Utorak, 19.04.2016.

10:59

Srbija ostaje bez kvalifikacija za OI?

Izvršni direktor FIBA Kamil Novak kaže da bi suspenzije federacijama mogle da se odnose i na Olimpijske igre u Riju, kao i na kvalifikacije za OI.

Izvor: SO

Srbija ostaje bez kvalifikacija za OI? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

nn

pre 8 godina

Totalna je glupost i van svake pameti ovo sto radi ECA! U evroligi treba da igraju oni koji to zasluze a ne klubovi sa licencama. Zamislite da LS u fudbalu dogodine ne igraju Lester i Totenhem vec Celzi i Liverpul jer oni imaju potpisane ugovore. Jel to normalno? Takodje ovo skracenje dogodine sa 24 na 16timova, to je neverovatno. Jel to turnir ili nesto sto bi trebalo da bude liga sampiona. U jednoj sezoni je nemoguce sve prelomiti i da klubovi predju u FIBA ali iz nekog mog ugla FIBA mora da pobedi za dobrobit kosarke. U toj novoj FIBA ligi sampiona vrlo prosto, svaka liga daje najbolje po plasmanu na tabeli. Svaka liga ima u zavisnosti od snage broj predstavnika i sta je tu nelogicno i cudno?Nista!Iz nekog mog ugla Srbija daje 1 + 1mesto iz ABA lige. Na taj nacin mogli bi cesto da imamo dve nase ekipe.

Nikola

pre 8 godina

Sad ste se setili sportskih aspekata, a niste o njima razmisljali kada ste PRODALI to takmicenje. Pokusavate da ucenjujete saveze i klubove, a sve sto je trebalo da uradite je da ponudite bolje uslove, ali ste ocigledno nesposobni da skrpite 20 000 000 eura godisnje da bi klubovima bilo profitabilno da igraju. Sve je to maska i prica za malu decu, po sredi je samo lova odnosno nesposobnost Fiba da sastavi normalno takmicenje pa pokusava na silu. I sada smo u situaciji u kojoj cete izvuci deblji kraj, jer su sva kosarkaska takmicenja apsolutno besmislena bez ovih reprezentacija i pitanje je samo da li ce Uleb naci interes da organizuje i evropsko i naravno pokazati da je mnogo sposobnija organizacija.

bas si objektivan:)

pre 8 godina

Ljudi, ima li iko u nasoj drzavi zdrav mozak? Mi smo najtalentovanija kosarkaska (sportska?) nacija na ovoj planeti.
(Mislim svojom glavom?, 19. april 2016 11:42)

Kako to mislis da smo najttalentovanija kosarkaska nacija, kada su to ubedljivo Ameri!?
Kako to mislis da smo najbolja sportska nacija ako smo na poslednje 3-4 zimske i letnje OI imali ukupno po jednu medalju (i to uglavnom bronzanu)???

bvzz

pre 8 godina

Ovu poruku cu da posaljem deset puta, da svi shvatite!
Zvezda ne može igrati Euroleague (uleb) a Partizan Ligu šampiona (fiba europe) Znaci ili oba kluba igraju za uleb, tj euroleague i eurokup a reprezentacija ispasta. Ili oba kluba igraju ligu sampiona i reprezentacija ne ispasta! Naravno u tu računicu mozemo da stavimo i Megu.
Toliko tup**ni!

tomi

pre 8 godina

sve izbacene reprezentacije ce igrati na evropskom prvenstvu,ali ne pod pokroviteljstvom fiba,vec ce biti neko drugi,i nad popom ima pop.

Milan Kosanovic

pre 8 godina

Ako razmislimo malo sire ubedjen sam da klubovi ne treba da prihvate uslove FIBA. O Evroligi ne pisem jer je tu sve jasno. Zamislite klub, u ovom slucaju Partizan koji ne bi igrao Evrokup. 1. Koji igrac bi hteo da dodje u klub da igra? 2. Koji sponzor bi hteo da bude sponzor timu koji igra FIBA takmicenje? 3. Koji navijaci bi dolazili da gledaju utakmice npr protiv nekog Madjarskog tima? Posledice - nema igraca koji hoce da igraju u klubu, nema para jer nema sponzora, nema para jer nema rasprodatih dvorana. Na kraju nema ni kluba jer opet nema para. Sa druge strane, ok, proci ce jedno takmicenje bez Srbije, Spanije, Italije, Litvanije. Gospodo iz FIBA, kome cete da prodate ulaznice i tv prava ako vam u finalu igra npr Slovacka - Bugarska? FIBA ima da se raspadne po tom principu. Poenta price je samo da se klubovi ujedine u ovom trenutku i izguraju to sto su naumili i bice sve ok.

Dragana

pre 8 godina

Razumem klubove ali i oni treba da razumeju da su reprezentativne selekcije u teškom položaju zbog ovog.Ni po koju cenu ne smeju da se ugroze reprezentacije.Klubovi mogu da igraju u takmičenjima koja organizuje FIBA dok reprezentacije nemaju druge OI,SP i EP.Takodje zar KSS nije platio za organizaciju kvalifikacionog turnira za OI a iznos nije bio mali?Partizanu ove sezone nije bilo u interesu da igra Evrokup a sad mu je to najvažnije.Trebalo bi svi da se uozbilje,ovo nije nimalo naivno.Veliki sam navijač Zvezde ali ako je ta Evroliga kamen spoticanja draže bi mi bilo da igra u FIBA ligi nego da reprezentacija nastrada.

Sasa

pre 8 godina

Prvo za komentare, Zvezda nije sporna. Itekako je sporna, ne za Fibu, ali jeste za Uleb. Uleb je za sve timove bez A licence, mesta u EL uslovio igranjem timova iz iste lige u EK. Znaci ako Partizan ne igra EK, Zvezda gubi mesto u EL.
Drugo, Ulebov sistem takmicenja se krece ka zatvorenoj ligi i njenom prikljucivanju NBA takmicenju. Mislim da Evropa, odnosno kosarkaske nacije u njoj, nemaju ekonomski kapacitet za to i ceo koncept ce da pukne. Ako ne pukne, tu za par godina nece biti mesta za nas, ni Zvezdu ni Partizan.

Istina je samo jedna, i nije Čovićeva

pre 8 godina

pa zvezda nije problem, problem su drugorazredni klubovi, jer oni hoce EK, a ne fibu. oni nam 8 prave problem, zato ih ugasiti, bezobrazni su
(stefanbot, 19. april 2016 14:51)

Evo do čega je dovela propaganda, mediji su tome kumovali jer nijedan nije govorio istinu nego laži, i zato je mali pantergan uveren da će CZČ igrati EL, u Beogradu se igraju kvalifikacije za OI, reprezentacija Srbije bez problema ide na EP i OI, a Partizan će biti ugašen, jer su mediji prenosili ono što im Čović trabunjao. A Limoges, tako pišu mali pantergani, dobio Orlean sa 82:45!

Uliks

pre 8 godina

(tera nova, 19. april 2016 13:45)

U tom slucaju ako ABA izneveri Bartomeua, Zvezda dobija A licencu i visegodisnji ugovor. Zato je Bartomeu i bio u Beogradu nedavno, da osigura ucesce Zvezde. Stoga tvoji navodi su apsolutno netacni.

Aleksa

pre 8 godina

Suspendujemo Zvezdu i sve ostale koji bi trebalo da igraju EL/EC do kraja kvalifikacija za OI, oni ionako igraju ABA. Kad se sve ovo sredi, obustavimo suspenziju...ionako se ne igraju takmicenja KSS do sledece godine....Ili je ne obustavimo. Ako Zvezda i jos neko hoce da igraju privatnu ligu nek igraju. Imacemo jaku Zvezdu, a ojacace ostali timovi koji ce igrati FIBA ligu sampiona i podlige...mozda i taj drugi tim malo ozdravi...

Covicu ,stize kletva sa Kosova

pre 8 godina

Ne moze bre da postoje A licence!!! Svako treba da se bori za pravo ucesca u najjacem takmicenju kroz sport i rezultate. Uleb nije sport.

stefanbot

pre 8 godina

pa zvezda nije problem, problem su drugorazredni klubovi, jer oni hoce EK, a ne fibu. oni nam 8 prave problem, zato ih ugasiti, bezobrazni su

Sentor

pre 8 godina

Cemu spinovi i obmanjivanje? Problem je partizan! Po ko zna koji put ovaj klub unistava nas sport. Nisu svi klubovi, nije bitna EL vec EK i partizan koji jedini od nasih klubova zeli da igra to takmicenje iako to nisu izborili na terenu. Dakle, reprezentacija i nasa kosarka ispastaju zbog ovog kluba. Sve drugo sto se pise su lazi crno- belih botova.

DedaMiloje

pre 8 godina

(antiDebil, 19. april 2016 13:45)

Ja sam za varijantu da ti prestaneš ovde da širiš bezveznu i netačnu propagandu. Takodje sam za varijantu da i Zvezda i Partizan igraju EL i EK. Imaš još neki problem?

113,8dB

pre 8 godina

Na na na na na na na na Liga Šampiona, Liga Šampiona, Liga Šampiona!
Dočekaće i zvezda da zaigra u LŠ, makar i košarkaškoj :).

Zeljko

pre 8 godina

po meni svi naši klubovi treba da igraju Fiba takmicenja,jer mi jedinu šansu možemo tražiti u sportskim kriterijumima.Evro liga kao liga 16 klubova će biti vrlo biti nezanimljiva jer suština sporta je u takmičenju,a ne u američkom poimanju sporta kao neobavezno zabave i cirkusu.

dzoSrbija

pre 8 godina

Нека нам слободно одузму домаћинство предолимпијског турнинра. Да се игра где год, кад год, има да почистимо сваког ривала. Прво, зато што имамо квалитет, а друго, зато што ће да проради наш инат. Не би био први пут да нас суспендују, прогнају или удаље од наше куће. Разгоропадимо се у таквим околностима. Није овде реч само о нама, али претерали су сваку меру. Нека раде шта хоће. Онда ћемо лепо из истог тог ината да освојимо медаљу на олимпијади. Бојим се да немамо јака леђа тамо где треба. Зато се и поигравају са нама. Срећом, само за зеленим столом, на терену је мало другачија прича. Не интересују ме уопште. Само знам да једва чекам окупљање репрезентације и прве утакмице. Нека им играју Финци и Албанци, велесиле Европске кошарке. Смешно.

milan

pre 8 godina

Ako zaštita košarke znači rasturiti postojeće strukture tako što će se glavni nosioci tog sporta isključiti iz igre, moramo postaviti ključno pitanje dali oni (onaj) koji to rade imaju još sve daske u glavi.

Stara kuka

pre 8 godina

@Mikii

U realnom. Za razliku od tebe. Spanci su generalno poslednjih godina bolji u rukometu, kosarci i fudbalu naravno. Ali sta je bilo ranije. Mrznja ti popila mozak pa si zaboravio 2001.- NIKO NIKAD kao Srbi tad. Ende.

deda-vidovnjak

pre 8 godina

FIBA je pre petnestak godina prodala svoje elitno takmicenje ULEB-u, a sad pricaju o zastiti kosarke, sto ne zastite ,, trgovinu" s' decom od 13/14 godina od strane velikih klubova...stite sebe od propadanja, ne stitite kosarku, ona je vec na ,, niskim granama" , nego je razvijajte...al' vi to ne umete, u tome je problem zato i ta lazna arogancija!!!

Salerno

pre 8 godina

u pravu je novak, koja je smisla domacih Liga kada u evro ligi idu beneficirane ekipe, bez razlike na koje su mesto zavrsile na domacem prvenstvu. podrska FIBI.

Dacha

pre 8 godina

Kakve veze KSS ima sa klubovima Partizan,CZ,Mega,Metalac kad oni svoje mesto u Evrokupu i Evroligi obezbedjuju kroz ABA ligu a sami klubovi su vlasnici te lige i na nju ni nas ni hrvatski ni slovenacki ni crnogorski ne mogu da uticu?? Kako KSS da kazni Partizan zbog Evrokupa,da ga suspenduje iz domace lige,pa neka ga suspenduje i sta je dobio sa tim,on ce sledece godine igrati ABA ligu i boriti se za mesto u Evropi i sta smo uradili??? Isto vazi i za Zvezdu i za sve nase klubove koji igraju ABA ligu. Ne razumem sta ocekuje FIBA od nas,da nas savez naredi klubovima da ne igraju Ulebovo takmicenje,pa to je nemoguce,nemaju cak ni sa cime da ih ucene...druga stvar su nacionalni savezi Spanije i recimo Turske jer oni igraju svoju ligu i nisu njeni vlasnici i kroz nju obezbedjuju mesto u Evrokupu i savez moze da ih kazni tako sto ce sve te klubove da suspenduje iz takmicenja npr...samo mene cudi da nigde nema da se procita neko saopstenje bas iz ta dva saveza koji su prvi podrzali Uleb jer i oni su suspendovani koliko ja znam ili Fiba opet na nas region vezba strogocu!!

antiDebil

pre 8 godina

Djordje
Dragi komentatoru problem su svi klubovi koji su se slozili sa Djordijem a to su Partizan, Megai zvezda plus IDEA !
Dragi komentatoru jos veci problem je sto legenda iz Zeleznika laze o tome i samo skrece paznju na druge klubove, praveci od sebe i svog drzavnog projekta nevinasca bez zastite...
Dakle dragi komentatoru da rezimiramo, po trenutnom stanju stvari ili ce Partizan i zvezda plus IDEA igrati EK i EL i reprezentacija ce ispastati ili ce Partizan i zvezda plus IDEA preci u Fiba takmicenje i reprezentacija nece imati posledice ! Za koju si ti varijantu ?

tera nova

pre 8 godina

Ljudi nije zveda problem ,jer fiba ne dira 16 ekipa koje igraju evroligu(real, barsa, cska,fener,zvezda ... )problem su klubovi koji igraju evrokup a nece u fibinu ligu sampiona ...
(TI TO, 19. april 2016 12:24)


Potpuno netacno,ako iz Abe niko ne igra EK nece ni Zveda El.

b.

pre 8 godina

Puna podrska za FIBU! Zvezda i privatno takmicenje u kome ce ucestvovati me ne interesuje, ali nijedan od nasih klubova ne bi trebao da ucestvuje u Evrokupu! Vreme je bilo da FIBA reaguje,dosta se pustalo jednom coveku i par klubova oko njega da upravljaju evropskom kosarkom...

Veliki_Zli_Vuk

pre 8 godina

Ljudi,jesto tacno da ce biti nekvalitetna prvenstva ako izbace sve ove drzave, ali ih nece izbaciti. Svi su vec rekli da ce suspendovati klubove koji igraju Eurokup. Samo mi smo umesto toga slali pisma.

I druga stvar,Fiba moze sebi da dozvoli luksuz da mi ne igramo na OI bez problema, ali MI NE MOZEMO,jer nismo skoro imali jacu reprezentaciju nego sad. Ko zna kad cemo opet i kakvu repreznetaciju gledati na OI,nije to svakih mesec dana!

podrska FIBI

pre 8 godina

verovatno cu dobiti gomilu minusa jer niko nece citati moj komentar do kraja. Za zaljubljenike u kosarku:

- podrzavam ULEB jer finansije su bitne
- ali, ne mogu da podrzim A-licence koje se daju klubovima. Ima smisla da jake Evropske lige dobiju vise klubova, ali davati klubu licencu ??? Zamislite to u fudbalu: date licence Man U, Arsenalu, Chelsea-u.. po uspehu u poslednjih par godina, ali sta onda sa Lesterom i Totenhemom

DA ULEBU, ali licence savezima a ne klubovima !!!!

antiDebil

pre 8 godina

Djordje
Dragi komentatoru problem su svi klubovi koji su se slozili sa Djordijem a to su Partizan, Megai zvezda plus IDEA !
Dragi komentatoru jos veci problem je sto legenda iz Zeleznika laze o tome i samo skrece paznju na druge klubove, praveci od sebe i svog drzavnog projekta nevinasca bez zastite...
Dakle dragi komentatoru da rezimiramo, po trenutnom stanju stvari ili ce Partizan i zvezda plus IDEA igrati EK i EL i reprezentacija ce ispastati ili ce Partizan i zvezda plus IDEA preci u Fiba takmicenje i reprezentacija nece imati posledice ! Za koju si ti varijantu ?

