Nedelja, 22.11.2015.

13:10

Novak vs Rodžer: Najbolji kraj teniske sezone

Novak Đoković protiv Rodžera Federera. Najveći meč na svetu zatvara još jednu tenisku sezonu. Od ovoga ne može bolje.

Izvor: ÐN

Novak vs Rodžer: Najbolji kraj teniske sezone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Daniel

pre 8 godina

@anica @nowhere connection

Vasi komentari nemaju veze s vezom.Ako je iko pratio uopsteno tenis ove godine onda sam ga garantovano pratio od svih vas zajedno jer bi znati samo za sport koji se zove Novak (tenis).I veoma dobro znam sta pricam.Ova godina je bila ubedljivo najdosadnija iz perspektive gledaoca (sem u Srbiji).Jedino je bilo zanimljivo finale Roland Garosa, ali ne sto je izgubio Novak nego zato sto niko nije davao sanse Vavrinki a on je tada eksplodirao.Oni ima igru za Novaka ali je nekonstantan i to je ogroman problem.Marej ove godine je igrao bledo mada ume i on ponekad da bude jako opasan.Nadala ove godine nismo ni videli.Federer je imao solidnu sezonu a videcemo gde ce tada biti Novak, u slucaju da do tada bude igrao.Vidite kada je zadnji put Federer ispao iz prvih 5, ako zanemarimo onih par nedelja kada je bio osmi.Videcete koliko godina je on u vrhu.Ispratio je sve svoje vrsnjake i jos je trenutno sa dosta mladjima u vrhu.Ako se Nadal vrati na onaj stari nivo, ako Federer se malo pribere, ako Vavrinka bude konstantniji, ako se Marej popravi i ako se neko od mladjih probije, sledece godine bi trebali dobiti zanimljiviji tenis.I nemojte se cuditi ako Novak sledece godine padne sa prve pozicije, ima da brani skoro celu godinu.

anica

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 23:12)
Ja da mrzim ne umem, da sam dokona nisam, al nisam ni previse zauzeta, zavrsila sam sve ispite i imala sam vremena na pretek, i bez obzira dal ja buljila u tv po ceo dan, bila dokona, nije tvoj problem, kao i moje vaspitanje, ali i dalje mislim za Rodju da je los covek, a za tebe da nisi.
Cao tacko.

eho

pre 8 godina

@anica
Pozdrav Anice. Ajde sad lepo idi nadji nesto pametno da radis u zivotu umesto sto zevas u TV po ceo dan i mrzis uspesnije i pametnije od sebe.

anica

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 16:31)
Sve grenslemove sto si naveo Roki je uzeo dok Nole nije stasao...podseticu te situacije nakon toga
Andi Marej, Rodik, i nesrecni Soderling.
Gde mu Wb prosle godine, ove Godine WB US open, gde mu MC RIM...pises o coveku kome je trebalo 6 godina da ponovo udje u finale us opena.
nazad u burdelj, ajde.

nowhere connection

pre 8 godina

(Daniel, 22. novembar 2015 15:44)
U pitanju je ekonomski momenat. Mi svog sampiona velicamo ovako, posto nemamo para da pecemo volove, i platimo koncert Baje malog knindze, za svaki njegov trofej.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Zavisi od toga ko ce pobediti?
Inace posteno da dva najbolja igraju u finalu.
To publika voli.
Svuda i u svim sportovima"

Ivan

pre 8 godina

@ljiljana
budi sigurna da ce Federer opet sesti u stolicu na kojima su peškiri sa Novakovim imenom. U glavi zamišlja da je on predodređen da sedi u stolici koja je predviđena za tenisera koji je bolje plasiran na ATP rang listi.
Zanima me samo, da li bi i u slučaju da organizator stavi ispred stolice veliku tablu sa Novakovim imenom, sklonio tablu i seo na stolicu ili bi se ipak povinovao pravilima.

da da

pre 8 godina

@konstatacija
To je zato što nije zanimljivo i nije neki uspeh ako se pobedi Nadal koji nije na nivou, ovako je bolje dizanje u nebesa ako se narod ubedi da je pobedjen Nadal koji se vratio i koji je dobar. Zar ne vidiš da je sve demagogija ala Vučić? Eto i ove pobede nad Rodzerom, nije bitno što čovek ima 35g.bitno da Novak pobedjuje čuvenog Federera. A to što ne objavljuju komentare je posebna priča, ne bi valjalo da se vidi koliko navijača imaju ova dvojica jer to znači da se dzabe trude a ga uguraju u frižider.

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 16:31)

Uspesniji jeste ali nigde nije NAJBOLJI i NAJUSPESNIJI. Kako moze da bude kralj Vimbldona kad nije najtrofejniji. Nekako vam te sitnice prelaze neopazeno. A taj jedan RG je splet okolnosti, godinu pre je uzeo 5 (PET) gemova u finalu, wow, vise Novak uzeo u mecu koji je predao na pola zbog povrede.

Za Karlovica je prvo bilo 3-1 a sada ste dosli do cak 4-1, to sto ne znate da koristite ATP sajt ne znaci da je tako. Ivo vodi 2-1 inace. A toliko i Hrbaty vodi i protiv Rafe i Feda. Hrbaty je znaci zvanicno GOAT? Jeri tako Jumko?

eho

pre 8 godina

@anica
Loknicu ces da sanjas dok si ziva, ta loknica je sve ono sto ti nisi i neces nikada biti. Uspesan, najuspesniji ikada u svom poslu, porodican covek sa 4 dece, zenom koja ga voli a ne nekom starletom ili sponzorusom, obozavan od strane stotina miliona ljudi, prebogat, bukvalno milijarder, i to je sve postigao sa 34 godine. Vi koji mrzite uspesne, ostvarene ljude mrzite i njega. Dzaba vam sve, covek koji ceni i gaji prave vrednosti je legenda za vas, pojam uspeha u svakom pogledu, ostaje vam da ga mrzite, njega to ne dotice, a vas ta mrznja izjeda.

fedex

pre 8 godina

U najavi veoma zanimljiv mec i volio bi da tako i bude uz pobjedu naravno Federera,ali bit ce tesko uvezati 2 pobjede,ako to ucini moze se reci da je bukvalno bez premca u svim sportovima..
FORZAAAAAAAAAA FEDERERRRRRRR

eho

pre 8 godina

@Novak
Lepa logika. Po toj logici Vavrinka je uspesniji od Novaka... uspesniji je u GS finalima od njega. A i od Nadala. Vavrinka je najbolji teniser danasnjice.
Novak onda nije uspesniji od Nadala na WB jer nema bolji skor protiv njega na tom turniru. Safin je bolji na WB od Novaka, iako Novak ima 3 titule a Safin nijednu, jer ga je Safin pobedio na WB 2008 mu prepustio 3-4 gema.Jel kapiras ti uopstekakve gluposti pises?

macacica

pre 8 godina

@eho
Dodatak:cinjenice se itekako tumace,sve zavisi od ugla iz kog se posmatraju.Recimo kad fed pobedi on je najveci,najbolji,a kad izgubi onda je mator.A cinjenica je da je mator i kad pobedi i kad izgubi.Razumes gluperdo nadobudna????Molim objavite...

macacica

pre 8 godina

@danijel
Ti si moron.Tumacis cinjenice kako tebi odgovara,uostalom kao i svi navijaci feda,nista novo.Obavesti se malo ,pa onda trucaj.

Srdjan

pre 8 godina

@kompleksi no1

Ako pisem ijekavicom ne znaci da sam Hrvat! Srbin sam, iz Republike Srpske i mi ovdje pisemo i govorimo ijekavicom, onako kako je i Vuk Karadzic radio.

sinki

pre 8 godina

Za mene je Novak najveci sampion od svih tenisera ikad na turu,zato sto je uvijek bio hendikepiran sto se tice publike,uvijek su navijali protiv njega i pokusavali na sve nacine da ga ometu,sto ce raditi i nocas...Zato je Novak daleko najveci sampion!!!!!

kme kme

pre 8 godina

@hehe
Svi samo misle o tvoja tri prsta i cirilici. Sve je zavera. I oni u Pioniru su sve bile komsije, dosle namerno na derbi da bi vredjali Djokovica.

Srdjan

pre 8 godina

@Mujo

Pa kako onda, ako mislis da niko od stranaca ne navija za Novaka, on ima toliko fanova sirom svijeta. Nisu to samo Srbi vjeruj mi. Ima mnogo Svajcaraca koji navijaju za Novaka, Spanaca takodje, Kineza da ne govorim, itd. Isto tako ima i Srba koji navijaju za Rogera, Rafu, Delpa itd. I to je prema mom misljenju dobro i ok.

podgorica

pre 8 godina

(Damir, 22. novembar 2015 14:09) Majke ti jel vi nemate u hr vaše sportske portale? Koga zanima "što nam imaš ti reć"...(dosadansi, 22. novembar 2015 15:13)
Da je B92 sajt napravljen samo za srbe bio bi totalno uradjen i zamisljen na drugaciji nacin, koncept. Ovako sigurno nije i moze da mu pristupi i japanac i australijanac i onaj iz mozambika i onaj iz egipta. fora je samo znati jezik. nema nikakve pasos kontrole ili kontrola licnih podataka. sto je dobro a ti @dosadansi si bas dosadan i to nema nikakve veze sa sajtom b92. ne znam sta takva kreatura kao sto si ti trazi na ovom sajtu??? pozdrav za najbolji teniski kutak na balkanu. najbolji ste. Novak vs Federer 6-4, 6-3.

v

pre 8 godina

Atmosfera je identicna kao pred finale USO i W ove godine. Federer je najvise pokazao. Mleo je protivnike do finala. ''Poezija'' na terenu. Servis odlican. Novak, sa duge strane, igrao je toplo-hladno. U finalu podizanje forme i titula. Ako ste primetili, Rodzer u poslednje vreme ume jako da se stegne kada je u pitanju ''big occasion''. Vidi se da sumnja i da je neodlucan. Jedino sto mi ne dozvoljava da Novaka proglasim sigurnim pobednikom je sto je ovo ''best of 3'' format. Bice jako bitan prvi set, naravno ne i presudan, ali bi Novaku to umnogome olaksalo posao. Idemo i srecno! Verujem u pobedu.

anica

pre 8 godina

(Srdjan, 22. novembar 2015 16:23)
nema potrebe da budes toliko nervozan, znam da ti smeta sto ce Nole da skine loknu, ali sam je trazio djavola. Sto "pipa" tamo gde ne sme...sledi mu ukrasena stolica da ponese kuci.

eho

pre 8 godina

@Baron Mikihauzen
Vimbldon: Federer 7 - Novak 3.
RG: Federer 1 - Novak 0 ( NULA)
USO- Federer 5 - Novak 2.
Dakle, uspesniji je na 3 od 4 GS. To dete moze da izracuna i vidi, ne znam u cemu je tvoj problem?

