Petak, 12.02.2016.

18:06

Grbić: Nudio sam ostavku, ona nije prihvaćena

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je nudio ostavku na tu funkciju, ali da ju je predsednik Odbojkaškog saveza Aleksandar Boričić odbio.

Izvor: B92

Grbiæ: Nudio sam ostavku, ona nije prihvaæena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 8 godina

Nije problem (samo) u Grbićevom trenerskom (ne)iskustvu.
Srbija već neko vreme, od odlaska Miljkovića i N. Grbića, nema igrački potencijal za osvajanje medalje. Igrački kadar je evropski prosek, pa i rezultati u skladu sa tim.
Najveći problem je na poziciji primača i tehničara i tu nema kvalitetnog rešenja na vidiku. KO god da eventualno "nasledi" Nikolu-naslediće i taj problem.

Zoki, KV

pre 8 godina

Prvo, svaka cast ako je istina da je podneo ostavku a predsednik Boricic odbio. To je dokaz da je OSS najbolji savez u Srbiji.
Drugo, neospornan je neuspeh, i na evropskom, i na kvalifikacijama za Rio 2016, i da nikola nije vican u trenerskom poslu, kao sto se mislilo, ali treba mu dati sansu. Nismo nacija kao Rusi da imamo 6000000 odbojkasa pa da saljemo na prvenstva koga god hocemo, i da na kraju budemo u prve cetiri.
Trece, mora da vrati starije igrace, ako misli da "udje" u polu finale bar nekog takmicenja(Svetska liga ne bez vee takmicenje), zna se sta je bitno. Pod hitno mora da poprica sa Nikicem, Kovacevicem, Petkovicem. POD HITNO. prerano se odrekao njih, i to na ruzan nacin, a sa njma je igrao duuugo, trenirao, i najbolje ih zna. decurlija sa steznicima oko ruku, tipa Jovovic, Kovacevic Jr, Ivovic, lepo na klupu pa da gledaju kako se igra. Kolakovic je napustio reprezentaciju, jer je previse verovao jednom igracu, dao mi sansu opet i opet, ali neuspesno. zbog toga je otisao. ZBOG SANSE, a Nikola dva bitna takmicenja, i jos ne zna postavu ko igra... UZAS.
zato porazgovarajte sa trojiom najiskusnijih, i molite Boga da prihvate poziv.... mada, da sam ja jedan od njih...

Sone

pre 8 godina

Uspeh nikada nije ni bio kriterijum da neki trener vodi reprenzetaciju, vec licni odnos sa Boricicem!! Valjda je samo Vukovic smenjen, svi ostali sami otisli!!

afrogipsy

pre 8 godina

N Grbic je bio toliko dobar i inteligentan igrac, da se moze reci da za njega tajni u ovom sportu nema. Mislim da je normalno da kao neiskusan trener napravi neke greske u pocetku, mozda oni primaci i nisu najbolje sto imamo , mozda ce ce biti nuzno izvrsiti par izmena u reprezentaciji, ali on ce svakako jednog dana postati vrhunski trener. Nezaboravite da je Vujosevic npr u pocetku bio jedva prosecan trener, a sada je jedan od boljih u na kontinentu. Ima i drugih primera u svim sportovima.

Lale

pre 8 godina

(Sasa, 12. februar 2016 19:43)
Ma, važi, glas navijača neka bude presudan. Šta će nam "blato" u OS, na čelu sa A. Boričićem, je li tako? Podsetiću te samo, pod tim Boričićem smo osvojili SVE medalje, osim one dve bronze iz osamdesetih. Jel treba još? Nikoli puna podrška, ne može ništa preko noći, znam da je u njemu ogroman potencijal da bude vrhunski trener.

oberin martel

pre 8 godina

Zato njegov kolega iz zenske reprezentacije ne namerava da dâ ostavku...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NI, 12. februar 2016 19:35)

Taj njegov kolega je odavno u Riju.

branko

pre 8 godina

Наравно да Николину оставју нико мудар не би прихватио. Никола је био врхунски одбојкаш, има господске манире, има велики кредит верујем да га је овај неуспех погодио и да интензивно размишља где је била грешка али бих рекао да није на трагу решења јер проблем није у ономе што он одлично зна а то је одбојка јер да јесте решио би га и Колаковић. Проблем је у психолошком склопу тих момака који их спречава да играју КОНСТАНТНО а не само на моменте добро, иако имају велики потенцијал. Тај проблем Никола сам не може решити а ја не знам ко би му могао и пре свега ЗНАО помоћи О иоме би требало интензивно да размисли и консултује се и са Вањом, што вероватно и ради, али и са још неким коме верује. Кад се дође на терен одбојке - тада смо на коњу.

