Subota, 03.10.2015.

18:28

EP: Odbojkašice bez finala, sa Turskom za bronzu

Odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u Roterdamu, pošto su poražene od Rusije.

Izvor: ÐN

EP: Odbojkašice bez finala, sa Turskom za bronzu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Blake

pre 8 godina

O kakvoj smeni Terzica pricate?! Sto los je rezultat borba za trece mesto u Evropi? Vama sve izgleda cveta u zivotu pa vam je problem sto nece biti finale. Oladite malo i dajte punu podrsku devojkama koje isto citaju ove komentare na vestima!

Gavgalj

pre 8 godina

Stvar je prosta. Sve je egal, cak smo sinoc bili bolji na prijemu, imamo boljeg dizača, ali Ruskinje ocito imaju bolje napadače. A to je u odbojci danas kljucno. Obmocaeva, Zarjasko i njihovi primaci hladnokrvno resavaju cak i vrlo teske lopte u napadu. A imali su jako los prijem. I ipak su vecinu tih teskih lopti resile bez problema. Po mom skromnom misljenju, mi nikad nismo imali vrhunskog napadača u zenskoj odbojci. To je donekle Rasic, pa i Stevanovic na "koreji" kao neka nova nasa snaga, a velike sanse su da u mladoj Tijani Boskovic (to bi mogla biti i Marta Drpa koja takodje ima visok procenat prolaza u napadu) dobijemo vrhunskog korektora koji prolazi u 80-90 odsto smeceva. Medjutim, treba joj godina, dve za taj nivo. Ona je tinejdzerka, ljudi, ne treba je napadati za padove u igri. Njeno telo u tim godinama jos nije spremno za vrhunske napore. Dakle, takvu odbojkasicu, sa takvim procentom prolaza nikad nismo imali.
Nazalost, sve ostalo u napadu je mucenje posebno primaci. Godinama gledamo kako se muce na prijemu, a posebno u napadu. Počev od Molnar i Nikolic, preko Vesovic, Djerisilo, Malagurski, sada Brankice Mihajlovic, opet Nikolic, Malesevic, Buše (mlada, moze biti vrhunska) i sl. Sve njih u 50 odsto slucajeva hvataju u bloku, ili upasive ili ih zalepe. Nama treba jedan Goran Vujevic u zenskoj odbojci, nemamo odbojkasicu na prijemu na koju mozes da se oslonis u napadu. Dok je ne pronadjemo, bice problema velikih za zlato. Treba li da podsecam da su jako tesko prolazili godinama unazad i neki nasi korektori poput Brakocevic koju u 50 odsto slucajeva upasive ili blokiraju, pa i Malagurski koja igra i na toj poziciji i na prijemu. Pa srednje blokerke Krsmanovic. Sve je to tesko islo. Ipak, napredujemo. Bolje je ovo nego ranije. Moramo samo pronaci napadacice jer prijem sada imamo cak vrlo korektan, medju najboljima (dugo smo kuburili s tim elementom igre), ali za zlato neophodan nam je mocan napad. Hitno!

Leksa

pre 8 godina

Smetaju mi ovi komentari sto stalno napadaju Jelenu Nikolic. Netvrdim da i ona nije gresila na prijemu (uostalom kao sve danas), ali mnogo manje nego recimo Brankica Mihajlovic. Pa bas kad je nju zamenila, mi smo u trecem setu zaigrali bolje. A narocito je bila korisna na servisu. Oba puta kad je servirala u cetvrtom setu, mi smo pravili serije i stizali veliku prednost Rusije. Jedina je bila sposobna da konstantno servisom pomera rusku odbranu.

на свету постоји једно царство...

pre 8 godina

Реално, Русија је данас била боља. Главу горе, девојке и срећно у борби за бронзу!

realna

pre 8 godina

Ok. Nije strašno izgubiti od Rusije. Možemo sutra da uzmemo zlato. Ovo je bila uspešna odbojkaška godina. Mene brine jedna stvar. Maja Ognjenović će se uskoro penzionisati, pa KO ĆE BITI NJENA ZAMENA. Mi nemamo zamenu za nju. Zašto? Zato što je ona po mnogima najbolji tehničar sveta, vanserijski igrač, talentovana, hrabra, inteligentna, o njenoj odbojkaškoj tehnici neću ni da govorim. Jednostavno me to plaši, ne vidim mlade nade na toj poziciji. Zivkovic je solidna igračica ali je za klasu ispod Maje.
Videćemo šta će biti. Pitanje tehničara podhitno rešiti.

nvxe

pre 8 godina

Ne pljujte Tijanu, sa nepunih 18 ona igra kao da ima 30, cak i bolja od Brakocevic. Treba vratiti Malagurski i Bursac i naravno Jovanu ako pocne da igra tada posto je trudna.

oberin martel

pre 8 godina

Tijana Bošković spada među par najboljih odbojkašica sveta. Mislim da je tek napunila 18 godina. Zato pljuvači i pljuvačice oladite malo.

Srbin

pre 8 godina

Terza je dobar trener, nakon Rija vreme za promene. Predlog Igor Kolaković, zna sistem u repezentacji, sjajan čovek, dokazano dobar trener.

Boriša

pre 8 godina

Kolaković nikad sa ženama nije radio, sjajan je trener. Nije problem Terzić, ovo je možda jedan poraz na Evro, na sv kupu jedan od Kine, šta ćemo kad maja prestane igrati drugog dizaca nemamo da igra na ovom nivou, to je problem najveći, izgubili od Rusije to je realnost, nikad bliže jednoj Rusiji također realnost

vojvoda

pre 8 godina

Terzic je najveci problem nase reprezentacije! Nase devojke su najbolje u evropi,uz ozbiljnog selektora,uzele bi zlato.Mozda je pregrubo,ali on je jedan folirant. I tako godinama u nazad...

BACVANIN

pre 8 godina

Izgubile su nase devojke 10 poena u upornim smecevima na trojni blok ruskinja.Zasto su ruskinje redovno u blok ulazile sa tri blokera,jer su procitale Majinu nameru na koju ce stranu loptu poslati.

Hikb

pre 8 godina

Najjaci su ovi "strucnjaci" sto posle svakog poraza samo trube protiv Terzica. Pre njega nismo postojali u zenskoj odbojci a i polufinale ep je vrhunski rezultat.Da ne pricam da smo vec u Riju

rale

pre 8 godina

Ne moze "strucnjaci" Tijana Boskovic da zezne mec, Vec to Vas omiljeni "strucnjak", evo po ko zna koji put upropasti!!!
Terzic glavni krivac!!!

fantom

pre 8 godina

Sramotni komentari za Tijanu B, ona je najbolja mlada odbojkašica na svijetu, dok njene vršnjakinje igraju za u 18 u 20 ona je u prvoj postavi seniorskog tima i uz Brankicu je najzaslužnija za plasman u Rio. Idemo po bronzu!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Sad se vidi "ko kosi a ko vodu nosi".
DakleM, ovako: Ruskinje za dužinu dlana skoče više od naših napadača. I onda je normalno, kada vide ovakvu "tarabu" u bloku da naše (čitaj Malešević) - poblede. :(
Večeras su Ruskinje bile bolje. Ali to nije bila mala razlika. To je razlika koju bi naše teško prevazišle pa taman da igraju deset mečeva zaredom protiv Ruskinja.
Zaključak: ovakva Rusija će da vodi glavnu reč idućih par godina...

mnogo smo jaki

pre 8 godina

Rusija je previse mocna da bi mogli da je dobijemo u utakmici kada i Boskovic i Mihajlovic nemaju svoj dan. Od drugog kola Svetskog Kupa kada smo pobedili olimpijskog sampiona USA do danas vezali smo cak 15 pobeda medju kojima ie bilo puno odlicnih ekipa (pa i ova ista Rusija), i stvarno ne treba praviti nekakvu dramu oko ovog poraza, a pogotovo ako sutra opravdamo status favorita i uzmemo bronzu protiv Turske. Dobra stvar u danasnjoj utakmici je da je Tijana Malesevic bila najbolja (uz Rasicevu), a to je pozicija drugog primaca servisa koja nam je ovog leta uglavnom najvise skripela.

Ono sto je mene licno najvise nerviralo u ovoj fenomenalnoj pobedonosnoj seriji nase reprezentacije zakljucno sa vecerasnjim mecom je cest hladan start, pa smo tako ovde na EP protiv jedne Rumunije na prvi tehnicki tajm-aut otisli sa neverovatnim 0:8 zaostatkom, a od zadnjih 10 zvanicnih utakmica gde smo izgubili samo veceras, cak u 4 smo gubili prvi set (protiv RUS 2 puta, JPN i BEL)... dakle problem hladnog starta definitivno postoji, a protiv nekih selekcija poklanjanje prvog seta se tesko da nadoknaditi.

