Utorak, 09.02.2016.

18:20

Zvezda, Bajern, Himki, Loko: Ko će ići u Evroligu?

Bajern, Crvena zvezda, Himki i Lokomotiva Kubanj, to su kandidati za mesta u novoj Evroligi sledeće sezone, tvrdi novinar španskog Mundo Deportiva.

Izvor: SO

Zvezda, Bajern, Himki, Loko: Ko æe iæi u Evroligu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

194 Komentari

Sortiraj po:

batko

pre 8 godina

U interesu košarke na našim prostorima bi bilo da šampion ABA lige dobije mesto u EL, a finalista da ide u kvalifikacije. Nažalost, ide se ka tome da EL bude zatvorenog karaktera, znači samo A licence plus jedan tim iz kvalifikacija i jedan iz Eurokupa. Koliko će to uroditi plodom, ostaje da se vidi, to ne možemo znati..

Dullence

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 9. februar 2016 19:33) Auuu Zivke,ili ti slabo ide matematika ili si prosto glup.

Mister NO

pre 8 godina

To je k.... od takmičenja kada se takmiče samo oni koji imaju da plate. Ukinuti privatnu Evroligu i uvesti sistem takmičenja kao u fudbalu.

Dullence

pre 8 godina

Inače čuveni navijači Partizana su bogataši koji troše toliko para na utakmicama da su morali besplatno da ih puštaju u Pionir. Koliko moraš jadan da budeš da napišeš ovako nešto. Pošto se hvališ da si matematičar de sedi malo i bolje izračunaj koliko slobodnih mesta ima ako je sigurnih 11+Darušafaka+pobednik EK, a ima 16 ekipa? Ja bih rekao još 3 slobodna mesta, znači ni matematiku nemaš pojma.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DedaMiloje, 9. februar 2016 20:02) Deda Miloje,je li tebi Zivke brat ili si i ti prosto glup?

Slobodan

pre 8 godina

Wow, sve velikan do velikana...do juce nisu znali za ovu igru...
(Krdo, 10. februar 2016 11:03)

Da, a ne znaju da je kosarku izmislio Partizan devedesetih godina ...
Boze kakvog sveta ima, pa to je strasno ....

grobar

pre 8 godina

dosadice vam to za 2-3 godine kao vaterpolo... jbs ti sport gde nema takmicarskog naboja, zelje za pobedom i ostalih cari sporta, gde se sve vrti oko $, kokica i hot dogova... isto bih govorio i da je partizan u pitanju.

Pavle

pre 8 godina

I jos jedan info...ULEB EL ce se siriti...progresivno svake godine do 24 kluba i to je to.
To pisem za sve dusebriznike koji toboze ne mogu da dodju sebi i jako se brinu za evropsku kosarku.

Simpatizer

pre 8 godina

Navijaci Zvezde apsolutno zasluzuju da gledaju elitno takmicenje,i to kazem kao Grobar.Ako je neko zasluzio oni su.Petnaest godina su gledali nas kako se radujemo,trinaest uzastopno,trpeli ponizenja i rekordna razvaljivanja uprkos izjednacenim budzetima,pokusavali PP aparatima,drmanjem koseva,kradjom pehara,doziveli da odu u stecaj,menjali ime,adrese,cetri godine svesno navijali za FMP,docekali da im Covic bude doktor,majstor,legenda...Evo ja vam od srca zelim tu A licencu i ne smetaju mi vasi komentari puni lazi,zlobe i izmisljotina,verovatno bi i moji bili slicni da sam proziveo isto sto i vi,srecom nisam...Nama je ionako svejedno,igrali EL ili se borili za opstanak u ABA Pionir ce uvek biti pun a navijanje fantasticno,jer mi smo Partizan-ljubav,odanost,postovanje...pozdrav i sve najbolje.

Putnik

pre 8 godina

Za koga li će mladi partizani da navijaju ako u Fibinom kršu od lige dođe do susreta Limoža i Partizana? Tu ćemo videti kolika je vernost prema klubu a kolika prema manipulantu, koji im uz pomoć nekih "faktora" jeste doduše usrećio detinjstva ali je unesrećio njihov klub na duže staze.

A za Zvezdu ne brinite. Držaće se solidno u sredini Eurolige za početak, posle možda i bolje. Bolje 5. u Euroligi nego 5. u Aba ligi.

Igor

pre 8 godina

Da skratim, Crvena Zveda ce igrati sledece bar 3 sezone ULEB EL i dobijati na kraju svake sezone priblizno 4 mio EUR. Ko ne zeli da veruje, ko sam ja da sudim...
Pozdrav.

Uros

pre 8 godina

Ovaj prvi komentar, preporuceni najvise je napisao moj ortak, grobar. Da znate.
Inace dobili smo vec wild card ovo je samo predstava.
I da, bice vam jos jedan obrt...Darusafaka nece biti pozvana.

Ja

pre 8 godina

Sta će se desiti ako se Zvezda prikloni ULEBu, dobije licencu na dve godine, a nakon toga ispadne iz lige? Ovakva Euroliga gubi svaki smisao.

champion

pre 8 godina

Realno i Bosna, Cibona, Jugoplastika, pa Vareze, Huventud itd su bili, kazem bili prvaci evrope,pa i Limoz,ali trenutno po kvalitetu nisu za euroligu,a od svih ovih klubova, Partizan najmanje zasluzuje da trenutno,a i u skorijoj buducnosti da se pojavljuje u evropskim takmicenjima!!!

Danijel

pre 8 godina

Ajde da malo pojasnim stvari. Ovde se jos nista ne zna. Ne bori se Djordi samo za El sa 16 klubova, vec se bori i da nadje jos 24 za EK. Hoce covek da ima 40 klubova pod ugovorom i to je to. I kao sto je sam rekao, pare se od sponzora deli ne na 16, vec na 40, s tim da EL klubovi dobijaju vise. Pandan mu je FIBA sa takmicenjem od 32 kluba, ali bez para, sto klubovima ne odgovara. Ja imam godisnju Zvezdinu od 2002, skoro sam na svakoj utakmici. Ali tvrdim, da ce FIBA takmicenje biti mnogo zanimljivije ako nadju sponzora, i radije bi isao to da gledam nego stalno jedno te isto.Sta god Dr.Nebojsa izabere, podrzavam i tvrdim da narednih 10 godina su samo dve stvari sigurne u Srbiji. Prva, da ja necu biti u njoj, a druga da ce Zvezda u tom periodu uzeti sve titule.

Toto-ko-tunjo-ispred-biletarnice

pre 8 godina

Skroz opusteno, pa kako bude. Veci deo mene je za nesto drugo. Mozda se to zove kosarka? Deluje cudno, ali vise sam uzivao u nekim utakmicama Evrokupa u vreme daviteljevog omaza, nego sada u pojedinim evroligaskim. Isao sam i vodio klinca i pre 6-7 godina kad je Zvezda igrala pred skoro praznim Pionirom. Bodrili smo klub, izgarali, sve je bilo puno emocija iako sam se cesto vracao kuci sa prazninom objasnjavajuci detetu da se talenat uglavnom kupuje, a zagrepcani su tih godina bili izuzetne platezne moci. Klinac voli basket i tesko mu je to padalo dok je kod mene kosarka ipak mnooogo iza Marakane i fudbala. Verujte, sada ne mogu ni do karte za EL. Bude mi sve to onda bljak.

Borky

pre 8 godina

Ljudi pustite ljubomoru i gledajte sta bih bilo dobro za vas klub. Ako Zvezda dobije A licencu to znaci da Aba ide u Fiba ligu sampiona koja uopste nece biti slaba jer ce biti financiski dosta konkurentna euroligi.Ako Zvezda dobije licencu to samo znaci da Partizan i ostali klubovi iz Aba lige imaju jednog konkurenta manje za dva direktna mjesta u Fiba ls.Ovo bih za nas region bilo fantasticno i puno bolje nego da samo prvak aba ide u euroligu jer onda bih se morali odreci fiba ls sto bih za sve klubove iz aba sem prvaka bila prava katastrofa.

tito partija zvezdina armija

pre 8 godina

Spin.Crvenu zvezdu su osnovali Hrvati.Kalember je Hrvat osnivac ,vlasnik je Covic Hrvat i generalni sponzor idea,hrvatska kompanija.KK CRVENA ZVEZDA NEMA VEZE SA SRBIJOM.

nikola

pre 8 godina

realno da se ne lazemo ovo je mnogo lose za evropsku kosarku.... 16 stalnih klubova sa ogromnim budzetima gde ce glavnu ulogu igrati crnci iz nba lige, ovakvo takmicenje nema nikakvog smisla jer rezultat ne garantuje opstanak niti dolazak u istu vec samo novac, ja bih se priklonio fibi jer ce uleb po mom misljenju tj bartomeu samo da pokupi lovu u narednih par godina i da nestane, fibina liga sampiona je dobra za sport i u tom slucaju bi mogla da postoji i aba liga u ovom slucaju aba liga i domace prvenstvo.nemaju nikakav znacaj i to znaci da mogu da se ugase potpuno

đončina

pre 8 godina

A sad raspad ?!! Vrhunsko licemerstvo vas malih komšija ! 
Kod vas ne vazi ni izreka "Obraz ko đon" jer vi nemate ni minimum obraza
(Batko, 09. februar 2016 21:35)

"tole super liga" zvuči poznato?

Radikal Republika Srpska

pre 8 godina

Crvenoj Furiji,srpskom evroligasu je A licenca dodeljena još prošle sezone s sada se samo čeka zvanična potvrda i na koji period će to biti.Sve uslove koje evroliga traži Crvena Furija je davno ispunila, te će u narednom periodu još više napredovati i postati jedan od stabilnijih evroligasa sa A licencom.Tu takozvanu Fibinu ligu šampiona će igrati samo cipiripi ekipice i ostala buranija iz Francuske,Engleske,Rumunije,Bugarske,Crne Gore, Kosova, itd,itd.

Hidrocefalus

pre 8 godina

(George Best, 09. februar 2016 21:01)

Nabrajas "instant klubove" a svoj zaboravis da stavis na spisak? Jos smesnije je kad kazes "teren bato i rezultati" a tvoj instant klub se od tri ucesca dva puta kvalifikovao u EL administrativnim odlukama.
Strasno sta pojedinci imaju u glavama.

Neverhood

pre 8 godina

@ (translucent, 09. februar 2016 20:06)

Ako malo bolje procitas ceo tekst, videces da tamo pise da se razmislja o ukidanju kvalifikacija, pa ce u zavisnosti od toga biti jos 2 ili 3 mesta u EL...ali dobro, verujem da je kod tebe nastupio sok kada si procitao naslov, pa ti je tako u svom tom uzbudjenju promakao ovaj deo teksta..verujem da ti nije lako i zato je moja preporuka da preskocis vesti o zvezdi i EL..pozdrav i sve najbolje :)

spin

pre 8 godina

@DejanCZ Da je Igokea mogla u EL, vi ne bi išli, da je Cibona mogla, opet ne bi išli. Samo jednom ste zasluženo išli, i vi ste kao nekakav brend. Nego ste zapeli za ULEB koji će sa ovim formatom postati cirkus, koji interesuje samo gazde klubova, zato i kopate svim silama, jer očekuju gazde dobre pare, a među njima i vaš. Neće košarka propasti, ali ćemo postati jeftino izvorište košarkaša. Za EL ne, ali za ostalim takmičenjima neće biti tolika pomama, pa se očekuje pad, a i najtalentovanija djeca su već po inostranstvu

Djape

pre 8 godina

Koliko ironicnih,smesnih,tuznih komentara... Verovatno da Partizan treba da dobije,bila bi drugacija prica,ovako hajde da pljujemo kako nema smisla... Dobija jedna ekipa iz Rusije,i Zvezda A Licencu,pa vi placite i pricajte sta hocete... Narednih 20godina neprikosnoveni vladari svih trofeja u regionu... Bravo Zvezdo

stakojerekojasamreko

pre 8 godina

(champion, 09. februar 2016 21:08)

prost odgovor zato sto smo ucestvovali 13 godina za redom bili redovan ucesnik top 16 i ucestvovali na f4 usput nam nije zamrznut nit klub nit dug mozda zato ....

otetoprokleto

pre 8 godina

Samo ti plovi jer se ovih 25 god kradja trofeja u svim sportovima vise nikada nece ponoviti. Znas vec kako zovu vase titule ( T-D titule), po politicarima. Zelim ti dobro more i dobru knjigu jer sport nema potrebe da pratis.
(*, 09. februar 2016 20:40)

Naravno delijo,samo kada zvezdana osvaja titule to je posteno i bez icije pomoci.Koliko je bedan tvoj mentalni sklop!Da nam nisu T i D doneli i naslov prvaka Evrope mozda?!Ja prvi kazem kada zvezda ima bolji tim da je zasluzeno prva a tvoje razmisljanje je bolest.

Delija von Brdo

pre 8 godina

Ne mogu oba rusa jer VTB vec ima jednog predstavnika.Tesko da moze i Bayern jer ni u Nemackoj ne predtsavlja nista. Znaci jedan iz ABA lige i mozda Bayern jer nemci nemaju nikog.Znaci pitanje je sledece ko ce uz Zvezdu?

Slobodan

pre 8 godina

Da zakljucimo ... Prestavnici Srbije u Evropskim kosarkaskim takmicenjima od iduce sezone su ...

1.Crvena Zvezda ULEB EL
2.Mega FIBA EL
4.Metalac FIBA EuroChallenge

Za sve ljubitelje dobre kosarke ima po nesta !
Mega bi trebala da dobije halu od drzave a sto da ne i da podeli Pionir sa Zvezdom ... rezultatima su to zasluzili !
Nadam se da ce drzava pomoci ove tri ekipe da dostojno prestavljaju Srbiju u ovim takmicenjima ...

kopernik

pre 8 godina

Veliki sam pristalica ABA lige, pogledajte samo imena u posljednjih par godina koji su izasli iz ABA lige, a danas igraju u NBA i najjacim evropskim klubovima. I zbog toga je ova vijest tuzna, jer znaci kraj ABA lige. Ako bilo koji tim dobija dvogodisnju licencu, bez obzira na plasman u Ligi, nema svrhe ta Liga. Zamislite da Cedevita, Buducnost ili Mega uzmu ABA, a CZ igra EL iduce godine?

Jos uz to mislim da je zatvoreni format EL velika greska. Nije to NBA. Sta znaci 30 utakmica u sezoni? Ok, outsideri ce pobijedjivati neke utakmice, mozda neki udje i medju 8, i sta? Sta to znaci i za CZ? Mozda prve dvije-tri godine, a onda stalno fenjer, sta je tu zanimljivo? Ili neko misli da CZ moze drzati korak sa finansijski neuporedivo jacim ekipama?

To znaci sigurno i problem sa talentima u EC YU. Baz jake regionalne lige, odlazice sa 17, 18 godina, kao sto je situacija u fudbalu. Njih 5, 6 ce se ubaciti u Zvezdu, a ostali bjezati dalje.

Naravno, nije problem to sto Zvezda eventualno dobija licencu, nego je problem totalno zatvaranje EL. Pocinjem svim srcem navijati za FIBU, da pobijedi ULEB...

Ratko

pre 8 godina

champion, 09. februar 2016 21:08)

prost odgovor zato sto smo ucestvovali 13 godina za redom bili redovan ucesnik top 16 i ucestvovali na f4 usput nam nije zamrznut nit klub nit dug mozda zato ....
(stakojerekojasamreko, 9. februar 2016 21:37)
Jeste sam što niste 13 godina bili redovan učesnik top 16. Već prvi put 2007 godine ste uspeli da prođete. Pre toga topovska hrana. Zvezda iz tri učešća dva puta prošla i evo verovatno ide i u top 8 ako nastavi kako treba. I sledeće godine izgleda Euroliga. Kako stvari stoje vi nećete videti skoro ovo takmičenje. Jeste naš klub je bio zamrznut a vidi ga sada kakav povratak iz mrtvih, cepamo u top 8.

George Best

pre 8 godina

Taman nikad ne videli Evrope treba okrenuti ledja ovoj prevaratskoj ULEB semi! Ajde bre, neki instant fabricki timovi: EFES, Darusafaka, Cedevita, nekakvee ruske vukojebine preko kojih Putinovi tajkuni peru pare, razne Lokomotive, Himkiji, Uniksi, Niznji i ostali sa po 500 gledalaca-botova. Pa prvi CSKA, kao realno veliko ime evropske kosarke, ne moze da napabirci 3-4 hiljade gledalaca protiv Reala i Makabija u odlucujucim utakmicama. I ovi brodovlasnici Pao i Oly + Real i Barsa. Satro A licence! Idi begaj! Pre dve godine Zvezdu Makabi docekuje sa transparentom " Mi smo Makabi, a ko ste vi?" E pa mi smo u EL, a ko ste i gde ste vi? Teren, bato i rezultati! Kad neko napravi to takmicenje, tamo da trazimo prijem. Ovako, kako su krenuli za neku godinu u Euroligi igrace neki Hebeji, Zenmin Zibao i ostali kinezi. Kupe sponzorstvo i igraju Evropu! Trulez!!!

Atreides

pre 8 godina

-fenomen-
Da nas pitaju za A licencu mi bi rekli da imamo pare. Ako ne shvatas to je bitno. Vi ste imali parice punila vas je drzava godinama ali se lepo kralo....sad drzava malo zavrnula slavinicu pa se sve iskristalisalo. Malo su vas ipak pogurali sad da se ne bi ugasili ali eto. Daleko ste vi od Evrolige nekoliko miliona. To sto ste je igrali koga briga. Da je ovo normalna dzrava bila ko zna ko bi je igrao...mozda Hemofarm....ili neko treci. Ali niko nije mogao ni smeo od vas

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)
Da plovis malo duze znao bi da je Partizan, do dolaska Slobe na vlast i pocetka "institucije" imao 4 titule prvaka drzave. Kosarka se igra "malo" duze"...

Batko

pre 8 godina

Ovo takmičenje je raspad, treba ići u ovo fibino. U svakom slucaju, odmrznuta zvezda nece biti medju 2.
(rango_unchained, 09. februar 2016 20:58)

A sad raspad ?!! Vrhunsko licemerstvo vas malih komšija !
Kod vas ne vazi ni izreka "Obraz ko đon" jer vi nemate ni minimum obraza

fenomen

pre 8 godina

champion, rekli bi da navijaci Makabija znaju ko smo mi. Zatim bi rekli da smo prvaci Evrope 1992 i ucesnici fajnal fora uz nekoliko ucesca u top 8 i top 16. Dalje, rekli bi da imamo najbolje navijace u Evropi. A sta bi vi rekli kad bi vas pitali za A licencu ? Poz.

champion

pre 8 godina

Prosto pitanje:
Da Vas(Grobare) neko pita da navedete razloge zasto bi trebalo da bas Vas pozovu da igrate euroligu (da Vam ponude A licencu),sta biste im Vi rekli???

