Utorak, 13.10.2015.

14:08

Čović: Ono što želimo košta milion koji nemamo

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović kaže da je rano donositi zaključke da li je tim crveno-belih manje ili više kvalitetan u odnosu na prošlogodišnji.

Izvor:

Èoviæ: Ono što želimo košta milion koji nemamo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Luka

pre 8 godina

Prvo da kažem da sam razočaran anketom B92 o mogućem broju pobeda Zvezde u grupi EL. Opciju od O do 1 pobede mogao je da stavi samo neki ostrašćeni navijač Partizana iz vaše redakcije. Ako ste stavili 6+ kao maksimum, onda je moglo i 3- kao minimum. Vodite računa o takvim stvarima.
Što se tiče Čovićevih izjava, nisam baš zadovoljan. Sada kada konačno mi imamo državu iza sebe (kao što su oni imali decenijama) ne želimo nikakav alibi, nego pojačanja dok je još vreme. Grupa EL je osrednjeg kvaliteta i mora da se prođe, ali sa ovim timom to je jako teško očekivati. Dakle, bek i krilo su očigledan prioritet, jer Danguba i Teja, uz dužno poštovanje za pošten odnos prema dresu, nisu igrači za EL.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Mislim da je jako glupo i bes trunke dobrog ukusa prozivati neciji budzet koji je totalno transparentan, kao i nacin na koji su dugovi vraceni...
(011, 13. oktobar 2015 16:09)

Izvinjavam se što sam ti skratio komentar, ali prosto sam morao ovo da ponovim. Po tebi je "način na koji su dugovi vraćeni totalno transparentan"?!? Pa zašto nam ne kažeš onda ti kako je to urađeno, Čović očigledno neće o tome da priča.
Dakle, od čega je klub koji je bio zamrznut i nije igrao, prodavao ulaznice i igrače, zaradio 15 miliona evra? Čak i ako izmemo da je za taj klub zarađivao onaj drugi klub koji se umesto njega takmičio, prihodi nisu mogli biti ni deseti deo od ove sume. Dakle, odakle?

Ježevica kod Čačka

pre 8 godina

Ma šta pričate, pa Vilijams, Đenka i Sofo igraju za 100.000 maksimum. ILR nije ILR nego Crvena Zvezda, a dug od 15 miliona je otplaćen preko Dive, Idee i ulaznica.
Kad je teško - Čović!

Koja

pre 8 godina

Jos jedan u nizu bahatih postupaka Zvezde. Ugasili su tri kluba, blokirali tri igraca da dodju u Partizan, promenili rukovodstvo aba lige, a sada i komesara za sudjenje da bi ostvarili svoj cilj. Samo napred. Zato je danas aba liga jedna od najgorih u Evropi. (marko, 13. oktobar 2015 15:42)

Haha zar smo toliko mocni? :)))

KKP

pre 8 godina

Klubu KK Mali budzet je trebalo pet sezona da udje u 16. Zvezda je to uspela u samo dve sezone. Ovaj tim je dovoljan da bez problema osvoji ABA ligu i prodje u 16. Za narednu grupnu fazu treba se pojacati kao sto to rade svi veliki klubovi.Prva grupna faza im sluzi za zagrevanje
(Navijac iz fotelje, 13. oktobar 2015 16:05) klubu kk mali budžet je trebalo 47 god da postane prvak evrope,ucestvuje na par fajnl forova pride,pokupi par kupa radivoja koraca i izbaci 20-ak igrača koji su medju 50 najboljih koje je evropa ikada imala..zvezda,fmp,irl i ostali nista od toga nisu uspeli za 70 godina...

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Klubu KK Mali budzet je trebalo pet sezona da udje u 16. Zvezda je to uspela u samo dve sezone. Ovaj tim je dovoljan da bez problema osvoji ABA ligu i prodje u 16. Za narednu grupnu fazu treba se pojacati kao sto to rade svi veliki klubovi.Prva grupna faza im sluzi za zagrevanje

Mirko

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!
(Goran, 13. oktobar 2015 15:17)

Hahha.. Pa šta si ti čitao crni sine? Izgleda da šta god da čitaš - ti vidiš jedno te isto! To je ta čuvena Dulova škola - ozna, db, političari, država, crvena zvezda, fbi, cia i svi ostali su se urotili protiv mladih partizana! Jeste samo što nije...

I da, poručio mi je Čović da te čeka da ti ispriča svoj finansijski plan, pošto ti je Dulo već godinama pričao, pa da ne ostaneš uskraćen, da se ne ispustiš slučajno...

deda

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Ne vec je nakon dve godine igranja u Zvezdi njegova cena skocila na toliko, kao sto je Kaliniceva nakon jedne skocila na milion i po, a Bobijeva na skoro dva. U Zvezdi igraci postaju bolji. Dzenkins je imao kod nas 300k

011

pre 8 godina

@Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
(Dragun

Sinko, bilo bi lepo da naucis da citas, u stvari da shvatis smisao onoga sto je napisano, pre nego pokusas da budes pametan.

Ovde niko nije rekao kolika je bila njegova plata, nego koliko sada vredi, tacnije za koliko je potpisao novi ugovor sa Armanijem!

Znam da ti je tesko, da frustracije nadiru sa svih strana i moraju negde da se izbace, ali ovo je bio klasican Air-ball.

Btw, za njegovu platu se znalo od prvog dana, kao i za kompletan budzet, barem su mogli da saznaju oni koji znaju da citaju, ali budzet kluba za koji ti navijas, kao i gde su silne pare od godina kada se otimalo i sakom i kapom ne zna niko, a kako stoje stvari jos dugo se nece ni saznati.

Mislim da je jako glupo i bes trunke dobrog ukusa prozivati neciji budzet koji je totalno transparentan, kao i nacin na koji su dugovi vraceni, dok se sopstvene finansije kriju kao blago Templara, mada pocinjem da verujem da ce i njega nego pre otkriti nego misteriju volsebno nestalih miliona iz vase kasice 'prasice'!!

delija

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!
(Goran, 13. oktobar 2015 15:17)


Gde je spomenuo Partizan? Ili si ti paranoican.Sto se tice budzeta nije li nekoliko puta rekao da je budzet 5 miliona i to za sve klubove.Gde si video da kuka za pare?

Kum

pre 8 godina

Opa. Prodali petorku, a para za dobre zamene nema. Kako to stručnjaci iz Železnika objašnjavaju?
(Ginko-Ko-Morač, 13. oktobar 2015 15:21)

Samo su Bobi i Kalina prodati, ostalima su istekli ugovori.

Nebojša

pre 8 godina

Samo milion? Sve će to narod pozlatiti... Ili nevidljivi navijači? Oni što obrnu brojač na ulazu a u sali postaju nevidljivi. Oni mogu i više od 40 % budžeta da obezbede. Kada su već doneli 16 000 000 evra, odnosno 1 920 000 000 dinara, kojima je vraćen dug pokojne Crvene Zvezde, zar ne? Opak biznismen ovaj Čović. Pa njemu su i duhovi mušterije. Svaka čast.

lol

pre 8 godina

"Takođe, verujem da je dovoljno inteligentan da čuje sve ovo što govorimo, pa bi bilo dobro da se sam skloni".

Je l' ste se tako rešili dugova?
(samo oštro, 13. oktobar 2015 15:08)

Nisam nesto preterano informisan, ali kao zvezdas ne vidim neki problem u tome da smo se tako resili dugova. Verovatno i jeste tako bilo. Da znas strukturu tih dugova znao bi da je taj nacin potpuno na mestu. Dugovi su bili vestacki pumpani sva sreca da se nasao neko da ih isto tako ispumpa. Ne volim ni jednu ni drugu vrstu ljudi, ni one koji tako zaradjuju, ni one koj su sposobni da se sa tim nose (jer to obicno znaci neke nove mutne radnje), ali izgleda da u danasnje vreme stvari ne mogu drugacije ni da se zavrse.

Hero

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje! (Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Decko jel ti znas da cutas? mi nemamo tolike pare, U zvezdi je igrao za duplo manje...

Aleksandar Protic

pre 8 godina

Partizan, drzavni projekat!? A projekat EVROPSKA ZVEZDA? Parking servis? Zika Pauk? Goran Vesic? Pa skuplje strance ste dovodili nego Partizan? Nema svrhe ni da ti nabrajam jer ti to jednostavno ne prihvatas. Ili imas 10 godina.. E, sad sto nista niste mogli da osvojite to je druga stvar.. mozda zato sto su vas vodile gore navedene kosarkaske velicine, naspram Divca i Danilovica. Budale, menjali trenere ko carape, hteli sa Sagadinom da osvajaju... Neuki za kosarku, ali maheri za mesetarenje sto se i dan danas vidi..

GM

pre 8 godina

Zvezda je uspela sve zahvaljujuci sama sebi.