Sve u svemu, tvrdim da je ova nasa zenska odbojkaska reprezentacija najbliza olimpijskoj medalji u Riju u svim ekipnim sportovima (sa izuzetkom naravno vaterpolista) narocito ako ne bude bilo vecih problema sa povredama, jer sve mladje od 25 godina u startnoj postavi (dve Tijane, Brankica i Jovana S.) mogu samo da napreduju, pogotovo sto su rasporedjene po jakim evropskim klubovima.

bole bgd

pre 8 godina

Mora se ponekad izgubiti. Meni je najlakše kada izgubimo od Rusije, skoro ne boli.
Tijana Bošković je platila danak mladosti i neiskustvu...ali u Riu ima da razbija!

marija

pre 8 godina

O Trezicevom losem radu na psiholoskom nivou sa igracicama ne bih, jer jer o tome sve receno...Osnovni problem nase igre je cinjenica da nam je devojcica od 18 godina prvi korektor. Ona je ipak "zelena" - sve bitne lopte, ali SVE, zabila je u aut ili je bila blokirana. Direktno je tako otisao prvi set, a i drugi. Devojka je talentovana , ali u normalnim okolnostima ona je drugi korektor, koji ce jos koju godinu da bude drugi korektor. Bez korektora koji zna da ralizuje kada treba - nema medalje. Ako vec nema Brakovicke, gde je Malagurski pa i Drpa koje su morale da dele minutazu sa Boskovicevom. Ovako tim zavisi od igracice koja to jos nije. Ali, Terzicu niko nista ne moze, pa tako i ovaj cirkus moze proci... Nemamo pouzdanog korektora (nije jedini problem) ali je najveci. Ncemo zato vidti ni brozu (ni Bjelica nije kvalitetna zamena).

Sreten

pre 8 godina

Vreme je da Tečo podnese ostavku ako ekipa opet ostane bez medalje na EP,i da se zapitamo gde su neke igračice koje su njegovom voljom van ovog tima a vrede

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Jedanaest grešaka više naših od Ruskinja....to tako ne može u polufinalu.Po meni je glavni krivac Terzić i to ne zato što svi pljuju trenera kad se izgubi nego što čovek nije ništa menjao kad smo loše igrali,tek je na kraju uveo Stefanu ali tad je bilo već prekasno.Uzimamo bronzu inače sigurno.

fantom

pre 8 godina

Svaka čast za sve naše odbojkašice, sjetite se da igraju cijelo ljeto EI,GP,SK I SAD EP. Zamislite npr fudbalere da igraju 25-30 utakmica godišnje za reprezentaciju, doduše nisu sve igrale na svim takmičenjima ali uglavnom većina njih. I ja sam razočaran prije svega zbog toga što smo poklonili ruskinjama pobjedu svojim greškama ali nema veze idemo na bronzu. Samo je važno da sutra medalju uzmemo.

јеленине другарице дечко

pre 8 godina

Ћерај даље, до медаље! Подршка за цуре. Него, коме смета јак Дендара?

satelit

pre 8 godina

samo jedno cu reci:SVAKA CAST na plasmanu u RIO! Srebro sa svetskog kupa i prevse za ovu sezonu!EP ne treba ni komentarisati,tako su i igrale

mik

pre 8 godina

Moram nešto da kažem,ali ne želim da time umanjim ovaj rezultat naše reprezentacije. Nije lako biti treći ili četvrt u Evropi,tako da ovo nije neuspeh. Ali mislim da su devojke bile malo(ili malo više) arogantne. Nikako mi se nije svideo pristup"dajte Belgiju..." kada svi znamo da je Belgija klasa za Češku,a pri tome su domaćini. Mogle su da kažu "ne biramo protivnika,sve jedno je jer verujemo u sebe",ali to "dajte Belgiju" je moglo vrlo lako da nam se obije o glavu. A nakon toga "lako ćemo sa Rusijom,njih smo dobili prošli put,sa njima ćemo lakše nego sa Belgijom...".A svi smo videli kako se završilo,jednostavno Rusiji se ne preti.

Ninoslav

pre 8 godina

Po meni je mozda Terzic napravio gresku sto ranije nije ubacio Stefanu Veljkovic, mozda bi ona ranije napravila egal u 4 setu, ali dobro,posle bitke je lako biti general :), Realno je da si igrale dosta u grcu pogotovo Brankica Mihalovic od koje se dosta ocekuje.Sutra vam zelim puno srece pa da uzmete bronzu

Stefan

pre 8 godina

Slab prijem (organizacija napada), malo poena iz blokova, odsutnost Mihajloviceve, Rasicke... konfuznost... nema veze, najvaznije je da smo izborili OL, i sutra uzeti bronzu, ajmo devojke

bojan

pre 8 godina

Terzić pušta seriju 6:0 bez time-outa . Nemoj molim te više voditi reprezentaciju ako se uvek pogubiš u najvažnijim mečevima

ne znam koji trener bi to dozvolio u svetu.posle tri poena na 4:3 svaki bi uzeo time out i prekinuo seriju

pozitivno

pre 8 godina

Velika šteta, bili smo blizu. Jedan od prva dva seta se morao osvojiti. Možda da je Stefana ranije ušla i neki tajmaut u 4 setu. Naša najjača ekipa do sada, bronza nije ono čime mogu biti zadovoljne.

Jović

pre 8 godina

Koji raspad, smejurija. Najavljuju se neka zlata a onda ih prvi ozbiljniji protivnik počisti. Bezveze sam potrošio nedelju dana na ništa.

Ole gunar

pre 8 godina

Medalja je medalja koje god da je boje tako da valjda nece kao kosarkasi da padnu skroz posle poraza izgubile su zasluzeno od boljeg tima i osvajanje bronze bi bio sjajan uspeh.

Kića

pre 8 godina

Obećavale su zlato i na kraju će biti kao i sa košarkašima-drvena medalja, a novinari su već izbaksuzirali kad su rekli da nas Holandija čeka u finalu. I košarkaši su obećavali zlato i fudbaleri obećavaju plasman na Ep, Sp, a tu treba dodati Anu Ivanović. Najbolje se igra kad se ne obećava. Nole npr. nikad nije rekao "osvojiću ovaj gren slem" nego uvek kaže da će pokušati, ali da nije on izrazit favorit. Vaterpolisti isto tako. Od košarkašica niko nije očekivao medalju, a one osvojile zlato.
Što se mene tiče Terzić je sasvim dobar selektor kao što je Kolaković bio u muškoj reprezentaciji i ne znam zbog čega tolike primedbe "selektora" koji gledaju samo odbojku na Tv-u i to samo kad igra reprezentacija, a za klubsku odbojku nisu zainteresovani. I još nešto.. na šta Terzić ne može da utiče.. nije mi jasno k'o više gura ovu Maleševićku i Popovićku dok recimo Suzana Ćebić sedi na klupi ceo meč, a libero je kakvog dugo, dugo nećemo imati.

vazno je pobediti

pre 8 godina

Slabi, očajni, ne znam koliko pohvala na račun igre naših, na osnovu čega smo do bili te pohvale. Grč, strah, odlučujući poeni uvek njima. Nikad nisam video da ekipa ima tako loš ptijem, rasejan skoro uvek, a poentiraju stalno. Zato što igraju hrabro, agresivno, napadaju loptu, a mi...

veliki strumf

pre 8 godina

Ocajno dizanje Maje Ognjenovic. Koliko su samo puta nasi pucaci napadali protiv trojnog bloka?! Sporo i predvidljivo dizanje. Istovremeno, po 3 pa i 4 puta je dizala na istu igracicu koja bi gresila u serijama, iznova i iznova. Istovremeno, mi trojni blok gotovo da nismo ni sastavljali. Kljucni poen na 12-9, kad smo bili u seriji, losa igra u polju Tijane Malesevic, a odmah zatim je jos 2 puta izblokirana i to je bilo to. U greskama cak 28-17 - katastrofa. Sudije ocajne, napravile su bezbroj gresaka. Sreca pa ima celendz, ali greske su bile toliko ocigledne.

mr

pre 8 godina

Nemogu da ne kazem da devojke su izgarale dale srce ali trener nezna da ih vodi ako vec glumi smirenog nora da ukaze pokaze sta treba da igraju kako a ne da komentarise sta je bilo.Molim vas nadjite nekog jer ova generacija devojaka je najjaca dosad samo vodjstvo treba na terenu.Mi smo imali Maju Rasicku i fenomenalnu Boskovicku dok neopravdano zapostavljenu Mihajlovicku

hercegovina

pre 8 godina

Tihana Bošković nema pojma. Od kada ona igra reprezentacija nema rezultate. Ona je grobar ove ekipe. Ubedljivo najlošija igračica. Ko je samo gura. Kriticari zadovoljni!!!

jovix

pre 8 godina

Ne znam sto tako pljujete Boskovicevu, kao da je samo ona izgubila mec, devojka je 1997. godiste, alo, 18 godina. Sta je sa losim prijemom, losim blokom, to nista?

