Petak, 27.11.2015.

20:00

Moja: Nadal mora da čeka da Novak "prođe"

Karlos Moja, bivši teniser i mentor Rafaela Nadala, rekao je da Španac mora da čeka pad forme Novaka Đokovića.

Izvor: ÐN

Moja: Nadal mora da èeka da Novak "proðe" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Kika Majstor

pre 8 godina

Potpuno je realno da Djokoviceva forma padne. Ruku na srce, ova forma je cudesna. Te noge ne mogu dugo tako. A bez tih nogu nece biti forme

Djakan

pre 8 godina

Nema sta da se analizira, stvari su jasne. Ako Nole nastavi ovako da igra jos 3-4 godine, presticice i nadala i federera. Realno, Novaka na 3 seta ne moze niko da dobije. Razlog sto je izgubio od Wawrinke je taj sto ga je predhodno murray izmucio u polufinalu, dok se wawrinka odmarao skoro 2 dana i plus na to sto je Wawrinka igrao mec zivota, iz razloga st oje Novak bio suvise defanziva jer nije imao snage. Novaku najvise ne leze Murray i Wawrinka od igraca. pa onda Federer. Dakle kako je Nadala porvalio kako da ga dobija lagano, provalice i ove ostale. A na to jos ide i to da su Fererer i Wawrinka matori, i nisu konstantni. Tako da predvidjam Nolu dosta jos GS i obaranje svih rekorda, realno je. Samo da ga zdravlja posluzi. Daj boze.

Kujundžija

pre 8 godina

@Mare,NS: Sine, je l mi gledamo isti sport? Gde ti je Del Potro?! Ajde pišite Srbende vaše disertacije i analize u komentarima, jer je to treća stvar koju najbolje znate na svetu.

anica

pre 8 godina

(stefan, 28. novembar 2015 08:47)
Slazem se sa komentarom donekle, matori da ima 18 a Nole da ostane na 17...to je prosto nemoguce. Kad Federer nije iskoristio 4 sanse, dve od prosle godine, i dve od ove...tesko, mnogo je tesko uci u finale GS.
Novak uopste ne mora da uzme zlato na OI, ni Federer ga nema, Gs nisu merodavni pokazatelj jer su razlicite generacije u pitanju, konkurencija, i publika kao da je pustena sa lanca, moje misljenje da bi Novak bio najveci mora da ima RG, sve masterse, i da predje Nadala jer je Nadal u eri oba coveka bio najuspesniji...osobe koje pisu da je Novak i dalje daleko od Nadala i Federera su neobjektivni posmatraci.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

То што је Новак достигао неки ниво не значи да је тај ниво "нестваран", већ управо супротно - да је сасвим остварив. Наравно, увек може још боље, тако да је само питање ко ће први достићи то "још боље". Новак или неко други? Да би наставио да влада, мора он да предводи развој тениса. Управо је у томе проблем са задржавањем првог места - други могу да науче од њега више него он од њих.

stefan

pre 8 godina

Ne vidim razlog za ponizavanje Rafaela Nadala u nekim komentarima ovde.
U pitanju je veliki sampion i Novak mora jos da se naosvaja GS-a da bi dostigao njega, pa tek onda Federera. Ako tako ne razmisljate, onda ste imbecili.
Novak je imao dominaciju kakva nije vidjena na teniskim terenima, ali ako to ne valorizuje GS titulama (Rolan Garos pre svega) i olimpijskim zlatom - SVE JE DŽABA.
Prognoziram da će Novak osvojiti u sledeće tri godine - 1 RG, 2 AO, 2 W i 2 USO, kao i zlato na OI, ali će i Rafa osvojiti jos jedan RG, kao i Federer W.

Vera

pre 8 godina

Bojim se da će se nacekati,tako da bolje da ne čeka pad Novakove forme,već da poradi na svojoj...a i onda,teško:),žao mi je Moja,sad je Noletovo vrijeme,pomirite se svi s tim.:):):)

Filip998

pre 8 godina

Nadalova 2013 je jedna od boljih u istoriji, verovatno najbolje 3/4 jedne sezone u istoriji, pandan sa Novakovom 2015,tako da sto pričate da je Novakova dominacija počela 2011. su čiste gluposti
... Novakova dominacija počela je može se reći od Vimbldona prošle godine, a ja joj iskreno ne vidim kraj... Rafa se mnogo puta dizao iz pakla i pokazivao kakav mentalitet šampiona i ubice ima. . Al ovo sto Novak igra trenutno (pre svega konstantost) nije nikada zabeleženo....

Соко

pre 8 godina

Аман људи то је све спорт ЛОГИЧНО да је било питање само времена када ће се окончати доминација врхунских тенисера и истинских шампиона као што су Роџер Федерерa и Рафа Надалa.Јер нико не може бити вечито најбољи! Уосталом Новака чека иста судбина за две до три године што је природно и просто схватљиво да се деси јер они су људи од крви меса а не роботи који могу до бесконачности да постижу врхунске резултате поготово у овом суровом спорту који се зове тенис данас.

Вујке

pre 8 godina

Једноставно код Надала је проблем што није више тако млад,уз то ,целу своју каријеру базирао на снагу,трчање која је дошла по наплату и зато сад плаћа тај цех са 29 година..И по свему гледано може да се деси да заврши пре него што се Роџер је пензионише јер код Федерера оно што га одржава у 34 години је та сува непревазиђена технику коју има и поседује али видно да снаге,експлозивност нема више као некад..Код Новака снага,флексибилност као да је тренутно тенисер који једноставно користи период у којем се налазе поменута двојица тенисера и то управо зато што видно истрошени,године,повреде и све што овај спорт захтева..Просто је незамисливо да може се вечно бити најбољи у било чему а не у тенису. Једном речију време је мало за Новака да доминира као што су чинили пре њега Роџер и Рафа.

Boki

pre 8 godina

Ovo je moje misljenje,na AO ce se znati kakva ce sezona da bude,ako Novak uzme bice to kao i ova(mozda i bolja) jer ce ubiti konkurenciju definitivno,a ako neki drugi uzme onda je moguca neka promena...ja ipak mislim da ce Novak uzeti AO,RG i US OPEN...jedino mozda "kiksne" na Wimbldonu!

djakan

pre 8 godina

svi jedva prizeljkuju da Nole posustane i da mu opadne forma. hajdemo mi malo da mu drzimo palceve, bodrimo i govorimo da bude u ovakvoj formi jos dugo. Da ga ne ureknu ovi Federeri, ove Moje i ostali ljubomornci. I nole vise treba da se brini da se del potro ne vrati u formu, nego od nadala i federera. Del potro igracina i ljudina.

