imali rešenje.

A kad Aldridge šutira 18-23 sta onda reci na to, i kako pobediti San Antonio.

laki

pre 7 godina

Negde do polovine trece cetvrtine sparsi su imali sut iz igre oko 80 %, nesto sto nisam video nikada. A posle su se malp opustili i na kraju su imali 60 %. Vredelo je ostati budan zbog ovih majstora.

goran

pre 7 godina

Sparsi se ne sale i zaista su po meni jedan od najvecih kandidata za titulu u NBA pogotovo ukoliko se Kari ne oporavi do eventualnog projektovanog polufinala, cak i da se oporavi do tada pitanje je dali ce moci da igra u punom tempu,uglavnom ocekuje nas uzbudljiv rasplet ,mada da budemo iskreni ne treba otpisati ni Klivlend kojeg su prosle godine svi otpisivali nakon slabijeg skora u regularnom delu da bi oni potom u eleminacionim mecevima pregazili sve rivale da bi nakraju bili porazeni od nezaustavljivog GSW-a u finalu !

zoki

pre 7 godina

Ne mogu pojedinci protiv tima,uvek bilo I bice.
(Abalo, 01. maj 2016 09:04)

Maradona nije znao za to pravilo. To je, verovatno, kasnije uvedeno.
Salimo se, Uskrs je.
Hristos Vaskrs !

Владимир

pre 7 godina

Сретан Ускрс свим православним верницима. Не знам да ли Спарси могу на овом нивоу увек да играју али тешко да Оклахома може ишта урадити са два играча. Највероватније метла, у најбољем случају 4:1.

VMP

pre 7 godina

ova sezona je istorijska. nikad nismo imali ovako dva dominantna tima kao sto su sparsi i gs koji igraju vanzemaljsku kosarku i pored kojih jedan klivlend sa lebronom dzejmsom ispada smesan. potencijalno finale zapada pretenduje da bude jedna od najboljih serija ikada, slozicete se, finale pre finala.

Rale

pre 7 godina

Ajde sad Pejn i Vestbruk neka plesu pre meca,pomoce im sigurno taj cirkus.Najvaznije da se obuce ko klovn i izigrava istog,a to sto ih Sparsi zgazise to nema veze. Pozdravio ih Vilanueva.

riverdale

pre 7 godina

da budemo realni,ovakav procenat suta i ovakvu partiju san antonio nece ponoviti,ali je potpuno tacno da je oklahoma suplja ekipa,sa dva sumnjiva all star igraca.nije mi jasno kako to da se san antonio predstavlja kao neka slaba,siromasna,ali eto ima neverovatno grega koji je savrseno uklopio te prosecne igrace,da li ste vi svesni gluposti koju svakodnevno prosipate ovde?zasto je svemocni greg doveo jednog od najboljih igraca lige,zasto je doveo martina na pola sezone,i sad se predstavlja da je to onaj stari san antonio koji na ledjima nose matori dankan i djinobili.

Apokalipsa

pre 7 godina

Da su hteli zgazili bi ih 50,60 razlike. Ali, naravno da Greg čuva nešto i za finale zapada. Sve u svemu, domaći teren San Antonia je neosvojiva tvrđava.

Marko

pre 7 godina

Gledao sam sta Adam i Ibaka rade!! To nisu kosarkasi ali zaista cim protivnicki cemtar krene oni nameste Lakat...ne znam stvarno tolerisanje adamsa pogotovu covek panj! Onim ramenom sa zaletom udara!

Leo

pre 7 godina

Da li je superstar Westbrook, imao triple double?
Ma da, Kjuban je idiot, kako da ne.

Kako je lako procitati smesne ekipe poput Oklahome. Slicna je utakmica bila GSW-Houston, gde Houston kao i Oklahoma ne igra odbranu, nema trenera niti taktike. Prepotentni i namrgodjeni Westbrook i Durant, nisu toliko dobri ili bolje reci pametni, da bi mogli da pridju ovakvom SAS.
Primiti 124p u pleyoffu sa procentom suta od 60%, ne ide ako niste osrednja ekipa, sto Oklahoma i jeste. GSW je SAS pobedio odbranom, gde je jedan fizicki fantasticno spremljen Lenard, jedva zavrsio mec na nogama, jer nije mogao doci u poziciju da lako sutne, a u odbrani je morao juriti Curry-ja ili Thompsona svo vreme.
Protiv Oklahome, Lenard se skoro pa ne zamara. Brzi je, jaci od Duranta, pametniji je igrac i ne verujem da ce ga, i jednu u seriji utakmicu Durant nadigrati.
Ovde je sve bilo jasno pre pocetka serije, da Oklahoma nema sta da trazi protiv SAS.