Gerrard

pre 8 godina

Pratim dosta vremena odbojku i nikad nisam video ni na jednoj utakmici bila muska ili zenska odbojka da jedan tim toliko puta izbaci loptu u aut prilikom smeca.

zexy

pre 8 godina

Pisao sam pre pet godina, pisao sam pre tri godine, pisao sam prošle godine, napisaću i sad: dokle god je Terzić selektor mi ćemo biti samo najviše polufinalisti...

Rade

pre 8 godina

Nikolic svojim glupim greskama i autima izgubila 4 set, katatstrofa. Najstarija a igra najlosije. Rusi kao i u muskoj odbojci imaju zirafe od 2m na terenu i nase ne mogu da prodju.

s

pre 8 godina

Ne moze da se ocekuje da Boskoviceva predvodi tim. Ona ima 18(!) godina, dakle mnogo je mlada i nema mnogo iskustva. Takodje, po mom misljenju, bez veze je da se njoj daju lopte u presudnim trenucima.
Svu u svemu svaka joj cast kako igra.
Ajmo devojke po bronzu! ?

veliki strumf

pre 8 godina

Od 4-3 u 4. setu Maja dize 3 puta uzastopno na Jelenu Nikolic. Cist smec puca u aut, pa dobija 2 bloka za redom i Ruskinje idu na 9-3, a Terzic se smeska i gleda a ne reaguje ama uopste. Ni izmene, ni tajm auta, u trenutku kad se lomi citav mec. Krucijalne trenutke je prespavao. Evo 11-4. I sta sad?

veliki strumf

pre 8 godina

4 vezane greske Tijane Boskovic bas na kraju 1. seta. Previse je nase forsiraju, precesto igraju na nju, ne moze sve sama. Za sada Tijana Malesevic izvanredna u napadu, treba je cesce koristiti jer blok nije koncentrisan na nju.

jovan o

pre 8 godina

Marijana Boricic je strucni konsultant trener juniorske reprezentacije Srbije,reprezentacije koja je prvak evrope.Malo nam fali, jedna lopta bilo bi 24-23 za nas u zavrsnici umesto za rusiju,koliko ta jedna lopta znaci.Imali smo more kontri da povedemo i u zavrsnicu seta mi udjemo sa prednoscu,steta...Servisom ih ne mozemo pomeriti,sem Rasic na kraju 2 seta sve drugo Ruskinje primaju idealno.

veliki strumf

pre 8 godina

I opet je Tijana Boskovic sve izgresila krajem 2. seta. Previse je gresaka napravila u samoj zavrsnici oba seta. Ma koliko ona bila nasa najbolja igracica - sama je izgubila oba seta. Ajde sto je nekoliko puta izblokirana, nego je previse lopti u aut ispucala. Jako tesno, 2 puta 25-23, svaka greska vredi duplo, ne moze se igrati kad najbolji igrac u odlucujucim momentima u serijama promasuje.

ZOKI

pre 8 godina

Terzić trenira pola ove Ruske reprezentacije u klubu u Rusiji,trebao bih malo da ih preforsira tokom sezone,pa da na ovim reprezentativnim takmičenjima ne budu u ovakovoj formi.Kolike su Ruskinje majko mila sve po 196,198 cm naprimer više su od naše rukometne reprezentacije Srbije.

Veljko

pre 8 godina

Kao i obično tresla se brda, rodilo se ništa. Uvek pri vrhu, nikad na njemu, kao i košarkaši. Možemo samo pohvaliti mladu Bošković na sjajnim igrama.

perica

pre 8 godina

Ovo je 3 uzastopno polufinale na evropskom za nas tim.Idemo do finala.Jos ne igramo nasu igru malo smo u grcu,mozemo bolje.Malo Balkanskog mentaliteta,setajte ove Ruske dvometrasice BANDERE po terenu i servisom i kuvanim loptama .

Xxx7

pre 8 godina

4 vezane greske Tijane Boskovic bas na kraju 1. seta. Previse je nase forsiraju, precesto igraju na nju, ne moze sve sama. Za sada Tijana Malesevic izvanredna u napadu, treba je cesce koristiti jer blok nije koncentrisan na nju.
(veliki strumf, 03. oktobar 2015 19:11) i opet greske tijane Boskovic na kraju drugog! Nazalos, veliki talenat i bice vrhunska , ali za sada gubi ovu tekmu.

Kragujevčanin

pre 8 godina

Tijana Bošković zeznula ceo meč. U drugom setu na 23-22 perfektan servis Milene Rašić i Bošković maši ceo teren. Ali, nema veze...Uz vas smo! I da izgubite bronzu jedno veliko BRAVO za trud i rad. SRBIJA JE UZ VAS!!!

marej

pre 8 godina

Da li moze korektor jednu kontru da prodje? Da li moze ceo tim da jednu kontru realizuje? Ove ruskonje su bolje od nas, ali ovako bez veze izgubiti...

novica

pre 8 godina

Tijana je devojcica jos bre,kako god da bude veceras Tijana ce narednih 15 godina biti noćna mora za Ruskinje i sve druge reprezentacije.

ajde bre

pre 8 godina

Previše grešaka, Mihajlović se uplašila, a Bošković nije igrač da završava setove jer još uvek nema iskustva za to. Malešević jedina funkcioniše, Rašić loša, mnogo greši servis.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Već viđeno, kad god igramo sa Ruskinjama neizvesne završnice setova, mi izgubimo. Da ih igramo još 150, svih 150 bi izgubili. Jednostavno je Rusija psihički daleko jača ekipa od nas.

mnogo smo jaki

pre 8 godina

Rusija je previse mocna da bi mogli da je dobijemo u utakmici kada i Boskovic i Mihajlovic nemaju svoj dan. Od drugog kola Svetskog Kupa kada smo pobedili olimpijskog sampiona USA do danas vezali smo cak 15 pobeda medju kojima ie bilo puno odlicnih ekipa (pa i ova ista Rusija), i stvarno ne treba praviti nekakvu dramu oko ovog poraza, a pogotovo ako sutra opravdamo status favorita i uzmemo bronzu protiv Turske. Dobra stvar u danasnjoj utakmici je da je Tijana Malesevic bila najbolja (uz Rasicevu), a to je pozicija drugog primaca servisa koja nam je ovog leta uglavnom najvise skripela.

Ono sto je mene licno najvise nerviralo u ovoj fenomenalnoj pobedonosnoj seriji nase reprezentacije zakljucno sa vecerasnjim mecom je cest hladan start, pa smo tako ovde na EP protiv jedne Rumunije na prvi tehnicki tajm-aut otisli sa neverovatnim 0:8 zaostatkom, a od zadnjih 10 zvanicnih utakmica gde smo izgubili samo veceras, cak u 4 smo gubili prvi set (protiv RUS 2 puta, JPN i BEL)... dakle problem hladnog starta definitivno postoji, a protiv nekih selekcija poklanjanje prvog seta se tesko da nadoknaditi.

Sve u svemu, tvrdim da je ova nasa zenska odbojkaska reprezentacija najbliza olimpijskoj medalji u Riju u svim ekipnim sportovima (sa izuzetkom naravno vaterpolista) narocito ako ne bude bilo vecih problema sa povredama, jer sve mladje od 25 godina u startnoj postavi (dve Tijane, Brankica i Jovana S.) mogu samo da napreduju, pogotovo sto su rasporedjene po jakim evropskim klubovima.

jovix

pre 8 godina

Ne znam sto tako pljujete Boskovicevu, kao da je samo ona izgubila mec, devojka je 1997. godiste, alo, 18 godina. Sta je sa losim prijemom, losim blokom, to nista?

oberin martel

pre 8 godina

Tijana Bošković spada među par najboljih odbojkašica sveta. Mislim da je tek napunila 18 godina. Zato pljuvači i pljuvačice oladite malo.

veliki strumf

pre 8 godina

4 vezane greske Tijane Boskovic bas na kraju 1. seta. Previse je nase forsiraju, precesto igraju na nju, ne moze sve sama. Za sada Tijana Malesevic izvanredna u napadu, treba je cesce koristiti jer blok nije koncentrisan na nju.

bole bgd

pre 8 godina

Mora se ponekad izgubiti. Meni je najlakše kada izgubimo od Rusije, skoro ne boli.
Tijana Bošković je platila danak mladosti i neiskustvu...ali u Riu ima da razbija!

rale

pre 8 godina

Ne moze "strucnjaci" Tijana Boskovic da zezne mec, Vec to Vas omiljeni "strucnjak", evo po ko zna koji put upropasti!!!
Terzic glavni krivac!!!

fantom

pre 8 godina

Sramotni komentari za Tijanu B, ona je najbolja mlada odbojkašica na svijetu, dok njene vršnjakinje igraju za u 18 u 20 ona je u prvoj postavi seniorskog tima i uz Brankicu je najzaslužnija za plasman u Rio. Idemo po bronzu!

vojvoda

pre 8 godina

Terzic je najveci problem nase reprezentacije! Nase devojke su najbolje u evropi,uz ozbiljnog selektora,uzele bi zlato.Mozda je pregrubo,ali on je jedan folirant. I tako godinama u nazad...

zexy

pre 8 godina

Pisao sam pre pet godina, pisao sam pre tri godine, pisao sam prošle godine, napisaću i sad: dokle god je Terzić selektor mi ćemo biti samo najviše polufinalisti...