Novak

pre 8 godina

Koja glupa racunica da je Federer uspesniji od Novaka na tri GS-a kada Novak vodi 8:6 u svim GS mecevima. A ako se gledaju samo grand slem finala opet je ubedljiva prednost za Novaka (3:1). Znaci, kad nemas argument cuti i sedi.

hehe

pre 8 godina

Čuj ove kako ima neko da navija za Federera? Pa sve oko nas bratski narodi koji nas vole najviše na svetu. Obožavaju tri prsta i ćirilicu. Šta bre nekom nije jasno?

Andjela

pre 8 godina

@Nikola
A sta je ova drzava pruzila Novaku, ne sada kada mu se svako uvlaci da bi se kitio njegovim perjem, vec kada je pocinjao i kada su se njegovi zaduzivali kod koga su stigli. Ili recimo Ani koja je trenirala u praznom bazenu umesto na teniskom terenu. Zasto je npr Mariju rezidencija u Majamiju, Sarapovoj isto USA, Raonicu Monako? Prosto obozavam ljude koji svoju mrznju prema nasim sportistima opravdavaju raznim porezima i doprinosima. Navijajte ljudi za koga hocete, ali shvatite da teniska rivalstva nisu na istom nivou kao i Partizan-Zvezda, pa samim tim i protivnik nije smrtni neprijatelj koga treba lincovati, unistiti i ostale radnje za koje ne bi trebalo da bude mesta u sportu.

Goran

pre 8 godina

Oni koji u komentarima navijaju za Federera preko 90% nisu Srbi. Novak je simbol Srbije. Oni koji ne vole Srbiju ne vole najvise njene simbole. Najvise ih nervira himna, tri prsta, SANU, i naravno Novak.

Stojan

pre 8 godina

Biće važan dobar početak meča za Novaka i pokušati naći igru na Rodžerovo istrčavanje na mrežu? Moje je mišljenje da sa jakim udarcima u tijelo ili u prazan prostor, će Rodžera opametiti i uzeti mu tu želju i nekoliko važnih pojena koji će ga dekoncentrirati da če početi da više griješi. Igrati na Rodžerovu slabiju stranu (njegov jednoručni bh). Dobra koncentracija kroz čitav meč i posebno na važnim pojenima. Nisam neki stručnjak za tenis, ali to bi mogao biti dobar recept za Novakovu pobjedu? BRAVO Novak za dosadašnje odlične mečeve. IDEMO MAJSTORE jako, sigurno, borbeno i koncentrisano pa šta bude da bude. Ja navijam za Novaka, a i mnogo drugi ljudi u Sloveniji, Rusiji, Kini i drugim državama navijaju za Novaska. Poz!

konstatacija

pre 8 godina

Ne znam što su Novakovi navijači i domaći novinari toliko oduševljeni Novakovom igrom u meču sa Nadalom?Svako ko je gledao meč mogao je samo da zaključi da je juče Nadala mogao bez ikakvih problema pobjediti teniser koji se nalazi 20-40.mjesta na ATP listi.Novinari su ovih dana pisali o povratku Nadala ,međutim vidjelo se da od toga nema ništa-on naravno to želi ,međutim istrošeno tijelo to nije u stanju.

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Djoker ubjedljivo dobija!Mislim da Feda legendu ceka sudbina tri nedavno odrzana GS-a ,dakle dva Wimblija i jednog USA.Kao sto ga je Nole sprijecio da nakon tri i po godine pokusa osvojiti neki GS,tako ce ga sprijeciti i da osvoji ovo sto nije vec cetiri godine,mozda cak i Rodja preda kao lani.Zna se ko je sila ,onaj ko ima 3 GS osvojena u ovoj godini i cak 6 mastersa.Fed jeste velicina,ali neka me neko podsjeti koliko ima osvojenih GS-ova ove godine i koliko ono mastersa.Pametnom dosta,melji NO1E!!!!

nikola

pre 8 godina

Ma da se ne lazemo Nole ga malo pustio takticki da se ovaj napali i splasne,malo pojaca glad za pobedama i sacuva malo energije,a onda ce da ga otrese kao tepih!Federevci zivi bili pa videli.

mikiorlusinoraspala

pre 8 godina

Vi ste znali da je Rodzer uspesniji na 3 od 4 Gs od Djokovica? Ja nisam. Sad sam procitao.
(Jumko, 22. novembar 2015 13:14)

He he pa to si skoro pričao i za Nadala (bolji na 3 od 4) pa se to okrenulo na Novakovu korist. Nikako da naučiš lekciju.

eho

pre 8 godina

@No Gilette money, no shaving
E bravo, i ja tek sad vides da je Novak ubedljivo negativan sa Karlovicem!? Kako je to moguce za nekog ko je kao najbolji na svetu!? Kako moze biti najbolji na svetu ako ima samo jednu pobedu i 4 poraza protiv Karlovica?! Da ne pominjem kakvu prednost ima Novak posto Karlovic ima 36-37 godina.

rafa

pre 8 godina

Rodzer favorit u finalu,to je jasno kao kuca..Maesto,kako rekose neki, poezija u pokretu.Novak ima strah od Fedexa svaki put kad izlazi na teren jer se boji ponizenja,boji se da ce biti nadigran,ne toliko rezultatski koliko u samoj igri..Rodzer ako bude imao 70 posto servis apsolutno je svejedno ko je sa druge strane.6:4 6:2 za Fedexa, po meni..

babajaro

pre 8 godina

Ljudi koji se razumeju u tenis ce reci za nijansu Djokovic igra bolje i trebao bi da pobedi a Federer uvek pobedjuju ako mu sluzi prvi servis i jako je tesko igrati protiv toga

Daniel

pre 8 godina

Prvo pricate kako je jedan od najboljih tenisera u istoriji, a sada kada treba, navaodno, Novak da ga ,,obori sa trona,, kao najboljeg tenisera u istoriji.Pisete kako vam odgovara, sad je najbolji na svetu.Nista meni tu nije jasno.Federer jeste najbolji svih vremena, a Djokovic je ove godine bio toliko superioran, jednim delom sto je bilo najstabilniji i najjaci, a drugim delom sto ove godine nije bilo vrlo dobrog tenisera.Marej i Vavrina nekada odigraju fenomenalno, pa izgube na narednih par turnira jos na pocetku, Nadal koji cele godine ne igra uopste i jedino Federer koji igra vrlo dobro ali ne mozete puno toga ocekivati od coveka od 34 godine da trci i ima snage kao zivotinja.I koga je ove godine Djokovic imao kao protivnika?Nikoga.I kasnije ljudi pocnu da pricaju kako Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju.Kako bi se onda nazvalo ovo?Dajte molim vas.Ova godina je za vas bila uzbudljiva jer je Novak samo pobedjivao, ali za svetski tenis je bila smorna jer nije vidjeno zanimljivog tenisa.Sledeca godina bi trebala da bude dosta zanimljiva jer ce mnogi kako se Olimpijske igre budu blizile igrati sve bolje i bolje.

Modus ponens

pre 8 godina

Ajmo Rodzer, pokazi ko je tata u svetu, a ko samo u Srbiji!

(Jumko, 22. novembar 2015 13:19)
'sti iz Srbije? Je l' ti Novak tata?

??????????????????

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.
(Mujo, 22. novembar 2015 13:19)

E muka mi je od ovakvih komentara!
Prijatelju, da li je teško shvatiti da na ovaj forum ne dolaze samo Srbi? Je li to stvarno toliko teško? Neverovatno....

Damir

pre 8 godina

Opet ista pjesma od neki dan...opet neko "čišćenje" s terena...Koga i kada? Ako ima neki meč kad je Federer bio počišćen od Đokovića,pa stavite da i mi ostali vidimo. Jedino se "krompir" mogao vidjeti kod Noleta,još koliko lani. Meč će vjerujem biti neizvjestan i kvalitetan,a po meni prednost Rogeru. Jednostavno.u boljoj je formi trenutno,dobio ga je neki dan,što ne mora da znači previše,ali vidjet ćemo. U svakom slučaju,ko god izgubi,izgubi odmah i ovdje "navijače#,koji odmah sahranjuju svog ljubimca. Do iduće prilike. I tako se sve vrti godinama....

No Gillette money, no shaving...

pre 8 godina

Tek sada vidim da Federer ima skor protiv Nadala 11-23, u međusobnim susretima.
Kako je to uopšte moguće za nekog ko se smatra najboljim svih vremena.
Pa, nisu igrali samo na šljaci, valjda?
Da ne prićam koliku je prednost Federer imao dok je Nadal bio mlad i neiskusan na početku karijere.
Prosto neverovatno...