Petar

pre 8 godina

Pogledajte koliko je to mrsav covek (Novak), al kao da je od celika. Masti u njemu nema. U pitanju je čovek mačka. Njegova razgibanost mi daje nadu da moze da igra jos dugo na vrhunskom nivou!

xyz

pre 8 godina

Pa samo i moze da ceka. Tako je,uostalom, sacekao i 2008. da Federeru opadne nivo igre posle 4 ludacke sezone, pa je zauzeo prvo mesto. Doduse, do jula 2009. kada se Rodzer ponovo vratio na prvu poziciju. Slicno je bilo i sa Novakom, Nadal prvi od oktobra 2013, ali samo do jula 2014, kada se Novak vratio na prvo mesto. Nikad on 2 uzastopne godine nije zavrsio na prvom mestu. Nema on tu konstantnost kao ova dvojica. Samo sljaka i nesto sa strane ako mu se poklope kockice, i to je to. Ako i ostvari odlicne rezultate u sezoni, u sledecoj je obavezan pad, i to veliki. Sa obaveznom "pauzom".

Somborac

pre 8 godina

Tekst je obicna glupost a i dosta komentara je obicna glupost. Jednostavno receno doslo je Noletovo vreme da vlada nadam se jos par godina. Federer je zasao u godine i nece vise moci biti neka ozbiljna pretnja, Nadal je vratio formu ali njegov stiil igre ce ga dovesti do toga da ce se penzionisati pre Federera. Ostali nisu toliko jos stasali kao igraci da bi nesto ozbiljnije uradili. Moze se desiti neko iznanedjenje jos ali sledeca godina je isto Novakova....

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Smešan čovek.I vrapci na grani znaju da je priča Nole vs Rafa završena.
Tu povratka nema. Ženi se Rafa i pravi decu, ne gubi vreme.

Neutron

pre 8 godina

Naravno, to sto je rekao ni sam ne veruje. Normalno je da treba nesto pozitivno da izjavi u vezi svog zemljaka za njihve medije. No, nebitna vest koju niko normalan ne uzima za ozbiljno. Ne treba uzimati ovo za zlo. Pusti ljude neka pricaju za medije da bi imali o cemu da pricaju.

Zoran

pre 8 godina

Dok čeka da Nole "prođe", Rafa bi mogao i nešto da poboljša u načinu rada. Npr, nešto slično Noletovom angažovanju Bekera pored Vajde (ili u nekom drugom segmentu).

Mislim da od ovog čekanja neće biti mnogo koristi. Verovatnije mi deluje da će neko mlađi (i ambiciozniji od Rafe!) prostudirati Noletov način rada, ugledati se na njega i vremenom postići uspeh.

loptica

pre 8 godina

Ako Nadal ceka pad forme Novakove, onda on ne pripada grupi velikih igraca! Velikani se "kolju"za svaki poen . Nikada vise Nadal neće osvajati velike turnire...losa igra godine pad samopouzdanja=tu je gde pripada!

loptica

pre 8 godina

Ako Nadal ceka pad forme Novakove, onda on ne pripada grupi velikih igraca! Velikani se "kolju"za svaki poen . Nikada vise Nadal neće osvajati velike turnire...losa igra godine pad samopouzdanja=tu je gde pripada!

darko

pre 8 godina

E moj Karlose, pa nema Nadal 18 godina, zaboravio si na taj detalj....nema sumnje da je Rafa veliki šampion ali sada se Nole pita za sve pa i za to ko će biti broj jedan...

samo na galamu... pa posle na salamu

pre 8 godina

@SRB

tvoj komentar je samo dokaz tvoje nekulture, da ne zalazim u neke druge stvari. Iskljuci Caps Lock, pa kad tvom "ratnickom duhu" pridodas i malo kulture u komunikaciji, mozda tvoj komentar i dobije nekog smisla.

Deki

pre 8 godina

Ova izjava bi imala smisla da je Fafa mladji od Noleta, ovako nema veze. Rafa puni 30, a dobro znamo da on igra na snagu koja sa godinama opada. Rodja igra na visokom nivou u 34 samo zahvaljujući visokom nivou tehnike koju Rafa nema!

danix

pre 8 godina

Cudi me da Moja ne kuzi situaciju u vezi Novakove forme i nivoa igre.Novak uopste nije bio na maksimalnom nivou tokom cijele godine,sjetimo se koliko je turnira dobio sa svojom prosjecnom igrom,mnoge turnire je pocinjao sa pola snage da bi pred kraj podizao formu,koliko je slabo igrao protiv Andersona,Gofana,Dolgopolova,Belucija i drugih.Dakle,Nole je takav sampion da najvece protivnike moze dobiti i sa pola snage,cak i kad je van forme.
I zato Moja ne treba cekati pad Novakove forme,Novak ce ovakvog Rafu demolirati i sa pola snage,Novak je tenisku igru digao na visi nivo a Rafina igra je prevazidjena,izgubio je snagu i brzinu,zasto,ne znam,mozda zbog nedostatka "stimulansa",mozda zbog ciscenja organizma od hemijskih supstanci,ko zna?
I druga stvar,Rafa je stariji od Novaka godinu dana pa tako ni vrijeme ne radi za njega.

Djordje RS

pre 8 godina

Oni pricaju kao da je Nadal drugi. Pa eto samo mu Novak pravi problem. Problem je Rafina igra generalno. Sa ovakvom igrom ne moze da dobije ni Federera.

rex

pre 8 godina

Za Novaka je jedino bitno da bude zdrav i bez povreda jer njegov stil je baziran na fizičkim predispozicijama a s godinama sklonost povredama se povećava, sve dok bude 100% spreman on neće imati konkurenciju a jedino Nadal može da mu parira kad je zdrav. Kvalitet tenisa jeste malo pao zadnjih nekoliko godina jer velika trojka nije vise na svom maksimumu, nisu to više oni atomski mečevi od pre 5-6 godina ali je Novak nastavio evoluciju i usavršio nove elemente kojima bi pravio razliku bez obzira na formu ostalih... Objektivno govoreći sva trojica na vrhuncu forme su približno izjednačena, razlika je samo što Novak nema protivnika koji mu ne leži, dok Nole>Nadal>Federer važi. Ali bez velikih rivaliteta ne bi ni bilo tolikog napretka, pogotovo kod Novaka gde nema zastoja...

Aron

pre 8 godina

Moja je bi veliki igrač kao što je i Nadal, ali ova tvrdnja je u krajnju ruku smešna. Djoković i Nadal nisu ravnopravni više kao što je to bilo nekada. Pa je Nadal čekao da prođe djokovićeva 2011-a pa se opet vratio na prvo mesto u 2012-oj. Nadal je danas u nivou Nišikoria i Berdiha. To možda marej može da sačeka da mu padne forma nali i on mpora da je vrati iz vremena kada je igrao puno mečeva sa Novakom u 5 setova. Ovako vrlo teško.