Boriša

pre 8 godina

Kolaković nikad sa ženama nije radio, sjajan je trener. Nije problem Terzić, ovo je možda jedan poraz na Evro, na sv kupu jedan od Kine, šta ćemo kad maja prestane igrati drugog dizaca nemamo da igra na ovom nivou, to je problem najveći, izgubili od Rusije to je realnost, nikad bliže jednoj Rusiji također realnost

marej

pre 8 godina

Da li moze korektor jednu kontru da prodje? Da li moze ceo tim da jednu kontru realizuje? Ove ruskonje su bolje od nas, ali ovako bez veze izgubiti...

Kragujevčanin

pre 8 godina

Tijana Bošković zeznula ceo meč. U drugom setu na 23-22 perfektan servis Milene Rašić i Bošković maši ceo teren. Ali, nema veze...Uz vas smo! I da izgubite bronzu jedno veliko BRAVO za trud i rad. SRBIJA JE UZ VAS!!!

mik

pre 8 godina

Moram nešto da kažem,ali ne želim da time umanjim ovaj rezultat naše reprezentacije. Nije lako biti treći ili četvrt u Evropi,tako da ovo nije neuspeh. Ali mislim da su devojke bile malo(ili malo više) arogantne. Nikako mi se nije svideo pristup"dajte Belgiju..." kada svi znamo da je Belgija klasa za Češku,a pri tome su domaćini. Mogle su da kažu "ne biramo protivnika,sve jedno je jer verujemo u sebe",ali to "dajte Belgiju" je moglo vrlo lako da nam se obije o glavu. A nakon toga "lako ćemo sa Rusijom,njih smo dobili prošli put,sa njima ćemo lakše nego sa Belgijom...".A svi smo videli kako se završilo,jednostavno Rusiji se ne preti.

Hikb

pre 8 godina

Najjaci su ovi "strucnjaci" sto posle svakog poraza samo trube protiv Terzica. Pre njega nismo postojali u zenskoj odbojci a i polufinale ep je vrhunski rezultat.Da ne pricam da smo vec u Riju

Sreten

pre 8 godina

Vreme je da Tečo podnese ostavku ako ekipa opet ostane bez medalje na EP,i da se zapitamo gde su neke igračice koje su njegovom voljom van ovog tima a vrede

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Jedanaest grešaka više naših od Ruskinja....to tako ne može u polufinalu.Po meni je glavni krivac Terzić i to ne zato što svi pljuju trenera kad se izgubi nego što čovek nije ništa menjao kad smo loše igrali,tek je na kraju uveo Stefanu ali tad je bilo već prekasno.Uzimamo bronzu inače sigurno.

fantom

pre 8 godina

Svaka čast za sve naše odbojkašice, sjetite se da igraju cijelo ljeto EI,GP,SK I SAD EP. Zamislite npr fudbalere da igraju 25-30 utakmica godišnje za reprezentaciju, doduše nisu sve igrale na svim takmičenjima ali uglavnom većina njih. I ja sam razočaran prije svega zbog toga što smo poklonili ruskinjama pobjedu svojim greškama ali nema veze idemo na bronzu. Samo je važno da sutra medalju uzmemo.

Ninoslav

pre 8 godina

Po meni je mozda Terzic napravio gresku sto ranije nije ubacio Stefanu Veljkovic, mozda bi ona ranije napravila egal u 4 setu, ali dobro,posle bitke je lako biti general :), Realno je da si igrale dosta u grcu pogotovo Brankica Mihalovic od koje se dosta ocekuje.Sutra vam zelim puno srece pa da uzmete bronzu

satelit

pre 8 godina

samo jedno cu reci:SVAKA CAST na plasmanu u RIO! Srebro sa svetskog kupa i prevse za ovu sezonu!EP ne treba ni komentarisati,tako su i igrale

BACVANIN

pre 8 godina

Izgubile su nase devojke 10 poena u upornim smecevima na trojni blok ruskinja.Zasto su ruskinje redovno u blok ulazile sa tri blokera,jer su procitale Majinu nameru na koju ce stranu loptu poslati.

marija

pre 8 godina

O Trezicevom losem radu na psiholoskom nivou sa igracicama ne bih, jer jer o tome sve receno...Osnovni problem nase igre je cinjenica da nam je devojcica od 18 godina prvi korektor. Ona je ipak "zelena" - sve bitne lopte, ali SVE, zabila je u aut ili je bila blokirana. Direktno je tako otisao prvi set, a i drugi. Devojka je talentovana , ali u normalnim okolnostima ona je drugi korektor, koji ce jos koju godinu da bude drugi korektor. Bez korektora koji zna da ralizuje kada treba - nema medalje. Ako vec nema Brakovicke, gde je Malagurski pa i Drpa koje su morale da dele minutazu sa Boskovicevom. Ovako tim zavisi od igracice koja to jos nije. Ali, Terzicu niko nista ne moze, pa tako i ovaj cirkus moze proci... Nemamo pouzdanog korektora (nije jedini problem) ali je najveci. Ncemo zato vidti ni brozu (ni Bjelica nije kvalitetna zamena).

novica

pre 8 godina

Tijana je devojcica jos bre,kako god da bude veceras Tijana ce narednih 15 godina biti noćna mora za Ruskinje i sve druge reprezentacije.

veliki strumf

pre 8 godina

Od 4-3 u 4. setu Maja dize 3 puta uzastopno na Jelenu Nikolic. Cist smec puca u aut, pa dobija 2 bloka za redom i Ruskinje idu na 9-3, a Terzic se smeska i gleda a ne reaguje ama uopste. Ni izmene, ni tajm auta, u trenutku kad se lomi citav mec. Krucijalne trenutke je prespavao. Evo 11-4. I sta sad?

bojan

pre 8 godina

Terzić pušta seriju 6:0 bez time-outa . Nemoj molim te više voditi reprezentaciju ako se uvek pogubiš u najvažnijim mečevima

ne znam koji trener bi to dozvolio u svetu.posle tri poena na 4:3 svaki bi uzeo time out i prekinuo seriju

s

pre 8 godina

Ne moze da se ocekuje da Boskoviceva predvodi tim. Ona ima 18(!) godina, dakle mnogo je mlada i nema mnogo iskustva. Takodje, po mom misljenju, bez veze je da se njoj daju lopte u presudnim trenucima.
Svu u svemu svaka joj cast kako igra.
Ajmo devojke po bronzu! ?

veliki strumf

pre 8 godina

I opet je Tijana Boskovic sve izgresila krajem 2. seta. Previse je gresaka napravila u samoj zavrsnici oba seta. Ma koliko ona bila nasa najbolja igracica - sama je izgubila oba seta. Ajde sto je nekoliko puta izblokirana, nego je previse lopti u aut ispucala. Jako tesno, 2 puta 25-23, svaka greska vredi duplo, ne moze se igrati kad najbolji igrac u odlucujucim momentima u serijama promasuje.

јеленине другарице дечко

pre 8 godina

Ћерај даље, до медаље! Подршка за цуре. Него, коме смета јак Дендара?

Srbin

pre 8 godina

Terza je dobar trener, nakon Rija vreme za promene. Predlog Igor Kolaković, zna sistem u repezentacji, sjajan čovek, dokazano dobar trener.

pozitivno

pre 8 godina

Velika šteta, bili smo blizu. Jedan od prva dva seta se morao osvojiti. Možda da je Stefana ranije ušla i neki tajmaut u 4 setu. Naša najjača ekipa do sada, bronza nije ono čime mogu biti zadovoljne.

