Ponedeljak, 30.11.2015.

11:11

Kobijev oproštaj: Misli više ne lutaju ka košarci

“Šta ima novo“, na taj način Kobi Brajant počeo je prvu konferenciju za novinare pošto je objavio da se na kraju sezone povlači iz košarke.

Izvor: SO

Kobijev oproštaj: Misli više ne lutaju ka košarci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

meda

pre 8 godina

Kobi je svakako zabavan igrac i karakter i bez njega ce NBA da bude dosadnija. Slika velikog radnika koju je projektovao, beskonacan ego koji je stavljao ispred tima, nesposobnost da se promeni i bude koristan timu pod stare dane kada je atleticizam nestao, teranje Sekila i Dzeksona iz lejkersa - sve su to detalji u mozaiku. Jedna MVP titula (koju je dobio za zivotno delo potpuno nezasluzeno - te godine je Garnet odveo Boston do ubedljivo najboljeg tima lige), dve titule MVP finala (druga svakako nezasluzeo preko Gasola i uz sut 6-24 u sedmoj utakmici finala). Jedan od 2 najbolja igraca tima u 5 osvojenih titula je svakako veliko dostignuce (iako je u prve 3 bio mali od palube Sekilu, osim u jednom plej-ofu gde je bio ravnopravan clan udarnog dvojca).

Svakako u vrhu liste najboljih igraca svih vremena (istina ne u prvih 10) i jedan od 5 najboljih igraca lejkersa ikada (ne u istoj ravni sa Medzikom i Dzabarom, ali porediv sa recimo Westom).
Svakako je medijski pomogao NBA da prezivi povlacenje Dzordana.
Koliko je zabavan kao karakter, ima nesnosne fanove koj veze sa zivotom nemaju i predstavlja paradigmu svega onog loseg u NBA gde je biznis ispred igre a medijska popularnost ispred svega drugog.

drvobradi

pre 8 godina

Verovatno najbolji Laker svih vremena i jedan od najboljih igrača ikada. BTW LAL su upravo zbog ovakvih stvari najveća NBA franšiza. Uvek ispoštuju igrače koji ostave dubok trag u franšizi.

DOK

pre 8 godina

Ovo je godina kada će doći do ogromnih promena u ligi.
Odlazi Brajant.
Odlazi Dankan (ako osvoji prsten 100%)
Odlazi Garnet (vidi se da je umoran od svega)
Odlazi Pirs (100% u svakom slučaju, s prstenom ili bez)
Odlazi Karter (bez prstena, Memfis je slab)
Od veterana ostaje samo Novicki, iduće godine prelazi 30000 poena i to je to!!!

brko radoje

pre 8 godina

najubedljiviji mu je rekord broj promasenih suteva tu ga sigurno niko nece prestici u skorije vreme jer mu niko nije ni blizu a ne verujem da ce se uskoro pojaviti ovakav egoista i siledzija suteva na terenu

Uros

pre 8 godina

https://www.youtube.com/watch?v=So7oniG81pI JEDNA OD MOJIH OMILJENIH UTAKMICA.KAD MU U NAJPOZNATIJOJ DVORANI NA SVETU SKANDIRAJU NAVIJACI NEW-YORKA MVP,MVP ONDA ZNAJTE DA STE POSTIGLI NESTO VELIKO.POZZ

Uros

pre 8 godina

Inace jos ovo da napomenem.Na utakmici protiv Toronta 81p,tu utakmicu ga je uzivo prvi put u zivotu gledala njegova baka.Kazu da je imao ogroman motiv sto se na kraju ispostavilo kao tacno.A da pred tu utakmicu je pojeo veliku pepperoni pizzu i popio litar koka kole. :)

kalina

pre 8 godina

Jedini igrač koji je po igri bio blizu MJ. Iako je iskopirao neke poteze od njega,to je uradio na impresivan način!!! Legenda ove igre!!! Polako odlaze legende u penziju,neće NBA biti isti bez Kobija!

xyz

pre 8 godina

Kobi Brajant, Ronaldinjo, Federer, Valentino Rosi... Neverovatan talenat, umeće, tehnika i lakoća koju poseduju svaki u svom sportu,pa tek fizičke perfomanse (koje su odlične). Odlazi generacija takvih velikih šampiona koje je bilo uživanje gledati. Nije žal za "starim dobrim vremenima", svaka čast i današnjim šampionima, ali robotizovani su previše. Istinski ljubitelji sporta znaju o čemu pišem.

nešto niži centar

pre 8 godina

Da je bio jedan od najboljih na poziciji 2 dok je igrao, to stoji.

Da je jedna od njavećih NBA zvijezda, to stoji.

Da je bio jedan od najboljih klutch players, to stoji
(mada cekam da neko iskopa statistiku. Džordan je imao oko 50% uspješnosti u posljednjim šutevima z apobjedu)

Da je stilom igre kopirao MJ, to stoji

Da je zamalo Divcu sj..bo karijeru, to stoji.

Da je bio veliki ego, siledžija sa loptom u na parketu i zbog ega nikad nije razvio osjećaj za timsku igru, to takođe stoji.

Nikada nije bio veliki vođa, već samo odlična dvojka.

Zato se sad sjeća 4:1 brisanja od Detroita u finalu iako je Šek bio tu, sjeća se i da nije mogao odvesti tim u play-off nakon Šekovog odlaska, da su Seltikski obrisali pod s njim i čitavim LA timom u finalu i da je nešto slično uradio i Dalas u polufinalu (Stojak konačno dobio zadovoljštinu sa svojih 6/6 ubačenih trica)

Takođe stoji da se za razliku od MJ blamirao po stare dane i da je svoju slavu, pare i znanje sačuvao za sebe, a nije ih dijelio sa ostalim igračima zarad sportskog uspjeha tima (kao Timi i još neke zvijezde, od kojih su neki doduše to uradili samo zbog prstena)

Svakom se igraču po učinku i statistici može naći približna ili adekvatna zamjena, ali meni lično jedino nedostaje i uvijek će mi nedostajati Medžik.