JORDAN

pre 8 godina

Svi sve znamo naj bolje.Pustite čoveka da radi svoj novi posao,dugačak je put do dobrog i kvalitetnog trenera,treba biti strpljiv.Samo uživaj u radu i mi ćemo uskoro u rezultatima.Srećno.

saca

pre 8 godina

Zbog, bravo legendo i ne moze ti niko nista, zasluzio si, e zato smo i dogurali dovde. Treba da se bavi svako svojim poslom, prvo polako, ispocetka, da se nauci lekcija pa onda moze da se odgovara za ocenu, a ne, bio si odlican u osnovnoj skoli, evo ti diploma fakulteta ne moras ni da dolazis. Ne moze to tako, dok mnogi shvate....

Radomir Antic

pre 8 godina

U odbojkaskom savezu je sve na svom mestu.Svi ostali ukljucujuci i poslovna preduzeca i druga udruzenja mogu slobodno da se ugledaju na njih.
Pored konstantnih vrednih rezultata koje sve selekcije ostvaruju, u svetu kao organizacija uzivaju veliki ugled, sto se pokazalo dobijanjem organizacije velikih takmicenja izmedju ostalog.
Neprocenjivo je kad je savez uvek podrska trenerima i igracima, kad sportisti razmisljaju samo o sportu, a ne da li im neko nesto podmece ili radi nesto za sebe.
Kapa dole...

dzoni

pre 8 godina

nikolu postujem i mislim da je pravo resenje za selektora za duze vreme, ali ove gluposti su strasne ( pisem jer se ponavljaju godinama u raznim oblastima ), kako neko moze da ti odbije ostavku, ako si dao ostavku ides kuci i gotovo, resio si da vise ne radis, sta tu ima neko da prima ili ne prima, kad das otkaz poslodavac nema instrumenta da te natera da radis ako neces, ovako ispade teska patetika i bruka i potroseno najmanje pola kredita sto je steko do sad

Vox

pre 8 godina

Ostavka se ne nudi ,podnisi se i o njoj se ne diskutije. Ovako, ispade da nije ni midlio ozbiljno. Igracka legenda, ali trener pocetnik , mnogo mora da radi da bi bio trener Vojvodine a ne reprezentacije.Uostalom, gde pise da mora biti dobar trenrr ako je bio sjajan igrac?

Marko

pre 8 godina

Nikola mora jos dosta da uci do tada preostaje nam da budemo strpljivi. Kolakovic je izvlacio maksimum iz moram priznati limitirane ekipe, steta sto se zasitio reprezentativnih akcija.

veliki strumf

pre 8 godina

Ubedjen sam da bi mu Vanjina pomoc bila preko potrebna. Slusao sam ga jednom prilikom kada je kao strucni konsultant komentarisao utakmicu, mislim da smo igrali protiv Amera - pa on je tacno znao ko ce kako servirati, koga ce sevisom napasti, koja akcija se odigrava, ko kako puca... Ma sve! Secam se da sam ostao zapanjen. Verujem da bi Vanja Nikoli svojim znanjem i iskustvom, cisto kao savetnik, mnogo pomogao jer je ocigledno da je Nikoli pomoc potrebna!

Yammy

pre 8 godina

Nećemo tvoju ostavku već da dežava da neki dinar za odbojku i da u klubovima igraju za platu a ne rekreativno uz posao koji rade. Grbići legende!!!!

Cika

pre 8 godina

Mislim da Nikola stvarno zasluzuje podrsku makar do te 2020. godine, svojim igrama nam je toliko medalja i radosti doneo, da ne zasluzuje da ga osudjujemo nakog godinu ipo dana trenerskog rada.

cukce

pre 8 godina

Realo na kvalifikacionom turniru smo bili jedni od favrita da ae plasiramo na OI i smatram neuspehom to sto se nismo plasirali! Ali dobar je potaz sto Grbic ostaje takav sistem se pravi bice kontinuiteta a nadamo se u skorijoj buducnosti i uspeha i medalja! Podrska selektoru Nikoli Grbicu i nasim odbojkasima posle vaterlolista i Noleta oni su nas najvise puta obradovali!

