Sreda, 13.04.2016.

18:28

Novak: Ovo je dokaz da niko nije nepobediv

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je njegova eliminacija sa Mastersa u Monte Karlu pokazatelj da niko nije nepobediv.

Izvor: JT

Novak: Ovo je dokaz da niko nije nepobediv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

teča rasa

pre 8 godina

...Sad teniseri... kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...
(Davidoff, 13. april 2016 19:04)

И? Као и до сада, схватиће да "џабе крече".

budva

pre 8 godina

I to je moralo da se desi, ništa strašno. Ponekad moraju i oni da se raduju kao one dve pokrupne, vremešne žene sa majicama u boji i obeležju švajcarske zastave. One su bile i pre kraja meča oduševljene predstojećim ishodom meča, upadajući u kadar kameri mahanjem ruku. Verovatno je sve to zbog punoće života koji žive. Nema razlike između ''civilizovanog'', ''kulturnog'' Zapada i ''divljeg'' Istoka, odnosno, preciznije, Balkana. Nikada nisam ni mislila drugačije.
Inače očekujem brz oporavak i nove pobede. Srećno Novak!

mrsukiflugnoju

pre 8 godina

(ju, 14. april 2016 00:52)

ovo baš u fazonu tro lo lo.
Lako je biti na tastaturi pametan, a da moraš da staviš svoje pare da nema više titula do kraja sezone, stavio bi ih? JE LI "STRUČNJAČE"?

kompleksi su cudo

pre 8 godina

@ju ili jumko ili whatever

Ono sto je neverovatno je da ovakav "strucnjak" kao sto si ti, "vrsni poznavalac tenisa", "moralna i intelektualna gromada' umesto da bude npr. trener nekome od najboljih tenisera ili da i sam igra na turnirima i pobedjuje, bira da bude neki nocni cuvar za platu od 15,000 RSD ili da zivi kod mamice i krcka maminu penziju i da na svakih 5 minuta izbacuje nekakve "komentare". Kapiras da ti nije Djokovic kriv sto imas bedan i promasen zivot i da ti taj promaseni i bedni zivot nece biti bolji time sto ces na svakih 5 minuta da izbacis neku pljuvacinu?

Picard

pre 8 godina

Hahahaha kako nemate pojma, sve je ovo taktika, malo da se smire strasti, da ne kidišu svi na njega kao mutavi. U Madridu će biti isto neko ispadanje oko polufinala, a RG onda BUUMM!

No1e

pre 8 godina

Nole nisi u pravu, ovo nije nikakav dokaz, jer igrati tenis na sljaci je kao plivati na suvom. I jedan mali savet-otkazi Madrid i imas RG!

Đole

pre 8 godina

Ne znam da li je ovo taktički poraz, ali bolje što je odmah na početku. U svakom slučaju je trebalo da odabere Montekarlo ili Madrid, nikako oba, bar ne iz takmičarskih razloga. Finansijskih, možda.

da

pre 8 godina

Kako je bio danas lep dan u monte karlu za tenis prosto milina gledati,želimo još takvih puno na šljaci pogotovo na RG
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr.Roddick, 13. april 2016 19:49) # Link komentara
Dovoljno je samo videti tvoj nick i sve jasno.

da

pre 8 godina

Smekerski pustis da te posle svega dobije neko za koga niko nije cuo i to u prvom kolu,pa tek sad im nije dobro.Ovo je kad tad moralo da se desi i mislim da je najbolji moguci momenat.

ju

pre 8 godina

@Zoran
Prvi set je dokaz da poluamater moze da ga unistava a da Novak pritom osvoji samo DVA poena na protivnikov servis. To znaci da ovi iz vrha mogu da ga razbiju i da ce im ovaj podatak dati ogromno samopouzdanje. On se dugo muci sa prosecnim teniserima, sada je poceo i da gubi od njih. Nije on imao nikakav seretski osmeh nego mu se u ocima video strah. I nemoc. Vide svi da je on daleko od onog sto je bio i to ce svi gledati da iskoriste. Nema gise titula za njega ove sezone.

Zoran

pre 8 godina

Mnogi misle da je ovo bezazlen poraz, ali nije...Sad teniseri iz vrha (TOP 20) kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...
(Davidoff, 13. april 2016 19:04)

I šta? Dosad teniseri iz vrha (TOP 20) protiv Novaka igrali sa svezanim nogama, šta li? Bože kako bezveznih zaključaka ima, mila majko...

Inače, drugi set je bio očigledan dokaz za pretpostavku da je u pitanju kalkulantska partija trenutno najboljeg. Glupo je bilo da se folira "stomačni virus", "šetao Stefana po parku" i slično. Jednostavno je izašao, igrao prvi i treći set sa 5-10% gasa, drugi sa oko 30% i to je to...

A koji je razlog da je tako postupio verovatno nikada nećemo saznati. Na kraju, i njegov apsolutno opušten izraz lica uz šeretski osmeh sve vreme i izostanak čuvenog, prilično bučnog "stenjanja" prilikom servisa ili jačih udaraca govori u prilog gornjoj pretpostavci.

dalekovidac

pre 8 godina

Ovo je lekcije za duzbenike koji se cinicno smeju za ubuduce da se nikad ne rugaju drugim sampionima kao sto Rafa,Rodzer pa donekle Marej jer svakom moze da se desi poraz od loseg rangiranog tenisera pa tako Novaku.

IGGY SPEED sweden

pre 8 godina

Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos ... i onda odmor do olimpijade.

Zvonko

pre 8 godina

Некако очекиван пораз. Меч је слутио на то. Без разочарења. Ноле је побеђивао у свим Мастерсима и у два Слема још од пораза у Синсинатију. Било би превише да фура и даље, уз ту огромну армију наоштрених тенисера да га победе.

Veljko

pre 8 godina

Пре ће да буде да нешто није у реду са твојом игром.
Већ неко време Новак дозвољава слабије рангираним играчима да буду бар равноправни против њега.
Као логичан след догодио се и данашњи пораз!
Новак већ неко време делује уморно,неспремно,безидејно.
Да ли је намерно "оборио"форму ,или је у питању нешто друго,сазнаћемо врло брзо.

