Ponedeljak, 30.11.2015.

14:14

Zlatna lopta: Mesi, Nejmar i Kristijano Ronaldo

Lionel Mesi, Nejmar i Kristijano Ronaldo uši su u uži izbor za ovogodišnju Zlatnu loptu.

Izvor: ÐN

Zlatna lopta: Mesi, Nejmar i Kristijano Ronaldo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

neko

pre 8 godina

Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo! Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo!


Brate mili, nije samo vecina nas na strani Mesija, vec i fudbalski svet. Imas mnostvo komentara od velikih igraca, a i trenera koji kazu da je Mesi bolji fudbaler. Ronaldo je tu za zavrsnice i nista vise ( i penali ). Nema nikakav pregled igre, lose izvodi slobodnjake, a i dalje ih izvodi! Dribling mu je nikakav, osim ako u naletu zaobidje igrace i na pun sprint ga ostavi iza sebe. Jer kad kazemo dribling, misli se neka promena pravca lopte i pritom zaobidjes protivnika, a kod Ronalda je to skakutanje oko lopte, pa doda svom prvom saigracu.
I jednostavno mi je krivo zato sto u Realu ima toliko korisnijih fudbalera, a niko ne dobija pohvale osim njega. Svi oni igraju za njega i njemu stvaraju sanse, da bi on mogao da sustne 100 puta na utakmici i da da koji go, a pritom odnos broja suteva i datih golova mu je tragokomican.
ps: nisam klinac vec obican ljubitelj fudbala.

baxi

pre 8 godina

Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo!

CR7 Bog fudbala, ne znam zasto to vecini nije jasno, ili se prave ludi, ta opsesija prema Lesiju vas potpuno zaslepljuje, a ta zavist, ljubomora mrznja Ronalda ce vas unistiti. Istina je da nije u najboljoj formi, to odmah koristite protiv njega, a zaboravljate sta je sve uradio ove godine, a kako bi i bio pored onakvog trenera koji unistava klub u koji dodje, logicno je da igraci ponekad i deluju bezvoljno na terenu, cast izuzecima, evo pogledajte Napoli ove sezone, procvetala ekipa otkako je otisao ovaj. Dao covek gol sa penala, odmah se uhvatili termina penaldo, Lesija jure ceo finis utakmice, namestili mu gol na tacni, odmah komentari "Legenda, vratio se, najbolji itd." Pa zasto ako prolazi igrace kao cunjeve, a zeli do gola, nije to uradio tada, ipak je Sosijedad jaka ekipa? A kada Ronaldo istom timu zabije onda "zna samo protiv malih timova dati gol". Ronaldo bar sa 11 metara, ovaj sa 2 na prazan, i opet velicaju malisu, necu ni da zamisljam sta bi bilo u suprotnom. E, to je vas rezon, i zasto se posle prica da su navijaci Barselone uglavnom deca. Mozete slobodno svi sad minuse da lupite, jasno mi je k'o dan vec kakvi ljudi komentarisu ovde, mozda cete se jednog dana osvestiti i shvatiti kako vam je tuzan taj zivot u kom hejtujete po internetu iz fotelje misleci da je vas doprinos stotinama minusa nekom komentaru najveci uspeh u zivotu.

aa

pre 8 godina

sto se nervirate toliko zbog ronalda. realno nije zasluzio u top3. ali je ovo vise fora da bi videli da li ce da se pojavi na dodelu, s obzirom da se zna ko uzima 5zl u karijeri.

stox

pre 8 godina

Navijam za Barselonu, ali je stvarno glupo da svake godine 3 najbolja " igraca " budu igraci koji imaju najvece sponzoske ugovore.

Hala Madrid i Napred Partizan

pre 8 godina

Po čemu je Gvardiola u Top 3 trenera umesto Alegrija.Bajern je osvojio samo Bundesligu (što je normalno) a posle ispao u polufinalima LŠ i kupa Nemačke a Alegri je osvojio i prvenstvo i kup, pobedio veliki Real u polufinalu i onda nezasluženo i nepravedno izgubio od velike Barse.Znači Top 3 Enrike Sampaoli i Alegri

bbb

pre 8 godina

Ja stvarno ne znam šta je Ronaldo ove godine uradio, a da Suarez nije... Osim sto je Ronaldo dao nekoliko golova više isključivo iz razloga jer imao neuporedivo više šuteva na gol i što izvodi penale... Još je Suarez davao puno ljepše golove. Evo pogledajte samo Suarezov gol protiv Rome i protiv Sociedada prije 2-3 dana, da ne spominjem onaj gol makazicama pred kraj prošle sezone itd... Suarez je uz Messija i Neymara najzaslužniji za Barcine osvojene trofeje, dao 2 gola protiv Citya, 2 gola protiv PSGa, imao 3 asistencije protiv Bayerna, gol protiv Juvea u finalu, gol protiv Reala + sad još 2 protiv Reala u pobjedi Barce od 0-4 itd, itd, itd. Stvarno je smiješno što će Ronaldo biti među 3 najbolja ove godine ali eto FIFA mora gurati svog igrača... ccc

Fr-Sr

pre 8 godina

@merenges Mesi i Kristiano imaju isti broj golova, s tim da Mesi ima vise asistencija i 12 utakmica manje! E sad mi reci po cemu je bolja Kristijanova godina? Vjerovatno po titulama?

Sab

pre 8 godina

Suarez je zasluzio da se nadje umesto Ronalda. Postizao je bitne golove protiv PSZ-a, Juventusa u finalu itd. Nadam se da je Ronaldu ovo zadnji podijum.

lala

pre 8 godina

Mesi je.izmislio.fudbal za sve fudbalere,Drago mi je da sam imao čast da zivim u doba ,ševčenka,Ronaldinja,Anrija,Gutija,inzagija,Ronalda,Zlatana,Robena,Levandovskog I naravno Mesija on je tata za sve

maki

pre 8 godina

Da li je neko napisao vec ne znam, ako jeste izvinjavam se na ponavljanju ali Tomas Miler itekako zasluzuje da bude uz Mesija i Ronalda, Nejmar realno pobednik kida ove sezone a i prosle mislim da je bio medju najboljim asistentima ako je statistika bitna. Napisao navijac Reala.

Lemilica

pre 8 godina

@adriano galliani
Nadam se da se sprdas ili da si pijan,u suprotnom te ne bi udostojio odgovora.
Covek je odsluzio svoju kaznu , i vratio se na teren , na kom je zajedno sa svojim saigracima pokazao da apsolutno nema konkurenciju. Nemoj previse da si tuzan , pomiri se sa sudbinom da ce i ove godine momci iz Barselone verovatno sve bitne trofeje da nose kuci...

