Subota, 13.02.2016.

12:00

Umro legendarni Trifon Ivanov

Legendarni bugarski fudbaler Trifon Ivanov preminuo je u subotu ujutru od posledica srčanog udara u 51. godini.

Izvor: SO

Umro legendarni Trifon Ivanov IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Luka Albijanic

pre 8 godina

Pocivajte u miru Trifone Ivanove Legendo , pozdrav i saucesce porodici i nasim susedima , nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete zauvek u nasim srcima , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala Trifone Ivanove Legendo ! ...

Rajan O'Rajli

pre 8 godina

Kan,Rajziger,Ivanov,Lalas......ko zna razumece!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 13. februar 2016 20:07)

Ja ne znam, al bih voleo da znam

Rajan O'Rajli

pre 8 godina

Kan,Rajziger,Ivanov,Lalas......ko zna razumece!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 13. februar 2016 20:07)

Ja ne znam, al bih voleo da znam

trsa

pre 8 godina

lik sa nikom Leckov i Nemci imo je lepo izlaganje o Stoickovu, ali je zaboravio da je u 90 minutu na Parku princeva u Parizu gol za Bugare dao EMIL KOSTADINOV i ne bi se Bugari sa Stoickovim,, Leckovim, Ivanovim ni nasli u Americi da tada Kostadinov nije postigao gol kojim su izbacili Francuze

Ivanov upecatljiv lik u zlatnoj eri Bugarskog Fudbala neka mu je slava

trsa

pre 8 godina

citam komentare i skontam da se bolje secam svetskog prvenstva 94-te nego 2014( jedva se setih da je Nemacka sada prvak nisam bio nacisto dal je Spanija ili nije) lik pominje Svedsku kao bitnu i u njoj Andersona i Larsona, a gde su bre tu Thomas Brolin i Martin Dalin Švedjanin sa greskom u tenu,ali bez greske pred protivnickim golom

Leckov i Nemci

pre 8 godina

Utakmicu sa Nemcima odlucio je Jordan Leckov, koji je tad igrao u nemackoj Bundesligi. Neko vreme u Nemackoj su burno reagovali i zahtevali da mu se uskrati dalje igranje u Nemackoj! Dakle, navijaci su svuda isti. Ali su nemacki tv-voditelji 15 minuta nakon utakmice lepo rekli: Izgubili smo zasluzeno, cestitke Bugarima, idemo dalje. Istina, njima se moze da tako razmisljaju, jer ih za 2 ili 4 godine opet verovatno ceka neko novo polufinale ili finale, na evropskim ili svetskim prvenstvima, a za timove poput Bugarske, Srbije (prethodno i Jugoslavije) to je uvek bilo pitanje zivota ili smrti. E, sad, sta je Bugare cinilo tako jakim u to doba, isto kao i Rumune? Pre svega prisustvo jednog genijalnog igraca, apsolutnog vodje. Kod Rumuna Hadzi, kod Bugara Stoickov, prava azdaja od igraca, rigao je vatru kao niko ni pre ni posle njega, i u bugarskom i u Barseloninom dresu! Protivnicki igraci doslovno su ga se bojali, bio je mnogo dobar i mnogo ljut taj Bugarin! Ivanova sto se tice: odlican igrac, MARKANTNOG i ZIVOPISNOG izgleda! Ruzan? Lepo i tacno rece Monden u svom komentaru da je Ivanov podsecao na slavnog Roberta Micama (ali u rokerskom stajlingu)! A Micam nije ruzan, naravno! Ivanov je imao vatru u sebi, kao i Stoickov, a imali su Bugari i finog dirigenta Balakova, koji je 90-ih bio jedan od dva-tri najbolja vezna igraca u Bundesligi. Nek ti je laka zemlja, Trifone. Bugari ce pamtiti da je Trifon umro uoci Valentinova, a taj dan je kod pravoslavnih dan svetog Trifuna!

metall

pre 8 godina

Secam se i dalje novinskih izvestaja posle pobede Bugara nad Nemcima u cetvrtfinalu i odusevljenja nase javnosti u vreme kada smo bili pod potpunom izolacijom i izopsteni od ostatka sveta u svakom pogledu. Znam da je jedan od naslova bio i nesto u stilu - Srbi iznad Sarajeva topovskom paljbom proslavili pobedu Bugara-. Lepe uspomene na nikad ruznije vreme.

Srbin iz Srbije

pre 8 godina

Iskreno mi je zao ovog coveka i velikog fudbalera, secam se velike i mocne reprezentacije Bugarske jos kad sam bio decak a on je igrao, bio je odlican, jos jednom - zalosno sto je covek umro tako mlad. Vecna slava i hvala na odlicnom fudbalu.

Ivan NK

pre 8 godina

Pocivaj u miru Legendo!!!
Prvo sto mi padne na pamet u vezi Ivanova je gol Henrika Larsona u mecu za trece mjesto na SP 1994.
Mislim da su mu taj Larsonov laznjak i gol skratili zivot za nekoliko godina.
Covjek se sav polomio...

Ziv samo fizicki

pre 8 godina

Tuzna vest,dobar fudbaler.Pamtim taj Mundijal,Brazil jak,Italija,Spanija,Bugarska,Svedska,Rumunija i Argentina dobre reprezenacije ali ni blizu kao nasi,Stojkovic,Boban,Savicevic,Prosinecki,Mijatovic,Suker,Jugovic,Mihajlovic,Jarni,Zahovic,Boksic...Mi i Brazil finale...A dva meseca posle toga finale mundijala u basketu u Bg Areni,tek izgradjena bas za ovo takmicenje,finale Mi i Ameri,prsti na sve strane,Kukoc,Divac,Radja,Djordjevic,Zdovc,Perasovic,Danilovic,Paspalj...Jaki,dusu moze da gresi ko kaze da nismo...A ja mlad,radim,posao siguran,plata dobra,biram gde cu na more,sa verenicom pravim planove za stvaranje porodice,e to su vremene bila.

