Subota, 13.02.2016.

12:10

St Peterburg: Top 20 teniserke bauk za Anu

Ana Ivanović izgubila je od Roberte Vinči sa 7:5, 6:4 u polufinalu turnira u Sankt Peterburgu.

Izvor: SO

St Peterburg: Top 20 teniserke bauk za Anu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Srdjan

pre 8 godina

http://2014.usopen.org/en_US/scores/extrastats/index.html?promo=subnav

E ovdje mozes vidjeti da je Aleksandra na US openu odservirala 117 milja na sat u prevodu 188,2 km na sat. S obzirom na to koliko je niska ona servira izuzetno jako, bas zato sto visina i snaga ne uticu toliko nego brzina zamaha reketom pri servisu. To je bas Aleksandra u jednom intervjuu objasnila. :)
Lijep pozdrav!

Srdjan

pre 8 godina

Zato sto sam gledao par meceva gdje su engleski komentatori bili sokirani jacinom servisa Kruniceve. Mrzi me sada da trazim ali pogledaj na netu za Wimbledon prosle godine npr. u statistici jacine prvih servisa pa ces vidjeti. Isto je, prosle godine, na nekom turniru u dvorani pred kraj sezone, mislim Luksemburg, kad je dobila Vinci i Barthel cini mi se, a posle izgubila od Pavljucenkove, imala dosta servisa preko 185 na sat.

Jedna Kvitova u Nju Jorku ne cini prolece

pre 8 godina

Srdjane, otkud ti to da Aleksandra Krunic servira 190 na sat? Mala je defanzivna kao i njena mentorka. Obe znaju da izbace lopticu, ali ne i da serviraju. Inace si u pravu za visinu, Serena je niza od Marije 18 centimetara, pa ju ubija servisom.

LT2TR

pre 8 godina

Al zato mali Dominic Thiem isprasio Nadala u TB treceg seta u B.A. :p
Ono kad "mocni" kralj sljake i klinac na 250 turniru ga izbauje, sta reci?

ja

pre 8 godina

Pre 2 godina Ana je odigrala petnaestak meceva sa teniserkama iz prvih 10 i dobila dve trecine tih meceva.
Sada je drugi problem, pa ne moze da dobije ni jednu iz top 20. Ocigledno je potpuno van forme i ocigledno je potpuno bez samopouzdanja.
Drugog objasnjenja za ovakve rezultate jednostavno nema. Ana je ovu Vinci ranije tukla bez ikakvih problema, ali se secam i da je jedan mec Ana izgubila sa nulom bez osvojenog gema.
E sad pitanje je kako ijedna iole ozbiljna teniserka moze da izgubi od ove Vinci koja ne ume da udari posteno ni forhend ni bekend. 90 posto njenih udaraca su slajsevi, dakle potpuno bezopasni udarci i ona sa takvom igrom uspeva da pobedjuje.
Cak je jesenas uspela da izbaci i Serenu na US Openu.
To je cudo nad cudima.
Realno gledano Vinci ne moze da pobedi ni jednu protivnicu,. Jedino njene protivnice mogu same da izgube mec. Pa kad je jedna Serena mogla to da uradi, zasto ne bi mogla i Ana?
Bez obzira na sve, da napravi jos sto ovakvih pobeda, Vinci ce za mene uvek biti jedna od najsmesnijih teniserki u WTA.
Sto se Ane tice ostaje nam samo da se nadamo da ce uskoro uci u neku formu i poceti da delje tu boraniju od protivnica.

vladimir r.

pre 8 godina

Ma o kakvoj taktici i glavi govorite, kao da Ana ne misli svojom glavom? O čemu pričate? Ana je izbacila piolovinu forhenda u velike aute što ja do sada nisam video kod nje. Jednostavno, tokom meča joj je popustila koncentracija, plus loš savet Sirsa i eto poraza. Nekoliko brejk lopti nije iskoristila i to je to. Da jeste bar jednu sad bi ste pisali drugu priču. Današnji poraz je isključivo posledica nekoliko ključnih promašaja forhendom u zicer pozicijama, plus katastrofa od trenerskog saveta da sa Vinči igra igru koju nikada ne igra, iako je imala sjajne poteze na mreži.Na žalost poslušala ga je i izgubila.
Treba se lepo zahvaliti Sirsu na saradnji i nastaviti sa igrom kako ona ume i zna, sa onom kojom je pobeđivala Vinči šest puta.
Kakve gluposti ljudi pišu, pa ne mogu sve teniserke igrati isto, ne može Ana igrati stilom Henan, ona je po stilu igračica kao Serene i treba da razbija protivnice, kakvo bre prebacivanje loptice tamo - amo?
Po meni, današnji poraz je direktno posledica pogrešnih saveta trenera. Da je igrala svoju igru razbila bi je.
I dosta bre više sa tim izbačajem, Ana ima odličan servis, i naravno problem fokusa,dekoncentracije i malodušnosti u važnim momentima. Tu treba trener da radi sa Anom, a ne da joj menja stil igra kako mu se ćefne. Zato je Kontić bio najbolji izbor za Anu, mentalitet isti, bolje razumevanje i opuštenija atmosfera, a to je, setite se donelo Ani šest finala i četiri titule 2014.

nada22

pre 8 godina

Mnogi komentatori su spomenuli Anino "srljanje" i to sa pravom.
Ana jednostavno NIJE NAUČENA da misli svojom glavom, šta je u tenisu NEOPHODNO, pa zato sa iskusnijim teniserkama jednostavno nema šanse, ili vrlo male. Za 2 minuta, u sred meča ne može ni jedan trener da joj objasni NOVU taktiku. Za to je potrebna i NJENA GLAVA.

Najbolja svetska uz Kurnjikovu

pre 8 godina

Nasa Ana je od ponedeljka najbolja srpska teniserka, ona je to zasluzila, jer je svojim razornim bekhendom i nestabilnim servisom oduvala 100 i neku Kozlovu. Nije ona kriva sto ima lepe zrebove, neko je dobijao Robertu i u prvom kolu. Napred Ana! Vidi se da je naostrena i spremna za OI (jer ona najvise voli da igra za Srbiju)

Srdjan

pre 8 godina

@Boka23

Isto sam se pitao i kada je Ana i kada je Azarenka u pitanju, a onda sam saznao da visina i snaga nemaju toliki uticaj na servis nego brzina zamaha reketom pri servisu. Zato npr. Aleksandra Krunic koja je mrvica servira i po 190 na sat.
O Aninom mecu danas ne bih trosio rijeci ali cu dodati da je Belinda usla u finale i samim tim u top 10. Ako osvoji titulu bice 7. sto je za svaku pohvalu.

rashomonn

pre 8 godina

Ana od svoje 17-18 godine nije ništa nadogradila u svojoj igri. Celu karijeru se oslanja na forhend i to je to. Ušla je u pozne igračke godine a nije savladala izbačaj loptice iz ruke pri servisu.To samo po sebi govori o njenoj posvećenosti i (ne)želji za usavršavanjem.

betangin

pre 8 godina

a sto bi u penziju kad jos uvek zaradjuje pare? niste mi jasni vi koji jos uvek mislite da je ona jos uvek neko ime u svetu tenisa. njenim uspesima je odavno dosao kraj. sad se sljaka za sigurnu penziju.

Predo

pre 8 godina

Nažalost, većina komentatora je u pravu. Oni, koji je brane, brane je bez ikakvih argumenata u smislu "u čemu ste vi bili prvi". To nije odgovor. Ako neko kritikuje predsednika države, ne mora značiti da bi taj ko kritikuje bio bolji, nego da predsednik ne radi svoj posao dobro.
A danas je bilo vrlo jasno da Vinči nije bolja od Ane ni u jednom elementu igre, ali je Ana srljala u poraz praveći taktičke greške i poklanjajući poene bez i jednog vidljivog razloga, kao i milion puta do sada.
Slažem se i sa onima, koji kažu da je Sirs loš za Anu i da je Kontić bio mnogo bolji. Ani ne treba teniski stručnjak. Teniski stručnjaci je opterećuju. Ona baš nije kapacitet za razmišljanje na terenu. Nju treba opustiti da igra i udara kao na treningu. Ja se ne sećam kada je pogrešila izuzetno komplikovan drajv volej, a ne može prebaciti loptu preko mreže drugim servisom kad god je važno.
Za nju jesu problem sve ove uporne teniserke relativno skromnog znanja, koje razmišljaju u igri, dok ove bum-tras-bum teniserke, kakva je i sama, dobija mnogo lakše.