Nikola

pre 8 godina

(Mujo, 22. novembar 2015 13:19) Federer zivi u Svajcarskoj, u Bazelu, tamo gde se i rodio, Nadal zivi u Spaniji, na Majorci, tamo gde se i rodio, Djokovic se rodio u Beograd, ne zivi u Beogradu, nego u Monte Karlu, ne placa porez u Srbiji. Zasto bismo morali da ga volimo, samo zato sto je Srbin? Milioni Srba zive u dijaspori, milion ih ima u Americi, tamo placaju dazbine, zasto onda da ih ne volimo sve? Naravno, ove cinjenice nisu mnogo bitne, covek treba da navija za onoga cija mu se igra najvise svidja. Novak je predobar, ali ne nalazim nista zanimljivo u istoj...

antiDebil

pre 8 godina

Ajmo Rodzer, pokazi ko je tata u svetu, a ko samo u Srbiji!
(Jumko, 22. novembar 2015 13:19)

Ajmo Rodzer, Ajmo Rafa, Ajmo Endi, Ajmo Stan, Ajmo Tomas, Ajmo Kei, Ajmo David, Ajmo Zo...sine, zestoko si pobrkan u glavi !

dragan

pre 8 godina

Ja ne razumem komentare u kojima se isčuđavaju kako neko moze da navija za Federera protiv Djokovica. Pa nismo od juče, nismo mala deca da verujemo u deda Mraza, znamo da ima svakakvih ljudi i sigurno bi svako od nas mogao da napiše 10 razloga zašto to oni rade.

Gallino

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.
(Mujo, 22. novembar 2015 13:19)

Naravno da ima, Federer je obozavan u citavom svetu. Citao sam na nekim britanskim sajtovima takve uvrede i psovke na racun Mareja da je ovo sve smesno

Marko

pre 8 godina

Ako bude, ova pobeda je prekretnica, kralj je zbacen sa trona. Novak, novi kralj je rodjen I to vise niko ne moze da porekne. Dobro je pobedilo!
Uh, AL sam se nalozio.

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

@ (Jumko, 22. novembar 2015 13:14)

Ko ima najvise titula na:

AO - Djokovic
RG - Nadal
W - vise njih
USO - vise njih

Gde je to tacno Federer najbolji, a da nije turnir serije 250 ili 500? "Jeri" tako?

amsterdam

pre 8 godina

Ajde majstore jos danas idi do kraja.Ostavi poslednji atom snage na terenu i posle idi na zasluzeni odmor.Amsterdam je uz Noleta.Srecno brate.

oxydant

pre 8 godina

Novaku želim danas punu koncentraciju od prvog poena.Agresivnu igru i
spremnost na Fedove trikove.Dobar servis,još bolji ritern.Dijagonalni
pasing šot,umesto loba! Mekanu ruku na paraleli i opsadu Fedovog bekenda dok mu se ne raspadne... Srećno!

Vlado

pre 8 godina

Samo ignorisanje provokatora i nista drugo. Nikakvi minusi ni komentari i nikako spominjati ime provokatora.

Mujo prijatelju i ja se pitam kako moze neko nas da navija protiv Noleta. Mislim da ih nema puno i da je upitanju bolest.
Licno vise volim kad cujem da je neko iz bivse Juge ostvario dobar rezultat u necemu nego neko iz neke zemlje za koju me ne veze nista.

Naprijed Nole, deri Rodzera veceras.
7-5, 6-4 je moja prognoza.

Marko

pre 8 godina

E ovo ne volim kad Nole igra protiv Federera. Novak je rekao da mu Federer svojom igrom pokvari tajming, ritam, i da mora da odigra najbolje sa bi pobedio. Kad izadju na teren, i ako Nole ne krene lepo, ili ne igra onako kako zeli, on pocne da se nervira, postaje letargican, mrzovoljan nekako. Ne znam zasto je to tako ? Ali zato ako mu je dan, onda ce Rodja da dobije ciscenje.

GM

pre 8 godina

Ako Novak bude igrao kako zna i ume, recimo kao protiv Nadala,
RF ne moze da mu uzme set da se igra ceo dan ako hoce.

Doslo vreme da se Nole pita.

Mujo

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.

Dorćolac

pre 8 godina

Evo ostalo je još par sati do početka poslednjeg meča 2015 god. Meča koji označava kraj takmičarske godine u kojoj je Novak osvojio sve što je hteo, pa evo i ovaj predstojeći meč. Hteo je naravno i Rolan Garos, ali eto, uklopile su se stvari da mu je to za malo izmaklo. Naime, Rolan Garos je najzahtevniji turnir kada je fizička spremnost u pitanju. Ne govorim u smislu da Novak nije spreman fizički, već u smislu da ga je mrcvario Marej dva dana po suncu da bi bez dana neophodnog odmora zakoračio na teren protiv odmornijeg Vavrinke. Vavrinke koji je odigrao meč života. Potpunog sam ubeđenja, da je Novak imao taj dan odmora da bi situacija na terenu imala podasve suprotan ishod. Ovako, davao je malo kraće lopte a Vavrinka je umeo da održi ravnotežu u relijima pa iznenadnim bekend paralelama da dođe do pobede. Znate, kada dobijate lopte "na izvo'lte".....
Jedno je sigurno, to je da Novak odlično formira kalendarsku godinu, odlično tempira formu. I još nešto o čemu i ne čitam mnogo zbog medijskog pumpanja Mareja i Federera, Vavrinka ima izvanredan stil, lopta kao teške haubice, najlepši jednoručni bekhend ikada, i mislim da će, pod uslovom da sredi malo konstantnost u glavi izbiti na drugo mesto u 2016 godini.

napred nole

pre 8 godina

novak ce morati da ponovi barem igru od juce, cak i bolje pogotovo na riternu, jer znamo kako federer servira, slati mu duboke i ostre lopte, sto vise opterecivati njegov bekend, i samo agresivno....

Vera

pre 8 godina

Stvarno bi bio savršen završetak sezone kad bi Novak osvojio još ovu titulu,a ja nekako mislim da će dati sve od sebe i uspjeti jer si neće dozvoliti dva poraza u par dana od Federera,mislim da bi ga to tištilo kao i poraz u finalu RG.Ja vjerujem u njega i želim mu puno,puno sreće večeras.

veliki strumf

pre 8 godina

Nole ce veceras glatko dobiti Rodzera. U svakom bitnom mecu ove godine, a ona ubedljivo najbitnija dva su bila u finalima Vimbldona i US Opena, Novak je bio za klasu bolji. Mec u grupi je bio potpuno nebitan, veceras ce biti potpuno drugaciji mec, u kome ce sve zavisiti od Novaja. Uz to, Federer da dobije Novaka dva puta u 4 dana? Sanse su jednake nuli!

Hamsik

pre 8 godina

Novak ga moze dobiti sa 80% snage samo da ne gresi kao pre 3 dana, mislim da je mozda Novak i takticki izgubio u grupi, samo napred care uz tebe smo.

Mujo

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.

GM

pre 8 godina

Ako Novak bude igrao kako zna i ume, recimo kao protiv Nadala,
RF ne moze da mu uzme set da se igra ceo dan ako hoce.

Doslo vreme da se Nole pita.

antiDebil

pre 8 godina

Ajmo Rodzer, pokazi ko je tata u svetu, a ko samo u Srbiji!
(Jumko, 22. novembar 2015 13:19)

Ajmo Rodzer, Ajmo Rafa, Ajmo Endi, Ajmo Stan, Ajmo Tomas, Ajmo Kei, Ajmo David, Ajmo Zo...sine, zestoko si pobrkan u glavi !

amsterdam

pre 8 godina

Ajde majstore jos danas idi do kraja.Ostavi poslednji atom snage na terenu i posle idi na zasluzeni odmor.Amsterdam je uz Noleta.Srecno brate.

No Gillette money, no shaving...

pre 8 godina

Tek sada vidim da Federer ima skor protiv Nadala 11-23, u međusobnim susretima.
Kako je to uopšte moguće za nekog ko se smatra najboljim svih vremena.
Pa, nisu igrali samo na šljaci, valjda?
Da ne prićam koliku je prednost Federer imao dok je Nadal bio mlad i neiskusan na početku karijere.
Prosto neverovatno...

Marko

pre 8 godina

Ako bude, ova pobeda je prekretnica, kralj je zbacen sa trona. Novak, novi kralj je rodjen I to vise niko ne moze da porekne. Dobro je pobedilo!
Uh, AL sam se nalozio.

hehe

pre 8 godina

Čuj ove kako ima neko da navija za Federera? Pa sve oko nas bratski narodi koji nas vole najviše na svetu. Obožavaju tri prsta i ćirilicu. Šta bre nekom nije jasno?

Goran

pre 8 godina

Oni koji u komentarima navijaju za Federera preko 90% nisu Srbi. Novak je simbol Srbije. Oni koji ne vole Srbiju ne vole najvise njene simbole. Najvise ih nervira himna, tri prsta, SANU, i naravno Novak.

dragan

pre 8 godina

Ja ne razumem komentare u kojima se isčuđavaju kako neko moze da navija za Federera protiv Djokovica. Pa nismo od juče, nismo mala deca da verujemo u deda Mraza, znamo da ima svakakvih ljudi i sigurno bi svako od nas mogao da napiše 10 razloga zašto to oni rade.

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Djoker ubjedljivo dobija!Mislim da Feda legendu ceka sudbina tri nedavno odrzana GS-a ,dakle dva Wimblija i jednog USA.Kao sto ga je Nole sprijecio da nakon tri i po godine pokusa osvojiti neki GS,tako ce ga sprijeciti i da osvoji ovo sto nije vec cetiri godine,mozda cak i Rodja preda kao lani.Zna se ko je sila ,onaj ko ima 3 GS osvojena u ovoj godini i cak 6 mastersa.Fed jeste velicina,ali neka me neko podsjeti koliko ima osvojenih GS-ova ove godine i koliko ono mastersa.Pametnom dosta,melji NO1E!!!!

