Utorak, 15.12.2015.

20:00

Nacionalni stadion – kako to izgleda kod drugih?

Država Srbija planira da u saradnji sa Fudbalskim savezom <a href="http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=15&nav_id=1074850" class="text-link" target= "_blank">izgradi Nacionalni stadion</a> kapaciteta 50.000 mesta koji bi koštao oko 150 miliona evra.

Izvor: AK

Nacionalni stadion – kako to izgleda kod drugih? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

331 Komentari

Sortiraj po:

Иван-Ниш

pre 6 godina

Ало бре, арену држава градила годинама и једва је завршила (ваљда) и то зато да се не обрукамо због добијеног такмичења. А за ово да се да 150 милиона!!! Шта ће нам за 50-60 хиљада људи? Колико ће пута то да буде напуњено годишње са наплаћеним картама?

skydog

pre 8 godina

Nigde ne pise da li je MMF odobrio trosenje para na izgradnju stadiona,uklapamo li se u dozvoljeno povecanje rashodne strane budzeta?

zgslavac

pre 8 godina

Samo jos jedna u nizu od dobrih investicija za buducnost, narocito sto se isti moze koristiti i za neke druge namene poput manifestacija.
(stadion, 16. decembar 2015 01:48)

Kao na primjer proslave Vučićevih rođendana?

Milutin

pre 8 godina

Novosadjani TRČE da gledaju Vojvodinu kako igra domaće utakmice na NB. Isto važi za Nišlije, Čačane i Kragujevčane.

SRBIJA treba da igra u svim gradovima, dosta više samo Beograd...mnogo željnija publika čeka u Novom Sadu, Nišu i Užicu.

скоба

pre 8 godina

(Rista, 15. decembar 2015 23:11)
Слушај овог: стаза за формулу један,агахахаха, ко вас учи, ботине, или сами смишљате

скоба

pre 8 godina

Направите болнице, клинике, уложите у опрему, докторе, макар да има народ где да се лечи, ј..ли вас стадиони

blinki

pre 8 godina

1000 fabrika ne radi, renovirajte fabrike,kupite masine i zaposlite ljude, koj ce nam djavo stadion,ima ih u svakom gradu po 5 a najgori smo u fudbali

matori

pre 8 godina

Stadioni su se kroz istoriju pokazali kao veoma bitan infrastrukturalni oslonac svake diktature. Od Cezara preko Hitlera do Pinocea. Mislite o tome

Baxuz

pre 8 godina

Nasi fudbaleri su od nas zasluzili ne jedan vec 5 stadiona. Hvala im sto reprezentuju nasu zemlju na najbolji nacin. Da nema njih ko bi jos u Estoniji, Kazahstanu ili Azerbejdzanu cuo za Srbiju. Pri tome su oni gubeci od navedenih timova doprineli promociji fudbala na fudbalski nerazvijenim prosrorima bivseg SSSR. Neka im je slava i hvala!

markoc

pre 8 godina

Šta će nama nacionalni stadion,kad ne možemo da se plasiramo na neko veliko takmičenje 15 godina,za šta da se bacaju pare,za srpske manekene?

malecko

pre 8 godina

Svaka čast, Srbija će početi da izgleda veoma lepo dobiće mnogo lep nacionalni stadion na kome će se igrati značajne utakamice

spartanac

pre 8 godina

A ovi što pričaju, stadion treba da bude u nekom drugom gradu, prvo treba mnogo hotela visoke kategorije,medjunarodni aerodrom ne dalje od 80 km,milion drugih uslova što se tiče infrastrukture. Ko sve ovde ostavlja komentare.

Гавра

pre 8 godina

Болнице се распадају , фудбалери се баханалишу , наставницу ускоро ће да штрајку глађу, путеви као на месецу, екологија на нивоу Индије , али зато се стадион гради .

nikola

pre 8 godina

Tačno je da je stadion potreban da bi se unapredio fudbal. Ali isto tako, Srbija već godinama unazad pati od bele kuge. Nemaju svi gradovi porodilišta! Ili npr. uložiš 150 mil. u sledeće 3 godine na povlastice za roditelje, povećaš cifru za dobijanje trećeg deteta... napraviš radna mesta ljudima kako bi uopšte bili u mogućnosti da naprave porodicu. To je samo nokat od mogućih prečih stvari od fudbala i stadiona!

Katlin

pre 8 godina

Drzava je spremna da obezbedi novac za izgradnju Nacionalnog stadiona, treba pronaci lokaciju i na tome raditi u saradnju sa UEF-om.

Miša33

pre 8 godina

Sport je uvek davao dobre rezultate, možda ovim korakom i fudbal bude krenuo tim putem. A znamo da je kod nas fudbal jako gledan i važan sport.

Jovan

pre 8 godina

Za te novce može da se napravi posten trening centar za pripremu olimpiaca, poštena streljana da oni koji donose medalje bar imaju gde da treniraju a ne po podrumima i šupama, poštena atletska hala,

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Ne mogu vise da citam ove komentare ni da zivim u ovakvoj "drzavi". Imam diplomu sa drzavnog fakulteta, bio sam medju najboljim studentima, volontiram godinama zbog zabrane zaposljavanja, a neko ce da mi gradi stadion za propali sport od 150 miliona evra. I sta ja treba da kazem i da mislim, kako treba da se osecam? I onda povrh svega toga citam ove placenicke komentare partijskih sitnih dusa, i ne mogu da shvatim, ljudi, kako vas nije sramota da to radite. A ako stvarno verujete u to sto pisete, onda je mene sramota sto sa vama delim ovaj grob.

Rocko

pre 8 godina

Lepa vest za nas sport. Ovaj projekat treba realizovati sto pre i verujem da ce nasa Vlada i FSS naci sredstva za nacionalni stadion.

shone

pre 8 godina

Najbolje bi bilo renovirati Omladinski stadion. Nalazi se na dobroj lokaciji, kostalo bi mnogo manje, dobili bismo jos jedan potpuno opremljen stadion za potrebe domaceg takmicenja koji bi koristio OFK Bg.

Herkules

pre 8 godina

Ukoliko se ne rese problemi nasih fudbalskih klubova, tesko da ce na ovakvom stadionu publika imati prilike da gleda nase klubove u nekim evropskim utakmicama, a da to nisu prijateljske utakmice

Blistavi um

pre 8 godina

Ne kažem da ne bi voleo da imamo nacionalni stadion, al dal je to u ovakvoj finasijskoj krizi kakva nam je država to neophodno? Ne mogu da verujem da botovi pišu i ovde komentare i hvale projekat. Možda najpametnije odložiti taj projelat pa jednog dana ako država bude u boljoj finasijskoj situaciji onda graditi. Al pre toga omogućiti privatizaciju klubova, napraviti rekonstrukciju u fudbalu pa ako bude rezultata u našem fudbalu onda započeti taj projekat, ne vidim smisao nacionalnog stadiona ako ne možemo da se kvalifikujemo ni na jedno veliko takmičenje...

stadion

pre 8 godina

Samo jos jedna u nizu od dobrih investicija za buducnost, narocito sto se isti moze koristiti i za neke druge namene poput manifestacija.

Pikoli

pre 8 godina

Moze da bude dobra ideja ako je deo strategije da tim stadionom konkurisemo odrzavanju EP, cime mozemo da vratimo veci deo ulozenog novca, a stafion bi svakako ostao biducim generacijama.

Milo

pre 8 godina

Ja jesam za izgradnju nacionalnog stadiona ali u skladu sa budžetom Srbije i realnim potrebama, znači kapacitet do 550 mesta pa će biti pun čak i kad gubimo sve tekme u kvalufikacijama.

Selektor

pre 8 godina

Vecina ovih stadiona koji su pomenuti renorvirani su za sume od 20-60 miliona evra. Zasto se ne izvrsi rekonstrukcija vec postojecih stadiona koje imamo? Pominje se suma od 150 miliona sa kojima raspolazemo,ako bi rekonstruisali nasih 5 stadiona po 30-40 miliona,imali bi 5 nacionalnih stadiona. Zasto uloziti u jedan stadion na kome bi se godisnje igralo 10 utakmica? Interesantno je i to, da posle svakoga neuspeha reprezentacije prica se o nekim stvarima kako bi se zaboravio neuspeh.

Zmajevo gnezdo

pre 8 godina

Stadion nije neophodan u ovom trenutku, ali je svakako pozeljan. Taj stadion moze da ima samo pozitivni uticaj na svoju okolinu, kao i na Srbiju generalno. Treba ocekivati dobar projekat Vlade, kako ne bi doslo do dodatnog rasipanja sredstava.

Kron

pre 8 godina

Zasto ne bi i Srbija imala ovako nesto?! Ako zelimo u korak sa Evropom i svetom, moramo ulagati i u najvazniju sporednu stvar na svetu.

...

pre 8 godina

Sad ne znam koliko najveci stadion ima mesta, al mislim da bi trebali da napravimo najveci, cisto da negde budemo najbolji, verovatno bi bio napunjen samo kad bi zvezda igrala evropu ali nema veze :D.

kreza

pre 8 godina

Odlična zamisao i projekat koji treba što pre realizovati! Izgradnja nacionalnog stadiona po uzoru na sve evropske zemlje, može samo da donese profit!

zagor

pre 8 godina

Eventualna izgradnja Nacionalnog stadiona je samo jedan od primera kako treba ulagati u sport, zato što će na taj način sigurno doći do daljeg razvoja fudbala u Srbiji.

Aca

pre 8 godina

Jeste fudbal najmasovniji sport u Srbiji, ali ima sportova koji su nam u poslednje vreme doneli mnogo vise radosti od fudbalera, kao sto su Spanoviceva, Bekric, vaterpolisti, Stjepanovic. Mislim da oni zasluzuju adekvatna mesta gde ce moci da treniraju

sale

pre 8 godina

Nadam se da cemo konacno i mi imati priliku da prisustvujemo nekom evropskom finalu, i da ce ovo pozitivno uticati i uzdici nas fudbal

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Не разумем зашто се не гради на месту терена Железничара у Бара Венецији, тј. у "Београду на води"? Не,нисам ни мало циничан,него ,ето било би лепо да се обједине све фантазијје на једно место.

smirnof

pre 8 godina

Eventualna izgradnja Nacionalnog stadiona je samo jedan od primera kako treba ulagati u sport, zato što će na taj način sigurno doći do daljeg razvoja fudbala u Srbiji.

Gorana

pre 8 godina

Sve evropske zemlje imaju svoje nacionalne stadione, a na njima ostvaruju odlične prihode! Ne vidim nikakav razlog zašto ne bi i Srbija imala jedan moderan nacionalni stadion od kojeg će svi imati veliku korist!

Fudbaler

pre 8 godina

AKo je premijer nagovestio to će i biti urađeno. Bilo bi dobro da se radi kao stadion u Lilu. Fantastično je da se podiže pola terena i smačinje tako da se dobija hala za male sportove i koncerte.

moze tako?

pre 8 godina

Citajuci komentare, shvatam da bi mnogi samo sminkali svoja naseljena mesta, Beograd i ostale gradove, i dodje neka budala i iscrta grafit i sta si uradio, bacio pare, aj lepo napravimo stadion, tj ulozimo u bilo koji projekat koji je isplativ, pa zaradimo i onda sminkamo sve gradove, stavljamo behatone, fasade, uredjujemo trgove...

Srbija ipak nije na Zapadu

pre 8 godina

Stadion iste veličine u Varšavi pola milijarde evra a ovaj naš 150 miliona. Ovde se baulja u magli. Na svu sreću stadion se neće graditi, Telekom nije prodat, cene čelika i bakra (Smederevo, Bor) pale za 40 odsto, narode, ne zanosi se, nama para, nismo u dobrom stanju. Da li je nekome palo na um koliko košta održavanje stadiona na kome će se igrati jedva desetak utakmica godišnje? Odakle nama sto evra, prosečno, za ulaznicu?

welington

pre 8 godina

Odlična zamisao i projekat koji treba što pre realizovati! Izgradnja nacionalnog stadiona po uzoru na sve evropske zemlje, može samo da donese profit!

