Subota, 10.10.2015.

11:46

Lebron: Sada sam u klasi sa Džordanom

Zvezda Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms rekao je da veruje da je sada u istoj klasi kao Majkl Džordan, a sve je krenulo od priče o patikama.

Izvor: JT

Lebron: Sada sam u klasi sa Džordanom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

ixyl

pre 8 godina

Haha, to, to. Po cemu je Redzi Miller bolji od Curryja? Drexler od Wadea? Ricmond od Kobea? Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Nik Anderson, Edi Dzouns, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs, Stiv Smit - haha. Ajde kazi da je bilo ko od ovih boilji od Tony Parkera? Haha, naveo si igrace koji nisu ni u top200 svih vremena. Mark Price, odlican igrac, ali ajde kazi da je bolji od Chrisa Paula? Haha, samo pokazujete ono sto sam rekao, u vasim ocima su svi iz 90ih bili vanzemaljci a sada niko ne zna da igra. Mada, navodio si i igrace iz 80ih, ja sam pitao za 90te kad je Jordan osvajao, ne racunam 80te kad je ispadao u prvoj rundi. Od tih igraca sto si naveo samo su Drexler, Isiah, Stockton i Payton na najvisem nivou. Evo, ja ti dajem Kobea, Wada, Chris Paula, Tony Parkera, Ronda, Currya. Jel i Magzi Bogus bolji od Westbrooka? Svasta...

MJ45

pre 8 godina

Ovaj JeRemija kao da nije čuo za trojke poput Pipena, Malina, Kinga, Ingliša, Birda, Vilkinsa, Šremfa, Vortija, Fat Levera, Grenta Hila, Orija, Mešburna.. To samo na prvu ruku..

KG

pre 8 godina

JeRemija,koji si ti lik pa ja ne verujem..E Hardena nabrojio i ostao ziv..H A R D E N A. Njega uporedjujes sa zverima iz kraja osamdesetih i devedesetih.

akrobata

pre 8 godina

Ponekad se pitam, da li se uopšte sme igrati košarka posle Jordana? Ok, bio je najbolji igrač jedne generacije, ali došle su nove i rade neke druge stvari.. pogledajte kako se danas šutira u NBA. To u Džordanovo vreme je bilo nezamislivo. Danas igrač mora da bude polivalentan, da bi uspeo/ prošlo je vreme 'samo šutera' i 'samo kucača' ili znaš sve ili ispadaš. Eno Pol Džordž može sve, Džejms Harden, gledajte samo nivo koji pokazuje igrač tipa Klej Tompson - danas postoji iše igrača sa karakteristikom jednog Džordana, a tada, kada se on pojavio bio je sam. Zato nama Kobi Brajant izgleda manje dominantan, jer sve su to mogli da urade i Mekgrejdi ili Vins Karter, a kod DŽordana bio je Klajd Dreksler, koji nije mogao ni u kadu da ubaci sa trojke. Ne kažem da DŽordan nije savršen košarkaš, ali danas postoji barem pet igrača koji mogu da urade sve što i on.

Darko

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.
(ixyl, 10. oktobar 2015 15:38)

A pazi kada sam zaboravio Redzija Milera i Glena Rajsa. Skot Skajls na primer i danas drzi rekord po broju asistencija na jednoj utakmici (30). Protiv velikih imena je igrao Majkl, zato je i najveci

JeRemija

pre 8 godina

@Klajd Dreksler, Mic Ricmond, Stiv Smit, Dzef Hornacek, Ajzeja Tomas, Dzo Dumars, Geri Pejton, Dzon Stokton, Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Tim Hardavej, Peni Hardavej, Nik Anderson, Nik Van Exel, Edi Dzouns, Mark Prajs, Teri Porter, Ajzeja Rajder, Dzejms Pu Ricardson, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs.... hoces li jos nekog da ti nabrojim??? Ne znam koje si godiste, ali odi na net, skini sa torenta neke od legendarnih utakmica iz devedesetih, pogledaj kakve su to odbrane bile i kakva se kosarka igrala. A proveri ova imena, to su sve fantasticni igraci iz tog vremena
(Darko,)

Sve je to lepo ali ta imena sigurno nisu bolja od današnjih bekova i plejeva. Stef Kari, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Kris Pol, Demijen Lilard, Džon Vol, Klej Tompson, Džimi Batler, Kajri Irving, Kajl Louri...a tek što se tiče krila tu je situacija jeziva, koliko su danas bolja krila nego nekada- Kevin Durent, Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Pol Džordž, Kavai Lenard... Jedino je na centru bila nekada mnogo jača konkurencija i tu nema spora.

Dragutin

pre 8 godina

Imate Dzordana i Brajanta sa jedne strane i imamo Dankana i Lebrona sa druge ova prva dva su sociopate koji maltretiraju saigrace i igraju hero ball a druga dvojica su timski igraci koji igraju da pobede.

Darko

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.
(ixyl, 10. oktobar 2015 15:38)

Klajd Dreksler, Mic Ricmond, Stiv Smit, Dzef Hornacek, Ajzeja Tomas, Dzo Dumars, Geri Pejton, Dzon Stokton, Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Tim Hardavej, Peni Hardavej, Nik Anderson, Nik Van Exel, Edi Dzouns, Mark Prajs, Teri Porter, Ajzeja Rajder, Dzejms Pu Ricardson, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs.... hoces li jos nekog da ti nabrojim??? Ne znam koje si godiste, ali odi na net, skini sa torenta neke od legendarnih utakmica iz devedesetih, pogledaj kakve su to odbrane bile i kakva se kosarka igrala. A proveri ova imena, to su sve fantasticni igraci iz tog vremena

trajko

pre 8 godina

Krosover, dribling, odbrana kad ove stvari nauci Lebron neka se javi. Lakocu, eleganciju i virtuoznost nikad ne moze dostici jer to ili imas ili nemas, nauciti i utrenirat se ne moze. MJ je mogao sebi dopustiti luksuz da na vrhuncu karijere pauzira nekoliko godina i onda se vrati i osvoji jos 3 prstena ko od sale.

Gordon

pre 8 godina

Lik je Extra u svakom smislu ! Ko ga prati zna ! Novinari namerno izdvajaju ovakve naslove da bi se izazvala reakcija javnosti i da bi reklame za NIKE bile uspesnije. MJ je naravno neprevazidjen U SVOJE vreme i oni nisu isti tip igraca. Svako ko razume Kosarku zna da treba skinuti kapu LeBronu u doba savremene Kosarke. Pozz :)

prljavi inspekor

pre 8 godina

Da je neke pravde u svetu, ti bi igrao americki fudbal... Jesi dobar, ali kume moj, sa MJ nisi u rangu... Kum moj, nije gubio finala...

zoki

pre 8 godina

Za vasu edukaciju, nije samozvani kralj. Tako su ga nazvali u srednjoj skoli zato sto njegovo ime na mnogim africkim jezicima znaci upravo kralj.

The name Lebron is of African origin.

The meaning of Lebron is "king".

Eto, da ne lupate vise.

mira112

pre 8 godina

LeBron ima šansu da dostigne i možda prestigne Jordana po broju nba titula, ali kao igrač, šuter, pa i u odbrani, teško da može dostići Let br. 23. S druge strane, brend Jordan donosi mnogo novca, godišnje i više miliona USD nego što je tokom cele Majkl zaradio.
(Galaktus, 10. oktobar 2015 15:33)

Da ga dostigne i prestigne?? Pa fali mu ''samo'' 4,5 NBA titula,decko u cvetu mladosti...stize ga sutra malo,da li si blesav :)

Troublesome

pre 8 godina

-6-0 u NBA finalima
-Rekordnih 6 puta MVP finala NBA
-Nikad nije izgubio play-off seriju u kojoj je imao prednost domaceg terena (Nijedan velikan ne moze da se pohvali sa ovim)

-Kazete imao je dobre saigrace, nista ne bi osvojio bez njih? Ok pogledajte ovu sliku : http://i174.photobucket.com/albums/w119/massdagod/mj/ohhh_zps9da0bf9c.png
-Prvi deo slike je iz finala istoka 1990 (samo pogledajte te brojke)
-Drugi deo je rekordna predstava iz finala 1993 (pogledajte te brojke U NBA VELIKOM FINALU!!)
-I konacno treci deo slike je posle finala iz 1993. "Ne samo da je Majkl najveci ikada, niko cak nije ni blizu". Ova slika ilustruje pomoc saigraca koju je Majkl imao u odnosu na ostale velikane.

Sada pogledajmo rekorde u NBA playoff-u : http://en.wikipedia.org/wiki/NBA_post-season_records

-Majkl Dzordan drzi NEVEROVATNIH 42 NBA playoff rekorda!

Da bi ste imali perspektivu koliko je to neverovatno evo malog poredjenja:
Majkl Dzordan 42 Nba playoff rekorda.
Bill Russell 15
Wilt Chamberlain 13
Kareem Abdul Jabbar 5
Kobe Bryant 5
Lebron James 0

Majkl Dzordan ima vise NBA playoff rekorda od Rasela, Vilta, Karima, Kobea i Lebrona ZAJEDNO!

-MJ ima najveci PER(player efficiency rating - produktivnost po minutu) u istoriji NBA regularne sezone, playoff-a i NBA finala.
-MJ ima najbolji prosek poena u istoriji NBA regularne sezone, playoff-a i NBA finala.

Ako vas zanima mogu da nastavim, ima tu neverovatnih rekorda za jos 1500 karaktera.

milena111

pre 8 godina

Porediti njega i Dzordana je smesno...Pod 1)nisu isti tip igraca...Lebrona treba porediti sa igracima kojima je glavno oruzje bila snaga a ne tehnika.....2)lebron decko nema ni k od krosovera,dribling-NULA...ako neko pronadje JEDAN njegov dribling,'ponizavanje' protivnika driblingom u 10godina igranja,taj je kralj!!!....Dzordan je 5miliona puta vise tehnicki potkovan....3)Covek koji velica samog sebe,sam sebe proziva 'kraljem' nikada to nece biti,nikada nece biti pravi sampion..Pusti druge da te velicaju,cim ti imas potrebu sAm to da radis,nije to to :)...4)Zamislite da vam sve zavisi od poslednjih 10sekundi poslednjeg napada u sezoni...Kome bi ste dali lotpu,Lebronu ili Dzordanu?Molim Vas :),tu nema dileme.....5)Broj titula.Tacka... Prijatno,dovidjenja

Pjano

pre 8 godina

Covek je u pravu, sad jeste u klasi sa Jordanom posto je legenda u penziji, a samim tim sto sam sebe hvali svestan je I on da je jedino sto ce dostici upravo ta nova linija patika I nista vise

Dobar, pa odlican, pa najbolji, pa MJ

pre 8 godina

E moj ti, pa sport kojim se bavis se igrom slucaja i dalje zove Basketball. posle MJ trebala je da dobije naziv "MJ ball" ili "Jordan ball".
Niko, nikada vise, ni blizu nece biti!!!

