Sreda, 10.02.2016.

14:45

Oni su posebni

Jedna od najvećih časti koju jedan NBA igrač može da doživi je da mu klub povuče broj iz upotrebe, a retki su oni koji su tu časti doživeli od nekoliko timova.

Izvor: AK

Oni su posebni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Roki

pre 8 godina

@ meda

Nekoliko stvari koje si napisao nemaju veze sa istinom. Rasel je u Bostonu imao neuporedivo bolje saigrace od Vilta. U svakom trenutku je imao 5-7 igraca koji su uvrsteni u Hall of fame. Konstatacija da nije igrao odbranu je u najmanju ruku smesna. Cuveni statisticar Harvey Pollack j eizjavio da bi Vilt imao nekoliko sezona sa tripl dabl prosekom da su se racunale blokae (kao i Rasel). Najdominantniji igrac svih vremena jeste Vilt. Prosek od 50 poena u sezoni, 22 skoka u karijeri, jedne sezone najbolji asistent lige!

meda

pre 8 godina

Za ove sto gledaju Viltovu statistiku pa misle da je u pitanju najbolji igrac svih vremena - zbog cega pricaju o stvarima o kojima pojma nemaju? Nije bio ni blizu Rasela ako pricamo o njegovom vremenu, a da ne pominjemo druge ere.
Da su procitali bilo sta o tome znali bi, npr:
- Vilt je 2 puta trejdovan dok je bio na vrhuncu, da je bio toliko dobar zasto bi ga bilo koji tim trejdovao?
- Jos nekoliko trejdova je propalo jer su svi igraci tima izjavili da ce da bojkotuju ako dovedu Vilta
- U to vreme je liga imala 8 timova i svi su bili jaki, izgovori da je Rasel imao bolje suigrace pa je uzeo skoro sve titule ne pije vodu.
- Vilt je bio bolestan covek, opsednut idiotskim rekordima. Cuven je njegov "rekord" da nikada nije izasao iz igre sa 6 faulova. Zbog toga je u gomili utakmica nije ni igrao odbranu cim dobije 3-4 faula.
- U plej-ofu Vilt je imao mnogo goru statistiku nego u regularnoj sezoni, a Rasel mnogo bolju. I dalje je Vilt bio statisticki bolji ali razlika je bila mnogo manja. Jedina bitna statistika (11 prema 2 titule) je na Raselovoj strani.
- Rasel je bio ultimatni timski igrac (nesto sto je Garnet pokusao da kopira u Bostonu). Covek je povracao pre svake bitne utakmice od nervoze. Vilt je bio nesto kao Dvajt Hauard sto igra igrice na klupi.
- Rasel je lupao blokade i loptu je zadrzavao njegov tim (ili je cak blokadom slao u kontru), Vilt je slao loptu u aut jer je to "atraktivno"
...

Miodrag

pre 8 godina

Džordan - najelegantniji igrač ikada,
Čemberlen - najdominantniji igrač ikada.
Čovek je imao 30 poena po utakmici i 22 skoka u prosečno u karijeri!
U to vreme se blokade nisu brojale u statistiku, a imao ih je na desetine po utakmici. Jedne sezone mu je trener rekao da malo više asistira, i te sezone je bio najbolji asistent lige.
I jedna zanimljivost, mnogi govore o njemu kao fizički najjačem košarkašu, možda i čoveku.
Evo link, pričaju o njemu druge NBA legende, pa i Švarceneger:
https://www.youtube.com/watch?v=STXbuXGPdoY
https://www.youtube.com/watch?v=xrpmGuCmGnc

Aleksandar III

pre 8 godina

(Wilt Chamberlain)....zato što je realno najbolji igrač svih vremena...Zbog njegovog omalovažavanja svakog čoveka na planeti (nebitno da li je košarkaš ili običan čovek) je imao lošu reputaciju. Zbog toga ga niko nije hteo da prizna kao najboljeg igrača svih vremena, iako je to realno bio... šteta.

antiImbecil

pre 8 godina

Nolan
Nikako ne bih rekao da se nominacija za oskara dobija prema zasluzi, ne, svakako to nije slucaj, primera je milijardu.
Nego zasto cak ode u 19.vek, mnogo je to skorije bilo ? Voleo bih naravno da vidim da usa posalje 12 belih igraca na olimpijadu, ako se vec sprdaju da ce na SP slati univerzitetske igrace onda neka budu baje do kraja i na olimpijadu neka posalju belce a ne ove koje su do juce cuvali u zooloskim vrtovima i spaljivali na lomaci, da to su radili u 20 veku. Ne, niko odavde to nije radio, vec EU, engleska, amerika i slicna druzina ! Ovo je bolji nadimak za takve poput tebe...

Nikola

pre 8 godina

Legendarni Karim Abdul Dzabar, najbolji igrac svih vremena. Neverovatno je koliko se taj covek retko spominje i koliko je potcenjen. Nije igrao kao Majkl u vreme kad je NBA postao planetarno popularan i kad su mediji poceli da prave bogove od sportista. Nije bio ni ego manijak kao Vilt, koji je zeleo da postavi svaki moguci rekord i uvek i svuda isticao sebe, poput ove gluposti da je spavao sa 20.000 zena, snimao filmove...Uostalom, imate na YT dokumentarac o Viltu i Karimu gde je sam Vilt saigracima na tajm autu rekao " Uvek sam bio najbolji igrac u ligi ali drugi su imali bolje saigrace. Sada se pojavio ovaj momak i bolji je od mene, morate da mi pomognete". E kad covek koji je opsednut sopstvenom velicinom kaze tako nesto, sta dalje reci?

nz

pre 8 godina

(dragutin, 10. februar 2016 17:48)

Zbog Čembrlena je uvedeno pravilo tri sekunde u reketu jer je cesto kampovao u njemu pa je tako davao lake koševe, otuda i tako veliki proseci. To ipak ne umanjuje njegovu dominaciju, bio je jak i spretan i razumeo je košarku.

Boston

pre 8 godina

Meni ce uvek ova statistika Cemberlena ostati misterija. Covek koji u svojoj prvoj NBA sezoni ima prosek od 37p i 27skokova po mecu. Koji je u jednoj sezoni imao 50p po mecu i 25sk, naravno u onih 100 poena i plus tada nije postojao sut za tri poena. Tesko da ce neko oboriti te rekorde.

hoop

pre 8 godina

Kobi će biti prvi igrač kojem su povučena dva broja.