Čovjek je izgleda neponovljiv.

Poštar

pre 8 godina

Svi igrači uz koje sam odrastao i gledao košarku su ili u mirovini ili se za nju spremaju, tu su još samo duncan i garnett ostali, što znači da su i godine tu. Nažalost ta ruptura ahilove tetive je bila preteška ozljeda u tim godinama, mislim da iako je ostao godinu predugo opet je kobe imao osjećaj kada da se povuče. Neka mu je ugodno u mirovini (s obzirom na milijune ne vidim zašto ne bi bilo), ostat će upamćen kao jedan od najvećih umjetnika ove igre i sigurno top 5 košarkaša u povijesti.

konto

pre 8 godina

Mozda danas kada ima 37 godina ima vise poentera od njega, velikih radnika,
ali od Dzordana do danas veceg talenta i skolskog, prefinjenog igraca nije bilo...

Kobi papi.
(GM, 30. novembar 2015 11:29)

Sve vreme dok su ga pljuvali pokušavao sam nešto ovako da kažem ali nisam uspevao pravilno da se izrazim.... Da je možda LBJ bolji igrač, Da je Shaq dominantan i možda i zaslužniji za osvajanje onih titula sa početka 21. veka ali ovo što si ti rekao tačno oslikava ono što mi je sve vreme bilo u glavi. Hvala GM ;-) Hvala Kobi!

kangrga

pre 8 godina

@Ronaldinjo10
Jedan od najvećih mitova je da Kobi ima najviše pogođenih šuteva za pobedu. Kucaj cutch player nba na google pa se uveri u to.
Istina je da je jedan od igrača sa najviše PROMASENIH suteva za pobedu ali nećemo o tome ovom prilikom.

samo zvezda

pre 8 godina

samo zvezda@ Klasican primer svih negativnih komentara uperenih prema velikim zvezdama..dok igraju pljuvanje kad zavrse karijeru onda je veliki igrac.. (stradivari, 30. novembar 2015 12:51)
Ne znam za druge ali ja nikada nisam pljuvao njega i njegovo kosarkasko umece. Jednostavno sam zbog Vlade i Pedje navijao za Kingse i Kobi je bio "omrazen" za mene i ljude u mom okruzenju.
Danas recimo ne volim LBJ ali daleko od toga da smatram da je los igrac.
Jednostavno neke igrace volis neke ne.

hadvao

pre 8 godina

Kapa dolje majstore za sve sto si uradio u karijeri..kad citam ovo njegovo pismo ne mogu ,a da ne primijetim koliko je on zivio za ovaj sport i njemu dao sve sto ima..nije mu pamet poremetila slava,milioni,djevojke i sve sto ide uz to..nije mu se zivot svodio da se divi ubicama,dilerima,klosarima,navijacima i da prepricava kako je sinoc popio flasu viskija i povukao 3 crte kokaina kao sto danasnja omladina radi...

Stevo Rabote

pre 8 godina

Molim redakciju da objavi clanak na ovu temu ili makar ovaj komentar, ne znam da li je dozvoljeno stavljati link u komentar ali cu to uraditi. https://www.youtube.com/watch?v=v27Hk5OIe-k
Vidim, da mnogi zaboravljaju sta je Kobi Brajant dao kosarci, pa bih preporucio klipove poredjenja sa najvecim ikada. Uzivajte.

stradivari

pre 8 godina

samo zvezda@ Klasican primer svih negativnih komentara uperenih prema velikim zvezdama..dok igraju pljuvanje kad zavrse karijeru onda je veliki igrac..

Ronaldinjo10

pre 8 godina

Brajant = Ronaldinjo. Ima li tacnijeg poredjenja? Velika legenda ove igre, mislim da je igrac koji ima najvise pohodjenih suteva za pobedu ikada. Radnik, fanatik, umetnik. Sigurno u top 10 svih vremena, mozda i top 5. 81 poen, 62 protiv Dalasa za 3 cetvrtine, 5 titula. Oniljeni igrac ove generacije, jedan od poslednjih Mohikanaca. Kobi, legendo, nedostajaces !!!

juju

pre 8 godina

Jedan od najboljih NBA igraca ikada. Zadovoljstvo je gledati sa kojom lakocom puni koseve protivnickih ekipa. Ako nekog treba uporediti sa Dzordanom to je Kobi. Nedostajaces ovoj igri matori

vlade

pre 8 godina

neće da se povuče u toku sezone, da bi maznuo svih 25 miliona od ugovora, i ako mu je forma kao igraču od 3-4 miliona max.. ako je već hteo šestu titulu, trebao je prošle godine da potpiše dvogodišnji minimalac i oslobodi salery cap.. ipak, izabrao je lovu, zato nemoj da nas folira da je ostao da igra zbog još jednog prstena! ipak, mislim da Lakersi posle njega, neće uspeti da naprave šampionski tim, bar još deset godina..

ultras

pre 8 godina

(Grobar, 30. novembar 2015 11:22)

Brate ako si ozbiljan, ovim putem ti se javno izvinjavam sto sam ti dao minus, jer si legenda, dugo nisam procitao ovako jednu izjavu koja nema veze sa mozgom, ulepsao si mi dan ...

vex

pre 8 godina

Najbolja kopija MJ23, zvuci lose ovo kopija, ali ko je taj ko moze iskopirati najboljeg svih vremena? Za mene uz Dzordana najbolji svih vremena, jer kao u svakom sportu imate masine, one koji imaju odlicne rezultate al je to sve neka sila, sto je Federer u tenisu, Ronaldinjo u fudbalu to je i Brajant u kosarci, to su jednom recju umetnici u svom zanatu.

jova

pre 8 godina

e, nisi imao srece sto si se bavio istim sportom kao mj, inace bi bio mozda i najbolji u istoriji. Steta sto polako odose sve legende uz koje sam ostajao do 7 ujutru budan uz tv...