Ole gunar

pre 8 godina

Medalja je medalja koje god da je boje tako da valjda nece kao kosarkasi da padnu skroz posle poraza izgubile su zasluzeno od boljeg tima i osvajanje bronze bi bio sjajan uspeh.

Rade

pre 8 godina

Nikolic svojim glupim greskama i autima izgubila 4 set, katatstrofa. Najstarija a igra najlosije. Rusi kao i u muskoj odbojci imaju zirafe od 2m na terenu i nase ne mogu da prodju.

mr

pre 8 godina

Nemogu da ne kazem da devojke su izgarale dale srce ali trener nezna da ih vodi ako vec glumi smirenog nora da ukaze pokaze sta treba da igraju kako a ne da komentarise sta je bilo.Molim vas nadjite nekog jer ova generacija devojaka je najjaca dosad samo vodjstvo treba na terenu.Mi smo imali Maju Rasicku i fenomenalnu Boskovicku dok neopravdano zapostavljenu Mihajlovicku

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Već viđeno, kad god igramo sa Ruskinjama neizvesne završnice setova, mi izgubimo. Da ih igramo još 150, svih 150 bi izgubili. Jednostavno je Rusija psihički daleko jača ekipa od nas.

veliki strumf

pre 8 godina

Ocajno dizanje Maje Ognjenovic. Koliko su samo puta nasi pucaci napadali protiv trojnog bloka?! Sporo i predvidljivo dizanje. Istovremeno, po 3 pa i 4 puta je dizala na istu igracicu koja bi gresila u serijama, iznova i iznova. Istovremeno, mi trojni blok gotovo da nismo ni sastavljali. Kljucni poen na 12-9, kad smo bili u seriji, losa igra u polju Tijane Malesevic, a odmah zatim je jos 2 puta izblokirana i to je bilo to. U greskama cak 28-17 - katastrofa. Sudije ocajne, napravile su bezbroj gresaka. Sreca pa ima celendz, ali greske su bile toliko ocigledne.

на свету постоји једно царство...

pre 8 godina

Реално, Русија је данас била боља. Главу горе, девојке и срећно у борби за бронзу!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Sad se vidi "ko kosi a ko vodu nosi".
DakleM, ovako: Ruskinje za dužinu dlana skoče više od naših napadača. I onda je normalno, kada vide ovakvu "tarabu" u bloku da naše (čitaj Malešević) - poblede. :(
Večeras su Ruskinje bile bolje. Ali to nije bila mala razlika. To je razlika koju bi naše teško prevazišle pa taman da igraju deset mečeva zaredom protiv Ruskinja.
Zaključak: ovakva Rusija će da vodi glavnu reč idućih par godina...

nvxe

pre 8 godina

Ne pljujte Tijanu, sa nepunih 18 ona igra kao da ima 30, cak i bolja od Brakocevic. Treba vratiti Malagurski i Bursac i naravno Jovanu ako pocne da igra tada posto je trudna.

Kića

pre 8 godina

Obećavale su zlato i na kraju će biti kao i sa košarkašima-drvena medalja, a novinari su već izbaksuzirali kad su rekli da nas Holandija čeka u finalu. I košarkaši su obećavali zlato i fudbaleri obećavaju plasman na Ep, Sp, a tu treba dodati Anu Ivanović. Najbolje se igra kad se ne obećava. Nole npr. nikad nije rekao "osvojiću ovaj gren slem" nego uvek kaže da će pokušati, ali da nije on izrazit favorit. Vaterpolisti isto tako. Od košarkašica niko nije očekivao medalju, a one osvojile zlato.
Što se mene tiče Terzić je sasvim dobar selektor kao što je Kolaković bio u muškoj reprezentaciji i ne znam zbog čega tolike primedbe "selektora" koji gledaju samo odbojku na Tv-u i to samo kad igra reprezentacija, a za klubsku odbojku nisu zainteresovani. I još nešto.. na šta Terzić ne može da utiče.. nije mi jasno k'o više gura ovu Maleševićku i Popovićku dok recimo Suzana Ćebić sedi na klupi ceo meč, a libero je kakvog dugo, dugo nećemo imati.

Stefan

pre 8 godina

Slab prijem (organizacija napada), malo poena iz blokova, odsutnost Mihajloviceve, Rasicke... konfuznost... nema veze, najvaznije je da smo izborili OL, i sutra uzeti bronzu, ajmo devojke

vazno je pobediti

pre 8 godina

Slabi, očajni, ne znam koliko pohvala na račun igre naših, na osnovu čega smo do bili te pohvale. Grč, strah, odlučujući poeni uvek njima. Nikad nisam video da ekipa ima tako loš ptijem, rasejan skoro uvek, a poentiraju stalno. Zato što igraju hrabro, agresivno, napadaju loptu, a mi...

jovan o

pre 8 godina

Marijana Boricic je strucni konsultant trener juniorske reprezentacije Srbije,reprezentacije koja je prvak evrope.Malo nam fali, jedna lopta bilo bi 24-23 za nas u zavrsnici umesto za rusiju,koliko ta jedna lopta znaci.Imali smo more kontri da povedemo i u zavrsnicu seta mi udjemo sa prednoscu,steta...Servisom ih ne mozemo pomeriti,sem Rasic na kraju 2 seta sve drugo Ruskinje primaju idealno.

Jović

pre 8 godina

Koji raspad, smejurija. Najavljuju se neka zlata a onda ih prvi ozbiljniji protivnik počisti. Bezveze sam potrošio nedelju dana na ništa.

realna

pre 8 godina

Ok. Nije strašno izgubiti od Rusije. Možemo sutra da uzmemo zlato. Ovo je bila uspešna odbojkaška godina. Mene brine jedna stvar. Maja Ognjenović će se uskoro penzionisati, pa KO ĆE BITI NJENA ZAMENA. Mi nemamo zamenu za nju. Zašto? Zato što je ona po mnogima najbolji tehničar sveta, vanserijski igrač, talentovana, hrabra, inteligentna, o njenoj odbojkaškoj tehnici neću ni da govorim. Jednostavno me to plaši, ne vidim mlade nade na toj poziciji. Zivkovic je solidna igračica ali je za klasu ispod Maje.
Videćemo šta će biti. Pitanje tehničara podhitno rešiti.

ZOKI

pre 8 godina

Terzić trenira pola ove Ruske reprezentacije u klubu u Rusiji,trebao bih malo da ih preforsira tokom sezone,pa da na ovim reprezentativnim takmičenjima ne budu u ovakovoj formi.Kolike su Ruskinje majko mila sve po 196,198 cm naprimer više su od naše rukometne reprezentacije Srbije.

Blake

pre 8 godina

O kakvoj smeni Terzica pricate?! Sto los je rezultat borba za trece mesto u Evropi? Vama sve izgleda cveta u zivotu pa vam je problem sto nece biti finale. Oladite malo i dajte punu podrsku devojkama koje isto citaju ove komentare na vestima!

Gerrard

pre 8 godina

Pratim dosta vremena odbojku i nikad nisam video ni na jednoj utakmici bila muska ili zenska odbojka da jedan tim toliko puta izbaci loptu u aut prilikom smeca.

Veljko

pre 8 godina

Kao i obično tresla se brda, rodilo se ništa. Uvek pri vrhu, nikad na njemu, kao i košarkaši. Možemo samo pohvaliti mladu Bošković na sjajnim igrama.

ajde bre

pre 8 godina

Previše grešaka, Mihajlović se uplašila, a Bošković nije igrač da završava setove jer još uvek nema iskustva za to. Malešević jedina funkcioniše, Rašić loša, mnogo greši servis.

perica

pre 8 godina

Ovo je 3 uzastopno polufinale na evropskom za nas tim.Idemo do finala.Jos ne igramo nasu igru malo smo u grcu,mozemo bolje.Malo Balkanskog mentaliteta,setajte ove Ruske dvometrasice BANDERE po terenu i servisom i kuvanim loptama .

Xxx7

pre 8 godina

4 vezane greske Tijane Boskovic bas na kraju 1. seta. Previse je nase forsiraju, precesto igraju na nju, ne moze sve sama. Za sada Tijana Malesevic izvanredna u napadu, treba je cesce koristiti jer blok nije koncentrisan na nju.
(veliki strumf, 03. oktobar 2015 19:11) i opet greske tijane Boskovic na kraju drugog! Nazalos, veliki talenat i bice vrhunska , ali za sada gubi ovu tekmu.

hercegovina

pre 8 godina

Tihana Bošković nema pojma. Od kada ona igra reprezentacija nema rezultate. Ona je grobar ove ekipe. Ubedljivo najlošija igračica. Ko je samo gura. Kriticari zadovoljni!!!