A što se Čemberlena tiče, bio je verovatno najdominantniji igrač u istoriji ovog sporta. Zbog njega su se menjala pravila košarke.

brko radoje

pre 8 godina

sve same legende, sta reci o Karimu covek dao toliki broj poena jedina dva igraca koji su mogli da ga prestignu su Dzordan (koji je pravio pauze) i Karl Meloun ( koji nije hteo da igra na silu a mogao je jos jednu sezonu i stigao bi ga imao je ponude da igra u nekoliko klubova ) plus ima jedan aktivni igrac koji igra na silu da bi prestigao Melouna i Dzabara ali nece moci i pored silne zelje koju gura njegov ego

Miki

pre 8 godina

Mit kaze da je spavao sa preko 20 hiljada zena .. E sad ako bi svakog dana spavao sa drugom to je 20k/365 = ~55 godina, a on je ziveo 63 godine .. Znaci moguce jedino ako je imao 2-3 dnevno .. A treninzi, a utakmice, kad stize covek .. :D
(a koje boje su te kantice i lopatice?, 10. februar 2016 15:27)

Dovoljna je jedna žurka u vili gde njih pet navale na njega i računica ti ode u bestraga... a ako je bio takav lik toga je bilo više od jednog puta ;)

Bojan

pre 8 godina

(LordPeja, 10. februar 2016 16:54)
a kako znaš šta bi bilo. Eto kako se šire mitovi o Majklu. Da se nije penzionisao nakon treće titule ne bi bilo ni rekonstukcije čikaga na početku sezone 95-96 koaj je omogućila drugu trogodišnju dominaciju, Fil bi verovatno ranije otišao iz ekipe i ko zna šta bi dalje bilo. Možda bi Majkl prestigao Karima, podigao rekord za 2-3000 poena, a možda bi počeo da ga stiže i umor i povrede pa bi ti proseci padali, kao što se vidi kod Kobija. Ne znamo to. Zato kapa dole KAJu na tom rekordu, jer nije produkt toga šta bi bilo kad bi bilo, već proizvod toga što je igrao preko 1300 mečeva na visokom nivou.


inače, još jedna priča koja unosi zabune u ceo Majklov legasi je i ova koja je navedena ovde. Dok recimo jeste tačno da neosvanje titule Barklija ima veze sa Majklom (jednom je imao šanse za tu titulu i Majkl ga je nadigrao u finalu, ostale puteve ne bi osvojio), ali reći za Klajda da je iskoristio odsustvo Majkla je, pa rekao bih, nepoštovanje. Klajda su zaustavili bed bojsi, pa zatim lejkersi, pa onda bulsi. Ako je neko gledao te mečeve, može i videti kolika je razlika u kvalitetu igrača sa kojima su igrali Ajzea, Medžik i Majkl u odnosu na Klajdove. Poznata je njegova izjava Majklu i Medžiku "dajte mi Pipena pa ćemo videti ko uzima titule".
no, priču o Klajdu započeh zbog jedne netačnosti u članku. Klajd je osvojio titulu dok je Majkl bio u ligi, ispao od ekipe koju je Klajdova zatim uništila u finalu.

dragutin

pre 8 godina

Vilt je bio bog kosarke kakav Dzordan kakvi bakraci.Imao je jedne sezone prosek od 50 poena po mecu i 25 skokova.Drzi rekord za broj datih poena u jednom mecu sa 100 i rekord za broj skokova sa 55 imao je i prosek minuta u sezoni od 48 i jedini je igrac koji je dao preko 4000 poena u sezoni a niko u istoriji nije presao ni 3000 osim Dzordana.Da je on sada igra gledajuci kako su mrsavi danasnji centri imao bi lagano prosek od 50 poena.

76er

pre 8 godina

Da pitam lika dole, kad se Dzordan to dva puta povlacio i to jos po dve, tri godine kako ti kazes? Ja znam za onaj jedan kad je otisao da igra bejzbol dve godine, aj prosvetli nas sve.

fadeaway dance

pre 8 godina

Hoće li kobi biti prvi igrač kojem će klub povući dva broja? Broj 8 je isto zabranjen. Videćemo šta će biti dal će oba broja povući.

zika

pre 8 godina

@RB pa bird i dzonson su celu karijeru igrali u jednom klubu. Bird u bostonu a dzonson u lejkersima jedino da i njima neki klub za koji nisu igrali povuce dres kao majami dzordanu.

Nolan

pre 8 godina

A Pera Maravic ? Mada voleo bih da vidim kako bi to izgledalo da na olimpijadu posalju 12 belih igraca, kada mogu 20/20 belaca da nominuju za oskara mogli bi i ovo da urade !
(antiDebil, 10. februar 2016 15:01)

Nominacija za Oskara i uloga reprezentativca treba da se dobije prema zasluzi, a ne prema boji kože.
Skini ovo "anti" u nadimku, kad već imaš stavove stanovnika Teksasa iz 19. veka...

Dule

pre 8 godina

Iza HRT-ovog mikrofona iza ima jos jedan mikrofon na kojem zutim slovima latinicom pise ,,Kosarka", ima iz drugog kadra ova fotka kao dokaz. S obzirom da imam 20 godina, nemam pojma o kojoj televiziji se radi, pa ako moze neki ,,matori'' da mi kaze, cisto zbog sebe da znam, hvala unapred!

LordPeja

pre 8 godina

Samo jedna konstatacija vezana za Karima da ga MJ nije dostigao po postignutim poenima. MJ se 2 puta povlačio iz košarke, oba puta po tri godine! Zamislite da se nije povlačio...I još nešto za Abdula. Svaka mu čast na karijeri, sky hook-u i svemu. Ali me je iznervirao sa onom izjavom o Dirku! Baš ga pretera, to nema veze sa mozgom, to je čista mržnja ili senilnost!

ALEKSANDAR

pre 8 godina

Za mene najveci su Medzik i Dzabar,to sto su oni igrali to je bilo van vremena,ples na terenu....Znam da je lista pravljena za igrace koji su ostavili trag u dva ili vise timova...Ali moram da spomenem ova dva umetnika,za mene najbolji svih vremena...

lele

pre 8 godina

sta vam je sa komentarima da nije tacno, ovde se radi o igracima sa dresovima povucenim u dva I vise klubova, povuceni su I divcu I stojakovicu ali samo u jednom klubu

stefan

pre 8 godina

Ako uzme titulu sa Klivlendom, i Lebron ce se prikljuciti ovim legendama. Mada bi i bez titule to bilo realno...
Recimo, Pau Gasol bi mogao da bude, ako produzi karijeru i ostavi trag u Cikagu, jos jedan kome su 3 kluba povukli broj iz upotrebe - Memfis, Lejkersi i Cikago. Ali se to nece desiti, ima dosta godina ...

ghj

pre 8 godina

Daj ljudi jel vi citate tekst? Povuceni su brojevi i Divcu i Stojakovicu, ali ovo je lista igraca kojima su DVA (ili vise) klubova povukli broj iz upotrebe.

