Ponedeljak, 26.10.2015.

11:30

Istok: Hoće li neko zaustaviti Džejmsa?

Izvor: Nikola Novakoviæ

Istok: Hoæe li neko zaustaviti Džejmsa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

76er

pre 8 godina

Vec krecu komentari izbacite Filu ubacite Sijetl sprdaju se sa ligom, a liga pocinje veceras. Slusajte pametnjakovici, ne postoji mogucnost izbacivanja vec relokacija samo, dakle recimo bi onda Fila presla u Sijjetl, to bi bio isti tim i tankovali bi opet, ja ne kapiram sta vi ocekujete, kakoda vrate Sijetl? Je l ste uopste gledali Sijetl nekada, zbog tankovanja su i preseljeni u Oklahomu. A Filadelfiju ne dirajte.

Pijana veverica

pre 8 godina

@petarczv
Nemaš ti veze dečko... Atlanta i Majami bolji od Čikaga, ma važi... U Atlanti su manje više svi igrači, osim možda Srodera dostigli neki svoj maksimum, da budu bolji od prošle godine nema šanse, Majami je dobar, ali Vejda sve više muče povrede, manje više ostali ne mogu da nadmaše neki svoj nivo od prošle godine, možda Grin napravi nešto pozitivno, jer je bio definitivno najbolji u pripremnom periodu, Vinslou je potencijal, ali ne verujem da će ove sezone da napravi neku razliku... Dok u Čikagu, Batler može još da napreduje, McDermont je više napredovao i sada će imati mnogo značajniju ulogu, Portis je dobar pik, Mirotic isto može još da napreduje i mislim da ce ove sezone on biti prva četvorka, a da će Noa biti zamena, iliti šesti igrač... U svakom slučaju lepo su pokriveni, imaju dosta dobru klupu i posle Klivlenda su najjači na istoku... Uostalom, živi boli pa videli :-)

Laki

pre 8 godina

Lets go Kincks! :)
Pratio sam u ih u predsezoni i bas fino igraju , uigrano,imaju solidne igrace moze da se dodje do playoffa slab je istok ....bilo bi lepo .
I da vratite SuperSonicse vise ...sramota koliko ima timova koji se vec nekoliko sezona bez potrebe vucaraju ligom i tankuju.

NastyB

pre 8 godina

Svaka čast za članak, uživao sam čitajući, ali što se titule NBA tiče sve osim osvajanja od strane San Antonija biće pravo čudo. Jedini koji mogu da im koliko-toliko pariraju su Oklahoma (ako svi budu zdravi), Golden Stejt i Klipersi, protiv njih niko sa istoka nema šta da traži. Sad mogu da stavim kuću i život na opkladu da će jedan od ovih timova biti šampion ako ih ne desetkuju povrede.

Marko

pre 8 godina

Glavno pitanje na istoku je: da li ce Delavedova da doceka plej off zdrav, i da li ce mu dozvoliti da povredjuje igrace kao prosle godine. Svi pricate o tome kako se Atlanta obrukala, ali niko ne prica da je Delavedova povredio Korvera i zamalo povredio Horforda koji ga je iznerviran pritisnuo i bio isljucen. Isto tako Chikago je vodio 2:1 protiv Klivlenda, a onda sledi povreda Gasola, pa zatim i povreda Gibsona koju je izazvao Delavedova na isti nacin kao i u slucaju Korvera.

Ne bi Klivlend ni stigao do finala da Delavedova nije povredjivao igrace i bacajuciim se u noge i iskrecuci im skocne zglobove. Sada liga i igraci imaju godinu dana da mu objasne da se to vise ne sme raditi.

Boža

pre 8 godina

Vrhunski članak! Dajte, molim vas, malo češće tokom sezone ovakve preglede i analize, naročito sad kad je N.Novaković tu. NBA fanovi bi bili veoma zahvalni.

petarczv

pre 8 godina

Vasington je opet kandidat za visoke domete. Fali im samo bolji centar od Nenea i mislim da bi bili glavni pretendenti za titulu na Istoku.
(tanana, 26. oktobar 2015 15:43)

Nene nije centar nego cetvorka a centar im je gortat...inace slazem se da im treba bolji centar

petarczv

pre 8 godina

Nadam se da ce lliga uskoro da usvoji predlog da se najboljih 16 ekipa iz obe divizije plasiraju u playoff jer je zapad duplo jaci a clivlend o kome pisete bi se borio za playoff...

vince carter

pre 8 godina

Kad bi to tako islo kad je kosarka u pitanju,kao da su igrali irving i love klivlend bi odrao golden stejt? pa da su oni igrali james ne bi imao onolike brojke a bili bi slabiji u odbrani sa lovom koji se i dosta ispucava,prvi mec su izgubili sa irvingom u timu. Ne mozete porediti istok i zapad nikako.

tanana

pre 8 godina

Vasington je opet kandidat za visoke domete. Fali im samo bolji centar od Nenea i mislim da bi bili glavni pretendenti za titulu na Istoku.