Ratko

pre 8 godina

Pa nije Evropska košarka samo ovih 16 klubova. To jesu najači Evropski klubovi ali ovo mi se ne sviđa ni malo. I onih 24 ekipe je bilo malo još sada ovo, ej na kontinentu preko 50 država. Zašto bar nisu zadržali 24 kluba nikako mi nije jasno i naprave zatvorenu ligu što bi opet bilo daleko zanimljivije. Sad ovako vec imaju 16 klubova koji bi igrali zatvoreno takmičenje. Lagano bi našli još 8 klubova spremnih na dobre finansijske uslove. Kako ovako loše odrađeno ja nemam reči. Ova druga FIBA Liga sampiona bice siromasno takmicenje ali preti da bude daleko zanimljivije za nas. Ja jesam Zvezdaš ali ko će ono da isprati u ULEB ligi, jeste da su nagrade za pobede sada daleko vece ali kako tamo pobeđivati kada se svi napumpaju do maksimuma? Nisam pametan ajde baš da vidimo kako će to izgledati i kakav će format takmičenja biti. Nadam se da ukidaju F4 i da će biti plej off.

samo zvezda

pre 8 godina

Mislim da ce ovo jako tesko da se desi....Ma koliko se mi cigani nadali posle Darusafakinog dobijanja A licence ja se nicemu ne nadam. Himki i Bajern po meni.

+41

pre 8 godina

partizan ove godine dobija 2 miliona od države - NIS 900.000, Telekom 600.000, Poštanska štedionica 300.000, Komercijalna banka 200.000. Zvezda dobija samo 700.000 od Telekoma. Pogledajte gde su jedni a gde drugi sa tim parama. Nemojte nikad to da smetnete sa uma!
(Zvezda ponos Srbije, 09. februar 2016 19:31)

Bukvalno nas je sramota koliko nam dobro ide

nosi fenjer, navija za fener

pre 8 godina

neka uzmu lokomotivu i himki.po 3 spanska, ruska i turska kluba + 2 grcka.
neka se ogranice na 4 zemlje I neka se nadaju marketingu. ostatak evrope da napravi pravu ligu sampiona u kosarci, bez stalnih mesta, samo po plasmanu.

Neznalica

pre 8 godina

Ako je ova vest uopšte tačna, dilema postoji samo oko jednog mesta. Bajern u ovom slučaju garantovano upada u EL. Imaju lovu, navijače, halu, ma imaju sve, čak i zvučno ime zbog fudbala. Rusi su definitivno ispred Zvezde što se tiče love ali ih kolju navijači. Veštački timovi. Malo navijača.

E sad, Zvezda možda može na dve godine da upadne dok Čoviću funkcionišu "kombinacije" ali definitivno će jedna takva ekonomski postavljena liga da kašira Srbiju iz kombinacije vrlo brzo.

John Stockton

pre 8 godina

Evropska košarka se raspada. Kako prvaka ULEB- ove EL nazvati prvakom evrope ako u ligi učestvuje svega 16 timova iz ukupno 5-6 zemalja, bez obzira loliko su bogati i jaki? Sa druge strane FIBA će biti bez najzvučnijih imena ali opet mnogo bolji i pravedniji sistem takmičenja. Bartomeuov idiotski plan podelio je košarkašku evropu a tek će izbiti sukobi u nacionalnim ligama. Npr. uoči plejofa ABA lige dodele Zvezdi licencu i čemu onda dalje takmičenje? Muka mi je od svega ovoga, nadam se da će naš savez imati bar malo pameti i prikloni se FIBI, jer sve i da Zvezda dobije livencu niko ne garantuje da će već dogodine neki bogatiji zauzeti njihovo mesto. Ovaj Bartomeu deli licence ko pozivnice za rođendan. Možda je iskoriste samo da namame naš savez da okrene leđa FIBI, i posle nas drže u šaci. Da ne govorim koliki će sukob izbiti među klubovimaPuna podrška FIBI.

srbEUin

pre 8 godina

Sumnjam u tu priču sa sigurnom Darušom. Ako već idu treći Turci, mnogo mi je logičnija Galata, bez obzira na one incidente. Traže se klubovi sa brendom, armijom navijača, koji obezbeđuju gledanost, i imaju marketinški potencijal. To Daruša nema. Niti imaju publiku, niti brend, niti tradiciju. Oni u Turskoj nikada ne mogu biti ispred Galate.

Sigurni su još jedni Rusi, svima je to jasno. Najverovatnje Khimki.

Bayern je favorit za sigurno mesto, zbog FC, kancelara Bavarske, Rumenigea i armije navijača. Oni su sportski simbol Nemačke. Najjače tržište. Nemaju rezultate, ali sa A licencom biće novih miliona Eura, pa će sigurno biti konkurentni. Za dovoljno para biće Amera koliko hoćeš.

Ostaje jedno mesto za ex-Yu ili Ruse.

Verovatniji je izbor da to bude ex-YU, zbog milion razloga: ugled regiona, imidž, tradicija, gledanost, dijaspora, rezultati, proizvodnja igrača, značaj za razvoj košarke... Da li će to biti pobednik ABE ili direktna A licenca, odlučiće Đordi prema marketinškom kriterijumu. Koju bazu imaju BUD CED, ili Mega? Ako je EL već zatvorena, biće A licenca klubu a ne mesto ABI.
Uostalom koje tržište se povećava sa trećim Rusom? Ni Loko ni Khimki nisu medijsko-marketinško interesentni.
Da ne pominjemo ona trodnevna putovanja u Krasnodar.

Imajte u vidu da se traži GLEDANOST i medijska interesantnost. Ako preskoče Bayern, i ex-YU, izgubiće ogroman medijski prostor. Ko bi sa tih prostora gledao takmičenja bez njihovih predstavnika?

translucent

pre 8 godina

@(Zivke, 09. februar 2016 19:33)
Ajmo polako.
11 + Darušafaka + pobednik EK + pobednik kvalifikacija = ?
13 je broj uzastopnih titula Partizana i broj na dresu igrača koji vam je u finalu dao 125 poena ali ne i rešenje ove "komplikovane" matematičke operacije.

DedaMiloje

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Danilo, 9. februar 2016 18:50)

Inače čuveni navijači Partizana su bogataši koji troše toliko para na utakmicama da su morali besplatno da ih puštaju u Pionir. Koliko moraš jadan da budeš da napišeš ovako nešto. Pošto se hvališ da si matematičar de sedi malo i bolje izračunaj koliko slobodnih mesta ima ako je sigurnih 11+Darušafaka+pobednik EK, a ima 16 ekipa? Ja bih rekao još 3 slobodna mesta, znači ni matematiku nemaš pojma.

sve lepse od lepseg

pre 8 godina

@(Zivke, 09. februar 2016 19:33)
Ajmo polako.
11 + Darušafaka + pobednik EK + pobednik kvalifikacija = ?
13 je broj uzastopnih titula Partizana i broj na dresu igrača koji vam je u finalu dao 125 poena ali ne i rešenje ove "komplikovane" matematičke operacije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (translucent, 9. februar 2016 20:06)

od tih 125 dao je 112 poena sa slobodnih bacanja. A te faule su igraci Zvezde zaradili zato sto su ga pogledali, jer je na prvoj utakmici pretio da nece vise igrati za reprezentaciju Srbije, zato sto mu je rekao trener koji ga je par dana ranije davio na utakmici, a taj doticni trener cuvao strazu dok je njegov sef tukao sudiju u svlacionici

bora

pre 8 godina

Ovakva Evroliga će dosaditi za godinu dve!Baš me mnogo zanima,da stalno gledam Fenerbahče,Efes i Darušafaku!!
Naši klubovi ne treba da učestvuju u ovome.Svako od njih će tamo biti,ono što je Solnok bio u Aba ligi,fikus!!
To nije sport.

runndek

pre 8 godina

Udju lepo sve 4 ekipe, to je tacno 16, pa sledece godine neko ispadne a neko udje iz evro kupa. Mozda Bajern udje kroz EK i ove god.

da pitam

pre 8 godina

Zbog cega Partizan dobija skoro milion evra od Postanske stedionice i NIS, to je novac gradjana. Za lovu od Telekoma razumem, zbog mobilnog, reklamiranje... To sam video da je Telekom zaradio na tome, od navijaca. Najvise je zaradio na Crvenoj Zvezdi. Ok dobijaju od Telekoma, al zasto od ova druga dva tolika lova? Zasto npr ne dobijam eto ja il moj komsija, il se izgradi neki staklenik pa ljudi rade i jedu, neko bolestan, neko bez kuca? Zasto? aj zasto jel ima neko pametan i realan?

Nolan

pre 8 godina

Samo Miler dobija 700 000, a videli smo da je i Mekel imao platu od 50 hiljada mesečno. Gde su Sofo, Tomson, Kinsi, Zirbes? Pored toga CzT je od države za lobiranje licence dobio 3 miliona, ...Uostalom nedavno smo i igrali međusobno, znam da nisi zaboravila.
(113,8dB, 09. februar 2016 19:58)

Miler ima 200 000 evra platu. Nadji vest kad je potpisao, svi portali su to napisali.
CZT od države dobija upola od te cifre.
A hvaliti se jednom pobedom je bila naša odlika ali uloge su se promenile, a ovo proleće će biti nalik prošlem...

srbEUin

pre 8 godina

Sumnjam u tu priču sa sigurnom Darušom. Ako već idu treći Turci, mnogo mi je logičnija Galata, bez obzira na one incidente. Traže se klubovi sa brendom, armijom navijača, koji obezbeđuju gledanost, i imaju marketinški potencijal. To Daruša nema. Niti imaju publiku, niti brend, niti tradiciju. Oni u Turskoj nikada ne mogu biti ispred Galate.
Sigurni su još jedni Rusi, svima je to jasno. Najverovatnje Khimki.
Bayern je favorit za sigurno mesto, zbog FC, kancelara Bavarske, Rumenigea i armije navijača. Oni su sportski simbol Nemačke. Najjače tržište. Nemaju rezultate, ali sa A licencom biće novih miliona Eura, pa će sigurno biti konkurentni. Za dovoljno para biće Amera koliko hoćeš.
Ostaje jedno mesto za ex-Yu ili Ruse.
Verovatniji je izbor da to bude ex-YU, zbog milion razloga: ugled regiona, imidž, tradicija, gledanost, dijaspora, rezultati, proizvodnja igrača, značaj za razvoj košarke... Da li će to biti pobednik ABE ili direktna A licenca, odlučiće Đordi prema marketinškom kriterijumu. Koju bazu imaju BUD CED, ili Mega? Ako je EL već zatvorena, biće A licenca klubu a ne mesto ABI.
Uostalom koje tržište se povećava sa trećim Rusom? Ni Loko ni Khimki nisu medijsko-marketinško interesentni.
Da ne pominjemo ona trodnevna putovanja u Krasnodar.
Imajte u vidu da se traži GLEDANOST i medijska interesantnost. Ako preskoče Bayern, i ex-YU, izgubiće ogroman medijski prostor. Ko bi sa tih prostora gledao takmičenja bez njihovih predstavnika?
Samo logično rezonovanje.

DedaMiloje

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)

Surova realnost momak je to da ste vi jedva ostali u ABA ligi.

*

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)

Samo ti plovi jer se ovih 25 god kradja trofeja u svim sportovima vise nikada nece ponoviti. Znas vec kako zovu vase titule ( T-D titule), po politicarima. Zelim ti dobro more i dobru knjigu jer sport nema potrebe da pratis.

zoran ivkovic

pre 8 godina

sukob uleba i fibe ne donosi nista dobro kosarci . nisam ni na jednoj od strana ali je ruzno ono sto radi uleb i bartomeu .kriterijum oko ulaska u ligu iskljucivo se gleda interes i samo novac i nista drugo sem novca . izbor timova i slicne stvari . dosli smo u jednu sitvaciju da je liga privatna .da timovi iz siromasnijih zemalja imaju skoro nikakvu prohodnost u evroligu jer se odredjuje a licencom . tako da je pretesko uci u evroligu . fiba pokusava da nacini nesto slicno ligi sampiona u fudbalu i to je dobro resenje .medjutim najbolji timovi su otisli zbog novca u uleb . mislim da fiba moze da odreaguje suspenzijama saveza i reprezentacija ciji timovi odu u uleb ...vecina sada turskih timova i spanskih su u evroligi ..razlog turci sponzori a spanci osnivaci uleba ...kad bi suspendovali njihove reprezentacije druga bi prica bila ...ovako evroliga je privatna ...timivi iz mnogih zemalja ne mogu da igraju evroligu ... zemlje koje su poznate po dobrim kosarkasima medju kojima je i srbija i hrvatska imaju minimalnu sansu za evroligu sto je katastrofa ..fakticki nego svesno pokusava da slabi ovde kosarku ..za srbiju je to veoma lose jer je visestruki prvak evrope . ali nas ugled ,nase zemlje je katastrofalan .umesto da mi imamo prava kao kosarkaska sila da se pitamo nama mrvice .

boronoke

pre 8 godina

Kao prvo ZVEZDA nije partizan i nemoj te ih porediti uopste...mi smo stabilan evroligaski klub...sa VELIKIM brojem KULTURNIH navijaca...NAJJACI kosarkaski kljub na balkanu...dobijamo sigurno A licencu budite sigurni u to...Zvezda Sampion...

neko iz gomile

pre 8 godina

@ (Zivke, 09. februar 2016 19:33) 

Zivke brate ajd jos jednom da vidimo tu tvoju matematiku. Nemoj da se ljutis ali nasmejao si me do suza.

čovke legenda

pre 8 godina

Ali zasto Darusafaka?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Poyy, 9. februar 2016 19:21)
Zbog Doguš grupe koja je suvlasnik Evrolige i sponzor Darušafake.

Povidon

pre 8 godina

Ko o čemu, grobari o instant klubu. A do 1991g su imali svega 4 titule u SFRJ. Počeli su da osvajaju titule i postali veći klub od OKKBeograda tek od 1992g. Zlobnici bi rekli da to ima veze sa dolaskom SPS na vlast ali ta koincidencija je slučajna... Čim su drugi dobili bar približno para kao oni od države vratili su se u njihovu staru borbu za opstanak u ligi. KK Instant Igokea

Nista licno

pre 8 godina

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:46)

SAmo se ti tesi i pricaj lazi ovde. Znas ti dobro sta je istina i to te boli



Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)

deki

pre 8 godina

Pre svega, Bajern nije prvi ni u Nemackoj, vidite kako igra Bamberg, o Darusafahi ne treba trositi reci, njihov jedini adut je sponzor, Makabi I Zalgiris su u silaznoj putanji, bez obzira sto oni imaju ime I tradiciju treba razmisliti o njihovim A licencama. Prosto, od proslosti se ne zivi, imamo primer jednog kluba iz BG, adresa"Humska 1"

Dejan CZ

pre 8 godina

Jedno je sigurno a to je da za upraznjena mesta sigurno ne konkurise "institucija"sto je dovoljan pokazatelj o kakvoj instituciji se radi te ova vest ne treba da zanima simpatizere tog kluba.Svake godine EL dozivljava novo usavrsavanje i samim tim u novonastalim okolnostima i u koraku sa vremenom Zvezda je od strane EL prepoznata kao najveci klub ovih prostora.Svakako da skola i rad kroz mladje selekcije i njihovi rezultati itekako imaju veliki znacaj koji se prati u tom najelitnijem rangu.Stoga A licenca jednog kluba ovih prostora je realna cinjenica a Zvezda je u tom krugu vidjena kao klub koji treba da bude u drustvu najjacih ekipa Evrope.EL gradi novu instituciju takmicenja po uzoru na NBA takmicenje i povlaci liniju sa ranijim vremenima.Mesta ima samo za odabrane a bord EL ima jasnu viziju i ko su klubovi sa kojima se buducnost gradi.

ZIVOT

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)
Zar nemas previse godina, da plovis u punoj kadi? Mozda malo manje pene da sipas!

Sifra

pre 8 godina

@Evro-liga
Mozda nije poznat u Evropi kao drugi timovi, al tim sa velikom tradicijom drugi najstariji tim u Evroligi osnovan 1914 godine, samo Fenerbasce stariji od njega u Evropi i to samo godinu dana, svi ostali timovi od njega mladji decenijama

lol

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 9. februar 2016 20:05)

Stvari ce se promeniti kad predjes da radis u Evropu. Tamo u Indiji ne znaju ni sta je kosarka, oni misle da im pricas o ratu, zato i znaju ko su partizani.

B&W

pre 8 godina

Ovako je Čović odjurio i u ABA ligu, pa je posle bilo da nije dobra za srpsku košarku. Bojim se da će kmečati i za FIBA ligom šampiona?

Pedja

pre 8 godina

Ne znam sasto objavljujete kometare koji uopste nemaju nikakve veze kao sto su "Partizan sampion",a niti su sampioni niti imaju bilo kakve veze sa ovom vescu. Ili komentar tipa "Samo da ne bude FMP", prvo ni ovde u vesti nema nikakve veze sa FMP-om, a drugo ovo pokazuje neciju bolest da mu je draze da neki nas tim ne dobije licencu, vec je bolje za njega da to bude strani klub.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 09. februar 2016 19:33)

Druže, 12 timova se zna ako računamo Darusafaku, plus pobednik evrokupa i KVALIFIKACIJA, i eto, DVA MESTA SU OSTALA
Ko li tebi matematiku predavao

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Znaci tako? Pokušava se stvoriti NBA sistem u Evroligi ako primećujete, ne znam koliko to može doneti dobrog ABA i Našoj ligi iskreno ali ako Zvezda uspe da se izbori tu nema mnogo filozofije, mnogo će nam značiti, ogroman novac ćemo dobijati i bili bi sila u Aba lagano, daj Boze da dobijemo tu A licencu, ja verujem!

Dzo

pre 8 godina

Ne znam sasto objavljujete kometare koji uopste nemaju nikakve veze kao sto su "Partizan sampion",a niti su sampioni niti imaju bilo kakve veze sa ovom vescu. Ili komentar tipa "Samo da ne bude FMP", prvo ni ovde u vesti nema nikakve veze sa FMP-om, a drugo ovo pokazuje neciju bolest da mu je draze da neki nas tim ne dobije licencu, vec je bolje za njega da to bude strani klub.
(Pedja, 9. februar 2016 19:03)

Cudi me da komentar "a Limoz, druga francuska?" nisi vprimetio? :)

Markoni

pre 8 godina

Zanimljivo je da je Zvezda protiv ova 3 kluba u ovoj sezoni igrala 5 utakmica...I skor je skoro savrsen,4 pobede i poraz od Himkija na strani.Dakle,dobijali smo Bajern 2 puta,Himki i Lokomotivu u Bg.Ako je po sportskim standardima mi smo tu sigurni za A licencu...E sad,ne verujem da ce neko gledati na to,ipak su tu velike pare u igri i razne druge stvari...Mada,ko zna,mozda nesto i bude.

Deda Stanoje

pre 8 godina

Ovo je fakticki B licenca jer posle dve godine EL zadrzava pravo da je dodeli nekome drugom.Himki i CZV ce dobiti ove godine i to je javna tajna od decembra cekala se potvrda na terenu i jos uvek se ceka do zavrsetka drugog kruga Top 16 pogotovo ako srpski predstavnik izbori prolaz u Top 8.Lokomotiva prolazi bez ikakvih problema kao kvalifikant tako da otpada fakticki Bayern za dve godine.

pozdrav Danilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo, 9. februar 2016 18:50)


FMP nije u konkurenciji da dobije A licencu. Igokea je bila u konkurenciji ali niste hteli da dostavite papire o transparentnosti poslovanja. Naravno POZNATI STE PO TOME da zivite u zabludi i na grbaci naroda Srbije

Bre

pre 8 godina

Najbolji sistem bi bio kao u fudbalskoj LS. Kroz domaca prvenstva do najjacih evropskih takmicenja. Tako se i jacaju domaci sampionati, a i borbenost je mnogo veca. Ovo sa A licencama je po mom misljenju skroz bez veze.

