Nedelja, 30.08.2015.

10:13

9/9: Hrvati neporaženi čekaju Evrobasket

Reprezentacija Hrvatske sa devet pobeda u nizu dočekuje početak Evropskog prvenstva petog septembra, u glavnom gradu svoje zemlje.

Izvor:

9/9: Hrvati neporaženi èekaju Evrobasket IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

dragan1982

pre 8 godina

srbija od 1995 do 2014 ima mislim 6-7 medalja ,nisam siguran.hrvati pokusavaju da kazu da eto samo zato sto se srbija nije zvala tada srbija i sto je bila u zajednici sa crnogorom nije zasluzna za te medalje a od 12 igraca je bilo 9-10 srba ,tako da hrvatima pada u vodu te ljubomorne price ,lovacke price..mi nema sta da mitomanisemo u kosarci..u zadnjih 6 godina imamo dve medalje i jedno polufinale sa SP-a...sta hoces vise za malu zemlju..hrvati trenutno stvarno dobro izgledaju ,lepu odbranu igraju ,jako dobro sutiraju trojke,njihov domet bi mogao biti visok bar tolko visok da se kvalificiraju za olimpijadu.u njihovoj grupi ipak vidim grcki " dream team " kao favorite i po eni su oni potajni favoriti za zlato ako im se sve uklopi..mi srbi mozda nismo smeli da poletimo tako visoko i da govorimo kako smo favorit za osvajanje Ep-a ,mnogo tu ne stima kako treba,bar u pripremnim utakmicama se moglo vidjeti..nismo suterski dobro raspolozeni ali kao sto znamo to se moze promenuti kad je najbitnije..imamo dobar " ball handling" imamo najboljeg playmakera izvan nba-a a u kosarci kad imas jednog takvog lika na poziciji 1 ti vec imas prednost nad protivnikom ,i to veliku prednost..vidicemo ,daj boze da ne bude problema i da padnemo od silnog ocekivanja ...

stari

pre 8 godina

@willaxy...
2001. je Drobnjak bio clan prve petorke, odigrao je prvenstvo zivota, rasturio Gasola u polufinalu. Vlado Scepanovic je bio najbolji igrac finalne utakmice sa Turskom. Nemoj da lupetas.

Uzicanin '95

pre 8 godina

Pre bih voleo da u timu imam igrace iz evrope nego iz nba lige u inat ljudima na primer nasim komsijama iz ZG jer kako kazu mi imamo nba igrace bla la bla i njihovo prepucavanje a sa nasim timom sadasnjim kuzmic raduljica teo itd mozemo da ih ucimo kosarku

ffffddd

pre 8 godina

E bas lepo, te pripremne utakmice bas puno govore o stvarnom stanju. (sarkazam)
Videcemo kako ce to sve ici u grupi, ne mogu se setiti sa kim su Hrvati u grupi ali vec u prvoj moze lako sve pasti u vodu. Setimo se samo pripremne tekme sa Estonijom, na misice dobili. Pritisak domacih tribina, uplasenost igraca od novog neuspeha itd moze se lako uvuci strah u kosti i onda opet mi srbi za sve krivi. Bum videli

Trollston

pre 8 godina

@Zg1911 Darko Milicic je bio drugi pik na verovatno najjacem draftu ikada, a tada je imao 18 godina. 1984. Portland je kao drugog pika izabrao Sam Bowie-a, treci pik te godine bio je izvesni Michael Jordan. Naravoucenije, pozicija na draftu nije nikakav garant da ce igrac imati vrhunsku karijeru. Uz sav Hezonjinj kvalitet, on ipak nije najtalentovaniji evropski igrac '95 godiste. To je Nikola Jokic.

timur

pre 8 godina

@Zg1911 Darko Milicic je bio drugi pik na verovatno najjacem draftu ikada, a tada je imao 18 godina. 1984. Portland je kao drugog pika izabrao Sam Bowie-a, treci pik te godine bio je izvesni Michael Jordan. Naravoucenije, pozicija na draftu nije nikakav garant da ce igrac imati vrhunsku karijeru. Uz sav Hezonjinj kvalitet, on ipak nije najtalentovaniji evropski igrac '95 godiste. To je Nikola Jokic.
(Trollston, 30. avgust 2015 16:04)

Izgleda da to još niko nije reko Hezonji... on i dalje igra kao da je najbolji

ZG TOM-šrauba

pre 8 godina

Djerđa, Ćosić, Plečaš, Šolman, Tvrdić, Skansi ,Jerkov, Knego, Nakić, Petrović Dražen i Aco, Čutura, Rađa, Kukoč, Perasović, Cvjetičanin, Tabak, Naglić, Arapović........nositelji brojnih medalja iz Juge i za Hrv. Nadamo se da će i ovi novi momci osvojiti nešto.Imaju kvalitetu.

Ratko

pre 8 godina

Hrvati tih par medalja sto su osvojili u kosarci osvojili su sa igracima koje su stvorili srpski treneri u bivsoj Jugoslaviji i to u periodu kad je bilo Srbiji zabranjeno da igra. (1991-1995) To da su osvojili zadnju medalju 1995te godine govori sve, dok je Srbija osvajala medalje sa 3 generacije posle razpada SFRJ. Hrvati su na nivoju Makedonije, imaju to jedno polufinale na EP i to je to.

brasa

pre 8 godina

ljudi ajd da otvorimo kladu ...dal ce hrt prenositi dodelu medalja il ce ukinuti po obicaju, ko misli da ce ukinuti plus ko misli da ce slusati boze pravde minus

zapad

pre 8 godina

Još bih par riječi o budućnosti HR i SR košarke. I jedni i drugi imaju plejadu vrhunskih mladih igrača.Mislim da će Hrvatske zvjezdice stasati u vrhunske igrače i vratiti slavu HR košarke,neki su već dokazani poput Šarića i Hezonje,a ne sumnjam da će im se priključiti još par igrača(Slavica,Arapović,Mazalin,Bender...). Srbija ne zaostaje ni za milimetar (Peno,Aranitović,Stojanović,Simanić,Tejić,Pecarski...)uz dokazane Bogdanovića,Milutinova,Jokića. Bit će užitak za pratiti novo-staro rivalstvo.Nadam se samo da će biti sportsko i fer.
Španjolska također ima veliku kvalitetu,te Francuska i donekle Litva (najboljeg mladog centra otišao u NY knightse).Rivali jučer,danas i rivali sutra,vidi se da se radi o školama košarke,a ne slučajnim bljeskovima.Jedino se Francuska malo šlepa na kvalitet (fizičku dominantnost)tamnoputih igrača,a manje je zaslužan sustav.