Delboy

pre 8 godina

svaka cast...pokusao sve, nije islo, prihvatio poraz, mada bocka malo, cista savest, glava mirna...dobar si ti Nole!
naredni put bolje, spremnije, jace. idemo dalje.

nemanja

pre 8 godina

A sta ako Nole nije odigrao sa 100%, ne kazem da je pustio, ali niko ne razmislja da i sledece sezone Novak mora da brani bodove a u MK je uvek odlicno igrao. Sad mu 900 bodova ne znaci, odmorice se, a ima priliku u Madridu da sve nadoknadi, plus sledece godine sigurno osvaja bar 500 bodova u Monte Karlu? Zvuci dobro?

Miroslav,Negotin

pre 8 godina

Nole ja i moja porodica smo uz tebe i kad pobedjujes i kad gubis.Samo napred.Kad Noke pobedjuje onda je vanzemaljac , kad izgubi,onda drvlje i kamenje, mi smo Srbi takav narod i od toga leka nema ! ! !

2014

pre 8 godina

kada je objavio da ce igrati u Madridu, prvo sam pomislio puno je-MK,Madrid i Rim, i tek onda RG... ovako, taman, vrhunac forme na RG-u i to je to

Mare,NS

pre 8 godina

Motivacija je glavni razlog poraza.
Poraza je bilo i bice,sastavni su deo sporta,ali izgubiti bez pokazivanja emocija nije svojstveno Novaku.
Tako je i delovao na terenu.
I igra mu se i ne igra.
Ni traga od ljutnje kad pogresi,nijedna stisnuta pesnica kad dobije poen.
U mislima je bio negde daleko.
Los dan u kancelariji,OK,desi se svakom,idemo dalje.
Bitno je biti u najboljoj formi,kad je najvaznije.
GS-i,posebno RG i OI su prioritet.
Mastersa ima desetak godisnje,racunajuci i zavrsni,manje-vise nisu toliko bitni,jer vec ih ima 29. i na celu je liste!
Treba nekad i odmoriti,a nije lose ni za tenis u celini.
Vreme je da jednom neko drugi igra finale!

P.S.Zasluzena pobeda,ni krivog ni duznog,Veselog Jirzija!

RodDickJumkoMikiiIvan11223DINO

pre 8 godina

Regularan dan za svakoga, za normalne ljude, za sportiste, za Djokovica, i porazi su deo sporta i zivota. Samo za teske kompleksase je ovo nesto izuzetno i nesto euforicno, nesto cemu se jako raduju, a to govori pre svega o njima a ne o Djokovicu. Kakav to lowlife, kakav neostvareni frustrant treba da budes i da se radujes necijem porazu?

Jocagomboca

pre 8 godina

Nole Veliki!!!!! Kada bi jedan drugi teniser rekao da je protivnik bio bolji i da je zasluzio pobedu!?!? To moze samo veliki covek!!!! Bravo Nole, uz tebe svim srcem, uvek!!!!

Rajko

pre 8 godina

Kaze da mu je potreban odmor? Tek je pocetak sezone. I prosle godine je imao ovo isto.Da li je Davis kup protiv Kazahstana razlog umora ili je u pitanju nesto drugi

Cvetanka

pre 8 godina

Jedino sto je Veseli zaista odigrao jesu bile skracene lopte, sto je ocigledno bila spremljena taktika. Inace je limitiran teniser, prilicno trom i jednodimenzionalan.
Novak je igrao ocajno i bez ikakve pripreme za mec. Poraz je dosao u pravom trenutku, da se otrezni i da vidi da ne moze doveka da otaljava. Vec u Majamiju je bila tanka forma, ovo danas je najgori mec zadnjih godina

Davidoff

pre 8 godina

Mnogi misle da je ovo bezazlen poraz, ali nije...Sad teniseri iz vrha (TOP 20) kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...

Nebojša

pre 8 godina

Niko nije nepobediv to niko ni nije tvrdio ali ti si sigurno najbliži tome desio se peh pa šta dešava se nekad se igrač izvuče nekad ne svima su se dešavali loši dani kad ništa ne ide i Federeru i Nadalu a dešavalo se i onim igračima pre njih bitno je ustati i nastaviti dalje ja ne sumnjam da će tako i biti već u Madridu.

Nikola

pre 8 godina

Skidanje pritiska sa sledecih mnogo vaznijih meceva :)
opustite se i uzivajte u voznji :)
steta samo sto necemo Novaka malo vise gledat ove nedelje, ali i sledeci turnir je odma iz ugla :)
Pozdrav svima

Mix

pre 8 godina

Bice mi zao sto ce Veseli da izgubi sledeci mec,to je neka zla kob velikih pobeda,voleo bih da gresim,jer je igrao hrabro bas kad je trebalo,a Nole ide dalje,ne moze sve da se pobedi.

Observer

pre 8 godina

Jako lepe, slobodne i korektne izjave odnosno Novakova razmisljanja. Opet je pokazao svoj sampionski kalibar koji se najbolje ogleda uprav prilikom poraza. Veliki, veliki sampion je Novak, njegovi porazi to najbolje pokazuju. Velika radovanja njegovoh poklonika tek dolaze. Nije normalno stalno pobedjivati, ovo je samo dokaz koliko je Novak normalan, u tome je njegova najveca snaga.

Jovan

pre 8 godina

Sve je u glavi. Doslo je do prezasicenja plus promena podloge, prijace mu pauza u svakom slucaju. Novak je odigrao jedan od najlosijih meceva poslednjih godina, a ovaj mali ce porazom u sledecem kolu to i potvrditi.

Covek pre svega

pre 8 godina

Veliki i u porazu, to je pravi sampion i veliki covek pre svega... kada je Federer izjavio nekad ovako nesto posle poraza?! Pogotovo posle poraza od Novaka! A nasi ljubomorni balkanci dezurni pljuvaci, mogu samo da mu pljunu pod prozor i da umiru od ljubomore jer nisu na njegovom mestu... razumite Jumka i ostale male ljude, a sve bi dali da budu kao on...