Tehano

pre 8 godina

(Mislim svojom glavom?, 19. april 2016 11:42)

Misliš na super beogradsku gradsku ligu? Pa sve naše ekipne lige postoje zbog Zvezde i Partizana koji moraju da osvoje sve titule. To se zove kartel i svaka buduća domaća liga biće ništa drugo nego kartel. Evroliga je jedno gospodsko takmičenje naspram licemernih liga.

Skic

pre 8 godina

Sta vise zvezdu (covica) mesate u ovu pricu, problem je evrokup-partizan, ako vec hocete da upirete prstom u nekoga. Muka mi je od tih komentara vise, procitajte prvo text. U svakom slucaju, nije uredu ni sve ovo sto radi fiba, trebalo bi isterati ovako do kraja. Jedino bi mi bilo za olimpiskih igara...

fanta 0.33

pre 8 godina

posto sada gadjaju na OI,zasto se lepo ne umesajuci olimpijski savezi svih ucenjenih saveza i lepo kazu"necemo da saljemo ni jednog ucesnika u rijo.pa vi vidite sta cete".donekle i razumem da mogu da kazne za EP ali za OI nema sanse.zamislite samo da nema italije,nemacke,srbije,hrvatske itd u fudbalu,kosarci,vaterpolu,rukometu itd.

Divos

pre 8 godina

Сукоб између Фибе и Улеба дуго већ тиња, узроци и разлози су углавном познати, сукоб два концепта, поимања спорта и кошарке, има наравно и до похлепе и једних и других, и ту сигурно нема невиних и безгрешних.

Овде се овај Новак позива на заштиту спортских принципа, али и сама ФИБА поодавно је одступила од темељних спортских и кошаркашких принципа.
То говори и задње ЕП са 4 домаћина, и бројним аномалијама, то говори да се након 2017-е чека чак 4 године до ЕП, пожурили су и да нац. савез и клубове тзв Косова укључе у своја такмичења, занемарујући шта на то каже Србија, прилилно поварено према вицешампиону света.

Опет, дошло је до тачке до које је морало доћи. Заправо, одавно је већ било јасно да само питање када ће ФИБА повући конкретне потезе и искористити моћно оружје како би реализовало своје науме, и задала ударац Улебу.

Ситуација је озбиљна, тешка. Пред КСС је тежак задатак, покушати превазићи ситуацију, али неће бити лако. Сви задрто терају своје. Није спорно, сууспендовне земље су и водеће кошаркашке нације Европе. Али ти економски богати ће се извући, њима ће се и попустити, Србији јок.

Тњрати неки инат, задрто тражити правду је инфантилно поимање и понашање, може имати само погубне последице по нашу кошарку.
Националним селекцијама се мора све подредити, наступи у квалификацијама за ОИ, као и ЕП млађих категорија морају имати предност над клупским интересима, репрезентација Србије јесте и мора бити светиња, и ваља све учинити да она не сноси последице

nikola

pre 8 godina

Ko se seca te 2000,zna da je ta fiba,shvativsi da im se ne isplati,jer nemaju profit, voditi klupska takmicenja u Evropi,prodala ta takmicenja ULEB-u za 200 000 evra.Sad kad su ovi drugi stvorili sistem u kome se moze poslovati pozetivno i isplativo,zele na silu da vrate pod svoje ta evrotakmicenja.Obicna banda,koju samo nivac interesuje.Ovo oko kazni,u Spaniji vec kako citam na drugim portalima spremni su da organizuju paralelno EP 2017 za ekipe koje su kaznjene.Bas bi bilo interesantno videti ko bi privukao vise sponzora i publike.Mislim da svi znamo odgovor.

veliki strumf

pre 8 godina

@Mateja Ulozi minimalan napor da procitas i RAZUMES tekst! Zvezda nije sporna, 16 klubova u EL nisu sporni! Sporan je samo Evrokup. Za pismene lepo pise!

mitar

pre 8 godina

na pocetku cele ove zbrke sam bio jedan od onih koji je govorio fiba je upravu u ulebu se sve vrti oko para i sponzora.
a sada vidim da je ova fiba 100 puta gora. Navijam za partizan i malo je reci da ne podnosim Covica ali pre neki dan je rekao stvatno jednu pametnu stvar : bojkot fibe od strane saveza kojima je zapreceno, ugovor tih saveza sa ulebom oko formiranja novog evropskog prvenstva, poziv ostalim reprezentacijama, sponzori ce sami da nagrnu to nije problem. I gotovo, a Fiba nek se cesa, p nek im na olimpijskim igraju Kina, Filipini i Usa.

TI TO

pre 8 godina

Ljudi nije zveda problem ,jer fiba ne dira 16 ekipa koje igraju evroligu(real, barsa, cska,fener,zvezda ... )problem su klubovi koji igraju evrokup a nece u fibinu ligu sampiona ...

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Jedini zdravorazumski komentar je onaj prvi, ostali veze nemaju.
Konam da 90% vas ne kapira o cemu se ovde radi.
A satro,kao svima vam odgovara da EL igraju 11 stalnih clanova i 5 iz ostatka Evrope. Pa samo lud covek moze da pristane na takvo nesto.
KLS jedini smisao ima u tome sto odredjuje koja 3 ili 4 tima idu u ABA ligu. Nemaju sve zemlje ABA ligu...niti njihovi prvaci idu u taj novi format LE. Normalno je da se ljudi bune zbog toga. Ja sam protiv novog sistema EL . Porpilicno je krminalan.

goran

pre 8 godina

ova odluka FIBA predstavlja sumrak sporta i svega što sport predstavlja. Užasna bi šteta bila da izgubimo pravo da se kvalifikujemo za OI jer najzad imamo i strućni štab i tim koji bi tamo morao da ode, a o Evropskom prvenstvu i da ne govorim.

Đorđe

pre 8 godina

Znači dragi komentatori, nijedna žrtva nije prevelika da bi zvezda igrala Evroligu ?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mateja, 19. april 2016 11:38)


Dragi komentatoru, ako ćemo da se spuštamo na navijačke mržnje, nije problem Zvezda i Evroliga, problem je Partizan i njegovo učešće u Evrokupu.

bole

pre 8 godina

Ovaj covek, u sustini ima pravo. Ako neko zna da ce igrati evropska takmicenja bez obzira kako prodje u svojoj ligi kakav je njegov motiv? To je jedno. Ja se pitam kakav je motiv ekipa da ih nazovemo srednje klase, koji znaju da uprkos svemu ne mogu igrati evropska takmicenja? Obicno su ti klubovi fabrike igraca koji hrane velike i reprezentacije. Kakav je sada cilj postojanja tih klubova. Raspasce se baza.

Ali sa druge strane to se desilo zato sto FIBA nije u stanju da napravi evropsko takmicenje i ponudi uslove klubovima. Pre nego sto su zapretili, trebali su da podnesu ostavke Novak i Bauman. Od pretnji nista. Jordi Bertomeu je gadan tip, ali je sposoban.

PowerBasket

pre 8 godina

Rešenje je da se Cibona izbaci iz ABA lige a da klubovi ispale nacionalne košarkaške saveze i da se tako riješi problem. Da klubovi izgube svaku vezu sa nacionalnim savezima osim igrača koje će dati reprezentaciji. To bi bila dobitna kombinacija. FMP, Vojvodina i Borac Čačak neka igraju Ligu Šampiona a Večiti, Mega i Metalac Uleb takmičenja. Treba da ABA postane regionalni savez za klubove iz zemalja zapadnog Balkana ionako lokalne lige nisu ni zanivljive niti su isplative.

jaki

pre 8 godina

Potpuno razumem da se FIBA Evropa meša u organizaciju Evropskog prvenstva, ali mi nije jasno sad mešanje u Olimpijadu. Gde je sad tu parola "Važno je učestvovati" a ne pokazati totalno licemerje. Zar se tu ne pita ništa Olimpijski komitet. Ok, znam da kvalifikacije organizuju svetski sportski savezi ali opet je licemerno od strane FIBA da traži 3 miliona za organizaciju Olimpiskog kvalifikacionog turnira( i ništa ne donira) a ovamo se protivi što ULEB daje više para za Evrokup. Ne, znam kolikoko nacionalni košarkaški savezi dobijaju od FIBA godišnje za razvoj nacionalnog sporta, ali mislim da ako žele sankcije , pametnije da to ukinu- pre nego zabrane igranje-jer realno savezi nemogu zabranitiklubovima da budu akcionari neke firme, zabranom igranja nacionalne lige prosečnog kvaliteta i bez publike.
Dokaz lošeg kvalitetalige je broj gledalaca u fudbalu i zamislite evropsko prvenstvo u fudbalu bez reprezantacija koje igraju ligu šampiona a zatošto klubovi iraju ligu evrope. Tada bi Srbija bila veliki favorit za prvaka evrope zar ne, a finale bi gledalooko 5.000 ljudi i ne znam ko bi se prijavio da to uopšte organizuje. možda Island, Norveška, Finska, a u najboljem slučaju Madjarska.Strašno!

shen

pre 8 godina

FIBA zna sta je resenje ovog problema sa euroligom. Novac!
Obezbedite vi nagradni fond veci nego euroliga i svi ce hteti igrati kod vas.
Prosto ko pasulj!
Problem je sto vi to za razliku od "kompanije" ne znate!

dragan

pre 8 godina

Ljudi, resenje je prosto, ULEB treba da preizme sve, da napravi svoje Evropsko prvenstvo na kome bi igrale sve ove jake zemlje kojima FIBA zabranjuje OI. Posle odredjenog vremena MOK nece imati izbora, morace da prihvati novu realnost.

koki

pre 8 godina

Mozda je ovo sansa za hrvate da osvoje neku medalju?!?! Mada kakvi su pacenici,njih bi neka Belgija odvalila u cetvrtfinalu!!! Ocekujem sudaranje titana na euru 2017, Poljska-Gruzija i recimo Finska-Portugal!!!

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

po meni fiba se zalaze za zdrave kvalifikacije. klubovi koji u turskoj i spaniji postanu prvaci neka idu u evroligu. ovako niti se zna ko pije a ko placa. evroliga svake godine pravi problem i u zadnjem minutu odlucuje ko iz aba lige ide u evroligu a ko u evrokup. u aba ligi igra sest drzava koje zauzimaju visoka mesta u evropskim i svetskim takmicenjima a nemaju mesta u evroligi. ovo po meni ima smisla mada je ovo vrh ledenog brega koji ce puci po srbiji po ko zna koji put.

Dalibor

pre 8 godina

Moze, nek FIBA prvo vrati 2,5 miliona evra sa zateznim kamatama, pa onda neka nam oduzima kvalifikacioni turnir.
FIBA ako hoce da prolivuce klubove, onda mora da ponudi vise para nego evrokup.Oni su ponudili cifre koje su smesne i za uslove u Srbiji, a da ne pricamo na evropskom nivou. Zato niko nece ni da igra za njih.

konjche

pre 8 godina

nije mi samo jasno sta fiba ima sa olimpijskim igrama, mislim da su one u celoj prici nezavisne….. a ulebu predlazem da osnuje svoje evropsko prvenstvo i kraj

Erotica

pre 8 godina

Realno svi smo mi glupavi treba da podrzimo FIBU,a ne onog lopova Bartolomea koji gleda samo svoju korist treba da igramo tu tursku evroligu?,Ne znam samo sto moj Partizan podrzava doticnu ligu i doticnog predsednika,koliko nas lik zavlacio samo za onu A licencu minimum 7-8 godinau ,naravno cekao je par miliona da se uplati na njegov racun,vidim da se nesto samo potencira Partizan je kriv,krivi su svi C,Zvezda i Mega svi imaju potpis preko aba lige sa Ulebom a to fiba zamera ,opet KSS ne moze nikog da suspenduje ni Zvezdu ni Partizan ni Megu jer nema nikakve veze sa Aba ligom!!!NAPRED FIBA !!!!!

i wonder why

pre 8 godina

Значи ипак Човић није говорио истину и није само Партизан 'проблем' већ и Звезда...

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Zanimljivo je da su sad odjednom svi za EL i ovo drugo nižerazredno takmičenje. Kad za godinu ili dve buržuji odluče da nema mesta za nas u njihovom elitnom takmičenju opet će biti kuknjava.

Mutimir

pre 8 godina

Bruka. Raspada nam se evropska košarka zbog sudara finansijskih interesa. A i biće stvarno zanimljivo gledati EP bez gomile jakih reprezentacija. Ne znam samo ko će to da sponzoriše.

srb

pre 8 godina

@357 i oni su. Koliko sam zapamtio od jacih ce igrati samo francuzi a ostalo boranija. Nema nista od tog ep na kome ne igraju 4 od 5 najjacih reprezentacija, bolje ni da ga ne igramo kad je vec takva situacija

Borky

pre 8 godina

Kako se ne moze uspostaviti kontakt sa ostalim savezima pa da se dogoviri jedan zajednicki pristup kojeg bih se svi pridrzavali.Mislim da je svima u cilju da savezi zajedno istupaju i da ih neki Kamili i ostali bezveznjaci ne ucjenjuju kao da se zbog njih igra kosarka a ne zbog klubova i rep.

Zbog jednog čoveka i njegove pohlepe...

pre 8 godina

FIBA Evropa je prošle nedelje obavestila 14 saveza evropskih zemalja o isključenju sa Evropskog prvenstva 2017, ako njihovi klubovi budu igrali takmičenja pod okriljem Evrolige. Osim toga, u opasnosti su i nastupi reprezentacija tih zemalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i organizacija kvalifikacionih turnira.

Ko je falsifikovao istinu, a mediji sve to podržavali, da se to tiče samo igranja u Evrokupu?

Nenad

pre 8 godina

Tako i treba kada nema razuma da se napravi fer i ravnopravno takmicenje koje svakome daje sansu. Kakva garantovana mesta klubovima, to je smesno.

Nije Fiba halapljiva, ali jesu Vartolomej i Legenda

pre 8 godina

Luta se u komentarima, vidi se da niko pojma nema šta se događa, jer je Čović obmanuo javnost, a novinari samo njemu veruju i spinuju s njim, svojom pričom da suspenzija važi samo za one koji igraju EK, i onda su se laici okomili na Partizan koji svojim igranjem dovodi u pitanje opstanak srpske košarke. Nijedne novine i nijedna televizija nisu se potrudile da napišu istinu, nego su dolivali vodu na Čovićevu vodenicu u predgrađu. A ovi koji misle da Fiba ne bi trebalo da postoji, a ona je savez svih saveza, da li misle šta bi se desilo da se ova privatna firma raspadne, bankrotira?

Neko

pre 8 godina

Na kraju će im na najbitnijim sportskim dogadjajima igrati Mauritanija, Tanzanija i Kanarska ostrva, jer su svi suspendovani. Dobra strategija.

Džoni

pre 8 godina

FIBA je u pravu što se tiče tih ugovora i povlaštenih ekipa koje su u ULEB ali nije rešenje kazniti saveze zbog ugovora klubova! Mora to drugačije da se reši između te dve organizacije! Ne bi bilo normalno da i u fudbalu klubovi potpisuju desetogodišnje ugovore za LŠ jer bi nacionalna prvenstva bila obesmišljena što se događa u košarci! Ipak je novac pokretač svega tako da FIBA treba da napravi toliko finansijski privlačna takmičenja za klubove da ovi to oberučke prihvate pa će EL i EK igrati samo oni koji se ne mogu plasirati u FIBA takmičenja preko nacionalnih šampionata!

CJ

pre 8 godina

Realno, šta će nam FIBA? SP ionako nebitno takmičenje gde se 7-8 najboljih evropskih reprezentacija bori koja će u finalu primiti što manje poena od SAD.
ULEB apsolutno može da organizuje EP.
Takođe, odluku o izbacivanju ekipa sa OI može doneti Olimpijski komitet. Ako ne, koja je onda svrha postojanja tog tela ako za njega rade FIFA, FIBA, IAAF...?