Jah

pre 8 godina

Misli ti nisu lutale ka kosarci od kad si Sheka izbacio iz LA ja a mogli stw da osvojite sta ste hteli jos mnogo godina. Imao si najdominantnijeg centra u istoriji NBA i mozda cak i najboljeg, ali si hteo da soliras, da ti biras saigrace da budes ono sto Ronaldo u fudbalu pokusava, da budes veci od kluba. Ej jednog LAja, i to se LA ju obilo o glavu posle.
Jeste legenda ali da ima kao i u fudbalu da jedan igrac izvodi slobodna bacanja ti bi i sa kpupe usao da ih uvodis.
Dzordan je bio slican po tome, ali Dzordan je cenio i Pipiena i Rodmana i ostale saigrace, a pogotovo Fil Dzeksona kome je isto dosta bilo te price.
Nisam od onih koji ga je mrzeo zbog Kingsa ili ga mrzi, ali je mogao vise pogotovo kao veteran. Kao Dankan sto voli da uci mlade igrace i da radi za tim, a ne za sebe.

BoraIzPobede

pre 8 godina

Crna Mambo , Arividerci . Jedan od onih koji su kosarku igrali kao ples , kao deciju neku igru , zbog koga je vredelo ustajati i gledati bravure . Danas sve bre na neku fiziku , takmice se ko ce da izrilja vise , cast pojedincima. Sramota je porediti Le Brona , Grifina , sa Kobijem , a nekmoli sa MJ .

samo zvezda

pre 8 godina

Koliko sam te samo mrzeo svih ovih godina, ona finala sa Kingsima, porazi koje si nanosio njima kao da si nanosio i meni. Ali sada, na kraju puta, kada si resio da odes, nekako mi zao. Nema sta Kobi, ti si jedan od najvecih koje je ova igra imala, imao sam cast da te gledam u najboljim godinama a da toga nisam bio ni svestan.
Hvala ti za sve sto si dao kosarci pa i za one poraze.
Srecno sampione.

dzo

pre 8 godina

kobi 98 do 04 je sila prirode...za mladje - kombinacija durenta lebrona i karija sa odrazom vinsa kartera... u duelu rame uz rame jak kao centar... definitivno produzio duh nba iz 90ih bar do 2005... Uz dzordana najbolji igrac u zadnjih 30 godina

Grobar

pre 8 godina

Konačno da odeš više. Najsmorniji igrač u istoriji košarke.

VANJA MARINKOVIĆ-NAJBOLJI MLAD IGRAČ U EVROPI!!!

Videćete za 2, 3 godine kad ga uzmu Lejkerski koji će mu biti prosek...Najmanje 20 poena po meču!!!

GM

pre 8 godina

Mozda danas kada ima 37 godina ima vise poentera od njega, velikih radnika,
ali od Dzordana do danas veceg talenta i skolskog, prefinjenog igraca nije bilo...

Kobi papi.

Nly

pre 8 godina

Kobi je veliki igrač. Jedan od najvećih ikada. Ipak, ne sviđa mi se ovoliko pisanje o njemu kao što nije svojevremeno ni o Džordanu. Jedan igrač, ma koliko dobar bio nije važniji od cele lige. Mislim da je samo na ovom portalu bilo bar 10 vesti o njegovom povlačenju do sada. Gotivim Kobija puno kao igrača, ali kao čovek Tim Dankan je pojam za sve njih. Isto 5 titula, a potpuno neopterećen i na zemlji. Kad se bude povukao, neće da pravi dramu od toga a i nikada neće da podređuje tim sebi, ispucava se i sl. Gospodin čovek

krkela

pre 8 godina

Mogu ljudi da ga mrze, al covek je jedan od najboljih svih vremena. Gledam klince prozivaju ga kao nema pojma masi sve suteve ovo ono. Izgleda da gledaju NBA od pre 3 godine....nek pogledaju sta je radio dok je Fili trenirao Lejkerse

krkela

pre 8 godina

Mogu ljudi da ga mrze, al covek je jedan od najboljih svih vremena. Gledam klince prozivaju ga kao nema pojma masi sve suteve ovo ono. Izgleda da gledaju NBA od pre 3 godine....nek pogledaju sta je radio dok je Fili trenirao Lejkerse

samo zvezda

pre 8 godina

Koliko sam te samo mrzeo svih ovih godina, ona finala sa Kingsima, porazi koje si nanosio njima kao da si nanosio i meni. Ali sada, na kraju puta, kada si resio da odes, nekako mi zao. Nema sta Kobi, ti si jedan od najvecih koje je ova igra imala, imao sam cast da te gledam u najboljim godinama a da toga nisam bio ni svestan.
Hvala ti za sve sto si dao kosarci pa i za one poraze.
Srecno sampione.

GM

pre 8 godina

Mozda danas kada ima 37 godina ima vise poentera od njega, velikih radnika,
ali od Dzordana do danas veceg talenta i skolskog, prefinjenog igraca nije bilo...

Kobi papi.

dzo

pre 8 godina

kobi 98 do 04 je sila prirode...za mladje - kombinacija durenta lebrona i karija sa odrazom vinsa kartera... u duelu rame uz rame jak kao centar... definitivno produzio duh nba iz 90ih bar do 2005... Uz dzordana najbolji igrac u zadnjih 30 godina

vex

pre 8 godina

Najbolja kopija MJ23, zvuci lose ovo kopija, ali ko je taj ko moze iskopirati najboljeg svih vremena? Za mene uz Dzordana najbolji svih vremena, jer kao u svakom sportu imate masine, one koji imaju odlicne rezultate al je to sve neka sila, sto je Federer u tenisu, Ronaldinjo u fudbalu to je i Brajant u kosarci, to su jednom recju umetnici u svom zanatu.

