Nedelja, 30.08.2015.

10:29

Murinjo: Kriv sam i ja jer nisam menjao

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo priznao je da njegovi igrači ne deluju kao tim, ali da je i on sam kriv za loše rezultate ‘Plavaca’ u dosadašnjem delu sezone.

Izvor: JT

Murinjo: Kriv sam i ja jer nisam menjao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Svetac

pre 8 godina

Ljudi moji koliko se iznerviram kad god procitam sta ovaj kaze. Zamisli i ja sam kriv. Kao igraci su krivi 95% ali eto i ja koji ih biram,treniram,pravim taktiku sam malo kriv sto ih nisam bolje birao,trenirao i napravio bolji taktiku. Koliko kolicina sujete i egocentrizma,strasno. Najgora stvar ne fudbalu i sportu nego javnom zivotu uopste je ovaj Murinjo.

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
15:27)
Imao i Real vise pomoci od Barse za te trii godine.Te trece godine u decembru je kasnio 17 bodova za Titinom Barselonom.Sto i taj Murinjov rekord ne pominjes.NIJEDAN trener u istoriju Reala nikad za tri meseca nije kasnio 17 bodova.I jos ga na prolece dotukao Klop.
Murinju svaka cast na marketingu i PR-u.Malo ga i sreca pomazila,al i to je prolazno.Pravi ljubitelji fudbala hoce da sednu u fotelju i da gledaju fudbal.Hejkens,Klop,Pelegrini,Del Boske,Hitfild NIKAD ne igraju bunker.Ovaj igra bunker protiv slabijih timova.Da je ovaj mudri zli covek trener Sanderlenda il Hamburga shamarao bi igrace ako predju centar.
Najbolji strucnjak,kako pa da ne!!! :)

cko

pre 8 godina

Murinjo je dominantan samo prve, eventualno druge sezone. Sve posle toga je užas... Osvrnite se na njegovu karijeru i videćete. Najuriće ga i ovi iz Čelzija za sezonu, dve, pazite sta vam kažem.

trener

pre 8 godina

koma @ nikome ja ne drzim lekcije samo sam kulturno izneo svoje stanoviste iz nekog mog iskustva, ne sporim ja njegove kvalitete ,ali svaki covek i trener ima mane kao i taj Murinjo. Inace obo nije moje misljenje nego coveka koji radi kao psiholog u Frajburgu gde i ja radim kao trener mladjih kategorija,a iz Srbije sam pobegao bas zbog takvih kao sto si ti koji ne znaju argumentovano da razgovaraju i misle da su strucnjaci za sve.

Skajvoker

pre 8 godina

Nisam znao da Murinjo ima toliko obozavalaca u Srbiji, bas sam vas pogodio komentarom. Dobar je trener, ali ne znam po cemu zasluzuje vecu paznju od na primer Jokanovica koji je nas covek i dobar trener. Sto mene mora da interesuje svaka njegova izjava? A Celzi je plastika zbog toga sto je uvek bio mali klub, nebitno koliko je star i to sto su samo u zadnjih 10 godina kakvo takvo ime u evropi. Ne moze nikad da se meri sa Junajtedom, Liverpulom, Notingem Forestom itd. Druga je stvar sto imate po 15 godina, a fudbal pratite 10.

skols 18.

pre 8 godina

Lukako ce da se igra u petercu celzija i da jim vrati milo za drago.mislio sam da je arsenal kanta od ekipe..i naravno da jeste kanta od ekipe arsenal..al ovo sto radi celzi je blagi uzas.kako su krenuli bice gori od totenhema i liverpula..zapamtite dobro celziovci lukako puni mrezu i kleverli brojace do 4.

a s roma nikšić

pre 8 godina

Sve u svoje vrijeme.Ono što je radio Ferguson u svoje vrijeme "od ničega napraviti nešto"je za nauk generacijama.Sada je novi vijek,novi poredak,novo sve u fudbalu...i Murinjo je novitet.On pomjera granice,ruše tabue,bori se protiv "vetrenjača".U njemu je duh ratnika,borca koji uvijek oće više a ne plačljivog Portugalca.Da je Murinjo narcis naručio bi skandiranje s tribina "Jose,Jose..." umjesto što je naručio"Diego,Diego..." i vidjećemo na koji će nivo dići igru Falcao-a a već se vidi napredak.Obično nije onako kako izgleda...

Davidoff

pre 8 godina

ralnost, 30. avgust 2015 14:32)
Premier liga u današnjem formatu je zvanično osnovana 1992 godine ...Koliko je Mančester od 1992 osvojio titula ? Zaboravljaš koliko Britanci čuvaju svoje , Rus vlasnik i Portugalac special dosta jednom , ali tri puta pored MU !?!!' Sjeti se situacije protiv Totenhema , kada je lopta prešla gol crtu 40 cm ( HALO 40 CM) , i čitav stadion je to vidio osim naravno pomoćnog sudije ,,,,5 minuta minimalno sudijeske nadoknade ako je rezultat neizvjestan po MU .... Niko ne kaže da SAF nije vrh vrhova , ali puno više "pomoći" je imao od Murinja , punon više....

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
14:29)
Pitaj ti Ramosa,Ronalda,Kasiljasa.Pitaj i Murinja sto su mu pogresili Pep i Venger da ih uvek spominje.
Zapitaj se zasto se svadja cak i sa lekarkom.To sto si ti zaljubljen u njega je tvoja licna stvar.Ne znam kako moze biti najbolji na svetu kad u poslednjih pet godina sem od Barse i Bajerna,otpada i od Borusije,Atletika i Psz-a.I laz je da je Murinjo osvojio titulu mnogo ranije.Za Novu Godinu kad su pukli 5:3 od Totenhema,Siti od 2:0 pravi 2:2 kuci sa Burnlijem i ostaju na iste bodove.To sto glupi Siti izgubio OSAM bodova sa Burblijem i Halom(oba drugoligasi) nije dominacija Celzija,vec glupost Sitija.I posle su otaljavali sezonu.
A tvoj Murinjo je nastavio da dominira tokom februara i u LS.Takvu dominaciju sa igracem vise na domacem terenu svet jos nije video.Da ti tako igra Srbija psovao bi selektora Srbina svaku sekundu meca.
Al posto tako moze kao protiv PSZ-a kuci samo tvoj idol da postavi igru-Murinjo je i car i kralj i otac i majka takvim ostrascenima jao tebe.Molim da mi objavite repliku.
Hvala unapred.

Sven

pre 8 godina

Za doticnog statisticara (ralnost):
2004/2005
1. Chelsea 95
2. Arsenal 83
2005/2006
1. Chelsea 91
2. Man. United 83
I tako to,na tu temu...
Pozdrav;-)

Ako

pre 8 godina

A ako se Celsi kojim slucajem oporavi i vrati na prvo mesto, ne kazem da hoce jer male su sanse realno ali ako se vrate sta ce onda biti komentar vas strucnjaka, profi trenera, amatera ili samo obicnih komentatora situacije?

ralnost

pre 8 godina

@davidoff
Da se razumemo, murinjo jeste odlican trener, ali, koje je on to 3 titule uzeo SAF-u ? Uzeo je 2, jednu ubedljivu jer je te sezone United ostao u kljucnom delu bez Ferdinanda, a i dolaskom je potrosio tada neverovatnih 120M. Sledece sezone je osvojio sa 2 boda razlike i jos 50m potrosenih dok je United kupio samo Ronalda koji realno nije u startu bio ni 30% onog sto je kasnije postao . Sledece sezone ga je taj SAF nadigrao i Jose pibegao na polisezoni. Iza SAF-a stajala cela Britanija ? Pa sto nisu stajali u prvih 5 sezona kada je dosao ? To su klasicne teorije zavere. Jose nikada ne bi trajao kao SAF u jednom timu, kao sto SAF nikada ne bi bio na njegovom nivou da je menjao timovem. SAF je bio trkac na duge staze, Jose je trkac sprinter, jedna dve sezone vrhunski i posle menjanje kluba. Omalovazavanje uspeha SAF-a je karakteristika ostrascenih teoreticara zavera da je on Zaveo FA.... Smesno, inace odlicni treneri i jedan i drugi....
p.s. Kako da svira neko penal na old trafordu kada 90% timova dolazilo da United igra viktorije na njihov gol.
P.s izvinjavam se na pravopisu tuchscreen mi nijr najbolji....