Jap

pre 8 godina

Izguglaj Maravica, Srbin. Vise ga vole i postuju nego bilo kog naseg igraca.. Doduse i igrao je za USA posto smo mi tada bili komunjare i vjerovatno je smatran za izdajnika....

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 8 godina

"na ovoj slici se vidi da je chemberlain bio tezak je***"
@seljo
Mit kaze da je spavao sa preko 20 hiljada zena .. E sad ako bi svakog dana spavao sa drugom to je 20k/365 = ~55 godina, a on je ziveo 63 godine .. Znaci moguce jedino ako je imao 2-3 dnevno .. A treninzi, a utakmice, kad stize covek .. :D

M

pre 8 godina

Čitajte tekst(pojedinci)pre nego što ostavite komentar. Na spisku su igraci ciji je dres povucen u DVA različita kluba. Pedji i Divcu jeste, ali samo u Sakramentu

wlado

pre 8 godina

sto volim ove sto ne citaju vesti uopste pa prosipaju pamet, kakav stojakovic i divac? lepo pise u dva ili vise klubova povucen dres...

...

pre 8 godina

"Jedna od najvećih časti koju jedan NBA igrač može da doživi je da mu klub povuče broj iz upotrebe, a retki su oni koji su tu časti doživeli od nekoliko timova."

botine, procitajte bar ceo tekst pre nego sto komentarisete!
kljucni deo recenice, do koje vas mozak noje dobacio, je posle zareza!
znaci ima jos puno ograca kojima je povucen dres iz upotrebe ali ne puno njih gde je to ucinjeno u vise klibova.
amin!

mitar

pre 8 godina

sledeci je Kobe, a sigurno ce i LeBronov dres jednog dana biti povucen.
Nisam procitao da li je ovaj spisak od 11 igraca ceo spisak, odnosno siguran sam da nije. Dres Divca i Pedje je povucen.
Dres Alena Iversona sa brojem 3 takodje.
Verovatno jos dosta njih, ne mogu sada da se setim. Reggie Miler, Vince Carter mislim takodje da imaju povucen dres, Ray Alen i Kevin Garnet ce zasigurno biti u toj skupini. Ima ih jos dosta.

Andrakobogdan

pre 8 godina

Ben Wallace?Znam iz 2k da sigurno ima vise,pa u Bostonu nema skoro broja ispod 34,svi su povuceni,kako onda samo 11 onda?Ovo je skroz netacno.

Bre

pre 8 godina

Morali su i u Vasingtonu da povuku br 23. Jeste se MJ vratio malo stariji, ali je opet belezio 20+ poena po utakmici. Svaka cast Majamiju, nisam ovo znao za Dzordana. Meni nekako deluje cudno kada neki igrac u NBA nosi 23, jednostavno to je Dzordanov broj. Zbog toga mislim da je Lebron mogao da izabere drugi broj u Kluvlendu, kao 6 u Majamiju.

Srbin Iks

pre 8 godina

U clanku pise o igracima kojima je NAJMANJE DVA KLUBA iz nba povuklo njihov broj iz upotrebe...onih kojima je jedan klub povukao dres tj broj, ima verovatno na stotine...

Srpska posla,citajte malo clanak pazljivije pa tek onda komentarisite, za promenu!

antiDebil

pre 8 godina

zmaj
A Pera Maravic ? Mada voleo bih da vidim kako bi to izgledalo da na olimpijadu posalju 12 belih igraca, kada mogu 20/20 belaca da nominuju za oskara mogli bi i ovo da urade !

fiĆa pfc

pre 8 godina

@Poyy ili na primer kapičića. čovek ni ne zna gde je železnik :)) šalu na stranu, nisu podigli bilo čiji dres, nego džordanov. ali sve što se tamo radi je smisleno, možemo samo da učimo od njih

Only one

pre 8 godina

Sta reci o ligi u kojoj tim povuce dres igraca koji nikad nije igrao za njih...
(Poyy, 10. februar 2016 14:57)
To je nesto sto ti i takvi kao ti nikada nece shvatiti. Igra je iznad svakog kluba, ako si razumeo...

kalina

pre 8 godina

Za one koji pominju Divca i Stojakovića,pročitajte tekst još jednom,reč je o igračima kojima su 2 kluba povukla broj iz upotrebe,a ne 1.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 8 godina

"na ovoj slici se vidi da je chemberlain bio tezak je***"
@seljo
Mit kaze da je spavao sa preko 20 hiljada zena .. E sad ako bi svakog dana spavao sa drugom to je 20k/365 = ~55 godina, a on je ziveo 63 godine .. Znaci moguce jedino ako je imao 2-3 dnevno .. A treninzi, a utakmice, kad stize covek .. :D

Only one

pre 8 godina

Sta reci o ligi u kojoj tim povuce dres igraca koji nikad nije igrao za njih...
(Poyy, 10. februar 2016 14:57)
To je nesto sto ti i takvi kao ti nikada nece shvatiti. Igra je iznad svakog kluba, ako si razumeo...

Bre

pre 8 godina

Morali su i u Vasingtonu da povuku br 23. Jeste se MJ vratio malo stariji, ali je opet belezio 20+ poena po utakmici. Svaka cast Majamiju, nisam ovo znao za Dzordana. Meni nekako deluje cudno kada neki igrac u NBA nosi 23, jednostavno to je Dzordanov broj. Zbog toga mislim da je Lebron mogao da izabere drugi broj u Kluvlendu, kao 6 u Majamiju.

ghj

pre 8 godina

Daj ljudi jel vi citate tekst? Povuceni su brojevi i Divcu i Stojakovicu, ali ovo je lista igraca kojima su DVA (ili vise) klubova povukli broj iz upotrebe.

kalina

pre 8 godina

Za one koji pominju Divca i Stojakovića,pročitajte tekst još jednom,reč je o igračima kojima su 2 kluba povukla broj iz upotrebe,a ne 1.

Jap

pre 8 godina

Izguglaj Maravica, Srbin. Vise ga vole i postuju nego bilo kog naseg igraca.. Doduse i igrao je za USA posto smo mi tada bili komunjare i vjerovatno je smatran za izdajnika....