Mikii

pre 8 godina

"Ne bih da umanjim pobedu protivnika koji je danas bio bolji. To je sve sto mogu da kazem". Rafael Nadal

Djokovic je fer plej igrac pa je morao da doda i to da je on igrao "veoma, veoma lose".

Nista vise ne bih dodavao.

danix

pre 8 godina

Vec sam pisao da Novak,ako misli osvojiti RG,treba preskociti MC,igrati Madrid i preskociti Rim i tako da odmoran dodje u Paris.Zatim,odmor do Wimbledona,osvajanje istog,pa onda odmor do OI i uzimanje medalje i odmor do USO i osvajanje i tog turnira.
Novak je u MC dosao prije deset dana umoran i iscrpljen i trebao mu je duzi odmor a i valjda je trebalo i da uz odmor koji dan posveti svojoj porodici koju nije vidio jos od Melbourna jer,ne zaboravimo da Novak nije robot.
Dakle,ovogodisnji raspored nastupa na turnirima je promjenjen u odnosu na one iz proslih godina i mislim da je to jedini nacin da na velike turnire,posebno RG,dolazi maksimalno spreman.
Ne da sam zabrinut zbog ovog poraza nego mi je drago da su Novak i njegov strucni tim presli na ovaj drugi plan.
Srecno care,samo se ti dobro odmori pa cemo ponovo u nove radne pobjede.

Kapetan Esid

pre 8 godina

E vala dobro je da si i ti izgubio već sam se zabrinuo da nisi covek nego masina. Salu na stranu totalno bezbolan poraz sto se poena i tabele tice, ali daleko veći utisak na mene ostavlja izjava posle meca, posle svih uspeha para i titula covek bi rekao da će novak da se ponasa kao neka primadona sto svetske zvezde cesto umeju, al on naprotiv reci hvale za protivnika bio bolji pobedio me nema tu price idemo dalje, jednom reciju car

Fostex

pre 8 godina

Pratim novaka i navijam za njega ali ovo sam ocekivao lose serve los ritern nije mu islo to se videlo ali i poraz je za sampiona sta god uradio ja te novace volim srecno u nastavku...

Serdjo

pre 8 godina

Čim je najavio Madrid znao sam da će žrtvovati MC ili Rim. Čak će i Rim biti sa sličnim ishodom samo što će otići bar do trećeg kola. Pogledajte statistiku drugog seta koji je dobio! Čovek taktički igra svaki turnir. A zašto? Jer tako je u mogućnosti!

Ranzo Taktičar

pre 8 godina

Ako je ovo taktički, taktika je vrhunska. Igrao sa pola gasa, žreb težak, nova podloga i nema potrebe da se nateže do ekstrema. Veseli ionako igrao vrhunski. Ako treba vratiti bodove, eto Madrida, polufinale puna kapa. Rim već može gas do daske pa šta bude, onda mala pauza, prva nedelja RG smanjenim intenzitetom i vrhunac snage bi trebalo da stigne u drugoj nedelji RG. Za one koji prate bodove, osvajanjem RG, uz polufinale Madrida, vratio bi se na oko 16500. Po meni, RG apsolutni cilj ove sezone i ako njega osvoji, što se mene kao navijača tiče, iako bih voleo zlato iz Brazila - sve i da ga ne bude, cilj sezone je ispunjen! Nole majstore - samo gazi!

amsterdam

pre 8 godina

Srecno bilo majstore.Uzivaj sa suprugom i sincicem,lagano se spremaj za Madrid,i u nove pobede.Mozda mi je prvi put drago sto se mec zavrsio na ovakav nacin.Duga je sezona...

Sinisa

pre 8 godina

Novak je kalkulisao u ovom mecu,jer ce igrati u Madridu gdje prosle godine nije igrao i tako moze opet povratiti 1000 poena koje je izgubio u Monte Karlu....Ja sam ubijednjen da Novak sada osvaja i Madrid,Rim i na kraju Rolan Garos.Zivi bili pa vidjeli.

Miroslav,Negotin

pre 8 godina

Nole ja i moja porodica smo uz tebe i kad pobedjujes i kad gubis.Samo napred.Kad Noke pobedjuje onda je vanzemaljac , kad izgubi,onda drvlje i kamenje, mi smo Srbi takav narod i od toga leka nema ! ! !

Sinisa

pre 8 godina

Novak je kalkulisao u ovom mecu,jer ce igrati u Madridu gdje prosle godine nije igrao i tako moze opet povratiti 1000 poena koje je izgubio u Monte Karlu....Ja sam ubijednjen da Novak sada osvaja i Madrid,Rim i na kraju Rolan Garos.Zivi bili pa vidjeli.

Mare,NS

pre 8 godina

Motivacija je glavni razlog poraza.
Poraza je bilo i bice,sastavni su deo sporta,ali izgubiti bez pokazivanja emocija nije svojstveno Novaku.
Tako je i delovao na terenu.
I igra mu se i ne igra.
Ni traga od ljutnje kad pogresi,nijedna stisnuta pesnica kad dobije poen.
U mislima je bio negde daleko.
Los dan u kancelariji,OK,desi se svakom,idemo dalje.
Bitno je biti u najboljoj formi,kad je najvaznije.
GS-i,posebno RG i OI su prioritet.
Mastersa ima desetak godisnje,racunajuci i zavrsni,manje-vise nisu toliko bitni,jer vec ih ima 29. i na celu je liste!
Treba nekad i odmoriti,a nije lose ni za tenis u celini.
Vreme je da jednom neko drugi igra finale!

P.S.Zasluzena pobeda,ni krivog ni duznog,Veselog Jirzija!