Dorćolac

pre 8 godina

Biće dobar Nadal, u to nema sumnje. Ipak mislim da će glavni pretendent za drugo mesto biti Vavrinka. U borbi za treću poziciju mogu da budu Marej, Federer i Nadal. Zašto bih favorizovao Vavrinku? Ima teže udarce, često neodbranjive, potpuno dominira sa jednoručnim bekhendom koji je iskočio kao najbolji koji sam ikada gledao. Kratke dijagonale, iznenadna paralela kojom dobija mnogo poena. Kolika će mu biti konstantnost, videćemo, možda ne baš, međutim to važi i za ostalu trojicu. Nema više!

SRB

pre 8 godina

I OVO JE JOS JEDAN DOKAZ DA SU SRBI RATNICKI I NAJHRABRIJI NAROD. MI SE SUPROSTAVLJAMO I NAJACIMA IDEMO SRCEM I SNAGOM PA STA BUDE. A ONI ZELE DA PROTIVNIK OSLABI PA DA GA NAPADNU EEEE ZAPAD NEMOCNI UVEK BIO, CEKAJTE DA NOVAK DOBIJE BOGINJE PA CETE MOGI DA GA DOBIJETE UZAS BRE. NOVAK NIKAD TAKO NIJE PRICAO NEGO JE GOVORIO DA NADAL I FEDERER SE MOGU DOBITI. SRBIJAAA

Marko

pre 8 godina

Naravno da ce Novakov nivo da padne, to je neminovno, ali je Moja zaboravio da Nadalu nije ostalo jos mnogo godina u tenisu. Novak ce verovatno igrati duze profesionalno tenis nego Nadal. Ovo bi mogao da kaze za nekog mladjeg tenisera.

sinki

pre 8 godina

Ako Nadal nastavi da igra defanzivan tenis i ako mu loptice budu padale na srediniti terena,nema sta da trazi ni protiv losije rangiranih igraca.

Ranzo Kladionicar

pre 8 godina

Realno kaze Moja. Noletov nivo igre je nestvarno visok i u ovom trenutku nije dovoljno jednostavno podici formu da bi se pobedio, vec mora i njegov nivo da padne. Ako bude ostao ovoliko mentalno i fizicki jak i naredne godine, ni Nadal ni Federer ni Mari sa 100% svojih trenutnih mogucnosti nece moci da ga skinu. Da ga dobiju poneki put da, ali da ga sprece da vlada - ni blizu.

damir

pre 8 godina

Koja nemoc, bices najbolji kad se prvi smori ili povredi ili kad povileni, jos bolje nestane, ubio si ih Novace, ubio si ih u pojam maestro...

Mare,NS

pre 8 godina

Moja,Rafin mentor jos iz omladinskih dana i bivsi no.1,vrlo dobro zna,sta se trenutno desava u vrhu svetskog tenisa.
Umesto smene generacija,dobili smo DOMINACIJU!
Jednog coveka.
Mladji igraci ne mogu da naprave nijedan veliki rezultat.
Nije im ni zameriti,jer su u eri velike trojke,pojacane odlicnim Marejem,koji se ipak izdvaja od npr.Vavrinke ili Delpa(to je tuzna prica),pre svega po broju osvojenih mastersa,sto svedoci o konstantnosti!
Novak je podigao tenis na visi nivo,pre svega neverovatnim psihofizickim sposobnostima i to u ovom trenutku NIKO ne moze da isprati.
Ne mozete to ocekivati od `nacetog` Nadala,psihicki labilnog Mareja,a RF je ipak u vec pristojnim godinama i,kao sto sam rece,sanja da mu 2016.g. bude nalik na ovu Novakovu.
Na njegovu zalost,sve ce ostati na snovima i lepim zeljama.
Sta hocu da kazem?
Ostane li Novak motivisan i fokusiran na tenis kao do sada,mozemo ocekivati jos bolje rezultate,ostace jos dugo usamljen na vrhu,sve dok se ne pojavi neko mladji sa slicnim mentalitetom,fizickim predispozicijama i tehnicki savrsen.
Tesko je stvoriti takvog igraca za to ce trebati godine.
Da je lako,vec bi velika trojka razmisljala o penziji.
Ovako,gledacemo ih jos nekoliko godina(kako-koga) sa rezultatima slicnim danasnjim.
DOMINATOR ce dugo cekati naslednika,a to nisu ni RF,ni RN,a ponajmanje EM!

anica

pre 8 godina

Novak je Nadalu pokazao jos 2011 godine sta ga ocekuje, svaka godina koju Rafa odigra je jos uvek naravno sansa za trofeje, on je sampion ima 14 GS, ali ovo je Novakovo vreme, sansa da se stignu Samprasovi i Nadalovi GS. Svi se nadaju da ce Novak stati ali od toga nema nista, Novak ima cilj..i nece se zaustaviti dok ga ne ostvari.

Marko

pre 8 godina

Naravno da ce Novakov nivo da padne, to je neminovno, ali je Moja zaboravio da Nadalu nije ostalo jos mnogo godina u tenisu. Novak ce verovatno igrati duze profesionalno tenis nego Nadal. Ovo bi mogao da kaze za nekog mladjeg tenisera.

Mare,NS

pre 8 godina

Moja,Rafin mentor jos iz omladinskih dana i bivsi no.1,vrlo dobro zna,sta se trenutno desava u vrhu svetskog tenisa.
Umesto smene generacija,dobili smo DOMINACIJU!
Jednog coveka.
Mladji igraci ne mogu da naprave nijedan veliki rezultat.
Nije im ni zameriti,jer su u eri velike trojke,pojacane odlicnim Marejem,koji se ipak izdvaja od npr.Vavrinke ili Delpa(to je tuzna prica),pre svega po broju osvojenih mastersa,sto svedoci o konstantnosti!
Novak je podigao tenis na visi nivo,pre svega neverovatnim psihofizickim sposobnostima i to u ovom trenutku NIKO ne moze da isprati.
Ne mozete to ocekivati od `nacetog` Nadala,psihicki labilnog Mareja,a RF je ipak u vec pristojnim godinama i,kao sto sam rece,sanja da mu 2016.g. bude nalik na ovu Novakovu.
Na njegovu zalost,sve ce ostati na snovima i lepim zeljama.
Sta hocu da kazem?
Ostane li Novak motivisan i fokusiran na tenis kao do sada,mozemo ocekivati jos bolje rezultate,ostace jos dugo usamljen na vrhu,sve dok se ne pojavi neko mladji sa slicnim mentalitetom,fizickim predispozicijama i tehnicki savrsen.
Tesko je stvoriti takvog igraca za to ce trebati godine.
Da je lako,vec bi velika trojka razmisljala o penziji.
Ovako,gledacemo ih jos nekoliko godina(kako-koga) sa rezultatima slicnim danasnjim.
DOMINATOR ce dugo cekati naslednika,a to nisu ni RF,ni RN,a ponajmanje EM!

anica

pre 8 godina

Novak je Nadalu pokazao jos 2011 godine sta ga ocekuje, svaka godina koju Rafa odigra je jos uvek naravno sansa za trofeje, on je sampion ima 14 GS, ali ovo je Novakovo vreme, sansa da se stignu Samprasovi i Nadalovi GS. Svi se nadaju da ce Novak stati ali od toga nema nista, Novak ima cilj..i nece se zaustaviti dok ga ne ostvari.