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Bozo Djumic! Salim se, voleo bih Miami, zato sto ne volim preletace, bila bi to lepa osveta, ali prsten da uzmu San Antonio Spurs-i.

CRNO BELI ALEOOOOOOOOOOO

Djuro

pre 8 godina

Klivlend nije izgubio prvi mec sa Irvingom u timu jer je se isti u produzetku povredio a James je u finisu reg dela promasio sut za pobedu.I ovako su im pripretili a sa irvingom bi i titulu osvojili a da ne kazem da je i Lav ostao zdrav.Ovo je godina u kojoj ce James uraditi ono sto mu do sada nije poslo za rukom, samo da svi ostanu zdravi.SA ili OKC u finalu padaju.

Brofasa

pre 8 godina

Jedino se ne slažem za Šarlot, ekipa ima dobar plejof potencijal. A uloga Smita u Kavsima će biti znatno veća nego prošle sezone. Sa ostalim prognozama se slažem, dobar članak.

Pijana veverica

pre 8 godina

Iskreno mislim da je sve osim finala na istoku: Klivlend:Cikago, nemoguće( naravno ako ih zdravlje posluži) ... Generalno gledano, očekujem jači istok od prošle godine, jer su sve ekipe manje više na istom nivou, ili jače u odnosu ne prošlu godinu, osim Bruklina koji je dosta slabiji...

JeRemija

pre 8 godina

Odličan tekst, bravo za novinara!
Ako svi budu zdravi u Klivlendu, glavni su favoriti za titulu.
Ove sezone očekujem brutalna izdanja obrve Dejvisa, tipujem da će prvi strelac biti Durent...
Lejkersi i Niksi kanal kao i prošle sezone...

roger

pre 8 godina

solidan tekst,ali manjkav. nedorecen. nit' je detaljna analiza,niti neka povrsna,koja sluzi da priblizi Nba ljudima koji je ne prate nesto preterano.
u majamiju se ni ne pomene luol deng,milvoki 'glatko' ispao od cikaga (to moze da kaze samo neko ko nimalo nije ispratio tu seriju), u torontu je ipak prva opcija derozan( kol'ko god biber zvao svoje tviter sledbenike da laurija uguraju u petorku na olstaru),a ni ne pomene se paterson... i za mene vrlo sumnjiv izbor 'znacajnih' promena u timu. kontam da nikakav problem nije bio da se napisu svi dolasci/odlasci. mislim,odlazak zorana dragica iz majamija,znacajan je kao kad iz nekog fk ode treci golman od 29 godina.

The Truth

pre 8 godina

Klivlend je izraziti favorit, na istoku nema ekipe koja moze da ih zaustavi ako su kompletni.
Kao potencijalno iznenađenje tipujem na Toronto. Dovodjenjem Kerola pojacali su se defanzivno, takodje i Luis Skola predstavlja bolje rešenje od Dzonsona.
Indijana ce biti zanimljiva za gledanje, mislim da ce Dzordz imati sezonu za pamcenje. Uz Elisa, to ce biti tim koji ce poceti da krasi ofanzivan stil igre.
Milvoki nastavlja da napreduje, kroz par godina bice jako ozbiljna fransiza. Atlanta je losa kopija Spursa, nisu mi preterano simpaticni. Bez Kerola vracaju se na prosek. Vašington takođe mislim da ulazi nijansu slabiji u sezonu. Boston grabi PO na umeće Stivensona, Niksi su veliki znak pitanja, kao i Cikago. Majami definitivno glavni konkurent Klivlendu, vidim ih u finalu istoka...