Aleksandar

pre 8 godina

Zašto imam utisak da će od cele priče o nacionalnom stadionu, da se svede na rekonstrukciju stadiona CZ? Biće, ipak nemamo 150 miliona, ovo će da košta ,,,samo" 50 milki. AV srećan, Zvezdaši srećni, a ostali ko vas....

Cecika

pre 8 godina

Ima dosta toga sto treba izgraditi. Dajte da omogucimo Ivani Spanovic da ima gde da trenira, Velji Stjepanovicu, vaterpolistima. Mislim da su ti ljudi vise zasluzili nego fudbaleri

Mastoor

pre 8 godina

Oće i ovo da ne valja gospodi trolovima :)
(Novakovic Andjela, 15. decembar 2015 21:10)

Zasto trolovima? Trebali bi svi koji razmilse da budu protiv ovoga. Ulaganja su potrebnija privredi, poljoprivredi, zdravstvu, skolstvu, kulturi i svemu ostalom pre fudbala. Zasto bi se u opstoj besparici gradio stadion reprezentaciji koja nas samo bruka vec godinama?

Ivan

pre 8 godina

Kada se privatizuju klubovi, i stari stadioni neka odu sa njima. Za to vreme satasace za A selekciju nasa zlatna mlada reprezentacija, i red bi bio da igraju na novom stadionu.

cinik

pre 8 godina

@FK Radu treba isto novi Stadion, to je velika Sramota gde nasi Prvoligasi igraju. Jos samo fali gde Krave i Kokoske ulaze na Teren..
(Rade, 15. decembar 2015 23:09)

to ce prestolonaslednik uraditi cim nauci srpski

шпур

pre 8 godina

за тај новац би могли неку паметнију ствар да доведу у ранг европских метропола, на пример болницу, школу, сиротиште, дом пензионера... или сва 4, 150 милиона евра је много новца! тада би власт хвалио и неко осим ботова :-)

stevopavlovic1

pre 8 godina

Sve je to lepo, ali mislim da bi u ovom trenutku ipak bilo pametnije toliki novac uloziti u nesto sto je prioritet tj. u nesto nuznije i prece

Zoki

pre 8 godina

Ako ova država, pored sve ove bede i neimaštine, spuca 150 miliona evra u novi fudbalski stadion u Beogradu, pored dva postojeća velika stadiona, onda smo zaista kolektivno zreli za ludnicu. Da li nemačkoj reprezentaciji nešto fali to što nemaju svoj "nacionalni" stadion, nego igraju širom zemlje? Zar se postojeći stadioni ne mogu renovirati?

ike

pre 8 godina

fudbaleri su i zasluzili ovaj stadion jer nas dobro predstavljaju u inostranstvu a nadam se da ce jos malo popraviti stvari u reprezentaciji.

alan ford

pre 8 godina

Nadam se da cemo konacno i mi imati priliku da prisustvujemo nekom evropskom finalu, i da ce ovo pozitivno uticati i uzdici nas fudbal

Uros

pre 8 godina

Publika iz unutrasnjosti je zeljna da gleda nasu reprezentaciju u bilo kom sportu. Pogledajte kako izgledaju hale kada rukometasi igraju neku reprezentativnu utakmicu.

Rista

pre 8 godina

Red je da se i kod nas mozda razmatra neko finale lige sampiona. Nadam se da ce sledecih godina biti u opciji i izgradnja staze za trku formule 1. To bi bilo tek fenomenalno, ali otom potom. Krenulo s sa mrtve tacke i ovo je stvarno za pohvalu.

Nedeljko

pre 8 godina

Niko ne spori to da li stadion treba ili ne treba. Naravno da terba, ali mislim da treba biti sagradjen u nekom drugom gradu a ne u Beogradu

Milomir

pre 8 godina

Mislim da prvo treba reformisati FSS, povratiti poverenje ljudi u fudbalsku A reprezentaciju pa tek onda graditi nacionalni stadion. On jeste potreban, ali ne u ovom trenutku

C i n i k

pre 8 godina

Posle Poljskog,nas bi bio najskuplji? I ne znam stvarno,sta ce nama to? Da gledamo bruku i sramotu? Pa zar ne moze da se igra taj cirkus na CZ ili Part.stadionu?

Neno

pre 8 godina

Jao Boze, odakle pare za ovo! Bice vremena za stadione, zasto prvo ne sredimo neke osnovnije stvari? Okrecimo neke fasade po Bg-u, popravimo plocnike po centrima gradova, uredimo malo trgove...Prodjite nekim manjim gradovima Srbije da vidite koliko ima stvari koje treba popraviti da ti gradovi izgledaju lepse, a koje ne kostaju milione, samo treba inicijativa i malo para. Koliko se puno toga moze srediti za te pare? Dajte da krenemo od takvih osnovnih stvari.

Mili

pre 8 godina

Plan je da na njemu igra reprezentacija Srbije i da ga srpski klubovi koriste u evropskim mečevima. To je prava stvar i to treba realizovati , vcelika podrška za izgradnju nacionalnog stadiona.

rajko

pre 8 godina

Napravi fudbalski stadion za propale fudbalere, a vaterpolisti, kosarkasi, atleticari nemaju gde da treniraju ...

Bolje bi bilo uloziti u stadione koji vec postoje, srediti ih za manje para.

Partizan i Zvezda bi trebalo da igraju na jednom stadionu.

mr NS

pre 8 godina

Ako se pazljivo pogleda dolazi se do zaista zanimljivih stvari...zašto uložiti do 150 miliona kada moze koliko vidimo na primerima drugih sve to i za 50,60-70 miliona? Ako se neko seća sam vođa nas je podigao sve do te cifre bez da mu je toliko trazeno,naime Tole je trazio od drzave 2-3 puta manje? Samo u Srbiji može na opštem interesu ovako očigledno i unapred da se vec steluju i pripremaju za manifetluke...pa i Arenu smo gradili sto godina i zbog mutnih radnji nikada nije uradjena 100% kako je trebalo...nama treba ulaganje u pet sest stadiona koji bi imali po 10-20 hiljada mesta i da razvijamo ligu a ne ova pranja para

Toma

pre 8 godina

Stadion kada za to bude bilo vreme. Sada bi prioritet trebao da bude ozdravljenje klupskog fudbala i renoviranje stadiona po celoj drzavi, a samim tim bi se to pozitivno odrazilo na reprezentaciju. A ima i drugih 'malih' sportova koji su trofejni ali finansijski otcepljeni i koji tesko prezivljavaju.

Vucko09

pre 8 godina

Da, treba ga izgraditi, al' da tu igraju i FKCZ i PFC, da na njemu budu i koncerti, da bude komercijalno isplativ kao Kombank Arena, sto nece biti slucaj ako ga samo koristi reprezentacija. Ona dva rugla na Topcideru prodati lokacije, i onako za par godina nece ispunjavati standarde UEFA.

nemanja 5

pre 8 godina

Izgradnjom ovog objekta Srbija pokazuje da joj je stalo da i u buducnosti zeli da nasa reprezentacija ima dobre uslove za rad i treniranje kao i za odrzavanje velikih meceva na ovom objektu...

huligan

pre 8 godina

Svakako nam treba jedan ovakav, nacionalni, usledice privatizacija i zvezde i partizana, pa gde ce reprezentacija da igra, kod mene na poljani mozda??? Samo gradite objekat, vratice se i vise nego sto se ulozi.

lucifer

pre 8 godina

Sve sto nam nedostaje kao drzavi naravno da treba da se izgradi,svakako da ce nam taj stadion doprineti gledajuci ga kao investiciju,i uzivanje gledanja utakmica

Ivana

pre 8 godina

Vise sam za izgradnju bolnica i skola, ali sam i za ovaj nacionalni stadion, koji ima svaka ozbiljna zemlja. Renoviranje skola i bolnica ce biti koliko sam ja upucen, tako da ne vidim problem sto cemo dobiti i nacionalni stadion.

Mikica

pre 8 godina

Verujem da je to jednostavno NEPOTREBNO BACANJE PARA! Niti ce se isplatiti niti je potreban. Moglo je za te pare da se preurede 3-4 stadiona a ne pored 5-6 u Beogradu jos jedan novi stadion.

London

pre 8 godina

Da li grešim ili zaista nije pomenut Wembley, najpoznaticiji "nacionalni" stadion na svetu, na kojem igra Engleska reprezentacija i igraju se polufinala i finale FA kupa. Cena rušenja starog i izgradnje novog stadiona je bila £798 miliona, ili oko €1,2 milijarde u tom momentu. U cenu je uračunata i izgradnja nove infrastrukture oko stadiona, nove stanice metroa, putevi, itd.

Možda malo skrećem s teme, ali je iteresantan podatak da svaki gledalac utakmice može da pošalje SMS na određeni broj da prijavi asocijalno ponašanje (npr. ljude koji izvikuju homofobne slogane, vređaju na verskoj ili nacionalnoj osnovi, itd) i služba bezbednosti i policija odmah znaju iz koje sekcije je poslata poruka, praktično sa kojeg mesta. Reaguju trenutno. Možda treba tako nešto napraviti i na našem novom stadionu.

Inače, na stadion se ulazi skeniranjem barkoda na karti kroz stotine automatskih vrata, nema pretresanja, nema policije na ulazima, ceo stadion je od stakla... ali je sve dovoljno hi-tech (face recognition, detektori metala, eksploziva, itd) da do sada nikada nije bilo nikakvih bezbednosnih incidenata. Naravno, policija je tu, samo se ne vidi.

Nikola

pre 8 godina

Mislim da je najbolje raditi kao Švedska, zatvoren stadion za koncerte, reprezentaciju i večite. Nešto kao velika arena, a pare može da uloži neka firma koja će dati ime stadionu tako da država ne ulaže ništa. Bolje u Bolnice i vrtiće uložiti novac jer bi ih svakako moramo izgraditi, a stadion opet može i privatnik.

Salerno

pre 8 godina

eh mare mare,primetio ja da si ti glavni bot naprednjaka,, sigurno uzimas po dva sendvica, nije fer sto ostali botovi uzimaju po jedan sendvic ,a ti dva,da vratis jedan.

vitaminC

pre 8 godina

Ovo je odlicna vest za sve gradjane Srbije.
(Mare, 15. decembar 2015 20:38)
zabagovao vam ovaj bot hahahhahaha
šalu na stranu, stvarno mi nije jasno kako će mi pomoći stadion od 150 miliona
a i ostalim građanima srbije

mokata

pre 8 godina

Koliko vidim Srbija je od retkih drzava koja nema nacionalni stadion. Rumunija koja je u daleko losijem ekonomskom polozaju od Srbije je izdvojila 234,5 miliona evra.

rex

pre 8 godina

Tako to ide u eri dezinformisanja, zatrpaš prethodnu vest o istom projektu i negativne komentare sa novim člankom i botovima. Operacija uspela, pacijent mrtav.

Maja

pre 8 godina

Smatram da je Srbiji potreban jedan ovakav Nacionalni stadion. Ako želimo da napredujemo treba da ulažemo, radimo i trudimo se u svakom pogledu.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

Meni je prosto neprijatno koliko nam je dobro u drzavi pa imamo takav luksuz da mozemo da bacimo 150 mil. evra za jedan stadion! Renovirajte marakanu za 20-30 miliona, a sa ostalih 120-130 miliona renovirajte Klinicki centar Srbije.

Romana

pre 8 godina

Nacionalni stadion bi svakako doneo boljitak Srbiji, verujem da bi mnogi ljubitelji fudbala iskoristili priliku da posle dobrog meca ostanu u Srbiji jos dan ili dva. Sto automatski ide u privredu restoraterstva, hotelijerstca, saobracaj itd...

Mane

pre 8 godina

Naravno da treba. Idemo u Evropu a nemamo ni jedan takav objekat. Jos bolje bi bilo da je napravljen kompleks na 50 do 100 Ha sa svim mogucim terenima za sve vrste sportova i pripreme. To bi bio potez fenomenalan. Pripreme kuci a ne u inostranstvu a dolazili bi i stranci. Razmisliti?