živela demagogija

pre 8 godina

Fiba tera klubove da igraju finansijsko neisplativo takmičenje.Što Bodiroga nije igrao takmičenje pod Fiba nego je mlatio pare igrajući Evroligu.Mogao je da igra za rumunskog šampiona.Ovako posle mene potop,sad sam funkcioner i branim svoje interese.

Nikki

pre 8 godina

Nema sta Partizan da se zrtvuje, dosta se on zrvovao za dobrobit drugih. Pogotovo sad kad je dozvolio zvezdi da igra Euroligu. Partizan = srpska kosarka

Gregory House

pre 8 godina

Svako ko podržava ovaj sistem Evrolige stvarno ne podržava košarku. Sistem koji ima fudbal je najbolji. U fudbalu klub iz San Marina barem ima šansu za Ligu Šampiona iako je ne iskoristi, dok ovde pola liga nema tu priliku. Volio bih da fudbal uvede ovaj sistem pa da Srbija ostane bez mogućnosti igranja u Evropi da vidim da li bi tada podržavali UEFA-U.

spectro

pre 8 godina

"Majka FIBA" je obicna sponzorusa, a dize ruku na pogresnu decu. Pa Fiba je isto nudila zatvorenu ligu od 16 klubova samo sa losijim uslovima, sad glume pravednike.

Hektor

pre 8 godina

Zamislimo da je slična situacija u fudbalu i da giganti evropskog fudbala naprave sami za sebe elitnu ligu odvojenu od UEFA i praktično zatvore vrata našim klubovima da ikako budu u prilici da nekad zaigraju sa njima. Tada bi svi oni koji brane ovaj pristup ULEB-a tražili da se poštuje duh sporta i omogući i našim fudbalskim klubovima pravo da ostvarimo mogućnost da igramo sa evropskom fudbalskom elitom. A sad većina komentatora staje uz ULEB, koji diktira drugima onako kako im odgovara bez jasnih kriterijuma, samo zato što, eto, postoji mogućnost da i naši klubovi igraju - mada ni to nije sigurno, niti ičim apsolutno garantovano u nekim narednim sezonama! Svašta može da se zameri FIBA (svakako i priznanje Kosova), ali ako se dopusti da svi nemaju iste takmičarske (kad već nemaju finansijske) mogućnosti - to je onda strašan udarac za suštinu sporta. U fudbalu niko ne oduzima pravo nekom klubu iz Andore da se kvalifikuje da igra sa Realom u LŠ - to se neće desiti u praksi, ali je ostavljena teoretska mogućnost; Bertomeu može suprotno da odredi, ako mu se hoće. I dok visi mač nad glavom našoj reprezentaciji koja pršti od kvaliteta i entuzijazma, mi se klubaški svrstavamo, inatimo (u stilu: baš da vidim da nas izbace!) i podsmevamo nekom hipotetičkom polufinalu Švedska - Portugal... nekada zaista zaslužujemo ono što nam se dešava!

Avangarda

pre 8 godina

@ Grobar, da si stvarno Partizanovac, znao bi da Partizan nije ni izborio Evrokup i da čitava ova priča ima najmanje veze sa Partizanom.

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Nemojte vise da spinujete novinari.Znate da nije samo Eurocup u pitanju nego i klubovi koji igraju Evroligu na osnovu plasmana kroz ligu sto znaci da i drzavno crveno mezimce mora da istupi iz EL ako hoce da nam ne izbace reprezentaciju sa EP i sa OI.Dosta vise skrivanja istine.Nije ovde Partizan problem,problem je zvezda jer otrovni patuljak insistira da ona ide u EL iako nas FIBA ucenjuje da ce nas izbaciti.Sa druge strane Djordi ce da uzme mesto zvezdi iz EL ako ostali iz EC potpisu za FIBA.Razlog je jednostavan.Dao nam je mesto u EL jer smo pristali da mu damo 3 kluba za Eurocup.Nema nasih u EC,nema ni u EL.Pozdrav

đura krojač

pre 8 godina

K-9,slažem se u reč.FIBA je postala toliko pohlepna i bahata da je to nepodnošljivo.U klubovima se radi 11 meseci godišnje i tamo nastaju igrači.Voleo bih totalni bojkot, po cenu organizovanja paralelnih reprezentativnih takmičenja.

aleksandar

pre 8 godina

ne znam šta da kažem,da li da se savijemo ,ali kome...to je problem..
ili da se uinatimo,pa da propustimo OI,kfalifikacije..pa da ih zajedno tužimo sa savezima koje su u istom problem...da ih oderemo za lovu ,i tu lovu uložimo u terene,male klubove i selekcije...jer mislim da je ovo po svim evropsklim i svetskim standardima duboko nelegelno i a sa etične strane je prosto ogavno!!1

Samo kazem

pre 8 godina

Ovo sa Zvezdom nema veze jer Zvezda igra EL koja je priznata naredne tri godine od strane FIBA, citajte vest lepo pise. Ovo se tice ucesca u EK koje nije priznato od strane FIBA. EL je priznat jer ga je FIBA prepustila ULEB 2004 godine, a onda se osniva ECA kao organizacija zadužena za EL. Problem je sto Partizanu ponudjeno da igra EK, a FIBA bi to da spreči kako bi bi isti igrao njenu verziju LS. Jako sumnjam u održivost takmicenja koje se zasniva na zavrtanju ruke savezima umesto da ponudi bolje uslove nego sto nudi taj isti EK! Da li iko misli da je ovakva FIBA dobra organizacija?! ULEB je speman na dogovor i vise puta su to istakli (nezavistan od EVA), ali ULEBu nije ponudjeno nista od strane FIBA! Kako misli FIBA ovo da izvede meni nije ni najmanje jasno... Samim tim sto akcenat stavljaju na Balkan i po neku zemlju jos preskacuci jake i bogate saveze vam govori koliko su ustvari jadna organizacija.

navijac iz fotelje

pre 8 godina

FIBA Europe jeod kada je Bora Stankovic otisao u penziju je izgubila autoritet. Vodio je "autoritet"sa Islanda.Onda dosao nemac sa cehom. Moje pitanje je sta radi Dejan Bodiroga u FIBA?.Stiti interese FIBA?. Kako to da FIBA nema nista protiv NBA lige koja ima svoje potpuno zasebno takmicenje i pravila.Klubovi u Evropi su samostalni i igraju ona takmicenja koja im donose profit.Mnoge lige uevropi nemaju vezesa svojim savezima.

Nismo stado!

pre 8 godina

Super, ustedece nam 3 miliona koje premijer rasipa na "hleba i igara" da masi skrene paznju.

Najbolje bi bilo da nas suspenduju dok se ne odredi novi domacin, pa onda da nas vrate pod pritiskom ostalih saveza.

Kokki

pre 8 godina

U pravu su... lige zemalja će za 7-10 godina prestati da postoje... postojaće, kao u NBA, 25-30 klubova koji će igrati 'evroligu' medjusobno i play off... ostali klubovi će biti 'razvojna liga' a najveća većina klubova će se ugasiti tj nestati...

džo

pre 8 godina

prilično sam siguran da će nam zabraniti učešće u kvalifikacijama, a onda neposredno pred olimpijadu dozvoliti špancima, litvancima da igraju

oklagija

pre 8 godina

Svi kolektivno da napuste fiba-u i nek organizuju sami takmicenje u svojoj reziji, ne mora to uleb da bude nek formiraju novu organizaciju. Sigurno ne bi bili nesposobniji od fiba-e.

navijac

pre 8 godina

Strasno, umesto da odmah kao Hrveti suspendujemo sve klubove koji su se prikljucili ULEB-u, ovi nasi se vise trude da nenaude Zvezdi nego reprezentaciji!

357

pre 8 godina

Hoće neko ko je bolje upućen da mi objasni o čemu je reč? Zašto su samo Srbija i Slovenija diskvalifikovane sa evrposkog? Šta se dešava sa Španijom, Grčkom, Litvanijom, Rusijom, Italijom? Pa i njihovi klubovi igraju evroligu? Konačno imamo dobru ekipu koja može da osvaja medalje, bila bi šteta da propadne ovakva generacija...

grobar

pre 8 godina

Pristajem da moj Partizan ne igra evrokup ako je to uslov za OI. a za evropsko prvenstvo ako su izbacili sve pa ne moramo ni mi igrati nek im igraju san marino i britanija finale.

K-9 se javlja na raport

pre 8 godina

Stvoriti novu organizaciju, a ovu samoproklamovanu "majku" proglasiti nevazecom. Za pocetak organizovati paralelno evropsko prvenstvo, pozvati i Francusku i Nemacku (ako zele). Ako ne zele, neka igraju sa Andorom i San Marinom. Usput svi da tuze samoproklamovanu "majku" sudu za pretrpljenu materijalnu i nematerijalnu stetu. Kad ih budu tuzili "sinovi i kceri" mozda im onda dodje iz ... u glavu sta je interes kosarke.

Poslati FIBU na djubriste istorije jer je poslednjih meseci pokazala da tu i pripada. Ako se ostvari taj cilj, jedan olimpijski ciklus se moze zrtvovati. Bitno je sa ovim drumskim razbojnicima zavrsiti jednom za svagda.

dejanizbijelogsvijeta

pre 8 godina

molim boga da se vishe raskine sa fibom. Zlostavljaju poziciju a i vijesti mi vishe maximalno idu na zivce. Josh samo da dodju i pocnu u srbiji da oduzimaju kosharkashke lopte.

Rend

pre 8 godina

E pa neka nam oduzmu.Ako to urade onda ce svet videti kakva je FIBA ustvari.Ne mogu da verujem sta sam doziveo i sta gledam.Ovde najvise ispastamo MI, ljubitelji kosarke.

belgrado

pre 8 godina

gde god je covic,
tu su susprenzije,izbacivanja. .
srecom iz fk zvezda ga izbacise na vreme : )
covek mora sto dalje od bilo kog vaznijeg sporta.

dajte mu klub u macevanju ili pikadu ...
i svima dobro : )

srbija

pre 8 godina

Resenje je prosto, FIBA zeli novac, a ovamo pljuju Bartomeua, sve sto treba da se uradi je da se savezi cuju izmedju sebe i kazu u redu, necemo da igramo nista ni OI ni EP, pa neka Vam igraju Portugali, Britanije, Danske i ostale zemlje i OI i EP i SP, a to gospodo niko nece gledati, samim tim nema parica...pa da vidimo koliko ce da traje zabrana

Pera

pre 8 godina

Ej ukinite kosarku to bi vam bilo najbolje resenje... Kakvo vreme doslo ni hlaba i igara ne mozete da sprovedete kako treba samo zato sto se postali previse pohlepni...

Mislim svojom glavom?

pre 8 godina

Ljudi, ima li iko u nasoj drzavi zdrav mozak? Mi smo najtalentovanija kosarkaska (sportska?) nacija na ovoj planeti. Nije mi jasno zasto dozvoljavamo da se ovako sprdaju sa nama. Pa zar mi ne mozemo da napravimo svoju ligu koja bi bila u mnogo jaca od bilo koje lige na svetu?! A ne da slusamo svakakve strucnjake koji ce da nam odredjuju sudbinu!!

džo

pre 8 godina

prilično sam siguran da će nam zabraniti učešće u kvalifikacijama, a onda neposredno pred olimpijadu dozvoliti špancima, litvancima da igraju

Pera

pre 8 godina

Ej ukinite kosarku to bi vam bilo najbolje resenje... Kakvo vreme doslo ni hlaba i igara ne mozete da sprovedete kako treba samo zato sto se postali previse pohlepni...

K-9 se javlja na raport

pre 8 godina

Stvoriti novu organizaciju, a ovu samoproklamovanu "majku" proglasiti nevazecom. Za pocetak organizovati paralelno evropsko prvenstvo, pozvati i Francusku i Nemacku (ako zele). Ako ne zele, neka igraju sa Andorom i San Marinom. Usput svi da tuze samoproklamovanu "majku" sudu za pretrpljenu materijalnu i nematerijalnu stetu. Kad ih budu tuzili "sinovi i kceri" mozda im onda dodje iz ... u glavu sta je interes kosarke.

Poslati FIBU na djubriste istorije jer je poslednjih meseci pokazala da tu i pripada. Ako se ostvari taj cilj, jedan olimpijski ciklus se moze zrtvovati. Bitno je sa ovim drumskim razbojnicima zavrsiti jednom za svagda.

srbija

pre 8 godina

Resenje je prosto, FIBA zeli novac, a ovamo pljuju Bartomeua, sve sto treba da se uradi je da se savezi cuju izmedju sebe i kazu u redu, necemo da igramo nista ni OI ni EP, pa neka Vam igraju Portugali, Britanije, Danske i ostale zemlje i OI i EP i SP, a to gospodo niko nece gledati, samim tim nema parica...pa da vidimo koliko ce da traje zabrana

đura krojač

pre 8 godina

K-9,slažem se u reč.FIBA je postala toliko pohlepna i bahata da je to nepodnošljivo.U klubovima se radi 11 meseci godišnje i tamo nastaju igrači.Voleo bih totalni bojkot, po cenu organizovanja paralelnih reprezentativnih takmičenja.

grobar

pre 8 godina

Pristajem da moj Partizan ne igra evrokup ako je to uslov za OI. a za evropsko prvenstvo ako su izbacili sve pa ne moramo ni mi igrati nek im igraju san marino i britanija finale.

navijac

pre 8 godina

Strasno, umesto da odmah kao Hrveti suspendujemo sve klubove koji su se prikljucili ULEB-u, ovi nasi se vise trude da nenaude Zvezdi nego reprezentaciji!

tera nova

pre 8 godina

Ljudi nije zveda problem ,jer fiba ne dira 16 ekipa koje igraju evroligu(real, barsa, cska,fener,zvezda ... )problem su klubovi koji igraju evrokup a nece u fibinu ligu sampiona ...
(TI TO, 19. april 2016 12:24)


Potpuno netacno,ako iz Abe niko ne igra EK nece ni Zveda El.

357

pre 8 godina

Hoće neko ko je bolje upućen da mi objasni o čemu je reč? Zašto su samo Srbija i Slovenija diskvalifikovane sa evrposkog? Šta se dešava sa Španijom, Grčkom, Litvanijom, Rusijom, Italijom? Pa i njihovi klubovi igraju evroligu? Konačno imamo dobru ekipu koja može da osvaja medalje, bila bi šteta da propadne ovakva generacija...

oklagija

pre 8 godina

Svi kolektivno da napuste fiba-u i nek organizuju sami takmicenje u svojoj reziji, ne mora to uleb da bude nek formiraju novu organizaciju. Sigurno ne bi bili nesposobniji od fiba-e.

Rend

pre 8 godina

E pa neka nam oduzmu.Ako to urade onda ce svet videti kakva je FIBA ustvari.Ne mogu da verujem sta sam doziveo i sta gledam.Ovde najvise ispastamo MI, ljubitelji kosarke.

i wonder why

pre 8 godina

Значи ипак Човић није говорио истину и није само Партизан 'проблем' већ и Звезда...

antiDebil

pre 8 godina

Djordje
Dragi komentatoru problem su svi klubovi koji su se slozili sa Djordijem a to su Partizan, Megai zvezda plus IDEA !
Dragi komentatoru jos veci problem je sto legenda iz Zeleznika laze o tome i samo skrece paznju na druge klubove, praveci od sebe i svog drzavnog projekta nevinasca bez zastite...
Dakle dragi komentatoru da rezimiramo, po trenutnom stanju stvari ili ce Partizan i zvezda plus IDEA igrati EK i EL i reprezentacija ce ispastati ili ce Partizan i zvezda plus IDEA preci u Fiba takmicenje i reprezentacija nece imati posledice ! Za koju si ti varijantu ?

bas si objektivan:)

pre 8 godina

Ljudi, ima li iko u nasoj drzavi zdrav mozak? Mi smo najtalentovanija kosarkaska (sportska?) nacija na ovoj planeti.
(Mislim svojom glavom?, 19. april 2016 11:42)

Kako to mislis da smo najttalentovanija kosarkaska nacija, kada su to ubedljivo Ameri!?
Kako to mislis da smo najbolja sportska nacija ako smo na poslednje 3-4 zimske i letnje OI imali ukupno po jednu medalju (i to uglavnom bronzanu)???

