Nedelja, 07.02.2016.

19:10

Bivši trener RF: Novak napredovao, nisu svi pali

Toni Rouč, nekadašnji australijski teniser, rekao je da je Novak Đoković nezaustavljiv kada igra svoj najbolji tenis.

Izvor: B92

Bivši trener RF: Novak napredovao, nisu svi pali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Pera Pandur

pre 8 godina

@mack

Izvini a kako je to 'glatko' Nole dobio RF na USO? Tako sto je spasao 19 brejk lopti od 23? Pa da je RF mentalno upola jak kao Nole, isprasio bi ga lagano, 10 puta bolju igru je prikazao.

A za ove sto tvrde da je RF sada bolji nego pre - tehnicki sigurno jeste, prosto je prirodno, dok je sa fizicke strane znatno sporiji i manje eksplozivan (komentari vodecih svetskih strucnjaka). Uostalom, na youtube-u mozete da pronadjete njegove meceve iz ranijih godina i vidite razliku u igri, prvenstveno kada je na lopti.

Ono sto je njegova 'magija' je to sto uspeva da se prilagodi igri i posle toliko godina igranja i posle toliko izmena kroz koje je tenis prosao (zice, reketa, loptice, brzina terena, ...). Na njegovu nesrecu sa druge strane ima jednog isto tako vrhunskog igraca koji je na svom vrhuncu.

Pozz.

mack

pre 8 godina

Ovo je jedino tačno objašnjenje Novakove dominacije. Drago mi je da dolazi od bivšeg Federerog trenera iz Australije a ne odavde. Kada igra svoj najbolji tenis, Novak glatko dobija Federera kada ovaj igra svoj najbolji tenis. Vidjeno na Wibledonu, USO i sada u Australiji.

Takodje je tačna procena igre A. Marija, on igra previše defanzivan tenis da bi bio šampion kalibra Novaka.

Web Design

pre 8 godina

(Jumko, 7. februar 2016 19:43)
Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!
Ti mora da si cetvrti!

mixon

pre 8 godina

Novak ima konstantnost i mentalnu snagu, tu leži njegova prednost u odnosu na druge. ...Federer bljesne na gs, na mastersima je prosečan. ..iako Novak nema osvojen rg on je i na šljaci mnogo uspešniji od svih osim od Nadala...još uvek je rano govoriti da li će prestići Federera po broju gs...realno je očekivati da RF uzme još jedan gs do kraja karijere.

Dacha

pre 8 godina

Ja ne znam sta ovaj narod lupa ovde,ako vec par godina unazad sam Federer prica da igra tenis zivota i da nikad nije bio bolji,svi ga saljete u penziju i pricate kako je mator,kako je njegovo vreme proslo itd....to apsolutno nije tacno,Federer je danas nikad agresivniji,voleji savrseni,servis standardno dobar,bekend nikad bolji,popravio je taj udarac drasticno jer ako je nekad kroz karijeru imao neku manu to je bio taj bekend,odlicno se krece,u savrsenoj je formi tako da po igri da ne znamo koliko ima godina niko mu ne bi dao 34 nego u najmanju ruku kao i Djokovic. Trenutno najbolji teniser u istoriji ali Novak preti da ga prestigne jer da nije Novaka Rodzer bi imao na svom kontu bar jos 4,5 Grem Slema i to bi bilo nedostizno za sva vremena,ali ako Novak ovako nastavi da igra jos jedno 3,4 god minimum prestici ce Federa sigurno i ostalo je istorija.

gosa

pre 8 godina

Vjecito trazimo potvrdu drugih da li je Nole najbolji, pa naravno da je, niko mu sve te silne titule nije poklonio. U kakvoj konkurenciji je Federer osvojio svoje GS i samo se spominju brojka 17, tako ce biti i s Noletom za par godina 19!!! Ko se jos sjeca kakva je bila konkurencija npr na zadnjem SP u nogometu, samo znamo pobjednika tj.prvaka. Tko se jos uvijek sjeca da je Federer osvajao titule dok mu je sadasnji trener bio 3 i osvojen samo 1 muster!

basket majstor NS

pre 8 godina

'starac' Rodžer ima 51:2 set količnik na poslednja 3 Slema sa SVOM OMLADINOM ATP sveta...

..ako izuzmemo 3 meča sa Novakom... (3:9 ako se ne varam). Zaključie sami zašto je tako...

51:2 'znači'... 17 uzastopnih pobeda sa samo 2 izgubljena seta (!!!)

boza pub

pre 8 godina

@ajooj

e stvarno ajooj, dokle vise sa argumentima gde je bio dok su ovi igrali. jos samo iz juniorske konkurcencije da je uzimao slemove. cinjenica je da rf igra lepsi tenis, ali pitanje onaj rf i danasnji djokovic ko bi bio bolji. nadal, pitanje sta je njega unistilo povrede ili nesto drugo. sa obojicom ima pozitivan skor, osvoja turnire, da li ce dostici brojku od 20 gs videcemo. pojavice se neki novi klinci, kao sto su se i oni pojavili. danas osim stana koji ima lud dan, djokovic nema ozbiljnu konkurenciju.

lale

pre 8 godina

ajooj@@

Opa trese te ljubomora i mrznja to su veoma lepe karakterne osobine.

pa nije Novak sada postao br1 ahahahahahahahah

Putpuno je suprotno, nakon povlacenja Samprasa, citavih 6 godina federer nije imao konkurenciju, sve dok se nisu pojavili Nadal pa kasnije i Djokovic i poceli da ga deru

dark

pre 8 godina

Tajna njegove igre je u tome što u svakom meču uči. Kada igra protiv slabijih protivnika diktira tempo koji mu odgovara da bi mogao da vježba. Dešavalo se da posle 6:0 izgubi naredni set,ali ne zato što protivnik poboljša igru,nego on isprobava nove taktike. Jednostavno,ima tenis u malom prstu.

Jumko

pre 8 godina

@oglo Hahaha, verovatno socivo smeta i kod voleja i slajsa, i sto kad padne pola sata ima posledice i pravi grimase!? Shvatite, decko je strasno smotan i to je to. Trci i sve vraca kao robot zbog "joge i glutena" i nista talentovano nema kod njega! To morate shvatiti strucnjaci...

teniser

pre 8 godina

ajooj@pa nije RF a i Nadal 150 na listi nego su tik iza Noleta. I nisu slabi igracu, samo je Novak bolji. Pre se moze reći da njihove titule, ostvarene u periodu lose konkurencije....dok se Nole nije pojavio. Oni su inace inspiracija Novaku za bolji tenis.

teniser

pre 8 godina

ajooj@pa nije RF a i Nadal 150 na listi nego su tik iza Noleta. I nisu slabi igracu, samo je Novak bolji. Pre se moze reći da njihove titule, ostvarene u periodu lose konkurencije....dok se Nole nije pojavio. Oni su inace inspiracija Novaku za bolji tenis.

Misa Forger

pre 8 godina

Djoković je i onda postojao (3. igrač sveta) i oni su njega trošili, pobeđivali, tako da, nije se ON pojavio malopre da se priča kako je neko mlađi i nov stao na tron. Evo sad, došlo vreme da se pitamo ko je koga sve ove godine uspeo da istroši i potroši, ako je to uopšte problem. Đoković koji nas je ranije nervirao svojom igrom nervirao je sigurno i sam sebe ali je zato trenirao i uznapredovao i uspeo... Usrećio nas je. Ma, zna ON kako nam je bilo i da smo bili i bićemo uz njega. Oni koji nisu biće, jer vole da su na pobedničkoj strani. Sigurica, sem ako ako gospodin Đoković nije s druge strane mreže.

Misa Forger

pre 8 godina

Čitav (zapadni) svet se bavi time kako pobediti i naći slabu tačku u igri Novaka Đokovića, a ne pohvalama kako dobro i zašto tako (vanserijski) igra ...I samo nam fale neki "Srbi" (i neki hrvatski treneri) da provale i doprinesu u rušenju njegove superiornosti. Ovi "Srbi" još ne shvataju koliko smo u svetu mali i da je jedino Đoković taj koji im daje znaćaj u njihovim smešnim komentarima i smislu postojanja, a hrvati (trener R. Federera-Novakov "kućni prijatelj, Ljubićić") su opet, kao i uvek, uz pomoć Srba- Srbina uspeli da budu nešto malo bitni i po ko zna koji put uspeli da nam stanu na suprotnu stranu. Bilo mi je milina gledati Ljubičićevu prelepu facu tokom meča Đoković-Federer. A vama? Mirka! Seti te se vređanje Vavrinke. Zlo od žene. Prekrila facu da ne gleda nemoć Federera nad Đokovićem. Oseća žena kraj, gotovo. Dobro, možda je Nadal trenutno puk'o a ipak tu je on, pitanje dana, ali Federer nije. Igra opasno dobro... ah, do Đokovića. Sam Feder pre neke godine je izjavio da je još na turu (najprostije rečeno) da ga neko ne bi prestigao. Takav sportski motiv još niko nije izbunario. To može specijalno da boli umesto da se povuče iz tenisa časno. Ali još je gladan kao niko do sada, aaa... nema šta nema i niko mu to ne osporava, niti će. Čudo! I šta sad? Federer ima "100 ljeta", Nadal trč'o pa ga sad stiglo. Djoković ranije padao u nesvest pa ga ovi pobeđivali i to je bila neverovatna istorija tenisa a sad se okrenulo i to nije možda ravnopravno.

TurboNator

pre 8 godina

Za ajooj, 7. februar 2016 23:55, ., 7. februar 2016 22:24 i slicne:

2011. - da li su i tada bili matori Federer i propali Nadal? Od tada dominacija, pogledajte statistiku uostalom, i to od 2010 - eto da pogledamo ovu deceniju:

Grand Slams: Nole 10, Nadal 8, Fed 2
Masters 1000: Nole 21, Nadal 12, Fed 8
World Tour Final: Nole 4, Fed 2, Nadal 0
Year End No 1: Nole 4 (2011, 2012, 2014, 2015), Nadal 2 (2010, 2013), Fed 0...

Nole je osvojio vise nego Nadal i Roger ZAJEDNO! Sta vam vise treba da prihvatite istinu?

Dokle ce da traje - videcemo, jos nekoliko godina nadam se.

.

pre 8 godina

@antiDebil
Nista sporno. Konkurencija je toliko losa da matorac i Nadal (doduse Rafa sve redje) uspevaju da dodju do zavrsnica turnira.
To i jeste glavni pokazatelj konkurencije. Kako mozes reci da je konkurencija jaka kada ih Federer sa 34 godine lema sve redom? Pa da nije Djokovica, RF bi 2015 uzeo 2 GS! To je ocajna konkurencija.

Goran

pre 8 godina

Fed je sam rekao kada je izgubio od Novaka da nije star, da moze da trci kilometrima da se ne slaze sa novinarima koji ga smatraju starim. Ako je nekome jaka konkurencija kada igrac sa vajld kartom osvoji Vimbldon, onda nemam sta da kazem. To je bila konkurencija kao u zenskom tenisu pre par godina gde su se menjali kao na ringispilu na prvom mestu ni krivi ni duzni nekakvi Riosi, Rafteri, Ferereri. Kakva crna konkurencija tada. Gde bi danas Ljubicic bio treci, ni u ludilu, on je nivo ispod Cilica.

komentarisanje kao kompenzacija

pre 8 godina

@ajooj

Po raznim nadimcima trolujes ovaj komentar vec mesecima. Smara. Nego, posto je konkurencija nikad slabija, sto se ti ne bi aktivirao, latio reketa, pobedio sve ove nesposobnjakovice, zaradio milione? Kazes i sam da je sve to sitnica pa da te vidimo? Zasto to ne bi uradio? Ne da ti mamica ili te stomacina vuce nazad u fotelju te si sposoban samo za pateticno trolovanje?

