Subota, 30.04.2016.

12:30

Pre 23 godine: Vrisak Monike i teror na terenu

Na današnji dan pre 23 godine dogodio se jedan od najmračnijih trenutaka u istoriji sporta kada je prekinuta karijera velike Monike Seleš.

Izvor: ÐN

Pre 23 godine: Vrisak Monike i teror na terenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodjanka

pre 7 godina

Monika Seleš je bila ponos tadašnje Jugoslavije,MADJARICA po rodjenju i po krvi,ali pre svega VOJVODJANKA I JUGOSLOVENKA.Svi smo joj se divili i drago mi je da još uvek ponekad posećuje svoj rodni NOVI SAD I VOJVODINU.

dr Terzic

pre 7 godina

Napred No11e do titule!
(Smilica, 30. april 2016 14:22)

lepo si napisao, uskoro će biti 11. na listi
(Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 30. april 2016 14:43)

Au kako je tebi Nole Zvezdas nabio komplekse, za ceo zivot!
(drug Vucela, 30. april 2016 19:07)

Kakve veze Novak ima sa crvenom zvezdom ?

adem

pre 7 godina

secam se da sam gledao jos tada tenis, ne ovako aktivno i sa paznjom, ali sam ga gledao. zelim reci da ako je tenis imao nekoga sa ogromnim talentom, to je bila monika seles. niko nije imao takav bum, niti ce imati. novak je daleko iza nje po uspehu, i ne samo on nego i svi ostali. zaista steta za sport, ali desilo se ne ponovilo se.

spin

pre 7 godina

Hehehe..."Srpski koreni"-ma hajte molim vas: Madjarica iz Vojvodine. Kada se prave uspesi, onda su "srpski koreni", a posle se sunarodnicima nude sendvici za put do Madjarske...
(Sremac, 30. april 2016 16:34)

Kakvi sendvici, dajte narikace zar i na ovu vest morate vasu dnevnu dozu kukanja da prosipate? Svako ko se seca Monike zna se koliko je ponosno nastupala pod zastavom Jugoslavije, da je uzela neku drugu nista joj se ne bi desilo. I njoj su se Britanci rugali, objavljivali sramotne karikature zbog njenih uzvika tokom meceva, posle su se sve teniserke derale ali to im nije smetalo.

nikol dz femija

pre 7 godina

ISKRENO SE NADAM DA CE MOJ KOMENATAR BITI OBJAVLJEN, a zasto ne bi, a i zasluzila sam, zar ne, pa necu sumnjati.

GLEDALA SAM MEC.

Monika Seles, dopadalo se to nekom ili ne, DOLAZILA JE IZ SRBIJE, i Monika je rodjena u Srbiji, kao i njeni roditelji i kao njeni baka i deka, PA MONIKA JESTE I SRPKINJA PO RODJENJU A I PO SASTAVU SVOJE KRVI - jeste, igrala je pod zastavo tadasnje drzave ali je u tu drzavu DOLAZILA IZ REPUBLIKE SRBIJE- od 6 republika - I NAJVISE SE O NJOJ PISALO, NAJVISE NAVIJALO U REPUBLICI SRBIJI IZ KOJE JE I DOLAZILA u drzavu od 6 republika - TO SU CINJENICE.

Nad Monikom je izvrsen ATENTAT, atentat na terenu OD STRANE TERORISTE U , po Srbe, NESIGURNOJ NEMACKOJ, A UNISTENA JE KARIJERA I ZIVOT - BEZ PARDONA I NIKOM NISTA.

MONIKA nikada vise nije otisla u Nemacku.

SASVIM SIGRUNO da joj se nista ne bi dogodilo DA JE TADA, IGRALA POD ZASTAVO SFRJ ALI DA JE DOLAZILA IZ NEKE DRUGE REPUBLIKE A NE SRBIJE / recimo da je bila rodjena kao Madjarica u Osijeku ili Varazdinu ili Virovitici/ - ALI MOGLA JE DA BUDE MONIKA SELES NAJBOLJA NA SVETU SAMO SA MESTO RODJENJA U SRBIJI - a posto je SRPKINJA IZ SRBIJE sa madjarskom krvlju to joj nije pomoglo - JER KVOTA 100 MRTVIH SRBA za 1 mrtvog Nemca STVORENA JE U NEMACKOJ GLAVI i eto NEMACKI MOZAK JE SMISLIO DA IZVEDE DECU SA CASA I PROFESRE I STRELJA u Kragujevcu - SAMO NEMACKI MOZAK.

I to je cinjenica.

SRECNO MONIKI I SRBI JE I DALJE VOLE I CENE I POSTUJU a Monika redovno posecuje Srbiju i mesto rodjenja.

drug Vucela

pre 7 godina

Napred No11e do titule!
(Smilica, 30. april 2016 14:22)

lepo si napisao, uskoro će biti 11. na listi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 30. april 2016 14:43)

Au kako je tebi Nole Zvezdas nabio komplekse, za ceo zivot!

Bane

pre 7 godina

Zaboravio sam da pomenem da je na današnji dan izvršio samoubistvo Hitler. 30 april naime, je od davnina bio praznik Beltane, dan posle kojeg sledi Valpurgijska noć. Jedan od važnijih datuma u satanističkom kalendaru. Ako podvučemo liniju i pratimo sled dogadjaja Jugoslavije, teško a da se može prepisati čistom koincidencijom, verovatno su neke "službe" našle ovog "paćenika psihopatu" da uradi "posao.." Ima simbolike i moramo priznati da su dosta postigli u svojim namerama. Postoji ustaljena šema u religioznom simbolizmu i čudi me kako medije, javnost pa i "žuta štampa" ne može da poveže elementarne pojmove a znaju koje "Soraja" nosi gačice i izmišljaju morbidne novele od nekih tragičnih ubistava i zasipaju nas izmišljotinama...Uporedite današnji datum, dogadjaji i sled okolnosti; samo činjenice. A zaključak dozvoliti čitaocima da procene, da li postoji koincidencija ili ne, dati im slobodnu volju da procene. Da bi procenili morate im pružiti podatke, znanje, informacije. Pored toliko novina, novinarstva, interneta niko ne piše od današnjem datumom. Zapanjen sam...

vidim sve

pre 7 godina

U to vreme Monika je igrala pod zastavom Yugoslavije, koja je, ne želim da si laskam, svima bila trn u oku. Bila je najbolja i pobeđivala sve redom. Nemci nisu mogli da se pomire sa tim, pa su podmetnuli ovog ološa da uradi to što je uradio. Nije naravno ni kažnjen. Zavladala je ni kriva ni dužna Štefi Graf, a jedna blistava karijera ičitav život jedne uspešne mlade sportiskinje, ma odakle ona bila, je krenuo u sunovrat. Nikada se više nije vratila. Nemci k'o Nemci , nadmeni, uvek prvi po svsku cenu. Nije da ih vređam, nego je To fašistički potetez.

elita

pre 7 godina

ceo ovaj incident je nekako vezan i sa sudbinom ex Yu...steta Mo je bila zaista cudo u smislu na ondasnje teniserke a i one danas vise lice na muskarce.