Milan-Indjija

pre 8 godina

Drzava u kojoj bolnice i skole lice na iste ustanove, ali iz proslog veka, ne treba da baca novac na stadion, koji nece biti popunjen nikada i apsolutno nikada. To je kao da ulozite milione u neki hotel u koji ce tri puta gpdisnje doci po petoro ljudi.

Pokrajac

pre 8 godina

Ovo je ono sto bi nasu eru modernizacije zapravo zaokruzilo. Ne razmisljajte usko, nemojte biti skoncentrisani na broj mesta na stadionu, prihod nam dolazi i od ljudi koji ce dolaziti iz susednih zemalja na meceve!

bbb

pre 8 godina

Ajmo sad Klinicki centar od Zagreba do Istanbula po Evropi posebno kakav ko ima jel moze i ta tema da se napise i koliko je kome kostala rekonstrukcija i kolike su liste cekanja.

Nikola

pre 8 godina

Mogli bi lepo da uljude i modernizuju partizanov i zvezdin stadion i eto ti dva nacionalna, a to bi moglo da se odradi za mnogo manje pare.

Neman

pre 8 godina

Država Srbija planira da u saradnji sa Fudbalskim savezom izgradi Nacionalni stadion kapaciteta 50.000 mesta koji bi koštao oko 150 miliona evra.Pun pogodak za Srbiju i sport.

sveta

pre 8 godina

Ocigledno je da svi grade nacionalne stadione, pa ni mi necemo biti izuzetak. Srbija zasluzuje lep stadion, na kome ce se odrzavati vazni fudbalski mecevi

inna

pre 8 godina

Ma treba uloziti u sve sto se sporta tice ne samo za stadion, svasta tu treba, a posteno i zasluzili su da treniraju u boljim uslovima!Ne mislim samo na fudbal, nego i na ostale sportove!

ibrakadabra

pre 8 godina

Stadion je objekat koji ce vratiti ulozeno, i lepo bi bilo da imamo i mi nacionalni stadion kao i da na njemu igraju klubovi u evropskim takmicenjima. A ne da svaku tekmu reprezentacija igra cas u krusevcu, pa novom sadu pa vamo tamo, jedan jedini i zna se.

raxx

pre 8 godina

@mare

poslao si pet puta isti komentar, ali si zaboravio da promenis nadimak, svuda je isti. Bolje menjaj, onda izgleda kaonda vise vas podrzava izgradnju stadiona, ovako izgleda kao da vas nekoliko botina sedi i kuca sendvic-komentare.

Nenad

pre 8 godina

Naprotiv,treba nam takav stadion.Nisu ni Rumuni,Česi,Mađari bacili novac na stadion pa opet nemaju neke velike rezultate u fudbalu.Nije stvar u slabom plasmanu naših orlova,danas su neprimetni,sutra će biti među npr. prvih 10-15 reprezentacija,sve je to relativno i ljudi koji ovo ne podržavaju zbog trenutne slabe forme pričaće drugačije za neku godinu.

Zvezda, Srbija NIKAD yugoslavia

pre 8 godina

Mi hocemo Marakanu za sve nase utakmice i domace i evropske, a vi gradite stadione kakve hocete.
Ne interesujete nas!

Ivan

pre 8 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona bila bi veliki dobitak za srpski sport. Kao i u Beogradskoj Areni, najveći sportski događaji odigravali bi se na ovom stadionu. Takođe, verujem da bi se i kod nas formirao kult reprezantacije za koju bi smo svi navijali svim srcem, a ne da se delimo po klubovima. Odlicna ideja.

Gasa

pre 8 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona bio bi tek drugi nacionalni teren u regionu. Ovo bi svakako bila pametna investicija koja bi bila ulozena u srpski sport.

Sekula

pre 8 godina

Treba da se ulaze u sport, sport je nesto u cemu smo najbolji i najbolje rezultate imamo u svetu. Ovo je pametan nacin, cak mi se i lokacija svidja. Ne treba da gledamo druge stadione, neka nas bude unikat...

Hedona

pre 8 godina

Taj projetak je uglavnom popularan uz istočnom delu kontinenta, ali je prisutan i u bogatijim zemljama centralne i severne Evrope. Ako želimo u Evropu moramo da imamo jedan stadion po naliku na stadio širom Evrope, izgrađn po evropskim standardima.

marko

pre 8 godina

Sta ce nama nacionalni stadion? Pa mi necemo videti neko vece takmicenje barem jos 10-20godina! Samim tim, nece biti ni publike... Dok mi proigramo fudbal, stadion ce zarasti u korov! Bolje za te pare promenite travnatne povrsine svim klubovima JSL i Prve lige, renovirajte im infrastrukturu, da imamo cemu da se nadamo! Liga nam se raspada, tereni ocajni, Reprezentacija se bruka gde god stigne, a mi pravimo nacionalni stadion!? Za koga!?
Ili bolje taj novac, raspodelite najsiromasnijima, onima kojima treba za lecenje, za hranu i ostalo... To bi bilo najpametnije!

Novica

pre 8 godina

Pa je li mene neko za*ebava. Napravite bre terene za košarku po Srbiji, dajte vaterpolo klubovima te pare, unapredite ostale sportove u kojima kidamo a ne da se bacaju pare na ove manekene.O *ebem te Srbijo ja što više hoću da te volim ti mi ne daš!

Fr-Sr

pre 8 godina

Bolje renovirati stadione Zvezde i Partizana i napraviti dva vrhunska stadiona. Manje ce para biti ulozeno, a sluzice svrsi. Ovako kad se napravi stadion sluzice ponekad, odrzavanje skupo itd. A ako imaju te pare, mogu renovirati sve vece stadione za te pare i da se konacno krene igrati u normalnim uslovima. Ali najbolje bi bilo ne dirati nista jer niko nije ni zasluzio. Bolje napravite 20 bazena, dvorana i sl., tu smo dobri.

mihajlovicinjo

pre 8 godina

Izgradnjom nacionalnog stadiona dobicemo na vecoj infrastrukturi sportskih objekata I samim tim I kandidaturu za odrzavanje nekog prvenstva,a to znaci I veliku zaradu za pre svega nas gradjane...idemo kokice,kikiriki...odlicno razmisljanje aktuelnih lidera,ulaganje u buducnost

Ime

pre 8 godina

Ama ljudi mant'e se ćorava posla. Kakav stadion kakvi bakrači bre! Svaki publicitet je dobar publicitet. Što manje naprave za vreme vladavine T.K. to bolje po nas. Manje će da nas bije maler.

KAiRATe SILA, treniram KAiRATe!

pre 8 godina

Plan je da se od tih 150 milki namakne 50 za Acinu mezimicu i da se ispeglaju dugovi u istoj! Od ostatka para ce napraviti ruglo od stadiona koje ce posle 15 godina poceti da se raspada..

Aganlija Kuchuk Alija

pre 8 godina

Pa zasto bi smo onda gradili novi ako mozemo da renoviramo stadion u Gornjem Ljubisu koji bi mogao da koristi i lokalni klub...

Dezurni

pre 8 godina

Ocekujem da taj novi fudbalski hram bude ponos Beograda i Srbije i gde cemo svi dolaziti sa velikom radoscu da navijamo za nasu reprezenraciju i nase klubove u evrpskim kupovima.

Niki

pre 8 godina

Ako nam je za ozdravljenje fudbala generalno, pa da napravimo nacionalni stadion. Višestruko će se isplatiti kroz organizaciju raznih utakmica i drugih manifestacija!

Nemanja

pre 8 godina

Godinama se nije ulagalo u sport i sada je pravo vreme da se nesto uradi. U sportu smo i najprepoznatljiviji u svetu i treba ulagati u njega.

Iskra

pre 8 godina

Nadam se da ce Srbija uspeti da realizuje ovaj projekat jer bi nam bio od velikog znacaja! Pre svega dosta ce pomoci nasim igracima, ali cemo privuci i dosta inostranih igraca i turista.

Pegica

pre 8 godina

Nacionalni stadion trebalo bi da ima svaka drzava. Zelje i mogucnosti za uspehom i videti nase klubove kako igraju na tom stadionu bio bi ostvareni san

poz

pre 8 godina

samo da bude lepsi od arene,
Setao sam nedavno savskom obalom sa novobeogradske strane i mozda bi tu bilo mesta za jedan lep i moderan nacionalni stadion. Bas tu negde preko puta buduce kule.

KAiRATe SILA, treniram KAiRATe!

pre 8 godina

Plan je da se od tih 150 milki namakne 50 za Acinu mezimicu i da se ispeglaju dugovi u istoj! Od ostatka para ce napraviti ruglo od stadiona koje ce posle 15 godina poceti da se raspada..

Zoki

pre 8 godina

Ako ova država, pored sve ove bede i neimaštine, spuca 150 miliona evra u novi fudbalski stadion u Beogradu, pored dva postojeća velika stadiona, onda smo zaista kolektivno zreli za ludnicu. Da li nemačkoj reprezentaciji nešto fali to što nemaju svoj "nacionalni" stadion, nego igraju širom zemlje? Zar se postojeći stadioni ne mogu renovirati?

Pegica

pre 8 godina

Nacionalni stadion trebalo bi da ima svaka drzava. Zelje i mogucnosti za uspehom i videti nase klubove kako igraju na tom stadionu bio bi ostvareni san

Mastoor

pre 8 godina

Oće i ovo da ne valja gospodi trolovima :)
(Novakovic Andjela, 15. decembar 2015 21:10)

Zasto trolovima? Trebali bi svi koji razmilse da budu protiv ovoga. Ulaganja su potrebnija privredi, poljoprivredi, zdravstvu, skolstvu, kulturi i svemu ostalom pre fudbala. Zasto bi se u opstoj besparici gradio stadion reprezentaciji koja nas samo bruka vec godinama?

poz

pre 8 godina

samo da bude lepsi od arene,
Setao sam nedavno savskom obalom sa novobeogradske strane i mozda bi tu bilo mesta za jedan lep i moderan nacionalni stadion. Bas tu negde preko puta buduce kule.

C i n i k

pre 8 godina

Posle Poljskog,nas bi bio najskuplji? I ne znam stvarno,sta ce nama to? Da gledamo bruku i sramotu? Pa zar ne moze da se igra taj cirkus na CZ ili Part.stadionu?

Mane

pre 8 godina

Naravno da treba. Idemo u Evropu a nemamo ni jedan takav objekat. Jos bolje bi bilo da je napravljen kompleks na 50 do 100 Ha sa svim mogucim terenima za sve vrste sportova i pripreme. To bi bio potez fenomenalan. Pripreme kuci a ne u inostranstvu a dolazili bi i stranci. Razmisliti?

bbb

pre 8 godina

Ajmo sad Klinicki centar od Zagreba do Istanbula po Evropi posebno kakav ko ima jel moze i ta tema da se napise i koliko je kome kostala rekonstrukcija i kolike su liste cekanja.

Gasa

pre 8 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona bio bi tek drugi nacionalni teren u regionu. Ovo bi svakako bila pametna investicija koja bi bila ulozena u srpski sport.

Ime

pre 8 godina

Ama ljudi mant'e se ćorava posla. Kakav stadion kakvi bakrači bre! Svaki publicitet je dobar publicitet. Što manje naprave za vreme vladavine T.K. to bolje po nas. Manje će da nas bije maler.

vitaminC

pre 8 godina

Ovo je odlicna vest za sve gradjane Srbije.
(Mare, 15. decembar 2015 20:38)
zabagovao vam ovaj bot hahahhahaha
šalu na stranu, stvarno mi nije jasno kako će mi pomoći stadion od 150 miliona
a i ostalim građanima srbije

Maja

pre 8 godina

Smatram da je Srbiji potreban jedan ovakav Nacionalni stadion. Ako želimo da napredujemo treba da ulažemo, radimo i trudimo se u svakom pogledu.

sveta

pre 8 godina

Ocigledno je da svi grade nacionalne stadione, pa ni mi necemo biti izuzetak. Srbija zasluzuje lep stadion, na kome ce se odrzavati vazni fudbalski mecevi

Ivan

pre 8 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona bila bi veliki dobitak za srpski sport. Kao i u Beogradskoj Areni, najveći sportski događaji odigravali bi se na ovom stadionu. Takođe, verujem da bi se i kod nas formirao kult reprezantacije za koju bi smo svi navijali svim srcem, a ne da se delimo po klubovima. Odlicna ideja.