Ronaldinjo10

pre 8 godina

Brajant = Ronaldinjo. Ima li tacnijeg poredjenja? Velika legenda ove igre, mislim da je igrac koji ima najvise pohodjenih suteva za pobedu ikada. Radnik, fanatik, umetnik. Sigurno u top 10 svih vremena, mozda i top 5. 81 poen, 62 protiv Dalasa za 3 cetvrtine, 5 titula. Oniljeni igrac ove generacije, jedan od poslednjih Mohikanaca. Kobi, legendo, nedostajaces !!!

BoraIzPobede

pre 8 godina

Crna Mambo , Arividerci . Jedan od onih koji su kosarku igrali kao ples , kao deciju neku igru , zbog koga je vredelo ustajati i gledati bravure . Danas sve bre na neku fiziku , takmice se ko ce da izrilja vise , cast pojedincima. Sramota je porediti Le Brona , Grifina , sa Kobijem , a nekmoli sa MJ .

Uros

pre 8 godina

Inace jos ovo da napomenem.Na utakmici protiv Toronta 81p,tu utakmicu ga je uzivo prvi put u zivotu gledala njegova baka.Kazu da je imao ogroman motiv sto se na kraju ispostavilo kao tacno.A da pred tu utakmicu je pojeo veliku pepperoni pizzu i popio litar koka kole. :)

juju

pre 8 godina

Jedan od najboljih NBA igraca ikada. Zadovoljstvo je gledati sa kojom lakocom puni koseve protivnickih ekipa. Ako nekog treba uporediti sa Dzordanom to je Kobi. Nedostajaces ovoj igri matori

ultras

pre 8 godina

(Grobar, 30. novembar 2015 11:22)

Brate ako si ozbiljan, ovim putem ti se javno izvinjavam sto sam ti dao minus, jer si legenda, dugo nisam procitao ovako jednu izjavu koja nema veze sa mozgom, ulepsao si mi dan ...

nešto niži centar

pre 8 godina

Da je bio jedan od najboljih na poziciji 2 dok je igrao, to stoji.

Da je jedna od njavećih NBA zvijezda, to stoji.

Da je bio jedan od najboljih klutch players, to stoji
(mada cekam da neko iskopa statistiku. Džordan je imao oko 50% uspješnosti u posljednjim šutevima z apobjedu)

Da je stilom igre kopirao MJ, to stoji

Da je zamalo Divcu sj..bo karijeru, to stoji.

Da je bio veliki ego, siledžija sa loptom u na parketu i zbog ega nikad nije razvio osjećaj za timsku igru, to takođe stoji.

Nikada nije bio veliki vođa, već samo odlična dvojka.

Zato se sad sjeća 4:1 brisanja od Detroita u finalu iako je Šek bio tu, sjeća se i da nije mogao odvesti tim u play-off nakon Šekovog odlaska, da su Seltikski obrisali pod s njim i čitavim LA timom u finalu i da je nešto slično uradio i Dalas u polufinalu (Stojak konačno dobio zadovoljštinu sa svojih 6/6 ubačenih trica)

Takođe stoji da se za razliku od MJ blamirao po stare dane i da je svoju slavu, pare i znanje sačuvao za sebe, a nije ih dijelio sa ostalim igračima zarad sportskog uspjeha tima (kao Timi i još neke zvijezde, od kojih su neki doduše to uradili samo zbog prstena)

Svakom se igraču po učinku i statistici može naći približna ili adekvatna zamjena, ali meni lično jedino nedostaje i uvijek će mi nedostajati Medžik.

Čovjek je izgleda neponovljiv.

konto

pre 8 godina

Mozda danas kada ima 37 godina ima vise poentera od njega, velikih radnika,
ali od Dzordana do danas veceg talenta i skolskog, prefinjenog igraca nije bilo...

Kobi papi.
(GM, 30. novembar 2015 11:29)

Sve vreme dok su ga pljuvali pokušavao sam nešto ovako da kažem ali nisam uspevao pravilno da se izrazim.... Da je možda LBJ bolji igrač, Da je Shaq dominantan i možda i zaslužniji za osvajanje onih titula sa početka 21. veka ali ovo što si ti rekao tačno oslikava ono što mi je sve vreme bilo u glavi. Hvala GM ;-) Hvala Kobi!

xyz

pre 8 godina

Kobi Brajant, Ronaldinjo, Federer, Valentino Rosi... Neverovatan talenat, umeće, tehnika i lakoća koju poseduju svaki u svom sportu,pa tek fizičke perfomanse (koje su odlične). Odlazi generacija takvih velikih šampiona koje je bilo uživanje gledati. Nije žal za "starim dobrim vremenima", svaka čast i današnjim šampionima, ali robotizovani su previše. Istinski ljubitelji sporta znaju o čemu pišem.

vlade

pre 8 godina

neće da se povuče u toku sezone, da bi maznuo svih 25 miliona od ugovora, i ako mu je forma kao igraču od 3-4 miliona max.. ako je već hteo šestu titulu, trebao je prošle godine da potpiše dvogodišnji minimalac i oslobodi salery cap.. ipak, izabrao je lovu, zato nemoj da nas folira da je ostao da igra zbog još jednog prstena! ipak, mislim da Lakersi posle njega, neće uspeti da naprave šampionski tim, bar još deset godina..