Baxuz

pre 8 godina

To WC 94, Bugari u polufinalu a najbolji strelci Stoickov i Salenko. Najbolji WC u istoriji pravoslavnog fudbala. Jugoslovenska polufinala ne racunam jer su za Yu igrali i katolici i muslimani. :-)

takinardi

pre 8 godina

Velika, velika šteta! Kakva je to samo generacija Bugara bila: Mihajlov, Hubčev,Ivanov,Yankov,SToičkov, Kostadinov, Lečkov, Balakav, Penev... A sve je počelo novembra '93 na Parku Prinčeva kada je Kostadinov u '90 min ostavio bez SP Papena, Cantonu, Blana, Dešampa... U Dimitrovgradu se posebno pratila repr. Bugarske tada, kad se samo setim 1/4 finala sa Nemcima od sreće zamalo sa drugom nismo izlomili vrata od sobe, u 1/2 finalu je već i Baba Vanga umešala prste rekavši da će se u finalu srestu 2 tima na slovo B (aludirajući Brazil i Bug)što je doneklo i opustilo Bugare, jer su primili 2 glupa gola, a zatim im na 2:1 nije sviran čist penal! Za 3. mesto već psihički nisu bili spremni posle Italije. Specijalna emisija o učešću Bugara (vredi pogledati) na
https://www.youtube.com/watch?v=iUTza6XKTaU
Moje prvo SP, nadolaze uspomene... i nezaboravni Trifon Ivanov, SLAVA MU!

Slavisa

pre 8 godina

Uzasna vest. Samo se bojim da, zbog ekstremnih napora kojima su izlozeni moderni gladijatori, ovoga u buducnosti ne bude i vise. Nadajmo se da nece. A sto se tice SP u SAD... nije to bilo toliko davno, ferplej je u to vreme odavno napustio sportske terene. Ko je gledao utakmicu Meksiko-Italija zna o cemu pricam. Sramnih poslednjih pet minuta. A Norvezani eliminisani samo zato sto su postigli najmanje golova, sve cetiri ekipe su imale 1-1-1.

ozbiljan

pre 8 godina

Brazil Holandija, cetvrtfinale.
Navijam za narandzaste.
poluvreme 0:0, pocinje drugo
Bebeto za Romarija 1:0, Branko za Bebeta 2:0, Brazil ima jos 3 velike sanse, onda niotkuda Bergkamp magijom na,asistenciju Witchgea 2:1, pa Overmars za Vintera 2:2, sad Holandjani imaju jos 3 velike sanse, i na kraju Branko iz slobodnjaka 3:2. Kakav mec.
Slava Ivanovu!

ozbiljan

pre 8 godina

Nigerija Italija, 1:0 Amunike u 26", bolji celu utakmicu, u 89, Dino Badjo napravi cudo, Roberto ga da, posle iz nepostojeceg penala u 102" .
Nezasluzen poraz u-20 prvaka sveta - Okocha, Amokachi, Amunike, Oliseh, Finidi, Yakini... znao sam celu postavu napamet do pre koju godinu.
kakvo svetsko!

mirko

pre 8 godina

Iako je vest baš tužna, drago mi ja da vidim da sportski sajt b92 posećuju i oni stariji poznavaoci fudbala koji cene prave vrednosti, za razliku od današnjih navijača. Legendarni fudbaleru, Lave, bugarski Vuče i najjbolja sličico svih vremena, počivaj u miru.

miroslav

pre 8 godina

Koliko samo pozitivnih i iskreno duhovitih komentara za ovu legendu. Verujem da bi mu bilo drago, kada bi znao koliko smo ga mi iz Srbije, a verujem i svi iz bivse Juge, gotivili. Slava mu I hvala sto je postojao, bez njegove srčanosti, fudbal ne bi bio isti.

dragan1982

pre 8 godina

legenda beca ...trifun ivanov.kako je taj igro u rapid wien-u ..ono je bila majstorija i fantazija jednog stopera made in bulgaria.njega su se protivnicki igraci bojali kao macka kera..ponekad se nije tusirao 7 dana pred vazan mec u uefa kupu da bi razbezao protivnicke igrace i drzo sto dalje od sebe..kasnije je imao 2 benzinske pumpe u becu ,znao je da se napije i potuce u benzijskoj pumpi,pravi smeker kome slava nikad nije udarila u glavu..uvek je bio covek naroda.znam ga licno ,zivim u becu i ovde svi tuguju...true legend

juan esnaider

pre 8 godina

RIP. Vecna slava. Ovo je lik koji se ne zaboravlja. 1994 - poslednji mundijal na kome je mogao da se gleda fudbal. Ovo sad su gladijatorske borbe dopingovanih robota. Kad se vec podsecamo tog prvenstva, da se ne zaboravi najbolja utakmica u istoriji fudbala: Rumunija - Argentina 3:2. A nisu igrali Maradona i Kanidja... jos jedan legendaran detalj: Spanija - Koreja 2:2, iz studija naknadno komemtarise legendarni Zivadinovic Milan: da vam kazem, 2:0 je najopasniji rezultat... those were the days!

From South

pre 8 godina

Nikada necu i necemo zaboravit jedinstvenu pojavu u nogometnoj povijesti kakva je bila ona Trifona Ivanova ! Svi ljubitelji ove igre iz njenog zlatnog doba, 90-ih godina 20.st je njegova pojava urezana u pamcenju, onaj trk iz svog prema protivnickom sesnajstercu i bomba nakon toga se ne zaboravlja. Sve to ukomponirano u sjajnu ekipu Bugara daje cjelozivotni pecat u sjecanju tada desetogodisnjaka.Svaku utakmicu USA 94 sam cekao napet kao puska, do kasnih nocnih ( jutarnjih ) sati. Svedska je bila bolja i uzela broncu, ali ju je i Bugarska zasluzila jer su igrali sjajan nogomet, u to vrijeme slican juznoamerickim ekipama, mozda nesto kao Urugvaj zadnjih godina. Moj idol je bio Romario, a tragicar Baggio. Valderama, Maradona na zalasku onako lud nakon gola kada je ludovao u kameru, vjerojatno na koki, mladi Larson i Anderson iz Svedske, Stojickov, Haggi,Roberto Donadoni, Franco Baressi, Dunga, Taffarel, Rudi Voller i jos desetine majstora loptanja... Onda i je bilo sve bolje, jer je bilo manje love u igri a sami igraci su bili prizemniji od danasnjih. Uz spomen na Ivanova, pozdrav svim ljubiteljima nogometa iz 90-ih godina.

nex

pre 8 godina

Au,bre,ljudi,sta je ovo? Kako,zasto?
Celog zivota se aktivno bavim sportom,treba li da se zabrinem?
Pocivaj u miru,bratko.
Pamticu te kao lava koji cuva svoje. Neprelazan. I po bradi. Uvek neobrijan,ali originalan. Mislim i da je neki komentator rekao da koliko god da se obrija,brada mu poraste do utakmice.

