Sreda, 20.04.2016.

10:13

Podmuklo: “Novak zvuči jezivo kao Lens Armstrong“

Vašington post, dnevnik koji važi za ugledan, osramotio se insinuacijama na račun Novaka Đokovića.

Izvor: SO

Podmuklo: “Novak zvuèi jezivo kao Lens Armstrong“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

234 Komentari

Sortiraj po:

UltrasBgCZ

pre 7 godina

Briga ga, Monako priznao Kosmet, a on zivi tamo i placa im porez, automatski je i on priznao! Kvisling
(aleja, 20. april 2016 17:59)

Ti si pobedio komentarom...

dc

pre 7 godina

Ne razumem cudjenje, autorka Stephanie Kuzydym (turskog porekla) je napisala "autorski" tekst za Washington Post, kakav se ishod moze ocekivati? Inace g-djica Kuzydym nikada pre (a verovatno nece ni ikada posle) je ovom prilikom napisala svoj prvi tekst u vezi tenisa. Obicno se bavi bejzbolom. Cini mi se da je posao bio previse prljav za sportske novinare WP-a.

Vamos Tamos

pre 7 godina

Ja se secam da je i Armstrong tuzio novinare zbog klevete oko dopinga i dobio parnicu na sudu. Kasnije je priznao doping placuci u studiju.

zoran

pre 7 godina

Vecina na ovom forumu nisu bili dalje od Trsta ili Budimpeste. Amstronga su unistili Ameri, to se u Srbiji nikada ne bi dogodilo. Napred Nole, igraj tenis, cuti i pobedluj, cutanje je zlato.

Milenko

pre 7 godina

Naravno kriv je zato sto je SRBIN i sto je 99 godine gutao mnogo osiromasenog uranijuma od bombi koje su bacali na Bgd.Idioti.Sta sve im nece pasti na pamet da pokusaju da ospore NAJBOLJEG SPORTISTU SVETA.To je ta demokratija i sloboda stampe koju tako besomucno propagiraju....

Lole

pre 7 godina

Dragi čitaoci, ne treba trošiti reči na članak ispod svih normi novinarstva, nego miš u ruke i tražite izvinjenje i ostavku novinarke u komentarima Washington Post-a, kao sam već uradio.

Schone

pre 7 godina

Mareja naloze britanski mediji da "proziva" Novaka kao simulanta (finale AO 2015), pa sada insinuacije u vezi dopinga (nije imenovao ali zna se na koga cilja cim kaze da igrac moze da igra po 6 sati) a nas Novak za njega i dalje govori kako mu je jedan od najboljih prijatelja iz svijeta tenisa. E moj Novace, Rafa je 100 puta bolji i covjek i prijatelj od Mareja i Federera. Vrijeme ce pokazati ako vec nije do sada.

pp

pre 7 godina

(Јота, 20. april 2016 15:12)

Hvala na linku, pomogao mi je da bolje shvatim sta se i gde desilo. Dakle, Novak je posle primanja Laureus nagrade dao izjavu CNN-u u kojoj je rekao da "mediji rade to ti to". Novak je, izgleda, jako naivan kad misli da on CNN-u treba da objasnjava sta rade mediji. U stvarnom svetu to izgleda ovako, odmah u sledecem clanku nova konstrukcija koja ostaje zapisana zauvek. Dakle mediji rade svoj posao ali oni koji treba da nauce Novaka kako se nositi sa medijima nisu odradili svoj posao. Novak ima silnu ekipu oko sebe i valjda je neko zaduzen i za ovakve stvari a ako nije, krajnje je vreme da Novak angazuje strucnjake pa da konacno nauci sve propustene lekcije. Jedno je poveravati se drugovima a sasvim drugo davati izjave za medije. Ovo iskljucivo pisem za Novakovo dobro, da me ne razumete pogresno.

sklek

pre 7 godina

ima dosta sportista koji upotrebljavaju nedozvoljene supstance. One ponajvise prave razliku u sportovima poput biciklizma, dizanju tegova... Sto se tenisa tice, sigurno da pravi neku razliku ali je prosto nemoguce da djole ima toliko dobre suplemente da je bolji duplo od Mareja i ostalih tenisera. Izgleda da samo on zna gde je ta prodavnica...gluposti!!!! Covek je jednostavno najbolji u tenisu zato sto je uskladio sve...mentalno, fizicki i tehnicki najblizi perfekciji. Drugi bi isto to jeli sa dve kasile, ali dzaba kad ne pomaze i ne pravi toliku razliku.! Kapa dole na Djoletov profesionalizam i istrajnost! Sto se ne pitaju Ameri kako je moguce da u plivanju Philps osvoji 7 zlata i uzgred ucestvuje u svim kvalifilacionih trka...pa odakle energija..jel ga neko pitao kao i sve druge amere koji su nesto individualno osvojili. Sto ne pitaju Federera kakao je on bio toliko godina na vrhu...smesna prica

Boxy

pre 7 godina

Djoković je prosto postao toliko superioran u odnosu na rivale, da nisu u stanju da drugačije objasne taj fenomen. Kad se tome doda a)klasična novinarska površnost, b)želja za medijskim skandalom, c) pravljenje novinarskog imena na nekome ko je top klasa, d) navijanje za nekog drugog i e) zluradost i pakost, dobijemo jedan ovakav tekst koji je na donjoj granici novinarstva. Ali, moderni svet danas tako funkcioniše. Pospu te katranom i perjem, a ti se sad brani. Nadam se da će ovo u predstojećem periodu samo dodatno motivisati Novaka, kao i da će sad držati jezik za zubima. Neka njegova igra govori, a drugi neka komentarišu.

Pirocanac

pre 7 godina

Pročitao sam gotovo sve komentare na originalnom američkom sajtu, 90% ljudi, kako naših, tako i njihovih, ocenjuju ovaj članak kao glup, uvredljiv i amaterski, a autorki preporučuju da se ostavi tog posla. Imamo i mi mnogo takvih kvazi-novina i autora. A Novak da prestane da bude nice guy, i da pokaže zube.

Kodjak

pre 7 godina

O tenisu nemam pojma da bih mogao bilo sta reci Novaku, ali o ovakvim situacijama gde ti izvlace svaku rec iz konteksta, gde ti mere svaki zarze mogu. Problem je, sto su vec neki rekli, sta god da Novak uradi neko ce da napravi pricu. Mozda je resenje u tome da se ne pokusava navci pravi odgovor, jer on ocigledno ne postoji sada za Novaka. Nego bas staviti do znanja ovo sto je vec receno: sta god da kaze nece da valja. I tako kada ga pitaju npr o zaradama dobar odgovor je : Moje je da pokupim cek, a organizatori neka vide sta je na ceku, kad ga pitaju o Andy neka ih uputi na Andy-a, o dopingu na WADA i tako....

Pantelija

pre 7 godina

@“Možda bi Đoković trebalo da razmisli o drugačijoj taktici kada brani svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči pomešaju sa jednim od najpoznatijih sportista umešanih u doping skandal“

Gospodo, Armstrong nije nikakav najpoznatiji sportista, on je najpoznatiji prevarant,a to je priznali ili ne ogromna razlika. Ima kod Vas još takvih kao on, siguran sam.

Petar

pre 7 godina

Ako ćuti onda je sumnjiv. A ako kaže šta misli u vezi bilo koje teme, onda ga napadaju i izvlače iz konteksta njegove izjave onako kako im odgovara da bi ga što više ocrnili.
Dakle ne daju mu izbora, šta god da uradi njemu ide na štetu. I to je priča koja nas Srbe ( i mnoge druge male državice ) prati oduvek!
Zato je sav ovaj uspeh Novaka tri puta veći jer je tri puta veći pritisak na njemu bio svih ovih godina da se probije kao najbolji među ''najboljima'' - zato je po meni on već sada GOAT. Kada neko kao Federer sa jakim leđima zauzme presto njega tapšu po leđima i ima podršku od celog sveta da što duže ostane najbolji.
Dobija ogroman novac kao podstrek od korporacija koje vladaju svetom.
Mislim, Rolex i Nike nisu isto što i ciciban ili Simod!
Ali ovo su stvari koje Novaka drže u vrhu toliko godina. Upravo mu ove podle stvari daju volju da istraje. To nije samo inat nego i ponos, žrtva, u ime pravde i istine.
Kada se borite za to, u vama uvek ima ekstra snage i motiva.

nolemanijakinja

pre 7 godina

Zapad nikada neće oprostiti Novaku što je Srbin, a pri tom najbolji na svetu. Ne shvataju da su oni, ustvari, njegov doping. Što ga više napadaju, to je on bolji. Šta mi njima da pričamo, kada oni ni nemaju reč za INAT?

Miloš

pre 7 godina

Što se sadržaja tiče, potpuno se slažem sa Vama, mada bi teniser Novakovog kalibra trebalo da bude u stanju da se nosi sa ovakvim situacijama. On je poznat koliko neki visoki funkcioneri velikih država, koji jako pažljivo odmeravaju svaku svoju izjavu, jer dobro znaju da od jedne pogrešne reči mogu da izazovu lavinu negativnih reakcija. Ako želi da bude ambasador svog sporta morao bi da uloži malo više vremea u razvijanju svojih diplomatskih sposobnosti. Mislim da bi mu podrška profesionalca iz te oblasti dosta pomogla.

U međuvremenu, nastavite da ga branite iz sve snage ovakvim tekstovima.

Najbolji Od Svih

pre 7 godina

Sram da vas bude. Tako “ugledne” novine ne smeju da pisu o najboljem sportisti sveta, tri puta izabanog. To je napad i na citav Noletov tim koji vidi koliko Nole naporno radi i sta uzima. Nole je olicenje finoce, morala i dobrote. Da nosi Nike opremu dizali bi ga u nebesa. Ali nosi Uniqlo pa bi vam bas dobro doslo da mozete da otrkijete nesto, ali nemate sansu pa ste se unervozili da ce vam pregaziti sve zapadnjacke rekorde. Napred Noleeee!

Statik

pre 7 godina

Vec drugi put u kratko vreme neporebno ulazi u neku pricu, koja manje vise nema veze sa njim. U ovoj prici Andy je bacio kosku, a Novak mesto da lepo iskulira, uvlaci se u pricu. Cemu? Da je ovo rekao personifikacija niko ni rec ne bi rekao. Bez obzira sta Novak rekao o bilo cemu, neko ce to da izokrene, prema tome neka angazuje nekoga boljeg za PR, jer ocigledno vec drugi put za manje od dva meseca njegov PR tim nije odradio dobro posao.

Јота

pre 7 godina

Новак користи уранијум од бомби које сте нам дали 1999. године

Коментар је преписан директно са washingtonposта и као такав саркастичан, одобрен је од стране њихових администратора

Апелујем на све који познају Енглески језик да се ставе у одбрану истине. Овде се не ради само о Новаку, сутра на ред може доћи било који спортиста који није по вољи некога или неких интереса..........

Изолите линк https://www.washingtonpost.com/news/early-lead/wp/2016/04/19/novak-djokovic-isnt-accused-of-doping-but-he-sounds-eerily-like-lance-armstrong/

Srećko

pre 7 godina

(Dobro, 20. april 2016 13:44)
Često se radujem vašim komentarima. Ali je ovaj grozan. Valjda je posle Vikiliksa i Snoudena i vrapcima na grani jasno šta su "teorije zavere"!
Smeta im naš Nole, urliču koliko im smeta. Ali, neka im "smeta".
Što se tiče Šarapove, pa to je valjda jasno.

sizofrenija

pre 7 godina

Anglosaksonci ne umeju drugačije. Zašto ovakve optužbe ne dodju iz Kine, Južne Amerike, Rusije ili Španije? Ne razumem zbog čega nas se toliko gade. Da li je to zbog stereotipa iz vremena Hladnog rata ili ne vole Slovene ili...
(ded, 20. april 2016 10:41)

Ma da, toliko nas mrze da su zabranili Novaku, Ani i Jeleni da igraju turnire na zapadu. Toliko nas mrze da su zabranili Novaki i Ani da kao deca treniraju u Nemackoj i Svajcarskoj. Toliko nas mrze da su zabranili Ani i Novaku da skoro ceo svoj zivot zive na zapadu. Stvarno, taj razvijeni i bogati zapad se mnogo plasi male, siromasne i nerazvijene Srbijice :)

Aleksandar

pre 7 godina

Djokovic treba da prestane da komunicira sa novinarima i da daje bilo kakve izjave, samo da ih dere na terenu i gleda kako placu. Nadam se da nece biti afektiran ovom nepravdom

trepca

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1.
(uroševac, 20. april 2016 10:32)

Auu, kakav komentar:) Pa mnogo bi zeznuo Amerikance, kada bi se odrekao svih milionskih nagrada koje mu ISPLACUJU AMERIKANCI! Tenis se igrao i pre Djokovica, i igrace se i posle njega prijatelju:)

mmn

pre 7 godina

Pa kad hoce covek u svakoj corbi da bude mirodjija i to ona mirodjija "divan decko"!
mozes nekad i da precutis ako te vec niko nije stavio u usta licno.

Doktor

pre 7 godina

“Možda bi Đoković trebalo da razmisli o drugačijoj taktici kada brani svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči pomešaju sa jednim od najpoznatijih sportista umešanih u doping skandal“, tim rečima zaključuje se tekst.

Sta ima ovde lose receno i napisano , hajde , kazite mi ???

bazan

pre 7 godina

Najbolji americki teniser John
Isner je na 16. mestu ATP-liste i tako vec godinama i sto je jos gore nema ni mladih talentovanih americkih igraca.
(vladimir, 20. april 2016 13:36)

Kazes nema mladih igraca.Koji pratis sport da mi je znati.

rex

pre 7 godina

Jedva su dočekali da izgubi neki meč pa su se osilili da vrše mentalni pritisak na Novaka, nema šta neće pokušati samo da zapadu više ne bode oči...

Džoni

pre 7 godina

Mislim da je Nole veoma inteligentan, ali često izjavama pokušava da preširoko objasni neke stvari tako da ga mediji oni zlonamerni love na svaku reč i tumače kako njima odgovara! Nole pokušava da se postavi zaštitnički prema svom sportu a ustvari bi trebao da gleda isključivo sebe i da ga ne zanimaju drugi, ni Šarapova ni Marej ni ostali! Posle meča pohvališ protivnika i ćao zdravo. Svako ulaženje u neke rasprave i komentare oko nameštanja mečeva, dopinga i sl. je suvišno i uvek će se naći neko ko će to drugačije da protumači! Nole nabijaj im komplekse i jezik za zube pa neka pucaju od muke!

CivijasUSA

pre 7 godina

Dakle neverovatno dokle sve ovo ide.Jasno je i zbog čega.Da postoji bilo šta protiv Novaka budite sigurni da bi bio doživotno diskvalifikovan.Skoro dnevno ga testiraju na doping i naravno ništa.Teško je tom anglo saksonskom ološu da se pomiri sa bolnom i nepormenjivom činjenicom da je najbolji teniser i sportista na svetu Srbin Novak Đoković.Ne shvataju da sve ali bukvalno sve zavisi samo od njega.Već duugo vremena on se pita za sve i to će se nastaviti sviđalo se to nekom ili ne.

Nebojša

pre 7 godina

Ljudi znate li da je u americi tenis popularan otprilike koliko i nadvlacenje konopca kod nas. Pola amerikanaca nema pojma ko je bio Pit Sampras. E onda zamislite koliko je njima u interesu da se satre jedan Novak Djokovic.
(W, 20. april 2016 13:15)

Tvoj komentar je utoliko gluplji jer ovaj članak je izašao u novinama koje nemaju veze sa sportom ajde da je u pitanju ESPN ali Washington post sa sportom veze nema tako da je ovo vise napad nekog novinara verovatno navijača Federera ili Nadala stvarno je interesantno da anti Novak tekstovi i izlaze u novinama koje nemaju veze sa sportom sada Washington post nedavno BBC to ko da neko plaća da blate Novaka a jedno pitanje za ovog novinarčića ako je Novak dopingovan šta koristi onda njihova Serena koja izgleda kao bokser i sa 34 godine i dalje je prva.

Nn

pre 7 godina

kad se ovako nesto desi, svi su ogorceni sto Novaka stavljaju u usta i sve je " traze nacin da ga iznerviraju"...a zapravo nije ta prica.Novak sam sebi skace u stomak. Rekao je Mari sta je rekao..nije naveo imena igraca, Novak i Beker se javili...pa mislim stvarno naivno skroz. broj jedan ne treba da obraca paznju na to niti da se javlja kad nije prozvan.
Tako da Srki nemoj da padas sad u komu, tvoj sin jos nije naucio kako se ponasa broj jedan.

trepca

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1.
(uroševac, 20. april 2016 10:32)

Auu, kakav komentar:) Pa mnogo bi zeznuo Amerikance, kada bi se odrekao svih milionskih nagrada koje mu ISPLACUJU AMERIKANCI! Tenis se igrao i pre Djokovica, i igrace se i posle njega prijatelju:)

VMP

pre 7 godina

dragi ameri, na vasu zalost Novak ce osvojiti jos nekoliko US Opena svidjalo se to vama ili ne. Ovakvi pokusaji skretanja paznje sa terena mogu samo vama naskoditi jer je onaj koga vi osudjujete jak kao stena i ima nesto sto vi nemate.

Kris Redfild

pre 7 godina

pa da.. sada mora da vodi racuna kako ce vama da daje izjave,a ne da gleda kako ce da dobije meceve! valjda vam je krivo jer covek ima sansu da prestigne zapadnog favorita Federera! ne bi me cudilo da mu podmetnu nesto..

trepca

pre 7 godina

Cim neko nesto napise protiv Djokovica odmah pocinju komentari tipa "anglosaksonci protiv malog ali nebeskog naroda" i slicno. Neoriginalni komentari puni teorija zavera. Shvatite da se pise o Djokovicu zato sto je trenutno najbolji teniser na svetu, a ne zato sto dolazi iz Srbije, Kine ili Bangladesa. Da pratite svetske sportske sajtove, znali biste da su jos gore pisali i o svojim sportistima, na primer Armstrongu su unistili zivot za sva vremena. Ne pise se samo o Djokovicu, nego nasi portali prenose samo vesti o njemu. Shvatite da su Srbija i Srbi mnogo manje bitni Amerima i anglosaksoncima nego sto vi to mislite!

Kolumbo

pre 7 godina

Nole je još kao beba upao u kazan sa čarobnim napitkom, tako da mu nikakvi dopinzi nisu potrebni, niti drugima mogu da pomognu protiv njega :)

CILIC I TROICKI

pre 7 godina

Sada bi bilo korektno da se u odbranu Novaka od ovakvih novinarskih podmetanja jave svi oni za koje se Novak ZALAGAO i verbalno ih branio od dopinga u Tenisu, a poreklomsu sa ovih nasih Balkanskih prostora.

Oni odlicno znaju ko su, nema potrebe da ih ja prozivam.

VUK

pre 7 godina

nadam se da će momak koji je zaradio preko 100.000.000,00 dolara do svoje 28 godine života, koji ima četiri restorana, svoju firmu, svoj hotel, jahtu, avion i živi u Monte Carlu...imati šta da nauči od prosipača pameti na ovom portalu. Čisto čovek da unapredi svoj život.

Ladislav

pre 7 godina

Prvo Tesla , sada Novak iako u dva potpuno različita konteksta ali svako genije u svom području ....Mnogo je to za uštogljene , prepotentne i arogantne Zapadne mozgove !

James Harden

pre 7 godina

Ljudi,kulirajte ovo,ljubomorne duse i na Novaka i Rafu momci treniraju vredno citav zivot odricu se svega sa jasnim ciljom koga briga za par nebitnih ljudi.

sss

pre 7 godina

novak je upravo izasao na neki novu nivo, vec postaje smetnja, pored bitki na terenu dobro mora da se cuva kakvu ce izjavu da da, kakve gestove pravi na terenu ... gotovo na svaki GS mu spremaju zamke ... da ne nabrajam, dobro se sjecamo proslog Wimbldona sta su mu radili novnari, pa na US openu koju su navijaci diglu hajku na njega, pa na AO gdje je koliko toliko zasticen optuzivali su ga da folira povrede i umor ... sta ce biti sledece saznacemo na RG, samo ga cekaju ...

Mina

pre 7 godina

Ovi su u pravu. Novak nema potrebe da se oseća prozvanim. Neka promeni taktiku kod izjava. Suviše i naivno objašnjava zašto je Drina kriva. Pusti da teče Novače

Goki

pre 7 godina

Neverovatno je kako vi pouzdano i precizno znate da je Djokovic nevin! Sta, zivite sa njim, spremate mu hranu i napitke? znate sve tajne i Novaka i "Zapada" i Nike-a? Neverovatno!
Smeta Zapadu sto je iz Srbije? Ma daj, cvrc! A odakle su Lendl, Rios, Safin, Ivanisevic, Sarapova, Azarenka? Oni nisu smetal? Ne, samo Djokovic smeta? Ma, daj ...!

TomaS

pre 7 godina

Ne znam da li je neko već komentarisao promenu na ATP ranking listi, gde od ove godine umesto naziva država pored imena tenisera stoje - zastave?!? Čemu ta promena, kada je izvesno da većina ljudi jedva raspoznaje desetak ili dvadeset državnih zastava? Objašnjenje može biti sasvim prosto, jer nije svejedno kada na ATP listi pored imena Novak Djokovic stoji neka neidentifikovana zastava, a ne uobičajeno i lako prepoznatljivo - SERBIA. Uostalom, zbog čega na WTA listi i dalje pored prve na toj listi Serene Wilijams i dalje stoji - UNITED STATES? I to nikome iz vrha teniske federacije - ne smeta! Nema sumnje, nekome smeta naziv SERBIA kada je na prvom mestu. Pogotovo kada to traje godinama!

sasa

pre 7 godina

Sto se Nole vise bude priblizavao Federerovom rekordu od 17 slemova to ce i napadi biti sve cesci i jaci.To se vec prosle godine moglo videti kada je osvojio tri slema. Zivi bili pa videli.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Ne bi me čudilo, da u ovom opštem moralnom posrnuću koje je svetom zavladalo kao kuga, pojedini uticajni krugovi iz SAD i Velike Britanije, pokrenu kampanju, da se Novaku Djokoviću, zbog ovakvoj "jeresa", odnosno zbog iznetog mišljenja, oduzmu sve titule i priznanja i dodele drugom igraču na ATP listi. Naravno sve pod parolom nemešanja sporta i politike. Setimo se "Crvene zvezde" i nemojmo unapred da se smejemo. Naravno, ovakvu odluku bi podržale sve "napredne" države EU, tako da bi sve bilo "legalno i legitimno". Tako bi jedan sportista iz države koja piše ćirilicom bio uklonjen sa trona, kojim, valjda, treba da vladaju neki drugi.

Južna pruga

pre 7 godina

Pokazali su Amerikanci sta misle o Djokovicu na Ju-Es Openu sramotnim, divljackim ponasanjem "teniske" publike. Ljudi, Amerikanci su to, najvece zlo ovog sveta. A sto se Djokovica tice ne treba da obraca paznju na njih, bas zbog toga sto se ponasaju kao divljaci. Obori sve rekorde u inat svima!

W

pre 7 godina

Ljudi znate li da je u americi tenis popularan otprilike koliko i nadvlacenje konopca kod nas. Pola amerikanaca nema pojma ko je bio Pit Sampras. E onda zamislite koliko je njima u interesu da se satre jedan Novak Djokovic.

Misic

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno kako to da su svi ostali sportisti toliko glupi da im ne padne na pamet da pocnu sa bez glutenskom dijetom,toplom vidom i medom sa Novog Zelanda.

GORO

pre 7 godina

Novak kao da zivi u Srbiji.Ovde se godinama neki izvinjavaju onima koji to nisu zasluzili.Sta je to,kompleksi koji tinjaju a ne treba.Nisu krivi a kao da jesu.Netreba dati na se.