Mn

pre 8 godina

Meni ovaj Sirs uopšte nije jasan. Forsira je da igra nešto što nije njen stil i što njoj ne može da donese pobedu. Kaže joj da se nadmeće na mreži sa Robertom,smešno,ona je sjajna dubl igračica,bila je prva jako dugo,Ana tu nema šta da traži. Kao i sa slajsevima. Ne kažem ja da ona to ne ume,jednostavno u tom segmentu nije bolja od Vinči. Umesto da igra napadčki i agrsivno kako ona najbolje zna,on joj priča da smiruje igru. Ana je sve svoje turnire osvojila udarčkom igrom i forhendima i umesto da se oslanja na ono u čemu je među najboljima(objektivno),ona ga sluša i sa prebacivačicom prebacuje. Daj Bože da joj neko njen otvori oči,pošto ona očigldeno ne kapira.

botanik

pre 8 godina

Davno nisam gledao ovako lep ženski tenis. Svaka čast obema. Bilo je uživanje gledati raznovrsne udarce, a ne kao kod većine ostalih igračica gde se razmeni 4-5 udaraca.
Ana, srećno u nastavku sezone, meni si ti sjajna.

Lazar

pre 8 godina

Ulazi Sirs na pauzi pri rezultatu 3-2 za Anu u drugom setu.
Sledeca pauza 3-4 za Vinci.
Neka neko njoj blizak reaguje, ako ona vec ne moze da uvidi.
(Lazar, 13. februar 2016 13:18)

Ušao da proverim rejting ovog komentara. Trenutno 4.po rangu a najmanjim udelom negativnih u ukupnom zbiru ocena. HVALA NA POVERENJU!

Laza

pre 8 godina

Sirsu svaka cast, toliko je pomogao. Covek samo smeta. Ana ako je pametna ce ga otpustiti. Sa Konticem da je ostala sad bi bila u prve 3. Al jbg.

Sirsu ostavka

pre 8 godina

Gledam ja danas ovaj meč i ono sto sam video mi nije jasno, kako to da Ana koja je visoka 184cm ima servis jačine 160 km/h, a ranije, kada se probijala joj je servis bio do 200 km/h i pored forhenda joj je bio isto ogromno oružje, a sad? Sad je servis jedna od najvećih problema kod nje... Inače, danas je morala da uzme prvi set, samim tim, mislim da bi uzela i drugi lako, ali se ona prepustila, vratila Vinči i ode sve... U drugom setu bi sve bilo dobro samo da nije slušala ovog Sirsa koji je uporan u tome da Anu pretvori u defanzivku, pa čoveče, ona je agresivna i treba da poboljša servis i bekhend, a ne da joj ti forhend menjaš i "prepravljaš" jer joj je danas forhend bio očajan za razliku od onoga kakav je bio u prvom kolu, pa i u drugom, a ranije tek da ne pričam... Ana, vrati Kontića, ovo je mučenje!

Sinisalazic

pre 8 godina

Kako je meni zao Ane.Samo da je imala malo jacu glavu tj.mentalno da je bila jaca mogla je da bude jako dugo u samome vrhu i da osvoji jos koju titulu!!!Glava je cudo!!!

Malejeva pita Anine najbliže: šta vam je ljudi, otvorite oči?

pre 8 godina

Samo je trener-katastrofa mogao od Ane da zahteva duge poene i "raznovrsne udarce" i da njen oštar forhend pretvara u parabolu, s visokim lukom iznad mreže. Pa to i mi što igramo "da nam prođe vreme" znamo. Manje je grešaka pravila kad je bila izrazita agresivka, nego danas kad postaje "taktičarka". Koliki mozak Ana ti imaš kad ti je Sirs tri godine trener a s njim imaš jedan turnir, više egzibicija s Balija nego pravi turnir.

gordan

pre 8 godina

odlican naslov, mozda jedino malo preoptimistican, preciznije bi bilo "top 200"... bilo bi interesantno videti neku statistiku AI rezultata protiv, recimo, top 10 ili top 20, verovatno je zastrasujuca... ali to nece spreciti AI da dodje uzbudjena na svaki sledeci turnir... blago noj...

vladimir r.

pre 8 godina

Zaista ne razumem šta se dešava sa Anom? Ovaj Sirs pokušava od nje da napravi potpuno drugačiju teniserku. Pa ne može Ana da igra tuđu igru sa bekhend slajsovima koji su joj ubili igru...ne razumem tu promenu. Umesto da je razbije forhendima ona se, po savetima Sirsa, prepustila Vinčijevoj igri.
Ovo definitivno mora da se prekine,ova saradnja, jer je jasno da ovo nije njena igra protiv ovakvih igračica koje smaraju. Mora potpuno napadački agresivno da igra, pobedila je ovu šest puta do sada.
Ana je tip igračice kao Serena, i nema tu prebacivanja loptice što je ova upravo radila i razbijala Aninu igru. I pored toga je ispustila pobedu po ko zna koji put zbog malodušnosti i neodlučnosti. Mislim da Sirs uopšte ne odgovara Ani kao trener.Ona mora da igra svoju igru kao kad je bila broj jedan i osvojila jedini GS u Parizu. Nema tu filosofije, treba samo da usavršava svoju igru i da poboljšava servis i to je cela filosofija. Ovako, teško sa Sirsovim 'nežnim' tenisom može nešto napraviti.
Videlo se da se iznervirala, pa kako i neće kad je svesna da je odigrala taktički pogrešno bez svoje igre osim u početku, slušajući Sirsa. On je danas uveliko odgovoran zbog poraza od Vinči.
Ani ne trebaju treneri, samo je zbunjuju. Ani treba samo tim za psihološku podršku koji će da je hrabri. Slično se desilo sa Radvanjskom kad je uzela Navratilovu za trenera pa ju je ova upropastila,njenu igru, tako da je ova ispala iz petnaest igračica. Kad se vratila svojoj igri evo je opet u vrhu.

Predrag

pre 8 godina

A sada, reket o klin pa udaja. Nepouzdana si bila i ranije, a sada te Svajni totalno izbacio iz forme. Tenis, od danas pa nadalje ,mozes da igras samo rekreativno.

Navijači od Ane traže da da otkaz Sirsu

pre 8 godina

Sirs njoj u pauzi savetuje da ide na mrežu, šta će tamo, nije ona Enan da na mrteže preokrene meč?. na šta lićči to njeno prebacivabnje loprice preko mreže, i forhend spor sa lukom?! Idi bre sam, kako te nije sramota, tri godine si joj uništio. I kad je na AO imala Kiz, čovek se onesvestio i opet je izgubila meč. Kad je u Engleskoj neko igrao agresivno? Onaj njegov zet je težak defanzivac, nikad ništa više neće osvojiti, to Sirs pravi od Ane. Begaj bre!!!

Ognjen

pre 8 godina

Ma svi ste vi popili svu pamet ovog sveta. Svi ste vi 1. u svetu u nečemu. Neko je prokomentarisao da u najboljim godinama nije ni u top 20, pa čekaj biti 20. na svetu i u pljuvanju je veliki uspeh, by the way biće 17. od ponedeljka. Čudan smo mi narod, jedva čekamo da slavimo tuđe neuspehe, a uspesi se podrazumevaju... Ovo danas nije bilo ni 50% mogućnosti ali mnogo puta u karijeri je odigrala ovakve mečeve kad se već na početku vidi da će izgubiti. Žao mi je što nije ostavila najbolji tim koji je ikada imala uz sebe, a to su Kontić i Novković, s njima je napredovala i u kretanju i u bekhendu svakako. Sve posle toga je bilo vrtoglavo nazadovanje. Sirs ima možda dobre savete, ali za neku drugu igračicu, za Anu su ti saveti jako loši. Bilo kako bilo jedva čekam da vidim Anu u narednom meču. Ajdee

Sklonite je da naša Jeca napreduje jedno mesto

pre 8 godina

Da li neko može da mi objasni zašto Flaviju Penetu i dalje drže na listi iako se penzionisala na kraju prethodne sezone? Slično je bilo i sa Li.