Tea New York

pre 7 godina

Radila sam kao hostesa na tom turniru.Nedelju dana sam svaki dan planirala da pridjem Moniki da se upoznamo.Danas,sutra,i dodje petak i cetvrtfinale protiv Maleeve.Bila sam u prostoriji za igracice kada je nastao metez.Nisam mogla da verujem sta se dogodilo.Uzas,sok.Morala sam jos dva dana da odradim posao,bilo je mucno.Mislim da je velika sramota sto je turnir bio nastavljen,morao je da se prekine.Monika je na najbrutalniji nacin sprecena da postane najveci igrac u istoriji tenisa.Ne zaboravite,imala je tada samo 19 godina i vec 8 GS titula.Nikada necemo znati koliko je mogla da ih ima da se ovo nije dogodilo.25,30,sve bi bilo moguce,tuga.Nije mi se dalo da se tada upoznamo.Sticajem okolnosti upoznala sam je na Roland Garosu 1998.Uvek kada se setim Hamburga 1993,najezim se

Bane

pre 7 godina

Velika šteta i tragegedija. Uništena je sudbina i karijera jedne teniserke koja je naslučivala da će svojim potencijalom, kvalitetom zaseniti sve dosadašnje teniserke. Nije se nikad oporavila. Dobro je da je i živa. Ne znam takav primer u tenisu. Danas napadaju i koriste sva medijska sredstva na Noleta ali na mnogo benigniji način moramo priznati. Ali namera je ista; setio sam se jednog komentara od Conge " da ne postoji Nole pobedio bi na turniru!?..." zamislite način razmišljanja i šta mu pade na pamet..? Hajde neki "englez" da kaže nego "francuz" crne puti, i daću sebi slobodu da interpretiram njegovu izjavu i uzvratim maliciozno kao da smo iz filma "planeta majmuna"..kao da ne poznaje istoriju i svoje crnačke korene pa daje sebi pravo da daje takve izjave...?

HanSolo

pre 7 godina

Žalosno je za našu državu i za naš narod što još nismo joj dali nikakav počast do sada.
Mogli smo da joj damo ime ulice ili nešto. Hvala na sve lepe momente što si mi dala!
Živela naša Moni!

Владимир

pre 7 godina

@NS
Зашто уопште обраћаш пажњу на тог мајмуна и његове дебилне коментаре? Друже само прескочиш небитну ствар и нема нервозе. Иначе Мала Мо је могла постати једна од највећих тенисерки у историји али нисмо имали прилику да томе присуствујемо. Нажалост.

Svete

pre 7 godina

Samo cu reci "Clint Malarchuk accident"
Nije za ljude sa slabijim stomakom.
(live and let others to live, 30. april 2016 15:40)

Da znam za to, ali to je nesreca na terenu da li ga je protivnik ili mozda cak i kolega slucajno posekao a ovde se radi o idiotu koji je sa strane nozem gadjao aktera na terenu, ekstremno su retki takvi slucajevi na prvu loptu ne mogu niceg da se setim, mozda ti mozes ?

Sremac

pre 7 godina

Hehehe..."Srpski koreni"-ma hajte molim vas: Madjarica iz Vojvodine. Kada se prave uspesi, onda su "srpski koreni", a posle se sunarodnicima nude sendvici za put do Madjarske...

NS

pre 7 godina

@Jumko, kakve veze ima nebeski narod i zal sto se desio atak na mladu sportistkinju najbolju da svetu pred kojom je bila neverovatna karijera.
Stvarno vise smaras trolovanjem. Budi dosledan i argumentuj validno. A ne uvek kontra svemu samo da budes u centru paznje.

zoran nk

pre 7 godina

ja sam kao dijete pratio desavanja oko tenisa jer je to bilo zrno lijepih stvari u moru gliba i jada u koju je upala zemlja , sada to radi novak ali isto treba da narodu sa kosova pomogne i gradu odakle su mu preci niksicu

Svete

pre 7 godina

Ovo je najveca tragedija u istoriji sporta, s obzirom o kakvom se sportu radi, na koji nacin je to uradjeno i protiv koga, protiv ubedljivo najbolje igracice u jednom od najpopularnijih sportova na svetu !
To sto je Monika Seles uradila do tog trenutka a to je 19 i po godina...
8 titula na GS + finale od UKUPNO 14 ucesca, ukupno 32 titule iz 45 finala i sve to ponavljam do 19.godine zivota, govori da je to najbolja teniserka svih vremena i da to sto je ona uspela nece niko ponoviti IKADA, pogotovu sto je sve teze i teze mladjima da se probiju u vrh.
Najbliza tome je bila Martina Hingis ali nju nije prekinuo napad sa tribine vec nesto potpuno drugo.
Mesec dana kasnije je poginuo Drazen Petrovic, tako da osim sumornog vremena po zemlje na ovim prostorima to je bilo i tragicno vreme svetskog sporta !
Novak ce ispraviti ono sto je njoj na silu oduzeto...

Sasa

pre 7 godina

Mala Mo je nase cudo. Najbolji teniser sa ovih prostora ikada.
Bas steta sto je ovaj terorista zavrsio jednu od najvecih karijera sporta svih vremena. Dete je imalo tada cini mi se 8 grand slemova sa 22 godine.