zg1911

pre 8 godina

nema smisla srbiji osporavat medalje osvojene u zajednici s crnom gorom. nije kosarka vaterpolo pa da su crnogorci neki bitan faktor. i u vaterpolu je srbija jaca od cg, ali razlika nije tako drasticna kao u kosarci.

novosadjanin

pre 8 godina

samo se vi krizajte susjedi ali u finalu ce dvorana biti poluprazna jer nece biti ni hrvatskog tima ni hrvatske zastave na tri jarbola, nesto mi govori da ce perasovicu pronaci srpske gene i optuziti za sabotazu il slicno, jedva cekam da cujem vase komentatore kako naricu i placu a po obicaju dodelu medalja necete prenositi

PeraQ

pre 8 godina

hezonja nije igrao ni minute u nba jer je tek ove sezone draftiran. a draftiran je kao 5. izbor. dakle, daleko najbolje u kokurenciji ex yu igraca.
(zg1911, 30. avgust 2015 14:34)

Pih, pa mi smo imali 2. izbor na draftu i to u konkurenciji Karmela, Vejda, Krisa Bosa itd... Znas koliko to mesto sa kog je neko izabran vredi... Nista!

Milan

pre 8 godina

Kakva Hrvatska kakvi bakraci oni su 3. liga evropske kosarke: Srbija, Spanija, Litvanija, Francuska, Grcka - istorijski mozda i Italija,Rusija i Nemacka. I to je to sto se tice elite.

Zigzag

pre 8 godina

Da su igrali sa Srbijom, bilo bi kao i uvek, poraz.. Za 20 godina Srbija ima 9 medalja, dva svetska i tri evropska zlata, olimpijsko srebro, svetsko i evropsko srebro, evropsku bronzu. Hrvatska ima evropsku bronzu. Mi bi imali još medalja da nismo bili pod sankcijama, jer smo devedesetih bili ubedljivo najbolja evropska selekcija. U međusobnim duelima imamo sve pobede, Hrvatska nije mogla da dobije ni prijateljsku utakmicu.
(Mihajlovic, 30. avgust 2015 10:46)
Nema Srbija,vec Jugoslavija...konkretno koliko medalja imate od osamostaljenja?

Wllaxy

pre 8 godina

Dobili smo vas u prijateljskoj u Sloveniji 2011-e ili 2012-e.
Vi imate samo 2 medalje u zadnjih 13 godina.
(drago, 30. avgust 2015 12:31)

Susjede, odlucite se vise - hocete li da racunate samo rezultate Srbije kao samostalne drzave znaci u poslednjih osam godina ili rezultate Srbije sa CG u kojoj je Crna Gora imala po jednog do dva igraca u timu i to nikad u prvoj petorci!? Mozes da omalovazavas uspehe Srbije dok je bila u drzavnoj zajednici SCG i negiras recimo Indijanopolis 2002. godine, ali cisto za tvoju informaciju tamo je recimo iz CG bio jedino Drobnjak koji protiv SAD ili Argentine u finalu nije igrao niti jedan minut. Tako je bilo i u Turskoj 2001. godine, 1995. i 1997. godine kada je osvojeno zlato svi igraci su bili iz Srbije (racunajuci i Paspalja) sto se lako da proveriti...
Znaci mozes slobodno da se tesis i omalovazavas uspehe Srbije, bilo samostalno ili u zajednici sa CG ali cinjenice su jedno a pored pobrojanih za nas cinjenica je da vi u poslednjih 20 godina nemate ama bas nijednu medalju!

I tacno je, imate dve pobede u prijateljskim mecevima, ali bih eto cisto voleo da me podsetis - iz koliko meceva ste uspeli da ostvarite te dve, pa jos krajnje nebitne medalje?

A sto se tice mladjih selekcija, bolje da ne pricamo dalje jer se ove godine najbolje videlo ko se bori za medalje (i osvaja ih) a ko se bori da ostane u A svetskoj grupi...
(Wllaxy, 30. avgust 2015 14:30)

Wllaxy

pre 8 godina

@ zigzag

Mnogo vise medalja nego vi u istom tom periodu

Btw, susjede, odlucite se vise - hocete li da racunate samo rezultate Srbije kao samostalne drzave znaci u poslednjih osam godina ili rezultate Srbije sa CG u kojoj je Crna Gora imala po jednog do dva igraca u timu i to nikad u prvoj petorci!? Mozes da omalovazavas uspehe SCG i negiras recimo Indijanopolis 2002. godine, ali cisto za tvoju informaciju tamo je recimo iz CG bio jedino Drobnjak koji protiv SAD ili Argentine u finalu nije igrao niti jedan minut. Tako je bilo i u Turskoj 2001. godine, 1995. i 1997. godine kada je osvojeno zlato svi igraci su bili iz Srbije (racunajuci i Paspalja) ... Znaci mozes slobodno da se tesis i omalovazavas uspehe Srbije, bilo samostalno ili u zajednici sa CG ali cinjenice su jedno a pored pobrojanih za nas cinjenica je da vi u poslednjih 20 godina nemate ama bas nijednu medalju!

A sto se tice mladjih selekcija, bolje da ne pricamo dalje jer se ove godine najbolje videlo ko se bori za medalje a ko da ostane u A svetskoj grupi...

A sto se tice Nemacke sa Novickim i Srederom - jel to bese ona ista nemacka koju su drali svi redom a Francuska koju smo mi dobili sa deset razlike ih je nagrdila sa preko dvadeset razlike!? Samo pitam, posto bih se zakleo da jeste...