Savatiye

pre 8 godina

@Danilo
Ti ako su bio van Srbije,ja pojedem moj telefon.Cuj on bio na NBA utakmici.
O Boze,na sta je spala Matematicka gimnazija.
Sto se tice para,mi imamo bankomat,secas se!?

Zvezda ponos Srbije

pre 8 godina

partizan ove godine dobija 2 miliona od države - NIS 900.000, Telekom 600.000, Poštanska štedionica 300.000, Komercijalna banka 200.000. Zvezda dobija samo 700.000 od Telekoma. Pogledajte gde su jedni a gde drugi sa tim parama. Nemojte nikad to da smetnete sa uma!

Poskok

pre 8 godina

Po cemu je Fmp ispred ruskih ekipa pitacu sve navijace iz Zeleznika?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kum, 9. februar 2016 19:33)
Odgovor ćeš dobiti onog momenta kada budeš skontao da je ovde reč o Crvenoj Zvezdi mali Kalemgdan 2 a ne o njenom razvojnom timu FMP. Čisto podsećanja radi za sve navijače Partizan Igokee koji su prespavali leto da je UPPR završen i Crvena Zvezda sa Kalemegdana od ove sezone ponovo aktivna i takmiči se u top 16,brani trofeje koje osvojila Crvena Zvezda Beograd prošle godine jer ti trofeji(kao i trofeji kupa 2013 2014) pripadaju Zvezdi samo Zvezdi i nikom drugom osim Zvezdi Kalemegdan 2 Pozdrav od navijača sa Kalemegdana ;)

i treba da te boli, brend je brend

pre 8 godina

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:46)

SAmo se ti tesi i pricaj lazi ovde. Znas ti dobro sta je istina i to te boli

Topcina

pre 8 godina

Bajern i Himki naravno,oni imaju keš za razliku od naših klubova gde se promenom vlasti menja i finansijsko stanje klubova a to nije baš nešto što je poželjno za taj koncept evrolige

Zivke

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.

Poskok

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Danilo, 9. februar 2016 18:50)

Ovo je Crvena Zvezda Mali Kalemgdan 2 osnovana 1945 sa zvezdicom iznad grba. Pogledaj APR i uveri se sam ako smeš istinu da pogledaš u oči. Kasniš sa informacijama FMP više ne postoji preimenovan je U ILR i ne takmiči se a sve trofeje koje je osvojio pod imenom Crvena Zvezda Beograd je predao Zvezdi u stoje u vitrinama na Kalemegdanu gde je i sadašnja adresa. UPPR je završen i Zvezda se odledila i krajnje je vreme da istinu pogledaš u oči jer u suprotnom sa tim komentarima o FMP ipadate smešni i neinformisani. Jedno su vaši snovi i želje a drugo je realnost koja je surova za vas. Pozdrav sa Kalemegdana od Crvene Zvezde Top 16 sa zvezdicom na grbu i titulom u vitrini na Kališu. Nastavi da spavaš,nemoj se buditi ;)

veteran

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 09. februar 2016 19:33)

Bravo za matematiku, sedi 1! Zakljucen za kraj!

kakve gluposti covek ovde moze da procita

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:34)

A ko ti je to rekao da je Covicev klub? NIsam znao da je predsednik kluba ujedno i vlasnik?

Bobadilja legenda pašnjaka!

pre 8 godina

Samo FMP da ne dobije!
(Grobar, 9. februar 2016 18:32)
Šta ti imaš proziv FMP,koliko ja znam vi mrzite Zvezdu a ne FMP ili se to pribojavate FMP-a jer će vam to biti najveći rival u KLS ligi.

31

pre 8 godina

Zašto se igra onda košarka ? Smisao sporta je da pobediš na terenu a ne za zelenim stolom.Bartomeu je uništio evro košarku.Nemam ništa protiv da zvezda dobije licencu mada nije zaslužila jer je samo jednu evroligu izborila na terenu, ali samo pod uslovom da i prvak Aba lige dobije pravo učešća.Nije realno da aba dobije 2 predstavnika i zato će se ugasiti a mi ćemo gledati Tamiš,crnokosu itd.

milan

pre 8 godina

80% ce dobiti, 100% nece... Nema Zvezda budzet kao Rusi, niti veliku cenu karte...ali bih voleo da dobije, zadluzila je sto se tice sportskih rezultata...

kako

pre 8 godina

pop...m se ja na takvu evroligu i na sve one koji je vode
Oce da oteraju unikahu koja ima 10 hiljada navijača po utakmici i jednu od najlepših dvorana, a da igraju himki, lokomotiva... sa po par stotina duša sa sve igračima i osobljem
Tu treba da se napravi neki kriterijum ko može da igra i onda bi sve bilo lakše i lepše
Ako imaju para za bacanje neka naprave dvoranu pa neka puste slobodan ulaz, i onako ništa ne zarađuju na karte

Vladimir

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:34) Pogledaj samo kako si smesan sa komentatom...Darusafaka ima tradiciju,jel da.Ako je Zvezda dospela u ovo drustvo znaci da je dobro uradila svoj deo posla ma kako prosli u lobiranju.Ti verovatno u svom mozgu si skontao da je Kurir izbacio ovu informaciju.Ma koliko zloban bio moras priznati povoljan aktuelan sportski rezultat Zvezde,stabilan ekonomski trenutak,jaku infrastrukturu sa jakim juniorskim pogonom koji sada vec redovno zavrsava u finalima juniorske evrolige i svakako navijacki rejting.Zapitaj se zasto je jedino ona u ovakvom jakom finansijskom carstvu.Bas ti je hahaha...

Thilmo

pre 8 godina

Lele kad bi mi dobili A licencu. Jedna ruska ekipa sigurno, Bajern i mi. Mada, finansijski nismo ni približno jaki, jedino ako gledaju našu tradiciju i najbolje navijače u Evropi!

lol

pre 8 godina

Partizan Sampion !!!!
(grom, 9. februar 2016 18:21)

skok u vis?
(lol, 9. februar 2016 18:56)

Ne, slobodan pad.
(Joy, 9. februar 2016 19:30)

Haha, sjajno.

Hell

pre 8 godina

@ Lele kad bi mi dobili A licencu. Jedna ruska ekipa sigurno, Bajern i mi. Mada, finansijski nismo ni približno jaki, jedino ako gledaju našu tradiciju i najbolje navijače u Evropi!
(Thilmo, 09. februar 2016 19:04)


Tradiciju??? Od kad se to poslednje dve godine smatraju tradicijom? pa 15 god a i pre toga niste videli El i ti pricas o nekoj tradiciji,smesno. U fudbalu je imate ali u kosarci nimalo!!!

113,8dB

pre 8 godina

@(Zvezda ponos Srbije, 9. februar 2016 19:31)
Samo Miler dobija 700 000, a videli smo da je i Mekel imao platu od 50 hiljada mesečno. Gde su Sofo, Tomson, Kinsi, Zirbes? Pored toga CzT je od države za lobiranje licence dobio 3 miliona, a verovatno ni to neće biti dovoljno.
Partizan je, kada je igrao EL, od NIS-a dobijao 800, a sada dobija 500. Ugovor sa mts-om je na 200K, a dve trećine ukupne sume ide na dugove koji su vama oprošteni.
Gledajući budžet, razlika u rezultatima od 3 mesta na tabeli ABA lige je smešna. Ona je isključivo posledica je našeg lošeg izbora trenera na početku sezone, inače bismo se sada međusobno borili za plej of.
Uostalom nedavno smo i igrali međusobno, znam da nisi zaboravila.

NastyB

pre 8 godina

Tu ne odlučuju rezultati ili ne znam šta, već platežna moć kluba i njegove finansije, što znači da Zvezda tu nema nikakve šanse pored Bajerna, Himkija i Lokomotive. Ma koliko mi to želeli, realno nemamo nikakve (finansijske) šanse.

Danilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.

theGreat

pre 8 godina

Pa sad jel to za pohvalu ili ne znajuci kakva je organizacija EL.
Na stranu kvalitet takmicenja, mislim samo organizaciono kakva je i sta je prvi i zadnji princip

Anonimus

pre 8 godina

Bayern sigurno ispada iz ove trke,i zbog finansija i zbog rezultata u poslednje 2,3 godine Evrolige,tako da CZV,Himki i Lokomotiva.
Daj Boze da dobije CZV tu A licencu a drugi tim nek bude bilo koji od ovoh ostalih.
:D

Sok tetrapak

pre 8 godina

Realno ni ova fibina liga sampiona nece biti losa kada pogledamo tu ce biti valensija bilbao unikaha moguce lokomotiva himki bamberg koji je vise nego dobar onda sasari pa nasi abaligasi cedevita partizan mega ili buducnost limoz strazbur alba berlin jos neki rusi ili nemci galata paok iz grcke mozda ima tu jako dobrih meceva a recimo u euroligi ce od 16 ekipa da budu ocaj ekipe barem od ove godine zalgiris milano darusafaka koji su tu samo zbog finansija. tako da sam ja za fibu jer to je bolje i za abu posto ako recimo zvezda dobije a licencu bukvalno moze da istupi iz abe jer nema zasto da ju igra jer nema rezultatskog znacaja a ovim ostalima je vazno zbog mesta u ligi sampiona.

Nemke

pre 8 godina

Turska liga.Realno ja kao navijac Zvezde nisam za ovo.Prvo i prvo ovo je turska liga ,kao drugo ABA liga gubi smisao bukvalno,i kao trece jako glup sistem.Na terenu treba da se izbori EL a ne da se dobijaju neke karte.Ovo je sport ,takmicanja moraju da imaju smisla.

NiksickoPivo

pre 8 godina

Ovo je sramota sto rade ( mislim na zatvaranje lige, igranje jednih te istih ekipa) sve zbog novca. Aba liga nebi bila interesantna, mislim da FIBA treba da uvede sankcije savezima cije ekipe igraju kod budjavog Bartomea, da ih natjera da te ekipe izbace iz svojih liga, ta se ta bagra rastjera, i da se fino napravi format fudbalske lige sampiona. Ko sazluzi u svojim prvenstvima igrace, ko ne igrace Evrokup koji bi bio jak skoro kao liga sampiona. Prvenstva bi bila zanimljiva. A ovako, sve isto, nikakve zanimljivosti, neizvjesnosti. Sve zbog obicnog papira (novca).

Jole

pre 8 godina

Ako upadnemo u toj EL bice dobro zbog para,ali nece biti dobro zbog turaka!Privatna turska liga,tu ce se forsirati turske ekipe kao sto se radi i do sad.

Zvezdas

pre 8 godina

Po sportskim rezultatima na terenu Zvezda i Himki zasluzuju licencu od ovih klubova.Videcemo sta ce biti,Bajern i Lokomotiva imaju lovu

fenomen

pre 8 godina

Sigurno ide Zvezda a i FMP. Cak je i Radnicki basket u igri. Mozda i Partizan dobije A licencu. Verovali ili ne Partizan je siguran ucesnik i samo je stvar uprave koje cemo evroligasko takmicenje izabrati. Poz.

mik

pre 8 godina

Neki izvori tvrde da neće ni biti kvalifikacija,već da tri od ova četri idu u EL plus pobednik EK. Na taj način EK je kvalifikacija,tako da nema potrebe za drugim kvalifikacijama.

mj

pre 8 godina

zanimljiva je ta nabolja euroliga koja ce da bude do sada..sa iskljucivo najboljim ekipama.darusafaka,bajern??ugovori na dve godine?ne znam da li ovaj novinar zna da su od te lige odustali rusi,italijani i francuzi?ne daj boze da nasi odu u ovu potpuno privatno-interesnu ligu..

navijac

pre 8 godina

@Daršufaka!?Klub za koji do pre godinu dana 90% ljudi van Turske nije ni čulo dobija A licencu.
(€vro-liga, 09. februar 2016 18:32)

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!

Stella

pre 8 godina

Pa idu jedni rusi sigurno, Himki verovatno, a druga licenca je bliza Bajernu nego Zvezdi, zbog para, ali se iskreno nadam da Covke majstor ima keca u rukavu.

navijac

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...

Tool

pre 8 godina

Ovakva Evroliga je sramota za košarku. Darušafaka je dobila A licencu, koja smejurija. Evroliga zaslužuje da se raspadne, treba svi savezi i klubovi da se priklone Fibinom takmičenju. Evroliga će sigurno da izgubi na popularnosti, biće ekstremno dosadna Evroliga koju čine samo 16 klubova, a od toga 14 klubova imaju A licence. Pa to nije smešno, nego žalosno. Inače, tipujem da će preostale 2 licence da dobiju Bajern i Himki. U svakom slučaju ja od sledeće sezone ne gledam Evroligu, pratiću Fibino takmičenje i NBA.

Nemke

pre 8 godina

Turska liga.Realno ja kao navijac Zvezde nisam za ovo.Prvo i prvo ovo je turska liga ,kao drugo ABA liga gubi smisao bukvalno,i kao trece jako glup sistem.Na terenu treba da se izbori EL a ne da se dobijaju neke karte.Ovo je sport ,takmicanja moraju da imaju smisla.

ZIVOT

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)
Zar nemas previse godina, da plovis u punoj kadi? Mozda malo manje pene da sipas!

Zvezda ponos Srbije

pre 8 godina

partizan ove godine dobija 2 miliona od države - NIS 900.000, Telekom 600.000, Poštanska štedionica 300.000, Komercijalna banka 200.000. Zvezda dobija samo 700.000 od Telekoma. Pogledajte gde su jedni a gde drugi sa tim parama. Nemojte nikad to da smetnete sa uma!

lol

pre 8 godina

Partizan Sampion !!!!
(grom, 9. februar 2016 18:21)

skok u vis?
(lol, 9. februar 2016 18:56)

Ne, slobodan pad.
(Joy, 9. februar 2016 19:30)

Haha, sjajno.

pozdrav Danilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo, 9. februar 2016 18:50)


FMP nije u konkurenciji da dobije A licencu. Igokea je bila u konkurenciji ali niste hteli da dostavite papire o transparentnosti poslovanja. Naravno POZNATI STE PO TOME da zivite u zabludi i na grbaci naroda Srbije

NastyB

pre 8 godina

Tu ne odlučuju rezultati ili ne znam šta, već platežna moć kluba i njegove finansije, što znači da Zvezda tu nema nikakve šanse pored Bajerna, Himkija i Lokomotive. Ma koliko mi to želeli, realno nemamo nikakve (finansijske) šanse.

Bobadilja legenda pašnjaka!

pre 8 godina

Samo FMP da ne dobije!
(Grobar, 9. februar 2016 18:32)
Šta ti imaš proziv FMP,koliko ja znam vi mrzite Zvezdu a ne FMP ili se to pribojavate FMP-a jer će vam to biti najveći rival u KLS ligi.

DedaMiloje

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Danilo, 9. februar 2016 18:50)

Inače čuveni navijači Partizana su bogataši koji troše toliko para na utakmicama da su morali besplatno da ih puštaju u Pionir. Koliko moraš jadan da budeš da napišeš ovako nešto. Pošto se hvališ da si matematičar de sedi malo i bolje izračunaj koliko slobodnih mesta ima ako je sigurnih 11+Darušafaka+pobednik EK, a ima 16 ekipa? Ja bih rekao još 3 slobodna mesta, znači ni matematiku nemaš pojma.

i treba da te boli, brend je brend

pre 8 godina

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:46)

SAmo se ti tesi i pricaj lazi ovde. Znas ti dobro sta je istina i to te boli

Igor

pre 8 godina

Da skratim, Crvena Zveda ce igrati sledece bar 3 sezone ULEB EL i dobijati na kraju svake sezone priblizno 4 mio EUR. Ko ne zeli da veruje, ko sam ja da sudim...
Pozdrav.

deki

pre 8 godina

Pre svega, Bajern nije prvi ni u Nemackoj, vidite kako igra Bamberg, o Darusafahi ne treba trositi reci, njihov jedini adut je sponzor, Makabi I Zalgiris su u silaznoj putanji, bez obzira sto oni imaju ime I tradiciju treba razmisliti o njihovim A licencama. Prosto, od proslosti se ne zivi, imamo primer jednog kluba iz BG, adresa"Humska 1"

Poskok

pre 8 godina

Po cemu je Fmp ispred ruskih ekipa pitacu sve navijace iz Zeleznika?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kum, 9. februar 2016 19:33)
Odgovor ćeš dobiti onog momenta kada budeš skontao da je ovde reč o Crvenoj Zvezdi mali Kalemgdan 2 a ne o njenom razvojnom timu FMP. Čisto podsećanja radi za sve navijače Partizan Igokee koji su prespavali leto da je UPPR završen i Crvena Zvezda sa Kalemegdana od ove sezone ponovo aktivna i takmiči se u top 16,brani trofeje koje osvojila Crvena Zvezda Beograd prošle godine jer ti trofeji(kao i trofeji kupa 2013 2014) pripadaju Zvezdi samo Zvezdi i nikom drugom osim Zvezdi Kalemegdan 2 Pozdrav od navijača sa Kalemegdana ;)

mj

pre 8 godina

zanimljiva je ta nabolja euroliga koja ce da bude do sada..sa iskljucivo najboljim ekipama.darusafaka,bajern??ugovori na dve godine?ne znam da li ovaj novinar zna da su od te lige odustali rusi,italijani i francuzi?ne daj boze da nasi odu u ovu potpuno privatno-interesnu ligu..

NiksickoPivo

pre 8 godina

Ovo je sramota sto rade ( mislim na zatvaranje lige, igranje jednih te istih ekipa) sve zbog novca. Aba liga nebi bila interesantna, mislim da FIBA treba da uvede sankcije savezima cije ekipe igraju kod budjavog Bartomea, da ih natjera da te ekipe izbace iz svojih liga, ta se ta bagra rastjera, i da se fino napravi format fudbalske lige sampiona. Ko sazluzi u svojim prvenstvima igrace, ko ne igrace Evrokup koji bi bio jak skoro kao liga sampiona. Prvenstva bi bila zanimljiva. A ovako, sve isto, nikakve zanimljivosti, neizvjesnosti. Sve zbog obicnog papira (novca).

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)
Da plovis malo duze znao bi da je Partizan, do dolaska Slobe na vlast i pocetka "institucije" imao 4 titule prvaka drzave. Kosarka se igra "malo" duze"...

Ratko

pre 8 godina

champion, 09. februar 2016 21:08)

prost odgovor zato sto smo ucestvovali 13 godina za redom bili redovan ucesnik top 16 i ucestvovali na f4 usput nam nije zamrznut nit klub nit dug mozda zato ....
(stakojerekojasamreko, 9. februar 2016 21:37)
Jeste sam što niste 13 godina bili redovan učesnik top 16. Već prvi put 2007 godine ste uspeli da prođete. Pre toga topovska hrana. Zvezda iz tri učešća dva puta prošla i evo verovatno ide i u top 8 ako nastavi kako treba. I sledeće godine izgleda Euroliga. Kako stvari stoje vi nećete videti skoro ovo takmičenje. Jeste naš klub je bio zamrznut a vidi ga sada kakav povratak iz mrtvih, cepamo u top 8.

Slobodan

pre 8 godina

Da zakljucimo ... Prestavnici Srbije u Evropskim kosarkaskim takmicenjima od iduce sezone su ...

1.Crvena Zvezda ULEB EL
2.Mega FIBA EL
4.Metalac FIBA EuroChallenge

Za sve ljubitelje dobre kosarke ima po nesta !
Mega bi trebala da dobije halu od drzave a sto da ne i da podeli Pionir sa Zvezdom ... rezultatima su to zasluzili !
Nadam se da ce drzava pomoci ove tri ekipe da dostojno prestavljaju Srbiju u ovim takmicenjima ...