Sasa

pre 8 godina

Poslao sam svoju ostavku Aleksandru Boričiću jer nisam ispunio zadatak koji mi je zadao. Međutim, on je samo odmahnuo glavom i rekao: ‘Prestani da se zavitlavaš, ne prihvatam tvoju ostavku, ostaješ na klupi do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine’.

samo pitam: Kako je on to "poslao" ostavku", i kad je Boricic samo "odmahnuo glavom". Da li je ostavka uopste poslata? Ili je urucena "u cetri oka", neka nam Nikola objasni. Ako je u cetri oka zavrsena prica, onda nesto debelo ne valja u nasem savezu. Znaci li to da i u odbojci "imamo" Vucica koji sam odlucuje o tako bitnom pitanju. Postoji valjda procedura, potpisivanje produzetka saradnje, ili je sve na "dodjem ti".

Nikola , cenio sam te kao igraca, cak sta vise obozavao sam te,obozavam te i danas i pored neuspeha, ali izlzyi iz tog blata u koje te valjaju celnici OS Srbije. Ne pita se samo predsednik saveza o tako velikooj odluci. valjda se postuje i rec struke, igraca, pa i navijaca. kako neko moze blanko rec da da nekom da ce ostati na funkciji do 2020 godine.
Da li smo vec zaboravili Rukometni savez i njihovo inacenje igracima, navijacima i svim normalnim ljudima od strane celnika Saveza i njihovih glavesina ?

Sve mi ovo "smrdi", jako smrdi

Kaiim

pre 8 godina

Koliko si ti samo srece i radosti meni donio kao igrac, a nadam se i svima ostalima koji ovo citaju, da imas dozivotni kredit legendo! Nikad vise nista da ne osvojite ja sam uz vas svim svojim srcem i bicem! Srecno...

mik

pre 8 godina

Gospoda odbojkasi.Setimo se i kako je otisao Kolakovic iako veoma uspesan,osetio da to vise nije to.E sad to uporedite sa rukometom i onim magacionerom Boskovicem

Hrana je dobro u meni i tebi

pre 8 godina

Podržavam Boričićev stav. Jasno je da želje nisu ispunjene, ali odbojkaški savez je više puta demonstrirao da se strpljenje isplati.
Srećno Nikola. srećno odbojkaši.

PS

pre 8 godina

Što se mene tiče, ti svoj posao radiš odlično. Sa tobom mi ni neodlazak na OI ne pada teško. Samo napred legendo, bićeš ti najveći ikad.

...

pre 8 godina

Ja verujem u Grbica, covek zna odbojku kao niko. Dati mu vremena jos je nezreo kao trener ali je izuzetno pametan covek i sigurno ce sve doci vremenom i radom.

seljo

pre 8 godina

kakva izjava, sampionska! sad uporedite izjave grbica i sa druge strane naprimer karadzica ili pak trenera rukometasica boskovica.. nebo i zemlja!

Hrana je dobro u meni i tebi

pre 8 godina

Podržavam Boričićev stav. Jasno je da želje nisu ispunjene, ali odbojkaški savez je više puta demonstrirao da se strpljenje isplati.
Srećno Nikola. srećno odbojkaši.

PS

pre 8 godina

Što se mene tiče, ti svoj posao radiš odlično. Sa tobom mi ni neodlazak na OI ne pada teško. Samo napred legendo, bićeš ti najveći ikad.

...

pre 8 godina

Ja verujem u Grbica, covek zna odbojku kao niko. Dati mu vremena jos je nezreo kao trener ali je izuzetno pametan covek i sigurno ce sve doci vremenom i radom.

seljo

pre 8 godina

kakva izjava, sampionska! sad uporedite izjave grbica i sa druge strane naprimer karadzica ili pak trenera rukometasica boskovica.. nebo i zemlja!