Vera

pre 8 godina

Stvarno bi bio savršen završetak sezone kad bi Novak osvojio još ovu titulu,a ja nekako mislim da će dati sve od sebe i uspjeti jer si neće dozvoliti dva poraza u par dana od Federera,mislim da bi ga to tištilo kao i poraz u finalu RG.Ja vjerujem u njega i želim mu puno,puno sreće večeras.

Hamsik

pre 8 godina

Novak ga moze dobiti sa 80% snage samo da ne gresi kao pre 3 dana, mislim da je mozda Novak i takticki izgubio u grupi, samo napred care uz tebe smo.

veliki strumf

pre 8 godina

Nole ce veceras glatko dobiti Rodzera. U svakom bitnom mecu ove godine, a ona ubedljivo najbitnija dva su bila u finalima Vimbldona i US Opena, Novak je bio za klasu bolji. Mec u grupi je bio potpuno nebitan, veceras ce biti potpuno drugaciji mec, u kome ce sve zavisiti od Novaja. Uz to, Federer da dobije Novaka dva puta u 4 dana? Sanse su jednake nuli!

sinki

pre 8 godina

Za mene je Novak najveci sampion od svih tenisera ikad na turu,zato sto je uvijek bio hendikepiran sto se tice publike,uvijek su navijali protiv njega i pokusavali na sve nacine da ga ometu,sto ce raditi i nocas...Zato je Novak daleko najveci sampion!!!!!

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

@ (Jumko, 22. novembar 2015 13:14)

Ko ima najvise titula na:

AO - Djokovic
RG - Nadal
W - vise njih
USO - vise njih

Gde je to tacno Federer najbolji, a da nije turnir serije 250 ili 500? "Jeri" tako?

oxydant

pre 8 godina

Novaku želim danas punu koncentraciju od prvog poena.Agresivnu igru i
spremnost na Fedove trikove.Dobar servis,još bolji ritern.Dijagonalni
pasing šot,umesto loba! Mekanu ruku na paraleli i opsadu Fedovog bekenda dok mu se ne raspadne... Srećno!

mikiorlusinoraspala

pre 8 godina

Vi ste znali da je Rodzer uspesniji na 3 od 4 Gs od Djokovica? Ja nisam. Sad sam procitao.
(Jumko, 22. novembar 2015 13:14)

He he pa to si skoro pričao i za Nadala (bolji na 3 od 4) pa se to okrenulo na Novakovu korist. Nikako da naučiš lekciju.

Vlado

pre 8 godina

Samo ignorisanje provokatora i nista drugo. Nikakvi minusi ni komentari i nikako spominjati ime provokatora.

Mujo prijatelju i ja se pitam kako moze neko nas da navija protiv Noleta. Mislim da ih nema puno i da je upitanju bolest.
Licno vise volim kad cujem da je neko iz bivse Juge ostvario dobar rezultat u necemu nego neko iz neke zemlje za koju me ne veze nista.

Naprijed Nole, deri Rodzera veceras.
7-5, 6-4 je moja prognoza.

Stojan

pre 8 godina

Biće važan dobar početak meča za Novaka i pokušati naći igru na Rodžerovo istrčavanje na mrežu? Moje je mišljenje da sa jakim udarcima u tijelo ili u prazan prostor, će Rodžera opametiti i uzeti mu tu želju i nekoliko važnih pojena koji će ga dekoncentrirati da če početi da više griješi. Igrati na Rodžerovu slabiju stranu (njegov jednoručni bh). Dobra koncentracija kroz čitav meč i posebno na važnim pojenima. Nisam neki stručnjak za tenis, ali to bi mogao biti dobar recept za Novakovu pobjedu? BRAVO Novak za dosadašnje odlične mečeve. IDEMO MAJSTORE jako, sigurno, borbeno i koncentrisano pa šta bude da bude. Ja navijam za Novaka, a i mnogo drugi ljudi u Sloveniji, Rusiji, Kini i drugim državama navijaju za Novaska. Poz!

nikola

pre 8 godina

Ma da se ne lazemo Nole ga malo pustio takticki da se ovaj napali i splasne,malo pojaca glad za pobedama i sacuva malo energije,a onda ce da ga otrese kao tepih!Federevci zivi bili pa videli.

Gallino

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.
(Mujo, 22. novembar 2015 13:19)

Naravno da ima, Federer je obozavan u citavom svetu. Citao sam na nekim britanskim sajtovima takve uvrede i psovke na racun Mareja da je ovo sve smesno

v

pre 8 godina

Atmosfera je identicna kao pred finale USO i W ove godine. Federer je najvise pokazao. Mleo je protivnike do finala. ''Poezija'' na terenu. Servis odlican. Novak, sa duge strane, igrao je toplo-hladno. U finalu podizanje forme i titula. Ako ste primetili, Rodzer u poslednje vreme ume jako da se stegne kada je u pitanju ''big occasion''. Vidi se da sumnja i da je neodlucan. Jedino sto mi ne dozvoljava da Novaka proglasim sigurnim pobednikom je sto je ovo ''best of 3'' format. Bice jako bitan prvi set, naravno ne i presudan, ali bi Novaku to umnogome olaksalo posao. Idemo i srecno! Verujem u pobedu.

Srdjan

pre 8 godina

@kompleksi no1

Ako pisem ijekavicom ne znaci da sam Hrvat! Srbin sam, iz Republike Srpske i mi ovdje pisemo i govorimo ijekavicom, onako kako je i Vuk Karadzic radio.

??????????????????

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.
(Mujo, 22. novembar 2015 13:19)

E muka mi je od ovakvih komentara!
Prijatelju, da li je teško shvatiti da na ovaj forum ne dolaze samo Srbi? Je li to stvarno toliko teško? Neverovatno....

Marko

pre 8 godina

E ovo ne volim kad Nole igra protiv Federera. Novak je rekao da mu Federer svojom igrom pokvari tajming, ritam, i da mora da odigra najbolje sa bi pobedio. Kad izadju na teren, i ako Nole ne krene lepo, ili ne igra onako kako zeli, on pocne da se nervira, postaje letargican, mrzovoljan nekako. Ne znam zasto je to tako ? Ali zato ako mu je dan, onda ce Rodja da dobije ciscenje.

Andjela

pre 8 godina

@Nikola
A sta je ova drzava pruzila Novaku, ne sada kada mu se svako uvlaci da bi se kitio njegovim perjem, vec kada je pocinjao i kada su se njegovi zaduzivali kod koga su stigli. Ili recimo Ani koja je trenirala u praznom bazenu umesto na teniskom terenu. Zasto je npr Mariju rezidencija u Majamiju, Sarapovoj isto USA, Raonicu Monako? Prosto obozavam ljude koji svoju mrznju prema nasim sportistima opravdavaju raznim porezima i doprinosima. Navijajte ljudi za koga hocete, ali shvatite da teniska rivalstva nisu na istom nivou kao i Partizan-Zvezda, pa samim tim i protivnik nije smrtni neprijatelj koga treba lincovati, unistiti i ostale radnje za koje ne bi trebalo da bude mesta u sportu.

Dorćolac

pre 8 godina

Evo ostalo je još par sati do početka poslednjeg meča 2015 god. Meča koji označava kraj takmičarske godine u kojoj je Novak osvojio sve što je hteo, pa evo i ovaj predstojeći meč. Hteo je naravno i Rolan Garos, ali eto, uklopile su se stvari da mu je to za malo izmaklo. Naime, Rolan Garos je najzahtevniji turnir kada je fizička spremnost u pitanju. Ne govorim u smislu da Novak nije spreman fizički, već u smislu da ga je mrcvario Marej dva dana po suncu da bi bez dana neophodnog odmora zakoračio na teren protiv odmornijeg Vavrinke. Vavrinke koji je odigrao meč života. Potpunog sam ubeđenja, da je Novak imao taj dan odmora da bi situacija na terenu imala podasve suprotan ishod. Ovako, davao je malo kraće lopte a Vavrinka je umeo da održi ravnotežu u relijima pa iznenadnim bekend paralelama da dođe do pobede. Znate, kada dobijate lopte "na izvo'lte".....
Jedno je sigurno, to je da Novak odlično formira kalendarsku godinu, odlično tempira formu. I još nešto o čemu i ne čitam mnogo zbog medijskog pumpanja Mareja i Federera, Vavrinka ima izvanredan stil, lopta kao teške haubice, najlepši jednoručni bekhend ikada, i mislim da će, pod uslovom da sredi malo konstantnost u glavi izbiti na drugo mesto u 2016 godini.

Novak

pre 8 godina

Koja glupa racunica da je Federer uspesniji od Novaka na tri GS-a kada Novak vodi 8:6 u svim GS mecevima. A ako se gledaju samo grand slem finala opet je ubedljiva prednost za Novaka (3:1). Znaci, kad nemas argument cuti i sedi.

Nikola

pre 8 godina

(Mujo, 22. novembar 2015 13:19) Federer zivi u Svajcarskoj, u Bazelu, tamo gde se i rodio, Nadal zivi u Spaniji, na Majorci, tamo gde se i rodio, Djokovic se rodio u Beograd, ne zivi u Beogradu, nego u Monte Karlu, ne placa porez u Srbiji. Zasto bismo morali da ga volimo, samo zato sto je Srbin? Milioni Srba zive u dijaspori, milion ih ima u Americi, tamo placaju dazbine, zasto onda da ih ne volimo sve? Naravno, ove cinjenice nisu mnogo bitne, covek treba da navija za onoga cija mu se igra najvise svidja. Novak je predobar, ali ne nalazim nista zanimljivo u istoj...

napred nole

pre 8 godina

novak ce morati da ponovi barem igru od juce, cak i bolje pogotovo na riternu, jer znamo kako federer servira, slati mu duboke i ostre lopte, sto vise opterecivati njegov bekend, i samo agresivno....

macacica

pre 8 godina

@danijel
Ti si moron.Tumacis cinjenice kako tebi odgovara,uostalom kao i svi navijaci feda,nista novo.Obavesti se malo ,pa onda trucaj.