I posle svega sta je uradila u ABA ligi i EL prosle sezone, na kraju su je kraduckali u ligi Srbije, samo ko se seca sudjenja nad Bobijem, igracem koji je bio MVP EVROLIGE!

A onda i posle svega uradjenog prosle sezone i tri krune, ponovnog igranja EL... Neke stine duse kradu Zvezdu u ABA ligi vec na startu.

Da ima neke pomoci sa strane, od bilo koga, ne bi se desavala ovakve evidente stvari.

SASA

pre 8 godina

Mnogo sta ovde sto Covic kaze je tacno i iskreno.
ALi takodje, valja biti kritican i jasno izgovoriti neke stvari, kao sto je da ce ekipa odigrati 5 utakmica u ABA Ligi a jednu u EL; a da nije kompletirana!??

Razumem da ne dostaje neki rezervni igrac, ili se neko se povredi, ali Zvezda nema startnog beka sutera, ni posle dve meseca potraznje i skautanja?
Koliko stvarno su Sofo i thompson pojacanja ostaje da se vidi, ali i jedan i drugi su uzasno zapoceli sezonu...
Razumem da se nema novaca, ali Kalinic je iamo ugovor na jos dve godine, nije bilo nikakve potrebe da se proda,,, Mogli smo ga prdati i do godine, i pricati pricu o tome kako "milion se ne odbija" ne prica ekipa koja je ozbiljna i zeli uspeh...
Mekel je jedini igrac koji je doveden ove sezone i da pokazuje sta je stvarno igrac od kvaliteta jer je stvarno dobar,,,
Ako mi dovodimo jos jednu trojku i cetvorku, pa gde je bek suter?
AH, neka i treba, nakon sto smo Marjanovica prosle godine nako "oterali" iz reprezentacije jer nas 3 asistent trenera je "dao intervju" , sad nam se razbilo o glavu, kako to inace biva, i treba, aroganstnost i sebicnost su tako ruzne, i u timskoj igri kao sto je kosarka, uvek ce uticati,,,
Pa eto, ostaje da se vidi, hocemo li napokon dobiti "kompletirati" ekipu, mesec dana nakn pocetka sampionata, pa je onda do godine opet prodati kompletnu, jer "milion se ne odbija".,...

Goran

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!

Istina i to gola!

pre 8 godina

Samo ostro doktore, svako ko nam se zameri znace gde su mu vrata kao i tacka na crno beli svet ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. oktobar 2015 14:54)

Sta god da je Nolan Smith uradio je nista naspram sta smo mi vam radili 20 godina.A nece dugo proci opet ce biti isto!!!!

safet

pre 8 godina

Kako je ovo krenulo, za najkasnije dve godine ABA liga je ugasena! A ko ce da odlucuje realno o svim stvarima, ako ti ligu vode predsednici trenutno tri najjaca kluba, direktor ti je iz jednog od tih klubova ... Ugovor sa tv je sklopljen za kompletan region, ponegde je kvalitet tv prenosa katastrofalan a u Sloveniji ga uopste nema. Sta ce tek biti kada neko od ostalih klubova postane jaci i pocne praviti guzvu "neutralcima"?!

dejan

pre 8 godina

Ja bas i nisam za to da se dovedu jos 2 pojacanja. Mozda eventualno dovesti zamenu za neke koji sada igraju. Recimo umesto Sofoa dovesti nekoga ko moze da pokriva i 4 i 5. Kad se vrate Tejic i Dangubic i ako dovedemo jos 2 pojacanja, to bi znacilo da u prvih 12 nema mesta za Rebica, Gudurica i da Simonovic prekida saradnju... Vec sada imamo 4 stranca, a 6 bi bilo previse. Pogotovo ako nema ni jednog naseg mladjeg igraca. Sta ce nam onda takva omladinska skola, ako deci ne pruzimo priliku, ali uopste?

navijac

pre 8 godina

@Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je.

Ja redovno pricaj da ovaj Covic cesto kaze vise nego sto bi zeleo. Evo sad smo saznali kolika je bila Djenkina proslogodisnja plata, mozda 10% manja od ove cifre. Jednog dana cemo saznati kolika je bila I Vilijamsova, sigurno veca nego Dzenkinsova...

partizan državni projekat

pre 8 godina

Sramota je da i u sezoni gde je Zvezda osvojila sve i predstavlja Srbiju u Evroligi i dalje dobija manje od države nego partizan koji uopšte i ne igra Evropu i ima katastrofalne rezultate. Da li se sećate izjava Vujoševića koji je je stalno pričao da ne može isto da se pomaže klubu koji igra Evroligu i onom koji igra Evrokup i da država mora mnogo više da daje onome ko je u Evroligi. Gde su sad te izjave? Pogledajte samo dresove partizana iz svake sezone da vidite koliko velikih državnih firmi je davalo milione. NIS, Mts, ICN Galenika, Sintelon, MB pivara, Telekom, Mobtel, Dunav, DDOR, Komercijalna banka, pa tek Dodik sa 4 miliona godišnje itd. Da li se sećate projekta "sponzori šampiona" kada su sve državne firme u Srbiji imale obavezu da budu u pulu sponzora? Gde su sve te firme za Zvezdu? Zvezda od državnih firmi ima samo Telekom za smešnih 700.000. Kojom logikom partizan i ove godine dobija više? Dokle više sa propalim državnim projektom koji za 20 godina nije sam stvorio nijednog igrača za Srbiju? Kad čujem da grobari pričaju o državnom projektu prevrne mi se želudac jer su upravo oni definicija toga sa preko 50 miliona za 15 godina od države. Zamislite samo kada je Zvezda mogla da dovede Drobnjaka direktno iz NBA, gotove reprezentativce Šćepanovića, Milojevića kao MVP-a lige, Vujanića, Berića, Lončara, Tomaševića, Rašića, V. Petrovića, Kecmana kao MVP-a lige i bezbroj drugih koji su došli ili kao dobri reprezentativci ili MVP lige ili najbolji igrači drugih klubova. Pa tek NBA stranci sa stažom od po 5-6 sezona direktno iz NBA itd. To je taj jadni siromašni partizan. A sad kad su slični uslovi partizan poslednji a Zvezda prva na tabeli! Pametnom dovoljno.

Kum

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
(Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Ne umes da citas? Dzenkinsu je istekao ugovor, i to je suma koju smo morali da platimo da bi parirali Armaniju, ali posto te pare za jednog igraca nemamo, on je otisao u Milano. Jel sad jasnije?

Labud

pre 8 godina

"Jedino što mi je žao je što nismo promenili komesara suđenja, pošto smo u tom delu već počeli da osećamo određene probleme. Jer, kada pravite nešto novo, onda to treba da bude novo u potpunosti. A (Aleš) Kamnikar (Komesar za suđenje ABA lige) ne da nije nov, on je stari problem. Još iz vremena kada je sudio... Ali da ne pričamo o njegovim 'karakteristikama tada. Dosta mutno mi to deluje, mutljavina jedna obična.

Zaista, samo jos da si svog sudiju postavio, i sve bi bilo potaman. Nije dovoljno sto ste stavili na svoju televiziju, koju usput mnogo vise ljudi nema nego sto ima.

Bofe

pre 8 godina

Gospodine Covicu skoro ste obecali dva pojacanja koja bi trebalo po vama da se realizuju do meca sa Strazburom ,sad pominjete jedno ,nadamo se da ce to jedno bar stici ,jer sa ovim sastavom ne mozemo mnogo u euroligi pored ovih azdaja u nasoj grupi ,pa da posle ne kukamo kako nismo mogli vise sa ovim timom i kako nema para a dobro smo pazarili od Kaline i Bobija kako rekoste ...ZVEZDA U SRCU !!!

vesele devedesete

pre 8 godina

@navijac @draguna

ne samo da ste ostrasceni nego ni ne koristite mozak. toliko para je dobio dzenkins od armanija
covic je rekao da nemamo taj novac da bi mu produzili ugovor jer mu je cena kroz igranje u zvezdi skocila!

Dario

pre 8 godina

Marcus Williams je covjek koji je odlican suter, ali mnogo bitnija je stvar njegova energija i to sto razigrava ostale u timu. Kalina i Bobi nebi pruzili ni 50% onih igara u prosloj sezoni da nije bilo njega. Jedina mana mu je forsiranje suta i kada mu ne ide, ali sve dobre stvari koje radi za tim to stavljaju u drugi plan. Ko prati i iskreno voli kosarku zna o cemu pricam.