Istina

pre 8 godina

Za trenera godine treba biti i Alegri. Skudeto, kup, superkup Italije i vrhunac finale LS sa Juventusom. Ako je Gvardiola mora i Alegri da bude to

fudbalski ekspert

pre 8 godina

U fudbalu su bitne samo one titule koje osvajaju timovi!
Individualne nagrade su daleko iza timskih!

Kriterijum za izbor najboljeg igrača ne bi smeo da bude baziran na osvojenim klupskim i reprezentativnim trofejima!
Kada bi Mesi i Ronaldo igrali u Rajo Valjekanu oni bi i dalje bili najbolji igrači, iako verovatno ne bi bili ni blizu osvajanja Lige šampiona!

U svakom slučaju Luis Suarez je jedan od fudbalera godine koji god kriterijum se uzme u obzir!
Dominacija današnje Barselone je drugačija u odnosu na superiorni stil Pepa Gvardiole!
On je taj stil primenio u Bajern Minhenu i Barselona je u velikoj opasnosti da im ove sezone nemci preuzmu titulu!
Današnja Barselona svoje uspehe u velikoj meri duguje Luisu Suarezu, bez čije energije i bezprestanog kretanja ni Neimar ni Mesi ne bi toliko dolazili do izražaja!
Dokaz za to je relativno slab učinak u njihovim reprezentacijama Brazila i Argentine!

Merenges.

pre 8 godina

Majstor Bob, alal vera za komentar.Ionako se davno ne uzimaju u obzir komentari Uefalonine djecice kako rece veliki Didier Drogba.
Nepravda velika da za trenera nema Ancelotia.
I zaista je pretuzno uporedjivati Ronalda i Nejmara.Treba imati m**a za tako nesto.Presmijesno.
Osvaja Mesi, zbog trofeja samo, inace individualna godinu je Ronaldo najbolju imao i to je to.

Bane

pre 8 godina

Glupo je to sto Suarez postigne manji broj golova na velikim utakmicama, a penaldo bude ispred njega, zato sto je na 3 utakmice dao 10 golova, Espanjolu Elceu i Levanteu.

Stefan

pre 8 godina

(Markic, 30. novembar 2015 14:47)S

S tim da si napisao da je Nejmar vise zasluzio od Mesija pokazuje da si balavac od 13 godina koji se lozi na penalda i krivo ti je sto ce Mesi dobiti petu zlatnu loptu, jel vidis da ga ceo svet ismejava, trecinu golova u karijeri dao iz penala, Mesi je samo golovima protiv Bajerna zasluzio zlatnu loptu, to sto je Mesi tad uradio penaldo nece pa makar se vratio opet u 20 godina i igrao fudbal jos 10 godina. A da ne pricam onaj solo gol protiv Bilbaa i titulu koju je doneo Barseloni u pretposlednjem kolu na gostovanju Atletiku kada su dobili 0-1 i Mesi dao gol, i ti kazes Nejmar zasluzio, meni je drag Nejmar ali molim te razmisli kad sledeceg puta pises komentar i ajde idi pusti video na yt, Ronaldo 100 penaty goals i uzivaj.

real

pre 8 godina

Sistem vrednovanja katastrofa,suarez osvojio 5 trofeja s barsom,dao kljucne golove u LP, man cityu u gostima,psg 2 u gostima,bayernu u gostima,međutim Cr 5 golova nebitni getafeu u zadnjem kolu se vise vrijednuju od napomenuti suarezovi,stidi se Uefo.

sinki

pre 8 godina

Odgovor za Markica...Opet se hvatate za statistiku...Shvatite vec jednom,Ronaldinjo ne bi bio ni medju 100 igraca na svijetu da se gleda statistika,ali Ronaldinjo je imao magiju u nogama,igrao se fudbala.To sada isto radi Nejmar,a Messi je univerzalac koji kreira akcije,asistirra,postize golove,prolaz igrace kao cinjeve,vuce ekipu.Ronaldo aposlutno nista od toga nije bez sto nabija statistiku.

Poetry In Motion

pre 8 godina

Dobro,neka ga u Top 3. ionako je ovo poslednji pht da se nalazi u ovom odabranom drustvu. Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lemilica, 30. novembar 2015 14:21)

Ma da sada pravda za Pistolera, a dok je igrao za Liverpul svi ste pisali "dajte mu dozivotnu" i tako to. Licemeri.

Serbian Scouser

pre 8 godina

Smesno,Suarez je tata za svu trojicu,najbolji fudbaler svih vremena!Od onakvog Liverpula je napravio sampionski tim,a siguran sam da je ostao da bi Liverpul igrao barem polufinale lige sampiona!

kkkk

pre 8 godina

1- Messi, 2 Neymar, 3 Ronaldo, trenutno stanje mi više priliči da umjesto ronalda bude Suarez, koji je stvarno stroj i u boljoj formi od Ronalda koji je dosta pao ali eto FIFA mora gurati svog igrača

Mile

pre 8 godina

Ova deca koja navijaju za penalmadrid su mnogo nerealna, Mesi ono sto ju uradio u kupu i prvenstvu i ligi sampiona u zavrsnici, Ronaldo nece nikad, zalosno je sto Suarez nije mogao da bude treci umesto padavicara.

brko radoje

pre 8 godina

levandovski em je Poljak , em je normalno podsisan i ne juri za tabloidima i nema tolike sponzorske ugovore pa nije ni cudo sto nije u izboru moze dati 100 golova ali to nema veze sa licemerima iz Fifa i Uefa

awax

pre 8 godina

Pa Ronaldo zasliuzuje najvise ovu nagradu,jer to ipak indovidualna nagrada,jer da se daje igracima koji su najvise doprineli u osvajanju trofeja svojih ekipa,onda npr pre 3 god je trebao Drogba da pobedi,pa sledece godine Riberi ili Roben,ove godine najpravednije bi bilo da je dobije Nejmar,od ove trojice najmanje je zasluzuje Mesi.

xm

pre 8 godina

Poznajuci karakter Kristijana Ronalda,nisam siguran da ce se pojaviti na dodjeli zlatne lopte...Kako da proguta i prebrodi to so ce Messi dobiti zaltnu loptu i nagradu za naljepsi gol sezone.

sinki

pre 8 godina

Velika nepravda prema Luisu Suarezu,odigrao je sjajnu proslu godinu,a nastavio i ove sezone sa spektakularnim golovima i partijama...Bice potpuno nevjerovatno ako Nejmar ne zavrsi kao drugi a zna se ko je prvi.