Coa 1000

pre 8 godina

Ajmo Cikago!Samo da se Rouz ne povredi tokom sezone i uz dobrog Dzimija i Gasola mogli bi barem ponoviti finale konferencije.Uz malo srece mozda i titulu napasti. :)

susjed

pre 8 godina

prošle godine ste najavili da new orleans nema šanse za playoff iako imaju anthony davisa i napisao sam odmah...i sad se ne slažem s nekim stvarima, orlando će ući(payton,oladipo,gordon,harris,vucevic)..bucksi će bit lošiji nego prošle godine i neće ući..

shazam

pre 8 godina

Kad je vec u delicu poduzeg teksta usledio odgovor na pitanje iz naslova, valjalo bi ga istaci (iz dela Klivlend Kavalirs): "Glavni su favorit na Istoku, i teško je zamisliti da im neko osim Čikaga uopšte i pripreti. Lebronove najbolje godine i dalje traju, valja uživati u njima."
Inace skroz objektivan i informisan tekst, vidi se da je redakcija odradila outsourcing (uzmi pare Nikola!;)) Sto se plejof slike Istoka tice, mislim da se kao najpredvidivije i najkonzistentnije ekipe isticu Atlanta i Vasington. Klivlend ima superioran kvalitet, ali nisu psiholoski u nekom neizdrzu da se dokazuju u toku regularne sezone, Lebron ce verovatno da predje na Tim Dankan minutazu od pre par godina, a Kajrija necemo videti do tamo negde oko novaka - mozda budu prvi pred plejof, mozda ne, ionako za njih pravi posao dolazi tek u Maju i Junu. Cikago kao sto je i receno jedini ima taj kvalitet da parira Klivlendu, mada ako Klivlend bude (iole) zdrav (Irving), mislim da Cikago nema odgovor za Lebrona na 4ci. Sa druge strane, Cikagu mora sve da se poklopi, od Rouzovog, Noionog i Danlivijevog oporavka, pa do uklapanja ekipe u sistem novog trenera. Od ostalih ekipa, jos je Majami sigurica za plasman u prvih 5-6, a ostalo je sve otvoreno. Bukvano je Istok tako slab da jedino Filadelfija nema sanse za plasman u plejof. Moja predvidjanja za pozitivna iznenadjenja - Sarlot i Indijana. Negativna iznenadjenja - Toronto i Milvoki od kog odjednom svi ocekuju da jos napreduje od prosle sezone.

bendrix

pre 8 godina

Vrlo dobar članak, konačno neko ko se razume u koršarku i, što je za NBA još važnije, sve što prati ceo sistem van terena. Sa zadovoljstvom pročitano.

Gregory House

pre 8 godina

S obzirom da neki i ove sezone potcjenjuju Boston onda će oni biti najveće "iznenađenje" lige. Očekujem poziciju 4 ili 5 na Istoku.

joca

pre 8 godina

NBA je glupost, ono više nije košarka, favorizuju se teškaši koji biju i prave korake, kome se to gleda neka gleda ragbi a ne košarku,košarka je elegantan sport...

Saša

pre 8 godina

Kada se pogledaju sastavi svih ovih timova, dolazim do zaključka da Minesota sa Taunsom, Viginsom, Diengom, Pekovićem, Bjelicom, Lavinom, Rubiom, Martinom uopšte nije loša ekipa, čak može i da konkuriše za plej-of, ali je problem taj ustaljeni gubitnički mentalitet. Navijam za Minesotu, pa makar zauvek bila zadnja na tabeli. Go, Wolves!

Memfis

pre 8 godina

Atlanta se obrukala u PO prošle sezone, ono finale istoka je bilo mučno za gledanje. Verujem da jedino Majami možda može da ih zaustavi, a to bi i bila neka sportska pravda.

Memfis

pre 8 godina

Atlanta se obrukala u PO prošle sezone, ono finale istoka je bilo mučno za gledanje. Verujem da jedino Majami možda može da ih zaustavi, a to bi i bila neka sportska pravda.

Saša

pre 8 godina

Kada se pogledaju sastavi svih ovih timova, dolazim do zaključka da Minesota sa Taunsom, Viginsom, Diengom, Pekovićem, Bjelicom, Lavinom, Rubiom, Martinom uopšte nije loša ekipa, čak može i da konkuriše za plej-of, ali je problem taj ustaljeni gubitnički mentalitet. Navijam za Minesotu, pa makar zauvek bila zadnja na tabeli. Go, Wolves!

bendrix

pre 8 godina

Vrlo dobar članak, konačno neko ko se razume u koršarku i, što je za NBA još važnije, sve što prati ceo sistem van terena. Sa zadovoljstvom pročitano.