mik

pre 8 godina

Gospoda odbojkasi.Setimo se i kako je otisao Kolakovic iako veoma uspesan,osetio da to vise nije to.E sad to uporedite sa rukometom i onim magacionerom Boskovicem

veliki strumf

pre 8 godina

Ubedjen sam da bi mu Vanjina pomoc bila preko potrebna. Slusao sam ga jednom prilikom kada je kao strucni konsultant komentarisao utakmicu, mislim da smo igrali protiv Amera - pa on je tacno znao ko ce kako servirati, koga ce sevisom napasti, koja akcija se odigrava, ko kako puca... Ma sve! Secam se da sam ostao zapanjen. Verujem da bi Vanja Nikoli svojim znanjem i iskustvom, cisto kao savetnik, mnogo pomogao jer je ocigledno da je Nikoli pomoc potrebna!

cukce

pre 8 godina

Realo na kvalifikacionom turniru smo bili jedni od favrita da ae plasiramo na OI i smatram neuspehom to sto se nismo plasirali! Ali dobar je potaz sto Grbic ostaje takav sistem se pravi bice kontinuiteta a nadamo se u skorijoj buducnosti i uspeha i medalja! Podrska selektoru Nikoli Grbicu i nasim odbojkasima posle vaterlolista i Noleta oni su nas najvise puta obradovali!

Yammy

pre 8 godina

Nećemo tvoju ostavku već da dežava da neki dinar za odbojku i da u klubovima igraju za platu a ne rekreativno uz posao koji rade. Grbići legende!!!!

Cika

pre 8 godina

Mislim da Nikola stvarno zasluzuje podrsku makar do te 2020. godine, svojim igrama nam je toliko medalja i radosti doneo, da ne zasluzuje da ga osudjujemo nakog godinu ipo dana trenerskog rada.

Kaiim

pre 8 godina

Koliko si ti samo srece i radosti meni donio kao igrac, a nadam se i svima ostalima koji ovo citaju, da imas dozivotni kredit legendo! Nikad vise nista da ne osvojite ja sam uz vas svim svojim srcem i bicem! Srecno...

oberin martel

pre 8 godina

Zato njegov kolega iz zenske reprezentacije ne namerava da dâ ostavku...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NI, 12. februar 2016 19:35)

Taj njegov kolega je odavno u Riju.

Marko

pre 8 godina

Nikola mora jos dosta da uci do tada preostaje nam da budemo strpljivi. Kolakovic je izvlacio maksimum iz moram priznati limitirane ekipe, steta sto se zasitio reprezentativnih akcija.

saca

pre 8 godina

Zbog, bravo legendo i ne moze ti niko nista, zasluzio si, e zato smo i dogurali dovde. Treba da se bavi svako svojim poslom, prvo polako, ispocetka, da se nauci lekcija pa onda moze da se odgovara za ocenu, a ne, bio si odlican u osnovnoj skoli, evo ti diploma fakulteta ne moras ni da dolazis. Ne moze to tako, dok mnogi shvate....

Lale

pre 8 godina

(Sasa, 12. februar 2016 19:43)
Ma, važi, glas navijača neka bude presudan. Šta će nam "blato" u OS, na čelu sa A. Boričićem, je li tako? Podsetiću te samo, pod tim Boričićem smo osvojili SVE medalje, osim one dve bronze iz osamdesetih. Jel treba još? Nikoli puna podrška, ne može ništa preko noći, znam da je u njemu ogroman potencijal da bude vrhunski trener.

Sasa

pre 8 godina

Poslao sam svoju ostavku Aleksandru Boričiću jer nisam ispunio zadatak koji mi je zadao. Međutim, on je samo odmahnuo glavom i rekao: ‘Prestani da se zavitlavaš, ne prihvatam tvoju ostavku, ostaješ na klupi do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine’.

samo pitam: Kako je on to "poslao" ostavku", i kad je Boricic samo "odmahnuo glavom". Da li je ostavka uopste poslata? Ili je urucena "u cetri oka", neka nam Nikola objasni. Ako je u cetri oka zavrsena prica, onda nesto debelo ne valja u nasem savezu. Znaci li to da i u odbojci "imamo" Vucica koji sam odlucuje o tako bitnom pitanju. Postoji valjda procedura, potpisivanje produzetka saradnje, ili je sve na "dodjem ti".

Nikola , cenio sam te kao igraca, cak sta vise obozavao sam te,obozavam te i danas i pored neuspeha, ali izlzyi iz tog blata u koje te valjaju celnici OS Srbije. Ne pita se samo predsednik saveza o tako velikooj odluci. valjda se postuje i rec struke, igraca, pa i navijaca. kako neko moze blanko rec da da nekom da ce ostati na funkciji do 2020 godine.
Da li smo vec zaboravili Rukometni savez i njihovo inacenje igracima, navijacima i svim normalnim ljudima od strane celnika Saveza i njihovih glavesina ?