Nedeljko

pre 8 godina

Niko ne spori to da li stadion treba ili ne treba. Naravno da terba, ali mislim da treba biti sagradjen u nekom drugom gradu a ne u Beogradu

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Не разумем зашто се не гради на месту терена Железничара у Бара Венецији, тј. у "Београду на води"? Не,нисам ни мало циничан,него ,ето било би лепо да се обједине све фантазијје на једно место.

inna

pre 8 godina

Ma treba uloziti u sve sto se sporta tice ne samo za stadion, svasta tu treba, a posteno i zasluzili su da treniraju u boljim uslovima!Ne mislim samo na fudbal, nego i na ostale sportove!

Neman

pre 8 godina

Država Srbija planira da u saradnji sa Fudbalskim savezom izgradi Nacionalni stadion kapaciteta 50.000 mesta koji bi koštao oko 150 miliona evra.Pun pogodak za Srbiju i sport.

Sekula

pre 8 godina

Treba da se ulaze u sport, sport je nesto u cemu smo najbolji i najbolje rezultate imamo u svetu. Ovo je pametan nacin, cak mi se i lokacija svidja. Ne treba da gledamo druge stadione, neka nas bude unikat...

ibrakadabra

pre 8 godina

Stadion je objekat koji ce vratiti ulozeno, i lepo bi bilo da imamo i mi nacionalni stadion kao i da na njemu igraju klubovi u evropskim takmicenjima. A ne da svaku tekmu reprezentacija igra cas u krusevcu, pa novom sadu pa vamo tamo, jedan jedini i zna se.

huligan

pre 8 godina

Svakako nam treba jedan ovakav, nacionalni, usledice privatizacija i zvezde i partizana, pa gde ce reprezentacija da igra, kod mene na poljani mozda??? Samo gradite objekat, vratice se i vise nego sto se ulozi.

Salerno

pre 8 godina

eh mare mare,primetio ja da si ti glavni bot naprednjaka,, sigurno uzimas po dva sendvica, nije fer sto ostali botovi uzimaju po jedan sendvic ,a ti dva,da vratis jedan.

matori

pre 8 godina

Stadioni su se kroz istoriju pokazali kao veoma bitan infrastrukturalni oslonac svake diktature. Od Cezara preko Hitlera do Pinocea. Mislite o tome

Baxuz

pre 8 godina

Nasi fudbaleri su od nas zasluzili ne jedan vec 5 stadiona. Hvala im sto reprezentuju nasu zemlju na najbolji nacin. Da nema njih ko bi jos u Estoniji, Kazahstanu ili Azerbejdzanu cuo za Srbiju. Pri tome su oni gubeci od navedenih timova doprineli promociji fudbala na fudbalski nerazvijenim prosrorima bivseg SSSR. Neka im je slava i hvala!

mokata

pre 8 godina

Koliko vidim Srbija je od retkih drzava koja nema nacionalni stadion. Rumunija koja je u daleko losijem ekonomskom polozaju od Srbije je izdvojila 234,5 miliona evra.

Novica

pre 8 godina

Pa je li mene neko za*ebava. Napravite bre terene za košarku po Srbiji, dajte vaterpolo klubovima te pare, unapredite ostale sportove u kojima kidamo a ne da se bacaju pare na ove manekene.O *ebem te Srbijo ja što više hoću da te volim ti mi ne daš!

Uros

pre 8 godina

Publika iz unutrasnjosti je zeljna da gleda nasu reprezentaciju u bilo kom sportu. Pogledajte kako izgledaju hale kada rukometasi igraju neku reprezentativnu utakmicu.

marko

pre 8 godina

Sta ce nama nacionalni stadion? Pa mi necemo videti neko vece takmicenje barem jos 10-20godina! Samim tim, nece biti ni publike... Dok mi proigramo fudbal, stadion ce zarasti u korov! Bolje za te pare promenite travnatne povrsine svim klubovima JSL i Prve lige, renovirajte im infrastrukturu, da imamo cemu da se nadamo! Liga nam se raspada, tereni ocajni, Reprezentacija se bruka gde god stigne, a mi pravimo nacionalni stadion!? Za koga!?
Ili bolje taj novac, raspodelite najsiromasnijima, onima kojima treba za lecenje, za hranu i ostalo... To bi bilo najpametnije!

Гавра

pre 8 godina

Болнице се распадају , фудбалери се баханалишу , наставницу ускоро ће да штрајку глађу, путеви као на месецу, екологија на нивоу Индије , али зато се стадион гради .

шпур

pre 8 godina

за тај новац би могли неку паметнију ствар да доведу у ранг европских метропола, на пример болницу, школу, сиротиште, дом пензионера... или сва 4, 150 милиона евра је много новца! тада би власт хвалио и неко осим ботова :-)

Milan-Indjija

pre 8 godina

Drzava u kojoj bolnice i skole lice na iste ustanove, ali iz proslog veka, ne treba da baca novac na stadion, koji nece biti popunjen nikada i apsolutno nikada. To je kao da ulozite milione u neki hotel u koji ce tri puta gpdisnje doci po petoro ljudi.

nemanja 5

pre 8 godina

Izgradnjom ovog objekta Srbija pokazuje da joj je stalo da i u buducnosti zeli da nasa reprezentacija ima dobre uslove za rad i treniranje kao i za odrzavanje velikih meceva na ovom objektu...

markoc

pre 8 godina

Šta će nama nacionalni stadion,kad ne možemo da se plasiramo na neko veliko takmičenje 15 godina,za šta da se bacaju pare,za srpske manekene?

Vucko09

pre 8 godina

Da, treba ga izgraditi, al' da tu igraju i FKCZ i PFC, da na njemu budu i koncerti, da bude komercijalno isplativ kao Kombank Arena, sto nece biti slucaj ako ga samo koristi reprezentacija. Ona dva rugla na Topcideru prodati lokacije, i onako za par godina nece ispunjavati standarde UEFA.

Cecika

pre 8 godina

Ima dosta toga sto treba izgraditi. Dajte da omogucimo Ivani Spanovic da ima gde da trenira, Velji Stjepanovicu, vaterpolistima. Mislim da su ti ljudi vise zasluzili nego fudbaleri

Zvezda, Srbija NIKAD yugoslavia

pre 8 godina

Mi hocemo Marakanu za sve nase utakmice i domace i evropske, a vi gradite stadione kakve hocete.
Ne interesujete nas!

blinki

pre 8 godina

1000 fabrika ne radi, renovirajte fabrike,kupite masine i zaposlite ljude, koj ce nam djavo stadion,ima ih u svakom gradu po 5 a najgori smo u fudbali

rex

pre 8 godina

Tako to ide u eri dezinformisanja, zatrpaš prethodnu vest o istom projektu i negativne komentare sa novim člankom i botovima. Operacija uspela, pacijent mrtav.

Neno

pre 8 godina

Jao Boze, odakle pare za ovo! Bice vremena za stadione, zasto prvo ne sredimo neke osnovnije stvari? Okrecimo neke fasade po Bg-u, popravimo plocnike po centrima gradova, uredimo malo trgove...Prodjite nekim manjim gradovima Srbije da vidite koliko ima stvari koje treba popraviti da ti gradovi izgledaju lepse, a koje ne kostaju milione, samo treba inicijativa i malo para. Koliko se puno toga moze srediti za te pare? Dajte da krenemo od takvih osnovnih stvari.

Pokrajac

pre 8 godina

Ovo je ono sto bi nasu eru modernizacije zapravo zaokruzilo. Ne razmisljajte usko, nemojte biti skoncentrisani na broj mesta na stadionu, prihod nam dolazi i od ljudi koji ce dolaziti iz susednih zemalja na meceve!

Mikica

pre 8 godina

Verujem da je to jednostavno NEPOTREBNO BACANJE PARA! Niti ce se isplatiti niti je potreban. Moglo je za te pare da se preurede 3-4 stadiona a ne pored 5-6 u Beogradu jos jedan novi stadion.

Srbija ipak nije na Zapadu

pre 8 godina

Stadion iste veličine u Varšavi pola milijarde evra a ovaj naš 150 miliona. Ovde se baulja u magli. Na svu sreću stadion se neće graditi, Telekom nije prodat, cene čelika i bakra (Smederevo, Bor) pale za 40 odsto, narode, ne zanosi se, nama para, nismo u dobrom stanju. Da li je nekome palo na um koliko košta održavanje stadiona na kome će se igrati jedva desetak utakmica godišnje? Odakle nama sto evra, prosečno, za ulaznicu?

nikola

pre 8 godina

Tačno je da je stadion potreban da bi se unapredio fudbal. Ali isto tako, Srbija već godinama unazad pati od bele kuge. Nemaju svi gradovi porodilišta! Ili npr. uložiš 150 mil. u sledeće 3 godine na povlastice za roditelje, povećaš cifru za dobijanje trećeg deteta... napraviš radna mesta ljudima kako bi uopšte bili u mogućnosti da naprave porodicu. To je samo nokat od mogućih prečih stvari od fudbala i stadiona!

Aca

pre 8 godina

Jeste fudbal najmasovniji sport u Srbiji, ali ima sportova koji su nam u poslednje vreme doneli mnogo vise radosti od fudbalera, kao sto su Spanoviceva, Bekric, vaterpolisti, Stjepanovic. Mislim da oni zasluzuju adekvatna mesta gde ce moci da treniraju

mr NS

pre 8 godina

Ako se pazljivo pogleda dolazi se do zaista zanimljivih stvari...zašto uložiti do 150 miliona kada moze koliko vidimo na primerima drugih sve to i za 50,60-70 miliona? Ako se neko seća sam vođa nas je podigao sve do te cifre bez da mu je toliko trazeno,naime Tole je trazio od drzave 2-3 puta manje? Samo u Srbiji može na opštem interesu ovako očigledno i unapred da se vec steluju i pripremaju za manifetluke...pa i Arenu smo gradili sto godina i zbog mutnih radnji nikada nije uradjena 100% kako je trebalo...nama treba ulaganje u pet sest stadiona koji bi imali po 10-20 hiljada mesta i da razvijamo ligu a ne ova pranja para

скоба

pre 8 godina

Направите болнице, клинике, уложите у опрему, докторе, макар да има народ где да се лечи, ј..ли вас стадиони

Nenad

pre 8 godina

Naprotiv,treba nam takav stadion.Nisu ni Rumuni,Česi,Mađari bacili novac na stadion pa opet nemaju neke velike rezultate u fudbalu.Nije stvar u slabom plasmanu naših orlova,danas su neprimetni,sutra će biti među npr. prvih 10-15 reprezentacija,sve je to relativno i ljudi koji ovo ne podržavaju zbog trenutne slabe forme pričaće drugačije za neku godinu.

Aleksandar

pre 8 godina

Zašto imam utisak da će od cele priče o nacionalnom stadionu, da se svede na rekonstrukciju stadiona CZ? Biće, ipak nemamo 150 miliona, ovo će da košta ,,,samo" 50 milki. AV srećan, Zvezdaši srećni, a ostali ko vas....