Gregory House

pre 8 godina

S obzirom da neki i ove sezone potcjenjuju Boston onda će oni biti najveće "iznenađenje" lige. Očekujem poziciju 4 ili 5 na Istoku.

shazam

pre 8 godina

Kad je vec u delicu poduzeg teksta usledio odgovor na pitanje iz naslova, valjalo bi ga istaci (iz dela Klivlend Kavalirs): "Glavni su favorit na Istoku, i teško je zamisliti da im neko osim Čikaga uopšte i pripreti. Lebronove najbolje godine i dalje traju, valja uživati u njima."
Inace skroz objektivan i informisan tekst, vidi se da je redakcija odradila outsourcing (uzmi pare Nikola!;)) Sto se plejof slike Istoka tice, mislim da se kao najpredvidivije i najkonzistentnije ekipe isticu Atlanta i Vasington. Klivlend ima superioran kvalitet, ali nisu psiholoski u nekom neizdrzu da se dokazuju u toku regularne sezone, Lebron ce verovatno da predje na Tim Dankan minutazu od pre par godina, a Kajrija necemo videti do tamo negde oko novaka - mozda budu prvi pred plejof, mozda ne, ionako za njih pravi posao dolazi tek u Maju i Junu. Cikago kao sto je i receno jedini ima taj kvalitet da parira Klivlendu, mada ako Klivlend bude (iole) zdrav (Irving), mislim da Cikago nema odgovor za Lebrona na 4ci. Sa druge strane, Cikagu mora sve da se poklopi, od Rouzovog, Noionog i Danlivijevog oporavka, pa do uklapanja ekipe u sistem novog trenera. Od ostalih ekipa, jos je Majami sigurica za plasman u prvih 5-6, a ostalo je sve otvoreno. Bukvano je Istok tako slab da jedino Filadelfija nema sanse za plasman u plejof. Moja predvidjanja za pozitivna iznenadjenja - Sarlot i Indijana. Negativna iznenadjenja - Toronto i Milvoki od kog odjednom svi ocekuju da jos napreduje od prosle sezone.

JeRemija

pre 8 godina

Odličan tekst, bravo za novinara!
Ako svi budu zdravi u Klivlendu, glavni su favoriti za titulu.
Ove sezone očekujem brutalna izdanja obrve Dejvisa, tipujem da će prvi strelac biti Durent...
Lejkersi i Niksi kanal kao i prošle sezone...

Marko

pre 8 godina

Glavno pitanje na istoku je: da li ce Delavedova da doceka plej off zdrav, i da li ce mu dozvoliti da povredjuje igrace kao prosle godine. Svi pricate o tome kako se Atlanta obrukala, ali niko ne prica da je Delavedova povredio Korvera i zamalo povredio Horforda koji ga je iznerviran pritisnuo i bio isljucen. Isto tako Chikago je vodio 2:1 protiv Klivlenda, a onda sledi povreda Gasola, pa zatim i povreda Gibsona koju je izazvao Delavedova na isti nacin kao i u slucaju Korvera.

Ne bi Klivlend ni stigao do finala da Delavedova nije povredjivao igrace i bacajuciim se u noge i iskrecuci im skocne zglobove. Sada liga i igraci imaju godinu dana da mu objasne da se to vise ne sme raditi.

petarczv

pre 8 godina

Vasington je opet kandidat za visoke domete. Fali im samo bolji centar od Nenea i mislim da bi bili glavni pretendenti za titulu na Istoku.
(tanana, 26. oktobar 2015 15:43)

Nene nije centar nego cetvorka a centar im je gortat...inace slazem se da im treba bolji centar

roger

pre 8 godina

solidan tekst,ali manjkav. nedorecen. nit' je detaljna analiza,niti neka povrsna,koja sluzi da priblizi Nba ljudima koji je ne prate nesto preterano.
u majamiju se ni ne pomene luol deng,milvoki 'glatko' ispao od cikaga (to moze da kaze samo neko ko nimalo nije ispratio tu seriju), u torontu je ipak prva opcija derozan( kol'ko god biber zvao svoje tviter sledbenike da laurija uguraju u petorku na olstaru),a ni ne pomene se paterson... i za mene vrlo sumnjiv izbor 'znacajnih' promena u timu. kontam da nikakav problem nije bio da se napisu svi dolasci/odlasci. mislim,odlazak zorana dragica iz majamija,znacajan je kao kad iz nekog fk ode treci golman od 29 godina.

Djuro

pre 8 godina

Klivlend nije izgubio prvi mec sa Irvingom u timu jer je se isti u produzetku povredio a James je u finisu reg dela promasio sut za pobedu.I ovako su im pripretili a sa irvingom bi i titulu osvojili a da ne kazem da je i Lav ostao zdrav.Ovo je godina u kojoj ce James uraditi ono sto mu do sada nije poslo za rukom, samo da svi ostanu zdravi.SA ili OKC u finalu padaju.