Panini

pre 7 godina

Oklahomine odbrane po ko zna koji put nije bilo ali ne da su igrali nego je nije bilo i plus se sasu otvorio sut ovakvo vece nece ni oni imati vise od pola utakmice imali 80% iz igre to ne pamtim da sam ikada video ali sas je odusevio i odbranom u dzep su stavili KD i rasa, leonard realno najbolji igrac lige ako gledamo obe strane terena ukoliko veliki procentima sutira i kako pametno igra a plus uvek zakljuca najbolje igrace protivnicke ekipe, majstor stvarno..realno ovakvom sasu moze samo zdrav gsw da parira i finale zapada ako se daj boze oporavi kari bice jedna od boljih serija u poslednjih nekoliko godina

Damir

pre 7 godina

Rece Barkley neki dan, Ibaka moze s Aldridge-om 1na1...a Shaq 'No, hell no!' Shaq 4 naslova, a Chuck?:) Idemo Spursi, G2 udvajanje na Aldridge-u, busenje s vanjskih pozicija :) GSG!!!

Jim Beam

pre 7 godina

Durentovih 6-15 nije ocajan sut. Daleko od togo da je dobar, ali 40% iz igre nije tragicno. Problem je sto nije uzeo vise suteva jer Oklahoma zavisi od njega, ali to je produkt dobre odbrane Sparsa jer ga cuva najbolji odbrambeni igrac lige. Oklahoma su KD i RW, ostalo je limitirano. Kanter moze da da 20, ali OKC preko njega za to vreme u odbrani primi 40 sto statistika ne pokazuje, dok je Ibaka stao sa razvojem pre jedno dve-tri sezone. Ostalo je na nivou Filadelfije. Dobijaju ovo Sparsi 4-1, mozda i ciscenje padne.

Scholes

pre 7 godina

Ko ocekuje da ce Vestbruk silovanjem lopte da pobedi Sparse bolje mu je da spava i ne gubi vreme, jer ce Sparsi i ovo najverovatnije dobiti 4-0.

trepca

pre 7 godina

Bobo imao srecu da je otislo na 30 razlike, pa ga pustili malo da igra. Ne kapiram kako moze da bude srecan u SA sa tako malom minutazom u "garbage time". jer on ima 30 a ne 20 godina pa da vreme radi za njega

volim tacnost

pre 7 godina

"jer on ima 30 a ne 20 godina pa da vreme radi za njega"
(trepca, 1. maj 2016 10:52)

Netacno. Ima 27. Za tacno 3 i po meseca ce napuniti 28.

Mozda nekome vise koristi ovih 8 minuta, nego 28 u ekipi koja nije se nije plasirala u plejof i koja nema vrhunskog trenera i igrace.

spree15

pre 7 godina

Ibaka je nekad bio solidan igrac, sada je na nivou Villanueve, da se dodeljuje nagrada za igraca koji je najvise stagnirao ili nazadovao Ibaka bi bio jedan od glavnih konkurenata, cak i Lance Stephenson i Josh Smith ponekad pokazu da su nekad znali da igraju kosarku dok je Ibaka konstantno katastrofalan.
Durant igra katastrofalan plej of, to se protiv Dallasa osim one epski lose utakmice nije toliko primecivalo ali da su D Will i Parsons bili zdravi mozda bi se ta serija jos uvek igrala, toliko je Oklahoma losa.
Da citiram Barkleya, ne fauliras 4 puta na sutu za 3 u celoj sezoni, OKC su to uspeli za jedno poluvreme.

Mladjoni

pre 7 godina

Makabi - Skiper . Finale EL 2014. Jedino na brzaka te utakmice mogu da se setim,da me podseca na ovo prebijanje od sinoc. Koliko su samo obezglavili Oklahomu,nije bilo prijatno za gledati.
O partijama Oldridza i Lenarda ne vredi trositi reci i tastaturu.

dejan

pre 7 godina

Cela ekipa Sparsa je imala ukupno 5 ofanzivnih skokova od cega Bobi 3, a igrao je samo 8 minuta. Stari lisac Greg nije cak pokazao ni sve svoje karte, a opet su ih ugazili. Sta bi tek bilo da je pustio Bobija na njih. Da igra u tandemu sa Oldridzom i Kavaijem nabili bi ih 50 razlike.

paspalj chandler

pre 7 godina

Timska odbrana braco, naravno da je Kawhi imao tu najvise posla i zasluga ali su kao tim odigrali savrsenu odbranu, za napad cu samo reci da je od prvih 25 ubacenih suteva 20 ubaceno posle asistencije, na kraju 39 asistencija, sjajno.
Ljudi se cesto sete da su Spursi imali problema sa Oklahomom u proslosti, poslednji put su od njih ispali 2012. tada je Leonard bio Rookie a Oklahoma je imala Hardena, da ne pricamo o tome da sada Spursi imaju i LaMarcusa, nisu iste ekipe. Moze OKC u najboljem slucaju da pobedi 2 utakmice.