NOLE Najveci

pre 8 godina

Pa sta ako su sada I pali ? Pa novak od 18 godine igra protiv dva najveca igraca svih vremena. Ima sa obojicom to 50 meceva I to 95% njih u polu finalima I finalima. Na to dodati Andija I Stana koji su fenomenalni igraci, pogotov andi koji bi u bilo kojoj drugoj eri do sada imao 5-7 GS titular ako ne I vise. Igraci tako Berdih, Tsonga, Ferrer, itd bi isto tako imali po jedan ili dva GS-ma.
I sada mi dodje neko isfrustrinani pubertelija I trtlja kako je losa era. PA sto I ako je od sada pa naredne 3 godine ?! NOvak je zasluzio da mu se malo olaksa. Pogledajte njegova GS finala naspram rogera. Novak je svako GS finale igrao ili protiv Rafe, Rogera ili Andija, osim u dva slucaja, jednom sa Tsongom I jednom sa Vavrinkom (koje je izgubio). Dok je rger igrao sa nekim Bagdatisima, Gonzalesima I brakracima.
Jedno je spamovati, a drugo izigravati budalu.

ako bude zdravlja postat ce najveci ikada, svidjelo se to vama ili ne, pa dobijte cir na zeludac. Laka era nego sto bato moj. Do 25 GS "lakih" Gs titular.

munja

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!
(ajooj, 7. februar 2016 23:55)

Samo mrzi i zavidi, imaces jos par godina fore! Preporucujem ti da gledas snimke meceva tvojih ljubimaca od pre par godina, jer ce ti to u narednom periodu dobro doci protiv stresa ;)

aha

pre 8 godina

@antiDebil
Zato što je bio 3.ili 4.na atp listi i igrao redovno sa njima polufinala, od polufinala retko je mogao dalje, kad mu se posreći da Federeru ili Nadalu (u zavisnosti u čijem je žrebu) nije dan ili tome slično. Samo pogledaš kada je on to popravio skor sa njima, i kada je prešo u vodjstvo što se tog segmenta tiče (znači pre par godina, tačno od kada su Federera sustigle godine a Nadala povrede) i sve će ti biti jasno! Tako da o tome nema diskusije, valjda je svakom normalnom kristalno jasno.

Mirko

pre 8 godina

To je ono što ja stalno govorim. Novak napreduje mnogo brže od ostalih. Zato se i stvorila ovako velika razlika, tokom poslednjih 5 godina. Svi krenu malo i stanu, a jedini koji ima konstantu je Novak. Federer je isto neverovatno napredovao, s obzirom da je već igrao fantastično, ali i to da je u poznim sportskim godinama, ali sada već nema mnogo prostora za napredak, za razliku od Novaka.
Rafa fizički ne može više da prati Novaka i momke koji dolaze.
Marej je takođe već neko vreme na istom nivou igre, nema tu pomaka više od pola godine-godinu, za razliku od opet Novaka. Jedini čiji se napredak zaista vidi je Raonić. Svi ostali su tu gde su i bili - i Novak se dodatno odvojio. Tabela ATP liste neverovatno tačno odslikava tu razliku.

Novak je taj koji je stvorio ovakvu sliku "slabe" konkurencije. Nisu oni nikako slabi, tu su dva najveća igrača svih vremena, plus Marej koji bi to isto bio da nije ove dvojice i Novaka, i koji je u rangu u kom je recimo McEnroe bio.
Nezaboravite da je Novakova dominacija počela još 2011-te, pre pet godina, kada je Fed imao 29-30, Rafa 25, David Ferer, Conga, Wawrinka, Berdih, i ostali isto 5 godina mlađi, dok je sam Novak prvi GS osvojio sa 21.godinom, kada su svi ostali bili u najboljim teniskim godinama.
Nadalje, Novak će se moći upoređivati isključivo sa Federerom po broju GS-a i godinama na prvom mestu ATP liste, i sa Rafom na šljaci - ni sa kim drugim. Od svih ostalih je već bolji, statistički i u svakom smislu.

hi hi hi hi

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!
(ajooj, 7. februar 2016 23:55)

Federer je taj koji je sacekao rupu i na brzinu osvojio GS turnire gde mu je glavni rival bio pradeda od 36 godina, pijani Rus i neuhranjeni Hewitt.
Sto se tice rasta kao kvasac, tek je rast poceo, mozes da zamislis dokle ce to porasti ?

ccc?

pre 8 godina

Ja sam svestan kao sto je i Novak rekao 17 GS je blizu ali i daleko. Ali ako Novak dostigne Roadzera, sto mu ja od srca zelim , da li ce u istoriji biti upisan kao igrac sa najvise osvojenih GS ili da je bila slaba konkurencija?? Da ce za 20 ili 30 godina komentari meceva govoriti da je Novak osvojio najvise GS ali da je to uradio u slaboj konkurenciji?? Molim genijalne strucnjake da mi odgovore. Hvala.

oz

pre 8 godina

@ajooj obozavam vas koji navijate za arsenale liverpule mancestere barcelone federere.....ali jedan je Novak Djokovic,najbolji na svetu ikada samo sto ti to jos ne znas,ali iskreno koga bre boli uvo za tebe i tvoje glupe komentare....

kris

pre 8 godina

Povraca mi se vise od Novaka i pristalica.
(Mica, 7. februar 2016 21:45)sa
Mico, ti si zalutala. Imaš blic ženu, b92 suoerženu, kitchen chanell. Viš kako je nezgodno kad surfuješ bez uputstva.

ajooj

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!

oglo

pre 8 godina

sad ne tvrdim sto posto al posto i sam nosim sociva ko i novak mislim da zato ima problem sa smecem. kad nosite sociva nije zgodno da najednom pogledate nagore razrogacenih ociju vec to ide malo sporije i nesigurnije zbog nosenja istih. e sad to ga verovatno sprecava da pravovremeno odradi i dekoncentrise ga pa otud i kilav smec.

1970

pre 8 godina

S obzirom da sam gledao Bekera, Edberga, Samprasa, Ivanisevica, Raftera, mislim da mogu mirne duse da kazem da Novakovi voleji uopste nisu tako losi. Vidi se da nije servis-volej igrac, ali ume da izvuce pakleno teske voleje. I smec je donekle popravio, ali mu je i dalje na nivou 20. na WTA listi. Neobjasnjivo mi je da sa tim udarcem ima toliko problema

antiDebil

pre 8 godina

@Neutron
Najbolja era u kojoj su glavni konkurenti raspali Nadal koji ne moze prvo kolo na GS da prodje i starac Rodzer od stotinu ljeta?! Tesko.
(., 7. februar 2016 22:24)

Slozicu se sa tobom ako uspes da objasnis kako je Novak odigrao sa Nadalom 47 a sa Federerom 46 meca ! Podseticu te da nikada nisu igrali u 1 kolu bio kog turnira. Dakle ?

neko iz mase

pre 8 godina

Uživanje je prosto čitati ova silna konstatna prepucavanja kao da su bitan neki faktor da li Rodžeru ili Novaku a kamoli tenisu gde ljudi žive svoje živote i uzimaju lovu za to što rade.Zakonski naravno! A nama ostaje samo da se svadjamo i divimo drugima koji su uspeli a da svoje nedostatke i neuspehe krijemo umesto da korigujemo odnosno da se potrudimo za promenu sebe pa tek onda drugih..

Svete

pre 8 godina

Novak je vec najbolji teniser svih vremena, tj. njegova igra je na nivou koji niko nikada pre njega nije dostigao ostaje jos samo da to potvrdi kroz brojeve a na najboljem putu je da to uradi i da porusi sve iole bitnije rekorde !

.

pre 8 godina

@Neutron
Najbolja era u kojoj su glavni konkurenti raspali Nadal koji ne moze prvo kolo na GS da prodje i starac Rodzer od stotinu ljeta?! Tesko.

Neutron

pre 8 godina

To je ono sto Federerovi fanovi sirom svet i kod nas nece sebi nikada priznati. Nikada nece priznati da je ova era, makar to rekli McEnroe, Becker, i milion drugih vrhunskih tenisera i strucnjaka, najbolja ikada a da u toj eri, kao zvezda na nebu sija NAS NOVAK. Nece da priznaju, cak iako sam Roger kaze da igra tenis zivota. Nista ne vredi. Nema veze. Mi koji imamo oci i mozak i navijamo za Noleta, uzivamo svakog dana i nestrpljivo iscekujemo obaranje gotovo svih zabelezenih rekorda u ovom sportu, koji ce se neminovno desiti.Uzivajte braco Srbi. Za neupucene, tenis nije samo baletska lepota pokreta. Treba stici i vratiti, pa zatim zafrljiti natrag loptu 200 na sat na samu liniju, a to niko nikada nije radio kao: NOVAK DJOKOVIC.

mistermister

pre 8 godina

Da li ste svesni da bi Federer genije imao 20 do 22 GS da nije Novaka,tj. osvojio bi sve.Mislim na poslednje GS-ove.Da li ste svesni da je Novak genije nad genijima,zverina!Razumem se u sport,zavrsio sam DIF i mogu da kazem da je Novak psiho-fizicko-takticki jedan od najvecih sportista u istoriji SPORTA a ne tenisa samo.E na tom nivou je trenutno Novak,vrhunski,dozirano,kad zakaze sve on opet dobije.KRALJ!

just tea.

pre 8 godina

čovjek objasnio,još jedan dokaz onoga što je Rafa neki dan rekao u Dohi.
Znači,ni Federer ni Rafa u najboljoj formi nebi mogli uzeti današnjeg Novaka,a Stan što ga je uzeo na RG je samo bio splet okolnosti(manjak odmora poslije dosadnog Andya). Predosjecam,da će ga razbiti Nole ako se ove godine sastanu na RG.

Beobrad

pre 8 godina

Sve je vise teniskih strucnjaka koji shvataju da je Novak najbolji ne samo trenutno, nego da je svakim danom sve blizi tituli najboljeg ikada!
Nema dana da se ne oglasi neko iz sveta tenisa povodom Novakovih kvaliteta!
Uskoro ce ceo svet priznati Novaku ono sto zasluzuje najbolji sportista i teniser!

dragan

pre 8 godina

Kada su Federer i drugi pricali da Novaku moze da padne forma, sto je onda sansa za njih, pisao sam nekoliko puta ovde, a sta ako Novako poraste forma, da niko ne sme tome da napise ni jednu rec. Upravo to se i desilo.

Inace, sam Federer kaze da igra svoj najbolji tenis. I dokazuje na terenu pobedjujuci sve, osim Novaka. Ako saberemo 2+2 jasno je da je Federer podigao formu, ali je Novak podigao na drugi nivo. A ostali su tamo gde si bili.

Voip

pre 8 godina

Narode imamo cast da pratimo i uzivamo u mecevima najveceg spottiste u istoriji ove zemlje. Ne obracajte paznju na ljude koji mrze sami sebe i njihove komentare takvi su samo za zaljenje.