Poskok

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Danilo, 9. februar 2016 18:50)

Ovo je Crvena Zvezda Mali Kalemgdan 2 osnovana 1945 sa zvezdicom iznad grba. Pogledaj APR i uveri se sam ako smeš istinu da pogledaš u oči. Kasniš sa informacijama FMP više ne postoji preimenovan je U ILR i ne takmiči se a sve trofeje koje je osvojio pod imenom Crvena Zvezda Beograd je predao Zvezdi u stoje u vitrinama na Kalemegdanu gde je i sadašnja adresa. UPPR je završen i Zvezda se odledila i krajnje je vreme da istinu pogledaš u oči jer u suprotnom sa tim komentarima o FMP ipadate smešni i neinformisani. Jedno su vaši snovi i želje a drugo je realnost koja je surova za vas. Pozdrav sa Kalemegdana od Crvene Zvezde Top 16 sa zvezdicom na grbu i titulom u vitrini na Kališu. Nastavi da spavaš,nemoj se buditi ;)

Radikal Republika Srpska

pre 8 godina

Crvenoj Furiji,srpskom evroligasu je A licenca dodeljena još prošle sezone s sada se samo čeka zvanična potvrda i na koji period će to biti.Sve uslove koje evroliga traži Crvena Furija je davno ispunila, te će u narednom periodu još više napredovati i postati jedan od stabilnijih evroligasa sa A licencom.Tu takozvanu Fibinu ligu šampiona će igrati samo cipiripi ekipice i ostala buranija iz Francuske,Engleske,Rumunije,Bugarske,Crne Gore, Kosova, itd,itd.

Tool

pre 8 godina

Ovakva Evroliga je sramota za košarku. Darušafaka je dobila A licencu, koja smejurija. Evroliga zaslužuje da se raspadne, treba svi savezi i klubovi da se priklone Fibinom takmičenju. Evroliga će sigurno da izgubi na popularnosti, biće ekstremno dosadna Evroliga koju čine samo 16 klubova, a od toga 14 klubova imaju A licence. Pa to nije smešno, nego žalosno. Inače, tipujem da će preostale 2 licence da dobiju Bajern i Himki. U svakom slučaju ja od sledeće sezone ne gledam Evroligu, pratiću Fibino takmičenje i NBA.

George Best

pre 8 godina

Taman nikad ne videli Evrope treba okrenuti ledja ovoj prevaratskoj ULEB semi! Ajde bre, neki instant fabricki timovi: EFES, Darusafaka, Cedevita, nekakvee ruske vukojebine preko kojih Putinovi tajkuni peru pare, razne Lokomotive, Himkiji, Uniksi, Niznji i ostali sa po 500 gledalaca-botova. Pa prvi CSKA, kao realno veliko ime evropske kosarke, ne moze da napabirci 3-4 hiljade gledalaca protiv Reala i Makabija u odlucujucim utakmicama. I ovi brodovlasnici Pao i Oly + Real i Barsa. Satro A licence! Idi begaj! Pre dve godine Zvezdu Makabi docekuje sa transparentom " Mi smo Makabi, a ko ste vi?" E pa mi smo u EL, a ko ste i gde ste vi? Teren, bato i rezultati! Kad neko napravi to takmicenje, tamo da trazimo prijem. Ovako, kako su krenuli za neku godinu u Euroligi igrace neki Hebeji, Zenmin Zibao i ostali kinezi. Kupe sponzorstvo i igraju Evropu! Trulez!!!

kakve gluposti covek ovde moze da procita

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:34)

A ko ti je to rekao da je Covicev klub? NIsam znao da je predsednik kluba ujedno i vlasnik?

Simpatizer

pre 8 godina

Navijaci Zvezde apsolutno zasluzuju da gledaju elitno takmicenje,i to kazem kao Grobar.Ako je neko zasluzio oni su.Petnaest godina su gledali nas kako se radujemo,trinaest uzastopno,trpeli ponizenja i rekordna razvaljivanja uprkos izjednacenim budzetima,pokusavali PP aparatima,drmanjem koseva,kradjom pehara,doziveli da odu u stecaj,menjali ime,adrese,cetri godine svesno navijali za FMP,docekali da im Covic bude doktor,majstor,legenda...Evo ja vam od srca zelim tu A licencu i ne smetaju mi vasi komentari puni lazi,zlobe i izmisljotina,verovatno bi i moji bili slicni da sam proziveo isto sto i vi,srecom nisam...Nama je ionako svejedno,igrali EL ili se borili za opstanak u ABA Pionir ce uvek biti pun a navijanje fantasticno,jer mi smo Partizan-ljubav,odanost,postovanje...pozdrav i sve najbolje.

grobar

pre 8 godina

dosadice vam to za 2-3 godine kao vaterpolo... jbs ti sport gde nema takmicarskog naboja, zelje za pobedom i ostalih cari sporta, gde se sve vrti oko $, kokica i hot dogova... isto bih govorio i da je partizan u pitanju.

champion

pre 8 godina

Realno i Bosna, Cibona, Jugoplastika, pa Vareze, Huventud itd su bili, kazem bili prvaci evrope,pa i Limoz,ali trenutno po kvalitetu nisu za euroligu,a od svih ovih klubova, Partizan najmanje zasluzuje da trenutno,a i u skorijoj buducnosti da se pojavljuje u evropskim takmicenjima!!!

Putnik

pre 8 godina

Za koga li će mladi partizani da navijaju ako u Fibinom kršu od lige dođe do susreta Limoža i Partizana? Tu ćemo videti kolika je vernost prema klubu a kolika prema manipulantu, koji im uz pomoć nekih "faktora" jeste doduše usrećio detinjstva ali je unesrećio njihov klub na duže staze.

A za Zvezdu ne brinite. Držaće se solidno u sredini Eurolige za početak, posle možda i bolje. Bolje 5. u Euroligi nego 5. u Aba ligi.

Jole

pre 8 godina

Ako upadnemo u toj EL bice dobro zbog para,ali nece biti dobro zbog turaka!Privatna turska liga,tu ce se forsirati turske ekipe kao sto se radi i do sad.

Danijel

pre 8 godina

Ajde da malo pojasnim stvari. Ovde se jos nista ne zna. Ne bori se Djordi samo za El sa 16 klubova, vec se bori i da nadje jos 24 za EK. Hoce covek da ima 40 klubova pod ugovorom i to je to. I kao sto je sam rekao, pare se od sponzora deli ne na 16, vec na 40, s tim da EL klubovi dobijaju vise. Pandan mu je FIBA sa takmicenjem od 32 kluba, ali bez para, sto klubovima ne odgovara. Ja imam godisnju Zvezdinu od 2002, skoro sam na svakoj utakmici. Ali tvrdim, da ce FIBA takmicenje biti mnogo zanimljivije ako nadju sponzora, i radije bi isao to da gledam nego stalno jedno te isto.Sta god Dr.Nebojsa izabere, podrzavam i tvrdim da narednih 10 godina su samo dve stvari sigurne u Srbiji. Prva, da ja necu biti u njoj, a druga da ce Zvezda u tom periodu uzeti sve titule.

Savatiye

pre 8 godina

@Danilo
Ti ako su bio van Srbije,ja pojedem moj telefon.Cuj on bio na NBA utakmici.
O Boze,na sta je spala Matematicka gimnazija.
Sto se tice para,mi imamo bankomat,secas se!?

Hell

pre 8 godina

@ Lele kad bi mi dobili A licencu. Jedna ruska ekipa sigurno, Bajern i mi. Mada, finansijski nismo ni približno jaki, jedino ako gledaju našu tradiciju i najbolje navijače u Evropi!
(Thilmo, 09. februar 2016 19:04)


Tradiciju??? Od kad se to poslednje dve godine smatraju tradicijom? pa 15 god a i pre toga niste videli El i ti pricas o nekoj tradiciji,smesno. U fudbalu je imate ali u kosarci nimalo!!!

Atreides

pre 8 godina

-fenomen-
Da nas pitaju za A licencu mi bi rekli da imamo pare. Ako ne shvatas to je bitno. Vi ste imali parice punila vas je drzava godinama ali se lepo kralo....sad drzava malo zavrnula slavinicu pa se sve iskristalisalo. Malo su vas ipak pogurali sad da se ne bi ugasili ali eto. Daleko ste vi od Evrolige nekoliko miliona. To sto ste je igrali koga briga. Da je ovo normalna dzrava bila ko zna ko bi je igrao...mozda Hemofarm....ili neko treci. Ali niko nije mogao ni smeo od vas

Pavle

pre 8 godina

I jos jedan info...ULEB EL ce se siriti...progresivno svake godine do 24 kluba i to je to.
To pisem za sve dusebriznike koji toboze ne mogu da dodju sebi i jako se brinu za evropsku kosarku.

srbEUin

pre 8 godina

Sumnjam u tu priču sa sigurnom Darušom. Ako već idu treći Turci, mnogo mi je logičnija Galata, bez obzira na one incidente. Traže se klubovi sa brendom, armijom navijača, koji obezbeđuju gledanost, i imaju marketinški potencijal. To Daruša nema. Niti imaju publiku, niti brend, niti tradiciju. Oni u Turskoj nikada ne mogu biti ispred Galate.
Sigurni su još jedni Rusi, svima je to jasno. Najverovatnje Khimki.
Bayern je favorit za sigurno mesto, zbog FC, kancelara Bavarske, Rumenigea i armije navijača. Oni su sportski simbol Nemačke. Najjače tržište. Nemaju rezultate, ali sa A licencom biće novih miliona Eura, pa će sigurno biti konkurentni. Za dovoljno para biće Amera koliko hoćeš.
Ostaje jedno mesto za ex-Yu ili Ruse.
Verovatniji je izbor da to bude ex-YU, zbog milion razloga: ugled regiona, imidž, tradicija, gledanost, dijaspora, rezultati, proizvodnja igrača, značaj za razvoj košarke... Da li će to biti pobednik ABE ili direktna A licenca, odlučiće Đordi prema marketinškom kriterijumu. Koju bazu imaju BUD CED, ili Mega? Ako je EL već zatvorena, biće A licenca klubu a ne mesto ABI.
Uostalom koje tržište se povećava sa trećim Rusom? Ni Loko ni Khimki nisu medijsko-marketinško interesentni.
Da ne pominjemo ona trodnevna putovanja u Krasnodar.
Imajte u vidu da se traži GLEDANOST i medijska interesantnost. Ako preskoče Bayern, i ex-YU, izgubiće ogroman medijski prostor. Ko bi sa tih prostora gledao takmičenja bez njihovih predstavnika?
Samo logično rezonovanje.

Uros

pre 8 godina

Ovaj prvi komentar, preporuceni najvise je napisao moj ortak, grobar. Da znate.
Inace dobili smo vec wild card ovo je samo predstava.
I da, bice vam jos jedan obrt...Darusafaka nece biti pozvana.

champion

pre 8 godina

Prosto pitanje:
Da Vas(Grobare) neko pita da navedete razloge zasto bi trebalo da bas Vas pozovu da igrate euroligu (da Vam ponude A licencu),sta biste im Vi rekli???

DedaMiloje

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)

Surova realnost momak je to da ste vi jedva ostali u ABA ligi.

Batko

pre 8 godina

Ovo takmičenje je raspad, treba ići u ovo fibino. U svakom slucaju, odmrznuta zvezda nece biti medju 2.
(rango_unchained, 09. februar 2016 20:58)

A sad raspad ?!! Vrhunsko licemerstvo vas malih komšija !
Kod vas ne vazi ni izreka "Obraz ko đon" jer vi nemate ni minimum obraza

Bre

pre 8 godina

Najbolji sistem bi bio kao u fudbalskoj LS. Kroz domaca prvenstva do najjacih evropskih takmicenja. Tako se i jacaju domaci sampionati, a i borbenost je mnogo veca. Ovo sa A licencama je po mom misljenju skroz bez veze.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Znaci tako? Pokušava se stvoriti NBA sistem u Evroligi ako primećujete, ne znam koliko to može doneti dobrog ABA i Našoj ligi iskreno ali ako Zvezda uspe da se izbori tu nema mnogo filozofije, mnogo će nam značiti, ogroman novac ćemo dobijati i bili bi sila u Aba lagano, daj Boze da dobijemo tu A licencu, ja verujem!

*

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)

Samo ti plovi jer se ovih 25 god kradja trofeja u svim sportovima vise nikada nece ponoviti. Znas vec kako zovu vase titule ( T-D titule), po politicarima. Zelim ti dobro more i dobru knjigu jer sport nema potrebe da pratis.

navijac

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...

mik

pre 8 godina

Neki izvori tvrde da neće ni biti kvalifikacija,već da tri od ova četri idu u EL plus pobednik EK. Na taj način EK je kvalifikacija,tako da nema potrebe za drugim kvalifikacijama.

kopernik

pre 8 godina

Veliki sam pristalica ABA lige, pogledajte samo imena u posljednjih par godina koji su izasli iz ABA lige, a danas igraju u NBA i najjacim evropskim klubovima. I zbog toga je ova vijest tuzna, jer znaci kraj ABA lige. Ako bilo koji tim dobija dvogodisnju licencu, bez obzira na plasman u Ligi, nema svrhe ta Liga. Zamislite da Cedevita, Buducnost ili Mega uzmu ABA, a CZ igra EL iduce godine?

Jos uz to mislim da je zatvoreni format EL velika greska. Nije to NBA. Sta znaci 30 utakmica u sezoni? Ok, outsideri ce pobijedjivati neke utakmice, mozda neki udje i medju 8, i sta? Sta to znaci i za CZ? Mozda prve dvije-tri godine, a onda stalno fenjer, sta je tu zanimljivo? Ili neko misli da CZ moze drzati korak sa finansijski neuporedivo jacim ekipama?

To znaci sigurno i problem sa talentima u EC YU. Baz jake regionalne lige, odlazice sa 17, 18 godina, kao sto je situacija u fudbalu. Njih 5, 6 ce se ubaciti u Zvezdu, a ostali bjezati dalje.

Naravno, nije problem to sto Zvezda eventualno dobija licencu, nego je problem totalno zatvaranje EL. Pocinjem svim srcem navijati za FIBU, da pobijedi ULEB...

Stella

pre 8 godina

Pa idu jedni rusi sigurno, Himki verovatno, a druga licenca je bliza Bajernu nego Zvezdi, zbog para, ali se iskreno nadam da Covke majstor ima keca u rukavu.

sve lepse od lepseg

pre 8 godina

@(Zivke, 09. februar 2016 19:33)
Ajmo polako.
11 + Darušafaka + pobednik EK + pobednik kvalifikacija = ?
13 je broj uzastopnih titula Partizana i broj na dresu igrača koji vam je u finalu dao 125 poena ali ne i rešenje ove "komplikovane" matematičke operacije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (translucent, 9. februar 2016 20:06)

od tih 125 dao je 112 poena sa slobodnih bacanja. A te faule su igraci Zvezde zaradili zato sto su ga pogledali, jer je na prvoj utakmici pretio da nece vise igrati za reprezentaciju Srbije, zato sto mu je rekao trener koji ga je par dana ranije davio na utakmici, a taj doticni trener cuvao strazu dok je njegov sef tukao sudiju u svlacionici

Delija von Brdo

pre 8 godina

Ne mogu oba rusa jer VTB vec ima jednog predstavnika.Tesko da moze i Bayern jer ni u Nemackoj ne predtsavlja nista. Znaci jedan iz ABA lige i mozda Bayern jer nemci nemaju nikog.Znaci pitanje je sledece ko ce uz Zvezdu?

Vladimir

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:34) Pogledaj samo kako si smesan sa komentatom...Darusafaka ima tradiciju,jel da.Ako je Zvezda dospela u ovo drustvo znaci da je dobro uradila svoj deo posla ma kako prosli u lobiranju.Ti verovatno u svom mozgu si skontao da je Kurir izbacio ovu informaciju.Ma koliko zloban bio moras priznati povoljan aktuelan sportski rezultat Zvezde,stabilan ekonomski trenutak,jaku infrastrukturu sa jakim juniorskim pogonom koji sada vec redovno zavrsava u finalima juniorske evrolige i svakako navijacki rejting.Zapitaj se zasto je jedino ona u ovakvom jakom finansijskom carstvu.Bas ti je hahaha...

tito partija zvezdina armija

pre 8 godina

Spin.Crvenu zvezdu su osnovali Hrvati.Kalember je Hrvat osnivac ,vlasnik je Covic Hrvat i generalni sponzor idea,hrvatska kompanija.KK CRVENA ZVEZDA NEMA VEZE SA SRBIJOM.

Povidon

pre 8 godina

Ko o čemu, grobari o instant klubu. A do 1991g su imali svega 4 titule u SFRJ. Počeli su da osvajaju titule i postali veći klub od OKKBeograda tek od 1992g. Zlobnici bi rekli da to ima veze sa dolaskom SPS na vlast ali ta koincidencija je slučajna... Čim su drugi dobili bar približno para kao oni od države vratili su se u njihovu staru borbu za opstanak u ligi. KK Instant Igokea

nikola

pre 8 godina

realno da se ne lazemo ovo je mnogo lose za evropsku kosarku.... 16 stalnih klubova sa ogromnim budzetima gde ce glavnu ulogu igrati crnci iz nba lige, ovakvo takmicenje nema nikakvog smisla jer rezultat ne garantuje opstanak niti dolazak u istu vec samo novac, ja bih se priklonio fibi jer ce uleb po mom misljenju tj bartomeu samo da pokupi lovu u narednih par godina i da nestane, fibina liga sampiona je dobra za sport i u tom slucaju bi mogla da postoji i aba liga u ovom slucaju aba liga i domace prvenstvo.nemaju nikakav znacaj i to znaci da mogu da se ugase potpuno

Pedja

pre 8 godina

Ne znam sasto objavljujete kometare koji uopste nemaju nikakve veze kao sto su "Partizan sampion",a niti su sampioni niti imaju bilo kakve veze sa ovom vescu. Ili komentar tipa "Samo da ne bude FMP", prvo ni ovde u vesti nema nikakve veze sa FMP-om, a drugo ovo pokazuje neciju bolest da mu je draze da neki nas tim ne dobije licencu, vec je bolje za njega da to bude strani klub.

Zvezdas

pre 8 godina

Po sportskim rezultatima na terenu Zvezda i Himki zasluzuju licencu od ovih klubova.Videcemo sta ce biti,Bajern i Lokomotiva imaju lovu

nosi fenjer, navija za fener

pre 8 godina

neka uzmu lokomotivu i himki.po 3 spanska, ruska i turska kluba + 2 grcka.
neka se ogranice na 4 zemlje I neka se nadaju marketingu. ostatak evrope da napravi pravu ligu sampiona u kosarci, bez stalnih mesta, samo po plasmanu.

bora

pre 8 godina

Ovakva Evroliga će dosaditi za godinu dve!Baš me mnogo zanima,da stalno gledam Fenerbahče,Efes i Darušafaku!!
Naši klubovi ne treba da učestvuju u ovome.Svako od njih će tamo biti,ono što je Solnok bio u Aba ligi,fikus!!
To nije sport.

Anonimus

pre 8 godina

Bayern sigurno ispada iz ove trke,i zbog finansija i zbog rezultata u poslednje 2,3 godine Evrolige,tako da CZV,Himki i Lokomotiva.
Daj Boze da dobije CZV tu A licencu a drugi tim nek bude bilo koji od ovoh ostalih.
:D

navijac

pre 8 godina

@Daršufaka!?Klub za koji do pre godinu dana 90% ljudi van Turske nije ni čulo dobija A licencu.
(€vro-liga, 09. februar 2016 18:32)

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!