Dragisa Binic

pre 7 godina

Poređenje Novaka i Lensa je smešno. Lens Armstrong je prošao kako je prošao zato što je stvorio mnogo neprijatelja u karavanu, među kolegama iz svojih bivših timova i konkurntskih. Biciklisti iz njegovih timova nisu mogli da budu u timu ako se ne dopinguju, a njegovim potncijalnim pretnjama iz konkurentskih je slau agente antidoping agencije. Tu se dolazi i do korupcije WADA-e i UCI-a, Lens je nekoliko puta pao na testovima ali ih je ipak prolazio da bi im na kraju uplaćivao donacije u stotinama hiljada dolara. Ne zaboravimo da mu je dobar prijatelj Buš mlađi. Na kraju je i pokušavao da zastraši agente USADA-e kada je istraga krenula.
Doping u biciklizmu nije sistemska pojava, u biciklizmu su mnogo manje pare nego u na pr. fudbalu, tenisu, američkim sportovima, ali je Novak u pravu kada kaže da je svako čist dok se ne dokaže suprotno.

Јота

pre 7 godina

Надам се да Новак креће са тужбом.

Новинари за овакве оптужбе морају да сносе последице или докажу своје оптужбе.

Новаче, све и да ништа више никада у каријери не освојиш највећи си светски спортиста у мојим очима после оваквих лицемерних новинара и колега са ATP-ja.

Teodor_Ruzvelt

pre 7 godina

Hoće da isprovociraju Novakovu reakciju...
NOVAČE "BUDI TIH I NOSI PSA SA SOBOM"!
Usput, iz kog razloga na ovom spisku problematičnih tenisera nema i jednog iz Švedske koji već godinama radi kao komentator Eurosporta?
http://www.espreso.rs/sport/tenis/36524-najcesce-kokain-a-opravdanja-sacuvaj-boze-ko-se-sve-dopingovao-medju-teniserima-i-teniserkama-foto-video-.html

papazjanija

pre 7 godina

jao, momčino... kad ćeš više da zavežeš taj jezik u čvor i prestaneš da se pačaš u sve i svašta, primaš se ko mlada, te premije u tenisu, te doping... šta radi ta tvoja pr služba, uči li te čemu? ponašaš se kao da si juče počeo da igraš tenis, zar je moguće da ne mogu da te pripreme za set provokativnih pitanja na koje bi odgovorio kratko, jasno i odrešito. mnogo nepotrebnog i nepovezanog brbljanja u poslednje vreme mnogima koji ne žele da te vide tu gde si jer im kvariš poslovne kombinacije ide u prilog. smanji više spiku i radi ono što najbolje znaš, a priču prepusti bekeru.

nidža

pre 7 godina

Oni bi najviše voleli kad bi Novak nekako prestao da postoji. Da sam na Novakovom mestu, povukao bih se iz medija u potpunosti. Eventualno neka kratka izjava posle meča tipa "that was great game" i tačka. Na bilo kakva ostala pitanja odgovarao bih sa "next question". Šta god rekao uvek ga nešto napadate! Dokle bre više?

Neozbiljno rezonovanje

pre 7 godina

Ne mogu titulu da mu oduzmu legalno, pa hajd' nelegalno, a tu su nenadmašni.Da nije rekao to, okrivili bi ga kako briše znoj sa lica ili kako se smeje ili što nije uvek obrijan,...Dugačak je njihov spisak "umotvorina".Samo kad se setim njihovih "proleća".

Sabahudin

pre 7 godina

Molim vas, nemojte ga više braniti. Đoković je čovek od krvi i mesa. Nije nikakvo božanstvo koje treba mistifikovati i slaviti svakog dana. Da ne pričam kako izgleda ljigavo i kao podilaženje ovakvo izveštavanje i kako pravi psihozu kako je ceo svet protiv Đokovića, a samo ga Srbi brane. Kada si najbolji u nečemu na svetu ti si javna ličnost i onda svako iskazuje svoje mišljenje o tebi. A različiti ljudi misle različite stvari. Neko misli lepo, neko misli loše. To se zove demokratija.

vladimir

pre 7 godina

Najbolji americki teniser John
Isner je na 16. mestu ATP-liste i tako vec godinama i sto je jos gore nema ni mladih talentovanih americkih igraca.

Dobro

pre 7 godina

..... U stvari sve ovo oko Novaka , ta "kampanja" , izlobirana je iz jedne kuhinje - NIKE & co .Prvi je to primetio pre nekoliko meseci americki novinar Rosenthal u razgovoru na ESPN .
(jole, 20. april 2016 12:18)
Preporučujem (+75)Ne preporučujem (-7)

Jole moj, i svih ovih tvojih 75 istomisljenika, samo da Vas priupitam:
A kako to onda veliki i mocni Nike & CO nije uspeo da zastiti Mariju Sarapovu? Kako to nisu uspeli da sakriju pod tepih, ... uz pomoc Vatikana, Masona i Iluminata? Znate li koliko je vredan njen UGOVOR sa Nike? Raspitajte se.
Najbolji smo u teorijama zavera, a u upotrebi mozga smo na zacelju svih tabela.
Smarate, ljudi.

Iz zemlje lala,uvek Vas,

Samokazem

pre 7 godina

Na stranu ko koga voli, a ko ne voli, ovde je na delu novinarska sujeta, jako izražena i kod naših novinara. Ovde je, zapravo, americkom komentatoru zasmetalo sto je Đokovic upozorio novinare da ne pišu šta im padne na pamet bez dokaza.

pp

pre 7 godina

"Wada je odgovorna da utvrdi ko se dopinguje u tenisu, trebalo bi da povecaju testiranja da bi bili sigurni da doping nije prisutan u tenisu", je jedini pravi odgovor No1. Na osnovu cega moze novak da tvrdi da u tenisu nema dopinga? Ne treba on da brani one koji su pali na doping testu, on je taj koji u ime sporta treba da osudi sve koji koriste doping. Nije on ni Marijev advokat pa da objasnjava sta je Mari mislio. Novak je super intiligentan u tenisu ali u odnosima sa medijima se ne vidi ta njegova intiligencija i ne vidi se da je bilo sta naucio za sve ove godine u profesionalnom sportu. Odgovor onima koji ne razumeju sta kazem u mom komentaru.

Komša

pre 7 godina

"Nisam ubedjen da u tenisu ima dopinga onoliko koliko de o tome priča a bilo bi me sramota da posumnjam u bilo kojeg rivala da je dopingovan - velika je sramota ljude optuživati bez dokaza."
To bi bila izjava koja bi im zapušila usta.
Bet obzira što je vidljivo angažovanje velikog broja novinara i javnih ličnosti proriv njega on ne bi smeo da im daje materijal za napade.
Šta će njemu da napada agenciju za borbu protiv dopinga i brani ostale tenisere? Sindikališe bez veze.
Srpska posla.

Stefan

pre 7 godina

Novak bi jednostavno trebao da smanji davanje izjava na minimum minimuma. Da se ogradi od svega i da samo nastavi da osvaja, da postane najbolji svih vremena pa neka crknu od muke!

pp

pre 7 godina

(veder, 20. april 2016 11:35)

Znam jako dobro da Novaka pitaju i da on kao javna licnost treba da odgovara na pitanja novinara ali takodje postoji i ono "nemam komentar." Meni je jako cudno da Novak tvrdi da u tenisu ne postoji doping i pitam se na osnovu cega. Moze da kaze da odgovorni stalno vrse kontrole i da je to ono sto je pozitivno jer kad on stiti one koji su pali na testu onda i on sam postaje sumnjiv. Mari kaze da u tenisu ima dopinga opet se Novak javlja da kaze da Mari nije mislio ni na koga licno. I to isto izgleda sumnjivo. Evo, nije se javio ni Federer ni Nadal a ni Vavrinka i stvarno, ma koliko da volim Novaka, ovo njegovo ponasanje samo izaziva lose reakcije u medijima.

Zoki

pre 7 godina

A Djokovic vise treba da prestane da se ponasa ko neki beskicmenjak, da se izvinjava ovim politicki korektnim manijacima kompleksasima, da pazi da ne uvredi ove profesionalne zrtve. Sav je ko neki prut. Pokazi im srednji prst vise. Likovi nista u zivitu postigli sem sto su se negde na netu nesto uvredili.

R.Zivkovic, Rotterdam,Holandija

pre 7 godina

Nista cudno od amro engleza kada su u pitanju Srbi.mala slova slatko prijaju.Da neznam srpsku gramatiku priznajem.Ta dva faktora su nas toliko ne samo ponizila verbalnim deliktom kroz istoriju, vec kada im i to nije bilo dosta resili su dans prevaspitaju BOMBAMA 1999 godine!!Sto dokovica uporeduju sa Amstrongom biciklistom, kome pre svega kapa dole,jer je on i pre dopinka pokazao koje i staje.Zamislite sada kadabi se nedaj Boze ustanovilo dase Dokovic dopinkuje kakva bi svetska reakcija usleedila?!Zato Dokovicu cuvaj se i pazi sta jedes i pijes van svoga doma.Oni ce nastojati posto poto date smaku sa trona ponizenog i osramocenog!

Arman

pre 7 godina

Veliki sam fan Rogera al ovo sto pokusavaju da urade Novaku je krajnje smijesno,Novak je pametan i skroman momak koji nikad sebi ne bi dopustio takvu glupost, njegov jedini problem je sto je Srbin sto nije Amer ili Spanac, isto se upravo desava Adnanu Caticu ili Felixu Sturmu svjetskom prvaku u boxu kojem pokusavaju da namjeste doping,momak je juce u suzama davo interviju,toliko je Novak nadmocan zadnjih godina u tenisu da ga samo dopingom mogu srusiti sto je zalosno al nazalost vise nije sport u pitanju nego politika.Novak je najspremniji sportista na svijetu a mozda i svih vremena al to ocigledno mnogima smeta.

DedaMiloje

pre 7 godina

Novak je najveći!
Privilegija je živeti u vremenu ovakve dominacije jednog srbina!
(Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!, 20. april 2016 10:50)

O brate iz Stjepana Supanca, nisi baš toliko ostrašćen. Pozdrav za tebe.

Mikii

pre 7 godina

Djokovicu, Djokovicu, doci ce ti taj 'gluten free' doping glave. Ali, ti imas drvene advokat botove da te brane, nista ne brini. Da sutra doticni izjavi da je koristio steroide svojevoljno, ovde bi bilo komentara da mu je neko podmetnuo i da je primoran da to izjavi. Bolestan narod.

Nebojša

pre 7 godina

Ne znam tačno koliko ima doping testova pretpostavljam na svakom grenslem turniru plus oni ne najavljeni jer teniseri uvek moraju da jave svoju lokaciju zbog iznenadne kontrole dali bi trebalo da ih je više ne znam u to se ne razumem ono što mi nije jasno je to što oni uvek ispituju igrače za njihovo mišljenje šta od toga mogu da dobiju ako neki igrač koristi sigurno im to neće priznati a pouzdano ne mogu da znaju za svoje kolege tako da ako neki novinar smatra da ima dopinga što onda ne istraže to kod doping kontrole i njihovih lekara i tehničara jer ako postoji oni znaju najpouzdanije na primer Francuzi su nekoliko puta optuživali Nadala ali nijednom nisu prineli neki dokaz i posle mesec dana svi na to zaborave.

buba

pre 7 godina

Pratim dešavanja i baš razmišljam: Napuštaj tenis, dok si najbolji, previše je blata, provokacija, zlobe. Ubacili ga u mašinu, ko će svetu ugoditi. Šta je rekao o ma čemu, pa šta su drugi rekli o tome što je on rekao, pa šta sad on ima da izjavi o tome, pa u nedogled. Jako je to daleko od sporta, radosti i ispunjenosti, od svih onih lepih stvari koje pokreću. Nevažno, besmisleno, ružno. Dno.

Fox_86

pre 7 godina

Nista ovo ne mirise na dobro.Monika Seles je rasturala pa su nasli nacina da je zaustave...kad vec nisu mogli na terenu.Sad bih imala 30 GS i bila THE BEST u Istoriji 100%

323

pre 7 godina

(Vladimir, 20. april 2016 10:48)

Tacno je da se oko sporta vrti veliki novac, ali zasto je onda pao Amstrong?? Zar se oko njega nije vrteo novac? Svi sponzori su digli ruke od njega, propao je finansijski a i sponzori su na gubitku? Ti treba da odvojis negativne i zabranjene supstance od dopinga koji je dozvoljen. Tacno je da se sportisti dopinguju ali je problem kada koriste negativan doping. I treba da ti je jasno da ovo sto rade sa Novakom u poslednje vreme, optuzbe uvijene u celofan kao jeste a nije imaju samo jedan cilj. Koji ..ti razmisli. Zasto nisu postavljali to pitanje kada je Rodzer sve osvajao i pobedjivao? Sada to pitanje postavljaju kada Novak sve osvaja i delje protivnike? Ne ide im kao u glavu kako je to moguce da neko ko nije sa zapada to ostvaruje pa pocinju da lupaju sa ovakvim pricama?? Pa morace da se naviknu, drugo im ne preostaje.

Рајко

pre 7 godina

@Gajbice
Човече,немој писати коментаре на гладан стомак.Јер када си гладан,онда си Мистер Бин.

djoko

pre 7 godina

Ovo je necuveno navijam da Novak sad osvoji sva 3 preostala GS,Olimpijadu i Sinsinati i ako to sve ostvari...na kraju karijere kaze ubjedljivo sam najbolji igrac u istoriji tenisa...jer bi tada vezao kalendarski zlatni slem sto niko ne bi mogo vjerujem nikada dostici zatim bi vjerovatno do kraja sezone imao i najvise GS titula,kompletiro bi Masterse bolji medjusobni skor od svih igraca,najduze bi vjerovatno i bio na broju 1...totalna dominacija

anica

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji pisu kako se Novak nonstop javlja i petlja gde mu nije mesto, samo da cuti i meri svaku rec, pa da budu srecni...pobogu, novinari ga pitaju, sta treba da prica? Definitivno Nole nije naspanovan kao pojedinci da moze da muva i laze i da ispadne genije, ovo je jos jedan dokaz koliko je njegova karijera puna teskoca i gledaju na sve nacine da ga sputaju. Nije lako, i ko zna sta ce sve da smisljaju tokom RG OI. Puste pare vrte svuda. Najbolje da cuti..da nista ne govori, a da oni pricaju sta hoce i da sede na pogresnim stolicama. Zeznuli ste se..suvise je inteligentan teniser i covek.

DokHolday

pre 7 godina

Juce sam poslao komentar da Novak potpuno nepotrebno komentarise Murray- ovu izjavu , pa jos gore apsurdno govoreci da je sport cist i da Murray ne misli na nikog licno. Evo na reakciju nismo dugo cekali .Ljudi oko Novaka bi trebali ozbiljnije da porade na odnosu prema medijima, jer koliko mi god voleli Novaka svedoci smo sve cescih kontraverzi a to mu je sada najmanje potrebno.

Konkretno o dopingu moze da se prica u svoje ime a nikako kao sportu u celini jer ne znas sta drugi rade. Otuda Novakova tvrdnja da je sport cist nema nikakvu tezinu vec je u domenu bla, bla.

Pozdrav

misko

pre 7 godina

Sve će Zapad i zapadne kompanije učiniti da novak ne stigne Federera i ne postane najbolji igrač svih vremena.Mene ne brinu Novakove igre i rezultati već frustriranost medija koja mogu dovesti do sindroma Monika Seleš koji je rezultirao terorističkim napadom i praktično njenim penzionisanjem.
Upravo to isto rade mediji kako bi se neki "ludak" uhvatio noža ili nečeg sličnog i pokušao onesposobiti Novaka.

jole

pre 7 godina

U tom smislu je na AO Federer prilicno grubo prokomentarisao navode o namestanju u tenisu "Imate dokaze ? Stavite ih na sto . Dosta je bilo insinuacija." Niko zbog toga nije bio "uzbudjen" . U stvari sve ovo oko Novaka , ta "kampanja" , izlobirana je iz jedne kuhinje - NIKE & co .Prvi je to primetio pre nekoliko meseci americki novinar Rosenthal u razgovoru na ESPN .

nepce

pre 7 godina

Nole njih kosta mnogo para,zato ga napadaju i izmisljaju neke price.
Samo da nastavi ovako i sve ce biti ok.
Ziveo ti meni jos 100 godina

salijeri

pre 7 godina

Pročitao sam originalni tekst, koji mi ne zvuči jezivo niti sablasno (što je pravi prevod reči eerily). Iako sam Novakov navijač, primećujem da se mediji u srb prosto takmiče kako da ocrne druge igrače i strane medije, čak i kad za to nema razloga. Osim možda što raja to traži da čita. Što se Novaka tiče, i ja mislim da slobodno malo može da se odmori od glasnogovorništva, on nije prozvan i ne mora da govori stalno u ime sporta itd.

Bobi B.

pre 7 godina

Nole više nikome ni reči,možda samo Barbari Šet-pozdravi je od mene,jer je celokupna zapadna mašinerija krenula protiv tebe.Vide da te na terenu još dugo niko ne može ozbiljno da ugrozi pa su rešili da Gebelsovskim metodama nešto urade.Uopšte to nije naivno,oni su profesionalci i nisu za podcenjivanje.Ćuti i udri sve od reda dok možeš jer ti si već ušao u legendu.

Aleksandar

pre 7 godina

Djokovic i Nadal im najvise smetaju a najveci su sportisti i sampioni, srampta da ih budee, Amerikanci nekome nesto da pricaju o dopingu, bruka!!

pres

pre 7 godina

You are disgusting and a disservice to responsible journalism.
Craig

Ovo je otprilike sazetak ogromne vecine komentara na ovaj smrdljivi clanak koji ima samo za cilj za sto vise ljudi klikne i da stvori vise para od reklame. Kao sto jedan komemntator rece- odjednom clanak o prvorangiranom teniseru svijeta pise novinarka koja inace kometarise skolski/univerzitetski sport u Teksasu. sad kao dobila sansu da pise o elitnom sportu ili bolje reci zadatak?
Vidite Ben Johnson i Carl Lewis su se dopingovali obojica. Pazili su da se isciste i radili su kontrole prije velikih takmicenja da bi bili sigurni da ne padnu.
I onda je Ben Johnson pao i to poslije finalne trke tek kad Lewis, pokazalo se, nije mogao da ga prati.
Pogledajte film o tome i pricu Lewisovog trenera koji je organizovao da Johnson dobije hemiju uvaljenu u pice neposrdeno prije testiranja dok su slavili medalju.
Sport je uzasno prljava rabota, ne vjerujem da ce ovaj put biti uboda nozem od "poremecenog" obozavatelja ali muljaza sa kao dopingom je vec pocela. Prvo se izbacuje dosta dima...a vatra? To mozda dodje pred Olimpijadu, prvo ce sacekati da vide da li ce da uzme RG. Uzme li ga Novak, vjerujem da ce krenuti u akciju spasavanja velicine simbola zapadnog sporta.

Vamos Tamos

pre 7 godina

Zapad mu je dao sve i da trenira u pocetku u Nemackoj, kad je postao igrac zapad mu je omogucio da stedi na porezu jer zivi u Monaku. 99% novca je zaradio na Zapadu. Sada su mu omogucili i restorane na zapadu. Ali mora da postuje zakon i da se ne dopinguje ili ce izgubiti dosta. Mislim da je to minimum koji zapad trazi.Jos uvek besni i ljubomorni na zapad?

Dragana

pre 7 godina

Kad mu zapad daje nagrade onda vam je zapad pravedan i dobar a kad ne pišu sve u superlativu onda ga satanizuju.Novak bi trebalo da ako već toliko želi da bude prisutan u svetskim medijima nauči da daje diplomatske odgovore.Kad ga pitaju o dopingu on lepo treba da odgovori da postoje nadležne službe i institucije za to koje treba da rade svoj posao a on radi svoj posao to jest igra tenis i kraj priče.Takodje me nervira i to što bez ikakve potrebe se sam javlja kad se potegnu priče o dopingu,nameštanju itd.I Beker,šta on oseća potrebu da ga brani iako ga niko nije imenovao?Čim ne pominju imena nema šta da se javljaju sami.Federer je lepo rekao,dajte imena u suprotnom nema šta da se priča,pojačajte doping kontrole.

neccko

pre 7 godina

Vec sam u toku dana dao komentar na novinare... i ovde se isto ponavlja samo malo drugacije.... retki su novinari koji samo prenose ono sto cuju.. vecina novinara vole senzaciju i u svakom clanku zele WOOOOW efekat.... tako i ovog puta, novinar je hteo da cuje odgovor od Novaka "Da, mi se dopingujemo svakodnevno".. a onda posto to nije cuo, onda se clanak malo izokrene da je tu nesto "sumnjivo" sto Novak prica....

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Skandalozan i sramotan tekst!!! Sada pred RG isti presing kao sto je bio i pred AO!! Ali bi Novak zaista trebao da konačno nauci lekciju "cutanje je zlato"!! Kako nista nismo čuli od Federera ni na temu placanja u zenskom tenisu, ni na temu dopinga, ni na temu nameštanja meceva.... ??? I Novak i Beker bi mogli da usvoje isti model ponasanja!! Srecno Nole!!!

ostj

pre 7 godina

rekose oni, ciji sportisti ne podlezu doping testiranju ni na jednom medjunarodnom takmicenju - vec za njihove "analize" garantuje americka antidoping agencija...

Max

pre 7 godina

@Nikki
Evo ti jedan argument...iako (ti dajes sebi za pravo da) ne dajes mogucnost za dalju raspravu...kad je razotkriven Lens? Dok je navlacio pobednicke majice ili kad je zavrsio karijeru? Ja ne mislim da je u pitanju nacija, ali postoji nesto sto se zove sponzor (citaj - novac). Ako ti nije jasno - pisi - ima mesta za raspravu. NIJEDAN americki sportista nije pao na vrhuncu karijere. NIJEDAN. Ali jesu Kanadjanin, Grkinja, Kinez. U sportovima u kojima je trebalo da dominira Amer. Zbog para i trzista.

Mik

pre 7 godina

Jeftino s....e, taj članak! Naš narod ima izreku da se za dobrim konjem prašina diže, pa tako i Novak bude češće nego ostali meta i lošeg publiciteta i kampanja. On sam najbolje zna da se nema čega plašiti dok god je čist od dopinga i nameštanja mečeva.

ccc?

pre 7 godina

Novak je podvrgnut doping kontrolama i to redovno. Da li su oni nasli nesto?? NISTA. Prema tome sve ove insinuacije i lupetanja novinara imaju samo jedan cilj. A to svi mi znamo o cemu se radi. Prema tome, tvrdim da Novaka nece omesti u namerama koje kao teniser ima a to ce i pokazati na narednim turnirima. Mogu samo kod Novaka da stvore jos veci inat. Cisto da svi znaju gde im je mesto.

pp

pre 7 godina

"Cutanje je zlato", kaze ona narodna i ne treba Novak da se oseca pozvanim i prozvanim svaki put kad se neko optuzi ili prozove u tenisu. Njegova potreba da stalno nesto komentarise, i kad ga ne pitaju i kad ga ne pitaju iako nema uvida u istinu, mu stvara velike probleme a on to nikako da shvati. Nauci vec jednom, Novace!

veder

pre 7 godina

(pp, 20. april 2016 11:04)

Nema Novak potrebu da sve komentariše, to vi vidite kao njegovu manu jer ne razmišljate. Obaveza svakog tenisera, a naročito najboljih, je da daju komentare na novinarska pitanja, pa tako i Novak. Vama nikako ne ulazi u glavu da javna ličnost poput Novaka mora da se izjasni kada mu novinari postave pitanje.Druga stvar je kako to urednici i novinari posle konstruišu i za koje ciljeve.
Kad komentarišete prvo razmislite malo bolje o tome šta pišete.

Igor

pre 7 godina

Majstore, uzmi ti još 7 Grand slem finala, a oni neka pišu šta hoće. Na konferencijama za medije ponavljaj iste odgovore, neka budu generički, jer ovakvi "novinari" ne zaslužuju da se potrudiš oko izjava.
Samo radi ono što najbolje znaš - napadi dolaze onda kada vide da ugrožavaš njihov "way of life" - šalješ poruku širom sveta da ne moraš biti SA ZAPADA da bi bio kulturan, vaspitan i veliki šampion - e to za nekoga predstavlja problem!

CG

pre 7 godina

Da bi bio Novak kontrolisao bi vodu i jelo koje unosim na doping substance...
Ovo polako pocinje da lici na medijski linc i samo je pitanje vremena kada ce mu nesto podvaliti kako bi ga optuzili da se dopinguje...