PUNISA P.

pre 7 godina

Velika je bila mala Mo i steta sto su joj prekinuli sjajnu karijeru.Ali ima Boga koji je odredio da Nole nastavi sa uspesima u belom sportu i bude sampion sa ovih prostpra koji ce postaviti rekorde koji ce dugo trajati.

pedja,cacak

pre 7 godina

Draga,Monika! Generacijo moja! Bio sam u vojsci u ludo vreme,ni sada neznam kako sam dosao do tv i tok skandaloznog trenutka... Tvoj vrisak,me je toliko zaboleo,kao da je mene pogodio... Tuga po 100 puta... Karijera jedne izvrsne sportistkinje je prekinuta,zbog budale i sake kretena,iskomplesiranih i do srzi bolesnih... Neponovilose... I pored svega,vidim da si mnogima uzor i dragomije zbog toga! Srecno,ziva i zdrava bila!

Monika Seles the best

pre 7 godina

Trenutak kada je karijera Monike Seles prakticno bila zavrsena. Do tog tuznog dana vladala je tenisom,I da nije bilo tog nemilog dogadjaja osvojila bi mnogo vise. I danas sam tuzan radi ove nesrece. Nasa Monika je prosla pravi pakao tog dana. Zauvjek cu biti njen navijac!

Marko88

pre 7 godina

Strahovito mi je zao male mo ali danas je na redu pljuvanje i generalizovanje cele Nemacke nacije juce su to bili Ameri sutra ko zna ko i tako dalje.Na brdovitom balkanu nista novo.

roki

pre 7 godina

bolja je teniserka nego novak teniser 100 puta samo pogledajte njene rezulatate do 20god da nije bilo ove tragedije bila bi najbolja u istoriju

Djuradj

pre 7 godina

Pogledao sam snimak i suze su mi posle... Kao da je bilo juce. To je germanska kultura, nemacka organizacija i protestantska radna etika. Niko tamo nije dobro radio svoj posao od obezbedjenja na samom igralistu do sudija koji su oslobodili ubicu. (napisao sam ubicu zato sto smatram da je to bilo ubistvo u pokusaju a zrtva je sasvim slucajno ostala ziva).

Boki

pre 7 godina

Nevidjena sramota koja je prosla tek tako.Da je to neko uradio Stefi Graf u Srbiji (Yu),TS bi bio diskvalifikovan iz svih takmicenja zauvek.
Monika je bila tenisko cudo,veliki,veliki pozdrav za sampionku.

Ja

pre 7 godina

Velika nepravda prema Moniki, a i pored toga je bila mozda i najveca. Jedan od simbola nase velike Jugoslavije. Ima neke slicnosti izmedju Monike i Novaka, oboje nisu (bili) popularni u svijetu, iako su (bili) najbolji, vjerovatno sto su iz nasih krajeva, a ne, recimo, Engleske. Nadam se da ce Djokovic biti dovoljno jak da izbjegne slican rasplet, a jasno je da mu se nesto sprema, samo na perfidniji nacin.

Igor

pre 7 godina

Nikad se ne zna dokle bi Monika stigla ali jedno je sigurno, Stefi Graf bi osvojila 10 grand slam titula manje i sigurno ne bi drzala ni jedan rekord. A Serena Viliams bi odavno vec bila najbolja ikada. Definitivno promenjena istorija tenisa i velika bruka za Nemce. Sereni zelim sve najbolje i da bude najbolja u istoriji kako se Stefi Graf vise ne bi pominjala u tom kontekstu.

srle

pre 7 godina

Jedan od najtužnijih dana u istoriji sporta. Monika bi svakako bila najbolja u istoriji da se nije to dogodilo, ali i do tada je uradila mnogo, imala je samo 20 godina. Sve najbolje Mala Mo, Srbija te voli i danas podjednako kao pre.

Dragan

pre 7 godina

Hvala puno za ovo dirljivo podsecanje. Obozavajmo Novaka, ali ne zaboravimo na prvo celjade sa ovih prostora koje se vinulo u svetski vrh. Puno postovanja i pozdrava za Moniku. Cuvaj se i uzivaj u zivotu gde god da si.

oF name

pre 7 godina

"Posle ovog incidenta bilo je insinuacija da je motiv politički zbog srpskih korena teniserke, ali su nemačke vlasti potvrdile da je napadač bio mentalno ometen. Parh je osuđen za napad, ali nije zatvoren jer mu je konstatovana neuračunljivost, već je dve godine proveo na psihijatrijskom posmatranju. "
Pa naravno da je u pitanju bio politički motiv,u to ne treba sumnjati,ali Bog ja uvek bio na strani pravednih i ugnjetenih pa nam je dao Novaka koji će tu nepravdu da ispravi i proslavi nas u belom sportu onako kako zaslužujemo

Boki

pre 7 godina

Nevidjena sramota koja je prosla tek tako.Da je to neko uradio Stefi Graf u Srbiji (Yu),TS bi bio diskvalifikovan iz svih takmicenja zauvek.
Monika je bila tenisko cudo,veliki,veliki pozdrav za sampionku.

Monika Seles the best

pre 7 godina

Trenutak kada je karijera Monike Seles prakticno bila zavrsena. Do tog tuznog dana vladala je tenisom,I da nije bilo tog nemilog dogadjaja osvojila bi mnogo vise. I danas sam tuzan radi ove nesrece. Nasa Monika je prosla pravi pakao tog dana. Zauvjek cu biti njen navijac!

Dragan

pre 7 godina

Hvala puno za ovo dirljivo podsecanje. Obozavajmo Novaka, ali ne zaboravimo na prvo celjade sa ovih prostora koje se vinulo u svetski vrh. Puno postovanja i pozdrava za Moniku. Cuvaj se i uzivaj u zivotu gde god da si.

Djuradj

pre 7 godina

Pogledao sam snimak i suze su mi posle... Kao da je bilo juce. To je germanska kultura, nemacka organizacija i protestantska radna etika. Niko tamo nije dobro radio svoj posao od obezbedjenja na samom igralistu do sudija koji su oslobodili ubicu. (napisao sam ubicu zato sto smatram da je to bilo ubistvo u pokusaju a zrtva je sasvim slucajno ostala ziva).