Majstor Bob

pre 8 godina

Hahaha. Je l ovo samo ovde se mislilo da CDR nece u tri? Nemoj da ste smesni ljudi molim vas. Individualno proslu sezonu imao bolju i od Mesija cak po golovima itd. Ako cemo tako onda i Pike, Buskets,Maskerano svi oni zasluzuju koliko i Suarez na primer zar ne? Mesija ne racunam, momak je zasluzio da osvoji zbog trofeja sa Barsom ali naravno i zbog njegovih igara i golova i asistencija. Druga stvar i Nejmar je daleko od Ronalda. Neymar ove sezons igra najbolju sezonu u karijeri a Ronaldo ima najslabiji pocetak i prvi deo sezone. Evo:
Neymar-17 utakmica,16 golova,8 asistencija
Ronaldo-18 utakmica, 16 golova,4 asistencije
I? Neymaru najbolja,Ronaldo najgori pocetak. I sta cemo sada? A za proslu sezonu necu ni da pricam daleko je CR ispred. Nejmar je ovde zahvaljujuci Mesiju koji je resio to sve. Ili inace neko drugi bi bio ovde. Ja bi uvek stavio Inijestu na 3. npr ima isto trofeja u Barsi koliko i Neymar.

Markic

pre 8 godina

Za sve one koji se cude zasto je Ronaldu u izboru: najbolji je strelac svih liga i ove sezone sa 48 golova i najbolji je strelac u ligi sampiona isto ove godine. Znaci, ne gleda se to sto Real nije uzeo nista jer je ovo individualna nagrada (tema koja se obrnula milion puta), jednostavno, sa tim svim brojkama mora da bude tu gde jeste. Gotovo sigurno, loptu osvaja Messi, ali moje mislienje je da bio trebalo da je dobije Nejmar. Tokom cele godine je na visokom nivou, nije imao padove forme, kao Ronaldo u ovoj novoj sezoni, davao je golove u polufinalu i finalu.. Messi dva meseca izgubio zbog povrede, ali bez obzira mislim da presudjuje, pored sjajnih partija, ona prva tekma protiv Bajerna u LS. PS Ronaldo za mesec i po dana uzima 32. godinu, njegovo vreme polako prolazi, besmisleno je prozivati ga sto ne daje toliko golova vise (plus sa ovom Benitezovom taktikom), i on je u Nejmarovim i Messijem godinama radio ovo isto. Pozz

Nemanja

pre 8 godina

Drago mi je što je ronaldo nominovan čisto zato što ću mu videti uplakanu facu i što će se pisati o njegova 2 dobijena glasa kao i na dodeli za igrača evrope hahaha

dundjer

pre 8 godina

Verovali ili ne, bice to Nejmar. S obzirom da NIKE hoce da potpise ugovor sa Nejmarom, a da ne produze sa Ronaldom, postavlja se pitanje da li tamo neko vec nesto zna?

nikola

pre 8 godina

I pocelo je...forsiranje Nejmara do besvesti. Ja ne znam sta onaj nesrecnik Miler treba da uradi da bi dobio bilo kakvo preznanje. Nemojte mi o nekoj "magiji" i itd, pravi poznavalac fudbala zna da je Miler morao da se nadje pre Nejmara.

Lemilica

pre 8 godina

Dobro,neka ga u Top 3. ionako je ovo poslednji pht da se nalazi u ovom odabranom drustvu. Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...

adriano_galliani

pre 8 godina

Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lemilica, 30. novembar 2015 14:21)

Мислиш када је по ТРЕЋИ пут УГРИЗАО човека? И уместо да га пошаљу на две године лечења, он оде у УЕФАлону а за остатак се побринио Платини, који често има разне усмене договоре са Балтером, нпр, да Блатер плати Платинију који милион бонуса и то усмено "јер тако може по закону у Швајцарској" хаха. Деле милионе као динаре, али не, све је регуларно хаха

adriano_galliani

pre 8 godina

Шта ли ви видите у овом кукавном Нејмару. Па није он случајно проиграо када је дошао Суарез, поред Суареза су и Стариџ и Стерлинг изгледали као добри играчи. Или у Милану када је играо Ибрахимовић, тада су нам најбољи играчи били Принц Боатенг и Ноћерино. Меси, Роналдо, Суарез, Левандовски и Ибрахимовић, тренутно најбољих пет без да се размишља много.

Lemilica

pre 8 godina

Dobro,neka ga u Top 3. ionako je ovo poslednji pht da se nalazi u ovom odabranom drustvu. Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...

Nemanja

pre 8 godina

Drago mi je što je ronaldo nominovan čisto zato što ću mu videti uplakanu facu i što će se pisati o njegova 2 dobijena glasa kao i na dodeli za igrača evrope hahaha

sinki

pre 8 godina

Odgovor za Markica...Opet se hvatate za statistiku...Shvatite vec jednom,Ronaldinjo ne bi bio ni medju 100 igraca na svijetu da se gleda statistika,ali Ronaldinjo je imao magiju u nogama,igrao se fudbala.To sada isto radi Nejmar,a Messi je univerzalac koji kreira akcije,asistirra,postize golove,prolaz igrace kao cinjeve,vuce ekipu.Ronaldo aposlutno nista od toga nije bez sto nabija statistiku.

real

pre 8 godina

Sistem vrednovanja katastrofa,suarez osvojio 5 trofeja s barsom,dao kljucne golove u LP, man cityu u gostima,psg 2 u gostima,bayernu u gostima,međutim Cr 5 golova nebitni getafeu u zadnjem kolu se vise vrijednuju od napomenuti suarezovi,stidi se Uefo.

Sab

pre 8 godina

Suarez je zasluzio da se nadje umesto Ronalda. Postizao je bitne golove protiv PSZ-a, Juventusa u finalu itd. Nadam se da je Ronaldu ovo zadnji podijum.