Aco

pre 8 godina

Pa jesi u toj klasi ali ljudina kao Dzordan sigurno nisi.

Lik je prozvao sam sebe kraljem, mislim sta dalje reci? Totalno antipatican. Vidim na fejsbuku ga najvise gotive tipovi narcisi.
(Washington, 10. oktobar 2015 15:47)

Ljudina kao Dzordan, pa ovo je vic decenije, covek koji je za sebe izjavio da je crni Isus.

asdf

pre 8 godina

(Milo, 10. oktobar 2015 15:34)

Garry Payton > Ron Artest

https://www.youtube.com/watch?v=LJCwyh0fDGw

Sta kazes? Stockton je, dakle, najbolji svih vremena.

puma

pre 8 godina

nikada nisam procitao jednoglasnije komentare ! Jordan je jednostavno kralj (car za nas starije:) - kretao se kao puma po terenu - ovakvi ljudi ti daju inspiraciju kada ih gledas, vidis sta je sve covek u stanju, i sta smo mi sami u stanju.
I NBA nekada je bila sasvim druga prica - bolja zanimljivija - kvalitet igraca ne toliko, vec stil kosarke - sada su ko igrice, sve 2 I kusur, ko da igraju na onim kosevima za klince (ako se secate) - meni je smesno, treba da im dignu table bar za jedno 30cm pa da se vratimo na pravi basket (znam znam)

spree15

pre 8 godina

Po komentarima bi se moglo reci da su 3 coveka procitala tekst.
Brona treba neko da podseti da Durant ne nosi LeBronke,Harden takodje,Steph fura Under Armour...Nad kim ce imati psiholosku prednost?
Smesna izjava.

jagnjad

pre 8 godina

Ma kakvi najbolji ikad, poceo je da osvaja tek nakon sto su Bird, Magic i Isiah ispovredjivali i ostarili. Dok su bili na vrhuncu snage nije mogao da primirise ni finalu, a kamo li tituli.

ahahalelee

pre 8 godina

Jordans su i dan danas razlog zasto je Jordan prvi sportista milijarder, znaci vise od 10 godina posle njegove penzije. Dream on Lebron!

Washington

pre 8 godina

Pa jesi u toj klasi ali ljudina kao Dzordan sigurno nisi.

Lik je prozvao sam sebe kraljem, mislim sta dalje reci? Totalno antipatican. Vidim na fejsbuku ga najvise gotive tipovi narcisi.

Ivan NS

pre 8 godina

od 1993. pratim nba... i niko nikad kao MJ. posebno ne ove mrcine od 100+ kg misica. MJ - lepota, poletnost, lakoca. ovi moderni - snaga, marketing i foliraza.
(nba 1993, 10. oktobar 2015 12:21)

Možeš da pratiš i pedeset godina NBA, pa opet pišeš gluposti. I devedesetih je bilo marketinga i foliraže koliko hoćeš. Eto ti samo primer Dennis Rodman-a recimo. Da ne govorim o tome da je upravo Michael Jordan zarađivao deset puta više od marketinga nego od ugovora. A što se tiče snage, ne bih baš rekao da su Carl Malone i David Robinson bili mršavi, a o njihovoj eleganciji i da ne govorim.

merchant9988

pre 8 godina

Nikad necemo znati ko je bio ili ko ce biti najbolji ikada,za Jordana kazu da je najbolji ikada jer je u tom vremenu kada je on igrao nba postajao popularniji,ali evo npr ako pitate Sekila Onila ko je najbolji ikada on kaze Dr J. Oni su maltene isti nacin igre imali,isli na ulaz i nisu imali sut za tri,jer je to bilo novije oruzje u to vreme,uzmite i pogledajte Jordanov procenat za tri,popravio ga je u one tri sezone sa wizardsima.Zelim da kazem da ja ne pljujem ovde Jordana on mozda jeste najbolji ikada i najvise mi se prisvidjao kad je izjavio ono posle prve triple krune,a ne kao lebron pre 6. utakmice u finalu sada. Samo zelim da vam kazem da se setite malo Oscar Robertsona,Abdul Jabbara,Magica,Olajuwona,Moses Malouna i svih ostalih legendi kojih ne mogu da se setim

ixyl

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.

Galaktus

pre 8 godina

LeBron ima šansu da dostigne i možda prestigne Jordana po broju nba titula, ali kao igrač, šuter, pa i u odbrani, teško da može dostići Let br. 23. S druge strane, brend Jordan donosi mnogo novca, godišnje i više miliona USD nego što je tokom cele Majkl zaradio.

Blue_skin

pre 8 godina

E sad mozda i jesi... Kad Jordan ima preko 50 godina! :D
Ako vas poredimo iz najboljih dana - nisi mu ni za 4-11 rezultat u igri 1 na 1! :)

paspalj chandler

pre 8 godina

Posto se prica o patikama da kazem da mozda budu na istom nivou za nekih 1000000 godina,lakse ce LeBron osvojiti jos 6 prstenova nego sto ce prici blizu Jordan brandu u bilo kojoj kategoriji.
Inace je pre par dana Stephon Marbury zestoko kritikovao Jordana zbog patika jer u Americi u nekim krajevima jos uvek mozes da stradas ako imas neki malo ludji retro model i da je sumanuto da patika kosta 200 dolara,potkacio je i LeBrona nazvavsi ga sledbenikom http://bleacherreport.com/articles/2576354-stephon-marbury-calls-michael-jordan-out-over-kids-getting-killed-for-jordans
Mozemo reci da je LeBron jedini uspeo da skrene paznju na svoje patike i ako neko ima sanse da se takmici sa Jordanom na tom polju to je on mada kao sto sam rekao,mozda za 100000 godina.

nikola

pre 8 godina

hahhahahaha koliko je smesan ovaj Lebron nije ni blizi Jordana nmg da verujem da ima hrabrosti da se poredi sa njim,prvo bi trebao da poradi na tehnici i stilu kosarke pa onda nesto da prica,retard...jedino Kobe moze da se poredi sa MJ...

Laza

pre 8 godina

Ne, ne i ne! To govori neko ko uopšte nije voleo Dzordana. Medzik mi je bio omiljeni igrač, zbog njega sam navijao za Lejkerse i još tada sam stekao neki animozitet prema Dzordanu, jer je konstantno pobeđivao mog omiljenog igrača i klub. Kasnije sam sa ogromnom strašću navijao za Stoktona i Meloana protiv Čikaga, samo da neko skine Dzordana sa trona. Ali nije vredelo. Bio je predominantan. Apsolutno ne postoji dilema ko je najbolji svih vremena. Ni u jednom drugom sportu ne postoji igrač koji je napravio toliku razliku u odnosu na ostale.
(Đorđe, 10. oktobar 2015 13:21)

Sumnjam da si video i jednu utakmicu, Dzordan je uzeo prvu titulu tek kad se Medzik razboleo.Kakvo crno konstantno pobedjivanje.

zoki

pre 8 godina

(Petar, 10. oktobar 2015 12:09)

Idi gledaj balet ako hoces eleganciju. Svasta covek moze da procita ovde. A to da Jordan nije koristio misice, msm stvarno. Po nekima, da biste zakucali sa linije za slobodna bacanja treba vam elegancija, a ne snaga, brzina, misici, odraz... Idi probaj elegancijom da zakucas preko nekog od 215 cm pa javi kako si prosao. Nista bez sirove snage.

Zeks

pre 8 godina

Mozes da dajes i 60 po mecu ali tu harizmu, manifestaciju sportskog duha, atraktivnosti eleganciju nikada neces imati. Ti si za Jordana teska kategorija a on je klasa za sve vas.

joxoleon

pre 8 godina

Mozda bi bio da nije bilo one blamaze u finalu 2011. Isto vazi i za Kobea, blamaza iz 2004. i 2008. je prevelika da bi i njega neko poredio sa Jordanom, na stranu njegovu statisticku inferiornost. A s druge strane, ove price o najboljem igracu ikad su smesne. Eto, za mene su Hakeem, Jabbar i WIlt bolji od Jordana.

joca poskok

pre 8 godina

@nba 1993

Marketing? Pa ima li vece marketinske figure od Jordana? Snimio je bar 100 reklama, na marketingu je zaradio 10 puta vise nego od kosarke.

Saša

pre 8 godina

Đorđe objasnio suštinu, jedino bi dodao da niko nikada neće poznavati igru kao Medzik i takve asistencije koje su nestvarne, ali zbog atletskih nenormalnih mogućnosti za nijansu MJ jer je bilo previše dominantno.

dalibor

pre 8 godina

Majkl džordan-sinonim košarke..lebron odličan igrač..ali nikad kao majkl.Džordan je nabolji košarkaš u istoriji košarke..bar do sada..Možda se vremenom pojavi neko bolji.. Možda je najbliži njemu bio kobe bryant..a ne le bron..

lovac botova

pre 8 godina

Ma nisi ti do kolena džordanu, ni jednu patiku njegovu ne smeš da probas !
vidi se da sve radiš mučno, da si težak kao lik i da nameces nešto forsiranjem, a ne elegantno kao michael. džaba ti svi poeni, nisi pesnik u košarci nego običan bik siledžija sportske lepote...