Durant

pre 7 godina

Nije Oklahoma nista pokazala na ovoj utakmici samim tim su Spursi odigrali koliko je trebalo i razbili ih 30razlike. Nisam ocekivao ovakvu lezernost i neangazovanost, kao da su se predali posle 5min prve cetvrtine! Nemilosrdni su Spursi u pojedinim mecevima , umeju itekako da naprave blow out utakmice , setimo se pre dve sezone sa Oklahomom i Majamijem sta su radili...gledao sam prilog pre meca gde su pricali Shaq Barkley i Kenny i kad sam video sta im rade Spursi otpocetka smorio sam se zesce jer ocigledno simpatisem Okc :) dublje analize su pravili u smislu da ce biti match up Durent Lenard a od toga nista nije bilo...Durentu veoma zameraju sto ne koristi svoju visinu da igra blize kosu i uvek mu daju nekog niskog igraca da ga cuva jer mu tako lakse pariraju. Kevin uvek izvuce nizeg igraca na liniju za tri poena i onda se dribla sa njim ne bi li izgradio neku solidnu poziciju za sut?! Skroz pogresno! Idi covece blize kosu uguraj se dole i iznudi kontakt smiri tu konstantnu jurnjavu, ne mogu dva igraca isto da im igraju kad vec Westbrook forsira taj stil. On i treba tako da igra jer mu to najvise lezi al od njega zavisi dal ce Oklahoma biti pociscena 4-0 ili uneti malo neizvesnosti sto itekako mogu , imaju paklen tim koji nije iskoriscen ni 50%! Jos jedna stvar , Okc ima tri igraca preko 2.10m a Spursi vesto rotiraju sa Aldrigeom Westom i Duncanom. Prva dvojica imaju strasan sut sa poludistance, Aldrige sta vise ima mozda i najbolji sut na svetu odatle plus sto moze svasta drugo da radi. Doveden je da u potpunosti zameni Duncana i da prikazuje njegove partije od predjasnjih godina. Kako Okc njega da brani to ce biti najveci probem. Cini mi se da ce svaku da im utrpa minimum 25 i to sa dobrim FG% , tako da jedino ostaje da se zatvore suteri Green Mills i Ginobilli. Mnogo su duboki zaista nije vidjena ovakva ekipa nikad , sjajno Pop radi posao. Elem ukoliko budu lose preuzimali pick kao u prvoj ova serija ce se zavrsiti za nedelju dana. Ukoliko stegnu zube i budu odigrali muski i na svom nivou Durent i Westbrook imacemo najbolju seriju u ovoj godini. Puno pozdrava svim ljubiteljima Nba!

ZAGOR

pre 7 godina

prosto je,ovakve ekipe kao GSW I SA se pojave jednom u 20 godina a ove godine se desilo cudo pa ih imamo 2u jednoj sezoni. jos pored Klivlenda koji ima neverovatnu grupu individualaca na celu sa Lebronom ni jedna druga ekipa nema sanse za titulu.

drmr

pre 7 godina

goran @

Preprica tu celu prošlu sezonu, ali nisi samo napomenuo da je Klivlend je igrao bez Irvinga i Love-a finale, u kom su vodili 2-1.

S obzirom da su igrali sa 6 igrača u rotaciji, gde je Lebron igrao između 45-48 minuta, logično je bilo da neće moći da izdrži.

Nikada se ne može reći sta bi bilo kad bi bilo , ali nije gsw uopšte bio ubedljiv prošle sezone u velikom finalu, nego su na svežinu i dublju klupu (čitaj iguodala koji je bio i mvp) preokrenuli seriju u svoju korist.

Kada pišeš tako nesto, nek bude potpuno, a ne ofire da pišeš, pa ko nije bio upućen u pravo stanje stvari da pomisli svašta, možda nisi ni ti, s obzirom na komentar, ne činiš se kao da si dovoljno upućen u materiju.

Fox

pre 7 godina

Apsolutno unistena koncepcija Oklahome na pocetku meca i totalno pogubljeni igraci koji nisu imali ideju gde i sta. Posle Dalasa uopste nisu u glavama bili za mec sa Sparsima, opusteni su naleteli na zid i njihovu odbranu. Pretpostavljao sam da ce staviti Popovic Lenarda na Westbruku i tako ugusuti pokretacku snagu Oklahome, ali Donovan nije to ocekivao i bili su totalno bezidejni. Izgubljene lopte, pet faulova pri sutu za tri, ziceri i nervoza i to je sinoc bila Oklahoma. Mislim da sa druge strane niko nije odigrao onakvo prvo poluvteme kao San Antonio u napadu, narocito prva cetvrina. Podsetili su me na 2013-2014 kada su igrapi onako brzu i leprsavu kosakru u napadu. Ono ne moze ni Golden Stejt ni Klivlend da sacuva nikako. Ali onakva poluvremena se ne mogu odigrati stalno i sa onakvim sutom, Oldridz nestvarno zaista. Kao masina za ispaljivanje lopti! Ogromnu prednost ima SAS kada zapocinje seriju na domacem terenu, imaju najjaci domaci teren u ligi. Medjutim, sada da se ne javljaju odmah komentari tipa reseno je sve itd. Ovo je tek prva utakmica, i 2012. i 2014. kada su igrali prve meceve je SAS dobijao ubedljivo na domacem terenu po 20 i vise i vodio u seriji sa 2-0. Tek je pocelo, tek ce sad biti zanimljivo videti ima li odgovor Oklahome i kakav je trener Donovan i da li ce uspeti da uzvrati Popovicu drugom taktikom. Prilagodjavanje, to je najvaznije u plej off-u i da li odredjeni tim moze da se prilagodi drugom i njegovoj taktici. To je Oklahoma uspela i 2012. i 2014. kada su se vracali u seriji posle 0-2. Medjutim, tada su imali mnogo bolju klupu. Ali videcemo u nastavku kako ce sve izgledati... Sve u svemu, svaka cast za prvo poluvreme San Antonija, najjace poluvreme jedne ekipe ove godine!!!