Markic

pre 8 godina

Za sve one koji se cude zasto je Ronaldu u izboru: najbolji je strelac svih liga i ove sezone sa 48 golova i najbolji je strelac u ligi sampiona isto ove godine. Znaci, ne gleda se to sto Real nije uzeo nista jer je ovo individualna nagrada (tema koja se obrnula milion puta), jednostavno, sa tim svim brojkama mora da bude tu gde jeste. Gotovo sigurno, loptu osvaja Messi, ali moje mislienje je da bio trebalo da je dobije Nejmar. Tokom cele godine je na visokom nivou, nije imao padove forme, kao Ronaldo u ovoj novoj sezoni, davao je golove u polufinalu i finalu.. Messi dva meseca izgubio zbog povrede, ali bez obzira mislim da presudjuje, pored sjajnih partija, ona prva tekma protiv Bajerna u LS. PS Ronaldo za mesec i po dana uzima 32. godinu, njegovo vreme polako prolazi, besmisleno je prozivati ga sto ne daje toliko golova vise (plus sa ovom Benitezovom taktikom), i on je u Nejmarovim i Messijem godinama radio ovo isto. Pozz

Fr-Sr

pre 8 godina

@merenges Mesi i Kristiano imaju isti broj golova, s tim da Mesi ima vise asistencija i 12 utakmica manje! E sad mi reci po cemu je bolja Kristijanova godina? Vjerovatno po titulama?

xm

pre 8 godina

Poznajuci karakter Kristijana Ronalda,nisam siguran da ce se pojaviti na dodjeli zlatne lopte...Kako da proguta i prebrodi to so ce Messi dobiti zaltnu loptu i nagradu za naljepsi gol sezone.

Bane

pre 8 godina

Glupo je to sto Suarez postigne manji broj golova na velikim utakmicama, a penaldo bude ispred njega, zato sto je na 3 utakmice dao 10 golova, Espanjolu Elceu i Levanteu.

sinki

pre 8 godina

Velika nepravda prema Luisu Suarezu,odigrao je sjajnu proslu godinu,a nastavio i ove sezone sa spektakularnim golovima i partijama...Bice potpuno nevjerovatno ako Nejmar ne zavrsi kao drugi a zna se ko je prvi.

Mile

pre 8 godina

Ova deca koja navijaju za penalmadrid su mnogo nerealna, Mesi ono sto ju uradio u kupu i prvenstvu i ligi sampiona u zavrsnici, Ronaldo nece nikad, zalosno je sto Suarez nije mogao da bude treci umesto padavicara.

kkkk

pre 8 godina

1- Messi, 2 Neymar, 3 Ronaldo, trenutno stanje mi više priliči da umjesto ronalda bude Suarez, koji je stvarno stroj i u boljoj formi od Ronalda koji je dosta pao ali eto FIFA mora gurati svog igrača

lala

pre 8 godina

Mesi je.izmislio.fudbal za sve fudbalere,Drago mi je da sam imao čast da zivim u doba ,ševčenka,Ronaldinja,Anrija,Gutija,inzagija,Ronalda,Zlatana,Robena,Levandovskog I naravno Mesija on je tata za sve

Lemilica

pre 8 godina

@adriano galliani
Nadam se da se sprdas ili da si pijan,u suprotnom te ne bi udostojio odgovora.
Covek je odsluzio svoju kaznu , i vratio se na teren , na kom je zajedno sa svojim saigracima pokazao da apsolutno nema konkurenciju. Nemoj previse da si tuzan , pomiri se sa sudbinom da ce i ove godine momci iz Barselone verovatno sve bitne trofeje da nose kuci...

Stefan

pre 8 godina

(Markic, 30. novembar 2015 14:47)S

S tim da si napisao da je Nejmar vise zasluzio od Mesija pokazuje da si balavac od 13 godina koji se lozi na penalda i krivo ti je sto ce Mesi dobiti petu zlatnu loptu, jel vidis da ga ceo svet ismejava, trecinu golova u karijeri dao iz penala, Mesi je samo golovima protiv Bajerna zasluzio zlatnu loptu, to sto je Mesi tad uradio penaldo nece pa makar se vratio opet u 20 godina i igrao fudbal jos 10 godina. A da ne pricam onaj solo gol protiv Bilbaa i titulu koju je doneo Barseloni u pretposlednjem kolu na gostovanju Atletiku kada su dobili 0-1 i Mesi dao gol, i ti kazes Nejmar zasluzio, meni je drag Nejmar ali molim te razmisli kad sledeceg puta pises komentar i ajde idi pusti video na yt, Ronaldo 100 penaty goals i uzivaj.

brko radoje

pre 8 godina

levandovski em je Poljak , em je normalno podsisan i ne juri za tabloidima i nema tolike sponzorske ugovore pa nije ni cudo sto nije u izboru moze dati 100 golova ali to nema veze sa licemerima iz Fifa i Uefa

Istina

pre 8 godina

Za trenera godine treba biti i Alegri. Skudeto, kup, superkup Italije i vrhunac finale LS sa Juventusom. Ako je Gvardiola mora i Alegri da bude to

bbb

pre 8 godina

Ja stvarno ne znam šta je Ronaldo ove godine uradio, a da Suarez nije... Osim sto je Ronaldo dao nekoliko golova više isključivo iz razloga jer imao neuporedivo više šuteva na gol i što izvodi penale... Još je Suarez davao puno ljepše golove. Evo pogledajte samo Suarezov gol protiv Rome i protiv Sociedada prije 2-3 dana, da ne spominjem onaj gol makazicama pred kraj prošle sezone itd... Suarez je uz Messija i Neymara najzaslužniji za Barcine osvojene trofeje, dao 2 gola protiv Citya, 2 gola protiv PSGa, imao 3 asistencije protiv Bayerna, gol protiv Juvea u finalu, gol protiv Reala + sad još 2 protiv Reala u pobjedi Barce od 0-4 itd, itd, itd. Stvarno je smiješno što će Ronaldo biti među 3 najbolja ove godine ali eto FIFA mora gurati svog igrača... ccc

nikola

pre 8 godina

I pocelo je...forsiranje Nejmara do besvesti. Ja ne znam sta onaj nesrecnik Miler treba da uradi da bi dobio bilo kakvo preznanje. Nemojte mi o nekoj "magiji" i itd, pravi poznavalac fudbala zna da je Miler morao da se nadje pre Nejmara.

fudbalski ekspert

pre 8 godina

U fudbalu su bitne samo one titule koje osvajaju timovi!
Individualne nagrade su daleko iza timskih!

Kriterijum za izbor najboljeg igrača ne bi smeo da bude baziran na osvojenim klupskim i reprezentativnim trofejima!
Kada bi Mesi i Ronaldo igrali u Rajo Valjekanu oni bi i dalje bili najbolji igrači, iako verovatno ne bi bili ni blizu osvajanja Lige šampiona!