Nolan

pre 8 godina

A Pera Maravic ? Mada voleo bih da vidim kako bi to izgledalo da na olimpijadu posalju 12 belih igraca, kada mogu 20/20 belaca da nominuju za oskara mogli bi i ovo da urade !
(antiDebil, 10. februar 2016 15:01)

Nominacija za Oskara i uloga reprezentativca treba da se dobije prema zasluzi, a ne prema boji kože.
Skini ovo "anti" u nadimku, kad već imaš stavove stanovnika Teksasa iz 19. veka...

...

pre 8 godina

"Jedna od najvećih časti koju jedan NBA igrač može da doživi je da mu klub povuče broj iz upotrebe, a retki su oni koji su tu časti doživeli od nekoliko timova."

botine, procitajte bar ceo tekst pre nego sto komentarisete!
kljucni deo recenice, do koje vas mozak noje dobacio, je posle zareza!
znaci ima jos puno ograca kojima je povucen dres iz upotrebe ali ne puno njih gde je to ucinjeno u vise klibova.
amin!

wlado

pre 8 godina

sto volim ove sto ne citaju vesti uopste pa prosipaju pamet, kakav stojakovic i divac? lepo pise u dva ili vise klubova povucen dres...

Srbin Iks

pre 8 godina

U clanku pise o igracima kojima je NAJMANJE DVA KLUBA iz nba povuklo njihov broj iz upotrebe...onih kojima je jedan klub povukao dres tj broj, ima verovatno na stotine...

Srpska posla,citajte malo clanak pazljivije pa tek onda komentarisite, za promenu!

hoop

pre 8 godina

Kobi će biti prvi igrač kojem su povučena dva broja.

A što se Čemberlena tiče, bio je verovatno najdominantniji igrač u istoriji ovog sporta. Zbog njega su se menjala pravila košarke.

M

pre 8 godina

Čitajte tekst(pojedinci)pre nego što ostavite komentar. Na spisku su igraci ciji je dres povucen u DVA različita kluba. Pedji i Divcu jeste, ali samo u Sakramentu

LordPeja

pre 8 godina

Samo jedna konstatacija vezana za Karima da ga MJ nije dostigao po postignutim poenima. MJ se 2 puta povlačio iz košarke, oba puta po tri godine! Zamislite da se nije povlačio...I još nešto za Abdula. Svaka mu čast na karijeri, sky hook-u i svemu. Ali me je iznervirao sa onom izjavom o Dirku! Baš ga pretera, to nema veze sa mozgom, to je čista mržnja ili senilnost!

Bojan

pre 8 godina

(LordPeja, 10. februar 2016 16:54)
a kako znaš šta bi bilo. Eto kako se šire mitovi o Majklu. Da se nije penzionisao nakon treće titule ne bi bilo ni rekonstukcije čikaga na početku sezone 95-96 koaj je omogućila drugu trogodišnju dominaciju, Fil bi verovatno ranije otišao iz ekipe i ko zna šta bi dalje bilo. Možda bi Majkl prestigao Karima, podigao rekord za 2-3000 poena, a možda bi počeo da ga stiže i umor i povrede pa bi ti proseci padali, kao što se vidi kod Kobija. Ne znamo to. Zato kapa dole KAJu na tom rekordu, jer nije produkt toga šta bi bilo kad bi bilo, već proizvod toga što je igrao preko 1300 mečeva na visokom nivou.


inače, još jedna priča koja unosi zabune u ceo Majklov legasi je i ova koja je navedena ovde. Dok recimo jeste tačno da neosvanje titule Barklija ima veze sa Majklom (jednom je imao šanse za tu titulu i Majkl ga je nadigrao u finalu, ostale puteve ne bi osvojio), ali reći za Klajda da je iskoristio odsustvo Majkla je, pa rekao bih, nepoštovanje. Klajda su zaustavili bed bojsi, pa zatim lejkersi, pa onda bulsi. Ako je neko gledao te mečeve, može i videti kolika je razlika u kvalitetu igrača sa kojima su igrali Ajzea, Medžik i Majkl u odnosu na Klajdove. Poznata je njegova izjava Majklu i Medžiku "dajte mi Pipena pa ćemo videti ko uzima titule".
no, priču o Klajdu započeh zbog jedne netačnosti u članku. Klajd je osvojio titulu dok je Majkl bio u ligi, ispao od ekipe koju je Klajdova zatim uništila u finalu.

fiĆa pfc

pre 8 godina

@Poyy ili na primer kapičića. čovek ni ne zna gde je železnik :)) šalu na stranu, nisu podigli bilo čiji dres, nego džordanov. ali sve što se tamo radi je smisleno, možemo samo da učimo od njih

antiDebil

pre 8 godina

zmaj
A Pera Maravic ? Mada voleo bih da vidim kako bi to izgledalo da na olimpijadu posalju 12 belih igraca, kada mogu 20/20 belaca da nominuju za oskara mogli bi i ovo da urade !

lele

pre 8 godina

sta vam je sa komentarima da nije tacno, ovde se radi o igracima sa dresovima povucenim u dva I vise klubova, povuceni su I divcu I stojakovicu ali samo u jednom klubu

Miki

pre 8 godina

Mit kaze da je spavao sa preko 20 hiljada zena .. E sad ako bi svakog dana spavao sa drugom to je 20k/365 = ~55 godina, a on je ziveo 63 godine .. Znaci moguce jedino ako je imao 2-3 dnevno .. A treninzi, a utakmice, kad stize covek .. :D
(a koje boje su te kantice i lopatice?, 10. februar 2016 15:27)

Dovoljna je jedna žurka u vili gde njih pet navale na njega i računica ti ode u bestraga... a ako je bio takav lik toga je bilo više od jednog puta ;)

zika

pre 8 godina

@RB pa bird i dzonson su celu karijeru igrali u jednom klubu. Bird u bostonu a dzonson u lejkersima jedino da i njima neki klub za koji nisu igrali povuce dres kao majami dzordanu.

dragutin

pre 8 godina

Vilt je bio bog kosarke kakav Dzordan kakvi bakraci.Imao je jedne sezone prosek od 50 poena po mecu i 25 skokova.Drzi rekord za broj datih poena u jednom mecu sa 100 i rekord za broj skokova sa 55 imao je i prosek minuta u sezoni od 48 i jedini je igrac koji je dao preko 4000 poena u sezoni a niko u istoriji nije presao ni 3000 osim Dzordana.Da je on sada igra gledajuci kako su mrsavi danasnji centri imao bi lagano prosek od 50 poena.