lal

pre 7 godina

Polako ljudi igra se na cetiri pobjede. Durant i Vestbruk svakome mogu uvaliti 60-70 poena kad im ide sut. Sparsi su bili nestvarni ovaj put, takav postotak suta tesko ce ponoviti u narednim utakmicama tako da je sve moguce pa i 7 utakmica u ovom duelu

Boyka

pre 7 godina

Da je Greg trener Oklohome a ne SAS pa da se nadamnjihovom prolazu ovako tesko.KD je ocajan ove sezone nema konkretnu zavrsnicu,davi loptu konstantno.

Beljo

pre 7 godina

@Dejan, kazes cijela ekila Sparsa samo 8 ofanzivnih skokova od cega Bobo 3? A s cim je to usko povezano? Sa sutem? a sto ima da se hvata kad 3/4 meca se ne promasuje? A Bobo igrao kad vec je imao ko da promasi. I to u velikim kolicinama.

NastyB

pre 7 godina

Aj da se ponadam da će mi komentar biti objavljen posle desetak uzaludno poslatih…
Pre neki dan Fox napisa da bi Oklahoma prošla GSW, što je bilo krajnje neobično od nekoga ko prati NBA. Evo, ja sam ljubitelj Oklahome i ako Tanderi izvuku dve pobede protiv Sparsa u seriji biće čudo. Nema šanse da sledeća utakmica bude ovakva, Sparsi teško da će pogađati, maltene, sve što šutnu kao sinoć, a i neki igrači Oklahome će „proraditi“, pa će biti neizvesnije. Ali krajnji ishod je već sad poznat.
A razlog tome je što Tanderi imaju dva ekstra igrača, dva relativno dobra koji su totalno van forme i 10 cepanica koji nisu ni za KSL, a kamoli NBA. Sa takvim timom nema šanse za veće domete. Da je GM Oklahome imao malo mozga da, kad već ima tri igrača sa velikim ugovorima (Durant 20+M, Vestbruk 16+M, Ibaka 12+M), sredstva rasporedi na dva-tri solidna rolplej igrača, oni dali 16+M za Kantera. I ne samo on, Singler ima skoro 5M ugovor. Morou skoro 4. Džej Ar Smit, naprimer, ima ugovor na 6M, Patrik Paterson koji je zahvalniji igrač od obakvog Ibake ima 6M. Umesto da su našli solidne igrače za nevelike pare oni strpaše sve u Kantera i otpadak iz Detroita (Singler). Razlog što neće osvojiti titulu nije trener, Donovan je dobar, Moris Čiks i Monti Vilijams imaju solidno NBA iskustvo. Za razliku od Prestlija (GM) koji je doveo dobre pojedince, ali ne i tim.

wmd

pre 7 godina

Ali sto je Oldridz,u jednom trenutku,zurio u svoju saku,kao Shaq nekada.Okc ima odlicne igrace,ali su uzasan tim,borba za prsten se svela na 3 ekipe,koje manje vise,imaju podjednake sanse sada.

Marko

pre 7 godina

Kako je to lako kad te trenira jedan Greg Popovich.

Lepo spusti Leonarda na Westbrooka, uguši celu Oklahomu i reši utakmicu.

Čovek je genije, niko ovo nije očekivao svi su se pogubili u Oklahomi, i jednostavno nisu imali rešenje.

A kad Aldridge šutira 18-23 sta onda reci na to, i kako pobediti San Antonio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 1. maj 2016 08:54)

Pobediti ih tako sto imas zdravog i pravog Drejmonda Grina.

Duxo

pre 7 godina

Dokaz da u kosarci uvek tim pobedjuje, i to ekipe sa bar 8-10 igraca u rotaciji. I GSW su pre svega tim pa tek onda skup jakih individualaca. I sa povredom njboljiih ove dve ekipe bi uz malo srece mogle do titule.