Boža

pre 8 godina

Vrhunski članak! Dajte, molim vas, malo češće tokom sezone ovakve preglede i analize, naročito sad kad je N.Novaković tu. NBA fanovi bi bili veoma zahvalni.

Pijana veverica

pre 8 godina

@petarczv
Nemaš ti veze dečko... Atlanta i Majami bolji od Čikaga, ma važi... U Atlanti su manje više svi igrači, osim možda Srodera dostigli neki svoj maksimum, da budu bolji od prošle godine nema šanse, Majami je dobar, ali Vejda sve više muče povrede, manje više ostali ne mogu da nadmaše neki svoj nivo od prošle godine, možda Grin napravi nešto pozitivno, jer je bio definitivno najbolji u pripremnom periodu, Vinslou je potencijal, ali ne verujem da će ove sezone da napravi neku razliku... Dok u Čikagu, Batler može još da napreduje, McDermont je više napredovao i sada će imati mnogo značajniju ulogu, Portis je dobar pik, Mirotic isto može još da napreduje i mislim da ce ove sezone on biti prva četvorka, a da će Noa biti zamena, iliti šesti igrač... U svakom slučaju lepo su pokriveni, imaju dosta dobru klupu i posle Klivlenda su najjači na istoku... Uostalom, živi boli pa videli :-)

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Bozo Djumic! Salim se, voleo bih Miami, zato sto ne volim preletace, bila bi to lepa osveta, ali prsten da uzmu San Antonio Spurs-i.

CRNO BELI ALEOOOOOOOOOOO

76er

pre 8 godina

Vec krecu komentari izbacite Filu ubacite Sijetl sprdaju se sa ligom, a liga pocinje veceras. Slusajte pametnjakovici, ne postoji mogucnost izbacivanja vec relokacija samo, dakle recimo bi onda Fila presla u Sijjetl, to bi bio isti tim i tankovali bi opet, ja ne kapiram sta vi ocekujete, kakoda vrate Sijetl? Je l ste uopste gledali Sijetl nekada, zbog tankovanja su i preseljeni u Oklahomu. A Filadelfiju ne dirajte.

The Truth

pre 8 godina

Klivlend je izraziti favorit, na istoku nema ekipe koja moze da ih zaustavi ako su kompletni.
Kao potencijalno iznenađenje tipujem na Toronto. Dovodjenjem Kerola pojacali su se defanzivno, takodje i Luis Skola predstavlja bolje rešenje od Dzonsona.
Indijana ce biti zanimljiva za gledanje, mislim da ce Dzordz imati sezonu za pamcenje. Uz Elisa, to ce biti tim koji ce poceti da krasi ofanzivan stil igre.
Milvoki nastavlja da napreduje, kroz par godina bice jako ozbiljna fransiza. Atlanta je losa kopija Spursa, nisu mi preterano simpaticni. Bez Kerola vracaju se na prosek. Vašington takođe mislim da ulazi nijansu slabiji u sezonu. Boston grabi PO na umeće Stivensona, Niksi su veliki znak pitanja, kao i Cikago. Majami definitivno glavni konkurent Klivlendu, vidim ih u finalu istoka...

Brofasa

pre 8 godina

Jedino se ne slažem za Šarlot, ekipa ima dobar plejof potencijal. A uloga Smita u Kavsima će biti znatno veća nego prošle sezone. Sa ostalim prognozama se slažem, dobar članak.

NastyB

pre 8 godina

Svaka čast za članak, uživao sam čitajući, ali što se titule NBA tiče sve osim osvajanja od strane San Antonija biće pravo čudo. Jedini koji mogu da im koliko-toliko pariraju su Oklahoma (ako svi budu zdravi), Golden Stejt i Klipersi, protiv njih niko sa istoka nema šta da traži. Sad mogu da stavim kuću i život na opkladu da će jedan od ovih timova biti šampion ako ih ne desetkuju povrede.

Laki

pre 8 godina

Lets go Kincks! :)
Pratio sam u ih u predsezoni i bas fino igraju , uigrano,imaju solidne igrace moze da se dodje do playoffa slab je istok ....bilo bi lepo .
I da vratite SuperSonicse vise ...sramota koliko ima timova koji se vec nekoliko sezona bez potrebe vucaraju ligom i tankuju.

Coa 1000

pre 8 godina

Ajmo Cikago!Samo da se Rouz ne povredi tokom sezone i uz dobrog Dzimija i Gasola mogli bi barem ponoviti finale konferencije.Uz malo srece mozda i titulu napasti. :)

petarczv

pre 8 godina

Nadam se da ce lliga uskoro da usvoji predlog da se najboljih 16 ekipa iz obe divizije plasiraju u playoff jer je zapad duplo jaci a clivlend o kome pisete bi se borio za playoff...