Boston

pre 8 godina

Meni ce uvek ova statistika Cemberlena ostati misterija. Covek koji u svojoj prvoj NBA sezoni ima prosek od 37p i 27skokova po mecu. Koji je u jednoj sezoni imao 50p po mecu i 25sk, naravno u onih 100 poena i plus tada nije postojao sut za tri poena. Tesko da ce neko oboriti te rekorde.

nz

pre 8 godina

(dragutin, 10. februar 2016 17:48)

Zbog Čembrlena je uvedeno pravilo tri sekunde u reketu jer je cesto kampovao u njemu pa je tako davao lake koševe, otuda i tako veliki proseci. To ipak ne umanjuje njegovu dominaciju, bio je jak i spretan i razumeo je košarku.

ALEKSANDAR

pre 8 godina

Za mene najveci su Medzik i Dzabar,to sto su oni igrali to je bilo van vremena,ples na terenu....Znam da je lista pravljena za igrace koji su ostavili trag u dva ili vise timova...Ali moram da spomenem ova dva umetnika,za mene najbolji svih vremena...

Dule

pre 8 godina

Iza HRT-ovog mikrofona iza ima jos jedan mikrofon na kojem zutim slovima latinicom pise ,,Kosarka", ima iz drugog kadra ova fotka kao dokaz. S obzirom da imam 20 godina, nemam pojma o kojoj televiziji se radi, pa ako moze neki ,,matori'' da mi kaze, cisto zbog sebe da znam, hvala unapred!

antiImbecil

pre 8 godina

Nolan
Nikako ne bih rekao da se nominacija za oskara dobija prema zasluzi, ne, svakako to nije slucaj, primera je milijardu.
Nego zasto cak ode u 19.vek, mnogo je to skorije bilo ? Voleo bih naravno da vidim da usa posalje 12 belih igraca na olimpijadu, ako se vec sprdaju da ce na SP slati univerzitetske igrace onda neka budu baje do kraja i na olimpijadu neka posalju belce a ne ove koje su do juce cuvali u zooloskim vrtovima i spaljivali na lomaci, da to su radili u 20 veku. Ne, niko odavde to nije radio, vec EU, engleska, amerika i slicna druzina ! Ovo je bolji nadimak za takve poput tebe...

Miodrag

pre 8 godina

Džordan - najelegantniji igrač ikada,
Čemberlen - najdominantniji igrač ikada.
Čovek je imao 30 poena po utakmici i 22 skoka u prosečno u karijeri!
U to vreme se blokade nisu brojale u statistiku, a imao ih je na desetine po utakmici. Jedne sezone mu je trener rekao da malo više asistira, i te sezone je bio najbolji asistent lige.
I jedna zanimljivost, mnogi govore o njemu kao fizički najjačem košarkašu, možda i čoveku.
Evo link, pričaju o njemu druge NBA legende, pa i Švarceneger:
https://www.youtube.com/watch?v=STXbuXGPdoY
https://www.youtube.com/watch?v=xrpmGuCmGnc

brko radoje

pre 8 godina

sve same legende, sta reci o Karimu covek dao toliki broj poena jedina dva igraca koji su mogli da ga prestignu su Dzordan (koji je pravio pauze) i Karl Meloun ( koji nije hteo da igra na silu a mogao je jos jednu sezonu i stigao bi ga imao je ponude da igra u nekoliko klubova ) plus ima jedan aktivni igrac koji igra na silu da bi prestigao Melouna i Dzabara ali nece moci i pored silne zelje koju gura njegov ego

fadeaway dance

pre 8 godina

Hoće li kobi biti prvi igrač kojem će klub povući dva broja? Broj 8 je isto zabranjen. Videćemo šta će biti dal će oba broja povući.

stefan

pre 8 godina

Ako uzme titulu sa Klivlendom, i Lebron ce se prikljuciti ovim legendama. Mada bi i bez titule to bilo realno...
Recimo, Pau Gasol bi mogao da bude, ako produzi karijeru i ostavi trag u Cikagu, jos jedan kome su 3 kluba povukli broj iz upotrebe - Memfis, Lejkersi i Cikago. Ali se to nece desiti, ima dosta godina ...

Nikola

pre 8 godina

Legendarni Karim Abdul Dzabar, najbolji igrac svih vremena. Neverovatno je koliko se taj covek retko spominje i koliko je potcenjen. Nije igrao kao Majkl u vreme kad je NBA postao planetarno popularan i kad su mediji poceli da prave bogove od sportista. Nije bio ni ego manijak kao Vilt, koji je zeleo da postavi svaki moguci rekord i uvek i svuda isticao sebe, poput ove gluposti da je spavao sa 20.000 zena, snimao filmove...Uostalom, imate na YT dokumentarac o Viltu i Karimu gde je sam Vilt saigracima na tajm autu rekao " Uvek sam bio najbolji igrac u ligi ali drugi su imali bolje saigrace. Sada se pojavio ovaj momak i bolji je od mene, morate da mi pomognete". E kad covek koji je opsednut sopstvenom velicinom kaze tako nesto, sta dalje reci?

Aleksandar III

pre 8 godina

(Wilt Chamberlain)....zato što je realno najbolji igrač svih vremena...Zbog njegovog omalovažavanja svakog čoveka na planeti (nebitno da li je košarkaš ili običan čovek) je imao lošu reputaciju. Zbog toga ga niko nije hteo da prizna kao najboljeg igrača svih vremena, iako je to realno bio... šteta.

mitar

pre 8 godina

sledeci je Kobe, a sigurno ce i LeBronov dres jednog dana biti povucen.
Nisam procitao da li je ovaj spisak od 11 igraca ceo spisak, odnosno siguran sam da nije. Dres Divca i Pedje je povucen.
Dres Alena Iversona sa brojem 3 takodje.
Verovatno jos dosta njih, ne mogu sada da se setim. Reggie Miler, Vince Carter mislim takodje da imaju povucen dres, Ray Alen i Kevin Garnet ce zasigurno biti u toj skupini. Ima ih jos dosta.

76er

pre 8 godina

Da pitam lika dole, kad se Dzordan to dva puta povlacio i to jos po dve, tri godine kako ti kazes? Ja znam za onaj jedan kad je otisao da igra bejzbol dve godine, aj prosvetli nas sve.