Ko-ometator

pre 8 godina

Treba im pod hitno jedan vrhunski stoper i jedna opasna radilica na terenu koja ce da grize koja je gladna uspeha i dokazivanja. Da fabregas ima vise slobode a matic manje pritiska. Kristal Palas je prelazio na njihovu polovinu bez mnogo muke. Essien je to nekad radio i bio bedem ispred terija i karvalja. Najmanje atraktivan a neophodan igrac u modernom fudbalu.

Davidoff

pre 8 godina

E moj Ohridu pa ko prošlu sezonu bi prvak u Engleskoj??? I to dominatno , od prvog do zadnjeg kola - PRVI !!! Čovjek je uspješan u svome poslu i kraj . Pročitaj šta misle o njemu igrači koje je trenirao , samo to pročitaj , sve će ti biti jasno buraz , sve...Ako oni nisu vjerodostojni primjer , pored titula e ne znam onda stvarno....

komsha

pre 8 godina

@Davidoff
Rekord po broju postignutih golova drzi Anceloti, ne Murinjo. I valjda imas oci i vidis koji stil fudbala Murinjove ekipe igraju.
Sto se tice te tri godine "razbijanja" Junajteda, on posle toga nije otisao vec je otpusten zato sto je Celsi poceo da se raspada.
I njegovi rezultati nisu specijalni jos od 2010.
Najteza stvar u bilo kom sportu nije doci na vrh, nego ostati tamo, a Murinjo to jos nigde nije uspeo.

Blue Fortress

pre 8 godina

Eh Davidoffe dzaba objasnjavas "ekspertima" ovde, pamte samo sta se desilo pre 3 dana, ne znaju koje sve rekorde drzi Murinjo, on unistava jednog Fergusona, Van Gala, Vengera , Pelegrinija u head-to-head susretima, kada osvoji LS sa Celsijem ostace bez svakog iole preostalog argumenta. Ipak razumem da su oni simpatizeri drugih stranih klubove koje je Murinjo ponizavao pa stoga slave svaki manji neuspeh, nazalost po njih to se jako retko desava...Gde ste bili kada je pregazio citavu ligu prosle godine, u rupama?

Koma

pre 8 godina

@trener

Hahaha, samo sam cekao da se pojavi neki 'trener u velikom klubu' koji ce da drzi lekcije Murinju, i to o psihickoj pripremi igraca.
Ej, Murinju koji je ponajbolji u tome na svetu, a inace najbolji trener zadnjih 10 godina. Murinjo je radio u Barsi kao pomocni trener gde je obracao paznju na sve detalje jer mu je to bio posao, supruga mu je psiholog i sam je vrlo namazan.
To za formu sto pricas donekle stoji, ali da li stvarno mislis da Murinjo to ne zna!? Nije on kriv sto su mu igraci dosli sa pauze nemotivisani, rastimovani i van kondicije?!
Bio je neki intervju u Ubu sa Maticem pre mesec dana gde prica da mu je cilj da bude fizicki na 30% do povratka u klub, a posle ce lako dizati formu. Ocigledno se previse opustio, kao i mnogi. Te stvari su individualne do igraca. Murinjo ne moze sa njima da ide u Ub ili Kopakabanu da ih trenira tokom leta. Njegova jedina krivica je sto nije povukao radikalan potez i pola tima nije ostavio na klupi jer su nespremni. A da izostavi jednog ili dva ne moze jer su u istoj situaciji 6-7 njih, i izazvao bi razdor u ekipi.
Potvrda svega je sto je sav bes iskalio na Evi jer nju donekle smatra odgovornom za tako lose fizicko stanje igraca (ne/opravdano), a ona situacija sa Azarom je samo okidac nezadovoljstva. Ti da si veliki trener bi to video i ne bi tako pricao, ali ocigledno to nisi. Pre bi rekao da si mali trener u velikom klubu koji je umislio da zna bolje od Murinja.

roko

pre 8 godina

murinjo osvojio lš sa portom u kom su u startnih jedanest sedmorica bili portugalci,pošto pišete da je uzimao titule sa neograničenim budžetima!

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
12:50)
Tebi je komentar sve u PROSLOM vremenu i to ne od juce vec deceniju unazad.
I sad treba kao papagaji da spominjete Porto,Inter,Porto,Inter.
Prvak Engleske bio i Anceloti.Osvojio TRI LS sa dva kluba.Osvojio i DVE kao igrac.A samo je CETIRI godina stariji od tvog Idola-Boga.
Da je to ovaj narcis osvojio ne bi mogle novine da se otvore od njega.Bilo bi ga i u vremenskoj prognozi zbog takvih kao ti.

Blue Fortress

pre 8 godina

Svestan je Zoze svih gresaka, i svojih i igraca. Ova ista ekipa prosle sezone je do polovine decembra imala skoro maksimalan ucinak bez poraza i mlela sve pred sobom. Mislim da je psiholoski zamor najveci uzrok, Fabregas i Matic su jako pali u formi, oni su "kicma" Celsija i odigrali su gotovo svaki mec i u PL,LS,Liga i Fa kupu...Morace da ih "trgne" nekako, mislim da titula izmice iz domasaja vec jer Siti podseca identicno na Celsi od prosle godine. Imamo vec 2 poraza, a u prethodnoj sezoni u momentu kada je osvojena titula i matematicki, imali su 2 poraza!!

BgHQ

pre 8 godina

Osim golmana deluje mi da niko u Celziju nije u formi.Azar,Fabregas,Diego Kosta,Teri dakle najvece zvezde tima su u ocajnoj formi naravno i Bane,Matic,Vilijan i ostali.
Zatim cinjenica da je Pedro starter u Celziju a bio je jedva rezerva u Barsi mnogo govori.
Deluje da atmosfera u ekipi nije na potrebnom nivou i bice ovo sezona gde ce se gosn Specijalnom drmati klupa ukoliko se eksspresno ne povrate a sudeci po s emu vidjenom to ce biti tesko.

sovuljaga

pre 8 godina

Skajvoker...mnogo glup komentar.Forsiraju ga zato sto ljudi poput tebe(likovi koji ne mogu da osvoje titulu ni na fudbal menadzeru) vole da ga mrze.pljuju njegov stil fudbala(po kojoj osnovi onda neko voli italijanske klubove).na sve to ljudi ovde navijaju za partizan,zvezdu...pogledajte samo kad su te plastike poput chelsija,sitija osnovane.to sto je liver,junajted,real,barsa,bajern od kad su osnovani imali monopol za sve kvalitetne igrace izgleda nema veze.Koliko para su u zadnjih 5 godina potrosili Juve,Bajern,Real,Barsa,Junajted,Liverpul...najvise u svojoj istoriji!

