Petak, 19.02.2016.

21:30

Španski klubovi bez konkurencije u Evropi – 5/5

Španski fudbalski klubovi još jednom su pokazali da su bez premca u Evropi i da je Primera daleko ispred ostalih liga.

Izvor: ÐN

Španski klubovi bez konkurencije u Evropi – 5/5 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

prosto

pre 8 godina

Kakav je mozak potreban da bi se napravila jednacina NAJBOGATIJI = NAJBOLJI ?!
Samo me zanima sta ce takvi mozgovi da kazu kad za 5 godina kineska liga bude najbogatija? Jel ce onda automatski biti i najjaca?
Najbolji su oni koji najbolje igraju fudbal! A zna se ko je to.
P.S. Kako bi izgledala Primera da iz nje izbacvimo sve strance, a kako Premijer? Ovi prvi bi bili na nivo Kalca, a ovi drugi na nivou Skotske.

facts

pre 8 godina

-Zadnjih 20 sampiona Premijer Lige (4 razlicita sampiona, 2 razlicita grada):
11 Mancester Junajted
4 Celsi London
3 Arsenal London
2 Mancester Siti
-Zadnjih 20 sampiona Primere (5, 4):
9 Barselona
6 Real Madrid
2 Valensija i Atletiko Madrid
1 Deportivo La Korunja
-Zadnjih 20 sampiona Bundeslige (6, 6):
12 Bajern Minhen
4 Borusija Dortmund
1 Kaizerslautern, Verder Bremen, Stutgart i Volfsburg
-Zadnjih 20 sampiona Serije A (5, 3):
9 Juventus Torino
5 Internacionale Milano
4 Milan
1 Lacio Rim i Roma
-Zadnjih 20 sampiona Lige 1 (10, 10):
7 Lion
3 PSZ
2 Monako, Bordo
1 Okser, Marsej, Lens, Lil, Nant, Monpelje.

antiDebil

pre 8 godina

antiDebil, 19. februar 2016 22:37)
Ti pricas o nekim ciframa i parama. Niko nije rekao da premijer liga nije najbogatija i najorganizovanija, to zaista jeste ali ovde nije rec o tome...
(Figo, 19. februar 2016 23:5

Naravno da je o tome rec ! Ako zaradjuju 3 puta vise para znaci da su kvalitetniji od ovih. Napisao sam, to ti je isto kao kada bi rekao da je poslednjih 10 godina Grcka liga u kosarci bila jaca od Spanske, Grci su osvojili nekih 5 Evroliga a Spanci 2. Dakle rec je o tome !
Kada bi recimo izbacili sve Engleze iz evropskih takmicenja nisam bas siguran koliko bi se oni nasekirali zbog toga, dok sam poprilicno siguran da kada bi se Spanci dobrano potresli kada bi njih izbacili...

realni

pre 8 godina

Spanska liga je najbolja vec godinama, to
ne vide samo skorojevici kojima englezi plasiraju svoj nasilni u kome su oni najbolji i od prosecnih igraca prave zvezde. A najbolji igrac vecine engleskih ekipa je dosao iz spanske lige samo sto simpatizeri engleske lige nisu culi za njega dok ne dodje na ostrvo, jer znaju za nekog nejsmita a ne znaju recimo za Konopljanku dok ne predje na ostrvo. Sevilja bi se u engleskoj borila za titulu. Tacka.

neutralni felsh

pre 8 godina

nije iznenadjenje sto je viljareal savladao napoli. viljareal je cetvrti u primeri, i opet igra onaj svoj stari "fleksibilni stil" po kome je i postao omiljen kod ljubitelja fudbala.

Coutinho

pre 8 godina

Bejl je bio igrac sezone u engleskoj pa je otisao u real posle njega suarez pa presao u barsu,pre njih ronaldo,dakle primera je sigurno najkvalitetnija liga ali zato sto se tice zanimljiosti nije ni do kolena premijer ligi,ovamo se zna unapred real ili barsa stim sto svakih 10-15 godina uskoci neko treci,dok kod engleza pre pocetka realno 5-6 klubova ima sanse za titulu i svako svakog moze da dobije.

Firga

pre 8 godina

Ujednacenost engleske lige proizilazi iz primitivnog i seljackog fudbala. Tu slifa imaju samo Arsenal i Totenhem. Sve ostalo je engleski fudbal u najgorem smislu.

Aca Znalac

pre 8 godina

Treba uvesti oštriju kontrolu za igrače iz španske lige. Nema šanse da sve pobede bez nekih stimulativnih sredstava, pa nisu oni sa planete X.

dzo

pre 8 godina

Realno je spanska liga najjaca na svetu.
(jaa, 19. februar 2016 21:35)

Ne vredi objasnjavati zasto se za Premier ligu prica da je najjaca liga. Druze, konkurencija, kvalitet utakmica.. Svake godine imas 4 ekipe koje se bore za titulu i dosta ekipa koje im kvare posao. U spaniji se zna, ako to nisu Real i Barsa onda je Atletiko.. i zato je Premier liga zanimljivija, ujednacenija, JACA.. Niko ne spori da su spanski klubovi bolji.. liga je neesto sasvim drugo

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Liga u kojoj se decenijama smenjuju dve ekipe na prvom i drugom mestu je u najmanju ruku dosadna. Ja lično uopšte ne gledam Primeru, ne gledam ni Nemce kad znam u prvom kolu da će Bajern biti prvi, kome to može biti zanimljivo? Znači Premijer i Kalčo i tačka.

Gorbachov

pre 8 godina

(antiDebil, 19. februar 2016 22:37)

:D Sine, pa sve to sto si napisao samo potvrdjuje da je Spanska liga bolja od Engleske. Sa troduplo manje para oni tamburaju Engleze gde ih stignu. Promasio si temu nacisto. Ovde se govori o rezultatima, a ne o tome koliko koja liga zaradjuje.

Gorbachov

pre 8 godina

(antiDebil, 19. februar 2016 22:37)

:D Sine, pa sve to sto si napisao samo potvrdjuje da je Spanska liga bolja od Engleske. Sa troduplo manje para oni tamburaju Engleze gde ih stignu. Promasio si temu nacisto. Ovde se govori o rezultatima, a ne o tome koliko koja liga zaradjuje.

4k4.Dex

pre 8 godina

Vi mozete sada kada je nemoguce reci da je engleska liga jaca pricati kako je "bolja", ali to je apsolutno nebitno i ne znaci nista onome ko voli i poznaje fudbal. Takodje price kao ovi ili oni ne igraju evropu su apsolutno smesne! Svi igraju i svi bi jako voleli da igraju evropu al nije to tako lako... to vam je kao kada neko ne prati fudbal pa kaze ja volim Ronalda Ili Mesija oni su mi omiljeni igraci, a vidis da o tome ne zna skoro nista ili vice jeste bio penal za barcu ili nije bio ako je sviran realu. To su u srbiji vecinom navijaci engleske lige koji pojma s fudbalom nemaju i nece ni imati dok god gledaju samo onu tempo ligu, jurnjavu za loptom ko u 5 osnovne. Jos jednom: samo se u evropi vidi kvalitet, sve ostalo je sarena laza

Donn

pre 8 godina

Trenutno se ne moze Engleska porediti sa Spanijom ali sto se tice LE pogledajte sa kakvim postavama izlaze Englezi a sa kakvim Spanci.Sevilja i Viljareal su igrali sa najjacom trenutnom postavom dok sue Totenhem i United igrali sa pola kadeta u ekipi.Ja jedino priznajem znacaj LS kao takmicenju i odmeravanju snaga i tu su Spanci trenutno bezprekorni.Ovo drugo takmicenje je smesno dovoljno je reci da je Napoli krenuo u utakmicu bez Insinjea i Higuaina.

maer

pre 8 godina

@antidebil

Brate ti si debil, i to onaj ultra, nenadj***v. Pa sta hoces s tim da kazes sto 20. klub u PL vise zaradjuje od atletika i valensije, alo pajseru, jel je zbog toga PL po tebi jaca, pa jedan totenhem za jedan prelazni rok skemba 100milki sto atletiko za 3 roka a gde su sparsi u evropi a gde atletiko? I to sto oni mnogo vise zaradjuju nego ovi iz primere, daj mi link tj pregled neke tekme iz PL u hd rezoluciji s oficijalnim kanalom? Jedan primer, kucaj na yt La Liga pa onda kucaj Premier i sve ce ti biti jasno zbog cega timovi u engleskoj imaju mnogo veci prihod od timova iz primere.