Pijana veverica

pre 8 godina

Iskreno mislim da je sve osim finala na istoku: Klivlend:Cikago, nemoguće( naravno ako ih zdravlje posluži) ... Generalno gledano, očekujem jači istok od prošle godine, jer su sve ekipe manje više na istom nivou, ili jače u odnosu ne prošlu godinu, osim Bruklina koji je dosta slabiji...

joca

pre 8 godina

NBA je glupost, ono više nije košarka, favorizuju se teškaši koji biju i prave korake, kome se to gleda neka gleda ragbi a ne košarku,košarka je elegantan sport...

vince carter

pre 8 godina

Kad bi to tako islo kad je kosarka u pitanju,kao da su igrali irving i love klivlend bi odrao golden stejt? pa da su oni igrali james ne bi imao onolike brojke a bili bi slabiji u odbrani sa lovom koji se i dosta ispucava,prvi mec su izgubili sa irvingom u timu. Ne mozete porediti istok i zapad nikako.

susjed

pre 8 godina

prošle godine ste najavili da new orleans nema šanse za playoff iako imaju anthony davisa i napisao sam odmah...i sad se ne slažem s nekim stvarima, orlando će ući(payton,oladipo,gordon,harris,vucevic)..bucksi će bit lošiji nego prošle godine i neće ući..

tanana

pre 8 godina

Vasington je opet kandidat za visoke domete. Fali im samo bolji centar od Nenea i mislim da bi bili glavni pretendenti za titulu na Istoku.

joca

pre 8 godina

NBA je glupost, ono više nije košarka, favorizuju se teškaši koji biju i prave korake, kome se to gleda neka gleda ragbi a ne košarku,košarka je elegantan sport...

petarczv

pre 8 godina

Nadam se da ce lliga uskoro da usvoji predlog da se najboljih 16 ekipa iz obe divizije plasiraju u playoff jer je zapad duplo jaci a clivlend o kome pisete bi se borio za playoff...

roger

pre 8 godina

solidan tekst,ali manjkav. nedorecen. nit' je detaljna analiza,niti neka povrsna,koja sluzi da priblizi Nba ljudima koji je ne prate nesto preterano.
u majamiju se ni ne pomene luol deng,milvoki 'glatko' ispao od cikaga (to moze da kaze samo neko ko nimalo nije ispratio tu seriju), u torontu je ipak prva opcija derozan( kol'ko god biber zvao svoje tviter sledbenike da laurija uguraju u petorku na olstaru),a ni ne pomene se paterson... i za mene vrlo sumnjiv izbor 'znacajnih' promena u timu. kontam da nikakav problem nije bio da se napisu svi dolasci/odlasci. mislim,odlazak zorana dragica iz majamija,znacajan je kao kad iz nekog fk ode treci golman od 29 godina.

vince carter

pre 8 godina

Kad bi to tako islo kad je kosarka u pitanju,kao da su igrali irving i love klivlend bi odrao golden stejt? pa da su oni igrali james ne bi imao onolike brojke a bili bi slabiji u odbrani sa lovom koji se i dosta ispucava,prvi mec su izgubili sa irvingom u timu. Ne mozete porediti istok i zapad nikako.

NastyB

pre 8 godina

Svaka čast za članak, uživao sam čitajući, ali što se titule NBA tiče sve osim osvajanja od strane San Antonija biće pravo čudo. Jedini koji mogu da im koliko-toliko pariraju su Oklahoma (ako svi budu zdravi), Golden Stejt i Klipersi, protiv njih niko sa istoka nema šta da traži. Sad mogu da stavim kuću i život na opkladu da će jedan od ovih timova biti šampion ako ih ne desetkuju povrede.

tanana

pre 8 godina

Vasington je opet kandidat za visoke domete. Fali im samo bolji centar od Nenea i mislim da bi bili glavni pretendenti za titulu na Istoku.

Memfis

pre 8 godina

Atlanta se obrukala u PO prošle sezone, ono finale istoka je bilo mučno za gledanje. Verujem da jedino Majami možda može da ih zaustavi, a to bi i bila neka sportska pravda.

susjed

pre 8 godina

prošle godine ste najavili da new orleans nema šanse za playoff iako imaju anthony davisa i napisao sam odmah...i sad se ne slažem s nekim stvarima, orlando će ući(payton,oladipo,gordon,harris,vucevic)..bucksi će bit lošiji nego prošle godine i neće ući..