Modus ponens

pre 8 godina

Ajmo Rodzer, pokazi ko je tata u svetu, a ko samo u Srbiji!

(Jumko, 22. novembar 2015 13:19)
'sti iz Srbije? Je l' ti Novak tata?

eho

pre 8 godina

@Novak
Lepa logika. Po toj logici Vavrinka je uspesniji od Novaka... uspesniji je u GS finalima od njega. A i od Nadala. Vavrinka je najbolji teniser danasnjice.
Novak onda nije uspesniji od Nadala na WB jer nema bolji skor protiv njega na tom turniru. Safin je bolji na WB od Novaka, iako Novak ima 3 titule a Safin nijednu, jer ga je Safin pobedio na WB 2008 mu prepustio 3-4 gema.Jel kapiras ti uopstekakve gluposti pises?

Srdjan

pre 8 godina

@Mujo

Pa kako onda, ako mislis da niko od stranaca ne navija za Novaka, on ima toliko fanova sirom svijeta. Nisu to samo Srbi vjeruj mi. Ima mnogo Svajcaraca koji navijaju za Novaka, Spanaca takodje, Kineza da ne govorim, itd. Isto tako ima i Srba koji navijaju za Rogera, Rafu, Delpa itd. I to je prema mom misljenju dobro i ok.

Daniel

pre 8 godina

Prvo pricate kako je jedan od najboljih tenisera u istoriji, a sada kada treba, navaodno, Novak da ga ,,obori sa trona,, kao najboljeg tenisera u istoriji.Pisete kako vam odgovara, sad je najbolji na svetu.Nista meni tu nije jasno.Federer jeste najbolji svih vremena, a Djokovic je ove godine bio toliko superioran, jednim delom sto je bilo najstabilniji i najjaci, a drugim delom sto ove godine nije bilo vrlo dobrog tenisera.Marej i Vavrina nekada odigraju fenomenalno, pa izgube na narednih par turnira jos na pocetku, Nadal koji cele godine ne igra uopste i jedino Federer koji igra vrlo dobro ali ne mozete puno toga ocekivati od coveka od 34 godine da trci i ima snage kao zivotinja.I koga je ove godine Djokovic imao kao protivnika?Nikoga.I kasnije ljudi pocnu da pricaju kako Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju.Kako bi se onda nazvalo ovo?Dajte molim vas.Ova godina je za vas bila uzbudljiva jer je Novak samo pobedjivao, ali za svetski tenis je bila smorna jer nije vidjeno zanimljivog tenisa.Sledeca godina bi trebala da bude dosta zanimljiva jer ce mnogi kako se Olimpijske igre budu blizile igrati sve bolje i bolje.

anica

pre 8 godina

(Srdjan, 22. novembar 2015 16:23)
nema potrebe da budes toliko nervozan, znam da ti smeta sto ce Nole da skine loknu, ali sam je trazio djavola. Sto "pipa" tamo gde ne sme...sledi mu ukrasena stolica da ponese kuci.

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 16:31)

Uspesniji jeste ali nigde nije NAJBOLJI i NAJUSPESNIJI. Kako moze da bude kralj Vimbldona kad nije najtrofejniji. Nekako vam te sitnice prelaze neopazeno. A taj jedan RG je splet okolnosti, godinu pre je uzeo 5 (PET) gemova u finalu, wow, vise Novak uzeo u mecu koji je predao na pola zbog povrede.

Za Karlovica je prvo bilo 3-1 a sada ste dosli do cak 4-1, to sto ne znate da koristite ATP sajt ne znaci da je tako. Ivo vodi 2-1 inace. A toliko i Hrbaty vodi i protiv Rafe i Feda. Hrbaty je znaci zvanicno GOAT? Jeri tako Jumko?

macacica

pre 8 godina

@eho
Dodatak:cinjenice se itekako tumace,sve zavisi od ugla iz kog se posmatraju.Recimo kad fed pobedi on je najveci,najbolji,a kad izgubi onda je mator.A cinjenica je da je mator i kad pobedi i kad izgubi.Razumes gluperdo nadobudna????Molim objavite...

rafa

pre 8 godina

Rodzer favorit u finalu,to je jasno kao kuca..Maesto,kako rekose neki, poezija u pokretu.Novak ima strah od Fedexa svaki put kad izlazi na teren jer se boji ponizenja,boji se da ce biti nadigran,ne toliko rezultatski koliko u samoj igri..Rodzer ako bude imao 70 posto servis apsolutno je svejedno ko je sa druge strane.6:4 6:2 za Fedexa, po meni..

da da

pre 8 godina

@konstatacija
To je zato što nije zanimljivo i nije neki uspeh ako se pobedi Nadal koji nije na nivou, ovako je bolje dizanje u nebesa ako se narod ubedi da je pobedjen Nadal koji se vratio i koji je dobar. Zar ne vidiš da je sve demagogija ala Vučić? Eto i ove pobede nad Rodzerom, nije bitno što čovek ima 35g.bitno da Novak pobedjuje čuvenog Federera. A to što ne objavljuju komentare je posebna priča, ne bi valjalo da se vidi koliko navijača imaju ova dvojica jer to znači da se dzabe trude a ga uguraju u frižider.

konstatacija

pre 8 godina

Ne znam što su Novakovi navijači i domaći novinari toliko oduševljeni Novakovom igrom u meču sa Nadalom?Svako ko je gledao meč mogao je samo da zaključi da je juče Nadala mogao bez ikakvih problema pobjediti teniser koji se nalazi 20-40.mjesta na ATP listi.Novinari su ovih dana pisali o povratku Nadala ,međutim vidjelo se da od toga nema ništa-on naravno to želi ,međutim istrošeno tijelo to nije u stanju.

anica

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 16:31)
Sve grenslemove sto si naveo Roki je uzeo dok Nole nije stasao...podseticu te situacije nakon toga
Andi Marej, Rodik, i nesrecni Soderling.
Gde mu Wb prosle godine, ove Godine WB US open, gde mu MC RIM...pises o coveku kome je trebalo 6 godina da ponovo udje u finale us opena.
nazad u burdelj, ajde.

eho

pre 8 godina

@Baron Mikihauzen
Vimbldon: Federer 7 - Novak 3.
RG: Federer 1 - Novak 0 ( NULA)
USO- Federer 5 - Novak 2.
Dakle, uspesniji je na 3 od 4 GS. To dete moze da izracuna i vidi, ne znam u cemu je tvoj problem?

Damir

pre 8 godina

Opet ista pjesma od neki dan...opet neko "čišćenje" s terena...Koga i kada? Ako ima neki meč kad je Federer bio počišćen od Đokovića,pa stavite da i mi ostali vidimo. Jedino se "krompir" mogao vidjeti kod Noleta,još koliko lani. Meč će vjerujem biti neizvjestan i kvalitetan,a po meni prednost Rogeru. Jednostavno.u boljoj je formi trenutno,dobio ga je neki dan,što ne mora da znači previše,ali vidjet ćemo. U svakom slučaju,ko god izgubi,izgubi odmah i ovdje "navijače#,koji odmah sahranjuju svog ljubimca. Do iduće prilike. I tako se sve vrti godinama....

podgorica

pre 8 godina

(Damir, 22. novembar 2015 14:09) Majke ti jel vi nemate u hr vaše sportske portale? Koga zanima "što nam imaš ti reć"...(dosadansi, 22. novembar 2015 15:13)
Da je B92 sajt napravljen samo za srbe bio bi totalno uradjen i zamisljen na drugaciji nacin, koncept. Ovako sigurno nije i moze da mu pristupi i japanac i australijanac i onaj iz mozambika i onaj iz egipta. fora je samo znati jezik. nema nikakve pasos kontrole ili kontrola licnih podataka. sto je dobro a ti @dosadansi si bas dosadan i to nema nikakve veze sa sajtom b92. ne znam sta takva kreatura kao sto si ti trazi na ovom sajtu??? pozdrav za najbolji teniski kutak na balkanu. najbolji ste. Novak vs Federer 6-4, 6-3.

kme kme

pre 8 godina

@hehe
Svi samo misle o tvoja tri prsta i cirilici. Sve je zavera. I oni u Pioniru su sve bile komsije, dosle namerno na derbi da bi vredjali Djokovica.

Ivan

pre 8 godina

@ljiljana
budi sigurna da ce Federer opet sesti u stolicu na kojima su peškiri sa Novakovim imenom. U glavi zamišlja da je on predodređen da sedi u stolici koja je predviđena za tenisera koji je bolje plasiran na ATP rang listi.
Zanima me samo, da li bi i u slučaju da organizator stavi ispred stolice veliku tablu sa Novakovim imenom, sklonio tablu i seo na stolicu ili bi se ipak povinovao pravilima.

nowhere connection

pre 8 godina

(Daniel, 22. novembar 2015 15:44)
U pitanju je ekonomski momenat. Mi svog sampiona velicamo ovako, posto nemamo para da pecemo volove, i platimo koncert Baje malog knindze, za svaki njegov trofej.

eho

pre 8 godina

@No Gilette money, no shaving
E bravo, i ja tek sad vides da je Novak ubedljivo negativan sa Karlovicem!? Kako je to moguce za nekog ko je kao najbolji na svetu!? Kako moze biti najbolji na svetu ako ima samo jednu pobedu i 4 poraza protiv Karlovica?! Da ne pominjem kakvu prednost ima Novak posto Karlovic ima 36-37 godina.

babajaro

pre 8 godina

Ljudi koji se razumeju u tenis ce reci za nijansu Djokovic igra bolje i trebao bi da pobedi a Federer uvek pobedjuju ako mu sluzi prvi servis i jako je tesko igrati protiv toga

eho

pre 8 godina

@anica
Loknicu ces da sanjas dok si ziva, ta loknica je sve ono sto ti nisi i neces nikada biti. Uspesan, najuspesniji ikada u svom poslu, porodican covek sa 4 dece, zenom koja ga voli a ne nekom starletom ili sponzorusom, obozavan od strane stotina miliona ljudi, prebogat, bukvalno milijarder, i to je sve postigao sa 34 godine. Vi koji mrzite uspesne, ostvarene ljude mrzite i njega. Dzaba vam sve, covek koji ceni i gaji prave vrednosti je legenda za vas, pojam uspeha u svakom pogledu, ostaje vam da ga mrzite, njega to ne dotice, a vas ta mrznja izjeda.