Ranzo Taktičar

pre 8 godina

Ako je ovo taktički, taktika je vrhunska. Igrao sa pola gasa, žreb težak, nova podloga i nema potrebe da se nateže do ekstrema. Veseli ionako igrao vrhunski. Ako treba vratiti bodove, eto Madrida, polufinale puna kapa. Rim već može gas do daske pa šta bude, onda mala pauza, prva nedelja RG smanjenim intenzitetom i vrhunac snage bi trebalo da stigne u drugoj nedelji RG. Za one koji prate bodove, osvajanjem RG, uz polufinale Madrida, vratio bi se na oko 16500. Po meni, RG apsolutni cilj ove sezone i ako njega osvoji, što se mene kao navijača tiče, iako bih voleo zlato iz Brazila - sve i da ga ne bude, cilj sezone je ispunjen! Nole majstore - samo gazi!

Delboy

pre 8 godina

svaka cast...pokusao sve, nije islo, prihvatio poraz, mada bocka malo, cista savest, glava mirna...dobar si ti Nole!
naredni put bolje, spremnije, jace. idemo dalje.

Jocagomboca

pre 8 godina

Nole Veliki!!!!! Kada bi jedan drugi teniser rekao da je protivnik bio bolji i da je zasluzio pobedu!?!? To moze samo veliki covek!!!! Bravo Nole, uz tebe svim srcem, uvek!!!!

Kapetan Esid

pre 8 godina

E vala dobro je da si i ti izgubio već sam se zabrinuo da nisi covek nego masina. Salu na stranu totalno bezbolan poraz sto se poena i tabele tice, ali daleko veći utisak na mene ostavlja izjava posle meca, posle svih uspeha para i titula covek bi rekao da će novak da se ponasa kao neka primadona sto svetske zvezde cesto umeju, al on naprotiv reci hvale za protivnika bio bolji pobedio me nema tu price idemo dalje, jednom reciju car

2014

pre 8 godina

kada je objavio da ce igrati u Madridu, prvo sam pomislio puno je-MK,Madrid i Rim, i tek onda RG... ovako, taman, vrhunac forme na RG-u i to je to

nemanja

pre 8 godina

A sta ako Nole nije odigrao sa 100%, ne kazem da je pustio, ali niko ne razmislja da i sledece sezone Novak mora da brani bodove a u MK je uvek odlicno igrao. Sad mu 900 bodova ne znaci, odmorice se, a ima priliku u Madridu da sve nadoknadi, plus sledece godine sigurno osvaja bar 500 bodova u Monte Karlu? Zvuci dobro?

danix

pre 8 godina

Vec sam pisao da Novak,ako misli osvojiti RG,treba preskociti MC,igrati Madrid i preskociti Rim i tako da odmoran dodje u Paris.Zatim,odmor do Wimbledona,osvajanje istog,pa onda odmor do OI i uzimanje medalje i odmor do USO i osvajanje i tog turnira.
Novak je u MC dosao prije deset dana umoran i iscrpljen i trebao mu je duzi odmor a i valjda je trebalo i da uz odmor koji dan posveti svojoj porodici koju nije vidio jos od Melbourna jer,ne zaboravimo da Novak nije robot.
Dakle,ovogodisnji raspored nastupa na turnirima je promjenjen u odnosu na one iz proslih godina i mislim da je to jedini nacin da na velike turnire,posebno RG,dolazi maksimalno spreman.
Ne da sam zabrinut zbog ovog poraza nego mi je drago da su Novak i njegov strucni tim presli na ovaj drugi plan.
Srecno care,samo se ti dobro odmori pa cemo ponovo u nove radne pobjede.

RodDickJumkoMikiiIvan11223DINO

pre 8 godina

Regularan dan za svakoga, za normalne ljude, za sportiste, za Djokovica, i porazi su deo sporta i zivota. Samo za teske kompleksase je ovo nesto izuzetno i nesto euforicno, nesto cemu se jako raduju, a to govori pre svega o njima a ne o Djokovicu. Kakav to lowlife, kakav neostvareni frustrant treba da budes i da se radujes necijem porazu?

Cvetanka

pre 8 godina

Jedino sto je Veseli zaista odigrao jesu bile skracene lopte, sto je ocigledno bila spremljena taktika. Inace je limitiran teniser, prilicno trom i jednodimenzionalan.
Novak je igrao ocajno i bez ikakve pripreme za mec. Poraz je dosao u pravom trenutku, da se otrezni i da vidi da ne moze doveka da otaljava. Vec u Majamiju je bila tanka forma, ovo danas je najgori mec zadnjih godina

Nikola

pre 8 godina

Skidanje pritiska sa sledecih mnogo vaznijih meceva :)
opustite se i uzivajte u voznji :)
steta samo sto necemo Novaka malo vise gledat ove nedelje, ali i sledeci turnir je odma iz ugla :)
Pozdrav svima

Serdjo

pre 8 godina

Čim je najavio Madrid znao sam da će žrtvovati MC ili Rim. Čak će i Rim biti sa sličnim ishodom samo što će otići bar do trećeg kola. Pogledajte statistiku drugog seta koji je dobio! Čovek taktički igra svaki turnir. A zašto? Jer tako je u mogućnosti!

amsterdam

pre 8 godina

Srecno bilo majstore.Uzivaj sa suprugom i sincicem,lagano se spremaj za Madrid,i u nove pobede.Mozda mi je prvi put drago sto se mec zavrsio na ovakav nacin.Duga je sezona...

Observer

pre 8 godina

Jako lepe, slobodne i korektne izjave odnosno Novakova razmisljanja. Opet je pokazao svoj sampionski kalibar koji se najbolje ogleda uprav prilikom poraza. Veliki, veliki sampion je Novak, njegovi porazi to najbolje pokazuju. Velika radovanja njegovoh poklonika tek dolaze. Nije normalno stalno pobedjivati, ovo je samo dokaz koliko je Novak normalan, u tome je njegova najveca snaga.

Covek pre svega

pre 8 godina

Veliki i u porazu, to je pravi sampion i veliki covek pre svega... kada je Federer izjavio nekad ovako nesto posle poraza?! Pogotovo posle poraza od Novaka! A nasi ljubomorni balkanci dezurni pljuvaci, mogu samo da mu pljunu pod prozor i da umiru od ljubomore jer nisu na njegovom mestu... razumite Jumka i ostale male ljude, a sve bi dali da budu kao on...