Donekle poznavalac kosarke

pre 8 godina

Hrvatska reprezentacija dugo tavori sa nekim rezultatima a svi znamo zbog cega.Inace sve takozvane pripremne utakmice i pobede ne moraju nista da znace kad dodju prave utakmice.Tu se pokaze snaga kvaliteta.Mada po prvi put imaju odlicnog selektora u vidu Perasovica koji vidi se da covek ima znanje i autoritet prema igracima sto nije bilo slucaj ranijih godina uz to dosta igraca su imali odlicne sezone u klubovima.U svakom slucaju bice zanimljivo ih gledati onako kako ce izgledati na EP ali do medalje tesko da ce doci osim mozda ako im se prosreci dokvalifikacije za Rio 2016 godine..

kruna

pre 8 godina

U košarci je samo jedna medalja bitna - zlatna na OI ostalo je sve manja ili veća boranija, svetsko još i nekako ali je eurobasket totalno sporedan događaj.

A to busanje ko je bolji u Evropi da li mi ili Hrvati je gubljenje vremena. Ni jedan tim ne igra dobro na OI a zlato je ne zamislivo za sada za obe ekipe.

Nolan

pre 8 godina

(Zigzag, 30. avgust 2015 14:04)
Jeste SR Jugoslavija osvajala, a Srbija je u svakom smislu naslednik te države. Ali mnogo smo potreseni što nam vi osporavate te medalje, dok ih nam ceo svet pa i sama Crna Gora priznaje.

zapad

pre 8 godina

Volio bih da se sastanu u polufinalu Hrvatska i Srbija,a mislim da to po kvaliteti i zaslužuju.Da malo imamo materijala za pepucavanje,a ne ovako u teoriji.U teoriji Srbija je jača na poziciji 1(faktor Teodosić) i iznenađujuće na 5,jer je proigrao Kuzmić,kida u obrani u napadu vrlo upotrebljiv,Raduljica težak i pokretljiv centar,Hrvatska nema igrača na 5 koji se može hrvati s njim (jedino četvorka Šarić može,i Žorić donekle svojom borbenošću).Na 2 i 3 mislim da je egal,da ne kompliciram jer mnogi igrači mogu igrati i 2i3), možda mala prednost Hrvatskoj jer je Srbija dosta ovisna o učinku Bogdana Bogdanovića na 2,ako on zakaže mogao bi nastati mali problem. Bjelica je trenutno najbolja četvorka u Evropi,mada Šarić ne zaostaje puno,vrhunski igrači,konstantni.Generalno blagu bi prednost Hrvatskoj dao u šutu za 3,a Srbiji znatniju prednost pod košem.Isto tako Srbija igra jaču obranu i malo su uigraniji.Zapravo uigranost je rezultat samo jednog čovjeka,TEODOSIĆ!Hrvatska sada ima boljeg trenera,malo je bolje takmičarski pripremio ekipu i ako krene šut mogu dobiti baš svakoga.Jedino sam malo skeptičan da dobru igru mogu ponoviti 3-4 puta za redom.Mislim da i jedni i drugi mogu s Francuskom,ali dosta teže s Španjolskom,podmlađeni su pakleno kvalitetni,brzi,igraju strašnu obranu,imaju odličan šut. Nedostaju im 2 najbolja igrača,ali imaju takvu širinu da su to lako nadomjestili.Nikad nam baš nisu ležali.

zg1911

pre 8 godina

hezonja nije igrao ni minute u nba jer je tek ove sezone draftiran. a draftiran je kao 5. izbor. dakle, daleko najbolje u kokurenciji ex yu igraca. tu je i saric koji je izabran kao 12. izbor drafta te koji je vec sada dokazani europski igrac. bogdanovic je vec solidan nba igrac. tomic medju boljim euroligaskim centrima (makar ga je ne smekam bas). za simona bih rekao da je najpouzdaniji nas igrac. rudez dobro dodje u rotaciji, uvijek moze povezat par trica. zoric je solidan centar. tomas dobar igrac s igrom u oba smjera. na pleju imamo problema, vidit cemo kako ce to izguraz rok, roko i draper. peras je ozbiljniji trener od repese. mozemo ispasti u 1/4 finalu, a mozemo i do finala. ispadanje prije 1/4 finala bi bio debakl. vidit cemo...

santa justa

pre 8 godina

Sve moze zavisiti od jedne utakmice. Eto Hrvati u Slo 2013. god. jedva nekog pobedili u prvom kolu u grupi, posle su dobili Slovence u grupi pa im je krenulo i stigli su do 4 najbolja. Imaju igrace ali izgleda tim ne.

Loznicanin

pre 8 godina

Nema Srbija,vec Jugoslavija...konkretno koliko medalja imate od osamostaljenja?(Zigzag, 30. avgust 2015 14:04) Zasto osporavas te titule? Pa ko je igrao u toj Jugoslaviji nego Srbi?!?! Ljubomora i pakost. Cccc. . .

axaxt

pre 8 godina

Luka ZG

Tu podrazumevaš Hezonju koji nije odigrao ni minut. u NBA, Rudeza koji igra isto koliko i Hezonja u Evroligi prošle godine( verovatno i manje). Jedino Bogdanovića možeš da računaš kao NBA igrača. Uz to sem Litvanije sve ekipe koje ste dobili su smešne, mada su i oni igrali na četvrtini gasa. Estoniju ste dobili kući na jedan posed. Trojka je vaše jedino moćno oružje, u svemu ostalom ste inferiorni u odnosu na ostale favorite. Sa druge strane imaš reprezentaciju koja je već uigrana, koja iza sebe ima rezultat i više samopouzdanja, fantastičnog trenera i mnogo više uspeha u međusobnim susretima.

Wllaxy

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Svakako susjede, kao sto smo se i svaki put do sada obrukali protiv vas, pocevsi od onog bekstva davne 95.

Stvarno, koliko ste ono medalja osvojili od tada?

place your bet

pre 8 godina

Slabi protivnici za neku realnu ocjenu. Litva je bila takodjer bez vaznih igraca. Srbija je realno po rosteru sami vrh kosarke a tradicija i rezultati to potvrdjuju. Mi nismo tako daleko po rosteru (ali slabiji i dalje) a po rezultatima da ne spominjem.

Zoka N.

pre 8 godina

Ovaj članak je dobar primjer zašto toliko članaka o Hrvatskoj u Srbiji. Ljudi se pale, čitanost raste. I kad je sport i ekonomija u pitanju, a o politici i ratu da ne pričamo.