Sve mi ovo "smrdi", jako smrdi

Vox

pre 8 godina

Ostavka se ne nudi ,podnisi se i o njoj se ne diskutije. Ovako, ispade da nije ni midlio ozbiljno. Igracka legenda, ali trener pocetnik , mnogo mora da radi da bi bio trener Vojvodine a ne reprezentacije.Uostalom, gde pise da mora biti dobar trenrr ako je bio sjajan igrac?

dzoni

pre 8 godina

nikolu postujem i mislim da je pravo resenje za selektora za duze vreme, ali ove gluposti su strasne ( pisem jer se ponavljaju godinama u raznim oblastima ), kako neko moze da ti odbije ostavku, ako si dao ostavku ides kuci i gotovo, resio si da vise ne radis, sta tu ima neko da prima ili ne prima, kad das otkaz poslodavac nema instrumenta da te natera da radis ako neces, ovako ispade teska patetika i bruka i potroseno najmanje pola kredita sto je steko do sad

Radomir Antic

pre 8 godina

U odbojkaskom savezu je sve na svom mestu.Svi ostali ukljucujuci i poslovna preduzeca i druga udruzenja mogu slobodno da se ugledaju na njih.
Pored konstantnih vrednih rezultata koje sve selekcije ostvaruju, u svetu kao organizacija uzivaju veliki ugled, sto se pokazalo dobijanjem organizacije velikih takmicenja izmedju ostalog.
Neprocenjivo je kad je savez uvek podrska trenerima i igracima, kad sportisti razmisljaju samo o sportu, a ne da li im neko nesto podmece ili radi nesto za sebe.
Kapa dole...

branko

pre 8 godina

Наравно да Николину оставју нико мудар не би прихватио. Никола је био врхунски одбојкаш, има господске манире, има велики кредит верујем да га је овај неуспех погодио и да интензивно размишља где је била грешка али бих рекао да није на трагу решења јер проблем није у ономе што он одлично зна а то је одбојка јер да јесте решио би га и Колаковић. Проблем је у психолошком склопу тих момака који их спречава да играју КОНСТАНТНО а не само на моменте добро, иако имају велики потенцијал. Тај проблем Никола сам не може решити а ја не знам ко би му могао и пре свега ЗНАО помоћи О иоме би требало интензивно да размисли и консултује се и са Вањом, што вероватно и ради, али и са још неким коме верује. Кад се дође на терен одбојке - тада смо на коњу.

JORDAN

pre 8 godina

Svi sve znamo naj bolje.Pustite čoveka da radi svoj novi posao,dugačak je put do dobrog i kvalitetnog trenera,treba biti strpljiv.Samo uživaj u radu i mi ćemo uskoro u rezultatima.Srećno.

Sone

pre 8 godina

Uspeh nikada nije ni bio kriterijum da neki trener vodi reprenzetaciju, vec licni odnos sa Boricicem!! Valjda je samo Vukovic smenjen, svi ostali sami otisli!!

afrogipsy

pre 8 godina

N Grbic je bio toliko dobar i inteligentan igrac, da se moze reci da za njega tajni u ovom sportu nema. Mislim da je normalno da kao neiskusan trener napravi neke greske u pocetku, mozda oni primaci i nisu najbolje sto imamo , mozda ce ce biti nuzno izvrsiti par izmena u reprezentaciji, ali on ce svakako jednog dana postati vrhunski trener. Nezaboravite da je Vujosevic npr u pocetku bio jedva prosecan trener, a sada je jedan od boljih u na kontinentu. Ima i drugih primera u svim sportovima.