del boj

pre 8 godina

Ko se ne seca legendarnog Trifuna, Bugari su tada imali fenomenalnu reprezentaciju. Nije bio nikad najbolji, ali je uvek bio najborbeniji, isao je glavom gde neko nije smeo nogom, nesto kao Ilija Najdoski. Redovno je bio svrstavan u top deset najruznijih fudbalera, ali kazem, jako gotivan i dobar igrac. Ta Bugarska 1994. izbaci Nemce, tadasnje svetske sampione u 1/4, Stoickov iz slobodnjaka sa 22-23 metra i celavi Leckov sa 15m glavom, dali golove. Pre toga, izbacili Francuze u kvalifikacijama, usred Pariza, Kostadinov u 90 minutu. Neka je vecna slava legendarnom Trifunu Ivanovu.

uljma

pre 8 godina

Pocivaj u miru,veliki igracu,ljudino i sjajni covece....veliki gubitak za sport i nenadoknadiv za nas koji pamtimo velikane piput njega..

Arconada

pre 8 godina

Polufinale SP 1994 Italija Bugarska je jedna od najpodlijih sudijskih prevara u istoriji. Ako se ne varam, mislim da su na poluvremenu Bugari razmišljali da ne izadju ponovo na teren.

todos

pre 8 godina

AU!!!!! Počivaj u miru.
Specifičan lik, specifičan fudbaler. Kako može da se zaboravi, nema šanse. Neverovatno koliko sam ga gotivio na tom SP.

Profesor BG

pre 8 godina

Bio sam klinac, ali se dobro secam kako je covek odigrao to SP. Jedan od najboljih odbrambenih igraca u Evropi tih godina. Pocivaj u miru.

Штилцована катаболцна

pre 8 godina

Каква је то Бугарска била. Најбоља у историји, истовремено и најружнија репрезентација свих времена. Трифон Иванов, Балаков, Лечков, Костадинов, Чавдар Јанков, па њима ни мајке нису говориле :"лепо моје".Био је добар фудбалер. Почивај у миру.

ja pa ja

pre 8 godina

sve ste napisali sem njegove glavne karakteristike-brade,ona mu je rasla toliko brzo da ujutro kad bi se obrijao uvece bi vec imao ozbiljnu bradu...legendo pocivaj u miru

Gerov

pre 8 godina

Pocivaj u miru. Saucesce porodici i prijateljima.

Odgledao sam klip da se podsetim. Kakav zid ispred golmana, Spasio je ko zna koliko sigurih golova. Dace bog pa da opet ima tako dobrih ekipa, pa i se da nasi pokrenu iz mrtvila.

Povidon

pre 8 godina

Počivaj u miru. SP u Americi 1994g je bilo fantastično. Skupljao sam sličice i sećam se Ivanova. Nikad jača Bugarska, moćna Nigerija sa Okočom, Finidijem, Jekinijem... Kolumbija, Eskobar, Igita... Rumunija sa Hadžijem, Švedska sa Brolinom i Barezijeve suze u finalu. Epski drubling Kanua nad Kostakurtom...

Dusko

pre 8 godina

Imam memoriju sa imenima i prezimenima hiljade vrhunskih fudbalera... mnoge zaboravljam zato sto dolaze novi, ali ovog Trifona Ivanova cu pamtiti zauvek... Tacno da stavis slicicu u kredenac da deca ne uzimaju sama slatko...Vecna ti slava, majstore...

svi na izbore

pre 8 godina

Iako je za bio za nijansu grublji od drugih, danas bi bio mala maca za ove terminatore. Tada je fudbalska inteligencija imala prednost nad silom danas ne, tu je lepota igre te generacije. Slava mu!

Duško

pre 8 godina

@ Povidon

Sve si tačno napisao, sem dve stvari. Igita tada nije branio za Kolumbiju, i Kanu tada (još uvek) nije bio reprezentativac Nigerije.

Panda's friend

pre 8 godina

Počivaj u miru! Nekada je fudbal bio mnogo zanimljiviji za gledanje nego sada, što zbog otvorenijeg stila igre sa više driblinga, što zbog upečatljivih fudbalera poput Trifuna, Valderame, Rene Igite...

14god

pre 8 godina

a ko se ne bi secao mundijala 94. posebno ga pamtim, skoro i svih detalja. pre nekoliko samo raspravljali da li je BADJOVA lopta iz penala dotakla precku protiv Brazila, nema video na kojem se moze lepo videti. Da li jos neko misli da je tad lopta "okrznula" precku?????

Panda's friend

pre 8 godina

Počivaj u miru! Nekada je fudbal bio mnogo zanimljiviji za gledanje nego sada, što zbog otvorenijeg stila igre sa više driblinga, što zbog upečatljivih fudbalera poput Trifuna, Valderame, Rene Igite...

Povidon

pre 8 godina

Počivaj u miru. SP u Americi 1994g je bilo fantastično. Skupljao sam sličice i sećam se Ivanova. Nikad jača Bugarska, moćna Nigerija sa Okočom, Finidijem, Jekinijem... Kolumbija, Eskobar, Igita... Rumunija sa Hadžijem, Švedska sa Brolinom i Barezijeve suze u finalu. Epski drubling Kanua nad Kostakurtom...

Dusko

pre 8 godina

Imam memoriju sa imenima i prezimenima hiljade vrhunskih fudbalera... mnoge zaboravljam zato sto dolaze novi, ali ovog Trifona Ivanova cu pamtiti zauvek... Tacno da stavis slicicu u kredenac da deca ne uzimaju sama slatko...Vecna ti slava, majstore...

Штилцована катаболцна

pre 8 godina

Каква је то Бугарска била. Најбоља у историји, истовремено и најружнија репрезентација свих времена. Трифон Иванов, Балаков, Лечков, Костадинов, Чавдар Јанков, па њима ни мајке нису говориле :"лепо моје".Био је добар фудбалер. Почивај у миру.

todos

pre 8 godina

AU!!!!! Počivaj u miru.
Specifičan lik, specifičan fudbaler. Kako može da se zaboravi, nema šanse. Neverovatno koliko sam ga gotivio na tom SP.

del boj

pre 8 godina

Ko se ne seca legendarnog Trifuna, Bugari su tada imali fenomenalnu reprezentaciju. Nije bio nikad najbolji, ali je uvek bio najborbeniji, isao je glavom gde neko nije smeo nogom, nesto kao Ilija Najdoski. Redovno je bio svrstavan u top deset najruznijih fudbalera, ali kazem, jako gotivan i dobar igrac. Ta Bugarska 1994. izbaci Nemce, tadasnje svetske sampione u 1/4, Stoickov iz slobodnjaka sa 22-23 metra i celavi Leckov sa 15m glavom, dali golove. Pre toga, izbacili Francuze u kvalifikacijama, usred Pariza, Kostadinov u 90 minutu. Neka je vecna slava legendarnom Trifunu Ivanovu.