Struki

pre 8 godina

Sve je to manje-vise tacno g.Covicu,ali mene interesuje sta je sa ona dva pojacanja o kojima ste pricali pre 7 dana na RTS-u? Tada ste obecali nama(navijacima)da ce do Strabura tim biti pojacan sa 2 igraca na pozicijama 3 i 4? Ne verujem da novca fali,jedino je moguce da ste svesno "zrtvovali"dobar rezultat u euroligi,a da je procena da i ovakav tim nema neku bog zna konkurenciju u ABA ligi! Tako meni izgleda,a verovatno i drugim navijacima! nase Zvezde!

marko

pre 8 godina

Jos jedan u nizu bahatih postupaka Zvezde. Ugasili su tri kluba, blokirali tri igraca da dodju u Partizan, promenili rukovodstvo aba lige, a sada i komesara za sudjenje da bi ostvarili svoj cilj. Samo napred. Zato je danas aba liga jedna od najgorih u Evropi.

samo oštro

pre 8 godina

"Takođe, verujem da je dovoljno inteligentan da čuje sve ovo što govorimo, pa bi bilo dobro da se sam skloni".

Je l' ste se tako rešili dugova?

Danubewalker

pre 8 godina

Evo,ja sam spreman da se odreknem jos 10% od plate,kao i svi u ovoj zemlji,pa ce tu da se skupi vise miliona ali sta pretekne,obavezno da ode u FKCZ.

dedica

pre 8 godina

Da je tim losiji nego prosle sezone jeste, da je moglo bolje tesko. Kakve su sanse da u CZ svake godine igra centar koji je MVP EL? Pa, jako male. Ono sto je problem je da je u anketi na www.carvinghistory.com/anketa4.php Mike Zirbes trenutno najbolji igrac CZ, a prosle godine je bio na 8 ili 9 mestu. Znaci pojacanja za sad nisu kvalitetnija od proslogodisnjih igraca i to onih koji su ostali. Ovo jeste dovoljno za ABA ali ne za El

mutant privatno0drzavni projekat

pre 8 godina

Ja ne znam zasto drzava daje uopste crvenoj zvezdi iz Zeleznika privatnom klubu jedan jedini dinar.Da je ugaseni klub pa ajde nego fransiza se preselila u Zeleznik i drzava finansira privatni klub.

Slobodan

pre 8 godina

@Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je.

Ja redovno pricaj da ovaj Covic cesto kaze vise nego sto bi zeleo. Evo sad smo saznali kolika je bila Djenkina proslogodisnja plata, mozda 10% manja od ove cifre. Jednog dana cemo saznati kolika je bila I Vilijamsova, sigurno veca nego Dzenkinsova...
(navijac, 13. oktobar 2015 15:15)

Dzenkinsu je istekao ugovor u Zvezdi (250 000 evradi) a ponudjen mu je ugovor u Milanu (700 000 evradi) ... Zvezda nije mogla parirati Milanu i Djenka je naravno kao i svaki pametan covek i profesionalac potpisao ugovor sa Milanom !
Pises gluposti !

Boravak

pre 8 godina

Ja ove godine nisam kupio sezonsku jer je zaista skupa.. Em ja kao vlasnik proslosezonske karte imam samo 900din popusta. Kada Čović objavi kakvo je finansijsko stanje kluba i gde sve i koji novac ide, rado ću kupiti sezonsku...

Banbus

pre 8 godina

Najbolje da se ne igra uopste, a vi proglasite prvacima galaksije! VELIKI vodja bi bio srecan, mozda napravi novu Arenu u Zelezniku. A Srbija srecna!!!

dusan

pre 8 godina

prodali smo celu prvu petorku, a sta smo doveli? Sudjenje je bilo lose i sigurno da ce toga biti jos, ali glavni razlog poraza je bezbroj izgubljenih lopti i slabi procenti suta ! Roster vise nego tanak

translucent

pre 8 godina

Ovaj ILR bi recimo u prvenstvu iz 2010. bio na dobrom šestom mestu i to uz suđenje Beloševića, Radovića pa i Javora koji im nije smetao u prošlogodišnjem polufinalu.
Bahatost bez granica! Juče osvojili jedinu titulu a danas već postavljaju sudije koje će suditi kako je njima po volji.

zagor

pre 8 godina

nemam pojma o cecmu se radi i da li je delegiranje i sudjenje mutno ili ne, ali da se nadovezem, sudjenje u evropi je generalno budalasto i veoma negativno utice na kvalitet igre i gledljivost. ako hoce da probaju da se takmice sa nba ligom, moraju prvo sudjenje da uskladjuju. npr u fudbalu sam ubedjen da je sudjenje napravilo znacajnu razliku u gledanosti premijer lige i kalca (u prvoj se pusta igra i sviraju stvari koje treba i moraju, a u drugoj se svira SVE, a posebno velikim klubovima i igracima), a ostalo je istorija.
u evropskoj kosarci 80% blokada na polaganju ili kucanju se sude kao faul, sto je debilno. "takticki" faulovi za presecanje igre u tranziciji su bljuvotina cista (tipa tapnes nekog po ledjima i to je kao "dobar faul") - koga sudije stite tu, napadace ili odbranu? a ovo sve sa novim nacinom sudjenja koraka je kap koja je navrsila casu... mislim stvarno.
jos sad kad poraste seleri kep pa kad plate u nbdl postanu vece nego u el, cao zdravo evropskoj kosarci (a tek ako se na koledzima uvede sistem klubova, sto neki vec predlazu). ima da se ugase kao sveca. ameri su odavno shvatili da se kosarka igra zbog publike i da je glavno merilo GLEDANOST, a u evropi tripuju da se kosarka igra zbog sponzora, pa sve udesavaju kako odgovara savezima sa velikim sponzorima... budale! kad ode publika (a ako ovako nastave, otici ce), otici ce i sponzori.

Vlada

pre 8 godina

Bilo je jasno zasto su zeleli da preuzmu ABA ligu po svaku cenu... Nece ovo takmicenje dugo trajati, kao sto nije trajalo nista gde je ovakvima dopusteno da pridju.

pan

pre 8 godina

Čović nekome zamera što nije nov, već stari.
On se, inače, u našim životima pojavio ovog leta, do tad nije bio ni u politici ni u biznisu ni u košarci, prosto nov novcat, bez ijedne mrlje u biografiji.

partizan državni projekat

pre 8 godina

Sramota je da i u sezoni gde je Zvezda osvojila sve i predstavlja Srbiju u Evroligi i dalje dobija manje od države nego partizan koji uopšte i ne igra Evropu i ima katastrofalne rezultate. Da li se sećate izjava Vujoševića koji je je stalno pričao da ne može isto da se pomaže klubu koji igra Evroligu i onom koji igra Evrokup i da država mora mnogo više da daje onome ko je u Evroligi. Gde su sad te izjave? Pogledajte samo dresove partizana iz svake sezone da vidite koliko velikih državnih firmi je davalo milione. NIS, Mts, ICN Galenika, Sintelon, MB pivara, Telekom, Mobtel, Dunav, DDOR, Komercijalna banka, pa tek Dodik sa 4 miliona godišnje itd. Da li se sećate projekta "sponzori šampiona" kada su sve državne firme u Srbiji imale obavezu da budu u pulu sponzora? Gde su sve te firme za Zvezdu? Zvezda od državnih firmi ima samo Telekom za smešnih 700.000. Kojom logikom partizan i ove godine dobija više? Dokle više sa propalim državnim projektom koji za 20 godina nije sam stvorio nijednog igrača za Srbiju? Kad čujem da grobari pričaju o državnom projektu prevrne mi se želudac jer su upravo oni definicija toga sa preko 50 miliona za 15 godina od države. Zamislite samo kada je Zvezda mogla da dovede Drobnjaka direktno iz NBA, gotove reprezentativce Šćepanovića, Milojevića kao MVP-a lige, Vujanića, Berića, Lončara, Tomaševića, Rašića, V. Petrovića, Kecmana kao MVP-a lige i bezbroj drugih koji su došli ili kao dobri reprezentativci ili MVP lige ili najbolji igrači drugih klubova. Pa tek NBA stranci sa stažom od po 5-6 sezona direktno iz NBA itd. To je taj jadni siromašni partizan. A sad kad su slični uslovi partizan poslednji a Zvezda prva na tabeli! Pametnom dovoljno.

pan

pre 8 godina

Čović nekome zamera što nije nov, već stari.
On se, inače, u našim životima pojavio ovog leta, do tad nije bio ni u politici ni u biznisu ni u košarci, prosto nov novcat, bez ijedne mrlje u biografiji.

Dario

pre 8 godina

Marcus Williams je covjek koji je odlican suter, ali mnogo bitnija je stvar njegova energija i to sto razigrava ostale u timu. Kalina i Bobi nebi pruzili ni 50% onih igara u prosloj sezoni da nije bilo njega. Jedina mana mu je forsiranje suta i kada mu ne ide, ali sve dobre stvari koje radi za tim to stavljaju u drugi plan. Ko prati i iskreno voli kosarku zna o cemu pricam.

samo oštro

pre 8 godina

"Takođe, verujem da je dovoljno inteligentan da čuje sve ovo što govorimo, pa bi bilo dobro da se sam skloni".