Ohrid

pre 8 godina

Lani kad je izgubio od Njukasla kriva su bila deca sto vracaju lopte.Nekad mu kalendar kriv,nekad selektori,al ovo sa doktorkom je vrh.I od I zbog te sizofrenije u prvom kolu kola su krenula naopako jer karma je cudo.
A ovi ovde sto vise vole Murinja nego mamu(devojke i nemaju) naci ce opravdanje bilo sto da uradi ovaj narcis."Smanjivao pritisak na igrace" pred mec sa Sitijem zato je napao Evu,stari lisac je on,Murinjo zna sta radi" itd.
Najurio Lukakua,Surlea,Salaha,De Brujnea..PET godina ne moze ni u finale LS uci sa najskupljim timovima sveta,bitno je da je specijalni.
Kad covek sam sebi daje nadimak sve je jasno.A britanska stampa je najljigavija na svetu,tako da tamo se oseca ko bubreg u loju.Obostrana ljubav.Zato i nema dan da ne prenosite jednu-dve izjave od njega.
"Narcis i zlatousti",samo nije Heman Hese vec placljivi portugalac.
Svako dobro i prijatan nedeljni dan.

ed3

pre 8 godina

Na ovom mecu si kriv sto si menjao.Ulazak Falkaa je bio odlican,momak igra sve bolje,dosta se bori i postigao je golcinu,niko iz onakve pozicije osim njega ne moze da postigne gol,ali sta ti je trebalo da ubacis SPICA(Kenedija) umesto LEVOG BEKA i preko njega primis gol meni nije jasno zaista. Celzi je taman bio u euforiji jer su izjednacili i imali su sanse za preokret kad ih je ovaj gol presekao.Sve u svemu,Bane ubedljivo najgori igrac,sve utakmice celzija koje sam gledao primili preko strane na kojoj je on,fabregas blagi uzas,Loftus Cik mora da igra prvu postavu,decko je najtalentpvaniji zadnji vezni na svetu,i Kenedi koga su doveli ni mogao da zameni Azara,fiziki solidno jak,dribling odlican,jak sut...
Sve u svemu,Murinjo se ove sezone potpuno pogubio,prvo nije hteo nikog da dovede,sto je pocetnicka greska,svi imaju manje motiva da brane titulu nego da je osvoje,neki su u godinama...Ako Celzi preuzme neki drugi trener mogli bi da postanu najjatraktivniji tim za gledanje sa onakvim igracima napred i prilicno supljom odbranom.

Davidoff

pre 8 godina

Pod broj jedan iza njega stoje rezultati , vi koji pričate kako je sve lako kad imaš veliki budžet, nažalost pojma nemate...Vjerovatno nikad se niste bavili sport, jer da jeste totalno drugačije bi razmišljali...Ovaj što piše da je trener u ozbiljnom klubu neka shvati da je Srbija i Englrska nebo i zemlja...Splavovi i hamburgeri su ozbiljni , drži se ti svojih ograničenih mogućnosti...SAF je imao čitavu Britaniju iza sebe , pa 5 godina se nije svirao penal na Teatru Mora...Najzaštićeniji trener i tim u historiji fubala je bio M.U pod njegovim vodstvom...I onda dođe Jose razbije ga , osvoji tri titule i obori rekorde po broju osvojenih bodova i datih golova...Rus je vlasnik kluba , nije ni to svejedno tradicionalnim britancima...Stručnjaci de mi objasniteb kako to da stručnjak za odbranu tj. " autobus " drži rekord po broju datih golova u jednoj sezoni u Engleskoj Premier ligi ????Samo mi to objasnite , mrzitelji uspješnog...K U M

trener

pre 8 godina

Posto se bavim trenerskim poslom i to u jednom ozbiljnom klubu probacu da iznesem neko svoje zapazanje. U radu sa igracima postoje psihofizicki limiti kroz koje oni individualno i timski variraju tokom sezone ,to se zajedno zove forma znate za onaj izraz "tempiranje forme,obaranje forme" to je proces u kojem se igraci odmaraju fizicki i psihicki da bi se spremili za neki veci mec koji dolazi.. To je osnov uspesnog vodjenja ekipe jer su igraci samo ljudi fizicki limitirani i emocionalno nestabilni ,a te dve stvari su vrlo vrlo povezane.

Problem sa Murinjom je sto on u tom obaranju ili dizanju forme stavlja akcenat samo na fizicku spremu ,dok zanemaruje psihicku i voljno emocionalnu formu ,zato on u prvoj-drugoj sezoni osvoji sve obori rekorde njegovi igraci lete ,ali onda kada treba da ih odmori psihicki on to ne radi nego nastavlja da ih izrabljuje jer verovatno misli da su svi psihicki neumorni kao on i u stanju da se svakog dana prepucavaju sami sa sobom i tu gresi .

Slican problem je imao u Realu ili u Interu kada je otisao toliko je izvukao maksimum psihicki iz igraca da su se posle raspali kao kanta ,kod njega igraci bolje igraju na pocetku dok su psihicki svezi tipa Fabregas ,Matic pa sad i Pedro dok kasnije padaju pod pritiskom iscrpljenosti.

Plus je napravio problem sa Evom za koju su igraci ocigledno bili vezani ,a mozda neki i u vezi ili semi ko ce ga znati u svakom slucaju se losa igra poklopila i sa njenim odlaskom.

fliperaš

pre 8 godina

Ferguson i Mourinho ne mogu čak ni u istoj rečenici. Dok je SAF na početku gradio tim od 0, JM je uvek birao ekipe sa neograničenim budžetom. Dok je Fergie posustalog velikana dizao na nivo najprestižnijeg sportskog brenda na svetu dotle je portugalac oko sebe podizao zidine stalnim koškanjem sa trenerima drugih klubova, sudijama i njihovim pomoćnicima, a od ove godine vidim da mu smetaju i ljudi iz njegove neposredne blizine.
SRAMOTNI J.M.

a s roma nikšić

pre 8 godina

Dvojica ili trojica ne da nijesu dobri nego su izgubljeni i u prostoru i vremenu;nepopravljivo...Koji je Murinjo kralj,neko kritikuje njegovu igru a ekipa mu puna Brazilaca i Španaca? Osnovna razlika između Murinja i Fergusona je što prvi gradi autoritet na harizmi a drugi ga je gradio na aroganciji. I jedan i drugi su kraljevi Premier lige samo što je jedan sadašnji a drugi bivši...Forza Roma!

Skajvoker

pre 8 godina

Nije mi jasno sto se posvecuje toliko paznje Murinju u odnosu na ostale trenere na primer Gvardiolu, Vengera, Pelegrinija, Simeonea itd. Kao da vodi nasu reprezentaciju, a ne plastiku.

Skajvoker

pre 8 godina

Nije mi jasno sto se posvecuje toliko paznje Murinju u odnosu na ostale trenere na primer Gvardiolu, Vengera, Pelegrinija, Simeonea itd. Kao da vodi nasu reprezentaciju, a ne plastiku.

trener

pre 8 godina

Posto se bavim trenerskim poslom i to u jednom ozbiljnom klubu probacu da iznesem neko svoje zapazanje. U radu sa igracima postoje psihofizicki limiti kroz koje oni individualno i timski variraju tokom sezone ,to se zajedno zove forma znate za onaj izraz "tempiranje forme,obaranje forme" to je proces u kojem se igraci odmaraju fizicki i psihicki da bi se spremili za neki veci mec koji dolazi.. To je osnov uspesnog vodjenja ekipe jer su igraci samo ljudi fizicki limitirani i emocionalno nestabilni ,a te dve stvari su vrlo vrlo povezane.

Problem sa Murinjom je sto on u tom obaranju ili dizanju forme stavlja akcenat samo na fizicku spremu ,dok zanemaruje psihicku i voljno emocionalnu formu ,zato on u prvoj-drugoj sezoni osvoji sve obori rekorde njegovi igraci lete ,ali onda kada treba da ih odmori psihicki on to ne radi nego nastavlja da ih izrabljuje jer verovatno misli da su svi psihicki neumorni kao on i u stanju da se svakog dana prepucavaju sami sa sobom i tu gresi .

Slican problem je imao u Realu ili u Interu kada je otisao toliko je izvukao maksimum psihicki iz igraca da su se posle raspali kao kanta ,kod njega igraci bolje igraju na pocetku dok su psihicki svezi tipa Fabregas ,Matic pa sad i Pedro dok kasnije padaju pod pritiskom iscrpljenosti.

Plus je napravio problem sa Evom za koju su igraci ocigledno bili vezani ,a mozda neki i u vezi ili semi ko ce ga znati u svakom slucaju se losa igra poklopila i sa njenim odlaskom.