Platon

pre 8 godina

Ja kada bih bio fudbaler i kada bih mogao da biram da li cu da predjem u njukasl, levante, palermo ili hofenhajm itd. Bez razmisljanja bih otisao u Premijer ligu pa makar se taj klub borio za opstanak. Nekako meni kao posmatracu deluje kao da ta liga odise nekim prestizom i bila bi mi cast da budem deo nje. Puni stadioni, klubovi sa tradicijom, dobar fudbal, prenosi dve klase iznad ostalih... sve su to apekti zbog kojih je to po meni najbolja liga(i jedina koju pratim iz kola u kolo, i gde mogu da gledam sve ekipe). Tek posle po meni ide bundesliga koja mi se isto jako dopada zbog zanimljivog fudbala, atmosfere. I tek onda spanska koja je najkvalitetnija

Boxer

pre 8 godina

Zanimljivo je da Viljareal koji se ne smatra konkurentnim timom za titulu dobija Napoli koji je trenutno jedan od glavinh favorita za osvajanje svoje lige(i do skoro lider).. Toliko o razlici izmedju dve lige..

4k4.Dex

pre 8 godina

Ne mozete reci da je nesto bolje jer je ujednacenije. Ujednaceno je jos mnogo liga ali za njih niko ne kaze da ju bolje. Rezultati u evropi su jedino merilo kvaliteta kad se sudare timovi iz razlicitih liga, tu se vidi ko igra a ko je sarlatan za velike pare. Mogu oni u engleskoj da trce ko muve bez glave i da nabijaju tempo ali to je fydbal za siroke narodne mase a pravi ljubitelj fudbala nece nikad pre gledati englesku ligu nego spansku jer zna sta je pravu fudbal.

neko

pre 8 godina

Najbolja je liga ona koja zaradi globalno najviše novca od TV prava. Prvi su Englezi, druga je Liga Šampiona, a treća je Primera. Englezima se ne isplati financiski osvojiti LŠ, ali radi predstiža ga igraju. Barcelona i Real su zaradili manje novca 2015. od kluba kao Newcastle United, inače 18. klub u Premier ligi. Pa meni bi bila veća čast igrati u PL nego u Primeri. Primera je prema internetu popularnija u Španiji, Portugalu, Maroku, Argentini i Andori. Pa jedan Brazil više voli Engleze a najveće zvezde Brazila su igrale igraju u Španiji. Bundesliga je po meni bolja od Španaca, a Nemci su izvan Evrope jako malo popularni. Samo su u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu i Poljskoj prvi, a u Japanu su treći iza Engleza i domaćeg šampionata. Ne vredi se raspravljati ali ja sam argumentovao svoje mišljenje koje delim sa mnogim prijateljima.
(Nino, 19. februar 2016 22:33)

Dzaba Englezima pare, kada najbolji igraci igraju u Spaniji.

facts

pre 8 godina

Da iskopiram svoj danasnji komentar i ovde:
-Cak najmanje 3657 mogucih kombinacija lancanih pobeda ima u Primeri ove sezone (podatak iz 25.11.2015), sto znaci da ih ima i vise! Navescu 2 primera:
ove sezone u ligi, posle samo 12 kola:
Real Madrid 0-4 Barselona 1-2 Sevilja 1-2 Selta 1-5 Valensija 0-1 Espanjol 1-2 Sporting 0-3 Atletik 0-2 Eibar 0-2 Atletiko 0-1 Viljareal 0-1 Levante 0-3 Getafe 1-2 Granada 0-3 Sosijedad 0-2 Las Palmas 0-1 Rajo 1-3 Deportivo 0-2 Malaga 0-1 Betis 0-5 Real Madrid.
-Moze i ovako:
Sporting 1-0 Malaga 2-0 Deportivo 3-1 Rajo 2-0 Las Palmas 2-0 Sosijedad 2-0 Sevilja 5-0 Getafe 3-0 Levante 1-0 Viljareal 1-0 Atletiko 3-1 Eibar 5-1 Granada 2-0 Atletik 3-1 Valensija 5-1 Selta 4-1 Barselona 4-0 Real Madrid 6-0 Espanjol 3-1 Betis 2-1 Sporting.
-Ili:
Levante (20. na tabeli trenutno) je pobedio Viljareal (4), zatim Granada (19) je pobedjivala Atletik (7) i Sevilju (5), dok je Las Palmas (18) pobedjivao Seltu (8) i Sevilju (5), a Selta (8) je ubedljivo pobedila Barselonu (1).
Inace Eibar je trenutno na 6. mestu u spanskoj ligi sa 36 bodova (10-6-8), a Valensija 12. sa 28 bodova (6-10-8).

Figo

pre 8 godina

antiDebil, 19. februar 2016 22:37)
Ti pricas o nekim ciframa i parama. Niko nije rekao da premijer liga nije najbogatija i najorganizovanija, to zaista jeste ali ovde nije rec o tome...

Branko as.

pre 8 godina

Usao sam u diskusiju sa mojim do brim prijateljem iz Spaniel upravo zbog ovoga,jersey je on tvrdio da je Premier Liga losija od Primere!
Stoji da sure najkvalitetniji igraci trenutno u Primeri,pogotovo u tri vodeca kluba iste.Ali sta cemo sa ostalim klubovima koje tamburaju kako stignu ova trojka giganatal Spanskog fudbala!Pamtim vremena kad je Seria A bila takodje najbolja liga,upravo zbog igranja tada najboljih igraca u to vreme.PA Bundesliga Liga,takodje jedno vreme.Medjutim otkako se prema strancima otvorila Engleska,kvalitetni igraci preselili su se tamo,a zbog posecenosti na utakmicama ,jer za Engleze je fudbal ponekad Jace od religije,kvalitet lige,pidignut je na najveci nivo.Uostalom,neizvesnost cini ligu boljom,u Spanish Godin am a vladaju Real i Barsa,tu i tamo,ukljuci se Atletiko,Prema tome...zna se koja liga je jaca!

facts

pre 8 godina

-Redakciji B92 kao i ostalim komentatorima i znatizeljnicima zelim da porucim da mogu preko tvitera da pogledaju vesti, zanimljivosti, statistike i ostalog u vezi fudbala.
-Neki od njih su:
Pedro Martin (@pedritonumeros)
MisterChip (Alexis) (@2010MisterChip)
OptaJose (@OptaJose) - za Spanski fudbal (imate i na spanskom i na engleskom jeziku svaki tvit. Isto vazi i za ostale Opta-e)
OptaFranz (@OptaFranz) - za Nemacki
OptaPaolo (@OptaPaolo) - za Italijanski
OptaJoe (@OptaJoe) - za Engleski
OptaJean (@OptaJean) - za Francuski
Squawka Football (@Squawka)
WhoScored.com (@WhoScored)
Stats Zone (@StatsZone)
Infostrada Sports (@InfostradaLive).
-Tu su i tviter nalozi svakih od top 5 Evropskih liga.
-Pozdrav ljubiteljima fudbala :)

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

@Kako 5? Barca, Real, Atletico, Valencia, Sevilla, Villareal to je valjda 6 (mozda ima i vise)
(kaka, 19. februar 2016 21:41)
Procitaj prvo ceo tekst, pa pogledaj koji su to timovi igrali. A Barsa i Atletiko igraju sledece nedelje u LS, ukupno ih ima 7.
Inace, meni uopste nije iznenadjenje sto je Viljareal dobio Napoli, ko prati njihove meceve zna da imaju fenomenalno uigran tim, bez nekih velikih imena, ali mogu da pobede svakog (osim Barse koja ih je dobila 3:0, ali Barsa je trenutno nesto vise od svih ostalih), sto su i pokazali jer su pobedili i Real i Atletiko, Valensiju, Sevilju itd...

čanjak

pre 8 godina

krenimo redom: real dobio nikad lošiju romu,koja em što nema srece nema ni znanja. čelzi izgubio od zaista jakog psž-a,totenhem igrao u goste fiorentini,mancester nije svoj ove sezone,povrede....sevilja dobila fenomenalni molde hahaha. kapa dole viljarealu,ali napoliju oni nije prioeitet. liverpul muku muci sa povredama,takodje im nije zanimljivo,bilbao dobio očajni marsej,a valensija katastrofalni rapild. ako pogledate tabele onda će vam biti sve jasno: španska liga- rm 7 boda manje(3 na tabeli),viljareal 12(4),sevilja 20(5),bilbao 25(7),valensija 32 boda od prvoplasiranog(12). engleska-totenhem 2 boda(2 na tabeli),mancester 12(5),liverpul 15(8),čelzi 20(12).