Cole

pre 8 godina

- Da je lepa, lepa je;
- da (ne)zna da igra, (ne)zna;
- da gubi dobijene mečeve, gubi;
- da ima moju podršku u svakom meču, ima (ako ga uopšte i gledam);
- da prihvatam svaki njen poraz, prihvatam;
- ali ne smem ni da napišem šta bi joj uradio kad joj vidim suze kad izgubi ili (pogotovo) na konferenciji kad vidim da place, pa pritisak mi na 300 ripi.

No1e

pre 8 godina

To je Ana veze dva izuzetna mecaaa a ondaaa krece pakao greske greske i greske.. ali da se ne lazemo Vincii je igrala strasno ovajj mec..
Bravo Ana

Lazar

pre 8 godina

Ulazi Sirs na pauzi pri rezultatu 3-2 za Anu u drugom setu.
Sledeca pauza 3-4 za Vinci.
Neka neko njoj blizak reaguje, ako ona vec ne moze da uvidi.

bole bgd

pre 8 godina

Klasika. Sama sebe porazila.Koliko bezveznih, brzopletih i nepromišljenih grešaka. Sva zaplašena, kao da ima 16 godina i igra sa Tajsonom.....mene je sramota, ali nju nije!

Carapan

pre 8 godina

Ja ne znam ko vise forsira ovu Ivanovicku. Uzela jedan GS okej svaka cast ali cura u najboljim godinama nije ni u top20. O cemu mi pricamo vise? Poslednjih godina je poznatija kao manekenka i devojka Svajnstajgera nego kao teniserka. Razmazeno stvorenje. Okrenimo se mladim nadama. Danilovic, Jorovic, Krunic...

Krusty The Clown

pre 8 godina

Frustrirajuće za gledati, sada se već može se reći godinama.Šteta, s obzirom na potencijal koji Ana posjeduje mogla je imati mnogo uspješniju karijeru.

Ana ima set i brejk zaostatka, plus ovog Sirsa

pre 8 godina

Ovaj Sirs njoj uništava najbolje teniske godine, tri cele godine, od nje traži da ide na mrežu, da igra parabole, i forhend danas odara "od dole" pa pravi luk, nekad je udarala lopticu 20 centimetara od mreže, danas loptice diže na metar, čovek joj je oduzeo najbolji udarac da bi se ona igrala voleja, droš-šotova i razmenjivale loptice. zato igra neprorodnu igru za nju ima ovolike greške, trideset najmanje, a sve manje vinera. Sirs je levak. Idi sam ako je ona smotana i mutava, a jeste! Da li postoji neko u njenom okruženju koji vidi da Sirs nije trener za nju, nego za juniorke koje uče početne udarce?!

ggg

pre 8 godina

slobodno se vi okrecite novim nadama, Krunic je vec 5 godina u top sto i nikako da se makne, Ana je enormno bolje rangirana samim tim i vise paznje zasluzuje, Jorovic cist prosek

ajde

pre 8 godina

Carapan, okreni se ti kome hoces (ko ti brani da komentarises njihove meceve i uspehe, a ostavis Anu?), ali te mlade nade trenutno ne igraju u zavrsnicama prestiznih turnira, a u njihovim godinama Ana je osvajala velike titule, to je neosporno. Osvojila je i Rolan Garos, bila prva, pa eto otkud slava i popularnost, a i izgled valjda vidis.
Niko je ne gura, tu je gde je, ne van 20 nego od ponedeljka na mestu 17.
To mesto joj po rezultatima (nazalost, slabijim nego pre) pripada, samo je po popularnosti u samom vrhu teniserki. Ona je i lepo vaspitana, lepo nas predstavlja, ne vidim razlog za toliku mrznju i ljubomoru. Mogli bi biti ponosni na nju. Ako neces da budes ponosan, u redu, ali ne moras ni da hejtujes, gledaj sebe ili neke svoje favorite.

Ani sve najbolje. Voleo bih i ja da kao pre ona ume da baci lopticu bolje, da ume da servira 200 na sat, ali tako je kako je trenutno. Cestitke za sve postignuto.

vanja

pre 8 godina

Vinci igra u zivotnoj formi, ali Anini slajsovi i napad na Vincin bekend su najgluplja taktika koju joj je Sirs mogao pripremiti. Uzas, zali boze procardanog talenta!

joka

pre 8 godina

Ana čeka Federera da joj bude trener kad ode u penziju...pa to je njen idol,obozava ga i tvrdi da je najbolji na svetu.Bice ona najbolja samo da se Roger penzionise

Najlepsa teniserka uz Malejevu

pre 8 godina

Potpuno ocekivano, takticki premudro! Kako ne shvatate? Ana je namerno ispustila pobedu kako bi se bolje spremila za Olimpijske igre! Nakon sto je pobedila neku tamo Margarinu i Kozovu inace proslavljajuci te pobede kao da su protiv Serene, sasvim pametna taktika protiv nepobedive Vinci! Ajmo Anci, ocekuje te lepa buducnost da nam udjes u jos koje polufinale (ako moze cak i u Montereju), ajdeee!

Vule99

pre 8 godina

Jako volim Anu, ali devojka psihicko nije jaka! Imati 3 0 u prvom setu, dovoljno samo svoj servis do kraja odrzavati, imati 40 15 i onda izgubis gem na 5 5 isto neprihvatljivo! Razbila ju je ova dosadna defanzivka. Iskreno, moze svako da misli sta hoce, ali meni licno je to jako ruzan tenis samo volej, pa volej, pa volej, bez imalo jacine u udarcu! Nesto slicno kao Navarro. Sve u svemu u Dubaiu jako tesko, ali ajde videcemo.

Carapan

pre 8 godina

Ja ne znam ko vise forsira ovu Ivanovicku. Uzela jedan GS okej svaka cast ali cura u najboljim godinama nije ni u top20. O cemu mi pricamo vise? Poslednjih godina je poznatija kao manekenka i devojka Svajnstajgera nego kao teniserka. Razmazeno stvorenje. Okrenimo se mladim nadama. Danilovic, Jorovic, Krunic...

Lazar

pre 8 godina

Ulazi Sirs na pauzi pri rezultatu 3-2 za Anu u drugom setu.
Sledeca pauza 3-4 za Vinci.
Neka neko njoj blizak reaguje, ako ona vec ne moze da uvidi.

ggg

pre 8 godina

slobodno se vi okrecite novim nadama, Krunic je vec 5 godina u top sto i nikako da se makne, Ana je enormno bolje rangirana samim tim i vise paznje zasluzuje, Jorovic cist prosek

rashomonn

pre 8 godina

Ana od svoje 17-18 godine nije ništa nadogradila u svojoj igri. Celu karijeru se oslanja na forhend i to je to. Ušla je u pozne igračke godine a nije savladala izbačaj loptice iz ruke pri servisu.To samo po sebi govori o njenoj posvećenosti i (ne)želji za usavršavanjem.

vanja

pre 8 godina

Vinci igra u zivotnoj formi, ali Anini slajsovi i napad na Vincin bekend su najgluplja taktika koju joj je Sirs mogao pripremiti. Uzas, zali boze procardanog talenta!

Navijači od Ane traže da da otkaz Sirsu

pre 8 godina

Sirs njoj u pauzi savetuje da ide na mrežu, šta će tamo, nije ona Enan da na mrteže preokrene meč?. na šta lićči to njeno prebacivabnje loprice preko mreže, i forhend spor sa lukom?! Idi bre sam, kako te nije sramota, tri godine si joj uništio. I kad je na AO imala Kiz, čovek se onesvestio i opet je izgubila meč. Kad je u Engleskoj neko igrao agresivno? Onaj njegov zet je težak defanzivac, nikad ništa više neće osvojiti, to Sirs pravi od Ane. Begaj bre!!!