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Ne mogu vise da citam ove komentare ni da zivim u ovakvoj "drzavi". Imam diplomu sa drzavnog fakulteta, bio sam medju najboljim studentima, volontiram godinama zbog zabrane zaposljavanja, a neko ce da mi gradi stadion za propali sport od 150 miliona evra. I sta ja treba da kazem i da mislim, kako treba da se osecam? I onda povrh svega toga citam ove placenicke komentare partijskih sitnih dusa, i ne mogu da shvatim, ljudi, kako vas nije sramota da to radite. A ako stvarno verujete u to sto pisete, onda je mene sramota sto sa vama delim ovaj grob.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

Meni je prosto neprijatno koliko nam je dobro u drzavi pa imamo takav luksuz da mozemo da bacimo 150 mil. evra za jedan stadion! Renovirajte marakanu za 20-30 miliona, a sa ostalih 120-130 miliona renovirajte Klinicki centar Srbije.

stevopavlovic1

pre 8 godina

Sve je to lepo, ali mislim da bi u ovom trenutku ipak bilo pametnije toliki novac uloziti u nesto sto je prioritet tj. u nesto nuznije i prece

Romana

pre 8 godina

Nacionalni stadion bi svakako doneo boljitak Srbiji, verujem da bi mnogi ljubitelji fudbala iskoristili priliku da posle dobrog meca ostanu u Srbiji jos dan ili dva. Sto automatski ide u privredu restoraterstva, hotelijerstca, saobracaj itd...

raxx

pre 8 godina

@mare

poslao si pet puta isti komentar, ali si zaboravio da promenis nadimak, svuda je isti. Bolje menjaj, onda izgleda kaonda vise vas podrzava izgradnju stadiona, ovako izgleda kao da vas nekoliko botina sedi i kuca sendvic-komentare.

cinik

pre 8 godina

@FK Radu treba isto novi Stadion, to je velika Sramota gde nasi Prvoligasi igraju. Jos samo fali gde Krave i Kokoske ulaze na Teren..
(Rade, 15. decembar 2015 23:09)

to ce prestolonaslednik uraditi cim nauci srpski

Aganlija Kuchuk Alija

pre 8 godina

Pa zasto bi smo onda gradili novi ako mozemo da renoviramo stadion u Gornjem Ljubisu koji bi mogao da koristi i lokalni klub...

rajko

pre 8 godina

Napravi fudbalski stadion za propale fudbalere, a vaterpolisti, kosarkasi, atleticari nemaju gde da treniraju ...

Bolje bi bilo uloziti u stadione koji vec postoje, srediti ih za manje para.

Partizan i Zvezda bi trebalo da igraju na jednom stadionu.

Milutin

pre 8 godina

Novosadjani TRČE da gledaju Vojvodinu kako igra domaće utakmice na NB. Isto važi za Nišlije, Čačane i Kragujevčane.

SRBIJA treba da igra u svim gradovima, dosta više samo Beograd...mnogo željnija publika čeka u Novom Sadu, Nišu i Užicu.

Toma

pre 8 godina

Stadion kada za to bude bilo vreme. Sada bi prioritet trebao da bude ozdravljenje klupskog fudbala i renoviranje stadiona po celoj drzavi, a samim tim bi se to pozitivno odrazilo na reprezentaciju. A ima i drugih 'malih' sportova koji su trofejni ali finansijski otcepljeni i koji tesko prezivljavaju.

Milomir

pre 8 godina

Mislim da prvo treba reformisati FSS, povratiti poverenje ljudi u fudbalsku A reprezentaciju pa tek onda graditi nacionalni stadion. On jeste potreban, ali ne u ovom trenutku

zgslavac

pre 8 godina

Samo jos jedna u nizu od dobrih investicija za buducnost, narocito sto se isti moze koristiti i za neke druge namene poput manifestacija.
(stadion, 16. decembar 2015 01:48)

Kao na primjer proslave Vučićevih rođendana?

Nikola

pre 8 godina

Mislim da je najbolje raditi kao Švedska, zatvoren stadion za koncerte, reprezentaciju i večite. Nešto kao velika arena, a pare može da uloži neka firma koja će dati ime stadionu tako da država ne ulaže ništa. Bolje u Bolnice i vrtiće uložiti novac jer bi ih svakako moramo izgraditi, a stadion opet može i privatnik.

Hedona

pre 8 godina

Taj projetak je uglavnom popularan uz istočnom delu kontinenta, ali je prisutan i u bogatijim zemljama centralne i severne Evrope. Ako želimo u Evropu moramo da imamo jedan stadion po naliku na stadio širom Evrope, izgrađn po evropskim standardima.

London

pre 8 godina

Da li grešim ili zaista nije pomenut Wembley, najpoznaticiji "nacionalni" stadion na svetu, na kojem igra Engleska reprezentacija i igraju se polufinala i finale FA kupa. Cena rušenja starog i izgradnje novog stadiona je bila £798 miliona, ili oko €1,2 milijarde u tom momentu. U cenu je uračunata i izgradnja nove infrastrukture oko stadiona, nove stanice metroa, putevi, itd.

Možda malo skrećem s teme, ali je iteresantan podatak da svaki gledalac utakmice može da pošalje SMS na određeni broj da prijavi asocijalno ponašanje (npr. ljude koji izvikuju homofobne slogane, vređaju na verskoj ili nacionalnoj osnovi, itd) i služba bezbednosti i policija odmah znaju iz koje sekcije je poslata poruka, praktično sa kojeg mesta. Reaguju trenutno. Možda treba tako nešto napraviti i na našem novom stadionu.

Inače, na stadion se ulazi skeniranjem barkoda na karti kroz stotine automatskih vrata, nema pretresanja, nema policije na ulazima, ceo stadion je od stakla... ali je sve dovoljno hi-tech (face recognition, detektori metala, eksploziva, itd) da do sada nikada nije bilo nikakvih bezbednosnih incidenata. Naravno, policija je tu, samo se ne vidi.

Fr-Sr

pre 8 godina

Bolje renovirati stadione Zvezde i Partizana i napraviti dva vrhunska stadiona. Manje ce para biti ulozeno, a sluzice svrsi. Ovako kad se napravi stadion sluzice ponekad, odrzavanje skupo itd. A ako imaju te pare, mogu renovirati sve vece stadione za te pare i da se konacno krene igrati u normalnim uslovima. Ali najbolje bi bilo ne dirati nista jer niko nije ni zasluzio. Bolje napravite 20 bazena, dvorana i sl., tu smo dobri.

Blistavi um

pre 8 godina

Ne kažem da ne bi voleo da imamo nacionalni stadion, al dal je to u ovakvoj finasijskoj krizi kakva nam je država to neophodno? Ne mogu da verujem da botovi pišu i ovde komentare i hvale projekat. Možda najpametnije odložiti taj projelat pa jednog dana ako država bude u boljoj finasijskoj situaciji onda graditi. Al pre toga omogućiti privatizaciju klubova, napraviti rekonstrukciju u fudbalu pa ako bude rezultata u našem fudbalu onda započeti taj projekat, ne vidim smisao nacionalnog stadiona ako ne možemo da se kvalifikujemo ni na jedno veliko takmičenje...

скоба

pre 8 godina

(Rista, 15. decembar 2015 23:11)
Слушај овог: стаза за формулу један,агахахаха, ко вас учи, ботине, или сами смишљате

Jovan

pre 8 godina

Za te novce može da se napravi posten trening centar za pripremu olimpiaca, poštena streljana da oni koji donose medalje bar imaju gde da treniraju a ne po podrumima i šupama, poštena atletska hala,

Nikola

pre 8 godina

Mogli bi lepo da uljude i modernizuju partizanov i zvezdin stadion i eto ti dva nacionalna, a to bi moglo da se odradi za mnogo manje pare.

Milo

pre 8 godina

Ja jesam za izgradnju nacionalnog stadiona ali u skladu sa budžetom Srbije i realnim potrebama, znači kapacitet do 550 mesta pa će biti pun čak i kad gubimo sve tekme u kvalufikacijama.

Selektor

pre 8 godina

Vecina ovih stadiona koji su pomenuti renorvirani su za sume od 20-60 miliona evra. Zasto se ne izvrsi rekonstrukcija vec postojecih stadiona koje imamo? Pominje se suma od 150 miliona sa kojima raspolazemo,ako bi rekonstruisali nasih 5 stadiona po 30-40 miliona,imali bi 5 nacionalnih stadiona. Zasto uloziti u jedan stadion na kome bi se godisnje igralo 10 utakmica? Interesantno je i to, da posle svakoga neuspeha reprezentacije prica se o nekim stvarima kako bi se zaboravio neuspeh.

shone

pre 8 godina

Najbolje bi bilo renovirati Omladinski stadion. Nalazi se na dobroj lokaciji, kostalo bi mnogo manje, dobili bismo jos jedan potpuno opremljen stadion za potrebe domaceg takmicenja koji bi koristio OFK Bg.

spartanac

pre 8 godina

A ovi što pričaju, stadion treba da bude u nekom drugom gradu, prvo treba mnogo hotela visoke kategorije,medjunarodni aerodrom ne dalje od 80 km,milion drugih uslova što se tiče infrastrukture. Ko sve ovde ostavlja komentare.

Ivana

pre 8 godina

Vise sam za izgradnju bolnica i skola, ali sam i za ovaj nacionalni stadion, koji ima svaka ozbiljna zemlja. Renoviranje skola i bolnica ce biti koliko sam ja upucen, tako da ne vidim problem sto cemo dobiti i nacionalni stadion.

...

pre 8 godina

Sad ne znam koliko najveci stadion ima mesta, al mislim da bi trebali da napravimo najveci, cisto da negde budemo najbolji, verovatno bi bio napunjen samo kad bi zvezda igrala evropu ali nema veze :D.

skydog

pre 8 godina

Nigde ne pise da li je MMF odobrio trosenje para na izgradnju stadiona,uklapamo li se u dozvoljeno povecanje rashodne strane budzeta?

Herkules

pre 8 godina

Ukoliko se ne rese problemi nasih fudbalskih klubova, tesko da ce na ovakvom stadionu publika imati prilike da gleda nase klubove u nekim evropskim utakmicama, a da to nisu prijateljske utakmice

malecko

pre 8 godina

Svaka čast, Srbija će početi da izgleda veoma lepo dobiće mnogo lep nacionalni stadion na kome će se igrati značajne utakamice

ike

pre 8 godina

fudbaleri su i zasluzili ovaj stadion jer nas dobro predstavljaju u inostranstvu a nadam se da ce jos malo popraviti stvari u reprezentaciji.

Gorana

pre 8 godina

Sve evropske zemlje imaju svoje nacionalne stadione, a na njima ostvaruju odlične prihode! Ne vidim nikakav razlog zašto ne bi i Srbija imala jedan moderan nacionalni stadion od kojeg će svi imati veliku korist!

moze tako?

pre 8 godina

Citajuci komentare, shvatam da bi mnogi samo sminkali svoja naseljena mesta, Beograd i ostale gradove, i dodje neka budala i iscrta grafit i sta si uradio, bacio pare, aj lepo napravimo stadion, tj ulozimo u bilo koji projekat koji je isplativ, pa zaradimo i onda sminkamo sve gradove, stavljamo behatone, fasade, uredjujemo trgove...

kreza

pre 8 godina

Odlična zamisao i projekat koji treba što pre realizovati! Izgradnja nacionalnog stadiona po uzoru na sve evropske zemlje, može samo da donese profit!

Miša33

pre 8 godina

Sport je uvek davao dobre rezultate, možda ovim korakom i fudbal bude krenuo tim putem. A znamo da je kod nas fudbal jako gledan i važan sport.

lucifer

pre 8 godina

Sve sto nam nedostaje kao drzavi naravno da treba da se izgradi,svakako da ce nam taj stadion doprineti gledajuci ga kao investiciju,i uzivanje gledanja utakmica

Rista

pre 8 godina

Red je da se i kod nas mozda razmatra neko finale lige sampiona. Nadam se da ce sledecih godina biti u opciji i izgradnja staze za trku formule 1. To bi bilo tek fenomenalno, ali otom potom. Krenulo s sa mrtve tacke i ovo je stvarno za pohvalu.

alan ford

pre 8 godina

Nadam se da cemo konacno i mi imati priliku da prisustvujemo nekom evropskom finalu, i da ce ovo pozitivno uticati i uzdici nas fudbal

Ivan

pre 8 godina

Kada se privatizuju klubovi, i stari stadioni neka odu sa njima. Za to vreme satasace za A selekciju nasa zlatna mlada reprezentacija, i red bi bio da igraju na novom stadionu.

Katlin

pre 8 godina

Drzava je spremna da obezbedi novac za izgradnju Nacionalnog stadiona, treba pronaci lokaciju i na tome raditi u saradnju sa UEF-om.