Marsovac

pre 8 godina

"Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 7. februar 2016 19:43) "
Kako te samo ne mrzi...
Reket u sake pa im pomozi!

poznavalac

pre 8 godina

Po obicaju i ovaj trenerski strucnjak koji je trenirao takva imena slabo poznaje ovu materiju u odnosu na takvog znalca sveprisutnog na svakom clanku o Novaku.

danix

pre 8 godina

Tacno tako,Novak napreduje,a za ostale cemo vidjeti,sezona je tek pocela.
Novak ima najjaci psihofizicki sklop,sto znaci da su svi psihofizicki faktori u konstantnoj korodinaciji,culo vida,sluha,nervni sistem,centar za orjentaciju,mozdani centri za izdavanje naredbi kostima i misicima nogu i ruku.
Kada mu dolazi servis od 190-230 km/h,oci i usi,u stotinki sekunde,lokalizuju loptu gdje ce pasti i kako ce odskociti i tu informaciju salju u mozdani centar koji u stotinki sekunde izdaje naredbu misicima nogu kako da se postave,i to je rad nogu,i ruku kakav kontraudarac da upotrebe.Pri tome,iz centra za orjentaciju,dobija siglal gdje se nalazi on i gdje su linije protivnickog terena i prema tome se stimuje udarac,da ne bude ni dug ni kratak i ta sinhronizacija mozga i misica se konstantno ponavlja i zavisi od psihofizicke kondicije koliko dugo ce sve biti u koordinaciji.
Ako se mozak ili misici umore oni ne reaguju adekvatno na izazov i dolazi do neiznudjenih gresaka.Neko ima jaci,a neko slabiji nervni sistem sto je vrlo vazno u odlucujucim poenima.
Nole,vec odavno,pokazuje da ima najjaci nervni sistem i samo treba voditi racuna o fizickoj kondiciji.

Alarm

pre 8 godina

Nole je uneo u tennis toliko novina da moze da bude inspiracija svakom vrhunskom spirtisti sveta. Prema tome, presisao je ono sto je Federer do sada nudio. Ne samo da je Nole usavrsio laserske udarce, vec kao niko do sada se posvetio ishrani, meditaciji, ispravnom disanju i rastezanju kao niko do sada. To savrsenstvo udaraca, fizicka ravnoteza, snaga, mentalni balans je ono sto ga cini neunistivim. A ima i toga sto je Srpski inat pretvorio u ogromnu volju i pozrtvovanost. Ima i toga sto je zeljan da nauci i o sebi i o drugima. Tako mlad a tako svestan odgovornosti i prema porodici i prema narodu i zemlji Srbiji koja ga obozava i kojoj preba uzor, ambasador i donator. Takav sportista ce se tesko ponovo roditi.

cofi008

pre 8 godina

mislim da bi jumku i ostalim slicnim osobama najgore bilo kada ih ljudi ne bi komentarisali i spominjali u komentarima. takve osobe se prosto hrane tim. zato apelujem na sve normalne ljude da ih ignorisu na sve nacine pocev od uzdrzavanja od davanja minusa pa sve do spominjanja doticnih u komentarima. takve osobe apsolutno nemaju nikakvog znacaja i ne treba da se prica o njima.
osobe koje se takvima bave ja licno stavljam u isti kos sa njima.
Dakle samo Ignore!
Uzivajte ljudi u Noletu!

Jole

pre 8 godina

Rouc je rekao sve kako jeste, ali nije rekao nista novo. Nole je jednostavno za klasu bolji od svih ostalih, racunajuci tu i Federera, Nadala, Mareja i Vavrinku. Ove godine su mu prioriteti da osvoji Rolan Garos i Olimpijadu, a ako ga zdravlje posluzi stvarno ne vidim ko bi ga mogao spreciti da ostvari taj cilj.

rafael danal

pre 8 godina

Ma šta se zamarate sa analizama. Jednostavno najbolji vec 4 godine, a zadnju dominira. Igrao je samo finala. I sto je bitno tako i natavlja i nece da stane dok ne bude najbolji u istoriji ove igre i svima zapusi usta. Pozdrav

Zokamed bin Drakiza

pre 8 godina

Сујетни и Мари нису али Рафа тренутно јесте. То ми је жао јер би га Ђоле сад драо и да Рафел игра у животној форми.

Zvezdan

pre 8 godina

Pa kad je rf mator kako biva da gazi ostale ali se odbije od nđ kao od tramboline...a nđ još ima gde da napreduje, još ima prostora!

Jovan

pre 8 godina

"Servis vidno napredovao-Beker. Volej malo ali je bar sigurniji a i za Nolovu igru nije toliko bitan.
Samopuzdanje vrhunsko.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BeKo, 7. februar 2016 19:51)"

Samo još kad bi mi preveli ko je NOLO?

pansport

pre 8 godina

Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan
ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a
cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era
tenisa!!!
(Jumko, 7. februar 2016 19:43)

Auu,..ovaj i dalje kmeci! meni bi odavno dosadilo.

anica

pre 8 godina

Koliko je lepo citati ovako iskrene pohvale i cestitke. Zelim Novaku da zauvek ostane ovako fokusiran, "gladan" trofeja i da nas raduje titulama.
Napred Nole, jedva cekam Dubai.

pusa, pozdravio vas no1

pre 8 godina

Sa'će susjedni kompleksaši da nam objasne da ovaj pojima nema i da Novak nije napredovao i da je prosečan teniser hahahaaaa....

Royal Flush

pre 8 godina

Svi ovi kao "strucnjaci",teniseri ocekuju Novakov pad forme,a ne znaju da je ovo njegov normalan nivo,jednostavno je toliko dobar. Znam da ih to boli ali tako je.

Roko

pre 8 godina

Konacno normalna izjava! Kao i za sve ove koji pricaju "lako je kad nema konkurenciju", sada valjda shvatate da Djokovic nije da nema konkurenciju, nego je on isuvise dobar pa je tu nikad jacu konkurenciju srozao na nivo amatera.
Najveci IKAD!!!

Jumko

pre 8 godina

Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!

fles rojal

pre 8 godina

Covek je potpuni igrac Zen master u harmoniji sa sobom i okolinom.Unapredio igru uz kretnju kako niko nije u tenisu uz jogu i gimnastiku.Nece ga dugo niko dobiti od rivala.On je srpski Muhamed Ali i Diego Maradona u jednom.Covek sa karakterom

Mikii

pre 8 godina

Hahahaah, smec u mrezu je najbolji pokazatelj koliko je napredovao u tom segmentu, a Rafa Nadal je najbolji dokaz da ostali nisu uopste pali u formi. Bravo, Rouc!

Nikola

pre 8 godina

Neverovatan napredak Novaka. Kako je samo lepo podigao formu protiv Federera i Mareja kad je treba. Gledaš čoveka kako podiže i spušta brzinu tokom meča kao kada vozite automobi.

nenad

pre 8 godina

napredovali su endy, Federer, I jos po neki. po meni je Federer najvise napredovao, medjutim novak je mnogo vise. nazadovao je nadal, ali nije ni on toliko nazadovao koliko se skinuo sa dopinga pa mu je pala snaga

Nebojša

pre 8 godina

Pa naravno svi koji hoće da vide videće da je tako kako Rouch kaže jedino je Nadal popustio u formi Federer Marej i ostali pretendenti i dalje igraju dobro Novak je sada ipak za klasu iznad njih i zato dominira i deluje kao da ih dobija sa lakoćom što opet ne znači da oni loše igraju što svako može da vidi u mečevima kada ne igraju protiv Novaka.

oli

pre 8 godina

Pa bas i nije pogodio u srz svaka cast Novaku ali kao da je zaboravio da su Federera stigle godine 35 Nadal unisten povredama Endi uvek ima neku barijeru a ostali nikako da pokazu da mogu da zamene veliku cetvorku tako da u ovom trenutku Novak to koristi

Roko

pre 8 godina

Konacno normalna izjava! Kao i za sve ove koji pricaju "lako je kad nema konkurenciju", sada valjda shvatate da Djokovic nije da nema konkurenciju, nego je on isuvise dobar pa je tu nikad jacu konkurenciju srozao na nivo amatera.
Najveci IKAD!!!

Royal Flush

pre 8 godina

Svi ovi kao "strucnjaci",teniseri ocekuju Novakov pad forme,a ne znaju da je ovo njegov normalan nivo,jednostavno je toliko dobar. Znam da ih to boli ali tako je.

Nikola

pre 8 godina

Neverovatan napredak Novaka. Kako je samo lepo podigao formu protiv Federera i Mareja kad je treba. Gledaš čoveka kako podiže i spušta brzinu tokom meča kao kada vozite automobi.

Neutron

pre 8 godina

To je ono sto Federerovi fanovi sirom svet i kod nas nece sebi nikada priznati. Nikada nece priznati da je ova era, makar to rekli McEnroe, Becker, i milion drugih vrhunskih tenisera i strucnjaka, najbolja ikada a da u toj eri, kao zvezda na nebu sija NAS NOVAK. Nece da priznaju, cak iako sam Roger kaze da igra tenis zivota. Nista ne vredi. Nema veze. Mi koji imamo oci i mozak i navijamo za Noleta, uzivamo svakog dana i nestrpljivo iscekujemo obaranje gotovo svih zabelezenih rekorda u ovom sportu, koji ce se neminovno desiti.Uzivajte braco Srbi. Za neupucene, tenis nije samo baletska lepota pokreta. Treba stici i vratiti, pa zatim zafrljiti natrag loptu 200 na sat na samu liniju, a to niko nikada nije radio kao: NOVAK DJOKOVIC.

anica

pre 8 godina

Koliko je lepo citati ovako iskrene pohvale i cestitke. Zelim Novaku da zauvek ostane ovako fokusiran, "gladan" trofeja i da nas raduje titulama.
Napred Nole, jedva cekam Dubai.

kris

pre 8 godina

Povraca mi se vise od Novaka i pristalica.
(Mica, 7. februar 2016 21:45)sa
Mico, ti si zalutala. Imaš blic ženu, b92 suoerženu, kitchen chanell. Viš kako je nezgodno kad surfuješ bez uputstva.

Voip

pre 8 godina

Narode imamo cast da pratimo i uzivamo u mecevima najveceg spottiste u istoriji ove zemlje. Ne obracajte paznju na ljude koji mrze sami sebe i njihove komentare takvi su samo za zaljenje.

Nebojša

pre 8 godina

Pa naravno svi koji hoće da vide videće da je tako kako Rouch kaže jedino je Nadal popustio u formi Federer Marej i ostali pretendenti i dalje igraju dobro Novak je sada ipak za klasu iznad njih i zato dominira i deluje kao da ih dobija sa lakoćom što opet ne znači da oni loše igraju što svako može da vidi u mečevima kada ne igraju protiv Novaka.

antiDebil

pre 8 godina

@Neutron
Najbolja era u kojoj su glavni konkurenti raspali Nadal koji ne moze prvo kolo na GS da prodje i starac Rodzer od stotinu ljeta?! Tesko.
(., 7. februar 2016 22:24)

Slozicu se sa tobom ako uspes da objasnis kako je Novak odigrao sa Nadalom 47 a sa Federerom 46 meca ! Podseticu te da nikada nisu igrali u 1 kolu bio kog turnira. Dakle ?

pusa, pozdravio vas no1

pre 8 godina

Sa'će susjedni kompleksaši da nam objasne da ovaj pojima nema i da Novak nije napredovao i da je prosečan teniser hahahaaaa....

mistermister

pre 8 godina

Da li ste svesni da bi Federer genije imao 20 do 22 GS da nije Novaka,tj. osvojio bi sve.Mislim na poslednje GS-ove.Da li ste svesni da je Novak genije nad genijima,zverina!Razumem se u sport,zavrsio sam DIF i mogu da kazem da je Novak psiho-fizicko-takticki jedan od najvecih sportista u istoriji SPORTA a ne tenisa samo.E na tom nivou je trenutno Novak,vrhunski,dozirano,kad zakaze sve on opet dobije.KRALJ!

dragan

pre 8 godina

Kada su Federer i drugi pricali da Novaku moze da padne forma, sto je onda sansa za njih, pisao sam nekoliko puta ovde, a sta ako Novako poraste forma, da niko ne sme tome da napise ni jednu rec. Upravo to se i desilo.