Nismo stado!

pre 8 godina

Super, ustedece nam 3 miliona koje premijer rasipa na "hleba i igara" da masi skrene paznju.

Najbolje bi bilo da nas suspenduju dok se ne odredi novi domacin, pa onda da nas vrate pod pritiskom ostalih saveza.

aleksandar

pre 8 godina

ne znam šta da kažem,da li da se savijemo ,ali kome...to je problem..
ili da se uinatimo,pa da propustimo OI,kfalifikacije..pa da ih zajedno tužimo sa savezima koje su u istom problem...da ih oderemo za lovu ,i tu lovu uložimo u terene,male klubove i selekcije...jer mislim da je ovo po svim evropsklim i svetskim standardima duboko nelegelno i a sa etične strane je prosto ogavno!!1

CJ

pre 8 godina

Realno, šta će nam FIBA? SP ionako nebitno takmičenje gde se 7-8 najboljih evropskih reprezentacija bori koja će u finalu primiti što manje poena od SAD.
ULEB apsolutno može da organizuje EP.
Takođe, odluku o izbacivanju ekipa sa OI može doneti Olimpijski komitet. Ako ne, koja je onda svrha postojanja tog tela ako za njega rade FIFA, FIBA, IAAF...?

podrska FIBI

pre 8 godina

verovatno cu dobiti gomilu minusa jer niko nece citati moj komentar do kraja. Za zaljubljenike u kosarku:

- podrzavam ULEB jer finansije su bitne
- ali, ne mogu da podrzim A-licence koje se daju klubovima. Ima smisla da jake Evropske lige dobiju vise klubova, ali davati klubu licencu ??? Zamislite to u fudbalu: date licence Man U, Arsenalu, Chelsea-u.. po uspehu u poslednjih par godina, ali sta onda sa Lesterom i Totenhemom

DA ULEBU, ali licence savezima a ne klubovima !!!!

spectro

pre 8 godina

"Majka FIBA" je obicna sponzorusa, a dize ruku na pogresnu decu. Pa Fiba je isto nudila zatvorenu ligu od 16 klubova samo sa losijim uslovima, sad glume pravednike.

Milan Kosanovic

pre 8 godina

Ako razmislimo malo sire ubedjen sam da klubovi ne treba da prihvate uslove FIBA. O Evroligi ne pisem jer je tu sve jasno. Zamislite klub, u ovom slucaju Partizan koji ne bi igrao Evrokup. 1. Koji igrac bi hteo da dodje u klub da igra? 2. Koji sponzor bi hteo da bude sponzor timu koji igra FIBA takmicenje? 3. Koji navijaci bi dolazili da gledaju utakmice npr protiv nekog Madjarskog tima? Posledice - nema igraca koji hoce da igraju u klubu, nema para jer nema sponzora, nema para jer nema rasprodatih dvorana. Na kraju nema ni kluba jer opet nema para. Sa druge strane, ok, proci ce jedno takmicenje bez Srbije, Spanije, Italije, Litvanije. Gospodo iz FIBA, kome cete da prodate ulaznice i tv prava ako vam u finalu igra npr Slovacka - Bugarska? FIBA ima da se raspadne po tom principu. Poenta price je samo da se klubovi ujedine u ovom trenutku i izguraju to sto su naumili i bice sve ok.

nikola

pre 8 godina

Ko se seca te 2000,zna da je ta fiba,shvativsi da im se ne isplati,jer nemaju profit, voditi klupska takmicenja u Evropi,prodala ta takmicenja ULEB-u za 200 000 evra.Sad kad su ovi drugi stvorili sistem u kome se moze poslovati pozetivno i isplativo,zele na silu da vrate pod svoje ta evrotakmicenja.Obicna banda,koju samo nivac interesuje.Ovo oko kazni,u Spaniji vec kako citam na drugim portalima spremni su da organizuju paralelno EP 2017 za ekipe koje su kaznjene.Bas bi bilo interesantno videti ko bi privukao vise sponzora i publike.Mislim da svi znamo odgovor.

tomi

pre 8 godina

sve izbacene reprezentacije ce igrati na evropskom prvenstvu,ali ne pod pokroviteljstvom fiba,vec ce biti neko drugi,i nad popom ima pop.

Erotica

pre 8 godina

Realno svi smo mi glupavi treba da podrzimo FIBU,a ne onog lopova Bartolomea koji gleda samo svoju korist treba da igramo tu tursku evroligu?,Ne znam samo sto moj Partizan podrzava doticnu ligu i doticnog predsednika,koliko nas lik zavlacio samo za onu A licencu minimum 7-8 godinau ,naravno cekao je par miliona da se uplati na njegov racun,vidim da se nesto samo potencira Partizan je kriv,krivi su svi C,Zvezda i Mega svi imaju potpis preko aba lige sa Ulebom a to fiba zamera ,opet KSS ne moze nikog da suspenduje ni Zvezdu ni Partizan ni Megu jer nema nikakve veze sa Aba ligom!!!NAPRED FIBA !!!!!

Mislim svojom glavom?

pre 8 godina

Ljudi, ima li iko u nasoj drzavi zdrav mozak? Mi smo najtalentovanija kosarkaska (sportska?) nacija na ovoj planeti. Nije mi jasno zasto dozvoljavamo da se ovako sprdaju sa nama. Pa zar mi ne mozemo da napravimo svoju ligu koja bi bila u mnogo jaca od bilo koje lige na svetu?! A ne da slusamo svakakve strucnjake koji ce da nam odredjuju sudbinu!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Nemojte vise da spinujete novinari.Znate da nije samo Eurocup u pitanju nego i klubovi koji igraju Evroligu na osnovu plasmana kroz ligu sto znaci da i drzavno crveno mezimce mora da istupi iz EL ako hoce da nam ne izbace reprezentaciju sa EP i sa OI.Dosta vise skrivanja istine.Nije ovde Partizan problem,problem je zvezda jer otrovni patuljak insistira da ona ide u EL iako nas FIBA ucenjuje da ce nas izbaciti.Sa druge strane Djordi ce da uzme mesto zvezdi iz EL ako ostali iz EC potpisu za FIBA.Razlog je jednostavan.Dao nam je mesto u EL jer smo pristali da mu damo 3 kluba za Eurocup.Nema nasih u EC,nema ni u EL.Pozdrav

Đorđe

pre 8 godina

Znači dragi komentatori, nijedna žrtva nije prevelika da bi zvezda igrala Evroligu ?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mateja, 19. april 2016 11:38)


Dragi komentatoru, ako ćemo da se spuštamo na navijačke mržnje, nije problem Zvezda i Evroliga, problem je Partizan i njegovo učešće u Evrokupu.

Gregory House

pre 8 godina

Svako ko podržava ovaj sistem Evrolige stvarno ne podržava košarku. Sistem koji ima fudbal je najbolji. U fudbalu klub iz San Marina barem ima šansu za Ligu Šampiona iako je ne iskoristi, dok ovde pola liga nema tu priliku. Volio bih da fudbal uvede ovaj sistem pa da Srbija ostane bez mogućnosti igranja u Evropi da vidim da li bi tada podržavali UEFA-U.

Covicu ,stize kletva sa Kosova

pre 8 godina

Ne moze bre da postoje A licence!!! Svako treba da se bori za pravo ucesca u najjacem takmicenju kroz sport i rezultate. Uleb nije sport.

Nije Fiba halapljiva, ali jesu Vartolomej i Legenda

pre 8 godina

Luta se u komentarima, vidi se da niko pojma nema šta se događa, jer je Čović obmanuo javnost, a novinari samo njemu veruju i spinuju s njim, svojom pričom da suspenzija važi samo za one koji igraju EK, i onda su se laici okomili na Partizan koji svojim igranjem dovodi u pitanje opstanak srpske košarke. Nijedne novine i nijedna televizija nisu se potrudile da napišu istinu, nego su dolivali vodu na Čovićevu vodenicu u predgrađu. A ovi koji misle da Fiba ne bi trebalo da postoji, a ona je savez svih saveza, da li misle šta bi se desilo da se ova privatna firma raspadne, bankrotira?

Zbog jednog čoveka i njegove pohlepe...

pre 8 godina

FIBA Evropa je prošle nedelje obavestila 14 saveza evropskih zemalja o isključenju sa Evropskog prvenstva 2017, ako njihovi klubovi budu igrali takmičenja pod okriljem Evrolige. Osim toga, u opasnosti su i nastupi reprezentacija tih zemalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i organizacija kvalifikacionih turnira.

Ko je falsifikovao istinu, a mediji sve to podržavali, da se to tiče samo igranja u Evrokupu?

Istina je samo jedna, i nije Čovićeva

pre 8 godina

pa zvezda nije problem, problem su drugorazredni klubovi, jer oni hoce EK, a ne fibu. oni nam 8 prave problem, zato ih ugasiti, bezobrazni su
(stefanbot, 19. april 2016 14:51)

Evo do čega je dovela propaganda, mediji su tome kumovali jer nijedan nije govorio istinu nego laži, i zato je mali pantergan uveren da će CZČ igrati EL, u Beogradu se igraju kvalifikacije za OI, reprezentacija Srbije bez problema ide na EP i OI, a Partizan će biti ugašen, jer su mediji prenosili ono što im Čović trabunjao. A Limoges, tako pišu mali pantergani, dobio Orlean sa 82:45!

Sasa

pre 8 godina

Prvo za komentare, Zvezda nije sporna. Itekako je sporna, ne za Fibu, ali jeste za Uleb. Uleb je za sve timove bez A licence, mesta u EL uslovio igranjem timova iz iste lige u EK. Znaci ako Partizan ne igra EK, Zvezda gubi mesto u EL.
Drugo, Ulebov sistem takmicenja se krece ka zatvorenoj ligi i njenom prikljucivanju NBA takmicenju. Mislim da Evropa, odnosno kosarkaske nacije u njoj, nemaju ekonomski kapacitet za to i ceo koncept ce da pukne. Ako ne pukne, tu za par godina nece biti mesta za nas, ni Zvezdu ni Partizan.

Dacha

pre 8 godina

Kakve veze KSS ima sa klubovima Partizan,CZ,Mega,Metalac kad oni svoje mesto u Evrokupu i Evroligi obezbedjuju kroz ABA ligu a sami klubovi su vlasnici te lige i na nju ni nas ni hrvatski ni slovenacki ni crnogorski ne mogu da uticu?? Kako KSS da kazni Partizan zbog Evrokupa,da ga suspenduje iz domace lige,pa neka ga suspenduje i sta je dobio sa tim,on ce sledece godine igrati ABA ligu i boriti se za mesto u Evropi i sta smo uradili??? Isto vazi i za Zvezdu i za sve nase klubove koji igraju ABA ligu. Ne razumem sta ocekuje FIBA od nas,da nas savez naredi klubovima da ne igraju Ulebovo takmicenje,pa to je nemoguce,nemaju cak ni sa cime da ih ucene...druga stvar su nacionalni savezi Spanije i recimo Turske jer oni igraju svoju ligu i nisu njeni vlasnici i kroz nju obezbedjuju mesto u Evrokupu i savez moze da ih kazni tako sto ce sve te klubove da suspenduje iz takmicenja npr...samo mene cudi da nigde nema da se procita neko saopstenje bas iz ta dva saveza koji su prvi podrzali Uleb jer i oni su suspendovani koliko ja znam ili Fiba opet na nas region vezba strogocu!!

Džoni

pre 8 godina

FIBA je u pravu što se tiče tih ugovora i povlaštenih ekipa koje su u ULEB ali nije rešenje kazniti saveze zbog ugovora klubova! Mora to drugačije da se reši između te dve organizacije! Ne bi bilo normalno da i u fudbalu klubovi potpisuju desetogodišnje ugovore za LŠ jer bi nacionalna prvenstva bila obesmišljena što se događa u košarci! Ipak je novac pokretač svega tako da FIBA treba da napravi toliko finansijski privlačna takmičenja za klubove da ovi to oberučke prihvate pa će EL i EK igrati samo oni koji se ne mogu plasirati u FIBA takmičenja preko nacionalnih šampionata!

deda-vidovnjak

pre 8 godina

FIBA je pre petnestak godina prodala svoje elitno takmicenje ULEB-u, a sad pricaju o zastiti kosarke, sto ne zastite ,, trgovinu" s' decom od 13/14 godina od strane velikih klubova...stite sebe od propadanja, ne stitite kosarku, ona je vec na ,, niskim granama" , nego je razvijajte...al' vi to ne umete, u tome je problem zato i ta lazna arogancija!!!

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Jedini zdravorazumski komentar je onaj prvi, ostali veze nemaju.
Konam da 90% vas ne kapira o cemu se ovde radi.
A satro,kao svima vam odgovara da EL igraju 11 stalnih clanova i 5 iz ostatka Evrope. Pa samo lud covek moze da pristane na takvo nesto.
KLS jedini smisao ima u tome sto odredjuje koja 3 ili 4 tima idu u ABA ligu. Nemaju sve zemlje ABA ligu...niti njihovi prvaci idu u taj novi format LE. Normalno je da se ljudi bune zbog toga. Ja sam protiv novog sistema EL . Porpilicno je krminalan.

antiDebil

pre 8 godina

Djordje
Dragi komentatoru problem su svi klubovi koji su se slozili sa Djordijem a to su Partizan, Megai zvezda plus IDEA !
Dragi komentatoru jos veci problem je sto legenda iz Zeleznika laze o tome i samo skrece paznju na druge klubove, praveci od sebe i svog drzavnog projekta nevinasca bez zastite...
Dakle dragi komentatoru da rezimiramo, po trenutnom stanju stvari ili ce Partizan i zvezda plus IDEA igrati EK i EL i reprezentacija ce ispastati ili ce Partizan i zvezda plus IDEA preci u Fiba takmicenje i reprezentacija nece imati posledice ! Za koju si ti varijantu ?

Dragana

pre 8 godina

Razumem klubove ali i oni treba da razumeju da su reprezentativne selekcije u teškom položaju zbog ovog.Ni po koju cenu ne smeju da se ugroze reprezentacije.Klubovi mogu da igraju u takmičenjima koja organizuje FIBA dok reprezentacije nemaju druge OI,SP i EP.Takodje zar KSS nije platio za organizaciju kvalifikacionog turnira za OI a iznos nije bio mali?Partizanu ove sezone nije bilo u interesu da igra Evrokup a sad mu je to najvažnije.Trebalo bi svi da se uozbilje,ovo nije nimalo naivno.Veliki sam navijač Zvezde ali ako je ta Evroliga kamen spoticanja draže bi mi bilo da igra u FIBA ligi nego da reprezentacija nastrada.

Nikki

pre 8 godina

Nema sta Partizan da se zrtvuje, dosta se on zrvovao za dobrobit drugih. Pogotovo sad kad je dozvolio zvezdi da igra Euroligu. Partizan = srpska kosarka

bvzz

pre 8 godina

Ovu poruku cu da posaljem deset puta, da svi shvatite!
Zvezda ne može igrati Euroleague (uleb) a Partizan Ligu šampiona (fiba europe) Znaci ili oba kluba igraju za uleb, tj euroleague i eurokup a reprezentacija ispasta. Ili oba kluba igraju ligu sampiona i reprezentacija ne ispasta! Naravno u tu računicu mozemo da stavimo i Megu.
Toliko tup**ni!

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Zanimljivo je da su sad odjednom svi za EL i ovo drugo nižerazredno takmičenje. Kad za godinu ili dve buržuji odluče da nema mesta za nas u njihovom elitnom takmičenju opet će biti kuknjava.

Veliki_Zli_Vuk

pre 8 godina

Ljudi,jesto tacno da ce biti nekvalitetna prvenstva ako izbace sve ove drzave, ali ih nece izbaciti. Svi su vec rekli da ce suspendovati klubove koji igraju Eurokup. Samo mi smo umesto toga slali pisma.

I druga stvar,Fiba moze sebi da dozvoli luksuz da mi ne igramo na OI bez problema, ali MI NE MOZEMO,jer nismo skoro imali jacu reprezentaciju nego sad. Ko zna kad cemo opet i kakvu repreznetaciju gledati na OI,nije to svakih mesec dana!