Wlada

pre 7 godina

Oklahoma bi bila znatno opasnija ekipa da za njih igra Marjanovic umesto ovih njihovih nazovi centara, a u San Antoniju dobija minutazu samo kada je utakmica resena.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 7 godina

Bravo Sparsi moji!!Dankan,Parker,Djinobili,Oldridz su sinoc bili odlicni!Idemo po titulu!!
Ako dovedemo Pol Gasola i/ili Hardena bicemo sampioni nekoliko sezona kao Juve u fuci u Italiji.Go Spurs go go go!!

trepca

pre 7 godina

Bobo imao srecu da je otislo na 30 razlike, pa ga pustili malo da igra. Ne kapiram kako moze da bude srecan u SA sa tako malom minutazom u "garbage time". jer on ima 30 a ne 20 godina pa da vreme radi za njega

Struja neuspesni brejkdenser

pre 7 godina

Bravo Sparsi moji!!Dankan,Parker,Djinobili,Oldridz su sinoc bili odlicni!Idemo po titulu!!
Ako dovedemo Pol Gasola i/ili Hardena bicemo sampioni nekoliko sezona kao Juve u fuci u Italiji.Go Spurs go go go!!

dejan

pre 7 godina

Cela ekipa Sparsa je imala ukupno 5 ofanzivnih skokova od cega Bobi 3, a igrao je samo 8 minuta. Stari lisac Greg nije cak pokazao ni sve svoje karte, a opet su ih ugazili. Sta bi tek bilo da je pustio Bobija na njih. Da igra u tandemu sa Oldridzom i Kavaijem nabili bi ih 50 razlike.

lal

pre 7 godina

Polako ljudi igra se na cetiri pobjede. Durant i Vestbruk svakome mogu uvaliti 60-70 poena kad im ide sut. Sparsi su bili nestvarni ovaj put, takav postotak suta tesko ce ponoviti u narednim utakmicama tako da je sve moguce pa i 7 utakmica u ovom duelu

Marko

pre 7 godina

Kako je to lako kad te trenira jedan Greg Popovich.

Lepo spusti Leonarda na Westbrooka, uguši celu Oklahomu i reši utakmicu.

Čovek je genije, niko ovo nije očekivao svi su se pogubili u Oklahomi, i jednostavno nisu imali rešenje.

A kad Aldridge šutira 18-23 sta onda reci na to, i kako pobediti San Antonio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 1. maj 2016 08:54)

Pobediti ih tako sto imas zdravog i pravog Drejmonda Grina.

Wlada

pre 7 godina

Oklahoma bi bila znatno opasnija ekipa da za njih igra Marjanovic umesto ovih njihovih nazovi centara, a u San Antoniju dobija minutazu samo kada je utakmica resena.

riverdale

pre 7 godina

da budemo realni,ovakav procenat suta i ovakvu partiju san antonio nece ponoviti,ali je potpuno tacno da je oklahoma suplja ekipa,sa dva sumnjiva all star igraca.nije mi jasno kako to da se san antonio predstavlja kao neka slaba,siromasna,ali eto ima neverovatno grega koji je savrseno uklopio te prosecne igrace,da li ste vi svesni gluposti koju svakodnevno prosipate ovde?zasto je svemocni greg doveo jednog od najboljih igraca lige,zasto je doveo martina na pola sezone,i sad se predstavlja da je to onaj stari san antonio koji na ledjima nose matori dankan i djinobili.

goran

pre 7 godina

Sparsi se ne sale i zaista su po meni jedan od najvecih kandidata za titulu u NBA pogotovo ukoliko se Kari ne oporavi do eventualnog projektovanog polufinala, cak i da se oporavi do tada pitanje je dali ce moci da igra u punom tempu,uglavnom ocekuje nas uzbudljiv rasplet ,mada da budemo iskreni ne treba otpisati ni Klivlend kojeg su prosle godine svi otpisivali nakon slabijeg skora u regularnom delu da bi oni potom u eleminacionim mecevima pregazili sve rivale da bi nakraju bili porazeni od nezaustavljivog GSW-a u finalu !

drmr

pre 7 godina

Kako je to lako kad te trenira jedan Greg Popovich.

Lepo spusti Leonarda na Westbrooka, uguši celu Oklahomu i reši utakmicu.

Čovek je genije, niko ovo nije očekivao svi su se pogubili u Oklahomi, i jednostavno nisu imali rešenje.

A kad Aldridge šutira 18-23 sta onda reci na to, i kako pobediti San Antonio.

zoki

pre 7 godina

Ne mogu pojedinci protiv tima,uvek bilo I bice.
(Abalo, 01. maj 2016 09:04)

Maradona nije znao za to pravilo. To je, verovatno, kasnije uvedeno.
Salimo se, Uskrs je.
Hristos Vaskrs !

Rale

pre 7 godina

Ajde sad Pejn i Vestbruk neka plesu pre meca,pomoce im sigurno taj cirkus.Najvaznije da se obuce ko klovn i izigrava istog,a to sto ih Sparsi zgazise to nema veze. Pozdravio ih Vilanueva.

drmr

pre 7 godina

goran @

Preprica tu celu prošlu sezonu, ali nisi samo napomenuo da je Klivlend je igrao bez Irvinga i Love-a finale, u kom su vodili 2-1.

S obzirom da su igrali sa 6 igrača u rotaciji, gde je Lebron igrao između 45-48 minuta, logično je bilo da neće moći da izdrži.

Nikada se ne može reći sta bi bilo kad bi bilo , ali nije gsw uopšte bio ubedljiv prošle sezone u velikom finalu, nego su na svežinu i dublju klupu (čitaj iguodala koji je bio i mvp) preokrenuli seriju u svoju korist.