Inace, sam Federer kaze da igra svoj najbolji tenis. I dokazuje na terenu pobedjujuci sve, osim Novaka. Ako saberemo 2+2 jasno je da je Federer podigao formu, ali je Novak podigao na drugi nivo. A ostali su tamo gde si bili.

Alarm

pre 8 godina

Nole je uneo u tennis toliko novina da moze da bude inspiracija svakom vrhunskom spirtisti sveta. Prema tome, presisao je ono sto je Federer do sada nudio. Ne samo da je Nole usavrsio laserske udarce, vec kao niko do sada se posvetio ishrani, meditaciji, ispravnom disanju i rastezanju kao niko do sada. To savrsenstvo udaraca, fizicka ravnoteza, snaga, mentalni balans je ono sto ga cini neunistivim. A ima i toga sto je Srpski inat pretvorio u ogromnu volju i pozrtvovanost. Ima i toga sto je zeljan da nauci i o sebi i o drugima. Tako mlad a tako svestan odgovornosti i prema porodici i prema narodu i zemlji Srbiji koja ga obozava i kojoj preba uzor, ambasador i donator. Takav sportista ce se tesko ponovo roditi.

just tea.

pre 8 godina

čovjek objasnio,još jedan dokaz onoga što je Rafa neki dan rekao u Dohi.
Znači,ni Federer ni Rafa u najboljoj formi nebi mogli uzeti današnjeg Novaka,a Stan što ga je uzeo na RG je samo bio splet okolnosti(manjak odmora poslije dosadnog Andya). Predosjecam,da će ga razbiti Nole ako se ove godine sastanu na RG.

pansport

pre 8 godina

Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan
ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a
cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era
tenisa!!!
(Jumko, 7. februar 2016 19:43)

Auu,..ovaj i dalje kmeci! meni bi odavno dosadilo.

cofi008

pre 8 godina

mislim da bi jumku i ostalim slicnim osobama najgore bilo kada ih ljudi ne bi komentarisali i spominjali u komentarima. takve osobe se prosto hrane tim. zato apelujem na sve normalne ljude da ih ignorisu na sve nacine pocev od uzdrzavanja od davanja minusa pa sve do spominjanja doticnih u komentarima. takve osobe apsolutno nemaju nikakvog znacaja i ne treba da se prica o njima.
osobe koje se takvima bave ja licno stavljam u isti kos sa njima.
Dakle samo Ignore!
Uzivajte ljudi u Noletu!

Svete

pre 8 godina

Novak je vec najbolji teniser svih vremena, tj. njegova igra je na nivou koji niko nikada pre njega nije dostigao ostaje jos samo da to potvrdi kroz brojeve a na najboljem putu je da to uradi i da porusi sve iole bitnije rekorde !

Beobrad

pre 8 godina

Sve je vise teniskih strucnjaka koji shvataju da je Novak najbolji ne samo trenutno, nego da je svakim danom sve blizi tituli najboljeg ikada!
Nema dana da se ne oglasi neko iz sveta tenisa povodom Novakovih kvaliteta!
Uskoro ce ceo svet priznati Novaku ono sto zasluzuje najbolji sportista i teniser!

danix

pre 8 godina

Tacno tako,Novak napreduje,a za ostale cemo vidjeti,sezona je tek pocela.
Novak ima najjaci psihofizicki sklop,sto znaci da su svi psihofizicki faktori u konstantnoj korodinaciji,culo vida,sluha,nervni sistem,centar za orjentaciju,mozdani centri za izdavanje naredbi kostima i misicima nogu i ruku.
Kada mu dolazi servis od 190-230 km/h,oci i usi,u stotinki sekunde,lokalizuju loptu gdje ce pasti i kako ce odskociti i tu informaciju salju u mozdani centar koji u stotinki sekunde izdaje naredbu misicima nogu kako da se postave,i to je rad nogu,i ruku kakav kontraudarac da upotrebe.Pri tome,iz centra za orjentaciju,dobija siglal gdje se nalazi on i gdje su linije protivnickog terena i prema tome se stimuje udarac,da ne bude ni dug ni kratak i ta sinhronizacija mozga i misica se konstantno ponavlja i zavisi od psihofizicke kondicije koliko dugo ce sve biti u koordinaciji.
Ako se mozak ili misici umore oni ne reaguju adekvatno na izazov i dolazi do neiznudjenih gresaka.Neko ima jaci,a neko slabiji nervni sistem sto je vrlo vazno u odlucujucim poenima.
Nole,vec odavno,pokazuje da ima najjaci nervni sistem i samo treba voditi racuna o fizickoj kondiciji.

poznavalac

pre 8 godina

Po obicaju i ovaj trenerski strucnjak koji je trenirao takva imena slabo poznaje ovu materiju u odnosu na takvog znalca sveprisutnog na svakom clanku o Novaku.

rafael danal

pre 8 godina

Ma šta se zamarate sa analizama. Jednostavno najbolji vec 4 godine, a zadnju dominira. Igrao je samo finala. I sto je bitno tako i natavlja i nece da stane dok ne bude najbolji u istoriji ove igre i svima zapusi usta. Pozdrav

fles rojal

pre 8 godina

Covek je potpuni igrac Zen master u harmoniji sa sobom i okolinom.Unapredio igru uz kretnju kako niko nije u tenisu uz jogu i gimnastiku.Nece ga dugo niko dobiti od rivala.On je srpski Muhamed Ali i Diego Maradona u jednom.Covek sa karakterom

oglo

pre 8 godina

sad ne tvrdim sto posto al posto i sam nosim sociva ko i novak mislim da zato ima problem sa smecem. kad nosite sociva nije zgodno da najednom pogledate nagore razrogacenih ociju vec to ide malo sporije i nesigurnije zbog nosenja istih. e sad to ga verovatno sprecava da pravovremeno odradi i dekoncentrise ga pa otud i kilav smec.

1970

pre 8 godina

S obzirom da sam gledao Bekera, Edberga, Samprasa, Ivanisevica, Raftera, mislim da mogu mirne duse da kazem da Novakovi voleji uopste nisu tako losi. Vidi se da nije servis-volej igrac, ali ume da izvuce pakleno teske voleje. I smec je donekle popravio, ali mu je i dalje na nivou 20. na WTA listi. Neobjasnjivo mi je da sa tim udarcem ima toliko problema

Zokamed bin Drakiza

pre 8 godina

Сујетни и Мари нису али Рафа тренутно јесте. То ми је жао јер би га Ђоле сад драо и да Рафел игра у животној форми.

Jovan

pre 8 godina

"Servis vidno napredovao-Beker. Volej malo ali je bar sigurniji a i za Nolovu igru nije toliko bitan.
Samopuzdanje vrhunsko.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BeKo, 7. februar 2016 19:51)"

Samo još kad bi mi preveli ko je NOLO?

nenad

pre 8 godina

napredovali su endy, Federer, I jos po neki. po meni je Federer najvise napredovao, medjutim novak je mnogo vise. nazadovao je nadal, ali nije ni on toliko nazadovao koliko se skinuo sa dopinga pa mu je pala snaga

Marsovac

pre 8 godina

"Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 7. februar 2016 19:43) "
Kako te samo ne mrzi...
Reket u sake pa im pomozi!

Zvezdan

pre 8 godina

Pa kad je rf mator kako biva da gazi ostale ali se odbije od nđ kao od tramboline...a nđ još ima gde da napreduje, još ima prostora!

Jole

pre 8 godina

Rouc je rekao sve kako jeste, ali nije rekao nista novo. Nole je jednostavno za klasu bolji od svih ostalih, racunajuci tu i Federera, Nadala, Mareja i Vavrinku. Ove godine su mu prioriteti da osvoji Rolan Garos i Olimpijadu, a ako ga zdravlje posluzi stvarno ne vidim ko bi ga mogao spreciti da ostvari taj cilj.

neko iz mase

pre 8 godina

Uživanje je prosto čitati ova silna konstatna prepucavanja kao da su bitan neki faktor da li Rodžeru ili Novaku a kamoli tenisu gde ljudi žive svoje živote i uzimaju lovu za to što rade.Zakonski naravno! A nama ostaje samo da se svadjamo i divimo drugima koji su uspeli a da svoje nedostatke i neuspehe krijemo umesto da korigujemo odnosno da se potrudimo za promenu sebe pa tek onda drugih..

Jumko

pre 8 godina

Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!

Mikii

pre 8 godina

Hahahaah, smec u mrezu je najbolji pokazatelj koliko je napredovao u tom segmentu, a Rafa Nadal je najbolji dokaz da ostali nisu uopste pali u formi. Bravo, Rouc!

Dacha

pre 8 godina

Ja ne znam sta ovaj narod lupa ovde,ako vec par godina unazad sam Federer prica da igra tenis zivota i da nikad nije bio bolji,svi ga saljete u penziju i pricate kako je mator,kako je njegovo vreme proslo itd....to apsolutno nije tacno,Federer je danas nikad agresivniji,voleji savrseni,servis standardno dobar,bekend nikad bolji,popravio je taj udarac drasticno jer ako je nekad kroz karijeru imao neku manu to je bio taj bekend,odlicno se krece,u savrsenoj je formi tako da po igri da ne znamo koliko ima godina niko mu ne bi dao 34 nego u najmanju ruku kao i Djokovic. Trenutno najbolji teniser u istoriji ali Novak preti da ga prestigne jer da nije Novaka Rodzer bi imao na svom kontu bar jos 4,5 Grem Slema i to bi bilo nedostizno za sva vremena,ali ako Novak ovako nastavi da igra jos jedno 3,4 god minimum prestici ce Federa sigurno i ostalo je istorija.

TurboNator

pre 8 godina

Za ajooj, 7. februar 2016 23:55, ., 7. februar 2016 22:24 i slicne:

2011. - da li su i tada bili matori Federer i propali Nadal? Od tada dominacija, pogledajte statistiku uostalom, i to od 2010 - eto da pogledamo ovu deceniju:

Grand Slams: Nole 10, Nadal 8, Fed 2
Masters 1000: Nole 21, Nadal 12, Fed 8
World Tour Final: Nole 4, Fed 2, Nadal 0
Year End No 1: Nole 4 (2011, 2012, 2014, 2015), Nadal 2 (2010, 2013), Fed 0...

Nole je osvojio vise nego Nadal i Roger ZAJEDNO! Sta vam vise treba da prihvatite istinu?

Dokle ce da traje - videcemo, jos nekoliko godina nadam se.