čovke legenda

pre 8 godina

Ali zasto Darusafaka?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Poyy, 9. februar 2016 19:21)
Zbog Doguš grupe koja je suvlasnik Evrolige i sponzor Darušafake.

lol

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 9. februar 2016 20:05)

Stvari ce se promeniti kad predjes da radis u Evropu. Tamo u Indiji ne znaju ni sta je kosarka, oni misle da im pricas o ratu, zato i znaju ko su partizani.

Toto-ko-tunjo-ispred-biletarnice

pre 8 godina

Skroz opusteno, pa kako bude. Veci deo mene je za nesto drugo. Mozda se to zove kosarka? Deluje cudno, ali vise sam uzivao u nekim utakmicama Evrokupa u vreme daviteljevog omaza, nego sada u pojedinim evroligaskim. Isao sam i vodio klinca i pre 6-7 godina kad je Zvezda igrala pred skoro praznim Pionirom. Bodrili smo klub, izgarali, sve je bilo puno emocija iako sam se cesto vracao kuci sa prazninom objasnjavajuci detetu da se talenat uglavnom kupuje, a zagrepcani su tih godina bili izuzetne platezne moci. Klinac voli basket i tesko mu je to padalo dok je kod mene kosarka ipak mnooogo iza Marakane i fudbala. Verujte, sada ne mogu ni do karte za EL. Bude mi sve to onda bljak.

Deda Stanoje

pre 8 godina

Ovo je fakticki B licenca jer posle dve godine EL zadrzava pravo da je dodeli nekome drugom.Himki i CZV ce dobiti ove godine i to je javna tajna od decembra cekala se potvrda na terenu i jos uvek se ceka do zavrsetka drugog kruga Top 16 pogotovo ako srpski predstavnik izbori prolaz u Top 8.Lokomotiva prolazi bez ikakvih problema kao kvalifikant tako da otpada fakticki Bayern za dve godine.

John Stockton

pre 8 godina

Evropska košarka se raspada. Kako prvaka ULEB- ove EL nazvati prvakom evrope ako u ligi učestvuje svega 16 timova iz ukupno 5-6 zemalja, bez obzira loliko su bogati i jaki? Sa druge strane FIBA će biti bez najzvučnijih imena ali opet mnogo bolji i pravedniji sistem takmičenja. Bartomeuov idiotski plan podelio je košarkašku evropu a tek će izbiti sukobi u nacionalnim ligama. Npr. uoči plejofa ABA lige dodele Zvezdi licencu i čemu onda dalje takmičenje? Muka mi je od svega ovoga, nadam se da će naš savez imati bar malo pameti i prikloni se FIBI, jer sve i da Zvezda dobije livencu niko ne garantuje da će već dogodine neki bogatiji zauzeti njihovo mesto. Ovaj Bartomeu deli licence ko pozivnice za rođendan. Možda je iskoriste samo da namame naš savez da okrene leđa FIBI, i posle nas drže u šaci. Da ne govorim koliki će sukob izbiti među klubovimaPuna podrška FIBI.

đončina

pre 8 godina

A sad raspad ?!! Vrhunsko licemerstvo vas malih komšija ! 
Kod vas ne vazi ni izreka "Obraz ko đon" jer vi nemate ni minimum obraza
(Batko, 09. februar 2016 21:35)

"tole super liga" zvuči poznato?

Danilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.

Markoni

pre 8 godina

Zanimljivo je da je Zvezda protiv ova 3 kluba u ovoj sezoni igrala 5 utakmica...I skor je skoro savrsen,4 pobede i poraz od Himkija na strani.Dakle,dobijali smo Bajern 2 puta,Himki i Lokomotivu u Bg.Ako je po sportskim standardima mi smo tu sigurni za A licencu...E sad,ne verujem da ce neko gledati na to,ipak su tu velike pare u igri i razne druge stvari...Mada,ko zna,mozda nesto i bude.

Djape

pre 8 godina

Koliko ironicnih,smesnih,tuznih komentara... Verovatno da Partizan treba da dobije,bila bi drugacija prica,ovako hajde da pljujemo kako nema smisla... Dobija jedna ekipa iz Rusije,i Zvezda A Licencu,pa vi placite i pricajte sta hocete... Narednih 20godina neprikosnoveni vladari svih trofeja u regionu... Bravo Zvezdo

Sok tetrapak

pre 8 godina

Realno ni ova fibina liga sampiona nece biti losa kada pogledamo tu ce biti valensija bilbao unikaha moguce lokomotiva himki bamberg koji je vise nego dobar onda sasari pa nasi abaligasi cedevita partizan mega ili buducnost limoz strazbur alba berlin jos neki rusi ili nemci galata paok iz grcke mozda ima tu jako dobrih meceva a recimo u euroligi ce od 16 ekipa da budu ocaj ekipe barem od ove godine zalgiris milano darusafaka koji su tu samo zbog finansija. tako da sam ja za fibu jer to je bolje i za abu posto ako recimo zvezda dobije a licencu bukvalno moze da istupi iz abe jer nema zasto da ju igra jer nema rezultatskog znacaja a ovim ostalima je vazno zbog mesta u ligi sampiona.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 09. februar 2016 19:33)

Druže, 12 timova se zna ako računamo Darusafaku, plus pobednik evrokupa i KVALIFIKACIJA, i eto, DVA MESTA SU OSTALA
Ko li tebi matematiku predavao

Neverhood

pre 8 godina

@ (translucent, 09. februar 2016 20:06)

Ako malo bolje procitas ceo tekst, videces da tamo pise da se razmislja o ukidanju kvalifikacija, pa ce u zavisnosti od toga biti jos 2 ili 3 mesta u EL...ali dobro, verujem da je kod tebe nastupio sok kada si procitao naslov, pa ti je tako u svom tom uzbudjenju promakao ovaj deo teksta..verujem da ti nije lako i zato je moja preporuka da preskocis vesti o zvezdi i EL..pozdrav i sve najbolje :)

Nolan

pre 8 godina

Samo Miler dobija 700 000, a videli smo da je i Mekel imao platu od 50 hiljada mesečno. Gde su Sofo, Tomson, Kinsi, Zirbes? Pored toga CzT je od države za lobiranje licence dobio 3 miliona, ...Uostalom nedavno smo i igrali međusobno, znam da nisi zaboravila.
(113,8dB, 09. februar 2016 19:58)

Miler ima 200 000 evra platu. Nadji vest kad je potpisao, svi portali su to napisali.
CZT od države dobija upola od te cifre.
A hvaliti se jednom pobedom je bila naša odlika ali uloge su se promenile, a ovo proleće će biti nalik prošlem...

veteran

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 09. februar 2016 19:33)

Bravo za matematiku, sedi 1! Zakljucen za kraj!

Nista licno

pre 8 godina

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:46)

SAmo se ti tesi i pricaj lazi ovde. Znas ti dobro sta je istina i to te boli



Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)

Hidrocefalus

pre 8 godina

(George Best, 09. februar 2016 21:01)

Nabrajas "instant klubove" a svoj zaboravis da stavis na spisak? Jos smesnije je kad kazes "teren bato i rezultati" a tvoj instant klub se od tri ucesca dva puta kvalifikovao u EL administrativnim odlukama.
Strasno sta pojedinci imaju u glavama.

Ratko

pre 8 godina

Pa nije Evropska košarka samo ovih 16 klubova. To jesu najači Evropski klubovi ali ovo mi se ne sviđa ni malo. I onih 24 ekipe je bilo malo još sada ovo, ej na kontinentu preko 50 država. Zašto bar nisu zadržali 24 kluba nikako mi nije jasno i naprave zatvorenu ligu što bi opet bilo daleko zanimljivije. Sad ovako vec imaju 16 klubova koji bi igrali zatvoreno takmičenje. Lagano bi našli još 8 klubova spremnih na dobre finansijske uslove. Kako ovako loše odrađeno ja nemam reči. Ova druga FIBA Liga sampiona bice siromasno takmicenje ali preti da bude daleko zanimljivije za nas. Ja jesam Zvezdaš ali ko će ono da isprati u ULEB ligi, jeste da su nagrade za pobede sada daleko vece ali kako tamo pobeđivati kada se svi napumpaju do maksimuma? Nisam pametan ajde baš da vidimo kako će to izgledati i kakav će format takmičenja biti. Nadam se da ukidaju F4 i da će biti plej off.

boronoke

pre 8 godina

Kao prvo ZVEZDA nije partizan i nemoj te ih porediti uopste...mi smo stabilan evroligaski klub...sa VELIKIM brojem KULTURNIH navijaca...NAJJACI kosarkaski kljub na balkanu...dobijamo sigurno A licencu budite sigurni u to...Zvezda Sampion...

Borky

pre 8 godina

Ljudi pustite ljubomoru i gledajte sta bih bilo dobro za vas klub. Ako Zvezda dobije A licencu to znaci da Aba ide u Fiba ligu sampiona koja uopste nece biti slaba jer ce biti financiski dosta konkurentna euroligi.Ako Zvezda dobije licencu to samo znaci da Partizan i ostali klubovi iz Aba lige imaju jednog konkurenta manje za dva direktna mjesta u Fiba ls.Ovo bih za nas region bilo fantasticno i puno bolje nego da samo prvak aba ide u euroligu jer onda bih se morali odreci fiba ls sto bih za sve klubove iz aba sem prvaka bila prava katastrofa.

fenomen

pre 8 godina

champion, rekli bi da navijaci Makabija znaju ko smo mi. Zatim bi rekli da smo prvaci Evrope 1992 i ucesnici fajnal fora uz nekoliko ucesca u top 8 i top 16. Dalje, rekli bi da imamo najbolje navijace u Evropi. A sta bi vi rekli kad bi vas pitali za A licencu ? Poz.

Thilmo

pre 8 godina

Lele kad bi mi dobili A licencu. Jedna ruska ekipa sigurno, Bajern i mi. Mada, finansijski nismo ni približno jaki, jedino ako gledaju našu tradiciju i najbolje navijače u Evropi!

milan

pre 8 godina

80% ce dobiti, 100% nece... Nema Zvezda budzet kao Rusi, niti veliku cenu karte...ali bih voleo da dobije, zadluzila je sto se tice sportskih rezultata...

B&W

pre 8 godina

Ovako je Čović odjurio i u ABA ligu, pa je posle bilo da nije dobra za srpsku košarku. Bojim se da će kmečati i za FIBA ligom šampiona?

translucent

pre 8 godina

@(Zivke, 09. februar 2016 19:33)
Ajmo polako.
11 + Darušafaka + pobednik EK + pobednik kvalifikacija = ?
13 je broj uzastopnih titula Partizana i broj na dresu igrača koji vam je u finalu dao 125 poena ali ne i rešenje ove "komplikovane" matematičke operacije.

samo zvezda

pre 8 godina

Mislim da ce ovo jako tesko da se desi....Ma koliko se mi cigani nadali posle Darusafakinog dobijanja A licence ja se nicemu ne nadam. Himki i Bajern po meni.

otetoprokleto

pre 8 godina

Samo ti plovi jer se ovih 25 god kradja trofeja u svim sportovima vise nikada nece ponoviti. Znas vec kako zovu vase titule ( T-D titule), po politicarima. Zelim ti dobro more i dobru knjigu jer sport nema potrebe da pratis.
(*, 09. februar 2016 20:40)

Naravno delijo,samo kada zvezdana osvaja titule to je posteno i bez icije pomoci.Koliko je bedan tvoj mentalni sklop!Da nam nisu T i D doneli i naslov prvaka Evrope mozda?!Ja prvi kazem kada zvezda ima bolji tim da je zasluzeno prva a tvoje razmisljanje je bolest.

Slobodan

pre 8 godina

Wow, sve velikan do velikana...do juce nisu znali za ovu igru...
(Krdo, 10. februar 2016 11:03)

Da, a ne znaju da je kosarku izmislio Partizan devedesetih godina ...
Boze kakvog sveta ima, pa to je strasno ....

zoran ivkovic

pre 8 godina

sukob uleba i fibe ne donosi nista dobro kosarci . nisam ni na jednoj od strana ali je ruzno ono sto radi uleb i bartomeu .kriterijum oko ulaska u ligu iskljucivo se gleda interes i samo novac i nista drugo sem novca . izbor timova i slicne stvari . dosli smo u jednu sitvaciju da je liga privatna .da timovi iz siromasnijih zemalja imaju skoro nikakvu prohodnost u evroligu jer se odredjuje a licencom . tako da je pretesko uci u evroligu . fiba pokusava da nacini nesto slicno ligi sampiona u fudbalu i to je dobro resenje .medjutim najbolji timovi su otisli zbog novca u uleb . mislim da fiba moze da odreaguje suspenzijama saveza i reprezentacija ciji timovi odu u uleb ...vecina sada turskih timova i spanskih su u evroligi ..razlog turci sponzori a spanci osnivaci uleba ...kad bi suspendovali njihove reprezentacije druga bi prica bila ...ovako evroliga je privatna ...timivi iz mnogih zemalja ne mogu da igraju evroligu ... zemlje koje su poznate po dobrim kosarkasima medju kojima je i srbija i hrvatska imaju minimalnu sansu za evroligu sto je katastrofa ..fakticki nego svesno pokusava da slabi ovde kosarku ..za srbiju je to veoma lose jer je visestruki prvak evrope . ali nas ugled ,nase zemlje je katastrofalan .umesto da mi imamo prava kao kosarkaska sila da se pitamo nama mrvice .

stakojerekojasamreko

pre 8 godina

(champion, 09. februar 2016 21:08)

prost odgovor zato sto smo ucestvovali 13 godina za redom bili redovan ucesnik top 16 i ucestvovali na f4 usput nam nije zamrznut nit klub nit dug mozda zato ....

Dejan CZ

pre 8 godina

Jedno je sigurno a to je da za upraznjena mesta sigurno ne konkurise "institucija"sto je dovoljan pokazatelj o kakvoj instituciji se radi te ova vest ne treba da zanima simpatizere tog kluba.Svake godine EL dozivljava novo usavrsavanje i samim tim u novonastalim okolnostima i u koraku sa vremenom Zvezda je od strane EL prepoznata kao najveci klub ovih prostora.Svakako da skola i rad kroz mladje selekcije i njihovi rezultati itekako imaju veliki znacaj koji se prati u tom najelitnijem rangu.Stoga A licenca jednog kluba ovih prostora je realna cinjenica a Zvezda je u tom krugu vidjena kao klub koji treba da bude u drustvu najjacih ekipa Evrope.EL gradi novu instituciju takmicenja po uzoru na NBA takmicenje i povlaci liniju sa ranijim vremenima.Mesta ima samo za odabrane a bord EL ima jasnu viziju i ko su klubovi sa kojima se buducnost gradi.

theGreat

pre 8 godina

Pa sad jel to za pohvalu ili ne znajuci kakva je organizacija EL.
Na stranu kvalitet takmicenja, mislim samo organizaciono kakva je i sta je prvi i zadnji princip

Topcina

pre 8 godina

Bajern i Himki naravno,oni imaju keš za razliku od naših klubova gde se promenom vlasti menja i finansijsko stanje klubova a to nije baš nešto što je poželjno za taj koncept evrolige

113,8dB

pre 8 godina

@(Zvezda ponos Srbije, 9. februar 2016 19:31)
Samo Miler dobija 700 000, a videli smo da je i Mekel imao platu od 50 hiljada mesečno. Gde su Sofo, Tomson, Kinsi, Zirbes? Pored toga CzT je od države za lobiranje licence dobio 3 miliona, a verovatno ni to neće biti dovoljno.
Partizan je, kada je igrao EL, od NIS-a dobijao 800, a sada dobija 500. Ugovor sa mts-om je na 200K, a dve trećine ukupne sume ide na dugove koji su vama oprošteni.
Gledajući budžet, razlika u rezultatima od 3 mesta na tabeli ABA lige je smešna. Ona je isključivo posledica je našeg lošeg izbora trenera na početku sezone, inače bismo se sada međusobno borili za plej of.
Uostalom nedavno smo i igrali međusobno, znam da nisi zaboravila.

kako

pre 8 godina

pop...m se ja na takvu evroligu i na sve one koji je vode
Oce da oteraju unikahu koja ima 10 hiljada navijača po utakmici i jednu od najlepših dvorana, a da igraju himki, lokomotiva... sa po par stotina duša sa sve igračima i osobljem
Tu treba da se napravi neki kriterijum ko može da igra i onda bi sve bilo lakše i lepše
Ako imaju para za bacanje neka naprave dvoranu pa neka puste slobodan ulaz, i onako ništa ne zarađuju na karte

+41

pre 8 godina

partizan ove godine dobija 2 miliona od države - NIS 900.000, Telekom 600.000, Poštanska štedionica 300.000, Komercijalna banka 200.000. Zvezda dobija samo 700.000 od Telekoma. Pogledajte gde su jedni a gde drugi sa tim parama. Nemojte nikad to da smetnete sa uma!
(Zvezda ponos Srbije, 09. februar 2016 19:31)

Bukvalno nas je sramota koliko nam dobro ide

da pitam

pre 8 godina

Zbog cega Partizan dobija skoro milion evra od Postanske stedionice i NIS, to je novac gradjana. Za lovu od Telekoma razumem, zbog mobilnog, reklamiranje... To sam video da je Telekom zaradio na tome, od navijaca. Najvise je zaradio na Crvenoj Zvezdi. Ok dobijaju od Telekoma, al zasto od ova druga dva tolika lova? Zasto npr ne dobijam eto ja il moj komsija, il se izgradi neki staklenik pa ljudi rade i jedu, neko bolestan, neko bez kuca? Zasto? aj zasto jel ima neko pametan i realan?

spin

pre 8 godina

@DejanCZ Da je Igokea mogla u EL, vi ne bi išli, da je Cibona mogla, opet ne bi išli. Samo jednom ste zasluženo išli, i vi ste kao nekakav brend. Nego ste zapeli za ULEB koji će sa ovim formatom postati cirkus, koji interesuje samo gazde klubova, zato i kopate svim silama, jer očekuju gazde dobre pare, a među njima i vaš. Neće košarka propasti, ali ćemo postati jeftino izvorište košarkaša. Za EL ne, ali za ostalim takmičenjima neće biti tolika pomama, pa se očekuje pad, a i najtalentovanija djeca su već po inostranstvu

Zivke

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.

Dzo

pre 8 godina

Ne znam sasto objavljujete kometare koji uopste nemaju nikakve veze kao sto su "Partizan sampion",a niti su sampioni niti imaju bilo kakve veze sa ovom vescu. Ili komentar tipa "Samo da ne bude FMP", prvo ni ovde u vesti nema nikakve veze sa FMP-om, a drugo ovo pokazuje neciju bolest da mu je draze da neki nas tim ne dobije licencu, vec je bolje za njega da to bude strani klub.
(Pedja, 9. februar 2016 19:03)

Cudi me da komentar "a Limoz, druga francuska?" nisi vprimetio? :)

31

pre 8 godina

Zašto se igra onda košarka ? Smisao sporta je da pobediš na terenu a ne za zelenim stolom.Bartomeu je uništio evro košarku.Nemam ništa protiv da zvezda dobije licencu mada nije zaslužila jer je samo jednu evroligu izborila na terenu, ali samo pod uslovom da i prvak Aba lige dobije pravo učešća.Nije realno da aba dobije 2 predstavnika i zato će se ugasiti a mi ćemo gledati Tamiš,crnokosu itd.