Andrakobogdan

pre 8 godina

Ben Wallace?Znam iz 2k da sigurno ima vise,pa u Bostonu nema skoro broja ispod 34,svi su povuceni,kako onda samo 11 onda?Ovo je skroz netacno.

meda

pre 8 godina

Za ove sto gledaju Viltovu statistiku pa misle da je u pitanju najbolji igrac svih vremena - zbog cega pricaju o stvarima o kojima pojma nemaju? Nije bio ni blizu Rasela ako pricamo o njegovom vremenu, a da ne pominjemo druge ere.
Da su procitali bilo sta o tome znali bi, npr:
- Vilt je 2 puta trejdovan dok je bio na vrhuncu, da je bio toliko dobar zasto bi ga bilo koji tim trejdovao?
- Jos nekoliko trejdova je propalo jer su svi igraci tima izjavili da ce da bojkotuju ako dovedu Vilta
- U to vreme je liga imala 8 timova i svi su bili jaki, izgovori da je Rasel imao bolje suigrace pa je uzeo skoro sve titule ne pije vodu.
- Vilt je bio bolestan covek, opsednut idiotskim rekordima. Cuven je njegov "rekord" da nikada nije izasao iz igre sa 6 faulova. Zbog toga je u gomili utakmica nije ni igrao odbranu cim dobije 3-4 faula.
- U plej-ofu Vilt je imao mnogo goru statistiku nego u regularnoj sezoni, a Rasel mnogo bolju. I dalje je Vilt bio statisticki bolji ali razlika je bila mnogo manja. Jedina bitna statistika (11 prema 2 titule) je na Raselovoj strani.
- Rasel je bio ultimatni timski igrac (nesto sto je Garnet pokusao da kopira u Bostonu). Covek je povracao pre svake bitne utakmice od nervoze. Vilt je bio nesto kao Dvajt Hauard sto igra igrice na klupi.
- Rasel je lupao blokade i loptu je zadrzavao njegov tim (ili je cak blokadom slao u kontru), Vilt je slao loptu u aut jer je to "atraktivno"
...

Roki

pre 8 godina

@ meda

Nekoliko stvari koje si napisao nemaju veze sa istinom. Rasel je u Bostonu imao neuporedivo bolje saigrace od Vilta. U svakom trenutku je imao 5-7 igraca koji su uvrsteni u Hall of fame. Konstatacija da nije igrao odbranu je u najmanju ruku smesna. Cuveni statisticar Harvey Pollack j eizjavio da bi Vilt imao nekoliko sezona sa tripl dabl prosekom da su se racunale blokae (kao i Rasel). Najdominantniji igrac svih vremena jeste Vilt. Prosek od 50 poena u sezoni, 22 skoka u karijeri, jedne sezone najbolji asistent lige!

mitar

pre 8 godina

sledeci je Kobe, a sigurno ce i LeBronov dres jednog dana biti povucen.
Nisam procitao da li je ovaj spisak od 11 igraca ceo spisak, odnosno siguran sam da nije. Dres Divca i Pedje je povucen.
Dres Alena Iversona sa brojem 3 takodje.
Verovatno jos dosta njih, ne mogu sada da se setim. Reggie Miler, Vince Carter mislim takodje da imaju povucen dres, Ray Alen i Kevin Garnet ce zasigurno biti u toj skupini. Ima ih jos dosta.

Andrakobogdan

pre 8 godina

Ben Wallace?Znam iz 2k da sigurno ima vise,pa u Bostonu nema skoro broja ispod 34,svi su povuceni,kako onda samo 11 onda?Ovo je skroz netacno.

Only one

pre 8 godina

Sta reci o ligi u kojoj tim povuce dres igraca koji nikad nije igrao za njih...
(Poyy, 10. februar 2016 14:57)
To je nesto sto ti i takvi kao ti nikada nece shvatiti. Igra je iznad svakog kluba, ako si razumeo...

76er

pre 8 godina

Da pitam lika dole, kad se Dzordan to dva puta povlacio i to jos po dve, tri godine kako ti kazes? Ja znam za onaj jedan kad je otisao da igra bejzbol dve godine, aj prosvetli nas sve.

LordPeja

pre 8 godina

Samo jedna konstatacija vezana za Karima da ga MJ nije dostigao po postignutim poenima. MJ se 2 puta povlačio iz košarke, oba puta po tri godine! Zamislite da se nije povlačio...I još nešto za Abdula. Svaka mu čast na karijeri, sky hook-u i svemu. Ali me je iznervirao sa onom izjavom o Dirku! Baš ga pretera, to nema veze sa mozgom, to je čista mržnja ili senilnost!

stefan

pre 8 godina

Ako uzme titulu sa Klivlendom, i Lebron ce se prikljuciti ovim legendama. Mada bi i bez titule to bilo realno...
Recimo, Pau Gasol bi mogao da bude, ako produzi karijeru i ostavi trag u Cikagu, jos jedan kome su 3 kluba povukli broj iz upotrebe - Memfis, Lejkersi i Cikago. Ali se to nece desiti, ima dosta godina ...

antiDebil

pre 8 godina

zmaj
A Pera Maravic ? Mada voleo bih da vidim kako bi to izgledalo da na olimpijadu posalju 12 belih igraca, kada mogu 20/20 belaca da nominuju za oskara mogli bi i ovo da urade !

Jap

pre 8 godina

Izguglaj Maravica, Srbin. Vise ga vole i postuju nego bilo kog naseg igraca.. Doduse i igrao je za USA posto smo mi tada bili komunjare i vjerovatno je smatran za izdajnika....

ALEKSANDAR

pre 8 godina

Za mene najveci su Medzik i Dzabar,to sto su oni igrali to je bilo van vremena,ples na terenu....Znam da je lista pravljena za igrace koji su ostavili trag u dva ili vise timova...Ali moram da spomenem ova dva umetnika,za mene najbolji svih vremena...

dragutin

pre 8 godina

Vilt je bio bog kosarke kakav Dzordan kakvi bakraci.Imao je jedne sezone prosek od 50 poena po mecu i 25 skokova.Drzi rekord za broj datih poena u jednom mecu sa 100 i rekord za broj skokova sa 55 imao je i prosek minuta u sezoni od 48 i jedini je igrac koji je dao preko 4000 poena u sezoni a niko u istoriji nije presao ni 3000 osim Dzordana.Da je on sada igra gledajuci kako su mrsavi danasnji centri imao bi lagano prosek od 50 poena.

brko radoje

pre 8 godina

sve same legende, sta reci o Karimu covek dao toliki broj poena jedina dva igraca koji su mogli da ga prestignu su Dzordan (koji je pravio pauze) i Karl Meloun ( koji nije hteo da igra na silu a mogao je jos jednu sezonu i stigao bi ga imao je ponude da igra u nekoliko klubova ) plus ima jedan aktivni igrac koji igra na silu da bi prestigao Melouna i Dzabara ali nece moci i pored silne zelje koju gura njegov ego

Nolan

pre 8 godina

A Pera Maravic ? Mada voleo bih da vidim kako bi to izgledalo da na olimpijadu posalju 12 belih igraca, kada mogu 20/20 belaca da nominuju za oskara mogli bi i ovo da urade !
(antiDebil, 10. februar 2016 15:01)

Nominacija za Oskara i uloga reprezentativca treba da se dobije prema zasluzi, a ne prema boji kože.
Skini ovo "anti" u nadimku, kad već imaš stavove stanovnika Teksasa iz 19. veka...