CJ

pre 8 godina

Kao prvo, čovek je dao intervju za modni magazin, dakle zezanje, govorio je o nekoj liniji patika.
Kao drugo, naporni ste sa tom elegancijom i gracioznoscu...da se samo to gleda, Džejson Vilijams bi bio najbolji kosarkas ikada.
Evo ja cu da kazem da je danas konkurencija jaca nego 90-tih. Pa prosto, ima vise timova, vise igraca iz Evrope, Azije, Latinske Amerike. U svakoj ekipi imate bar po jednu zvezdu. 90-tih su centri bili mnogo bolji nego danas i to je to. Ne moze niko da me ubedi da je Pipen bolji od LeBrona, Pejton od Kobija ili Stokton od Nesa ili Kida. A gde su još Dankan, Ajverson, Vejd, Garnet, Novicki i ove mlade zvezde. Jedino je Majkl nedodirljiv ali te price o dominaciji kosarke iz 90-tih su stvarno naporne.

markoni

pre 8 godina

Apsolutno se slažem sa likom koji je napisao da je zbog Medzika zavoleo L.A., mislim da je Djordje napisao, možda jedini koga bih poredio po košarkaskom znanju merio sa Jordanom iako su drugačiji tipovi igrača, džaba posle navijanje protiv letećeg kad se znalo kako završava playoff, žao mi Karla, Stoctona, Paytona i ostalih da su igrali koju godinu pre možda bi uzeli prsten

Dzaval

pre 8 godina

Sad kad krenu da se loze ljudi. Dzordan je nedodirljiv, nedostizan za vek vekova. Da je najbolji do sada, jeste. Da je UBEDLJIVO najbolji, ni blizu. Ako se kao kriterijum za najboljeg uzima razlika koju pravi na terenu, onda imamo jos igraca u konkurenciji. To je npr. Sekil O'Nil. Ko potcenjuje Lebrona, neka pogleda 5. utakmicu finala istoka 2007., kako decko razbija najbolju odbranu sveta. Dok Je Dzordan ulazio u finala sa clanovima kuce slavnih, Lebron je tamo vodio Delavedovu i Samperta.

Đorđe

pre 8 godina

Ne, ne i ne! To govori neko ko uopšte nije voleo Dzordana. Medzik mi je bio omiljeni igrač, zbog njega sam navijao za Lejkerse i još tada sam stekao neki animozitet prema Dzordanu, jer je konstantno pobeđivao mog omiljenog igrača i klub. Kasnije sam sa ogromnom strašću navijao za Stoktona i Meloana protiv Čikaga, samo da neko skine Dzordana sa trona. Ali nije vredelo. Bio je predominantan. Apsolutno ne postoji dilema ko je najbolji svih vremena. Ni u jednom drugom sportu ne postoji igrač koji je napravio toliku razliku u odnosu na ostale.

Aleksandar

pre 8 godina

Nema šanse da si bolji od MJ -a. Ni za 100 godina. Takav virtouz teško će se roditi. Možeš da osvojiš i više prstenova ali nećeš biti ni u prvih 5 najboljih svih vremena.

Mirko

pre 8 godina

Iskreno, ima igrača koji su igrački tu negde blizu MJ-a, Kobe je to bio, Lebron isto, ali nešto fali da bi oni to zaista i bili, i na to teško da će neko da da odgovor a samim tim teško i da će dostigne. Mogu se upotrebiti reči kao što su: magija.. vanzemaljac.. i slično, a to ni za Kobea ni za Jamesa niko još nije rekao. Dakle, gledamo se u narednom broju...

Rade Futog

pre 8 godina

Lebron od kako igra u Nba ligi je sigurno u klasi sa Dzordanom. Dominira bez premca vec 10 godina. Klivlend je pre LBJ bio 28. ili 29. od 29 timova, a on ih je licno odveo u finale konferencije. Njegovim odlaskom su se vratili u sivilo, da bi ponovnim dolaskom, ispodprosecan tim odveo u finale lige. Majami je sa njim igrao u 4 uzastopna finala, bez njega se ni u plej of nije plasirao. Gledao sam obojicu i ne mogu da tvrdim da je Lebron bolji, ali sam ubedjen da MJ ne bi napravio vecu karijeru da je imao Lebronove saigrace.

Scholes

pre 8 godina

Eee.. Virtuoz i Sirovina.. Kako to moze biti isto?
Ako ne uzme titulu s Klivlendom ove godine bas me interesuje u koji ce se jaci klub prebaciti, mozda Golden Stejt.. Jedino tako zna da uzme titulu..
Kobi i Majkl, nema boljih!

Bogotac

pre 8 godina

Naravno da nije. Majkl je jedan jedini I nema mu ni pribliznog. Lebron ni trenutno nije najbolji na svetu bez konkurencije, tu su Curry, Durant, Davis pa I Harden, naravno, razlicite pozicije ali MJ je bio najbolji bez obzira na poziciju!

Bane BG

pre 8 godina

Ne, prosto nije igrač koji je pomerio neku granicu u košarci! Da li pamtite: Bil Rasel, Karim A Džabar, Pit Maravić, Lary B ........

GM

pre 8 godina

Dzordan je broj 1.

Ali se Lebronu mora priznati da je u samom vrhu, PRE SVEGA sto igra u mnogo jacoj konkurenciji nego MJ.

Ipak, izmedju njih dvojice je barem Kobi.

nba 1993

pre 8 godina

od 1993. pratim nba... i niko nikad kao MJ. posebno ne ove mrcine od 100+ kg misica. MJ - lepota, poletnost, lakoca. ovi moderni - snaga, marketing i foliraza.

Loki

pre 8 godina

Ne nisi, vrhunski si igrac i najbolji u svojoj generaciji ali Dzordan je sam gore na vrhu ili Olimpu ako je tako lakse, on je Zevs a vi ostali se podelite kako hocete!

Srki

pre 8 godina

Jednostavno su neuporedivi. Dzordana treba porediti sa Brajantom, Lebrona sa Medzikom, Stoktona sa Parkerom, Melona sa Dankanom i slicno. Poredjenja Dzordana i Lebrona jednostavno nemaju smisla.

Billy "The Great" Hope

pre 8 godina

B92 voli dati ljudima povod za ovakve diskusije više nego išta... :) Gledao sam MJ23 90-tih po meni bolji on, igra lepša za oko ali stvar ukusa je u pitanju. LBJ koš mašina, terminator, predator. Košarkaška verzija C. Ronalda

Ivan NS

pre 8 godina

Džordan ima identičan problem sa sujetom kao Pele. Misli da ga niko nikada neće prevazići. Prvo je imao problem sa Brajantom, a sada sa Lebronom, koji ga je prešišao odavno.

Petar

pre 8 godina

Izvini Lebrone, ali ne. Po statistikama do kraja karijere će to biti sličan nivo. Ali da bi bio ta klasa fali mu elegancija. Da na terenu izgleda kao da može da poentira kad poželi i da je uživanje gledati ga kako šutira, menja pravac ili dodaje. U tom smislu Lebron bi se mogao uporediti sa traktorom. Najboljim traktorom koji postoji. Kad krene na koš to izgleda kao da ore i prevrće zemlju. Ali nije baš elegantno. Jordan, sa druge strane, je klizio kroz vazduh i pored svojih čuvara. Kao da ne postoje. I zaista je delovalo kao i da se ne oznoji. A to je klasa za sebe.

...

pre 8 godina

Po tome o čemu pričaš, jeste u istoj kategoriji sa Majklom, jer, eto, obojica imaju svoje patike. Međutim, čak ni tu nije u istoj ligi sa njim, jer Džordanke su toliki fenomen da ih niko neće stići.

Robi

pre 8 godina

Naravno da jeste, iako ce vecina reci da je Jordan bolji, LeBronu se cak ni tada ne moze osporiti bar da se moze porediti sa njim... a pricu oko prstenja uvijek treba uzimati sa rezervom ovako kad se igraci uporedjuju, pa i Darko Milicic ima prsten...

Đorđe

pre 8 godina

Ne, ne i ne! To govori neko ko uopšte nije voleo Dzordana. Medzik mi je bio omiljeni igrač, zbog njega sam navijao za Lejkerse i još tada sam stekao neki animozitet prema Dzordanu, jer je konstantno pobeđivao mog omiljenog igrača i klub. Kasnije sam sa ogromnom strašću navijao za Stoktona i Meloana protiv Čikaga, samo da neko skine Dzordana sa trona. Ali nije vredelo. Bio je predominantan. Apsolutno ne postoji dilema ko je najbolji svih vremena. Ni u jednom drugom sportu ne postoji igrač koji je napravio toliku razliku u odnosu na ostale.

nba 1993

pre 8 godina

od 1993. pratim nba... i niko nikad kao MJ. posebno ne ove mrcine od 100+ kg misica. MJ - lepota, poletnost, lakoca. ovi moderni - snaga, marketing i foliraza.

...

pre 8 godina

Po tome o čemu pričaš, jeste u istoj kategoriji sa Majklom, jer, eto, obojica imaju svoje patike. Međutim, čak ni tu nije u istoj ligi sa njim, jer Džordanke su toliki fenomen da ih niko neće stići.

Srki

pre 8 godina

Jednostavno su neuporedivi. Dzordana treba porediti sa Brajantom, Lebrona sa Medzikom, Stoktona sa Parkerom, Melona sa Dankanom i slicno. Poredjenja Dzordana i Lebrona jednostavno nemaju smisla.

dalibor

pre 8 godina

Majkl džordan-sinonim košarke..lebron odličan igrač..ali nikad kao majkl.Džordan je nabolji košarkaš u istoriji košarke..bar do sada..Možda se vremenom pojavi neko bolji.. Možda je najbliži njemu bio kobe bryant..a ne le bron..

Loki

pre 8 godina

Ne nisi, vrhunski si igrac i najbolji u svojoj generaciji ali Dzordan je sam gore na vrhu ili Olimpu ako je tako lakse, on je Zevs a vi ostali se podelite kako hocete!

Bogotac

pre 8 godina

Naravno da nije. Majkl je jedan jedini I nema mu ni pribliznog. Lebron ni trenutno nije najbolji na svetu bez konkurencije, tu su Curry, Durant, Davis pa I Harden, naravno, razlicite pozicije ali MJ je bio najbolji bez obzira na poziciju!

Aleksandar

pre 8 godina

Nema šanse da si bolji od MJ -a. Ni za 100 godina. Takav virtouz teško će se roditi. Možeš da osvojiš i više prstenova ali nećeš biti ni u prvih 5 najboljih svih vremena.

Zeks

pre 8 godina

Mozes da dajes i 60 po mecu ali tu harizmu, manifestaciju sportskog duha, atraktivnosti eleganciju nikada neces imati. Ti si za Jordana teska kategorija a on je klasa za sve vas.

Bane BG

pre 8 godina

Ne, prosto nije igrač koji je pomerio neku granicu u košarci! Da li pamtite: Bil Rasel, Karim A Džabar, Pit Maravić, Lary B ........

Petar

pre 8 godina

Izvini Lebrone, ali ne. Po statistikama do kraja karijere će to biti sličan nivo. Ali da bi bio ta klasa fali mu elegancija. Da na terenu izgleda kao da može da poentira kad poželi i da je uživanje gledati ga kako šutira, menja pravac ili dodaje. U tom smislu Lebron bi se mogao uporediti sa traktorom. Najboljim traktorom koji postoji. Kad krene na koš to izgleda kao da ore i prevrće zemlju. Ali nije baš elegantno. Jordan, sa druge strane, je klizio kroz vazduh i pored svojih čuvara. Kao da ne postoje. I zaista je delovalo kao i da se ne oznoji. A to je klasa za sebe.