Treba sto manje da daje izjave,najbolje samo neke dosadne sablonske kao "hvala vam,publika je super" i nastaviti da gazi na terenu...

Zivim na zapadu,znam ih,najvise podivljaju kada ih pobjedjujes u svemu a pri tome ne registrujes ni za 2 %,to ih izludjuje...
A meni bude jos sladje...

blok

pre 7 godina

Ne treba Novaku novi PR. Samo treba da ćuti. Tada će mu reći da je arogantan i da ne želi da sarađuje s medijima, ali i to je bolje. Jer ovo postaje presmešno. Ovo jeste deo kampanje Velikih, od Najkija do medija Anglosfere i svih koji bi mnogo više zarađivali da No1 nije neki istočnjak Đoković već upeglani Anglosaksonac ili bar klišeizirani zapadnjak. Prosto je neverovatno da nema reakcije na Murrayevu skandaloznu izjavu, a da ovako skaču na Novaka.

amater

pre 7 godina

Novace vise igraj manje pricaj! Sve si ovo zasluzio I sam izazvao svojim glupim , plasljivim, snishodljivim izjavama. Tvoj kompleks da se svima dopadnes je tvoja najveca slabost, vec mi je muka da citam tvoje izjave. Steta jer sam tvoj veliki navijac! Igraj tenis nije politika za tebe, mada sam do nedavno mislio da mozes da I na tom polju doguras daleko. Ne , nije to za tebe!
(miodrag, 20. april 2016 10:51)

I jos nesto:
Kad ti neko sedne na mesto koje je obelezeno tvojim imenom - PODIGNI GA. Tako se to radi.

Zeleni

pre 7 godina

Skrece se paznja sa sporta, sta li ce tek uoci Rolan Garosa i Olimpijskih igara da pricaju? I posle ovoga treba ostati fokusiran na svakodnevni trening!

PSL

pre 7 godina

Neverovatno koliko je Novak trn u oku "velikih" sila. Pa što niste za primer stavili Federera ili Mareja? Amerikanci majstori za doping, pa njihove najveće sportske zvezde redovno posle karijere priznaju da su koristili nedozvoljena sredstva, ali oni su prvi da napadnu i optuže sve druge.

moram da kazem il cu da puknem

pre 7 godina

ko im tutne 100.000$ oni pisu pa zar je to nesto cudno.mi dobro znamo ko ima ziv kes u svetu i ko besomucno lobira.pa to vam je kao radio futog, pink,informer ko ima moc i lovu taj je naj naj u svemu naj.......
pa zar nije svet u stvari jedno globalno selo.

Милош

pre 7 godina

Тужба новинара и уредника рубрике . Новчана надокнада мора бити објављена у истој рубрици , истом медију .

Ministar

pre 7 godina

Kao sto rece neko pre mene,sve je to zbog para.Da ga sponzorise Nike bio bi najveci spotista i najbolji covek na svetu.
Odavno se plasim da mu ne smeste i nesto mnogo ozbiljnije....

Nikki

pre 7 godina

Pre nego sto se jave verni pratioci naseg Boga Novaka da napadnu USA, kako je njihova jedina svrha da nama napakoste shvatite nesto. U tekstu ga uporedjuju sa Lensom, dakle amerikancem, koji je vazio do doping skandala za jednog od najvecih sportista svih vremena. Dakle vas argument da su svi protiv Novaka na nacionalnoj osnovi je promasaj ''per excellence'' i pada u vodu bez mogucnosti za dalju raspravu. A Novak svojim nepromisljenim izjavama i ponasanjem je sam kriv za situaciju gde retko ko navija za njega, pa cak i u rodjenoj zemlji. Pozdrav za Jumka.

analiticar amater

pre 7 godina

Stvar je u tome, da danas svako moze da skraba po novinama i pise blogove, da izvrce reci, da je im drugi smisao...i na zalost tako zaradjuje svoj "honorar".

Posledica toga su naknadna povezivanja Djokovica sa dopingom....cim pise u novinama, zanci ima tu nesto.

Ni jedne novine nisu imune na ovo, tiraz i broj klikova su ipak bitni.

Kao sto rekoh, da skraba moze svako, da najbolji bude samo jedan.

Ignosrisi ih Nole, ovakva pisanija su zapravo izraz njihovih frustracija, sto bi nas narod doboronamerno rekao - prasina se dize iza dobrog konja.

Ti ces jos dugo vremena biti etalon svetskog tenisa, ove "novinare" vec sutra niko nece pominjati.

Dragan VG

pre 7 godina

Citam ovo sada, i ozbiljno razmisljam o mogucnosti da mu neko namesti nesto.
Poput ubacivanja necega u hranu ili slicno...
Ja da sam na Novakovom mestu, jako bih postao paranoican, ali zaista...

Predo

pre 7 godina

Čuo sam za članak, čitajući tennis. com, gde su ga pojedini čitatelji nazvali sramotnim, ali sad sam ga prvi put pročitao. Sezona lova na Đokovića je otvorena. Svačija izjava se može preokrenuti, izvući nešto iz konteksta, tako da njemu preostaje ili da ćuti ili i da dalje govori i da mu "traže dlaku u jajetu".
Možda nema veze, ali upada u oči tursko prezime ove "Stefani", autora teksta, isto kao što nam je upadalo u oko iransko prezime Kristijan Amanpur, žene koja je godinama gradila sliku o Srbima u svetu, izveštavajući za CNN. Plemena od kojih smo potekli su čudo.

Smilica

pre 7 godina

Kad ne mogu na terenu da ga pobede sad pokusavaju van njega.
Podmukli ste Vi Ameri.Sve bi dali da mogu da ga uvuku u neku prljavstinu.
Setimo se samo Vaseg "Milosrdnog Andjela".
Nedaj se No11e Sokole.
Uzmi,Madrid, Rim RG,WB,Zlato iz Rija Cinsinati,USO i naravno ZT pa nek crknu SVI DUŠMANI

GM

pre 7 godina

Nabio im komplekse za ceo zivot, posto ce njihove milijarde dolara investirane u prirodno rastimovanu decu (najbolji teniser im neko ko ima preko 2m i zna sao da servira ne i da potrci),
baciti u vodu kao najbolji teniser svih vremena.

Ali kao i uvek samo cine uslugu, nisu ni svesni kakvu motivaciju prave jos vecu pred nastavak sezone. Hvala i samo udri Nole.

Na zapadu je normlano da mozes da radis sta hoces, ako si vec najbolji na svetu, zato pricaj tek sad sta hoces i osvoji sve!

Stan@Au

pre 7 godina

Mislim da do sada nikada nisam poslao komentar B92. Ali sada prosto moram. Za mene koji zivim u dalekom inostranstvu, Novak nije samo olicenje sporta, najveci sportista kojeg je Srbija ikada imala. Ne, on je mnogo vise. On je ona linija koja nas povezuje sa nasom zemljom. Kada on pobedi nekako smo blizi nasoj zemlji a kada izgubi, mozda cak i blizi. Mozfa zvucim pateticno ali sta da radim, tako se osecam. Ovaj clanak je samo jedan vid potcenjivanja koji mi u inostranstvu svakoga dana u manjem obliko naravno, osecamo. Ako nista drugo u vidu sumnjicavog pogleda kada kazemo odakle smo. Medjutim nesto su zaboravili. Da smo slabi, odavno nas ne bi bilo ali nismo. Mnogo smo jaki!! A kada jake napadnes, postaju jos jaci. Zato havala vam sto ste Novaka napravili jos jacim! Hvala vam jer je sada Roland Garros samo formalnost!

A

pre 7 godina

Iskreno mislim da je Nole čist.

Ako se i dokaže za jedno 15 godina da je koristio bilo kakve stimulanse, takva činjenica jedino može da obezvredi rekordere koji su iznad i u njegovom rangu...

Ukratko, ako on padne padaju svi.

Vladimir

pre 7 godina

Sada ste se i vi obrukali kao i Vasington Post, pa tvrdite da je biciklizam prljaviji sport od tenisa bez ikakvih stvarnih analiza.
Biciklisti se rigorozno i veoma cesto testiraju, imaju krvni pasos pa se cak i dozvoljeni rezultati koji odstupaju od onog sto je za tog sportistu normalno proveravaju. Zato se sada biciklisti dopinguju mnogo konzervativnije nego ranije.
Teniseri se testiraju par puta godisnje, nije ni cudo sto su svi uvek negativni.
Svi pricaju kako je Nadal dopingovan, a kad ga Federer ili Djokovic pobede u pet setova, onda je to talenat. Ma da.
U profesionalnom sportu, ogromna vecina sportista je dopingovana, samo je pitanje cime i koliko. Koliko para toliko muzike.
Jedini razlog zasto padaju Troicki i Sarapova a ne Nadal, Federer i Djokovic je to sto bi tenis strasno izgubio na popularnosti, a ljudi iz tenisa ogroman novac.

Sagan World Champion

pre 7 godina

Neverovatno.
Kad je Federer bio broj jedan nike bilo nikakvih insinuacija.
Treba da napravi neki potez da ih sve obruka i ostamoti po cenu svega, ako je sigurno "clean"
Naprimer da se nakon pobede u nekom onako trećem kolu povuče sa turnira zbog neosnovanih napada i to potanko razjasni na konferenciji za štampu.

uroševac

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1. Zamislite te prepotentne licemere koji misle da sve mogu kupiti za pare i kojima je sve na dohvat ruke a da bi gledali svetskog br.1 moraju da putuju van svoje drzave.

golijat

pre 7 godina

ja aspirin necu da popijem , pitam se cega sve tu nema...nije mi jasno zasto se ljudi i to sportisti svesno truju...po cemu se razlikuju od bilo kog narkomana, a postavljaju se kao uzor , sinonim za zdrav zivot

fight club

pre 7 godina

Covece prestani da dajes bilo kakve izjave na tu temu, ili pricaj ono sto oni zele da cuju. I bas te briga,pa vidis li da ce te zapadni jastrebovi razvlaciti po medijima dok te ne uniste.Oni ne mogu da se pomire da je tamo neki Srbin broj 1 toliko godina. Imas li ti nekog u tvom timu ko ce da te posavetuje sta da radis?!

Djordje

pre 7 godina

Koliko se trude da ga poremete neverovatno, Novak ne treba da im daje bilo kakav povod jer jedva čekaju da se zakače za nešto, najbolje da daje izjave samo kad mora posle mečeva itd itd

anica

pre 7 godina

Da...zaista zvuci jezivo. Doci ce vam opet na Artur Es. Ajde bre budaletine sklonite se, briga njega sta vi mislite..on ima svoj cilj.
Napred Novace.

VUK

pre 7 godina

zašto amerikanci brinu brigu o tenisu?Oni su zainteresovani za ovaj sport? Kako to da kao najmoćnija zemlja sveta nemaju ni jednog tenisera koji može Đokoviću da uzme set?!

ded

pre 7 godina

Anglosaksonci ne umeju drugačije. Zašto ovakve optužbe ne dodju iz Kine, Južne Amerike, Rusije ili Španije? Ne razumem zbog čega nas se toliko gade. Da li je to zbog stereotipa iz vremena Hladnog rata ili ne vole Slovene ili... Ne sećam se da im je Djoković ikad pružio razlog za ovakvo nepoštovanje koje imaju prema njemu. Bojim se da ce uskoro izbiti još neki doping skandal.

Princeza

pre 7 godina

Kako ih nije sramota ?! Ne znaju kako da ga pobede a trn im je u oku zbog toga sto svet ovakvog sportistu dugo nije video i sada bacaju mrlju na njegovu karijeru. A i postoje takve budale da ce svaki naredni put kada osvoji titulu da pricaju i u komentarima pisu DOPING. Kao i za Nadala a ta sramna rec nikako nije prava rec koja treba da stoji uz ime NOVAKA DJOKOVICA! Pitam se samo da je on kojim slucajem Amerikanac, Britanac, Nemac da li bi ovako pisali. Pa kako to da za Federera niko nikada nije spominjao doping? Radis celog zivota, trudis se, odrices se svega da bi bio najbolji i uspesan u onome sto radis i onda neko dodje i napise doping.

Glas iz kolonije

pre 7 godina

Sta se cudite, Nike placa sve te clanke, ubija im biznis.
Ideja za novinare sportske redakcije b92: istrazite koliko je Nike izracunao da je izgubio Noletovom dominacijom.
Ili, koliko je skocila prodaja UniQlo-u poslednjih godina.
Odgovor na to pitanje ce vam pojasniti motive....
Naravno, nisu oni jedini mrzitelji NDj, ali su kedni od glavnih.
Da ne sirim pricu o neonacizmu koji vlada Zapadom...

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 7 godina

Pozdrav za Jumka.
(Nikki, 20. april 2016 10:36)

Kad će već jednom da legalizuju gay brakove, pa i vama dvojici da svane...

Novak je najveći!
Privilegija je živeti u vremenu ovakve dominacije jednog srbina!

Jednorog68

pre 7 godina

Lično ne verujem, ali nemojte ni vi pričati da je prvi put spomenut u tom kontekstu.
Mislim da, kad god neko spomene gluten, misli zapravo na nešto drugo.
Da se ja pitam, a ne pitam se, mislim da bi Novak trebalo da se mane enormne medijske prisutnosti.
Nije mu to potrebno. I neka daje manje povoda. Posebno kada zapravo ne zna istinu.
Ovo je bilo baš istrčavanje pred rudu.

miodrag

pre 7 godina

Novace vise igraj manje pricaj! Sve si ovo zasluzio I sam izazvao svojim glupim , plasljivim, snishodljivim izjavama. Tvoj kompleks da se svima dopadnes je tvoja najveca slabost, vec mi je muka da citam tvoje izjave. Steta jer sam tvoj veliki navijac! Igraj tenis nije politika za tebe, mada sam do nedavno mislio da mozes da I na tom polju doguras daleko. Ne , nije to za tebe!

nikola

pre 7 godina

Novak kao i Rafa treba da tuze sve koji plasiraju ovakve price bez ikakvih dokaza.Rafa je vec rekao da ce da tuzi svakog koji bez dokaza bude pisao i pricao o tome da je se dopingovao.Kad ih dobiju na sudu i uzmu milionsku odstetu,voleo bi da vidim da neko drugi napise i jednu rec bez dokaza.Ovako ovo ne lici ni nasta.Tuzba pa da vidimo sledeci put.

rambić

pre 7 godina

Brate, dokle više? Navijajte za koga hoćeš, ali pustite momke da rade ono što najbolje znaju, pustite ih da igraju. O igri se više ne piše, samo o dopingu i ko je sta rekao za koga.

Beba

pre 7 godina

Stoka sa zapada bi najradije da satanizuje Djokovica, kao sto su lazima i podmetanjima satanizovali ceo srpski narod. Ali Srbi treba da su ponosni i nikako ni u najmanjoj meri ne priznaju lazne optuzbe. U tom smislu je predavanje nasih ljudi Haskom Tribunalu bila velika greska.

Džoker se uozbiljio

pre 7 godina

Po mišljenju zapadnih medija, Novaku nije mesto tu gde jeste - prvi na ATP listi. Uzurpirao je nešto što pripada samo njima, i to ih boli.
Sećam se vremena kada su ga zapadnjaci voleli. To je vreme kada je Novakov maksimum bio polufinale. Novak izgubi od Rafe ili Rođe, organizatori zamole da izvede par imitacija, i svi se smeju, i svi zadovoljni jer stvari su onakve kakve trebaju biti po njihovom mišljenju. Tih godina je Njujork obožavao Đokovića. Smatrali su ga šaljivdžijom kojem je treće mesto plafon karijere.
Onda se Novak drznuo i ''ukrao'' im omiljenu igračku. I nema nameru da im vrati. Zbog toga su ove insinuacije, jer na sportskom terenu mu ne mogu ništa.

veliki strumf

pre 7 godina

Novaka treba da boli uvo za ove price. Takodje, trebalo bi mnogo manje da prica o ovim nezgodnim temama, narocito u ovoj ekstremno bitnoj sezoni za RG i OI! Nepotrebno se trosi, a novinari ga namerno provociraju! Sto je jos gore, svaku njegovu rec izvlace iz konteksta i nakon toga ga razvlace po medijima i kreiraju brojne insinuacije. Novakova rec se tumaci na jedan, a ista takva Marejeva ili Rodzerova - na sasvim drugi nacin! Nole: cuti, deri ih, osvajaj trofeje i uzimaj im pare - neka ih boli!

Džoker se uozbiljio

pre 7 godina

Po mišljenju zapadnih medija, Novaku nije mesto tu gde jeste - prvi na ATP listi. Uzurpirao je nešto što pripada samo njima, i to ih boli.
Sećam se vremena kada su ga zapadnjaci voleli. To je vreme kada je Novakov maksimum bio polufinale. Novak izgubi od Rafe ili Rođe, organizatori zamole da izvede par imitacija, i svi se smeju, i svi zadovoljni jer stvari su onakve kakve trebaju biti po njihovom mišljenju. Tih godina je Njujork obožavao Đokovića. Smatrali su ga šaljivdžijom kojem je treće mesto plafon karijere.
Onda se Novak drznuo i ''ukrao'' im omiljenu igračku. I nema nameru da im vrati. Zbog toga su ove insinuacije, jer na sportskom terenu mu ne mogu ništa.

Glas iz kolonije

pre 7 godina

Sta se cudite, Nike placa sve te clanke, ubija im biznis.
Ideja za novinare sportske redakcije b92: istrazite koliko je Nike izracunao da je izgubio Noletovom dominacijom.
Ili, koliko je skocila prodaja UniQlo-u poslednjih godina.
Odgovor na to pitanje ce vam pojasniti motive....
Naravno, nisu oni jedini mrzitelji NDj, ali su kedni od glavnih.
Da ne sirim pricu o neonacizmu koji vlada Zapadom...

nikola

pre 7 godina

Novak kao i Rafa treba da tuze sve koji plasiraju ovakve price bez ikakvih dokaza.Rafa je vec rekao da ce da tuzi svakog koji bez dokaza bude pisao i pricao o tome da je se dopingovao.Kad ih dobiju na sudu i uzmu milionsku odstetu,voleo bi da vidim da neko drugi napise i jednu rec bez dokaza.Ovako ovo ne lici ni nasta.Tuzba pa da vidimo sledeci put.

ded

pre 7 godina

Anglosaksonci ne umeju drugačije. Zašto ovakve optužbe ne dodju iz Kine, Južne Amerike, Rusije ili Španije? Ne razumem zbog čega nas se toliko gade. Da li je to zbog stereotipa iz vremena Hladnog rata ili ne vole Slovene ili... Ne sećam se da im je Djoković ikad pružio razlog za ovakvo nepoštovanje koje imaju prema njemu. Bojim se da ce uskoro izbiti još neki doping skandal.

VUK

pre 7 godina

zašto amerikanci brinu brigu o tenisu?Oni su zainteresovani za ovaj sport? Kako to da kao najmoćnija zemlja sveta nemaju ni jednog tenisera koji može Đokoviću da uzme set?!

Stan@Au

pre 7 godina

Mislim da do sada nikada nisam poslao komentar B92. Ali sada prosto moram. Za mene koji zivim u dalekom inostranstvu, Novak nije samo olicenje sporta, najveci sportista kojeg je Srbija ikada imala. Ne, on je mnogo vise. On je ona linija koja nas povezuje sa nasom zemljom. Kada on pobedi nekako smo blizi nasoj zemlji a kada izgubi, mozda cak i blizi. Mozfa zvucim pateticno ali sta da radim, tako se osecam. Ovaj clanak je samo jedan vid potcenjivanja koji mi u inostranstvu svakoga dana u manjem obliko naravno, osecamo. Ako nista drugo u vidu sumnjicavog pogleda kada kazemo odakle smo. Medjutim nesto su zaboravili. Da smo slabi, odavno nas ne bi bilo ali nismo. Mnogo smo jaki!! A kada jake napadnes, postaju jos jaci. Zato havala vam sto ste Novaka napravili jos jacim! Hvala vam jer je sada Roland Garros samo formalnost!

Stefan

pre 7 godina

Novak bi jednostavno trebao da smanji davanje izjava na minimum minimuma. Da se ogradi od svega i da samo nastavi da osvaja, da postane najbolji svih vremena pa neka crknu od muke!

amater

pre 7 godina

Novace vise igraj manje pricaj! Sve si ovo zasluzio I sam izazvao svojim glupim , plasljivim, snishodljivim izjavama. Tvoj kompleks da se svima dopadnes je tvoja najveca slabost, vec mi je muka da citam tvoje izjave. Steta jer sam tvoj veliki navijac! Igraj tenis nije politika za tebe, mada sam do nedavno mislio da mozes da I na tom polju doguras daleko. Ne , nije to za tebe!
(miodrag, 20. april 2016 10:51)

I jos nesto:
Kad ti neko sedne na mesto koje je obelezeno tvojim imenom - PODIGNI GA. Tako se to radi.

PSL

pre 7 godina

Neverovatno koliko je Novak trn u oku "velikih" sila. Pa što niste za primer stavili Federera ili Mareja? Amerikanci majstori za doping, pa njihove najveće sportske zvezde redovno posle karijere priznaju da su koristili nedozvoljena sredstva, ali oni su prvi da napadnu i optuže sve druge.

fight club

pre 7 godina

Covece prestani da dajes bilo kakve izjave na tu temu, ili pricaj ono sto oni zele da cuju. I bas te briga,pa vidis li da ce te zapadni jastrebovi razvlaciti po medijima dok te ne uniste.Oni ne mogu da se pomire da je tamo neki Srbin broj 1 toliko godina. Imas li ti nekog u tvom timu ko ce da te posavetuje sta da radis?!

Smilica

pre 7 godina

Kad ne mogu na terenu da ga pobede sad pokusavaju van njega.
Podmukli ste Vi Ameri.Sve bi dali da mogu da ga uvuku u neku prljavstinu.
Setimo se samo Vaseg "Milosrdnog Andjela".
Nedaj se No11e Sokole.
Uzmi,Madrid, Rim RG,WB,Zlato iz Rija Cinsinati,USO i naravno ZT pa nek crknu SVI DUŠMANI

Zoki

pre 7 godina

A Djokovic vise treba da prestane da se ponasa ko neki beskicmenjak, da se izvinjava ovim politicki korektnim manijacima kompleksasima, da pazi da ne uvredi ove profesionalne zrtve. Sav je ko neki prut. Pokazi im srednji prst vise. Likovi nista u zivitu postigli sem sto su se negde na netu nesto uvredili.

moram da kazem il cu da puknem

pre 7 godina

ko im tutne 100.000$ oni pisu pa zar je to nesto cudno.mi dobro znamo ko ima ziv kes u svetu i ko besomucno lobira.pa to vam je kao radio futog, pink,informer ko ima moc i lovu taj je naj naj u svemu naj.......
pa zar nije svet u stvari jedno globalno selo.

GM

pre 7 godina

Nabio im komplekse za ceo zivot, posto ce njihove milijarde dolara investirane u prirodno rastimovanu decu (najbolji teniser im neko ko ima preko 2m i zna sao da servira ne i da potrci),
baciti u vodu kao najbolji teniser svih vremena.

Ali kao i uvek samo cine uslugu, nisu ni svesni kakvu motivaciju prave jos vecu pred nastavak sezone. Hvala i samo udri Nole.

Na zapadu je normlano da mozes da radis sta hoces, ako si vec najbolji na svetu, zato pricaj tek sad sta hoces i osvoji sve!

rambić

pre 7 godina

Brate, dokle više? Navijajte za koga hoćeš, ali pustite momke da rade ono što najbolje znaju, pustite ih da igraju. O igri se više ne piše, samo o dopingu i ko je sta rekao za koga.

ccc?

pre 7 godina

Novak je podvrgnut doping kontrolama i to redovno. Da li su oni nasli nesto?? NISTA. Prema tome sve ove insinuacije i lupetanja novinara imaju samo jedan cilj. A to svi mi znamo o cemu se radi. Prema tome, tvrdim da Novaka nece omesti u namerama koje kao teniser ima a to ce i pokazati na narednim turnirima. Mogu samo kod Novaka da stvore jos veci inat. Cisto da svi znaju gde im je mesto.