anica

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 23:12)
Ja da mrzim ne umem, da sam dokona nisam, al nisam ni previse zauzeta, zavrsila sam sve ispite i imala sam vremena na pretek, i bez obzira dal ja buljila u tv po ceo dan, bila dokona, nije tvoj problem, kao i moje vaspitanje, ali i dalje mislim za Rodju da je los covek, a za tebe da nisi.
Cao tacko.

fedex

pre 8 godina

U najavi veoma zanimljiv mec i volio bi da tako i bude uz pobjedu naravno Federera,ali bit ce tesko uvezati 2 pobjede,ako to ucini moze se reci da je bukvalno bez premca u svim sportovima..
FORZAAAAAAAAAA FEDERERRRRRRR

eho

pre 8 godina

@anica
Pozdrav Anice. Ajde sad lepo idi nadji nesto pametno da radis u zivotu umesto sto zevas u TV po ceo dan i mrzis uspesnije i pametnije od sebe.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Zavisi od toga ko ce pobediti?
Inace posteno da dva najbolja igraju u finalu.
To publika voli.
Svuda i u svim sportovima"

Daniel

pre 8 godina

@anica @nowhere connection

Vasi komentari nemaju veze s vezom.Ako je iko pratio uopsteno tenis ove godine onda sam ga garantovano pratio od svih vas zajedno jer bi znati samo za sport koji se zove Novak (tenis).I veoma dobro znam sta pricam.Ova godina je bila ubedljivo najdosadnija iz perspektive gledaoca (sem u Srbiji).Jedino je bilo zanimljivo finale Roland Garosa, ali ne sto je izgubio Novak nego zato sto niko nije davao sanse Vavrinki a on je tada eksplodirao.Oni ima igru za Novaka ali je nekonstantan i to je ogroman problem.Marej ove godine je igrao bledo mada ume i on ponekad da bude jako opasan.Nadala ove godine nismo ni videli.Federer je imao solidnu sezonu a videcemo gde ce tada biti Novak, u slucaju da do tada bude igrao.Vidite kada je zadnji put Federer ispao iz prvih 5, ako zanemarimo onih par nedelja kada je bio osmi.Videcete koliko godina je on u vrhu.Ispratio je sve svoje vrsnjake i jos je trenutno sa dosta mladjima u vrhu.Ako se Nadal vrati na onaj stari nivo, ako Federer se malo pribere, ako Vavrinka bude konstantniji, ako se Marej popravi i ako se neko od mladjih probije, sledece godine bi trebali dobiti zanimljiviji tenis.I nemojte se cuditi ako Novak sledece godine padne sa prve pozicije, ima da brani skoro celu godinu.

Nikola

pre 8 godina

(Mujo, 22. novembar 2015 13:19) Federer zivi u Svajcarskoj, u Bazelu, tamo gde se i rodio, Nadal zivi u Spaniji, na Majorci, tamo gde se i rodio, Djokovic se rodio u Beograd, ne zivi u Beogradu, nego u Monte Karlu, ne placa porez u Srbiji. Zasto bismo morali da ga volimo, samo zato sto je Srbin? Milioni Srba zive u dijaspori, milion ih ima u Americi, tamo placaju dazbine, zasto onda da ih ne volimo sve? Naravno, ove cinjenice nisu mnogo bitne, covek treba da navija za onoga cija mu se igra najvise svidja. Novak je predobar, ali ne nalazim nista zanimljivo u istoj...

konstatacija

pre 8 godina

Ne znam što su Novakovi navijači i domaći novinari toliko oduševljeni Novakovom igrom u meču sa Nadalom?Svako ko je gledao meč mogao je samo da zaključi da je juče Nadala mogao bez ikakvih problema pobjediti teniser koji se nalazi 20-40.mjesta na ATP listi.Novinari su ovih dana pisali o povratku Nadala ,međutim vidjelo se da od toga nema ništa-on naravno to želi ,međutim istrošeno tijelo to nije u stanju.

Daniel

pre 8 godina

Prvo pricate kako je jedan od najboljih tenisera u istoriji, a sada kada treba, navaodno, Novak da ga ,,obori sa trona,, kao najboljeg tenisera u istoriji.Pisete kako vam odgovara, sad je najbolji na svetu.Nista meni tu nije jasno.Federer jeste najbolji svih vremena, a Djokovic je ove godine bio toliko superioran, jednim delom sto je bilo najstabilniji i najjaci, a drugim delom sto ove godine nije bilo vrlo dobrog tenisera.Marej i Vavrina nekada odigraju fenomenalno, pa izgube na narednih par turnira jos na pocetku, Nadal koji cele godine ne igra uopste i jedino Federer koji igra vrlo dobro ali ne mozete puno toga ocekivati od coveka od 34 godine da trci i ima snage kao zivotinja.I koga je ove godine Djokovic imao kao protivnika?Nikoga.I kasnije ljudi pocnu da pricaju kako Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju.Kako bi se onda nazvalo ovo?Dajte molim vas.Ova godina je za vas bila uzbudljiva jer je Novak samo pobedjivao, ali za svetski tenis je bila smorna jer nije vidjeno zanimljivog tenisa.Sledeca godina bi trebala da bude dosta zanimljiva jer ce mnogi kako se Olimpijske igre budu blizile igrati sve bolje i bolje.

rafa

pre 8 godina

Rodzer favorit u finalu,to je jasno kao kuca..Maesto,kako rekose neki, poezija u pokretu.Novak ima strah od Fedexa svaki put kad izlazi na teren jer se boji ponizenja,boji se da ce biti nadigran,ne toliko rezultatski koliko u samoj igri..Rodzer ako bude imao 70 posto servis apsolutno je svejedno ko je sa druge strane.6:4 6:2 za Fedexa, po meni..

Damir

pre 8 godina

Opet ista pjesma od neki dan...opet neko "čišćenje" s terena...Koga i kada? Ako ima neki meč kad je Federer bio počišćen od Đokovića,pa stavite da i mi ostali vidimo. Jedino se "krompir" mogao vidjeti kod Noleta,još koliko lani. Meč će vjerujem biti neizvjestan i kvalitetan,a po meni prednost Rogeru. Jednostavno.u boljoj je formi trenutno,dobio ga je neki dan,što ne mora da znači previše,ali vidjet ćemo. U svakom slučaju,ko god izgubi,izgubi odmah i ovdje "navijače#,koji odmah sahranjuju svog ljubimca. Do iduće prilike. I tako se sve vrti godinama....

Mujo

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.

da da

pre 8 godina

@konstatacija
To je zato što nije zanimljivo i nije neki uspeh ako se pobedi Nadal koji nije na nivou, ovako je bolje dizanje u nebesa ako se narod ubedi da je pobedjen Nadal koji se vratio i koji je dobar. Zar ne vidiš da je sve demagogija ala Vučić? Eto i ove pobede nad Rodzerom, nije bitno što čovek ima 35g.bitno da Novak pobedjuje čuvenog Federera. A to što ne objavljuju komentare je posebna priča, ne bi valjalo da se vidi koliko navijača imaju ova dvojica jer to znači da se dzabe trude a ga uguraju u frižider.

eho

pre 8 godina

@Baron Mikihauzen
Vimbldon: Federer 7 - Novak 3.
RG: Federer 1 - Novak 0 ( NULA)
USO- Federer 5 - Novak 2.
Dakle, uspesniji je na 3 od 4 GS. To dete moze da izracuna i vidi, ne znam u cemu je tvoj problem?

eho

pre 8 godina

@No Gilette money, no shaving
E bravo, i ja tek sad vides da je Novak ubedljivo negativan sa Karlovicem!? Kako je to moguce za nekog ko je kao najbolji na svetu!? Kako moze biti najbolji na svetu ako ima samo jednu pobedu i 4 poraza protiv Karlovica?! Da ne pominjem kakvu prednost ima Novak posto Karlovic ima 36-37 godina.

GM

pre 8 godina

Ako Novak bude igrao kako zna i ume, recimo kao protiv Nadala,
RF ne moze da mu uzme set da se igra ceo dan ako hoce.

Doslo vreme da se Nole pita.

No Gillette money, no shaving...

pre 8 godina

Tek sada vidim da Federer ima skor protiv Nadala 11-23, u međusobnim susretima.
Kako je to uopšte moguće za nekog ko se smatra najboljim svih vremena.
Pa, nisu igrali samo na šljaci, valjda?
Da ne prićam koliku je prednost Federer imao dok je Nadal bio mlad i neiskusan na početku karijere.
Prosto neverovatno...

antiDebil

pre 8 godina

Ajmo Rodzer, pokazi ko je tata u svetu, a ko samo u Srbiji!
(Jumko, 22. novembar 2015 13:19)

Ajmo Rodzer, Ajmo Rafa, Ajmo Endi, Ajmo Stan, Ajmo Tomas, Ajmo Kei, Ajmo David, Ajmo Zo...sine, zestoko si pobrkan u glavi !