Troublesome

pre 8 godina

-6-0 u NBA finalima
-Rekordnih 6 puta MVP finala NBA
-Nikad nije izgubio play-off seriju u kojoj je imao prednost domaceg terena (Nijedan velikan ne moze da se pohvali sa ovim)

-Kazete imao je dobre saigrace, nista ne bi osvojio bez njih? Ok pogledajte ovu sliku : http://i174.photobucket.com/albums/w119/massdagod/mj/ohhh_zps9da0bf9c.png
-Prvi deo slike je iz finala istoka 1990 (samo pogledajte te brojke)
-Drugi deo je rekordna predstava iz finala 1993 (pogledajte te brojke U NBA VELIKOM FINALU!!)
-I konacno treci deo slike je posle finala iz 1993. "Ne samo da je Majkl najveci ikada, niko cak nije ni blizu". Ova slika ilustruje pomoc saigraca koju je Majkl imao u odnosu na ostale velikane.

Sada pogledajmo rekorde u NBA playoff-u : http://en.wikipedia.org/wiki/NBA_post-season_records

-Majkl Dzordan drzi NEVEROVATNIH 42 NBA playoff rekorda!

Da bi ste imali perspektivu koliko je to neverovatno evo malog poredjenja:
Majkl Dzordan 42 Nba playoff rekorda.
Bill Russell 15
Wilt Chamberlain 13
Kareem Abdul Jabbar 5
Kobe Bryant 5
Lebron James 0

Majkl Dzordan ima vise NBA playoff rekorda od Rasela, Vilta, Karima, Kobea i Lebrona ZAJEDNO!

-MJ ima najveci PER(player efficiency rating - produktivnost po minutu) u istoriji NBA regularne sezone, playoff-a i NBA finala.
-MJ ima najbolji prosek poena u istoriji NBA regularne sezone, playoff-a i NBA finala.

Ako vas zanima mogu da nastavim, ima tu neverovatnih rekorda za jos 1500 karaktera.

lovac botova

pre 8 godina

Ma nisi ti do kolena džordanu, ni jednu patiku njegovu ne smeš da probas !
vidi se da sve radiš mučno, da si težak kao lik i da nameces nešto forsiranjem, a ne elegantno kao michael. džaba ti svi poeni, nisi pesnik u košarci nego običan bik siledžija sportske lepote...

nikola

pre 8 godina

hahhahahaha koliko je smesan ovaj Lebron nije ni blizi Jordana nmg da verujem da ima hrabrosti da se poredi sa njim,prvo bi trebao da poradi na tehnici i stilu kosarke pa onda nesto da prica,retard...jedino Kobe moze da se poredi sa MJ...

milena111

pre 8 godina

Porediti njega i Dzordana je smesno...Pod 1)nisu isti tip igraca...Lebrona treba porediti sa igracima kojima je glavno oruzje bila snaga a ne tehnika.....2)lebron decko nema ni k od krosovera,dribling-NULA...ako neko pronadje JEDAN njegov dribling,'ponizavanje' protivnika driblingom u 10godina igranja,taj je kralj!!!....Dzordan je 5miliona puta vise tehnicki potkovan....3)Covek koji velica samog sebe,sam sebe proziva 'kraljem' nikada to nece biti,nikada nece biti pravi sampion..Pusti druge da te velicaju,cim ti imas potrebu sAm to da radis,nije to to :)...4)Zamislite da vam sve zavisi od poslednjih 10sekundi poslednjeg napada u sezoni...Kome bi ste dali lotpu,Lebronu ili Dzordanu?Molim Vas :),tu nema dileme.....5)Broj titula.Tacka... Prijatno,dovidjenja

spree15

pre 8 godina

Po komentarima bi se moglo reci da su 3 coveka procitala tekst.
Brona treba neko da podseti da Durant ne nosi LeBronke,Harden takodje,Steph fura Under Armour...Nad kim ce imati psiholosku prednost?
Smesna izjava.

prljavi inspekor

pre 8 godina

Da je neke pravde u svetu, ti bi igrao americki fudbal... Jesi dobar, ali kume moj, sa MJ nisi u rangu... Kum moj, nije gubio finala...

Dobar, pa odlican, pa najbolji, pa MJ

pre 8 godina

E moj ti, pa sport kojim se bavis se igrom slucaja i dalje zove Basketball. posle MJ trebala je da dobije naziv "MJ ball" ili "Jordan ball".
Niko, nikada vise, ni blizu nece biti!!!

Laza

pre 8 godina

Ne, ne i ne! To govori neko ko uopšte nije voleo Dzordana. Medzik mi je bio omiljeni igrač, zbog njega sam navijao za Lejkerse i još tada sam stekao neki animozitet prema Dzordanu, jer je konstantno pobeđivao mog omiljenog igrača i klub. Kasnije sam sa ogromnom strašću navijao za Stoktona i Meloana protiv Čikaga, samo da neko skine Dzordana sa trona. Ali nije vredelo. Bio je predominantan. Apsolutno ne postoji dilema ko je najbolji svih vremena. Ni u jednom drugom sportu ne postoji igrač koji je napravio toliku razliku u odnosu na ostale.
(Đorđe, 10. oktobar 2015 13:21)

Sumnjam da si video i jednu utakmicu, Dzordan je uzeo prvu titulu tek kad se Medzik razboleo.Kakvo crno konstantno pobedjivanje.

mira112

pre 8 godina

LeBron ima šansu da dostigne i možda prestigne Jordana po broju nba titula, ali kao igrač, šuter, pa i u odbrani, teško da može dostići Let br. 23. S druge strane, brend Jordan donosi mnogo novca, godišnje i više miliona USD nego što je tokom cele Majkl zaradio.
(Galaktus, 10. oktobar 2015 15:33)

Da ga dostigne i prestigne?? Pa fali mu ''samo'' 4,5 NBA titula,decko u cvetu mladosti...stize ga sutra malo,da li si blesav :)

Blue_skin

pre 8 godina

E sad mozda i jesi... Kad Jordan ima preko 50 godina! :D
Ako vas poredimo iz najboljih dana - nisi mu ni za 4-11 rezultat u igri 1 na 1! :)

puma

pre 8 godina

nikada nisam procitao jednoglasnije komentare ! Jordan je jednostavno kralj (car za nas starije:) - kretao se kao puma po terenu - ovakvi ljudi ti daju inspiraciju kada ih gledas, vidis sta je sve covek u stanju, i sta smo mi sami u stanju.
I NBA nekada je bila sasvim druga prica - bolja zanimljivija - kvalitet igraca ne toliko, vec stil kosarke - sada su ko igrice, sve 2 I kusur, ko da igraju na onim kosevima za klince (ako se secate) - meni je smesno, treba da im dignu table bar za jedno 30cm pa da se vratimo na pravi basket (znam znam)

Saša

pre 8 godina

Đorđe objasnio suštinu, jedino bi dodao da niko nikada neće poznavati igru kao Medzik i takve asistencije koje su nestvarne, ali zbog atletskih nenormalnih mogućnosti za nijansu MJ jer je bilo previše dominantno.

Pjano

pre 8 godina

Covek je u pravu, sad jeste u klasi sa Jordanom posto je legenda u penziji, a samim tim sto sam sebe hvali svestan je I on da je jedino sto ce dostici upravo ta nova linija patika I nista vise

zoki

pre 8 godina

(Petar, 10. oktobar 2015 12:09)

Idi gledaj balet ako hoces eleganciju. Svasta covek moze da procita ovde. A to da Jordan nije koristio misice, msm stvarno. Po nekima, da biste zakucali sa linije za slobodna bacanja treba vam elegancija, a ne snaga, brzina, misici, odraz... Idi probaj elegancijom da zakucas preko nekog od 215 cm pa javi kako si prosao. Nista bez sirove snage.

ahahalelee

pre 8 godina

Jordans su i dan danas razlog zasto je Jordan prvi sportista milijarder, znaci vise od 10 godina posle njegove penzije. Dream on Lebron!

Aco

pre 8 godina

Pa jesi u toj klasi ali ljudina kao Dzordan sigurno nisi.

Lik je prozvao sam sebe kraljem, mislim sta dalje reci? Totalno antipatican. Vidim na fejsbuku ga najvise gotive tipovi narcisi.
(Washington, 10. oktobar 2015 15:47)

Ljudina kao Dzordan, pa ovo je vic decenije, covek koji je za sebe izjavio da je crni Isus.

markoni

pre 8 godina

Apsolutno se slažem sa likom koji je napisao da je zbog Medzika zavoleo L.A., mislim da je Djordje napisao, možda jedini koga bih poredio po košarkaskom znanju merio sa Jordanom iako su drugačiji tipovi igrača, džaba posle navijanje protiv letećeg kad se znalo kako završava playoff, žao mi Karla, Stoctona, Paytona i ostalih da su igrali koju godinu pre možda bi uzeli prsten

zoki

pre 8 godina

Za vasu edukaciju, nije samozvani kralj. Tako su ga nazvali u srednjoj skoli zato sto njegovo ime na mnogim africkim jezicima znaci upravo kralj.

The name Lebron is of African origin.

The meaning of Lebron is "king".

Eto, da ne lupate vise.

Robi

pre 8 godina

Naravno da jeste, iako ce vecina reci da je Jordan bolji, LeBronu se cak ni tada ne moze osporiti bar da se moze porediti sa njim... a pricu oko prstenja uvijek treba uzimati sa rezervom ovako kad se igraci uporedjuju, pa i Darko Milicic ima prsten...

Scholes

pre 8 godina

Eee.. Virtuoz i Sirovina.. Kako to moze biti isto?
Ako ne uzme titulu s Klivlendom ove godine bas me interesuje u koji ce se jaci klub prebaciti, mozda Golden Stejt.. Jedino tako zna da uzme titulu..
Kobi i Majkl, nema boljih!