Nly

pre 8 godina

Kobi je veliki igrač. Jedan od najvećih ikada. Ipak, ne sviđa mi se ovoliko pisanje o njemu kao što nije svojevremeno ni o Džordanu. Jedan igrač, ma koliko dobar bio nije važniji od cele lige. Mislim da je samo na ovom portalu bilo bar 10 vesti o njegovom povlačenju do sada. Gotivim Kobija puno kao igrača, ali kao čovek Tim Dankan je pojam za sve njih. Isto 5 titula, a potpuno neopterećen i na zemlji. Kad se bude povukao, neće da pravi dramu od toga a i nikada neće da podređuje tim sebi, ispucava se i sl. Gospodin čovek

samo zvezda

pre 8 godina

samo zvezda@ Klasican primer svih negativnih komentara uperenih prema velikim zvezdama..dok igraju pljuvanje kad zavrse karijeru onda je veliki igrac.. (stradivari, 30. novembar 2015 12:51)
Ne znam za druge ali ja nikada nisam pljuvao njega i njegovo kosarkasko umece. Jednostavno sam zbog Vlade i Pedje navijao za Kingse i Kobi je bio "omrazen" za mene i ljude u mom okruzenju.
Danas recimo ne volim LBJ ali daleko od toga da smatram da je los igrac.
Jednostavno neke igrace volis neke ne.

jova

pre 8 godina

e, nisi imao srece sto si se bavio istim sportom kao mj, inace bi bio mozda i najbolji u istoriji. Steta sto polako odose sve legende uz koje sam ostajao do 7 ujutru budan uz tv...

kalina

pre 8 godina

Jedini igrač koji je po igri bio blizu MJ. Iako je iskopirao neke poteze od njega,to je uradio na impresivan način!!! Legenda ove igre!!! Polako odlaze legende u penziju,neće NBA biti isti bez Kobija!

Poštar

pre 8 godina

Svi igrači uz koje sam odrastao i gledao košarku su ili u mirovini ili se za nju spremaju, tu su još samo duncan i garnett ostali, što znači da su i godine tu. Nažalost ta ruptura ahilove tetive je bila preteška ozljeda u tim godinama, mislim da iako je ostao godinu predugo opet je kobe imao osjećaj kada da se povuče. Neka mu je ugodno u mirovini (s obzirom na milijune ne vidim zašto ne bi bilo), ostat će upamćen kao jedan od najvećih umjetnika ove igre i sigurno top 5 košarkaša u povijesti.

hadvao

pre 8 godina

Kapa dolje majstore za sve sto si uradio u karijeri..kad citam ovo njegovo pismo ne mogu ,a da ne primijetim koliko je on zivio za ovaj sport i njemu dao sve sto ima..nije mu pamet poremetila slava,milioni,djevojke i sve sto ide uz to..nije mu se zivot svodio da se divi ubicama,dilerima,klosarima,navijacima i da prepricava kako je sinoc popio flasu viskija i povukao 3 crte kokaina kao sto danasnja omladina radi...

Grobar

pre 8 godina

Konačno da odeš više. Najsmorniji igrač u istoriji košarke.

VANJA MARINKOVIĆ-NAJBOLJI MLAD IGRAČ U EVROPI!!!

Videćete za 2, 3 godine kad ga uzmu Lejkerski koji će mu biti prosek...Najmanje 20 poena po meču!!!

Stevo Rabote

pre 8 godina

Molim redakciju da objavi clanak na ovu temu ili makar ovaj komentar, ne znam da li je dozvoljeno stavljati link u komentar ali cu to uraditi. https://www.youtube.com/watch?v=v27Hk5OIe-k
Vidim, da mnogi zaboravljaju sta je Kobi Brajant dao kosarci, pa bih preporucio klipove poredjenja sa najvecim ikada. Uzivajte.

DOK

pre 8 godina

Ovo je godina kada će doći do ogromnih promena u ligi.
Odlazi Brajant.
Odlazi Dankan (ako osvoji prsten 100%)
Odlazi Garnet (vidi se da je umoran od svega)
Odlazi Pirs (100% u svakom slučaju, s prstenom ili bez)
Odlazi Karter (bez prstena, Memfis je slab)
Od veterana ostaje samo Novicki, iduće godine prelazi 30000 poena i to je to!!!

kangrga

pre 8 godina

@Ronaldinjo10
Jedan od najvećih mitova je da Kobi ima najviše pogođenih šuteva za pobedu. Kucaj cutch player nba na google pa se uveri u to.
Istina je da je jedan od igrača sa najviše PROMASENIH suteva za pobedu ali nećemo o tome ovom prilikom.

Jah

pre 8 godina

Misli ti nisu lutale ka kosarci od kad si Sheka izbacio iz LA ja a mogli stw da osvojite sta ste hteli jos mnogo godina. Imao si najdominantnijeg centra u istoriji NBA i mozda cak i najboljeg, ali si hteo da soliras, da ti biras saigrace da budes ono sto Ronaldo u fudbalu pokusava, da budes veci od kluba. Ej jednog LAja, i to se LA ju obilo o glavu posle.
Jeste legenda ali da ima kao i u fudbalu da jedan igrac izvodi slobodna bacanja ti bi i sa kpupe usao da ih uvodis.
Dzordan je bio slican po tome, ali Dzordan je cenio i Pipiena i Rodmana i ostale saigrace, a pogotovo Fil Dzeksona kome je isto dosta bilo te price.
Nisam od onih koji ga je mrzeo zbog Kingsa ili ga mrzi, ali je mogao vise pogotovo kao veteran. Kao Dankan sto voli da uci mlade igrace i da radi za tim, a ne za sebe.