Aron

pre 8 godina

Moja je bi veliki igrač kao što je i Nadal, ali ova tvrdnja je u krajnju ruku smešna. Djoković i Nadal nisu ravnopravni više kao što je to bilo nekada. Pa je Nadal čekao da prođe djokovićeva 2011-a pa se opet vratio na prvo mesto u 2012-oj. Nadal je danas u nivou Nišikoria i Berdiha. To možda marej može da sačeka da mu padne forma nali i on mpora da je vrati iz vremena kada je igrao puno mečeva sa Novakom u 5 setova. Ovako vrlo teško.

Ranzo Kladionicar

pre 8 godina

Realno kaze Moja. Noletov nivo igre je nestvarno visok i u ovom trenutku nije dovoljno jednostavno podici formu da bi se pobedio, vec mora i njegov nivo da padne. Ako bude ostao ovoliko mentalno i fizicki jak i naredne godine, ni Nadal ni Federer ni Mari sa 100% svojih trenutnih mogucnosti nece moci da ga skinu. Da ga dobiju poneki put da, ali da ga sprece da vlada - ni blizu.

sinki

pre 8 godina

Ako Nadal nastavi da igra defanzivan tenis i ako mu loptice budu padale na srediniti terena,nema sta da trazi ni protiv losije rangiranih igraca.

SRB

pre 8 godina

I OVO JE JOS JEDAN DOKAZ DA SU SRBI RATNICKI I NAJHRABRIJI NAROD. MI SE SUPROSTAVLJAMO I NAJACIMA IDEMO SRCEM I SNAGOM PA STA BUDE. A ONI ZELE DA PROTIVNIK OSLABI PA DA GA NAPADNU EEEE ZAPAD NEMOCNI UVEK BIO, CEKAJTE DA NOVAK DOBIJE BOGINJE PA CETE MOGI DA GA DOBIJETE UZAS BRE. NOVAK NIKAD TAKO NIJE PRICAO NEGO JE GOVORIO DA NADAL I FEDERER SE MOGU DOBITI. SRBIJAAA

Somborac

pre 8 godina

Tekst je obicna glupost a i dosta komentara je obicna glupost. Jednostavno receno doslo je Noletovo vreme da vlada nadam se jos par godina. Federer je zasao u godine i nece vise moci biti neka ozbiljna pretnja, Nadal je vratio formu ali njegov stiil igre ce ga dovesti do toga da ce se penzionisati pre Federera. Ostali nisu toliko jos stasali kao igraci da bi nesto ozbiljnije uradili. Moze se desiti neko iznanedjenje jos ali sledeca godina je isto Novakova....

damir

pre 8 godina

Koja nemoc, bices najbolji kad se prvi smori ili povredi ili kad povileni, jos bolje nestane, ubio si ih Novace, ubio si ih u pojam maestro...

xyz

pre 8 godina

Pa samo i moze da ceka. Tako je,uostalom, sacekao i 2008. da Federeru opadne nivo igre posle 4 ludacke sezone, pa je zauzeo prvo mesto. Doduse, do jula 2009. kada se Rodzer ponovo vratio na prvu poziciju. Slicno je bilo i sa Novakom, Nadal prvi od oktobra 2013, ali samo do jula 2014, kada se Novak vratio na prvo mesto. Nikad on 2 uzastopne godine nije zavrsio na prvom mestu. Nema on tu konstantnost kao ova dvojica. Samo sljaka i nesto sa strane ako mu se poklope kockice, i to je to. Ako i ostvari odlicne rezultate u sezoni, u sledecoj je obavezan pad, i to veliki. Sa obaveznom "pauzom".

danix

pre 8 godina

Cudi me da Moja ne kuzi situaciju u vezi Novakove forme i nivoa igre.Novak uopste nije bio na maksimalnom nivou tokom cijele godine,sjetimo se koliko je turnira dobio sa svojom prosjecnom igrom,mnoge turnire je pocinjao sa pola snage da bi pred kraj podizao formu,koliko je slabo igrao protiv Andersona,Gofana,Dolgopolova,Belucija i drugih.Dakle,Nole je takav sampion da najvece protivnike moze dobiti i sa pola snage,cak i kad je van forme.
I zato Moja ne treba cekati pad Novakove forme,Novak ce ovakvog Rafu demolirati i sa pola snage,Novak je tenisku igru digao na visi nivo a Rafina igra je prevazidjena,izgubio je snagu i brzinu,zasto,ne znam,mozda zbog nedostatka "stimulansa",mozda zbog ciscenja organizma od hemijskih supstanci,ko zna?
I druga stvar,Rafa je stariji od Novaka godinu dana pa tako ni vrijeme ne radi za njega.

Deki

pre 8 godina

Ova izjava bi imala smisla da je Fafa mladji od Noleta, ovako nema veze. Rafa puni 30, a dobro znamo da on igra na snagu koja sa godinama opada. Rodja igra na visokom nivou u 34 samo zahvaljujući visokom nivou tehnike koju Rafa nema!

Djordje RS

pre 8 godina

Oni pricaju kao da je Nadal drugi. Pa eto samo mu Novak pravi problem. Problem je Rafina igra generalno. Sa ovakvom igrom ne moze da dobije ni Federera.

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Smešan čovek.I vrapci na grani znaju da je priča Nole vs Rafa završena.
Tu povratka nema. Ženi se Rafa i pravi decu, ne gubi vreme.

Dorćolac

pre 8 godina

Biće dobar Nadal, u to nema sumnje. Ipak mislim da će glavni pretendent za drugo mesto biti Vavrinka. U borbi za treću poziciju mogu da budu Marej, Federer i Nadal. Zašto bih favorizovao Vavrinku? Ima teže udarce, često neodbranjive, potpuno dominira sa jednoručnim bekhendom koji je iskočio kao najbolji koji sam ikada gledao. Kratke dijagonale, iznenadna paralela kojom dobija mnogo poena. Kolika će mu biti konstantnost, videćemo, možda ne baš, međutim to važi i za ostalu trojicu. Nema više!

darko

pre 8 godina

E moj Karlose, pa nema Nadal 18 godina, zaboravio si na taj detalj....nema sumnje da je Rafa veliki šampion ali sada se Nole pita za sve pa i za to ko će biti broj jedan...