RSK

pre 8 godina

Kao i uvek dobri na pripremama,a onda se raspadnu pod prvim vecim pritiskom i kao i uvek rvati se loze da su sila,a na kraju sve to dodje na svoje mesto i uzmu oni uvek visok plasman od petog do desetog mesta.

drago

pre 8 godina

(opet, 30. avgust 2015 10:56) 

Litva je slab protivnik? Nijemci sa Schröderom, Pleissom, Zirbesom i Nowitzkim? Turci? Nemoj pricati svasta...
Nismo u top formi, bili smo pocetku.
Teskk cemo uspjeti u 4-finale a pritivnici su nam Gruzija, Makedonija i Nizozemska iz gruoe a iz druge Ceska i Ukrajina...
Naravno ne treba nikoga podcjenjivati.

 (Mihajlovic, 30. avgust 2015 10:46) 

Mi imamo olimpijsko srebro, 2 evropske bronce i svjetsko srebro. To smo osvojili u prve 4 godine, petu godiju smo podbacili u 4-finalu Olimoijade protiv Australije u Atlenti i tad su se svi povukli a bili su u punoj snazi (Peras 31, Komazec 26, Kukoc 28, Radja 29, Stojko 32). Mogli su jos par godina.
Poslije toga smo i dalje stalno imali vrhunske rezultate u mladjim selekcijama ali su poslije nestajali ti igraci. Sada ne nestaju. Imamo 2 dobra tima di se razvijaju.
Dobili smo vas u prijateljskoj u Sloveniji 2011-e ili 2012-e.
Vi imate samo 2 medalje u zadnjih 13 godina.

Dobri smo. 4-finale bi se trebalo desiti a onda sta bude...
Sad sam vidio najavu na HRT-u, HRT najavljuje medalju. Kad ce se opametiti vise...nismo mi u poziciji da ista bajavljujemo jer je nismo osvojili 20 godina. Kakvo nabacivanje pritiska bez pokrica. Srecom niko drugi ne najavljuje vise

mihajlo

pre 8 godina

@Luka ZG
Otreznice vas komsije preko Dragonje ;), u to budi siguran. Lepo da se covek pali, medjutim patosiranje je garantovano ako se preforsira ;).

Dvoranski polo

pre 8 godina

Na pozicijama 2,3 i 4 smo popunjeni vrhunskim igračima, ali na najbitnijim pozicijam, na playu i centru smo čisti prosjek, a tako se ne stiže do vrhunskih rezultata.Sva naša limitiranost nedostatkom vrhunskog playa i centra se vidjela na prošlom EP-u, kada su nas Kalnietis i pijanac Kleiza masakrirali u borbi za broncu, a ono je bila najlošija Litva u zadnjih 20 godina.O SP-u, Repešinoj taktici i porazu protiv Djibutija ili koga već je neukusno i pričati.Ipak, optimističan sam zbog Perasovića, koji pokazuje da je vrhunski izbornik.Ta činjenica, u kombinaciji sa pet domaćih tekmi pred krcatom dvoranom nas objektivno može izbaciti u četvrtfinale, a onda protiv Srbije, zašto ne?Kada ste od nas bili objektivno jači za 20 poena, te su tekme odlučivane zadnjom loptom, a pošto razlika više nije tako velika(ako je uopće ima), zašto ovaj put ne bi otišlo na našu stranu?Ugl, bit će bomba prvenstvo, pa uživajmo!

Nolan

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Ono kad ti Hrvat preti a nisu uzeli medalju od 1995. godine i ne znaju kako je to pobediti Srbiju u košarci. Te davne '95 je Kobi Brajant još bio u srednjoj školi...

Milan

pre 8 godina

Hrvatska ima najjači tim u istoriji. Snažni pod košem (Tomić, Žorić), sjajni šuteri ( Bogdanović, Hezonja, Rudež, Tomas) kao i lucidni i odgovorni playmejkeri (Ukić, Drejper). Ako sad ne uzmu medalju nikad neće.

jeremija

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Ahahahahahahaha, volim kad se ovako dobro ismejem u rano, nedeljno jutro. Ok, mnogo ste jaki, u formi ste, prepaljeni ste, niko vam cak ni ne moze osporiti pravo na nadu ali onda ce poceti prvenstvo... Zavrsice se tako sto Hrvatska nece biti u borbi za medalje (jedini razlog zasto cete verovatno dogurati do 1/4 finala je sto ste jedan od domacina), a Srbija ce igrati finale. P.S. Vi imate NBA igrace (sa sve uzvicnicima/usklicnicima) ali zato mi imamo bolje igrace i bolji tim. Mislim da nije proslo ni mesec dana od kada ste nam pretili u vaterpolu...

učitelj

pre 8 godina

ovaj sport se igra sa najvećim loptom. a najbolje mi je kad sudac poslije prvog slobodnog bacanja igračima pokazuje da ima još jedno. a potom isto pokazuje zapisničkom stolu !? koja debilana

hrvoje

pre 8 godina

srbi o cemo vi pricajte?..nekom vasom vaspitanje i vasom ponasanju ili Fairplay?
To smo vidili 2005 u areni kada je hrvatska trebala da lagano dobije spance a sudije i publika nisu dali..to je bila velika krada...tada bi imali jako dobru priliku da uzmemo zlato..bili smo najjaci!
A usto Hrvatska je dala ovim prostorima neka od najbolje kosarkase svih vremena..Petrovic, Kukoc, Ćosić ..
a nova repka..jako mlada i puno talenta..i novi trainer..a mali Hezonija je strasan talenat usto jos imamo sarica..kako izgleda ste malo ljubomorni ..ili komplexi? :)

Koliko godinica imaš dete?

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Prošle godine je Brazil imao 4 NBA igrača pa smo ih natamburali 28 poena razlike i to sa 6 ABA igrača. Protiv vas se nikad nismo obrukali a vama sigurno ne bih bio u koži po pitanju rezultata koje beležite u poslednje 2 decenije. Iz godine u godinu stižu od vas slične pretnje a situacija se uopšte ne menja, tako da bih bio oprezan sa ovakvim izjavama.