Darko

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.
(ixyl, 10. oktobar 2015 15:38)

Klajd Dreksler, Mic Ricmond, Stiv Smit, Dzef Hornacek, Ajzeja Tomas, Dzo Dumars, Geri Pejton, Dzon Stokton, Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Tim Hardavej, Peni Hardavej, Nik Anderson, Nik Van Exel, Edi Dzouns, Mark Prajs, Teri Porter, Ajzeja Rajder, Dzejms Pu Ricardson, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs.... hoces li jos nekog da ti nabrojim??? Ne znam koje si godiste, ali odi na net, skini sa torenta neke od legendarnih utakmica iz devedesetih, pogledaj kakve su to odbrane bile i kakva se kosarka igrala. A proveri ova imena, to su sve fantasticni igraci iz tog vremena

Ivan NS

pre 8 godina

Džordan ima identičan problem sa sujetom kao Pele. Misli da ga niko nikada neće prevazići. Prvo je imao problem sa Brajantom, a sada sa Lebronom, koji ga je prešišao odavno.

trajko

pre 8 godina

Krosover, dribling, odbrana kad ove stvari nauci Lebron neka se javi. Lakocu, eleganciju i virtuoznost nikad ne moze dostici jer to ili imas ili nemas, nauciti i utrenirat se ne moze. MJ je mogao sebi dopustiti luksuz da na vrhuncu karijere pauzira nekoliko godina i onda se vrati i osvoji jos 3 prstena ko od sale.

GM

pre 8 godina

Dzordan je broj 1.

Ali se Lebronu mora priznati da je u samom vrhu, PRE SVEGA sto igra u mnogo jacoj konkurenciji nego MJ.

Ipak, izmedju njih dvojice je barem Kobi.

Gordon

pre 8 godina

Lik je Extra u svakom smislu ! Ko ga prati zna ! Novinari namerno izdvajaju ovakve naslove da bi se izazvala reakcija javnosti i da bi reklame za NIKE bile uspesnije. MJ je naravno neprevazidjen U SVOJE vreme i oni nisu isti tip igraca. Svako ko razume Kosarku zna da treba skinuti kapu LeBronu u doba savremene Kosarke. Pozz :)

Mirko

pre 8 godina

Iskreno, ima igrača koji su igrački tu negde blizu MJ-a, Kobe je to bio, Lebron isto, ali nešto fali da bi oni to zaista i bili, i na to teško da će neko da da odgovor a samim tim teško i da će dostigne. Mogu se upotrebiti reči kao što su: magija.. vanzemaljac.. i slično, a to ni za Kobea ni za Jamesa niko još nije rekao. Dakle, gledamo se u narednom broju...

Washington

pre 8 godina

Pa jesi u toj klasi ali ljudina kao Dzordan sigurno nisi.

Lik je prozvao sam sebe kraljem, mislim sta dalje reci? Totalno antipatican. Vidim na fejsbuku ga najvise gotive tipovi narcisi.

paspalj chandler

pre 8 godina

Posto se prica o patikama da kazem da mozda budu na istom nivou za nekih 1000000 godina,lakse ce LeBron osvojiti jos 6 prstenova nego sto ce prici blizu Jordan brandu u bilo kojoj kategoriji.
Inace je pre par dana Stephon Marbury zestoko kritikovao Jordana zbog patika jer u Americi u nekim krajevima jos uvek mozes da stradas ako imas neki malo ludji retro model i da je sumanuto da patika kosta 200 dolara,potkacio je i LeBrona nazvavsi ga sledbenikom http://bleacherreport.com/articles/2576354-stephon-marbury-calls-michael-jordan-out-over-kids-getting-killed-for-jordans
Mozemo reci da je LeBron jedini uspeo da skrene paznju na svoje patike i ako neko ima sanse da se takmici sa Jordanom na tom polju to je on mada kao sto sam rekao,mozda za 100000 godina.

Darko

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.
(ixyl, 10. oktobar 2015 15:38)

A pazi kada sam zaboravio Redzija Milera i Glena Rajsa. Skot Skajls na primer i danas drzi rekord po broju asistencija na jednoj utakmici (30). Protiv velikih imena je igrao Majkl, zato je i najveci

Billy "The Great" Hope

pre 8 godina

B92 voli dati ljudima povod za ovakve diskusije više nego išta... :) Gledao sam MJ23 90-tih po meni bolji on, igra lepša za oko ali stvar ukusa je u pitanju. LBJ koš mašina, terminator, predator. Košarkaška verzija C. Ronalda

Dzaval

pre 8 godina

Sad kad krenu da se loze ljudi. Dzordan je nedodirljiv, nedostizan za vek vekova. Da je najbolji do sada, jeste. Da je UBEDLJIVO najbolji, ni blizu. Ako se kao kriterijum za najboljeg uzima razlika koju pravi na terenu, onda imamo jos igraca u konkurenciji. To je npr. Sekil O'Nil. Ko potcenjuje Lebrona, neka pogleda 5. utakmicu finala istoka 2007., kako decko razbija najbolju odbranu sveta. Dok Je Dzordan ulazio u finala sa clanovima kuce slavnih, Lebron je tamo vodio Delavedovu i Samperta.

joca poskok

pre 8 godina

@nba 1993

Marketing? Pa ima li vece marketinske figure od Jordana? Snimio je bar 100 reklama, na marketingu je zaradio 10 puta vise nego od kosarke.

Rade Futog

pre 8 godina

Lebron od kako igra u Nba ligi je sigurno u klasi sa Dzordanom. Dominira bez premca vec 10 godina. Klivlend je pre LBJ bio 28. ili 29. od 29 timova, a on ih je licno odveo u finale konferencije. Njegovim odlaskom su se vratili u sivilo, da bi ponovnim dolaskom, ispodprosecan tim odveo u finale lige. Majami je sa njim igrao u 4 uzastopna finala, bez njega se ni u plej of nije plasirao. Gledao sam obojicu i ne mogu da tvrdim da je Lebron bolji, ali sam ubedjen da MJ ne bi napravio vecu karijeru da je imao Lebronove saigrace.

Galaktus

pre 8 godina

LeBron ima šansu da dostigne i možda prestigne Jordana po broju nba titula, ali kao igrač, šuter, pa i u odbrani, teško da može dostići Let br. 23. S druge strane, brend Jordan donosi mnogo novca, godišnje i više miliona USD nego što je tokom cele Majkl zaradio.

CJ

pre 8 godina

Kao prvo, čovek je dao intervju za modni magazin, dakle zezanje, govorio je o nekoj liniji patika.
Kao drugo, naporni ste sa tom elegancijom i gracioznoscu...da se samo to gleda, Džejson Vilijams bi bio najbolji kosarkas ikada.
Evo ja cu da kazem da je danas konkurencija jaca nego 90-tih. Pa prosto, ima vise timova, vise igraca iz Evrope, Azije, Latinske Amerike. U svakoj ekipi imate bar po jednu zvezdu. 90-tih su centri bili mnogo bolji nego danas i to je to. Ne moze niko da me ubedi da je Pipen bolji od LeBrona, Pejton od Kobija ili Stokton od Nesa ili Kida. A gde su još Dankan, Ajverson, Vejd, Garnet, Novicki i ove mlade zvezde. Jedino je Majkl nedodirljiv ali te price o dominaciji kosarke iz 90-tih su stvarno naporne.

joxoleon

pre 8 godina

Mozda bi bio da nije bilo one blamaze u finalu 2011. Isto vazi i za Kobea, blamaza iz 2004. i 2008. je prevelika da bi i njega neko poredio sa Jordanom, na stranu njegovu statisticku inferiornost. A s druge strane, ove price o najboljem igracu ikad su smesne. Eto, za mene su Hakeem, Jabbar i WIlt bolji od Jordana.

jagnjad

pre 8 godina

Ma kakvi najbolji ikad, poceo je da osvaja tek nakon sto su Bird, Magic i Isiah ispovredjivali i ostarili. Dok su bili na vrhuncu snage nije mogao da primirise ni finalu, a kamo li tituli.

Ivan NS

pre 8 godina

od 1993. pratim nba... i niko nikad kao MJ. posebno ne ove mrcine od 100+ kg misica. MJ - lepota, poletnost, lakoca. ovi moderni - snaga, marketing i foliraza.
(nba 1993, 10. oktobar 2015 12:21)

Možeš da pratiš i pedeset godina NBA, pa opet pišeš gluposti. I devedesetih je bilo marketinga i foliraže koliko hoćeš. Eto ti samo primer Dennis Rodman-a recimo. Da ne govorim o tome da je upravo Michael Jordan zarađivao deset puta više od marketinga nego od ugovora. A što se tiče snage, ne bih baš rekao da su Carl Malone i David Robinson bili mršavi, a o njihovoj eleganciji i da ne govorim.

asdf

pre 8 godina

(Milo, 10. oktobar 2015 15:34)

Garry Payton > Ron Artest

https://www.youtube.com/watch?v=LJCwyh0fDGw

Sta kazes? Stockton je, dakle, najbolji svih vremena.

merchant9988

pre 8 godina

Nikad necemo znati ko je bio ili ko ce biti najbolji ikada,za Jordana kazu da je najbolji ikada jer je u tom vremenu kada je on igrao nba postajao popularniji,ali evo npr ako pitate Sekila Onila ko je najbolji ikada on kaze Dr J. Oni su maltene isti nacin igre imali,isli na ulaz i nisu imali sut za tri,jer je to bilo novije oruzje u to vreme,uzmite i pogledajte Jordanov procenat za tri,popravio ga je u one tri sezone sa wizardsima.Zelim da kazem da ja ne pljujem ovde Jordana on mozda jeste najbolji ikada i najvise mi se prisvidjao kad je izjavio ono posle prve triple krune,a ne kao lebron pre 6. utakmice u finalu sada. Samo zelim da vam kazem da se setite malo Oscar Robertsona,Abdul Jabbara,Magica,Olajuwona,Moses Malouna i svih ostalih legendi kojih ne mogu da se setim

KG

pre 8 godina

JeRemija,koji si ti lik pa ja ne verujem..E Hardena nabrojio i ostao ziv..H A R D E N A. Njega uporedjujes sa zverima iz kraja osamdesetih i devedesetih.

ixyl

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.

MJ45

pre 8 godina

Ovaj JeRemija kao da nije čuo za trojke poput Pipena, Malina, Kinga, Ingliša, Birda, Vilkinsa, Šremfa, Vortija, Fat Levera, Grenta Hila, Orija, Mešburna.. To samo na prvu ruku..