Pirocanac

pre 7 godina

Pročitao sam gotovo sve komentare na originalnom američkom sajtu, 90% ljudi, kako naših, tako i njihovih, ocenjuju ovaj članak kao glup, uvredljiv i amaterski, a autorki preporučuju da se ostavi tog posla. Imamo i mi mnogo takvih kvazi-novina i autora. A Novak da prestane da bude nice guy, i da pokaže zube.

jole

pre 7 godina

U tom smislu je na AO Federer prilicno grubo prokomentarisao navode o namestanju u tenisu "Imate dokaze ? Stavite ih na sto . Dosta je bilo insinuacija." Niko zbog toga nije bio "uzbudjen" . U stvari sve ovo oko Novaka , ta "kampanja" , izlobirana je iz jedne kuhinje - NIKE & co .Prvi je to primetio pre nekoliko meseci americki novinar Rosenthal u razgovoru na ESPN .

pres

pre 7 godina

You are disgusting and a disservice to responsible journalism.
Craig

Ovo je otprilike sazetak ogromne vecine komentara na ovaj smrdljivi clanak koji ima samo za cilj za sto vise ljudi klikne i da stvori vise para od reklame. Kao sto jedan komemntator rece- odjednom clanak o prvorangiranom teniseru svijeta pise novinarka koja inace kometarise skolski/univerzitetski sport u Teksasu. sad kao dobila sansu da pise o elitnom sportu ili bolje reci zadatak?
Vidite Ben Johnson i Carl Lewis su se dopingovali obojica. Pazili su da se isciste i radili su kontrole prije velikih takmicenja da bi bili sigurni da ne padnu.
I onda je Ben Johnson pao i to poslije finalne trke tek kad Lewis, pokazalo se, nije mogao da ga prati.
Pogledajte film o tome i pricu Lewisovog trenera koji je organizovao da Johnson dobije hemiju uvaljenu u pice neposrdeno prije testiranja dok su slavili medalju.
Sport je uzasno prljava rabota, ne vjerujem da ce ovaj put biti uboda nozem od "poremecenog" obozavatelja ali muljaza sa kao dopingom je vec pocela. Prvo se izbacuje dosta dima...a vatra? To mozda dodje pred Olimpijadu, prvo ce sacekati da vide da li ce da uzme RG. Uzme li ga Novak, vjerujem da ce krenuti u akciju spasavanja velicine simbola zapadnog sporta.

sklek

pre 7 godina

ima dosta sportista koji upotrebljavaju nedozvoljene supstance. One ponajvise prave razliku u sportovima poput biciklizma, dizanju tegova... Sto se tenisa tice, sigurno da pravi neku razliku ali je prosto nemoguce da djole ima toliko dobre suplemente da je bolji duplo od Mareja i ostalih tenisera. Izgleda da samo on zna gde je ta prodavnica...gluposti!!!! Covek je jednostavno najbolji u tenisu zato sto je uskladio sve...mentalno, fizicki i tehnicki najblizi perfekciji. Drugi bi isto to jeli sa dve kasile, ali dzaba kad ne pomaze i ne pravi toliku razliku.! Kapa dole na Djoletov profesionalizam i istrajnost! Sto se ne pitaju Ameri kako je moguce da u plivanju Philps osvoji 7 zlata i uzgred ucestvuje u svim kvalifilacionih trka...pa odakle energija..jel ga neko pitao kao i sve druge amere koji su nesto individualno osvojili. Sto ne pitaju Federera kakao je on bio toliko godina na vrhu...smesna prica

Mik

pre 7 godina

Jeftino s....e, taj članak! Naš narod ima izreku da se za dobrim konjem prašina diže, pa tako i Novak bude češće nego ostali meta i lošeg publiciteta i kampanja. On sam najbolje zna da se nema čega plašiti dok god je čist od dopinga i nameštanja mečeva.

Petar

pre 7 godina

Ako ćuti onda je sumnjiv. A ako kaže šta misli u vezi bilo koje teme, onda ga napadaju i izvlače iz konteksta njegove izjave onako kako im odgovara da bi ga što više ocrnili.
Dakle ne daju mu izbora, šta god da uradi njemu ide na štetu. I to je priča koja nas Srbe ( i mnoge druge male državice ) prati oduvek!
Zato je sav ovaj uspeh Novaka tri puta veći jer je tri puta veći pritisak na njemu bio svih ovih godina da se probije kao najbolji među ''najboljima'' - zato je po meni on već sada GOAT. Kada neko kao Federer sa jakim leđima zauzme presto njega tapšu po leđima i ima podršku od celog sveta da što duže ostane najbolji.
Dobija ogroman novac kao podstrek od korporacija koje vladaju svetom.
Mislim, Rolex i Nike nisu isto što i ciciban ili Simod!
Ali ovo su stvari koje Novaka drže u vrhu toliko godina. Upravo mu ove podle stvari daju volju da istraje. To nije samo inat nego i ponos, žrtva, u ime pravde i istine.
Kada se borite za to, u vama uvek ima ekstra snage i motiva.

Nikki

pre 7 godina

Pre nego sto se jave verni pratioci naseg Boga Novaka da napadnu USA, kako je njihova jedina svrha da nama napakoste shvatite nesto. U tekstu ga uporedjuju sa Lensom, dakle amerikancem, koji je vazio do doping skandala za jednog od najvecih sportista svih vremena. Dakle vas argument da su svi protiv Novaka na nacionalnoj osnovi je promasaj ''per excellence'' i pada u vodu bez mogucnosti za dalju raspravu. A Novak svojim nepromisljenim izjavama i ponasanjem je sam kriv za situaciju gde retko ko navija za njega, pa cak i u rodjenoj zemlji. Pozdrav za Jumka.

Južna pruga

pre 7 godina

Pokazali su Amerikanci sta misle o Djokovicu na Ju-Es Openu sramotnim, divljackim ponasanjem "teniske" publike. Ljudi, Amerikanci su to, najvece zlo ovog sveta. A sto se Djokovica tice ne treba da obraca paznju na njih, bas zbog toga sto se ponasaju kao divljaci. Obori sve rekorde u inat svima!

pp

pre 7 godina

"Cutanje je zlato", kaze ona narodna i ne treba Novak da se oseca pozvanim i prozvanim svaki put kad se neko optuzi ili prozove u tenisu. Njegova potreba da stalno nesto komentarise, i kad ga ne pitaju i kad ga ne pitaju iako nema uvida u istinu, mu stvara velike probleme a on to nikako da shvati. Nauci vec jednom, Novace!

pp

pre 7 godina

(Јота, 20. april 2016 15:12)

Hvala na linku, pomogao mi je da bolje shvatim sta se i gde desilo. Dakle, Novak je posle primanja Laureus nagrade dao izjavu CNN-u u kojoj je rekao da "mediji rade to ti to". Novak je, izgleda, jako naivan kad misli da on CNN-u treba da objasnjava sta rade mediji. U stvarnom svetu to izgleda ovako, odmah u sledecem clanku nova konstrukcija koja ostaje zapisana zauvek. Dakle mediji rade svoj posao ali oni koji treba da nauce Novaka kako se nositi sa medijima nisu odradili svoj posao. Novak ima silnu ekipu oko sebe i valjda je neko zaduzen i za ovakve stvari a ako nije, krajnje je vreme da Novak angazuje strucnjake pa da konacno nauci sve propustene lekcije. Jedno je poveravati se drugovima a sasvim drugo davati izjave za medije. Ovo iskljucivo pisem za Novakovo dobro, da me ne razumete pogresno.

Princeza

pre 7 godina

Kako ih nije sramota ?! Ne znaju kako da ga pobede a trn im je u oku zbog toga sto svet ovakvog sportistu dugo nije video i sada bacaju mrlju na njegovu karijeru. A i postoje takve budale da ce svaki naredni put kada osvoji titulu da pricaju i u komentarima pisu DOPING. Kao i za Nadala a ta sramna rec nikako nije prava rec koja treba da stoji uz ime NOVAKA DJOKOVICA! Pitam se samo da je on kojim slucajem Amerikanac, Britanac, Nemac da li bi ovako pisali. Pa kako to da za Federera niko nikada nije spominjao doping? Radis celog zivota, trudis se, odrices se svega da bi bio najbolji i uspesan u onome sto radis i onda neko dodje i napise doping.

Arman

pre 7 godina

Veliki sam fan Rogera al ovo sto pokusavaju da urade Novaku je krajnje smijesno,Novak je pametan i skroman momak koji nikad sebi ne bi dopustio takvu glupost, njegov jedini problem je sto je Srbin sto nije Amer ili Spanac, isto se upravo desava Adnanu Caticu ili Felixu Sturmu svjetskom prvaku u boxu kojem pokusavaju da namjeste doping,momak je juce u suzama davo interviju,toliko je Novak nadmocan zadnjih godina u tenisu da ga samo dopingom mogu srusiti sto je zalosno al nazalost vise nije sport u pitanju nego politika.Novak je najspremniji sportista na svijetu a mozda i svih vremena al to ocigledno mnogima smeta.

Dragisa Binic

pre 7 godina

Poređenje Novaka i Lensa je smešno. Lens Armstrong je prošao kako je prošao zato što je stvorio mnogo neprijatelja u karavanu, među kolegama iz svojih bivših timova i konkurntskih. Biciklisti iz njegovih timova nisu mogli da budu u timu ako se ne dopinguju, a njegovim potncijalnim pretnjama iz konkurentskih je slau agente antidoping agencije. Tu se dolazi i do korupcije WADA-e i UCI-a, Lens je nekoliko puta pao na testovima ali ih je ipak prolazio da bi im na kraju uplaćivao donacije u stotinama hiljada dolara. Ne zaboravimo da mu je dobar prijatelj Buš mlađi. Na kraju je i pokušavao da zastraši agente USADA-e kada je istraga krenula.
Doping u biciklizmu nije sistemska pojava, u biciklizmu su mnogo manje pare nego u na pr. fudbalu, tenisu, američkim sportovima, ali je Novak u pravu kada kaže da je svako čist dok se ne dokaže suprotno.

Jednorog68

pre 7 godina

Lično ne verujem, ali nemojte ni vi pričati da je prvi put spomenut u tom kontekstu.
Mislim da, kad god neko spomene gluten, misli zapravo na nešto drugo.
Da se ja pitam, a ne pitam se, mislim da bi Novak trebalo da se mane enormne medijske prisutnosti.
Nije mu to potrebno. I neka daje manje povoda. Posebno kada zapravo ne zna istinu.
Ovo je bilo baš istrčavanje pred rudu.

analiticar amater

pre 7 godina

Stvar je u tome, da danas svako moze da skraba po novinama i pise blogove, da izvrce reci, da je im drugi smisao...i na zalost tako zaradjuje svoj "honorar".

Posledica toga su naknadna povezivanja Djokovica sa dopingom....cim pise u novinama, zanci ima tu nesto.

Ni jedne novine nisu imune na ovo, tiraz i broj klikova su ipak bitni.

Kao sto rekoh, da skraba moze svako, da najbolji bude samo jedan.

Ignosrisi ih Nole, ovakva pisanija su zapravo izraz njihovih frustracija, sto bi nas narod doboronamerno rekao - prasina se dize iza dobrog konja.

Ti ces jos dugo vremena biti etalon svetskog tenisa, ove "novinare" vec sutra niko nece pominjati.

CG

pre 7 godina

Da bi bio Novak kontrolisao bi vodu i jelo koje unosim na doping substance...
Ovo polako pocinje da lici na medijski linc i samo je pitanje vremena kada ce mu nesto podvaliti kako bi ga optuzili da se dopinguje...

Treba sto manje da daje izjave,najbolje samo neke dosadne sablonske kao "hvala vam,publika je super" i nastaviti da gazi na terenu...

Zivim na zapadu,znam ih,najvise podivljaju kada ih pobjedjujes u svemu a pri tome ne registrujes ni za 2 %,to ih izludjuje...
A meni bude jos sladje...

Lole

pre 7 godina

Dragi čitaoci, ne treba trošiti reči na članak ispod svih normi novinarstva, nego miš u ruke i tražite izvinjenje i ostavku novinarke u komentarima Washington Post-a, kao sam već uradio.

uroševac

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1. Zamislite te prepotentne licemere koji misle da sve mogu kupiti za pare i kojima je sve na dohvat ruke a da bi gledali svetskog br.1 moraju da putuju van svoje drzave.

Beba

pre 7 godina

Stoka sa zapada bi najradije da satanizuje Djokovica, kao sto su lazima i podmetanjima satanizovali ceo srpski narod. Ali Srbi treba da su ponosni i nikako ni u najmanjoj meri ne priznaju lazne optuzbe. U tom smislu je predavanje nasih ljudi Haskom Tribunalu bila velika greska.

Djordje

pre 7 godina

Koliko se trude da ga poremete neverovatno, Novak ne treba da im daje bilo kakav povod jer jedva čekaju da se zakače za nešto, najbolje da daje izjave samo kad mora posle mečeva itd itd

Predo

pre 7 godina

Čuo sam za članak, čitajući tennis. com, gde su ga pojedini čitatelji nazvali sramotnim, ali sad sam ga prvi put pročitao. Sezona lova na Đokovića je otvorena. Svačija izjava se može preokrenuti, izvući nešto iz konteksta, tako da njemu preostaje ili da ćuti ili i da dalje govori i da mu "traže dlaku u jajetu".
Možda nema veze, ali upada u oči tursko prezime ove "Stefani", autora teksta, isto kao što nam je upadalo u oko iransko prezime Kristijan Amanpur, žene koja je godinama gradila sliku o Srbima u svetu, izveštavajući za CNN. Plemena od kojih smo potekli su čudo.

Fox_86

pre 7 godina

Nista ovo ne mirise na dobro.Monika Seles je rasturala pa su nasli nacina da je zaustave...kad vec nisu mogli na terenu.Sad bih imala 30 GS i bila THE BEST u Istoriji 100%

Schone

pre 7 godina

Mareja naloze britanski mediji da "proziva" Novaka kao simulanta (finale AO 2015), pa sada insinuacije u vezi dopinga (nije imenovao ali zna se na koga cilja cim kaze da igrac moze da igra po 6 sati) a nas Novak za njega i dalje govori kako mu je jedan od najboljih prijatelja iz svijeta tenisa. E moj Novace, Rafa je 100 puta bolji i covjek i prijatelj od Mareja i Federera. Vrijeme ce pokazati ako vec nije do sada.

Max

pre 7 godina

@Nikki
Evo ti jedan argument...iako (ti dajes sebi za pravo da) ne dajes mogucnost za dalju raspravu...kad je razotkriven Lens? Dok je navlacio pobednicke majice ili kad je zavrsio karijeru? Ja ne mislim da je u pitanju nacija, ali postoji nesto sto se zove sponzor (citaj - novac). Ako ti nije jasno - pisi - ima mesta za raspravu. NIJEDAN americki sportista nije pao na vrhuncu karijere. NIJEDAN. Ali jesu Kanadjanin, Grkinja, Kinez. U sportovima u kojima je trebalo da dominira Amer. Zbog para i trzista.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 7 godina

Pozdrav za Jumka.
(Nikki, 20. april 2016 10:36)

Kad će već jednom da legalizuju gay brakove, pa i vama dvojici da svane...

Novak je najveći!
Privilegija je živeti u vremenu ovakve dominacije jednog srbina!

Милош

pre 7 godina

Тужба новинара и уредника рубрике . Новчана надокнада мора бити објављена у истој рубрици , истом медију .

nidža

pre 7 godina

Oni bi najviše voleli kad bi Novak nekako prestao da postoji. Da sam na Novakovom mestu, povukao bih se iz medija u potpunosti. Eventualno neka kratka izjava posle meča tipa "that was great game" i tačka. Na bilo kakva ostala pitanja odgovarao bih sa "next question". Šta god rekao uvek ga nešto napadate! Dokle bre više?

Јота

pre 7 godina

Новак користи уранијум од бомби које сте нам дали 1999. године

Коментар је преписан директно са washingtonposта и као такав саркастичан, одобрен је од стране њихових администратора

Апелујем на све који познају Енглески језик да се ставе у одбрану истине. Овде се не ради само о Новаку, сутра на ред може доћи било који спортиста који није по вољи некога или неких интереса..........

Изолите линк https://www.washingtonpost.com/news/early-lead/wp/2016/04/19/novak-djokovic-isnt-accused-of-doping-but-he-sounds-eerily-like-lance-armstrong/

veliki strumf

pre 7 godina

Novaka treba da boli uvo za ove price. Takodje, trebalo bi mnogo manje da prica o ovim nezgodnim temama, narocito u ovoj ekstremno bitnoj sezoni za RG i OI! Nepotrebno se trosi, a novinari ga namerno provociraju! Sto je jos gore, svaku njegovu rec izvlace iz konteksta i nakon toga ga razvlace po medijima i kreiraju brojne insinuacije. Novakova rec se tumaci na jedan, a ista takva Marejeva ili Rodzerova - na sasvim drugi nacin! Nole: cuti, deri ih, osvajaj trofeje i uzimaj im pare - neka ih boli!

blok

pre 7 godina

Ne treba Novaku novi PR. Samo treba da ćuti. Tada će mu reći da je arogantan i da ne želi da sarađuje s medijima, ali i to je bolje. Jer ovo postaje presmešno. Ovo jeste deo kampanje Velikih, od Najkija do medija Anglosfere i svih koji bi mnogo više zarađivali da No1 nije neki istočnjak Đoković već upeglani Anglosaksonac ili bar klišeizirani zapadnjak. Prosto je neverovatno da nema reakcije na Murrayevu skandaloznu izjavu, a da ovako skaču na Novaka.

Srećko

pre 7 godina

(Dobro, 20. april 2016 13:44)
Često se radujem vašim komentarima. Ali je ovaj grozan. Valjda je posle Vikiliksa i Snoudena i vrapcima na grani jasno šta su "teorije zavere"!
Smeta im naš Nole, urliču koliko im smeta. Ali, neka im "smeta".
Što se tiče Šarapove, pa to je valjda jasno.

Ministar

pre 7 godina

Kao sto rece neko pre mene,sve je to zbog para.Da ga sponzorise Nike bio bi najveci spotista i najbolji covek na svetu.
Odavno se plasim da mu ne smeste i nesto mnogo ozbiljnije....

miodrag

pre 7 godina

Novace vise igraj manje pricaj! Sve si ovo zasluzio I sam izazvao svojim glupim , plasljivim, snishodljivim izjavama. Tvoj kompleks da se svima dopadnes je tvoja najveca slabost, vec mi je muka da citam tvoje izjave. Steta jer sam tvoj veliki navijac! Igraj tenis nije politika za tebe, mada sam do nedavno mislio da mozes da I na tom polju doguras daleko. Ne , nije to za tebe!

Vamos Tamos

pre 7 godina

Zapad mu je dao sve i da trenira u pocetku u Nemackoj, kad je postao igrac zapad mu je omogucio da stedi na porezu jer zivi u Monaku. 99% novca je zaradio na Zapadu. Sada su mu omogucili i restorane na zapadu. Ali mora da postuje zakon i da se ne dopinguje ili ce izgubiti dosta. Mislim da je to minimum koji zapad trazi.Jos uvek besni i ljubomorni na zapad?

Boxy

pre 7 godina

Djoković je prosto postao toliko superioran u odnosu na rivale, da nisu u stanju da drugačije objasne taj fenomen. Kad se tome doda a)klasična novinarska površnost, b)želja za medijskim skandalom, c) pravljenje novinarskog imena na nekome ko je top klasa, d) navijanje za nekog drugog i e) zluradost i pakost, dobijemo jedan ovakav tekst koji je na donjoj granici novinarstva. Ali, moderni svet danas tako funkcioniše. Pospu te katranom i perjem, a ti se sad brani. Nadam se da će ovo u predstojećem periodu samo dodatno motivisati Novaka, kao i da će sad držati jezik za zubima. Neka njegova igra govori, a drugi neka komentarišu.

ostj

pre 7 godina

rekose oni, ciji sportisti ne podlezu doping testiranju ni na jednom medjunarodnom takmicenju - vec za njihove "analize" garantuje americka antidoping agencija...

veder

pre 7 godina

(pp, 20. april 2016 11:04)

Nema Novak potrebu da sve komentariše, to vi vidite kao njegovu manu jer ne razmišljate. Obaveza svakog tenisera, a naročito najboljih, je da daju komentare na novinarska pitanja, pa tako i Novak. Vama nikako ne ulazi u glavu da javna ličnost poput Novaka mora da se izjasni kada mu novinari postave pitanje.Druga stvar je kako to urednici i novinari posle konstruišu i za koje ciljeve.
Kad komentarišete prvo razmislite malo bolje o tome šta pišete.

nolemanijakinja

pre 7 godina

Zapad nikada neće oprostiti Novaku što je Srbin, a pri tom najbolji na svetu. Ne shvataju da su oni, ustvari, njegov doping. Što ga više napadaju, to je on bolji. Šta mi njima da pričamo, kada oni ni nemaju reč za INAT?

Dobro

pre 7 godina

..... U stvari sve ovo oko Novaka , ta "kampanja" , izlobirana je iz jedne kuhinje - NIKE & co .Prvi je to primetio pre nekoliko meseci americki novinar Rosenthal u razgovoru na ESPN .
(jole, 20. april 2016 12:18)
Preporučujem (+75)Ne preporučujem (-7)

Jole moj, i svih ovih tvojih 75 istomisljenika, samo da Vas priupitam:
A kako to onda veliki i mocni Nike & CO nije uspeo da zastiti Mariju Sarapovu? Kako to nisu uspeli da sakriju pod tepih, ... uz pomoc Vatikana, Masona i Iluminata? Znate li koliko je vredan njen UGOVOR sa Nike? Raspitajte se.
Najbolji smo u teorijama zavera, a u upotrebi mozga smo na zacelju svih tabela.
Smarate, ljudi.

Iz zemlje lala,uvek Vas,

pp

pre 7 godina

"Wada je odgovorna da utvrdi ko se dopinguje u tenisu, trebalo bi da povecaju testiranja da bi bili sigurni da doping nije prisutan u tenisu", je jedini pravi odgovor No1. Na osnovu cega moze novak da tvrdi da u tenisu nema dopinga? Ne treba on da brani one koji su pali na doping testu, on je taj koji u ime sporta treba da osudi sve koji koriste doping. Nije on ni Marijev advokat pa da objasnjava sta je Mari mislio. Novak je super intiligentan u tenisu ali u odnosima sa medijima se ne vidi ta njegova intiligencija i ne vidi se da je bilo sta naucio za sve ove godine u profesionalnom sportu. Odgovor onima koji ne razumeju sta kazem u mom komentaru.

Sabahudin

pre 7 godina

Molim vas, nemojte ga više braniti. Đoković je čovek od krvi i mesa. Nije nikakvo božanstvo koje treba mistifikovati i slaviti svakog dana. Da ne pričam kako izgleda ljigavo i kao podilaženje ovakvo izveštavanje i kako pravi psihozu kako je ceo svet protiv Đokovića, a samo ga Srbi brane. Kada si najbolji u nečemu na svetu ti si javna ličnost i onda svako iskazuje svoje mišljenje o tebi. A različiti ljudi misle različite stvari. Neko misli lepo, neko misli loše. To se zove demokratija.

Kodjak

pre 7 godina

O tenisu nemam pojma da bih mogao bilo sta reci Novaku, ali o ovakvim situacijama gde ti izvlace svaku rec iz konteksta, gde ti mere svaki zarze mogu. Problem je, sto su vec neki rekli, sta god da Novak uradi neko ce da napravi pricu. Mozda je resenje u tome da se ne pokusava navci pravi odgovor, jer on ocigledno ne postoji sada za Novaka. Nego bas staviti do znanja ovo sto je vec receno: sta god da kaze nece da valja. I tako kada ga pitaju npr o zaradama dobar odgovor je : Moje je da pokupim cek, a organizatori neka vide sta je na ceku, kad ga pitaju o Andy neka ih uputi na Andy-a, o dopingu na WADA i tako....

zoran

pre 7 godina

Vecina na ovom forumu nisu bili dalje od Trsta ili Budimpeste. Amstronga su unistili Ameri, to se u Srbiji nikada ne bi dogodilo. Napred Nole, igraj tenis, cuti i pobedluj, cutanje je zlato.