Bre

pre 8 godina

Morali su i u Vasingtonu da povuku br 23. Jeste se MJ vratio malo stariji, ali je opet belezio 20+ poena po utakmici. Svaka cast Majamiju, nisam ovo znao za Dzordana. Meni nekako deluje cudno kada neki igrac u NBA nosi 23, jednostavno to je Dzordanov broj. Zbog toga mislim da je Lebron mogao da izabere drugi broj u Kluvlendu, kao 6 u Majamiju.

Bojan

pre 8 godina

(LordPeja, 10. februar 2016 16:54)
a kako znaš šta bi bilo. Eto kako se šire mitovi o Majklu. Da se nije penzionisao nakon treće titule ne bi bilo ni rekonstukcije čikaga na početku sezone 95-96 koaj je omogućila drugu trogodišnju dominaciju, Fil bi verovatno ranije otišao iz ekipe i ko zna šta bi dalje bilo. Možda bi Majkl prestigao Karima, podigao rekord za 2-3000 poena, a možda bi počeo da ga stiže i umor i povrede pa bi ti proseci padali, kao što se vidi kod Kobija. Ne znamo to. Zato kapa dole KAJu na tom rekordu, jer nije produkt toga šta bi bilo kad bi bilo, već proizvod toga što je igrao preko 1300 mečeva na visokom nivou.


inače, još jedna priča koja unosi zabune u ceo Majklov legasi je i ova koja je navedena ovde. Dok recimo jeste tačno da neosvanje titule Barklija ima veze sa Majklom (jednom je imao šanse za tu titulu i Majkl ga je nadigrao u finalu, ostale puteve ne bi osvojio), ali reći za Klajda da je iskoristio odsustvo Majkla je, pa rekao bih, nepoštovanje. Klajda su zaustavili bed bojsi, pa zatim lejkersi, pa onda bulsi. Ako je neko gledao te mečeve, može i videti kolika je razlika u kvalitetu igrača sa kojima su igrali Ajzea, Medžik i Majkl u odnosu na Klajdove. Poznata je njegova izjava Majklu i Medžiku "dajte mi Pipena pa ćemo videti ko uzima titule".
no, priču o Klajdu započeh zbog jedne netačnosti u članku. Klajd je osvojio titulu dok je Majkl bio u ligi, ispao od ekipe koju je Klajdova zatim uništila u finalu.

nz

pre 8 godina

(dragutin, 10. februar 2016 17:48)

Zbog Čembrlena je uvedeno pravilo tri sekunde u reketu jer je cesto kampovao u njemu pa je tako davao lake koševe, otuda i tako veliki proseci. To ipak ne umanjuje njegovu dominaciju, bio je jak i spretan i razumeo je košarku.

meda

pre 8 godina

Za ove sto gledaju Viltovu statistiku pa misle da je u pitanju najbolji igrac svih vremena - zbog cega pricaju o stvarima o kojima pojma nemaju? Nije bio ni blizu Rasela ako pricamo o njegovom vremenu, a da ne pominjemo druge ere.
Da su procitali bilo sta o tome znali bi, npr:
- Vilt je 2 puta trejdovan dok je bio na vrhuncu, da je bio toliko dobar zasto bi ga bilo koji tim trejdovao?
- Jos nekoliko trejdova je propalo jer su svi igraci tima izjavili da ce da bojkotuju ako dovedu Vilta
- U to vreme je liga imala 8 timova i svi su bili jaki, izgovori da je Rasel imao bolje suigrace pa je uzeo skoro sve titule ne pije vodu.
- Vilt je bio bolestan covek, opsednut idiotskim rekordima. Cuven je njegov "rekord" da nikada nije izasao iz igre sa 6 faulova. Zbog toga je u gomili utakmica nije ni igrao odbranu cim dobije 3-4 faula.
- U plej-ofu Vilt je imao mnogo goru statistiku nego u regularnoj sezoni, a Rasel mnogo bolju. I dalje je Vilt bio statisticki bolji ali razlika je bila mnogo manja. Jedina bitna statistika (11 prema 2 titule) je na Raselovoj strani.
- Rasel je bio ultimatni timski igrac (nesto sto je Garnet pokusao da kopira u Bostonu). Covek je povracao pre svake bitne utakmice od nervoze. Vilt je bio nesto kao Dvajt Hauard sto igra igrice na klupi.
- Rasel je lupao blokade i loptu je zadrzavao njegov tim (ili je cak blokadom slao u kontru), Vilt je slao loptu u aut jer je to "atraktivno"
...

fiĆa pfc

pre 8 godina

@Poyy ili na primer kapičića. čovek ni ne zna gde je železnik :)) šalu na stranu, nisu podigli bilo čiji dres, nego džordanov. ali sve što se tamo radi je smisleno, možemo samo da učimo od njih

hoop

pre 8 godina

Kobi će biti prvi igrač kojem su povučena dva broja.

A što se Čemberlena tiče, bio je verovatno najdominantniji igrač u istoriji ovog sporta. Zbog njega su se menjala pravila košarke.

Boston

pre 8 godina

Meni ce uvek ova statistika Cemberlena ostati misterija. Covek koji u svojoj prvoj NBA sezoni ima prosek od 37p i 27skokova po mecu. Koji je u jednoj sezoni imao 50p po mecu i 25sk, naravno u onih 100 poena i plus tada nije postojao sut za tri poena. Tesko da ce neko oboriti te rekorde.

antiImbecil

pre 8 godina

Nolan
Nikako ne bih rekao da se nominacija za oskara dobija prema zasluzi, ne, svakako to nije slucaj, primera je milijardu.
Nego zasto cak ode u 19.vek, mnogo je to skorije bilo ? Voleo bih naravno da vidim da usa posalje 12 belih igraca na olimpijadu, ako se vec sprdaju da ce na SP slati univerzitetske igrace onda neka budu baje do kraja i na olimpijadu neka posalju belce a ne ove koje su do juce cuvali u zooloskim vrtovima i spaljivali na lomaci, da to su radili u 20 veku. Ne, niko odavde to nije radio, vec EU, engleska, amerika i slicna druzina ! Ovo je bolji nadimak za takve poput tebe...

fadeaway dance

pre 8 godina

Hoće li kobi biti prvi igrač kojem će klub povući dva broja? Broj 8 je isto zabranjen. Videćemo šta će biti dal će oba broja povući.