Ognjen

pre 8 godina

Ma svi ste vi popili svu pamet ovog sveta. Svi ste vi 1. u svetu u nečemu. Neko je prokomentarisao da u najboljim godinama nije ni u top 20, pa čekaj biti 20. na svetu i u pljuvanju je veliki uspeh, by the way biće 17. od ponedeljka. Čudan smo mi narod, jedva čekamo da slavimo tuđe neuspehe, a uspesi se podrazumevaju... Ovo danas nije bilo ni 50% mogućnosti ali mnogo puta u karijeri je odigrala ovakve mečeve kad se već na početku vidi da će izgubiti. Žao mi je što nije ostavila najbolji tim koji je ikada imala uz sebe, a to su Kontić i Novković, s njima je napredovala i u kretanju i u bekhendu svakako. Sve posle toga je bilo vrtoglavo nazadovanje. Sirs ima možda dobre savete, ali za neku drugu igračicu, za Anu su ti saveti jako loši. Bilo kako bilo jedva čekam da vidim Anu u narednom meču. Ajdee

Sinisalazic

pre 8 godina

Kako je meni zao Ane.Samo da je imala malo jacu glavu tj.mentalno da je bila jaca mogla je da bude jako dugo u samome vrhu i da osvoji jos koju titulu!!!Glava je cudo!!!

Cole

pre 8 godina

- Da je lepa, lepa je;
- da (ne)zna da igra, (ne)zna;
- da gubi dobijene mečeve, gubi;
- da ima moju podršku u svakom meču, ima (ako ga uopšte i gledam);
- da prihvatam svaki njen poraz, prihvatam;
- ali ne smem ni da napišem šta bi joj uradio kad joj vidim suze kad izgubi ili (pogotovo) na konferenciji kad vidim da place, pa pritisak mi na 300 ripi.

Predo

pre 8 godina

Nažalost, većina komentatora je u pravu. Oni, koji je brane, brane je bez ikakvih argumenata u smislu "u čemu ste vi bili prvi". To nije odgovor. Ako neko kritikuje predsednika države, ne mora značiti da bi taj ko kritikuje bio bolji, nego da predsednik ne radi svoj posao dobro.
A danas je bilo vrlo jasno da Vinči nije bolja od Ane ni u jednom elementu igre, ali je Ana srljala u poraz praveći taktičke greške i poklanjajući poene bez i jednog vidljivog razloga, kao i milion puta do sada.
Slažem se i sa onima, koji kažu da je Sirs loš za Anu i da je Kontić bio mnogo bolji. Ani ne treba teniski stručnjak. Teniski stručnjaci je opterećuju. Ona baš nije kapacitet za razmišljanje na terenu. Nju treba opustiti da igra i udara kao na treningu. Ja se ne sećam kada je pogrešila izuzetno komplikovan drajv volej, a ne može prebaciti loptu preko mreže drugim servisom kad god je važno.
Za nju jesu problem sve ove uporne teniserke relativno skromnog znanja, koje razmišljaju u igri, dok ove bum-tras-bum teniserke, kakva je i sama, dobija mnogo lakše.

vladimir r.

pre 8 godina

Zaista ne razumem šta se dešava sa Anom? Ovaj Sirs pokušava od nje da napravi potpuno drugačiju teniserku. Pa ne može Ana da igra tuđu igru sa bekhend slajsovima koji su joj ubili igru...ne razumem tu promenu. Umesto da je razbije forhendima ona se, po savetima Sirsa, prepustila Vinčijevoj igri.
Ovo definitivno mora da se prekine,ova saradnja, jer je jasno da ovo nije njena igra protiv ovakvih igračica koje smaraju. Mora potpuno napadački agresivno da igra, pobedila je ovu šest puta do sada.
Ana je tip igračice kao Serena, i nema tu prebacivanja loptice što je ova upravo radila i razbijala Aninu igru. I pored toga je ispustila pobedu po ko zna koji put zbog malodušnosti i neodlučnosti. Mislim da Sirs uopšte ne odgovara Ani kao trener.Ona mora da igra svoju igru kao kad je bila broj jedan i osvojila jedini GS u Parizu. Nema tu filosofije, treba samo da usavršava svoju igru i da poboljšava servis i to je cela filosofija. Ovako, teško sa Sirsovim 'nežnim' tenisom može nešto napraviti.
Videlo se da se iznervirala, pa kako i neće kad je svesna da je odigrala taktički pogrešno bez svoje igre osim u početku, slušajući Sirsa. On je danas uveliko odgovoran zbog poraza od Vinči.
Ani ne trebaju treneri, samo je zbunjuju. Ani treba samo tim za psihološku podršku koji će da je hrabri. Slično se desilo sa Radvanjskom kad je uzela Navratilovu za trenera pa ju je ova upropastila,njenu igru, tako da je ova ispala iz petnaest igračica. Kad se vratila svojoj igri evo je opet u vrhu.

Krusty The Clown

pre 8 godina

Frustrirajuće za gledati, sada se već može se reći godinama.Šteta, s obzirom na potencijal koji Ana posjeduje mogla je imati mnogo uspješniju karijeru.

Mn

pre 8 godina

Meni ovaj Sirs uopšte nije jasan. Forsira je da igra nešto što nije njen stil i što njoj ne može da donese pobedu. Kaže joj da se nadmeće na mreži sa Robertom,smešno,ona je sjajna dubl igračica,bila je prva jako dugo,Ana tu nema šta da traži. Kao i sa slajsevima. Ne kažem ja da ona to ne ume,jednostavno u tom segmentu nije bolja od Vinči. Umesto da igra napadčki i agrsivno kako ona najbolje zna,on joj priča da smiruje igru. Ana je sve svoje turnire osvojila udarčkom igrom i forhendima i umesto da se oslanja na ono u čemu je među najboljima(objektivno),ona ga sluša i sa prebacivačicom prebacuje. Daj Bože da joj neko njen otvori oči,pošto ona očigldeno ne kapira.

ajde

pre 8 godina

Carapan, okreni se ti kome hoces (ko ti brani da komentarises njihove meceve i uspehe, a ostavis Anu?), ali te mlade nade trenutno ne igraju u zavrsnicama prestiznih turnira, a u njihovim godinama Ana je osvajala velike titule, to je neosporno. Osvojila je i Rolan Garos, bila prva, pa eto otkud slava i popularnost, a i izgled valjda vidis.
Niko je ne gura, tu je gde je, ne van 20 nego od ponedeljka na mestu 17.
To mesto joj po rezultatima (nazalost, slabijim nego pre) pripada, samo je po popularnosti u samom vrhu teniserki. Ona je i lepo vaspitana, lepo nas predstavlja, ne vidim razlog za toliku mrznju i ljubomoru. Mogli bi biti ponosni na nju. Ako neces da budes ponosan, u redu, ali ne moras ni da hejtujes, gledaj sebe ili neke svoje favorite.

Ani sve najbolje. Voleo bih i ja da kao pre ona ume da baci lopticu bolje, da ume da servira 200 na sat, ali tako je kako je trenutno. Cestitke za sve postignuto.

Laza

pre 8 godina

Sirsu svaka cast, toliko je pomogao. Covek samo smeta. Ana ako je pametna ce ga otpustiti. Sa Konticem da je ostala sad bi bila u prve 3. Al jbg.

Ana ima set i brejk zaostatka, plus ovog Sirsa

pre 8 godina

Ovaj Sirs njoj uništava najbolje teniske godine, tri cele godine, od nje traži da ide na mrežu, da igra parabole, i forhend danas odara "od dole" pa pravi luk, nekad je udarala lopticu 20 centimetara od mreže, danas loptice diže na metar, čovek joj je oduzeo najbolji udarac da bi se ona igrala voleja, droš-šotova i razmenjivale loptice. zato igra neprorodnu igru za nju ima ovolike greške, trideset najmanje, a sve manje vinera. Sirs je levak. Idi sam ako je ona smotana i mutava, a jeste! Da li postoji neko u njenom okruženju koji vidi da Sirs nije trener za nju, nego za juniorke koje uče početne udarce?!

bole bgd

pre 8 godina

Klasika. Sama sebe porazila.Koliko bezveznih, brzopletih i nepromišljenih grešaka. Sva zaplašena, kao da ima 16 godina i igra sa Tajsonom.....mene je sramota, ali nju nije!

joka

pre 8 godina

Ana čeka Federera da joj bude trener kad ode u penziju...pa to je njen idol,obozava ga i tvrdi da je najbolji na svetu.Bice ona najbolja samo da se Roger penzionise

Sirsu ostavka

pre 8 godina

Gledam ja danas ovaj meč i ono sto sam video mi nije jasno, kako to da Ana koja je visoka 184cm ima servis jačine 160 km/h, a ranije, kada se probijala joj je servis bio do 200 km/h i pored forhenda joj je bio isto ogromno oružje, a sad? Sad je servis jedna od najvećih problema kod nje... Inače, danas je morala da uzme prvi set, samim tim, mislim da bi uzela i drugi lako, ali se ona prepustila, vratila Vinči i ode sve... U drugom setu bi sve bilo dobro samo da nije slušala ovog Sirsa koji je uporan u tome da Anu pretvori u defanzivku, pa čoveče, ona je agresivna i treba da poboljša servis i bekhend, a ne da joj ti forhend menjaš i "prepravljaš" jer joj je danas forhend bio očajan za razliku od onoga kakav je bio u prvom kolu, pa i u drugom, a ranije tek da ne pričam... Ana, vrati Kontića, ovo je mučenje!

botanik

pre 8 godina

Davno nisam gledao ovako lep ženski tenis. Svaka čast obema. Bilo je uživanje gledati raznovrsne udarce, a ne kao kod većine ostalih igračica gde se razmeni 4-5 udaraca.
Ana, srećno u nastavku sezone, meni si ti sjajna.