Igor

pre 7 godina

Nikad se ne zna dokle bi Monika stigla ali jedno je sigurno, Stefi Graf bi osvojila 10 grand slam titula manje i sigurno ne bi drzala ni jedan rekord. A Serena Viliams bi odavno vec bila najbolja ikada. Definitivno promenjena istorija tenisa i velika bruka za Nemce. Sereni zelim sve najbolje i da bude najbolja u istoriji kako se Stefi Graf vise ne bi pominjala u tom kontekstu.

srle

pre 7 godina

Jedan od najtužnijih dana u istoriji sporta. Monika bi svakako bila najbolja u istoriji da se nije to dogodilo, ali i do tada je uradila mnogo, imala je samo 20 godina. Sve najbolje Mala Mo, Srbija te voli i danas podjednako kao pre.

roki

pre 7 godina

bolja je teniserka nego novak teniser 100 puta samo pogledajte njene rezulatate do 20god da nije bilo ove tragedije bila bi najbolja u istoriju

oF name

pre 7 godina

"Posle ovog incidenta bilo je insinuacija da je motiv politički zbog srpskih korena teniserke, ali su nemačke vlasti potvrdile da je napadač bio mentalno ometen. Parh je osuđen za napad, ali nije zatvoren jer mu je konstatovana neuračunljivost, već je dve godine proveo na psihijatrijskom posmatranju. "
Pa naravno da je u pitanju bio politički motiv,u to ne treba sumnjati,ali Bog ja uvek bio na strani pravednih i ugnjetenih pa nam je dao Novaka koji će tu nepravdu da ispravi i proslavi nas u belom sportu onako kako zaslužujemo

Ja

pre 7 godina

Velika nepravda prema Moniki, a i pored toga je bila mozda i najveca. Jedan od simbola nase velike Jugoslavije. Ima neke slicnosti izmedju Monike i Novaka, oboje nisu (bili) popularni u svijetu, iako su (bili) najbolji, vjerovatno sto su iz nasih krajeva, a ne, recimo, Engleske. Nadam se da ce Djokovic biti dovoljno jak da izbjegne slican rasplet, a jasno je da mu se nesto sprema, samo na perfidniji nacin.

Tea New York

pre 7 godina

Radila sam kao hostesa na tom turniru.Nedelju dana sam svaki dan planirala da pridjem Moniki da se upoznamo.Danas,sutra,i dodje petak i cetvrtfinale protiv Maleeve.Bila sam u prostoriji za igracice kada je nastao metez.Nisam mogla da verujem sta se dogodilo.Uzas,sok.Morala sam jos dva dana da odradim posao,bilo je mucno.Mislim da je velika sramota sto je turnir bio nastavljen,morao je da se prekine.Monika je na najbrutalniji nacin sprecena da postane najveci igrac u istoriji tenisa.Ne zaboravite,imala je tada samo 19 godina i vec 8 GS titula.Nikada necemo znati koliko je mogla da ih ima da se ovo nije dogodilo.25,30,sve bi bilo moguce,tuga.Nije mi se dalo da se tada upoznamo.Sticajem okolnosti upoznala sam je na Roland Garosu 1998.Uvek kada se setim Hamburga 1993,najezim se

HanSolo

pre 7 godina

Žalosno je za našu državu i za naš narod što još nismo joj dali nikakav počast do sada.
Mogli smo da joj damo ime ulice ili nešto. Hvala na sve lepe momente što si mi dala!
Živela naša Moni!

PUNISA P.

pre 7 godina

Velika je bila mala Mo i steta sto su joj prekinuli sjajnu karijeru.Ali ima Boga koji je odredio da Nole nastavi sa uspesima u belom sportu i bude sampion sa ovih prostpra koji ce postaviti rekorde koji ce dugo trajati.

Svete

pre 7 godina

Ovo je najveca tragedija u istoriji sporta, s obzirom o kakvom se sportu radi, na koji nacin je to uradjeno i protiv koga, protiv ubedljivo najbolje igracice u jednom od najpopularnijih sportova na svetu !
To sto je Monika Seles uradila do tog trenutka a to je 19 i po godina...
8 titula na GS + finale od UKUPNO 14 ucesca, ukupno 32 titule iz 45 finala i sve to ponavljam do 19.godine zivota, govori da je to najbolja teniserka svih vremena i da to sto je ona uspela nece niko ponoviti IKADA, pogotovu sto je sve teze i teze mladjima da se probiju u vrh.
Najbliza tome je bila Martina Hingis ali nju nije prekinuo napad sa tribine vec nesto potpuno drugo.
Mesec dana kasnije je poginuo Drazen Petrovic, tako da osim sumornog vremena po zemlje na ovim prostorima to je bilo i tragicno vreme svetskog sporta !
Novak ce ispraviti ono sto je njoj na silu oduzeto...

elita

pre 7 godina

ceo ovaj incident je nekako vezan i sa sudbinom ex Yu...steta Mo je bila zaista cudo u smislu na ondasnje teniserke a i one danas vise lice na muskarce.

vidim sve

pre 7 godina

U to vreme Monika je igrala pod zastavom Yugoslavije, koja je, ne želim da si laskam, svima bila trn u oku. Bila je najbolja i pobeđivala sve redom. Nemci nisu mogli da se pomire sa tim, pa su podmetnuli ovog ološa da uradi to što je uradio. Nije naravno ni kažnjen. Zavladala je ni kriva ni dužna Štefi Graf, a jedna blistava karijera ičitav život jedne uspešne mlade sportiskinje, ma odakle ona bila, je krenuo u sunovrat. Nikada se više nije vratila. Nemci k'o Nemci , nadmeni, uvek prvi po svsku cenu. Nije da ih vređam, nego je To fašistički potetez.

pedja,cacak

pre 7 godina

Draga,Monika! Generacijo moja! Bio sam u vojsci u ludo vreme,ni sada neznam kako sam dosao do tv i tok skandaloznog trenutka... Tvoj vrisak,me je toliko zaboleo,kao da je mene pogodio... Tuga po 100 puta... Karijera jedne izvrsne sportistkinje je prekinuta,zbog budale i sake kretena,iskomplesiranih i do srzi bolesnih... Neponovilose... I pored svega,vidim da si mnogima uzor i dragomije zbog toga! Srecno,ziva i zdrava bila!

Владимир

pre 7 godina

@NS
Зашто уопште обраћаш пажњу на тог мајмуна и његове дебилне коментаре? Друже само прескочиш небитну ствар и нема нервозе. Иначе Мала Мо је могла постати једна од највећих тенисерки у историји али нисмо имали прилику да томе присуствујемо. Нажалост.