Stara kuka

pre 8 godina

@Mikii

U realnom. Za razliku od tebe. Spanci su generalno poslednjih godina bolji u rukometu, kosarci i fudbalu naravno. Ali sta je bilo ranije. Mrznja ti popila mozak pa si zaboravio 2001.- NIKO NIKAD kao Srbi tad. Ende.

Zeljko

pre 8 godina

po meni svi naši klubovi treba da igraju Fiba takmicenja,jer mi jedinu šansu možemo tražiti u sportskim kriterijumima.Evro liga kao liga 16 klubova će biti vrlo biti nezanimljiva jer suština sporta je u takmičenju,a ne u američkom poimanju sporta kao neobavezno zabave i cirkusu.

Avangarda

pre 8 godina

@ Grobar, da si stvarno Partizanovac, znao bi da Partizan nije ni izborio Evrokup i da čitava ova priča ima najmanje veze sa Partizanom.

Hektor

pre 8 godina

Zamislimo da je slična situacija u fudbalu i da giganti evropskog fudbala naprave sami za sebe elitnu ligu odvojenu od UEFA i praktično zatvore vrata našim klubovima da ikako budu u prilici da nekad zaigraju sa njima. Tada bi svi oni koji brane ovaj pristup ULEB-a tražili da se poštuje duh sporta i omogući i našim fudbalskim klubovima pravo da ostvarimo mogućnost da igramo sa evropskom fudbalskom elitom. A sad većina komentatora staje uz ULEB, koji diktira drugima onako kako im odgovara bez jasnih kriterijuma, samo zato što, eto, postoji mogućnost da i naši klubovi igraju - mada ni to nije sigurno, niti ičim apsolutno garantovano u nekim narednim sezonama! Svašta može da se zameri FIBA (svakako i priznanje Kosova), ali ako se dopusti da svi nemaju iste takmičarske (kad već nemaju finansijske) mogućnosti - to je onda strašan udarac za suštinu sporta. U fudbalu niko ne oduzima pravo nekom klubu iz Andore da se kvalifikuje da igra sa Realom u LŠ - to se neće desiti u praksi, ali je ostavljena teoretska mogućnost; Bertomeu može suprotno da odredi, ako mu se hoće. I dok visi mač nad glavom našoj reprezentaciji koja pršti od kvaliteta i entuzijazma, mi se klubaški svrstavamo, inatimo (u stilu: baš da vidim da nas izbace!) i podsmevamo nekom hipotetičkom polufinalu Švedska - Portugal... nekada zaista zaslužujemo ono što nam se dešava!

bole

pre 8 godina

Ovaj covek, u sustini ima pravo. Ako neko zna da ce igrati evropska takmicenja bez obzira kako prodje u svojoj ligi kakav je njegov motiv? To je jedno. Ja se pitam kakav je motiv ekipa da ih nazovemo srednje klase, koji znaju da uprkos svemu ne mogu igrati evropska takmicenja? Obicno su ti klubovi fabrike igraca koji hrane velike i reprezentacije. Kakav je sada cilj postojanja tih klubova. Raspasce se baza.

Ali sa druge strane to se desilo zato sto FIBA nije u stanju da napravi evropsko takmicenje i ponudi uslove klubovima. Pre nego sto su zapretili, trebali su da podnesu ostavke Novak i Bauman. Od pretnji nista. Jordi Bertomeu je gadan tip, ali je sposoban.

b.

pre 8 godina

Puna podrska za FIBU! Zvezda i privatno takmicenje u kome ce ucestvovati me ne interesuje, ali nijedan od nasih klubova ne bi trebao da ucestvuje u Evrokupu! Vreme je bilo da FIBA reaguje,dosta se pustalo jednom coveku i par klubova oko njega da upravljaju evropskom kosarkom...

belgrado

pre 8 godina

gde god je covic,
tu su susprenzije,izbacivanja. .
srecom iz fk zvezda ga izbacise na vreme : )
covek mora sto dalje od bilo kog vaznijeg sporta.

dajte mu klub u macevanju ili pikadu ...
i svima dobro : )

koki

pre 8 godina

Mozda je ovo sansa za hrvate da osvoje neku medalju?!?! Mada kakvi su pacenici,njih bi neka Belgija odvalila u cetvrtfinalu!!! Ocekujem sudaranje titana na euru 2017, Poljska-Gruzija i recimo Finska-Portugal!!!

Nenad

pre 8 godina

Tako i treba kada nema razuma da se napravi fer i ravnopravno takmicenje koje svakome daje sansu. Kakva garantovana mesta klubovima, to je smesno.

Dalibor

pre 8 godina

Moze, nek FIBA prvo vrati 2,5 miliona evra sa zateznim kamatama, pa onda neka nam oduzima kvalifikacioni turnir.
FIBA ako hoce da prolivuce klubove, onda mora da ponudi vise para nego evrokup.Oni su ponudili cifre koje su smesne i za uslove u Srbiji, a da ne pricamo na evropskom nivou. Zato niko nece ni da igra za njih.

navijac iz fotelje

pre 8 godina

FIBA Europe jeod kada je Bora Stankovic otisao u penziju je izgubila autoritet. Vodio je "autoritet"sa Islanda.Onda dosao nemac sa cehom. Moje pitanje je sta radi Dejan Bodiroga u FIBA?.Stiti interese FIBA?. Kako to da FIBA nema nista protiv NBA lige koja ima svoje potpuno zasebno takmicenje i pravila.Klubovi u Evropi su samostalni i igraju ona takmicenja koja im donose profit.Mnoge lige uevropi nemaju vezesa svojim savezima.

mitar

pre 8 godina

na pocetku cele ove zbrke sam bio jedan od onih koji je govorio fiba je upravu u ulebu se sve vrti oko para i sponzora.
a sada vidim da je ova fiba 100 puta gora. Navijam za partizan i malo je reci da ne podnosim Covica ali pre neki dan je rekao stvatno jednu pametnu stvar : bojkot fibe od strane saveza kojima je zapreceno, ugovor tih saveza sa ulebom oko formiranja novog evropskog prvenstva, poziv ostalim reprezentacijama, sponzori ce sami da nagrnu to nije problem. I gotovo, a Fiba nek se cesa, p nek im na olimpijskim igraju Kina, Filipini i Usa.

veliki strumf

pre 8 godina

@Mateja Ulozi minimalan napor da procitas i RAZUMES tekst! Zvezda nije sporna, 16 klubova u EL nisu sporni! Sporan je samo Evrokup. Za pismene lepo pise!

Kokki

pre 8 godina

U pravu su... lige zemalja će za 7-10 godina prestati da postoje... postojaće, kao u NBA, 25-30 klubova koji će igrati 'evroligu' medjusobno i play off... ostali klubovi će biti 'razvojna liga' a najveća većina klubova će se ugasiti tj nestati...

Salerno

pre 8 godina

u pravu je novak, koja je smisla domacih Liga kada u evro ligi idu beneficirane ekipe, bez razlike na koje su mesto zavrsile na domacem prvenstvu. podrska FIBI.

Sentor

pre 8 godina

Cemu spinovi i obmanjivanje? Problem je partizan! Po ko zna koji put ovaj klub unistava nas sport. Nisu svi klubovi, nije bitna EL vec EK i partizan koji jedini od nasih klubova zeli da igra to takmicenje iako to nisu izborili na terenu. Dakle, reprezentacija i nasa kosarka ispastaju zbog ovog kluba. Sve drugo sto se pise su lazi crno- belih botova.

dzoSrbija

pre 8 godina

Нека нам слободно одузму домаћинство предолимпијског турнинра. Да се игра где год, кад год, има да почистимо сваког ривала. Прво, зато што имамо квалитет, а друго, зато што ће да проради наш инат. Не би био први пут да нас суспендују, прогнају или удаље од наше куће. Разгоропадимо се у таквим околностима. Није овде реч само о нама, али претерали су сваку меру. Нека раде шта хоће. Онда ћемо лепо из истог тог ината да освојимо медаљу на олимпијади. Бојим се да немамо јака леђа тамо где треба. Зато се и поигравају са нама. Срећом, само за зеленим столом, на терену је мало другачија прича. Не интересују ме уопште. Само знам да једва чекам окупљање репрезентације и прве утакмице. Нека им играју Финци и Албанци, велесиле Европске кошарке. Смешно.

srb

pre 8 godina

@357 i oni su. Koliko sam zapamtio od jacih ce igrati samo francuzi a ostalo boranija. Nema nista od tog ep na kome ne igraju 4 od 5 najjacih reprezentacija, bolje ni da ga ne igramo kad je vec takva situacija

Aleksa

pre 8 godina

Suspendujemo Zvezdu i sve ostale koji bi trebalo da igraju EL/EC do kraja kvalifikacija za OI, oni ionako igraju ABA. Kad se sve ovo sredi, obustavimo suspenziju...ionako se ne igraju takmicenja KSS do sledece godine....Ili je ne obustavimo. Ako Zvezda i jos neko hoce da igraju privatnu ligu nek igraju. Imacemo jaku Zvezdu, a ojacace ostali timovi koji ce igrati FIBA ligu sampiona i podlige...mozda i taj drugi tim malo ozdravi...

dejanizbijelogsvijeta

pre 8 godina

molim boga da se vishe raskine sa fibom. Zlostavljaju poziciju a i vijesti mi vishe maximalno idu na zivce. Josh samo da dodju i pocnu u srbiji da oduzimaju kosharkashke lopte.

Mutimir

pre 8 godina

Bruka. Raspada nam se evropska košarka zbog sudara finansijskih interesa. A i biće stvarno zanimljivo gledati EP bez gomile jakih reprezentacija. Ne znam samo ko će to da sponzoriše.

konjche

pre 8 godina

nije mi samo jasno sta fiba ima sa olimpijskim igrama, mislim da su one u celoj prici nezavisne….. a ulebu predlazem da osnuje svoje evropsko prvenstvo i kraj

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

po meni fiba se zalaze za zdrave kvalifikacije. klubovi koji u turskoj i spaniji postanu prvaci neka idu u evroligu. ovako niti se zna ko pije a ko placa. evroliga svake godine pravi problem i u zadnjem minutu odlucuje ko iz aba lige ide u evroligu a ko u evrokup. u aba ligi igra sest drzava koje zauzimaju visoka mesta u evropskim i svetskim takmicenjima a nemaju mesta u evroligi. ovo po meni ima smisla mada je ovo vrh ledenog brega koji ce puci po srbiji po ko zna koji put.

shen

pre 8 godina

FIBA zna sta je resenje ovog problema sa euroligom. Novac!
Obezbedite vi nagradni fond veci nego euroliga i svi ce hteti igrati kod vas.
Prosto ko pasulj!
Problem je sto vi to za razliku od "kompanije" ne znate!

DedaMiloje

pre 8 godina

(antiDebil, 19. april 2016 13:45)

Ja sam za varijantu da ti prestaneš ovde da širiš bezveznu i netačnu propagandu. Takodje sam za varijantu da i Zvezda i Partizan igraju EL i EK. Imaš još neki problem?

Uliks

pre 8 godina

(tera nova, 19. april 2016 13:45)

U tom slucaju ako ABA izneveri Bartomeua, Zvezda dobija A licencu i visegodisnji ugovor. Zato je Bartomeu i bio u Beogradu nedavno, da osigura ucesce Zvezde. Stoga tvoji navodi su apsolutno netacni.

Samo kazem

pre 8 godina

Ovo sa Zvezdom nema veze jer Zvezda igra EL koja je priznata naredne tri godine od strane FIBA, citajte vest lepo pise. Ovo se tice ucesca u EK koje nije priznato od strane FIBA. EL je priznat jer ga je FIBA prepustila ULEB 2004 godine, a onda se osniva ECA kao organizacija zadužena za EL. Problem je sto Partizanu ponudjeno da igra EK, a FIBA bi to da spreči kako bi bi isti igrao njenu verziju LS. Jako sumnjam u održivost takmicenja koje se zasniva na zavrtanju ruke savezima umesto da ponudi bolje uslove nego sto nudi taj isti EK! Da li iko misli da je ovakva FIBA dobra organizacija?! ULEB je speman na dogovor i vise puta su to istakli (nezavistan od EVA), ali ULEBu nije ponudjeno nista od strane FIBA! Kako misli FIBA ovo da izvede meni nije ni najmanje jasno... Samim tim sto akcenat stavljaju na Balkan i po neku zemlju jos preskacuci jake i bogate saveze vam govori koliko su ustvari jadna organizacija.

dragan

pre 8 godina

Ljudi, resenje je prosto, ULEB treba da preizme sve, da napravi svoje Evropsko prvenstvo na kome bi igrale sve ove jake zemlje kojima FIBA zabranjuje OI. Posle odredjenog vremena MOK nece imati izbora, morace da prihvati novu realnost.

Borky

pre 8 godina

Kako se ne moze uspostaviti kontakt sa ostalim savezima pa da se dogoviri jedan zajednicki pristup kojeg bih se svi pridrzavali.Mislim da je svima u cilju da savezi zajedno istupaju i da ih neki Kamili i ostali bezveznjaci ne ucjenjuju kao da se zbog njih igra kosarka a ne zbog klubova i rep.

živela demagogija

pre 8 godina

Fiba tera klubove da igraju finansijsko neisplativo takmičenje.Što Bodiroga nije igrao takmičenje pod Fiba nego je mlatio pare igrajući Evroligu.Mogao je da igra za rumunskog šampiona.Ovako posle mene potop,sad sam funkcioner i branim svoje interese.

fanta 0.33

pre 8 godina

posto sada gadjaju na OI,zasto se lepo ne umesajuci olimpijski savezi svih ucenjenih saveza i lepo kazu"necemo da saljemo ni jednog ucesnika u rijo.pa vi vidite sta cete".donekle i razumem da mogu da kazne za EP ali za OI nema sanse.zamislite samo da nema italije,nemacke,srbije,hrvatske itd u fudbalu,kosarci,vaterpolu,rukometu itd.

jaki

pre 8 godina

Potpuno razumem da se FIBA Evropa meša u organizaciju Evropskog prvenstva, ali mi nije jasno sad mešanje u Olimpijadu. Gde je sad tu parola "Važno je učestvovati" a ne pokazati totalno licemerje. Zar se tu ne pita ništa Olimpijski komitet. Ok, znam da kvalifikacije organizuju svetski sportski savezi ali opet je licemerno od strane FIBA da traži 3 miliona za organizaciju Olimpiskog kvalifikacionog turnira( i ništa ne donira) a ovamo se protivi što ULEB daje više para za Evrokup. Ne, znam kolikoko nacionalni košarkaški savezi dobijaju od FIBA godišnje za razvoj nacionalnog sporta, ali mislim da ako žele sankcije , pametnije da to ukinu- pre nego zabrane igranje-jer realno savezi nemogu zabranitiklubovima da budu akcionari neke firme, zabranom igranja nacionalne lige prosečnog kvaliteta i bez publike.
Dokaz lošeg kvalitetalige je broj gledalaca u fudbalu i zamislite evropsko prvenstvo u fudbalu bez reprezantacija koje igraju ligu šampiona a zatošto klubovi iraju ligu evrope. Tada bi Srbija bila veliki favorit za prvaka evrope zar ne, a finale bi gledalooko 5.000 ljudi i ne znam ko bi se prijavio da to uopšte organizuje. možda Island, Norveška, Finska, a u najboljem slučaju Madjarska.Strašno!

milan

pre 8 godina

Ako zaštita košarke znači rasturiti postojeće strukture tako što će se glavni nosioci tog sporta isključiti iz igre, moramo postaviti ključno pitanje dali oni (onaj) koji to rade imaju još sve daske u glavi.

Tehano

pre 8 godina

(Mislim svojom glavom?, 19. april 2016 11:42)

Misliš na super beogradsku gradsku ligu? Pa sve naše ekipne lige postoje zbog Zvezde i Partizana koji moraju da osvoje sve titule. To se zove kartel i svaka buduća domaća liga biće ništa drugo nego kartel. Evroliga je jedno gospodsko takmičenje naspram licemernih liga.