Bree

pre 8 godina

Ja u Primeri mogu da odgledam samo Barselonu, Real, Sevilju, Valensiju i Atletiko, dok u PL mogu da gledam sve timove sa uzivanjem. Jesu spanci poslednjih godina dominantni u Evropi, ali sto se tice liga, ipak je po mom misljenju bolja PL. Englezima je vise cilj da osvoje PL, nego LS, jer je mnogo isplativije, LE da i ne pominjem. I reci cu jos ovo na kraju,o ukusima ne vredi raspravljat :)

kosmos

pre 8 godina

Poenta je što je top 10 timova iz Primere u top 30 timova na svetu, zato je liga najjača i najteže je osvojiti je jer je Barselona najteža moguća konkurencija u fudbalu.

Sarplaninec

pre 8 godina

Engleska liga je najujednacenija jer NIKO NEMA POJMA!
To ti je kao kad se tuku u nekom gradu po kvartovima,pa vise kvartova imaju siledzije i svi se tabaju medjusobno i interesantne su tuce.
Onda napuste grad i odu u neki velegrad i popiju batine da ih covek ne prepozna.
E taj velegrad su spanci za engleze.

Miska

pre 8 godina

Pre tri godine je gospodin Arsen Venger postavio odlicno pitanje novinarima pred mec sa Barselonom u 1/8 finala.
Koliko derbi utakmica odigra Barsa u toku sezone a koliko Arsenal?

Mare

pre 8 godina

I sledeće nedelje Barca i Atletico znači 7/7 :)
Zvezda bi izborila opstanak u Primeri,Partizan,Vojvodina i Čukarički bi igrali Segundu a preostalih naših 12 klubova su za 3. Špansku Ligu.

Nino

pre 8 godina

Najbolja je liga ona koja zaradi globalno najviše novca od TV prava. Prvi su Englezi, druga je Liga Šampiona, a treća je Primera. Englezima se ne isplati financiski osvojiti LŠ, ali radi predstiža ga igraju. Barcelona i Real su zaradili manje novca 2015. od kluba kao Newcastle United, inače 18. klub u Premier ligi. Pa meni bi bila veća čast igrati u PL nego u Primeri. Primera je prema internetu popularnija u Španiji, Portugalu, Maroku, Argentini i Andori. Pa jedan Brazil više voli Engleze a najveće zvezde Brazila su igrale igraju u Španiji. Bundesliga je po meni bolja od Španaca, a Nemci su izvan Evrope jako malo popularni. Samo su u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu i Poljskoj prvi, a u Japanu su treći iza Engleza i domaćeg šampionata. Ne vredi se raspravljati ali ja sam argumentovao svoje mišljenje koje delim sa mnogim prijateljima.

antiDebil

pre 8 godina

I opet ce neznalice reci Premier liga je najjaca...
(Marko, 19. februar 2016 21:53)

Premijer liga nije najjaca vec ubedljivo najjaca fudbalska liga u evropi !
To sto si ti lupio bi bilo isto kao kada bi rekao da je Grcka liga u kosarci jaca od Spanske.
20 klub u PL od tv prava dobija istu kolicinu para kao Atletiko Madrid i Valencija u Spaniji !

2,2 milijarde evra od tv prava dobiju timovi u PL za godinu dana, od toga prvi dobije 136 a poslednji na tabeli 89 miliona.
U Spaniji ukupno dobiju 617 miliona a od toga Penaldrid i Penalona dobiju po 140, Valencija i Atletiko po 42 a ovi ostali skupljaju mrvice od 12 do 29 miliona...
Sve je tu vise nego jasno !

elmaestro

pre 8 godina

Ali, ali PL je jača jer nema velike razlike u kvalitetu timova, znači zanimljivija je... Kakva logika Bože... Što je najgore, većina ljudi ovako razmišlja. Mada, pre bih rekao da je to kompleks jer Španci igraju taktički i na rezultat, a ovi idu levo desno ko muve bez glave. Ne kažem da je loša PL, i meni je zanimljivije da gledam PL od Primere(sem kad Barsa igra, nijedan tim u PL ne igra ni približno lepo kao Barsa), ali ljudi naučite razliku između JAČA i ZANIMLJIVIJA. Siguran sam da bi jedan tim kao što je Villareal ili Sevilla pobedio neki tim kao što je MU, možda i MC. United je 5. na tabeli u PL, Sevilla 5. u Primeri, pa sad vi vidite... O uspesima u evropskim takmičenjima zadnjih godina da ne pričamo.

djuka

pre 8 godina

Ne znam sto se i dalje rica o tome koja liga je jaca, zna se da spanska ima bolje i kvalitetnije klubove od engleske lige, ali je engleska ujednacenija, zanimljivija, gledanija, privlacnija za sponzore i po tome sveukuppno gledajuci je najbolja liga na svetu, iako su spanski klubovi kvalitetniji.

babina_greda

pre 8 godina

u Španjolskoj se daleko igra najjači nogomet, ali šljivi ti to kad je premier liga i dalje najzanimljivija i najizjednačnija liga iz godine u godinu. Premier

Lacio

pre 8 godina

Real pobeda, Viljareal pobeda, Sevilja pobeda, Bilbao pobeda, Valensija pobeda

Celzi poraz, Junajted poraz, Liverpul nereseno, Totenhem nereseno

englesko prvenstvo jace od spanskog??? hahahahahaha

pa u spanskom prvenstvu igraju najbolji fudbaleri sveta
plus oni sto igraju u Bajernu i PSG, dakle u top30 igraca sveta u ovom trenutku nijedan nema da je iz engleskog prvenstva, engleska liga je najlepsa za gledanje jer su podjednske ekipe, Lester na celu Engleske a kladim se da bi ih ovakva Valensija isamarala

Niksi

pre 8 godina

Englezi se izvlace na to sto je najzanimljivija. Ako je najzanimljivija ne znaci da je najjaca. Misle da ako se Lester bori za titulu da im je liga mnogo jaka. I u Francuskoj se desavalo da drugoligasi osvoje titulu pa sta onda ? Ja pratim vise Englesku ligu ali nervira me vise kada vidim da neki pricaju da je najjaca, svako svakoga moze da pobedi itd itd. Najbolja i najzanimljivija jeste, najjaca nije nikako.

djuka

pre 8 godina

Ne znam sto se i dalje rica o tome koja liga je jaca, zna se da spanska ima bolje i kvalitetnije klubove od engleske lige, ali je engleska ujednacenija, zanimljivija, gledanija, privlacnija za sponzore i po tome sveukuppno gledajuci je najbolja liga na svetu, iako su spanski klubovi kvalitetniji.

Niksi

pre 8 godina

Englezi se izvlace na to sto je najzanimljivija. Ako je najzanimljivija ne znaci da je najjaca. Misle da ako se Lester bori za titulu da im je liga mnogo jaka. I u Francuskoj se desavalo da drugoligasi osvoje titulu pa sta onda ? Ja pratim vise Englesku ligu ali nervira me vise kada vidim da neki pricaju da je najjaca, svako svakoga moze da pobedi itd itd. Najbolja i najzanimljivija jeste, najjaca nije nikako.

Lacio

pre 8 godina

Real pobeda, Viljareal pobeda, Sevilja pobeda, Bilbao pobeda, Valensija pobeda

Celzi poraz, Junajted poraz, Liverpul nereseno, Totenhem nereseno

englesko prvenstvo jace od spanskog??? hahahahahaha

pa u spanskom prvenstvu igraju najbolji fudbaleri sveta
plus oni sto igraju u Bajernu i PSG, dakle u top30 igraca sveta u ovom trenutku nijedan nema da je iz engleskog prvenstva, engleska liga je najlepsa za gledanje jer su podjednske ekipe, Lester na celu Engleske a kladim se da bi ih ovakva Valensija isamarala

elmaestro

pre 8 godina

Ali, ali PL je jača jer nema velike razlike u kvalitetu timova, znači zanimljivija je... Kakva logika Bože... Što je najgore, većina ljudi ovako razmišlja. Mada, pre bih rekao da je to kompleks jer Španci igraju taktički i na rezultat, a ovi idu levo desno ko muve bez glave. Ne kažem da je loša PL, i meni je zanimljivije da gledam PL od Primere(sem kad Barsa igra, nijedan tim u PL ne igra ni približno lepo kao Barsa), ali ljudi naučite razliku između JAČA i ZANIMLJIVIJA. Siguran sam da bi jedan tim kao što je Villareal ili Sevilla pobedio neki tim kao što je MU, možda i MC. United je 5. na tabeli u PL, Sevilla 5. u Primeri, pa sad vi vidite... O uspesima u evropskim takmičenjima zadnjih godina da ne pričamo.

neko

pre 8 godina

Najbolja je liga ona koja zaradi globalno najviše novca od TV prava. Prvi su Englezi, druga je Liga Šampiona, a treća je Primera. Englezima se ne isplati financiski osvojiti LŠ, ali radi predstiža ga igraju. Barcelona i Real su zaradili manje novca 2015. od kluba kao Newcastle United, inače 18. klub u Premier ligi. Pa meni bi bila veća čast igrati u PL nego u Primeri. Primera je prema internetu popularnija u Španiji, Portugalu, Maroku, Argentini i Andori. Pa jedan Brazil više voli Engleze a najveće zvezde Brazila su igrale igraju u Španiji. Bundesliga je po meni bolja od Španaca, a Nemci su izvan Evrope jako malo popularni. Samo su u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu i Poljskoj prvi, a u Japanu su treći iza Engleza i domaćeg šampionata. Ne vredi se raspravljati ali ja sam argumentovao svoje mišljenje koje delim sa mnogim prijateljima.
(Nino, 19. februar 2016 22:33)

Dzaba Englezima pare, kada najbolji igraci igraju u Spaniji.