NS

pre 7 godina

@Jumko, kakve veze ima nebeski narod i zal sto se desio atak na mladu sportistkinju najbolju da svetu pred kojom je bila neverovatna karijera.
Stvarno vise smaras trolovanjem. Budi dosledan i argumentuj validno. A ne uvek kontra svemu samo da budes u centru paznje.

Vojvodjanka

pre 7 godina

Monika Seleš je bila ponos tadašnje Jugoslavije,MADJARICA po rodjenju i po krvi,ali pre svega VOJVODJANKA I JUGOSLOVENKA.Svi smo joj se divili i drago mi je da još uvek ponekad posećuje svoj rodni NOVI SAD I VOJVODINU.

Marko88

pre 7 godina

Strahovito mi je zao male mo ali danas je na redu pljuvanje i generalizovanje cele Nemacke nacije juce su to bili Ameri sutra ko zna ko i tako dalje.Na brdovitom balkanu nista novo.

Sremac

pre 7 godina

Hehehe..."Srpski koreni"-ma hajte molim vas: Madjarica iz Vojvodine. Kada se prave uspesi, onda su "srpski koreni", a posle se sunarodnicima nude sendvici za put do Madjarske...

spin

pre 7 godina

Hehehe..."Srpski koreni"-ma hajte molim vas: Madjarica iz Vojvodine. Kada se prave uspesi, onda su "srpski koreni", a posle se sunarodnicima nude sendvici za put do Madjarske...
(Sremac, 30. april 2016 16:34)

Kakvi sendvici, dajte narikace zar i na ovu vest morate vasu dnevnu dozu kukanja da prosipate? Svako ko se seca Monike zna se koliko je ponosno nastupala pod zastavom Jugoslavije, da je uzela neku drugu nista joj se ne bi desilo. I njoj su se Britanci rugali, objavljivali sramotne karikature zbog njenih uzvika tokom meceva, posle su se sve teniserke derale ali to im nije smetalo.

Sasa

pre 7 godina

Mala Mo je nase cudo. Najbolji teniser sa ovih prostora ikada.
Bas steta sto je ovaj terorista zavrsio jednu od najvecih karijera sporta svih vremena. Dete je imalo tada cini mi se 8 grand slemova sa 22 godine.

Bane

pre 7 godina

Velika šteta i tragegedija. Uništena je sudbina i karijera jedne teniserke koja je naslučivala da će svojim potencijalom, kvalitetom zaseniti sve dosadašnje teniserke. Nije se nikad oporavila. Dobro je da je i živa. Ne znam takav primer u tenisu. Danas napadaju i koriste sva medijska sredstva na Noleta ali na mnogo benigniji način moramo priznati. Ali namera je ista; setio sam se jednog komentara od Conge " da ne postoji Nole pobedio bi na turniru!?..." zamislite način razmišljanja i šta mu pade na pamet..? Hajde neki "englez" da kaže nego "francuz" crne puti, i daću sebi slobodu da interpretiram njegovu izjavu i uzvratim maliciozno kao da smo iz filma "planeta majmuna"..kao da ne poznaje istoriju i svoje crnačke korene pa daje sebi pravo da daje takve izjave...?

nikol dz femija

pre 7 godina

ISKRENO SE NADAM DA CE MOJ KOMENATAR BITI OBJAVLJEN, a zasto ne bi, a i zasluzila sam, zar ne, pa necu sumnjati.

GLEDALA SAM MEC.

Monika Seles, dopadalo se to nekom ili ne, DOLAZILA JE IZ SRBIJE, i Monika je rodjena u Srbiji, kao i njeni roditelji i kao njeni baka i deka, PA MONIKA JESTE I SRPKINJA PO RODJENJU A I PO SASTAVU SVOJE KRVI - jeste, igrala je pod zastavo tadasnje drzave ali je u tu drzavu DOLAZILA IZ REPUBLIKE SRBIJE- od 6 republika - I NAJVISE SE O NJOJ PISALO, NAJVISE NAVIJALO U REPUBLICI SRBIJI IZ KOJE JE I DOLAZILA u drzavu od 6 republika - TO SU CINJENICE.

Nad Monikom je izvrsen ATENTAT, atentat na terenu OD STRANE TERORISTE U , po Srbe, NESIGURNOJ NEMACKOJ, A UNISTENA JE KARIJERA I ZIVOT - BEZ PARDONA I NIKOM NISTA.

MONIKA nikada vise nije otisla u Nemacku.

SASVIM SIGRUNO da joj se nista ne bi dogodilo DA JE TADA, IGRALA POD ZASTAVO SFRJ ALI DA JE DOLAZILA IZ NEKE DRUGE REPUBLIKE A NE SRBIJE / recimo da je bila rodjena kao Madjarica u Osijeku ili Varazdinu ili Virovitici/ - ALI MOGLA JE DA BUDE MONIKA SELES NAJBOLJA NA SVETU SAMO SA MESTO RODJENJA U SRBIJI - a posto je SRPKINJA IZ SRBIJE sa madjarskom krvlju to joj nije pomoglo - JER KVOTA 100 MRTVIH SRBA za 1 mrtvog Nemca STVORENA JE U NEMACKOJ GLAVI i eto NEMACKI MOZAK JE SMISLIO DA IZVEDE DECU SA CASA I PROFESRE I STRELJA u Kragujevcu - SAMO NEMACKI MOZAK.

I to je cinjenica.

SRECNO MONIKI I SRBI JE I DALJE VOLE I CENE I POSTUJU a Monika redovno posecuje Srbiju i mesto rodjenja.

adem

pre 7 godina

secam se da sam gledao jos tada tenis, ne ovako aktivno i sa paznjom, ali sam ga gledao. zelim reci da ako je tenis imao nekoga sa ogromnim talentom, to je bila monika seles. niko nije imao takav bum, niti ce imati. novak je daleko iza nje po uspehu, i ne samo on nego i svi ostali. zaista steta za sport, ali desilo se ne ponovilo se.

zoran nk

pre 7 godina

ja sam kao dijete pratio desavanja oko tenisa jer je to bilo zrno lijepih stvari u moru gliba i jada u koju je upala zemlja , sada to radi novak ali isto treba da narodu sa kosova pomogne i gradu odakle su mu preci niksicu

Svete

pre 7 godina

Samo cu reci "Clint Malarchuk accident"
Nije za ljude sa slabijim stomakom.
(live and let others to live, 30. april 2016 15:40)

Da znam za to, ali to je nesreca na terenu da li ga je protivnik ili mozda cak i kolega slucajno posekao a ovde se radi o idiotu koji je sa strane nozem gadjao aktera na terenu, ekstremno su retki takvi slucajevi na prvu loptu ne mogu niceg da se setim, mozda ti mozes ?