Veljko

pre 8 godina

Пре ће да буде да нешто није у реду са твојом игром.
Већ неко време Новак дозвољава слабије рангираним играчима да буду бар равноправни против њега.
Као логичан след догодио се и данашњи пораз!
Новак већ неко време делује уморно,неспремно,безидејно.
Да ли је намерно "оборио"форму ,или је у питању нешто друго,сазнаћемо врло брзо.

Mikii

pre 8 godina

"Ne bih da umanjim pobedu protivnika koji je danas bio bolji. To je sve sto mogu da kazem". Rafael Nadal

Djokovic je fer plej igrac pa je morao da doda i to da je on igrao "veoma, veoma lose".

Nista vise ne bih dodavao.

Mix

pre 8 godina

Bice mi zao sto ce Veseli da izgubi sledeci mec,to je neka zla kob velikih pobeda,voleo bih da gresim,jer je igrao hrabro bas kad je trebalo,a Nole ide dalje,ne moze sve da se pobedi.

Davidoff

pre 8 godina

Mnogi misle da je ovo bezazlen poraz, ali nije...Sad teniseri iz vrha (TOP 20) kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...

Zoran

pre 8 godina

Mnogi misle da je ovo bezazlen poraz, ali nije...Sad teniseri iz vrha (TOP 20) kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...
(Davidoff, 13. april 2016 19:04)

I šta? Dosad teniseri iz vrha (TOP 20) protiv Novaka igrali sa svezanim nogama, šta li? Bože kako bezveznih zaključaka ima, mila majko...

Inače, drugi set je bio očigledan dokaz za pretpostavku da je u pitanju kalkulantska partija trenutno najboljeg. Glupo je bilo da se folira "stomačni virus", "šetao Stefana po parku" i slično. Jednostavno je izašao, igrao prvi i treći set sa 5-10% gasa, drugi sa oko 30% i to je to...

A koji je razlog da je tako postupio verovatno nikada nećemo saznati. Na kraju, i njegov apsolutno opušten izraz lica uz šeretski osmeh sve vreme i izostanak čuvenog, prilično bučnog "stenjanja" prilikom servisa ili jačih udaraca govori u prilog gornjoj pretpostavci.

Jovan

pre 8 godina

Sve je u glavi. Doslo je do prezasicenja plus promena podloge, prijace mu pauza u svakom slucaju. Novak je odigrao jedan od najlosijih meceva poslednjih godina, a ovaj mali ce porazom u sledecem kolu to i potvrditi.

Fostex

pre 8 godina

Pratim novaka i navijam za njega ali ovo sam ocekivao lose serve los ritern nije mu islo to se videlo ali i poraz je za sampiona sta god uradio ja te novace volim srecno u nastavku...

Rajko

pre 8 godina

Kaze da mu je potreban odmor? Tek je pocetak sezone. I prosle godine je imao ovo isto.Da li je Davis kup protiv Kazahstana razlog umora ili je u pitanju nesto drugi

da

pre 8 godina

Smekerski pustis da te posle svega dobije neko za koga niko nije cuo i to u prvom kolu,pa tek sad im nije dobro.Ovo je kad tad moralo da se desi i mislim da je najbolji moguci momenat.

Nebojša

pre 8 godina

Niko nije nepobediv to niko ni nije tvrdio ali ti si sigurno najbliži tome desio se peh pa šta dešava se nekad se igrač izvuče nekad ne svima su se dešavali loši dani kad ništa ne ide i Federeru i Nadalu a dešavalo se i onim igračima pre njih bitno je ustati i nastaviti dalje ja ne sumnjam da će tako i biti već u Madridu.

da

pre 8 godina

Kako je bio danas lep dan u monte karlu za tenis prosto milina gledati,želimo još takvih puno na šljaci pogotovo na RG
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr.Roddick, 13. april 2016 19:49) # Link komentara
Dovoljno je samo videti tvoj nick i sve jasno.

IGGY SPEED sweden

pre 8 godina

Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos ... i onda odmor do olimpijade.

Zvonko

pre 8 godina

Некако очекиван пораз. Меч је слутио на то. Без разочарења. Ноле је побеђивао у свим Мастерсима и у два Слема још од пораза у Синсинатију. Било би превише да фура и даље, уз ту огромну армију наоштрених тенисера да га победе.

dalekovidac

pre 8 godina

Ovo je lekcije za duzbenike koji se cinicno smeju za ubuduce da se nikad ne rugaju drugim sampionima kao sto Rafa,Rodzer pa donekle Marej jer svakom moze da se desi poraz od loseg rangiranog tenisera pa tako Novaku.

budva

pre 8 godina

I to je moralo da se desi, ništa strašno. Ponekad moraju i oni da se raduju kao one dve pokrupne, vremešne žene sa majicama u boji i obeležju švajcarske zastave. One su bile i pre kraja meča oduševljene predstojećim ishodom meča, upadajući u kadar kameri mahanjem ruku. Verovatno je sve to zbog punoće života koji žive. Nema razlike između ''civilizovanog'', ''kulturnog'' Zapada i ''divljeg'' Istoka, odnosno, preciznije, Balkana. Nikada nisam ni mislila drugačije.
Inače očekujem brz oporavak i nove pobede. Srećno Novak!

kompleksi su cudo

pre 8 godina

@ju ili jumko ili whatever

Ono sto je neverovatno je da ovakav "strucnjak" kao sto si ti, "vrsni poznavalac tenisa", "moralna i intelektualna gromada' umesto da bude npr. trener nekome od najboljih tenisera ili da i sam igra na turnirima i pobedjuje, bira da bude neki nocni cuvar za platu od 15,000 RSD ili da zivi kod mamice i krcka maminu penziju i da na svakih 5 minuta izbacuje nekakve "komentare". Kapiras da ti nije Djokovic kriv sto imas bedan i promasen zivot i da ti taj promaseni i bedni zivot nece biti bolji time sto ces na svakih 5 minuta da izbacis neku pljuvacinu?