Vule99

pre 8 godina

Jako volim Anu, ali devojka psihicko nije jaka! Imati 3 0 u prvom setu, dovoljno samo svoj servis do kraja odrzavati, imati 40 15 i onda izgubis gem na 5 5 isto neprihvatljivo! Razbila ju je ova dosadna defanzivka. Iskreno, moze svako da misli sta hoce, ali meni licno je to jako ruzan tenis samo volej, pa volej, pa volej, bez imalo jacine u udarcu! Nesto slicno kao Navarro. Sve u svemu u Dubaiu jako tesko, ali ajde videcemo.

Predrag

pre 8 godina

A sada, reket o klin pa udaja. Nepouzdana si bila i ranije, a sada te Svajni totalno izbacio iz forme. Tenis, od danas pa nadalje ,mozes da igras samo rekreativno.

Malejeva pita Anine najbliže: šta vam je ljudi, otvorite oči?

pre 8 godina

Samo je trener-katastrofa mogao od Ane da zahteva duge poene i "raznovrsne udarce" i da njen oštar forhend pretvara u parabolu, s visokim lukom iznad mreže. Pa to i mi što igramo "da nam prođe vreme" znamo. Manje je grešaka pravila kad je bila izrazita agresivka, nego danas kad postaje "taktičarka". Koliki mozak Ana ti imaš kad ti je Sirs tri godine trener a s njim imaš jedan turnir, više egzibicija s Balija nego pravi turnir.

Lazar

pre 8 godina

Ulazi Sirs na pauzi pri rezultatu 3-2 za Anu u drugom setu.
Sledeca pauza 3-4 za Vinci.
Neka neko njoj blizak reaguje, ako ona vec ne moze da uvidi.
(Lazar, 13. februar 2016 13:18)

Ušao da proverim rejting ovog komentara. Trenutno 4.po rangu a najmanjim udelom negativnih u ukupnom zbiru ocena. HVALA NA POVERENJU!

betangin

pre 8 godina

a sto bi u penziju kad jos uvek zaradjuje pare? niste mi jasni vi koji jos uvek mislite da je ona jos uvek neko ime u svetu tenisa. njenim uspesima je odavno dosao kraj. sad se sljaka za sigurnu penziju.

Srdjan

pre 8 godina

@Boka23

Isto sam se pitao i kada je Ana i kada je Azarenka u pitanju, a onda sam saznao da visina i snaga nemaju toliki uticaj na servis nego brzina zamaha reketom pri servisu. Zato npr. Aleksandra Krunic koja je mrvica servira i po 190 na sat.
O Aninom mecu danas ne bih trosio rijeci ali cu dodati da je Belinda usla u finale i samim tim u top 10. Ako osvoji titulu bice 7. sto je za svaku pohvalu.

Najbolja svetska uz Kurnjikovu

pre 8 godina

Nasa Ana je od ponedeljka najbolja srpska teniserka, ona je to zasluzila, jer je svojim razornim bekhendom i nestabilnim servisom oduvala 100 i neku Kozlovu. Nije ona kriva sto ima lepe zrebove, neko je dobijao Robertu i u prvom kolu. Napred Ana! Vidi se da je naostrena i spremna za OI (jer ona najvise voli da igra za Srbiju)

vladimir r.

pre 8 godina

Ma o kakvoj taktici i glavi govorite, kao da Ana ne misli svojom glavom? O čemu pričate? Ana je izbacila piolovinu forhenda u velike aute što ja do sada nisam video kod nje. Jednostavno, tokom meča joj je popustila koncentracija, plus loš savet Sirsa i eto poraza. Nekoliko brejk lopti nije iskoristila i to je to. Da jeste bar jednu sad bi ste pisali drugu priču. Današnji poraz je isključivo posledica nekoliko ključnih promašaja forhendom u zicer pozicijama, plus katastrofa od trenerskog saveta da sa Vinči igra igru koju nikada ne igra, iako je imala sjajne poteze na mreži.Na žalost poslušala ga je i izgubila.
Treba se lepo zahvaliti Sirsu na saradnji i nastaviti sa igrom kako ona ume i zna, sa onom kojom je pobeđivala Vinči šest puta.
Kakve gluposti ljudi pišu, pa ne mogu sve teniserke igrati isto, ne može Ana igrati stilom Henan, ona je po stilu igračica kao Serene i treba da razbija protivnice, kakvo bre prebacivanje loptice tamo - amo?
Po meni, današnji poraz je direktno posledica pogrešnih saveta trenera. Da je igrala svoju igru razbila bi je.
I dosta bre više sa tim izbačajem, Ana ima odličan servis, i naravno problem fokusa,dekoncentracije i malodušnosti u važnim momentima. Tu treba trener da radi sa Anom, a ne da joj menja stil igra kako mu se ćefne. Zato je Kontić bio najbolji izbor za Anu, mentalitet isti, bolje razumevanje i opuštenija atmosfera, a to je, setite se donelo Ani šest finala i četiri titule 2014.

nada22

pre 8 godina

Mnogi komentatori su spomenuli Anino "srljanje" i to sa pravom.
Ana jednostavno NIJE NAUČENA da misli svojom glavom, šta je u tenisu NEOPHODNO, pa zato sa iskusnijim teniserkama jednostavno nema šanse, ili vrlo male. Za 2 minuta, u sred meča ne može ni jedan trener da joj objasni NOVU taktiku. Za to je potrebna i NJENA GLAVA.

Najlepsa teniserka uz Malejevu

pre 8 godina

Potpuno ocekivano, takticki premudro! Kako ne shvatate? Ana je namerno ispustila pobedu kako bi se bolje spremila za Olimpijske igre! Nakon sto je pobedila neku tamo Margarinu i Kozovu inace proslavljajuci te pobede kao da su protiv Serene, sasvim pametna taktika protiv nepobedive Vinci! Ajmo Anci, ocekuje te lepa buducnost da nam udjes u jos koje polufinale (ako moze cak i u Montereju), ajdeee!

Sklonite je da naša Jeca napreduje jedno mesto

pre 8 godina

Da li neko može da mi objasni zašto Flaviju Penetu i dalje drže na listi iako se penzionisala na kraju prethodne sezone? Slično je bilo i sa Li.

ja

pre 8 godina

Pre 2 godina Ana je odigrala petnaestak meceva sa teniserkama iz prvih 10 i dobila dve trecine tih meceva.
Sada je drugi problem, pa ne moze da dobije ni jednu iz top 20. Ocigledno je potpuno van forme i ocigledno je potpuno bez samopouzdanja.
Drugog objasnjenja za ovakve rezultate jednostavno nema. Ana je ovu Vinci ranije tukla bez ikakvih problema, ali se secam i da je jedan mec Ana izgubila sa nulom bez osvojenog gema.
E sad pitanje je kako ijedna iole ozbiljna teniserka moze da izgubi od ove Vinci koja ne ume da udari posteno ni forhend ni bekend. 90 posto njenih udaraca su slajsevi, dakle potpuno bezopasni udarci i ona sa takvom igrom uspeva da pobedjuje.
Cak je jesenas uspela da izbaci i Serenu na US Openu.
To je cudo nad cudima.
Realno gledano Vinci ne moze da pobedi ni jednu protivnicu,. Jedino njene protivnice mogu same da izgube mec. Pa kad je jedna Serena mogla to da uradi, zasto ne bi mogla i Ana?
Bez obzira na sve, da napravi jos sto ovakvih pobeda, Vinci ce za mene uvek biti jedna od najsmesnijih teniserki u WTA.
Sto se Ane tice ostaje nam samo da se nadamo da ce uskoro uci u neku formu i poceti da delje tu boraniju od protivnica.