Bane

pre 7 godina

Zaboravio sam da pomenem da je na današnji dan izvršio samoubistvo Hitler. 30 april naime, je od davnina bio praznik Beltane, dan posle kojeg sledi Valpurgijska noć. Jedan od važnijih datuma u satanističkom kalendaru. Ako podvučemo liniju i pratimo sled dogadjaja Jugoslavije, teško a da se može prepisati čistom koincidencijom, verovatno su neke "službe" našle ovog "paćenika psihopatu" da uradi "posao.." Ima simbolike i moramo priznati da su dosta postigli u svojim namerama. Postoji ustaljena šema u religioznom simbolizmu i čudi me kako medije, javnost pa i "žuta štampa" ne može da poveže elementarne pojmove a znaju koje "Soraja" nosi gačice i izmišljaju morbidne novele od nekih tragičnih ubistava i zasipaju nas izmišljotinama...Uporedite današnji datum, dogadjaji i sled okolnosti; samo činjenice. A zaključak dozvoliti čitaocima da procene, da li postoji koincidencija ili ne, dati im slobodnu volju da procene. Da bi procenili morate im pružiti podatke, znanje, informacije. Pored toliko novina, novinarstva, interneta niko ne piše od današnjem datumom. Zapanjen sam...

drug Vucela

pre 7 godina

Napred No11e do titule!
(Smilica, 30. april 2016 14:22)

lepo si napisao, uskoro će biti 11. na listi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 30. april 2016 14:43)

Au kako je tebi Nole Zvezdas nabio komplekse, za ceo zivot!

dr Terzic

pre 7 godina

Napred No11e do titule!
(Smilica, 30. april 2016 14:22)

lepo si napisao, uskoro će biti 11. na listi
(Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 30. april 2016 14:43)

Au kako je tebi Nole Zvezdas nabio komplekse, za ceo zivot!
(drug Vucela, 30. april 2016 19:07)

Kakve veze Novak ima sa crvenom zvezdom ?

Marko88

pre 7 godina

Strahovito mi je zao male mo ali danas je na redu pljuvanje i generalizovanje cele Nemacke nacije juce su to bili Ameri sutra ko zna ko i tako dalje.Na brdovitom balkanu nista novo.

roki

pre 7 godina

bolja je teniserka nego novak teniser 100 puta samo pogledajte njene rezulatate do 20god da nije bilo ove tragedije bila bi najbolja u istoriju

Sremac

pre 7 godina

Hehehe..."Srpski koreni"-ma hajte molim vas: Madjarica iz Vojvodine. Kada se prave uspesi, onda su "srpski koreni", a posle se sunarodnicima nude sendvici za put do Madjarske...

nikol dz femija

pre 7 godina

ISKRENO SE NADAM DA CE MOJ KOMENATAR BITI OBJAVLJEN, a zasto ne bi, a i zasluzila sam, zar ne, pa necu sumnjati.

GLEDALA SAM MEC.

Monika Seles, dopadalo se to nekom ili ne, DOLAZILA JE IZ SRBIJE, i Monika je rodjena u Srbiji, kao i njeni roditelji i kao njeni baka i deka, PA MONIKA JESTE I SRPKINJA PO RODJENJU A I PO SASTAVU SVOJE KRVI - jeste, igrala je pod zastavo tadasnje drzave ali je u tu drzavu DOLAZILA IZ REPUBLIKE SRBIJE- od 6 republika - I NAJVISE SE O NJOJ PISALO, NAJVISE NAVIJALO U REPUBLICI SRBIJI IZ KOJE JE I DOLAZILA u drzavu od 6 republika - TO SU CINJENICE.

Nad Monikom je izvrsen ATENTAT, atentat na terenu OD STRANE TERORISTE U , po Srbe, NESIGURNOJ NEMACKOJ, A UNISTENA JE KARIJERA I ZIVOT - BEZ PARDONA I NIKOM NISTA.

MONIKA nikada vise nije otisla u Nemacku.

SASVIM SIGRUNO da joj se nista ne bi dogodilo DA JE TADA, IGRALA POD ZASTAVO SFRJ ALI DA JE DOLAZILA IZ NEKE DRUGE REPUBLIKE A NE SRBIJE / recimo da je bila rodjena kao Madjarica u Osijeku ili Varazdinu ili Virovitici/ - ALI MOGLA JE DA BUDE MONIKA SELES NAJBOLJA NA SVETU SAMO SA MESTO RODJENJA U SRBIJI - a posto je SRPKINJA IZ SRBIJE sa madjarskom krvlju to joj nije pomoglo - JER KVOTA 100 MRTVIH SRBA za 1 mrtvog Nemca STVORENA JE U NEMACKOJ GLAVI i eto NEMACKI MOZAK JE SMISLIO DA IZVEDE DECU SA CASA I PROFESRE I STRELJA u Kragujevcu - SAMO NEMACKI MOZAK.

I to je cinjenica.

SRECNO MONIKI I SRBI JE I DALJE VOLE I CENE I POSTUJU a Monika redovno posecuje Srbiju i mesto rodjenja.

oF name

pre 7 godina

"Posle ovog incidenta bilo je insinuacija da je motiv politički zbog srpskih korena teniserke, ali su nemačke vlasti potvrdile da je napadač bio mentalno ometen. Parh je osuđen za napad, ali nije zatvoren jer mu je konstatovana neuračunljivost, već je dve godine proveo na psihijatrijskom posmatranju. "
Pa naravno da je u pitanju bio politički motiv,u to ne treba sumnjati,ali Bog ja uvek bio na strani pravednih i ugnjetenih pa nam je dao Novaka koji će tu nepravdu da ispravi i proslavi nas u belom sportu onako kako zaslužujemo

PUNISA P.

pre 7 godina

Velika je bila mala Mo i steta sto su joj prekinuli sjajnu karijeru.Ali ima Boga koji je odredio da Nole nastavi sa uspesima u belom sportu i bude sampion sa ovih prostpra koji ce postaviti rekorde koji ce dugo trajati.