ju

pre 8 godina

@Zoran
Prvi set je dokaz da poluamater moze da ga unistava a da Novak pritom osvoji samo DVA poena na protivnikov servis. To znaci da ovi iz vrha mogu da ga razbiju i da ce im ovaj podatak dati ogromno samopouzdanje. On se dugo muci sa prosecnim teniserima, sada je poceo i da gubi od njih. Nije on imao nikakav seretski osmeh nego mu se u ocima video strah. I nemoc. Vide svi da je on daleko od onog sto je bio i to ce svi gledati da iskoriste. Nema gise titula za njega ove sezone.

mrsukiflugnoju

pre 8 godina

(ju, 14. april 2016 00:52)

ovo baš u fazonu tro lo lo.
Lako je biti na tastaturi pametan, a da moraš da staviš svoje pare da nema više titula do kraja sezone, stavio bi ih? JE LI "STRUČNJAČE"?

No1e

pre 8 godina

Nole nisi u pravu, ovo nije nikakav dokaz, jer igrati tenis na sljaci je kao plivati na suvom. I jedan mali savet-otkazi Madrid i imas RG!

Picard

pre 8 godina

Hahahaha kako nemate pojma, sve je ovo taktika, malo da se smire strasti, da ne kidišu svi na njega kao mutavi. U Madridu će biti isto neko ispadanje oko polufinala, a RG onda BUUMM!

Đole

pre 8 godina

Ne znam da li je ovo taktički poraz, ali bolje što je odmah na početku. U svakom slučaju je trebalo da odabere Montekarlo ili Madrid, nikako oba, bar ne iz takmičarskih razloga. Finansijskih, možda.

teča rasa

pre 8 godina

...Sad teniseri... kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...
(Davidoff, 13. april 2016 19:04)

И? Као и до сада, схватиће да "џабе крече".

Davidoff

pre 8 godina

Mnogi misle da je ovo bezazlen poraz, ali nije...Sad teniseri iz vrha (TOP 20) kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...

Sinisa

pre 8 godina

Novak je kalkulisao u ovom mecu,jer ce igrati u Madridu gdje prosle godine nije igrao i tako moze opet povratiti 1000 poena koje je izgubio u Monte Karlu....Ja sam ubijednjen da Novak sada osvaja i Madrid,Rim i na kraju Rolan Garos.Zivi bili pa vidjeli.

Mikii

pre 8 godina

"Ne bih da umanjim pobedu protivnika koji je danas bio bolji. To je sve sto mogu da kazem". Rafael Nadal

Djokovic je fer plej igrac pa je morao da doda i to da je on igrao "veoma, veoma lose".

Nista vise ne bih dodavao.

Rajko

pre 8 godina

Kaze da mu je potreban odmor? Tek je pocetak sezone. I prosle godine je imao ovo isto.Da li je Davis kup protiv Kazahstana razlog umora ili je u pitanju nesto drugi

Veljko

pre 8 godina

Пре ће да буде да нешто није у реду са твојом игром.
Већ неко време Новак дозвољава слабије рангираним играчима да буду бар равноправни против њега.
Као логичан след догодио се и данашњи пораз!
Новак већ неко време делује уморно,неспремно,безидејно.
Да ли је намерно "оборио"форму ,или је у питању нешто друго,сазнаћемо врло брзо.

nemanja

pre 8 godina

A sta ako Nole nije odigrao sa 100%, ne kazem da je pustio, ali niko ne razmislja da i sledece sezone Novak mora da brani bodove a u MK je uvek odlicno igrao. Sad mu 900 bodova ne znaci, odmorice se, a ima priliku u Madridu da sve nadoknadi, plus sledece godine sigurno osvaja bar 500 bodova u Monte Karlu? Zvuci dobro?

ju

pre 8 godina

@Zoran
Prvi set je dokaz da poluamater moze da ga unistava a da Novak pritom osvoji samo DVA poena na protivnikov servis. To znaci da ovi iz vrha mogu da ga razbiju i da ce im ovaj podatak dati ogromno samopouzdanje. On se dugo muci sa prosecnim teniserima, sada je poceo i da gubi od njih. Nije on imao nikakav seretski osmeh nego mu se u ocima video strah. I nemoc. Vide svi da je on daleko od onog sto je bio i to ce svi gledati da iskoriste. Nema gise titula za njega ove sezone.

Miroslav,Negotin

pre 8 godina

Nole ja i moja porodica smo uz tebe i kad pobedjujes i kad gubis.Samo napred.Kad Noke pobedjuje onda je vanzemaljac , kad izgubi,onda drvlje i kamenje, mi smo Srbi takav narod i od toga leka nema ! ! !

Jocagomboca

pre 8 godina

Nole Veliki!!!!! Kada bi jedan drugi teniser rekao da je protivnik bio bolji i da je zasluzio pobedu!?!? To moze samo veliki covek!!!! Bravo Nole, uz tebe svim srcem, uvek!!!!

Mare,NS

pre 8 godina

Motivacija je glavni razlog poraza.
Poraza je bilo i bice,sastavni su deo sporta,ali izgubiti bez pokazivanja emocija nije svojstveno Novaku.
Tako je i delovao na terenu.
I igra mu se i ne igra.
Ni traga od ljutnje kad pogresi,nijedna stisnuta pesnica kad dobije poen.
U mislima je bio negde daleko.
Los dan u kancelariji,OK,desi se svakom,idemo dalje.
Bitno je biti u najboljoj formi,kad je najvaznije.
GS-i,posebno RG i OI su prioritet.
Mastersa ima desetak godisnje,racunajuci i zavrsni,manje-vise nisu toliko bitni,jer vec ih ima 29. i na celu je liste!
Treba nekad i odmoriti,a nije lose ni za tenis u celini.
Vreme je da jednom neko drugi igra finale!