Goran

pre 8 godina

Oni koji u komentarima navijaju za Federera preko 90% nisu Srbi. Novak je simbol Srbije. Oni koji ne vole Srbiju ne vole najvise njene simbole. Najvise ih nervira himna, tri prsta, SANU, i naravno Novak.

eho

pre 8 godina

@anica
Loknicu ces da sanjas dok si ziva, ta loknica je sve ono sto ti nisi i neces nikada biti. Uspesan, najuspesniji ikada u svom poslu, porodican covek sa 4 dece, zenom koja ga voli a ne nekom starletom ili sponzorusom, obozavan od strane stotina miliona ljudi, prebogat, bukvalno milijarder, i to je sve postigao sa 34 godine. Vi koji mrzite uspesne, ostvarene ljude mrzite i njega. Dzaba vam sve, covek koji ceni i gaji prave vrednosti je legenda za vas, pojam uspeha u svakom pogledu, ostaje vam da ga mrzite, njega to ne dotice, a vas ta mrznja izjeda.

kme kme

pre 8 godina

@hehe
Svi samo misle o tvoja tri prsta i cirilici. Sve je zavera. I oni u Pioniru su sve bile komsije, dosle namerno na derbi da bi vredjali Djokovica.

fedex

pre 8 godina

U najavi veoma zanimljiv mec i volio bi da tako i bude uz pobjedu naravno Federera,ali bit ce tesko uvezati 2 pobjede,ako to ucini moze se reci da je bukvalno bez premca u svim sportovima..
FORZAAAAAAAAAA FEDERERRRRRRR

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

@ (Jumko, 22. novembar 2015 13:14)

Ko ima najvise titula na:

AO - Djokovic
RG - Nadal
W - vise njih
USO - vise njih

Gde je to tacno Federer najbolji, a da nije turnir serije 250 ili 500? "Jeri" tako?

Marko

pre 8 godina

Ako bude, ova pobeda je prekretnica, kralj je zbacen sa trona. Novak, novi kralj je rodjen I to vise niko ne moze da porekne. Dobro je pobedilo!
Uh, AL sam se nalozio.

Modus ponens

pre 8 godina

Ajmo Rodzer, pokazi ko je tata u svetu, a ko samo u Srbiji!

(Jumko, 22. novembar 2015 13:19)
'sti iz Srbije? Je l' ti Novak tata?

nikola

pre 8 godina

Ma da se ne lazemo Nole ga malo pustio takticki da se ovaj napali i splasne,malo pojaca glad za pobedama i sacuva malo energije,a onda ce da ga otrese kao tepih!Federevci zivi bili pa videli.

Hamsik

pre 8 godina

Novak ga moze dobiti sa 80% snage samo da ne gresi kao pre 3 dana, mislim da je mozda Novak i takticki izgubio u grupi, samo napred care uz tebe smo.

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Djoker ubjedljivo dobija!Mislim da Feda legendu ceka sudbina tri nedavno odrzana GS-a ,dakle dva Wimblija i jednog USA.Kao sto ga je Nole sprijecio da nakon tri i po godine pokusa osvojiti neki GS,tako ce ga sprijeciti i da osvoji ovo sto nije vec cetiri godine,mozda cak i Rodja preda kao lani.Zna se ko je sila ,onaj ko ima 3 GS osvojena u ovoj godini i cak 6 mastersa.Fed jeste velicina,ali neka me neko podsjeti koliko ima osvojenih GS-ova ove godine i koliko ono mastersa.Pametnom dosta,melji NO1E!!!!

Novak

pre 8 godina

Koja glupa racunica da je Federer uspesniji od Novaka na tri GS-a kada Novak vodi 8:6 u svim GS mecevima. A ako se gledaju samo grand slem finala opet je ubedljiva prednost za Novaka (3:1). Znaci, kad nemas argument cuti i sedi.

??????????????????

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.
(Mujo, 22. novembar 2015 13:19)

E muka mi je od ovakvih komentara!
Prijatelju, da li je teško shvatiti da na ovaj forum ne dolaze samo Srbi? Je li to stvarno toliko teško? Neverovatno....

veliki strumf

pre 8 godina

Nole ce veceras glatko dobiti Rodzera. U svakom bitnom mecu ove godine, a ona ubedljivo najbitnija dva su bila u finalima Vimbldona i US Opena, Novak je bio za klasu bolji. Mec u grupi je bio potpuno nebitan, veceras ce biti potpuno drugaciji mec, u kome ce sve zavisiti od Novaja. Uz to, Federer da dobije Novaka dva puta u 4 dana? Sanse su jednake nuli!

amsterdam

pre 8 godina

Ajde majstore jos danas idi do kraja.Ostavi poslednji atom snage na terenu i posle idi na zasluzeni odmor.Amsterdam je uz Noleta.Srecno brate.

hehe

pre 8 godina

Čuj ove kako ima neko da navija za Federera? Pa sve oko nas bratski narodi koji nas vole najviše na svetu. Obožavaju tri prsta i ćirilicu. Šta bre nekom nije jasno?

sinki

pre 8 godina

Za mene je Novak najveci sampion od svih tenisera ikad na turu,zato sto je uvijek bio hendikepiran sto se tice publike,uvijek su navijali protiv njega i pokusavali na sve nacine da ga ometu,sto ce raditi i nocas...Zato je Novak daleko najveci sampion!!!!!

podgorica

pre 8 godina

(Damir, 22. novembar 2015 14:09) Majke ti jel vi nemate u hr vaše sportske portale? Koga zanima "što nam imaš ti reć"...(dosadansi, 22. novembar 2015 15:13)
Da je B92 sajt napravljen samo za srbe bio bi totalno uradjen i zamisljen na drugaciji nacin, koncept. Ovako sigurno nije i moze da mu pristupi i japanac i australijanac i onaj iz mozambika i onaj iz egipta. fora je samo znati jezik. nema nikakve pasos kontrole ili kontrola licnih podataka. sto je dobro a ti @dosadansi si bas dosadan i to nema nikakve veze sa sajtom b92. ne znam sta takva kreatura kao sto si ti trazi na ovom sajtu??? pozdrav za najbolji teniski kutak na balkanu. najbolji ste. Novak vs Federer 6-4, 6-3.

Vlado

pre 8 godina

Samo ignorisanje provokatora i nista drugo. Nikakvi minusi ni komentari i nikako spominjati ime provokatora.

Mujo prijatelju i ja se pitam kako moze neko nas da navija protiv Noleta. Mislim da ih nema puno i da je upitanju bolest.
Licno vise volim kad cujem da je neko iz bivse Juge ostvario dobar rezultat u necemu nego neko iz neke zemlje za koju me ne veze nista.

Naprijed Nole, deri Rodzera veceras.
7-5, 6-4 je moja prognoza.

Marko

pre 8 godina

E ovo ne volim kad Nole igra protiv Federera. Novak je rekao da mu Federer svojom igrom pokvari tajming, ritam, i da mora da odigra najbolje sa bi pobedio. Kad izadju na teren, i ako Nole ne krene lepo, ili ne igra onako kako zeli, on pocne da se nervira, postaje letargican, mrzovoljan nekako. Ne znam zasto je to tako ? Ali zato ako mu je dan, onda ce Rodja da dobije ciscenje.

oxydant

pre 8 godina

Novaku želim danas punu koncentraciju od prvog poena.Agresivnu igru i
spremnost na Fedove trikove.Dobar servis,još bolji ritern.Dijagonalni
pasing šot,umesto loba! Mekanu ruku na paraleli i opsadu Fedovog bekenda dok mu se ne raspadne... Srećno!

macacica

pre 8 godina

@danijel
Ti si moron.Tumacis cinjenice kako tebi odgovara,uostalom kao i svi navijaci feda,nista novo.Obavesti se malo ,pa onda trucaj.

Gallino

pre 8 godina

Jasno mi je da ljudi smatraju da je Federer najveći teniser svih vremena. Jeste još uvek, to govori matematika. Ali da Srbi navijaju za stranog tenisera protiv našeg, to ne mogu da razumem. Pa jel ima u Švajcarskoj ili Španiji neko ko navija za Novaka, a ne za Federera, odnosno Nadala? To ima samo kod nas, da mrzimo svoje. Sramota.
(Mujo, 22. novembar 2015 13:19)

Naravno da ima, Federer je obozavan u citavom svetu. Citao sam na nekim britanskim sajtovima takve uvrede i psovke na racun Mareja da je ovo sve smesno

mikiorlusinoraspala

pre 8 godina

Vi ste znali da je Rodzer uspesniji na 3 od 4 Gs od Djokovica? Ja nisam. Sad sam procitao.
(Jumko, 22. novembar 2015 13:14)

He he pa to si skoro pričao i za Nadala (bolji na 3 od 4) pa se to okrenulo na Novakovu korist. Nikako da naučiš lekciju.

eho

pre 8 godina

@Novak
Lepa logika. Po toj logici Vavrinka je uspesniji od Novaka... uspesniji je u GS finalima od njega. A i od Nadala. Vavrinka je najbolji teniser danasnjice.
Novak onda nije uspesniji od Nadala na WB jer nema bolji skor protiv njega na tom turniru. Safin je bolji na WB od Novaka, iako Novak ima 3 titule a Safin nijednu, jer ga je Safin pobedio na WB 2008 mu prepustio 3-4 gema.Jel kapiras ti uopstekakve gluposti pises?

nowhere connection

pre 8 godina

(Daniel, 22. novembar 2015 15:44)
U pitanju je ekonomski momenat. Mi svog sampiona velicamo ovako, posto nemamo para da pecemo volove, i platimo koncert Baje malog knindze, za svaki njegov trofej.