Mihajlovic

pre 8 godina

Ja sam rekao da Srbija ima 9 a Hrvatska jednu medalju u poslednjih 20 godina, dakle od '95 pa do danas. Mi bi sigurno imali kos medalja, ali smo bili pod sankcijama, sto je najveca sportska nepravda u istoriji.

ivan78bg

pre 8 godina

@Luka ZG
Sve ovo smo vec slusali pred svetsko prvenstvo.Ali sve je indeticno.I tada ste pretili da ste bar duplo volji i...U kosarci ste za dve klase ispod nas...

kevo

pre 8 godina

po meni je grcka koja dolazi u "dream timu" favorit u njihovoj grupi,ipak nema sta ,dobri su hrvati imaju te neke svoje adute i moze se ocekivati da izbore plasman na olimpijskim igrama

Marko

pre 8 godina

Dobro smo igrali al nisam nešto impresioniran. Imamo izvrsne pojedince, mlade pogotovo al nešto fali ko ekipi. Nismo za sve medalju još al bit će. Treba radit

Ratko

pre 8 godina

@Luka ZG
Imate igrače..imate sve..ali imate i strah od nas ..kao Čilić od Đokovića ..prema tome..ne mlati gluposti i moli Boga da se ne ukrstite sa vicesampionom svijeta!Ćao zdravo!

Vukobratic

pre 8 godina

@Luka ZG Jel kao i uvek sto nas brukate u kosarci ili? Kao sto to radite u svakom sportu? Bolje cuti i idi gledaj rukomet inace cemo vas namazati g..n..a! Molim vas da mi objavite komentar jos samo ovaj put

Luka ZG

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!

Bane

pre 8 godina

(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Baci Hrvate da se igramo, igramo, igramo. Svaki put ista priča s vama i na kraju vi završite pognutih glava. Imate jednog dobrog NBA igrača a pitanje je da li će igrati jer ima povredu skočnog zgloba.

NBGD

pre 8 godina

Ko se malo razume shvatice da Hrvati imaju ozbiljnu ekipu. Pitanje je samo mogu li da se izbore sa pritiskom. Nesto slicno nasoj fudbalskoj rep. Sve zvezde,ali prc...

octagone

pre 8 godina

I sad kao neko treba da se uplasi? A sto u dve od cetiri cetvrtine ne mogu da dodju do kosa po 6 minuta,to ne pisete.
Ovo ce biti cirkus od prvenstva.Jedno od losijih.
Gruzija,Ceska,Poljska,ako se ne varam Holandija,fae jos samo Gibraltar i Kosovo.39

Daniel91

pre 8 godina

(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Luka, da li te je istorija ista naucila do sada ? Istorija je uciteljica zivota, pa obrati paznju.

P.S. Rudez "igra" u NBA ligi, jel to znaci da je on bolji od Teodosica, Bogdanovica, Ercega ili Kalinica koji igraju u Evropi ? Ne.

ZG TOM-šrauba

pre 8 godina

Info za "Mihalovica". Hrv ima 4 medalje a ne jednu od 1992. 1 srebro OI sa jedinim pravim Dream Team-om iz Barcelone i 3 bronce. EP 1993,SP 1994 i EP 1995.

opet

pre 8 godina

Protivnici i nisu neki tako da nisu ni svesni gde su im rupe...samo su dobili lazno samopuzdanje a malo jaca ekipa ima da ih razbije...tu je i taj momenat pogresno tempirane forme...solidna ekipa koja svakako ima potencijal od 5-8 mesta ali da li ce i uspeti...tesko...najveci problem je kosarkaski sistem...nestrucan rad, losi treneri...

Mihajlovic

pre 8 godina

Da su igrali sa Srbijom, bilo bi kao i uvek, poraz.. Za 20 godina Srbija ima 9 medalja, dva svetska i tri evropska zlata, olimpijsko srebro, svetsko i evropsko srebro, evropsku bronzu. Hrvatska ima evropsku bronzu. Mi bi imali još medalja da nismo bili pod sankcijama, jer smo devedesetih bili ubedljivo najbolja evropska selekcija. U međusobnim duelima imamo sve pobede, Hrvatska nije mogla da dobije ni prijateljsku utakmicu.

Anonimus

pre 8 godina

Srbija je imala u pripremnom periodu skor 9/10 .
Izgubili smo samo od Francuske a dobili smo: Francusku,Madjarsku,Rusiju 2x,Kinu,Izrael 2x,Sloveniju 2x.
Bravo Orlovi,idemo do finala,a ako Bog da i do titule.

Mihajlovic

pre 8 godina

Da su igrali sa Srbijom, bilo bi kao i uvek, poraz.. Za 20 godina Srbija ima 9 medalja, dva svetska i tri evropska zlata, olimpijsko srebro, svetsko i evropsko srebro, evropsku bronzu. Hrvatska ima evropsku bronzu. Mi bi imali još medalja da nismo bili pod sankcijama, jer smo devedesetih bili ubedljivo najbolja evropska selekcija. U međusobnim duelima imamo sve pobede, Hrvatska nije mogla da dobije ni prijateljsku utakmicu.

Anonimus

pre 8 godina

Srbija je imala u pripremnom periodu skor 9/10 .
Izgubili smo samo od Francuske a dobili smo: Francusku,Madjarsku,Rusiju 2x,Kinu,Izrael 2x,Sloveniju 2x.
Bravo Orlovi,idemo do finala,a ako Bog da i do titule.

Nolan

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Ono kad ti Hrvat preti a nisu uzeli medalju od 1995. godine i ne znaju kako je to pobediti Srbiju u košarci. Te davne '95 je Kobi Brajant još bio u srednjoj školi...

Koliko godinica imaš dete?

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Prošle godine je Brazil imao 4 NBA igrača pa smo ih natamburali 28 poena razlike i to sa 6 ABA igrača. Protiv vas se nikad nismo obrukali a vama sigurno ne bih bio u koži po pitanju rezultata koje beležite u poslednje 2 decenije. Iz godine u godinu stižu od vas slične pretnje a situacija se uopšte ne menja, tako da bih bio oprezan sa ovakvim izjavama.

Daniel91

pre 8 godina

(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Luka, da li te je istorija ista naucila do sada ? Istorija je uciteljica zivota, pa obrati paznju.