Ohrid

pre 8 godina

Lani kad je izgubio od Njukasla kriva su bila deca sto vracaju lopte.Nekad mu kalendar kriv,nekad selektori,al ovo sa doktorkom je vrh.I od I zbog te sizofrenije u prvom kolu kola su krenula naopako jer karma je cudo.
A ovi ovde sto vise vole Murinja nego mamu(devojke i nemaju) naci ce opravdanje bilo sto da uradi ovaj narcis."Smanjivao pritisak na igrace" pred mec sa Sitijem zato je napao Evu,stari lisac je on,Murinjo zna sta radi" itd.
Najurio Lukakua,Surlea,Salaha,De Brujnea..PET godina ne moze ni u finale LS uci sa najskupljim timovima sveta,bitno je da je specijalni.
Kad covek sam sebi daje nadimak sve je jasno.A britanska stampa je najljigavija na svetu,tako da tamo se oseca ko bubreg u loju.Obostrana ljubav.Zato i nema dan da ne prenosite jednu-dve izjave od njega.
"Narcis i zlatousti",samo nije Heman Hese vec placljivi portugalac.
Svako dobro i prijatan nedeljni dan.

fliperaš

pre 8 godina

Ferguson i Mourinho ne mogu čak ni u istoj rečenici. Dok je SAF na početku gradio tim od 0, JM je uvek birao ekipe sa neograničenim budžetom. Dok je Fergie posustalog velikana dizao na nivo najprestižnijeg sportskog brenda na svetu dotle je portugalac oko sebe podizao zidine stalnim koškanjem sa trenerima drugih klubova, sudijama i njihovim pomoćnicima, a od ove godine vidim da mu smetaju i ljudi iz njegove neposredne blizine.
SRAMOTNI J.M.

Davidoff

pre 8 godina

Pod broj jedan iza njega stoje rezultati , vi koji pričate kako je sve lako kad imaš veliki budžet, nažalost pojma nemate...Vjerovatno nikad se niste bavili sport, jer da jeste totalno drugačije bi razmišljali...Ovaj što piše da je trener u ozbiljnom klubu neka shvati da je Srbija i Englrska nebo i zemlja...Splavovi i hamburgeri su ozbiljni , drži se ti svojih ograničenih mogućnosti...SAF je imao čitavu Britaniju iza sebe , pa 5 godina se nije svirao penal na Teatru Mora...Najzaštićeniji trener i tim u historiji fubala je bio M.U pod njegovim vodstvom...I onda dođe Jose razbije ga , osvoji tri titule i obori rekorde po broju osvojenih bodova i datih golova...Rus je vlasnik kluba , nije ni to svejedno tradicionalnim britancima...Stručnjaci de mi objasniteb kako to da stručnjak za odbranu tj. " autobus " drži rekord po broju datih golova u jednoj sezoni u Engleskoj Premier ligi ????Samo mi to objasnite , mrzitelji uspješnog...K U M

sovuljaga

pre 8 godina

Skajvoker...mnogo glup komentar.Forsiraju ga zato sto ljudi poput tebe(likovi koji ne mogu da osvoje titulu ni na fudbal menadzeru) vole da ga mrze.pljuju njegov stil fudbala(po kojoj osnovi onda neko voli italijanske klubove).na sve to ljudi ovde navijaju za partizan,zvezdu...pogledajte samo kad su te plastike poput chelsija,sitija osnovane.to sto je liver,junajted,real,barsa,bajern od kad su osnovani imali monopol za sve kvalitetne igrace izgleda nema veze.Koliko para su u zadnjih 5 godina potrosili Juve,Bajern,Real,Barsa,Junajted,Liverpul...najvise u svojoj istoriji!

Blue Fortress

pre 8 godina

Svestan je Zoze svih gresaka, i svojih i igraca. Ova ista ekipa prosle sezone je do polovine decembra imala skoro maksimalan ucinak bez poraza i mlela sve pred sobom. Mislim da je psiholoski zamor najveci uzrok, Fabregas i Matic su jako pali u formi, oni su "kicma" Celsija i odigrali su gotovo svaki mec i u PL,LS,Liga i Fa kupu...Morace da ih "trgne" nekako, mislim da titula izmice iz domasaja vec jer Siti podseca identicno na Celsi od prosle godine. Imamo vec 2 poraza, a u prethodnoj sezoni u momentu kada je osvojena titula i matematicki, imali su 2 poraza!!

BgHQ

pre 8 godina

Osim golmana deluje mi da niko u Celziju nije u formi.Azar,Fabregas,Diego Kosta,Teri dakle najvece zvezde tima su u ocajnoj formi naravno i Bane,Matic,Vilijan i ostali.
Zatim cinjenica da je Pedro starter u Celziju a bio je jedva rezerva u Barsi mnogo govori.
Deluje da atmosfera u ekipi nije na potrebnom nivou i bice ovo sezona gde ce se gosn Specijalnom drmati klupa ukoliko se eksspresno ne povrate a sudeci po s emu vidjenom to ce biti tesko.

roko

pre 8 godina

murinjo osvojio lš sa portom u kom su u startnih jedanest sedmorica bili portugalci,pošto pišete da je uzimao titule sa neograničenim budžetima!

a s roma nikšić

pre 8 godina

Dvojica ili trojica ne da nijesu dobri nego su izgubljeni i u prostoru i vremenu;nepopravljivo...Koji je Murinjo kralj,neko kritikuje njegovu igru a ekipa mu puna Brazilaca i Španaca? Osnovna razlika između Murinja i Fergusona je što prvi gradi autoritet na harizmi a drugi ga je gradio na aroganciji. I jedan i drugi su kraljevi Premier lige samo što je jedan sadašnji a drugi bivši...Forza Roma!

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
12:50)
Tebi je komentar sve u PROSLOM vremenu i to ne od juce vec deceniju unazad.
I sad treba kao papagaji da spominjete Porto,Inter,Porto,Inter.
Prvak Engleske bio i Anceloti.Osvojio TRI LS sa dva kluba.Osvojio i DVE kao igrac.A samo je CETIRI godina stariji od tvog Idola-Boga.
Da je to ovaj narcis osvojio ne bi mogle novine da se otvore od njega.Bilo bi ga i u vremenskoj prognozi zbog takvih kao ti.

ralnost

pre 8 godina

@davidoff
Da se razumemo, murinjo jeste odlican trener, ali, koje je on to 3 titule uzeo SAF-u ? Uzeo je 2, jednu ubedljivu jer je te sezone United ostao u kljucnom delu bez Ferdinanda, a i dolaskom je potrosio tada neverovatnih 120M. Sledece sezone je osvojio sa 2 boda razlike i jos 50m potrosenih dok je United kupio samo Ronalda koji realno nije u startu bio ni 30% onog sto je kasnije postao . Sledece sezone ga je taj SAF nadigrao i Jose pibegao na polisezoni. Iza SAF-a stajala cela Britanija ? Pa sto nisu stajali u prvih 5 sezona kada je dosao ? To su klasicne teorije zavere. Jose nikada ne bi trajao kao SAF u jednom timu, kao sto SAF nikada ne bi bio na njegovom nivou da je menjao timovem. SAF je bio trkac na duge staze, Jose je trkac sprinter, jedna dve sezone vrhunski i posle menjanje kluba. Omalovazavanje uspeha SAF-a je karakteristika ostrascenih teoreticara zavera da je on Zaveo FA.... Smesno, inace odlicni treneri i jedan i drugi....
p.s. Kako da svira neko penal na old trafordu kada 90% timova dolazilo da United igra viktorije na njihov gol.
P.s izvinjavam se na pravopisu tuchscreen mi nijr najbolji....

Svetac

pre 8 godina

Ljudi moji koliko se iznerviram kad god procitam sta ovaj kaze. Zamisli i ja sam kriv. Kao igraci su krivi 95% ali eto i ja koji ih biram,treniram,pravim taktiku sam malo kriv sto ih nisam bolje birao,trenirao i napravio bolji taktiku. Koliko kolicina sujete i egocentrizma,strasno. Najgora stvar ne fudbalu i sportu nego javnom zivotu uopste je ovaj Murinjo.

ed3

pre 8 godina

Na ovom mecu si kriv sto si menjao.Ulazak Falkaa je bio odlican,momak igra sve bolje,dosta se bori i postigao je golcinu,niko iz onakve pozicije osim njega ne moze da postigne gol,ali sta ti je trebalo da ubacis SPICA(Kenedija) umesto LEVOG BEKA i preko njega primis gol meni nije jasno zaista. Celzi je taman bio u euforiji jer su izjednacili i imali su sanse za preokret kad ih je ovaj gol presekao.Sve u svemu,Bane ubedljivo najgori igrac,sve utakmice celzija koje sam gledao primili preko strane na kojoj je on,fabregas blagi uzas,Loftus Cik mora da igra prvu postavu,decko je najtalentpvaniji zadnji vezni na svetu,i Kenedi koga su doveli ni mogao da zameni Azara,fiziki solidno jak,dribling odlican,jak sut...
Sve u svemu,Murinjo se ove sezone potpuno pogubio,prvo nije hteo nikog da dovede,sto je pocetnicka greska,svi imaju manje motiva da brane titulu nego da je osvoje,neki su u godinama...Ako Celzi preuzme neki drugi trener mogli bi da postanu najjatraktivniji tim za gledanje sa onakvim igracima napred i prilicno supljom odbranom.