NOLE Najveci

pre 8 godina

Pa sta ako su sada I pali ? Pa novak od 18 godine igra protiv dva najveca igraca svih vremena. Ima sa obojicom to 50 meceva I to 95% njih u polu finalima I finalima. Na to dodati Andija I Stana koji su fenomenalni igraci, pogotov andi koji bi u bilo kojoj drugoj eri do sada imao 5-7 GS titular ako ne I vise. Igraci tako Berdih, Tsonga, Ferrer, itd bi isto tako imali po jedan ili dva GS-ma.
I sada mi dodje neko isfrustrinani pubertelija I trtlja kako je losa era. PA sto I ako je od sada pa naredne 3 godine ?! NOvak je zasluzio da mu se malo olaksa. Pogledajte njegova GS finala naspram rogera. Novak je svako GS finale igrao ili protiv Rafe, Rogera ili Andija, osim u dva slucaja, jednom sa Tsongom I jednom sa Vavrinkom (koje je izgubio). Dok je rger igrao sa nekim Bagdatisima, Gonzalesima I brakracima.
Jedno je spamovati, a drugo izigravati budalu.

ako bude zdravlja postat ce najveci ikada, svidjelo se to vama ili ne, pa dobijte cir na zeludac. Laka era nego sto bato moj. Do 25 GS "lakih" Gs titular.

hi hi hi hi

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!
(ajooj, 7. februar 2016 23:55)

Federer je taj koji je sacekao rupu i na brzinu osvojio GS turnire gde mu je glavni rival bio pradeda od 36 godina, pijani Rus i neuhranjeni Hewitt.
Sto se tice rasta kao kvasac, tek je rast poceo, mozes da zamislis dokle ce to porasti ?

munja

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!
(ajooj, 7. februar 2016 23:55)

Samo mrzi i zavidi, imaces jos par godina fore! Preporucujem ti da gledas snimke meceva tvojih ljubimaca od pre par godina, jer ce ti to u narednom periodu dobro doci protiv stresa ;)

Goran

pre 8 godina

Fed je sam rekao kada je izgubio od Novaka da nije star, da moze da trci kilometrima da se ne slaze sa novinarima koji ga smatraju starim. Ako je nekome jaka konkurencija kada igrac sa vajld kartom osvoji Vimbldon, onda nemam sta da kazem. To je bila konkurencija kao u zenskom tenisu pre par godina gde su se menjali kao na ringispilu na prvom mestu ni krivi ni duzni nekakvi Riosi, Rafteri, Ferereri. Kakva crna konkurencija tada. Gde bi danas Ljubicic bio treci, ni u ludilu, on je nivo ispod Cilica.

mack

pre 8 godina

Ovo je jedino tačno objašnjenje Novakove dominacije. Drago mi je da dolazi od bivšeg Federerog trenera iz Australije a ne odavde. Kada igra svoj najbolji tenis, Novak glatko dobija Federera kada ovaj igra svoj najbolji tenis. Vidjeno na Wibledonu, USO i sada u Australiji.

Takodje je tačna procena igre A. Marija, on igra previše defanzivan tenis da bi bio šampion kalibra Novaka.

Mirko

pre 8 godina

To je ono što ja stalno govorim. Novak napreduje mnogo brže od ostalih. Zato se i stvorila ovako velika razlika, tokom poslednjih 5 godina. Svi krenu malo i stanu, a jedini koji ima konstantu je Novak. Federer je isto neverovatno napredovao, s obzirom da je već igrao fantastično, ali i to da je u poznim sportskim godinama, ali sada već nema mnogo prostora za napredak, za razliku od Novaka.
Rafa fizički ne može više da prati Novaka i momke koji dolaze.
Marej je takođe već neko vreme na istom nivou igre, nema tu pomaka više od pola godine-godinu, za razliku od opet Novaka. Jedini čiji se napredak zaista vidi je Raonić. Svi ostali su tu gde su i bili - i Novak se dodatno odvojio. Tabela ATP liste neverovatno tačno odslikava tu razliku.

Novak je taj koji je stvorio ovakvu sliku "slabe" konkurencije. Nisu oni nikako slabi, tu su dva najveća igrača svih vremena, plus Marej koji bi to isto bio da nije ove dvojice i Novaka, i koji je u rangu u kom je recimo McEnroe bio.
Nezaboravite da je Novakova dominacija počela još 2011-te, pre pet godina, kada je Fed imao 29-30, Rafa 25, David Ferer, Conga, Wawrinka, Berdih, i ostali isto 5 godina mlađi, dok je sam Novak prvi GS osvojio sa 21.godinom, kada su svi ostali bili u najboljim teniskim godinama.
Nadalje, Novak će se moći upoređivati isključivo sa Federerom po broju GS-a i godinama na prvom mestu ATP liste, i sa Rafom na šljaci - ni sa kim drugim. Od svih ostalih je već bolji, statistički i u svakom smislu.

komentarisanje kao kompenzacija

pre 8 godina

@ajooj

Po raznim nadimcima trolujes ovaj komentar vec mesecima. Smara. Nego, posto je konkurencija nikad slabija, sto se ti ne bi aktivirao, latio reketa, pobedio sve ove nesposobnjakovice, zaradio milione? Kazes i sam da je sve to sitnica pa da te vidimo? Zasto to ne bi uradio? Ne da ti mamica ili te stomacina vuce nazad u fotelju te si sposoban samo za pateticno trolovanje?

lale

pre 8 godina

ajooj@@

Opa trese te ljubomora i mrznja to su veoma lepe karakterne osobine.

pa nije Novak sada postao br1 ahahahahahahahah

Putpuno je suprotno, nakon povlacenja Samprasa, citavih 6 godina federer nije imao konkurenciju, sve dok se nisu pojavili Nadal pa kasnije i Djokovic i poceli da ga deru

Misa Forger

pre 8 godina

Čitav (zapadni) svet se bavi time kako pobediti i naći slabu tačku u igri Novaka Đokovića, a ne pohvalama kako dobro i zašto tako (vanserijski) igra ...I samo nam fale neki "Srbi" (i neki hrvatski treneri) da provale i doprinesu u rušenju njegove superiornosti. Ovi "Srbi" još ne shvataju koliko smo u svetu mali i da je jedino Đoković taj koji im daje znaćaj u njihovim smešnim komentarima i smislu postojanja, a hrvati (trener R. Federera-Novakov "kućni prijatelj, Ljubićić") su opet, kao i uvek, uz pomoć Srba- Srbina uspeli da budu nešto malo bitni i po ko zna koji put uspeli da nam stanu na suprotnu stranu. Bilo mi je milina gledati Ljubičićevu prelepu facu tokom meča Đoković-Federer. A vama? Mirka! Seti te se vređanje Vavrinke. Zlo od žene. Prekrila facu da ne gleda nemoć Federera nad Đokovićem. Oseća žena kraj, gotovo. Dobro, možda je Nadal trenutno puk'o a ipak tu je on, pitanje dana, ali Federer nije. Igra opasno dobro... ah, do Đokovića. Sam Feder pre neke godine je izjavio da je još na turu (najprostije rečeno) da ga neko ne bi prestigao. Takav sportski motiv još niko nije izbunario. To može specijalno da boli umesto da se povuče iz tenisa časno. Ali još je gladan kao niko do sada, aaa... nema šta nema i niko mu to ne osporava, niti će. Čudo! I šta sad? Federer ima "100 ljeta", Nadal trč'o pa ga sad stiglo. Djoković ranije padao u nesvest pa ga ovi pobeđivali i to je bila neverovatna istorija tenisa a sad se okrenulo i to nije možda ravnopravno.

ccc?

pre 8 godina

Ja sam svestan kao sto je i Novak rekao 17 GS je blizu ali i daleko. Ali ako Novak dostigne Roadzera, sto mu ja od srca zelim , da li ce u istoriji biti upisan kao igrac sa najvise osvojenih GS ili da je bila slaba konkurencija?? Da ce za 20 ili 30 godina komentari meceva govoriti da je Novak osvojio najvise GS ali da je to uradio u slaboj konkurenciji?? Molim genijalne strucnjake da mi odgovore. Hvala.

.

pre 8 godina

@Neutron
Najbolja era u kojoj su glavni konkurenti raspali Nadal koji ne moze prvo kolo na GS da prodje i starac Rodzer od stotinu ljeta?! Tesko.

oz

pre 8 godina

@ajooj obozavam vas koji navijate za arsenale liverpule mancestere barcelone federere.....ali jedan je Novak Djokovic,najbolji na svetu ikada samo sto ti to jos ne znas,ali iskreno koga bre boli uvo za tebe i tvoje glupe komentare....

ajooj

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!

gosa

pre 8 godina

Vjecito trazimo potvrdu drugih da li je Nole najbolji, pa naravno da je, niko mu sve te silne titule nije poklonio. U kakvoj konkurenciji je Federer osvojio svoje GS i samo se spominju brojka 17, tako ce biti i s Noletom za par godina 19!!! Ko se jos sjeca kakva je bila konkurencija npr na zadnjem SP u nogometu, samo znamo pobjednika tj.prvaka. Tko se jos uvijek sjeca da je Federer osvajao titule dok mu je sadasnji trener bio 3 i osvojen samo 1 muster!

teniser

pre 8 godina

ajooj@pa nije RF a i Nadal 150 na listi nego su tik iza Noleta. I nisu slabi igracu, samo je Novak bolji. Pre se moze reći da njihove titule, ostvarene u periodu lose konkurencije....dok se Nole nije pojavio. Oni su inace inspiracija Novaku za bolji tenis.

basket majstor NS

pre 8 godina

'starac' Rodžer ima 51:2 set količnik na poslednja 3 Slema sa SVOM OMLADINOM ATP sveta...

..ako izuzmemo 3 meča sa Novakom... (3:9 ako se ne varam). Zaključie sami zašto je tako...

51:2 'znači'... 17 uzastopnih pobeda sa samo 2 izgubljena seta (!!!)

Misa Forger

pre 8 godina

Djoković je i onda postojao (3. igrač sveta) i oni su njega trošili, pobeđivali, tako da, nije se ON pojavio malopre da se priča kako je neko mlađi i nov stao na tron. Evo sad, došlo vreme da se pitamo ko je koga sve ove godine uspeo da istroši i potroši, ako je to uopšte problem. Đoković koji nas je ranije nervirao svojom igrom nervirao je sigurno i sam sebe ali je zato trenirao i uznapredovao i uspeo... Usrećio nas je. Ma, zna ON kako nam je bilo i da smo bili i bićemo uz njega. Oni koji nisu biće, jer vole da su na pobedničkoj strani. Sigurica, sem ako ako gospodin Đoković nije s druge strane mreže.

dark

pre 8 godina

Tajna njegove igre je u tome što u svakom meču uči. Kada igra protiv slabijih protivnika diktira tempo koji mu odgovara da bi mogao da vježba. Dešavalo se da posle 6:0 izgubi naredni set,ali ne zato što protivnik poboljša igru,nego on isprobava nove taktike. Jednostavno,ima tenis u malom prstu.

boza pub

pre 8 godina

@ajooj

e stvarno ajooj, dokle vise sa argumentima gde je bio dok su ovi igrali. jos samo iz juniorske konkurcencije da je uzimao slemove. cinjenica je da rf igra lepsi tenis, ali pitanje onaj rf i danasnji djokovic ko bi bio bolji. nadal, pitanje sta je njega unistilo povrede ili nesto drugo. sa obojicom ima pozitivan skor, osvoja turnire, da li ce dostici brojku od 20 gs videcemo. pojavice se neki novi klinci, kao sto su se i oni pojavili. danas osim stana koji ima lud dan, djokovic nema ozbiljnu konkurenciju.