Je l' ste se tako rešili dugova?

Banbus

pre 8 godina

Najbolje da se ne igra uopste, a vi proglasite prvacima galaksije! VELIKI vodja bi bio srecan, mozda napravi novu Arenu u Zelezniku. A Srbija srecna!!!

Slobodan

pre 8 godina

@Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je.

Ja redovno pricaj da ovaj Covic cesto kaze vise nego sto bi zeleo. Evo sad smo saznali kolika je bila Djenkina proslogodisnja plata, mozda 10% manja od ove cifre. Jednog dana cemo saznati kolika je bila I Vilijamsova, sigurno veca nego Dzenkinsova...
(navijac, 13. oktobar 2015 15:15)

Dzenkinsu je istekao ugovor u Zvezdi (250 000 evradi) a ponudjen mu je ugovor u Milanu (700 000 evradi) ... Zvezda nije mogla parirati Milanu i Djenka je naravno kao i svaki pametan covek i profesionalac potpisao ugovor sa Milanom !
Pises gluposti !

translucent

pre 8 godina

Ovaj ILR bi recimo u prvenstvu iz 2010. bio na dobrom šestom mestu i to uz suđenje Beloševića, Radovića pa i Javora koji im nije smetao u prošlogodišnjem polufinalu.
Bahatost bez granica! Juče osvojili jedinu titulu a danas već postavljaju sudije koje će suditi kako je njima po volji.

KKP

pre 8 godina

Klubu KK Mali budzet je trebalo pet sezona da udje u 16. Zvezda je to uspela u samo dve sezone. Ovaj tim je dovoljan da bez problema osvoji ABA ligu i prodje u 16. Za narednu grupnu fazu treba se pojacati kao sto to rade svi veliki klubovi.Prva grupna faza im sluzi za zagrevanje
(Navijac iz fotelje, 13. oktobar 2015 16:05) klubu kk mali budžet je trebalo 47 god da postane prvak evrope,ucestvuje na par fajnl forova pride,pokupi par kupa radivoja koraca i izbaci 20-ak igrača koji su medju 50 najboljih koje je evropa ikada imala..zvezda,fmp,irl i ostali nista od toga nisu uspeli za 70 godina...

zagor

pre 8 godina

nemam pojma o cecmu se radi i da li je delegiranje i sudjenje mutno ili ne, ali da se nadovezem, sudjenje u evropi je generalno budalasto i veoma negativno utice na kvalitet igre i gledljivost. ako hoce da probaju da se takmice sa nba ligom, moraju prvo sudjenje da uskladjuju. npr u fudbalu sam ubedjen da je sudjenje napravilo znacajnu razliku u gledanosti premijer lige i kalca (u prvoj se pusta igra i sviraju stvari koje treba i moraju, a u drugoj se svira SVE, a posebno velikim klubovima i igracima), a ostalo je istorija.
u evropskoj kosarci 80% blokada na polaganju ili kucanju se sude kao faul, sto je debilno. "takticki" faulovi za presecanje igre u tranziciji su bljuvotina cista (tipa tapnes nekog po ledjima i to je kao "dobar faul") - koga sudije stite tu, napadace ili odbranu? a ovo sve sa novim nacinom sudjenja koraka je kap koja je navrsila casu... mislim stvarno.
jos sad kad poraste seleri kep pa kad plate u nbdl postanu vece nego u el, cao zdravo evropskoj kosarci (a tek ako se na koledzima uvede sistem klubova, sto neki vec predlazu). ima da se ugase kao sveca. ameri su odavno shvatili da se kosarka igra zbog publike i da je glavno merilo GLEDANOST, a u evropi tripuju da se kosarka igra zbog sponzora, pa sve udesavaju kako odgovara savezima sa velikim sponzorima... budale! kad ode publika (a ako ovako nastave, otici ce), otici ce i sponzori.

Vlada

pre 8 godina

Bilo je jasno zasto su zeleli da preuzmu ABA ligu po svaku cenu... Nece ovo takmicenje dugo trajati, kao sto nije trajalo nista gde je ovakvima dopusteno da pridju.

navijac

pre 8 godina

@Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je.

Ja redovno pricaj da ovaj Covic cesto kaze vise nego sto bi zeleo. Evo sad smo saznali kolika je bila Djenkina proslogodisnja plata, mozda 10% manja od ove cifre. Jednog dana cemo saznati kolika je bila I Vilijamsova, sigurno veca nego Dzenkinsova...

Aleksandar Protic

pre 8 godina

Partizan, drzavni projekat!? A projekat EVROPSKA ZVEZDA? Parking servis? Zika Pauk? Goran Vesic? Pa skuplje strance ste dovodili nego Partizan? Nema svrhe ni da ti nabrajam jer ti to jednostavno ne prihvatas. Ili imas 10 godina.. E, sad sto nista niste mogli da osvojite to je druga stvar.. mozda zato sto su vas vodile gore navedene kosarkaske velicine, naspram Divca i Danilovica. Budale, menjali trenere ko carape, hteli sa Sagadinom da osvajaju... Neuki za kosarku, ali maheri za mesetarenje sto se i dan danas vidi..

vesele devedesete

pre 8 godina

@navijac @draguna

ne samo da ste ostrasceni nego ni ne koristite mozak. toliko para je dobio dzenkins od armanija
covic je rekao da nemamo taj novac da bi mu produzili ugovor jer mu je cena kroz igranje u zvezdi skocila!

deda

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Ne vec je nakon dve godine igranja u Zvezdi njegova cena skocila na toliko, kao sto je Kaliniceva nakon jedne skocila na milion i po, a Bobijeva na skoro dva. U Zvezdi igraci postaju bolji. Dzenkins je imao kod nas 300k

Goran

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!

Kum

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
(Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Ne umes da citas? Dzenkinsu je istekao ugovor, i to je suma koju smo morali da platimo da bi parirali Armaniju, ali posto te pare za jednog igraca nemamo, on je otisao u Milano. Jel sad jasnije?

Kum

pre 8 godina

Opa. Prodali petorku, a para za dobre zamene nema. Kako to stručnjaci iz Železnika objašnjavaju?
(Ginko-Ko-Morač, 13. oktobar 2015 15:21)

Samo su Bobi i Kalina prodati, ostalima su istekli ugovori.

dedica

pre 8 godina

Da je tim losiji nego prosle sezone jeste, da je moglo bolje tesko. Kakve su sanse da u CZ svake godine igra centar koji je MVP EL? Pa, jako male. Ono sto je problem je da je u anketi na www.carvinghistory.com/anketa4.php Mike Zirbes trenutno najbolji igrac CZ, a prosle godine je bio na 8 ili 9 mestu. Znaci pojacanja za sad nisu kvalitetnija od proslogodisnjih igraca i to onih koji su ostali. Ovo jeste dovoljno za ABA ali ne za El

GM

pre 8 godina

Zvezda je uspela sve zahvaljujuci sama sebi.

I posle svega sta je uradila u ABA ligi i EL prosle sezone, na kraju su je kraduckali u ligi Srbije, samo ko se seca sudjenja nad Bobijem, igracem koji je bio MVP EVROLIGE!

A onda i posle svega uradjenog prosle sezone i tri krune, ponovnog igranja EL... Neke stine duse kradu Zvezdu u ABA ligi vec na startu.

Da ima neke pomoci sa strane, od bilo koga, ne bi se desavala ovakve evidente stvari.

Koja

pre 8 godina

Jos jedan u nizu bahatih postupaka Zvezde. Ugasili su tri kluba, blokirali tri igraca da dodju u Partizan, promenili rukovodstvo aba lige, a sada i komesara za sudjenje da bi ostvarili svoj cilj. Samo napred. Zato je danas aba liga jedna od najgorih u Evropi. (marko, 13. oktobar 2015 15:42)

Haha zar smo toliko mocni? :)))

Mirko

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!
(Goran, 13. oktobar 2015 15:17)

Hahha.. Pa šta si ti čitao crni sine? Izgleda da šta god da čitaš - ti vidiš jedno te isto! To je ta čuvena Dulova škola - ozna, db, političari, država, crvena zvezda, fbi, cia i svi ostali su se urotili protiv mladih partizana! Jeste samo što nije...

I da, poručio mi je Čović da te čeka da ti ispriča svoj finansijski plan, pošto ti je Dulo već godinama pričao, pa da ne ostaneš uskraćen, da se ne ispustiš slučajno...

Istina i to gola!

pre 8 godina

Samo ostro doktore, svako ko nam se zameri znace gde su mu vrata kao i tacka na crno beli svet ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. oktobar 2015 14:54)

Sta god da je Nolan Smith uradio je nista naspram sta smo mi vam radili 20 godina.A nece dugo proci opet ce biti isto!!!!

delija

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!
(Goran, 13. oktobar 2015 15:17)


Gde je spomenuo Partizan? Ili si ti paranoican.Sto se tice budzeta nije li nekoliko puta rekao da je budzet 5 miliona i to za sve klubove.Gde si video da kuka za pare?