Koma

pre 8 godina

@trener

Hahaha, samo sam cekao da se pojavi neki 'trener u velikom klubu' koji ce da drzi lekcije Murinju, i to o psihickoj pripremi igraca.
Ej, Murinju koji je ponajbolji u tome na svetu, a inace najbolji trener zadnjih 10 godina. Murinjo je radio u Barsi kao pomocni trener gde je obracao paznju na sve detalje jer mu je to bio posao, supruga mu je psiholog i sam je vrlo namazan.
To za formu sto pricas donekle stoji, ali da li stvarno mislis da Murinjo to ne zna!? Nije on kriv sto su mu igraci dosli sa pauze nemotivisani, rastimovani i van kondicije?!
Bio je neki intervju u Ubu sa Maticem pre mesec dana gde prica da mu je cilj da bude fizicki na 30% do povratka u klub, a posle ce lako dizati formu. Ocigledno se previse opustio, kao i mnogi. Te stvari su individualne do igraca. Murinjo ne moze sa njima da ide u Ub ili Kopakabanu da ih trenira tokom leta. Njegova jedina krivica je sto nije povukao radikalan potez i pola tima nije ostavio na klupi jer su nespremni. A da izostavi jednog ili dva ne moze jer su u istoj situaciji 6-7 njih, i izazvao bi razdor u ekipi.
Potvrda svega je sto je sav bes iskalio na Evi jer nju donekle smatra odgovornom za tako lose fizicko stanje igraca (ne/opravdano), a ona situacija sa Azarom je samo okidac nezadovoljstva. Ti da si veliki trener bi to video i ne bi tako pricao, ali ocigledno to nisi. Pre bi rekao da si mali trener u velikom klubu koji je umislio da zna bolje od Murinja.

Ko-ometator

pre 8 godina

Treba im pod hitno jedan vrhunski stoper i jedna opasna radilica na terenu koja ce da grize koja je gladna uspeha i dokazivanja. Da fabregas ima vise slobode a matic manje pritiska. Kristal Palas je prelazio na njihovu polovinu bez mnogo muke. Essien je to nekad radio i bio bedem ispred terija i karvalja. Najmanje atraktivan a neophodan igrac u modernom fudbalu.

Skajvoker

pre 8 godina

Nisam znao da Murinjo ima toliko obozavalaca u Srbiji, bas sam vas pogodio komentarom. Dobar je trener, ali ne znam po cemu zasluzuje vecu paznju od na primer Jokanovica koji je nas covek i dobar trener. Sto mene mora da interesuje svaka njegova izjava? A Celzi je plastika zbog toga sto je uvek bio mali klub, nebitno koliko je star i to sto su samo u zadnjih 10 godina kakvo takvo ime u evropi. Ne moze nikad da se meri sa Junajtedom, Liverpulom, Notingem Forestom itd. Druga je stvar sto imate po 15 godina, a fudbal pratite 10.

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
14:29)
Pitaj ti Ramosa,Ronalda,Kasiljasa.Pitaj i Murinja sto su mu pogresili Pep i Venger da ih uvek spominje.
Zapitaj se zasto se svadja cak i sa lekarkom.To sto si ti zaljubljen u njega je tvoja licna stvar.Ne znam kako moze biti najbolji na svetu kad u poslednjih pet godina sem od Barse i Bajerna,otpada i od Borusije,Atletika i Psz-a.I laz je da je Murinjo osvojio titulu mnogo ranije.Za Novu Godinu kad su pukli 5:3 od Totenhema,Siti od 2:0 pravi 2:2 kuci sa Burnlijem i ostaju na iste bodove.To sto glupi Siti izgubio OSAM bodova sa Burblijem i Halom(oba drugoligasi) nije dominacija Celzija,vec glupost Sitija.I posle su otaljavali sezonu.
A tvoj Murinjo je nastavio da dominira tokom februara i u LS.Takvu dominaciju sa igracem vise na domacem terenu svet jos nije video.Da ti tako igra Srbija psovao bi selektora Srbina svaku sekundu meca.
Al posto tako moze kao protiv PSZ-a kuci samo tvoj idol da postavi igru-Murinjo je i car i kralj i otac i majka takvim ostrascenima jao tebe.Molim da mi objavite repliku.
Hvala unapred.

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
15:27)
Imao i Real vise pomoci od Barse za te trii godine.Te trece godine u decembru je kasnio 17 bodova za Titinom Barselonom.Sto i taj Murinjov rekord ne pominjes.NIJEDAN trener u istoriju Reala nikad za tri meseca nije kasnio 17 bodova.I jos ga na prolece dotukao Klop.
Murinju svaka cast na marketingu i PR-u.Malo ga i sreca pomazila,al i to je prolazno.Pravi ljubitelji fudbala hoce da sednu u fotelju i da gledaju fudbal.Hejkens,Klop,Pelegrini,Del Boske,Hitfild NIKAD ne igraju bunker.Ovaj igra bunker protiv slabijih timova.Da je ovaj mudri zli covek trener Sanderlenda il Hamburga shamarao bi igrace ako predju centar.
Najbolji strucnjak,kako pa da ne!!! :)

cko

pre 8 godina

Murinjo je dominantan samo prve, eventualno druge sezone. Sve posle toga je užas... Osvrnite se na njegovu karijeru i videćete. Najuriće ga i ovi iz Čelzija za sezonu, dve, pazite sta vam kažem.

Davidoff

pre 8 godina

E moj Ohridu pa ko prošlu sezonu bi prvak u Engleskoj??? I to dominatno , od prvog do zadnjeg kola - PRVI !!! Čovjek je uspješan u svome poslu i kraj . Pročitaj šta misle o njemu igrači koje je trenirao , samo to pročitaj , sve će ti biti jasno buraz , sve...Ako oni nisu vjerodostojni primjer , pored titula e ne znam onda stvarno....

komsha

pre 8 godina

@Davidoff
Rekord po broju postignutih golova drzi Anceloti, ne Murinjo. I valjda imas oci i vidis koji stil fudbala Murinjove ekipe igraju.
Sto se tice te tri godine "razbijanja" Junajteda, on posle toga nije otisao vec je otpusten zato sto je Celsi poceo da se raspada.
I njegovi rezultati nisu specijalni jos od 2010.
Najteza stvar u bilo kom sportu nije doci na vrh, nego ostati tamo, a Murinjo to jos nigde nije uspeo.

Davidoff

pre 8 godina

ralnost, 30. avgust 2015 14:32)
Premier liga u današnjem formatu je zvanično osnovana 1992 godine ...Koliko je Mančester od 1992 osvojio titula ? Zaboravljaš koliko Britanci čuvaju svoje , Rus vlasnik i Portugalac special dosta jednom , ali tri puta pored MU !?!!' Sjeti se situacije protiv Totenhema , kada je lopta prešla gol crtu 40 cm ( HALO 40 CM) , i čitav stadion je to vidio osim naravno pomoćnog sudije ,,,,5 minuta minimalno sudijeske nadoknade ako je rezultat neizvjestan po MU .... Niko ne kaže da SAF nije vrh vrhova , ali puno više "pomoći" je imao od Murinja , punon više....