Gerov

pre 8 godina

Pocivaj u miru. Saucesce porodici i prijateljima.

Odgledao sam klip da se podsetim. Kakav zid ispred golmana, Spasio je ko zna koliko sigurih golova. Dace bog pa da opet ima tako dobrih ekipa, pa i se da nasi pokrenu iz mrtvila.

From South

pre 8 godina

Nikada necu i necemo zaboravit jedinstvenu pojavu u nogometnoj povijesti kakva je bila ona Trifona Ivanova ! Svi ljubitelji ove igre iz njenog zlatnog doba, 90-ih godina 20.st je njegova pojava urezana u pamcenju, onaj trk iz svog prema protivnickom sesnajstercu i bomba nakon toga se ne zaboravlja. Sve to ukomponirano u sjajnu ekipu Bugara daje cjelozivotni pecat u sjecanju tada desetogodisnjaka.Svaku utakmicu USA 94 sam cekao napet kao puska, do kasnih nocnih ( jutarnjih ) sati. Svedska je bila bolja i uzela broncu, ali ju je i Bugarska zasluzila jer su igrali sjajan nogomet, u to vrijeme slican juznoamerickim ekipama, mozda nesto kao Urugvaj zadnjih godina. Moj idol je bio Romario, a tragicar Baggio. Valderama, Maradona na zalasku onako lud nakon gola kada je ludovao u kameru, vjerojatno na koki, mladi Larson i Anderson iz Svedske, Stojickov, Haggi,Roberto Donadoni, Franco Baressi, Dunga, Taffarel, Rudi Voller i jos desetine majstora loptanja... Onda i je bilo sve bolje, jer je bilo manje love u igri a sami igraci su bili prizemniji od danasnjih. Uz spomen na Ivanova, pozdrav svim ljubiteljima nogometa iz 90-ih godina.

mirko

pre 8 godina

Iako je vest baš tužna, drago mi ja da vidim da sportski sajt b92 posećuju i oni stariji poznavaoci fudbala koji cene prave vrednosti, za razliku od današnjih navijača. Legendarni fudbaleru, Lave, bugarski Vuče i najjbolja sličico svih vremena, počivaj u miru.

svi na izbore

pre 8 godina

Iako je za bio za nijansu grublji od drugih, danas bi bio mala maca za ove terminatore. Tada je fudbalska inteligencija imala prednost nad silom danas ne, tu je lepota igre te generacije. Slava mu!

miroslav

pre 8 godina

Koliko samo pozitivnih i iskreno duhovitih komentara za ovu legendu. Verujem da bi mu bilo drago, kada bi znao koliko smo ga mi iz Srbije, a verujem i svi iz bivse Juge, gotivili. Slava mu I hvala sto je postojao, bez njegove srčanosti, fudbal ne bi bio isti.

nex

pre 8 godina

Au,bre,ljudi,sta je ovo? Kako,zasto?
Celog zivota se aktivno bavim sportom,treba li da se zabrinem?
Pocivaj u miru,bratko.
Pamticu te kao lava koji cuva svoje. Neprelazan. I po bradi. Uvek neobrijan,ali originalan. Mislim i da je neki komentator rekao da koliko god da se obrija,brada mu poraste do utakmice.

dragan1982

pre 8 godina

legenda beca ...trifun ivanov.kako je taj igro u rapid wien-u ..ono je bila majstorija i fantazija jednog stopera made in bulgaria.njega su se protivnicki igraci bojali kao macka kera..ponekad se nije tusirao 7 dana pred vazan mec u uefa kupu da bi razbezao protivnicke igrace i drzo sto dalje od sebe..kasnije je imao 2 benzinske pumpe u becu ,znao je da se napije i potuce u benzijskoj pumpi,pravi smeker kome slava nikad nije udarila u glavu..uvek je bio covek naroda.znam ga licno ,zivim u becu i ovde svi tuguju...true legend

juan esnaider

pre 8 godina

RIP. Vecna slava. Ovo je lik koji se ne zaboravlja. 1994 - poslednji mundijal na kome je mogao da se gleda fudbal. Ovo sad su gladijatorske borbe dopingovanih robota. Kad se vec podsecamo tog prvenstva, da se ne zaboravi najbolja utakmica u istoriji fudbala: Rumunija - Argentina 3:2. A nisu igrali Maradona i Kanidja... jos jedan legendaran detalj: Spanija - Koreja 2:2, iz studija naknadno komemtarise legendarni Zivadinovic Milan: da vam kazem, 2:0 je najopasniji rezultat... those were the days!

ja pa ja

pre 8 godina

sve ste napisali sem njegove glavne karakteristike-brade,ona mu je rasla toliko brzo da ujutro kad bi se obrijao uvece bi vec imao ozbiljnu bradu...legendo pocivaj u miru

uljma

pre 8 godina

Pocivaj u miru,veliki igracu,ljudino i sjajni covece....veliki gubitak za sport i nenadoknadiv za nas koji pamtimo velikane piput njega..

Duško

pre 8 godina

@ Povidon

Sve si tačno napisao, sem dve stvari. Igita tada nije branio za Kolumbiju, i Kanu tada (još uvek) nije bio reprezentativac Nigerije.

Profesor BG

pre 8 godina

Bio sam klinac, ali se dobro secam kako je covek odigrao to SP. Jedan od najboljih odbrambenih igraca u Evropi tih godina. Pocivaj u miru.

ozbiljan

pre 8 godina

Brazil Holandija, cetvrtfinale.
Navijam za narandzaste.
poluvreme 0:0, pocinje drugo
Bebeto za Romarija 1:0, Branko za Bebeta 2:0, Brazil ima jos 3 velike sanse, onda niotkuda Bergkamp magijom na,asistenciju Witchgea 2:1, pa Overmars za Vintera 2:2, sad Holandjani imaju jos 3 velike sanse, i na kraju Branko iz slobodnjaka 3:2. Kakav mec.
Slava Ivanovu!