U svakom slučaju Luis Suarez je jedan od fudbalera godine koji god kriterijum se uzme u obzir!
Dominacija današnje Barselone je drugačija u odnosu na superiorni stil Pepa Gvardiole!
On je taj stil primenio u Bajern Minhenu i Barselona je u velikoj opasnosti da im ove sezone nemci preuzmu titulu!
Današnja Barselona svoje uspehe u velikoj meri duguje Luisu Suarezu, bez čije energije i bezprestanog kretanja ni Neimar ni Mesi ne bi toliko dolazili do izražaja!
Dokaz za to je relativno slab učinak u njihovim reprezentacijama Brazila i Argentine!

Majstor Bob

pre 8 godina

Hahaha. Je l ovo samo ovde se mislilo da CDR nece u tri? Nemoj da ste smesni ljudi molim vas. Individualno proslu sezonu imao bolju i od Mesija cak po golovima itd. Ako cemo tako onda i Pike, Buskets,Maskerano svi oni zasluzuju koliko i Suarez na primer zar ne? Mesija ne racunam, momak je zasluzio da osvoji zbog trofeja sa Barsom ali naravno i zbog njegovih igara i golova i asistencija. Druga stvar i Nejmar je daleko od Ronalda. Neymar ove sezons igra najbolju sezonu u karijeri a Ronaldo ima najslabiji pocetak i prvi deo sezone. Evo:
Neymar-17 utakmica,16 golova,8 asistencija
Ronaldo-18 utakmica, 16 golova,4 asistencije
I? Neymaru najbolja,Ronaldo najgori pocetak. I sta cemo sada? A za proslu sezonu necu ni da pricam daleko je CR ispred. Nejmar je ovde zahvaljujuci Mesiju koji je resio to sve. Ili inace neko drugi bi bio ovde. Ja bi uvek stavio Inijestu na 3. npr ima isto trofeja u Barsi koliko i Neymar.

adriano_galliani

pre 8 godina

Шта ли ви видите у овом кукавном Нејмару. Па није он случајно проиграо када је дошао Суарез, поред Суареза су и Стариџ и Стерлинг изгледали као добри играчи. Или у Милану када је играо Ибрахимовић, тада су нам најбољи играчи били Принц Боатенг и Ноћерино. Меси, Роналдо, Суарез, Левандовски и Ибрахимовић, тренутно најбољих пет без да се размишља много.

Poetry In Motion

pre 8 godina

Dobro,neka ga u Top 3. ionako je ovo poslednji pht da se nalazi u ovom odabranom drustvu. Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lemilica, 30. novembar 2015 14:21)

Ma da sada pravda za Pistolera, a dok je igrao za Liverpul svi ste pisali "dajte mu dozivotnu" i tako to. Licemeri.

maki

pre 8 godina

Da li je neko napisao vec ne znam, ako jeste izvinjavam se na ponavljanju ali Tomas Miler itekako zasluzuje da bude uz Mesija i Ronalda, Nejmar realno pobednik kida ove sezone a i prosle mislim da je bio medju najboljim asistentima ako je statistika bitna. Napisao navijac Reala.

dundjer

pre 8 godina

Verovali ili ne, bice to Nejmar. S obzirom da NIKE hoce da potpise ugovor sa Nejmarom, a da ne produze sa Ronaldom, postavlja se pitanje da li tamo neko vec nesto zna?

adriano_galliani

pre 8 godina

Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lemilica, 30. novembar 2015 14:21)

Мислиш када је по ТРЕЋИ пут УГРИЗАО човека? И уместо да га пошаљу на две године лечења, он оде у УЕФАлону а за остатак се побринио Платини, који често има разне усмене договоре са Балтером, нпр, да Блатер плати Платинију који милион бонуса и то усмено "јер тако може по закону у Швајцарској" хаха. Деле милионе као динаре, али не, све је регуларно хаха

awax

pre 8 godina

Pa Ronaldo zasliuzuje najvise ovu nagradu,jer to ipak indovidualna nagrada,jer da se daje igracima koji su najvise doprineli u osvajanju trofeja svojih ekipa,onda npr pre 3 god je trebao Drogba da pobedi,pa sledece godine Riberi ili Roben,ove godine najpravednije bi bilo da je dobije Nejmar,od ove trojice najmanje je zasluzuje Mesi.

Serbian Scouser

pre 8 godina

Smesno,Suarez je tata za svu trojicu,najbolji fudbaler svih vremena!Od onakvog Liverpula je napravio sampionski tim,a siguran sam da je ostao da bi Liverpul igrao barem polufinale lige sampiona!

aa

pre 8 godina

sto se nervirate toliko zbog ronalda. realno nije zasluzio u top3. ali je ovo vise fora da bi videli da li ce da se pojavi na dodelu, s obzirom da se zna ko uzima 5zl u karijeri.

neko

pre 8 godina

Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo! Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo!


Brate mili, nije samo vecina nas na strani Mesija, vec i fudbalski svet. Imas mnostvo komentara od velikih igraca, a i trenera koji kazu da je Mesi bolji fudbaler. Ronaldo je tu za zavrsnice i nista vise ( i penali ). Nema nikakav pregled igre, lose izvodi slobodnjake, a i dalje ih izvodi! Dribling mu je nikakav, osim ako u naletu zaobidje igrace i na pun sprint ga ostavi iza sebe. Jer kad kazemo dribling, misli se neka promena pravca lopte i pritom zaobidjes protivnika, a kod Ronalda je to skakutanje oko lopte, pa doda svom prvom saigracu.
I jednostavno mi je krivo zato sto u Realu ima toliko korisnijih fudbalera, a niko ne dobija pohvale osim njega. Svi oni igraju za njega i njemu stvaraju sanse, da bi on mogao da sustne 100 puta na utakmici i da da koji go, a pritom odnos broja suteva i datih golova mu je tragokomican.
ps: nisam klinac vec obican ljubitelj fudbala.

Merenges.

pre 8 godina

Majstor Bob, alal vera za komentar.Ionako se davno ne uzimaju u obzir komentari Uefalonine djecice kako rece veliki Didier Drogba.
Nepravda velika da za trenera nema Ancelotia.
I zaista je pretuzno uporedjivati Ronalda i Nejmara.Treba imati m**a za tako nesto.Presmijesno.
Osvaja Mesi, zbog trofeja samo, inace individualna godinu je Ronaldo najbolju imao i to je to.