Dorćolac

pre 8 godina

Evo ostalo je još par sati do početka poslednjeg meča 2015 god. Meča koji označava kraj takmičarske godine u kojoj je Novak osvojio sve što je hteo, pa evo i ovaj predstojeći meč. Hteo je naravno i Rolan Garos, ali eto, uklopile su se stvari da mu je to za malo izmaklo. Naime, Rolan Garos je najzahtevniji turnir kada je fizička spremnost u pitanju. Ne govorim u smislu da Novak nije spreman fizički, već u smislu da ga je mrcvario Marej dva dana po suncu da bi bez dana neophodnog odmora zakoračio na teren protiv odmornijeg Vavrinke. Vavrinke koji je odigrao meč života. Potpunog sam ubeđenja, da je Novak imao taj dan odmora da bi situacija na terenu imala podasve suprotan ishod. Ovako, davao je malo kraće lopte a Vavrinka je umeo da održi ravnotežu u relijima pa iznenadnim bekend paralelama da dođe do pobede. Znate, kada dobijate lopte "na izvo'lte".....
Jedno je sigurno, to je da Novak odlično formira kalendarsku godinu, odlično tempira formu. I još nešto o čemu i ne čitam mnogo zbog medijskog pumpanja Mareja i Federera, Vavrinka ima izvanredan stil, lopta kao teške haubice, najlepši jednoručni bekhend ikada, i mislim da će, pod uslovom da sredi malo konstantnost u glavi izbiti na drugo mesto u 2016 godini.

babajaro

pre 8 godina

Ljudi koji se razumeju u tenis ce reci za nijansu Djokovic igra bolje i trebao bi da pobedi a Federer uvek pobedjuju ako mu sluzi prvi servis i jako je tesko igrati protiv toga

Vera

pre 8 godina

Stvarno bi bio savršen završetak sezone kad bi Novak osvojio još ovu titulu,a ja nekako mislim da će dati sve od sebe i uspjeti jer si neće dozvoliti dva poraza u par dana od Federera,mislim da bi ga to tištilo kao i poraz u finalu RG.Ja vjerujem u njega i želim mu puno,puno sreće večeras.

Stojan

pre 8 godina

Biće važan dobar početak meča za Novaka i pokušati naći igru na Rodžerovo istrčavanje na mrežu? Moje je mišljenje da sa jakim udarcima u tijelo ili u prazan prostor, će Rodžera opametiti i uzeti mu tu želju i nekoliko važnih pojena koji će ga dekoncentrirati da če početi da više griješi. Igrati na Rodžerovu slabiju stranu (njegov jednoručni bh). Dobra koncentracija kroz čitav meč i posebno na važnim pojenima. Nisam neki stručnjak za tenis, ali to bi mogao biti dobar recept za Novakovu pobjedu? BRAVO Novak za dosadašnje odlične mečeve. IDEMO MAJSTORE jako, sigurno, borbeno i koncentrisano pa šta bude da bude. Ja navijam za Novaka, a i mnogo drugi ljudi u Sloveniji, Rusiji, Kini i drugim državama navijaju za Novaska. Poz!

macacica

pre 8 godina

@eho
Dodatak:cinjenice se itekako tumace,sve zavisi od ugla iz kog se posmatraju.Recimo kad fed pobedi on je najveci,najbolji,a kad izgubi onda je mator.A cinjenica je da je mator i kad pobedi i kad izgubi.Razumes gluperdo nadobudna????Molim objavite...

napred nole

pre 8 godina

novak ce morati da ponovi barem igru od juce, cak i bolje pogotovo na riternu, jer znamo kako federer servira, slati mu duboke i ostre lopte, sto vise opterecivati njegov bekend, i samo agresivno....

dragan

pre 8 godina

Ja ne razumem komentare u kojima se isčuđavaju kako neko moze da navija za Federera protiv Djokovica. Pa nismo od juče, nismo mala deca da verujemo u deda Mraza, znamo da ima svakakvih ljudi i sigurno bi svako od nas mogao da napiše 10 razloga zašto to oni rade.

anica

pre 8 godina

(Srdjan, 22. novembar 2015 16:23)
nema potrebe da budes toliko nervozan, znam da ti smeta sto ce Nole da skine loknu, ali sam je trazio djavola. Sto "pipa" tamo gde ne sme...sledi mu ukrasena stolica da ponese kuci.

Andjela

pre 8 godina

@Nikola
A sta je ova drzava pruzila Novaku, ne sada kada mu se svako uvlaci da bi se kitio njegovim perjem, vec kada je pocinjao i kada su se njegovi zaduzivali kod koga su stigli. Ili recimo Ani koja je trenirala u praznom bazenu umesto na teniskom terenu. Zasto je npr Mariju rezidencija u Majamiju, Sarapovoj isto USA, Raonicu Monako? Prosto obozavam ljude koji svoju mrznju prema nasim sportistima opravdavaju raznim porezima i doprinosima. Navijajte ljudi za koga hocete, ali shvatite da teniska rivalstva nisu na istom nivou kao i Partizan-Zvezda, pa samim tim i protivnik nije smrtni neprijatelj koga treba lincovati, unistiti i ostale radnje za koje ne bi trebalo da bude mesta u sportu.

Srdjan

pre 8 godina

@kompleksi no1

Ako pisem ijekavicom ne znaci da sam Hrvat! Srbin sam, iz Republike Srpske i mi ovdje pisemo i govorimo ijekavicom, onako kako je i Vuk Karadzic radio.

eho

pre 8 godina

@anica
Pozdrav Anice. Ajde sad lepo idi nadji nesto pametno da radis u zivotu umesto sto zevas u TV po ceo dan i mrzis uspesnije i pametnije od sebe.

v

pre 8 godina

Atmosfera je identicna kao pred finale USO i W ove godine. Federer je najvise pokazao. Mleo je protivnike do finala. ''Poezija'' na terenu. Servis odlican. Novak, sa duge strane, igrao je toplo-hladno. U finalu podizanje forme i titula. Ako ste primetili, Rodzer u poslednje vreme ume jako da se stegne kada je u pitanju ''big occasion''. Vidi se da sumnja i da je neodlucan. Jedino sto mi ne dozvoljava da Novaka proglasim sigurnim pobednikom je sto je ovo ''best of 3'' format. Bice jako bitan prvi set, naravno ne i presudan, ali bi Novaku to umnogome olaksalo posao. Idemo i srecno! Verujem u pobedu.

Srdjan

pre 8 godina

@Mujo

Pa kako onda, ako mislis da niko od stranaca ne navija za Novaka, on ima toliko fanova sirom svijeta. Nisu to samo Srbi vjeruj mi. Ima mnogo Svajcaraca koji navijaju za Novaka, Spanaca takodje, Kineza da ne govorim, itd. Isto tako ima i Srba koji navijaju za Rogera, Rafu, Delpa itd. I to je prema mom misljenju dobro i ok.

Ivan

pre 8 godina

@ljiljana
budi sigurna da ce Federer opet sesti u stolicu na kojima su peškiri sa Novakovim imenom. U glavi zamišlja da je on predodređen da sedi u stolici koja je predviđena za tenisera koji je bolje plasiran na ATP rang listi.
Zanima me samo, da li bi i u slučaju da organizator stavi ispred stolice veliku tablu sa Novakovim imenom, sklonio tablu i seo na stolicu ili bi se ipak povinovao pravilima.

Baron Mikihauzen

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 16:31)

Uspesniji jeste ali nigde nije NAJBOLJI i NAJUSPESNIJI. Kako moze da bude kralj Vimbldona kad nije najtrofejniji. Nekako vam te sitnice prelaze neopazeno. A taj jedan RG je splet okolnosti, godinu pre je uzeo 5 (PET) gemova u finalu, wow, vise Novak uzeo u mecu koji je predao na pola zbog povrede.

Za Karlovica je prvo bilo 3-1 a sada ste dosli do cak 4-1, to sto ne znate da koristite ATP sajt ne znaci da je tako. Ivo vodi 2-1 inace. A toliko i Hrbaty vodi i protiv Rafe i Feda. Hrbaty je znaci zvanicno GOAT? Jeri tako Jumko?

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Zavisi od toga ko ce pobediti?
Inace posteno da dva najbolja igraju u finalu.
To publika voli.
Svuda i u svim sportovima"

anica

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 16:31)
Sve grenslemove sto si naveo Roki je uzeo dok Nole nije stasao...podseticu te situacije nakon toga
Andi Marej, Rodik, i nesrecni Soderling.
Gde mu Wb prosle godine, ove Godine WB US open, gde mu MC RIM...pises o coveku kome je trebalo 6 godina da ponovo udje u finale us opena.
nazad u burdelj, ajde.

anica

pre 8 godina

(eho, 22. novembar 2015 23:12)
Ja da mrzim ne umem, da sam dokona nisam, al nisam ni previse zauzeta, zavrsila sam sve ispite i imala sam vremena na pretek, i bez obzira dal ja buljila u tv po ceo dan, bila dokona, nije tvoj problem, kao i moje vaspitanje, ali i dalje mislim za Rodju da je los covek, a za tebe da nisi.
Cao tacko.

Daniel

pre 8 godina

@anica @nowhere connection

Vasi komentari nemaju veze s vezom.Ako je iko pratio uopsteno tenis ove godine onda sam ga garantovano pratio od svih vas zajedno jer bi znati samo za sport koji se zove Novak (tenis).I veoma dobro znam sta pricam.Ova godina je bila ubedljivo najdosadnija iz perspektive gledaoca (sem u Srbiji).Jedino je bilo zanimljivo finale Roland Garosa, ali ne sto je izgubio Novak nego zato sto niko nije davao sanse Vavrinki a on je tada eksplodirao.Oni ima igru za Novaka ali je nekonstantan i to je ogroman problem.Marej ove godine je igrao bledo mada ume i on ponekad da bude jako opasan.Nadala ove godine nismo ni videli.Federer je imao solidnu sezonu a videcemo gde ce tada biti Novak, u slucaju da do tada bude igrao.Vidite kada je zadnji put Federer ispao iz prvih 5, ako zanemarimo onih par nedelja kada je bio osmi.Videcete koliko godina je on u vrhu.Ispratio je sve svoje vrsnjake i jos je trenutno sa dosta mladjima u vrhu.Ako se Nadal vrati na onaj stari nivo, ako Federer se malo pribere, ako Vavrinka bude konstantniji, ako se Marej popravi i ako se neko od mladjih probije, sledece godine bi trebali dobiti zanimljiviji tenis.I nemojte se cuditi ako Novak sledece godine padne sa prve pozicije, ima da brani skoro celu godinu.