P.S. Rudez "igra" u NBA ligi, jel to znaci da je on bolji od Teodosica, Bogdanovica, Ercega ili Kalinica koji igraju u Evropi ? Ne.

opet

pre 8 godina

Protivnici i nisu neki tako da nisu ni svesni gde su im rupe...samo su dobili lazno samopuzdanje a malo jaca ekipa ima da ih razbije...tu je i taj momenat pogresno tempirane forme...solidna ekipa koja svakako ima potencijal od 5-8 mesta ali da li ce i uspeti...tesko...najveci problem je kosarkaski sistem...nestrucan rad, losi treneri...

Mihajlovic

pre 8 godina

Ja sam rekao da Srbija ima 9 a Hrvatska jednu medalju u poslednjih 20 godina, dakle od '95 pa do danas. Mi bi sigurno imali kos medalja, ali smo bili pod sankcijama, sto je najveca sportska nepravda u istoriji.

NBGD

pre 8 godina

Ko se malo razume shvatice da Hrvati imaju ozbiljnu ekipu. Pitanje je samo mogu li da se izbore sa pritiskom. Nesto slicno nasoj fudbalskoj rep. Sve zvezde,ali prc...

Ratko

pre 8 godina

@Luka ZG
Imate igrače..imate sve..ali imate i strah od nas ..kao Čilić od Đokovića ..prema tome..ne mlati gluposti i moli Boga da se ne ukrstite sa vicesampionom svijeta!Ćao zdravo!

brasa

pre 8 godina

ljudi ajd da otvorimo kladu ...dal ce hrt prenositi dodelu medalja il ce ukinuti po obicaju, ko misli da ce ukinuti plus ko misli da ce slusati boze pravde minus

PeraQ

pre 8 godina

hezonja nije igrao ni minute u nba jer je tek ove sezone draftiran. a draftiran je kao 5. izbor. dakle, daleko najbolje u kokurenciji ex yu igraca.
(zg1911, 30. avgust 2015 14:34)

Pih, pa mi smo imali 2. izbor na draftu i to u konkurenciji Karmela, Vejda, Krisa Bosa itd... Znas koliko to mesto sa kog je neko izabran vredi... Nista!

zg1911

pre 8 godina

nema smisla srbiji osporavat medalje osvojene u zajednici s crnom gorom. nije kosarka vaterpolo pa da su crnogorci neki bitan faktor. i u vaterpolu je srbija jaca od cg, ali razlika nije tako drasticna kao u kosarci.

Ratko

pre 8 godina

Hrvati tih par medalja sto su osvojili u kosarci osvojili su sa igracima koje su stvorili srpski treneri u bivsoj Jugoslaviji i to u periodu kad je bilo Srbiji zabranjeno da igra. (1991-1995) To da su osvojili zadnju medalju 1995te godine govori sve, dok je Srbija osvajala medalje sa 3 generacije posle razpada SFRJ. Hrvati su na nivoju Makedonije, imaju to jedno polufinale na EP i to je to.

Wllaxy

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Svakako susjede, kao sto smo se i svaki put do sada obrukali protiv vas, pocevsi od onog bekstva davne 95.

Stvarno, koliko ste ono medalja osvojili od tada?

kevo

pre 8 godina

po meni je grcka koja dolazi u "dream timu" favorit u njihovoj grupi,ipak nema sta ,dobri su hrvati imaju te neke svoje adute i moze se ocekivati da izbore plasman na olimpijskim igrama

Bane

pre 8 godina

(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Baci Hrvate da se igramo, igramo, igramo. Svaki put ista priča s vama i na kraju vi završite pognutih glava. Imate jednog dobrog NBA igrača a pitanje je da li će igrati jer ima povredu skočnog zgloba.

Nolan

pre 8 godina

(Zigzag, 30. avgust 2015 14:04)
Jeste SR Jugoslavija osvajala, a Srbija je u svakom smislu naslednik te države. Ali mnogo smo potreseni što nam vi osporavate te medalje, dok ih nam ceo svet pa i sama Crna Gora priznaje.

zapad

pre 8 godina

Još bih par riječi o budućnosti HR i SR košarke. I jedni i drugi imaju plejadu vrhunskih mladih igrača.Mislim da će Hrvatske zvjezdice stasati u vrhunske igrače i vratiti slavu HR košarke,neki su već dokazani poput Šarića i Hezonje,a ne sumnjam da će im se priključiti još par igrača(Slavica,Arapović,Mazalin,Bender...). Srbija ne zaostaje ni za milimetar (Peno,Aranitović,Stojanović,Simanić,Tejić,Pecarski...)uz dokazane Bogdanovića,Milutinova,Jokića. Bit će užitak za pratiti novo-staro rivalstvo.Nadam se samo da će biti sportsko i fer.
Španjolska također ima veliku kvalitetu,te Francuska i donekle Litva (najboljeg mladog centra otišao u NY knightse).Rivali jučer,danas i rivali sutra,vidi se da se radi o školama košarke,a ne slučajnim bljeskovima.Jedino se Francuska malo šlepa na kvalitet (fizičku dominantnost)tamnoputih igrača,a manje je zaslužan sustav.

jeremija

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Ahahahahahahaha, volim kad se ovako dobro ismejem u rano, nedeljno jutro. Ok, mnogo ste jaki, u formi ste, prepaljeni ste, niko vam cak ni ne moze osporiti pravo na nadu ali onda ce poceti prvenstvo... Zavrsice se tako sto Hrvatska nece biti u borbi za medalje (jedini razlog zasto cete verovatno dogurati do 1/4 finala je sto ste jedan od domacina), a Srbija ce igrati finale. P.S. Vi imate NBA igrace (sa sve uzvicnicima/usklicnicima) ali zato mi imamo bolje igrace i bolji tim. Mislim da nije proslo ni mesec dana od kada ste nam pretili u vaterpolu...