Komša

pre 7 godina

"Nisam ubedjen da u tenisu ima dopinga onoliko koliko de o tome priča a bilo bi me sramota da posumnjam u bilo kojeg rivala da je dopingovan - velika je sramota ljude optuživati bez dokaza."
To bi bila izjava koja bi im zapušila usta.
Bet obzira što je vidljivo angažovanje velikog broja novinara i javnih ličnosti proriv njega on ne bi smeo da im daje materijal za napade.
Šta će njemu da napada agenciju za borbu protiv dopinga i brani ostale tenisere? Sindikališe bez veze.
Srpska posla.

Sagan World Champion

pre 7 godina

Neverovatno.
Kad je Federer bio broj jedan nike bilo nikakvih insinuacija.
Treba da napravi neki potez da ih sve obruka i ostamoti po cenu svega, ako je sigurno "clean"
Naprimer da se nakon pobede u nekom onako trećem kolu povuče sa turnira zbog neosnovanih napada i to potanko razjasni na konferenciji za štampu.

Igor

pre 7 godina

Majstore, uzmi ti još 7 Grand slem finala, a oni neka pišu šta hoće. Na konferencijama za medije ponavljaj iste odgovore, neka budu generički, jer ovakvi "novinari" ne zaslužuju da se potrudiš oko izjava.
Samo radi ono što najbolje znaš - napadi dolaze onda kada vide da ugrožavaš njihov "way of life" - šalješ poruku širom sveta da ne moraš biti SA ZAPADA da bi bio kulturan, vaspitan i veliki šampion - e to za nekoga predstavlja problem!

VUK

pre 7 godina

nadam se da će momak koji je zaradio preko 100.000.000,00 dolara do svoje 28 godine života, koji ima četiri restorana, svoju firmu, svoj hotel, jahtu, avion i živi u Monte Carlu...imati šta da nauči od prosipača pameti na ovom portalu. Čisto čovek da unapredi svoj život.

Milenko

pre 7 godina

Naravno kriv je zato sto je SRBIN i sto je 99 godine gutao mnogo osiromasenog uranijuma od bombi koje su bacali na Bgd.Idioti.Sta sve im nece pasti na pamet da pokusaju da ospore NAJBOLJEG SPORTISTU SVETA.To je ta demokratija i sloboda stampe koju tako besomucno propagiraju....

Mikii

pre 7 godina

Djokovicu, Djokovicu, doci ce ti taj 'gluten free' doping glave. Ali, ti imas drvene advokat botove da te brane, nista ne brini. Da sutra doticni izjavi da je koristio steroide svojevoljno, ovde bi bilo komentara da mu je neko podmetnuo i da je primoran da to izjavi. Bolestan narod.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Skandalozan i sramotan tekst!!! Sada pred RG isti presing kao sto je bio i pred AO!! Ali bi Novak zaista trebao da konačno nauci lekciju "cutanje je zlato"!! Kako nista nismo čuli od Federera ni na temu placanja u zenskom tenisu, ni na temu dopinga, ni na temu nameštanja meceva.... ??? I Novak i Beker bi mogli da usvoje isti model ponasanja!! Srecno Nole!!!

sasa

pre 7 godina

Sto se Nole vise bude priblizavao Federerovom rekordu od 17 slemova to ce i napadi biti sve cesci i jaci.To se vec prosle godine moglo videti kada je osvojio tri slema. Zivi bili pa videli.

anica

pre 7 godina

Da...zaista zvuci jezivo. Doci ce vam opet na Artur Es. Ajde bre budaletine sklonite se, briga njega sta vi mislite..on ima svoj cilj.
Napred Novace.

Dragana

pre 7 godina

Kad mu zapad daje nagrade onda vam je zapad pravedan i dobar a kad ne pišu sve u superlativu onda ga satanizuju.Novak bi trebalo da ako već toliko želi da bude prisutan u svetskim medijima nauči da daje diplomatske odgovore.Kad ga pitaju o dopingu on lepo treba da odgovori da postoje nadležne službe i institucije za to koje treba da rade svoj posao a on radi svoj posao to jest igra tenis i kraj priče.Takodje me nervira i to što bez ikakve potrebe se sam javlja kad se potegnu priče o dopingu,nameštanju itd.I Beker,šta on oseća potrebu da ga brani iako ga niko nije imenovao?Čim ne pominju imena nema šta da se javljaju sami.Federer je lepo rekao,dajte imena u suprotnom nema šta da se priča,pojačajte doping kontrole.

Teodor_Ruzvelt

pre 7 godina

Hoće da isprovociraju Novakovu reakciju...
NOVAČE "BUDI TIH I NOSI PSA SA SOBOM"!
Usput, iz kog razloga na ovom spisku problematičnih tenisera nema i jednog iz Švedske koji već godinama radi kao komentator Eurosporta?
http://www.espreso.rs/sport/tenis/36524-najcesce-kokain-a-opravdanja-sacuvaj-boze-ko-se-sve-dopingovao-medju-teniserima-i-teniserkama-foto-video-.html

Bobi B.

pre 7 godina

Nole više nikome ni reči,možda samo Barbari Šet-pozdravi je od mene,jer je celokupna zapadna mašinerija krenula protiv tebe.Vide da te na terenu još dugo niko ne može ozbiljno da ugrozi pa su rešili da Gebelsovskim metodama nešto urade.Uopšte to nije naivno,oni su profesionalci i nisu za podcenjivanje.Ćuti i udri sve od reda dok možeš jer ti si već ušao u legendu.

neccko

pre 7 godina

Vec sam u toku dana dao komentar na novinare... i ovde se isto ponavlja samo malo drugacije.... retki su novinari koji samo prenose ono sto cuju.. vecina novinara vole senzaciju i u svakom clanku zele WOOOOW efekat.... tako i ovog puta, novinar je hteo da cuje odgovor od Novaka "Da, mi se dopingujemo svakodnevno".. a onda posto to nije cuo, onda se clanak malo izokrene da je tu nesto "sumnjivo" sto Novak prica....

Vladimir

pre 7 godina

Sada ste se i vi obrukali kao i Vasington Post, pa tvrdite da je biciklizam prljaviji sport od tenisa bez ikakvih stvarnih analiza.
Biciklisti se rigorozno i veoma cesto testiraju, imaju krvni pasos pa se cak i dozvoljeni rezultati koji odstupaju od onog sto je za tog sportistu normalno proveravaju. Zato se sada biciklisti dopinguju mnogo konzervativnije nego ranije.
Teniseri se testiraju par puta godisnje, nije ni cudo sto su svi uvek negativni.
Svi pricaju kako je Nadal dopingovan, a kad ga Federer ili Djokovic pobede u pet setova, onda je to talenat. Ma da.
U profesionalnom sportu, ogromna vecina sportista je dopingovana, samo je pitanje cime i koliko. Koliko para toliko muzike.
Jedini razlog zasto padaju Troicki i Sarapova a ne Nadal, Federer i Djokovic je to sto bi tenis strasno izgubio na popularnosti, a ljudi iz tenisa ogroman novac.

vladimir

pre 7 godina

Najbolji americki teniser John
Isner je na 16. mestu ATP-liste i tako vec godinama i sto je jos gore nema ni mladih talentovanih americkih igraca.

Pantelija

pre 7 godina

@“Možda bi Đoković trebalo da razmisli o drugačijoj taktici kada brani svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči pomešaju sa jednim od najpoznatijih sportista umešanih u doping skandal“

Gospodo, Armstrong nije nikakav najpoznatiji sportista, on je najpoznatiji prevarant,a to je priznali ili ne ogromna razlika. Ima kod Vas još takvih kao on, siguran sam.

Samokazem

pre 7 godina

Na stranu ko koga voli, a ko ne voli, ovde je na delu novinarska sujeta, jako izražena i kod naših novinara. Ovde je, zapravo, americkom komentatoru zasmetalo sto je Đokovic upozorio novinare da ne pišu šta im padne na pamet bez dokaza.

Aleksandar

pre 7 godina

Djokovic i Nadal im najvise smetaju a najveci su sportisti i sampioni, srampta da ih budee, Amerikanci nekome nesto da pricaju o dopingu, bruka!!

R.Zivkovic, Rotterdam,Holandija

pre 7 godina

Nista cudno od amro engleza kada su u pitanju Srbi.mala slova slatko prijaju.Da neznam srpsku gramatiku priznajem.Ta dva faktora su nas toliko ne samo ponizila verbalnim deliktom kroz istoriju, vec kada im i to nije bilo dosta resili su dans prevaspitaju BOMBAMA 1999 godine!!Sto dokovica uporeduju sa Amstrongom biciklistom, kome pre svega kapa dole,jer je on i pre dopinka pokazao koje i staje.Zamislite sada kadabi se nedaj Boze ustanovilo dase Dokovic dopinkuje kakva bi svetska reakcija usleedila?!Zato Dokovicu cuvaj se i pazi sta jedes i pijes van svoga doma.Oni ce nastojati posto poto date smaku sa trona ponizenog i osramocenog!

Dragan VG

pre 7 godina

Citam ovo sada, i ozbiljno razmisljam o mogucnosti da mu neko namesti nesto.
Poput ubacivanja necega u hranu ili slicno...
Ja da sam na Novakovom mestu, jako bih postao paranoican, ali zaista...

Zeleni

pre 7 godina

Skrece se paznja sa sporta, sta li ce tek uoci Rolan Garosa i Olimpijskih igara da pricaju? I posle ovoga treba ostati fokusiran na svakodnevni trening!

Statik

pre 7 godina

Vec drugi put u kratko vreme neporebno ulazi u neku pricu, koja manje vise nema veze sa njim. U ovoj prici Andy je bacio kosku, a Novak mesto da lepo iskulira, uvlaci se u pricu. Cemu? Da je ovo rekao personifikacija niko ni rec ne bi rekao. Bez obzira sta Novak rekao o bilo cemu, neko ce to da izokrene, prema tome neka angazuje nekoga boljeg za PR, jer ocigledno vec drugi put za manje od dva meseca njegov PR tim nije odradio dobro posao.

anica

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji pisu kako se Novak nonstop javlja i petlja gde mu nije mesto, samo da cuti i meri svaku rec, pa da budu srecni...pobogu, novinari ga pitaju, sta treba da prica? Definitivno Nole nije naspanovan kao pojedinci da moze da muva i laze i da ispadne genije, ovo je jos jedan dokaz koliko je njegova karijera puna teskoca i gledaju na sve nacine da ga sputaju. Nije lako, i ko zna sta ce sve da smisljaju tokom RG OI. Puste pare vrte svuda. Najbolje da cuti..da nista ne govori, a da oni pricaju sta hoce i da sede na pogresnim stolicama. Zeznuli ste se..suvise je inteligentan teniser i covek.

papazjanija

pre 7 godina

jao, momčino... kad ćeš više da zavežeš taj jezik u čvor i prestaneš da se pačaš u sve i svašta, primaš se ko mlada, te premije u tenisu, te doping... šta radi ta tvoja pr služba, uči li te čemu? ponašaš se kao da si juče počeo da igraš tenis, zar je moguće da ne mogu da te pripreme za set provokativnih pitanja na koje bi odgovorio kratko, jasno i odrešito. mnogo nepotrebnog i nepovezanog brbljanja u poslednje vreme mnogima koji ne žele da te vide tu gde si jer im kvariš poslovne kombinacije ide u prilog. smanji više spiku i radi ono što najbolje znaš, a priču prepusti bekeru.

Kris Redfild

pre 7 godina

pa da.. sada mora da vodi racuna kako ce vama da daje izjave,a ne da gleda kako ce da dobije meceve! valjda vam je krivo jer covek ima sansu da prestigne zapadnog favorita Federera! ne bi me cudilo da mu podmetnu nesto..

Mina

pre 7 godina

Ovi su u pravu. Novak nema potrebe da se oseća prozvanim. Neka promeni taktiku kod izjava. Suviše i naivno objašnjava zašto je Drina kriva. Pusti da teče Novače

Najbolji Od Svih

pre 7 godina

Sram da vas bude. Tako “ugledne” novine ne smeju da pisu o najboljem sportisti sveta, tri puta izabanog. To je napad i na citav Noletov tim koji vidi koliko Nole naporno radi i sta uzima. Nole je olicenje finoce, morala i dobrote. Da nosi Nike opremu dizali bi ga u nebesa. Ali nosi Uniqlo pa bi vam bas dobro doslo da mozete da otrkijete nesto, ali nemate sansu pa ste se unervozili da ce vam pregaziti sve zapadnjacke rekorde. Napred Noleeee!

Džoni

pre 7 godina

Mislim da je Nole veoma inteligentan, ali često izjavama pokušava da preširoko objasni neke stvari tako da ga mediji oni zlonamerni love na svaku reč i tumače kako njima odgovara! Nole pokušava da se postavi zaštitnički prema svom sportu a ustvari bi trebao da gleda isključivo sebe i da ga ne zanimaju drugi, ni Šarapova ni Marej ni ostali! Posle meča pohvališ protivnika i ćao zdravo. Svako ulaženje u neke rasprave i komentare oko nameštanja mečeva, dopinga i sl. je suvišno i uvek će se naći neko ko će to drugačije da protumači! Nole nabijaj im komplekse i jezik za zube pa neka pucaju od muke!

Јота

pre 7 godina

Надам се да Новак креће са тужбом.

Новинари за овакве оптужбе морају да сносе последице или докажу своје оптужбе.

Новаче, све и да ништа више никада у каријери не освојиш највећи си светски спортиста у мојим очима после оваквих лицемерних новинара и колега са ATP-ja.

golijat

pre 7 godina

ja aspirin necu da popijem , pitam se cega sve tu nema...nije mi jasno zasto se ljudi i to sportisti svesno truju...po cemu se razlikuju od bilo kog narkomana, a postavljaju se kao uzor , sinonim za zdrav zivot

Neozbiljno rezonovanje

pre 7 godina

Ne mogu titulu da mu oduzmu legalno, pa hajd' nelegalno, a tu su nenadmašni.Da nije rekao to, okrivili bi ga kako briše znoj sa lica ili kako se smeje ili što nije uvek obrijan,...Dugačak je njihov spisak "umotvorina".Samo kad se setim njihovih "proleća".

GORO

pre 7 godina

Novak kao da zivi u Srbiji.Ovde se godinama neki izvinjavaju onima koji to nisu zasluzili.Sta je to,kompleksi koji tinjaju a ne treba.Nisu krivi a kao da jesu.Netreba dati na se.

CivijasUSA

pre 7 godina

Dakle neverovatno dokle sve ovo ide.Jasno je i zbog čega.Da postoji bilo šta protiv Novaka budite sigurni da bi bio doživotno diskvalifikovan.Skoro dnevno ga testiraju na doping i naravno ništa.Teško je tom anglo saksonskom ološu da se pomiri sa bolnom i nepormenjivom činjenicom da je najbolji teniser i sportista na svetu Srbin Novak Đoković.Ne shvataju da sve ali bukvalno sve zavisi samo od njega.Već duugo vremena on se pita za sve i to će se nastaviti sviđalo se to nekom ili ne.

salijeri

pre 7 godina

Pročitao sam originalni tekst, koji mi ne zvuči jezivo niti sablasno (što je pravi prevod reči eerily). Iako sam Novakov navijač, primećujem da se mediji u srb prosto takmiče kako da ocrne druge igrače i strane medije, čak i kad za to nema razloga. Osim možda što raja to traži da čita. Što se Novaka tiče, i ja mislim da slobodno malo može da se odmori od glasnogovorništva, on nije prozvan i ne mora da govori stalno u ime sporta itd.

trepca

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1.
(uroševac, 20. april 2016 10:32)

Auu, kakav komentar:) Pa mnogo bi zeznuo Amerikance, kada bi se odrekao svih milionskih nagrada koje mu ISPLACUJU AMERIKANCI! Tenis se igrao i pre Djokovica, i igrace se i posle njega prijatelju:)

Kolumbo

pre 7 godina

Nole je još kao beba upao u kazan sa čarobnim napitkom, tako da mu nikakvi dopinzi nisu potrebni, niti drugima mogu da pomognu protiv njega :)

323

pre 7 godina

(Vladimir, 20. april 2016 10:48)

Tacno je da se oko sporta vrti veliki novac, ali zasto je onda pao Amstrong?? Zar se oko njega nije vrteo novac? Svi sponzori su digli ruke od njega, propao je finansijski a i sponzori su na gubitku? Ti treba da odvojis negativne i zabranjene supstance od dopinga koji je dozvoljen. Tacno je da se sportisti dopinguju ali je problem kada koriste negativan doping. I treba da ti je jasno da ovo sto rade sa Novakom u poslednje vreme, optuzbe uvijene u celofan kao jeste a nije imaju samo jedan cilj. Koji ..ti razmisli. Zasto nisu postavljali to pitanje kada je Rodzer sve osvajao i pobedjivao? Sada to pitanje postavljaju kada Novak sve osvaja i delje protivnike? Ne ide im kao u glavu kako je to moguce da neko ko nije sa zapada to ostvaruje pa pocinju da lupaju sa ovakvim pricama?? Pa morace da se naviknu, drugo im ne preostaje.

A

pre 7 godina

Iskreno mislim da je Nole čist.

Ako se i dokaže za jedno 15 godina da je koristio bilo kakve stimulanse, takva činjenica jedino može da obezvredi rekordere koji su iznad i u njegovom rangu...

Ukratko, ako on padne padaju svi.

TomaS

pre 7 godina

Ne znam da li je neko već komentarisao promenu na ATP ranking listi, gde od ove godine umesto naziva država pored imena tenisera stoje - zastave?!? Čemu ta promena, kada je izvesno da većina ljudi jedva raspoznaje desetak ili dvadeset državnih zastava? Objašnjenje može biti sasvim prosto, jer nije svejedno kada na ATP listi pored imena Novak Djokovic stoji neka neidentifikovana zastava, a ne uobičajeno i lako prepoznatljivo - SERBIA. Uostalom, zbog čega na WTA listi i dalje pored prve na toj listi Serene Wilijams i dalje stoji - UNITED STATES? I to nikome iz vrha teniske federacije - ne smeta! Nema sumnje, nekome smeta naziv SERBIA kada je na prvom mestu. Pogotovo kada to traje godinama!

Miloš

pre 7 godina

Što se sadržaja tiče, potpuno se slažem sa Vama, mada bi teniser Novakovog kalibra trebalo da bude u stanju da se nosi sa ovakvim situacijama. On je poznat koliko neki visoki funkcioneri velikih država, koji jako pažljivo odmeravaju svaku svoju izjavu, jer dobro znaju da od jedne pogrešne reči mogu da izazovu lavinu negativnih reakcija. Ako želi da bude ambasador svog sporta morao bi da uloži malo više vremea u razvijanju svojih diplomatskih sposobnosti. Mislim da bi mu podrška profesionalca iz te oblasti dosta pomogla.

U međuvremenu, nastavite da ga branite iz sve snage ovakvim tekstovima.

DokHolday

pre 7 godina

Juce sam poslao komentar da Novak potpuno nepotrebno komentarise Murray- ovu izjavu , pa jos gore apsurdno govoreci da je sport cist i da Murray ne misli na nikog licno. Evo na reakciju nismo dugo cekali .Ljudi oko Novaka bi trebali ozbiljnije da porade na odnosu prema medijima, jer koliko mi god voleli Novaka svedoci smo sve cescih kontraverzi a to mu je sada najmanje potrebno.

Konkretno o dopingu moze da se prica u svoje ime a nikako kao sportu u celini jer ne znas sta drugi rade. Otuda Novakova tvrdnja da je sport cist nema nikakvu tezinu vec je u domenu bla, bla.

Pozdrav

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Ne bi me čudilo, da u ovom opštem moralnom posrnuću koje je svetom zavladalo kao kuga, pojedini uticajni krugovi iz SAD i Velike Britanije, pokrenu kampanju, da se Novaku Djokoviću, zbog ovakvoj "jeresa", odnosno zbog iznetog mišljenja, oduzmu sve titule i priznanja i dodele drugom igraču na ATP listi. Naravno sve pod parolom nemešanja sporta i politike. Setimo se "Crvene zvezde" i nemojmo unapred da se smejemo. Naravno, ovakvu odluku bi podržale sve "napredne" države EU, tako da bi sve bilo "legalno i legitimno". Tako bi jedan sportista iz države koja piše ćirilicom bio uklonjen sa trona, kojim, valjda, treba da vladaju neki drugi.

VMP

pre 7 godina

dragi ameri, na vasu zalost Novak ce osvojiti jos nekoliko US Opena svidjalo se to vama ili ne. Ovakvi pokusaji skretanja paznje sa terena mogu samo vama naskoditi jer je onaj koga vi osudjujete jak kao stena i ima nesto sto vi nemate.

sizofrenija

pre 7 godina

Anglosaksonci ne umeju drugačije. Zašto ovakve optužbe ne dodju iz Kine, Južne Amerike, Rusije ili Španije? Ne razumem zbog čega nas se toliko gade. Da li je to zbog stereotipa iz vremena Hladnog rata ili ne vole Slovene ili...
(ded, 20. april 2016 10:41)

Ma da, toliko nas mrze da su zabranili Novaku, Ani i Jeleni da igraju turnire na zapadu. Toliko nas mrze da su zabranili Novaki i Ani da kao deca treniraju u Nemackoj i Svajcarskoj. Toliko nas mrze da su zabranili Ani i Novaku da skoro ceo svoj zivot zive na zapadu. Stvarno, taj razvijeni i bogati zapad se mnogo plasi male, siromasne i nerazvijene Srbijice :)

Vamos Tamos

pre 7 godina

Ja se secam da je i Armstrong tuzio novinare zbog klevete oko dopinga i dobio parnicu na sudu. Kasnije je priznao doping placuci u studiju.

pp

pre 7 godina

(veder, 20. april 2016 11:35)

Znam jako dobro da Novaka pitaju i da on kao javna licnost treba da odgovara na pitanja novinara ali takodje postoji i ono "nemam komentar." Meni je jako cudno da Novak tvrdi da u tenisu ne postoji doping i pitam se na osnovu cega. Moze da kaze da odgovorni stalno vrse kontrole i da je to ono sto je pozitivno jer kad on stiti one koji su pali na testu onda i on sam postaje sumnjiv. Mari kaze da u tenisu ima dopinga opet se Novak javlja da kaze da Mari nije mislio ni na koga licno. I to isto izgleda sumnjivo. Evo, nije se javio ni Federer ni Nadal a ni Vavrinka i stvarno, ma koliko da volim Novaka, ovo njegovo ponasanje samo izaziva lose reakcije u medijima.

misko

pre 7 godina

Sve će Zapad i zapadne kompanije učiniti da novak ne stigne Federera i ne postane najbolji igrač svih vremena.Mene ne brinu Novakove igre i rezultati već frustriranost medija koja mogu dovesti do sindroma Monika Seleš koji je rezultirao terorističkim napadom i praktično njenim penzionisanjem.
Upravo to isto rade mediji kako bi se neki "ludak" uhvatio noža ili nečeg sličnog i pokušao onesposobiti Novaka.

CILIC I TROICKI

pre 7 godina

Sada bi bilo korektno da se u odbranu Novaka od ovakvih novinarskih podmetanja jave svi oni za koje se Novak ZALAGAO i verbalno ih branio od dopinga u Tenisu, a poreklomsu sa ovih nasih Balkanskih prostora.

Oni odlicno znaju ko su, nema potrebe da ih ja prozivam.

dc

pre 7 godina

Ne razumem cudjenje, autorka Stephanie Kuzydym (turskog porekla) je napisala "autorski" tekst za Washington Post, kakav se ishod moze ocekivati? Inace g-djica Kuzydym nikada pre (a verovatno nece ni ikada posle) je ovom prilikom napisala svoj prvi tekst u vezi tenisa. Obicno se bavi bejzbolom. Cini mi se da je posao bio previse prljav za sportske novinare WP-a.

Goki

pre 7 godina

Neverovatno je kako vi pouzdano i precizno znate da je Djokovic nevin! Sta, zivite sa njim, spremate mu hranu i napitke? znate sve tajne i Novaka i "Zapada" i Nike-a? Neverovatno!
Smeta Zapadu sto je iz Srbije? Ma daj, cvrc! A odakle su Lendl, Rios, Safin, Ivanisevic, Sarapova, Azarenka? Oni nisu smetal? Ne, samo Djokovic smeta? Ma, daj ...!