Dezurni

pre 8 godina

Ocekujem da taj novi fudbalski hram bude ponos Beograda i Srbije i gde cemo svi dolaziti sa velikom radoscu da navijamo za nasu reprezenraciju i nase klubove u evrpskim kupovima.

Iskra

pre 8 godina

Nadam se da ce Srbija uspeti da realizuje ovaj projekat jer bi nam bio od velikog znacaja! Pre svega dosta ce pomoci nasim igracima, ali cemo privuci i dosta inostranih igraca i turista.

Niki

pre 8 godina

Ako nam je za ozdravljenje fudbala generalno, pa da napravimo nacionalni stadion. Višestruko će se isplatiti kroz organizaciju raznih utakmica i drugih manifestacija!

mihajlovicinjo

pre 8 godina

Izgradnjom nacionalnog stadiona dobicemo na vecoj infrastrukturi sportskih objekata I samim tim I kandidaturu za odrzavanje nekog prvenstva,a to znaci I veliku zaradu za pre svega nas gradjane...idemo kokice,kikiriki...odlicno razmisljanje aktuelnih lidera,ulaganje u buducnost

welington

pre 8 godina

Odlična zamisao i projekat koji treba što pre realizovati! Izgradnja nacionalnog stadiona po uzoru na sve evropske zemlje, može samo da donese profit!

Fudbaler

pre 8 godina

AKo je premijer nagovestio to će i biti urađeno. Bilo bi dobro da se radi kao stadion u Lilu. Fantastično je da se podiže pola terena i smačinje tako da se dobija hala za male sportove i koncerte.

smirnof

pre 8 godina

Eventualna izgradnja Nacionalnog stadiona je samo jedan od primera kako treba ulagati u sport, zato što će na taj način sigurno doći do daljeg razvoja fudbala u Srbiji.

zagor

pre 8 godina

Eventualna izgradnja Nacionalnog stadiona je samo jedan od primera kako treba ulagati u sport, zato što će na taj način sigurno doći do daljeg razvoja fudbala u Srbiji.

Kron

pre 8 godina

Zasto ne bi i Srbija imala ovako nesto?! Ako zelimo u korak sa Evropom i svetom, moramo ulagati i u najvazniju sporednu stvar na svetu.

Zmajevo gnezdo

pre 8 godina

Stadion nije neophodan u ovom trenutku, ali je svakako pozeljan. Taj stadion moze da ima samo pozitivni uticaj na svoju okolinu, kao i na Srbiju generalno. Treba ocekivati dobar projekat Vlade, kako ne bi doslo do dodatnog rasipanja sredstava.

Nemanja

pre 8 godina

Godinama se nije ulagalo u sport i sada je pravo vreme da se nesto uradi. U sportu smo i najprepoznatljiviji u svetu i treba ulagati u njega.

Mili

pre 8 godina

Plan je da na njemu igra reprezentacija Srbije i da ga srpski klubovi koriste u evropskim mečevima. To je prava stvar i to treba realizovati , vcelika podrška za izgradnju nacionalnog stadiona.

sale

pre 8 godina

Nadam se da cemo konacno i mi imati priliku da prisustvujemo nekom evropskom finalu, i da ce ovo pozitivno uticati i uzdici nas fudbal

Pikoli

pre 8 godina

Moze da bude dobra ideja ako je deo strategije da tim stadionom konkurisemo odrzavanju EP, cime mozemo da vratimo veci deo ulozenog novca, a stafion bi svakako ostao biducim generacijama.

Rocko

pre 8 godina

Lepa vest za nas sport. Ovaj projekat treba realizovati sto pre i verujem da ce nasa Vlada i FSS naci sredstva za nacionalni stadion.

stadion

pre 8 godina

Samo jos jedna u nizu od dobrih investicija za buducnost, narocito sto se isti moze koristiti i za neke druge namene poput manifestacija.

Иван-Ниш

pre 6 godina

Ало бре, арену држава градила годинама и једва је завршила (ваљда) и то зато да се не обрукамо због добијеног такмичења. А за ово да се да 150 милиона!!! Шта ће нам за 50-60 хиљада људи? Колико ће пута то да буде напуњено годишње са наплаћеним картама?

Pegica

pre 8 godina

Nacionalni stadion trebalo bi da ima svaka drzava. Zelje i mogucnosti za uspehom i videti nase klubove kako igraju na tom stadionu bio bi ostvareni san

KAiRATe SILA, treniram KAiRATe!

pre 8 godina

Plan je da se od tih 150 milki namakne 50 za Acinu mezimicu i da se ispeglaju dugovi u istoj! Od ostatka para ce napraviti ruglo od stadiona koje ce posle 15 godina poceti da se raspada..

poz

pre 8 godina

samo da bude lepsi od arene,
Setao sam nedavno savskom obalom sa novobeogradske strane i mozda bi tu bilo mesta za jedan lep i moderan nacionalni stadion. Bas tu negde preko puta buduce kule.

vitaminC

pre 8 godina

Ovo je odlicna vest za sve gradjane Srbije.
(Mare, 15. decembar 2015 20:38)
zabagovao vam ovaj bot hahahhahaha
šalu na stranu, stvarno mi nije jasno kako će mi pomoći stadion od 150 miliona
a i ostalim građanima srbije

Nikola

pre 8 godina

Mislim da je najbolje raditi kao Švedska, zatvoren stadion za koncerte, reprezentaciju i večite. Nešto kao velika arena, a pare može da uloži neka firma koja će dati ime stadionu tako da država ne ulaže ništa. Bolje u Bolnice i vrtiće uložiti novac jer bi ih svakako moramo izgraditi, a stadion opet može i privatnik.

Ime

pre 8 godina

Ama ljudi mant'e se ćorava posla. Kakav stadion kakvi bakrači bre! Svaki publicitet je dobar publicitet. Što manje naprave za vreme vladavine T.K. to bolje po nas. Manje će da nas bije maler.

bbb

pre 8 godina

Ajmo sad Klinicki centar od Zagreba do Istanbula po Evropi posebno kakav ko ima jel moze i ta tema da se napise i koliko je kome kostala rekonstrukcija i kolike su liste cekanja.

Zvezda, Srbija NIKAD yugoslavia

pre 8 godina

Mi hocemo Marakanu za sve nase utakmice i domace i evropske, a vi gradite stadione kakve hocete.
Ne interesujete nas!

Ivana

pre 8 godina

Vise sam za izgradnju bolnica i skola, ali sam i za ovaj nacionalni stadion, koji ima svaka ozbiljna zemlja. Renoviranje skola i bolnica ce biti koliko sam ja upucen, tako da ne vidim problem sto cemo dobiti i nacionalni stadion.

kreza

pre 8 godina

Odlična zamisao i projekat koji treba što pre realizovati! Izgradnja nacionalnog stadiona po uzoru na sve evropske zemlje, može samo da donese profit!

zagor

pre 8 godina

Eventualna izgradnja Nacionalnog stadiona je samo jedan od primera kako treba ulagati u sport, zato što će na taj način sigurno doći do daljeg razvoja fudbala u Srbiji.

Nedeljko

pre 8 godina

Niko ne spori to da li stadion treba ili ne treba. Naravno da terba, ali mislim da treba biti sagradjen u nekom drugom gradu a ne u Beogradu

marko

pre 8 godina

Sta ce nama nacionalni stadion? Pa mi necemo videti neko vece takmicenje barem jos 10-20godina! Samim tim, nece biti ni publike... Dok mi proigramo fudbal, stadion ce zarasti u korov! Bolje za te pare promenite travnatne povrsine svim klubovima JSL i Prve lige, renovirajte im infrastrukturu, da imamo cemu da se nadamo! Liga nam se raspada, tereni ocajni, Reprezentacija se bruka gde god stigne, a mi pravimo nacionalni stadion!? Za koga!?
Ili bolje taj novac, raspodelite najsiromasnijima, onima kojima treba za lecenje, za hranu i ostalo... To bi bilo najpametnije!

Salerno

pre 8 godina

eh mare mare,primetio ja da si ti glavni bot naprednjaka,, sigurno uzimas po dva sendvica, nije fer sto ostali botovi uzimaju po jedan sendvic ,a ti dva,da vratis jedan.

Mane

pre 8 godina

Naravno da treba. Idemo u Evropu a nemamo ni jedan takav objekat. Jos bolje bi bilo da je napravljen kompleks na 50 do 100 Ha sa svim mogucim terenima za sve vrste sportova i pripreme. To bi bio potez fenomenalan. Pripreme kuci a ne u inostranstvu a dolazili bi i stranci. Razmisliti?

Milan-Indjija

pre 8 godina

Drzava u kojoj bolnice i skole lice na iste ustanove, ali iz proslog veka, ne treba da baca novac na stadion, koji nece biti popunjen nikada i apsolutno nikada. To je kao da ulozite milione u neki hotel u koji ce tri puta gpdisnje doci po petoro ljudi.

Gasa

pre 8 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona bio bi tek drugi nacionalni teren u regionu. Ovo bi svakako bila pametna investicija koja bi bila ulozena u srpski sport.

Novica

pre 8 godina

Pa je li mene neko za*ebava. Napravite bre terene za košarku po Srbiji, dajte vaterpolo klubovima te pare, unapredite ostale sportove u kojima kidamo a ne da se bacaju pare na ove manekene.O *ebem te Srbijo ja što više hoću da te volim ti mi ne daš!

Maja

pre 8 godina

Smatram da je Srbiji potreban jedan ovakav Nacionalni stadion. Ako želimo da napredujemo treba da ulažemo, radimo i trudimo se u svakom pogledu.

alan ford

pre 8 godina

Nadam se da cemo konacno i mi imati priliku da prisustvujemo nekom evropskom finalu, i da ce ovo pozitivno uticati i uzdici nas fudbal

rex

pre 8 godina

Tako to ide u eri dezinformisanja, zatrpaš prethodnu vest o istom projektu i negativne komentare sa novim člankom i botovima. Operacija uspela, pacijent mrtav.

Ivan

pre 8 godina

Kada se privatizuju klubovi, i stari stadioni neka odu sa njima. Za to vreme satasace za A selekciju nasa zlatna mlada reprezentacija, i red bi bio da igraju na novom stadionu.

Toma

pre 8 godina

Stadion kada za to bude bilo vreme. Sada bi prioritet trebao da bude ozdravljenje klupskog fudbala i renoviranje stadiona po celoj drzavi, a samim tim bi se to pozitivno odrazilo na reprezentaciju. A ima i drugih 'malih' sportova koji su trofejni ali finansijski otcepljeni i koji tesko prezivljavaju.

Neman

pre 8 godina

Država Srbija planira da u saradnji sa Fudbalskim savezom izgradi Nacionalni stadion kapaciteta 50.000 mesta koji bi koštao oko 150 miliona evra.Pun pogodak za Srbiju i sport.

Ivan

pre 8 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona bila bi veliki dobitak za srpski sport. Kao i u Beogradskoj Areni, najveći sportski događaji odigravali bi se na ovom stadionu. Takođe, verujem da bi se i kod nas formirao kult reprezantacije za koju bi smo svi navijali svim srcem, a ne da se delimo po klubovima. Odlicna ideja.

Gorana

pre 8 godina

Sve evropske zemlje imaju svoje nacionalne stadione, a na njima ostvaruju odlične prihode! Ne vidim nikakav razlog zašto ne bi i Srbija imala jedan moderan nacionalni stadion od kojeg će svi imati veliku korist!

sale

pre 8 godina

Nadam se da cemo konacno i mi imati priliku da prisustvujemo nekom evropskom finalu, i da ce ovo pozitivno uticati i uzdici nas fudbal

smirnof

pre 8 godina

Eventualna izgradnja Nacionalnog stadiona je samo jedan od primera kako treba ulagati u sport, zato što će na taj način sigurno doći do daljeg razvoja fudbala u Srbiji.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

Meni je prosto neprijatno koliko nam je dobro u drzavi pa imamo takav luksuz da mozemo da bacimo 150 mil. evra za jedan stadion! Renovirajte marakanu za 20-30 miliona, a sa ostalih 120-130 miliona renovirajte Klinicki centar Srbije.