Ja

pre 8 godina

Sta će se desiti ako se Zvezda prikloni ULEBu, dobije licencu na dve godine, a nakon toga ispadne iz lige? Ovakva Euroliga gubi svaki smisao.

fenomen

pre 8 godina

Sigurno ide Zvezda a i FMP. Cak je i Radnicki basket u igri. Mozda i Partizan dobije A licencu. Verovali ili ne Partizan je siguran ucesnik i samo je stvar uprave koje cemo evroligasko takmicenje izabrati. Poz.

srbEUin

pre 8 godina

Sumnjam u tu priču sa sigurnom Darušom. Ako već idu treći Turci, mnogo mi je logičnija Galata, bez obzira na one incidente. Traže se klubovi sa brendom, armijom navijača, koji obezbeđuju gledanost, i imaju marketinški potencijal. To Daruša nema. Niti imaju publiku, niti brend, niti tradiciju. Oni u Turskoj nikada ne mogu biti ispred Galate.

Sigurni su još jedni Rusi, svima je to jasno. Najverovatnje Khimki.

Bayern je favorit za sigurno mesto, zbog FC, kancelara Bavarske, Rumenigea i armije navijača. Oni su sportski simbol Nemačke. Najjače tržište. Nemaju rezultate, ali sa A licencom biće novih miliona Eura, pa će sigurno biti konkurentni. Za dovoljno para biće Amera koliko hoćeš.

Ostaje jedno mesto za ex-Yu ili Ruse.

Verovatniji je izbor da to bude ex-YU, zbog milion razloga: ugled regiona, imidž, tradicija, gledanost, dijaspora, rezultati, proizvodnja igrača, značaj za razvoj košarke... Da li će to biti pobednik ABE ili direktna A licenca, odlučiće Đordi prema marketinškom kriterijumu. Koju bazu imaju BUD CED, ili Mega? Ako je EL već zatvorena, biće A licenca klubu a ne mesto ABI.
Uostalom koje tržište se povećava sa trećim Rusom? Ni Loko ni Khimki nisu medijsko-marketinško interesentni.
Da ne pominjemo ona trodnevna putovanja u Krasnodar.

Imajte u vidu da se traži GLEDANOST i medijska interesantnost. Ako preskoče Bayern, i ex-YU, izgubiće ogroman medijski prostor. Ko bi sa tih prostora gledao takmičenja bez njihovih predstavnika?

runndek

pre 8 godina

Udju lepo sve 4 ekipe, to je tacno 16, pa sledece godine neko ispadne a neko udje iz evro kupa. Mozda Bajern udje kroz EK i ove god.

Sifra

pre 8 godina

@Evro-liga
Mozda nije poznat u Evropi kao drugi timovi, al tim sa velikom tradicijom drugi najstariji tim u Evroligi osnovan 1914 godine, samo Fenerbasce stariji od njega u Evropi i to samo godinu dana, svi ostali timovi od njega mladji decenijama

Neznalica

pre 8 godina

Ako je ova vest uopšte tačna, dilema postoji samo oko jednog mesta. Bajern u ovom slučaju garantovano upada u EL. Imaju lovu, navijače, halu, ma imaju sve, čak i zvučno ime zbog fudbala. Rusi su definitivno ispred Zvezde što se tiče love ali ih kolju navijači. Veštački timovi. Malo navijača.

E sad, Zvezda možda može na dve godine da upadne dok Čoviću funkcionišu "kombinacije" ali definitivno će jedna takva ekonomski postavljena liga da kašira Srbiju iz kombinacije vrlo brzo.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ (Zivke, 09. februar 2016 19:33) 

Zivke brate ajd jos jednom da vidimo tu tvoju matematiku. Nemoj da se ljutis ali nasmejao si me do suza.

Mister NO

pre 8 godina

To je k.... od takmičenja kada se takmiče samo oni koji imaju da plate. Ukinuti privatnu Evroligu i uvesti sistem takmičenja kao u fudbalu.

Dullence

pre 8 godina

Inače čuveni navijači Partizana su bogataši koji troše toliko para na utakmicama da su morali besplatno da ih puštaju u Pionir. Koliko moraš jadan da budeš da napišeš ovako nešto. Pošto se hvališ da si matematičar de sedi malo i bolje izračunaj koliko slobodnih mesta ima ako je sigurnih 11+Darušafaka+pobednik EK, a ima 16 ekipa? Ja bih rekao još 3 slobodna mesta, znači ni matematiku nemaš pojma.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DedaMiloje, 9. februar 2016 20:02) Deda Miloje,je li tebi Zivke brat ili si i ti prosto glup?

Dullence

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 9. februar 2016 19:33) Auuu Zivke,ili ti slabo ide matematika ili si prosto glup.

batko

pre 8 godina

U interesu košarke na našim prostorima bi bilo da šampion ABA lige dobije mesto u EL, a finalista da ide u kvalifikacije. Nažalost, ide se ka tome da EL bude zatvorenog karaktera, znači samo A licence plus jedan tim iz kvalifikacija i jedan iz Eurokupa. Koliko će to uroditi plodom, ostaje da se vidi, to ne možemo znati..

Zvezda ponos Srbije

pre 8 godina

partizan ove godine dobija 2 miliona od države - NIS 900.000, Telekom 600.000, Poštanska štedionica 300.000, Komercijalna banka 200.000. Zvezda dobija samo 700.000 od Telekoma. Pogledajte gde su jedni a gde drugi sa tim parama. Nemojte nikad to da smetnete sa uma!

navijac

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...

tito partija zvezdina armija

pre 8 godina

Spin.Crvenu zvezdu su osnovali Hrvati.Kalember je Hrvat osnivac ,vlasnik je Covic Hrvat i generalni sponzor idea,hrvatska kompanija.KK CRVENA ZVEZDA NEMA VEZE SA SRBIJOM.

Simpatizer

pre 8 godina

Navijaci Zvezde apsolutno zasluzuju da gledaju elitno takmicenje,i to kazem kao Grobar.Ako je neko zasluzio oni su.Petnaest godina su gledali nas kako se radujemo,trinaest uzastopno,trpeli ponizenja i rekordna razvaljivanja uprkos izjednacenim budzetima,pokusavali PP aparatima,drmanjem koseva,kradjom pehara,doziveli da odu u stecaj,menjali ime,adrese,cetri godine svesno navijali za FMP,docekali da im Covic bude doktor,majstor,legenda...Evo ja vam od srca zelim tu A licencu i ne smetaju mi vasi komentari puni lazi,zlobe i izmisljotina,verovatno bi i moji bili slicni da sam proziveo isto sto i vi,srecom nisam...Nama je ionako svejedno,igrali EL ili se borili za opstanak u ABA Pionir ce uvek biti pun a navijanje fantasticno,jer mi smo Partizan-ljubav,odanost,postovanje...pozdrav i sve najbolje.

ZIVOT

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)
Zar nemas previse godina, da plovis u punoj kadi? Mozda malo manje pene da sipas!

Hell

pre 8 godina

@ Lele kad bi mi dobili A licencu. Jedna ruska ekipa sigurno, Bajern i mi. Mada, finansijski nismo ni približno jaki, jedino ako gledaju našu tradiciju i najbolje navijače u Evropi!
(Thilmo, 09. februar 2016 19:04)


Tradiciju??? Od kad se to poslednje dve godine smatraju tradicijom? pa 15 god a i pre toga niste videli El i ti pricas o nekoj tradiciji,smesno. U fudbalu je imate ali u kosarci nimalo!!!

Nista licno

pre 8 godina

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:46)

SAmo se ti tesi i pricaj lazi ovde. Znas ti dobro sta je istina i to te boli



Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)

grobar

pre 8 godina

dosadice vam to za 2-3 godine kao vaterpolo... jbs ti sport gde nema takmicarskog naboja, zelje za pobedom i ostalih cari sporta, gde se sve vrti oko $, kokica i hot dogova... isto bih govorio i da je partizan u pitanju.

Danilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.

translucent

pre 8 godina

@(Zivke, 09. februar 2016 19:33)
Ajmo polako.
11 + Darušafaka + pobednik EK + pobednik kvalifikacija = ?
13 je broj uzastopnih titula Partizana i broj na dresu igrača koji vam je u finalu dao 125 poena ali ne i rešenje ove "komplikovane" matematičke operacije.

navijac

pre 8 godina

@Daršufaka!?Klub za koji do pre godinu dana 90% ljudi van Turske nije ni čulo dobija A licencu.
(€vro-liga, 09. februar 2016 18:32)

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!

113,8dB

pre 8 godina

@(Zvezda ponos Srbije, 9. februar 2016 19:31)
Samo Miler dobija 700 000, a videli smo da je i Mekel imao platu od 50 hiljada mesečno. Gde su Sofo, Tomson, Kinsi, Zirbes? Pored toga CzT je od države za lobiranje licence dobio 3 miliona, a verovatno ni to neće biti dovoljno.
Partizan je, kada je igrao EL, od NIS-a dobijao 800, a sada dobija 500. Ugovor sa mts-om je na 200K, a dve trećine ukupne sume ide na dugove koji su vama oprošteni.
Gledajući budžet, razlika u rezultatima od 3 mesta na tabeli ABA lige je smešna. Ona je isključivo posledica je našeg lošeg izbora trenera na početku sezone, inače bismo se sada međusobno borili za plej of.
Uostalom nedavno smo i igrali međusobno, znam da nisi zaboravila.

B&W

pre 8 godina

Ovako je Čović odjurio i u ABA ligu, pa je posle bilo da nije dobra za srpsku košarku. Bojim se da će kmečati i za FIBA ligom šampiona?

pozdrav Danilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo, 9. februar 2016 18:50)


FMP nije u konkurenciji da dobije A licencu. Igokea je bila u konkurenciji ali niste hteli da dostavite papire o transparentnosti poslovanja. Naravno POZNATI STE PO TOME da zivite u zabludi i na grbaci naroda Srbije

stakojerekojasamreko

pre 8 godina

(champion, 09. februar 2016 21:08)

prost odgovor zato sto smo ucestvovali 13 godina za redom bili redovan ucesnik top 16 i ucestvovali na f4 usput nam nije zamrznut nit klub nit dug mozda zato ....

Ja

pre 8 godina

Sta će se desiti ako se Zvezda prikloni ULEBu, dobije licencu na dve godine, a nakon toga ispadne iz lige? Ovakva Euroliga gubi svaki smisao.

fenomen

pre 8 godina

champion, rekli bi da navijaci Makabija znaju ko smo mi. Zatim bi rekli da smo prvaci Evrope 1992 i ucesnici fajnal fora uz nekoliko ucesca u top 8 i top 16. Dalje, rekli bi da imamo najbolje navijace u Evropi. A sta bi vi rekli kad bi vas pitali za A licencu ? Poz.

i treba da te boli, brend je brend

pre 8 godina

Pa ako hoces posteno, do pre dve godine 90% ljudi van Srbije nije culo ni za KK Zvezdu!!! Idi malo po evropi, pitaj strance dal su culu za Zvezdu, da vidis kako slezu ramenima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:46)

SAmo se ti tesi i pricaj lazi ovde. Znas ti dobro sta je istina i to te boli

Hidrocefalus

pre 8 godina

(George Best, 09. februar 2016 21:01)

Nabrajas "instant klubove" a svoj zaboravis da stavis na spisak? Jos smesnije je kad kazes "teren bato i rezultati" a tvoj instant klub se od tri ucesca dva puta kvalifikovao u EL administrativnim odlukama.
Strasno sta pojedinci imaju u glavama.

fenomen

pre 8 godina

Sigurno ide Zvezda a i FMP. Cak je i Radnicki basket u igri. Mozda i Partizan dobije A licencu. Verovali ili ne Partizan je siguran ucesnik i samo je stvar uprave koje cemo evroligasko takmicenje izabrati. Poz.

champion

pre 8 godina

Realno i Bosna, Cibona, Jugoplastika, pa Vareze, Huventud itd su bili, kazem bili prvaci evrope,pa i Limoz,ali trenutno po kvalitetu nisu za euroligu,a od svih ovih klubova, Partizan najmanje zasluzuje da trenutno,a i u skorijoj buducnosti da se pojavljuje u evropskim takmicenjima!!!

Radikal Republika Srpska

pre 8 godina

Crvenoj Furiji,srpskom evroligasu je A licenca dodeljena još prošle sezone s sada se samo čeka zvanična potvrda i na koji period će to biti.Sve uslove koje evroliga traži Crvena Furija je davno ispunila, te će u narednom periodu još više napredovati i postati jedan od stabilnijih evroligasa sa A licencom.Tu takozvanu Fibinu ligu šampiona će igrati samo cipiripi ekipice i ostala buranija iz Francuske,Engleske,Rumunije,Bugarske,Crne Gore, Kosova, itd,itd.

mj

pre 8 godina

zanimljiva je ta nabolja euroliga koja ce da bude do sada..sa iskljucivo najboljim ekipama.darusafaka,bajern??ugovori na dve godine?ne znam da li ovaj novinar zna da su od te lige odustali rusi,italijani i francuzi?ne daj boze da nasi odu u ovu potpuno privatno-interesnu ligu..

NastyB

pre 8 godina

Tu ne odlučuju rezultati ili ne znam šta, već platežna moć kluba i njegove finansije, što znači da Zvezda tu nema nikakve šanse pored Bajerna, Himkija i Lokomotive. Ma koliko mi to želeli, realno nemamo nikakve (finansijske) šanse.

otetoprokleto

pre 8 godina

Samo ti plovi jer se ovih 25 god kradja trofeja u svim sportovima vise nikada nece ponoviti. Znas vec kako zovu vase titule ( T-D titule), po politicarima. Zelim ti dobro more i dobru knjigu jer sport nema potrebe da pratis.
(*, 09. februar 2016 20:40)

Naravno delijo,samo kada zvezdana osvaja titule to je posteno i bez icije pomoci.Koliko je bedan tvoj mentalni sklop!Da nam nisu T i D doneli i naslov prvaka Evrope mozda?!Ja prvi kazem kada zvezda ima bolji tim da je zasluzeno prva a tvoje razmisljanje je bolest.

Poskok

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Danilo, 9. februar 2016 18:50)

Ovo je Crvena Zvezda Mali Kalemgdan 2 osnovana 1945 sa zvezdicom iznad grba. Pogledaj APR i uveri se sam ako smeš istinu da pogledaš u oči. Kasniš sa informacijama FMP više ne postoji preimenovan je U ILR i ne takmiči se a sve trofeje koje je osvojio pod imenom Crvena Zvezda Beograd je predao Zvezdi u stoje u vitrinama na Kalemegdanu gde je i sadašnja adresa. UPPR je završen i Zvezda se odledila i krajnje je vreme da istinu pogledaš u oči jer u suprotnom sa tim komentarima o FMP ipadate smešni i neinformisani. Jedno su vaši snovi i želje a drugo je realnost koja je surova za vas. Pozdrav sa Kalemegdana od Crvene Zvezde Top 16 sa zvezdicom na grbu i titulom u vitrini na Kališu. Nastavi da spavaš,nemoj se buditi ;)

spin

pre 8 godina

@DejanCZ Da je Igokea mogla u EL, vi ne bi išli, da je Cibona mogla, opet ne bi išli. Samo jednom ste zasluženo išli, i vi ste kao nekakav brend. Nego ste zapeli za ULEB koji će sa ovim formatom postati cirkus, koji interesuje samo gazde klubova, zato i kopate svim silama, jer očekuju gazde dobre pare, a među njima i vaš. Neće košarka propasti, ali ćemo postati jeftino izvorište košarkaša. Za EL ne, ali za ostalim takmičenjima neće biti tolika pomama, pa se očekuje pad, a i najtalentovanija djeca su već po inostranstvu

Anonimus

pre 8 godina

Bayern sigurno ispada iz ove trke,i zbog finansija i zbog rezultata u poslednje 2,3 godine Evrolige,tako da CZV,Himki i Lokomotiva.
Daj Boze da dobije CZV tu A licencu a drugi tim nek bude bilo koji od ovoh ostalih.
:D

Igor

pre 8 godina

Da skratim, Crvena Zveda ce igrati sledece bar 3 sezone ULEB EL i dobijati na kraju svake sezone priblizno 4 mio EUR. Ko ne zeli da veruje, ko sam ja da sudim...
Pozdrav.

kakve gluposti covek ovde moze da procita

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:34)

A ko ti je to rekao da je Covicev klub? NIsam znao da je predsednik kluba ujedno i vlasnik?

deki

pre 8 godina

Pre svega, Bajern nije prvi ni u Nemackoj, vidite kako igra Bamberg, o Darusafahi ne treba trositi reci, njihov jedini adut je sponzor, Makabi I Zalgiris su u silaznoj putanji, bez obzira sto oni imaju ime I tradiciju treba razmisliti o njihovim A licencama. Prosto, od proslosti se ne zivi, imamo primer jednog kluba iz BG, adresa"Humska 1"

Delija von Brdo

pre 8 godina

Ne mogu oba rusa jer VTB vec ima jednog predstavnika.Tesko da moze i Bayern jer ni u Nemackoj ne predtsavlja nista. Znaci jedan iz ABA lige i mozda Bayern jer nemci nemaju nikog.Znaci pitanje je sledece ko ce uz Zvezdu?

Bobadilja legenda pašnjaka!

pre 8 godina

Samo FMP da ne dobije!
(Grobar, 9. februar 2016 18:32)
Šta ti imaš proziv FMP,koliko ja znam vi mrzite Zvezdu a ne FMP ili se to pribojavate FMP-a jer će vam to biti najveći rival u KLS ligi.

Poskok

pre 8 godina

Po cemu je Fmp ispred ruskih ekipa pitacu sve navijace iz Zeleznika?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kum, 9. februar 2016 19:33)
Odgovor ćeš dobiti onog momenta kada budeš skontao da je ovde reč o Crvenoj Zvezdi mali Kalemgdan 2 a ne o njenom razvojnom timu FMP. Čisto podsećanja radi za sve navijače Partizan Igokee koji su prespavali leto da je UPPR završen i Crvena Zvezda sa Kalemegdana od ove sezone ponovo aktivna i takmiči se u top 16,brani trofeje koje osvojila Crvena Zvezda Beograd prošle godine jer ti trofeji(kao i trofeji kupa 2013 2014) pripadaju Zvezdi samo Zvezdi i nikom drugom osim Zvezdi Kalemegdan 2 Pozdrav od navijača sa Kalemegdana ;)

champion

pre 8 godina

Prosto pitanje:
Da Vas(Grobare) neko pita da navedete razloge zasto bi trebalo da bas Vas pozovu da igrate euroligu (da Vam ponude A licencu),sta biste im Vi rekli???

Putnik

pre 8 godina

Za koga li će mladi partizani da navijaju ako u Fibinom kršu od lige dođe do susreta Limoža i Partizana? Tu ćemo videti kolika je vernost prema klubu a kolika prema manipulantu, koji im uz pomoć nekih "faktora" jeste doduše usrećio detinjstva ali je unesrećio njihov klub na duže staze.

A za Zvezdu ne brinite. Držaće se solidno u sredini Eurolige za početak, posle možda i bolje. Bolje 5. u Euroligi nego 5. u Aba ligi.

Nemke

pre 8 godina

Turska liga.Realno ja kao navijac Zvezde nisam za ovo.Prvo i prvo ovo je turska liga ,kao drugo ABA liga gubi smisao bukvalno,i kao trece jako glup sistem.Na terenu treba da se izbori EL a ne da se dobijaju neke karte.Ovo je sport ,takmicanja moraju da imaju smisla.