Sarplaninec

pre 8 godina

Engleska liga je najujednacenija jer NIKO NEMA POJMA!
To ti je kao kad se tuku u nekom gradu po kvartovima,pa vise kvartova imaju siledzije i svi se tabaju medjusobno i interesantne su tuce.
Onda napuste grad i odu u neki velegrad i popiju batine da ih covek ne prepozna.
E taj velegrad su spanci za engleze.

Boxer

pre 8 godina

Zanimljivo je da Viljareal koji se ne smatra konkurentnim timom za titulu dobija Napoli koji je trenutno jedan od glavinh favorita za osvajanje svoje lige(i do skoro lider).. Toliko o razlici izmedju dve lige..

Figo

pre 8 godina

antiDebil, 19. februar 2016 22:37)
Ti pricas o nekim ciframa i parama. Niko nije rekao da premijer liga nije najbogatija i najorganizovanija, to zaista jeste ali ovde nije rec o tome...

4k4.Dex

pre 8 godina

Ne mozete reci da je nesto bolje jer je ujednacenije. Ujednaceno je jos mnogo liga ali za njih niko ne kaze da ju bolje. Rezultati u evropi su jedino merilo kvaliteta kad se sudare timovi iz razlicitih liga, tu se vidi ko igra a ko je sarlatan za velike pare. Mogu oni u engleskoj da trce ko muve bez glave i da nabijaju tempo ali to je fydbal za siroke narodne mase a pravi ljubitelj fudbala nece nikad pre gledati englesku ligu nego spansku jer zna sta je pravu fudbal.

babina_greda

pre 8 godina

u Španjolskoj se daleko igra najjači nogomet, ali šljivi ti to kad je premier liga i dalje najzanimljivija i najizjednačnija liga iz godine u godinu. Premier

kosmos

pre 8 godina

Poenta je što je top 10 timova iz Primere u top 30 timova na svetu, zato je liga najjača i najteže je osvojiti je jer je Barselona najteža moguća konkurencija u fudbalu.

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

@Kako 5? Barca, Real, Atletico, Valencia, Sevilla, Villareal to je valjda 6 (mozda ima i vise)
(kaka, 19. februar 2016 21:41)
Procitaj prvo ceo tekst, pa pogledaj koji su to timovi igrali. A Barsa i Atletiko igraju sledece nedelje u LS, ukupno ih ima 7.
Inace, meni uopste nije iznenadjenje sto je Viljareal dobio Napoli, ko prati njihove meceve zna da imaju fenomenalno uigran tim, bez nekih velikih imena, ali mogu da pobede svakog (osim Barse koja ih je dobila 3:0, ali Barsa je trenutno nesto vise od svih ostalih), sto su i pokazali jer su pobedili i Real i Atletiko, Valensiju, Sevilju itd...

facts

pre 8 godina

Da iskopiram svoj danasnji komentar i ovde:
-Cak najmanje 3657 mogucih kombinacija lancanih pobeda ima u Primeri ove sezone (podatak iz 25.11.2015), sto znaci da ih ima i vise! Navescu 2 primera:
ove sezone u ligi, posle samo 12 kola:
Real Madrid 0-4 Barselona 1-2 Sevilja 1-2 Selta 1-5 Valensija 0-1 Espanjol 1-2 Sporting 0-3 Atletik 0-2 Eibar 0-2 Atletiko 0-1 Viljareal 0-1 Levante 0-3 Getafe 1-2 Granada 0-3 Sosijedad 0-2 Las Palmas 0-1 Rajo 1-3 Deportivo 0-2 Malaga 0-1 Betis 0-5 Real Madrid.
-Moze i ovako:
Sporting 1-0 Malaga 2-0 Deportivo 3-1 Rajo 2-0 Las Palmas 2-0 Sosijedad 2-0 Sevilja 5-0 Getafe 3-0 Levante 1-0 Viljareal 1-0 Atletiko 3-1 Eibar 5-1 Granada 2-0 Atletik 3-1 Valensija 5-1 Selta 4-1 Barselona 4-0 Real Madrid 6-0 Espanjol 3-1 Betis 2-1 Sporting.
-Ili:
Levante (20. na tabeli trenutno) je pobedio Viljareal (4), zatim Granada (19) je pobedjivala Atletik (7) i Sevilju (5), dok je Las Palmas (18) pobedjivao Seltu (8) i Sevilju (5), a Selta (8) je ubedljivo pobedila Barselonu (1).
Inace Eibar je trenutno na 6. mestu u spanskoj ligi sa 36 bodova (10-6-8), a Valensija 12. sa 28 bodova (6-10-8).

Miska

pre 8 godina

Pre tri godine je gospodin Arsen Venger postavio odlicno pitanje novinarima pred mec sa Barselonom u 1/8 finala.
Koliko derbi utakmica odigra Barsa u toku sezone a koliko Arsenal?

facts

pre 8 godina

-Redakciji B92 kao i ostalim komentatorima i znatizeljnicima zelim da porucim da mogu preko tvitera da pogledaju vesti, zanimljivosti, statistike i ostalog u vezi fudbala.
-Neki od njih su:
Pedro Martin (@pedritonumeros)
MisterChip (Alexis) (@2010MisterChip)
OptaJose (@OptaJose) - za Spanski fudbal (imate i na spanskom i na engleskom jeziku svaki tvit. Isto vazi i za ostale Opta-e)
OptaFranz (@OptaFranz) - za Nemacki
OptaPaolo (@OptaPaolo) - za Italijanski
OptaJoe (@OptaJoe) - za Engleski
OptaJean (@OptaJean) - za Francuski
Squawka Football (@Squawka)
WhoScored.com (@WhoScored)
Stats Zone (@StatsZone)
Infostrada Sports (@InfostradaLive).
-Tu su i tviter nalozi svakih od top 5 Evropskih liga.
-Pozdrav ljubiteljima fudbala :)

antiDebil

pre 8 godina

I opet ce neznalice reci Premier liga je najjaca...
(Marko, 19. februar 2016 21:53)

Premijer liga nije najjaca vec ubedljivo najjaca fudbalska liga u evropi !
To sto si ti lupio bi bilo isto kao kada bi rekao da je Grcka liga u kosarci jaca od Spanske.
20 klub u PL od tv prava dobija istu kolicinu para kao Atletiko Madrid i Valencija u Spaniji !

2,2 milijarde evra od tv prava dobiju timovi u PL za godinu dana, od toga prvi dobije 136 a poslednji na tabeli 89 miliona.
U Spaniji ukupno dobiju 617 miliona a od toga Penaldrid i Penalona dobiju po 140, Valencija i Atletiko po 42 a ovi ostali skupljaju mrvice od 12 do 29 miliona...
Sve je tu vise nego jasno !

Coutinho

pre 8 godina

Bejl je bio igrac sezone u engleskoj pa je otisao u real posle njega suarez pa presao u barsu,pre njih ronaldo,dakle primera je sigurno najkvalitetnija liga ali zato sto se tice zanimljiosti nije ni do kolena premijer ligi,ovamo se zna unapred real ili barsa stim sto svakih 10-15 godina uskoci neko treci,dok kod engleza pre pocetka realno 5-6 klubova ima sanse za titulu i svako svakog moze da dobije.