Skic

pre 8 godina

Sta vise zvezdu (covica) mesate u ovu pricu, problem je evrokup-partizan, ako vec hocete da upirete prstom u nekoga. Muka mi je od tih komentara vise, procitajte prvo text. U svakom slucaju, nije uredu ni sve ovo sto radi fiba, trebalo bi isterati ovako do kraja. Jedino bi mi bilo za olimpiskih igara...

Neko

pre 8 godina

Na kraju će im na najbitnijim sportskim dogadjajima igrati Mauritanija, Tanzanija i Kanarska ostrva, jer su svi suspendovani. Dobra strategija.

PowerBasket

pre 8 godina

Rešenje je da se Cibona izbaci iz ABA lige a da klubovi ispale nacionalne košarkaške saveze i da se tako riješi problem. Da klubovi izgube svaku vezu sa nacionalnim savezima osim igrača koje će dati reprezentaciji. To bi bila dobitna kombinacija. FMP, Vojvodina i Borac Čačak neka igraju Ligu Šampiona a Večiti, Mega i Metalac Uleb takmičenja. Treba da ABA postane regionalni savez za klubove iz zemalja zapadnog Balkana ionako lokalne lige nisu ni zanivljive niti su isplative.

goran

pre 8 godina

ova odluka FIBA predstavlja sumrak sporta i svega što sport predstavlja. Užasna bi šteta bila da izgubimo pravo da se kvalifikujemo za OI jer najzad imamo i strućni štab i tim koji bi tamo morao da ode, a o Evropskom prvenstvu i da ne govorim.

stefanbot

pre 8 godina

pa zvezda nije problem, problem su drugorazredni klubovi, jer oni hoce EK, a ne fibu. oni nam 8 prave problem, zato ih ugasiti, bezobrazni su

Divos

pre 8 godina

Сукоб између Фибе и Улеба дуго већ тиња, узроци и разлози су углавном познати, сукоб два концепта, поимања спорта и кошарке, има наравно и до похлепе и једних и других, и ту сигурно нема невиних и безгрешних.

Овде се овај Новак позива на заштиту спортских принципа, али и сама ФИБА поодавно је одступила од темељних спортских и кошаркашких принципа.
То говори и задње ЕП са 4 домаћина, и бројним аномалијама, то говори да се након 2017-е чека чак 4 године до ЕП, пожурили су и да нац. савез и клубове тзв Косова укључе у своја такмичења, занемарујући шта на то каже Србија, прилилно поварено према вицешампиону света.

Опет, дошло је до тачке до које је морало доћи. Заправо, одавно је већ било јасно да само питање када ће ФИБА повући конкретне потезе и искористити моћно оружје како би реализовало своје науме, и задала ударац Улебу.

Ситуација је озбиљна, тешка. Пред КСС је тежак задатак, покушати превазићи ситуацију, али неће бити лако. Сви задрто терају своје. Није спорно, сууспендовне земље су и водеће кошаркашке нације Европе. Али ти економски богати ће се извући, њима ће се и попустити, Србији јок.

Тњрати неки инат, задрто тражити правду је инфантилно поимање и понашање, може имати само погубне последице по нашу кошарку.
Националним селекцијама се мора све подредити, наступи у квалификацијама за ОИ, као и ЕП млађих категорија морају имати предност над клупским интересима, репрезентација Србије јесте и мора бити светиња, и ваља све учинити да она не сноси последице

TI TO

pre 8 godina

Ljudi nije zveda problem ,jer fiba ne dira 16 ekipa koje igraju evroligu(real, barsa, cska,fener,zvezda ... )problem su klubovi koji igraju evrokup a nece u fibinu ligu sampiona ...

113,8dB

pre 8 godina

Na na na na na na na na Liga Šampiona, Liga Šampiona, Liga Šampiona!
Dočekaće i zvezda da zaigra u LŠ, makar i košarkaškoj :).

Nikola

pre 8 godina

Sad ste se setili sportskih aspekata, a niste o njima razmisljali kada ste PRODALI to takmicenje. Pokusavate da ucenjujete saveze i klubove, a sve sto je trebalo da uradite je da ponudite bolje uslove, ali ste ocigledno nesposobni da skrpite 20 000 000 eura godisnje da bi klubovima bilo profitabilno da igraju. Sve je to maska i prica za malu decu, po sredi je samo lova odnosno nesposobnost Fiba da sastavi normalno takmicenje pa pokusava na silu. I sada smo u situaciji u kojoj cete izvuci deblji kraj, jer su sva kosarkaska takmicenja apsolutno besmislena bez ovih reprezentacija i pitanje je samo da li ce Uleb naci interes da organizuje i evropsko i naravno pokazati da je mnogo sposobnija organizacija.

nn

pre 8 godina

Totalna je glupost i van svake pameti ovo sto radi ECA! U evroligi treba da igraju oni koji to zasluze a ne klubovi sa licencama. Zamislite da LS u fudbalu dogodine ne igraju Lester i Totenhem vec Celzi i Liverpul jer oni imaju potpisane ugovore. Jel to normalno? Takodje ovo skracenje dogodine sa 24 na 16timova, to je neverovatno. Jel to turnir ili nesto sto bi trebalo da bude liga sampiona. U jednoj sezoni je nemoguce sve prelomiti i da klubovi predju u FIBA ali iz nekog mog ugla FIBA mora da pobedi za dobrobit kosarke. U toj novoj FIBA ligi sampiona vrlo prosto, svaka liga daje najbolje po plasmanu na tabeli. Svaka liga ima u zavisnosti od snage broj predstavnika i sta je tu nelogicno i cudno?Nista!Iz nekog mog ugla Srbija daje 1 + 1mesto iz ABA lige. Na taj nacin mogli bi cesto da imamo dve nase ekipe.

navijac

pre 8 godina

Strasno, umesto da odmah kao Hrveti suspendujemo sve klubove koji su se prikljucili ULEB-u, ovi nasi se vise trude da nenaude Zvezdi nego reprezentaciji!

Mislim svojom glavom?

pre 8 godina

Ljudi, ima li iko u nasoj drzavi zdrav mozak? Mi smo najtalentovanija kosarkaska (sportska?) nacija na ovoj planeti. Nije mi jasno zasto dozvoljavamo da se ovako sprdaju sa nama. Pa zar mi ne mozemo da napravimo svoju ligu koja bi bila u mnogo jaca od bilo koje lige na svetu?! A ne da slusamo svakakve strucnjake koji ce da nam odredjuju sudbinu!!

Đorđe

pre 8 godina

Znači dragi komentatori, nijedna žrtva nije prevelika da bi zvezda igrala Evroligu ?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mateja, 19. april 2016 11:38)


Dragi komentatoru, ako ćemo da se spuštamo na navijačke mržnje, nije problem Zvezda i Evroliga, problem je Partizan i njegovo učešće u Evrokupu.

antiDebil

pre 8 godina

Djordje
Dragi komentatoru problem su svi klubovi koji su se slozili sa Djordijem a to su Partizan, Megai zvezda plus IDEA !
Dragi komentatoru jos veci problem je sto legenda iz Zeleznika laze o tome i samo skrece paznju na druge klubove, praveci od sebe i svog drzavnog projekta nevinasca bez zastite...
Dakle dragi komentatoru da rezimiramo, po trenutnom stanju stvari ili ce Partizan i zvezda plus IDEA igrati EK i EL i reprezentacija ce ispastati ili ce Partizan i zvezda plus IDEA preci u Fiba takmicenje i reprezentacija nece imati posledice ! Za koju si ti varijantu ?

Sentor

pre 8 godina

Cemu spinovi i obmanjivanje? Problem je partizan! Po ko zna koji put ovaj klub unistava nas sport. Nisu svi klubovi, nije bitna EL vec EK i partizan koji jedini od nasih klubova zeli da igra to takmicenje iako to nisu izborili na terenu. Dakle, reprezentacija i nasa kosarka ispastaju zbog ovog kluba. Sve drugo sto se pise su lazi crno- belih botova.

stefanbot

pre 8 godina

pa zvezda nije problem, problem su drugorazredni klubovi, jer oni hoce EK, a ne fibu. oni nam 8 prave problem, zato ih ugasiti, bezobrazni su

K-9 se javlja na raport

pre 8 godina

Stvoriti novu organizaciju, a ovu samoproklamovanu "majku" proglasiti nevazecom. Za pocetak organizovati paralelno evropsko prvenstvo, pozvati i Francusku i Nemacku (ako zele). Ako ne zele, neka igraju sa Andorom i San Marinom. Usput svi da tuze samoproklamovanu "majku" sudu za pretrpljenu materijalnu i nematerijalnu stetu. Kad ih budu tuzili "sinovi i kceri" mozda im onda dodje iz ... u glavu sta je interes kosarke.

Poslati FIBU na djubriste istorije jer je poslednjih meseci pokazala da tu i pripada. Ako se ostvari taj cilj, jedan olimpijski ciklus se moze zrtvovati. Bitno je sa ovim drumskim razbojnicima zavrsiti jednom za svagda.

veliki strumf

pre 8 godina

@Mateja Ulozi minimalan napor da procitas i RAZUMES tekst! Zvezda nije sporna, 16 klubova u EL nisu sporni! Sporan je samo Evrokup. Za pismene lepo pise!

grobar

pre 8 godina

Pristajem da moj Partizan ne igra evrokup ako je to uslov za OI. a za evropsko prvenstvo ako su izbacili sve pa ne moramo ni mi igrati nek im igraju san marino i britanija finale.

TI TO

pre 8 godina

Ljudi nije zveda problem ,jer fiba ne dira 16 ekipa koje igraju evroligu(real, barsa, cska,fener,zvezda ... )problem su klubovi koji igraju evrokup a nece u fibinu ligu sampiona ...

i wonder why

pre 8 godina

Значи ипак Човић није говорио истину и није само Партизан 'проблем' већ и Звезда...

antiDebil

pre 8 godina

Djordje
Dragi komentatoru problem su svi klubovi koji su se slozili sa Djordijem a to su Partizan, Megai zvezda plus IDEA !
Dragi komentatoru jos veci problem je sto legenda iz Zeleznika laze o tome i samo skrece paznju na druge klubove, praveci od sebe i svog drzavnog projekta nevinasca bez zastite...
Dakle dragi komentatoru da rezimiramo, po trenutnom stanju stvari ili ce Partizan i zvezda plus IDEA igrati EK i EL i reprezentacija ce ispastati ili ce Partizan i zvezda plus IDEA preci u Fiba takmicenje i reprezentacija nece imati posledice ! Za koju si ti varijantu ?

Erotica

pre 8 godina

Realno svi smo mi glupavi treba da podrzimo FIBU,a ne onog lopova Bartolomea koji gleda samo svoju korist treba da igramo tu tursku evroligu?,Ne znam samo sto moj Partizan podrzava doticnu ligu i doticnog predsednika,koliko nas lik zavlacio samo za onu A licencu minimum 7-8 godinau ,naravno cekao je par miliona da se uplati na njegov racun,vidim da se nesto samo potencira Partizan je kriv,krivi su svi C,Zvezda i Mega svi imaju potpis preko aba lige sa Ulebom a to fiba zamera ,opet KSS ne moze nikog da suspenduje ni Zvezdu ni Partizan ni Megu jer nema nikakve veze sa Aba ligom!!!NAPRED FIBA !!!!!

357

pre 8 godina

Hoće neko ko je bolje upućen da mi objasni o čemu je reč? Zašto su samo Srbija i Slovenija diskvalifikovane sa evrposkog? Šta se dešava sa Španijom, Grčkom, Litvanijom, Rusijom, Italijom? Pa i njihovi klubovi igraju evroligu? Konačno imamo dobru ekipu koja može da osvaja medalje, bila bi šteta da propadne ovakva generacija...

Skic

pre 8 godina

Sta vise zvezdu (covica) mesate u ovu pricu, problem je evrokup-partizan, ako vec hocete da upirete prstom u nekoga. Muka mi je od tih komentara vise, procitajte prvo text. U svakom slucaju, nije uredu ni sve ovo sto radi fiba, trebalo bi isterati ovako do kraja. Jedino bi mi bilo za olimpiskih igara...

Uliks

pre 8 godina

(tera nova, 19. april 2016 13:45)

U tom slucaju ako ABA izneveri Bartomeua, Zvezda dobija A licencu i visegodisnji ugovor. Zato je Bartomeu i bio u Beogradu nedavno, da osigura ucesce Zvezde. Stoga tvoji navodi su apsolutno netacni.

bvzz

pre 8 godina

Ovu poruku cu da posaljem deset puta, da svi shvatite!
Zvezda ne može igrati Euroleague (uleb) a Partizan Ligu šampiona (fiba europe) Znaci ili oba kluba igraju za uleb, tj euroleague i eurokup a reprezentacija ispasta. Ili oba kluba igraju ligu sampiona i reprezentacija ne ispasta! Naravno u tu računicu mozemo da stavimo i Megu.
Toliko tup**ni!

Dragana

pre 8 godina

Razumem klubove ali i oni treba da razumeju da su reprezentativne selekcije u teškom položaju zbog ovog.Ni po koju cenu ne smeju da se ugroze reprezentacije.Klubovi mogu da igraju u takmičenjima koja organizuje FIBA dok reprezentacije nemaju druge OI,SP i EP.Takodje zar KSS nije platio za organizaciju kvalifikacionog turnira za OI a iznos nije bio mali?Partizanu ove sezone nije bilo u interesu da igra Evrokup a sad mu je to najvažnije.Trebalo bi svi da se uozbilje,ovo nije nimalo naivno.Veliki sam navijač Zvezde ali ako je ta Evroliga kamen spoticanja draže bi mi bilo da igra u FIBA ligi nego da reprezentacija nastrada.

tera nova

pre 8 godina

Ljudi nije zveda problem ,jer fiba ne dira 16 ekipa koje igraju evroligu(real, barsa, cska,fener,zvezda ... )problem su klubovi koji igraju evrokup a nece u fibinu ligu sampiona ...
(TI TO, 19. april 2016 12:24)


Potpuno netacno,ako iz Abe niko ne igra EK nece ni Zveda El.

Istina je samo jedna, i nije Čovićeva

pre 8 godina

pa zvezda nije problem, problem su drugorazredni klubovi, jer oni hoce EK, a ne fibu. oni nam 8 prave problem, zato ih ugasiti, bezobrazni su
(stefanbot, 19. april 2016 14:51)

Evo do čega je dovela propaganda, mediji su tome kumovali jer nijedan nije govorio istinu nego laži, i zato je mali pantergan uveren da će CZČ igrati EL, u Beogradu se igraju kvalifikacije za OI, reprezentacija Srbije bez problema ide na EP i OI, a Partizan će biti ugašen, jer su mediji prenosili ono što im Čović trabunjao. A Limoges, tako pišu mali pantergani, dobio Orlean sa 82:45!

džo

pre 8 godina

prilično sam siguran da će nam zabraniti učešće u kvalifikacijama, a onda neposredno pred olimpijadu dozvoliti špancima, litvancima da igraju

srbija

pre 8 godina

Resenje je prosto, FIBA zeli novac, a ovamo pljuju Bartomeua, sve sto treba da se uradi je da se savezi cuju izmedju sebe i kazu u redu, necemo da igramo nista ni OI ni EP, pa neka Vam igraju Portugali, Britanije, Danske i ostale zemlje i OI i EP i SP, a to gospodo niko nece gledati, samim tim nema parica...pa da vidimo koliko ce da traje zabrana

Nije Fiba halapljiva, ali jesu Vartolomej i Legenda

pre 8 godina

Luta se u komentarima, vidi se da niko pojma nema šta se događa, jer je Čović obmanuo javnost, a novinari samo njemu veruju i spinuju s njim, svojom pričom da suspenzija važi samo za one koji igraju EK, i onda su se laici okomili na Partizan koji svojim igranjem dovodi u pitanje opstanak srpske košarke. Nijedne novine i nijedna televizija nisu se potrudile da napišu istinu, nego su dolivali vodu na Čovićevu vodenicu u predgrađu. A ovi koji misle da Fiba ne bi trebalo da postoji, a ona je savez svih saveza, da li misle šta bi se desilo da se ova privatna firma raspadne, bankrotira?

belgrado

pre 8 godina

gde god je covic,
tu su susprenzije,izbacivanja. .
srecom iz fk zvezda ga izbacise na vreme : )
covek mora sto dalje od bilo kog vaznijeg sporta.

dajte mu klub u macevanju ili pikadu ...
i svima dobro : )

koki

pre 8 godina

Mozda je ovo sansa za hrvate da osvoje neku medalju?!?! Mada kakvi su pacenici,njih bi neka Belgija odvalila u cetvrtfinalu!!! Ocekujem sudaranje titana na euru 2017, Poljska-Gruzija i recimo Finska-Portugal!!!