P.S.Zasluzena pobeda,ni krivog ni duznog,Veselog Jirzija!

da

pre 8 godina

Kako je bio danas lep dan u monte karlu za tenis prosto milina gledati,želimo još takvih puno na šljaci pogotovo na RG
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr.Roddick, 13. april 2016 19:49) # Link komentara
Dovoljno je samo videti tvoj nick i sve jasno.

Cvetanka

pre 8 godina

Jedino sto je Veseli zaista odigrao jesu bile skracene lopte, sto je ocigledno bila spremljena taktika. Inace je limitiran teniser, prilicno trom i jednodimenzionalan.
Novak je igrao ocajno i bez ikakve pripreme za mec. Poraz je dosao u pravom trenutku, da se otrezni i da vidi da ne moze doveka da otaljava. Vec u Majamiju je bila tanka forma, ovo danas je najgori mec zadnjih godina

Covek pre svega

pre 8 godina

Veliki i u porazu, to je pravi sampion i veliki covek pre svega... kada je Federer izjavio nekad ovako nesto posle poraza?! Pogotovo posle poraza od Novaka! A nasi ljubomorni balkanci dezurni pljuvaci, mogu samo da mu pljunu pod prozor i da umiru od ljubomore jer nisu na njegovom mestu... razumite Jumka i ostale male ljude, a sve bi dali da budu kao on...

Serdjo

pre 8 godina

Čim je najavio Madrid znao sam da će žrtvovati MC ili Rim. Čak će i Rim biti sa sličnim ishodom samo što će otići bar do trećeg kola. Pogledajte statistiku drugog seta koji je dobio! Čovek taktički igra svaki turnir. A zašto? Jer tako je u mogućnosti!

danix

pre 8 godina

Vec sam pisao da Novak,ako misli osvojiti RG,treba preskociti MC,igrati Madrid i preskociti Rim i tako da odmoran dodje u Paris.Zatim,odmor do Wimbledona,osvajanje istog,pa onda odmor do OI i uzimanje medalje i odmor do USO i osvajanje i tog turnira.
Novak je u MC dosao prije deset dana umoran i iscrpljen i trebao mu je duzi odmor a i valjda je trebalo i da uz odmor koji dan posveti svojoj porodici koju nije vidio jos od Melbourna jer,ne zaboravimo da Novak nije robot.
Dakle,ovogodisnji raspored nastupa na turnirima je promjenjen u odnosu na one iz proslih godina i mislim da je to jedini nacin da na velike turnire,posebno RG,dolazi maksimalno spreman.
Ne da sam zabrinut zbog ovog poraza nego mi je drago da su Novak i njegov strucni tim presli na ovaj drugi plan.
Srecno care,samo se ti dobro odmori pa cemo ponovo u nove radne pobjede.

Delboy

pre 8 godina

svaka cast...pokusao sve, nije islo, prihvatio poraz, mada bocka malo, cista savest, glava mirna...dobar si ti Nole!
naredni put bolje, spremnije, jace. idemo dalje.

Zoran

pre 8 godina

Mnogi misle da je ovo bezazlen poraz, ali nije...Sad teniseri iz vrha (TOP 20) kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...
(Davidoff, 13. april 2016 19:04)

I šta? Dosad teniseri iz vrha (TOP 20) protiv Novaka igrali sa svezanim nogama, šta li? Bože kako bezveznih zaključaka ima, mila majko...

Inače, drugi set je bio očigledan dokaz za pretpostavku da je u pitanju kalkulantska partija trenutno najboljeg. Glupo je bilo da se folira "stomačni virus", "šetao Stefana po parku" i slično. Jednostavno je izašao, igrao prvi i treći set sa 5-10% gasa, drugi sa oko 30% i to je to...

A koji je razlog da je tako postupio verovatno nikada nećemo saznati. Na kraju, i njegov apsolutno opušten izraz lica uz šeretski osmeh sve vreme i izostanak čuvenog, prilično bučnog "stenjanja" prilikom servisa ili jačih udaraca govori u prilog gornjoj pretpostavci.

2014

pre 8 godina

kada je objavio da ce igrati u Madridu, prvo sam pomislio puno je-MK,Madrid i Rim, i tek onda RG... ovako, taman, vrhunac forme na RG-u i to je to

Observer

pre 8 godina

Jako lepe, slobodne i korektne izjave odnosno Novakova razmisljanja. Opet je pokazao svoj sampionski kalibar koji se najbolje ogleda uprav prilikom poraza. Veliki, veliki sampion je Novak, njegovi porazi to najbolje pokazuju. Velika radovanja njegovoh poklonika tek dolaze. Nije normalno stalno pobedjivati, ovo je samo dokaz koliko je Novak normalan, u tome je njegova najveca snaga.

Ranzo Taktičar

pre 8 godina

Ako je ovo taktički, taktika je vrhunska. Igrao sa pola gasa, žreb težak, nova podloga i nema potrebe da se nateže do ekstrema. Veseli ionako igrao vrhunski. Ako treba vratiti bodove, eto Madrida, polufinale puna kapa. Rim već može gas do daske pa šta bude, onda mala pauza, prva nedelja RG smanjenim intenzitetom i vrhunac snage bi trebalo da stigne u drugoj nedelji RG. Za one koji prate bodove, osvajanjem RG, uz polufinale Madrida, vratio bi se na oko 16500. Po meni, RG apsolutni cilj ove sezone i ako njega osvoji, što se mene kao navijača tiče, iako bih voleo zlato iz Brazila - sve i da ga ne bude, cilj sezone je ispunjen! Nole majstore - samo gazi!

Kapetan Esid

pre 8 godina

E vala dobro je da si i ti izgubio već sam se zabrinuo da nisi covek nego masina. Salu na stranu totalno bezbolan poraz sto se poena i tabele tice, ali daleko veći utisak na mene ostavlja izjava posle meca, posle svih uspeha para i titula covek bi rekao da će novak da se ponasa kao neka primadona sto svetske zvezde cesto umeju, al on naprotiv reci hvale za protivnika bio bolji pobedio me nema tu price idemo dalje, jednom reciju car

Mix

pre 8 godina

Bice mi zao sto ce Veseli da izgubi sledeci mec,to je neka zla kob velikih pobeda,voleo bih da gresim,jer je igrao hrabro bas kad je trebalo,a Nole ide dalje,ne moze sve da se pobedi.