Hala Madrid i Napred Partizan

pre 8 godina

Po čemu je Gvardiola u Top 3 trenera umesto Alegrija.Bajern je osvojio samo Bundesligu (što je normalno) a posle ispao u polufinalima LŠ i kupa Nemačke a Alegri je osvojio i prvenstvo i kup, pobedio veliki Real u polufinalu i onda nezasluženo i nepravedno izgubio od velike Barse.Znači Top 3 Enrike Sampaoli i Alegri

baxi

pre 8 godina

Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo!

CR7 Bog fudbala, ne znam zasto to vecini nije jasno, ili se prave ludi, ta opsesija prema Lesiju vas potpuno zaslepljuje, a ta zavist, ljubomora mrznja Ronalda ce vas unistiti. Istina je da nije u najboljoj formi, to odmah koristite protiv njega, a zaboravljate sta je sve uradio ove godine, a kako bi i bio pored onakvog trenera koji unistava klub u koji dodje, logicno je da igraci ponekad i deluju bezvoljno na terenu, cast izuzecima, evo pogledajte Napoli ove sezone, procvetala ekipa otkako je otisao ovaj. Dao covek gol sa penala, odmah se uhvatili termina penaldo, Lesija jure ceo finis utakmice, namestili mu gol na tacni, odmah komentari "Legenda, vratio se, najbolji itd." Pa zasto ako prolazi igrace kao cunjeve, a zeli do gola, nije to uradio tada, ipak je Sosijedad jaka ekipa? A kada Ronaldo istom timu zabije onda "zna samo protiv malih timova dati gol". Ronaldo bar sa 11 metara, ovaj sa 2 na prazan, i opet velicaju malisu, necu ni da zamisljam sta bi bilo u suprotnom. E, to je vas rezon, i zasto se posle prica da su navijaci Barselone uglavnom deca. Mozete slobodno svi sad minuse da lupite, jasno mi je k'o dan vec kakvi ljudi komentarisu ovde, mozda cete se jednog dana osvestiti i shvatiti kako vam je tuzan taj zivot u kom hejtujete po internetu iz fotelje misleci da je vas doprinos stotinama minusa nekom komentaru najveci uspeh u zivotu.

stox

pre 8 godina

Navijam za Barselonu, ali je stvarno glupo da svake godine 3 najbolja " igraca " budu igraci koji imaju najvece sponzoske ugovore.

awax

pre 8 godina

Pa Ronaldo zasliuzuje najvise ovu nagradu,jer to ipak indovidualna nagrada,jer da se daje igracima koji su najvise doprineli u osvajanju trofeja svojih ekipa,onda npr pre 3 god je trebao Drogba da pobedi,pa sledece godine Riberi ili Roben,ove godine najpravednije bi bilo da je dobije Nejmar,od ove trojice najmanje je zasluzuje Mesi.

Merenges.

pre 8 godina

Majstor Bob, alal vera za komentar.Ionako se davno ne uzimaju u obzir komentari Uefalonine djecice kako rece veliki Didier Drogba.
Nepravda velika da za trenera nema Ancelotia.
I zaista je pretuzno uporedjivati Ronalda i Nejmara.Treba imati m**a za tako nesto.Presmijesno.
Osvaja Mesi, zbog trofeja samo, inace individualna godinu je Ronaldo najbolju imao i to je to.

Markic

pre 8 godina

Za sve one koji se cude zasto je Ronaldu u izboru: najbolji je strelac svih liga i ove sezone sa 48 golova i najbolji je strelac u ligi sampiona isto ove godine. Znaci, ne gleda se to sto Real nije uzeo nista jer je ovo individualna nagrada (tema koja se obrnula milion puta), jednostavno, sa tim svim brojkama mora da bude tu gde jeste. Gotovo sigurno, loptu osvaja Messi, ali moje mislienje je da bio trebalo da je dobije Nejmar. Tokom cele godine je na visokom nivou, nije imao padove forme, kao Ronaldo u ovoj novoj sezoni, davao je golove u polufinalu i finalu.. Messi dva meseca izgubio zbog povrede, ali bez obzira mislim da presudjuje, pored sjajnih partija, ona prva tekma protiv Bajerna u LS. PS Ronaldo za mesec i po dana uzima 32. godinu, njegovo vreme polako prolazi, besmisleno je prozivati ga sto ne daje toliko golova vise (plus sa ovom Benitezovom taktikom), i on je u Nejmarovim i Messijem godinama radio ovo isto. Pozz

adriano_galliani

pre 8 godina

Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lemilica, 30. novembar 2015 14:21)

Мислиш када је по ТРЕЋИ пут УГРИЗАО човека? И уместо да га пошаљу на две године лечења, он оде у УЕФАлону а за остатак се побринио Платини, који често има разне усмене договоре са Балтером, нпр, да Блатер плати Платинију који милион бонуса и то усмено "јер тако може по закону у Швајцарској" хаха. Деле милионе као динаре, али не, све је регуларно хаха

nikola

pre 8 godina

I pocelo je...forsiranje Nejmara do besvesti. Ja ne znam sta onaj nesrecnik Miler treba da uradi da bi dobio bilo kakvo preznanje. Nemojte mi o nekoj "magiji" i itd, pravi poznavalac fudbala zna da je Miler morao da se nadje pre Nejmara.

Majstor Bob

pre 8 godina

Hahaha. Je l ovo samo ovde se mislilo da CDR nece u tri? Nemoj da ste smesni ljudi molim vas. Individualno proslu sezonu imao bolju i od Mesija cak po golovima itd. Ako cemo tako onda i Pike, Buskets,Maskerano svi oni zasluzuju koliko i Suarez na primer zar ne? Mesija ne racunam, momak je zasluzio da osvoji zbog trofeja sa Barsom ali naravno i zbog njegovih igara i golova i asistencija. Druga stvar i Nejmar je daleko od Ronalda. Neymar ove sezons igra najbolju sezonu u karijeri a Ronaldo ima najslabiji pocetak i prvi deo sezone. Evo:
Neymar-17 utakmica,16 golova,8 asistencija
Ronaldo-18 utakmica, 16 golova,4 asistencije
I? Neymaru najbolja,Ronaldo najgori pocetak. I sta cemo sada? A za proslu sezonu necu ni da pricam daleko je CR ispred. Nejmar je ovde zahvaljujuci Mesiju koji je resio to sve. Ili inace neko drugi bi bio ovde. Ja bi uvek stavio Inijestu na 3. npr ima isto trofeja u Barsi koliko i Neymar.

adriano_galliani

pre 8 godina

Шта ли ви видите у овом кукавном Нејмару. Па није он случајно проиграо када је дошао Суарез, поред Суареза су и Стариџ и Стерлинг изгледали као добри играчи. Или у Милану када је играо Ибрахимовић, тада су нам најбољи играчи били Принц Боатенг и Ноћерино. Меси, Роналдо, Суарез, Левандовски и Ибрахимовић, тренутно најбољих пет без да се размишља много.