14god

pre 8 godina

a ko se ne bi secao mundijala 94. posebno ga pamtim, skoro i svih detalja. pre nekoliko samo raspravljali da li je BADJOVA lopta iz penala dotakla precku protiv Brazila, nema video na kojem se moze lepo videti. Da li jos neko misli da je tad lopta "okrznula" precku?????

Arconada

pre 8 godina

Polufinale SP 1994 Italija Bugarska je jedna od najpodlijih sudijskih prevara u istoriji. Ako se ne varam, mislim da su na poluvremenu Bugari razmišljali da ne izadju ponovo na teren.

metall

pre 8 godina

Secam se i dalje novinskih izvestaja posle pobede Bugara nad Nemcima u cetvrtfinalu i odusevljenja nase javnosti u vreme kada smo bili pod potpunom izolacijom i izopsteni od ostatka sveta u svakom pogledu. Znam da je jedan od naslova bio i nesto u stilu - Srbi iznad Sarajeva topovskom paljbom proslavili pobedu Bugara-. Lepe uspomene na nikad ruznije vreme.

takinardi

pre 8 godina

Velika, velika šteta! Kakva je to samo generacija Bugara bila: Mihajlov, Hubčev,Ivanov,Yankov,SToičkov, Kostadinov, Lečkov, Balakav, Penev... A sve je počelo novembra '93 na Parku Prinčeva kada je Kostadinov u '90 min ostavio bez SP Papena, Cantonu, Blana, Dešampa... U Dimitrovgradu se posebno pratila repr. Bugarske tada, kad se samo setim 1/4 finala sa Nemcima od sreće zamalo sa drugom nismo izlomili vrata od sobe, u 1/2 finalu je već i Baba Vanga umešala prste rekavši da će se u finalu srestu 2 tima na slovo B (aludirajući Brazil i Bug)što je doneklo i opustilo Bugare, jer su primili 2 glupa gola, a zatim im na 2:1 nije sviran čist penal! Za 3. mesto već psihički nisu bili spremni posle Italije. Specijalna emisija o učešću Bugara (vredi pogledati) na
https://www.youtube.com/watch?v=iUTza6XKTaU
Moje prvo SP, nadolaze uspomene... i nezaboravni Trifon Ivanov, SLAVA MU!

Srbin iz Srbije

pre 8 godina

Iskreno mi je zao ovog coveka i velikog fudbalera, secam se velike i mocne reprezentacije Bugarske jos kad sam bio decak a on je igrao, bio je odlican, jos jednom - zalosno sto je covek umro tako mlad. Vecna slava i hvala na odlicnom fudbalu.

Leckov i Nemci

pre 8 godina

Utakmicu sa Nemcima odlucio je Jordan Leckov, koji je tad igrao u nemackoj Bundesligi. Neko vreme u Nemackoj su burno reagovali i zahtevali da mu se uskrati dalje igranje u Nemackoj! Dakle, navijaci su svuda isti. Ali su nemacki tv-voditelji 15 minuta nakon utakmice lepo rekli: Izgubili smo zasluzeno, cestitke Bugarima, idemo dalje. Istina, njima se moze da tako razmisljaju, jer ih za 2 ili 4 godine opet verovatno ceka neko novo polufinale ili finale, na evropskim ili svetskim prvenstvima, a za timove poput Bugarske, Srbije (prethodno i Jugoslavije) to je uvek bilo pitanje zivota ili smrti. E, sad, sta je Bugare cinilo tako jakim u to doba, isto kao i Rumune? Pre svega prisustvo jednog genijalnog igraca, apsolutnog vodje. Kod Rumuna Hadzi, kod Bugara Stoickov, prava azdaja od igraca, rigao je vatru kao niko ni pre ni posle njega, i u bugarskom i u Barseloninom dresu! Protivnicki igraci doslovno su ga se bojali, bio je mnogo dobar i mnogo ljut taj Bugarin! Ivanova sto se tice: odlican igrac, MARKANTNOG i ZIVOPISNOG izgleda! Ruzan? Lepo i tacno rece Monden u svom komentaru da je Ivanov podsecao na slavnog Roberta Micama (ali u rokerskom stajlingu)! A Micam nije ruzan, naravno! Ivanov je imao vatru u sebi, kao i Stoickov, a imali su Bugari i finog dirigenta Balakova, koji je 90-ih bio jedan od dva-tri najbolja vezna igraca u Bundesligi. Nek ti je laka zemlja, Trifone. Bugari ce pamtiti da je Trifon umro uoci Valentinova, a taj dan je kod pravoslavnih dan svetog Trifuna!

Ziv samo fizicki

pre 8 godina

Tuzna vest,dobar fudbaler.Pamtim taj Mundijal,Brazil jak,Italija,Spanija,Bugarska,Svedska,Rumunija i Argentina dobre reprezenacije ali ni blizu kao nasi,Stojkovic,Boban,Savicevic,Prosinecki,Mijatovic,Suker,Jugovic,Mihajlovic,Jarni,Zahovic,Boksic...Mi i Brazil finale...A dva meseca posle toga finale mundijala u basketu u Bg Areni,tek izgradjena bas za ovo takmicenje,finale Mi i Ameri,prsti na sve strane,Kukoc,Divac,Radja,Djordjevic,Zdovc,Perasovic,Danilovic,Paspalj...Jaki,dusu moze da gresi ko kaze da nismo...A ja mlad,radim,posao siguran,plata dobra,biram gde cu na more,sa verenicom pravim planove za stvaranje porodice,e to su vremene bila.

Slavisa

pre 8 godina

Uzasna vest. Samo se bojim da, zbog ekstremnih napora kojima su izlozeni moderni gladijatori, ovoga u buducnosti ne bude i vise. Nadajmo se da nece. A sto se tice SP u SAD... nije to bilo toliko davno, ferplej je u to vreme odavno napustio sportske terene. Ko je gledao utakmicu Meksiko-Italija zna o cemu pricam. Sramnih poslednjih pet minuta. A Norvezani eliminisani samo zato sto su postigli najmanje golova, sve cetiri ekipe su imale 1-1-1.

Ivan NK

pre 8 godina

Pocivaj u miru Legendo!!!
Prvo sto mi padne na pamet u vezi Ivanova je gol Henrika Larsona u mecu za trece mjesto na SP 1994.
Mislim da su mu taj Larsonov laznjak i gol skratili zivot za nekoliko godina.
Covjek se sav polomio...

ozbiljan

pre 8 godina

Nigerija Italija, 1:0 Amunike u 26", bolji celu utakmicu, u 89, Dino Badjo napravi cudo, Roberto ga da, posle iz nepostojeceg penala u 102" .
Nezasluzen poraz u-20 prvaka sveta - Okocha, Amokachi, Amunike, Oliseh, Finidi, Yakini... znao sam celu postavu napamet do pre koju godinu.
kakvo svetsko!