Ako

pre 8 godina

A ako se Celsi kojim slucajem oporavi i vrati na prvo mesto, ne kazem da hoce jer male su sanse realno ali ako se vrate sta ce onda biti komentar vas strucnjaka, profi trenera, amatera ili samo obicnih komentatora situacije?

trener

pre 8 godina

koma @ nikome ja ne drzim lekcije samo sam kulturno izneo svoje stanoviste iz nekog mog iskustva, ne sporim ja njegove kvalitete ,ali svaki covek i trener ima mane kao i taj Murinjo. Inace obo nije moje misljenje nego coveka koji radi kao psiholog u Frajburgu gde i ja radim kao trener mladjih kategorija,a iz Srbije sam pobegao bas zbog takvih kao sto si ti koji ne znaju argumentovano da razgovaraju i misle da su strucnjaci za sve.

a s roma nikšić

pre 8 godina

Sve u svoje vrijeme.Ono što je radio Ferguson u svoje vrijeme "od ničega napraviti nešto"je za nauk generacijama.Sada je novi vijek,novi poredak,novo sve u fudbalu...i Murinjo je novitet.On pomjera granice,ruše tabue,bori se protiv "vetrenjača".U njemu je duh ratnika,borca koji uvijek oće više a ne plačljivog Portugalca.Da je Murinjo narcis naručio bi skandiranje s tribina "Jose,Jose..." umjesto što je naručio"Diego,Diego..." i vidjećemo na koji će nivo dići igru Falcao-a a već se vidi napredak.Obično nije onako kako izgleda...

Blue Fortress

pre 8 godina

Eh Davidoffe dzaba objasnjavas "ekspertima" ovde, pamte samo sta se desilo pre 3 dana, ne znaju koje sve rekorde drzi Murinjo, on unistava jednog Fergusona, Van Gala, Vengera , Pelegrinija u head-to-head susretima, kada osvoji LS sa Celsijem ostace bez svakog iole preostalog argumenta. Ipak razumem da su oni simpatizeri drugih stranih klubove koje je Murinjo ponizavao pa stoga slave svaki manji neuspeh, nazalost po njih to se jako retko desava...Gde ste bili kada je pregazio citavu ligu prosle godine, u rupama?

skols 18.

pre 8 godina

Lukako ce da se igra u petercu celzija i da jim vrati milo za drago.mislio sam da je arsenal kanta od ekipe..i naravno da jeste kanta od ekipe arsenal..al ovo sto radi celzi je blagi uzas.kako su krenuli bice gori od totenhema i liverpula..zapamtite dobro celziovci lukako puni mrezu i kleverli brojace do 4.

Sven

pre 8 godina

Za doticnog statisticara (ralnost):
2004/2005
1. Chelsea 95
2. Arsenal 83
2005/2006
1. Chelsea 91
2. Man. United 83
I tako to,na tu temu...
Pozdrav;-)

Skajvoker

pre 8 godina

Nije mi jasno sto se posvecuje toliko paznje Murinju u odnosu na ostale trenere na primer Gvardiolu, Vengera, Pelegrinija, Simeonea itd. Kao da vodi nasu reprezentaciju, a ne plastiku.

a s roma nikšić

pre 8 godina

Dvojica ili trojica ne da nijesu dobri nego su izgubljeni i u prostoru i vremenu;nepopravljivo...Koji je Murinjo kralj,neko kritikuje njegovu igru a ekipa mu puna Brazilaca i Španaca? Osnovna razlika između Murinja i Fergusona je što prvi gradi autoritet na harizmi a drugi ga je gradio na aroganciji. I jedan i drugi su kraljevi Premier lige samo što je jedan sadašnji a drugi bivši...Forza Roma!

fliperaš

pre 8 godina

Ferguson i Mourinho ne mogu čak ni u istoj rečenici. Dok je SAF na početku gradio tim od 0, JM je uvek birao ekipe sa neograničenim budžetom. Dok je Fergie posustalog velikana dizao na nivo najprestižnijeg sportskog brenda na svetu dotle je portugalac oko sebe podizao zidine stalnim koškanjem sa trenerima drugih klubova, sudijama i njihovim pomoćnicima, a od ove godine vidim da mu smetaju i ljudi iz njegove neposredne blizine.
SRAMOTNI J.M.

Davidoff

pre 8 godina

Pod broj jedan iza njega stoje rezultati , vi koji pričate kako je sve lako kad imaš veliki budžet, nažalost pojma nemate...Vjerovatno nikad se niste bavili sport, jer da jeste totalno drugačije bi razmišljali...Ovaj što piše da je trener u ozbiljnom klubu neka shvati da je Srbija i Englrska nebo i zemlja...Splavovi i hamburgeri su ozbiljni , drži se ti svojih ograničenih mogućnosti...SAF je imao čitavu Britaniju iza sebe , pa 5 godina se nije svirao penal na Teatru Mora...Najzaštićeniji trener i tim u historiji fubala je bio M.U pod njegovim vodstvom...I onda dođe Jose razbije ga , osvoji tri titule i obori rekorde po broju osvojenih bodova i datih golova...Rus je vlasnik kluba , nije ni to svejedno tradicionalnim britancima...Stručnjaci de mi objasniteb kako to da stručnjak za odbranu tj. " autobus " drži rekord po broju datih golova u jednoj sezoni u Engleskoj Premier ligi ????Samo mi to objasnite , mrzitelji uspješnog...K U M

Ohrid

pre 8 godina

Lani kad je izgubio od Njukasla kriva su bila deca sto vracaju lopte.Nekad mu kalendar kriv,nekad selektori,al ovo sa doktorkom je vrh.I od I zbog te sizofrenije u prvom kolu kola su krenula naopako jer karma je cudo.
A ovi ovde sto vise vole Murinja nego mamu(devojke i nemaju) naci ce opravdanje bilo sto da uradi ovaj narcis."Smanjivao pritisak na igrace" pred mec sa Sitijem zato je napao Evu,stari lisac je on,Murinjo zna sta radi" itd.
Najurio Lukakua,Surlea,Salaha,De Brujnea..PET godina ne moze ni u finale LS uci sa najskupljim timovima sveta,bitno je da je specijalni.
Kad covek sam sebi daje nadimak sve je jasno.A britanska stampa je najljigavija na svetu,tako da tamo se oseca ko bubreg u loju.Obostrana ljubav.Zato i nema dan da ne prenosite jednu-dve izjave od njega.
"Narcis i zlatousti",samo nije Heman Hese vec placljivi portugalac.
Svako dobro i prijatan nedeljni dan.

trener

pre 8 godina

Posto se bavim trenerskim poslom i to u jednom ozbiljnom klubu probacu da iznesem neko svoje zapazanje. U radu sa igracima postoje psihofizicki limiti kroz koje oni individualno i timski variraju tokom sezone ,to se zajedno zove forma znate za onaj izraz "tempiranje forme,obaranje forme" to je proces u kojem se igraci odmaraju fizicki i psihicki da bi se spremili za neki veci mec koji dolazi.. To je osnov uspesnog vodjenja ekipe jer su igraci samo ljudi fizicki limitirani i emocionalno nestabilni ,a te dve stvari su vrlo vrlo povezane.

Problem sa Murinjom je sto on u tom obaranju ili dizanju forme stavlja akcenat samo na fizicku spremu ,dok zanemaruje psihicku i voljno emocionalnu formu ,zato on u prvoj-drugoj sezoni osvoji sve obori rekorde njegovi igraci lete ,ali onda kada treba da ih odmori psihicki on to ne radi nego nastavlja da ih izrabljuje jer verovatno misli da su svi psihicki neumorni kao on i u stanju da se svakog dana prepucavaju sami sa sobom i tu gresi .

Slican problem je imao u Realu ili u Interu kada je otisao toliko je izvukao maksimum psihicki iz igraca da su se posle raspali kao kanta ,kod njega igraci bolje igraju na pocetku dok su psihicki svezi tipa Fabregas ,Matic pa sad i Pedro dok kasnije padaju pod pritiskom iscrpljenosti.

Plus je napravio problem sa Evom za koju su igraci ocigledno bili vezani ,a mozda neki i u vezi ili semi ko ce ga znati u svakom slucaju se losa igra poklopila i sa njenim odlaskom.