Uros

pre 8 godina

https://www.youtube.com/watch?v=So7oniG81pI JEDNA OD MOJIH OMILJENIH UTAKMICA.KAD MU U NAJPOZNATIJOJ DVORANI NA SVETU SKANDIRAJU NAVIJACI NEW-YORKA MVP,MVP ONDA ZNAJTE DA STE POSTIGLI NESTO VELIKO.POZZ

stradivari

pre 8 godina

samo zvezda@ Klasican primer svih negativnih komentara uperenih prema velikim zvezdama..dok igraju pljuvanje kad zavrse karijeru onda je veliki igrac..

drvobradi

pre 8 godina

Verovatno najbolji Laker svih vremena i jedan od najboljih igrača ikada. BTW LAL su upravo zbog ovakvih stvari najveća NBA franšiza. Uvek ispoštuju igrače koji ostave dubok trag u franšizi.

brko radoje

pre 8 godina

najubedljiviji mu je rekord broj promasenih suteva tu ga sigurno niko nece prestici u skorije vreme jer mu niko nije ni blizu a ne verujem da ce se uskoro pojaviti ovakav egoista i siledzija suteva na terenu

meda

pre 8 godina

Kobi je svakako zabavan igrac i karakter i bez njega ce NBA da bude dosadnija. Slika velikog radnika koju je projektovao, beskonacan ego koji je stavljao ispred tima, nesposobnost da se promeni i bude koristan timu pod stare dane kada je atleticizam nestao, teranje Sekila i Dzeksona iz lejkersa - sve su to detalji u mozaiku. Jedna MVP titula (koju je dobio za zivotno delo potpuno nezasluzeno - te godine je Garnet odveo Boston do ubedljivo najboljeg tima lige), dve titule MVP finala (druga svakako nezasluzeo preko Gasola i uz sut 6-24 u sedmoj utakmici finala). Jedan od 2 najbolja igraca tima u 5 osvojenih titula je svakako veliko dostignuce (iako je u prve 3 bio mali od palube Sekilu, osim u jednom plej-ofu gde je bio ravnopravan clan udarnog dvojca).

Svakako u vrhu liste najboljih igraca svih vremena (istina ne u prvih 10) i jedan od 5 najboljih igraca lejkersa ikada (ne u istoj ravni sa Medzikom i Dzabarom, ali porediv sa recimo Westom).
Svakako je medijski pomogao NBA da prezivi povlacenje Dzordana.
Koliko je zabavan kao karakter, ima nesnosne fanove koj veze sa zivotom nemaju i predstavlja paradigmu svega onog loseg u NBA gde je biznis ispred igre a medijska popularnost ispred svega drugog.

Grobar

pre 8 godina

Konačno da odeš više. Najsmorniji igrač u istoriji košarke.

VANJA MARINKOVIĆ-NAJBOLJI MLAD IGRAČ U EVROPI!!!

Videćete za 2, 3 godine kad ga uzmu Lejkerski koji će mu biti prosek...Najmanje 20 poena po meču!!!

brko radoje

pre 8 godina

najubedljiviji mu je rekord broj promasenih suteva tu ga sigurno niko nece prestici u skorije vreme jer mu niko nije ni blizu a ne verujem da ce se uskoro pojaviti ovakav egoista i siledzija suteva na terenu

vlade

pre 8 godina

neće da se povuče u toku sezone, da bi maznuo svih 25 miliona od ugovora, i ako mu je forma kao igraču od 3-4 miliona max.. ako je već hteo šestu titulu, trebao je prošle godine da potpiše dvogodišnji minimalac i oslobodi salery cap.. ipak, izabrao je lovu, zato nemoj da nas folira da je ostao da igra zbog još jednog prstena! ipak, mislim da Lakersi posle njega, neće uspeti da naprave šampionski tim, bar još deset godina..

nešto niži centar

pre 8 godina

Da je bio jedan od najboljih na poziciji 2 dok je igrao, to stoji.

Da je jedna od njavećih NBA zvijezda, to stoji.

Da je bio jedan od najboljih klutch players, to stoji
(mada cekam da neko iskopa statistiku. Džordan je imao oko 50% uspješnosti u posljednjim šutevima z apobjedu)

Da je stilom igre kopirao MJ, to stoji

Da je zamalo Divcu sj..bo karijeru, to stoji.

Da je bio veliki ego, siledžija sa loptom u na parketu i zbog ega nikad nije razvio osjećaj za timsku igru, to takođe stoji.

Nikada nije bio veliki vođa, već samo odlična dvojka.

Zato se sad sjeća 4:1 brisanja od Detroita u finalu iako je Šek bio tu, sjeća se i da nije mogao odvesti tim u play-off nakon Šekovog odlaska, da su Seltikski obrisali pod s njim i čitavim LA timom u finalu i da je nešto slično uradio i Dalas u polufinalu (Stojak konačno dobio zadovoljštinu sa svojih 6/6 ubačenih trica)

Takođe stoji da se za razliku od MJ blamirao po stare dane i da je svoju slavu, pare i znanje sačuvao za sebe, a nije ih dijelio sa ostalim igračima zarad sportskog uspjeha tima (kao Timi i još neke zvijezde, od kojih su neki doduše to uradili samo zbog prstena)

Svakom se igraču po učinku i statistici može naći približna ili adekvatna zamjena, ali meni lično jedino nedostaje i uvijek će mi nedostajati Medžik.

Čovjek je izgleda neponovljiv.

Jah

pre 8 godina

Misli ti nisu lutale ka kosarci od kad si Sheka izbacio iz LA ja a mogli stw da osvojite sta ste hteli jos mnogo godina. Imao si najdominantnijeg centra u istoriji NBA i mozda cak i najboljeg, ali si hteo da soliras, da ti biras saigrace da budes ono sto Ronaldo u fudbalu pokusava, da budes veci od kluba. Ej jednog LAja, i to se LA ju obilo o glavu posle.
Jeste legenda ali da ima kao i u fudbalu da jedan igrac izvodi slobodna bacanja ti bi i sa kpupe usao da ih uvodis.
Dzordan je bio slican po tome, ali Dzordan je cenio i Pipiena i Rodmana i ostale saigrace, a pogotovo Fil Dzeksona kome je isto dosta bilo te price.
Nisam od onih koji ga je mrzeo zbog Kingsa ili ga mrzi, ali je mogao vise pogotovo kao veteran. Kao Dankan sto voli da uci mlade igrace i da radi za tim, a ne za sebe.

kangrga

pre 8 godina

@Ronaldinjo10
Jedan od najvećih mitova je da Kobi ima najviše pogođenih šuteva za pobedu. Kucaj cutch player nba na google pa se uveri u to.
Istina je da je jedan od igrača sa najviše PROMASENIH suteva za pobedu ali nećemo o tome ovom prilikom.