Baxuz

pre 8 godina

To WC 94, Bugari u polufinalu a najbolji strelci Stoickov i Salenko. Najbolji WC u istoriji pravoslavnog fudbala. Jugoslovenska polufinala ne racunam jer su za Yu igrali i katolici i muslimani. :-)

trsa

pre 8 godina

citam komentare i skontam da se bolje secam svetskog prvenstva 94-te nego 2014( jedva se setih da je Nemacka sada prvak nisam bio nacisto dal je Spanija ili nije) lik pominje Svedsku kao bitnu i u njoj Andersona i Larsona, a gde su bre tu Thomas Brolin i Martin Dalin Švedjanin sa greskom u tenu,ali bez greske pred protivnickim golom

trsa

pre 8 godina

lik sa nikom Leckov i Nemci imo je lepo izlaganje o Stoickovu, ali je zaboravio da je u 90 minutu na Parku princeva u Parizu gol za Bugare dao EMIL KOSTADINOV i ne bi se Bugari sa Stoickovim,, Leckovim, Ivanovim ni nasli u Americi da tada Kostadinov nije postigao gol kojim su izbacili Francuze

Ivanov upecatljiv lik u zlatnoj eri Bugarskog Fudbala neka mu je slava

Rajan O'Rajli

pre 8 godina

Kan,Rajziger,Ivanov,Lalas......ko zna razumece!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 13. februar 2016 20:07)

Ja ne znam, al bih voleo da znam

Luka Albijanic

pre 8 godina

Pocivajte u miru Trifone Ivanove Legendo , pozdrav i saucesce porodici i nasim susedima , nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete zauvek u nasim srcima , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala Trifone Ivanove Legendo ! ...

Rajan O'Rajli

pre 8 godina

Kan,Rajziger,Ivanov,Lalas......ko zna razumece!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 13. februar 2016 20:07)

Ja ne znam, al bih voleo da znam

14god

pre 8 godina

a ko se ne bi secao mundijala 94. posebno ga pamtim, skoro i svih detalja. pre nekoliko samo raspravljali da li je BADJOVA lopta iz penala dotakla precku protiv Brazila, nema video na kojem se moze lepo videti. Da li jos neko misli da je tad lopta "okrznula" precku?????

Baxuz

pre 8 godina

To WC 94, Bugari u polufinalu a najbolji strelci Stoickov i Salenko. Najbolji WC u istoriji pravoslavnog fudbala. Jugoslovenska polufinala ne racunam jer su za Yu igrali i katolici i muslimani. :-)

Штилцована катаболцна

pre 8 godina

Каква је то Бугарска била. Најбоља у историји, истовремено и најружнија репрезентација свих времена. Трифон Иванов, Балаков, Лечков, Костадинов, Чавдар Јанков, па њима ни мајке нису говориле :"лепо моје".Био је добар фудбалер. Почивај у миру.

Panda's friend

pre 8 godina

Počivaj u miru! Nekada je fudbal bio mnogo zanimljiviji za gledanje nego sada, što zbog otvorenijeg stila igre sa više driblinga, što zbog upečatljivih fudbalera poput Trifuna, Valderame, Rene Igite...

Dusko

pre 8 godina

Imam memoriju sa imenima i prezimenima hiljade vrhunskih fudbalera... mnoge zaboravljam zato sto dolaze novi, ali ovog Trifona Ivanova cu pamtiti zauvek... Tacno da stavis slicicu u kredenac da deca ne uzimaju sama slatko...Vecna ti slava, majstore...

Povidon

pre 8 godina

Počivaj u miru. SP u Americi 1994g je bilo fantastično. Skupljao sam sličice i sećam se Ivanova. Nikad jača Bugarska, moćna Nigerija sa Okočom, Finidijem, Jekinijem... Kolumbija, Eskobar, Igita... Rumunija sa Hadžijem, Švedska sa Brolinom i Barezijeve suze u finalu. Epski drubling Kanua nad Kostakurtom...

Duško

pre 8 godina

@ Povidon

Sve si tačno napisao, sem dve stvari. Igita tada nije branio za Kolumbiju, i Kanu tada (još uvek) nije bio reprezentativac Nigerije.

Arconada

pre 8 godina

Polufinale SP 1994 Italija Bugarska je jedna od najpodlijih sudijskih prevara u istoriji. Ako se ne varam, mislim da su na poluvremenu Bugari razmišljali da ne izadju ponovo na teren.

svi na izbore

pre 8 godina

Iako je za bio za nijansu grublji od drugih, danas bi bio mala maca za ove terminatore. Tada je fudbalska inteligencija imala prednost nad silom danas ne, tu je lepota igre te generacije. Slava mu!

ozbiljan

pre 8 godina

Brazil Holandija, cetvrtfinale.
Navijam za narandzaste.
poluvreme 0:0, pocinje drugo
Bebeto za Romarija 1:0, Branko za Bebeta 2:0, Brazil ima jos 3 velike sanse, onda niotkuda Bergkamp magijom na,asistenciju Witchgea 2:1, pa Overmars za Vintera 2:2, sad Holandjani imaju jos 3 velike sanse, i na kraju Branko iz slobodnjaka 3:2. Kakav mec.
Slava Ivanovu!