Katlin

pre 8 godina

Drzava je spremna da obezbedi novac za izgradnju Nacionalnog stadiona, treba pronaci lokaciju i na tome raditi u saradnju sa UEF-om.

malecko

pre 8 godina

Svaka čast, Srbija će početi da izgleda veoma lepo dobiće mnogo lep nacionalni stadion na kome će se igrati značajne utakamice

Sekula

pre 8 godina

Treba da se ulaze u sport, sport je nesto u cemu smo najbolji i najbolje rezultate imamo u svetu. Ovo je pametan nacin, cak mi se i lokacija svidja. Ne treba da gledamo druge stadione, neka nas bude unikat...

moze tako?

pre 8 godina

Citajuci komentare, shvatam da bi mnogi samo sminkali svoja naseljena mesta, Beograd i ostale gradove, i dodje neka budala i iscrta grafit i sta si uradio, bacio pare, aj lepo napravimo stadion, tj ulozimo u bilo koji projekat koji je isplativ, pa zaradimo i onda sminkamo sve gradove, stavljamo behatone, fasade, uredjujemo trgove...

mokata

pre 8 godina

Koliko vidim Srbija je od retkih drzava koja nema nacionalni stadion. Rumunija koja je u daleko losijem ekonomskom polozaju od Srbije je izdvojila 234,5 miliona evra.

Fr-Sr

pre 8 godina

Bolje renovirati stadione Zvezde i Partizana i napraviti dva vrhunska stadiona. Manje ce para biti ulozeno, a sluzice svrsi. Ovako kad se napravi stadion sluzice ponekad, odrzavanje skupo itd. A ako imaju te pare, mogu renovirati sve vece stadione za te pare i da se konacno krene igrati u normalnim uslovima. Ali najbolje bi bilo ne dirati nista jer niko nije ni zasluzio. Bolje napravite 20 bazena, dvorana i sl., tu smo dobri.

Mikica

pre 8 godina

Verujem da je to jednostavno NEPOTREBNO BACANJE PARA! Niti ce se isplatiti niti je potreban. Moglo je za te pare da se preurede 3-4 stadiona a ne pored 5-6 u Beogradu jos jedan novi stadion.

sveta

pre 8 godina

Ocigledno je da svi grade nacionalne stadione, pa ni mi necemo biti izuzetak. Srbija zasluzuje lep stadion, na kome ce se odrzavati vazni fudbalski mecevi

Rista

pre 8 godina

Red je da se i kod nas mozda razmatra neko finale lige sampiona. Nadam se da ce sledecih godina biti u opciji i izgradnja staze za trku formule 1. To bi bilo tek fenomenalno, ali otom potom. Krenulo s sa mrtve tacke i ovo je stvarno za pohvalu.

mr NS

pre 8 godina

Ako se pazljivo pogleda dolazi se do zaista zanimljivih stvari...zašto uložiti do 150 miliona kada moze koliko vidimo na primerima drugih sve to i za 50,60-70 miliona? Ako se neko seća sam vođa nas je podigao sve do te cifre bez da mu je toliko trazeno,naime Tole je trazio od drzave 2-3 puta manje? Samo u Srbiji može na opštem interesu ovako očigledno i unapred da se vec steluju i pripremaju za manifetluke...pa i Arenu smo gradili sto godina i zbog mutnih radnji nikada nije uradjena 100% kako je trebalo...nama treba ulaganje u pet sest stadiona koji bi imali po 10-20 hiljada mesta i da razvijamo ligu a ne ova pranja para

Fudbaler

pre 8 godina

AKo je premijer nagovestio to će i biti urađeno. Bilo bi dobro da se radi kao stadion u Lilu. Fantastično je da se podiže pola terena i smačinje tako da se dobija hala za male sportove i koncerte.

ike

pre 8 godina

fudbaleri su i zasluzili ovaj stadion jer nas dobro predstavljaju u inostranstvu a nadam se da ce jos malo popraviti stvari u reprezentaciji.

ibrakadabra

pre 8 godina

Stadion je objekat koji ce vratiti ulozeno, i lepo bi bilo da imamo i mi nacionalni stadion kao i da na njemu igraju klubovi u evropskim takmicenjima. A ne da svaku tekmu reprezentacija igra cas u krusevcu, pa novom sadu pa vamo tamo, jedan jedini i zna se.

Mili

pre 8 godina

Plan je da na njemu igra reprezentacija Srbije i da ga srpski klubovi koriste u evropskim mečevima. To je prava stvar i to treba realizovati , vcelika podrška za izgradnju nacionalnog stadiona.

lucifer

pre 8 godina

Sve sto nam nedostaje kao drzavi naravno da treba da se izgradi,svakako da ce nam taj stadion doprineti gledajuci ga kao investiciju,i uzivanje gledanja utakmica

welington

pre 8 godina

Odlična zamisao i projekat koji treba što pre realizovati! Izgradnja nacionalnog stadiona po uzoru na sve evropske zemlje, može samo da donese profit!

Nikola

pre 8 godina

Mogli bi lepo da uljude i modernizuju partizanov i zvezdin stadion i eto ti dva nacionalna, a to bi moglo da se odradi za mnogo manje pare.

Dezurni

pre 8 godina

Ocekujem da taj novi fudbalski hram bude ponos Beograda i Srbije i gde cemo svi dolaziti sa velikom radoscu da navijamo za nasu reprezenraciju i nase klubove u evrpskim kupovima.

raxx

pre 8 godina

@mare

poslao si pet puta isti komentar, ali si zaboravio da promenis nadimak, svuda je isti. Bolje menjaj, onda izgleda kaonda vise vas podrzava izgradnju stadiona, ovako izgleda kao da vas nekoliko botina sedi i kuca sendvic-komentare.

huligan

pre 8 godina

Svakako nam treba jedan ovakav, nacionalni, usledice privatizacija i zvezde i partizana, pa gde ce reprezentacija da igra, kod mene na poljani mozda??? Samo gradite objekat, vratice se i vise nego sto se ulozi.

mihajlovicinjo

pre 8 godina

Izgradnjom nacionalnog stadiona dobicemo na vecoj infrastrukturi sportskih objekata I samim tim I kandidaturu za odrzavanje nekog prvenstva,a to znaci I veliku zaradu za pre svega nas gradjane...idemo kokice,kikiriki...odlicno razmisljanje aktuelnih lidera,ulaganje u buducnost

inna

pre 8 godina

Ma treba uloziti u sve sto se sporta tice ne samo za stadion, svasta tu treba, a posteno i zasluzili su da treniraju u boljim uslovima!Ne mislim samo na fudbal, nego i na ostale sportove!

Iskra

pre 8 godina

Nadam se da ce Srbija uspeti da realizuje ovaj projekat jer bi nam bio od velikog znacaja! Pre svega dosta ce pomoci nasim igracima, ali cemo privuci i dosta inostranih igraca i turista.

Nemanja

pre 8 godina

Godinama se nije ulagalo u sport i sada je pravo vreme da se nesto uradi. U sportu smo i najprepoznatljiviji u svetu i treba ulagati u njega.

Niki

pre 8 godina

Ako nam je za ozdravljenje fudbala generalno, pa da napravimo nacionalni stadion. Višestruko će se isplatiti kroz organizaciju raznih utakmica i drugih manifestacija!

Mastoor

pre 8 godina

Oće i ovo da ne valja gospodi trolovima :)
(Novakovic Andjela, 15. decembar 2015 21:10)

Zasto trolovima? Trebali bi svi koji razmilse da budu protiv ovoga. Ulaganja su potrebnija privredi, poljoprivredi, zdravstvu, skolstvu, kulturi i svemu ostalom pre fudbala. Zasto bi se u opstoj besparici gradio stadion reprezentaciji koja nas samo bruka vec godinama?

stadion

pre 8 godina

Samo jos jedna u nizu od dobrih investicija za buducnost, narocito sto se isti moze koristiti i za neke druge namene poput manifestacija.

nemanja 5

pre 8 godina

Izgradnjom ovog objekta Srbija pokazuje da joj je stalo da i u buducnosti zeli da nasa reprezentacija ima dobre uslove za rad i treniranje kao i za odrzavanje velikih meceva na ovom objektu...

Miša33

pre 8 godina

Sport je uvek davao dobre rezultate, možda ovim korakom i fudbal bude krenuo tim putem. A znamo da je kod nas fudbal jako gledan i važan sport.

Hedona

pre 8 godina

Taj projetak je uglavnom popularan uz istočnom delu kontinenta, ali je prisutan i u bogatijim zemljama centralne i severne Evrope. Ako želimo u Evropu moramo da imamo jedan stadion po naliku na stadio širom Evrope, izgrađn po evropskim standardima.

Uros

pre 8 godina

Publika iz unutrasnjosti je zeljna da gleda nasu reprezentaciju u bilo kom sportu. Pogledajte kako izgledaju hale kada rukometasi igraju neku reprezentativnu utakmicu.

Rocko

pre 8 godina

Lepa vest za nas sport. Ovaj projekat treba realizovati sto pre i verujem da ce nasa Vlada i FSS naci sredstva za nacionalni stadion.

Romana

pre 8 godina

Nacionalni stadion bi svakako doneo boljitak Srbiji, verujem da bi mnogi ljubitelji fudbala iskoristili priliku da posle dobrog meca ostanu u Srbiji jos dan ili dva. Sto automatski ide u privredu restoraterstva, hotelijerstca, saobracaj itd...

Nenad

pre 8 godina

Naprotiv,treba nam takav stadion.Nisu ni Rumuni,Česi,Mađari bacili novac na stadion pa opet nemaju neke velike rezultate u fudbalu.Nije stvar u slabom plasmanu naših orlova,danas su neprimetni,sutra će biti među npr. prvih 10-15 reprezentacija,sve je to relativno i ljudi koji ovo ne podržavaju zbog trenutne slabe forme pričaće drugačije za neku godinu.

Pokrajac

pre 8 godina

Ovo je ono sto bi nasu eru modernizacije zapravo zaokruzilo. Ne razmisljajte usko, nemojte biti skoncentrisani na broj mesta na stadionu, prihod nam dolazi i od ljudi koji ce dolaziti iz susednih zemalja na meceve!

Zoki

pre 8 godina

Ako ova država, pored sve ove bede i neimaštine, spuca 150 miliona evra u novi fudbalski stadion u Beogradu, pored dva postojeća velika stadiona, onda smo zaista kolektivno zreli za ludnicu. Da li nemačkoj reprezentaciji nešto fali to što nemaju svoj "nacionalni" stadion, nego igraju širom zemlje? Zar se postojeći stadioni ne mogu renovirati?

Pikoli

pre 8 godina

Moze da bude dobra ideja ako je deo strategije da tim stadionom konkurisemo odrzavanju EP, cime mozemo da vratimo veci deo ulozenog novca, a stafion bi svakako ostao biducim generacijama.

Kron

pre 8 godina

Zasto ne bi i Srbija imala ovako nesto?! Ako zelimo u korak sa Evropom i svetom, moramo ulagati i u najvazniju sporednu stvar na svetu.

Zmajevo gnezdo

pre 8 godina

Stadion nije neophodan u ovom trenutku, ali je svakako pozeljan. Taj stadion moze da ima samo pozitivni uticaj na svoju okolinu, kao i na Srbiju generalno. Treba ocekivati dobar projekat Vlade, kako ne bi doslo do dodatnog rasipanja sredstava.

spartanac

pre 8 godina

A ovi što pričaju, stadion treba da bude u nekom drugom gradu, prvo treba mnogo hotela visoke kategorije,medjunarodni aerodrom ne dalje od 80 km,milion drugih uslova što se tiče infrastrukture. Ko sve ovde ostavlja komentare.