Loznicanin

pre 8 godina

Nema Srbija,vec Jugoslavija...konkretno koliko medalja imate od osamostaljenja?(Zigzag, 30. avgust 2015 14:04) Zasto osporavas te titule? Pa ko je igrao u toj Jugoslaviji nego Srbi?!?! Ljubomora i pakost. Cccc. . .

ivan78bg

pre 8 godina

@Luka ZG
Sve ovo smo vec slusali pred svetsko prvenstvo.Ali sve je indeticno.I tada ste pretili da ste bar duplo volji i...U kosarci ste za dve klase ispod nas...

octagone

pre 8 godina

I sad kao neko treba da se uplasi? A sto u dve od cetiri cetvrtine ne mogu da dodju do kosa po 6 minuta,to ne pisete.
Ovo ce biti cirkus od prvenstva.Jedno od losijih.
Gruzija,Ceska,Poljska,ako se ne varam Holandija,fae jos samo Gibraltar i Kosovo.39

zapad

pre 8 godina

Volio bih da se sastanu u polufinalu Hrvatska i Srbija,a mislim da to po kvaliteti i zaslužuju.Da malo imamo materijala za pepucavanje,a ne ovako u teoriji.U teoriji Srbija je jača na poziciji 1(faktor Teodosić) i iznenađujuće na 5,jer je proigrao Kuzmić,kida u obrani u napadu vrlo upotrebljiv,Raduljica težak i pokretljiv centar,Hrvatska nema igrača na 5 koji se može hrvati s njim (jedino četvorka Šarić može,i Žorić donekle svojom borbenošću).Na 2 i 3 mislim da je egal,da ne kompliciram jer mnogi igrači mogu igrati i 2i3), možda mala prednost Hrvatskoj jer je Srbija dosta ovisna o učinku Bogdana Bogdanovića na 2,ako on zakaže mogao bi nastati mali problem. Bjelica je trenutno najbolja četvorka u Evropi,mada Šarić ne zaostaje puno,vrhunski igrači,konstantni.Generalno blagu bi prednost Hrvatskoj dao u šutu za 3,a Srbiji znatniju prednost pod košem.Isto tako Srbija igra jaču obranu i malo su uigraniji.Zapravo uigranost je rezultat samo jednog čovjeka,TEODOSIĆ!Hrvatska sada ima boljeg trenera,malo je bolje takmičarski pripremio ekipu i ako krene šut mogu dobiti baš svakoga.Jedino sam malo skeptičan da dobru igru mogu ponoviti 3-4 puta za redom.Mislim da i jedni i drugi mogu s Francuskom,ali dosta teže s Španjolskom,podmlađeni su pakleno kvalitetni,brzi,igraju strašnu obranu,imaju odličan šut. Nedostaju im 2 najbolja igrača,ali imaju takvu širinu da su to lako nadomjestili.Nikad nam baš nisu ležali.

RSK

pre 8 godina

Kao i uvek dobri na pripremama,a onda se raspadnu pod prvim vecim pritiskom i kao i uvek rvati se loze da su sila,a na kraju sve to dodje na svoje mesto i uzmu oni uvek visok plasman od petog do desetog mesta.

Vukobratic

pre 8 godina

@Luka ZG Jel kao i uvek sto nas brukate u kosarci ili? Kao sto to radite u svakom sportu? Bolje cuti i idi gledaj rukomet inace cemo vas namazati g..n..a! Molim vas da mi objavite komentar jos samo ovaj put

Trollston

pre 8 godina

@Zg1911 Darko Milicic je bio drugi pik na verovatno najjacem draftu ikada, a tada je imao 18 godina. 1984. Portland je kao drugog pika izabrao Sam Bowie-a, treci pik te godine bio je izvesni Michael Jordan. Naravoucenije, pozicija na draftu nije nikakav garant da ce igrac imati vrhunsku karijeru. Uz sav Hezonjinj kvalitet, on ipak nije najtalentovaniji evropski igrac '95 godiste. To je Nikola Jokic.

Milan

pre 8 godina

Kakva Hrvatska kakvi bakraci oni su 3. liga evropske kosarke: Srbija, Spanija, Litvanija, Francuska, Grcka - istorijski mozda i Italija,Rusija i Nemacka. I to je to sto se tice elite.

timur

pre 8 godina

@Zg1911 Darko Milicic je bio drugi pik na verovatno najjacem draftu ikada, a tada je imao 18 godina. 1984. Portland je kao drugog pika izabrao Sam Bowie-a, treci pik te godine bio je izvesni Michael Jordan. Naravoucenije, pozicija na draftu nije nikakav garant da ce igrac imati vrhunsku karijeru. Uz sav Hezonjinj kvalitet, on ipak nije najtalentovaniji evropski igrac '95 godiste. To je Nikola Jokic.
(Trollston, 30. avgust 2015 16:04)

Izgleda da to još niko nije reko Hezonji... on i dalje igra kao da je najbolji

Milan

pre 8 godina

Hrvatska ima najjači tim u istoriji. Snažni pod košem (Tomić, Žorić), sjajni šuteri ( Bogdanović, Hezonja, Rudež, Tomas) kao i lucidni i odgovorni playmejkeri (Ukić, Drejper). Ako sad ne uzmu medalju nikad neće.

axaxt

pre 8 godina

Luka ZG

Tu podrazumevaš Hezonju koji nije odigrao ni minut. u NBA, Rudeza koji igra isto koliko i Hezonja u Evroligi prošle godine( verovatno i manje). Jedino Bogdanovića možeš da računaš kao NBA igrača. Uz to sem Litvanije sve ekipe koje ste dobili su smešne, mada su i oni igrali na četvrtini gasa. Estoniju ste dobili kući na jedan posed. Trojka je vaše jedino moćno oružje, u svemu ostalom ste inferiorni u odnosu na ostale favorite. Sa druge strane imaš reprezentaciju koja je već uigrana, koja iza sebe ima rezultat i više samopouzdanja, fantastičnog trenera i mnogo više uspeha u međusobnim susretima.