Bree

pre 8 godina

Ja u Primeri mogu da odgledam samo Barselonu, Real, Sevilju, Valensiju i Atletiko, dok u PL mogu da gledam sve timove sa uzivanjem. Jesu spanci poslednjih godina dominantni u Evropi, ali sto se tice liga, ipak je po mom misljenju bolja PL. Englezima je vise cilj da osvoje PL, nego LS, jer je mnogo isplativije, LE da i ne pominjem. I reci cu jos ovo na kraju,o ukusima ne vredi raspravljat :)

Firga

pre 8 godina

Ujednacenost engleske lige proizilazi iz primitivnog i seljackog fudbala. Tu slifa imaju samo Arsenal i Totenhem. Sve ostalo je engleski fudbal u najgorem smislu.

realni

pre 8 godina

Spanska liga je najbolja vec godinama, to
ne vide samo skorojevici kojima englezi plasiraju svoj nasilni u kome su oni najbolji i od prosecnih igraca prave zvezde. A najbolji igrac vecine engleskih ekipa je dosao iz spanske lige samo sto simpatizeri engleske lige nisu culi za njega dok ne dodje na ostrvo, jer znaju za nekog nejsmita a ne znaju recimo za Konopljanku dok ne predje na ostrvo. Sevilja bi se u engleskoj borila za titulu. Tacka.

Mare

pre 8 godina

I sledeće nedelje Barca i Atletico znači 7/7 :)
Zvezda bi izborila opstanak u Primeri,Partizan,Vojvodina i Čukarički bi igrali Segundu a preostalih naših 12 klubova su za 3. Špansku Ligu.

Nino

pre 8 godina

Najbolja je liga ona koja zaradi globalno najviše novca od TV prava. Prvi su Englezi, druga je Liga Šampiona, a treća je Primera. Englezima se ne isplati financiski osvojiti LŠ, ali radi predstiža ga igraju. Barcelona i Real su zaradili manje novca 2015. od kluba kao Newcastle United, inače 18. klub u Premier ligi. Pa meni bi bila veća čast igrati u PL nego u Primeri. Primera je prema internetu popularnija u Španiji, Portugalu, Maroku, Argentini i Andori. Pa jedan Brazil više voli Engleze a najveće zvezde Brazila su igrale igraju u Španiji. Bundesliga je po meni bolja od Španaca, a Nemci su izvan Evrope jako malo popularni. Samo su u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu i Poljskoj prvi, a u Japanu su treći iza Engleza i domaćeg šampionata. Ne vredi se raspravljati ali ja sam argumentovao svoje mišljenje koje delim sa mnogim prijateljima.

Gorbachov

pre 8 godina

(antiDebil, 19. februar 2016 22:37)

:D Sine, pa sve to sto si napisao samo potvrdjuje da je Spanska liga bolja od Engleske. Sa troduplo manje para oni tamburaju Engleze gde ih stignu. Promasio si temu nacisto. Ovde se govori o rezultatima, a ne o tome koliko koja liga zaradjuje.

4k4.Dex

pre 8 godina

Vi mozete sada kada je nemoguce reci da je engleska liga jaca pricati kako je "bolja", ali to je apsolutno nebitno i ne znaci nista onome ko voli i poznaje fudbal. Takodje price kao ovi ili oni ne igraju evropu su apsolutno smesne! Svi igraju i svi bi jako voleli da igraju evropu al nije to tako lako... to vam je kao kada neko ne prati fudbal pa kaze ja volim Ronalda Ili Mesija oni su mi omiljeni igraci, a vidis da o tome ne zna skoro nista ili vice jeste bio penal za barcu ili nije bio ako je sviran realu. To su u srbiji vecinom navijaci engleske lige koji pojma s fudbalom nemaju i nece ni imati dok god gledaju samo onu tempo ligu, jurnjavu za loptom ko u 5 osnovne. Jos jednom: samo se u evropi vidi kvalitet, sve ostalo je sarena laza

Gorbachov

pre 8 godina

(antiDebil, 19. februar 2016 22:37)

:D Sine, pa sve to sto si napisao samo potvrdjuje da je Spanska liga bolja od Engleske. Sa troduplo manje para oni tamburaju Engleze gde ih stignu. Promasio si temu nacisto. Ovde se govori o rezultatima, a ne o tome koliko koja liga zaradjuje.

facts

pre 8 godina

-Zadnjih 20 sampiona Premijer Lige (4 razlicita sampiona, 2 razlicita grada):
11 Mancester Junajted
4 Celsi London
3 Arsenal London
2 Mancester Siti
-Zadnjih 20 sampiona Primere (5, 4):
9 Barselona
6 Real Madrid
2 Valensija i Atletiko Madrid
1 Deportivo La Korunja
-Zadnjih 20 sampiona Bundeslige (6, 6):
12 Bajern Minhen
4 Borusija Dortmund
1 Kaizerslautern, Verder Bremen, Stutgart i Volfsburg
-Zadnjih 20 sampiona Serije A (5, 3):
9 Juventus Torino
5 Internacionale Milano
4 Milan
1 Lacio Rim i Roma
-Zadnjih 20 sampiona Lige 1 (10, 10):
7 Lion
3 PSZ
2 Monako, Bordo
1 Okser, Marsej, Lens, Lil, Nant, Monpelje.

neutralni felsh

pre 8 godina

nije iznenadjenje sto je viljareal savladao napoli. viljareal je cetvrti u primeri, i opet igra onaj svoj stari "fleksibilni stil" po kome je i postao omiljen kod ljubitelja fudbala.

maer

pre 8 godina

@antidebil

Brate ti si debil, i to onaj ultra, nenadj***v. Pa sta hoces s tim da kazes sto 20. klub u PL vise zaradjuje od atletika i valensije, alo pajseru, jel je zbog toga PL po tebi jaca, pa jedan totenhem za jedan prelazni rok skemba 100milki sto atletiko za 3 roka a gde su sparsi u evropi a gde atletiko? I to sto oni mnogo vise zaradjuju nego ovi iz primere, daj mi link tj pregled neke tekme iz PL u hd rezoluciji s oficijalnim kanalom? Jedan primer, kucaj na yt La Liga pa onda kucaj Premier i sve ce ti biti jasno zbog cega timovi u engleskoj imaju mnogo veci prihod od timova iz primere.

Platon

pre 8 godina

Ja kada bih bio fudbaler i kada bih mogao da biram da li cu da predjem u njukasl, levante, palermo ili hofenhajm itd. Bez razmisljanja bih otisao u Premijer ligu pa makar se taj klub borio za opstanak. Nekako meni kao posmatracu deluje kao da ta liga odise nekim prestizom i bila bi mi cast da budem deo nje. Puni stadioni, klubovi sa tradicijom, dobar fudbal, prenosi dve klase iznad ostalih... sve su to apekti zbog kojih je to po meni najbolja liga(i jedina koju pratim iz kola u kolo, i gde mogu da gledam sve ekipe). Tek posle po meni ide bundesliga koja mi se isto jako dopada zbog zanimljivog fudbala, atmosfere. I tek onda spanska koja je najkvalitetnija

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Liga u kojoj se decenijama smenjuju dve ekipe na prvom i drugom mestu je u najmanju ruku dosadna. Ja lično uopšte ne gledam Primeru, ne gledam ni Nemce kad znam u prvom kolu da će Bajern biti prvi, kome to može biti zanimljivo? Znači Premijer i Kalčo i tačka.

Branko as.

pre 8 godina

Usao sam u diskusiju sa mojim do brim prijateljem iz Spaniel upravo zbog ovoga,jersey je on tvrdio da je Premier Liga losija od Primere!
Stoji da sure najkvalitetniji igraci trenutno u Primeri,pogotovo u tri vodeca kluba iste.Ali sta cemo sa ostalim klubovima koje tamburaju kako stignu ova trojka giganatal Spanskog fudbala!Pamtim vremena kad je Seria A bila takodje najbolja liga,upravo zbog igranja tada najboljih igraca u to vreme.PA Bundesliga Liga,takodje jedno vreme.Medjutim otkako se prema strancima otvorila Engleska,kvalitetni igraci preselili su se tamo,a zbog posecenosti na utakmicama ,jer za Engleze je fudbal ponekad Jace od religije,kvalitet lige,pidignut je na najveci nivo.Uostalom,neizvesnost cini ligu boljom,u Spanish Godin am a vladaju Real i Barsa,tu i tamo,ukljuci se Atletiko,Prema tome...zna se koja liga je jaca!