W

pre 7 godina

Ljudi znate li da je u americi tenis popularan otprilike koliko i nadvlacenje konopca kod nas. Pola amerikanaca nema pojma ko je bio Pit Sampras. E onda zamislite koliko je njima u interesu da se satre jedan Novak Djokovic.

mmn

pre 7 godina

Pa kad hoce covek u svakoj corbi da bude mirodjija i to ona mirodjija "divan decko"!
mozes nekad i da precutis ako te vec niko nije stavio u usta licno.

Nebojša

pre 7 godina

Ljudi znate li da je u americi tenis popularan otprilike koliko i nadvlacenje konopca kod nas. Pola amerikanaca nema pojma ko je bio Pit Sampras. E onda zamislite koliko je njima u interesu da se satre jedan Novak Djokovic.
(W, 20. april 2016 13:15)

Tvoj komentar je utoliko gluplji jer ovaj članak je izašao u novinama koje nemaju veze sa sportom ajde da je u pitanju ESPN ali Washington post sa sportom veze nema tako da je ovo vise napad nekog novinara verovatno navijača Federera ili Nadala stvarno je interesantno da anti Novak tekstovi i izlaze u novinama koje nemaju veze sa sportom sada Washington post nedavno BBC to ko da neko plaća da blate Novaka a jedno pitanje za ovog novinarčića ako je Novak dopingovan šta koristi onda njihova Serena koja izgleda kao bokser i sa 34 godine i dalje je prva.

trepca

pre 7 godina

Cim neko nesto napise protiv Djokovica odmah pocinju komentari tipa "anglosaksonci protiv malog ali nebeskog naroda" i slicno. Neoriginalni komentari puni teorija zavera. Shvatite da se pise o Djokovicu zato sto je trenutno najbolji teniser na svetu, a ne zato sto dolazi iz Srbije, Kine ili Bangladesa. Da pratite svetske sportske sajtove, znali biste da su jos gore pisali i o svojim sportistima, na primer Armstrongu su unistili zivot za sva vremena. Ne pise se samo o Djokovicu, nego nasi portali prenose samo vesti o njemu. Shvatite da su Srbija i Srbi mnogo manje bitni Amerima i anglosaksoncima nego sto vi to mislite!

Nn

pre 7 godina

kad se ovako nesto desi, svi su ogorceni sto Novaka stavljaju u usta i sve je " traze nacin da ga iznerviraju"...a zapravo nije ta prica.Novak sam sebi skace u stomak. Rekao je Mari sta je rekao..nije naveo imena igraca, Novak i Beker se javili...pa mislim stvarno naivno skroz. broj jedan ne treba da obraca paznju na to niti da se javlja kad nije prozvan.
Tako da Srki nemoj da padas sad u komu, tvoj sin jos nije naucio kako se ponasa broj jedan.

Nebojša

pre 7 godina

Ne znam tačno koliko ima doping testova pretpostavljam na svakom grenslem turniru plus oni ne najavljeni jer teniseri uvek moraju da jave svoju lokaciju zbog iznenadne kontrole dali bi trebalo da ih je više ne znam u to se ne razumem ono što mi nije jasno je to što oni uvek ispituju igrače za njihovo mišljenje šta od toga mogu da dobiju ako neki igrač koristi sigurno im to neće priznati a pouzdano ne mogu da znaju za svoje kolege tako da ako neki novinar smatra da ima dopinga što onda ne istraže to kod doping kontrole i njihovih lekara i tehničara jer ako postoji oni znaju najpouzdanije na primer Francuzi su nekoliko puta optuživali Nadala ali nijednom nisu prineli neki dokaz i posle mesec dana svi na to zaborave.

sss

pre 7 godina

novak je upravo izasao na neki novu nivo, vec postaje smetnja, pored bitki na terenu dobro mora da se cuva kakvu ce izjavu da da, kakve gestove pravi na terenu ... gotovo na svaki GS mu spremaju zamke ... da ne nabrajam, dobro se sjecamo proslog Wimbldona sta su mu radili novnari, pa na US openu koju su navijaci diglu hajku na njega, pa na AO gdje je koliko toliko zasticen optuzivali su ga da folira povrede i umor ... sta ce biti sledece saznacemo na RG, samo ga cekaju ...

rex

pre 7 godina

Jedva su dočekali da izgubi neki meč pa su se osilili da vrše mentalni pritisak na Novaka, nema šta neće pokušati samo da zapadu više ne bode oči...

Рајко

pre 7 godina

@Gajbice
Човече,немој писати коментаре на гладан стомак.Јер када си гладан,онда си Мистер Бин.

nepce

pre 7 godina

Nole njih kosta mnogo para,zato ga napadaju i izmisljaju neke price.
Samo da nastavi ovako i sve ce biti ok.
Ziveo ti meni jos 100 godina

trepca

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1.
(uroševac, 20. april 2016 10:32)

Auu, kakav komentar:) Pa mnogo bi zeznuo Amerikance, kada bi se odrekao svih milionskih nagrada koje mu ISPLACUJU AMERIKANCI! Tenis se igrao i pre Djokovica, i igrace se i posle njega prijatelju:)

Ladislav

pre 7 godina

Prvo Tesla , sada Novak iako u dva potpuno različita konteksta ali svako genije u svom području ....Mnogo je to za uštogljene , prepotentne i arogantne Zapadne mozgove !

Aleksandar

pre 7 godina

Djokovic treba da prestane da komunicira sa novinarima i da daje bilo kakve izjave, samo da ih dere na terenu i gleda kako placu. Nadam se da nece biti afektiran ovom nepravdom

Doktor

pre 7 godina

“Možda bi Đoković trebalo da razmisli o drugačijoj taktici kada brani svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči pomešaju sa jednim od najpoznatijih sportista umešanih u doping skandal“, tim rečima zaključuje se tekst.

Sta ima ovde lose receno i napisano , hajde , kazite mi ???

James Harden

pre 7 godina

Ljudi,kulirajte ovo,ljubomorne duse i na Novaka i Rafu momci treniraju vredno citav zivot odricu se svega sa jasnim ciljom koga briga za par nebitnih ljudi.

djoko

pre 7 godina

Ovo je necuveno navijam da Novak sad osvoji sva 3 preostala GS,Olimpijadu i Sinsinati i ako to sve ostvari...na kraju karijere kaze ubjedljivo sam najbolji igrac u istoriji tenisa...jer bi tada vezao kalendarski zlatni slem sto niko ne bi mogo vjerujem nikada dostici zatim bi vjerovatno do kraja sezone imao i najvise GS titula,kompletiro bi Masterse bolji medjusobni skor od svih igraca,najduze bi vjerovatno i bio na broju 1...totalna dominacija

buba

pre 7 godina

Pratim dešavanja i baš razmišljam: Napuštaj tenis, dok si najbolji, previše je blata, provokacija, zlobe. Ubacili ga u mašinu, ko će svetu ugoditi. Šta je rekao o ma čemu, pa šta su drugi rekli o tome što je on rekao, pa šta sad on ima da izjavi o tome, pa u nedogled. Jako je to daleko od sporta, radosti i ispunjenosti, od svih onih lepih stvari koje pokreću. Nevažno, besmisleno, ružno. Dno.

Misic

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno kako to da su svi ostali sportisti toliko glupi da im ne padne na pamet da pocnu sa bez glutenskom dijetom,toplom vidom i medom sa Novog Zelanda.

DedaMiloje

pre 7 godina

Novak je najveći!
Privilegija je živeti u vremenu ovakve dominacije jednog srbina!
(Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!, 20. april 2016 10:50)

O brate iz Stjepana Supanca, nisi baš toliko ostrašćen. Pozdrav za tebe.

bazan

pre 7 godina

Najbolji americki teniser John
Isner je na 16. mestu ATP-liste i tako vec godinama i sto je jos gore nema ni mladih talentovanih americkih igraca.
(vladimir, 20. april 2016 13:36)

Kazes nema mladih igraca.Koji pratis sport da mi je znati.

UltrasBgCZ

pre 7 godina

Briga ga, Monako priznao Kosmet, a on zivi tamo i placa im porez, automatski je i on priznao! Kvisling
(aleja, 20. april 2016 17:59)

Ti si pobedio komentarom...

Nikki

pre 7 godina

Pre nego sto se jave verni pratioci naseg Boga Novaka da napadnu USA, kako je njihova jedina svrha da nama napakoste shvatite nesto. U tekstu ga uporedjuju sa Lensom, dakle amerikancem, koji je vazio do doping skandala za jednog od najvecih sportista svih vremena. Dakle vas argument da su svi protiv Novaka na nacionalnoj osnovi je promasaj ''per excellence'' i pada u vodu bez mogucnosti za dalju raspravu. A Novak svojim nepromisljenim izjavama i ponasanjem je sam kriv za situaciju gde retko ko navija za njega, pa cak i u rodjenoj zemlji. Pozdrav za Jumka.

Mikii

pre 7 godina

Djokovicu, Djokovicu, doci ce ti taj 'gluten free' doping glave. Ali, ti imas drvene advokat botove da te brane, nista ne brini. Da sutra doticni izjavi da je koristio steroide svojevoljno, ovde bi bilo komentara da mu je neko podmetnuo i da je primoran da to izjavi. Bolestan narod.

Vamos Tamos

pre 7 godina

Zapad mu je dao sve i da trenira u pocetku u Nemackoj, kad je postao igrac zapad mu je omogucio da stedi na porezu jer zivi u Monaku. 99% novca je zaradio na Zapadu. Sada su mu omogucili i restorane na zapadu. Ali mora da postuje zakon i da se ne dopinguje ili ce izgubiti dosta. Mislim da je to minimum koji zapad trazi.Jos uvek besni i ljubomorni na zapad?

golijat

pre 7 godina

ja aspirin necu da popijem , pitam se cega sve tu nema...nije mi jasno zasto se ljudi i to sportisti svesno truju...po cemu se razlikuju od bilo kog narkomana, a postavljaju se kao uzor , sinonim za zdrav zivot

Dobro

pre 7 godina

..... U stvari sve ovo oko Novaka , ta "kampanja" , izlobirana je iz jedne kuhinje - NIKE & co .Prvi je to primetio pre nekoliko meseci americki novinar Rosenthal u razgovoru na ESPN .
(jole, 20. april 2016 12:18)
Preporučujem (+75)Ne preporučujem (-7)

Jole moj, i svih ovih tvojih 75 istomisljenika, samo da Vas priupitam:
A kako to onda veliki i mocni Nike & CO nije uspeo da zastiti Mariju Sarapovu? Kako to nisu uspeli da sakriju pod tepih, ... uz pomoc Vatikana, Masona i Iluminata? Znate li koliko je vredan njen UGOVOR sa Nike? Raspitajte se.
Najbolji smo u teorijama zavera, a u upotrebi mozga smo na zacelju svih tabela.
Smarate, ljudi.

Iz zemlje lala,uvek Vas,

Sabahudin

pre 7 godina

Molim vas, nemojte ga više braniti. Đoković je čovek od krvi i mesa. Nije nikakvo božanstvo koje treba mistifikovati i slaviti svakog dana. Da ne pričam kako izgleda ljigavo i kao podilaženje ovakvo izveštavanje i kako pravi psihozu kako je ceo svet protiv Đokovića, a samo ga Srbi brane. Kada si najbolji u nečemu na svetu ti si javna ličnost i onda svako iskazuje svoje mišljenje o tebi. A različiti ljudi misle različite stvari. Neko misli lepo, neko misli loše. To se zove demokratija.

Vladimir

pre 7 godina

Sada ste se i vi obrukali kao i Vasington Post, pa tvrdite da je biciklizam prljaviji sport od tenisa bez ikakvih stvarnih analiza.
Biciklisti se rigorozno i veoma cesto testiraju, imaju krvni pasos pa se cak i dozvoljeni rezultati koji odstupaju od onog sto je za tog sportistu normalno proveravaju. Zato se sada biciklisti dopinguju mnogo konzervativnije nego ranije.
Teniseri se testiraju par puta godisnje, nije ni cudo sto su svi uvek negativni.
Svi pricaju kako je Nadal dopingovan, a kad ga Federer ili Djokovic pobede u pet setova, onda je to talenat. Ma da.
U profesionalnom sportu, ogromna vecina sportista je dopingovana, samo je pitanje cime i koliko. Koliko para toliko muzike.
Jedini razlog zasto padaju Troicki i Sarapova a ne Nadal, Federer i Djokovic je to sto bi tenis strasno izgubio na popularnosti, a ljudi iz tenisa ogroman novac.

Glas iz kolonije

pre 7 godina

Sta se cudite, Nike placa sve te clanke, ubija im biznis.
Ideja za novinare sportske redakcije b92: istrazite koliko je Nike izracunao da je izgubio Noletovom dominacijom.
Ili, koliko je skocila prodaja UniQlo-u poslednjih godina.
Odgovor na to pitanje ce vam pojasniti motive....
Naravno, nisu oni jedini mrzitelji NDj, ali su kedni od glavnih.
Da ne sirim pricu o neonacizmu koji vlada Zapadom...

Goki

pre 7 godina

Neverovatno je kako vi pouzdano i precizno znate da je Djokovic nevin! Sta, zivite sa njim, spremate mu hranu i napitke? znate sve tajne i Novaka i "Zapada" i Nike-a? Neverovatno!
Smeta Zapadu sto je iz Srbije? Ma daj, cvrc! A odakle su Lendl, Rios, Safin, Ivanisevic, Sarapova, Azarenka? Oni nisu smetal? Ne, samo Djokovic smeta? Ma, daj ...!

Miloš

pre 7 godina

Što se sadržaja tiče, potpuno se slažem sa Vama, mada bi teniser Novakovog kalibra trebalo da bude u stanju da se nosi sa ovakvim situacijama. On je poznat koliko neki visoki funkcioneri velikih država, koji jako pažljivo odmeravaju svaku svoju izjavu, jer dobro znaju da od jedne pogrešne reči mogu da izazovu lavinu negativnih reakcija. Ako želi da bude ambasador svog sporta morao bi da uloži malo više vremea u razvijanju svojih diplomatskih sposobnosti. Mislim da bi mu podrška profesionalca iz te oblasti dosta pomogla.

U međuvremenu, nastavite da ga branite iz sve snage ovakvim tekstovima.

uroševac

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1. Zamislite te prepotentne licemere koji misle da sve mogu kupiti za pare i kojima je sve na dohvat ruke a da bi gledali svetskog br.1 moraju da putuju van svoje drzave.

sizofrenija

pre 7 godina

Anglosaksonci ne umeju drugačije. Zašto ovakve optužbe ne dodju iz Kine, Južne Amerike, Rusije ili Španije? Ne razumem zbog čega nas se toliko gade. Da li je to zbog stereotipa iz vremena Hladnog rata ili ne vole Slovene ili...
(ded, 20. april 2016 10:41)

Ma da, toliko nas mrze da su zabranili Novaku, Ani i Jeleni da igraju turnire na zapadu. Toliko nas mrze da su zabranili Novaki i Ani da kao deca treniraju u Nemackoj i Svajcarskoj. Toliko nas mrze da su zabranili Ani i Novaku da skoro ceo svoj zivot zive na zapadu. Stvarno, taj razvijeni i bogati zapad se mnogo plasi male, siromasne i nerazvijene Srbijice :)

W

pre 7 godina

Ljudi znate li da je u americi tenis popularan otprilike koliko i nadvlacenje konopca kod nas. Pola amerikanaca nema pojma ko je bio Pit Sampras. E onda zamislite koliko je njima u interesu da se satre jedan Novak Djokovic.

Vamos Tamos

pre 7 godina

Ja se secam da je i Armstrong tuzio novinare zbog klevete oko dopinga i dobio parnicu na sudu. Kasnije je priznao doping placuci u studiju.

Džoker se uozbiljio

pre 7 godina

Po mišljenju zapadnih medija, Novaku nije mesto tu gde jeste - prvi na ATP listi. Uzurpirao je nešto što pripada samo njima, i to ih boli.
Sećam se vremena kada su ga zapadnjaci voleli. To je vreme kada je Novakov maksimum bio polufinale. Novak izgubi od Rafe ili Rođe, organizatori zamole da izvede par imitacija, i svi se smeju, i svi zadovoljni jer stvari su onakve kakve trebaju biti po njihovom mišljenju. Tih godina je Njujork obožavao Đokovića. Smatrali su ga šaljivdžijom kojem je treće mesto plafon karijere.
Onda se Novak drznuo i ''ukrao'' im omiljenu igračku. I nema nameru da im vrati. Zbog toga su ove insinuacije, jer na sportskom terenu mu ne mogu ništa.

ded

pre 7 godina

Anglosaksonci ne umeju drugačije. Zašto ovakve optužbe ne dodju iz Kine, Južne Amerike, Rusije ili Španije? Ne razumem zbog čega nas se toliko gade. Da li je to zbog stereotipa iz vremena Hladnog rata ili ne vole Slovene ili... Ne sećam se da im je Djoković ikad pružio razlog za ovakvo nepoštovanje koje imaju prema njemu. Bojim se da ce uskoro izbiti još neki doping skandal.

Doktor

pre 7 godina

“Možda bi Đoković trebalo da razmisli o drugačijoj taktici kada brani svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči pomešaju sa jednim od najpoznatijih sportista umešanih u doping skandal“, tim rečima zaključuje se tekst.

Sta ima ovde lose receno i napisano , hajde , kazite mi ???

Beba

pre 7 godina

Stoka sa zapada bi najradije da satanizuje Djokovica, kao sto su lazima i podmetanjima satanizovali ceo srpski narod. Ali Srbi treba da su ponosni i nikako ni u najmanjoj meri ne priznaju lazne optuzbe. U tom smislu je predavanje nasih ljudi Haskom Tribunalu bila velika greska.

Nn

pre 7 godina

kad se ovako nesto desi, svi su ogorceni sto Novaka stavljaju u usta i sve je " traze nacin da ga iznerviraju"...a zapravo nije ta prica.Novak sam sebi skace u stomak. Rekao je Mari sta je rekao..nije naveo imena igraca, Novak i Beker se javili...pa mislim stvarno naivno skroz. broj jedan ne treba da obraca paznju na to niti da se javlja kad nije prozvan.
Tako da Srki nemoj da padas sad u komu, tvoj sin jos nije naucio kako se ponasa broj jedan.

Misic

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno kako to da su svi ostali sportisti toliko glupi da im ne padne na pamet da pocnu sa bez glutenskom dijetom,toplom vidom i medom sa Novog Zelanda.

Stan@Au

pre 7 godina

Mislim da do sada nikada nisam poslao komentar B92. Ali sada prosto moram. Za mene koji zivim u dalekom inostranstvu, Novak nije samo olicenje sporta, najveci sportista kojeg je Srbija ikada imala. Ne, on je mnogo vise. On je ona linija koja nas povezuje sa nasom zemljom. Kada on pobedi nekako smo blizi nasoj zemlji a kada izgubi, mozda cak i blizi. Mozfa zvucim pateticno ali sta da radim, tako se osecam. Ovaj clanak je samo jedan vid potcenjivanja koji mi u inostranstvu svakoga dana u manjem obliko naravno, osecamo. Ako nista drugo u vidu sumnjicavog pogleda kada kazemo odakle smo. Medjutim nesto su zaboravili. Da smo slabi, odavno nas ne bi bilo ali nismo. Mnogo smo jaki!! A kada jake napadnes, postaju jos jaci. Zato havala vam sto ste Novaka napravili jos jacim! Hvala vam jer je sada Roland Garros samo formalnost!

Smilica

pre 7 godina

Kad ne mogu na terenu da ga pobede sad pokusavaju van njega.
Podmukli ste Vi Ameri.Sve bi dali da mogu da ga uvuku u neku prljavstinu.
Setimo se samo Vaseg "Milosrdnog Andjela".
Nedaj se No11e Sokole.
Uzmi,Madrid, Rim RG,WB,Zlato iz Rija Cinsinati,USO i naravno ZT pa nek crknu SVI DUŠMANI

trepca

pre 7 godina

Cim neko nesto napise protiv Djokovica odmah pocinju komentari tipa "anglosaksonci protiv malog ali nebeskog naroda" i slicno. Neoriginalni komentari puni teorija zavera. Shvatite da se pise o Djokovicu zato sto je trenutno najbolji teniser na svetu, a ne zato sto dolazi iz Srbije, Kine ili Bangladesa. Da pratite svetske sportske sajtove, znali biste da su jos gore pisali i o svojim sportistima, na primer Armstrongu su unistili zivot za sva vremena. Ne pise se samo o Djokovicu, nego nasi portali prenose samo vesti o njemu. Shvatite da su Srbija i Srbi mnogo manje bitni Amerima i anglosaksoncima nego sto vi to mislite!

fight club

pre 7 godina

Covece prestani da dajes bilo kakve izjave na tu temu, ili pricaj ono sto oni zele da cuju. I bas te briga,pa vidis li da ce te zapadni jastrebovi razvlaciti po medijima dok te ne uniste.Oni ne mogu da se pomire da je tamo neki Srbin broj 1 toliko godina. Imas li ti nekog u tvom timu ko ce da te posavetuje sta da radis?!

Jednorog68

pre 7 godina

Lično ne verujem, ali nemojte ni vi pričati da je prvi put spomenut u tom kontekstu.
Mislim da, kad god neko spomene gluten, misli zapravo na nešto drugo.
Da se ja pitam, a ne pitam se, mislim da bi Novak trebalo da se mane enormne medijske prisutnosti.
Nije mu to potrebno. I neka daje manje povoda. Posebno kada zapravo ne zna istinu.
Ovo je bilo baš istrčavanje pred rudu.

miodrag

pre 7 godina

Novace vise igraj manje pricaj! Sve si ovo zasluzio I sam izazvao svojim glupim , plasljivim, snishodljivim izjavama. Tvoj kompleks da se svima dopadnes je tvoja najveca slabost, vec mi je muka da citam tvoje izjave. Steta jer sam tvoj veliki navijac! Igraj tenis nije politika za tebe, mada sam do nedavno mislio da mozes da I na tom polju doguras daleko. Ne , nije to za tebe!

Najbolji Od Svih

pre 7 godina

Sram da vas bude. Tako “ugledne” novine ne smeju da pisu o najboljem sportisti sveta, tri puta izabanog. To je napad i na citav Noletov tim koji vidi koliko Nole naporno radi i sta uzima. Nole je olicenje finoce, morala i dobrote. Da nosi Nike opremu dizali bi ga u nebesa. Ali nosi Uniqlo pa bi vam bas dobro doslo da mozete da otrkijete nesto, ali nemate sansu pa ste se unervozili da ce vam pregaziti sve zapadnjacke rekorde. Napred Noleeee!

Južna pruga

pre 7 godina

Pokazali su Amerikanci sta misle o Djokovicu na Ju-Es Openu sramotnim, divljackim ponasanjem "teniske" publike. Ljudi, Amerikanci su to, najvece zlo ovog sveta. A sto se Djokovica tice ne treba da obraca paznju na njih, bas zbog toga sto se ponasaju kao divljaci. Obori sve rekorde u inat svima!

nolemanijakinja

pre 7 godina

Zapad nikada neće oprostiti Novaku što je Srbin, a pri tom najbolji na svetu. Ne shvataju da su oni, ustvari, njegov doping. Što ga više napadaju, to je on bolji. Šta mi njima da pričamo, kada oni ni nemaju reč za INAT?

bazan

pre 7 godina

Najbolji americki teniser John
Isner je na 16. mestu ATP-liste i tako vec godinama i sto je jos gore nema ni mladih talentovanih americkih igraca.
(vladimir, 20. april 2016 13:36)

Kazes nema mladih igraca.Koji pratis sport da mi je znati.

GM

pre 7 godina

Nabio im komplekse za ceo zivot, posto ce njihove milijarde dolara investirane u prirodno rastimovanu decu (najbolji teniser im neko ko ima preko 2m i zna sao da servira ne i da potrci),
baciti u vodu kao najbolji teniser svih vremena.

Ali kao i uvek samo cine uslugu, nisu ni svesni kakvu motivaciju prave jos vecu pred nastavak sezone. Hvala i samo udri Nole.

Na zapadu je normlano da mozes da radis sta hoces, ako si vec najbolji na svetu, zato pricaj tek sad sta hoces i osvoji sve!