Djuradj

pre 7 godina

Pogledao sam snimak i suze su mi posle... Kao da je bilo juce. To je germanska kultura, nemacka organizacija i protestantska radna etika. Niko tamo nije dobro radio svoj posao od obezbedjenja na samom igralistu do sudija koji su oslobodili ubicu. (napisao sam ubicu zato sto smatram da je to bilo ubistvo u pokusaju a zrtva je sasvim slucajno ostala ziva).

Bane

pre 7 godina

Velika šteta i tragegedija. Uništena je sudbina i karijera jedne teniserke koja je naslučivala da će svojim potencijalom, kvalitetom zaseniti sve dosadašnje teniserke. Nije se nikad oporavila. Dobro je da je i živa. Ne znam takav primer u tenisu. Danas napadaju i koriste sva medijska sredstva na Noleta ali na mnogo benigniji način moramo priznati. Ali namera je ista; setio sam se jednog komentara od Conge " da ne postoji Nole pobedio bi na turniru!?..." zamislite način razmišljanja i šta mu pade na pamet..? Hajde neki "englez" da kaže nego "francuz" crne puti, i daću sebi slobodu da interpretiram njegovu izjavu i uzvratim maliciozno kao da smo iz filma "planeta majmuna"..kao da ne poznaje istoriju i svoje crnačke korene pa daje sebi pravo da daje takve izjave...?

Boki

pre 7 godina

Nevidjena sramota koja je prosla tek tako.Da je to neko uradio Stefi Graf u Srbiji (Yu),TS bi bio diskvalifikovan iz svih takmicenja zauvek.
Monika je bila tenisko cudo,veliki,veliki pozdrav za sampionku.

Sasa

pre 7 godina

Mala Mo je nase cudo. Najbolji teniser sa ovih prostora ikada.
Bas steta sto je ovaj terorista zavrsio jednu od najvecih karijera sporta svih vremena. Dete je imalo tada cini mi se 8 grand slemova sa 22 godine.

vidim sve

pre 7 godina

U to vreme Monika je igrala pod zastavom Yugoslavije, koja je, ne želim da si laskam, svima bila trn u oku. Bila je najbolja i pobeđivala sve redom. Nemci nisu mogli da se pomire sa tim, pa su podmetnuli ovog ološa da uradi to što je uradio. Nije naravno ni kažnjen. Zavladala je ni kriva ni dužna Štefi Graf, a jedna blistava karijera ičitav život jedne uspešne mlade sportiskinje, ma odakle ona bila, je krenuo u sunovrat. Nikada se više nije vratila. Nemci k'o Nemci , nadmeni, uvek prvi po svsku cenu. Nije da ih vređam, nego je To fašistički potetez.

Ja

pre 7 godina

Velika nepravda prema Moniki, a i pored toga je bila mozda i najveca. Jedan od simbola nase velike Jugoslavije. Ima neke slicnosti izmedju Monike i Novaka, oboje nisu (bili) popularni u svijetu, iako su (bili) najbolji, vjerovatno sto su iz nasih krajeva, a ne, recimo, Engleske. Nadam se da ce Djokovic biti dovoljno jak da izbjegne slican rasplet, a jasno je da mu se nesto sprema, samo na perfidniji nacin.

HanSolo

pre 7 godina

Žalosno je za našu državu i za naš narod što još nismo joj dali nikakav počast do sada.
Mogli smo da joj damo ime ulice ili nešto. Hvala na sve lepe momente što si mi dala!
Živela naša Moni!

Igor

pre 7 godina

Nikad se ne zna dokle bi Monika stigla ali jedno je sigurno, Stefi Graf bi osvojila 10 grand slam titula manje i sigurno ne bi drzala ni jedan rekord. A Serena Viliams bi odavno vec bila najbolja ikada. Definitivno promenjena istorija tenisa i velika bruka za Nemce. Sereni zelim sve najbolje i da bude najbolja u istoriji kako se Stefi Graf vise ne bi pominjala u tom kontekstu.

dr Terzic

pre 7 godina

Napred No11e do titule!
(Smilica, 30. april 2016 14:22)

lepo si napisao, uskoro će biti 11. na listi
(Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 30. april 2016 14:43)

Au kako je tebi Nole Zvezdas nabio komplekse, za ceo zivot!
(drug Vucela, 30. april 2016 19:07)

Kakve veze Novak ima sa crvenom zvezdom ?

Dragan

pre 7 godina

Hvala puno za ovo dirljivo podsecanje. Obozavajmo Novaka, ali ne zaboravimo na prvo celjade sa ovih prostora koje se vinulo u svetski vrh. Puno postovanja i pozdrava za Moniku. Cuvaj se i uzivaj u zivotu gde god da si.

Tea New York

pre 7 godina

Radila sam kao hostesa na tom turniru.Nedelju dana sam svaki dan planirala da pridjem Moniki da se upoznamo.Danas,sutra,i dodje petak i cetvrtfinale protiv Maleeve.Bila sam u prostoriji za igracice kada je nastao metez.Nisam mogla da verujem sta se dogodilo.Uzas,sok.Morala sam jos dva dana da odradim posao,bilo je mucno.Mislim da je velika sramota sto je turnir bio nastavljen,morao je da se prekine.Monika je na najbrutalniji nacin sprecena da postane najveci igrac u istoriji tenisa.Ne zaboravite,imala je tada samo 19 godina i vec 8 GS titula.Nikada necemo znati koliko je mogla da ih ima da se ovo nije dogodilo.25,30,sve bi bilo moguce,tuga.Nije mi se dalo da se tada upoznamo.Sticajem okolnosti upoznala sam je na Roland Garosu 1998.Uvek kada se setim Hamburga 1993,najezim se

Monika Seles the best

pre 7 godina

Trenutak kada je karijera Monike Seles prakticno bila zavrsena. Do tog tuznog dana vladala je tenisom,I da nije bilo tog nemilog dogadjaja osvojila bi mnogo vise. I danas sam tuzan radi ove nesrece. Nasa Monika je prosla pravi pakao tog dana. Zauvjek cu biti njen navijac!