Blue Fortress

pre 8 godina

Eh Davidoffe dzaba objasnjavas "ekspertima" ovde, pamte samo sta se desilo pre 3 dana, ne znaju koje sve rekorde drzi Murinjo, on unistava jednog Fergusona, Van Gala, Vengera , Pelegrinija u head-to-head susretima, kada osvoji LS sa Celsijem ostace bez svakog iole preostalog argumenta. Ipak razumem da su oni simpatizeri drugih stranih klubove koje je Murinjo ponizavao pa stoga slave svaki manji neuspeh, nazalost po njih to se jako retko desava...Gde ste bili kada je pregazio citavu ligu prosle godine, u rupama?

sovuljaga

pre 8 godina

Skajvoker...mnogo glup komentar.Forsiraju ga zato sto ljudi poput tebe(likovi koji ne mogu da osvoje titulu ni na fudbal menadzeru) vole da ga mrze.pljuju njegov stil fudbala(po kojoj osnovi onda neko voli italijanske klubove).na sve to ljudi ovde navijaju za partizan,zvezdu...pogledajte samo kad su te plastike poput chelsija,sitija osnovane.to sto je liver,junajted,real,barsa,bajern od kad su osnovani imali monopol za sve kvalitetne igrace izgleda nema veze.Koliko para su u zadnjih 5 godina potrosili Juve,Bajern,Real,Barsa,Junajted,Liverpul...najvise u svojoj istoriji!

Davidoff

pre 8 godina

E moj Ohridu pa ko prošlu sezonu bi prvak u Engleskoj??? I to dominatno , od prvog do zadnjeg kola - PRVI !!! Čovjek je uspješan u svome poslu i kraj . Pročitaj šta misle o njemu igrači koje je trenirao , samo to pročitaj , sve će ti biti jasno buraz , sve...Ako oni nisu vjerodostojni primjer , pored titula e ne znam onda stvarno....

Koma

pre 8 godina

@trener

Hahaha, samo sam cekao da se pojavi neki 'trener u velikom klubu' koji ce da drzi lekcije Murinju, i to o psihickoj pripremi igraca.
Ej, Murinju koji je ponajbolji u tome na svetu, a inace najbolji trener zadnjih 10 godina. Murinjo je radio u Barsi kao pomocni trener gde je obracao paznju na sve detalje jer mu je to bio posao, supruga mu je psiholog i sam je vrlo namazan.
To za formu sto pricas donekle stoji, ali da li stvarno mislis da Murinjo to ne zna!? Nije on kriv sto su mu igraci dosli sa pauze nemotivisani, rastimovani i van kondicije?!
Bio je neki intervju u Ubu sa Maticem pre mesec dana gde prica da mu je cilj da bude fizicki na 30% do povratka u klub, a posle ce lako dizati formu. Ocigledno se previse opustio, kao i mnogi. Te stvari su individualne do igraca. Murinjo ne moze sa njima da ide u Ub ili Kopakabanu da ih trenira tokom leta. Njegova jedina krivica je sto nije povukao radikalan potez i pola tima nije ostavio na klupi jer su nespremni. A da izostavi jednog ili dva ne moze jer su u istoj situaciji 6-7 njih, i izazvao bi razdor u ekipi.
Potvrda svega je sto je sav bes iskalio na Evi jer nju donekle smatra odgovornom za tako lose fizicko stanje igraca (ne/opravdano), a ona situacija sa Azarom je samo okidac nezadovoljstva. Ti da si veliki trener bi to video i ne bi tako pricao, ali ocigledno to nisi. Pre bi rekao da si mali trener u velikom klubu koji je umislio da zna bolje od Murinja.

skols 18.

pre 8 godina

Lukako ce da se igra u petercu celzija i da jim vrati milo za drago.mislio sam da je arsenal kanta od ekipe..i naravno da jeste kanta od ekipe arsenal..al ovo sto radi celzi je blagi uzas.kako su krenuli bice gori od totenhema i liverpula..zapamtite dobro celziovci lukako puni mrezu i kleverli brojace do 4.

ralnost

pre 8 godina

@davidoff
Da se razumemo, murinjo jeste odlican trener, ali, koje je on to 3 titule uzeo SAF-u ? Uzeo je 2, jednu ubedljivu jer je te sezone United ostao u kljucnom delu bez Ferdinanda, a i dolaskom je potrosio tada neverovatnih 120M. Sledece sezone je osvojio sa 2 boda razlike i jos 50m potrosenih dok je United kupio samo Ronalda koji realno nije u startu bio ni 30% onog sto je kasnije postao . Sledece sezone ga je taj SAF nadigrao i Jose pibegao na polisezoni. Iza SAF-a stajala cela Britanija ? Pa sto nisu stajali u prvih 5 sezona kada je dosao ? To su klasicne teorije zavere. Jose nikada ne bi trajao kao SAF u jednom timu, kao sto SAF nikada ne bi bio na njegovom nivou da je menjao timovem. SAF je bio trkac na duge staze, Jose je trkac sprinter, jedna dve sezone vrhunski i posle menjanje kluba. Omalovazavanje uspeha SAF-a je karakteristika ostrascenih teoreticara zavera da je on Zaveo FA.... Smesno, inace odlicni treneri i jedan i drugi....
p.s. Kako da svira neko penal na old trafordu kada 90% timova dolazilo da United igra viktorije na njihov gol.
P.s izvinjavam se na pravopisu tuchscreen mi nijr najbolji....

Davidoff

pre 8 godina

ralnost, 30. avgust 2015 14:32)
Premier liga u današnjem formatu je zvanično osnovana 1992 godine ...Koliko je Mančester od 1992 osvojio titula ? Zaboravljaš koliko Britanci čuvaju svoje , Rus vlasnik i Portugalac special dosta jednom , ali tri puta pored MU !?!!' Sjeti se situacije protiv Totenhema , kada je lopta prešla gol crtu 40 cm ( HALO 40 CM) , i čitav stadion je to vidio osim naravno pomoćnog sudije ,,,,5 minuta minimalno sudijeske nadoknade ako je rezultat neizvjestan po MU .... Niko ne kaže da SAF nije vrh vrhova , ali puno više "pomoći" je imao od Murinja , punon više....

Skajvoker

pre 8 godina

Nisam znao da Murinjo ima toliko obozavalaca u Srbiji, bas sam vas pogodio komentarom. Dobar je trener, ali ne znam po cemu zasluzuje vecu paznju od na primer Jokanovica koji je nas covek i dobar trener. Sto mene mora da interesuje svaka njegova izjava? A Celzi je plastika zbog toga sto je uvek bio mali klub, nebitno koliko je star i to sto su samo u zadnjih 10 godina kakvo takvo ime u evropi. Ne moze nikad da se meri sa Junajtedom, Liverpulom, Notingem Forestom itd. Druga je stvar sto imate po 15 godina, a fudbal pratite 10.

Sven

pre 8 godina

Za doticnog statisticara (ralnost):
2004/2005
1. Chelsea 95
2. Arsenal 83
2005/2006
1. Chelsea 91
2. Man. United 83
I tako to,na tu temu...
Pozdrav;-)

roko

pre 8 godina

murinjo osvojio lš sa portom u kom su u startnih jedanest sedmorica bili portugalci,pošto pišete da je uzimao titule sa neograničenim budžetima!