Kada pišeš tako nesto, nek bude potpuno, a ne ofire da pišeš, pa ko nije bio upućen u pravo stanje stvari da pomisli svašta, možda nisi ni ti, s obzirom na komentar, ne činiš se kao da si dovoljno upućen u materiju.

Владимир

pre 7 godina

Сретан Ускрс свим православним верницима. Не знам да ли Спарси могу на овом нивоу увек да играју али тешко да Оклахома може ишта урадити са два играча. Највероватније метла, у најбољем случају 4:1.

VMP

pre 7 godina

ova sezona je istorijska. nikad nismo imali ovako dva dominantna tima kao sto su sparsi i gs koji igraju vanzemaljsku kosarku i pored kojih jedan klivlend sa lebronom dzejmsom ispada smesan. potencijalno finale zapada pretenduje da bude jedna od najboljih serija ikada, slozicete se, finale pre finala.

laki

pre 7 godina

Negde do polovine trece cetvrtine sparsi su imali sut iz igre oko 80 %, nesto sto nisam video nikada. A posle su se malp opustili i na kraju su imali 60 %. Vredelo je ostati budan zbog ovih majstora.

Mladjoni

pre 7 godina

Makabi - Skiper . Finale EL 2014. Jedino na brzaka te utakmice mogu da se setim,da me podseca na ovo prebijanje od sinoc. Koliko su samo obezglavili Oklahomu,nije bilo prijatno za gledati.
O partijama Oldridza i Lenarda ne vredi trositi reci i tastaturu.

Apokalipsa

pre 7 godina

Da su hteli zgazili bi ih 50,60 razlike. Ali, naravno da Greg čuva nešto i za finale zapada. Sve u svemu, domaći teren San Antonia je neosvojiva tvrđava.

Marko

pre 7 godina

Gledao sam sta Adam i Ibaka rade!! To nisu kosarkasi ali zaista cim protivnicki cemtar krene oni nameste Lakat...ne znam stvarno tolerisanje adamsa pogotovu covek panj! Onim ramenom sa zaletom udara!

Scholes

pre 7 godina

Ko ocekuje da ce Vestbruk silovanjem lopte da pobedi Sparse bolje mu je da spava i ne gubi vreme, jer ce Sparsi i ovo najverovatnije dobiti 4-0.

Panini

pre 7 godina

Oklahomine odbrane po ko zna koji put nije bilo ali ne da su igrali nego je nije bilo i plus se sasu otvorio sut ovakvo vece nece ni oni imati vise od pola utakmice imali 80% iz igre to ne pamtim da sam ikada video ali sas je odusevio i odbranom u dzep su stavili KD i rasa, leonard realno najbolji igrac lige ako gledamo obe strane terena ukoliko veliki procentima sutira i kako pametno igra a plus uvek zakljuca najbolje igrace protivnicke ekipe, majstor stvarno..realno ovakvom sasu moze samo zdrav gsw da parira i finale zapada ako se daj boze oporavi kari bice jedna od boljih serija u poslednjih nekoliko godina

Damir

pre 7 godina

Rece Barkley neki dan, Ibaka moze s Aldridge-om 1na1...a Shaq 'No, hell no!' Shaq 4 naslova, a Chuck?:) Idemo Spursi, G2 udvajanje na Aldridge-u, busenje s vanjskih pozicija :) GSG!!!

Fox

pre 7 godina

Apsolutno unistena koncepcija Oklahome na pocetku meca i totalno pogubljeni igraci koji nisu imali ideju gde i sta. Posle Dalasa uopste nisu u glavama bili za mec sa Sparsima, opusteni su naleteli na zid i njihovu odbranu. Pretpostavljao sam da ce staviti Popovic Lenarda na Westbruku i tako ugusuti pokretacku snagu Oklahome, ali Donovan nije to ocekivao i bili su totalno bezidejni. Izgubljene lopte, pet faulova pri sutu za tri, ziceri i nervoza i to je sinoc bila Oklahoma. Mislim da sa druge strane niko nije odigrao onakvo prvo poluvteme kao San Antonio u napadu, narocito prva cetvrina. Podsetili su me na 2013-2014 kada su igrapi onako brzu i leprsavu kosakru u napadu. Ono ne moze ni Golden Stejt ni Klivlend da sacuva nikako. Ali onakva poluvremena se ne mogu odigrati stalno i sa onakvim sutom, Oldridz nestvarno zaista. Kao masina za ispaljivanje lopti! Ogromnu prednost ima SAS kada zapocinje seriju na domacem terenu, imaju najjaci domaci teren u ligi. Medjutim, sada da se ne javljaju odmah komentari tipa reseno je sve itd. Ovo je tek prva utakmica, i 2012. i 2014. kada su igrali prve meceve je SAS dobijao ubedljivo na domacem terenu po 20 i vise i vodio u seriji sa 2-0. Tek je pocelo, tek ce sad biti zanimljivo videti ima li odgovor Oklahome i kakav je trener Donovan i da li ce uspeti da uzvrati Popovicu drugom taktikom. Prilagodjavanje, to je najvaznije u plej off-u i da li odredjeni tim moze da se prilagodi drugom i njegovoj taktici. To je Oklahoma uspela i 2012. i 2014. kada su se vracali u seriji posle 0-2. Medjutim, tada su imali mnogo bolju klupu. Ali videcemo u nastavku kako ce sve izgledati... Sve u svemu, svaka cast za prvo poluvreme San Antonija, najjace poluvreme jedne ekipe ove godine!!!