Dragutin

pre 8 godina

Imate Dzordana i Brajanta sa jedne strane i imamo Dankana i Lebrona sa druge ova prva dva su sociopate koji maltretiraju saigrace i igraju hero ball a druga dvojica su timski igraci koji igraju da pobede.

akrobata

pre 8 godina

Ponekad se pitam, da li se uopšte sme igrati košarka posle Jordana? Ok, bio je najbolji igrač jedne generacije, ali došle su nove i rade neke druge stvari.. pogledajte kako se danas šutira u NBA. To u Džordanovo vreme je bilo nezamislivo. Danas igrač mora da bude polivalentan, da bi uspeo/ prošlo je vreme 'samo šutera' i 'samo kucača' ili znaš sve ili ispadaš. Eno Pol Džordž može sve, Džejms Harden, gledajte samo nivo koji pokazuje igrač tipa Klej Tompson - danas postoji iše igrača sa karakteristikom jednog Džordana, a tada, kada se on pojavio bio je sam. Zato nama Kobi Brajant izgleda manje dominantan, jer sve su to mogli da urade i Mekgrejdi ili Vins Karter, a kod DŽordana bio je Klajd Dreksler, koji nije mogao ni u kadu da ubaci sa trojke. Ne kažem da DŽordan nije savršen košarkaš, ali danas postoji barem pet igrača koji mogu da urade sve što i on.

JeRemija

pre 8 godina

@Klajd Dreksler, Mic Ricmond, Stiv Smit, Dzef Hornacek, Ajzeja Tomas, Dzo Dumars, Geri Pejton, Dzon Stokton, Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Tim Hardavej, Peni Hardavej, Nik Anderson, Nik Van Exel, Edi Dzouns, Mark Prajs, Teri Porter, Ajzeja Rajder, Dzejms Pu Ricardson, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs.... hoces li jos nekog da ti nabrojim??? Ne znam koje si godiste, ali odi na net, skini sa torenta neke od legendarnih utakmica iz devedesetih, pogledaj kakve su to odbrane bile i kakva se kosarka igrala. A proveri ova imena, to su sve fantasticni igraci iz tog vremena
(Darko,)

Sve je to lepo ali ta imena sigurno nisu bolja od današnjih bekova i plejeva. Stef Kari, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Kris Pol, Demijen Lilard, Džon Vol, Klej Tompson, Džimi Batler, Kajri Irving, Kajl Louri...a tek što se tiče krila tu je situacija jeziva, koliko su danas bolja krila nego nekada- Kevin Durent, Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Pol Džordž, Kavai Lenard... Jedino je na centru bila nekada mnogo jača konkurencija i tu nema spora.

ixyl

pre 8 godina

Haha, to, to. Po cemu je Redzi Miller bolji od Curryja? Drexler od Wadea? Ricmond od Kobea? Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Nik Anderson, Edi Dzouns, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs, Stiv Smit - haha. Ajde kazi da je bilo ko od ovih boilji od Tony Parkera? Haha, naveo si igrace koji nisu ni u top200 svih vremena. Mark Price, odlican igrac, ali ajde kazi da je bolji od Chrisa Paula? Haha, samo pokazujete ono sto sam rekao, u vasim ocima su svi iz 90ih bili vanzemaljci a sada niko ne zna da igra. Mada, navodio si i igrace iz 80ih, ja sam pitao za 90te kad je Jordan osvajao, ne racunam 80te kad je ispadao u prvoj rundi. Od tih igraca sto si naveo samo su Drexler, Isiah, Stockton i Payton na najvisem nivou. Evo, ja ti dajem Kobea, Wada, Chris Paula, Tony Parkera, Ronda, Currya. Jel i Magzi Bogus bolji od Westbrooka? Svasta...

Ivan NS

pre 8 godina

Džordan ima identičan problem sa sujetom kao Pele. Misli da ga niko nikada neće prevazići. Prvo je imao problem sa Brajantom, a sada sa Lebronom, koji ga je prešišao odavno.

Srki

pre 8 godina

Jednostavno su neuporedivi. Dzordana treba porediti sa Brajantom, Lebrona sa Medzikom, Stoktona sa Parkerom, Melona sa Dankanom i slicno. Poredjenja Dzordana i Lebrona jednostavno nemaju smisla.

joxoleon

pre 8 godina

Mozda bi bio da nije bilo one blamaze u finalu 2011. Isto vazi i za Kobea, blamaza iz 2004. i 2008. je prevelika da bi i njega neko poredio sa Jordanom, na stranu njegovu statisticku inferiornost. A s druge strane, ove price o najboljem igracu ikad su smesne. Eto, za mene su Hakeem, Jabbar i WIlt bolji od Jordana.

GM

pre 8 godina

Dzordan je broj 1.

Ali se Lebronu mora priznati da je u samom vrhu, PRE SVEGA sto igra u mnogo jacoj konkurenciji nego MJ.

Ipak, izmedju njih dvojice je barem Kobi.

Robi

pre 8 godina

Naravno da jeste, iako ce vecina reci da je Jordan bolji, LeBronu se cak ni tada ne moze osporiti bar da se moze porediti sa njim... a pricu oko prstenja uvijek treba uzimati sa rezervom ovako kad se igraci uporedjuju, pa i Darko Milicic ima prsten...

jagnjad

pre 8 godina

Ma kakvi najbolji ikad, poceo je da osvaja tek nakon sto su Bird, Magic i Isiah ispovredjivali i ostarili. Dok su bili na vrhuncu snage nije mogao da primirise ni finalu, a kamo li tituli.

ixyl

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.

Rade Futog

pre 8 godina

Lebron od kako igra u Nba ligi je sigurno u klasi sa Dzordanom. Dominira bez premca vec 10 godina. Klivlend je pre LBJ bio 28. ili 29. od 29 timova, a on ih je licno odveo u finale konferencije. Njegovim odlaskom su se vratili u sivilo, da bi ponovnim dolaskom, ispodprosecan tim odveo u finale lige. Majami je sa njim igrao u 4 uzastopna finala, bez njega se ni u plej of nije plasirao. Gledao sam obojicu i ne mogu da tvrdim da je Lebron bolji, ali sam ubedjen da MJ ne bi napravio vecu karijeru da je imao Lebronove saigrace.

Dzaval

pre 8 godina

Sad kad krenu da se loze ljudi. Dzordan je nedodirljiv, nedostizan za vek vekova. Da je najbolji do sada, jeste. Da je UBEDLJIVO najbolji, ni blizu. Ako se kao kriterijum za najboljeg uzima razlika koju pravi na terenu, onda imamo jos igraca u konkurenciji. To je npr. Sekil O'Nil. Ko potcenjuje Lebrona, neka pogleda 5. utakmicu finala istoka 2007., kako decko razbija najbolju odbranu sveta. Dok Je Dzordan ulazio u finala sa clanovima kuce slavnih, Lebron je tamo vodio Delavedovu i Samperta.

akrobata

pre 8 godina

Ponekad se pitam, da li se uopšte sme igrati košarka posle Jordana? Ok, bio je najbolji igrač jedne generacije, ali došle su nove i rade neke druge stvari.. pogledajte kako se danas šutira u NBA. To u Džordanovo vreme je bilo nezamislivo. Danas igrač mora da bude polivalentan, da bi uspeo/ prošlo je vreme 'samo šutera' i 'samo kucača' ili znaš sve ili ispadaš. Eno Pol Džordž može sve, Džejms Harden, gledajte samo nivo koji pokazuje igrač tipa Klej Tompson - danas postoji iše igrača sa karakteristikom jednog Džordana, a tada, kada se on pojavio bio je sam. Zato nama Kobi Brajant izgleda manje dominantan, jer sve su to mogli da urade i Mekgrejdi ili Vins Karter, a kod DŽordana bio je Klajd Dreksler, koji nije mogao ni u kadu da ubaci sa trojke. Ne kažem da DŽordan nije savršen košarkaš, ali danas postoji barem pet igrača koji mogu da urade sve što i on.

Laza

pre 8 godina

Ne, ne i ne! To govori neko ko uopšte nije voleo Dzordana. Medzik mi je bio omiljeni igrač, zbog njega sam navijao za Lejkerse i još tada sam stekao neki animozitet prema Dzordanu, jer je konstantno pobeđivao mog omiljenog igrača i klub. Kasnije sam sa ogromnom strašću navijao za Stoktona i Meloana protiv Čikaga, samo da neko skine Dzordana sa trona. Ali nije vredelo. Bio je predominantan. Apsolutno ne postoji dilema ko je najbolji svih vremena. Ni u jednom drugom sportu ne postoji igrač koji je napravio toliku razliku u odnosu na ostale.
(Đorđe, 10. oktobar 2015 13:21)

Sumnjam da si video i jednu utakmicu, Dzordan je uzeo prvu titulu tek kad se Medzik razboleo.Kakvo crno konstantno pobedjivanje.

Billy "The Great" Hope

pre 8 godina

B92 voli dati ljudima povod za ovakve diskusije više nego išta... :) Gledao sam MJ23 90-tih po meni bolji on, igra lepša za oko ali stvar ukusa je u pitanju. LBJ koš mašina, terminator, predator. Košarkaška verzija C. Ronalda

CJ

pre 8 godina

Kao prvo, čovek je dao intervju za modni magazin, dakle zezanje, govorio je o nekoj liniji patika.
Kao drugo, naporni ste sa tom elegancijom i gracioznoscu...da se samo to gleda, Džejson Vilijams bi bio najbolji kosarkas ikada.
Evo ja cu da kazem da je danas konkurencija jaca nego 90-tih. Pa prosto, ima vise timova, vise igraca iz Evrope, Azije, Latinske Amerike. U svakoj ekipi imate bar po jednu zvezdu. 90-tih su centri bili mnogo bolji nego danas i to je to. Ne moze niko da me ubedi da je Pipen bolji od LeBrona, Pejton od Kobija ili Stokton od Nesa ili Kida. A gde su još Dankan, Ajverson, Vejd, Garnet, Novicki i ove mlade zvezde. Jedino je Majkl nedodirljiv ali te price o dominaciji kosarke iz 90-tih su stvarno naporne.

nikola

pre 8 godina

hahhahahaha koliko je smesan ovaj Lebron nije ni blizi Jordana nmg da verujem da ima hrabrosti da se poredi sa njim,prvo bi trebao da poradi na tehnici i stilu kosarke pa onda nesto da prica,retard...jedino Kobe moze da se poredi sa MJ...