Zoki, KV

pre 8 godina

Prvo, svaka cast ako je istina da je podneo ostavku a predsednik Boricic odbio. To je dokaz da je OSS najbolji savez u Srbiji.
Drugo, neospornan je neuspeh, i na evropskom, i na kvalifikacijama za Rio 2016, i da nikola nije vican u trenerskom poslu, kao sto se mislilo, ali treba mu dati sansu. Nismo nacija kao Rusi da imamo 6000000 odbojkasa pa da saljemo na prvenstva koga god hocemo, i da na kraju budemo u prve cetiri.
Trece, mora da vrati starije igrace, ako misli da "udje" u polu finale bar nekog takmicenja(Svetska liga ne bez vee takmicenje), zna se sta je bitno. Pod hitno mora da poprica sa Nikicem, Kovacevicem, Petkovicem. POD HITNO. prerano se odrekao njih, i to na ruzan nacin, a sa njma je igrao duuugo, trenirao, i najbolje ih zna. decurlija sa steznicima oko ruku, tipa Jovovic, Kovacevic Jr, Ivovic, lepo na klupu pa da gledaju kako se igra. Kolakovic je napustio reprezentaciju, jer je previse verovao jednom igracu, dao mi sansu opet i opet, ali neuspesno. zbog toga je otisao. ZBOG SANSE, a Nikola dva bitna takmicenja, i jos ne zna postavu ko igra... UZAS.
zato porazgovarajte sa trojiom najiskusnijih, i molite Boga da prihvate poziv.... mada, da sam ja jedan od njih...

Jovan

pre 8 godina

Nije problem (samo) u Grbićevom trenerskom (ne)iskustvu.
Srbija već neko vreme, od odlaska Miljkovića i N. Grbića, nema igrački potencijal za osvajanje medalje. Igrački kadar je evropski prosek, pa i rezultati u skladu sa tim.
Najveći problem je na poziciji primača i tehničara i tu nema kvalitetnog rešenja na vidiku. KO god da eventualno "nasledi" Nikolu-naslediće i taj problem.

Sasa

pre 8 godina

Poslao sam svoju ostavku Aleksandru Boričiću jer nisam ispunio zadatak koji mi je zadao. Međutim, on je samo odmahnuo glavom i rekao: ‘Prestani da se zavitlavaš, ne prihvatam tvoju ostavku, ostaješ na klupi do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine’.

samo pitam: Kako je on to "poslao" ostavku", i kad je Boricic samo "odmahnuo glavom". Da li je ostavka uopste poslata? Ili je urucena "u cetri oka", neka nam Nikola objasni. Ako je u cetri oka zavrsena prica, onda nesto debelo ne valja u nasem savezu. Znaci li to da i u odbojci "imamo" Vucica koji sam odlucuje o tako bitnom pitanju. Postoji valjda procedura, potpisivanje produzetka saradnje, ili je sve na "dodjem ti".

Nikola , cenio sam te kao igraca, cak sta vise obozavao sam te,obozavam te i danas i pored neuspeha, ali izlzyi iz tog blata u koje te valjaju celnici OS Srbije. Ne pita se samo predsednik saveza o tako velikooj odluci. valjda se postuje i rec struke, igraca, pa i navijaca. kako neko moze blanko rec da da nekom da ce ostati na funkciji do 2020 godine.
Da li smo vec zaboravili Rukometni savez i njihovo inacenje igracima, navijacima i svim normalnim ljudima od strane celnika Saveza i njihovih glavesina ?

Sve mi ovo "smrdi", jako smrdi

Lale

pre 8 godina

(Sasa, 12. februar 2016 19:43)
Ma, važi, glas navijača neka bude presudan. Šta će nam "blato" u OS, na čelu sa A. Boričićem, je li tako? Podsetiću te samo, pod tim Boričićem smo osvojili SVE medalje, osim one dve bronze iz osamdesetih. Jel treba još? Nikoli puna podrška, ne može ništa preko noći, znam da je u njemu ogroman potencijal da bude vrhunski trener.

Hrana je dobro u meni i tebi

pre 8 godina

Podržavam Boričićev stav. Jasno je da želje nisu ispunjene, ali odbojkaški savez je više puta demonstrirao da se strpljenje isplati.
Srećno Nikola. srećno odbojkaši.

PS

pre 8 godina

Što se mene tiče, ti svoj posao radiš odlično. Sa tobom mi ni neodlazak na OI ne pada teško. Samo napred legendo, bićeš ti najveći ikad.