Srdjan

pre 8 godina

http://2014.usopen.org/en_US/scores/extrastats/index.html?promo=subnav

E ovdje mozes vidjeti da je Aleksandra na US openu odservirala 117 milja na sat u prevodu 188,2 km na sat. S obzirom na to koliko je niska ona servira izuzetno jako, bas zato sto visina i snaga ne uticu toliko nego brzina zamaha reketom pri servisu. To je bas Aleksandra u jednom intervjuu objasnila. :)
Lijep pozdrav!

No1e

pre 8 godina

To je Ana veze dva izuzetna mecaaa a ondaaa krece pakao greske greske i greske.. ali da se ne lazemo Vincii je igrala strasno ovajj mec..
Bravo Ana

gordan

pre 8 godina

odlican naslov, mozda jedino malo preoptimistican, preciznije bi bilo "top 200"... bilo bi interesantno videti neku statistiku AI rezultata protiv, recimo, top 10 ili top 20, verovatno je zastrasujuca... ali to nece spreciti AI da dodje uzbudjena na svaki sledeci turnir... blago noj...

Jedna Kvitova u Nju Jorku ne cini prolece

pre 8 godina

Srdjane, otkud ti to da Aleksandra Krunic servira 190 na sat? Mala je defanzivna kao i njena mentorka. Obe znaju da izbace lopticu, ali ne i da serviraju. Inace si u pravu za visinu, Serena je niza od Marije 18 centimetara, pa ju ubija servisom.

Srdjan

pre 8 godina

Zato sto sam gledao par meceva gdje su engleski komentatori bili sokirani jacinom servisa Kruniceve. Mrzi me sada da trazim ali pogledaj na netu za Wimbledon prosle godine npr. u statistici jacine prvih servisa pa ces vidjeti. Isto je, prosle godine, na nekom turniru u dvorani pred kraj sezone, mislim Luksemburg, kad je dobila Vinci i Barthel cini mi se, a posle izgubila od Pavljucenkove, imala dosta servisa preko 185 na sat.

LT2TR

pre 8 godina

Al zato mali Dominic Thiem isprasio Nadala u TB treceg seta u B.A. :p
Ono kad "mocni" kralj sljake i klinac na 250 turniru ga izbauje, sta reci?

Carapan

pre 8 godina

Ja ne znam ko vise forsira ovu Ivanovicku. Uzela jedan GS okej svaka cast ali cura u najboljim godinama nije ni u top20. O cemu mi pricamo vise? Poslednjih godina je poznatija kao manekenka i devojka Svajnstajgera nego kao teniserka. Razmazeno stvorenje. Okrenimo se mladim nadama. Danilovic, Jorovic, Krunic...

ggg

pre 8 godina

slobodno se vi okrecite novim nadama, Krunic je vec 5 godina u top sto i nikako da se makne, Ana je enormno bolje rangirana samim tim i vise paznje zasluzuje, Jorovic cist prosek

Najbolja svetska uz Kurnjikovu

pre 8 godina

Nasa Ana je od ponedeljka najbolja srpska teniserka, ona je to zasluzila, jer je svojim razornim bekhendom i nestabilnim servisom oduvala 100 i neku Kozlovu. Nije ona kriva sto ima lepe zrebove, neko je dobijao Robertu i u prvom kolu. Napred Ana! Vidi se da je naostrena i spremna za OI (jer ona najvise voli da igra za Srbiju)

Predrag

pre 8 godina

A sada, reket o klin pa udaja. Nepouzdana si bila i ranije, a sada te Svajni totalno izbacio iz forme. Tenis, od danas pa nadalje ,mozes da igras samo rekreativno.

Najlepsa teniserka uz Malejevu

pre 8 godina

Potpuno ocekivano, takticki premudro! Kako ne shvatate? Ana je namerno ispustila pobedu kako bi se bolje spremila za Olimpijske igre! Nakon sto je pobedila neku tamo Margarinu i Kozovu inace proslavljajuci te pobede kao da su protiv Serene, sasvim pametna taktika protiv nepobedive Vinci! Ajmo Anci, ocekuje te lepa buducnost da nam udjes u jos koje polufinale (ako moze cak i u Montereju), ajdeee!

Sklonite je da naša Jeca napreduje jedno mesto

pre 8 godina

Da li neko može da mi objasni zašto Flaviju Penetu i dalje drže na listi iako se penzionisala na kraju prethodne sezone? Slično je bilo i sa Li.

Ognjen

pre 8 godina

Ma svi ste vi popili svu pamet ovog sveta. Svi ste vi 1. u svetu u nečemu. Neko je prokomentarisao da u najboljim godinama nije ni u top 20, pa čekaj biti 20. na svetu i u pljuvanju je veliki uspeh, by the way biće 17. od ponedeljka. Čudan smo mi narod, jedva čekamo da slavimo tuđe neuspehe, a uspesi se podrazumevaju... Ovo danas nije bilo ni 50% mogućnosti ali mnogo puta u karijeri je odigrala ovakve mečeve kad se već na početku vidi da će izgubiti. Žao mi je što nije ostavila najbolji tim koji je ikada imala uz sebe, a to su Kontić i Novković, s njima je napredovala i u kretanju i u bekhendu svakako. Sve posle toga je bilo vrtoglavo nazadovanje. Sirs ima možda dobre savete, ali za neku drugu igračicu, za Anu su ti saveti jako loši. Bilo kako bilo jedva čekam da vidim Anu u narednom meču. Ajdee

joka

pre 8 godina

Ana čeka Federera da joj bude trener kad ode u penziju...pa to je njen idol,obozava ga i tvrdi da je najbolji na svetu.Bice ona najbolja samo da se Roger penzionise

gordan

pre 8 godina

odlican naslov, mozda jedino malo preoptimistican, preciznije bi bilo "top 200"... bilo bi interesantno videti neku statistiku AI rezultata protiv, recimo, top 10 ili top 20, verovatno je zastrasujuca... ali to nece spreciti AI da dodje uzbudjena na svaki sledeci turnir... blago noj...

Cole

pre 8 godina

- Da je lepa, lepa je;
- da (ne)zna da igra, (ne)zna;
- da gubi dobijene mečeve, gubi;
- da ima moju podršku u svakom meču, ima (ako ga uopšte i gledam);
- da prihvatam svaki njen poraz, prihvatam;
- ali ne smem ni da napišem šta bi joj uradio kad joj vidim suze kad izgubi ili (pogotovo) na konferenciji kad vidim da place, pa pritisak mi na 300 ripi.

rashomonn

pre 8 godina

Ana od svoje 17-18 godine nije ništa nadogradila u svojoj igri. Celu karijeru se oslanja na forhend i to je to. Ušla je u pozne igračke godine a nije savladala izbačaj loptice iz ruke pri servisu.To samo po sebi govori o njenoj posvećenosti i (ne)želji za usavršavanjem.

Lazar

pre 8 godina

Ulazi Sirs na pauzi pri rezultatu 3-2 za Anu u drugom setu.
Sledeca pauza 3-4 za Vinci.
Neka neko njoj blizak reaguje, ako ona vec ne moze da uvidi.

bole bgd

pre 8 godina

Klasika. Sama sebe porazila.Koliko bezveznih, brzopletih i nepromišljenih grešaka. Sva zaplašena, kao da ima 16 godina i igra sa Tajsonom.....mene je sramota, ali nju nije!