Zoran

pre 8 godina

Dok čeka da Nole "prođe", Rafa bi mogao i nešto da poboljša u načinu rada. Npr, nešto slično Noletovom angažovanju Bekera pored Vajde (ili u nekom drugom segmentu).

Mislim da od ovog čekanja neće biti mnogo koristi. Verovatnije mi deluje da će neko mlađi (i ambiciozniji od Rafe!) prostudirati Noletov način rada, ugledati se na njega i vremenom postići uspeh.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

То што је Новак достигао неки ниво не значи да је тај ниво "нестваран", већ управо супротно - да је сасвим остварив. Наравно, увек може још боље, тако да је само питање ко ће први достићи то "још боље". Новак или неко други? Да би наставио да влада, мора он да предводи развој тениса. Управо је у томе проблем са задржавањем првог места - други могу да науче од њега више него он од њих.

samo na galamu... pa posle na salamu

pre 8 godina

@SRB

tvoj komentar je samo dokaz tvoje nekulture, da ne zalazim u neke druge stvari. Iskljuci Caps Lock, pa kad tvom "ratnickom duhu" pridodas i malo kulture u komunikaciji, mozda tvoj komentar i dobije nekog smisla.

Neutron

pre 8 godina

Naravno, to sto je rekao ni sam ne veruje. Normalno je da treba nesto pozitivno da izjavi u vezi svog zemljaka za njihve medije. No, nebitna vest koju niko normalan ne uzima za ozbiljno. Ne treba uzimati ovo za zlo. Pusti ljude neka pricaju za medije da bi imali o cemu da pricaju.

Petar

pre 8 godina

Pogledajte koliko je to mrsav covek (Novak), al kao da je od celika. Masti u njemu nema. U pitanju je čovek mačka. Njegova razgibanost mi daje nadu da moze da igra jos dugo na vrhunskom nivou!

loptica

pre 8 godina

Ako Nadal ceka pad forme Novakove, onda on ne pripada grupi velikih igraca! Velikani se "kolju"za svaki poen . Nikada vise Nadal neće osvajati velike turnire...losa igra godine pad samopouzdanja=tu je gde pripada!

Соко

pre 8 godina

Аман људи то је све спорт ЛОГИЧНО да је било питање само времена када ће се окончати доминација врхунских тенисера и истинских шампиона као што су Роџер Федерерa и Рафа Надалa.Јер нико не може бити вечито најбољи! Уосталом Новака чека иста судбина за две до три године што је природно и просто схватљиво да се деси јер они су људи од крви меса а не роботи који могу до бесконачности да постижу врхунске резултате поготово у овом суровом спорту који се зове тенис данас.

stefan

pre 8 godina

Ne vidim razlog za ponizavanje Rafaela Nadala u nekim komentarima ovde.
U pitanju je veliki sampion i Novak mora jos da se naosvaja GS-a da bi dostigao njega, pa tek onda Federera. Ako tako ne razmisljate, onda ste imbecili.
Novak je imao dominaciju kakva nije vidjena na teniskim terenima, ali ako to ne valorizuje GS titulama (Rolan Garos pre svega) i olimpijskim zlatom - SVE JE DŽABA.
Prognoziram da će Novak osvojiti u sledeće tri godine - 1 RG, 2 AO, 2 W i 2 USO, kao i zlato na OI, ali će i Rafa osvojiti jos jedan RG, kao i Federer W.

Вујке

pre 8 godina

Једноставно код Надала је проблем што није више тако млад,уз то ,целу своју каријеру базирао на снагу,трчање која је дошла по наплату и зато сад плаћа тај цех са 29 година..И по свему гледано може да се деси да заврши пре него што се Роџер је пензионише јер код Федерера оно што га одржава у 34 години је та сува непревазиђена технику коју има и поседује али видно да снаге,експлозивност нема више као некад..Код Новака снага,флексибилност као да је тренутно тенисер који једноставно користи период у којем се налазе поменута двојица тенисера и то управо зато што видно истрошени,године,повреде и све што овај спорт захтева..Просто је незамисливо да може се вечно бити најбољи у било чему а не у тенису. Једном речију време је мало за Новака да доминира као што су чинили пре њега Роџер и Рафа.

Boki

pre 8 godina

Ovo je moje misljenje,na AO ce se znati kakva ce sezona da bude,ako Novak uzme bice to kao i ova(mozda i bolja) jer ce ubiti konkurenciju definitivno,a ako neki drugi uzme onda je moguca neka promena...ja ipak mislim da ce Novak uzeti AO,RG i US OPEN...jedino mozda "kiksne" na Wimbldonu!

Vera

pre 8 godina

Bojim se da će se nacekati,tako da bolje da ne čeka pad Novakove forme,već da poradi na svojoj...a i onda,teško:),žao mi je Moja,sad je Noletovo vrijeme,pomirite se svi s tim.:):):)

Filip998

pre 8 godina

Nadalova 2013 je jedna od boljih u istoriji, verovatno najbolje 3/4 jedne sezone u istoriji, pandan sa Novakovom 2015,tako da sto pričate da je Novakova dominacija počela 2011. su čiste gluposti
... Novakova dominacija počela je može se reći od Vimbldona prošle godine, a ja joj iskreno ne vidim kraj... Rafa se mnogo puta dizao iz pakla i pokazivao kakav mentalitet šampiona i ubice ima. . Al ovo sto Novak igra trenutno (pre svega konstantost) nije nikada zabeleženo....

rex

pre 8 godina

Za Novaka je jedino bitno da bude zdrav i bez povreda jer njegov stil je baziran na fizičkim predispozicijama a s godinama sklonost povredama se povećava, sve dok bude 100% spreman on neće imati konkurenciju a jedino Nadal može da mu parira kad je zdrav. Kvalitet tenisa jeste malo pao zadnjih nekoliko godina jer velika trojka nije vise na svom maksimumu, nisu to više oni atomski mečevi od pre 5-6 godina ali je Novak nastavio evoluciju i usavršio nove elemente kojima bi pravio razliku bez obzira na formu ostalih... Objektivno govoreći sva trojica na vrhuncu forme su približno izjednačena, razlika je samo što Novak nema protivnika koji mu ne leži, dok Nole>Nadal>Federer važi. Ali bez velikih rivaliteta ne bi ni bilo tolikog napretka, pogotovo kod Novaka gde nema zastoja...

loptica

pre 8 godina

Ako Nadal ceka pad forme Novakove, onda on ne pripada grupi velikih igraca! Velikani se "kolju"za svaki poen . Nikada vise Nadal neće osvajati velike turnire...losa igra godine pad samopouzdanja=tu je gde pripada!

djakan

pre 8 godina

svi jedva prizeljkuju da Nole posustane i da mu opadne forma. hajdemo mi malo da mu drzimo palceve, bodrimo i govorimo da bude u ovakvoj formi jos dugo. Da ga ne ureknu ovi Federeri, ove Moje i ostali ljubomornci. I nole vise treba da se brini da se del potro ne vrati u formu, nego od nadala i federera. Del potro igracina i ljudina.

anica

pre 8 godina

(stefan, 28. novembar 2015 08:47)
Slazem se sa komentarom donekle, matori da ima 18 a Nole da ostane na 17...to je prosto nemoguce. Kad Federer nije iskoristio 4 sanse, dve od prosle godine, i dve od ove...tesko, mnogo je tesko uci u finale GS.
Novak uopste ne mora da uzme zlato na OI, ni Federer ga nema, Gs nisu merodavni pokazatelj jer su razlicite generacije u pitanju, konkurencija, i publika kao da je pustena sa lanca, moje misljenje da bi Novak bio najveci mora da ima RG, sve masterse, i da predje Nadala jer je Nadal u eri oba coveka bio najuspesniji...osobe koje pisu da je Novak i dalje daleko od Nadala i Federera su neobjektivni posmatraci.