...

pre 8 godina

Ja verujem u Grbica, covek zna odbojku kao niko. Dati mu vremena jos je nezreo kao trener ali je izuzetno pametan covek i sigurno ce sve doci vremenom i radom.

dzoni

pre 8 godina

nikolu postujem i mislim da je pravo resenje za selektora za duze vreme, ali ove gluposti su strasne ( pisem jer se ponavljaju godinama u raznim oblastima ), kako neko moze da ti odbije ostavku, ako si dao ostavku ides kuci i gotovo, resio si da vise ne radis, sta tu ima neko da prima ili ne prima, kad das otkaz poslodavac nema instrumenta da te natera da radis ako neces, ovako ispade teska patetika i bruka i potroseno najmanje pola kredita sto je steko do sad

seljo

pre 8 godina

kakva izjava, sampionska! sad uporedite izjave grbica i sa druge strane naprimer karadzica ili pak trenera rukometasica boskovica.. nebo i zemlja!

cukce

pre 8 godina

Realo na kvalifikacionom turniru smo bili jedni od favrita da ae plasiramo na OI i smatram neuspehom to sto se nismo plasirali! Ali dobar je potaz sto Grbic ostaje takav sistem se pravi bice kontinuiteta a nadamo se u skorijoj buducnosti i uspeha i medalja! Podrska selektoru Nikoli Grbicu i nasim odbojkasima posle vaterlolista i Noleta oni su nas najvise puta obradovali!

Vox

pre 8 godina

Ostavka se ne nudi ,podnisi se i o njoj se ne diskutije. Ovako, ispade da nije ni midlio ozbiljno. Igracka legenda, ali trener pocetnik , mnogo mora da radi da bi bio trener Vojvodine a ne reprezentacije.Uostalom, gde pise da mora biti dobar trenrr ako je bio sjajan igrac?

Yammy

pre 8 godina

Nećemo tvoju ostavku već da dežava da neki dinar za odbojku i da u klubovima igraju za platu a ne rekreativno uz posao koji rade. Grbići legende!!!!

oberin martel

pre 8 godina

Zato njegov kolega iz zenske reprezentacije ne namerava da dâ ostavku...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NI, 12. februar 2016 19:35)

Taj njegov kolega je odavno u Riju.

veliki strumf

pre 8 godina

Ubedjen sam da bi mu Vanjina pomoc bila preko potrebna. Slusao sam ga jednom prilikom kada je kao strucni konsultant komentarisao utakmicu, mislim da smo igrali protiv Amera - pa on je tacno znao ko ce kako servirati, koga ce sevisom napasti, koja akcija se odigrava, ko kako puca... Ma sve! Secam se da sam ostao zapanjen. Verujem da bi Vanja Nikoli svojim znanjem i iskustvom, cisto kao savetnik, mnogo pomogao jer je ocigledno da je Nikoli pomoc potrebna!

Kaiim

pre 8 godina

Koliko si ti samo srece i radosti meni donio kao igrac, a nadam se i svima ostalima koji ovo citaju, da imas dozivotni kredit legendo! Nikad vise nista da ne osvojite ja sam uz vas svim svojim srcem i bicem! Srecno...

Radomir Antic

pre 8 godina

U odbojkaskom savezu je sve na svom mestu.Svi ostali ukljucujuci i poslovna preduzeca i druga udruzenja mogu slobodno da se ugledaju na njih.
Pored konstantnih vrednih rezultata koje sve selekcije ostvaruju, u svetu kao organizacija uzivaju veliki ugled, sto se pokazalo dobijanjem organizacije velikih takmicenja izmedju ostalog.
Neprocenjivo je kad je savez uvek podrska trenerima i igracima, kad sportisti razmisljaju samo o sportu, a ne da li im neko nesto podmece ili radi nesto za sebe.
Kapa dole...

Cika

pre 8 godina

Mislim da Nikola stvarno zasluzuje podrsku makar do te 2020. godine, svojim igrama nam je toliko medalja i radosti doneo, da ne zasluzuje da ga osudjujemo nakog godinu ipo dana trenerskog rada.

JORDAN

pre 8 godina

Svi sve znamo naj bolje.Pustite čoveka da radi svoj novi posao,dugačak je put do dobrog i kvalitetnog trenera,treba biti strpljiv.Samo uživaj u radu i mi ćemo uskoro u rezultatima.Srećno.