Vule99

pre 8 godina

Jako volim Anu, ali devojka psihicko nije jaka! Imati 3 0 u prvom setu, dovoljno samo svoj servis do kraja odrzavati, imati 40 15 i onda izgubis gem na 5 5 isto neprihvatljivo! Razbila ju je ova dosadna defanzivka. Iskreno, moze svako da misli sta hoce, ali meni licno je to jako ruzan tenis samo volej, pa volej, pa volej, bez imalo jacine u udarcu! Nesto slicno kao Navarro. Sve u svemu u Dubaiu jako tesko, ali ajde videcemo.

botanik

pre 8 godina

Davno nisam gledao ovako lep ženski tenis. Svaka čast obema. Bilo je uživanje gledati raznovrsne udarce, a ne kao kod većine ostalih igračica gde se razmeni 4-5 udaraca.
Ana, srećno u nastavku sezone, meni si ti sjajna.

Krusty The Clown

pre 8 godina

Frustrirajuće za gledati, sada se već može se reći godinama.Šteta, s obzirom na potencijal koji Ana posjeduje mogla je imati mnogo uspješniju karijeru.

Ana ima set i brejk zaostatka, plus ovog Sirsa

pre 8 godina

Ovaj Sirs njoj uništava najbolje teniske godine, tri cele godine, od nje traži da ide na mrežu, da igra parabole, i forhend danas odara "od dole" pa pravi luk, nekad je udarala lopticu 20 centimetara od mreže, danas loptice diže na metar, čovek joj je oduzeo najbolji udarac da bi se ona igrala voleja, droš-šotova i razmenjivale loptice. zato igra neprorodnu igru za nju ima ovolike greške, trideset najmanje, a sve manje vinera. Sirs je levak. Idi sam ako je ona smotana i mutava, a jeste! Da li postoji neko u njenom okruženju koji vidi da Sirs nije trener za nju, nego za juniorke koje uče početne udarce?!

ajde

pre 8 godina

Carapan, okreni se ti kome hoces (ko ti brani da komentarises njihove meceve i uspehe, a ostavis Anu?), ali te mlade nade trenutno ne igraju u zavrsnicama prestiznih turnira, a u njihovim godinama Ana je osvajala velike titule, to je neosporno. Osvojila je i Rolan Garos, bila prva, pa eto otkud slava i popularnost, a i izgled valjda vidis.
Niko je ne gura, tu je gde je, ne van 20 nego od ponedeljka na mestu 17.
To mesto joj po rezultatima (nazalost, slabijim nego pre) pripada, samo je po popularnosti u samom vrhu teniserki. Ona je i lepo vaspitana, lepo nas predstavlja, ne vidim razlog za toliku mrznju i ljubomoru. Mogli bi biti ponosni na nju. Ako neces da budes ponosan, u redu, ali ne moras ni da hejtujes, gledaj sebe ili neke svoje favorite.

Ani sve najbolje. Voleo bih i ja da kao pre ona ume da baci lopticu bolje, da ume da servira 200 na sat, ali tako je kako je trenutno. Cestitke za sve postignuto.

nada22

pre 8 godina

Mnogi komentatori su spomenuli Anino "srljanje" i to sa pravom.
Ana jednostavno NIJE NAUČENA da misli svojom glavom, šta je u tenisu NEOPHODNO, pa zato sa iskusnijim teniserkama jednostavno nema šanse, ili vrlo male. Za 2 minuta, u sred meča ne može ni jedan trener da joj objasni NOVU taktiku. Za to je potrebna i NJENA GLAVA.

LT2TR

pre 8 godina

Al zato mali Dominic Thiem isprasio Nadala u TB treceg seta u B.A. :p
Ono kad "mocni" kralj sljake i klinac na 250 turniru ga izbauje, sta reci?

No1e

pre 8 godina

To je Ana veze dva izuzetna mecaaa a ondaaa krece pakao greske greske i greske.. ali da se ne lazemo Vincii je igrala strasno ovajj mec..
Bravo Ana

Navijači od Ane traže da da otkaz Sirsu

pre 8 godina

Sirs njoj u pauzi savetuje da ide na mrežu, šta će tamo, nije ona Enan da na mrteže preokrene meč?. na šta lićči to njeno prebacivabnje loprice preko mreže, i forhend spor sa lukom?! Idi bre sam, kako te nije sramota, tri godine si joj uništio. I kad je na AO imala Kiz, čovek se onesvestio i opet je izgubila meč. Kad je u Engleskoj neko igrao agresivno? Onaj njegov zet je težak defanzivac, nikad ništa više neće osvojiti, to Sirs pravi od Ane. Begaj bre!!!

betangin

pre 8 godina

a sto bi u penziju kad jos uvek zaradjuje pare? niste mi jasni vi koji jos uvek mislite da je ona jos uvek neko ime u svetu tenisa. njenim uspesima je odavno dosao kraj. sad se sljaka za sigurnu penziju.

ja

pre 8 godina

Pre 2 godina Ana je odigrala petnaestak meceva sa teniserkama iz prvih 10 i dobila dve trecine tih meceva.
Sada je drugi problem, pa ne moze da dobije ni jednu iz top 20. Ocigledno je potpuno van forme i ocigledno je potpuno bez samopouzdanja.
Drugog objasnjenja za ovakve rezultate jednostavno nema. Ana je ovu Vinci ranije tukla bez ikakvih problema, ali se secam i da je jedan mec Ana izgubila sa nulom bez osvojenog gema.
E sad pitanje je kako ijedna iole ozbiljna teniserka moze da izgubi od ove Vinci koja ne ume da udari posteno ni forhend ni bekend. 90 posto njenih udaraca su slajsevi, dakle potpuno bezopasni udarci i ona sa takvom igrom uspeva da pobedjuje.
Cak je jesenas uspela da izbaci i Serenu na US Openu.
To je cudo nad cudima.
Realno gledano Vinci ne moze da pobedi ni jednu protivnicu,. Jedino njene protivnice mogu same da izgube mec. Pa kad je jedna Serena mogla to da uradi, zasto ne bi mogla i Ana?
Bez obzira na sve, da napravi jos sto ovakvih pobeda, Vinci ce za mene uvek biti jedna od najsmesnijih teniserki u WTA.
Sto se Ane tice ostaje nam samo da se nadamo da ce uskoro uci u neku formu i poceti da delje tu boraniju od protivnica.

Jedna Kvitova u Nju Jorku ne cini prolece

pre 8 godina

Srdjane, otkud ti to da Aleksandra Krunic servira 190 na sat? Mala je defanzivna kao i njena mentorka. Obe znaju da izbace lopticu, ali ne i da serviraju. Inace si u pravu za visinu, Serena je niza od Marije 18 centimetara, pa ju ubija servisom.

vanja

pre 8 godina

Vinci igra u zivotnoj formi, ali Anini slajsovi i napad na Vincin bekend su najgluplja taktika koju joj je Sirs mogao pripremiti. Uzas, zali boze procardanog talenta!

vladimir r.

pre 8 godina

Zaista ne razumem šta se dešava sa Anom? Ovaj Sirs pokušava od nje da napravi potpuno drugačiju teniserku. Pa ne može Ana da igra tuđu igru sa bekhend slajsovima koji su joj ubili igru...ne razumem tu promenu. Umesto da je razbije forhendima ona se, po savetima Sirsa, prepustila Vinčijevoj igri.
Ovo definitivno mora da se prekine,ova saradnja, jer je jasno da ovo nije njena igra protiv ovakvih igračica koje smaraju. Mora potpuno napadački agresivno da igra, pobedila je ovu šest puta do sada.
Ana je tip igračice kao Serena, i nema tu prebacivanja loptice što je ova upravo radila i razbijala Aninu igru. I pored toga je ispustila pobedu po ko zna koji put zbog malodušnosti i neodlučnosti. Mislim da Sirs uopšte ne odgovara Ani kao trener.Ona mora da igra svoju igru kao kad je bila broj jedan i osvojila jedini GS u Parizu. Nema tu filosofije, treba samo da usavršava svoju igru i da poboljšava servis i to je cela filosofija. Ovako, teško sa Sirsovim 'nežnim' tenisom može nešto napraviti.
Videlo se da se iznervirala, pa kako i neće kad je svesna da je odigrala taktički pogrešno bez svoje igre osim u početku, slušajući Sirsa. On je danas uveliko odgovoran zbog poraza od Vinči.
Ani ne trebaju treneri, samo je zbunjuju. Ani treba samo tim za psihološku podršku koji će da je hrabri. Slično se desilo sa Radvanjskom kad je uzela Navratilovu za trenera pa ju je ova upropastila,njenu igru, tako da je ova ispala iz petnaest igračica. Kad se vratila svojoj igri evo je opet u vrhu.