Ivan NS

pre 8 godina

od 1993. pratim nba... i niko nikad kao MJ. posebno ne ove mrcine od 100+ kg misica. MJ - lepota, poletnost, lakoca. ovi moderni - snaga, marketing i foliraza.
(nba 1993, 10. oktobar 2015 12:21)

Možeš da pratiš i pedeset godina NBA, pa opet pišeš gluposti. I devedesetih je bilo marketinga i foliraže koliko hoćeš. Eto ti samo primer Dennis Rodman-a recimo. Da ne govorim o tome da je upravo Michael Jordan zarađivao deset puta više od marketinga nego od ugovora. A što se tiče snage, ne bih baš rekao da su Carl Malone i David Robinson bili mršavi, a o njihovoj eleganciji i da ne govorim.

nba 1993

pre 8 godina

od 1993. pratim nba... i niko nikad kao MJ. posebno ne ove mrcine od 100+ kg misica. MJ - lepota, poletnost, lakoca. ovi moderni - snaga, marketing i foliraza.

JeRemija

pre 8 godina

@Klajd Dreksler, Mic Ricmond, Stiv Smit, Dzef Hornacek, Ajzeja Tomas, Dzo Dumars, Geri Pejton, Dzon Stokton, Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Tim Hardavej, Peni Hardavej, Nik Anderson, Nik Van Exel, Edi Dzouns, Mark Prajs, Teri Porter, Ajzeja Rajder, Dzejms Pu Ricardson, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs.... hoces li jos nekog da ti nabrojim??? Ne znam koje si godiste, ali odi na net, skini sa torenta neke od legendarnih utakmica iz devedesetih, pogledaj kakve su to odbrane bile i kakva se kosarka igrala. A proveri ova imena, to su sve fantasticni igraci iz tog vremena
(Darko,)

Sve je to lepo ali ta imena sigurno nisu bolja od današnjih bekova i plejeva. Stef Kari, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Kris Pol, Demijen Lilard, Džon Vol, Klej Tompson, Džimi Batler, Kajri Irving, Kajl Louri...a tek što se tiče krila tu je situacija jeziva, koliko su danas bolja krila nego nekada- Kevin Durent, Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Pol Džordž, Kavai Lenard... Jedino je na centru bila nekada mnogo jača konkurencija i tu nema spora.

Đorđe

pre 8 godina

Ne, ne i ne! To govori neko ko uopšte nije voleo Dzordana. Medzik mi je bio omiljeni igrač, zbog njega sam navijao za Lejkerse i još tada sam stekao neki animozitet prema Dzordanu, jer je konstantno pobeđivao mog omiljenog igrača i klub. Kasnije sam sa ogromnom strašću navijao za Stoktona i Meloana protiv Čikaga, samo da neko skine Dzordana sa trona. Ali nije vredelo. Bio je predominantan. Apsolutno ne postoji dilema ko je najbolji svih vremena. Ni u jednom drugom sportu ne postoji igrač koji je napravio toliku razliku u odnosu na ostale.

Gordon

pre 8 godina

Lik je Extra u svakom smislu ! Ko ga prati zna ! Novinari namerno izdvajaju ovakve naslove da bi se izazvala reakcija javnosti i da bi reklame za NIKE bile uspesnije. MJ je naravno neprevazidjen U SVOJE vreme i oni nisu isti tip igraca. Svako ko razume Kosarku zna da treba skinuti kapu LeBronu u doba savremene Kosarke. Pozz :)

Bogotac

pre 8 godina

Naravno da nije. Majkl je jedan jedini I nema mu ni pribliznog. Lebron ni trenutno nije najbolji na svetu bez konkurencije, tu su Curry, Durant, Davis pa I Harden, naravno, razlicite pozicije ali MJ je bio najbolji bez obzira na poziciju!

Aco

pre 8 godina

Pa jesi u toj klasi ali ljudina kao Dzordan sigurno nisi.

Lik je prozvao sam sebe kraljem, mislim sta dalje reci? Totalno antipatican. Vidim na fejsbuku ga najvise gotive tipovi narcisi.
(Washington, 10. oktobar 2015 15:47)

Ljudina kao Dzordan, pa ovo je vic decenije, covek koji je za sebe izjavio da je crni Isus.

milena111

pre 8 godina

Porediti njega i Dzordana je smesno...Pod 1)nisu isti tip igraca...Lebrona treba porediti sa igracima kojima je glavno oruzje bila snaga a ne tehnika.....2)lebron decko nema ni k od krosovera,dribling-NULA...ako neko pronadje JEDAN njegov dribling,'ponizavanje' protivnika driblingom u 10godina igranja,taj je kralj!!!....Dzordan je 5miliona puta vise tehnicki potkovan....3)Covek koji velica samog sebe,sam sebe proziva 'kraljem' nikada to nece biti,nikada nece biti pravi sampion..Pusti druge da te velicaju,cim ti imas potrebu sAm to da radis,nije to to :)...4)Zamislite da vam sve zavisi od poslednjih 10sekundi poslednjeg napada u sezoni...Kome bi ste dali lotpu,Lebronu ili Dzordanu?Molim Vas :),tu nema dileme.....5)Broj titula.Tacka... Prijatno,dovidjenja

Dobar, pa odlican, pa najbolji, pa MJ

pre 8 godina

E moj ti, pa sport kojim se bavis se igrom slucaja i dalje zove Basketball. posle MJ trebala je da dobije naziv "MJ ball" ili "Jordan ball".
Niko, nikada vise, ni blizu nece biti!!!

Petar

pre 8 godina

Izvini Lebrone, ali ne. Po statistikama do kraja karijere će to biti sličan nivo. Ali da bi bio ta klasa fali mu elegancija. Da na terenu izgleda kao da može da poentira kad poželi i da je uživanje gledati ga kako šutira, menja pravac ili dodaje. U tom smislu Lebron bi se mogao uporediti sa traktorom. Najboljim traktorom koji postoji. Kad krene na koš to izgleda kao da ore i prevrće zemlju. Ali nije baš elegantno. Jordan, sa druge strane, je klizio kroz vazduh i pored svojih čuvara. Kao da ne postoje. I zaista je delovalo kao i da se ne oznoji. A to je klasa za sebe.

Loki

pre 8 godina

Ne nisi, vrhunski si igrac i najbolji u svojoj generaciji ali Dzordan je sam gore na vrhu ili Olimpu ako je tako lakse, on je Zevs a vi ostali se podelite kako hocete!

lovac botova

pre 8 godina

Ma nisi ti do kolena džordanu, ni jednu patiku njegovu ne smeš da probas !
vidi se da sve radiš mučno, da si težak kao lik i da nameces nešto forsiranjem, a ne elegantno kao michael. džaba ti svi poeni, nisi pesnik u košarci nego običan bik siledžija sportske lepote...

Aleksandar

pre 8 godina

Nema šanse da si bolji od MJ -a. Ni za 100 godina. Takav virtouz teško će se roditi. Možeš da osvojiš i više prstenova ali nećeš biti ni u prvih 5 najboljih svih vremena.

zoki

pre 8 godina

(Petar, 10. oktobar 2015 12:09)

Idi gledaj balet ako hoces eleganciju. Svasta covek moze da procita ovde. A to da Jordan nije koristio misice, msm stvarno. Po nekima, da biste zakucali sa linije za slobodna bacanja treba vam elegancija, a ne snaga, brzina, misici, odraz... Idi probaj elegancijom da zakucas preko nekog od 215 cm pa javi kako si prosao. Nista bez sirove snage.

Washington

pre 8 godina

Pa jesi u toj klasi ali ljudina kao Dzordan sigurno nisi.

Lik je prozvao sam sebe kraljem, mislim sta dalje reci? Totalno antipatican. Vidim na fejsbuku ga najvise gotive tipovi narcisi.

zoki

pre 8 godina

Za vasu edukaciju, nije samozvani kralj. Tako su ga nazvali u srednjoj skoli zato sto njegovo ime na mnogim africkim jezicima znaci upravo kralj.

The name Lebron is of African origin.

The meaning of Lebron is "king".

Eto, da ne lupate vise.

Dragutin

pre 8 godina

Imate Dzordana i Brajanta sa jedne strane i imamo Dankana i Lebrona sa druge ova prva dva su sociopate koji maltretiraju saigrace i igraju hero ball a druga dvojica su timski igraci koji igraju da pobede.

dalibor

pre 8 godina

Majkl džordan-sinonim košarke..lebron odličan igrač..ali nikad kao majkl.Džordan je nabolji košarkaš u istoriji košarke..bar do sada..Možda se vremenom pojavi neko bolji.. Možda je najbliži njemu bio kobe bryant..a ne le bron..

Troublesome

pre 8 godina

-6-0 u NBA finalima
-Rekordnih 6 puta MVP finala NBA
-Nikad nije izgubio play-off seriju u kojoj je imao prednost domaceg terena (Nijedan velikan ne moze da se pohvali sa ovim)

-Kazete imao je dobre saigrace, nista ne bi osvojio bez njih? Ok pogledajte ovu sliku : http://i174.photobucket.com/albums/w119/massdagod/mj/ohhh_zps9da0bf9c.png
-Prvi deo slike je iz finala istoka 1990 (samo pogledajte te brojke)
-Drugi deo je rekordna predstava iz finala 1993 (pogledajte te brojke U NBA VELIKOM FINALU!!)
-I konacno treci deo slike je posle finala iz 1993. "Ne samo da je Majkl najveci ikada, niko cak nije ni blizu". Ova slika ilustruje pomoc saigraca koju je Majkl imao u odnosu na ostale velikane.

Sada pogledajmo rekorde u NBA playoff-u : http://en.wikipedia.org/wiki/NBA_post-season_records

-Majkl Dzordan drzi NEVEROVATNIH 42 NBA playoff rekorda!

Da bi ste imali perspektivu koliko je to neverovatno evo malog poredjenja:
Majkl Dzordan 42 Nba playoff rekorda.
Bill Russell 15
Wilt Chamberlain 13
Kareem Abdul Jabbar 5
Kobe Bryant 5
Lebron James 0

Majkl Dzordan ima vise NBA playoff rekorda od Rasela, Vilta, Karima, Kobea i Lebrona ZAJEDNO!

-MJ ima najveci PER(player efficiency rating - produktivnost po minutu) u istoriji NBA regularne sezone, playoff-a i NBA finala.
-MJ ima najbolji prosek poena u istoriji NBA regularne sezone, playoff-a i NBA finala.

Ako vas zanima mogu da nastavim, ima tu neverovatnih rekorda za jos 1500 karaktera.