VUK

pre 7 godina

zašto amerikanci brinu brigu o tenisu?Oni su zainteresovani za ovaj sport? Kako to da kao najmoćnija zemlja sveta nemaju ni jednog tenisera koji može Đokoviću da uzme set?!

Srećko

pre 7 godina

(Dobro, 20. april 2016 13:44)
Često se radujem vašim komentarima. Ali je ovaj grozan. Valjda je posle Vikiliksa i Snoudena i vrapcima na grani jasno šta su "teorije zavere"!
Smeta im naš Nole, urliču koliko im smeta. Ali, neka im "smeta".
Što se tiče Šarapove, pa to je valjda jasno.

pp

pre 7 godina

"Wada je odgovorna da utvrdi ko se dopinguje u tenisu, trebalo bi da povecaju testiranja da bi bili sigurni da doping nije prisutan u tenisu", je jedini pravi odgovor No1. Na osnovu cega moze novak da tvrdi da u tenisu nema dopinga? Ne treba on da brani one koji su pali na doping testu, on je taj koji u ime sporta treba da osudi sve koji koriste doping. Nije on ni Marijev advokat pa da objasnjava sta je Mari mislio. Novak je super intiligentan u tenisu ali u odnosima sa medijima se ne vidi ta njegova intiligencija i ne vidi se da je bilo sta naucio za sve ove godine u profesionalnom sportu. Odgovor onima koji ne razumeju sta kazem u mom komentaru.

Milenko

pre 7 godina

Naravno kriv je zato sto je SRBIN i sto je 99 godine gutao mnogo osiromasenog uranijuma od bombi koje su bacali na Bgd.Idioti.Sta sve im nece pasti na pamet da pokusaju da ospore NAJBOLJEG SPORTISTU SVETA.To je ta demokratija i sloboda stampe koju tako besomucno propagiraju....

Dragana

pre 7 godina

Kad mu zapad daje nagrade onda vam je zapad pravedan i dobar a kad ne pišu sve u superlativu onda ga satanizuju.Novak bi trebalo da ako već toliko želi da bude prisutan u svetskim medijima nauči da daje diplomatske odgovore.Kad ga pitaju o dopingu on lepo treba da odgovori da postoje nadležne službe i institucije za to koje treba da rade svoj posao a on radi svoj posao to jest igra tenis i kraj priče.Takodje me nervira i to što bez ikakve potrebe se sam javlja kad se potegnu priče o dopingu,nameštanju itd.I Beker,šta on oseća potrebu da ga brani iako ga niko nije imenovao?Čim ne pominju imena nema šta da se javljaju sami.Federer je lepo rekao,dajte imena u suprotnom nema šta da se priča,pojačajte doping kontrole.

Sagan World Champion

pre 7 godina

Neverovatno.
Kad je Federer bio broj jedan nike bilo nikakvih insinuacija.
Treba da napravi neki potez da ih sve obruka i ostamoti po cenu svega, ako je sigurno "clean"
Naprimer da se nakon pobede u nekom onako trećem kolu povuče sa turnira zbog neosnovanih napada i to potanko razjasni na konferenciji za štampu.

Petar

pre 7 godina

Ako ćuti onda je sumnjiv. A ako kaže šta misli u vezi bilo koje teme, onda ga napadaju i izvlače iz konteksta njegove izjave onako kako im odgovara da bi ga što više ocrnili.
Dakle ne daju mu izbora, šta god da uradi njemu ide na štetu. I to je priča koja nas Srbe ( i mnoge druge male državice ) prati oduvek!
Zato je sav ovaj uspeh Novaka tri puta veći jer je tri puta veći pritisak na njemu bio svih ovih godina da se probije kao najbolji među ''najboljima'' - zato je po meni on već sada GOAT. Kada neko kao Federer sa jakim leđima zauzme presto njega tapšu po leđima i ima podršku od celog sveta da što duže ostane najbolji.
Dobija ogroman novac kao podstrek od korporacija koje vladaju svetom.
Mislim, Rolex i Nike nisu isto što i ciciban ili Simod!
Ali ovo su stvari koje Novaka drže u vrhu toliko godina. Upravo mu ove podle stvari daju volju da istraje. To nije samo inat nego i ponos, žrtva, u ime pravde i istine.
Kada se borite za to, u vama uvek ima ekstra snage i motiva.

Zoki

pre 7 godina

A Djokovic vise treba da prestane da se ponasa ko neki beskicmenjak, da se izvinjava ovim politicki korektnim manijacima kompleksasima, da pazi da ne uvredi ove profesionalne zrtve. Sav je ko neki prut. Pokazi im srednji prst vise. Likovi nista u zivitu postigli sem sto su se negde na netu nesto uvredili.

Lole

pre 7 godina

Dragi čitaoci, ne treba trošiti reči na članak ispod svih normi novinarstva, nego miš u ruke i tražite izvinjenje i ostavku novinarke u komentarima Washington Post-a, kao sam već uradio.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 7 godina

Pozdrav za Jumka.
(Nikki, 20. april 2016 10:36)

Kad će već jednom da legalizuju gay brakove, pa i vama dvojici da svane...

Novak je najveći!
Privilegija je živeti u vremenu ovakve dominacije jednog srbina!

Јота

pre 7 godina

Новак користи уранијум од бомби које сте нам дали 1999. године

Коментар је преписан директно са washingtonposта и као такав саркастичан, одобрен је од стране њихових администратора

Апелујем на све који познају Енглески језик да се ставе у одбрану истине. Овде се не ради само о Новаку, сутра на ред може доћи било који спортиста који није по вољи некога или неких интереса..........

Изолите линк https://www.washingtonpost.com/news/early-lead/wp/2016/04/19/novak-djokovic-isnt-accused-of-doping-but-he-sounds-eerily-like-lance-armstrong/

amater

pre 7 godina

Novace vise igraj manje pricaj! Sve si ovo zasluzio I sam izazvao svojim glupim , plasljivim, snishodljivim izjavama. Tvoj kompleks da se svima dopadnes je tvoja najveca slabost, vec mi je muka da citam tvoje izjave. Steta jer sam tvoj veliki navijac! Igraj tenis nije politika za tebe, mada sam do nedavno mislio da mozes da I na tom polju doguras daleko. Ne , nije to za tebe!
(miodrag, 20. april 2016 10:51)

I jos nesto:
Kad ti neko sedne na mesto koje je obelezeno tvojim imenom - PODIGNI GA. Tako se to radi.

Boxy

pre 7 godina

Djoković je prosto postao toliko superioran u odnosu na rivale, da nisu u stanju da drugačije objasne taj fenomen. Kad se tome doda a)klasična novinarska površnost, b)želja za medijskim skandalom, c) pravljenje novinarskog imena na nekome ko je top klasa, d) navijanje za nekog drugog i e) zluradost i pakost, dobijemo jedan ovakav tekst koji je na donjoj granici novinarstva. Ali, moderni svet danas tako funkcioniše. Pospu te katranom i perjem, a ti se sad brani. Nadam se da će ovo u predstojećem periodu samo dodatno motivisati Novaka, kao i da će sad držati jezik za zubima. Neka njegova igra govori, a drugi neka komentarišu.

zoran

pre 7 godina

Vecina na ovom forumu nisu bili dalje od Trsta ili Budimpeste. Amstronga su unistili Ameri, to se u Srbiji nikada ne bi dogodilo. Napred Nole, igraj tenis, cuti i pobedluj, cutanje je zlato.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Ne bi me čudilo, da u ovom opštem moralnom posrnuću koje je svetom zavladalo kao kuga, pojedini uticajni krugovi iz SAD i Velike Britanije, pokrenu kampanju, da se Novaku Djokoviću, zbog ovakvoj "jeresa", odnosno zbog iznetog mišljenja, oduzmu sve titule i priznanja i dodele drugom igraču na ATP listi. Naravno sve pod parolom nemešanja sporta i politike. Setimo se "Crvene zvezde" i nemojmo unapred da se smejemo. Naravno, ovakvu odluku bi podržale sve "napredne" države EU, tako da bi sve bilo "legalno i legitimno". Tako bi jedan sportista iz države koja piše ćirilicom bio uklonjen sa trona, kojim, valjda, treba da vladaju neki drugi.

Pirocanac

pre 7 godina

Pročitao sam gotovo sve komentare na originalnom američkom sajtu, 90% ljudi, kako naših, tako i njihovih, ocenjuju ovaj članak kao glup, uvredljiv i amaterski, a autorki preporučuju da se ostavi tog posla. Imamo i mi mnogo takvih kvazi-novina i autora. A Novak da prestane da bude nice guy, i da pokaže zube.

sklek

pre 7 godina

ima dosta sportista koji upotrebljavaju nedozvoljene supstance. One ponajvise prave razliku u sportovima poput biciklizma, dizanju tegova... Sto se tenisa tice, sigurno da pravi neku razliku ali je prosto nemoguce da djole ima toliko dobre suplemente da je bolji duplo od Mareja i ostalih tenisera. Izgleda da samo on zna gde je ta prodavnica...gluposti!!!! Covek je jednostavno najbolji u tenisu zato sto je uskladio sve...mentalno, fizicki i tehnicki najblizi perfekciji. Drugi bi isto to jeli sa dve kasile, ali dzaba kad ne pomaze i ne pravi toliku razliku.! Kapa dole na Djoletov profesionalizam i istrajnost! Sto se ne pitaju Ameri kako je moguce da u plivanju Philps osvoji 7 zlata i uzgred ucestvuje u svim kvalifilacionih trka...pa odakle energija..jel ga neko pitao kao i sve druge amere koji su nesto individualno osvojili. Sto ne pitaju Federera kakao je on bio toliko godina na vrhu...smesna prica

pp

pre 7 godina

"Cutanje je zlato", kaze ona narodna i ne treba Novak da se oseca pozvanim i prozvanim svaki put kad se neko optuzi ili prozove u tenisu. Njegova potreba da stalno nesto komentarise, i kad ga ne pitaju i kad ga ne pitaju iako nema uvida u istinu, mu stvara velike probleme a on to nikako da shvati. Nauci vec jednom, Novace!

R.Zivkovic, Rotterdam,Holandija

pre 7 godina

Nista cudno od amro engleza kada su u pitanju Srbi.mala slova slatko prijaju.Da neznam srpsku gramatiku priznajem.Ta dva faktora su nas toliko ne samo ponizila verbalnim deliktom kroz istoriju, vec kada im i to nije bilo dosta resili su dans prevaspitaju BOMBAMA 1999 godine!!Sto dokovica uporeduju sa Amstrongom biciklistom, kome pre svega kapa dole,jer je on i pre dopinka pokazao koje i staje.Zamislite sada kadabi se nedaj Boze ustanovilo dase Dokovic dopinkuje kakva bi svetska reakcija usleedila?!Zato Dokovicu cuvaj se i pazi sta jedes i pijes van svoga doma.Oni ce nastojati posto poto date smaku sa trona ponizenog i osramocenog!

TomaS

pre 7 godina

Ne znam da li je neko već komentarisao promenu na ATP ranking listi, gde od ove godine umesto naziva država pored imena tenisera stoje - zastave?!? Čemu ta promena, kada je izvesno da većina ljudi jedva raspoznaje desetak ili dvadeset državnih zastava? Objašnjenje može biti sasvim prosto, jer nije svejedno kada na ATP listi pored imena Novak Djokovic stoji neka neidentifikovana zastava, a ne uobičajeno i lako prepoznatljivo - SERBIA. Uostalom, zbog čega na WTA listi i dalje pored prve na toj listi Serene Wilijams i dalje stoji - UNITED STATES? I to nikome iz vrha teniske federacije - ne smeta! Nema sumnje, nekome smeta naziv SERBIA kada je na prvom mestu. Pogotovo kada to traje godinama!

vladimir

pre 7 godina

Najbolji americki teniser John
Isner je na 16. mestu ATP-liste i tako vec godinama i sto je jos gore nema ni mladih talentovanih americkih igraca.

Schone

pre 7 godina

Mareja naloze britanski mediji da "proziva" Novaka kao simulanta (finale AO 2015), pa sada insinuacije u vezi dopinga (nije imenovao ali zna se na koga cilja cim kaze da igrac moze da igra po 6 sati) a nas Novak za njega i dalje govori kako mu je jedan od najboljih prijatelja iz svijeta tenisa. E moj Novace, Rafa je 100 puta bolji i covjek i prijatelj od Mareja i Federera. Vrijeme ce pokazati ako vec nije do sada.

PSL

pre 7 godina

Neverovatno koliko je Novak trn u oku "velikih" sila. Pa što niste za primer stavili Federera ili Mareja? Amerikanci majstori za doping, pa njihove najveće sportske zvezde redovno posle karijere priznaju da su koristili nedozvoljena sredstva, ali oni su prvi da napadnu i optuže sve druge.

nidža

pre 7 godina

Oni bi najviše voleli kad bi Novak nekako prestao da postoji. Da sam na Novakovom mestu, povukao bih se iz medija u potpunosti. Eventualno neka kratka izjava posle meča tipa "that was great game" i tačka. Na bilo kakva ostala pitanja odgovarao bih sa "next question". Šta god rekao uvek ga nešto napadate! Dokle bre više?

Pantelija

pre 7 godina

@“Možda bi Đoković trebalo da razmisli o drugačijoj taktici kada brani svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči pomešaju sa jednim od najpoznatijih sportista umešanih u doping skandal“

Gospodo, Armstrong nije nikakav najpoznatiji sportista, on je najpoznatiji prevarant,a to je priznali ili ne ogromna razlika. Ima kod Vas još takvih kao on, siguran sam.

Princeza

pre 7 godina

Kako ih nije sramota ?! Ne znaju kako da ga pobede a trn im je u oku zbog toga sto svet ovakvog sportistu dugo nije video i sada bacaju mrlju na njegovu karijeru. A i postoje takve budale da ce svaki naredni put kada osvoji titulu da pricaju i u komentarima pisu DOPING. Kao i za Nadala a ta sramna rec nikako nije prava rec koja treba da stoji uz ime NOVAKA DJOKOVICA! Pitam se samo da je on kojim slucajem Amerikanac, Britanac, Nemac da li bi ovako pisali. Pa kako to da za Federera niko nikada nije spominjao doping? Radis celog zivota, trudis se, odrices se svega da bi bio najbolji i uspesan u onome sto radis i onda neko dodje i napise doping.

papazjanija

pre 7 godina

jao, momčino... kad ćeš više da zavežeš taj jezik u čvor i prestaneš da se pačaš u sve i svašta, primaš se ko mlada, te premije u tenisu, te doping... šta radi ta tvoja pr služba, uči li te čemu? ponašaš se kao da si juče počeo da igraš tenis, zar je moguće da ne mogu da te pripreme za set provokativnih pitanja na koje bi odgovorio kratko, jasno i odrešito. mnogo nepotrebnog i nepovezanog brbljanja u poslednje vreme mnogima koji ne žele da te vide tu gde si jer im kvariš poslovne kombinacije ide u prilog. smanji više spiku i radi ono što najbolje znaš, a priču prepusti bekeru.

VUK

pre 7 godina

nadam se da će momak koji je zaradio preko 100.000.000,00 dolara do svoje 28 godine života, koji ima četiri restorana, svoju firmu, svoj hotel, jahtu, avion i živi u Monte Carlu...imati šta da nauči od prosipača pameti na ovom portalu. Čisto čovek da unapredi svoj život.

mmn

pre 7 godina

Pa kad hoce covek u svakoj corbi da bude mirodjija i to ona mirodjija "divan decko"!
mozes nekad i da precutis ako te vec niko nije stavio u usta licno.

A

pre 7 godina

Iskreno mislim da je Nole čist.

Ako se i dokaže za jedno 15 godina da je koristio bilo kakve stimulanse, takva činjenica jedino može da obezvredi rekordere koji su iznad i u njegovom rangu...

Ukratko, ako on padne padaju svi.

Ministar

pre 7 godina

Kao sto rece neko pre mene,sve je to zbog para.Da ga sponzorise Nike bio bi najveci spotista i najbolji covek na svetu.
Odavno se plasim da mu ne smeste i nesto mnogo ozbiljnije....

Fox_86

pre 7 godina

Nista ovo ne mirise na dobro.Monika Seles je rasturala pa su nasli nacina da je zaustave...kad vec nisu mogli na terenu.Sad bih imala 30 GS i bila THE BEST u Istoriji 100%

Stefan

pre 7 godina

Novak bi jednostavno trebao da smanji davanje izjava na minimum minimuma. Da se ogradi od svega i da samo nastavi da osvaja, da postane najbolji svih vremena pa neka crknu od muke!

djoko

pre 7 godina

Ovo je necuveno navijam da Novak sad osvoji sva 3 preostala GS,Olimpijadu i Sinsinati i ako to sve ostvari...na kraju karijere kaze ubjedljivo sam najbolji igrac u istoriji tenisa...jer bi tada vezao kalendarski zlatni slem sto niko ne bi mogo vjerujem nikada dostici zatim bi vjerovatno do kraja sezone imao i najvise GS titula,kompletiro bi Masterse bolji medjusobni skor od svih igraca,najduze bi vjerovatno i bio na broju 1...totalna dominacija

VMP

pre 7 godina

dragi ameri, na vasu zalost Novak ce osvojiti jos nekoliko US Opena svidjalo se to vama ili ne. Ovakvi pokusaji skretanja paznje sa terena mogu samo vama naskoditi jer je onaj koga vi osudjujete jak kao stena i ima nesto sto vi nemate.

anica

pre 7 godina

Da...zaista zvuci jezivo. Doci ce vam opet na Artur Es. Ajde bre budaletine sklonite se, briga njega sta vi mislite..on ima svoj cilj.
Napred Novace.

CG

pre 7 godina

Da bi bio Novak kontrolisao bi vodu i jelo koje unosim na doping substance...
Ovo polako pocinje da lici na medijski linc i samo je pitanje vremena kada ce mu nesto podvaliti kako bi ga optuzili da se dopinguje...

Treba sto manje da daje izjave,najbolje samo neke dosadne sablonske kao "hvala vam,publika je super" i nastaviti da gazi na terenu...

Zivim na zapadu,znam ih,najvise podivljaju kada ih pobjedjujes u svemu a pri tome ne registrujes ni za 2 %,to ih izludjuje...
A meni bude jos sladje...

ccc?

pre 7 godina

Novak je podvrgnut doping kontrolama i to redovno. Da li su oni nasli nesto?? NISTA. Prema tome sve ove insinuacije i lupetanja novinara imaju samo jedan cilj. A to svi mi znamo o cemu se radi. Prema tome, tvrdim da Novaka nece omesti u namerama koje kao teniser ima a to ce i pokazati na narednim turnirima. Mogu samo kod Novaka da stvore jos veci inat. Cisto da svi znaju gde im je mesto.

jole

pre 7 godina

U tom smislu je na AO Federer prilicno grubo prokomentarisao navode o namestanju u tenisu "Imate dokaze ? Stavite ih na sto . Dosta je bilo insinuacija." Niko zbog toga nije bio "uzbudjen" . U stvari sve ovo oko Novaka , ta "kampanja" , izlobirana je iz jedne kuhinje - NIKE & co .Prvi je to primetio pre nekoliko meseci americki novinar Rosenthal u razgovoru na ESPN .

Neozbiljno rezonovanje

pre 7 godina

Ne mogu titulu da mu oduzmu legalno, pa hajd' nelegalno, a tu su nenadmašni.Da nije rekao to, okrivili bi ga kako briše znoj sa lica ili kako se smeje ili što nije uvek obrijan,...Dugačak je njihov spisak "umotvorina".Samo kad se setim njihovih "proleća".

sasa

pre 7 godina

Sto se Nole vise bude priblizavao Federerovom rekordu od 17 slemova to ce i napadi biti sve cesci i jaci.To se vec prosle godine moglo videti kada je osvojio tri slema. Zivi bili pa videli.

CILIC I TROICKI

pre 7 godina

Sada bi bilo korektno da se u odbranu Novaka od ovakvih novinarskih podmetanja jave svi oni za koje se Novak ZALAGAO i verbalno ih branio od dopinga u Tenisu, a poreklomsu sa ovih nasih Balkanskih prostora.

Oni odlicno znaju ko su, nema potrebe da ih ja prozivam.

Dragisa Binic

pre 7 godina

Poređenje Novaka i Lensa je smešno. Lens Armstrong je prošao kako je prošao zato što je stvorio mnogo neprijatelja u karavanu, među kolegama iz svojih bivših timova i konkurntskih. Biciklisti iz njegovih timova nisu mogli da budu u timu ako se ne dopinguju, a njegovim potncijalnim pretnjama iz konkurentskih je slau agente antidoping agencije. Tu se dolazi i do korupcije WADA-e i UCI-a, Lens je nekoliko puta pao na testovima ali ih je ipak prolazio da bi im na kraju uplaćivao donacije u stotinama hiljada dolara. Ne zaboravimo da mu je dobar prijatelj Buš mlađi. Na kraju je i pokušavao da zastraši agente USADA-e kada je istraga krenula.
Doping u biciklizmu nije sistemska pojava, u biciklizmu su mnogo manje pare nego u na pr. fudbalu, tenisu, američkim sportovima, ali je Novak u pravu kada kaže da je svako čist dok se ne dokaže suprotno.

Ladislav

pre 7 godina

Prvo Tesla , sada Novak iako u dva potpuno različita konteksta ali svako genije u svom području ....Mnogo je to za uštogljene , prepotentne i arogantne Zapadne mozgove !

CivijasUSA

pre 7 godina

Dakle neverovatno dokle sve ovo ide.Jasno je i zbog čega.Da postoji bilo šta protiv Novaka budite sigurni da bi bio doživotno diskvalifikovan.Skoro dnevno ga testiraju na doping i naravno ništa.Teško je tom anglo saksonskom ološu da se pomiri sa bolnom i nepormenjivom činjenicom da je najbolji teniser i sportista na svetu Srbin Novak Đoković.Ne shvataju da sve ali bukvalno sve zavisi samo od njega.Već duugo vremena on se pita za sve i to će se nastaviti sviđalo se to nekom ili ne.

rex

pre 7 godina

Jedva su dočekali da izgubi neki meč pa su se osilili da vrše mentalni pritisak na Novaka, nema šta neće pokušati samo da zapadu više ne bode oči...

Statik

pre 7 godina

Vec drugi put u kratko vreme neporebno ulazi u neku pricu, koja manje vise nema veze sa njim. U ovoj prici Andy je bacio kosku, a Novak mesto da lepo iskulira, uvlaci se u pricu. Cemu? Da je ovo rekao personifikacija niko ni rec ne bi rekao. Bez obzira sta Novak rekao o bilo cemu, neko ce to da izokrene, prema tome neka angazuje nekoga boljeg za PR, jer ocigledno vec drugi put za manje od dva meseca njegov PR tim nije odradio dobro posao.

pp

pre 7 godina

(Јота, 20. april 2016 15:12)

Hvala na linku, pomogao mi je da bolje shvatim sta se i gde desilo. Dakle, Novak je posle primanja Laureus nagrade dao izjavu CNN-u u kojoj je rekao da "mediji rade to ti to". Novak je, izgleda, jako naivan kad misli da on CNN-u treba da objasnjava sta rade mediji. U stvarnom svetu to izgleda ovako, odmah u sledecem clanku nova konstrukcija koja ostaje zapisana zauvek. Dakle mediji rade svoj posao ali oni koji treba da nauce Novaka kako se nositi sa medijima nisu odradili svoj posao. Novak ima silnu ekipu oko sebe i valjda je neko zaduzen i za ovakve stvari a ako nije, krajnje je vreme da Novak angazuje strucnjake pa da konacno nauci sve propustene lekcije. Jedno je poveravati se drugovima a sasvim drugo davati izjave za medije. Ovo iskljucivo pisem za Novakovo dobro, da me ne razumete pogresno.