čanjak

pre 8 godina

krenimo redom: real dobio nikad lošiju romu,koja em što nema srece nema ni znanja. čelzi izgubio od zaista jakog psž-a,totenhem igrao u goste fiorentini,mancester nije svoj ove sezone,povrede....sevilja dobila fenomenalni molde hahaha. kapa dole viljarealu,ali napoliju oni nije prioeitet. liverpul muku muci sa povredama,takodje im nije zanimljivo,bilbao dobio očajni marsej,a valensija katastrofalni rapild. ako pogledate tabele onda će vam biti sve jasno: španska liga- rm 7 boda manje(3 na tabeli),viljareal 12(4),sevilja 20(5),bilbao 25(7),valensija 32 boda od prvoplasiranog(12). engleska-totenhem 2 boda(2 na tabeli),mancester 12(5),liverpul 15(8),čelzi 20(12).

dzo

pre 8 godina

Realno je spanska liga najjaca na svetu.
(jaa, 19. februar 2016 21:35)

Ne vredi objasnjavati zasto se za Premier ligu prica da je najjaca liga. Druze, konkurencija, kvalitet utakmica.. Svake godine imas 4 ekipe koje se bore za titulu i dosta ekipa koje im kvare posao. U spaniji se zna, ako to nisu Real i Barsa onda je Atletiko.. i zato je Premier liga zanimljivija, ujednacenija, JACA.. Niko ne spori da su spanski klubovi bolji.. liga je neesto sasvim drugo

prosto

pre 8 godina

Kakav je mozak potreban da bi se napravila jednacina NAJBOGATIJI = NAJBOLJI ?!
Samo me zanima sta ce takvi mozgovi da kazu kad za 5 godina kineska liga bude najbogatija? Jel ce onda automatski biti i najjaca?
Najbolji su oni koji najbolje igraju fudbal! A zna se ko je to.
P.S. Kako bi izgledala Primera da iz nje izbacvimo sve strance, a kako Premijer? Ovi prvi bi bili na nivo Kalca, a ovi drugi na nivou Skotske.

Donn

pre 8 godina

Trenutno se ne moze Engleska porediti sa Spanijom ali sto se tice LE pogledajte sa kakvim postavama izlaze Englezi a sa kakvim Spanci.Sevilja i Viljareal su igrali sa najjacom trenutnom postavom dok sue Totenhem i United igrali sa pola kadeta u ekipi.Ja jedino priznajem znacaj LS kao takmicenju i odmeravanju snaga i tu su Spanci trenutno bezprekorni.Ovo drugo takmicenje je smesno dovoljno je reci da je Napoli krenuo u utakmicu bez Insinjea i Higuaina.

antiDebil

pre 8 godina

antiDebil, 19. februar 2016 22:37)
Ti pricas o nekim ciframa i parama. Niko nije rekao da premijer liga nije najbogatija i najorganizovanija, to zaista jeste ali ovde nije rec o tome...
(Figo, 19. februar 2016 23:5

Naravno da je o tome rec ! Ako zaradjuju 3 puta vise para znaci da su kvalitetniji od ovih. Napisao sam, to ti je isto kao kada bi rekao da je poslednjih 10 godina Grcka liga u kosarci bila jaca od Spanske, Grci su osvojili nekih 5 Evroliga a Spanci 2. Dakle rec je o tome !
Kada bi recimo izbacili sve Engleze iz evropskih takmicenja nisam bas siguran koliko bi se oni nasekirali zbog toga, dok sam poprilicno siguran da kada bi se Spanci dobrano potresli kada bi njih izbacili...

Aca Znalac

pre 8 godina

Treba uvesti oštriju kontrolu za igrače iz španske lige. Nema šanse da sve pobede bez nekih stimulativnih sredstava, pa nisu oni sa planete X.

čanjak

pre 8 godina

krenimo redom: real dobio nikad lošiju romu,koja em što nema srece nema ni znanja. čelzi izgubio od zaista jakog psž-a,totenhem igrao u goste fiorentini,mancester nije svoj ove sezone,povrede....sevilja dobila fenomenalni molde hahaha. kapa dole viljarealu,ali napoliju oni nije prioeitet. liverpul muku muci sa povredama,takodje im nije zanimljivo,bilbao dobio očajni marsej,a valensija katastrofalni rapild. ako pogledate tabele onda će vam biti sve jasno: španska liga- rm 7 boda manje(3 na tabeli),viljareal 12(4),sevilja 20(5),bilbao 25(7),valensija 32 boda od prvoplasiranog(12). engleska-totenhem 2 boda(2 na tabeli),mancester 12(5),liverpul 15(8),čelzi 20(12).

Miska

pre 8 godina

Pre tri godine je gospodin Arsen Venger postavio odlicno pitanje novinarima pred mec sa Barselonom u 1/8 finala.
Koliko derbi utakmica odigra Barsa u toku sezone a koliko Arsenal?

antiDebil

pre 8 godina

I opet ce neznalice reci Premier liga je najjaca...
(Marko, 19. februar 2016 21:53)

Premijer liga nije najjaca vec ubedljivo najjaca fudbalska liga u evropi !
To sto si ti lupio bi bilo isto kao kada bi rekao da je Grcka liga u kosarci jaca od Spanske.
20 klub u PL od tv prava dobija istu kolicinu para kao Atletiko Madrid i Valencija u Spaniji !

2,2 milijarde evra od tv prava dobiju timovi u PL za godinu dana, od toga prvi dobije 136 a poslednji na tabeli 89 miliona.
U Spaniji ukupno dobiju 617 miliona a od toga Penaldrid i Penalona dobiju po 140, Valencija i Atletiko po 42 a ovi ostali skupljaju mrvice od 12 do 29 miliona...
Sve je tu vise nego jasno !

Nino

pre 8 godina

Najbolja je liga ona koja zaradi globalno najviše novca od TV prava. Prvi su Englezi, druga je Liga Šampiona, a treća je Primera. Englezima se ne isplati financiski osvojiti LŠ, ali radi predstiža ga igraju. Barcelona i Real su zaradili manje novca 2015. od kluba kao Newcastle United, inače 18. klub u Premier ligi. Pa meni bi bila veća čast igrati u PL nego u Primeri. Primera je prema internetu popularnija u Španiji, Portugalu, Maroku, Argentini i Andori. Pa jedan Brazil više voli Engleze a najveće zvezde Brazila su igrale igraju u Španiji. Bundesliga je po meni bolja od Španaca, a Nemci su izvan Evrope jako malo popularni. Samo su u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu i Poljskoj prvi, a u Japanu su treći iza Engleza i domaćeg šampionata. Ne vredi se raspravljati ali ja sam argumentovao svoje mišljenje koje delim sa mnogim prijateljima.

Branko as.

pre 8 godina

Usao sam u diskusiju sa mojim do brim prijateljem iz Spaniel upravo zbog ovoga,jersey je on tvrdio da je Premier Liga losija od Primere!
Stoji da sure najkvalitetniji igraci trenutno u Primeri,pogotovo u tri vodeca kluba iste.Ali sta cemo sa ostalim klubovima koje tamburaju kako stignu ova trojka giganatal Spanskog fudbala!Pamtim vremena kad je Seria A bila takodje najbolja liga,upravo zbog igranja tada najboljih igraca u to vreme.PA Bundesliga Liga,takodje jedno vreme.Medjutim otkako se prema strancima otvorila Engleska,kvalitetni igraci preselili su se tamo,a zbog posecenosti na utakmicama ,jer za Engleze je fudbal ponekad Jace od religije,kvalitet lige,pidignut je na najveci nivo.Uostalom,neizvesnost cini ligu boljom,u Spanish Godin am a vladaju Real i Barsa,tu i tamo,ukljuci se Atletiko,Prema tome...zna se koja liga je jaca!

Bree

pre 8 godina

Ja u Primeri mogu da odgledam samo Barselonu, Real, Sevilju, Valensiju i Atletiko, dok u PL mogu da gledam sve timove sa uzivanjem. Jesu spanci poslednjih godina dominantni u Evropi, ali sto se tice liga, ipak je po mom misljenju bolja PL. Englezima je vise cilj da osvoje PL, nego LS, jer je mnogo isplativije, LE da i ne pominjem. I reci cu jos ovo na kraju,o ukusima ne vredi raspravljat :)

djuka

pre 8 godina

Ne znam sto se i dalje rica o tome koja liga je jaca, zna se da spanska ima bolje i kvalitetnije klubove od engleske lige, ali je engleska ujednacenija, zanimljivija, gledanija, privlacnija za sponzore i po tome sveukuppno gledajuci je najbolja liga na svetu, iako su spanski klubovi kvalitetniji.