Nebojša

pre 8 godina

Samo milion? Sve će to narod pozlatiti... Ili nevidljivi navijači? Oni što obrnu brojač na ulazu a u sali postaju nevidljivi. Oni mogu i više od 40 % budžeta da obezbede. Kada su već doneli 16 000 000 evra, odnosno 1 920 000 000 dinara, kojima je vraćen dug pokojne Crvene Zvezde, zar ne? Opak biznismen ovaj Čović. Pa njemu su i duhovi mušterije. Svaka čast.

Hero

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje! (Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Decko jel ti znas da cutas? mi nemamo tolike pare, U zvezdi je igrao za duplo manje...

011

pre 8 godina

@Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
(Dragun

Sinko, bilo bi lepo da naucis da citas, u stvari da shvatis smisao onoga sto je napisano, pre nego pokusas da budes pametan.

Ovde niko nije rekao kolika je bila njegova plata, nego koliko sada vredi, tacnije za koliko je potpisao novi ugovor sa Armanijem!

Znam da ti je tesko, da frustracije nadiru sa svih strana i moraju negde da se izbace, ali ovo je bio klasican Air-ball.

Btw, za njegovu platu se znalo od prvog dana, kao i za kompletan budzet, barem su mogli da saznaju oni koji znaju da citaju, ali budzet kluba za koji ti navijas, kao i gde su silne pare od godina kada se otimalo i sakom i kapom ne zna niko, a kako stoje stvari jos dugo se nece ni saznati.

Mislim da je jako glupo i bes trunke dobrog ukusa prozivati neciji budzet koji je totalno transparentan, kao i nacin na koji su dugovi vraceni, dok se sopstvene finansije kriju kao blago Templara, mada pocinjem da verujem da ce i njega nego pre otkriti nego misteriju volsebno nestalih miliona iz vase kasice 'prasice'!!

Struki

pre 8 godina

Sve je to manje-vise tacno g.Covicu,ali mene interesuje sta je sa ona dva pojacanja o kojima ste pricali pre 7 dana na RTS-u? Tada ste obecali nama(navijacima)da ce do Strabura tim biti pojacan sa 2 igraca na pozicijama 3 i 4? Ne verujem da novca fali,jedino je moguce da ste svesno "zrtvovali"dobar rezultat u euroligi,a da je procena da i ovakav tim nema neku bog zna konkurenciju u ABA ligi! Tako meni izgleda,a verovatno i drugim navijacima! nase Zvezde!

Labud

pre 8 godina

"Jedino što mi je žao je što nismo promenili komesara suđenja, pošto smo u tom delu već počeli da osećamo određene probleme. Jer, kada pravite nešto novo, onda to treba da bude novo u potpunosti. A (Aleš) Kamnikar (Komesar za suđenje ABA lige) ne da nije nov, on je stari problem. Još iz vremena kada je sudio... Ali da ne pričamo o njegovim 'karakteristikama tada. Dosta mutno mi to deluje, mutljavina jedna obična.

Zaista, samo jos da si svog sudiju postavio, i sve bi bilo potaman. Nije dovoljno sto ste stavili na svoju televiziju, koju usput mnogo vise ljudi nema nego sto ima.

Ježevica kod Čačka

pre 8 godina

Ma šta pričate, pa Vilijams, Đenka i Sofo igraju za 100.000 maksimum. ILR nije ILR nego Crvena Zvezda, a dug od 15 miliona je otplaćen preko Dive, Idee i ulaznica.
Kad je teško - Čović!

Bofe

pre 8 godina

Gospodine Covicu skoro ste obecali dva pojacanja koja bi trebalo po vama da se realizuju do meca sa Strazburom ,sad pominjete jedno ,nadamo se da ce to jedno bar stici ,jer sa ovim sastavom ne mozemo mnogo u euroligi pored ovih azdaja u nasoj grupi ,pa da posle ne kukamo kako nismo mogli vise sa ovim timom i kako nema para a dobro smo pazarili od Kaline i Bobija kako rekoste ...ZVEZDA U SRCU !!!

marko

pre 8 godina

Jos jedan u nizu bahatih postupaka Zvezde. Ugasili su tri kluba, blokirali tri igraca da dodju u Partizan, promenili rukovodstvo aba lige, a sada i komesara za sudjenje da bi ostvarili svoj cilj. Samo napred. Zato je danas aba liga jedna od najgorih u Evropi.

lol

pre 8 godina

"Takođe, verujem da je dovoljno inteligentan da čuje sve ovo što govorimo, pa bi bilo dobro da se sam skloni".

Je l' ste se tako rešili dugova?
(samo oštro, 13. oktobar 2015 15:08)

Nisam nesto preterano informisan, ali kao zvezdas ne vidim neki problem u tome da smo se tako resili dugova. Verovatno i jeste tako bilo. Da znas strukturu tih dugova znao bi da je taj nacin potpuno na mestu. Dugovi su bili vestacki pumpani sva sreca da se nasao neko da ih isto tako ispumpa. Ne volim ni jednu ni drugu vrstu ljudi, ni one koji tako zaradjuju, ni one koj su sposobni da se sa tim nose (jer to obicno znaci neke nove mutne radnje), ali izgleda da u danasnje vreme stvari ne mogu drugacije ni da se zavrse.

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Klubu KK Mali budzet je trebalo pet sezona da udje u 16. Zvezda je to uspela u samo dve sezone. Ovaj tim je dovoljan da bez problema osvoji ABA ligu i prodje u 16. Za narednu grupnu fazu treba se pojacati kao sto to rade svi veliki klubovi.Prva grupna faza im sluzi za zagrevanje

dusan

pre 8 godina

prodali smo celu prvu petorku, a sta smo doveli? Sudjenje je bilo lose i sigurno da ce toga biti jos, ali glavni razlog poraza je bezbroj izgubljenih lopti i slabi procenti suta ! Roster vise nego tanak

Danubewalker

pre 8 godina

Evo,ja sam spreman da se odreknem jos 10% od plate,kao i svi u ovoj zemlji,pa ce tu da se skupi vise miliona ali sta pretekne,obavezno da ode u FKCZ.

dejan

pre 8 godina

Ja bas i nisam za to da se dovedu jos 2 pojacanja. Mozda eventualno dovesti zamenu za neke koji sada igraju. Recimo umesto Sofoa dovesti nekoga ko moze da pokriva i 4 i 5. Kad se vrate Tejic i Dangubic i ako dovedemo jos 2 pojacanja, to bi znacilo da u prvih 12 nema mesta za Rebica, Gudurica i da Simonovic prekida saradnju... Vec sada imamo 4 stranca, a 6 bi bilo previse. Pogotovo ako nema ni jednog naseg mladjeg igraca. Sta ce nam onda takva omladinska skola, ako deci ne pruzimo priliku, ali uopste?

mutant privatno0drzavni projekat

pre 8 godina

Ja ne znam zasto drzava daje uopste crvenoj zvezdi iz Zeleznika privatnom klubu jedan jedini dinar.Da je ugaseni klub pa ajde nego fransiza se preselila u Zeleznik i drzava finansira privatni klub.

Boravak

pre 8 godina

Ja ove godine nisam kupio sezonsku jer je zaista skupa.. Em ja kao vlasnik proslosezonske karte imam samo 900din popusta. Kada Čović objavi kakvo je finansijsko stanje kluba i gde sve i koji novac ide, rado ću kupiti sezonsku...

safet

pre 8 godina

Kako je ovo krenulo, za najkasnije dve godine ABA liga je ugasena! A ko ce da odlucuje realno o svim stvarima, ako ti ligu vode predsednici trenutno tri najjaca kluba, direktor ti je iz jednog od tih klubova ... Ugovor sa tv je sklopljen za kompletan region, ponegde je kvalitet tv prenosa katastrofalan a u Sloveniji ga uopste nema. Sta ce tek biti kada neko od ostalih klubova postane jaci i pocne praviti guzvu "neutralcima"?!

SASA

pre 8 godina

Mnogo sta ovde sto Covic kaze je tacno i iskreno.
ALi takodje, valja biti kritican i jasno izgovoriti neke stvari, kao sto je da ce ekipa odigrati 5 utakmica u ABA Ligi a jednu u EL; a da nije kompletirana!??