Web Design

pre 8 godina

(Jumko, 7. februar 2016 19:43)
Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!
Ti mora da si cetvrti!

oli

pre 8 godina

Pa bas i nije pogodio u srz svaka cast Novaku ali kao da je zaboravio da su Federera stigle godine 35 Nadal unisten povredama Endi uvek ima neku barijeru a ostali nikako da pokazu da mogu da zamene veliku cetvorku tako da u ovom trenutku Novak to koristi

teniser

pre 8 godina

ajooj@pa nije RF a i Nadal 150 na listi nego su tik iza Noleta. I nisu slabi igracu, samo je Novak bolji. Pre se moze reći da njihove titule, ostvarene u periodu lose konkurencije....dok se Nole nije pojavio. Oni su inace inspiracija Novaku za bolji tenis.

mixon

pre 8 godina

Novak ima konstantnost i mentalnu snagu, tu leži njegova prednost u odnosu na druge. ...Federer bljesne na gs, na mastersima je prosečan. ..iako Novak nema osvojen rg on je i na šljaci mnogo uspešniji od svih osim od Nadala...još uvek je rano govoriti da li će prestići Federera po broju gs...realno je očekivati da RF uzme još jedan gs do kraja karijere.

.

pre 8 godina

@antiDebil
Nista sporno. Konkurencija je toliko losa da matorac i Nadal (doduse Rafa sve redje) uspevaju da dodju do zavrsnica turnira.
To i jeste glavni pokazatelj konkurencije. Kako mozes reci da je konkurencija jaka kada ih Federer sa 34 godine lema sve redom? Pa da nije Djokovica, RF bi 2015 uzeo 2 GS! To je ocajna konkurencija.

Jumko

pre 8 godina

@oglo Hahaha, verovatno socivo smeta i kod voleja i slajsa, i sto kad padne pola sata ima posledice i pravi grimase!? Shvatite, decko je strasno smotan i to je to. Trci i sve vraca kao robot zbog "joge i glutena" i nista talentovano nema kod njega! To morate shvatiti strucnjaci...

Pera Pandur

pre 8 godina

@mack

Izvini a kako je to 'glatko' Nole dobio RF na USO? Tako sto je spasao 19 brejk lopti od 23? Pa da je RF mentalno upola jak kao Nole, isprasio bi ga lagano, 10 puta bolju igru je prikazao.

A za ove sto tvrde da je RF sada bolji nego pre - tehnicki sigurno jeste, prosto je prirodno, dok je sa fizicke strane znatno sporiji i manje eksplozivan (komentari vodecih svetskih strucnjaka). Uostalom, na youtube-u mozete da pronadjete njegove meceve iz ranijih godina i vidite razliku u igri, prvenstveno kada je na lopti.

Ono sto je njegova 'magija' je to sto uspeva da se prilagodi igri i posle toliko godina igranja i posle toliko izmena kroz koje je tenis prosao (zice, reketa, loptice, brzina terena, ...). Na njegovu nesrecu sa druge strane ima jednog isto tako vrhunskog igraca koji je na svom vrhuncu.

Pozz.

aha

pre 8 godina

@antiDebil
Zato što je bio 3.ili 4.na atp listi i igrao redovno sa njima polufinala, od polufinala retko je mogao dalje, kad mu se posreći da Federeru ili Nadalu (u zavisnosti u čijem je žrebu) nije dan ili tome slično. Samo pogledaš kada je on to popravio skor sa njima, i kada je prešo u vodjstvo što se tog segmenta tiče (znači pre par godina, tačno od kada su Federera sustigle godine a Nadala povrede) i sve će ti biti jasno! Tako da o tome nema diskusije, valjda je svakom normalnom kristalno jasno.

Mikii

pre 8 godina

Hahahaah, smec u mrezu je najbolji pokazatelj koliko je napredovao u tom segmentu, a Rafa Nadal je najbolji dokaz da ostali nisu uopste pali u formi. Bravo, Rouc!

ajooj

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!

Jumko

pre 8 godina

Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!

.

pre 8 godina

@Neutron
Najbolja era u kojoj su glavni konkurenti raspali Nadal koji ne moze prvo kolo na GS da prodje i starac Rodzer od stotinu ljeta?! Tesko.

oli

pre 8 godina

Pa bas i nije pogodio u srz svaka cast Novaku ali kao da je zaboravio da su Federera stigle godine 35 Nadal unisten povredama Endi uvek ima neku barijeru a ostali nikako da pokazu da mogu da zamene veliku cetvorku tako da u ovom trenutku Novak to koristi

Jumko

pre 8 godina

@oglo Hahaha, verovatno socivo smeta i kod voleja i slajsa, i sto kad padne pola sata ima posledice i pravi grimase!? Shvatite, decko je strasno smotan i to je to. Trci i sve vraca kao robot zbog "joge i glutena" i nista talentovano nema kod njega! To morate shvatiti strucnjaci...

Roko

pre 8 godina

Konacno normalna izjava! Kao i za sve ove koji pricaju "lako je kad nema konkurenciju", sada valjda shvatate da Djokovic nije da nema konkurenciju, nego je on isuvise dobar pa je tu nikad jacu konkurenciju srozao na nivo amatera.
Najveci IKAD!!!

aha

pre 8 godina

@antiDebil
Zato što je bio 3.ili 4.na atp listi i igrao redovno sa njima polufinala, od polufinala retko je mogao dalje, kad mu se posreći da Federeru ili Nadalu (u zavisnosti u čijem je žrebu) nije dan ili tome slično. Samo pogledaš kada je on to popravio skor sa njima, i kada je prešo u vodjstvo što se tog segmenta tiče (znači pre par godina, tačno od kada su Federera sustigle godine a Nadala povrede) i sve će ti biti jasno! Tako da o tome nema diskusije, valjda je svakom normalnom kristalno jasno.

.

pre 8 godina

@antiDebil
Nista sporno. Konkurencija je toliko losa da matorac i Nadal (doduse Rafa sve redje) uspevaju da dodju do zavrsnica turnira.
To i jeste glavni pokazatelj konkurencije. Kako mozes reci da je konkurencija jaka kada ih Federer sa 34 godine lema sve redom? Pa da nije Djokovica, RF bi 2015 uzeo 2 GS! To je ocajna konkurencija.

Royal Flush

pre 8 godina

Svi ovi kao "strucnjaci",teniseri ocekuju Novakov pad forme,a ne znaju da je ovo njegov normalan nivo,jednostavno je toliko dobar. Znam da ih to boli ali tako je.

Neutron

pre 8 godina

To je ono sto Federerovi fanovi sirom svet i kod nas nece sebi nikada priznati. Nikada nece priznati da je ova era, makar to rekli McEnroe, Becker, i milion drugih vrhunskih tenisera i strucnjaka, najbolja ikada a da u toj eri, kao zvezda na nebu sija NAS NOVAK. Nece da priznaju, cak iako sam Roger kaze da igra tenis zivota. Nista ne vredi. Nema veze. Mi koji imamo oci i mozak i navijamo za Noleta, uzivamo svakog dana i nestrpljivo iscekujemo obaranje gotovo svih zabelezenih rekorda u ovom sportu, koji ce se neminovno desiti.Uzivajte braco Srbi. Za neupucene, tenis nije samo baletska lepota pokreta. Treba stici i vratiti, pa zatim zafrljiti natrag loptu 200 na sat na samu liniju, a to niko nikada nije radio kao: NOVAK DJOKOVIC.

mixon

pre 8 godina

Novak ima konstantnost i mentalnu snagu, tu leži njegova prednost u odnosu na druge. ...Federer bljesne na gs, na mastersima je prosečan. ..iako Novak nema osvojen rg on je i na šljaci mnogo uspešniji od svih osim od Nadala...još uvek je rano govoriti da li će prestići Federera po broju gs...realno je očekivati da RF uzme još jedan gs do kraja karijere.

danix

pre 8 godina

Tacno tako,Novak napreduje,a za ostale cemo vidjeti,sezona je tek pocela.
Novak ima najjaci psihofizicki sklop,sto znaci da su svi psihofizicki faktori u konstantnoj korodinaciji,culo vida,sluha,nervni sistem,centar za orjentaciju,mozdani centri za izdavanje naredbi kostima i misicima nogu i ruku.
Kada mu dolazi servis od 190-230 km/h,oci i usi,u stotinki sekunde,lokalizuju loptu gdje ce pasti i kako ce odskociti i tu informaciju salju u mozdani centar koji u stotinki sekunde izdaje naredbu misicima nogu kako da se postave,i to je rad nogu,i ruku kakav kontraudarac da upotrebe.Pri tome,iz centra za orjentaciju,dobija siglal gdje se nalazi on i gdje su linije protivnickog terena i prema tome se stimuje udarac,da ne bude ni dug ni kratak i ta sinhronizacija mozga i misica se konstantno ponavlja i zavisi od psihofizicke kondicije koliko dugo ce sve biti u koordinaciji.
Ako se mozak ili misici umore oni ne reaguju adekvatno na izazov i dolazi do neiznudjenih gresaka.Neko ima jaci,a neko slabiji nervni sistem sto je vrlo vazno u odlucujucim poenima.
Nole,vec odavno,pokazuje da ima najjaci nervni sistem i samo treba voditi racuna o fizickoj kondiciji.

pusa, pozdravio vas no1

pre 8 godina

Sa'će susjedni kompleksaši da nam objasne da ovaj pojima nema i da Novak nije napredovao i da je prosečan teniser hahahaaaa....

kris

pre 8 godina

Povraca mi se vise od Novaka i pristalica.
(Mica, 7. februar 2016 21:45)sa
Mico, ti si zalutala. Imaš blic ženu, b92 suoerženu, kitchen chanell. Viš kako je nezgodno kad surfuješ bez uputstva.

anica

pre 8 godina

Koliko je lepo citati ovako iskrene pohvale i cestitke. Zelim Novaku da zauvek ostane ovako fokusiran, "gladan" trofeja i da nas raduje titulama.
Napred Nole, jedva cekam Dubai.

Svete

pre 8 godina

Novak je vec najbolji teniser svih vremena, tj. njegova igra je na nivou koji niko nikada pre njega nije dostigao ostaje jos samo da to potvrdi kroz brojeve a na najboljem putu je da to uradi i da porusi sve iole bitnije rekorde !

1970

pre 8 godina

S obzirom da sam gledao Bekera, Edberga, Samprasa, Ivanisevica, Raftera, mislim da mogu mirne duse da kazem da Novakovi voleji uopste nisu tako losi. Vidi se da nije servis-volej igrac, ali ume da izvuce pakleno teske voleje. I smec je donekle popravio, ali mu je i dalje na nivou 20. na WTA listi. Neobjasnjivo mi je da sa tim udarcem ima toliko problema

Web Design

pre 8 godina

(Jumko, 7. februar 2016 19:43)
Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!
Ti mora da si cetvrti!

mistermister

pre 8 godina

Da li ste svesni da bi Federer genije imao 20 do 22 GS da nije Novaka,tj. osvojio bi sve.Mislim na poslednje GS-ove.Da li ste svesni da je Novak genije nad genijima,zverina!Razumem se u sport,zavrsio sam DIF i mogu da kazem da je Novak psiho-fizicko-takticki jedan od najvecih sportista u istoriji SPORTA a ne tenisa samo.E na tom nivou je trenutno Novak,vrhunski,dozirano,kad zakaze sve on opet dobije.KRALJ!

Jovan

pre 8 godina

"Servis vidno napredovao-Beker. Volej malo ali je bar sigurniji a i za Nolovu igru nije toliko bitan.
Samopuzdanje vrhunsko.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BeKo, 7. februar 2016 19:51)"

Samo još kad bi mi preveli ko je NOLO?