Slobodan

pre 8 godina

Da zakljucimo ... Prestavnici Srbije u Evropskim kosarkaskim takmicenjima od iduce sezone su ...

1.Crvena Zvezda ULEB EL
2.Mega FIBA EL
4.Metalac FIBA EuroChallenge

Za sve ljubitelje dobre kosarke ima po nesta !
Mega bi trebala da dobije halu od drzave a sto da ne i da podeli Pionir sa Zvezdom ... rezultatima su to zasluzili !
Nadam se da ce drzava pomoci ove tri ekipe da dostojno prestavljaju Srbiju u ovim takmicenjima ...

Toto-ko-tunjo-ispred-biletarnice

pre 8 godina

Skroz opusteno, pa kako bude. Veci deo mene je za nesto drugo. Mozda se to zove kosarka? Deluje cudno, ali vise sam uzivao u nekim utakmicama Evrokupa u vreme daviteljevog omaza, nego sada u pojedinim evroligaskim. Isao sam i vodio klinca i pre 6-7 godina kad je Zvezda igrala pred skoro praznim Pionirom. Bodrili smo klub, izgarali, sve je bilo puno emocija iako sam se cesto vracao kuci sa prazninom objasnjavajuci detetu da se talenat uglavnom kupuje, a zagrepcani su tih godina bili izuzetne platezne moci. Klinac voli basket i tesko mu je to padalo dok je kod mene kosarka ipak mnooogo iza Marakane i fudbala. Verujte, sada ne mogu ni do karte za EL. Bude mi sve to onda bljak.

lol

pre 8 godina

Partizan Sampion !!!!
(grom, 9. februar 2016 18:21)

skok u vis?
(lol, 9. februar 2016 18:56)

Ne, slobodan pad.
(Joy, 9. februar 2016 19:30)

Haha, sjajno.

Batko

pre 8 godina

Ovo takmičenje je raspad, treba ići u ovo fibino. U svakom slucaju, odmrznuta zvezda nece biti medju 2.
(rango_unchained, 09. februar 2016 20:58)

A sad raspad ?!! Vrhunsko licemerstvo vas malih komšija !
Kod vas ne vazi ni izreka "Obraz ko đon" jer vi nemate ni minimum obraza

boronoke

pre 8 godina

Kao prvo ZVEZDA nije partizan i nemoj te ih porediti uopste...mi smo stabilan evroligaski klub...sa VELIKIM brojem KULTURNIH navijaca...NAJJACI kosarkaski kljub na balkanu...dobijamo sigurno A licencu budite sigurni u to...Zvezda Sampion...

Borky

pre 8 godina

Ljudi pustite ljubomoru i gledajte sta bih bilo dobro za vas klub. Ako Zvezda dobije A licencu to znaci da Aba ide u Fiba ligu sampiona koja uopste nece biti slaba jer ce biti financiski dosta konkurentna euroligi.Ako Zvezda dobije licencu to samo znaci da Partizan i ostali klubovi iz Aba lige imaju jednog konkurenta manje za dva direktna mjesta u Fiba ls.Ovo bih za nas region bilo fantasticno i puno bolje nego da samo prvak aba ide u euroligu jer onda bih se morali odreci fiba ls sto bih za sve klubove iz aba sem prvaka bila prava katastrofa.

Ratko

pre 8 godina

champion, 09. februar 2016 21:08)

prost odgovor zato sto smo ucestvovali 13 godina za redom bili redovan ucesnik top 16 i ucestvovali na f4 usput nam nije zamrznut nit klub nit dug mozda zato ....
(stakojerekojasamreko, 9. februar 2016 21:37)
Jeste sam što niste 13 godina bili redovan učesnik top 16. Već prvi put 2007 godine ste uspeli da prođete. Pre toga topovska hrana. Zvezda iz tri učešća dva puta prošla i evo verovatno ide i u top 8 ako nastavi kako treba. I sledeće godine izgleda Euroliga. Kako stvari stoje vi nećete videti skoro ovo takmičenje. Jeste naš klub je bio zamrznut a vidi ga sada kakav povratak iz mrtvih, cepamo u top 8.

Danijel

pre 8 godina

Ajde da malo pojasnim stvari. Ovde se jos nista ne zna. Ne bori se Djordi samo za El sa 16 klubova, vec se bori i da nadje jos 24 za EK. Hoce covek da ima 40 klubova pod ugovorom i to je to. I kao sto je sam rekao, pare se od sponzora deli ne na 16, vec na 40, s tim da EL klubovi dobijaju vise. Pandan mu je FIBA sa takmicenjem od 32 kluba, ali bez para, sto klubovima ne odgovara. Ja imam godisnju Zvezdinu od 2002, skoro sam na svakoj utakmici. Ali tvrdim, da ce FIBA takmicenje biti mnogo zanimljivije ako nadju sponzora, i radije bi isao to da gledam nego stalno jedno te isto.Sta god Dr.Nebojsa izabere, podrzavam i tvrdim da narednih 10 godina su samo dve stvari sigurne u Srbiji. Prva, da ja necu biti u njoj, a druga da ce Zvezda u tom periodu uzeti sve titule.

31

pre 8 godina

Zašto se igra onda košarka ? Smisao sporta je da pobediš na terenu a ne za zelenim stolom.Bartomeu je uništio evro košarku.Nemam ništa protiv da zvezda dobije licencu mada nije zaslužila jer je samo jednu evroligu izborila na terenu, ali samo pod uslovom da i prvak Aba lige dobije pravo učešća.Nije realno da aba dobije 2 predstavnika i zato će se ugasiti a mi ćemo gledati Tamiš,crnokosu itd.

Zivke

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.

DedaMiloje

pre 8 godina

Po mom mišljenju FMP nikako ne bi trabao da uđe u Evroligu, jer jednostavno nisu veliki klub. Imaju tih nekoliko desetina hiljada navijača, koji su realno bez dinara u džepu. A ovakav format lige zahtjeva ozbiljno tržište, gdje će ljudi kupiti dres, kokice, pivo, kalendar, dati za ulaznicu 20€ i slično. Bio sam na NBA utakmici i tako vam je to. Idu Bajern i jedan ruski klub, jer imaju tržište ili lovu. A argumenti kao što su dobro navijanje, domaći igrači, ljubav prema klubu. Pa to više nigdje ne pije vodu. Samo pare, bogato tržište ili nekakvo lobiranje... jedina šansa FMP-a je ova posljednja, jer vam je gazda poznat po tome.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Danilo, 9. februar 2016 18:50)

Inače čuveni navijači Partizana su bogataši koji troše toliko para na utakmicama da su morali besplatno da ih puštaju u Pionir. Koliko moraš jadan da budeš da napišeš ovako nešto. Pošto se hvališ da si matematičar de sedi malo i bolje izračunaj koliko slobodnih mesta ima ako je sigurnih 11+Darušafaka+pobednik EK, a ima 16 ekipa? Ja bih rekao još 3 slobodna mesta, znači ni matematiku nemaš pojma.

Tool

pre 8 godina

Ovakva Evroliga je sramota za košarku. Darušafaka je dobila A licencu, koja smejurija. Evroliga zaslužuje da se raspadne, treba svi savezi i klubovi da se priklone Fibinom takmičenju. Evroliga će sigurno da izgubi na popularnosti, biće ekstremno dosadna Evroliga koju čine samo 16 klubova, a od toga 14 klubova imaju A licence. Pa to nije smešno, nego žalosno. Inače, tipujem da će preostale 2 licence da dobiju Bajern i Himki. U svakom slučaju ja od sledeće sezone ne gledam Evroligu, pratiću Fibino takmičenje i NBA.

milan

pre 8 godina

80% ce dobiti, 100% nece... Nema Zvezda budzet kao Rusi, niti veliku cenu karte...ali bih voleo da dobije, zadluzila je sto se tice sportskih rezultata...

Vladimir

pre 8 godina

Ahahaahah Zvezda, ahahahaahhhaha. Covicev privatni klub kandidat ahahaahaha, hahahahahaha, klub od 3 sezone tradicije ahahahahaha. Jes da iza njih stoji drzava, al jaka je ta drzava...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 9. februar 2016 18:34) Pogledaj samo kako si smesan sa komentatom...Darusafaka ima tradiciju,jel da.Ako je Zvezda dospela u ovo drustvo znaci da je dobro uradila svoj deo posla ma kako prosli u lobiranju.Ti verovatno u svom mozgu si skontao da je Kurir izbacio ovu informaciju.Ma koliko zloban bio moras priznati povoljan aktuelan sportski rezultat Zvezde,stabilan ekonomski trenutak,jaku infrastrukturu sa jakim juniorskim pogonom koji sada vec redovno zavrsava u finalima juniorske evrolige i svakako navijacki rejting.Zapitaj se zasto je jedino ona u ovakvom jakom finansijskom carstvu.Bas ti je hahaha...

Thilmo

pre 8 godina

Lele kad bi mi dobili A licencu. Jedna ruska ekipa sigurno, Bajern i mi. Mada, finansijski nismo ni približno jaki, jedino ako gledaju našu tradiciju i najbolje navijače u Evropi!

Povidon

pre 8 godina

Ko o čemu, grobari o instant klubu. A do 1991g su imali svega 4 titule u SFRJ. Počeli su da osvajaju titule i postali veći klub od OKKBeograda tek od 1992g. Zlobnici bi rekli da to ima veze sa dolaskom SPS na vlast ali ta koincidencija je slučajna... Čim su drugi dobili bar približno para kao oni od države vratili su se u njihovu staru borbu za opstanak u ligi. KK Instant Igokea

sve lepse od lepseg

pre 8 godina

@(Zivke, 09. februar 2016 19:33)
Ajmo polako.
11 + Darušafaka + pobednik EK + pobednik kvalifikacija = ?
13 je broj uzastopnih titula Partizana i broj na dresu igrača koji vam je u finalu dao 125 poena ali ne i rešenje ove "komplikovane" matematičke operacije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (translucent, 9. februar 2016 20:06)

od tih 125 dao je 112 poena sa slobodnih bacanja. A te faule su igraci Zvezde zaradili zato sto su ga pogledali, jer je na prvoj utakmici pretio da nece vise igrati za reprezentaciju Srbije, zato sto mu je rekao trener koji ga je par dana ranije davio na utakmici, a taj doticni trener cuvao strazu dok je njegov sef tukao sudiju u svlacionici

*

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)

Samo ti plovi jer se ovih 25 god kradja trofeja u svim sportovima vise nikada nece ponoviti. Znas vec kako zovu vase titule ( T-D titule), po politicarima. Zelim ti dobro more i dobru knjigu jer sport nema potrebe da pratis.

Uros

pre 8 godina

Ovaj prvi komentar, preporuceni najvise je napisao moj ortak, grobar. Da znate.
Inace dobili smo vec wild card ovo je samo predstava.
I da, bice vam jos jedan obrt...Darusafaka nece biti pozvana.

Pedja

pre 8 godina

Ne znam sasto objavljujete kometare koji uopste nemaju nikakve veze kao sto su "Partizan sampion",a niti su sampioni niti imaju bilo kakve veze sa ovom vescu. Ili komentar tipa "Samo da ne bude FMP", prvo ni ovde u vesti nema nikakve veze sa FMP-om, a drugo ovo pokazuje neciju bolest da mu je draze da neki nas tim ne dobije licencu, vec je bolje za njega da to bude strani klub.

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)
Da plovis malo duze znao bi da je Partizan, do dolaska Slobe na vlast i pocetka "institucije" imao 4 titule prvaka drzave. Kosarka se igra "malo" duze"...

đončina

pre 8 godina

A sad raspad ?!! Vrhunsko licemerstvo vas malih komšija ! 
Kod vas ne vazi ni izreka "Obraz ko đon" jer vi nemate ni minimum obraza
(Batko, 09. februar 2016 21:35)

"tole super liga" zvuči poznato?

Pavle

pre 8 godina

I jos jedan info...ULEB EL ce se siriti...progresivno svake godine do 24 kluba i to je to.
To pisem za sve dusebriznike koji toboze ne mogu da dodju sebi i jako se brinu za evropsku kosarku.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Znaci tako? Pokušava se stvoriti NBA sistem u Evroligi ako primećujete, ne znam koliko to može doneti dobrog ABA i Našoj ligi iskreno ali ako Zvezda uspe da se izbori tu nema mnogo filozofije, mnogo će nam značiti, ogroman novac ćemo dobijati i bili bi sila u Aba lagano, daj Boze da dobijemo tu A licencu, ja verujem!

Stella

pre 8 godina

Pa idu jedni rusi sigurno, Himki verovatno, a druga licenca je bliza Bajernu nego Zvezdi, zbog para, ali se iskreno nadam da Covke majstor ima keca u rukavu.

Nolan

pre 8 godina

Samo Miler dobija 700 000, a videli smo da je i Mekel imao platu od 50 hiljada mesečno. Gde su Sofo, Tomson, Kinsi, Zirbes? Pored toga CzT je od države za lobiranje licence dobio 3 miliona, ...Uostalom nedavno smo i igrali međusobno, znam da nisi zaboravila.
(113,8dB, 09. februar 2016 19:58)

Miler ima 200 000 evra platu. Nadji vest kad je potpisao, svi portali su to napisali.
CZT od države dobija upola od te cifre.
A hvaliti se jednom pobedom je bila naša odlika ali uloge su se promenile, a ovo proleće će biti nalik prošlem...

da pitam

pre 8 godina

Zbog cega Partizan dobija skoro milion evra od Postanske stedionice i NIS, to je novac gradjana. Za lovu od Telekoma razumem, zbog mobilnog, reklamiranje... To sam video da je Telekom zaradio na tome, od navijaca. Najvise je zaradio na Crvenoj Zvezdi. Ok dobijaju od Telekoma, al zasto od ova druga dva tolika lova? Zasto npr ne dobijam eto ja il moj komsija, il se izgradi neki staklenik pa ljudi rade i jedu, neko bolestan, neko bez kuca? Zasto? aj zasto jel ima neko pametan i realan?

DedaMiloje

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 09. februar 2016 20:05)

Surova realnost momak je to da ste vi jedva ostali u ABA ligi.

NiksickoPivo

pre 8 godina

Ovo je sramota sto rade ( mislim na zatvaranje lige, igranje jednih te istih ekipa) sve zbog novca. Aba liga nebi bila interesantna, mislim da FIBA treba da uvede sankcije savezima cije ekipe igraju kod budjavog Bartomea, da ih natjera da te ekipe izbace iz svojih liga, ta se ta bagra rastjera, i da se fino napravi format fudbalske lige sampiona. Ko sazluzi u svojim prvenstvima igrace, ko ne igrace Evrokup koji bi bio jak skoro kao liga sampiona. Prvenstva bi bila zanimljiva. A ovako, sve isto, nikakve zanimljivosti, neizvjesnosti. Sve zbog obicnog papira (novca).

Topcina

pre 8 godina

Bajern i Himki naravno,oni imaju keš za razliku od naših klubova gde se promenom vlasti menja i finansijsko stanje klubova a to nije baš nešto što je poželjno za taj koncept evrolige

Zvezdas

pre 8 godina

Po sportskim rezultatima na terenu Zvezda i Himki zasluzuju licencu od ovih klubova.Videcemo sta ce biti,Bajern i Lokomotiva imaju lovu

veteran

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 09. februar 2016 19:33)

Bravo za matematiku, sedi 1! Zakljucen za kraj!

Djape

pre 8 godina

Koliko ironicnih,smesnih,tuznih komentara... Verovatno da Partizan treba da dobije,bila bi drugacija prica,ovako hajde da pljujemo kako nema smisla... Dobija jedna ekipa iz Rusije,i Zvezda A Licencu,pa vi placite i pricajte sta hocete... Narednih 20godina neprikosnoveni vladari svih trofeja u regionu... Bravo Zvezdo

Atreides

pre 8 godina

-fenomen-
Da nas pitaju za A licencu mi bi rekli da imamo pare. Ako ne shvatas to je bitno. Vi ste imali parice punila vas je drzava godinama ali se lepo kralo....sad drzava malo zavrnula slavinicu pa se sve iskristalisalo. Malo su vas ipak pogurali sad da se ne bi ugasili ali eto. Daleko ste vi od Evrolige nekoliko miliona. To sto ste je igrali koga briga. Da je ovo normalna dzrava bila ko zna ko bi je igrao...mozda Hemofarm....ili neko treci. Ali niko nije mogao ni smeo od vas

Markoni

pre 8 godina

Zanimljivo je da je Zvezda protiv ova 3 kluba u ovoj sezoni igrala 5 utakmica...I skor je skoro savrsen,4 pobede i poraz od Himkija na strani.Dakle,dobijali smo Bajern 2 puta,Himki i Lokomotivu u Bg.Ako je po sportskim standardima mi smo tu sigurni za A licencu...E sad,ne verujem da ce neko gledati na to,ipak su tu velike pare u igri i razne druge stvari...Mada,ko zna,mozda nesto i bude.

lol

pre 8 godina

Evo ja 9 godina plovim i radim po citavom svijetu.... Ko god prati Evropsku kosarku zna za Partizan, a Zvezdu pamte samo starije generacije... pojedini su me pitali koji je to klub u Euroleague i kako to da nema Partizana... Pojedini se i spradju sto nismo bolji od vas eto koliko ste veliki... To ti je surova realnost izbrisani ste sa mape i zivte od stare slave i samo vi znate za vas klub :) Uzivajte u ovome dok traje jer nece jos dugo :)
(Nista licno, 9. februar 2016 20:05)

Stvari ce se promeniti kad predjes da radis u Evropu. Tamo u Indiji ne znaju ni sta je kosarka, oni misle da im pricas o ratu, zato i znaju ko su partizani.

Neznalica

pre 8 godina

Ako je ova vest uopšte tačna, dilema postoji samo oko jednog mesta. Bajern u ovom slučaju garantovano upada u EL. Imaju lovu, navijače, halu, ma imaju sve, čak i zvučno ime zbog fudbala. Rusi su definitivno ispred Zvezde što se tiče love ali ih kolju navijači. Veštački timovi. Malo navijača.

E sad, Zvezda možda može na dve godine da upadne dok Čoviću funkcionišu "kombinacije" ali definitivno će jedna takva ekonomski postavljena liga da kašira Srbiju iz kombinacije vrlo brzo.

Deda Stanoje

pre 8 godina

Ovo je fakticki B licenca jer posle dve godine EL zadrzava pravo da je dodeli nekome drugom.Himki i CZV ce dobiti ove godine i to je javna tajna od decembra cekala se potvrda na terenu i jos uvek se ceka do zavrsetka drugog kruga Top 16 pogotovo ako srpski predstavnik izbori prolaz u Top 8.Lokomotiva prolazi bez ikakvih problema kao kvalifikant tako da otpada fakticki Bayern za dve godine.

samo zvezda

pre 8 godina

Mislim da ce ovo jako tesko da se desi....Ma koliko se mi cigani nadali posle Darusafakinog dobijanja A licence ja se nicemu ne nadam. Himki i Bajern po meni.

bora

pre 8 godina

Ovakva Evroliga će dosaditi za godinu dve!Baš me mnogo zanima,da stalno gledam Fenerbahče,Efes i Darušafaku!!
Naši klubovi ne treba da učestvuju u ovome.Svako od njih će tamo biti,ono što je Solnok bio u Aba ligi,fikus!!
To nije sport.