Serbian Scouser

pre 8 godina

Smesno,Suarez je tata za svu trojicu,najbolji fudbaler svih vremena!Od onakvog Liverpula je napravio sampionski tim,a siguran sam da je ostao da bi Liverpul igrao barem polufinale lige sampiona!

dundjer

pre 8 godina

Verovali ili ne, bice to Nejmar. S obzirom da NIKE hoce da potpise ugovor sa Nejmarom, a da ne produze sa Ronaldom, postavlja se pitanje da li tamo neko vec nesto zna?

fudbalski ekspert

pre 8 godina

U fudbalu su bitne samo one titule koje osvajaju timovi!
Individualne nagrade su daleko iza timskih!

Kriterijum za izbor najboljeg igrača ne bi smeo da bude baziran na osvojenim klupskim i reprezentativnim trofejima!
Kada bi Mesi i Ronaldo igrali u Rajo Valjekanu oni bi i dalje bili najbolji igrači, iako verovatno ne bi bili ni blizu osvajanja Lige šampiona!

U svakom slučaju Luis Suarez je jedan od fudbalera godine koji god kriterijum se uzme u obzir!
Dominacija današnje Barselone je drugačija u odnosu na superiorni stil Pepa Gvardiole!
On je taj stil primenio u Bajern Minhenu i Barselona je u velikoj opasnosti da im ove sezone nemci preuzmu titulu!
Današnja Barselona svoje uspehe u velikoj meri duguje Luisu Suarezu, bez čije energije i bezprestanog kretanja ni Neimar ni Mesi ne bi toliko dolazili do izražaja!
Dokaz za to je relativno slab učinak u njihovim reprezentacijama Brazila i Argentine!

maki

pre 8 godina

Da li je neko napisao vec ne znam, ako jeste izvinjavam se na ponavljanju ali Tomas Miler itekako zasluzuje da bude uz Mesija i Ronalda, Nejmar realno pobednik kida ove sezone a i prosle mislim da je bio medju najboljim asistentima ako je statistika bitna. Napisao navijac Reala.

Lemilica

pre 8 godina

Dobro,neka ga u Top 3. ionako je ovo poslednji pht da se nalazi u ovom odabranom drustvu. Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...

Sab

pre 8 godina

Suarez je zasluzio da se nadje umesto Ronalda. Postizao je bitne golove protiv PSZ-a, Juventusa u finalu itd. Nadam se da je Ronaldu ovo zadnji podijum.

Hala Madrid i Napred Partizan

pre 8 godina

Po čemu je Gvardiola u Top 3 trenera umesto Alegrija.Bajern je osvojio samo Bundesligu (što je normalno) a posle ispao u polufinalima LŠ i kupa Nemačke a Alegri je osvojio i prvenstvo i kup, pobedio veliki Real u polufinalu i onda nezasluženo i nepravedno izgubio od velike Barse.Znači Top 3 Enrike Sampaoli i Alegri

brko radoje

pre 8 godina

levandovski em je Poljak , em je normalno podsisan i ne juri za tabloidima i nema tolike sponzorske ugovore pa nije ni cudo sto nije u izboru moze dati 100 golova ali to nema veze sa licemerima iz Fifa i Uefa

baxi

pre 8 godina

Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo!

CR7 Bog fudbala, ne znam zasto to vecini nije jasno, ili se prave ludi, ta opsesija prema Lesiju vas potpuno zaslepljuje, a ta zavist, ljubomora mrznja Ronalda ce vas unistiti. Istina je da nije u najboljoj formi, to odmah koristite protiv njega, a zaboravljate sta je sve uradio ove godine, a kako bi i bio pored onakvog trenera koji unistava klub u koji dodje, logicno je da igraci ponekad i deluju bezvoljno na terenu, cast izuzecima, evo pogledajte Napoli ove sezone, procvetala ekipa otkako je otisao ovaj. Dao covek gol sa penala, odmah se uhvatili termina penaldo, Lesija jure ceo finis utakmice, namestili mu gol na tacni, odmah komentari "Legenda, vratio se, najbolji itd." Pa zasto ako prolazi igrace kao cunjeve, a zeli do gola, nije to uradio tada, ipak je Sosijedad jaka ekipa? A kada Ronaldo istom timu zabije onda "zna samo protiv malih timova dati gol". Ronaldo bar sa 11 metara, ovaj sa 2 na prazan, i opet velicaju malisu, necu ni da zamisljam sta bi bilo u suprotnom. E, to je vas rezon, i zasto se posle prica da su navijaci Barselone uglavnom deca. Mozete slobodno svi sad minuse da lupite, jasno mi je k'o dan vec kakvi ljudi komentarisu ovde, mozda cete se jednog dana osvestiti i shvatiti kako vam je tuzan taj zivot u kom hejtujete po internetu iz fotelje misleci da je vas doprinos stotinama minusa nekom komentaru najveci uspeh u zivotu.

Nemanja

pre 8 godina

Drago mi je što je ronaldo nominovan čisto zato što ću mu videti uplakanu facu i što će se pisati o njegova 2 dobijena glasa kao i na dodeli za igrača evrope hahaha

lala

pre 8 godina

Mesi je.izmislio.fudbal za sve fudbalere,Drago mi je da sam imao čast da zivim u doba ,ševčenka,Ronaldinja,Anrija,Gutija,inzagija,Ronalda,Zlatana,Robena,Levandovskog I naravno Mesija on je tata za sve

Fr-Sr

pre 8 godina

@merenges Mesi i Kristiano imaju isti broj golova, s tim da Mesi ima vise asistencija i 12 utakmica manje! E sad mi reci po cemu je bolja Kristijanova godina? Vjerovatno po titulama?

xm

pre 8 godina

Poznajuci karakter Kristijana Ronalda,nisam siguran da ce se pojaviti na dodjeli zlatne lopte...Kako da proguta i prebrodi to so ce Messi dobiti zaltnu loptu i nagradu za naljepsi gol sezone.

sinki

pre 8 godina

Odgovor za Markica...Opet se hvatate za statistiku...Shvatite vec jednom,Ronaldinjo ne bi bio ni medju 100 igraca na svijetu da se gleda statistika,ali Ronaldinjo je imao magiju u nogama,igrao se fudbala.To sada isto radi Nejmar,a Messi je univerzalac koji kreira akcije,asistirra,postize golove,prolaz igrace kao cinjeve,vuce ekipu.Ronaldo aposlutno nista od toga nije bez sto nabija statistiku.