Sinisalazic

pre 8 godina

Kako je meni zao Ane.Samo da je imala malo jacu glavu tj.mentalno da je bila jaca mogla je da bude jako dugo u samome vrhu i da osvoji jos koju titulu!!!Glava je cudo!!!

Mn

pre 8 godina

Meni ovaj Sirs uopšte nije jasan. Forsira je da igra nešto što nije njen stil i što njoj ne može da donese pobedu. Kaže joj da se nadmeće na mreži sa Robertom,smešno,ona je sjajna dubl igračica,bila je prva jako dugo,Ana tu nema šta da traži. Kao i sa slajsevima. Ne kažem ja da ona to ne ume,jednostavno u tom segmentu nije bolja od Vinči. Umesto da igra napadčki i agrsivno kako ona najbolje zna,on joj priča da smiruje igru. Ana je sve svoje turnire osvojila udarčkom igrom i forhendima i umesto da se oslanja na ono u čemu je među najboljima(objektivno),ona ga sluša i sa prebacivačicom prebacuje. Daj Bože da joj neko njen otvori oči,pošto ona očigldeno ne kapira.

Srdjan

pre 8 godina

@Boka23

Isto sam se pitao i kada je Ana i kada je Azarenka u pitanju, a onda sam saznao da visina i snaga nemaju toliki uticaj na servis nego brzina zamaha reketom pri servisu. Zato npr. Aleksandra Krunic koja je mrvica servira i po 190 na sat.
O Aninom mecu danas ne bih trosio rijeci ali cu dodati da je Belinda usla u finale i samim tim u top 10. Ako osvoji titulu bice 7. sto je za svaku pohvalu.

Predo

pre 8 godina

Nažalost, većina komentatora je u pravu. Oni, koji je brane, brane je bez ikakvih argumenata u smislu "u čemu ste vi bili prvi". To nije odgovor. Ako neko kritikuje predsednika države, ne mora značiti da bi taj ko kritikuje bio bolji, nego da predsednik ne radi svoj posao dobro.
A danas je bilo vrlo jasno da Vinči nije bolja od Ane ni u jednom elementu igre, ali je Ana srljala u poraz praveći taktičke greške i poklanjajući poene bez i jednog vidljivog razloga, kao i milion puta do sada.
Slažem se i sa onima, koji kažu da je Sirs loš za Anu i da je Kontić bio mnogo bolji. Ani ne treba teniski stručnjak. Teniski stručnjaci je opterećuju. Ona baš nije kapacitet za razmišljanje na terenu. Nju treba opustiti da igra i udara kao na treningu. Ja se ne sećam kada je pogrešila izuzetno komplikovan drajv volej, a ne može prebaciti loptu preko mreže drugim servisom kad god je važno.
Za nju jesu problem sve ove uporne teniserke relativno skromnog znanja, koje razmišljaju u igri, dok ove bum-tras-bum teniserke, kakva je i sama, dobija mnogo lakše.

vladimir r.

pre 8 godina

Ma o kakvoj taktici i glavi govorite, kao da Ana ne misli svojom glavom? O čemu pričate? Ana je izbacila piolovinu forhenda u velike aute što ja do sada nisam video kod nje. Jednostavno, tokom meča joj je popustila koncentracija, plus loš savet Sirsa i eto poraza. Nekoliko brejk lopti nije iskoristila i to je to. Da jeste bar jednu sad bi ste pisali drugu priču. Današnji poraz je isključivo posledica nekoliko ključnih promašaja forhendom u zicer pozicijama, plus katastrofa od trenerskog saveta da sa Vinči igra igru koju nikada ne igra, iako je imala sjajne poteze na mreži.Na žalost poslušala ga je i izgubila.
Treba se lepo zahvaliti Sirsu na saradnji i nastaviti sa igrom kako ona ume i zna, sa onom kojom je pobeđivala Vinči šest puta.
Kakve gluposti ljudi pišu, pa ne mogu sve teniserke igrati isto, ne može Ana igrati stilom Henan, ona je po stilu igračica kao Serene i treba da razbija protivnice, kakvo bre prebacivanje loptice tamo - amo?
Po meni, današnji poraz je direktno posledica pogrešnih saveta trenera. Da je igrala svoju igru razbila bi je.
I dosta bre više sa tim izbačajem, Ana ima odličan servis, i naravno problem fokusa,dekoncentracije i malodušnosti u važnim momentima. Tu treba trener da radi sa Anom, a ne da joj menja stil igra kako mu se ćefne. Zato je Kontić bio najbolji izbor za Anu, mentalitet isti, bolje razumevanje i opuštenija atmosfera, a to je, setite se donelo Ani šest finala i četiri titule 2014.

Malejeva pita Anine najbliže: šta vam je ljudi, otvorite oči?

pre 8 godina

Samo je trener-katastrofa mogao od Ane da zahteva duge poene i "raznovrsne udarce" i da njen oštar forhend pretvara u parabolu, s visokim lukom iznad mreže. Pa to i mi što igramo "da nam prođe vreme" znamo. Manje je grešaka pravila kad je bila izrazita agresivka, nego danas kad postaje "taktičarka". Koliki mozak Ana ti imaš kad ti je Sirs tri godine trener a s njim imaš jedan turnir, više egzibicija s Balija nego pravi turnir.

Lazar

pre 8 godina

Ulazi Sirs na pauzi pri rezultatu 3-2 za Anu u drugom setu.
Sledeca pauza 3-4 za Vinci.
Neka neko njoj blizak reaguje, ako ona vec ne moze da uvidi.
(Lazar, 13. februar 2016 13:18)

Ušao da proverim rejting ovog komentara. Trenutno 4.po rangu a najmanjim udelom negativnih u ukupnom zbiru ocena. HVALA NA POVERENJU!

Srdjan

pre 8 godina

Zato sto sam gledao par meceva gdje su engleski komentatori bili sokirani jacinom servisa Kruniceve. Mrzi me sada da trazim ali pogledaj na netu za Wimbledon prosle godine npr. u statistici jacine prvih servisa pa ces vidjeti. Isto je, prosle godine, na nekom turniru u dvorani pred kraj sezone, mislim Luksemburg, kad je dobila Vinci i Barthel cini mi se, a posle izgubila od Pavljucenkove, imala dosta servisa preko 185 na sat.

Srdjan

pre 8 godina

http://2014.usopen.org/en_US/scores/extrastats/index.html?promo=subnav

E ovdje mozes vidjeti da je Aleksandra na US openu odservirala 117 milja na sat u prevodu 188,2 km na sat. S obzirom na to koliko je niska ona servira izuzetno jako, bas zato sto visina i snaga ne uticu toliko nego brzina zamaha reketom pri servisu. To je bas Aleksandra u jednom intervjuu objasnila. :)
Lijep pozdrav!

Laza

pre 8 godina

Sirsu svaka cast, toliko je pomogao. Covek samo smeta. Ana ako je pametna ce ga otpustiti. Sa Konticem da je ostala sad bi bila u prve 3. Al jbg.

Sirsu ostavka

pre 8 godina

Gledam ja danas ovaj meč i ono sto sam video mi nije jasno, kako to da Ana koja je visoka 184cm ima servis jačine 160 km/h, a ranije, kada se probijala joj je servis bio do 200 km/h i pored forhenda joj je bio isto ogromno oružje, a sad? Sad je servis jedna od najvećih problema kod nje... Inače, danas je morala da uzme prvi set, samim tim, mislim da bi uzela i drugi lako, ali se ona prepustila, vratila Vinči i ode sve... U drugom setu bi sve bilo dobro samo da nije slušala ovog Sirsa koji je uporan u tome da Anu pretvori u defanzivku, pa čoveče, ona je agresivna i treba da poboljša servis i bekhend, a ne da joj ti forhend menjaš i "prepravljaš" jer joj je danas forhend bio očajan za razliku od onoga kakav je bio u prvom kolu, pa i u drugom, a ranije tek da ne pričam... Ana, vrati Kontića, ovo je mučenje!