Nikola

pre 8 godina

Legendarni Karim Abdul Dzabar, najbolji igrac svih vremena. Neverovatno je koliko se taj covek retko spominje i koliko je potcenjen. Nije igrao kao Majkl u vreme kad je NBA postao planetarno popularan i kad su mediji poceli da prave bogove od sportista. Nije bio ni ego manijak kao Vilt, koji je zeleo da postavi svaki moguci rekord i uvek i svuda isticao sebe, poput ove gluposti da je spavao sa 20.000 zena, snimao filmove...Uostalom, imate na YT dokumentarac o Viltu i Karimu gde je sam Vilt saigracima na tajm autu rekao " Uvek sam bio najbolji igrac u ligi ali drugi su imali bolje saigrace. Sada se pojavio ovaj momak i bolji je od mene, morate da mi pomognete". E kad covek koji je opsednut sopstvenom velicinom kaze tako nesto, sta dalje reci?

Dule

pre 8 godina

Iza HRT-ovog mikrofona iza ima jos jedan mikrofon na kojem zutim slovima latinicom pise ,,Kosarka", ima iz drugog kadra ova fotka kao dokaz. S obzirom da imam 20 godina, nemam pojma o kojoj televiziji se radi, pa ako moze neki ,,matori'' da mi kaze, cisto zbog sebe da znam, hvala unapred!

M

pre 8 godina

Čitajte tekst(pojedinci)pre nego što ostavite komentar. Na spisku su igraci ciji je dres povucen u DVA različita kluba. Pedji i Divcu jeste, ali samo u Sakramentu

Miki

pre 8 godina

Mit kaze da je spavao sa preko 20 hiljada zena .. E sad ako bi svakog dana spavao sa drugom to je 20k/365 = ~55 godina, a on je ziveo 63 godine .. Znaci moguce jedino ako je imao 2-3 dnevno .. A treninzi, a utakmice, kad stize covek .. :D
(a koje boje su te kantice i lopatice?, 10. februar 2016 15:27)

Dovoljna je jedna žurka u vili gde njih pet navale na njega i računica ti ode u bestraga... a ako je bio takav lik toga je bilo više od jednog puta ;)

Aleksandar III

pre 8 godina

(Wilt Chamberlain)....zato što je realno najbolji igrač svih vremena...Zbog njegovog omalovažavanja svakog čoveka na planeti (nebitno da li je košarkaš ili običan čovek) je imao lošu reputaciju. Zbog toga ga niko nije hteo da prizna kao najboljeg igrača svih vremena, iako je to realno bio... šteta.

wlado

pre 8 godina

sto volim ove sto ne citaju vesti uopste pa prosipaju pamet, kakav stojakovic i divac? lepo pise u dva ili vise klubova povucen dres...

...

pre 8 godina

"Jedna od najvećih časti koju jedan NBA igrač može da doživi je da mu klub povuče broj iz upotrebe, a retki su oni koji su tu časti doživeli od nekoliko timova."

botine, procitajte bar ceo tekst pre nego sto komentarisete!
kljucni deo recenice, do koje vas mozak noje dobacio, je posle zareza!
znaci ima jos puno ograca kojima je povucen dres iz upotrebe ali ne puno njih gde je to ucinjeno u vise klibova.
amin!

ghj

pre 8 godina

Daj ljudi jel vi citate tekst? Povuceni su brojevi i Divcu i Stojakovicu, ali ovo je lista igraca kojima su DVA (ili vise) klubova povukli broj iz upotrebe.

zika

pre 8 godina

@RB pa bird i dzonson su celu karijeru igrali u jednom klubu. Bird u bostonu a dzonson u lejkersima jedino da i njima neki klub za koji nisu igrali povuce dres kao majami dzordanu.

kalina

pre 8 godina

Za one koji pominju Divca i Stojakovića,pročitajte tekst još jednom,reč je o igračima kojima su 2 kluba povukla broj iz upotrebe,a ne 1.

Srbin Iks

pre 8 godina

U clanku pise o igracima kojima je NAJMANJE DVA KLUBA iz nba povuklo njihov broj iz upotrebe...onih kojima je jedan klub povukao dres tj broj, ima verovatno na stotine...

Srpska posla,citajte malo clanak pazljivije pa tek onda komentarisite, za promenu!

lele

pre 8 godina

sta vam je sa komentarima da nije tacno, ovde se radi o igracima sa dresovima povucenim u dva I vise klubova, povuceni su I divcu I stojakovicu ali samo u jednom klubu

Miodrag

pre 8 godina

Džordan - najelegantniji igrač ikada,
Čemberlen - najdominantniji igrač ikada.
Čovek je imao 30 poena po utakmici i 22 skoka u prosečno u karijeri!
U to vreme se blokade nisu brojale u statistiku, a imao ih je na desetine po utakmici. Jedne sezone mu je trener rekao da malo više asistira, i te sezone je bio najbolji asistent lige.
I jedna zanimljivost, mnogi govore o njemu kao fizički najjačem košarkašu, možda i čoveku.
Evo link, pričaju o njemu druge NBA legende, pa i Švarceneger:
https://www.youtube.com/watch?v=STXbuXGPdoY
https://www.youtube.com/watch?v=xrpmGuCmGnc

Roki

pre 8 godina

@ meda

Nekoliko stvari koje si napisao nemaju veze sa istinom. Rasel je u Bostonu imao neuporedivo bolje saigrace od Vilta. U svakom trenutku je imao 5-7 igraca koji su uvrsteni u Hall of fame. Konstatacija da nije igrao odbranu je u najmanju ruku smesna. Cuveni statisticar Harvey Pollack j eizjavio da bi Vilt imao nekoliko sezona sa tripl dabl prosekom da su se racunale blokae (kao i Rasel). Najdominantniji igrac svih vremena jeste Vilt. Prosek od 50 poena u sezoni, 22 skoka u karijeri, jedne sezone najbolji asistent lige!

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 8 godina

"na ovoj slici se vidi da je chemberlain bio tezak je***"
@seljo
Mit kaze da je spavao sa preko 20 hiljada zena .. E sad ako bi svakog dana spavao sa drugom to je 20k/365 = ~55 godina, a on je ziveo 63 godine .. Znaci moguce jedino ako je imao 2-3 dnevno .. A treninzi, a utakmice, kad stize covek .. :D