Leksa

pre 8 godina

Smetaju mi ovi komentari sto stalno napadaju Jelenu Nikolic. Netvrdim da i ona nije gresila na prijemu (uostalom kao sve danas), ali mnogo manje nego recimo Brankica Mihajlovic. Pa bas kad je nju zamenila, mi smo u trecem setu zaigrali bolje. A narocito je bila korisna na servisu. Oba puta kad je servirala u cetvrtom setu, mi smo pravili serije i stizali veliku prednost Rusije. Jedina je bila sposobna da konstantno servisom pomera rusku odbranu.

Gavgalj

pre 8 godina

Stvar je prosta. Sve je egal, cak smo sinoc bili bolji na prijemu, imamo boljeg dizača, ali Ruskinje ocito imaju bolje napadače. A to je u odbojci danas kljucno. Obmocaeva, Zarjasko i njihovi primaci hladnokrvno resavaju cak i vrlo teske lopte u napadu. A imali su jako los prijem. I ipak su vecinu tih teskih lopti resile bez problema. Po mom skromnom misljenju, mi nikad nismo imali vrhunskog napadača u zenskoj odbojci. To je donekle Rasic, pa i Stevanovic na "koreji" kao neka nova nasa snaga, a velike sanse su da u mladoj Tijani Boskovic (to bi mogla biti i Marta Drpa koja takodje ima visok procenat prolaza u napadu) dobijemo vrhunskog korektora koji prolazi u 80-90 odsto smeceva. Medjutim, treba joj godina, dve za taj nivo. Ona je tinejdzerka, ljudi, ne treba je napadati za padove u igri. Njeno telo u tim godinama jos nije spremno za vrhunske napore. Dakle, takvu odbojkasicu, sa takvim procentom prolaza nikad nismo imali.
Nazalost, sve ostalo u napadu je mucenje posebno primaci. Godinama gledamo kako se muce na prijemu, a posebno u napadu. Počev od Molnar i Nikolic, preko Vesovic, Djerisilo, Malagurski, sada Brankice Mihajlovic, opet Nikolic, Malesevic, Buše (mlada, moze biti vrhunska) i sl. Sve njih u 50 odsto slucajeva hvataju u bloku, ili upasive ili ih zalepe. Nama treba jedan Goran Vujevic u zenskoj odbojci, nemamo odbojkasicu na prijemu na koju mozes da se oslonis u napadu. Dok je ne pronadjemo, bice problema velikih za zlato. Treba li da podsecam da su jako tesko prolazili godinama unazad i neki nasi korektori poput Brakocevic koju u 50 odsto slucajeva upasive ili blokiraju, pa i Malagurski koja igra i na toj poziciji i na prijemu. Pa srednje blokerke Krsmanovic. Sve je to tesko islo. Ipak, napredujemo. Bolje je ovo nego ranije. Moramo samo pronaci napadacice jer prijem sada imamo cak vrlo korektan, medju najboljima (dugo smo kuburili s tim elementom igre), ali za zlato neophodan nam je mocan napad. Hitno!

hercegovina

pre 8 godina

Tihana Bošković nema pojma. Od kada ona igra reprezentacija nema rezultate. Ona je grobar ove ekipe. Ubedljivo najlošija igračica. Ko je samo gura. Kriticari zadovoljni!!!

marija

pre 8 godina

O Trezicevom losem radu na psiholoskom nivou sa igracicama ne bih, jer jer o tome sve receno...Osnovni problem nase igre je cinjenica da nam je devojcica od 18 godina prvi korektor. Ona je ipak "zelena" - sve bitne lopte, ali SVE, zabila je u aut ili je bila blokirana. Direktno je tako otisao prvi set, a i drugi. Devojka je talentovana , ali u normalnim okolnostima ona je drugi korektor, koji ce jos koju godinu da bude drugi korektor. Bez korektora koji zna da ralizuje kada treba - nema medalje. Ako vec nema Brakovicke, gde je Malagurski pa i Drpa koje su morale da dele minutazu sa Boskovicevom. Ovako tim zavisi od igracice koja to jos nije. Ali, Terzicu niko nista ne moze, pa tako i ovaj cirkus moze proci... Nemamo pouzdanog korektora (nije jedini problem) ali je najveci. Ncemo zato vidti ni brozu (ni Bjelica nije kvalitetna zamena).

Kića

pre 8 godina

Obećavale su zlato i na kraju će biti kao i sa košarkašima-drvena medalja, a novinari su već izbaksuzirali kad su rekli da nas Holandija čeka u finalu. I košarkaši su obećavali zlato i fudbaleri obećavaju plasman na Ep, Sp, a tu treba dodati Anu Ivanović. Najbolje se igra kad se ne obećava. Nole npr. nikad nije rekao "osvojiću ovaj gren slem" nego uvek kaže da će pokušati, ali da nije on izrazit favorit. Vaterpolisti isto tako. Od košarkašica niko nije očekivao medalju, a one osvojile zlato.
Što se mene tiče Terzić je sasvim dobar selektor kao što je Kolaković bio u muškoj reprezentaciji i ne znam zbog čega tolike primedbe "selektora" koji gledaju samo odbojku na Tv-u i to samo kad igra reprezentacija, a za klubsku odbojku nisu zainteresovani. I još nešto.. na šta Terzić ne može da utiče.. nije mi jasno k'o više gura ovu Maleševićku i Popovićku dok recimo Suzana Ćebić sedi na klupi ceo meč, a libero je kakvog dugo, dugo nećemo imati.

vojvoda

pre 8 godina

Terzic je najveci problem nase reprezentacije! Nase devojke su najbolje u evropi,uz ozbiljnog selektora,uzele bi zlato.Mozda je pregrubo,ali on je jedan folirant. I tako godinama u nazad...

Lala iz Banata

pre 8 godina

Sad se vidi "ko kosi a ko vodu nosi".
DakleM, ovako: Ruskinje za dužinu dlana skoče više od naših napadača. I onda je normalno, kada vide ovakvu "tarabu" u bloku da naše (čitaj Malešević) - poblede. :(
Večeras su Ruskinje bile bolje. Ali to nije bila mala razlika. To je razlika koju bi naše teško prevazišle pa taman da igraju deset mečeva zaredom protiv Ruskinja.
Zaključak: ovakva Rusija će da vodi glavnu reč idućih par godina...

Kragujevčanin

pre 8 godina

Tijana Bošković zeznula ceo meč. U drugom setu na 23-22 perfektan servis Milene Rašić i Bošković maši ceo teren. Ali, nema veze...Uz vas smo! I da izgubite bronzu jedno veliko BRAVO za trud i rad. SRBIJA JE UZ VAS!!!

Srbin

pre 8 godina

Terza je dobar trener, nakon Rija vreme za promene. Predlog Igor Kolaković, zna sistem u repezentacji, sjajan čovek, dokazano dobar trener.

Hikb

pre 8 godina

Najjaci su ovi "strucnjaci" sto posle svakog poraza samo trube protiv Terzica. Pre njega nismo postojali u zenskoj odbojci a i polufinale ep je vrhunski rezultat.Da ne pricam da smo vec u Riju

rale

pre 8 godina

Ne moze "strucnjaci" Tijana Boskovic da zezne mec, Vec to Vas omiljeni "strucnjak", evo po ko zna koji put upropasti!!!
Terzic glavni krivac!!!

Jović

pre 8 godina

Koji raspad, smejurija. Najavljuju se neka zlata a onda ih prvi ozbiljniji protivnik počisti. Bezveze sam potrošio nedelju dana na ništa.

zexy

pre 8 godina

Pisao sam pre pet godina, pisao sam pre tri godine, pisao sam prošle godine, napisaću i sad: dokle god je Terzić selektor mi ćemo biti samo najviše polufinalisti...

veliki strumf

pre 8 godina

I opet je Tijana Boskovic sve izgresila krajem 2. seta. Previse je gresaka napravila u samoj zavrsnici oba seta. Ma koliko ona bila nasa najbolja igracica - sama je izgubila oba seta. Ajde sto je nekoliko puta izblokirana, nego je previse lopti u aut ispucala. Jako tesno, 2 puta 25-23, svaka greska vredi duplo, ne moze se igrati kad najbolji igrac u odlucujucim momentima u serijama promasuje.

Sreten

pre 8 godina

Vreme je da Tečo podnese ostavku ako ekipa opet ostane bez medalje na EP,i da se zapitamo gde su neke igračice koje su njegovom voljom van ovog tima a vrede

marej

pre 8 godina

Da li moze korektor jednu kontru da prodje? Da li moze ceo tim da jednu kontru realizuje? Ove ruskonje su bolje od nas, ali ovako bez veze izgubiti...

veliki strumf

pre 8 godina

4 vezane greske Tijane Boskovic bas na kraju 1. seta. Previse je nase forsiraju, precesto igraju na nju, ne moze sve sama. Za sada Tijana Malesevic izvanredna u napadu, treba je cesce koristiti jer blok nije koncentrisan na nju.