Razumem da ne dostaje neki rezervni igrac, ili se neko se povredi, ali Zvezda nema startnog beka sutera, ni posle dve meseca potraznje i skautanja?
Koliko stvarno su Sofo i thompson pojacanja ostaje da se vidi, ali i jedan i drugi su uzasno zapoceli sezonu...
Razumem da se nema novaca, ali Kalinic je iamo ugovor na jos dve godine, nije bilo nikakve potrebe da se proda,,, Mogli smo ga prdati i do godine, i pricati pricu o tome kako "milion se ne odbija" ne prica ekipa koja je ozbiljna i zeli uspeh...
Mekel je jedini igrac koji je doveden ove sezone i da pokazuje sta je stvarno igrac od kvaliteta jer je stvarno dobar,,,
Ako mi dovodimo jos jednu trojku i cetvorku, pa gde je bek suter?
AH, neka i treba, nakon sto smo Marjanovica prosle godine nako "oterali" iz reprezentacije jer nas 3 asistent trenera je "dao intervju" , sad nam se razbilo o glavu, kako to inace biva, i treba, aroganstnost i sebicnost su tako ruzne, i u timskoj igri kao sto je kosarka, uvek ce uticati,,,
Pa eto, ostaje da se vidi, hocemo li napokon dobiti "kompletirati" ekipu, mesec dana nakn pocetka sampionata, pa je onda do godine opet prodati kompletnu, jer "milion se ne odbija".,...

Šavija Alonso

pre 8 godina

Mislim da je jako glupo i bes trunke dobrog ukusa prozivati neciji budzet koji je totalno transparentan, kao i nacin na koji su dugovi vraceni...
(011, 13. oktobar 2015 16:09)

Izvinjavam se što sam ti skratio komentar, ali prosto sam morao ovo da ponovim. Po tebi je "način na koji su dugovi vraćeni totalno transparentan"?!? Pa zašto nam ne kažeš onda ti kako je to urađeno, Čović očigledno neće o tome da priča.
Dakle, od čega je klub koji je bio zamrznut i nije igrao, prodavao ulaznice i igrače, zaradio 15 miliona evra? Čak i ako izmemo da je za taj klub zarađivao onaj drugi klub koji se umesto njega takmičio, prihodi nisu mogli biti ni deseti deo od ove sume. Dakle, odakle?

Luka

pre 8 godina

Prvo da kažem da sam razočaran anketom B92 o mogućem broju pobeda Zvezde u grupi EL. Opciju od O do 1 pobede mogao je da stavi samo neki ostrašćeni navijač Partizana iz vaše redakcije. Ako ste stavili 6+ kao maksimum, onda je moglo i 3- kao minimum. Vodite računa o takvim stvarima.
Što se tiče Čovićevih izjava, nisam baš zadovoljan. Sada kada konačno mi imamo državu iza sebe (kao što su oni imali decenijama) ne želimo nikakav alibi, nego pojačanja dok je još vreme. Grupa EL je osrednjeg kvaliteta i mora da se prođe, ali sa ovim timom to je jako teško očekivati. Dakle, bek i krilo su očigledan prioritet, jer Danguba i Teja, uz dužno poštovanje za pošten odnos prema dresu, nisu igrači za EL.

partizan državni projekat

pre 8 godina

Sramota je da i u sezoni gde je Zvezda osvojila sve i predstavlja Srbiju u Evroligi i dalje dobija manje od države nego partizan koji uopšte i ne igra Evropu i ima katastrofalne rezultate. Da li se sećate izjava Vujoševića koji je je stalno pričao da ne može isto da se pomaže klubu koji igra Evroligu i onom koji igra Evrokup i da država mora mnogo više da daje onome ko je u Evroligi. Gde su sad te izjave? Pogledajte samo dresove partizana iz svake sezone da vidite koliko velikih državnih firmi je davalo milione. NIS, Mts, ICN Galenika, Sintelon, MB pivara, Telekom, Mobtel, Dunav, DDOR, Komercijalna banka, pa tek Dodik sa 4 miliona godišnje itd. Da li se sećate projekta "sponzori šampiona" kada su sve državne firme u Srbiji imale obavezu da budu u pulu sponzora? Gde su sve te firme za Zvezdu? Zvezda od državnih firmi ima samo Telekom za smešnih 700.000. Kojom logikom partizan i ove godine dobija više? Dokle više sa propalim državnim projektom koji za 20 godina nije sam stvorio nijednog igrača za Srbiju? Kad čujem da grobari pričaju o državnom projektu prevrne mi se želudac jer su upravo oni definicija toga sa preko 50 miliona za 15 godina od države. Zamislite samo kada je Zvezda mogla da dovede Drobnjaka direktno iz NBA, gotove reprezentativce Šćepanovića, Milojevića kao MVP-a lige, Vujanića, Berića, Lončara, Tomaševića, Rašića, V. Petrovića, Kecmana kao MVP-a lige i bezbroj drugih koji su došli ili kao dobri reprezentativci ili MVP lige ili najbolji igrači drugih klubova. Pa tek NBA stranci sa stažom od po 5-6 sezona direktno iz NBA itd. To je taj jadni siromašni partizan. A sad kad su slični uslovi partizan poslednji a Zvezda prva na tabeli! Pametnom dovoljno.

navijac

pre 8 godina

@Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je.

Ja redovno pricaj da ovaj Covic cesto kaze vise nego sto bi zeleo. Evo sad smo saznali kolika je bila Djenkina proslogodisnja plata, mozda 10% manja od ove cifre. Jednog dana cemo saznati kolika je bila I Vilijamsova, sigurno veca nego Dzenkinsova...

Banbus

pre 8 godina

Najbolje da se ne igra uopste, a vi proglasite prvacima galaksije! VELIKI vodja bi bio srecan, mozda napravi novu Arenu u Zelezniku. A Srbija srecna!!!

translucent

pre 8 godina

Ovaj ILR bi recimo u prvenstvu iz 2010. bio na dobrom šestom mestu i to uz suđenje Beloševića, Radovića pa i Javora koji im nije smetao u prošlogodišnjem polufinalu.
Bahatost bez granica! Juče osvojili jedinu titulu a danas već postavljaju sudije koje će suditi kako je njima po volji.

Goran

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!

samo oštro

pre 8 godina

"Takođe, verujem da je dovoljno inteligentan da čuje sve ovo što govorimo, pa bi bilo dobro da se sam skloni".

Je l' ste se tako rešili dugova?

KKP

pre 8 godina

Klubu KK Mali budzet je trebalo pet sezona da udje u 16. Zvezda je to uspela u samo dve sezone. Ovaj tim je dovoljan da bez problema osvoji ABA ligu i prodje u 16. Za narednu grupnu fazu treba se pojacati kao sto to rade svi veliki klubovi.Prva grupna faza im sluzi za zagrevanje
(Navijac iz fotelje, 13. oktobar 2015 16:05) klubu kk mali budžet je trebalo 47 god da postane prvak evrope,ucestvuje na par fajnl forova pride,pokupi par kupa radivoja koraca i izbaci 20-ak igrača koji su medju 50 najboljih koje je evropa ikada imala..zvezda,fmp,irl i ostali nista od toga nisu uspeli za 70 godina...

pan

pre 8 godina

Čović nekome zamera što nije nov, već stari.
On se, inače, u našim životima pojavio ovog leta, do tad nije bio ni u politici ni u biznisu ni u košarci, prosto nov novcat, bez ijedne mrlje u biografiji.

Istina i to gola!

pre 8 godina

Samo ostro doktore, svako ko nam se zameri znace gde su mu vrata kao i tacka na crno beli svet ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 13. oktobar 2015 14:54)

Sta god da je Nolan Smith uradio je nista naspram sta smo mi vam radili 20 godina.A nece dugo proci opet ce biti isto!!!!

marko

pre 8 godina

Jos jedan u nizu bahatih postupaka Zvezde. Ugasili su tri kluba, blokirali tri igraca da dodju u Partizan, promenili rukovodstvo aba lige, a sada i komesara za sudjenje da bi ostvarili svoj cilj. Samo napred. Zato je danas aba liga jedna od najgorih u Evropi.

Aleksandar Protic

pre 8 godina

Partizan, drzavni projekat!? A projekat EVROPSKA ZVEZDA? Parking servis? Zika Pauk? Goran Vesic? Pa skuplje strance ste dovodili nego Partizan? Nema svrhe ni da ti nabrajam jer ti to jednostavno ne prihvatas. Ili imas 10 godina.. E, sad sto nista niste mogli da osvojite to je druga stvar.. mozda zato sto su vas vodile gore navedene kosarkaske velicine, naspram Divca i Danilovica. Budale, menjali trenere ko carape, hteli sa Sagadinom da osvajaju... Neuki za kosarku, ali maheri za mesetarenje sto se i dan danas vidi..

Boravak

pre 8 godina

Ja ove godine nisam kupio sezonsku jer je zaista skupa.. Em ja kao vlasnik proslosezonske karte imam samo 900din popusta. Kada Čović objavi kakvo je finansijsko stanje kluba i gde sve i koji novac ide, rado ću kupiti sezonsku...