Leo

pre 7 godina

Da li je superstar Westbrook, imao triple double?
Ma da, Kjuban je idiot, kako da ne.

Kako je lako procitati smesne ekipe poput Oklahome. Slicna je utakmica bila GSW-Houston, gde Houston kao i Oklahoma ne igra odbranu, nema trenera niti taktike. Prepotentni i namrgodjeni Westbrook i Durant, nisu toliko dobri ili bolje reci pametni, da bi mogli da pridju ovakvom SAS.
Primiti 124p u pleyoffu sa procentom suta od 60%, ne ide ako niste osrednja ekipa, sto Oklahoma i jeste. GSW je SAS pobedio odbranom, gde je jedan fizicki fantasticno spremljen Lenard, jedva zavrsio mec na nogama, jer nije mogao doci u poziciju da lako sutne, a u odbrani je morao juriti Curry-ja ili Thompsona svo vreme.
Protiv Oklahome, Lenard se skoro pa ne zamara. Brzi je, jaci od Duranta, pametniji je igrac i ne verujem da ce ga, i jednu u seriji utakmicu Durant nadigrati.
Ovde je sve bilo jasno pre pocetka serije, da Oklahoma nema sta da trazi protiv SAS.

Jim Beam

pre 7 godina

Durentovih 6-15 nije ocajan sut. Daleko od togo da je dobar, ali 40% iz igre nije tragicno. Problem je sto nije uzeo vise suteva jer Oklahoma zavisi od njega, ali to je produkt dobre odbrane Sparsa jer ga cuva najbolji odbrambeni igrac lige. Oklahoma su KD i RW, ostalo je limitirano. Kanter moze da da 20, ali OKC preko njega za to vreme u odbrani primi 40 sto statistika ne pokazuje, dok je Ibaka stao sa razvojem pre jedno dve-tri sezone. Ostalo je na nivou Filadelfije. Dobijaju ovo Sparsi 4-1, mozda i ciscenje padne.

paspalj chandler

pre 7 godina

Timska odbrana braco, naravno da je Kawhi imao tu najvise posla i zasluga ali su kao tim odigrali savrsenu odbranu, za napad cu samo reci da je od prvih 25 ubacenih suteva 20 ubaceno posle asistencije, na kraju 39 asistencija, sjajno.
Ljudi se cesto sete da su Spursi imali problema sa Oklahomom u proslosti, poslednji put su od njih ispali 2012. tada je Leonard bio Rookie a Oklahoma je imala Hardena, da ne pricamo o tome da sada Spursi imaju i LaMarcusa, nisu iste ekipe. Moze OKC u najboljem slucaju da pobedi 2 utakmice.

Beljo

pre 7 godina

@Dejan, kazes cijela ekila Sparsa samo 8 ofanzivnih skokova od cega Bobo 3? A s cim je to usko povezano? Sa sutem? a sto ima da se hvata kad 3/4 meca se ne promasuje? A Bobo igrao kad vec je imao ko da promasi. I to u velikim kolicinama.

NastyB

pre 7 godina

Aj da se ponadam da će mi komentar biti objavljen posle desetak uzaludno poslatih…
Pre neki dan Fox napisa da bi Oklahoma prošla GSW, što je bilo krajnje neobično od nekoga ko prati NBA. Evo, ja sam ljubitelj Oklahome i ako Tanderi izvuku dve pobede protiv Sparsa u seriji biće čudo. Nema šanse da sledeća utakmica bude ovakva, Sparsi teško da će pogađati, maltene, sve što šutnu kao sinoć, a i neki igrači Oklahome će „proraditi“, pa će biti neizvesnije. Ali krajnji ishod je već sad poznat.
A razlog tome je što Tanderi imaju dva ekstra igrača, dva relativno dobra koji su totalno van forme i 10 cepanica koji nisu ni za KSL, a kamoli NBA. Sa takvim timom nema šanse za veće domete. Da je GM Oklahome imao malo mozga da, kad već ima tri igrača sa velikim ugovorima (Durant 20+M, Vestbruk 16+M, Ibaka 12+M), sredstva rasporedi na dva-tri solidna rolplej igrača, oni dali 16+M za Kantera. I ne samo on, Singler ima skoro 5M ugovor. Morou skoro 4. Džej Ar Smit, naprimer, ima ugovor na 6M, Patrik Paterson koji je zahvalniji igrač od obakvog Ibake ima 6M. Umesto da su našli solidne igrače za nevelike pare oni strpaše sve u Kantera i otpadak iz Detroita (Singler). Razlog što neće osvojiti titulu nije trener, Donovan je dobar, Moris Čiks i Monti Vilijams imaju solidno NBA iskustvo. Za razliku od Prestlija (GM) koji je doveo dobre pojedince, ali ne i tim.