Dzo

pre 8 godina

Ne znam sasto objavljujete kometare koji uopste nemaju nikakve veze kao sto su "Partizan sampion",a niti su sampioni niti imaju bilo kakve veze sa ovom vescu. Ili komentar tipa "Samo da ne bude FMP", prvo ni ovde u vesti nema nikakve veze sa FMP-om, a drugo ovo pokazuje neciju bolest da mu je draze da neki nas tim ne dobije licencu, vec je bolje za njega da to bude strani klub.
(Pedja, 9. februar 2016 19:03)

Cudi me da komentar "a Limoz, druga francuska?" nisi vprimetio? :)

+41

pre 8 godina

partizan ove godine dobija 2 miliona od države - NIS 900.000, Telekom 600.000, Poštanska štedionica 300.000, Komercijalna banka 200.000. Zvezda dobija samo 700.000 od Telekoma. Pogledajte gde su jedni a gde drugi sa tim parama. Nemojte nikad to da smetnete sa uma!
(Zvezda ponos Srbije, 09. februar 2016 19:31)

Bukvalno nas je sramota koliko nam dobro ide

Dejan CZ

pre 8 godina

Jedno je sigurno a to je da za upraznjena mesta sigurno ne konkurise "institucija"sto je dovoljan pokazatelj o kakvoj instituciji se radi te ova vest ne treba da zanima simpatizere tog kluba.Svake godine EL dozivljava novo usavrsavanje i samim tim u novonastalim okolnostima i u koraku sa vremenom Zvezda je od strane EL prepoznata kao najveci klub ovih prostora.Svakako da skola i rad kroz mladje selekcije i njihovi rezultati itekako imaju veliki znacaj koji se prati u tom najelitnijem rangu.Stoga A licenca jednog kluba ovih prostora je realna cinjenica a Zvezda je u tom krugu vidjena kao klub koji treba da bude u drustvu najjacih ekipa Evrope.EL gradi novu instituciju takmicenja po uzoru na NBA takmicenje i povlaci liniju sa ranijim vremenima.Mesta ima samo za odabrane a bord EL ima jasnu viziju i ko su klubovi sa kojima se buducnost gradi.

Sok tetrapak

pre 8 godina

Realno ni ova fibina liga sampiona nece biti losa kada pogledamo tu ce biti valensija bilbao unikaha moguce lokomotiva himki bamberg koji je vise nego dobar onda sasari pa nasi abaligasi cedevita partizan mega ili buducnost limoz strazbur alba berlin jos neki rusi ili nemci galata paok iz grcke mozda ima tu jako dobrih meceva a recimo u euroligi ce od 16 ekipa da budu ocaj ekipe barem od ove godine zalgiris milano darusafaka koji su tu samo zbog finansija. tako da sam ja za fibu jer to je bolje i za abu posto ako recimo zvezda dobije a licencu bukvalno moze da istupi iz abe jer nema zasto da ju igra jer nema rezultatskog znacaja a ovim ostalima je vazno zbog mesta u ligi sampiona.

Savatiye

pre 8 godina

@Danilo
Ti ako su bio van Srbije,ja pojedem moj telefon.Cuj on bio na NBA utakmici.
O Boze,na sta je spala Matematicka gimnazija.
Sto se tice para,mi imamo bankomat,secas se!?

nikola

pre 8 godina

realno da se ne lazemo ovo je mnogo lose za evropsku kosarku.... 16 stalnih klubova sa ogromnim budzetima gde ce glavnu ulogu igrati crnci iz nba lige, ovakvo takmicenje nema nikakvog smisla jer rezultat ne garantuje opstanak niti dolazak u istu vec samo novac, ja bih se priklonio fibi jer ce uleb po mom misljenju tj bartomeu samo da pokupi lovu u narednih par godina i da nestane, fibina liga sampiona je dobra za sport i u tom slucaju bi mogla da postoji i aba liga u ovom slucaju aba liga i domace prvenstvo.nemaju nikakav znacaj i to znaci da mogu da se ugase potpuno

Jole

pre 8 godina

Ako upadnemo u toj EL bice dobro zbog para,ali nece biti dobro zbog turaka!Privatna turska liga,tu ce se forsirati turske ekipe kao sto se radi i do sad.

kako

pre 8 godina

pop...m se ja na takvu evroligu i na sve one koji je vode
Oce da oteraju unikahu koja ima 10 hiljada navijača po utakmici i jednu od najlepših dvorana, a da igraju himki, lokomotiva... sa po par stotina duša sa sve igračima i osobljem
Tu treba da se napravi neki kriterijum ko može da igra i onda bi sve bilo lakše i lepše
Ako imaju para za bacanje neka naprave dvoranu pa neka puste slobodan ulaz, i onako ništa ne zarađuju na karte

srbEUin

pre 8 godina

Sumnjam u tu priču sa sigurnom Darušom. Ako već idu treći Turci, mnogo mi je logičnija Galata, bez obzira na one incidente. Traže se klubovi sa brendom, armijom navijača, koji obezbeđuju gledanost, i imaju marketinški potencijal. To Daruša nema. Niti imaju publiku, niti brend, niti tradiciju. Oni u Turskoj nikada ne mogu biti ispred Galate.
Sigurni su još jedni Rusi, svima je to jasno. Najverovatnje Khimki.
Bayern je favorit za sigurno mesto, zbog FC, kancelara Bavarske, Rumenigea i armije navijača. Oni su sportski simbol Nemačke. Najjače tržište. Nemaju rezultate, ali sa A licencom biće novih miliona Eura, pa će sigurno biti konkurentni. Za dovoljno para biće Amera koliko hoćeš.
Ostaje jedno mesto za ex-Yu ili Ruse.
Verovatniji je izbor da to bude ex-YU, zbog milion razloga: ugled regiona, imidž, tradicija, gledanost, dijaspora, rezultati, proizvodnja igrača, značaj za razvoj košarke... Da li će to biti pobednik ABE ili direktna A licenca, odlučiće Đordi prema marketinškom kriterijumu. Koju bazu imaju BUD CED, ili Mega? Ako je EL već zatvorena, biće A licenca klubu a ne mesto ABI.
Uostalom koje tržište se povećava sa trećim Rusom? Ni Loko ni Khimki nisu medijsko-marketinško interesentni.
Da ne pominjemo ona trodnevna putovanja u Krasnodar.
Imajte u vidu da se traži GLEDANOST i medijska interesantnost. Ako preskoče Bayern, i ex-YU, izgubiće ogroman medijski prostor. Ko bi sa tih prostora gledao takmičenja bez njihovih predstavnika?
Samo logično rezonovanje.

George Best

pre 8 godina

Taman nikad ne videli Evrope treba okrenuti ledja ovoj prevaratskoj ULEB semi! Ajde bre, neki instant fabricki timovi: EFES, Darusafaka, Cedevita, nekakvee ruske vukojebine preko kojih Putinovi tajkuni peru pare, razne Lokomotive, Himkiji, Uniksi, Niznji i ostali sa po 500 gledalaca-botova. Pa prvi CSKA, kao realno veliko ime evropske kosarke, ne moze da napabirci 3-4 hiljade gledalaca protiv Reala i Makabija u odlucujucim utakmicama. I ovi brodovlasnici Pao i Oly + Real i Barsa. Satro A licence! Idi begaj! Pre dve godine Zvezdu Makabi docekuje sa transparentom " Mi smo Makabi, a ko ste vi?" E pa mi smo u EL, a ko ste i gde ste vi? Teren, bato i rezultati! Kad neko napravi to takmicenje, tamo da trazimo prijem. Ovako, kako su krenuli za neku godinu u Euroligi igrace neki Hebeji, Zenmin Zibao i ostali kinezi. Kupe sponzorstvo i igraju Evropu! Trulez!!!

Neverhood

pre 8 godina

@ (translucent, 09. februar 2016 20:06)

Ako malo bolje procitas ceo tekst, videces da tamo pise da se razmislja o ukidanju kvalifikacija, pa ce u zavisnosti od toga biti jos 2 ili 3 mesta u EL...ali dobro, verujem da je kod tebe nastupio sok kada si procitao naslov, pa ti je tako u svom tom uzbudjenju promakao ovaj deo teksta..verujem da ti nije lako i zato je moja preporuka da preskocis vesti o zvezdi i EL..pozdrav i sve najbolje :)

srbEUin

pre 8 godina

Sumnjam u tu priču sa sigurnom Darušom. Ako već idu treći Turci, mnogo mi je logičnija Galata, bez obzira na one incidente. Traže se klubovi sa brendom, armijom navijača, koji obezbeđuju gledanost, i imaju marketinški potencijal. To Daruša nema. Niti imaju publiku, niti brend, niti tradiciju. Oni u Turskoj nikada ne mogu biti ispred Galate.

Sigurni su još jedni Rusi, svima je to jasno. Najverovatnje Khimki.

Bayern je favorit za sigurno mesto, zbog FC, kancelara Bavarske, Rumenigea i armije navijača. Oni su sportski simbol Nemačke. Najjače tržište. Nemaju rezultate, ali sa A licencom biće novih miliona Eura, pa će sigurno biti konkurentni. Za dovoljno para biće Amera koliko hoćeš.

Ostaje jedno mesto za ex-Yu ili Ruse.

Verovatniji je izbor da to bude ex-YU, zbog milion razloga: ugled regiona, imidž, tradicija, gledanost, dijaspora, rezultati, proizvodnja igrača, značaj za razvoj košarke... Da li će to biti pobednik ABE ili direktna A licenca, odlučiće Đordi prema marketinškom kriterijumu. Koju bazu imaju BUD CED, ili Mega? Ako je EL već zatvorena, biće A licenca klubu a ne mesto ABI.
Uostalom koje tržište se povećava sa trećim Rusom? Ni Loko ni Khimki nisu medijsko-marketinško interesentni.
Da ne pominjemo ona trodnevna putovanja u Krasnodar.

Imajte u vidu da se traži GLEDANOST i medijska interesantnost. Ako preskoče Bayern, i ex-YU, izgubiće ogroman medijski prostor. Ko bi sa tih prostora gledao takmičenja bez njihovih predstavnika?

nosi fenjer, navija za fener

pre 8 godina

neka uzmu lokomotivu i himki.po 3 spanska, ruska i turska kluba + 2 grcka.
neka se ogranice na 4 zemlje I neka se nadaju marketingu. ostatak evrope da napravi pravu ligu sampiona u kosarci, bez stalnih mesta, samo po plasmanu.

mik

pre 8 godina

Neki izvori tvrde da neće ni biti kvalifikacija,već da tri od ova četri idu u EL plus pobednik EK. Na taj način EK je kvalifikacija,tako da nema potrebe za drugim kvalifikacijama.

kopernik

pre 8 godina

Veliki sam pristalica ABA lige, pogledajte samo imena u posljednjih par godina koji su izasli iz ABA lige, a danas igraju u NBA i najjacim evropskim klubovima. I zbog toga je ova vijest tuzna, jer znaci kraj ABA lige. Ako bilo koji tim dobija dvogodisnju licencu, bez obzira na plasman u Ligi, nema svrhe ta Liga. Zamislite da Cedevita, Buducnost ili Mega uzmu ABA, a CZ igra EL iduce godine?

Jos uz to mislim da je zatvoreni format EL velika greska. Nije to NBA. Sta znaci 30 utakmica u sezoni? Ok, outsideri ce pobijedjivati neke utakmice, mozda neki udje i medju 8, i sta? Sta to znaci i za CZ? Mozda prve dvije-tri godine, a onda stalno fenjer, sta je tu zanimljivo? Ili neko misli da CZ moze drzati korak sa finansijski neuporedivo jacim ekipama?

To znaci sigurno i problem sa talentima u EC YU. Baz jake regionalne lige, odlazice sa 17, 18 godina, kao sto je situacija u fudbalu. Njih 5, 6 ce se ubaciti u Zvezdu, a ostali bjezati dalje.

Naravno, nije problem to sto Zvezda eventualno dobija licencu, nego je problem totalno zatvaranje EL. Pocinjem svim srcem navijati za FIBU, da pobijedi ULEB...

John Stockton

pre 8 godina

Evropska košarka se raspada. Kako prvaka ULEB- ove EL nazvati prvakom evrope ako u ligi učestvuje svega 16 timova iz ukupno 5-6 zemalja, bez obzira loliko su bogati i jaki? Sa druge strane FIBA će biti bez najzvučnijih imena ali opet mnogo bolji i pravedniji sistem takmičenja. Bartomeuov idiotski plan podelio je košarkašku evropu a tek će izbiti sukobi u nacionalnim ligama. Npr. uoči plejofa ABA lige dodele Zvezdi licencu i čemu onda dalje takmičenje? Muka mi je od svega ovoga, nadam se da će naš savez imati bar malo pameti i prikloni se FIBI, jer sve i da Zvezda dobije livencu niko ne garantuje da će već dogodine neki bogatiji zauzeti njihovo mesto. Ovaj Bartomeu deli licence ko pozivnice za rođendan. Možda je iskoriste samo da namame naš savez da okrene leđa FIBI, i posle nas drže u šaci. Da ne govorim koliki će sukob izbiti među klubovimaPuna podrška FIBI.

Slobodan

pre 8 godina

Wow, sve velikan do velikana...do juce nisu znali za ovu igru...
(Krdo, 10. februar 2016 11:03)

Da, a ne znaju da je kosarku izmislio Partizan devedesetih godina ...
Boze kakvog sveta ima, pa to je strasno ....

theGreat

pre 8 godina

Pa sad jel to za pohvalu ili ne znajuci kakva je organizacija EL.
Na stranu kvalitet takmicenja, mislim samo organizaciono kakva je i sta je prvi i zadnji princip

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 09. februar 2016 19:33)

Druže, 12 timova se zna ako računamo Darusafaku, plus pobednik evrokupa i KVALIFIKACIJA, i eto, DVA MESTA SU OSTALA
Ko li tebi matematiku predavao

runndek

pre 8 godina

Udju lepo sve 4 ekipe, to je tacno 16, pa sledece godine neko ispadne a neko udje iz evro kupa. Mozda Bajern udje kroz EK i ove god.

Sifra

pre 8 godina

@Evro-liga
Mozda nije poznat u Evropi kao drugi timovi, al tim sa velikom tradicijom drugi najstariji tim u Evroligi osnovan 1914 godine, samo Fenerbasce stariji od njega u Evropi i to samo godinu dana, svi ostali timovi od njega mladji decenijama

neko iz gomile

pre 8 godina

@ (Zivke, 09. februar 2016 19:33) 

Zivke brate ajd jos jednom da vidimo tu tvoju matematiku. Nemoj da se ljutis ali nasmejao si me do suza.

zoran ivkovic

pre 8 godina

sukob uleba i fibe ne donosi nista dobro kosarci . nisam ni na jednoj od strana ali je ruzno ono sto radi uleb i bartomeu .kriterijum oko ulaska u ligu iskljucivo se gleda interes i samo novac i nista drugo sem novca . izbor timova i slicne stvari . dosli smo u jednu sitvaciju da je liga privatna .da timovi iz siromasnijih zemalja imaju skoro nikakvu prohodnost u evroligu jer se odredjuje a licencom . tako da je pretesko uci u evroligu . fiba pokusava da nacini nesto slicno ligi sampiona u fudbalu i to je dobro resenje .medjutim najbolji timovi su otisli zbog novca u uleb . mislim da fiba moze da odreaguje suspenzijama saveza i reprezentacija ciji timovi odu u uleb ...vecina sada turskih timova i spanskih su u evroligi ..razlog turci sponzori a spanci osnivaci uleba ...kad bi suspendovali njihove reprezentacije druga bi prica bila ...ovako evroliga je privatna ...timivi iz mnogih zemalja ne mogu da igraju evroligu ... zemlje koje su poznate po dobrim kosarkasima medju kojima je i srbija i hrvatska imaju minimalnu sansu za evroligu sto je katastrofa ..fakticki nego svesno pokusava da slabi ovde kosarku ..za srbiju je to veoma lose jer je visestruki prvak evrope . ali nas ugled ,nase zemlje je katastrofalan .umesto da mi imamo prava kao kosarkaska sila da se pitamo nama mrvice .

Ratko

pre 8 godina

Pa nije Evropska košarka samo ovih 16 klubova. To jesu najači Evropski klubovi ali ovo mi se ne sviđa ni malo. I onih 24 ekipe je bilo malo još sada ovo, ej na kontinentu preko 50 država. Zašto bar nisu zadržali 24 kluba nikako mi nije jasno i naprave zatvorenu ligu što bi opet bilo daleko zanimljivije. Sad ovako vec imaju 16 klubova koji bi igrali zatvoreno takmičenje. Lagano bi našli još 8 klubova spremnih na dobre finansijske uslove. Kako ovako loše odrađeno ja nemam reči. Ova druga FIBA Liga sampiona bice siromasno takmicenje ali preti da bude daleko zanimljivije za nas. Ja jesam Zvezdaš ali ko će ono da isprati u ULEB ligi, jeste da su nagrade za pobede sada daleko vece ali kako tamo pobeđivati kada se svi napumpaju do maksimuma? Nisam pametan ajde baš da vidimo kako će to izgledati i kakav će format takmičenja biti. Nadam se da ukidaju F4 i da će biti plej off.

Mister NO

pre 8 godina

To je k.... od takmičenja kada se takmiče samo oni koji imaju da plate. Ukinuti privatnu Evroligu i uvesti sistem takmičenja kao u fudbalu.

Dullence

pre 8 godina

Inače čuveni navijači Partizana su bogataši koji troše toliko para na utakmicama da su morali besplatno da ih puštaju u Pionir. Koliko moraš jadan da budeš da napišeš ovako nešto. Pošto se hvališ da si matematičar de sedi malo i bolje izračunaj koliko slobodnih mesta ima ako je sigurnih 11+Darušafaka+pobednik EK, a ima 16 ekipa? Ja bih rekao još 3 slobodna mesta, znači ni matematiku nemaš pojma.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DedaMiloje, 9. februar 2016 20:02) Deda Miloje,je li tebi Zivke brat ili si i ti prosto glup?

čovke legenda

pre 8 godina

Ali zasto Darusafaka?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Poyy, 9. februar 2016 19:21)
Zbog Doguš grupe koja je suvlasnik Evrolige i sponzor Darušafake.

Dullence

pre 8 godina

"Kako se navodi, Darušafaka je skoro siguran član nove EL, uz 11 od ranije poznatih, a među 16 ekipa ući će i pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacija" Da li novinar zna matematiku, i da li vi koji komentarisete citate sta komedntarisete? Ovo znaci tri mesta, a ne dva, 11 sa A licencom+ Darusafaka + pobednik Evro kupa = 13 Prostala tri mesta popunice Zvezda, Himki i Bajern.
(Zivke, 9. februar 2016 19:33) Auuu Zivke,ili ti slabo ide matematika ili si prosto glup.

Bre

pre 8 godina

Najbolji sistem bi bio kao u fudbalskoj LS. Kroz domaca prvenstva do najjacih evropskih takmicenja. Tako se i jacaju domaci sampionati, a i borbenost je mnogo veca. Ovo sa A licencama je po mom misljenju skroz bez veze.

batko

pre 8 godina

U interesu košarke na našim prostorima bi bilo da šampion ABA lige dobije mesto u EL, a finalista da ide u kvalifikacije. Nažalost, ide se ka tome da EL bude zatvorenog karaktera, znači samo A licence plus jedan tim iz kvalifikacija i jedan iz Eurokupa. Koliko će to uroditi plodom, ostaje da se vidi, to ne možemo znati..