IGGY SPEED sweden

pre 8 godina

Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos, Roland Garos ... i onda odmor do olimpijade.

Nikola

pre 8 godina

Skidanje pritiska sa sledecih mnogo vaznijih meceva :)
opustite se i uzivajte u voznji :)
steta samo sto necemo Novaka malo vise gledat ove nedelje, ali i sledeci turnir je odma iz ugla :)
Pozdrav svima

RodDickJumkoMikiiIvan11223DINO

pre 8 godina

Regularan dan za svakoga, za normalne ljude, za sportiste, za Djokovica, i porazi su deo sporta i zivota. Samo za teske kompleksase je ovo nesto izuzetno i nesto euforicno, nesto cemu se jako raduju, a to govori pre svega o njima a ne o Djokovicu. Kakav to lowlife, kakav neostvareni frustrant treba da budes i da se radujes necijem porazu?

da

pre 8 godina

Smekerski pustis da te posle svega dobije neko za koga niko nije cuo i to u prvom kolu,pa tek sad im nije dobro.Ovo je kad tad moralo da se desi i mislim da je najbolji moguci momenat.

amsterdam

pre 8 godina

Srecno bilo majstore.Uzivaj sa suprugom i sincicem,lagano se spremaj za Madrid,i u nove pobede.Mozda mi je prvi put drago sto se mec zavrsio na ovakav nacin.Duga je sezona...

Nebojša

pre 8 godina

Niko nije nepobediv to niko ni nije tvrdio ali ti si sigurno najbliži tome desio se peh pa šta dešava se nekad se igrač izvuče nekad ne svima su se dešavali loši dani kad ništa ne ide i Federeru i Nadalu a dešavalo se i onim igračima pre njih bitno je ustati i nastaviti dalje ja ne sumnjam da će tako i biti već u Madridu.

dalekovidac

pre 8 godina

Ovo je lekcije za duzbenike koji se cinicno smeju za ubuduce da se nikad ne rugaju drugim sampionima kao sto Rafa,Rodzer pa donekle Marej jer svakom moze da se desi poraz od loseg rangiranog tenisera pa tako Novaku.

kompleksi su cudo

pre 8 godina

@ju ili jumko ili whatever

Ono sto je neverovatno je da ovakav "strucnjak" kao sto si ti, "vrsni poznavalac tenisa", "moralna i intelektualna gromada' umesto da bude npr. trener nekome od najboljih tenisera ili da i sam igra na turnirima i pobedjuje, bira da bude neki nocni cuvar za platu od 15,000 RSD ili da zivi kod mamice i krcka maminu penziju i da na svakih 5 minuta izbacuje nekakve "komentare". Kapiras da ti nije Djokovic kriv sto imas bedan i promasen zivot i da ti taj promaseni i bedni zivot nece biti bolji time sto ces na svakih 5 minuta da izbacis neku pljuvacinu?

Jovan

pre 8 godina

Sve je u glavi. Doslo je do prezasicenja plus promena podloge, prijace mu pauza u svakom slucaju. Novak je odigrao jedan od najlosijih meceva poslednjih godina, a ovaj mali ce porazom u sledecem kolu to i potvrditi.

Fostex

pre 8 godina

Pratim novaka i navijam za njega ali ovo sam ocekivao lose serve los ritern nije mu islo to se videlo ali i poraz je za sampiona sta god uradio ja te novace volim srecno u nastavku...

Zvonko

pre 8 godina

Некако очекиван пораз. Меч је слутио на то. Без разочарења. Ноле је побеђивао у свим Мастерсима и у два Слема још од пораза у Синсинатију. Било би превише да фура и даље, уз ту огромну армију наоштрених тенисера да га победе.

Picard

pre 8 godina

Hahahaha kako nemate pojma, sve je ovo taktika, malo da se smire strasti, da ne kidišu svi na njega kao mutavi. U Madridu će biti isto neko ispadanje oko polufinala, a RG onda BUUMM!

Đole

pre 8 godina

Ne znam da li je ovo taktički poraz, ali bolje što je odmah na početku. U svakom slučaju je trebalo da odabere Montekarlo ili Madrid, nikako oba, bar ne iz takmičarskih razloga. Finansijskih, možda.

No1e

pre 8 godina

Nole nisi u pravu, ovo nije nikakav dokaz, jer igrati tenis na sljaci je kao plivati na suvom. I jedan mali savet-otkazi Madrid i imas RG!

budva

pre 8 godina

I to je moralo da se desi, ništa strašno. Ponekad moraju i oni da se raduju kao one dve pokrupne, vremešne žene sa majicama u boji i obeležju švajcarske zastave. One su bile i pre kraja meča oduševljene predstojećim ishodom meča, upadajući u kadar kameri mahanjem ruku. Verovatno je sve to zbog punoće života koji žive. Nema razlike između ''civilizovanog'', ''kulturnog'' Zapada i ''divljeg'' Istoka, odnosno, preciznije, Balkana. Nikada nisam ni mislila drugačije.
Inače očekujem brz oporavak i nove pobede. Srećno Novak!

mrsukiflugnoju

pre 8 godina

(ju, 14. april 2016 00:52)

ovo baš u fazonu tro lo lo.
Lako je biti na tastaturi pametan, a da moraš da staviš svoje pare da nema više titula do kraja sezone, stavio bi ih? JE LI "STRUČNJAČE"?

teča rasa

pre 8 godina

...Sad teniseri... kojima je samopouzdanje veoma malo protiv Đokovića zbog uzastopnih poraza, kada vide da je jedan Vesely pobjedio Đokovića drugačije će da igraju protiv njega...
(Davidoff, 13. april 2016 19:04)

И? Као и до сада, схватиће да "џабе крече".