Lacio

pre 8 godina

Real pobeda, Viljareal pobeda, Sevilja pobeda, Bilbao pobeda, Valensija pobeda

Celzi poraz, Junajted poraz, Liverpul nereseno, Totenhem nereseno

englesko prvenstvo jace od spanskog??? hahahahahaha

pa u spanskom prvenstvu igraju najbolji fudbaleri sveta
plus oni sto igraju u Bajernu i PSG, dakle u top30 igraca sveta u ovom trenutku nijedan nema da je iz engleskog prvenstva, engleska liga je najlepsa za gledanje jer su podjednske ekipe, Lester na celu Engleske a kladim se da bi ih ovakva Valensija isamarala

Niksi

pre 8 godina

Englezi se izvlace na to sto je najzanimljivija. Ako je najzanimljivija ne znaci da je najjaca. Misle da ako se Lester bori za titulu da im je liga mnogo jaka. I u Francuskoj se desavalo da drugoligasi osvoje titulu pa sta onda ? Ja pratim vise Englesku ligu ali nervira me vise kada vidim da neki pricaju da je najjaca, svako svakoga moze da pobedi itd itd. Najbolja i najzanimljivija jeste, najjaca nije nikako.

elmaestro

pre 8 godina

Ali, ali PL je jača jer nema velike razlike u kvalitetu timova, znači zanimljivija je... Kakva logika Bože... Što je najgore, većina ljudi ovako razmišlja. Mada, pre bih rekao da je to kompleks jer Španci igraju taktički i na rezultat, a ovi idu levo desno ko muve bez glave. Ne kažem da je loša PL, i meni je zanimljivije da gledam PL od Primere(sem kad Barsa igra, nijedan tim u PL ne igra ni približno lepo kao Barsa), ali ljudi naučite razliku između JAČA i ZANIMLJIVIJA. Siguran sam da bi jedan tim kao što je Villareal ili Sevilla pobedio neki tim kao što je MU, možda i MC. United je 5. na tabeli u PL, Sevilla 5. u Primeri, pa sad vi vidite... O uspesima u evropskim takmičenjima zadnjih godina da ne pričamo.

Mare

pre 8 godina

I sledeće nedelje Barca i Atletico znači 7/7 :)
Zvezda bi izborila opstanak u Primeri,Partizan,Vojvodina i Čukarički bi igrali Segundu a preostalih naših 12 klubova su za 3. Špansku Ligu.

dzo

pre 8 godina

Realno je spanska liga najjaca na svetu.
(jaa, 19. februar 2016 21:35)

Ne vredi objasnjavati zasto se za Premier ligu prica da je najjaca liga. Druze, konkurencija, kvalitet utakmica.. Svake godine imas 4 ekipe koje se bore za titulu i dosta ekipa koje im kvare posao. U spaniji se zna, ako to nisu Real i Barsa onda je Atletiko.. i zato je Premier liga zanimljivija, ujednacenija, JACA.. Niko ne spori da su spanski klubovi bolji.. liga je neesto sasvim drugo

babina_greda

pre 8 godina

u Španjolskoj se daleko igra najjači nogomet, ali šljivi ti to kad je premier liga i dalje najzanimljivija i najizjednačnija liga iz godine u godinu. Premier

antiDebil

pre 8 godina

antiDebil, 19. februar 2016 22:37)
Ti pricas o nekim ciframa i parama. Niko nije rekao da premijer liga nije najbogatija i najorganizovanija, to zaista jeste ali ovde nije rec o tome...
(Figo, 19. februar 2016 23:5

Naravno da je o tome rec ! Ako zaradjuju 3 puta vise para znaci da su kvalitetniji od ovih. Napisao sam, to ti je isto kao kada bi rekao da je poslednjih 10 godina Grcka liga u kosarci bila jaca od Spanske, Grci su osvojili nekih 5 Evroliga a Spanci 2. Dakle rec je o tome !
Kada bi recimo izbacili sve Engleze iz evropskih takmicenja nisam bas siguran koliko bi se oni nasekirali zbog toga, dok sam poprilicno siguran da kada bi se Spanci dobrano potresli kada bi njih izbacili...

Aca Znalac

pre 8 godina

Treba uvesti oštriju kontrolu za igrače iz španske lige. Nema šanse da sve pobede bez nekih stimulativnih sredstava, pa nisu oni sa planete X.

neko

pre 8 godina

Najbolja je liga ona koja zaradi globalno najviše novca od TV prava. Prvi su Englezi, druga je Liga Šampiona, a treća je Primera. Englezima se ne isplati financiski osvojiti LŠ, ali radi predstiža ga igraju. Barcelona i Real su zaradili manje novca 2015. od kluba kao Newcastle United, inače 18. klub u Premier ligi. Pa meni bi bila veća čast igrati u PL nego u Primeri. Primera je prema internetu popularnija u Španiji, Portugalu, Maroku, Argentini i Andori. Pa jedan Brazil više voli Engleze a najveće zvezde Brazila su igrale igraju u Španiji. Bundesliga je po meni bolja od Španaca, a Nemci su izvan Evrope jako malo popularni. Samo su u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu i Poljskoj prvi, a u Japanu su treći iza Engleza i domaćeg šampionata. Ne vredi se raspravljati ali ja sam argumentovao svoje mišljenje koje delim sa mnogim prijateljima.
(Nino, 19. februar 2016 22:33)

Dzaba Englezima pare, kada najbolji igraci igraju u Spaniji.

Sarplaninec

pre 8 godina

Engleska liga je najujednacenija jer NIKO NEMA POJMA!
To ti je kao kad se tuku u nekom gradu po kvartovima,pa vise kvartova imaju siledzije i svi se tabaju medjusobno i interesantne su tuce.
Onda napuste grad i odu u neki velegrad i popiju batine da ih covek ne prepozna.
E taj velegrad su spanci za engleze.

4k4.Dex

pre 8 godina

Ne mozete reci da je nesto bolje jer je ujednacenije. Ujednaceno je jos mnogo liga ali za njih niko ne kaze da ju bolje. Rezultati u evropi su jedino merilo kvaliteta kad se sudare timovi iz razlicitih liga, tu se vidi ko igra a ko je sarlatan za velike pare. Mogu oni u engleskoj da trce ko muve bez glave i da nabijaju tempo ali to je fydbal za siroke narodne mase a pravi ljubitelj fudbala nece nikad pre gledati englesku ligu nego spansku jer zna sta je pravu fudbal.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Liga u kojoj se decenijama smenjuju dve ekipe na prvom i drugom mestu je u najmanju ruku dosadna. Ja lično uopšte ne gledam Primeru, ne gledam ni Nemce kad znam u prvom kolu da će Bajern biti prvi, kome to može biti zanimljivo? Znači Premijer i Kalčo i tačka.

Donn

pre 8 godina

Trenutno se ne moze Engleska porediti sa Spanijom ali sto se tice LE pogledajte sa kakvim postavama izlaze Englezi a sa kakvim Spanci.Sevilja i Viljareal su igrali sa najjacom trenutnom postavom dok sue Totenhem i United igrali sa pola kadeta u ekipi.Ja jedino priznajem znacaj LS kao takmicenju i odmeravanju snaga i tu su Spanci trenutno bezprekorni.Ovo drugo takmicenje je smesno dovoljno je reci da je Napoli krenuo u utakmicu bez Insinjea i Higuaina.

Boxer

pre 8 godina

Zanimljivo je da Viljareal koji se ne smatra konkurentnim timom za titulu dobija Napoli koji je trenutno jedan od glavinh favorita za osvajanje svoje lige(i do skoro lider).. Toliko o razlici izmedju dve lige..

facts

pre 8 godina

Da iskopiram svoj danasnji komentar i ovde:
-Cak najmanje 3657 mogucih kombinacija lancanih pobeda ima u Primeri ove sezone (podatak iz 25.11.2015), sto znaci da ih ima i vise! Navescu 2 primera:
ove sezone u ligi, posle samo 12 kola:
Real Madrid 0-4 Barselona 1-2 Sevilja 1-2 Selta 1-5 Valensija 0-1 Espanjol 1-2 Sporting 0-3 Atletik 0-2 Eibar 0-2 Atletiko 0-1 Viljareal 0-1 Levante 0-3 Getafe 1-2 Granada 0-3 Sosijedad 0-2 Las Palmas 0-1 Rajo 1-3 Deportivo 0-2 Malaga 0-1 Betis 0-5 Real Madrid.
-Moze i ovako:
Sporting 1-0 Malaga 2-0 Deportivo 3-1 Rajo 2-0 Las Palmas 2-0 Sosijedad 2-0 Sevilja 5-0 Getafe 3-0 Levante 1-0 Viljareal 1-0 Atletiko 3-1 Eibar 5-1 Granada 2-0 Atletik 3-1 Valensija 5-1 Selta 4-1 Barselona 4-0 Real Madrid 6-0 Espanjol 3-1 Betis 2-1 Sporting.
-Ili:
Levante (20. na tabeli trenutno) je pobedio Viljareal (4), zatim Granada (19) je pobedjivala Atletik (7) i Sevilju (5), dok je Las Palmas (18) pobedjivao Seltu (8) i Sevilju (5), a Selta (8) je ubedljivo pobedila Barselonu (1).
Inace Eibar je trenutno na 6. mestu u spanskoj ligi sa 36 bodova (10-6-8), a Valensija 12. sa 28 bodova (6-10-8).

kosmos

pre 8 godina

Poenta je što je top 10 timova iz Primere u top 30 timova na svetu, zato je liga najjača i najteže je osvojiti je jer je Barselona najteža moguća konkurencija u fudbalu.