SASA

pre 8 godina

Mnogo sta ovde sto Covic kaze je tacno i iskreno.
ALi takodje, valja biti kritican i jasno izgovoriti neke stvari, kao sto je da ce ekipa odigrati 5 utakmica u ABA Ligi a jednu u EL; a da nije kompletirana!??

Razumem da ne dostaje neki rezervni igrac, ili se neko se povredi, ali Zvezda nema startnog beka sutera, ni posle dve meseca potraznje i skautanja?
Koliko stvarno su Sofo i thompson pojacanja ostaje da se vidi, ali i jedan i drugi su uzasno zapoceli sezonu...
Razumem da se nema novaca, ali Kalinic je iamo ugovor na jos dve godine, nije bilo nikakve potrebe da se proda,,, Mogli smo ga prdati i do godine, i pricati pricu o tome kako "milion se ne odbija" ne prica ekipa koja je ozbiljna i zeli uspeh...
Mekel je jedini igrac koji je doveden ove sezone i da pokazuje sta je stvarno igrac od kvaliteta jer je stvarno dobar,,,
Ako mi dovodimo jos jednu trojku i cetvorku, pa gde je bek suter?
AH, neka i treba, nakon sto smo Marjanovica prosle godine nako "oterali" iz reprezentacije jer nas 3 asistent trenera je "dao intervju" , sad nam se razbilo o glavu, kako to inace biva, i treba, aroganstnost i sebicnost su tako ruzne, i u timskoj igri kao sto je kosarka, uvek ce uticati,,,
Pa eto, ostaje da se vidi, hocemo li napokon dobiti "kompletirati" ekipu, mesec dana nakn pocetka sampionata, pa je onda do godine opet prodati kompletnu, jer "milion se ne odbija".,...

Labud

pre 8 godina

"Jedino što mi je žao je što nismo promenili komesara suđenja, pošto smo u tom delu već počeli da osećamo određene probleme. Jer, kada pravite nešto novo, onda to treba da bude novo u potpunosti. A (Aleš) Kamnikar (Komesar za suđenje ABA lige) ne da nije nov, on je stari problem. Još iz vremena kada je sudio... Ali da ne pričamo o njegovim 'karakteristikama tada. Dosta mutno mi to deluje, mutljavina jedna obična.

Zaista, samo jos da si svog sudiju postavio, i sve bi bilo potaman. Nije dovoljno sto ste stavili na svoju televiziju, koju usput mnogo vise ljudi nema nego sto ima.

GM

pre 8 godina

Zvezda je uspela sve zahvaljujuci sama sebi.

I posle svega sta je uradila u ABA ligi i EL prosle sezone, na kraju su je kraduckali u ligi Srbije, samo ko se seca sudjenja nad Bobijem, igracem koji je bio MVP EVROLIGE!

A onda i posle svega uradjenog prosle sezone i tri krune, ponovnog igranja EL... Neke stine duse kradu Zvezdu u ABA ligi vec na startu.

Da ima neke pomoci sa strane, od bilo koga, ne bi se desavala ovakve evidente stvari.

Vlada

pre 8 godina

Bilo je jasno zasto su zeleli da preuzmu ABA ligu po svaku cenu... Nece ovo takmicenje dugo trajati, kao sto nije trajalo nista gde je ovakvima dopusteno da pridju.

Nebojša

pre 8 godina

Samo milion? Sve će to narod pozlatiti... Ili nevidljivi navijači? Oni što obrnu brojač na ulazu a u sali postaju nevidljivi. Oni mogu i više od 40 % budžeta da obezbede. Kada su već doneli 16 000 000 evra, odnosno 1 920 000 000 dinara, kojima je vraćen dug pokojne Crvene Zvezde, zar ne? Opak biznismen ovaj Čović. Pa njemu su i duhovi mušterije. Svaka čast.

mutant privatno0drzavni projekat

pre 8 godina

Ja ne znam zasto drzava daje uopste crvenoj zvezdi iz Zeleznika privatnom klubu jedan jedini dinar.Da je ugaseni klub pa ajde nego fransiza se preselila u Zeleznik i drzava finansira privatni klub.

Ježevica kod Čačka

pre 8 godina

Ma šta pričate, pa Vilijams, Đenka i Sofo igraju za 100.000 maksimum. ILR nije ILR nego Crvena Zvezda, a dug od 15 miliona je otplaćen preko Dive, Idee i ulaznica.
Kad je teško - Čović!

Mirko

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!
(Goran, 13. oktobar 2015 15:17)

Hahha.. Pa šta si ti čitao crni sine? Izgleda da šta god da čitaš - ti vidiš jedno te isto! To je ta čuvena Dulova škola - ozna, db, političari, država, crvena zvezda, fbi, cia i svi ostali su se urotili protiv mladih partizana! Jeste samo što nije...

I da, poručio mi je Čović da te čeka da ti ispriča svoj finansijski plan, pošto ti je Dulo već godinama pričao, pa da ne ostaneš uskraćen, da se ne ispustiš slučajno...

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Klubu KK Mali budzet je trebalo pet sezona da udje u 16. Zvezda je to uspela u samo dve sezone. Ovaj tim je dovoljan da bez problema osvoji ABA ligu i prodje u 16. Za narednu grupnu fazu treba se pojacati kao sto to rade svi veliki klubovi.Prva grupna faza im sluzi za zagrevanje

dusan

pre 8 godina

prodali smo celu prvu petorku, a sta smo doveli? Sudjenje je bilo lose i sigurno da ce toga biti jos, ali glavni razlog poraza je bezbroj izgubljenih lopti i slabi procenti suta ! Roster vise nego tanak

Slobodan

pre 8 godina

@Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je.

Ja redovno pricaj da ovaj Covic cesto kaze vise nego sto bi zeleo. Evo sad smo saznali kolika je bila Djenkina proslogodisnja plata, mozda 10% manja od ove cifre. Jednog dana cemo saznati kolika je bila I Vilijamsova, sigurno veca nego Dzenkinsova...
(navijac, 13. oktobar 2015 15:15)

Dzenkinsu je istekao ugovor u Zvezdi (250 000 evradi) a ponudjen mu je ugovor u Milanu (700 000 evradi) ... Zvezda nije mogla parirati Milanu i Djenka je naravno kao i svaki pametan covek i profesionalac potpisao ugovor sa Milanom !
Pises gluposti !

Hero

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje! (Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Decko jel ti znas da cutas? mi nemamo tolike pare, U zvezdi je igrao za duplo manje...

deda

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Ne vec je nakon dve godine igranja u Zvezdi njegova cena skocila na toliko, kao sto je Kaliniceva nakon jedne skocila na milion i po, a Bobijeva na skoro dva. U Zvezdi igraci postaju bolji. Dzenkins je imao kod nas 300k

Koja

pre 8 godina

Jos jedan u nizu bahatih postupaka Zvezde. Ugasili su tri kluba, blokirali tri igraca da dodju u Partizan, promenili rukovodstvo aba lige, a sada i komesara za sudjenje da bi ostvarili svoj cilj. Samo napred. Zato je danas aba liga jedna od najgorih u Evropi. (marko, 13. oktobar 2015 15:42)

Haha zar smo toliko mocni? :)))

vesele devedesete

pre 8 godina

@navijac @draguna

ne samo da ste ostrasceni nego ni ne koristite mozak. toliko para je dobio dzenkins od armanija
covic je rekao da nemamo taj novac da bi mu produzili ugovor jer mu je cena kroz igranje u zvezdi skocila!

lol

pre 8 godina

"Takođe, verujem da je dovoljno inteligentan da čuje sve ovo što govorimo, pa bi bilo dobro da se sam skloni".

Je l' ste se tako rešili dugova?
(samo oštro, 13. oktobar 2015 15:08)

Nisam nesto preterano informisan, ali kao zvezdas ne vidim neki problem u tome da smo se tako resili dugova. Verovatno i jeste tako bilo. Da znas strukturu tih dugova znao bi da je taj nacin potpuno na mestu. Dugovi su bili vestacki pumpani sva sreca da se nasao neko da ih isto tako ispumpa. Ne volim ni jednu ni drugu vrstu ljudi, ni one koji tako zaradjuju, ni one koj su sposobni da se sa tim nose (jer to obicno znaci neke nove mutne radnje), ali izgleda da u danasnje vreme stvari ne mogu drugacije ni da se zavrse.

delija

pre 8 godina

Gospodin u svakoj izjavi ne vadi Partizan iz usta, o Zvezdi po obicaju ne prica nista, krije budzet i potrosene pare kao zmija noge, samo kuka za pare i trazi ih od koga stigne, a vi ste citave sezone pricali kako Dule to radi!

Licemeri!
(Goran, 13. oktobar 2015 15:17)


Gde je spomenuo Partizan? Ili si ti paranoican.Sto se tice budzeta nije li nekoliko puta rekao da je budzet 5 miliona i to za sve klubove.Gde si video da kuka za pare?