Bane BG

pre 8 godina

Ne, prosto nije igrač koji je pomerio neku granicu u košarci! Da li pamtite: Bil Rasel, Karim A Džabar, Pit Maravić, Lary B ........

ixyl

pre 8 godina

Haha, to, to. Po cemu je Redzi Miller bolji od Curryja? Drexler od Wadea? Ricmond od Kobea? Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Nik Anderson, Edi Dzouns, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs, Stiv Smit - haha. Ajde kazi da je bilo ko od ovih boilji od Tony Parkera? Haha, naveo si igrace koji nisu ni u top200 svih vremena. Mark Price, odlican igrac, ali ajde kazi da je bolji od Chrisa Paula? Haha, samo pokazujete ono sto sam rekao, u vasim ocima su svi iz 90ih bili vanzemaljci a sada niko ne zna da igra. Mada, navodio si i igrace iz 80ih, ja sam pitao za 90te kad je Jordan osvajao, ne racunam 80te kad je ispadao u prvoj rundi. Od tih igraca sto si naveo samo su Drexler, Isiah, Stockton i Payton na najvisem nivou. Evo, ja ti dajem Kobea, Wada, Chris Paula, Tony Parkera, Ronda, Currya. Jel i Magzi Bogus bolji od Westbrooka? Svasta...

mira112

pre 8 godina

LeBron ima šansu da dostigne i možda prestigne Jordana po broju nba titula, ali kao igrač, šuter, pa i u odbrani, teško da može dostići Let br. 23. S druge strane, brend Jordan donosi mnogo novca, godišnje i više miliona USD nego što je tokom cele Majkl zaradio.
(Galaktus, 10. oktobar 2015 15:33)

Da ga dostigne i prestigne?? Pa fali mu ''samo'' 4,5 NBA titula,decko u cvetu mladosti...stize ga sutra malo,da li si blesav :)

prljavi inspekor

pre 8 godina

Da je neke pravde u svetu, ti bi igrao americki fudbal... Jesi dobar, ali kume moj, sa MJ nisi u rangu... Kum moj, nije gubio finala...

...

pre 8 godina

Po tome o čemu pričaš, jeste u istoj kategoriji sa Majklom, jer, eto, obojica imaju svoje patike. Međutim, čak ni tu nije u istoj ligi sa njim, jer Džordanke su toliki fenomen da ih niko neće stići.

Scholes

pre 8 godina

Eee.. Virtuoz i Sirovina.. Kako to moze biti isto?
Ako ne uzme titulu s Klivlendom ove godine bas me interesuje u koji ce se jaci klub prebaciti, mozda Golden Stejt.. Jedino tako zna da uzme titulu..
Kobi i Majkl, nema boljih!

Zeks

pre 8 godina

Mozes da dajes i 60 po mecu ali tu harizmu, manifestaciju sportskog duha, atraktivnosti eleganciju nikada neces imati. Ti si za Jordana teska kategorija a on je klasa za sve vas.

merchant9988

pre 8 godina

Nikad necemo znati ko je bio ili ko ce biti najbolji ikada,za Jordana kazu da je najbolji ikada jer je u tom vremenu kada je on igrao nba postajao popularniji,ali evo npr ako pitate Sekila Onila ko je najbolji ikada on kaze Dr J. Oni su maltene isti nacin igre imali,isli na ulaz i nisu imali sut za tri,jer je to bilo novije oruzje u to vreme,uzmite i pogledajte Jordanov procenat za tri,popravio ga je u one tri sezone sa wizardsima.Zelim da kazem da ja ne pljujem ovde Jordana on mozda jeste najbolji ikada i najvise mi se prisvidjao kad je izjavio ono posle prve triple krune,a ne kao lebron pre 6. utakmice u finalu sada. Samo zelim da vam kazem da se setite malo Oscar Robertsona,Abdul Jabbara,Magica,Olajuwona,Moses Malouna i svih ostalih legendi kojih ne mogu da se setim

spree15

pre 8 godina

Po komentarima bi se moglo reci da su 3 coveka procitala tekst.
Brona treba neko da podseti da Durant ne nosi LeBronke,Harden takodje,Steph fura Under Armour...Nad kim ce imati psiholosku prednost?
Smesna izjava.

Saša

pre 8 godina

Đorđe objasnio suštinu, jedino bi dodao da niko nikada neće poznavati igru kao Medzik i takve asistencije koje su nestvarne, ali zbog atletskih nenormalnih mogućnosti za nijansu MJ jer je bilo previše dominantno.

ahahalelee

pre 8 godina

Jordans su i dan danas razlog zasto je Jordan prvi sportista milijarder, znaci vise od 10 godina posle njegove penzije. Dream on Lebron!

Galaktus

pre 8 godina

LeBron ima šansu da dostigne i možda prestigne Jordana po broju nba titula, ali kao igrač, šuter, pa i u odbrani, teško da može dostići Let br. 23. S druge strane, brend Jordan donosi mnogo novca, godišnje i više miliona USD nego što je tokom cele Majkl zaradio.

Pjano

pre 8 godina

Covek je u pravu, sad jeste u klasi sa Jordanom posto je legenda u penziji, a samim tim sto sam sebe hvali svestan je I on da je jedino sto ce dostici upravo ta nova linija patika I nista vise

Mirko

pre 8 godina

Iskreno, ima igrača koji su igrački tu negde blizu MJ-a, Kobe je to bio, Lebron isto, ali nešto fali da bi oni to zaista i bili, i na to teško da će neko da da odgovor a samim tim teško i da će dostigne. Mogu se upotrebiti reči kao što su: magija.. vanzemaljac.. i slično, a to ni za Kobea ni za Jamesa niko još nije rekao. Dakle, gledamo se u narednom broju...

markoni

pre 8 godina

Apsolutno se slažem sa likom koji je napisao da je zbog Medzika zavoleo L.A., mislim da je Djordje napisao, možda jedini koga bih poredio po košarkaskom znanju merio sa Jordanom iako su drugačiji tipovi igrača, džaba posle navijanje protiv letećeg kad se znalo kako završava playoff, žao mi Karla, Stoctona, Paytona i ostalih da su igrali koju godinu pre možda bi uzeli prsten

paspalj chandler

pre 8 godina

Posto se prica o patikama da kazem da mozda budu na istom nivou za nekih 1000000 godina,lakse ce LeBron osvojiti jos 6 prstenova nego sto ce prici blizu Jordan brandu u bilo kojoj kategoriji.
Inace je pre par dana Stephon Marbury zestoko kritikovao Jordana zbog patika jer u Americi u nekim krajevima jos uvek mozes da stradas ako imas neki malo ludji retro model i da je sumanuto da patika kosta 200 dolara,potkacio je i LeBrona nazvavsi ga sledbenikom http://bleacherreport.com/articles/2576354-stephon-marbury-calls-michael-jordan-out-over-kids-getting-killed-for-jordans
Mozemo reci da je LeBron jedini uspeo da skrene paznju na svoje patike i ako neko ima sanse da se takmici sa Jordanom na tom polju to je on mada kao sto sam rekao,mozda za 100000 godina.

Blue_skin

pre 8 godina

E sad mozda i jesi... Kad Jordan ima preko 50 godina! :D
Ako vas poredimo iz najboljih dana - nisi mu ni za 4-11 rezultat u igri 1 na 1! :)

asdf

pre 8 godina

(Milo, 10. oktobar 2015 15:34)

Garry Payton > Ron Artest

https://www.youtube.com/watch?v=LJCwyh0fDGw

Sta kazes? Stockton je, dakle, najbolji svih vremena.

trajko

pre 8 godina

Krosover, dribling, odbrana kad ove stvari nauci Lebron neka se javi. Lakocu, eleganciju i virtuoznost nikad ne moze dostici jer to ili imas ili nemas, nauciti i utrenirat se ne moze. MJ je mogao sebi dopustiti luksuz da na vrhuncu karijere pauzira nekoliko godina i onda se vrati i osvoji jos 3 prstena ko od sale.

joca poskok

pre 8 godina

@nba 1993

Marketing? Pa ima li vece marketinske figure od Jordana? Snimio je bar 100 reklama, na marketingu je zaradio 10 puta vise nego od kosarke.

Darko

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.
(ixyl, 10. oktobar 2015 15:38)

Klajd Dreksler, Mic Ricmond, Stiv Smit, Dzef Hornacek, Ajzeja Tomas, Dzo Dumars, Geri Pejton, Dzon Stokton, Mark Dzekson, Dzon Starks, Sem Kasel, Tim Hardavej, Peni Hardavej, Nik Anderson, Nik Van Exel, Edi Dzouns, Mark Prajs, Teri Porter, Ajzeja Rajder, Dzejms Pu Ricardson, Dzejlen Rouz, Tajron Magzi Bougs.... hoces li jos nekog da ti nabrojim??? Ne znam koje si godiste, ali odi na net, skini sa torenta neke od legendarnih utakmica iz devedesetih, pogledaj kakve su to odbrane bile i kakva se kosarka igrala. A proveri ova imena, to su sve fantasticni igraci iz tog vremena

KG

pre 8 godina

JeRemija,koji si ti lik pa ja ne verujem..E Hardena nabrojio i ostao ziv..H A R D E N A. Njega uporedjujes sa zverima iz kraja osamdesetih i devedesetih.

puma

pre 8 godina

nikada nisam procitao jednoglasnije komentare ! Jordan je jednostavno kralj (car za nas starije:) - kretao se kao puma po terenu - ovakvi ljudi ti daju inspiraciju kada ih gledas, vidis sta je sve covek u stanju, i sta smo mi sami u stanju.
I NBA nekada je bila sasvim druga prica - bolja zanimljivija - kvalitet igraca ne toliko, vec stil kosarke - sada su ko igrice, sve 2 I kusur, ko da igraju na onim kosevima za klince (ako se secate) - meni je smesno, treba da im dignu table bar za jedno 30cm pa da se vratimo na pravi basket (znam znam)

Darko

pre 8 godina

Ajde, navedite mi te igrace koji su cinili jacu konkurenciju 90ih a da su na poziciji pleja ili beka. Ne nabrajajte centre, Jordan nije igrao protiv njih vec Rodman i Grant. Navedite te silne bekove i plejeve i ja cu vam dati primer igraca iz danasnjeg doba koji su bolji od njih.
(ixyl, 10. oktobar 2015 15:38)

A pazi kada sam zaboravio Redzija Milera i Glena Rajsa. Skot Skajls na primer i danas drzi rekord po broju asistencija na jednoj utakmici (30). Protiv velikih imena je igrao Majkl, zato je i najveci

MJ45

pre 8 godina

Ovaj JeRemija kao da nije čuo za trojke poput Pipena, Malina, Kinga, Ingliša, Birda, Vilkinsa, Šremfa, Vortija, Fat Levera, Grenta Hila, Orija, Mešburna.. To samo na prvu ruku..