Vucko09

pre 8 godina

Da, treba ga izgraditi, al' da tu igraju i FKCZ i PFC, da na njemu budu i koncerti, da bude komercijalno isplativ kao Kombank Arena, sto nece biti slucaj ako ga samo koristi reprezentacija. Ona dva rugla na Topcideru prodati lokacije, i onako za par godina nece ispunjavati standarde UEFA.

rajko

pre 8 godina

Napravi fudbalski stadion za propale fudbalere, a vaterpolisti, kosarkasi, atleticari nemaju gde da treniraju ...

Bolje bi bilo uloziti u stadione koji vec postoje, srediti ih za manje para.

Partizan i Zvezda bi trebalo da igraju na jednom stadionu.

C i n i k

pre 8 godina

Posle Poljskog,nas bi bio najskuplji? I ne znam stvarno,sta ce nama to? Da gledamo bruku i sramotu? Pa zar ne moze da se igra taj cirkus na CZ ili Part.stadionu?

blinki

pre 8 godina

1000 fabrika ne radi, renovirajte fabrike,kupite masine i zaposlite ljude, koj ce nam djavo stadion,ima ih u svakom gradu po 5 a najgori smo u fudbali

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Не разумем зашто се не гради на месту терена Железничара у Бара Венецији, тј. у "Београду на води"? Не,нисам ни мало циничан,него ,ето било би лепо да се обједине све фантазијје на једно место.

markoc

pre 8 godina

Šta će nama nacionalni stadion,kad ne možemo da se plasiramo na neko veliko takmičenje 15 godina,za šta da se bacaju pare,za srpske manekene?

matori

pre 8 godina

Stadioni su se kroz istoriju pokazali kao veoma bitan infrastrukturalni oslonac svake diktature. Od Cezara preko Hitlera do Pinocea. Mislite o tome

скоба

pre 8 godina

Направите болнице, клинике, уложите у опрему, докторе, макар да има народ где да се лечи, ј..ли вас стадиони

zgslavac

pre 8 godina

Samo jos jedna u nizu od dobrih investicija za buducnost, narocito sto se isti moze koristiti i za neke druge namene poput manifestacija.
(stadion, 16. decembar 2015 01:48)

Kao na primjer proslave Vučićevih rođendana?

Cecika

pre 8 godina

Ima dosta toga sto treba izgraditi. Dajte da omogucimo Ivani Spanovic da ima gde da trenira, Velji Stjepanovicu, vaterpolistima. Mislim da su ti ljudi vise zasluzili nego fudbaleri

Aganlija Kuchuk Alija

pre 8 godina

Pa zasto bi smo onda gradili novi ako mozemo da renoviramo stadion u Gornjem Ljubisu koji bi mogao da koristi i lokalni klub...

London

pre 8 godina

Da li grešim ili zaista nije pomenut Wembley, najpoznaticiji "nacionalni" stadion na svetu, na kojem igra Engleska reprezentacija i igraju se polufinala i finale FA kupa. Cena rušenja starog i izgradnje novog stadiona je bila £798 miliona, ili oko €1,2 milijarde u tom momentu. U cenu je uračunata i izgradnja nove infrastrukture oko stadiona, nove stanice metroa, putevi, itd.

Možda malo skrećem s teme, ali je iteresantan podatak da svaki gledalac utakmice može da pošalje SMS na određeni broj da prijavi asocijalno ponašanje (npr. ljude koji izvikuju homofobne slogane, vređaju na verskoj ili nacionalnoj osnovi, itd) i služba bezbednosti i policija odmah znaju iz koje sekcije je poslata poruka, praktično sa kojeg mesta. Reaguju trenutno. Možda treba tako nešto napraviti i na našem novom stadionu.

Inače, na stadion se ulazi skeniranjem barkoda na karti kroz stotine automatskih vrata, nema pretresanja, nema policije na ulazima, ceo stadion je od stakla... ali je sve dovoljno hi-tech (face recognition, detektori metala, eksploziva, itd) da do sada nikada nije bilo nikakvih bezbednosnih incidenata. Naravno, policija je tu, samo se ne vidi.

Srbija ipak nije na Zapadu

pre 8 godina

Stadion iste veličine u Varšavi pola milijarde evra a ovaj naš 150 miliona. Ovde se baulja u magli. Na svu sreću stadion se neće graditi, Telekom nije prodat, cene čelika i bakra (Smederevo, Bor) pale za 40 odsto, narode, ne zanosi se, nama para, nismo u dobrom stanju. Da li je nekome palo na um koliko košta održavanje stadiona na kome će se igrati jedva desetak utakmica godišnje? Odakle nama sto evra, prosečno, za ulaznicu?

Milomir

pre 8 godina

Mislim da prvo treba reformisati FSS, povratiti poverenje ljudi u fudbalsku A reprezentaciju pa tek onda graditi nacionalni stadion. On jeste potreban, ali ne u ovom trenutku

Aca

pre 8 godina

Jeste fudbal najmasovniji sport u Srbiji, ali ima sportova koji su nam u poslednje vreme doneli mnogo vise radosti od fudbalera, kao sto su Spanoviceva, Bekric, vaterpolisti, Stjepanovic. Mislim da oni zasluzuju adekvatna mesta gde ce moci da treniraju

nikola

pre 8 godina

Tačno je da je stadion potreban da bi se unapredio fudbal. Ali isto tako, Srbija već godinama unazad pati od bele kuge. Nemaju svi gradovi porodilišta! Ili npr. uložiš 150 mil. u sledeće 3 godine na povlastice za roditelje, povećaš cifru za dobijanje trećeg deteta... napraviš radna mesta ljudima kako bi uopšte bili u mogućnosti da naprave porodicu. To je samo nokat od mogućih prečih stvari od fudbala i stadiona!

скоба

pre 8 godina

(Rista, 15. decembar 2015 23:11)
Слушај овог: стаза за формулу један,агахахаха, ко вас учи, ботине, или сами смишљате

Aleksandar

pre 8 godina

Zašto imam utisak da će od cele priče o nacionalnom stadionu, da se svede na rekonstrukciju stadiona CZ? Biće, ipak nemamo 150 miliona, ovo će da košta ,,,samo" 50 milki. AV srećan, Zvezdaši srećni, a ostali ko vas....

shone

pre 8 godina

Najbolje bi bilo renovirati Omladinski stadion. Nalazi se na dobroj lokaciji, kostalo bi mnogo manje, dobili bismo jos jedan potpuno opremljen stadion za potrebe domaceg takmicenja koji bi koristio OFK Bg.

Milutin

pre 8 godina

Novosadjani TRČE da gledaju Vojvodinu kako igra domaće utakmice na NB. Isto važi za Nišlije, Čačane i Kragujevčane.

SRBIJA treba da igra u svim gradovima, dosta više samo Beograd...mnogo željnija publika čeka u Novom Sadu, Nišu i Užicu.

Neno

pre 8 godina

Jao Boze, odakle pare za ovo! Bice vremena za stadione, zasto prvo ne sredimo neke osnovnije stvari? Okrecimo neke fasade po Bg-u, popravimo plocnike po centrima gradova, uredimo malo trgove...Prodjite nekim manjim gradovima Srbije da vidite koliko ima stvari koje treba popraviti da ti gradovi izgledaju lepse, a koje ne kostaju milione, samo treba inicijativa i malo para. Koliko se puno toga moze srediti za te pare? Dajte da krenemo od takvih osnovnih stvari.

шпур

pre 8 godina

за тај новац би могли неку паметнију ствар да доведу у ранг европских метропола, на пример болницу, школу, сиротиште, дом пензионера... или сва 4, 150 милиона евра је много новца! тада би власт хвалио и неко осим ботова :-)

cinik

pre 8 godina

@FK Radu treba isto novi Stadion, to je velika Sramota gde nasi Prvoligasi igraju. Jos samo fali gde Krave i Kokoske ulaze na Teren..
(Rade, 15. decembar 2015 23:09)

to ce prestolonaslednik uraditi cim nauci srpski

...

pre 8 godina

Sad ne znam koliko najveci stadion ima mesta, al mislim da bi trebali da napravimo najveci, cisto da negde budemo najbolji, verovatno bi bio napunjen samo kad bi zvezda igrala evropu ali nema veze :D.

Milo

pre 8 godina

Ja jesam za izgradnju nacionalnog stadiona ali u skladu sa budžetom Srbije i realnim potrebama, znači kapacitet do 550 mesta pa će biti pun čak i kad gubimo sve tekme u kvalufikacijama.

Rudolf Benedict

pre 8 godina

Ne mogu vise da citam ove komentare ni da zivim u ovakvoj "drzavi". Imam diplomu sa drzavnog fakulteta, bio sam medju najboljim studentima, volontiram godinama zbog zabrane zaposljavanja, a neko ce da mi gradi stadion za propali sport od 150 miliona evra. I sta ja treba da kazem i da mislim, kako treba da se osecam? I onda povrh svega toga citam ove placenicke komentare partijskih sitnih dusa, i ne mogu da shvatim, ljudi, kako vas nije sramota da to radite. A ako stvarno verujete u to sto pisete, onda je mene sramota sto sa vama delim ovaj grob.

Herkules

pre 8 godina

Ukoliko se ne rese problemi nasih fudbalskih klubova, tesko da ce na ovakvom stadionu publika imati prilike da gleda nase klubove u nekim evropskim utakmicama, a da to nisu prijateljske utakmice

Blistavi um

pre 8 godina

Ne kažem da ne bi voleo da imamo nacionalni stadion, al dal je to u ovakvoj finasijskoj krizi kakva nam je država to neophodno? Ne mogu da verujem da botovi pišu i ovde komentare i hvale projekat. Možda najpametnije odložiti taj projelat pa jednog dana ako država bude u boljoj finasijskoj situaciji onda graditi. Al pre toga omogućiti privatizaciju klubova, napraviti rekonstrukciju u fudbalu pa ako bude rezultata u našem fudbalu onda započeti taj projekat, ne vidim smisao nacionalnog stadiona ako ne možemo da se kvalifikujemo ni na jedno veliko takmičenje...

Jovan

pre 8 godina

Za te novce može da se napravi posten trening centar za pripremu olimpiaca, poštena streljana da oni koji donose medalje bar imaju gde da treniraju a ne po podrumima i šupama, poštena atletska hala,

Гавра

pre 8 godina

Болнице се распадају , фудбалери се баханалишу , наставницу ускоро ће да штрајку глађу, путеви као на месецу, екологија на нивоу Индије , али зато се стадион гради .

Baxuz

pre 8 godina

Nasi fudbaleri su od nas zasluzili ne jedan vec 5 stadiona. Hvala im sto reprezentuju nasu zemlju na najbolji nacin. Da nema njih ko bi jos u Estoniji, Kazahstanu ili Azerbejdzanu cuo za Srbiju. Pri tome su oni gubeci od navedenih timova doprineli promociji fudbala na fudbalski nerazvijenim prosrorima bivseg SSSR. Neka im je slava i hvala!

stevopavlovic1

pre 8 godina

Sve je to lepo, ali mislim da bi u ovom trenutku ipak bilo pametnije toliki novac uloziti u nesto sto je prioritet tj. u nesto nuznije i prece

Selektor

pre 8 godina

Vecina ovih stadiona koji su pomenuti renorvirani su za sume od 20-60 miliona evra. Zasto se ne izvrsi rekonstrukcija vec postojecih stadiona koje imamo? Pominje se suma od 150 miliona sa kojima raspolazemo,ako bi rekonstruisali nasih 5 stadiona po 30-40 miliona,imali bi 5 nacionalnih stadiona. Zasto uloziti u jedan stadion na kome bi se godisnje igralo 10 utakmica? Interesantno je i to, da posle svakoga neuspeha reprezentacije prica se o nekim stvarima kako bi se zaboravio neuspeh.

skydog

pre 8 godina

Nigde ne pise da li je MMF odobrio trosenje para na izgradnju stadiona,uklapamo li se u dozvoljeno povecanje rashodne strane budzeta?

Иван-Ниш

pre 6 godina

Ало бре, арену држава градила годинама и једва је завршила (ваљда) и то зато да се не обрукамо због добијеног такмичења. А за ово да се да 150 милиона!!! Шта ће нам за 50-60 хиљада људи? Колико ће пута то да буде напуњено годишње са наплаћеним картама?