NS

pre 7 godina

@Jumko, kakve veze ima nebeski narod i zal sto se desio atak na mladu sportistkinju najbolju da svetu pred kojom je bila neverovatna karijera.
Stvarno vise smaras trolovanjem. Budi dosledan i argumentuj validno. A ne uvek kontra svemu samo da budes u centru paznje.

zoran nk

pre 7 godina

ja sam kao dijete pratio desavanja oko tenisa jer je to bilo zrno lijepih stvari u moru gliba i jada u koju je upala zemlja , sada to radi novak ali isto treba da narodu sa kosova pomogne i gradu odakle su mu preci niksicu

drug Vucela

pre 7 godina

Napred No11e do titule!
(Smilica, 30. april 2016 14:22)

lepo si napisao, uskoro će biti 11. na listi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sta uradi to Evertone Luize??!!??, 30. april 2016 14:43)

Au kako je tebi Nole Zvezdas nabio komplekse, za ceo zivot!

Bane

pre 7 godina

Zaboravio sam da pomenem da je na današnji dan izvršio samoubistvo Hitler. 30 april naime, je od davnina bio praznik Beltane, dan posle kojeg sledi Valpurgijska noć. Jedan od važnijih datuma u satanističkom kalendaru. Ako podvučemo liniju i pratimo sled dogadjaja Jugoslavije, teško a da se može prepisati čistom koincidencijom, verovatno su neke "službe" našle ovog "paćenika psihopatu" da uradi "posao.." Ima simbolike i moramo priznati da su dosta postigli u svojim namerama. Postoji ustaljena šema u religioznom simbolizmu i čudi me kako medije, javnost pa i "žuta štampa" ne može da poveže elementarne pojmove a znaju koje "Soraja" nosi gačice i izmišljaju morbidne novele od nekih tragičnih ubistava i zasipaju nas izmišljotinama...Uporedite današnji datum, dogadjaji i sled okolnosti; samo činjenice. A zaključak dozvoliti čitaocima da procene, da li postoji koincidencija ili ne, dati im slobodnu volju da procene. Da bi procenili morate im pružiti podatke, znanje, informacije. Pored toliko novina, novinarstva, interneta niko ne piše od današnjem datumom. Zapanjen sam...

srle

pre 7 godina

Jedan od najtužnijih dana u istoriji sporta. Monika bi svakako bila najbolja u istoriji da se nije to dogodilo, ali i do tada je uradila mnogo, imala je samo 20 godina. Sve najbolje Mala Mo, Srbija te voli i danas podjednako kao pre.

pedja,cacak

pre 7 godina

Draga,Monika! Generacijo moja! Bio sam u vojsci u ludo vreme,ni sada neznam kako sam dosao do tv i tok skandaloznog trenutka... Tvoj vrisak,me je toliko zaboleo,kao da je mene pogodio... Tuga po 100 puta... Karijera jedne izvrsne sportistkinje je prekinuta,zbog budale i sake kretena,iskomplesiranih i do srzi bolesnih... Neponovilose... I pored svega,vidim da si mnogima uzor i dragomije zbog toga! Srecno,ziva i zdrava bila!

Vojvodjanka

pre 7 godina

Monika Seleš je bila ponos tadašnje Jugoslavije,MADJARICA po rodjenju i po krvi,ali pre svega VOJVODJANKA I JUGOSLOVENKA.Svi smo joj se divili i drago mi je da još uvek ponekad posećuje svoj rodni NOVI SAD I VOJVODINU.

elita

pre 7 godina

ceo ovaj incident je nekako vezan i sa sudbinom ex Yu...steta Mo je bila zaista cudo u smislu na ondasnje teniserke a i one danas vise lice na muskarce.

Svete

pre 7 godina

Ovo je najveca tragedija u istoriji sporta, s obzirom o kakvom se sportu radi, na koji nacin je to uradjeno i protiv koga, protiv ubedljivo najbolje igracice u jednom od najpopularnijih sportova na svetu !
To sto je Monika Seles uradila do tog trenutka a to je 19 i po godina...
8 titula na GS + finale od UKUPNO 14 ucesca, ukupno 32 titule iz 45 finala i sve to ponavljam do 19.godine zivota, govori da je to najbolja teniserka svih vremena i da to sto je ona uspela nece niko ponoviti IKADA, pogotovu sto je sve teze i teze mladjima da se probiju u vrh.
Najbliza tome je bila Martina Hingis ali nju nije prekinuo napad sa tribine vec nesto potpuno drugo.
Mesec dana kasnije je poginuo Drazen Petrovic, tako da osim sumornog vremena po zemlje na ovim prostorima to je bilo i tragicno vreme svetskog sporta !
Novak ce ispraviti ono sto je njoj na silu oduzeto...

Svete

pre 7 godina

Samo cu reci "Clint Malarchuk accident"
Nije za ljude sa slabijim stomakom.
(live and let others to live, 30. april 2016 15:40)

Da znam za to, ali to je nesreca na terenu da li ga je protivnik ili mozda cak i kolega slucajno posekao a ovde se radi o idiotu koji je sa strane nozem gadjao aktera na terenu, ekstremno su retki takvi slucajevi na prvu loptu ne mogu niceg da se setim, mozda ti mozes ?

Владимир

pre 7 godina

@NS
Зашто уопште обраћаш пажњу на тог мајмуна и његове дебилне коментаре? Друже само прескочиш небитну ствар и нема нервозе. Иначе Мала Мо је могла постати једна од највећих тенисерки у историји али нисмо имали прилику да томе присуствујемо. Нажалост.

spin

pre 7 godina

Hehehe..."Srpski koreni"-ma hajte molim vas: Madjarica iz Vojvodine. Kada se prave uspesi, onda su "srpski koreni", a posle se sunarodnicima nude sendvici za put do Madjarske...
(Sremac, 30. april 2016 16:34)

Kakvi sendvici, dajte narikace zar i na ovu vest morate vasu dnevnu dozu kukanja da prosipate? Svako ko se seca Monike zna se koliko je ponosno nastupala pod zastavom Jugoslavije, da je uzela neku drugu nista joj se ne bi desilo. I njoj su se Britanci rugali, objavljivali sramotne karikature zbog njenih uzvika tokom meceva, posle su se sve teniserke derale ali to im nije smetalo.

adem

pre 7 godina

secam se da sam gledao jos tada tenis, ne ovako aktivno i sa paznjom, ali sam ga gledao. zelim reci da ako je tenis imao nekoga sa ogromnim talentom, to je bila monika seles. niko nije imao takav bum, niti ce imati. novak je daleko iza nje po uspehu, i ne samo on nego i svi ostali. zaista steta za sport, ali desilo se ne ponovilo se.