Nly

pre 8 godina

Kobi je veliki igrač. Jedan od najvećih ikada. Ipak, ne sviđa mi se ovoliko pisanje o njemu kao što nije svojevremeno ni o Džordanu. Jedan igrač, ma koliko dobar bio nije važniji od cele lige. Mislim da je samo na ovom portalu bilo bar 10 vesti o njegovom povlačenju do sada. Gotivim Kobija puno kao igrača, ali kao čovek Tim Dankan je pojam za sve njih. Isto 5 titula, a potpuno neopterećen i na zemlji. Kad se bude povukao, neće da pravi dramu od toga a i nikada neće da podređuje tim sebi, ispucava se i sl. Gospodin čovek

vex

pre 8 godina

Najbolja kopija MJ23, zvuci lose ovo kopija, ali ko je taj ko moze iskopirati najboljeg svih vremena? Za mene uz Dzordana najbolji svih vremena, jer kao u svakom sportu imate masine, one koji imaju odlicne rezultate al je to sve neka sila, sto je Federer u tenisu, Ronaldinjo u fudbalu to je i Brajant u kosarci, to su jednom recju umetnici u svom zanatu.

samo zvezda

pre 8 godina

Koliko sam te samo mrzeo svih ovih godina, ona finala sa Kingsima, porazi koje si nanosio njima kao da si nanosio i meni. Ali sada, na kraju puta, kada si resio da odes, nekako mi zao. Nema sta Kobi, ti si jedan od najvecih koje je ova igra imala, imao sam cast da te gledam u najboljim godinama a da toga nisam bio ni svestan.
Hvala ti za sve sto si dao kosarci pa i za one poraze.
Srecno sampione.

krkela

pre 8 godina

Mogu ljudi da ga mrze, al covek je jedan od najboljih svih vremena. Gledam klince prozivaju ga kao nema pojma masi sve suteve ovo ono. Izgleda da gledaju NBA od pre 3 godine....nek pogledaju sta je radio dok je Fili trenirao Lejkerse

Ronaldinjo10

pre 8 godina

Brajant = Ronaldinjo. Ima li tacnijeg poredjenja? Velika legenda ove igre, mislim da je igrac koji ima najvise pohodjenih suteva za pobedu ikada. Radnik, fanatik, umetnik. Sigurno u top 10 svih vremena, mozda i top 5. 81 poen, 62 protiv Dalasa za 3 cetvrtine, 5 titula. Oniljeni igrac ove generacije, jedan od poslednjih Mohikanaca. Kobi, legendo, nedostajaces !!!

meda

pre 8 godina

Kobi je svakako zabavan igrac i karakter i bez njega ce NBA da bude dosadnija. Slika velikog radnika koju je projektovao, beskonacan ego koji je stavljao ispred tima, nesposobnost da se promeni i bude koristan timu pod stare dane kada je atleticizam nestao, teranje Sekila i Dzeksona iz lejkersa - sve su to detalji u mozaiku. Jedna MVP titula (koju je dobio za zivotno delo potpuno nezasluzeno - te godine je Garnet odveo Boston do ubedljivo najboljeg tima lige), dve titule MVP finala (druga svakako nezasluzeo preko Gasola i uz sut 6-24 u sedmoj utakmici finala). Jedan od 2 najbolja igraca tima u 5 osvojenih titula je svakako veliko dostignuce (iako je u prve 3 bio mali od palube Sekilu, osim u jednom plej-ofu gde je bio ravnopravan clan udarnog dvojca).

Svakako u vrhu liste najboljih igraca svih vremena (istina ne u prvih 10) i jedan od 5 najboljih igraca lejkersa ikada (ne u istoj ravni sa Medzikom i Dzabarom, ali porediv sa recimo Westom).
Svakako je medijski pomogao NBA da prezivi povlacenje Dzordana.
Koliko je zabavan kao karakter, ima nesnosne fanove koj veze sa zivotom nemaju i predstavlja paradigmu svega onog loseg u NBA gde je biznis ispred igre a medijska popularnost ispred svega drugog.

GM

pre 8 godina

Mozda danas kada ima 37 godina ima vise poentera od njega, velikih radnika,
ali od Dzordana do danas veceg talenta i skolskog, prefinjenog igraca nije bilo...

Kobi papi.

BoraIzPobede

pre 8 godina

Crna Mambo , Arividerci . Jedan od onih koji su kosarku igrali kao ples , kao deciju neku igru , zbog koga je vredelo ustajati i gledati bravure . Danas sve bre na neku fiziku , takmice se ko ce da izrilja vise , cast pojedincima. Sramota je porediti Le Brona , Grifina , sa Kobijem , a nekmoli sa MJ .

jova

pre 8 godina

e, nisi imao srece sto si se bavio istim sportom kao mj, inace bi bio mozda i najbolji u istoriji. Steta sto polako odose sve legende uz koje sam ostajao do 7 ujutru budan uz tv...

drvobradi

pre 8 godina

Verovatno najbolji Laker svih vremena i jedan od najboljih igrača ikada. BTW LAL su upravo zbog ovakvih stvari najveća NBA franšiza. Uvek ispoštuju igrače koji ostave dubok trag u franšizi.

dzo

pre 8 godina

kobi 98 do 04 je sila prirode...za mladje - kombinacija durenta lebrona i karija sa odrazom vinsa kartera... u duelu rame uz rame jak kao centar... definitivno produzio duh nba iz 90ih bar do 2005... Uz dzordana najbolji igrac u zadnjih 30 godina

kalina

pre 8 godina

Jedini igrač koji je po igri bio blizu MJ. Iako je iskopirao neke poteze od njega,to je uradio na impresivan način!!! Legenda ove igre!!! Polako odlaze legende u penziju,neće NBA biti isti bez Kobija!