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Jedanaest grešaka više naših od Ruskinja....to tako ne može u polufinalu.Po meni je glavni krivac Terzić i to ne zato što svi pljuju trenera kad se izgubi nego što čovek nije ništa menjao kad smo loše igrali,tek je na kraju uveo Stefanu ali tad je bilo već prekasno.Uzimamo bronzu inače sigurno.

oberin martel

pre 8 godina

Tijana Bošković spada među par najboljih odbojkašica sveta. Mislim da je tek napunila 18 godina. Zato pljuvači i pljuvačice oladite malo.

Veljko

pre 8 godina

Kao i obično tresla se brda, rodilo se ništa. Uvek pri vrhu, nikad na njemu, kao i košarkaši. Možemo samo pohvaliti mladu Bošković na sjajnim igrama.

mik

pre 8 godina

Moram nešto da kažem,ali ne želim da time umanjim ovaj rezultat naše reprezentacije. Nije lako biti treći ili četvrt u Evropi,tako da ovo nije neuspeh. Ali mislim da su devojke bile malo(ili malo više) arogantne. Nikako mi se nije svideo pristup"dajte Belgiju..." kada svi znamo da je Belgija klasa za Češku,a pri tome su domaćini. Mogle su da kažu "ne biramo protivnika,sve jedno je jer verujemo u sebe",ali to "dajte Belgiju" je moglo vrlo lako da nam se obije o glavu. A nakon toga "lako ćemo sa Rusijom,njih smo dobili prošli put,sa njima ćemo lakše nego sa Belgijom...".A svi smo videli kako se završilo,jednostavno Rusiji se ne preti.

Rade

pre 8 godina

Nikolic svojim glupim greskama i autima izgubila 4 set, katatstrofa. Najstarija a igra najlosije. Rusi kao i u muskoj odbojci imaju zirafe od 2m na terenu i nase ne mogu da prodju.

mr

pre 8 godina

Nemogu da ne kazem da devojke su izgarale dale srce ali trener nezna da ih vodi ako vec glumi smirenog nora da ukaze pokaze sta treba da igraju kako a ne da komentarise sta je bilo.Molim vas nadjite nekog jer ova generacija devojaka je najjaca dosad samo vodjstvo treba na terenu.Mi smo imali Maju Rasicku i fenomenalnu Boskovicku dok neopravdano zapostavljenu Mihajlovicku

Boriša

pre 8 godina

Kolaković nikad sa ženama nije radio, sjajan je trener. Nije problem Terzić, ovo je možda jedan poraz na Evro, na sv kupu jedan od Kine, šta ćemo kad maja prestane igrati drugog dizaca nemamo da igra na ovom nivou, to je problem najveći, izgubili od Rusije to je realnost, nikad bliže jednoj Rusiji također realnost

veliki strumf

pre 8 godina

Ocajno dizanje Maje Ognjenovic. Koliko su samo puta nasi pucaci napadali protiv trojnog bloka?! Sporo i predvidljivo dizanje. Istovremeno, po 3 pa i 4 puta je dizala na istu igracicu koja bi gresila u serijama, iznova i iznova. Istovremeno, mi trojni blok gotovo da nismo ni sastavljali. Kljucni poen na 12-9, kad smo bili u seriji, losa igra u polju Tijane Malesevic, a odmah zatim je jos 2 puta izblokirana i to je bilo to. U greskama cak 28-17 - katastrofa. Sudije ocajne, napravile su bezbroj gresaka. Sreca pa ima celendz, ali greske su bile toliko ocigledne.

bole bgd

pre 8 godina

Mora se ponekad izgubiti. Meni je najlakše kada izgubimo od Rusije, skoro ne boli.
Tijana Bošković je platila danak mladosti i neiskustvu...ali u Riu ima da razbija!

Gerrard

pre 8 godina

Pratim dosta vremena odbojku i nikad nisam video ni na jednoj utakmici bila muska ili zenska odbojka da jedan tim toliko puta izbaci loptu u aut prilikom smeca.

BACVANIN

pre 8 godina

Izgubile su nase devojke 10 poena u upornim smecevima na trojni blok ruskinja.Zasto su ruskinje redovno u blok ulazile sa tri blokera,jer su procitale Majinu nameru na koju ce stranu loptu poslati.

Gavgalj

pre 8 godina

Stvar je prosta. Sve je egal, cak smo sinoc bili bolji na prijemu, imamo boljeg dizača, ali Ruskinje ocito imaju bolje napadače. A to je u odbojci danas kljucno. Obmocaeva, Zarjasko i njihovi primaci hladnokrvno resavaju cak i vrlo teske lopte u napadu. A imali su jako los prijem. I ipak su vecinu tih teskih lopti resile bez problema. Po mom skromnom misljenju, mi nikad nismo imali vrhunskog napadača u zenskoj odbojci. To je donekle Rasic, pa i Stevanovic na "koreji" kao neka nova nasa snaga, a velike sanse su da u mladoj Tijani Boskovic (to bi mogla biti i Marta Drpa koja takodje ima visok procenat prolaza u napadu) dobijemo vrhunskog korektora koji prolazi u 80-90 odsto smeceva. Medjutim, treba joj godina, dve za taj nivo. Ona je tinejdzerka, ljudi, ne treba je napadati za padove u igri. Njeno telo u tim godinama jos nije spremno za vrhunske napore. Dakle, takvu odbojkasicu, sa takvim procentom prolaza nikad nismo imali.
Nazalost, sve ostalo u napadu je mucenje posebno primaci. Godinama gledamo kako se muce na prijemu, a posebno u napadu. Počev od Molnar i Nikolic, preko Vesovic, Djerisilo, Malagurski, sada Brankice Mihajlovic, opet Nikolic, Malesevic, Buše (mlada, moze biti vrhunska) i sl. Sve njih u 50 odsto slucajeva hvataju u bloku, ili upasive ili ih zalepe. Nama treba jedan Goran Vujevic u zenskoj odbojci, nemamo odbojkasicu na prijemu na koju mozes da se oslonis u napadu. Dok je ne pronadjemo, bice problema velikih za zlato. Treba li da podsecam da su jako tesko prolazili godinama unazad i neki nasi korektori poput Brakocevic koju u 50 odsto slucajeva upasive ili blokiraju, pa i Malagurski koja igra i na toj poziciji i na prijemu. Pa srednje blokerke Krsmanovic. Sve je to tesko islo. Ipak, napredujemo. Bolje je ovo nego ranije. Moramo samo pronaci napadacice jer prijem sada imamo cak vrlo korektan, medju najboljima (dugo smo kuburili s tim elementom igre), ali za zlato neophodan nam je mocan napad. Hitno!

mnogo smo jaki

pre 8 godina

Rusija je previse mocna da bi mogli da je dobijemo u utakmici kada i Boskovic i Mihajlovic nemaju svoj dan. Od drugog kola Svetskog Kupa kada smo pobedili olimpijskog sampiona USA do danas vezali smo cak 15 pobeda medju kojima ie bilo puno odlicnih ekipa (pa i ova ista Rusija), i stvarno ne treba praviti nekakvu dramu oko ovog poraza, a pogotovo ako sutra opravdamo status favorita i uzmemo bronzu protiv Turske. Dobra stvar u danasnjoj utakmici je da je Tijana Malesevic bila najbolja (uz Rasicevu), a to je pozicija drugog primaca servisa koja nam je ovog leta uglavnom najvise skripela.

Ono sto je mene licno najvise nerviralo u ovoj fenomenalnoj pobedonosnoj seriji nase reprezentacije zakljucno sa vecerasnjim mecom je cest hladan start, pa smo tako ovde na EP protiv jedne Rumunije na prvi tehnicki tajm-aut otisli sa neverovatnim 0:8 zaostatkom, a od zadnjih 10 zvanicnih utakmica gde smo izgubili samo veceras, cak u 4 smo gubili prvi set (protiv RUS 2 puta, JPN i BEL)... dakle problem hladnog starta definitivno postoji, a protiv nekih selekcija poklanjanje prvog seta se tesko da nadoknaditi.

Sve u svemu, tvrdim da je ova nasa zenska odbojkaska reprezentacija najbliza olimpijskoj medalji u Riju u svim ekipnim sportovima (sa izuzetkom naravno vaterpolista) narocito ako ne bude bilo vecih problema sa povredama, jer sve mladje od 25 godina u startnoj postavi (dve Tijane, Brankica i Jovana S.) mogu samo da napreduju, pogotovo sto su rasporedjene po jakim evropskim klubovima.