Samo kazem

pre 8 godina

Ovo sa Zvezdom nema veze jer Zvezda igra EL koja je priznata naredne tri godine od strane FIBA, citajte vest lepo pise. Ovo se tice ucesca u EK koje nije priznato od strane FIBA. EL je priznat jer ga je FIBA prepustila ULEB 2004 godine, a onda se osniva ECA kao organizacija zadužena za EL. Problem je sto Partizanu ponudjeno da igra EK, a FIBA bi to da spreči kako bi bi isti igrao njenu verziju LS. Jako sumnjam u održivost takmicenja koje se zasniva na zavrtanju ruke savezima umesto da ponudi bolje uslove nego sto nudi taj isti EK! Da li iko misli da je ovakva FIBA dobra organizacija?! ULEB je speman na dogovor i vise puta su to istakli (nezavistan od EVA), ali ULEBu nije ponudjeno nista od strane FIBA! Kako misli FIBA ovo da izvede meni nije ni najmanje jasno... Samim tim sto akcenat stavljaju na Balkan i po neku zemlju jos preskacuci jake i bogate saveze vam govori koliko su ustvari jadna organizacija.

CJ

pre 8 godina

Realno, šta će nam FIBA? SP ionako nebitno takmičenje gde se 7-8 najboljih evropskih reprezentacija bori koja će u finalu primiti što manje poena od SAD.
ULEB apsolutno može da organizuje EP.
Takođe, odluku o izbacivanju ekipa sa OI može doneti Olimpijski komitet. Ako ne, koja je onda svrha postojanja tog tela ako za njega rade FIFA, FIBA, IAAF...?

Luke Babbitt gravedigger

pre 8 godina

Nemojte vise da spinujete novinari.Znate da nije samo Eurocup u pitanju nego i klubovi koji igraju Evroligu na osnovu plasmana kroz ligu sto znaci da i drzavno crveno mezimce mora da istupi iz EL ako hoce da nam ne izbace reprezentaciju sa EP i sa OI.Dosta vise skrivanja istine.Nije ovde Partizan problem,problem je zvezda jer otrovni patuljak insistira da ona ide u EL iako nas FIBA ucenjuje da ce nas izbaciti.Sa druge strane Djordi ce da uzme mesto zvezdi iz EL ako ostali iz EC potpisu za FIBA.Razlog je jednostavan.Dao nam je mesto u EL jer smo pristali da mu damo 3 kluba za Eurocup.Nema nasih u EC,nema ni u EL.Pozdrav

Nikki

pre 8 godina

Nema sta Partizan da se zrtvuje, dosta se on zrvovao za dobrobit drugih. Pogotovo sad kad je dozvolio zvezdi da igra Euroligu. Partizan = srpska kosarka

dzoSrbija

pre 8 godina

Нека нам слободно одузму домаћинство предолимпијског турнинра. Да се игра где год, кад год, има да почистимо сваког ривала. Прво, зато што имамо квалитет, а друго, зато што ће да проради наш инат. Не би био први пут да нас суспендују, прогнају или удаље од наше куће. Разгоропадимо се у таквим околностима. Није овде реч само о нама, али претерали су сваку меру. Нека раде шта хоће. Онда ћемо лепо из истог тог ината да освојимо медаљу на олимпијади. Бојим се да немамо јака леђа тамо где треба. Зато се и поигравају са нама. Срећом, само за зеленим столом, на терену је мало другачија прича. Не интересују ме уопште. Само знам да једва чекам окупљање репрезентације и прве утакмице. Нека им играју Финци и Албанци, велесиле Европске кошарке. Смешно.

113,8dB

pre 8 godina

Na na na na na na na na Liga Šampiona, Liga Šampiona, Liga Šampiona!
Dočekaće i zvezda da zaigra u LŠ, makar i košarkaškoj :).

živela demagogija

pre 8 godina

Fiba tera klubove da igraju finansijsko neisplativo takmičenje.Što Bodiroga nije igrao takmičenje pod Fiba nego je mlatio pare igrajući Evroligu.Mogao je da igra za rumunskog šampiona.Ovako posle mene potop,sad sam funkcioner i branim svoje interese.

DedaMiloje

pre 8 godina

(antiDebil, 19. april 2016 13:45)

Ja sam za varijantu da ti prestaneš ovde da širiš bezveznu i netačnu propagandu. Takodje sam za varijantu da i Zvezda i Partizan igraju EL i EK. Imaš još neki problem?

b.

pre 8 godina

Puna podrska za FIBU! Zvezda i privatno takmicenje u kome ce ucestvovati me ne interesuje, ali nijedan od nasih klubova ne bi trebao da ucestvuje u Evrokupu! Vreme je bilo da FIBA reaguje,dosta se pustalo jednom coveku i par klubova oko njega da upravljaju evropskom kosarkom...

bas si objektivan:)

pre 8 godina

Ljudi, ima li iko u nasoj drzavi zdrav mozak? Mi smo najtalentovanija kosarkaska (sportska?) nacija na ovoj planeti.
(Mislim svojom glavom?, 19. april 2016 11:42)

Kako to mislis da smo najttalentovanija kosarkaska nacija, kada su to ubedljivo Ameri!?
Kako to mislis da smo najbolja sportska nacija ako smo na poslednje 3-4 zimske i letnje OI imali ukupno po jednu medalju (i to uglavnom bronzanu)???

Nismo stado!

pre 8 godina

Super, ustedece nam 3 miliona koje premijer rasipa na "hleba i igara" da masi skrene paznju.

Najbolje bi bilo da nas suspenduju dok se ne odredi novi domacin, pa onda da nas vrate pod pritiskom ostalih saveza.

Rend

pre 8 godina

E pa neka nam oduzmu.Ako to urade onda ce svet videti kakva je FIBA ustvari.Ne mogu da verujem sta sam doziveo i sta gledam.Ovde najvise ispastamo MI, ljubitelji kosarke.

Covicu ,stize kletva sa Kosova

pre 8 godina

Ne moze bre da postoje A licence!!! Svako treba da se bori za pravo ucesca u najjacem takmicenju kroz sport i rezultate. Uleb nije sport.

Zeljko

pre 8 godina

po meni svi naši klubovi treba da igraju Fiba takmicenja,jer mi jedinu šansu možemo tražiti u sportskim kriterijumima.Evro liga kao liga 16 klubova će biti vrlo biti nezanimljiva jer suština sporta je u takmičenju,a ne u američkom poimanju sporta kao neobavezno zabave i cirkusu.

Sasa

pre 8 godina

Prvo za komentare, Zvezda nije sporna. Itekako je sporna, ne za Fibu, ali jeste za Uleb. Uleb je za sve timove bez A licence, mesta u EL uslovio igranjem timova iz iste lige u EK. Znaci ako Partizan ne igra EK, Zvezda gubi mesto u EL.
Drugo, Ulebov sistem takmicenja se krece ka zatvorenoj ligi i njenom prikljucivanju NBA takmicenju. Mislim da Evropa, odnosno kosarkaske nacije u njoj, nemaju ekonomski kapacitet za to i ceo koncept ce da pukne. Ako ne pukne, tu za par godina nece biti mesta za nas, ni Zvezdu ni Partizan.

Divos

pre 8 godina

Сукоб између Фибе и Улеба дуго већ тиња, узроци и разлози су углавном познати, сукоб два концепта, поимања спорта и кошарке, има наравно и до похлепе и једних и других, и ту сигурно нема невиних и безгрешних.

Овде се овај Новак позива на заштиту спортских принципа, али и сама ФИБА поодавно је одступила од темељних спортских и кошаркашких принципа.
То говори и задње ЕП са 4 домаћина, и бројним аномалијама, то говори да се након 2017-е чека чак 4 године до ЕП, пожурили су и да нац. савез и клубове тзв Косова укључе у своја такмичења, занемарујући шта на то каже Србија, прилилно поварено према вицешампиону света.

Опет, дошло је до тачке до које је морало доћи. Заправо, одавно је већ било јасно да само питање када ће ФИБА повући конкретне потезе и искористити моћно оружје како би реализовало своје науме, и задала ударац Улебу.

Ситуација је озбиљна, тешка. Пред КСС је тежак задатак, покушати превазићи ситуацију, али неће бити лако. Сви задрто терају своје. Није спорно, сууспендовне земље су и водеће кошаркашке нације Европе. Али ти економски богати ће се извући, њима ће се и попустити, Србији јок.

Тњрати неки инат, задрто тражити правду је инфантилно поимање и понашање, може имати само погубне последице по нашу кошарку.
Националним селекцијама се мора све подредити, наступи у квалификацијама за ОИ, као и ЕП млађих категорија морају имати предност над клупским интересима, репрезентација Србије јесте и мора бити светиња, и ваља све учинити да она не сноси последице

Gregory House

pre 8 godina

Svako ko podržava ovaj sistem Evrolige stvarno ne podržava košarku. Sistem koji ima fudbal je najbolji. U fudbalu klub iz San Marina barem ima šansu za Ligu Šampiona iako je ne iskoristi, dok ovde pola liga nema tu priliku. Volio bih da fudbal uvede ovaj sistem pa da Srbija ostane bez mogućnosti igranja u Evropi da vidim da li bi tada podržavali UEFA-U.

Pera

pre 8 godina

Ej ukinite kosarku to bi vam bilo najbolje resenje... Kakvo vreme doslo ni hlaba i igara ne mozete da sprovedete kako treba samo zato sto se postali previse pohlepni...

oklagija

pre 8 godina

Svi kolektivno da napuste fiba-u i nek organizuju sami takmicenje u svojoj reziji, ne mora to uleb da bude nek formiraju novu organizaciju. Sigurno ne bi bili nesposobniji od fiba-e.

đura krojač

pre 8 godina

K-9,slažem se u reč.FIBA je postala toliko pohlepna i bahata da je to nepodnošljivo.U klubovima se radi 11 meseci godišnje i tamo nastaju igrači.Voleo bih totalni bojkot, po cenu organizovanja paralelnih reprezentativnih takmičenja.

dragan

pre 8 godina

Ljudi, resenje je prosto, ULEB treba da preizme sve, da napravi svoje Evropsko prvenstvo na kome bi igrale sve ove jake zemlje kojima FIBA zabranjuje OI. Posle odredjenog vremena MOK nece imati izbora, morace da prihvati novu realnost.

Zbog jednog čoveka i njegove pohlepe...

pre 8 godina

FIBA Evropa je prošle nedelje obavestila 14 saveza evropskih zemalja o isključenju sa Evropskog prvenstva 2017, ako njihovi klubovi budu igrali takmičenja pod okriljem Evrolige. Osim toga, u opasnosti su i nastupi reprezentacija tih zemalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i organizacija kvalifikacionih turnira.

Ko je falsifikovao istinu, a mediji sve to podržavali, da se to tiče samo igranja u Evrokupu?

podrska FIBI

pre 8 godina

verovatno cu dobiti gomilu minusa jer niko nece citati moj komentar do kraja. Za zaljubljenike u kosarku:

- podrzavam ULEB jer finansije su bitne
- ali, ne mogu da podrzim A-licence koje se daju klubovima. Ima smisla da jake Evropske lige dobiju vise klubova, ali davati klubu licencu ??? Zamislite to u fudbalu: date licence Man U, Arsenalu, Chelsea-u.. po uspehu u poslednjih par godina, ali sta onda sa Lesterom i Totenhemom

DA ULEBU, ali licence savezima a ne klubovima !!!!

Salerno

pre 8 godina

u pravu je novak, koja je smisla domacih Liga kada u evro ligi idu beneficirane ekipe, bez razlike na koje su mesto zavrsile na domacem prvenstvu. podrska FIBI.

mitar

pre 8 godina

na pocetku cele ove zbrke sam bio jedan od onih koji je govorio fiba je upravu u ulebu se sve vrti oko para i sponzora.
a sada vidim da je ova fiba 100 puta gora. Navijam za partizan i malo je reci da ne podnosim Covica ali pre neki dan je rekao stvatno jednu pametnu stvar : bojkot fibe od strane saveza kojima je zapreceno, ugovor tih saveza sa ulebom oko formiranja novog evropskog prvenstva, poziv ostalim reprezentacijama, sponzori ce sami da nagrnu to nije problem. I gotovo, a Fiba nek se cesa, p nek im na olimpijskim igraju Kina, Filipini i Usa.

PowerBasket

pre 8 godina

Rešenje je da se Cibona izbaci iz ABA lige a da klubovi ispale nacionalne košarkaške saveze i da se tako riješi problem. Da klubovi izgube svaku vezu sa nacionalnim savezima osim igrača koje će dati reprezentaciji. To bi bila dobitna kombinacija. FMP, Vojvodina i Borac Čačak neka igraju Ligu Šampiona a Večiti, Mega i Metalac Uleb takmičenja. Treba da ABA postane regionalni savez za klubove iz zemalja zapadnog Balkana ionako lokalne lige nisu ni zanivljive niti su isplative.

Neko

pre 8 godina

Na kraju će im na najbitnijim sportskim dogadjajima igrati Mauritanija, Tanzanija i Kanarska ostrva, jer su svi suspendovani. Dobra strategija.

spectro

pre 8 godina

"Majka FIBA" je obicna sponzorusa, a dize ruku na pogresnu decu. Pa Fiba je isto nudila zatvorenu ligu od 16 klubova samo sa losijim uslovima, sad glume pravednike.

Avangarda

pre 8 godina

@ Grobar, da si stvarno Partizanovac, znao bi da Partizan nije ni izborio Evrokup i da čitava ova priča ima najmanje veze sa Partizanom.

Tehano

pre 8 godina

(Mislim svojom glavom?, 19. april 2016 11:42)

Misliš na super beogradsku gradsku ligu? Pa sve naše ekipne lige postoje zbog Zvezde i Partizana koji moraju da osvoje sve titule. To se zove kartel i svaka buduća domaća liga biće ništa drugo nego kartel. Evroliga je jedno gospodsko takmičenje naspram licemernih liga.

konjche

pre 8 godina

nije mi samo jasno sta fiba ima sa olimpijskim igrama, mislim da su one u celoj prici nezavisne….. a ulebu predlazem da osnuje svoje evropsko prvenstvo i kraj

Stara kuka

pre 8 godina

@Mikii

U realnom. Za razliku od tebe. Spanci su generalno poslednjih godina bolji u rukometu, kosarci i fudbalu naravno. Ali sta je bilo ranije. Mrznja ti popila mozak pa si zaboravio 2001.- NIKO NIKAD kao Srbi tad. Ende.

Aleksa

pre 8 godina

Suspendujemo Zvezdu i sve ostale koji bi trebalo da igraju EL/EC do kraja kvalifikacija za OI, oni ionako igraju ABA. Kad se sve ovo sredi, obustavimo suspenziju...ionako se ne igraju takmicenja KSS do sledece godine....Ili je ne obustavimo. Ako Zvezda i jos neko hoce da igraju privatnu ligu nek igraju. Imacemo jaku Zvezdu, a ojacace ostali timovi koji ce igrati FIBA ligu sampiona i podlige...mozda i taj drugi tim malo ozdravi...

Dalibor

pre 8 godina

Moze, nek FIBA prvo vrati 2,5 miliona evra sa zateznim kamatama, pa onda neka nam oduzima kvalifikacioni turnir.
FIBA ako hoce da prolivuce klubove, onda mora da ponudi vise para nego evrokup.Oni su ponudili cifre koje su smesne i za uslove u Srbiji, a da ne pricamo na evropskom nivou. Zato niko nece ni da igra za njih.

srb

pre 8 godina

@357 i oni su. Koliko sam zapamtio od jacih ce igrati samo francuzi a ostalo boranija. Nema nista od tog ep na kome ne igraju 4 od 5 najjacih reprezentacija, bolje ni da ga ne igramo kad je vec takva situacija

Veliki_Zli_Vuk

pre 8 godina

Ljudi,jesto tacno da ce biti nekvalitetna prvenstva ako izbace sve ove drzave, ali ih nece izbaciti. Svi su vec rekli da ce suspendovati klubove koji igraju Eurokup. Samo mi smo umesto toga slali pisma.