Djakan

pre 8 godina

Nema sta da se analizira, stvari su jasne. Ako Nole nastavi ovako da igra jos 3-4 godine, presticice i nadala i federera. Realno, Novaka na 3 seta ne moze niko da dobije. Razlog sto je izgubio od Wawrinke je taj sto ga je predhodno murray izmucio u polufinalu, dok se wawrinka odmarao skoro 2 dana i plus na to sto je Wawrinka igrao mec zivota, iz razloga st oje Novak bio suvise defanziva jer nije imao snage. Novaku najvise ne leze Murray i Wawrinka od igraca. pa onda Federer. Dakle kako je Nadala porvalio kako da ga dobija lagano, provalice i ove ostale. A na to jos ide i to da su Fererer i Wawrinka matori, i nisu konstantni. Tako da predvidjam Nolu dosta jos GS i obaranje svih rekorda, realno je. Samo da ga zdravlja posluzi. Daj boze.

Kujundžija

pre 8 godina

@Mare,NS: Sine, je l mi gledamo isti sport? Gde ti je Del Potro?! Ajde pišite Srbende vaše disertacije i analize u komentarima, jer je to treća stvar koju najbolje znate na svetu.

Kika Majstor

pre 8 godina

Potpuno je realno da Djokoviceva forma padne. Ruku na srce, ova forma je cudesna. Te noge ne mogu dugo tako. A bez tih nogu nece biti forme

SRB

pre 8 godina

I OVO JE JOS JEDAN DOKAZ DA SU SRBI RATNICKI I NAJHRABRIJI NAROD. MI SE SUPROSTAVLJAMO I NAJACIMA IDEMO SRCEM I SNAGOM PA STA BUDE. A ONI ZELE DA PROTIVNIK OSLABI PA DA GA NAPADNU EEEE ZAPAD NEMOCNI UVEK BIO, CEKAJTE DA NOVAK DOBIJE BOGINJE PA CETE MOGI DA GA DOBIJETE UZAS BRE. NOVAK NIKAD TAKO NIJE PRICAO NEGO JE GOVORIO DA NADAL I FEDERER SE MOGU DOBITI. SRBIJAAA

Dorćolac

pre 8 godina

Biće dobar Nadal, u to nema sumnje. Ipak mislim da će glavni pretendent za drugo mesto biti Vavrinka. U borbi za treću poziciju mogu da budu Marej, Federer i Nadal. Zašto bih favorizovao Vavrinku? Ima teže udarce, često neodbranjive, potpuno dominira sa jednoručnim bekhendom koji je iskočio kao najbolji koji sam ikada gledao. Kratke dijagonale, iznenadna paralela kojom dobija mnogo poena. Kolika će mu biti konstantnost, videćemo, možda ne baš, međutim to važi i za ostalu trojicu. Nema više!

Mare,NS

pre 8 godina

Moja,Rafin mentor jos iz omladinskih dana i bivsi no.1,vrlo dobro zna,sta se trenutno desava u vrhu svetskog tenisa.
Umesto smene generacija,dobili smo DOMINACIJU!
Jednog coveka.
Mladji igraci ne mogu da naprave nijedan veliki rezultat.
Nije im ni zameriti,jer su u eri velike trojke,pojacane odlicnim Marejem,koji se ipak izdvaja od npr.Vavrinke ili Delpa(to je tuzna prica),pre svega po broju osvojenih mastersa,sto svedoci o konstantnosti!
Novak je podigao tenis na visi nivo,pre svega neverovatnim psihofizickim sposobnostima i to u ovom trenutku NIKO ne moze da isprati.
Ne mozete to ocekivati od `nacetog` Nadala,psihicki labilnog Mareja,a RF je ipak u vec pristojnim godinama i,kao sto sam rece,sanja da mu 2016.g. bude nalik na ovu Novakovu.
Na njegovu zalost,sve ce ostati na snovima i lepim zeljama.
Sta hocu da kazem?
Ostane li Novak motivisan i fokusiran na tenis kao do sada,mozemo ocekivati jos bolje rezultate,ostace jos dugo usamljen na vrhu,sve dok se ne pojavi neko mladji sa slicnim mentalitetom,fizickim predispozicijama i tehnicki savrsen.
Tesko je stvoriti takvog igraca za to ce trebati godine.
Da je lako,vec bi velika trojka razmisljala o penziji.
Ovako,gledacemo ih jos nekoliko godina(kako-koga) sa rezultatima slicnim danasnjim.
DOMINATOR ce dugo cekati naslednika,a to nisu ni RF,ni RN,a ponajmanje EM!

rex

pre 8 godina

Za Novaka je jedino bitno da bude zdrav i bez povreda jer njegov stil je baziran na fizičkim predispozicijama a s godinama sklonost povredama se povećava, sve dok bude 100% spreman on neće imati konkurenciju a jedino Nadal može da mu parira kad je zdrav. Kvalitet tenisa jeste malo pao zadnjih nekoliko godina jer velika trojka nije vise na svom maksimumu, nisu to više oni atomski mečevi od pre 5-6 godina ali je Novak nastavio evoluciju i usavršio nove elemente kojima bi pravio razliku bez obzira na formu ostalih... Objektivno govoreći sva trojica na vrhuncu forme su približno izjednačena, razlika je samo što Novak nema protivnika koji mu ne leži, dok Nole>Nadal>Federer važi. Ali bez velikih rivaliteta ne bi ni bilo tolikog napretka, pogotovo kod Novaka gde nema zastoja...