Stefan

pre 8 godina

Slab prijem (organizacija napada), malo poena iz blokova, odsutnost Mihajloviceve, Rasicke... konfuznost... nema veze, najvaznije je da smo izborili OL, i sutra uzeti bronzu, ajmo devojke

ajde bre

pre 8 godina

Previše grešaka, Mihajlović se uplašila, a Bošković nije igrač da završava setove jer još uvek nema iskustva za to. Malešević jedina funkcioniše, Rašić loša, mnogo greši servis.

Xxx7

pre 8 godina

4 vezane greske Tijane Boskovic bas na kraju 1. seta. Previse je nase forsiraju, precesto igraju na nju, ne moze sve sama. Za sada Tijana Malesevic izvanredna u napadu, treba je cesce koristiti jer blok nije koncentrisan na nju.
(veliki strumf, 03. oktobar 2015 19:11) i opet greske tijane Boskovic na kraju drugog! Nazalos, veliki talenat i bice vrhunska , ali za sada gubi ovu tekmu.

perica

pre 8 godina

Ovo je 3 uzastopno polufinale na evropskom za nas tim.Idemo do finala.Jos ne igramo nasu igru malo smo u grcu,mozemo bolje.Malo Balkanskog mentaliteta,setajte ove Ruske dvometrasice BANDERE po terenu i servisom i kuvanim loptama .

bojan

pre 8 godina

Terzić pušta seriju 6:0 bez time-outa . Nemoj molim te više voditi reprezentaciju ako se uvek pogubiš u najvažnijim mečevima

ne znam koji trener bi to dozvolio u svetu.posle tri poena na 4:3 svaki bi uzeo time out i prekinuo seriju

fantom

pre 8 godina

Sramotni komentari za Tijanu B, ona je najbolja mlada odbojkašica na svijetu, dok njene vršnjakinje igraju za u 18 u 20 ona je u prvoj postavi seniorskog tima i uz Brankicu je najzaslužnija za plasman u Rio. Idemo po bronzu!

realna

pre 8 godina

Ok. Nije strašno izgubiti od Rusije. Možemo sutra da uzmemo zlato. Ovo je bila uspešna odbojkaška godina. Mene brine jedna stvar. Maja Ognjenović će se uskoro penzionisati, pa KO ĆE BITI NJENA ZAMENA. Mi nemamo zamenu za nju. Zašto? Zato što je ona po mnogima najbolji tehničar sveta, vanserijski igrač, talentovana, hrabra, inteligentna, o njenoj odbojkaškoj tehnici neću ni da govorim. Jednostavno me to plaši, ne vidim mlade nade na toj poziciji. Zivkovic je solidna igračica ali je za klasu ispod Maje.
Videćemo šta će biti. Pitanje tehničara podhitno rešiti.

Blake

pre 8 godina

O kakvoj smeni Terzica pricate?! Sto los je rezultat borba za trece mesto u Evropi? Vama sve izgleda cveta u zivotu pa vam je problem sto nece biti finale. Oladite malo i dajte punu podrsku devojkama koje isto citaju ove komentare na vestima!

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Već viđeno, kad god igramo sa Ruskinjama neizvesne završnice setova, mi izgubimo. Da ih igramo još 150, svih 150 bi izgubili. Jednostavno je Rusija psihički daleko jača ekipa od nas.

veliki strumf

pre 8 godina

Od 4-3 u 4. setu Maja dize 3 puta uzastopno na Jelenu Nikolic. Cist smec puca u aut, pa dobija 2 bloka za redom i Ruskinje idu na 9-3, a Terzic se smeska i gleda a ne reaguje ama uopste. Ni izmene, ni tajm auta, u trenutku kad se lomi citav mec. Krucijalne trenutke je prespavao. Evo 11-4. I sta sad?

jovix

pre 8 godina

Ne znam sto tako pljujete Boskovicevu, kao da je samo ona izgubila mec, devojka je 1997. godiste, alo, 18 godina. Sta je sa losim prijemom, losim blokom, to nista?

pozitivno

pre 8 godina

Velika šteta, bili smo blizu. Jedan od prva dva seta se morao osvojiti. Možda da je Stefana ranije ušla i neki tajmaut u 4 setu. Naša najjača ekipa do sada, bronza nije ono čime mogu biti zadovoljne.

vazno je pobediti

pre 8 godina

Slabi, očajni, ne znam koliko pohvala na račun igre naših, na osnovu čega smo do bili te pohvale. Grč, strah, odlučujući poeni uvek njima. Nikad nisam video da ekipa ima tako loš ptijem, rasejan skoro uvek, a poentiraju stalno. Zato što igraju hrabro, agresivno, napadaju loptu, a mi...

fantom

pre 8 godina

Svaka čast za sve naše odbojkašice, sjetite se da igraju cijelo ljeto EI,GP,SK I SAD EP. Zamislite npr fudbalere da igraju 25-30 utakmica godišnje za reprezentaciju, doduše nisu sve igrale na svim takmičenjima ali uglavnom većina njih. I ja sam razočaran prije svega zbog toga što smo poklonili ruskinjama pobjedu svojim greškama ali nema veze idemo na bronzu. Samo je važno da sutra medalju uzmemo.

nvxe

pre 8 godina

Ne pljujte Tijanu, sa nepunih 18 ona igra kao da ima 30, cak i bolja od Brakocevic. Treba vratiti Malagurski i Bursac i naravno Jovanu ako pocne da igra tada posto je trudna.

Leksa

pre 8 godina

Smetaju mi ovi komentari sto stalno napadaju Jelenu Nikolic. Netvrdim da i ona nije gresila na prijemu (uostalom kao sve danas), ali mnogo manje nego recimo Brankica Mihajlovic. Pa bas kad je nju zamenila, mi smo u trecem setu zaigrali bolje. A narocito je bila korisna na servisu. Oba puta kad je servirala u cetvrtom setu, mi smo pravili serije i stizali veliku prednost Rusije. Jedina je bila sposobna da konstantno servisom pomera rusku odbranu.

ZOKI

pre 8 godina

Terzić trenira pola ove Ruske reprezentacije u klubu u Rusiji,trebao bih malo da ih preforsira tokom sezone,pa da na ovim reprezentativnim takmičenjima ne budu u ovakovoj formi.Kolike su Ruskinje majko mila sve po 196,198 cm naprimer više su od naše rukometne reprezentacije Srbije.

novica

pre 8 godina

Tijana je devojcica jos bre,kako god da bude veceras Tijana ce narednih 15 godina biti noćna mora za Ruskinje i sve druge reprezentacije.

s

pre 8 godina

Ne moze da se ocekuje da Boskoviceva predvodi tim. Ona ima 18(!) godina, dakle mnogo je mlada i nema mnogo iskustva. Takodje, po mom misljenju, bez veze je da se njoj daju lopte u presudnim trenucima.
Svu u svemu svaka joj cast kako igra.
Ajmo devojke po bronzu! ?

јеленине другарице дечко

pre 8 godina

Ћерај даље, до медаље! Подршка за цуре. Него, коме смета јак Дендара?

Ninoslav

pre 8 godina

Po meni je mozda Terzic napravio gresku sto ranije nije ubacio Stefanu Veljkovic, mozda bi ona ranije napravila egal u 4 setu, ali dobro,posle bitke je lako biti general :), Realno je da si igrale dosta u grcu pogotovo Brankica Mihalovic od koje se dosta ocekuje.Sutra vam zelim puno srece pa da uzmete bronzu

satelit

pre 8 godina

samo jedno cu reci:SVAKA CAST na plasmanu u RIO! Srebro sa svetskog kupa i prevse za ovu sezonu!EP ne treba ni komentarisati,tako su i igrale

jovan o

pre 8 godina

Marijana Boricic je strucni konsultant trener juniorske reprezentacije Srbije,reprezentacije koja je prvak evrope.Malo nam fali, jedna lopta bilo bi 24-23 za nas u zavrsnici umesto za rusiju,koliko ta jedna lopta znaci.Imali smo more kontri da povedemo i u zavrsnicu seta mi udjemo sa prednoscu,steta...Servisom ih ne mozemo pomeriti,sem Rasic na kraju 2 seta sve drugo Ruskinje primaju idealno.

Ole gunar

pre 8 godina

Medalja je medalja koje god da je boje tako da valjda nece kao kosarkasi da padnu skroz posle poraza izgubile su zasluzeno od boljeg tima i osvajanje bronze bi bio sjajan uspeh.

на свету постоји једно царство...

pre 8 godina

Реално, Русија је данас била боља. Главу горе, девојке и срећно у борби за бронзу!