Ziv samo fizicki

pre 8 godina

Tuzna vest,dobar fudbaler.Pamtim taj Mundijal,Brazil jak,Italija,Spanija,Bugarska,Svedska,Rumunija i Argentina dobre reprezenacije ali ni blizu kao nasi,Stojkovic,Boban,Savicevic,Prosinecki,Mijatovic,Suker,Jugovic,Mihajlovic,Jarni,Zahovic,Boksic...Mi i Brazil finale...A dva meseca posle toga finale mundijala u basketu u Bg Areni,tek izgradjena bas za ovo takmicenje,finale Mi i Ameri,prsti na sve strane,Kukoc,Divac,Radja,Djordjevic,Zdovc,Perasovic,Danilovic,Paspalj...Jaki,dusu moze da gresi ko kaze da nismo...A ja mlad,radim,posao siguran,plata dobra,biram gde cu na more,sa verenicom pravim planove za stvaranje porodice,e to su vremene bila.

del boj

pre 8 godina

Ko se ne seca legendarnog Trifuna, Bugari su tada imali fenomenalnu reprezentaciju. Nije bio nikad najbolji, ali je uvek bio najborbeniji, isao je glavom gde neko nije smeo nogom, nesto kao Ilija Najdoski. Redovno je bio svrstavan u top deset najruznijih fudbalera, ali kazem, jako gotivan i dobar igrac. Ta Bugarska 1994. izbaci Nemce, tadasnje svetske sampione u 1/4, Stoickov iz slobodnjaka sa 22-23 metra i celavi Leckov sa 15m glavom, dali golove. Pre toga, izbacili Francuze u kvalifikacijama, usred Pariza, Kostadinov u 90 minutu. Neka je vecna slava legendarnom Trifunu Ivanovu.

juan esnaider

pre 8 godina

RIP. Vecna slava. Ovo je lik koji se ne zaboravlja. 1994 - poslednji mundijal na kome je mogao da se gleda fudbal. Ovo sad su gladijatorske borbe dopingovanih robota. Kad se vec podsecamo tog prvenstva, da se ne zaboravi najbolja utakmica u istoriji fudbala: Rumunija - Argentina 3:2. A nisu igrali Maradona i Kanidja... jos jedan legendaran detalj: Spanija - Koreja 2:2, iz studija naknadno komemtarise legendarni Zivadinovic Milan: da vam kazem, 2:0 je najopasniji rezultat... those were the days!

metall

pre 8 godina

Secam se i dalje novinskih izvestaja posle pobede Bugara nad Nemcima u cetvrtfinalu i odusevljenja nase javnosti u vreme kada smo bili pod potpunom izolacijom i izopsteni od ostatka sveta u svakom pogledu. Znam da je jedan od naslova bio i nesto u stilu - Srbi iznad Sarajeva topovskom paljbom proslavili pobedu Bugara-. Lepe uspomene na nikad ruznije vreme.

ja pa ja

pre 8 godina

sve ste napisali sem njegove glavne karakteristike-brade,ona mu je rasla toliko brzo da ujutro kad bi se obrijao uvece bi vec imao ozbiljnu bradu...legendo pocivaj u miru

From South

pre 8 godina

Nikada necu i necemo zaboravit jedinstvenu pojavu u nogometnoj povijesti kakva je bila ona Trifona Ivanova ! Svi ljubitelji ove igre iz njenog zlatnog doba, 90-ih godina 20.st je njegova pojava urezana u pamcenju, onaj trk iz svog prema protivnickom sesnajstercu i bomba nakon toga se ne zaboravlja. Sve to ukomponirano u sjajnu ekipu Bugara daje cjelozivotni pecat u sjecanju tada desetogodisnjaka.Svaku utakmicu USA 94 sam cekao napet kao puska, do kasnih nocnih ( jutarnjih ) sati. Svedska je bila bolja i uzela broncu, ali ju je i Bugarska zasluzila jer su igrali sjajan nogomet, u to vrijeme slican juznoamerickim ekipama, mozda nesto kao Urugvaj zadnjih godina. Moj idol je bio Romario, a tragicar Baggio. Valderama, Maradona na zalasku onako lud nakon gola kada je ludovao u kameru, vjerojatno na koki, mladi Larson i Anderson iz Svedske, Stojickov, Haggi,Roberto Donadoni, Franco Baressi, Dunga, Taffarel, Rudi Voller i jos desetine majstora loptanja... Onda i je bilo sve bolje, jer je bilo manje love u igri a sami igraci su bili prizemniji od danasnjih. Uz spomen na Ivanova, pozdrav svim ljubiteljima nogometa iz 90-ih godina.

dragan1982

pre 8 godina

legenda beca ...trifun ivanov.kako je taj igro u rapid wien-u ..ono je bila majstorija i fantazija jednog stopera made in bulgaria.njega su se protivnicki igraci bojali kao macka kera..ponekad se nije tusirao 7 dana pred vazan mec u uefa kupu da bi razbezao protivnicke igrace i drzo sto dalje od sebe..kasnije je imao 2 benzinske pumpe u becu ,znao je da se napije i potuce u benzijskoj pumpi,pravi smeker kome slava nikad nije udarila u glavu..uvek je bio covek naroda.znam ga licno ,zivim u becu i ovde svi tuguju...true legend

Gerov

pre 8 godina

Pocivaj u miru. Saucesce porodici i prijateljima.

Odgledao sam klip da se podsetim. Kakav zid ispred golmana, Spasio je ko zna koliko sigurih golova. Dace bog pa da opet ima tako dobrih ekipa, pa i se da nasi pokrenu iz mrtvila.

nex

pre 8 godina

Au,bre,ljudi,sta je ovo? Kako,zasto?
Celog zivota se aktivno bavim sportom,treba li da se zabrinem?
Pocivaj u miru,bratko.
Pamticu te kao lava koji cuva svoje. Neprelazan. I po bradi. Uvek neobrijan,ali originalan. Mislim i da je neki komentator rekao da koliko god da se obrija,brada mu poraste do utakmice.

mirko

pre 8 godina

Iako je vest baš tužna, drago mi ja da vidim da sportski sajt b92 posećuju i oni stariji poznavaoci fudbala koji cene prave vrednosti, za razliku od današnjih navijača. Legendarni fudbaleru, Lave, bugarski Vuče i najjbolja sličico svih vremena, počivaj u miru.

Srbin iz Srbije

pre 8 godina

Iskreno mi je zao ovog coveka i velikog fudbalera, secam se velike i mocne reprezentacije Bugarske jos kad sam bio decak a on je igrao, bio je odlican, jos jednom - zalosno sto je covek umro tako mlad. Vecna slava i hvala na odlicnom fudbalu.

todos

pre 8 godina

AU!!!!! Počivaj u miru.
Specifičan lik, specifičan fudbaler. Kako može da se zaboravi, nema šanse. Neverovatno koliko sam ga gotivio na tom SP.

uljma

pre 8 godina

Pocivaj u miru,veliki igracu,ljudino i sjajni covece....veliki gubitak za sport i nenadoknadiv za nas koji pamtimo velikane piput njega..