Marko

pre 8 godina

Naravno da ce Novakov nivo da padne, to je neminovno, ali je Moja zaboravio da Nadalu nije ostalo jos mnogo godina u tenisu. Novak ce verovatno igrati duze profesionalno tenis nego Nadal. Ovo bi mogao da kaze za nekog mladjeg tenisera.

xyz

pre 8 godina

Pa samo i moze da ceka. Tako je,uostalom, sacekao i 2008. da Federeru opadne nivo igre posle 4 ludacke sezone, pa je zauzeo prvo mesto. Doduse, do jula 2009. kada se Rodzer ponovo vratio na prvu poziciju. Slicno je bilo i sa Novakom, Nadal prvi od oktobra 2013, ali samo do jula 2014, kada se Novak vratio na prvo mesto. Nikad on 2 uzastopne godine nije zavrsio na prvom mestu. Nema on tu konstantnost kao ova dvojica. Samo sljaka i nesto sa strane ako mu se poklope kockice, i to je to. Ako i ostvari odlicne rezultate u sezoni, u sledecoj je obavezan pad, i to veliki. Sa obaveznom "pauzom".

Somborac

pre 8 godina

Tekst je obicna glupost a i dosta komentara je obicna glupost. Jednostavno receno doslo je Noletovo vreme da vlada nadam se jos par godina. Federer je zasao u godine i nece vise moci biti neka ozbiljna pretnja, Nadal je vratio formu ali njegov stiil igre ce ga dovesti do toga da ce se penzionisati pre Federera. Ostali nisu toliko jos stasali kao igraci da bi nesto ozbiljnije uradili. Moze se desiti neko iznanedjenje jos ali sledeca godina je isto Novakova....

stefan

pre 8 godina

Ne vidim razlog za ponizavanje Rafaela Nadala u nekim komentarima ovde.
U pitanju je veliki sampion i Novak mora jos da se naosvaja GS-a da bi dostigao njega, pa tek onda Federera. Ako tako ne razmisljate, onda ste imbecili.
Novak je imao dominaciju kakva nije vidjena na teniskim terenima, ali ako to ne valorizuje GS titulama (Rolan Garos pre svega) i olimpijskim zlatom - SVE JE DŽABA.
Prognoziram da će Novak osvojiti u sledeće tri godine - 1 RG, 2 AO, 2 W i 2 USO, kao i zlato na OI, ali će i Rafa osvojiti jos jedan RG, kao i Federer W.

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Smešan čovek.I vrapci na grani znaju da je priča Nole vs Rafa završena.
Tu povratka nema. Ženi se Rafa i pravi decu, ne gubi vreme.

Aron

pre 8 godina

Moja je bi veliki igrač kao što je i Nadal, ali ova tvrdnja je u krajnju ruku smešna. Djoković i Nadal nisu ravnopravni više kao što je to bilo nekada. Pa je Nadal čekao da prođe djokovićeva 2011-a pa se opet vratio na prvo mesto u 2012-oj. Nadal je danas u nivou Nišikoria i Berdiha. To možda marej može da sačeka da mu padne forma nali i on mpora da je vrati iz vremena kada je igrao puno mečeva sa Novakom u 5 setova. Ovako vrlo teško.

anica

pre 8 godina

Novak je Nadalu pokazao jos 2011 godine sta ga ocekuje, svaka godina koju Rafa odigra je jos uvek naravno sansa za trofeje, on je sampion ima 14 GS, ali ovo je Novakovo vreme, sansa da se stignu Samprasovi i Nadalovi GS. Svi se nadaju da ce Novak stati ali od toga nema nista, Novak ima cilj..i nece se zaustaviti dok ga ne ostvari.

sinki

pre 8 godina

Ako Nadal nastavi da igra defanzivan tenis i ako mu loptice budu padale na srediniti terena,nema sta da trazi ni protiv losije rangiranih igraca.

Kujundžija

pre 8 godina

@Mare,NS: Sine, je l mi gledamo isti sport? Gde ti je Del Potro?! Ajde pišite Srbende vaše disertacije i analize u komentarima, jer je to treća stvar koju najbolje znate na svetu.

Ranzo Kladionicar

pre 8 godina

Realno kaze Moja. Noletov nivo igre je nestvarno visok i u ovom trenutku nije dovoljno jednostavno podici formu da bi se pobedio, vec mora i njegov nivo da padne. Ako bude ostao ovoliko mentalno i fizicki jak i naredne godine, ni Nadal ni Federer ni Mari sa 100% svojih trenutnih mogucnosti nece moci da ga skinu. Da ga dobiju poneki put da, ali da ga sprece da vlada - ni blizu.

danix

pre 8 godina

Cudi me da Moja ne kuzi situaciju u vezi Novakove forme i nivoa igre.Novak uopste nije bio na maksimalnom nivou tokom cijele godine,sjetimo se koliko je turnira dobio sa svojom prosjecnom igrom,mnoge turnire je pocinjao sa pola snage da bi pred kraj podizao formu,koliko je slabo igrao protiv Andersona,Gofana,Dolgopolova,Belucija i drugih.Dakle,Nole je takav sampion da najvece protivnike moze dobiti i sa pola snage,cak i kad je van forme.
I zato Moja ne treba cekati pad Novakove forme,Novak ce ovakvog Rafu demolirati i sa pola snage,Novak je tenisku igru digao na visi nivo a Rafina igra je prevazidjena,izgubio je snagu i brzinu,zasto,ne znam,mozda zbog nedostatka "stimulansa",mozda zbog ciscenja organizma od hemijskih supstanci,ko zna?
I druga stvar,Rafa je stariji od Novaka godinu dana pa tako ni vrijeme ne radi za njega.

samo na galamu... pa posle na salamu

pre 8 godina

@SRB

tvoj komentar je samo dokaz tvoje nekulture, da ne zalazim u neke druge stvari. Iskljuci Caps Lock, pa kad tvom "ratnickom duhu" pridodas i malo kulture u komunikaciji, mozda tvoj komentar i dobije nekog smisla.

Deki

pre 8 godina

Ova izjava bi imala smisla da je Fafa mladji od Noleta, ovako nema veze. Rafa puni 30, a dobro znamo da on igra na snagu koja sa godinama opada. Rodja igra na visokom nivou u 34 samo zahvaljujući visokom nivou tehnike koju Rafa nema!

loptica

pre 8 godina

Ako Nadal ceka pad forme Novakove, onda on ne pripada grupi velikih igraca! Velikani se "kolju"za svaki poen . Nikada vise Nadal neće osvajati velike turnire...losa igra godine pad samopouzdanja=tu je gde pripada!

damir

pre 8 godina

Koja nemoc, bices najbolji kad se prvi smori ili povredi ili kad povileni, jos bolje nestane, ubio si ih Novace, ubio si ih u pojam maestro...

darko

pre 8 godina

E moj Karlose, pa nema Nadal 18 godina, zaboravio si na taj detalj....nema sumnje da je Rafa veliki šampion ali sada se Nole pita za sve pa i za to ko će biti broj jedan...

Djordje RS

pre 8 godina

Oni pricaju kao da je Nadal drugi. Pa eto samo mu Novak pravi problem. Problem je Rafina igra generalno. Sa ovakvom igrom ne moze da dobije ni Federera.