I druga stvar,Fiba moze sebi da dozvoli luksuz da mi ne igramo na OI bez problema, ali MI NE MOZEMO,jer nismo skoro imali jacu reprezentaciju nego sad. Ko zna kad cemo opet i kakvu repreznetaciju gledati na OI,nije to svakih mesec dana!

Dacha

pre 8 godina

Kakve veze KSS ima sa klubovima Partizan,CZ,Mega,Metalac kad oni svoje mesto u Evrokupu i Evroligi obezbedjuju kroz ABA ligu a sami klubovi su vlasnici te lige i na nju ni nas ni hrvatski ni slovenacki ni crnogorski ne mogu da uticu?? Kako KSS da kazni Partizan zbog Evrokupa,da ga suspenduje iz domace lige,pa neka ga suspenduje i sta je dobio sa tim,on ce sledece godine igrati ABA ligu i boriti se za mesto u Evropi i sta smo uradili??? Isto vazi i za Zvezdu i za sve nase klubove koji igraju ABA ligu. Ne razumem sta ocekuje FIBA od nas,da nas savez naredi klubovima da ne igraju Ulebovo takmicenje,pa to je nemoguce,nemaju cak ni sa cime da ih ucene...druga stvar su nacionalni savezi Spanije i recimo Turske jer oni igraju svoju ligu i nisu njeni vlasnici i kroz nju obezbedjuju mesto u Evrokupu i savez moze da ih kazni tako sto ce sve te klubove da suspenduje iz takmicenja npr...samo mene cudi da nigde nema da se procita neko saopstenje bas iz ta dva saveza koji su prvi podrzali Uleb jer i oni su suspendovani koliko ja znam ili Fiba opet na nas region vezba strogocu!!

Milan Kosanovic

pre 8 godina

Ako razmislimo malo sire ubedjen sam da klubovi ne treba da prihvate uslove FIBA. O Evroligi ne pisem jer je tu sve jasno. Zamislite klub, u ovom slucaju Partizan koji ne bi igrao Evrokup. 1. Koji igrac bi hteo da dodje u klub da igra? 2. Koji sponzor bi hteo da bude sponzor timu koji igra FIBA takmicenje? 3. Koji navijaci bi dolazili da gledaju utakmice npr protiv nekog Madjarskog tima? Posledice - nema igraca koji hoce da igraju u klubu, nema para jer nema sponzora, nema para jer nema rasprodatih dvorana. Na kraju nema ni kluba jer opet nema para. Sa druge strane, ok, proci ce jedno takmicenje bez Srbije, Spanije, Italije, Litvanije. Gospodo iz FIBA, kome cete da prodate ulaznice i tv prava ako vam u finalu igra npr Slovacka - Bugarska? FIBA ima da se raspadne po tom principu. Poenta price je samo da se klubovi ujedine u ovom trenutku i izguraju to sto su naumili i bice sve ok.

aleksandar

pre 8 godina

ne znam šta da kažem,da li da se savijemo ,ali kome...to je problem..
ili da se uinatimo,pa da propustimo OI,kfalifikacije..pa da ih zajedno tužimo sa savezima koje su u istom problem...da ih oderemo za lovu ,i tu lovu uložimo u terene,male klubove i selekcije...jer mislim da je ovo po svim evropsklim i svetskim standardima duboko nelegelno i a sa etične strane je prosto ogavno!!1

Hektor

pre 8 godina

Zamislimo da je slična situacija u fudbalu i da giganti evropskog fudbala naprave sami za sebe elitnu ligu odvojenu od UEFA i praktično zatvore vrata našim klubovima da ikako budu u prilici da nekad zaigraju sa njima. Tada bi svi oni koji brane ovaj pristup ULEB-a tražili da se poštuje duh sporta i omogući i našim fudbalskim klubovima pravo da ostvarimo mogućnost da igramo sa evropskom fudbalskom elitom. A sad većina komentatora staje uz ULEB, koji diktira drugima onako kako im odgovara bez jasnih kriterijuma, samo zato što, eto, postoji mogućnost da i naši klubovi igraju - mada ni to nije sigurno, niti ičim apsolutno garantovano u nekim narednim sezonama! Svašta može da se zameri FIBA (svakako i priznanje Kosova), ali ako se dopusti da svi nemaju iste takmičarske (kad već nemaju finansijske) mogućnosti - to je onda strašan udarac za suštinu sporta. U fudbalu niko ne oduzima pravo nekom klubu iz Andore da se kvalifikuje da igra sa Realom u LŠ - to se neće desiti u praksi, ali je ostavljena teoretska mogućnost; Bertomeu može suprotno da odredi, ako mu se hoće. I dok visi mač nad glavom našoj reprezentaciji koja pršti od kvaliteta i entuzijazma, mi se klubaški svrstavamo, inatimo (u stilu: baš da vidim da nas izbace!) i podsmevamo nekom hipotetičkom polufinalu Švedska - Portugal... nekada zaista zaslužujemo ono što nam se dešava!

nikola

pre 8 godina

Ko se seca te 2000,zna da je ta fiba,shvativsi da im se ne isplati,jer nemaju profit, voditi klupska takmicenja u Evropi,prodala ta takmicenja ULEB-u za 200 000 evra.Sad kad su ovi drugi stvorili sistem u kome se moze poslovati pozetivno i isplativo,zele na silu da vrate pod svoje ta evrotakmicenja.Obicna banda,koju samo nivac interesuje.Ovo oko kazni,u Spaniji vec kako citam na drugim portalima spremni su da organizuju paralelno EP 2017 za ekipe koje su kaznjene.Bas bi bilo interesantno videti ko bi privukao vise sponzora i publike.Mislim da svi znamo odgovor.

milan

pre 8 godina

Ako zaštita košarke znači rasturiti postojeće strukture tako što će se glavni nosioci tog sporta isključiti iz igre, moramo postaviti ključno pitanje dali oni (onaj) koji to rade imaju još sve daske u glavi.

goran

pre 8 godina

ova odluka FIBA predstavlja sumrak sporta i svega što sport predstavlja. Užasna bi šteta bila da izgubimo pravo da se kvalifikujemo za OI jer najzad imamo i strućni štab i tim koji bi tamo morao da ode, a o Evropskom prvenstvu i da ne govorim.

fanta 0.33

pre 8 godina

posto sada gadjaju na OI,zasto se lepo ne umesajuci olimpijski savezi svih ucenjenih saveza i lepo kazu"necemo da saljemo ni jednog ucesnika u rijo.pa vi vidite sta cete".donekle i razumem da mogu da kazne za EP ali za OI nema sanse.zamislite samo da nema italije,nemacke,srbije,hrvatske itd u fudbalu,kosarci,vaterpolu,rukometu itd.

jaki

pre 8 godina

Potpuno razumem da se FIBA Evropa meša u organizaciju Evropskog prvenstva, ali mi nije jasno sad mešanje u Olimpijadu. Gde je sad tu parola "Važno je učestvovati" a ne pokazati totalno licemerje. Zar se tu ne pita ništa Olimpijski komitet. Ok, znam da kvalifikacije organizuju svetski sportski savezi ali opet je licemerno od strane FIBA da traži 3 miliona za organizaciju Olimpiskog kvalifikacionog turnira( i ništa ne donira) a ovamo se protivi što ULEB daje više para za Evrokup. Ne, znam kolikoko nacionalni košarkaški savezi dobijaju od FIBA godišnje za razvoj nacionalnog sporta, ali mislim da ako žele sankcije , pametnije da to ukinu- pre nego zabrane igranje-jer realno savezi nemogu zabranitiklubovima da budu akcionari neke firme, zabranom igranja nacionalne lige prosečnog kvaliteta i bez publike.
Dokaz lošeg kvalitetalige je broj gledalaca u fudbalu i zamislite evropsko prvenstvo u fudbalu bez reprezantacija koje igraju ligu šampiona a zatošto klubovi iraju ligu evrope. Tada bi Srbija bila veliki favorit za prvaka evrope zar ne, a finale bi gledalooko 5.000 ljudi i ne znam ko bi se prijavio da to uopšte organizuje. možda Island, Norveška, Finska, a u najboljem slučaju Madjarska.Strašno!

Mutimir

pre 8 godina

Bruka. Raspada nam se evropska košarka zbog sudara finansijskih interesa. A i biće stvarno zanimljivo gledati EP bez gomile jakih reprezentacija. Ne znam samo ko će to da sponzoriše.

Borky

pre 8 godina

Kako se ne moze uspostaviti kontakt sa ostalim savezima pa da se dogoviri jedan zajednicki pristup kojeg bih se svi pridrzavali.Mislim da je svima u cilju da savezi zajedno istupaju i da ih neki Kamili i ostali bezveznjaci ne ucjenjuju kao da se zbog njih igra kosarka a ne zbog klubova i rep.

deda-vidovnjak

pre 8 godina

FIBA je pre petnestak godina prodala svoje elitno takmicenje ULEB-u, a sad pricaju o zastiti kosarke, sto ne zastite ,, trgovinu" s' decom od 13/14 godina od strane velikih klubova...stite sebe od propadanja, ne stitite kosarku, ona je vec na ,, niskim granama" , nego je razvijajte...al' vi to ne umete, u tome je problem zato i ta lazna arogancija!!!

tomi

pre 8 godina

sve izbacene reprezentacije ce igrati na evropskom prvenstvu,ali ne pod pokroviteljstvom fiba,vec ce biti neko drugi,i nad popom ima pop.

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Jedini zdravorazumski komentar je onaj prvi, ostali veze nemaju.
Konam da 90% vas ne kapira o cemu se ovde radi.
A satro,kao svima vam odgovara da EL igraju 11 stalnih clanova i 5 iz ostatka Evrope. Pa samo lud covek moze da pristane na takvo nesto.
KLS jedini smisao ima u tome sto odredjuje koja 3 ili 4 tima idu u ABA ligu. Nemaju sve zemlje ABA ligu...niti njihovi prvaci idu u taj novi format LE. Normalno je da se ljudi bune zbog toga. Ja sam protiv novog sistema EL . Porpilicno je krminalan.

shen

pre 8 godina

FIBA zna sta je resenje ovog problema sa euroligom. Novac!
Obezbedite vi nagradni fond veci nego euroliga i svi ce hteti igrati kod vas.
Prosto ko pasulj!
Problem je sto vi to za razliku od "kompanije" ne znate!

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Zanimljivo je da su sad odjednom svi za EL i ovo drugo nižerazredno takmičenje. Kad za godinu ili dve buržuji odluče da nema mesta za nas u njihovom elitnom takmičenju opet će biti kuknjava.

dejanizbijelogsvijeta

pre 8 godina

molim boga da se vishe raskine sa fibom. Zlostavljaju poziciju a i vijesti mi vishe maximalno idu na zivce. Josh samo da dodju i pocnu u srbiji da oduzimaju kosharkashke lopte.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

po meni fiba se zalaze za zdrave kvalifikacije. klubovi koji u turskoj i spaniji postanu prvaci neka idu u evroligu. ovako niti se zna ko pije a ko placa. evroliga svake godine pravi problem i u zadnjem minutu odlucuje ko iz aba lige ide u evroligu a ko u evrokup. u aba ligi igra sest drzava koje zauzimaju visoka mesta u evropskim i svetskim takmicenjima a nemaju mesta u evroligi. ovo po meni ima smisla mada je ovo vrh ledenog brega koji ce puci po srbiji po ko zna koji put.

Kokki

pre 8 godina

U pravu su... lige zemalja će za 7-10 godina prestati da postoje... postojaće, kao u NBA, 25-30 klubova koji će igrati 'evroligu' medjusobno i play off... ostali klubovi će biti 'razvojna liga' a najveća većina klubova će se ugasiti tj nestati...

navijac iz fotelje

pre 8 godina

FIBA Europe jeod kada je Bora Stankovic otisao u penziju je izgubila autoritet. Vodio je "autoritet"sa Islanda.Onda dosao nemac sa cehom. Moje pitanje je sta radi Dejan Bodiroga u FIBA?.Stiti interese FIBA?. Kako to da FIBA nema nista protiv NBA lige koja ima svoje potpuno zasebno takmicenje i pravila.Klubovi u Evropi su samostalni i igraju ona takmicenja koja im donose profit.Mnoge lige uevropi nemaju vezesa svojim savezima.

bole

pre 8 godina

Ovaj covek, u sustini ima pravo. Ako neko zna da ce igrati evropska takmicenja bez obzira kako prodje u svojoj ligi kakav je njegov motiv? To je jedno. Ja se pitam kakav je motiv ekipa da ih nazovemo srednje klase, koji znaju da uprkos svemu ne mogu igrati evropska takmicenja? Obicno su ti klubovi fabrike igraca koji hrane velike i reprezentacije. Kakav je sada cilj postojanja tih klubova. Raspasce se baza.

Ali sa druge strane to se desilo zato sto FIBA nije u stanju da napravi evropsko takmicenje i ponudi uslove klubovima. Pre nego sto su zapretili, trebali su da podnesu ostavke Novak i Bauman. Od pretnji nista. Jordi Bertomeu je gadan tip, ali je sposoban.

Nenad

pre 8 godina

Tako i treba kada nema razuma da se napravi fer i ravnopravno takmicenje koje svakome daje sansu. Kakva garantovana mesta klubovima, to je smesno.

Džoni

pre 8 godina

FIBA je u pravu što se tiče tih ugovora i povlaštenih ekipa koje su u ULEB ali nije rešenje kazniti saveze zbog ugovora klubova! Mora to drugačije da se reši između te dve organizacije! Ne bi bilo normalno da i u fudbalu klubovi potpisuju desetogodišnje ugovore za LŠ jer bi nacionalna prvenstva bila obesmišljena što se događa u košarci! Ipak je novac pokretač svega tako da FIBA treba da napravi toliko finansijski privlačna takmičenja za klubove da ovi to oberučke prihvate pa će EL i EK igrati samo oni koji se ne mogu plasirati u FIBA takmičenja preko nacionalnih šampionata!

Nikola

pre 8 godina

Sad ste se setili sportskih aspekata, a niste o njima razmisljali kada ste PRODALI to takmicenje. Pokusavate da ucenjujete saveze i klubove, a sve sto je trebalo da uradite je da ponudite bolje uslove, ali ste ocigledno nesposobni da skrpite 20 000 000 eura godisnje da bi klubovima bilo profitabilno da igraju. Sve je to maska i prica za malu decu, po sredi je samo lova odnosno nesposobnost Fiba da sastavi normalno takmicenje pa pokusava na silu. I sada smo u situaciji u kojoj cete izvuci deblji kraj, jer su sva kosarkaska takmicenja apsolutno besmislena bez ovih reprezentacija i pitanje je samo da li ce Uleb naci interes da organizuje i evropsko i naravno pokazati da je mnogo sposobnija organizacija.

nn

pre 8 godina

Totalna je glupost i van svake pameti ovo sto radi ECA! U evroligi treba da igraju oni koji to zasluze a ne klubovi sa licencama. Zamislite da LS u fudbalu dogodine ne igraju Lester i Totenhem vec Celzi i Liverpul jer oni imaju potpisane ugovore. Jel to normalno? Takodje ovo skracenje dogodine sa 24 na 16timova, to je neverovatno. Jel to turnir ili nesto sto bi trebalo da bude liga sampiona. U jednoj sezoni je nemoguce sve prelomiti i da klubovi predju u FIBA ali iz nekog mog ugla FIBA mora da pobedi za dobrobit kosarke. U toj novoj FIBA ligi sampiona vrlo prosto, svaka liga daje najbolje po plasmanu na tabeli. Svaka liga ima u zavisnosti od snage broj predstavnika i sta je tu nelogicno i cudno?Nista!Iz nekog mog ugla Srbija daje 1 + 1mesto iz ABA lige. Na taj nacin mogli bi cesto da imamo dve nase ekipe.