Marko

pre 8 godina

Glavno pitanje na istoku je: da li ce Delavedova da doceka plej off zdrav, i da li ce mu dozvoliti da povredjuje igrace kao prosle godine. Svi pricate o tome kako se Atlanta obrukala, ali niko ne prica da je Delavedova povredio Korvera i zamalo povredio Horforda koji ga je iznerviran pritisnuo i bio isljucen. Isto tako Chikago je vodio 2:1 protiv Klivlenda, a onda sledi povreda Gasola, pa zatim i povreda Gibsona koju je izazvao Delavedova na isti nacin kao i u slucaju Korvera.

Ne bi Klivlend ni stigao do finala da Delavedova nije povredjivao igrace i bacajuciim se u noge i iskrecuci im skocne zglobove. Sada liga i igraci imaju godinu dana da mu objasne da se to vise ne sme raditi.

Djuro

pre 8 godina

Klivlend nije izgubio prvi mec sa Irvingom u timu jer je se isti u produzetku povredio a James je u finisu reg dela promasio sut za pobedu.I ovako su im pripretili a sa irvingom bi i titulu osvojili a da ne kazem da je i Lav ostao zdrav.Ovo je godina u kojoj ce James uraditi ono sto mu do sada nije poslo za rukom, samo da svi ostanu zdravi.SA ili OKC u finalu padaju.

The Truth

pre 8 godina

Klivlend je izraziti favorit, na istoku nema ekipe koja moze da ih zaustavi ako su kompletni.
Kao potencijalno iznenađenje tipujem na Toronto. Dovodjenjem Kerola pojacali su se defanzivno, takodje i Luis Skola predstavlja bolje rešenje od Dzonsona.
Indijana ce biti zanimljiva za gledanje, mislim da ce Dzordz imati sezonu za pamcenje. Uz Elisa, to ce biti tim koji ce poceti da krasi ofanzivan stil igre.
Milvoki nastavlja da napreduje, kroz par godina bice jako ozbiljna fransiza. Atlanta je losa kopija Spursa, nisu mi preterano simpaticni. Bez Kerola vracaju se na prosek. Vašington takođe mislim da ulazi nijansu slabiji u sezonu. Boston grabi PO na umeće Stivensona, Niksi su veliki znak pitanja, kao i Cikago. Majami definitivno glavni konkurent Klivlendu, vidim ih u finalu istoka...

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Bozo Djumic! Salim se, voleo bih Miami, zato sto ne volim preletace, bila bi to lepa osveta, ali prsten da uzmu San Antonio Spurs-i.

CRNO BELI ALEOOOOOOOOOOO

Coa 1000

pre 8 godina

Ajmo Cikago!Samo da se Rouz ne povredi tokom sezone i uz dobrog Dzimija i Gasola mogli bi barem ponoviti finale konferencije.Uz malo srece mozda i titulu napasti. :)

JeRemija

pre 8 godina

Odličan tekst, bravo za novinara!
Ako svi budu zdravi u Klivlendu, glavni su favoriti za titulu.
Ove sezone očekujem brutalna izdanja obrve Dejvisa, tipujem da će prvi strelac biti Durent...
Lejkersi i Niksi kanal kao i prošle sezone...

Saša

pre 8 godina

Kada se pogledaju sastavi svih ovih timova, dolazim do zaključka da Minesota sa Taunsom, Viginsom, Diengom, Pekovićem, Bjelicom, Lavinom, Rubiom, Martinom uopšte nije loša ekipa, čak može i da konkuriše za plej-of, ali je problem taj ustaljeni gubitnički mentalitet. Navijam za Minesotu, pa makar zauvek bila zadnja na tabeli. Go, Wolves!

Gregory House

pre 8 godina

S obzirom da neki i ove sezone potcjenjuju Boston onda će oni biti najveće "iznenađenje" lige. Očekujem poziciju 4 ili 5 na Istoku.

Pijana veverica

pre 8 godina

Iskreno mislim da je sve osim finala na istoku: Klivlend:Cikago, nemoguće( naravno ako ih zdravlje posluži) ... Generalno gledano, očekujem jači istok od prošle godine, jer su sve ekipe manje više na istom nivou, ili jače u odnosu ne prošlu godinu, osim Bruklina koji je dosta slabiji...

petarczv

pre 8 godina

Vasington je opet kandidat za visoke domete. Fali im samo bolji centar od Nenea i mislim da bi bili glavni pretendenti za titulu na Istoku.
(tanana, 26. oktobar 2015 15:43)

Nene nije centar nego cetvorka a centar im je gortat...inace slazem se da im treba bolji centar

Boža

pre 8 godina

Vrhunski članak! Dajte, molim vas, malo češće tokom sezone ovakve preglede i analize, naročito sad kad je N.Novaković tu. NBA fanovi bi bili veoma zahvalni.