Slavisa

pre 8 godina

Uzasna vest. Samo se bojim da, zbog ekstremnih napora kojima su izlozeni moderni gladijatori, ovoga u buducnosti ne bude i vise. Nadajmo se da nece. A sto se tice SP u SAD... nije to bilo toliko davno, ferplej je u to vreme odavno napustio sportske terene. Ko je gledao utakmicu Meksiko-Italija zna o cemu pricam. Sramnih poslednjih pet minuta. A Norvezani eliminisani samo zato sto su postigli najmanje golova, sve cetiri ekipe su imale 1-1-1.

ozbiljan

pre 8 godina

Nigerija Italija, 1:0 Amunike u 26", bolji celu utakmicu, u 89, Dino Badjo napravi cudo, Roberto ga da, posle iz nepostojeceg penala u 102" .
Nezasluzen poraz u-20 prvaka sveta - Okocha, Amokachi, Amunike, Oliseh, Finidi, Yakini... znao sam celu postavu napamet do pre koju godinu.
kakvo svetsko!

takinardi

pre 8 godina

Velika, velika šteta! Kakva je to samo generacija Bugara bila: Mihajlov, Hubčev,Ivanov,Yankov,SToičkov, Kostadinov, Lečkov, Balakav, Penev... A sve je počelo novembra '93 na Parku Prinčeva kada je Kostadinov u '90 min ostavio bez SP Papena, Cantonu, Blana, Dešampa... U Dimitrovgradu se posebno pratila repr. Bugarske tada, kad se samo setim 1/4 finala sa Nemcima od sreće zamalo sa drugom nismo izlomili vrata od sobe, u 1/2 finalu je već i Baba Vanga umešala prste rekavši da će se u finalu srestu 2 tima na slovo B (aludirajući Brazil i Bug)što je doneklo i opustilo Bugare, jer su primili 2 glupa gola, a zatim im na 2:1 nije sviran čist penal! Za 3. mesto već psihički nisu bili spremni posle Italije. Specijalna emisija o učešću Bugara (vredi pogledati) na
https://www.youtube.com/watch?v=iUTza6XKTaU
Moje prvo SP, nadolaze uspomene... i nezaboravni Trifon Ivanov, SLAVA MU!

Profesor BG

pre 8 godina

Bio sam klinac, ali se dobro secam kako je covek odigrao to SP. Jedan od najboljih odbrambenih igraca u Evropi tih godina. Pocivaj u miru.

miroslav

pre 8 godina

Koliko samo pozitivnih i iskreno duhovitih komentara za ovu legendu. Verujem da bi mu bilo drago, kada bi znao koliko smo ga mi iz Srbije, a verujem i svi iz bivse Juge, gotivili. Slava mu I hvala sto je postojao, bez njegove srčanosti, fudbal ne bi bio isti.

Ivan NK

pre 8 godina

Pocivaj u miru Legendo!!!
Prvo sto mi padne na pamet u vezi Ivanova je gol Henrika Larsona u mecu za trece mjesto na SP 1994.
Mislim da su mu taj Larsonov laznjak i gol skratili zivot za nekoliko godina.
Covjek se sav polomio...

Leckov i Nemci

pre 8 godina

Utakmicu sa Nemcima odlucio je Jordan Leckov, koji je tad igrao u nemackoj Bundesligi. Neko vreme u Nemackoj su burno reagovali i zahtevali da mu se uskrati dalje igranje u Nemackoj! Dakle, navijaci su svuda isti. Ali su nemacki tv-voditelji 15 minuta nakon utakmice lepo rekli: Izgubili smo zasluzeno, cestitke Bugarima, idemo dalje. Istina, njima se moze da tako razmisljaju, jer ih za 2 ili 4 godine opet verovatno ceka neko novo polufinale ili finale, na evropskim ili svetskim prvenstvima, a za timove poput Bugarske, Srbije (prethodno i Jugoslavije) to je uvek bilo pitanje zivota ili smrti. E, sad, sta je Bugare cinilo tako jakim u to doba, isto kao i Rumune? Pre svega prisustvo jednog genijalnog igraca, apsolutnog vodje. Kod Rumuna Hadzi, kod Bugara Stoickov, prava azdaja od igraca, rigao je vatru kao niko ni pre ni posle njega, i u bugarskom i u Barseloninom dresu! Protivnicki igraci doslovno su ga se bojali, bio je mnogo dobar i mnogo ljut taj Bugarin! Ivanova sto se tice: odlican igrac, MARKANTNOG i ZIVOPISNOG izgleda! Ruzan? Lepo i tacno rece Monden u svom komentaru da je Ivanov podsecao na slavnog Roberta Micama (ali u rokerskom stajlingu)! A Micam nije ruzan, naravno! Ivanov je imao vatru u sebi, kao i Stoickov, a imali su Bugari i finog dirigenta Balakova, koji je 90-ih bio jedan od dva-tri najbolja vezna igraca u Bundesligi. Nek ti je laka zemlja, Trifone. Bugari ce pamtiti da je Trifon umro uoci Valentinova, a taj dan je kod pravoslavnih dan svetog Trifuna!

trsa

pre 8 godina

lik sa nikom Leckov i Nemci imo je lepo izlaganje o Stoickovu, ali je zaboravio da je u 90 minutu na Parku princeva u Parizu gol za Bugare dao EMIL KOSTADINOV i ne bi se Bugari sa Stoickovim,, Leckovim, Ivanovim ni nasli u Americi da tada Kostadinov nije postigao gol kojim su izbacili Francuze

Ivanov upecatljiv lik u zlatnoj eri Bugarskog Fudbala neka mu je slava

trsa

pre 8 godina

citam komentare i skontam da se bolje secam svetskog prvenstva 94-te nego 2014( jedva se setih da je Nemacka sada prvak nisam bio nacisto dal je Spanija ili nije) lik pominje Svedsku kao bitnu i u njoj Andersona i Larsona, a gde su bre tu Thomas Brolin i Martin Dalin Švedjanin sa greskom u tenu,ali bez greske pred protivnickim golom

Rajan O'Rajli

pre 8 godina

Kan,Rajziger,Ivanov,Lalas......ko zna razumece!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 13. februar 2016 20:07)

Ja ne znam, al bih voleo da znam

Rajan O'Rajli

pre 8 godina

Kan,Rajziger,Ivanov,Lalas......ko zna razumece!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 13. februar 2016 20:07)

Ja ne znam, al bih voleo da znam

Luka Albijanic

pre 8 godina

Pocivajte u miru Trifone Ivanove Legendo , pozdrav i saucesce porodici i nasim susedima , nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete zauvek u nasim srcima , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala Trifone Ivanove Legendo ! ...