Neutron

pre 8 godina

Naravno, to sto je rekao ni sam ne veruje. Normalno je da treba nesto pozitivno da izjavi u vezi svog zemljaka za njihve medije. No, nebitna vest koju niko normalan ne uzima za ozbiljno. Ne treba uzimati ovo za zlo. Pusti ljude neka pricaju za medije da bi imali o cemu da pricaju.

djakan

pre 8 godina

svi jedva prizeljkuju da Nole posustane i da mu opadne forma. hajdemo mi malo da mu drzimo palceve, bodrimo i govorimo da bude u ovakvoj formi jos dugo. Da ga ne ureknu ovi Federeri, ove Moje i ostali ljubomornci. I nole vise treba da se brini da se del potro ne vrati u formu, nego od nadala i federera. Del potro igracina i ljudina.

Filip998

pre 8 godina

Nadalova 2013 je jedna od boljih u istoriji, verovatno najbolje 3/4 jedne sezone u istoriji, pandan sa Novakovom 2015,tako da sto pričate da je Novakova dominacija počela 2011. su čiste gluposti
... Novakova dominacija počela je može se reći od Vimbldona prošle godine, a ja joj iskreno ne vidim kraj... Rafa se mnogo puta dizao iz pakla i pokazivao kakav mentalitet šampiona i ubice ima. . Al ovo sto Novak igra trenutno (pre svega konstantost) nije nikada zabeleženo....

loptica

pre 8 godina

Ako Nadal ceka pad forme Novakove, onda on ne pripada grupi velikih igraca! Velikani se "kolju"za svaki poen . Nikada vise Nadal neće osvajati velike turnire...losa igra godine pad samopouzdanja=tu je gde pripada!

Вујке

pre 8 godina

Једноставно код Надала је проблем што није више тако млад,уз то ,целу своју каријеру базирао на снагу,трчање која је дошла по наплату и зато сад плаћа тај цех са 29 година..И по свему гледано може да се деси да заврши пре него што се Роџер је пензионише јер код Федерера оно што га одржава у 34 години је та сува непревазиђена технику коју има и поседује али видно да снаге,експлозивност нема више као некад..Код Новака снага,флексибилност као да је тренутно тенисер који једноставно користи период у којем се налазе поменута двојица тенисера и то управо зато што видно истрошени,године,повреде и све што овај спорт захтева..Просто је незамисливо да може се вечно бити најбољи у било чему а не у тенису. Једном речију време је мало за Новака да доминира као што су чинили пре њега Роџер и Рафа.

Zoran

pre 8 godina

Dok čeka da Nole "prođe", Rafa bi mogao i nešto da poboljša u načinu rada. Npr, nešto slično Noletovom angažovanju Bekera pored Vajde (ili u nekom drugom segmentu).

Mislim da od ovog čekanja neće biti mnogo koristi. Verovatnije mi deluje da će neko mlađi (i ambiciozniji od Rafe!) prostudirati Noletov način rada, ugledati se na njega i vremenom postići uspeh.

Kika Majstor

pre 8 godina

Potpuno je realno da Djokoviceva forma padne. Ruku na srce, ova forma je cudesna. Te noge ne mogu dugo tako. A bez tih nogu nece biti forme

Petar

pre 8 godina

Pogledajte koliko je to mrsav covek (Novak), al kao da je od celika. Masti u njemu nema. U pitanju je čovek mačka. Njegova razgibanost mi daje nadu da moze da igra jos dugo na vrhunskom nivou!

Boki

pre 8 godina

Ovo je moje misljenje,na AO ce se znati kakva ce sezona da bude,ako Novak uzme bice to kao i ova(mozda i bolja) jer ce ubiti konkurenciju definitivno,a ako neki drugi uzme onda je moguca neka promena...ja ipak mislim da ce Novak uzeti AO,RG i US OPEN...jedino mozda "kiksne" na Wimbldonu!

Vera

pre 8 godina

Bojim se da će se nacekati,tako da bolje da ne čeka pad Novakove forme,već da poradi na svojoj...a i onda,teško:),žao mi je Moja,sad je Noletovo vrijeme,pomirite se svi s tim.:):):)

anica

pre 8 godina

(stefan, 28. novembar 2015 08:47)
Slazem se sa komentarom donekle, matori da ima 18 a Nole da ostane na 17...to je prosto nemoguce. Kad Federer nije iskoristio 4 sanse, dve od prosle godine, i dve od ove...tesko, mnogo je tesko uci u finale GS.
Novak uopste ne mora da uzme zlato na OI, ni Federer ga nema, Gs nisu merodavni pokazatelj jer su razlicite generacije u pitanju, konkurencija, i publika kao da je pustena sa lanca, moje misljenje da bi Novak bio najveci mora da ima RG, sve masterse, i da predje Nadala jer je Nadal u eri oba coveka bio najuspesniji...osobe koje pisu da je Novak i dalje daleko od Nadala i Federera su neobjektivni posmatraci.

Djakan

pre 8 godina

Nema sta da se analizira, stvari su jasne. Ako Nole nastavi ovako da igra jos 3-4 godine, presticice i nadala i federera. Realno, Novaka na 3 seta ne moze niko da dobije. Razlog sto je izgubio od Wawrinke je taj sto ga je predhodno murray izmucio u polufinalu, dok se wawrinka odmarao skoro 2 dana i plus na to sto je Wawrinka igrao mec zivota, iz razloga st oje Novak bio suvise defanziva jer nije imao snage. Novaku najvise ne leze Murray i Wawrinka od igraca. pa onda Federer. Dakle kako je Nadala porvalio kako da ga dobija lagano, provalice i ove ostale. A na to jos ide i to da su Fererer i Wawrinka matori, i nisu konstantni. Tako da predvidjam Nolu dosta jos GS i obaranje svih rekorda, realno je. Samo da ga zdravlja posluzi. Daj boze.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

То што је Новак достигао неки ниво не значи да је тај ниво "нестваран", већ управо супротно - да је сасвим остварив. Наравно, увек може још боље, тако да је само питање ко ће први достићи то "још боље". Новак или неко други? Да би наставио да влада, мора он да предводи развој тениса. Управо је у томе проблем са задржавањем првог места - други могу да науче од њега више него он од њих.

Соко

pre 8 godina

Аман људи то је све спорт ЛОГИЧНО да је било питање само времена када ће се окончати доминација врхунских тенисера и истинских шампиона као што су Роџер Федерерa и Рафа Надалa.Јер нико не може бити вечито најбољи! Уосталом Новака чека иста судбина за две до три године што је природно и просто схватљиво да се деси јер они су људи од крви меса а не роботи који могу до бесконачности да постижу врхунске резултате поготово у овом суровом спорту који се зове тенис данас.