Duxo

pre 7 godina

Dokaz da u kosarci uvek tim pobedjuje, i to ekipe sa bar 8-10 igraca u rotaciji. I GSW su pre svega tim pa tek onda skup jakih individualaca. I sa povredom njboljiih ove dve ekipe bi uz malo srece mogle do titule.

wmd

pre 7 godina

Ali sto je Oldridz,u jednom trenutku,zurio u svoju saku,kao Shaq nekada.Okc ima odlicne igrace,ali su uzasan tim,borba za prsten se svela na 3 ekipe,koje manje vise,imaju podjednake sanse sada.

ZAGOR

pre 7 godina

prosto je,ovakve ekipe kao GSW I SA se pojave jednom u 20 godina a ove godine se desilo cudo pa ih imamo 2u jednoj sezoni. jos pored Klivlenda koji ima neverovatnu grupu individualaca na celu sa Lebronom ni jedna druga ekipa nema sanse za titulu.

Durant

pre 7 godina

Nije Oklahoma nista pokazala na ovoj utakmici samim tim su Spursi odigrali koliko je trebalo i razbili ih 30razlike. Nisam ocekivao ovakvu lezernost i neangazovanost, kao da su se predali posle 5min prve cetvrtine! Nemilosrdni su Spursi u pojedinim mecevima , umeju itekako da naprave blow out utakmice , setimo se pre dve sezone sa Oklahomom i Majamijem sta su radili...gledao sam prilog pre meca gde su pricali Shaq Barkley i Kenny i kad sam video sta im rade Spursi otpocetka smorio sam se zesce jer ocigledno simpatisem Okc :) dublje analize su pravili u smislu da ce biti match up Durent Lenard a od toga nista nije bilo...Durentu veoma zameraju sto ne koristi svoju visinu da igra blize kosu i uvek mu daju nekog niskog igraca da ga cuva jer mu tako lakse pariraju. Kevin uvek izvuce nizeg igraca na liniju za tri poena i onda se dribla sa njim ne bi li izgradio neku solidnu poziciju za sut?! Skroz pogresno! Idi covece blize kosu uguraj se dole i iznudi kontakt smiri tu konstantnu jurnjavu, ne mogu dva igraca isto da im igraju kad vec Westbrook forsira taj stil. On i treba tako da igra jer mu to najvise lezi al od njega zavisi dal ce Oklahoma biti pociscena 4-0 ili uneti malo neizvesnosti sto itekako mogu , imaju paklen tim koji nije iskoriscen ni 50%! Jos jedna stvar , Okc ima tri igraca preko 2.10m a Spursi vesto rotiraju sa Aldrigeom Westom i Duncanom. Prva dvojica imaju strasan sut sa poludistance, Aldrige sta vise ima mozda i najbolji sut na svetu odatle plus sto moze svasta drugo da radi. Doveden je da u potpunosti zameni Duncana i da prikazuje njegove partije od predjasnjih godina. Kako Okc njega da brani to ce biti najveci probem. Cini mi se da ce svaku da im utrpa minimum 25 i to sa dobrim FG% , tako da jedino ostaje da se zatvore suteri Green Mills i Ginobilli. Mnogo su duboki zaista nije vidjena ovakva ekipa nikad , sjajno Pop radi posao. Elem ukoliko budu lose preuzimali pick kao u prvoj ova serija ce se zavrsiti za nedelju dana. Ukoliko stegnu zube i budu odigrali muski i na svom nivou Durent i Westbrook imacemo najbolju seriju u ovoj godini. Puno pozdrava svim ljubiteljima Nba!

volim tacnost

pre 7 godina

"jer on ima 30 a ne 20 godina pa da vreme radi za njega"
(trepca, 1. maj 2016 10:52)

Netacno. Ima 27. Za tacno 3 i po meseca ce napuniti 28.

Mozda nekome vise koristi ovih 8 minuta, nego 28 u ekipi koja nije se nije plasirala u plejof i koja nema vrhunskog trenera i igrace.

spree15

pre 7 godina

Ibaka je nekad bio solidan igrac, sada je na nivou Villanueve, da se dodeljuje nagrada za igraca koji je najvise stagnirao ili nazadovao Ibaka bi bio jedan od glavnih konkurenata, cak i Lance Stephenson i Josh Smith ponekad pokazu da su nekad znali da igraju kosarku dok je Ibaka konstantno katastrofalan.
Durant igra katastrofalan plej of, to se protiv Dallasa osim one epski lose utakmice nije toliko primecivalo ali da su D Will i Parsons bili zdravi mozda bi se ta serija jos uvek igrala, toliko je Oklahoma losa.
Da citiram Barkleya, ne fauliras 4 puta na sutu za 3 u celoj sezoni, OKC su to uspeli za jedno poluvreme.

Boyka

pre 7 godina

Da je Greg trener Oklohome a ne SAS pa da se nadamnjihovom prolazu ovako tesko.KD je ocajan ove sezone nema konkretnu zavrsnicu,davi loptu konstantno.