Beobrad

pre 8 godina

Sve je vise teniskih strucnjaka koji shvataju da je Novak najbolji ne samo trenutno, nego da je svakim danom sve blizi tituli najboljeg ikada!
Nema dana da se ne oglasi neko iz sveta tenisa povodom Novakovih kvaliteta!
Uskoro ce ceo svet priznati Novaku ono sto zasluzuje najbolji sportista i teniser!

Nikola

pre 8 godina

Neverovatan napredak Novaka. Kako je samo lepo podigao formu protiv Federera i Mareja kad je treba. Gledaš čoveka kako podiže i spušta brzinu tokom meča kao kada vozite automobi.

just tea.

pre 8 godina

čovjek objasnio,još jedan dokaz onoga što je Rafa neki dan rekao u Dohi.
Znači,ni Federer ni Rafa u najboljoj formi nebi mogli uzeti današnjeg Novaka,a Stan što ga je uzeo na RG je samo bio splet okolnosti(manjak odmora poslije dosadnog Andya). Predosjecam,da će ga razbiti Nole ako se ove godine sastanu na RG.

oglo

pre 8 godina

sad ne tvrdim sto posto al posto i sam nosim sociva ko i novak mislim da zato ima problem sa smecem. kad nosite sociva nije zgodno da najednom pogledate nagore razrogacenih ociju vec to ide malo sporije i nesigurnije zbog nosenja istih. e sad to ga verovatno sprecava da pravovremeno odradi i dekoncentrise ga pa otud i kilav smec.

Zokamed bin Drakiza

pre 8 godina

Сујетни и Мари нису али Рафа тренутно јесте. То ми је жао јер би га Ђоле сад драо и да Рафел игра у животној форми.

Alarm

pre 8 godina

Nole je uneo u tennis toliko novina da moze da bude inspiracija svakom vrhunskom spirtisti sveta. Prema tome, presisao je ono sto je Federer do sada nudio. Ne samo da je Nole usavrsio laserske udarce, vec kao niko do sada se posvetio ishrani, meditaciji, ispravnom disanju i rastezanju kao niko do sada. To savrsenstvo udaraca, fizicka ravnoteza, snaga, mentalni balans je ono sto ga cini neunistivim. A ima i toga sto je Srpski inat pretvorio u ogromnu volju i pozrtvovanost. Ima i toga sto je zeljan da nauci i o sebi i o drugima. Tako mlad a tako svestan odgovornosti i prema porodici i prema narodu i zemlji Srbiji koja ga obozava i kojoj preba uzor, ambasador i donator. Takav sportista ce se tesko ponovo roditi.

poznavalac

pre 8 godina

Po obicaju i ovaj trenerski strucnjak koji je trenirao takva imena slabo poznaje ovu materiju u odnosu na takvog znalca sveprisutnog na svakom clanku o Novaku.

cofi008

pre 8 godina

mislim da bi jumku i ostalim slicnim osobama najgore bilo kada ih ljudi ne bi komentarisali i spominjali u komentarima. takve osobe se prosto hrane tim. zato apelujem na sve normalne ljude da ih ignorisu na sve nacine pocev od uzdrzavanja od davanja minusa pa sve do spominjanja doticnih u komentarima. takve osobe apsolutno nemaju nikakvog znacaja i ne treba da se prica o njima.
osobe koje se takvima bave ja licno stavljam u isti kos sa njima.
Dakle samo Ignore!
Uzivajte ljudi u Noletu!

antiDebil

pre 8 godina

@Neutron
Najbolja era u kojoj su glavni konkurenti raspali Nadal koji ne moze prvo kolo na GS da prodje i starac Rodzer od stotinu ljeta?! Tesko.
(., 7. februar 2016 22:24)

Slozicu se sa tobom ako uspes da objasnis kako je Novak odigrao sa Nadalom 47 a sa Federerom 46 meca ! Podseticu te da nikada nisu igrali u 1 kolu bio kog turnira. Dakle ?

Pera Pandur

pre 8 godina

@mack

Izvini a kako je to 'glatko' Nole dobio RF na USO? Tako sto je spasao 19 brejk lopti od 23? Pa da je RF mentalno upola jak kao Nole, isprasio bi ga lagano, 10 puta bolju igru je prikazao.

A za ove sto tvrde da je RF sada bolji nego pre - tehnicki sigurno jeste, prosto je prirodno, dok je sa fizicke strane znatno sporiji i manje eksplozivan (komentari vodecih svetskih strucnjaka). Uostalom, na youtube-u mozete da pronadjete njegove meceve iz ranijih godina i vidite razliku u igri, prvenstveno kada je na lopti.

Ono sto je njegova 'magija' je to sto uspeva da se prilagodi igri i posle toliko godina igranja i posle toliko izmena kroz koje je tenis prosao (zice, reketa, loptice, brzina terena, ...). Na njegovu nesrecu sa druge strane ima jednog isto tako vrhunskog igraca koji je na svom vrhuncu.

Pozz.

Nebojša

pre 8 godina

Pa naravno svi koji hoće da vide videće da je tako kako Rouch kaže jedino je Nadal popustio u formi Federer Marej i ostali pretendenti i dalje igraju dobro Novak je sada ipak za klasu iznad njih i zato dominira i deluje kao da ih dobija sa lakoćom što opet ne znači da oni loše igraju što svako može da vidi u mečevima kada ne igraju protiv Novaka.

Marsovac

pre 8 godina

"Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era tenisa!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 7. februar 2016 19:43) "
Kako te samo ne mrzi...
Reket u sake pa im pomozi!

rafael danal

pre 8 godina

Ma šta se zamarate sa analizama. Jednostavno najbolji vec 4 godine, a zadnju dominira. Igrao je samo finala. I sto je bitno tako i natavlja i nece da stane dok ne bude najbolji u istoriji ove igre i svima zapusi usta. Pozdrav

pansport

pre 8 godina

Pa kako da napreduju ostali iz velike 4? Jedan
ima 35 god, drugi ne moze da prodje 3. kolo, a
cetvrti je ogranicen intelektualno! Zlatna era
tenisa!!!
(Jumko, 7. februar 2016 19:43)

Auu,..ovaj i dalje kmeci! meni bi odavno dosadilo.

Voip

pre 8 godina

Narode imamo cast da pratimo i uzivamo u mecevima najveceg spottiste u istoriji ove zemlje. Ne obracajte paznju na ljude koji mrze sami sebe i njihove komentare takvi su samo za zaljenje.

neko iz mase

pre 8 godina

Uživanje je prosto čitati ova silna konstatna prepucavanja kao da su bitan neki faktor da li Rodžeru ili Novaku a kamoli tenisu gde ljudi žive svoje živote i uzimaju lovu za to što rade.Zakonski naravno! A nama ostaje samo da se svadjamo i divimo drugima koji su uspeli a da svoje nedostatke i neuspehe krijemo umesto da korigujemo odnosno da se potrudimo za promenu sebe pa tek onda drugih..

fles rojal

pre 8 godina

Covek je potpuni igrac Zen master u harmoniji sa sobom i okolinom.Unapredio igru uz kretnju kako niko nije u tenisu uz jogu i gimnastiku.Nece ga dugo niko dobiti od rivala.On je srpski Muhamed Ali i Diego Maradona u jednom.Covek sa karakterom

dragan

pre 8 godina

Kada su Federer i drugi pricali da Novaku moze da padne forma, sto je onda sansa za njih, pisao sam nekoliko puta ovde, a sta ako Novako poraste forma, da niko ne sme tome da napise ni jednu rec. Upravo to se i desilo.

Inace, sam Federer kaze da igra svoj najbolji tenis. I dokazuje na terenu pobedjujuci sve, osim Novaka. Ako saberemo 2+2 jasno je da je Federer podigao formu, ali je Novak podigao na drugi nivo. A ostali su tamo gde si bili.

nenad

pre 8 godina

napredovali su endy, Federer, I jos po neki. po meni je Federer najvise napredovao, medjutim novak je mnogo vise. nazadovao je nadal, ali nije ni on toliko nazadovao koliko se skinuo sa dopinga pa mu je pala snaga

Zvezdan

pre 8 godina

Pa kad je rf mator kako biva da gazi ostale ali se odbije od nđ kao od tramboline...a nđ još ima gde da napreduje, još ima prostora!

Jole

pre 8 godina

Rouc je rekao sve kako jeste, ali nije rekao nista novo. Nole je jednostavno za klasu bolji od svih ostalih, racunajuci tu i Federera, Nadala, Mareja i Vavrinku. Ove godine su mu prioriteti da osvoji Rolan Garos i Olimpijadu, a ako ga zdravlje posluzi stvarno ne vidim ko bi ga mogao spreciti da ostvari taj cilj.

TurboNator

pre 8 godina

Za ajooj, 7. februar 2016 23:55, ., 7. februar 2016 22:24 i slicne:

2011. - da li su i tada bili matori Federer i propali Nadal? Od tada dominacija, pogledajte statistiku uostalom, i to od 2010 - eto da pogledamo ovu deceniju:

Grand Slams: Nole 10, Nadal 8, Fed 2
Masters 1000: Nole 21, Nadal 12, Fed 8
World Tour Final: Nole 4, Fed 2, Nadal 0
Year End No 1: Nole 4 (2011, 2012, 2014, 2015), Nadal 2 (2010, 2013), Fed 0...

Nole je osvojio vise nego Nadal i Roger ZAJEDNO! Sta vam vise treba da prihvatite istinu?

Dokle ce da traje - videcemo, jos nekoliko godina nadam se.

komentarisanje kao kompenzacija

pre 8 godina

@ajooj

Po raznim nadimcima trolujes ovaj komentar vec mesecima. Smara. Nego, posto je konkurencija nikad slabija, sto se ti ne bi aktivirao, latio reketa, pobedio sve ove nesposobnjakovice, zaradio milione? Kazes i sam da je sve to sitnica pa da te vidimo? Zasto to ne bi uradio? Ne da ti mamica ili te stomacina vuce nazad u fotelju te si sposoban samo za pateticno trolovanje?

Misa Forger

pre 8 godina

Čitav (zapadni) svet se bavi time kako pobediti i naći slabu tačku u igri Novaka Đokovića, a ne pohvalama kako dobro i zašto tako (vanserijski) igra ...I samo nam fale neki "Srbi" (i neki hrvatski treneri) da provale i doprinesu u rušenju njegove superiornosti. Ovi "Srbi" još ne shvataju koliko smo u svetu mali i da je jedino Đoković taj koji im daje znaćaj u njihovim smešnim komentarima i smislu postojanja, a hrvati (trener R. Federera-Novakov "kućni prijatelj, Ljubićić") su opet, kao i uvek, uz pomoć Srba- Srbina uspeli da budu nešto malo bitni i po ko zna koji put uspeli da nam stanu na suprotnu stranu. Bilo mi je milina gledati Ljubičićevu prelepu facu tokom meča Đoković-Federer. A vama? Mirka! Seti te se vređanje Vavrinke. Zlo od žene. Prekrila facu da ne gleda nemoć Federera nad Đokovićem. Oseća žena kraj, gotovo. Dobro, možda je Nadal trenutno puk'o a ipak tu je on, pitanje dana, ali Federer nije. Igra opasno dobro... ah, do Đokovića. Sam Feder pre neke godine je izjavio da je još na turu (najprostije rečeno) da ga neko ne bi prestigao. Takav sportski motiv još niko nije izbunario. To može specijalno da boli umesto da se povuče iz tenisa časno. Ali još je gladan kao niko do sada, aaa... nema šta nema i niko mu to ne osporava, niti će. Čudo! I šta sad? Federer ima "100 ljeta", Nadal trč'o pa ga sad stiglo. Djoković ranije padao u nesvest pa ga ovi pobeđivali i to je bila neverovatna istorija tenisa a sad se okrenulo i to nije možda ravnopravno.