Laki

pre 8 godina

Lets go Kincks! :)
Pratio sam u ih u predsezoni i bas fino igraju , uigrano,imaju solidne igrace moze da se dodje do playoffa slab je istok ....bilo bi lepo .
I da vratite SuperSonicse vise ...sramota koliko ima timova koji se vec nekoliko sezona bez potrebe vucaraju ligom i tankuju.

Pijana veverica

pre 8 godina

@petarczv
Nemaš ti veze dečko... Atlanta i Majami bolji od Čikaga, ma važi... U Atlanti su manje više svi igrači, osim možda Srodera dostigli neki svoj maksimum, da budu bolji od prošle godine nema šanse, Majami je dobar, ali Vejda sve više muče povrede, manje više ostali ne mogu da nadmaše neki svoj nivo od prošle godine, možda Grin napravi nešto pozitivno, jer je bio definitivno najbolji u pripremnom periodu, Vinslou je potencijal, ali ne verujem da će ove sezone da napravi neku razliku... Dok u Čikagu, Batler može još da napreduje, McDermont je više napredovao i sada će imati mnogo značajniju ulogu, Portis je dobar pik, Mirotic isto može još da napreduje i mislim da ce ove sezone on biti prva četvorka, a da će Noa biti zamena, iliti šesti igrač... U svakom slučaju lepo su pokriveni, imaju dosta dobru klupu i posle Klivlenda su najjači na istoku... Uostalom, živi boli pa videli :-)

shazam

pre 8 godina

Kad je vec u delicu poduzeg teksta usledio odgovor na pitanje iz naslova, valjalo bi ga istaci (iz dela Klivlend Kavalirs): "Glavni su favorit na Istoku, i teško je zamisliti da im neko osim Čikaga uopšte i pripreti. Lebronove najbolje godine i dalje traju, valja uživati u njima."
Inace skroz objektivan i informisan tekst, vidi se da je redakcija odradila outsourcing (uzmi pare Nikola!;)) Sto se plejof slike Istoka tice, mislim da se kao najpredvidivije i najkonzistentnije ekipe isticu Atlanta i Vasington. Klivlend ima superioran kvalitet, ali nisu psiholoski u nekom neizdrzu da se dokazuju u toku regularne sezone, Lebron ce verovatno da predje na Tim Dankan minutazu od pre par godina, a Kajrija necemo videti do tamo negde oko novaka - mozda budu prvi pred plejof, mozda ne, ionako za njih pravi posao dolazi tek u Maju i Junu. Cikago kao sto je i receno jedini ima taj kvalitet da parira Klivlendu, mada ako Klivlend bude (iole) zdrav (Irving), mislim da Cikago nema odgovor za Lebrona na 4ci. Sa druge strane, Cikagu mora sve da se poklopi, od Rouzovog, Noionog i Danlivijevog oporavka, pa do uklapanja ekipe u sistem novog trenera. Od ostalih ekipa, jos je Majami sigurica za plasman u prvih 5-6, a ostalo je sve otvoreno. Bukvano je Istok tako slab da jedino Filadelfija nema sanse za plasman u plejof. Moja predvidjanja za pozitivna iznenadjenja - Sarlot i Indijana. Negativna iznenadjenja - Toronto i Milvoki od kog odjednom svi ocekuju da jos napreduje od prosle sezone.

bendrix

pre 8 godina

Vrlo dobar članak, konačno neko ko se razume u koršarku i, što je za NBA još važnije, sve što prati ceo sistem van terena. Sa zadovoljstvom pročitano.

76er

pre 8 godina

Vec krecu komentari izbacite Filu ubacite Sijetl sprdaju se sa ligom, a liga pocinje veceras. Slusajte pametnjakovici, ne postoji mogucnost izbacivanja vec relokacija samo, dakle recimo bi onda Fila presla u Sijjetl, to bi bio isti tim i tankovali bi opet, ja ne kapiram sta vi ocekujete, kakoda vrate Sijetl? Je l ste uopste gledali Sijetl nekada, zbog tankovanja su i preseljeni u Oklahomu. A Filadelfiju ne dirajte.

Brofasa

pre 8 godina

Jedino se ne slažem za Šarlot, ekipa ima dobar plejof potencijal. A uloga Smita u Kavsima će biti znatno veća nego prošle sezone. Sa ostalim prognozama se slažem, dobar članak.