Platon

pre 8 godina

Ja kada bih bio fudbaler i kada bih mogao da biram da li cu da predjem u njukasl, levante, palermo ili hofenhajm itd. Bez razmisljanja bih otisao u Premijer ligu pa makar se taj klub borio za opstanak. Nekako meni kao posmatracu deluje kao da ta liga odise nekim prestizom i bila bi mi cast da budem deo nje. Puni stadioni, klubovi sa tradicijom, dobar fudbal, prenosi dve klase iznad ostalih... sve su to apekti zbog kojih je to po meni najbolja liga(i jedina koju pratim iz kola u kolo, i gde mogu da gledam sve ekipe). Tek posle po meni ide bundesliga koja mi se isto jako dopada zbog zanimljivog fudbala, atmosfere. I tek onda spanska koja je najkvalitetnija

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

@Kako 5? Barca, Real, Atletico, Valencia, Sevilla, Villareal to je valjda 6 (mozda ima i vise)
(kaka, 19. februar 2016 21:41)
Procitaj prvo ceo tekst, pa pogledaj koji su to timovi igrali. A Barsa i Atletiko igraju sledece nedelje u LS, ukupno ih ima 7.
Inace, meni uopste nije iznenadjenje sto je Viljareal dobio Napoli, ko prati njihove meceve zna da imaju fenomenalno uigran tim, bez nekih velikih imena, ali mogu da pobede svakog (osim Barse koja ih je dobila 3:0, ali Barsa je trenutno nesto vise od svih ostalih), sto su i pokazali jer su pobedili i Real i Atletiko, Valensiju, Sevilju itd...

Firga

pre 8 godina

Ujednacenost engleske lige proizilazi iz primitivnog i seljackog fudbala. Tu slifa imaju samo Arsenal i Totenhem. Sve ostalo je engleski fudbal u najgorem smislu.

Coutinho

pre 8 godina

Bejl je bio igrac sezone u engleskoj pa je otisao u real posle njega suarez pa presao u barsu,pre njih ronaldo,dakle primera je sigurno najkvalitetnija liga ali zato sto se tice zanimljiosti nije ni do kolena premijer ligi,ovamo se zna unapred real ili barsa stim sto svakih 10-15 godina uskoci neko treci,dok kod engleza pre pocetka realno 5-6 klubova ima sanse za titulu i svako svakog moze da dobije.

realni

pre 8 godina

Spanska liga je najbolja vec godinama, to
ne vide samo skorojevici kojima englezi plasiraju svoj nasilni u kome su oni najbolji i od prosecnih igraca prave zvezde. A najbolji igrac vecine engleskih ekipa je dosao iz spanske lige samo sto simpatizeri engleske lige nisu culi za njega dok ne dodje na ostrvo, jer znaju za nekog nejsmita a ne znaju recimo za Konopljanku dok ne predje na ostrvo. Sevilja bi se u engleskoj borila za titulu. Tacka.

facts

pre 8 godina

-Redakciji B92 kao i ostalim komentatorima i znatizeljnicima zelim da porucim da mogu preko tvitera da pogledaju vesti, zanimljivosti, statistike i ostalog u vezi fudbala.
-Neki od njih su:
Pedro Martin (@pedritonumeros)
MisterChip (Alexis) (@2010MisterChip)
OptaJose (@OptaJose) - za Spanski fudbal (imate i na spanskom i na engleskom jeziku svaki tvit. Isto vazi i za ostale Opta-e)
OptaFranz (@OptaFranz) - za Nemacki
OptaPaolo (@OptaPaolo) - za Italijanski
OptaJoe (@OptaJoe) - za Engleski
OptaJean (@OptaJean) - za Francuski
Squawka Football (@Squawka)
WhoScored.com (@WhoScored)
Stats Zone (@StatsZone)
Infostrada Sports (@InfostradaLive).
-Tu su i tviter nalozi svakih od top 5 Evropskih liga.
-Pozdrav ljubiteljima fudbala :)

maer

pre 8 godina

@antidebil

Brate ti si debil, i to onaj ultra, nenadj***v. Pa sta hoces s tim da kazes sto 20. klub u PL vise zaradjuje od atletika i valensije, alo pajseru, jel je zbog toga PL po tebi jaca, pa jedan totenhem za jedan prelazni rok skemba 100milki sto atletiko za 3 roka a gde su sparsi u evropi a gde atletiko? I to sto oni mnogo vise zaradjuju nego ovi iz primere, daj mi link tj pregled neke tekme iz PL u hd rezoluciji s oficijalnim kanalom? Jedan primer, kucaj na yt La Liga pa onda kucaj Premier i sve ce ti biti jasno zbog cega timovi u engleskoj imaju mnogo veci prihod od timova iz primere.

4k4.Dex

pre 8 godina

Vi mozete sada kada je nemoguce reci da je engleska liga jaca pricati kako je "bolja", ali to je apsolutno nebitno i ne znaci nista onome ko voli i poznaje fudbal. Takodje price kao ovi ili oni ne igraju evropu su apsolutno smesne! Svi igraju i svi bi jako voleli da igraju evropu al nije to tako lako... to vam je kao kada neko ne prati fudbal pa kaze ja volim Ronalda Ili Mesija oni su mi omiljeni igraci, a vidis da o tome ne zna skoro nista ili vice jeste bio penal za barcu ili nije bio ako je sviran realu. To su u srbiji vecinom navijaci engleske lige koji pojma s fudbalom nemaju i nece ni imati dok god gledaju samo onu tempo ligu, jurnjavu za loptom ko u 5 osnovne. Jos jednom: samo se u evropi vidi kvalitet, sve ostalo je sarena laza

Gorbachov

pre 8 godina

(antiDebil, 19. februar 2016 22:37)

:D Sine, pa sve to sto si napisao samo potvrdjuje da je Spanska liga bolja od Engleske. Sa troduplo manje para oni tamburaju Engleze gde ih stignu. Promasio si temu nacisto. Ovde se govori o rezultatima, a ne o tome koliko koja liga zaradjuje.

neutralni felsh

pre 8 godina

nije iznenadjenje sto je viljareal savladao napoli. viljareal je cetvrti u primeri, i opet igra onaj svoj stari "fleksibilni stil" po kome je i postao omiljen kod ljubitelja fudbala.

Figo

pre 8 godina

antiDebil, 19. februar 2016 22:37)
Ti pricas o nekim ciframa i parama. Niko nije rekao da premijer liga nije najbogatija i najorganizovanija, to zaista jeste ali ovde nije rec o tome...

Gorbachov

pre 8 godina

(antiDebil, 19. februar 2016 22:37)

:D Sine, pa sve to sto si napisao samo potvrdjuje da je Spanska liga bolja od Engleske. Sa troduplo manje para oni tamburaju Engleze gde ih stignu. Promasio si temu nacisto. Ovde se govori o rezultatima, a ne o tome koliko koja liga zaradjuje.

facts

pre 8 godina

-Zadnjih 20 sampiona Premijer Lige (4 razlicita sampiona, 2 razlicita grada):
11 Mancester Junajted
4 Celsi London
3 Arsenal London
2 Mancester Siti
-Zadnjih 20 sampiona Primere (5, 4):
9 Barselona
6 Real Madrid
2 Valensija i Atletiko Madrid
1 Deportivo La Korunja
-Zadnjih 20 sampiona Bundeslige (6, 6):
12 Bajern Minhen
4 Borusija Dortmund
1 Kaizerslautern, Verder Bremen, Stutgart i Volfsburg
-Zadnjih 20 sampiona Serije A (5, 3):
9 Juventus Torino
5 Internacionale Milano
4 Milan
1 Lacio Rim i Roma
-Zadnjih 20 sampiona Lige 1 (10, 10):
7 Lion
3 PSZ
2 Monako, Bordo
1 Okser, Marsej, Lens, Lil, Nant, Monpelje.

prosto

pre 8 godina

Kakav je mozak potreban da bi se napravila jednacina NAJBOGATIJI = NAJBOLJI ?!
Samo me zanima sta ce takvi mozgovi da kazu kad za 5 godina kineska liga bude najbogatija? Jel ce onda automatski biti i najjaca?
Najbolji su oni koji najbolje igraju fudbal! A zna se ko je to.
P.S. Kako bi izgledala Primera da iz nje izbacvimo sve strance, a kako Premijer? Ovi prvi bi bili na nivo Kalca, a ovi drugi na nivou Skotske.