Danubewalker

pre 8 godina

Evo,ja sam spreman da se odreknem jos 10% od plate,kao i svi u ovoj zemlji,pa ce tu da se skupi vise miliona ali sta pretekne,obavezno da ode u FKCZ.

Kum

pre 8 godina

Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
(Draguna, 13. oktobar 2015 15:33)

Ne umes da citas? Dzenkinsu je istekao ugovor, i to je suma koju smo morali da platimo da bi parirali Armaniju, ali posto te pare za jednog igraca nemamo, on je otisao u Milano. Jel sad jasnije?

Struki

pre 8 godina

Sve je to manje-vise tacno g.Covicu,ali mene interesuje sta je sa ona dva pojacanja o kojima ste pricali pre 7 dana na RTS-u? Tada ste obecali nama(navijacima)da ce do Strabura tim biti pojacan sa 2 igraca na pozicijama 3 i 4? Ne verujem da novca fali,jedino je moguce da ste svesno "zrtvovali"dobar rezultat u euroligi,a da je procena da i ovakav tim nema neku bog zna konkurenciju u ABA ligi! Tako meni izgleda,a verovatno i drugim navijacima! nase Zvezde!

011

pre 8 godina

@Koliko je imao Dzenkins??? 650.000? Hvala i dovidjenja sirotinje!
(Dragun

Sinko, bilo bi lepo da naucis da citas, u stvari da shvatis smisao onoga sto je napisano, pre nego pokusas da budes pametan.

Ovde niko nije rekao kolika je bila njegova plata, nego koliko sada vredi, tacnije za koliko je potpisao novi ugovor sa Armanijem!

Znam da ti je tesko, da frustracije nadiru sa svih strana i moraju negde da se izbace, ali ovo je bio klasican Air-ball.

Btw, za njegovu platu se znalo od prvog dana, kao i za kompletan budzet, barem su mogli da saznaju oni koji znaju da citaju, ali budzet kluba za koji ti navijas, kao i gde su silne pare od godina kada se otimalo i sakom i kapom ne zna niko, a kako stoje stvari jos dugo se nece ni saznati.

Mislim da je jako glupo i bes trunke dobrog ukusa prozivati neciji budzet koji je totalno transparentan, kao i nacin na koji su dugovi vraceni, dok se sopstvene finansije kriju kao blago Templara, mada pocinjem da verujem da ce i njega nego pre otkriti nego misteriju volsebno nestalih miliona iz vase kasice 'prasice'!!

dedica

pre 8 godina

Da je tim losiji nego prosle sezone jeste, da je moglo bolje tesko. Kakve su sanse da u CZ svake godine igra centar koji je MVP EL? Pa, jako male. Ono sto je problem je da je u anketi na www.carvinghistory.com/anketa4.php Mike Zirbes trenutno najbolji igrac CZ, a prosle godine je bio na 8 ili 9 mestu. Znaci pojacanja za sad nisu kvalitetnija od proslogodisnjih igraca i to onih koji su ostali. Ovo jeste dovoljno za ABA ali ne za El

dejan

pre 8 godina

Ja bas i nisam za to da se dovedu jos 2 pojacanja. Mozda eventualno dovesti zamenu za neke koji sada igraju. Recimo umesto Sofoa dovesti nekoga ko moze da pokriva i 4 i 5. Kad se vrate Tejic i Dangubic i ako dovedemo jos 2 pojacanja, to bi znacilo da u prvih 12 nema mesta za Rebica, Gudurica i da Simonovic prekida saradnju... Vec sada imamo 4 stranca, a 6 bi bilo previse. Pogotovo ako nema ni jednog naseg mladjeg igraca. Sta ce nam onda takva omladinska skola, ako deci ne pruzimo priliku, ali uopste?

Kum

pre 8 godina

Opa. Prodali petorku, a para za dobre zamene nema. Kako to stručnjaci iz Železnika objašnjavaju?
(Ginko-Ko-Morač, 13. oktobar 2015 15:21)

Samo su Bobi i Kalina prodati, ostalima su istekli ugovori.

Bofe

pre 8 godina

Gospodine Covicu skoro ste obecali dva pojacanja koja bi trebalo po vama da se realizuju do meca sa Strazburom ,sad pominjete jedno ,nadamo se da ce to jedno bar stici ,jer sa ovim sastavom ne mozemo mnogo u euroligi pored ovih azdaja u nasoj grupi ,pa da posle ne kukamo kako nismo mogli vise sa ovim timom i kako nema para a dobro smo pazarili od Kaline i Bobija kako rekoste ...ZVEZDA U SRCU !!!

Dario

pre 8 godina

Marcus Williams je covjek koji je odlican suter, ali mnogo bitnija je stvar njegova energija i to sto razigrava ostale u timu. Kalina i Bobi nebi pruzili ni 50% onih igara u prosloj sezoni da nije bilo njega. Jedina mana mu je forsiranje suta i kada mu ne ide, ali sve dobre stvari koje radi za tim to stavljaju u drugi plan. Ko prati i iskreno voli kosarku zna o cemu pricam.

safet

pre 8 godina

Kako je ovo krenulo, za najkasnije dve godine ABA liga je ugasena! A ko ce da odlucuje realno o svim stvarima, ako ti ligu vode predsednici trenutno tri najjaca kluba, direktor ti je iz jednog od tih klubova ... Ugovor sa tv je sklopljen za kompletan region, ponegde je kvalitet tv prenosa katastrofalan a u Sloveniji ga uopste nema. Sta ce tek biti kada neko od ostalih klubova postane jaci i pocne praviti guzvu "neutralcima"?!

zagor

pre 8 godina

nemam pojma o cecmu se radi i da li je delegiranje i sudjenje mutno ili ne, ali da se nadovezem, sudjenje u evropi je generalno budalasto i veoma negativno utice na kvalitet igre i gledljivost. ako hoce da probaju da se takmice sa nba ligom, moraju prvo sudjenje da uskladjuju. npr u fudbalu sam ubedjen da je sudjenje napravilo znacajnu razliku u gledanosti premijer lige i kalca (u prvoj se pusta igra i sviraju stvari koje treba i moraju, a u drugoj se svira SVE, a posebno velikim klubovima i igracima), a ostalo je istorija.
u evropskoj kosarci 80% blokada na polaganju ili kucanju se sude kao faul, sto je debilno. "takticki" faulovi za presecanje igre u tranziciji su bljuvotina cista (tipa tapnes nekog po ledjima i to je kao "dobar faul") - koga sudije stite tu, napadace ili odbranu? a ovo sve sa novim nacinom sudjenja koraka je kap koja je navrsila casu... mislim stvarno.
jos sad kad poraste seleri kep pa kad plate u nbdl postanu vece nego u el, cao zdravo evropskoj kosarci (a tek ako se na koledzima uvede sistem klubova, sto neki vec predlazu). ima da se ugase kao sveca. ameri su odavno shvatili da se kosarka igra zbog publike i da je glavno merilo GLEDANOST, a u evropi tripuju da se kosarka igra zbog sponzora, pa sve udesavaju kako odgovara savezima sa velikim sponzorima... budale! kad ode publika (a ako ovako nastave, otici ce), otici ce i sponzori.

Luka

pre 8 godina

Prvo da kažem da sam razočaran anketom B92 o mogućem broju pobeda Zvezde u grupi EL. Opciju od O do 1 pobede mogao je da stavi samo neki ostrašćeni navijač Partizana iz vaše redakcije. Ako ste stavili 6+ kao maksimum, onda je moglo i 3- kao minimum. Vodite računa o takvim stvarima.
Što se tiče Čovićevih izjava, nisam baš zadovoljan. Sada kada konačno mi imamo državu iza sebe (kao što su oni imali decenijama) ne želimo nikakav alibi, nego pojačanja dok je još vreme. Grupa EL je osrednjeg kvaliteta i mora da se prođe, ali sa ovim timom to je jako teško očekivati. Dakle, bek i krilo su očigledan prioritet, jer Danguba i Teja, uz dužno poštovanje za pošten odnos prema dresu, nisu igrači za EL.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Mislim da je jako glupo i bes trunke dobrog ukusa prozivati neciji budzet koji je totalno transparentan, kao i nacin na koji su dugovi vraceni...
(011, 13. oktobar 2015 16:09)

Izvinjavam se što sam ti skratio komentar, ali prosto sam morao ovo da ponovim. Po tebi je "način na koji su dugovi vraćeni totalno transparentan"?!? Pa zašto nam ne kažeš onda ti kako je to urađeno, Čović očigledno neće o tome da priča.
Dakle, od čega je klub koji je bio zamrznut i nije igrao, prodavao ulaznice i igrače, zaradio 15 miliona evra? Čak i ako izmemo da je za taj klub zarađivao onaj drugi klub koji se umesto njega takmičio, prihodi nisu mogli biti ni deseti deo od ove sume. Dakle, odakle?