Zoki, KV

pre 8 godina

Prvo, svaka cast ako je istina da je podneo ostavku a predsednik Boricic odbio. To je dokaz da je OSS najbolji savez u Srbiji.
Drugo, neospornan je neuspeh, i na evropskom, i na kvalifikacijama za Rio 2016, i da nikola nije vican u trenerskom poslu, kao sto se mislilo, ali treba mu dati sansu. Nismo nacija kao Rusi da imamo 6000000 odbojkasa pa da saljemo na prvenstva koga god hocemo, i da na kraju budemo u prve cetiri.
Trece, mora da vrati starije igrace, ako misli da "udje" u polu finale bar nekog takmicenja(Svetska liga ne bez vee takmicenje), zna se sta je bitno. Pod hitno mora da poprica sa Nikicem, Kovacevicem, Petkovicem. POD HITNO. prerano se odrekao njih, i to na ruzan nacin, a sa njma je igrao duuugo, trenirao, i najbolje ih zna. decurlija sa steznicima oko ruku, tipa Jovovic, Kovacevic Jr, Ivovic, lepo na klupu pa da gledaju kako se igra. Kolakovic je napustio reprezentaciju, jer je previse verovao jednom igracu, dao mi sansu opet i opet, ali neuspesno. zbog toga je otisao. ZBOG SANSE, a Nikola dva bitna takmicenja, i jos ne zna postavu ko igra... UZAS.
zato porazgovarajte sa trojiom najiskusnijih, i molite Boga da prihvate poziv.... mada, da sam ja jedan od njih...

mik

pre 8 godina

Gospoda odbojkasi.Setimo se i kako je otisao Kolakovic iako veoma uspesan,osetio da to vise nije to.E sad to uporedite sa rukometom i onim magacionerom Boskovicem

Marko

pre 8 godina

Nikola mora jos dosta da uci do tada preostaje nam da budemo strpljivi. Kolakovic je izvlacio maksimum iz moram priznati limitirane ekipe, steta sto se zasitio reprezentativnih akcija.

saca

pre 8 godina

Zbog, bravo legendo i ne moze ti niko nista, zasluzio si, e zato smo i dogurali dovde. Treba da se bavi svako svojim poslom, prvo polako, ispocetka, da se nauci lekcija pa onda moze da se odgovara za ocenu, a ne, bio si odlican u osnovnoj skoli, evo ti diploma fakulteta ne moras ni da dolazis. Ne moze to tako, dok mnogi shvate....

branko

pre 8 godina

Наравно да Николину оставју нико мудар не би прихватио. Никола је био врхунски одбојкаш, има господске манире, има велики кредит верујем да га је овај неуспех погодио и да интензивно размишља где је била грешка али бих рекао да није на трагу решења јер проблем није у ономе што он одлично зна а то је одбојка јер да јесте решио би га и Колаковић. Проблем је у психолошком склопу тих момака који их спречава да играју КОНСТАНТНО а не само на моменте добро, иако имају велики потенцијал. Тај проблем Никола сам не може решити а ја не знам ко би му могао и пре свега ЗНАО помоћи О иоме би требало интензивно да размисли и консултује се и са Вањом, што вероватно и ради, али и са још неким коме верује. Кад се дође на терен одбојке - тада смо на коњу.

afrogipsy

pre 8 godina

N Grbic je bio toliko dobar i inteligentan igrac, da se moze reci da za njega tajni u ovom sportu nema. Mislim da je normalno da kao neiskusan trener napravi neke greske u pocetku, mozda oni primaci i nisu najbolje sto imamo , mozda ce ce biti nuzno izvrsiti par izmena u reprezentaciji, ali on ce svakako jednog dana postati vrhunski trener. Nezaboravite da je Vujosevic npr u pocetku bio jedva prosecan trener, a sada je jedan od boljih u na kontinentu. Ima i drugih primera u svim sportovima.

Sone

pre 8 godina

Uspeh nikada nije ni bio kriterijum da neki trener vodi reprenzetaciju, vec licni odnos sa Boricicem!! Valjda je samo Vukovic smenjen, svi ostali sami otisli!!

Jovan

pre 8 godina

Nije problem (samo) u Grbićevom trenerskom (ne)iskustvu.
Srbija već neko vreme, od odlaska Miljkovića i N. Grbića, nema igrački potencijal za osvajanje medalje. Igrački kadar je evropski prosek, pa i rezultati u skladu sa tim.
Najveći problem je na poziciji primača i tehničara i tu nema kvalitetnog rešenja na vidiku. KO god da eventualno "nasledi" Nikolu-naslediće i taj problem.