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
12:50)
Tebi je komentar sve u PROSLOM vremenu i to ne od juce vec deceniju unazad.
I sad treba kao papagaji da spominjete Porto,Inter,Porto,Inter.
Prvak Engleske bio i Anceloti.Osvojio TRI LS sa dva kluba.Osvojio i DVE kao igrac.A samo je CETIRI godina stariji od tvog Idola-Boga.
Da je to ovaj narcis osvojio ne bi mogle novine da se otvore od njega.Bilo bi ga i u vremenskoj prognozi zbog takvih kao ti.

komsha

pre 8 godina

@Davidoff
Rekord po broju postignutih golova drzi Anceloti, ne Murinjo. I valjda imas oci i vidis koji stil fudbala Murinjove ekipe igraju.
Sto se tice te tri godine "razbijanja" Junajteda, on posle toga nije otisao vec je otpusten zato sto je Celsi poceo da se raspada.
I njegovi rezultati nisu specijalni jos od 2010.
Najteza stvar u bilo kom sportu nije doci na vrh, nego ostati tamo, a Murinjo to jos nigde nije uspeo.

a s roma nikšić

pre 8 godina

Sve u svoje vrijeme.Ono što je radio Ferguson u svoje vrijeme "od ničega napraviti nešto"je za nauk generacijama.Sada je novi vijek,novi poredak,novo sve u fudbalu...i Murinjo je novitet.On pomjera granice,ruše tabue,bori se protiv "vetrenjača".U njemu je duh ratnika,borca koji uvijek oće više a ne plačljivog Portugalca.Da je Murinjo narcis naručio bi skandiranje s tribina "Jose,Jose..." umjesto što je naručio"Diego,Diego..." i vidjećemo na koji će nivo dići igru Falcao-a a već se vidi napredak.Obično nije onako kako izgleda...

ed3

pre 8 godina

Na ovom mecu si kriv sto si menjao.Ulazak Falkaa je bio odlican,momak igra sve bolje,dosta se bori i postigao je golcinu,niko iz onakve pozicije osim njega ne moze da postigne gol,ali sta ti je trebalo da ubacis SPICA(Kenedija) umesto LEVOG BEKA i preko njega primis gol meni nije jasno zaista. Celzi je taman bio u euforiji jer su izjednacili i imali su sanse za preokret kad ih je ovaj gol presekao.Sve u svemu,Bane ubedljivo najgori igrac,sve utakmice celzija koje sam gledao primili preko strane na kojoj je on,fabregas blagi uzas,Loftus Cik mora da igra prvu postavu,decko je najtalentpvaniji zadnji vezni na svetu,i Kenedi koga su doveli ni mogao da zameni Azara,fiziki solidno jak,dribling odlican,jak sut...
Sve u svemu,Murinjo se ove sezone potpuno pogubio,prvo nije hteo nikog da dovede,sto je pocetnicka greska,svi imaju manje motiva da brane titulu nego da je osvoje,neki su u godinama...Ako Celzi preuzme neki drugi trener mogli bi da postanu najjatraktivniji tim za gledanje sa onakvim igracima napred i prilicno supljom odbranom.

Svetac

pre 8 godina

Ljudi moji koliko se iznerviram kad god procitam sta ovaj kaze. Zamisli i ja sam kriv. Kao igraci su krivi 95% ali eto i ja koji ih biram,treniram,pravim taktiku sam malo kriv sto ih nisam bolje birao,trenirao i napravio bolji taktiku. Koliko kolicina sujete i egocentrizma,strasno. Najgora stvar ne fudbalu i sportu nego javnom zivotu uopste je ovaj Murinjo.

Ako

pre 8 godina

A ako se Celsi kojim slucajem oporavi i vrati na prvo mesto, ne kazem da hoce jer male su sanse realno ali ako se vrate sta ce onda biti komentar vas strucnjaka, profi trenera, amatera ili samo obicnih komentatora situacije?

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
14:29)
Pitaj ti Ramosa,Ronalda,Kasiljasa.Pitaj i Murinja sto su mu pogresili Pep i Venger da ih uvek spominje.
Zapitaj se zasto se svadja cak i sa lekarkom.To sto si ti zaljubljen u njega je tvoja licna stvar.Ne znam kako moze biti najbolji na svetu kad u poslednjih pet godina sem od Barse i Bajerna,otpada i od Borusije,Atletika i Psz-a.I laz je da je Murinjo osvojio titulu mnogo ranije.Za Novu Godinu kad su pukli 5:3 od Totenhema,Siti od 2:0 pravi 2:2 kuci sa Burnlijem i ostaju na iste bodove.To sto glupi Siti izgubio OSAM bodova sa Burblijem i Halom(oba drugoligasi) nije dominacija Celzija,vec glupost Sitija.I posle su otaljavali sezonu.
A tvoj Murinjo je nastavio da dominira tokom februara i u LS.Takvu dominaciju sa igracem vise na domacem terenu svet jos nije video.Da ti tako igra Srbija psovao bi selektora Srbina svaku sekundu meca.
Al posto tako moze kao protiv PSZ-a kuci samo tvoj idol da postavi igru-Murinjo je i car i kralj i otac i majka takvim ostrascenima jao tebe.Molim da mi objavite repliku.
Hvala unapred.

BgHQ

pre 8 godina

Osim golmana deluje mi da niko u Celziju nije u formi.Azar,Fabregas,Diego Kosta,Teri dakle najvece zvezde tima su u ocajnoj formi naravno i Bane,Matic,Vilijan i ostali.
Zatim cinjenica da je Pedro starter u Celziju a bio je jedva rezerva u Barsi mnogo govori.
Deluje da atmosfera u ekipi nije na potrebnom nivou i bice ovo sezona gde ce se gosn Specijalnom drmati klupa ukoliko se eksspresno ne povrate a sudeci po s emu vidjenom to ce biti tesko.

Ohrid

pre 8 godina

(Davidoff, 30. avgust 2015
15:27)
Imao i Real vise pomoci od Barse za te trii godine.Te trece godine u decembru je kasnio 17 bodova za Titinom Barselonom.Sto i taj Murinjov rekord ne pominjes.NIJEDAN trener u istoriju Reala nikad za tri meseca nije kasnio 17 bodova.I jos ga na prolece dotukao Klop.
Murinju svaka cast na marketingu i PR-u.Malo ga i sreca pomazila,al i to je prolazno.Pravi ljubitelji fudbala hoce da sednu u fotelju i da gledaju fudbal.Hejkens,Klop,Pelegrini,Del Boske,Hitfild NIKAD ne igraju bunker.Ovaj igra bunker protiv slabijih timova.Da je ovaj mudri zli covek trener Sanderlenda il Hamburga shamarao bi igrace ako predju centar.
Najbolji strucnjak,kako pa da ne!!! :)

cko

pre 8 godina

Murinjo je dominantan samo prve, eventualno druge sezone. Sve posle toga je užas... Osvrnite se na njegovu karijeru i videćete. Najuriće ga i ovi iz Čelzija za sezonu, dve, pazite sta vam kažem.

trener

pre 8 godina

koma @ nikome ja ne drzim lekcije samo sam kulturno izneo svoje stanoviste iz nekog mog iskustva, ne sporim ja njegove kvalitete ,ali svaki covek i trener ima mane kao i taj Murinjo. Inace obo nije moje misljenje nego coveka koji radi kao psiholog u Frajburgu gde i ja radim kao trener mladjih kategorija,a iz Srbije sam pobegao bas zbog takvih kao sto si ti koji ne znaju argumentovano da razgovaraju i misle da su strucnjaci za sve.

Blue Fortress

pre 8 godina

Svestan je Zoze svih gresaka, i svojih i igraca. Ova ista ekipa prosle sezone je do polovine decembra imala skoro maksimalan ucinak bez poraza i mlela sve pred sobom. Mislim da je psiholoski zamor najveci uzrok, Fabregas i Matic su jako pali u formi, oni su "kicma" Celsija i odigrali su gotovo svaki mec i u PL,LS,Liga i Fa kupu...Morace da ih "trgne" nekako, mislim da titula izmice iz domasaja vec jer Siti podseca identicno na Celsi od prosle godine. Imamo vec 2 poraza, a u prethodnoj sezoni u momentu kada je osvojena titula i matematicki, imali su 2 poraza!!

Ko-ometator

pre 8 godina

Treba im pod hitno jedan vrhunski stoper i jedna opasna radilica na terenu koja ce da grize koja je gladna uspeha i dokazivanja. Da fabregas ima vise slobode a matic manje pritiska. Kristal Palas je prelazio na njihovu polovinu bez mnogo muke. Essien je to nekad radio i bio bedem ispred terija i karvalja. Najmanje atraktivan a neophodan igrac u modernom fudbalu.