Poštar

pre 8 godina

Svi igrači uz koje sam odrastao i gledao košarku su ili u mirovini ili se za nju spremaju, tu su još samo duncan i garnett ostali, što znači da su i godine tu. Nažalost ta ruptura ahilove tetive je bila preteška ozljeda u tim godinama, mislim da iako je ostao godinu predugo opet je kobe imao osjećaj kada da se povuče. Neka mu je ugodno u mirovini (s obzirom na milijune ne vidim zašto ne bi bilo), ostat će upamćen kao jedan od najvećih umjetnika ove igre i sigurno top 5 košarkaša u povijesti.

xyz

pre 8 godina

Kobi Brajant, Ronaldinjo, Federer, Valentino Rosi... Neverovatan talenat, umeće, tehnika i lakoća koju poseduju svaki u svom sportu,pa tek fizičke perfomanse (koje su odlične). Odlazi generacija takvih velikih šampiona koje je bilo uživanje gledati. Nije žal za "starim dobrim vremenima", svaka čast i današnjim šampionima, ali robotizovani su previše. Istinski ljubitelji sporta znaju o čemu pišem.

Uros

pre 8 godina

Inace jos ovo da napomenem.Na utakmici protiv Toronta 81p,tu utakmicu ga je uzivo prvi put u zivotu gledala njegova baka.Kazu da je imao ogroman motiv sto se na kraju ispostavilo kao tacno.A da pred tu utakmicu je pojeo veliku pepperoni pizzu i popio litar koka kole. :)

Uros

pre 8 godina

https://www.youtube.com/watch?v=So7oniG81pI JEDNA OD MOJIH OMILJENIH UTAKMICA.KAD MU U NAJPOZNATIJOJ DVORANI NA SVETU SKANDIRAJU NAVIJACI NEW-YORKA MVP,MVP ONDA ZNAJTE DA STE POSTIGLI NESTO VELIKO.POZZ

Stevo Rabote

pre 8 godina

Molim redakciju da objavi clanak na ovu temu ili makar ovaj komentar, ne znam da li je dozvoljeno stavljati link u komentar ali cu to uraditi. https://www.youtube.com/watch?v=v27Hk5OIe-k
Vidim, da mnogi zaboravljaju sta je Kobi Brajant dao kosarci, pa bih preporucio klipove poredjenja sa najvecim ikada. Uzivajte.

stradivari

pre 8 godina

samo zvezda@ Klasican primer svih negativnih komentara uperenih prema velikim zvezdama..dok igraju pljuvanje kad zavrse karijeru onda je veliki igrac..

DOK

pre 8 godina

Ovo je godina kada će doći do ogromnih promena u ligi.
Odlazi Brajant.
Odlazi Dankan (ako osvoji prsten 100%)
Odlazi Garnet (vidi se da je umoran od svega)
Odlazi Pirs (100% u svakom slučaju, s prstenom ili bez)
Odlazi Karter (bez prstena, Memfis je slab)
Od veterana ostaje samo Novicki, iduće godine prelazi 30000 poena i to je to!!!

hadvao

pre 8 godina

Kapa dolje majstore za sve sto si uradio u karijeri..kad citam ovo njegovo pismo ne mogu ,a da ne primijetim koliko je on zivio za ovaj sport i njemu dao sve sto ima..nije mu pamet poremetila slava,milioni,djevojke i sve sto ide uz to..nije mu se zivot svodio da se divi ubicama,dilerima,klosarima,navijacima i da prepricava kako je sinoc popio flasu viskija i povukao 3 crte kokaina kao sto danasnja omladina radi...

ultras

pre 8 godina

(Grobar, 30. novembar 2015 11:22)

Brate ako si ozbiljan, ovim putem ti se javno izvinjavam sto sam ti dao minus, jer si legenda, dugo nisam procitao ovako jednu izjavu koja nema veze sa mozgom, ulepsao si mi dan ...

juju

pre 8 godina

Jedan od najboljih NBA igraca ikada. Zadovoljstvo je gledati sa kojom lakocom puni koseve protivnickih ekipa. Ako nekog treba uporediti sa Dzordanom to je Kobi. Nedostajaces ovoj igri matori

konto

pre 8 godina

Mozda danas kada ima 37 godina ima vise poentera od njega, velikih radnika,
ali od Dzordana do danas veceg talenta i skolskog, prefinjenog igraca nije bilo...

Kobi papi.
(GM, 30. novembar 2015 11:29)

Sve vreme dok su ga pljuvali pokušavao sam nešto ovako da kažem ali nisam uspevao pravilno da se izrazim.... Da je možda LBJ bolji igrač, Da je Shaq dominantan i možda i zaslužniji za osvajanje onih titula sa početka 21. veka ali ovo što si ti rekao tačno oslikava ono što mi je sve vreme bilo u glavi. Hvala GM ;-) Hvala Kobi!

samo zvezda

pre 8 godina

samo zvezda@ Klasican primer svih negativnih komentara uperenih prema velikim zvezdama..dok igraju pljuvanje kad zavrse karijeru onda je veliki igrac.. (stradivari, 30. novembar 2015 12:51)
Ne znam za druge ali ja nikada nisam pljuvao njega i njegovo kosarkasko umece. Jednostavno sam zbog Vlade i Pedje navijao za Kingse i Kobi je bio "omrazen" za mene i ljude u mom okruzenju.
Danas recimo ne volim LBJ ali daleko od toga da smatram da je los igrac.
Jednostavno neke igrace volis neke ne.