Djordje

pre 7 godina

Koliko se trude da ga poremete neverovatno, Novak ne treba da im daje bilo kakav povod jer jedva čekaju da se zakače za nešto, najbolje da daje izjave samo kad mora posle mečeva itd itd

Predo

pre 7 godina

Čuo sam za članak, čitajući tennis. com, gde su ga pojedini čitatelji nazvali sramotnim, ali sad sam ga prvi put pročitao. Sezona lova na Đokovića je otvorena. Svačija izjava se može preokrenuti, izvući nešto iz konteksta, tako da njemu preostaje ili da ćuti ili i da dalje govori i da mu "traže dlaku u jajetu".
Možda nema veze, ali upada u oči tursko prezime ove "Stefani", autora teksta, isto kao što nam je upadalo u oko iransko prezime Kristijan Amanpur, žene koja je godinama gradila sliku o Srbima u svetu, izveštavajući za CNN. Plemena od kojih smo potekli su čudo.

Komša

pre 7 godina

"Nisam ubedjen da u tenisu ima dopinga onoliko koliko de o tome priča a bilo bi me sramota da posumnjam u bilo kojeg rivala da je dopingovan - velika je sramota ljude optuživati bez dokaza."
To bi bila izjava koja bi im zapušila usta.
Bet obzira što je vidljivo angažovanje velikog broja novinara i javnih ličnosti proriv njega on ne bi smeo da im daje materijal za napade.
Šta će njemu da napada agenciju za borbu protiv dopinga i brani ostale tenisere? Sindikališe bez veze.
Srpska posla.

buba

pre 7 godina

Pratim dešavanja i baš razmišljam: Napuštaj tenis, dok si najbolji, previše je blata, provokacija, zlobe. Ubacili ga u mašinu, ko će svetu ugoditi. Šta je rekao o ma čemu, pa šta su drugi rekli o tome što je on rekao, pa šta sad on ima da izjavi o tome, pa u nedogled. Jako je to daleko od sporta, radosti i ispunjenosti, od svih onih lepih stvari koje pokreću. Nevažno, besmisleno, ružno. Dno.

nikola

pre 7 godina

Novak kao i Rafa treba da tuze sve koji plasiraju ovakve price bez ikakvih dokaza.Rafa je vec rekao da ce da tuzi svakog koji bez dokaza bude pisao i pricao o tome da je se dopingovao.Kad ih dobiju na sudu i uzmu milionsku odstetu,voleo bi da vidim da neko drugi napise i jednu rec bez dokaza.Ovako ovo ne lici ni nasta.Tuzba pa da vidimo sledeci put.

Aleksandar

pre 7 godina

Djokovic i Nadal im najvise smetaju a najveci su sportisti i sampioni, srampta da ih budee, Amerikanci nekome nesto da pricaju o dopingu, bruka!!

ostj

pre 7 godina

rekose oni, ciji sportisti ne podlezu doping testiranju ni na jednom medjunarodnom takmicenju - vec za njihove "analize" garantuje americka antidoping agencija...

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Skandalozan i sramotan tekst!!! Sada pred RG isti presing kao sto je bio i pred AO!! Ali bi Novak zaista trebao da konačno nauci lekciju "cutanje je zlato"!! Kako nista nismo čuli od Federera ni na temu placanja u zenskom tenisu, ni na temu dopinga, ni na temu nameštanja meceva.... ??? I Novak i Beker bi mogli da usvoje isti model ponasanja!! Srecno Nole!!!

sss

pre 7 godina

novak je upravo izasao na neki novu nivo, vec postaje smetnja, pored bitki na terenu dobro mora da se cuva kakvu ce izjavu da da, kakve gestove pravi na terenu ... gotovo na svaki GS mu spremaju zamke ... da ne nabrajam, dobro se sjecamo proslog Wimbldona sta su mu radili novnari, pa na US openu koju su navijaci diglu hajku na njega, pa na AO gdje je koliko toliko zasticen optuzivali su ga da folira povrede i umor ... sta ce biti sledece saznacemo na RG, samo ga cekaju ...

Džoni

pre 7 godina

Mislim da je Nole veoma inteligentan, ali često izjavama pokušava da preširoko objasni neke stvari tako da ga mediji oni zlonamerni love na svaku reč i tumače kako njima odgovara! Nole pokušava da se postavi zaštitnički prema svom sportu a ustvari bi trebao da gleda isključivo sebe i da ga ne zanimaju drugi, ni Šarapova ni Marej ni ostali! Posle meča pohvališ protivnika i ćao zdravo. Svako ulaženje u neke rasprave i komentare oko nameštanja mečeva, dopinga i sl. je suvišno i uvek će se naći neko ko će to drugačije da protumači! Nole nabijaj im komplekse i jezik za zube pa neka pucaju od muke!

Kris Redfild

pre 7 godina

pa da.. sada mora da vodi racuna kako ce vama da daje izjave,a ne da gleda kako ce da dobije meceve! valjda vam je krivo jer covek ima sansu da prestigne zapadnog favorita Federera! ne bi me cudilo da mu podmetnu nesto..

Kodjak

pre 7 godina

O tenisu nemam pojma da bih mogao bilo sta reci Novaku, ali o ovakvim situacijama gde ti izvlace svaku rec iz konteksta, gde ti mere svaki zarze mogu. Problem je, sto su vec neki rekli, sta god da Novak uradi neko ce da napravi pricu. Mozda je resenje u tome da se ne pokusava navci pravi odgovor, jer on ocigledno ne postoji sada za Novaka. Nego bas staviti do znanja ovo sto je vec receno: sta god da kaze nece da valja. I tako kada ga pitaju npr o zaradama dobar odgovor je : Moje je da pokupim cek, a organizatori neka vide sta je na ceku, kad ga pitaju o Andy neka ih uputi na Andy-a, o dopingu na WADA i tako....

moram da kazem il cu da puknem

pre 7 godina

ko im tutne 100.000$ oni pisu pa zar je to nesto cudno.mi dobro znamo ko ima ziv kes u svetu i ko besomucno lobira.pa to vam je kao radio futog, pink,informer ko ima moc i lovu taj je naj naj u svemu naj.......
pa zar nije svet u stvari jedno globalno selo.

veder

pre 7 godina

(pp, 20. april 2016 11:04)

Nema Novak potrebu da sve komentariše, to vi vidite kao njegovu manu jer ne razmišljate. Obaveza svakog tenisera, a naročito najboljih, je da daju komentare na novinarska pitanja, pa tako i Novak. Vama nikako ne ulazi u glavu da javna ličnost poput Novaka mora da se izjasni kada mu novinari postave pitanje.Druga stvar je kako to urednici i novinari posle konstruišu i za koje ciljeve.
Kad komentarišete prvo razmislite malo bolje o tome šta pišete.

pres

pre 7 godina

You are disgusting and a disservice to responsible journalism.
Craig

Ovo je otprilike sazetak ogromne vecine komentara na ovaj smrdljivi clanak koji ima samo za cilj za sto vise ljudi klikne i da stvori vise para od reklame. Kao sto jedan komemntator rece- odjednom clanak o prvorangiranom teniseru svijeta pise novinarka koja inace kometarise skolski/univerzitetski sport u Teksasu. sad kao dobila sansu da pise o elitnom sportu ili bolje reci zadatak?
Vidite Ben Johnson i Carl Lewis su se dopingovali obojica. Pazili su da se isciste i radili su kontrole prije velikih takmicenja da bi bili sigurni da ne padnu.
I onda je Ben Johnson pao i to poslije finalne trke tek kad Lewis, pokazalo se, nije mogao da ga prati.
Pogledajte film o tome i pricu Lewisovog trenera koji je organizovao da Johnson dobije hemiju uvaljenu u pice neposrdeno prije testiranja dok su slavili medalju.
Sport je uzasno prljava rabota, ne vjerujem da ce ovaj put biti uboda nozem od "poremecenog" obozavatelja ali muljaza sa kao dopingom je vec pocela. Prvo se izbacuje dosta dima...a vatra? To mozda dodje pred Olimpijadu, prvo ce sacekati da vide da li ce da uzme RG. Uzme li ga Novak, vjerujem da ce krenuti u akciju spasavanja velicine simbola zapadnog sporta.

nepce

pre 7 godina

Nole njih kosta mnogo para,zato ga napadaju i izmisljaju neke price.
Samo da nastavi ovako i sve ce biti ok.
Ziveo ti meni jos 100 godina

misko

pre 7 godina

Sve će Zapad i zapadne kompanije učiniti da novak ne stigne Federera i ne postane najbolji igrač svih vremena.Mene ne brinu Novakove igre i rezultati već frustriranost medija koja mogu dovesti do sindroma Monika Seleš koji je rezultirao terorističkim napadom i praktično njenim penzionisanjem.
Upravo to isto rade mediji kako bi se neki "ludak" uhvatio noža ili nečeg sličnog i pokušao onesposobiti Novaka.

Јота

pre 7 godina

Надам се да Новак креће са тужбом.

Новинари за овакве оптужбе морају да сносе последице или докажу своје оптужбе.

Новаче, све и да ништа више никада у каријери не освојиш највећи си светски спортиста у мојим очима после оваквих лицемерних новинара и колега са ATP-ja.

Teodor_Ruzvelt

pre 7 godina

Hoće da isprovociraju Novakovu reakciju...
NOVAČE "BUDI TIH I NOSI PSA SA SOBOM"!
Usput, iz kog razloga na ovom spisku problematičnih tenisera nema i jednog iz Švedske koji već godinama radi kao komentator Eurosporta?
http://www.espreso.rs/sport/tenis/36524-najcesce-kokain-a-opravdanja-sacuvaj-boze-ko-se-sve-dopingovao-medju-teniserima-i-teniserkama-foto-video-.html

Nebojša

pre 7 godina

Ljudi znate li da je u americi tenis popularan otprilike koliko i nadvlacenje konopca kod nas. Pola amerikanaca nema pojma ko je bio Pit Sampras. E onda zamislite koliko je njima u interesu da se satre jedan Novak Djokovic.
(W, 20. april 2016 13:15)

Tvoj komentar je utoliko gluplji jer ovaj članak je izašao u novinama koje nemaju veze sa sportom ajde da je u pitanju ESPN ali Washington post sa sportom veze nema tako da je ovo vise napad nekog novinara verovatno navijača Federera ili Nadala stvarno je interesantno da anti Novak tekstovi i izlaze u novinama koje nemaju veze sa sportom sada Washington post nedavno BBC to ko da neko plaća da blate Novaka a jedno pitanje za ovog novinarčića ako je Novak dopingovan šta koristi onda njihova Serena koja izgleda kao bokser i sa 34 godine i dalje je prva.

Kolumbo

pre 7 godina

Nole je još kao beba upao u kazan sa čarobnim napitkom, tako da mu nikakvi dopinzi nisu potrebni, niti drugima mogu da pomognu protiv njega :)

analiticar amater

pre 7 godina

Stvar je u tome, da danas svako moze da skraba po novinama i pise blogove, da izvrce reci, da je im drugi smisao...i na zalost tako zaradjuje svoj "honorar".

Posledica toga su naknadna povezivanja Djokovica sa dopingom....cim pise u novinama, zanci ima tu nesto.

Ni jedne novine nisu imune na ovo, tiraz i broj klikova su ipak bitni.

Kao sto rekoh, da skraba moze svako, da najbolji bude samo jedan.

Ignosrisi ih Nole, ovakva pisanija su zapravo izraz njihovih frustracija, sto bi nas narod doboronamerno rekao - prasina se dize iza dobrog konja.

Ti ces jos dugo vremena biti etalon svetskog tenisa, ove "novinare" vec sutra niko nece pominjati.

Mik

pre 7 godina

Jeftino s....e, taj članak! Naš narod ima izreku da se za dobrim konjem prašina diže, pa tako i Novak bude češće nego ostali meta i lošeg publiciteta i kampanja. On sam najbolje zna da se nema čega plašiti dok god je čist od dopinga i nameštanja mečeva.

Bobi B.

pre 7 godina

Nole više nikome ni reči,možda samo Barbari Šet-pozdravi je od mene,jer je celokupna zapadna mašinerija krenula protiv tebe.Vide da te na terenu još dugo niko ne može ozbiljno da ugrozi pa su rešili da Gebelsovskim metodama nešto urade.Uopšte to nije naivno,oni su profesionalci i nisu za podcenjivanje.Ćuti i udri sve od reda dok možeš jer ti si već ušao u legendu.

neccko

pre 7 godina

Vec sam u toku dana dao komentar na novinare... i ovde se isto ponavlja samo malo drugacije.... retki su novinari koji samo prenose ono sto cuju.. vecina novinara vole senzaciju i u svakom clanku zele WOOOOW efekat.... tako i ovog puta, novinar je hteo da cuje odgovor od Novaka "Da, mi se dopingujemo svakodnevno".. a onda posto to nije cuo, onda se clanak malo izokrene da je tu nesto "sumnjivo" sto Novak prica....

Arman

pre 7 godina

Veliki sam fan Rogera al ovo sto pokusavaju da urade Novaku je krajnje smijesno,Novak je pametan i skroman momak koji nikad sebi ne bi dopustio takvu glupost, njegov jedini problem je sto je Srbin sto nije Amer ili Spanac, isto se upravo desava Adnanu Caticu ili Felixu Sturmu svjetskom prvaku u boxu kojem pokusavaju da namjeste doping,momak je juce u suzama davo interviju,toliko je Novak nadmocan zadnjih godina u tenisu da ga samo dopingom mogu srusiti sto je zalosno al nazalost vise nije sport u pitanju nego politika.Novak je najspremniji sportista na svijetu a mozda i svih vremena al to ocigledno mnogima smeta.

anica

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji pisu kako se Novak nonstop javlja i petlja gde mu nije mesto, samo da cuti i meri svaku rec, pa da budu srecni...pobogu, novinari ga pitaju, sta treba da prica? Definitivno Nole nije naspanovan kao pojedinci da moze da muva i laze i da ispadne genije, ovo je jos jedan dokaz koliko je njegova karijera puna teskoca i gledaju na sve nacine da ga sputaju. Nije lako, i ko zna sta ce sve da smisljaju tokom RG OI. Puste pare vrte svuda. Najbolje da cuti..da nista ne govori, a da oni pricaju sta hoce i da sede na pogresnim stolicama. Zeznuli ste se..suvise je inteligentan teniser i covek.

DedaMiloje

pre 7 godina

Novak je najveći!
Privilegija je živeti u vremenu ovakve dominacije jednog srbina!
(Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!, 20. april 2016 10:50)

O brate iz Stjepana Supanca, nisi baš toliko ostrašćen. Pozdrav za tebe.

Mina

pre 7 godina

Ovi su u pravu. Novak nema potrebe da se oseća prozvanim. Neka promeni taktiku kod izjava. Suviše i naivno objašnjava zašto je Drina kriva. Pusti da teče Novače

Aleksandar

pre 7 godina

Djokovic treba da prestane da komunicira sa novinarima i da daje bilo kakve izjave, samo da ih dere na terenu i gleda kako placu. Nadam se da nece biti afektiran ovom nepravdom

dc

pre 7 godina

Ne razumem cudjenje, autorka Stephanie Kuzydym (turskog porekla) je napisala "autorski" tekst za Washington Post, kakav se ishod moze ocekivati? Inace g-djica Kuzydym nikada pre (a verovatno nece ni ikada posle) je ovom prilikom napisala svoj prvi tekst u vezi tenisa. Obicno se bavi bejzbolom. Cini mi se da je posao bio previse prljav za sportske novinare WP-a.

rambić

pre 7 godina

Brate, dokle više? Navijajte za koga hoćeš, ali pustite momke da rade ono što najbolje znaju, pustite ih da igraju. O igri se više ne piše, samo o dopingu i ko je sta rekao za koga.

Милош

pre 7 godina

Тужба новинара и уредника рубрике . Новчана надокнада мора бити објављена у истој рубрици , истом медију .

Igor

pre 7 godina

Majstore, uzmi ti još 7 Grand slem finala, a oni neka pišu šta hoće. Na konferencijama za medije ponavljaj iste odgovore, neka budu generički, jer ovakvi "novinari" ne zaslužuju da se potrudiš oko izjava.
Samo radi ono što najbolje znaš - napadi dolaze onda kada vide da ugrožavaš njihov "way of life" - šalješ poruku širom sveta da ne moraš biti SA ZAPADA da bi bio kulturan, vaspitan i veliki šampion - e to za nekoga predstavlja problem!

323

pre 7 godina

(Vladimir, 20. april 2016 10:48)

Tacno je da se oko sporta vrti veliki novac, ali zasto je onda pao Amstrong?? Zar se oko njega nije vrteo novac? Svi sponzori su digli ruke od njega, propao je finansijski a i sponzori su na gubitku? Ti treba da odvojis negativne i zabranjene supstance od dopinga koji je dozvoljen. Tacno je da se sportisti dopinguju ali je problem kada koriste negativan doping. I treba da ti je jasno da ovo sto rade sa Novakom u poslednje vreme, optuzbe uvijene u celofan kao jeste a nije imaju samo jedan cilj. Koji ..ti razmisli. Zasto nisu postavljali to pitanje kada je Rodzer sve osvajao i pobedjivao? Sada to pitanje postavljaju kada Novak sve osvaja i delje protivnike? Ne ide im kao u glavu kako je to moguce da neko ko nije sa zapada to ostvaruje pa pocinju da lupaju sa ovakvim pricama?? Pa morace da se naviknu, drugo im ne preostaje.

GORO

pre 7 godina

Novak kao da zivi u Srbiji.Ovde se godinama neki izvinjavaju onima koji to nisu zasluzili.Sta je to,kompleksi koji tinjaju a ne treba.Nisu krivi a kao da jesu.Netreba dati na se.

Dragan VG

pre 7 godina

Citam ovo sada, i ozbiljno razmisljam o mogucnosti da mu neko namesti nesto.
Poput ubacivanja necega u hranu ili slicno...
Ja da sam na Novakovom mestu, jako bih postao paranoican, ali zaista...

Max

pre 7 godina

@Nikki
Evo ti jedan argument...iako (ti dajes sebi za pravo da) ne dajes mogucnost za dalju raspravu...kad je razotkriven Lens? Dok je navlacio pobednicke majice ili kad je zavrsio karijeru? Ja ne mislim da je u pitanju nacija, ali postoji nesto sto se zove sponzor (citaj - novac). Ako ti nije jasno - pisi - ima mesta za raspravu. NIJEDAN americki sportista nije pao na vrhuncu karijere. NIJEDAN. Ali jesu Kanadjanin, Grkinja, Kinez. U sportovima u kojima je trebalo da dominira Amer. Zbog para i trzista.

pp

pre 7 godina

(veder, 20. april 2016 11:35)

Znam jako dobro da Novaka pitaju i da on kao javna licnost treba da odgovara na pitanja novinara ali takodje postoji i ono "nemam komentar." Meni je jako cudno da Novak tvrdi da u tenisu ne postoji doping i pitam se na osnovu cega. Moze da kaze da odgovorni stalno vrse kontrole i da je to ono sto je pozitivno jer kad on stiti one koji su pali na testu onda i on sam postaje sumnjiv. Mari kaze da u tenisu ima dopinga opet se Novak javlja da kaze da Mari nije mislio ni na koga licno. I to isto izgleda sumnjivo. Evo, nije se javio ni Federer ni Nadal a ni Vavrinka i stvarno, ma koliko da volim Novaka, ovo njegovo ponasanje samo izaziva lose reakcije u medijima.

trepca

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1.
(uroševac, 20. april 2016 10:32)

Auu, kakav komentar:) Pa mnogo bi zeznuo Amerikance, kada bi se odrekao svih milionskih nagrada koje mu ISPLACUJU AMERIKANCI! Tenis se igrao i pre Djokovica, i igrace se i posle njega prijatelju:)

veliki strumf

pre 7 godina

Novaka treba da boli uvo za ove price. Takodje, trebalo bi mnogo manje da prica o ovim nezgodnim temama, narocito u ovoj ekstremno bitnoj sezoni za RG i OI! Nepotrebno se trosi, a novinari ga namerno provociraju! Sto je jos gore, svaku njegovu rec izvlace iz konteksta i nakon toga ga razvlace po medijima i kreiraju brojne insinuacije. Novakova rec se tumaci na jedan, a ista takva Marejeva ili Rodzerova - na sasvim drugi nacin! Nole: cuti, deri ih, osvajaj trofeje i uzimaj im pare - neka ih boli!

trepca

pre 7 godina

Da sam na njegovom mestu, lagano bih prestao da igram sve turnire u sad-u, da ti podmukli i zlobni ljudi budu uskraceni da gledaju svetskog br.1.
(uroševac, 20. april 2016 10:32)

Auu, kakav komentar:) Pa mnogo bi zeznuo Amerikance, kada bi se odrekao svih milionskih nagrada koje mu ISPLACUJU AMERIKANCI! Tenis se igrao i pre Djokovica, i igrace se i posle njega prijatelju:)

Zeleni

pre 7 godina

Skrece se paznja sa sporta, sta li ce tek uoci Rolan Garosa i Olimpijskih igara da pricaju? I posle ovoga treba ostati fokusiran na svakodnevni trening!

blok

pre 7 godina

Ne treba Novaku novi PR. Samo treba da ćuti. Tada će mu reći da je arogantan i da ne želi da sarađuje s medijima, ali i to je bolje. Jer ovo postaje presmešno. Ovo jeste deo kampanje Velikih, od Najkija do medija Anglosfere i svih koji bi mnogo više zarađivali da No1 nije neki istočnjak Đoković već upeglani Anglosaksonac ili bar klišeizirani zapadnjak. Prosto je neverovatno da nema reakcije na Murrayevu skandaloznu izjavu, a da ovako skaču na Novaka.

Nebojša

pre 7 godina

Ne znam tačno koliko ima doping testova pretpostavljam na svakom grenslem turniru plus oni ne najavljeni jer teniseri uvek moraju da jave svoju lokaciju zbog iznenadne kontrole dali bi trebalo da ih je više ne znam u to se ne razumem ono što mi nije jasno je to što oni uvek ispituju igrače za njihovo mišljenje šta od toga mogu da dobiju ako neki igrač koristi sigurno im to neće priznati a pouzdano ne mogu da znaju za svoje kolege tako da ako neki novinar smatra da ima dopinga što onda ne istraže to kod doping kontrole i njihovih lekara i tehničara jer ako postoji oni znaju najpouzdanije na primer Francuzi su nekoliko puta optuživali Nadala ali nijednom nisu prineli neki dokaz i posle mesec dana svi na to zaborave.

James Harden

pre 7 godina

Ljudi,kulirajte ovo,ljubomorne duse i na Novaka i Rafu momci treniraju vredno citav zivot odricu se svega sa jasnim ciljom koga briga za par nebitnih ljudi.

Рајко

pre 7 godina

@Gajbice
Човече,немој писати коментаре на гладан стомак.Јер када си гладан,онда си Мистер Бин.

salijeri

pre 7 godina

Pročitao sam originalni tekst, koji mi ne zvuči jezivo niti sablasno (što je pravi prevod reči eerily). Iako sam Novakov navijač, primećujem da se mediji u srb prosto takmiče kako da ocrne druge igrače i strane medije, čak i kad za to nema razloga. Osim možda što raja to traži da čita. Što se Novaka tiče, i ja mislim da slobodno malo može da se odmori od glasnogovorništva, on nije prozvan i ne mora da govori stalno u ime sporta itd.

Samokazem

pre 7 godina

Na stranu ko koga voli, a ko ne voli, ovde je na delu novinarska sujeta, jako izražena i kod naših novinara. Ovde je, zapravo, americkom komentatoru zasmetalo sto je Đokovic upozorio novinare da ne pišu šta im padne na pamet bez dokaza.

DokHolday

pre 7 godina

Juce sam poslao komentar da Novak potpuno nepotrebno komentarise Murray- ovu izjavu , pa jos gore apsurdno govoreci da je sport cist i da Murray ne misli na nikog licno. Evo na reakciju nismo dugo cekali .Ljudi oko Novaka bi trebali ozbiljnije da porade na odnosu prema medijima, jer koliko mi god voleli Novaka svedoci smo sve cescih kontraverzi a to mu je sada najmanje potrebno.

Konkretno o dopingu moze da se prica u svoje ime a nikako kao sportu u celini jer ne znas sta drugi rade. Otuda Novakova tvrdnja da je sport cist nema nikakvu tezinu vec je u domenu bla, bla.

Pozdrav

UltrasBgCZ

pre 7 godina

Briga ga, Monako priznao Kosmet, a on zivi tamo i placa im porez, automatski je i on priznao! Kvisling
(aleja, 20. april 2016 17:59)

Ti si pobedio komentarom...