Mile

pre 8 godina

Ova deca koja navijaju za penalmadrid su mnogo nerealna, Mesi ono sto ju uradio u kupu i prvenstvu i ligi sampiona u zavrsnici, Ronaldo nece nikad, zalosno je sto Suarez nije mogao da bude treci umesto padavicara.

kkkk

pre 8 godina

1- Messi, 2 Neymar, 3 Ronaldo, trenutno stanje mi više priliči da umjesto ronalda bude Suarez, koji je stvarno stroj i u boljoj formi od Ronalda koji je dosta pao ali eto FIFA mora gurati svog igrača

real

pre 8 godina

Sistem vrednovanja katastrofa,suarez osvojio 5 trofeja s barsom,dao kljucne golove u LP, man cityu u gostima,psg 2 u gostima,bayernu u gostima,međutim Cr 5 golova nebitni getafeu u zadnjem kolu se vise vrijednuju od napomenuti suarezovi,stidi se Uefo.

sinki

pre 8 godina

Velika nepravda prema Luisu Suarezu,odigrao je sjajnu proslu godinu,a nastavio i ove sezone sa spektakularnim golovima i partijama...Bice potpuno nevjerovatno ako Nejmar ne zavrsi kao drugi a zna se ko je prvi.

Poetry In Motion

pre 8 godina

Dobro,neka ga u Top 3. ionako je ovo poslednji pht da se nalazi u ovom odabranom drustvu. Pravda za El Pistolera koji naravno nije mogao da udje u 3 zbog svega sto se desavalo na SP...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lemilica, 30. novembar 2015 14:21)

Ma da sada pravda za Pistolera, a dok je igrao za Liverpul svi ste pisali "dajte mu dozivotnu" i tako to. Licemeri.

Stefan

pre 8 godina

(Markic, 30. novembar 2015 14:47)S

S tim da si napisao da je Nejmar vise zasluzio od Mesija pokazuje da si balavac od 13 godina koji se lozi na penalda i krivo ti je sto ce Mesi dobiti petu zlatnu loptu, jel vidis da ga ceo svet ismejava, trecinu golova u karijeri dao iz penala, Mesi je samo golovima protiv Bajerna zasluzio zlatnu loptu, to sto je Mesi tad uradio penaldo nece pa makar se vratio opet u 20 godina i igrao fudbal jos 10 godina. A da ne pricam onaj solo gol protiv Bilbaa i titulu koju je doneo Barseloni u pretposlednjem kolu na gostovanju Atletiku kada su dobili 0-1 i Mesi dao gol, i ti kazes Nejmar zasluzio, meni je drag Nejmar ali molim te razmisli kad sledeceg puta pises komentar i ajde idi pusti video na yt, Ronaldo 100 penaty goals i uzivaj.

Lemilica

pre 8 godina

@adriano galliani
Nadam se da se sprdas ili da si pijan,u suprotnom te ne bi udostojio odgovora.
Covek je odsluzio svoju kaznu , i vratio se na teren , na kom je zajedno sa svojim saigracima pokazao da apsolutno nema konkurenciju. Nemoj previse da si tuzan , pomiri se sa sudbinom da ce i ove godine momci iz Barselone verovatno sve bitne trofeje da nose kuci...

stox

pre 8 godina

Navijam za Barselonu, ali je stvarno glupo da svake godine 3 najbolja " igraca " budu igraci koji imaju najvece sponzoske ugovore.

bbb

pre 8 godina

Ja stvarno ne znam šta je Ronaldo ove godine uradio, a da Suarez nije... Osim sto je Ronaldo dao nekoliko golova više isključivo iz razloga jer imao neuporedivo više šuteva na gol i što izvodi penale... Još je Suarez davao puno ljepše golove. Evo pogledajte samo Suarezov gol protiv Rome i protiv Sociedada prije 2-3 dana, da ne spominjem onaj gol makazicama pred kraj prošle sezone itd... Suarez je uz Messija i Neymara najzaslužniji za Barcine osvojene trofeje, dao 2 gola protiv Citya, 2 gola protiv PSGa, imao 3 asistencije protiv Bayerna, gol protiv Juvea u finalu, gol protiv Reala + sad još 2 protiv Reala u pobjedi Barce od 0-4 itd, itd, itd. Stvarno je smiješno što će Ronaldo biti među 3 najbolja ove godine ali eto FIFA mora gurati svog igrača... ccc

Bane

pre 8 godina

Glupo je to sto Suarez postigne manji broj golova na velikim utakmicama, a penaldo bude ispred njega, zato sto je na 3 utakmice dao 10 golova, Espanjolu Elceu i Levanteu.

Istina

pre 8 godina

Za trenera godine treba biti i Alegri. Skudeto, kup, superkup Italije i vrhunac finale LS sa Juventusom. Ako je Gvardiola mora i Alegri da bude to

neko

pre 8 godina

Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo! Pa znate li vi onu komparaciju prideva dobar, primenjenu na fudbal, vidim da vecina Barsinih decurlija ovde i ne bas..

Dobar - bolji - Ronaldo!


Brate mili, nije samo vecina nas na strani Mesija, vec i fudbalski svet. Imas mnostvo komentara od velikih igraca, a i trenera koji kazu da je Mesi bolji fudbaler. Ronaldo je tu za zavrsnice i nista vise ( i penali ). Nema nikakav pregled igre, lose izvodi slobodnjake, a i dalje ih izvodi! Dribling mu je nikakav, osim ako u naletu zaobidje igrace i na pun sprint ga ostavi iza sebe. Jer kad kazemo dribling, misli se neka promena pravca lopte i pritom zaobidjes protivnika, a kod Ronalda je to skakutanje oko lopte, pa doda svom prvom saigracu.
I jednostavno mi je krivo zato sto u Realu ima toliko korisnijih fudbalera, a niko ne dobija pohvale osim njega. Svi oni igraju za njega i njemu stvaraju sanse, da bi on mogao da sustne 100 puta na utakmici i da da koji go, a pritom odnos broja suteva i datih golova mu je tragokomican.
ps: nisam klinac vec obican ljubitelj fudbala.

aa

pre 8 godina

sto se nervirate toliko zbog ronalda. realno nije zasluzio u top3. ali je ovo vise fora da bi videli da li ce da se pojavi na dodelu, s obzirom da se zna ko uzima 5zl u karijeri.