Misa Forger

pre 8 godina

Djoković je i onda postojao (3. igrač sveta) i oni su njega trošili, pobeđivali, tako da, nije se ON pojavio malopre da se priča kako je neko mlađi i nov stao na tron. Evo sad, došlo vreme da se pitamo ko je koga sve ove godine uspeo da istroši i potroši, ako je to uopšte problem. Đoković koji nas je ranije nervirao svojom igrom nervirao je sigurno i sam sebe ali je zato trenirao i uznapredovao i uspeo... Usrećio nas je. Ma, zna ON kako nam je bilo i da smo bili i bićemo uz njega. Oni koji nisu biće, jer vole da su na pobedničkoj strani. Sigurica, sem ako ako gospodin Đoković nije s druge strane mreže.

gosa

pre 8 godina

Vjecito trazimo potvrdu drugih da li je Nole najbolji, pa naravno da je, niko mu sve te silne titule nije poklonio. U kakvoj konkurenciji je Federer osvojio svoje GS i samo se spominju brojka 17, tako ce biti i s Noletom za par godina 19!!! Ko se jos sjeca kakva je bila konkurencija npr na zadnjem SP u nogometu, samo znamo pobjednika tj.prvaka. Tko se jos uvijek sjeca da je Federer osvajao titule dok mu je sadasnji trener bio 3 i osvojen samo 1 muster!

mack

pre 8 godina

Ovo je jedino tačno objašnjenje Novakove dominacije. Drago mi je da dolazi od bivšeg Federerog trenera iz Australije a ne odavde. Kada igra svoj najbolji tenis, Novak glatko dobija Federera kada ovaj igra svoj najbolji tenis. Vidjeno na Wibledonu, USO i sada u Australiji.

Takodje je tačna procena igre A. Marija, on igra previše defanzivan tenis da bi bio šampion kalibra Novaka.

oz

pre 8 godina

@ajooj obozavam vas koji navijate za arsenale liverpule mancestere barcelone federere.....ali jedan je Novak Djokovic,najbolji na svetu ikada samo sto ti to jos ne znas,ali iskreno koga bre boli uvo za tebe i tvoje glupe komentare....

hi hi hi hi

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!
(ajooj, 7. februar 2016 23:55)

Federer je taj koji je sacekao rupu i na brzinu osvojio GS turnire gde mu je glavni rival bio pradeda od 36 godina, pijani Rus i neuhranjeni Hewitt.
Sto se tice rasta kao kvasac, tek je rast poceo, mozes da zamislis dokle ce to porasti ?

Mirko

pre 8 godina

To je ono što ja stalno govorim. Novak napreduje mnogo brže od ostalih. Zato se i stvorila ovako velika razlika, tokom poslednjih 5 godina. Svi krenu malo i stanu, a jedini koji ima konstantu je Novak. Federer je isto neverovatno napredovao, s obzirom da je već igrao fantastično, ali i to da je u poznim sportskim godinama, ali sada već nema mnogo prostora za napredak, za razliku od Novaka.
Rafa fizički ne može više da prati Novaka i momke koji dolaze.
Marej je takođe već neko vreme na istom nivou igre, nema tu pomaka više od pola godine-godinu, za razliku od opet Novaka. Jedini čiji se napredak zaista vidi je Raonić. Svi ostali su tu gde su i bili - i Novak se dodatno odvojio. Tabela ATP liste neverovatno tačno odslikava tu razliku.

Novak je taj koji je stvorio ovakvu sliku "slabe" konkurencije. Nisu oni nikako slabi, tu su dva najveća igrača svih vremena, plus Marej koji bi to isto bio da nije ove dvojice i Novaka, i koji je u rangu u kom je recimo McEnroe bio.
Nezaboravite da je Novakova dominacija počela još 2011-te, pre pet godina, kada je Fed imao 29-30, Rafa 25, David Ferer, Conga, Wawrinka, Berdih, i ostali isto 5 godina mlađi, dok je sam Novak prvi GS osvojio sa 21.godinom, kada su svi ostali bili u najboljim teniskim godinama.
Nadalje, Novak će se moći upoređivati isključivo sa Federerom po broju GS-a i godinama na prvom mestu ATP liste, i sa Rafom na šljaci - ni sa kim drugim. Od svih ostalih je već bolji, statistički i u svakom smislu.

munja

pre 8 godina

Što volim kada rastete kao kvasac a znate i sami da je konkurencija nula, najgora u istoriji ovog sporta. Čovek od 35g da mu bude najveći konkurent, ajte pokrijte se ušima, umesto da gledate i ćutite (stanje je takvo-kakvo je), vi još likujete. Najbolji? Sa Fedom od 35g i Rafom koji je izrešetan povredama? Gde je bio dok su ovi igrali tenis, zašto im je tada gledao u ledja, zašto tada nije imao bolji skor, zašto tada nije bio 1.neee, onda je gledao velika finala ovih majstora na tv! Čekao je ovu rupu u tenisu da bi "dominirao"!
(ajooj, 7. februar 2016 23:55)

Samo mrzi i zavidi, imaces jos par godina fore! Preporucujem ti da gledas snimke meceva tvojih ljubimaca od pre par godina, jer ce ti to u narednom periodu dobro doci protiv stresa ;)

NOLE Najveci

pre 8 godina

Pa sta ako su sada I pali ? Pa novak od 18 godine igra protiv dva najveca igraca svih vremena. Ima sa obojicom to 50 meceva I to 95% njih u polu finalima I finalima. Na to dodati Andija I Stana koji su fenomenalni igraci, pogotov andi koji bi u bilo kojoj drugoj eri do sada imao 5-7 GS titular ako ne I vise. Igraci tako Berdih, Tsonga, Ferrer, itd bi isto tako imali po jedan ili dva GS-ma.
I sada mi dodje neko isfrustrinani pubertelija I trtlja kako je losa era. PA sto I ako je od sada pa naredne 3 godine ?! NOvak je zasluzio da mu se malo olaksa. Pogledajte njegova GS finala naspram rogera. Novak je svako GS finale igrao ili protiv Rafe, Rogera ili Andija, osim u dva slucaja, jednom sa Tsongom I jednom sa Vavrinkom (koje je izgubio). Dok je rger igrao sa nekim Bagdatisima, Gonzalesima I brakracima.
Jedno je spamovati, a drugo izigravati budalu.

ako bude zdravlja postat ce najveci ikada, svidjelo se to vama ili ne, pa dobijte cir na zeludac. Laka era nego sto bato moj. Do 25 GS "lakih" Gs titular.

teniser

pre 8 godina

ajooj@pa nije RF a i Nadal 150 na listi nego su tik iza Noleta. I nisu slabi igracu, samo je Novak bolji. Pre se moze reći da njihove titule, ostvarene u periodu lose konkurencije....dok se Nole nije pojavio. Oni su inace inspiracija Novaku za bolji tenis.

teniser

pre 8 godina

ajooj@pa nije RF a i Nadal 150 na listi nego su tik iza Noleta. I nisu slabi igracu, samo je Novak bolji. Pre se moze reći da njihove titule, ostvarene u periodu lose konkurencije....dok se Nole nije pojavio. Oni su inace inspiracija Novaku za bolji tenis.

boza pub

pre 8 godina

@ajooj

e stvarno ajooj, dokle vise sa argumentima gde je bio dok su ovi igrali. jos samo iz juniorske konkurcencije da je uzimao slemove. cinjenica je da rf igra lepsi tenis, ali pitanje onaj rf i danasnji djokovic ko bi bio bolji. nadal, pitanje sta je njega unistilo povrede ili nesto drugo. sa obojicom ima pozitivan skor, osvoja turnire, da li ce dostici brojku od 20 gs videcemo. pojavice se neki novi klinci, kao sto su se i oni pojavili. danas osim stana koji ima lud dan, djokovic nema ozbiljnu konkurenciju.

Dacha

pre 8 godina

Ja ne znam sta ovaj narod lupa ovde,ako vec par godina unazad sam Federer prica da igra tenis zivota i da nikad nije bio bolji,svi ga saljete u penziju i pricate kako je mator,kako je njegovo vreme proslo itd....to apsolutno nije tacno,Federer je danas nikad agresivniji,voleji savrseni,servis standardno dobar,bekend nikad bolji,popravio je taj udarac drasticno jer ako je nekad kroz karijeru imao neku manu to je bio taj bekend,odlicno se krece,u savrsenoj je formi tako da po igri da ne znamo koliko ima godina niko mu ne bi dao 34 nego u najmanju ruku kao i Djokovic. Trenutno najbolji teniser u istoriji ali Novak preti da ga prestigne jer da nije Novaka Rodzer bi imao na svom kontu bar jos 4,5 Grem Slema i to bi bilo nedostizno za sva vremena,ali ako Novak ovako nastavi da igra jos jedno 3,4 god minimum prestici ce Federa sigurno i ostalo je istorija.

ccc?

pre 8 godina

Ja sam svestan kao sto je i Novak rekao 17 GS je blizu ali i daleko. Ali ako Novak dostigne Roadzera, sto mu ja od srca zelim , da li ce u istoriji biti upisan kao igrac sa najvise osvojenih GS ili da je bila slaba konkurencija?? Da ce za 20 ili 30 godina komentari meceva govoriti da je Novak osvojio najvise GS ali da je to uradio u slaboj konkurenciji?? Molim genijalne strucnjake da mi odgovore. Hvala.

Goran

pre 8 godina

Fed je sam rekao kada je izgubio od Novaka da nije star, da moze da trci kilometrima da se ne slaze sa novinarima koji ga smatraju starim. Ako je nekome jaka konkurencija kada igrac sa vajld kartom osvoji Vimbldon, onda nemam sta da kazem. To je bila konkurencija kao u zenskom tenisu pre par godina gde su se menjali kao na ringispilu na prvom mestu ni krivi ni duzni nekakvi Riosi, Rafteri, Ferereri. Kakva crna konkurencija tada. Gde bi danas Ljubicic bio treci, ni u ludilu, on je nivo ispod Cilica.

dark

pre 8 godina

Tajna njegove igre je u tome što u svakom meču uči. Kada igra protiv slabijih protivnika diktira tempo koji mu odgovara da bi mogao da vježba. Dešavalo se da posle 6:0 izgubi naredni set,ali ne zato što protivnik poboljša igru,nego on isprobava nove taktike. Jednostavno,ima tenis u malom prstu.

basket majstor NS

pre 8 godina

'starac' Rodžer ima 51:2 set količnik na poslednja 3 Slema sa SVOM OMLADINOM ATP sveta...

..ako izuzmemo 3 meča sa Novakom... (3:9 ako se ne varam). Zaključie sami zašto je tako...

51:2 'znači'... 17 uzastopnih pobeda sa samo 2 izgubljena seta (!!!)

lale

pre 8 godina

ajooj@@

Opa trese te ljubomora i mrznja to su veoma lepe karakterne osobine.

pa nije Novak sada postao br1 ahahahahahahahah

Putpuno je suprotno, nakon povlacenja Samprasa, citavih 6 godina federer nije imao konkurenciju, sve dok se nisu pojavili Nadal pa kasnije i Djokovic i poceli da ga deru