Wllaxy

pre 8 godina

@ zigzag

Mnogo vise medalja nego vi u istom tom periodu

Btw, susjede, odlucite se vise - hocete li da racunate samo rezultate Srbije kao samostalne drzave znaci u poslednjih osam godina ili rezultate Srbije sa CG u kojoj je Crna Gora imala po jednog do dva igraca u timu i to nikad u prvoj petorci!? Mozes da omalovazavas uspehe SCG i negiras recimo Indijanopolis 2002. godine, ali cisto za tvoju informaciju tamo je recimo iz CG bio jedino Drobnjak koji protiv SAD ili Argentine u finalu nije igrao niti jedan minut. Tako je bilo i u Turskoj 2001. godine, 1995. i 1997. godine kada je osvojeno zlato svi igraci su bili iz Srbije (racunajuci i Paspalja) ... Znaci mozes slobodno da se tesis i omalovazavas uspehe Srbije, bilo samostalno ili u zajednici sa CG ali cinjenice su jedno a pored pobrojanih za nas cinjenica je da vi u poslednjih 20 godina nemate ama bas nijednu medalju!

A sto se tice mladjih selekcija, bolje da ne pricamo dalje jer se ove godine najbolje videlo ko se bori za medalje a ko da ostane u A svetskoj grupi...

A sto se tice Nemacke sa Novickim i Srederom - jel to bese ona ista nemacka koju su drali svi redom a Francuska koju smo mi dobili sa deset razlike ih je nagrdila sa preko dvadeset razlike!? Samo pitam, posto bih se zakleo da jeste...

place your bet

pre 8 godina

Slabi protivnici za neku realnu ocjenu. Litva je bila takodjer bez vaznih igraca. Srbija je realno po rosteru sami vrh kosarke a tradicija i rezultati to potvrdjuju. Mi nismo tako daleko po rosteru (ali slabiji i dalje) a po rezultatima da ne spominjem.

stari

pre 8 godina

@willaxy...
2001. je Drobnjak bio clan prve petorke, odigrao je prvenstvo zivota, rasturio Gasola u polufinalu. Vlado Scepanovic je bio najbolji igrac finalne utakmice sa Turskom. Nemoj da lupetas.

hrvoje

pre 8 godina

srbi o cemo vi pricajte?..nekom vasom vaspitanje i vasom ponasanju ili Fairplay?
To smo vidili 2005 u areni kada je hrvatska trebala da lagano dobije spance a sudije i publika nisu dali..to je bila velika krada...tada bi imali jako dobru priliku da uzmemo zlato..bili smo najjaci!
A usto Hrvatska je dala ovim prostorima neka od najbolje kosarkase svih vremena..Petrovic, Kukoc, Ćosić ..
a nova repka..jako mlada i puno talenta..i novi trainer..a mali Hezonija je strasan talenat usto jos imamo sarica..kako izgleda ste malo ljubomorni ..ili komplexi? :)

Dvoranski polo

pre 8 godina

Na pozicijama 2,3 i 4 smo popunjeni vrhunskim igračima, ali na najbitnijim pozicijam, na playu i centru smo čisti prosjek, a tako se ne stiže do vrhunskih rezultata.Sva naša limitiranost nedostatkom vrhunskog playa i centra se vidjela na prošlom EP-u, kada su nas Kalnietis i pijanac Kleiza masakrirali u borbi za broncu, a ono je bila najlošija Litva u zadnjih 20 godina.O SP-u, Repešinoj taktici i porazu protiv Djibutija ili koga već je neukusno i pričati.Ipak, optimističan sam zbog Perasovića, koji pokazuje da je vrhunski izbornik.Ta činjenica, u kombinaciji sa pet domaćih tekmi pred krcatom dvoranom nas objektivno može izbaciti u četvrtfinale, a onda protiv Srbije, zašto ne?Kada ste od nas bili objektivno jači za 20 poena, te su tekme odlučivane zadnjom loptom, a pošto razlika više nije tako velika(ako je uopće ima), zašto ovaj put ne bi otišlo na našu stranu?Ugl, bit će bomba prvenstvo, pa uživajmo!

novosadjanin

pre 8 godina

samo se vi krizajte susjedi ali u finalu ce dvorana biti poluprazna jer nece biti ni hrvatskog tima ni hrvatske zastave na tri jarbola, nesto mi govori da ce perasovicu pronaci srpske gene i optuziti za sabotazu il slicno, jedva cekam da cujem vase komentatore kako naricu i placu a po obicaju dodelu medalja necete prenositi

Zoka N.

pre 8 godina

Ovaj članak je dobar primjer zašto toliko članaka o Hrvatskoj u Srbiji. Ljudi se pale, čitanost raste. I kad je sport i ekonomija u pitanju, a o politici i ratu da ne pričamo.

ZG TOM-šrauba

pre 8 godina

Djerđa, Ćosić, Plečaš, Šolman, Tvrdić, Skansi ,Jerkov, Knego, Nakić, Petrović Dražen i Aco, Čutura, Rađa, Kukoč, Perasović, Cvjetičanin, Tabak, Naglić, Arapović........nositelji brojnih medalja iz Juge i za Hrv. Nadamo se da će i ovi novi momci osvojiti nešto.Imaju kvalitetu.

Marko

pre 8 godina

Dobro smo igrali al nisam nešto impresioniran. Imamo izvrsne pojedince, mlade pogotovo al nešto fali ko ekipi. Nismo za sve medalju još al bit će. Treba radit

ffffddd

pre 8 godina

E bas lepo, te pripremne utakmice bas puno govore o stvarnom stanju. (sarkazam)
Videcemo kako ce to sve ici u grupi, ne mogu se setiti sa kim su Hrvati u grupi ali vec u prvoj moze lako sve pasti u vodu. Setimo se samo pripremne tekme sa Estonijom, na misice dobili. Pritisak domacih tribina, uplasenost igraca od novog neuspeha itd moze se lako uvuci strah u kosti i onda opet mi srbi za sve krivi. Bum videli

Luka ZG

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!

Wllaxy

pre 8 godina

Dobili smo vas u prijateljskoj u Sloveniji 2011-e ili 2012-e.
Vi imate samo 2 medalje u zadnjih 13 godina.
(drago, 30. avgust 2015 12:31)

Susjede, odlucite se vise - hocete li da racunate samo rezultate Srbije kao samostalne drzave znaci u poslednjih osam godina ili rezultate Srbije sa CG u kojoj je Crna Gora imala po jednog do dva igraca u timu i to nikad u prvoj petorci!? Mozes da omalovazavas uspehe Srbije dok je bila u drzavnoj zajednici SCG i negiras recimo Indijanopolis 2002. godine, ali cisto za tvoju informaciju tamo je recimo iz CG bio jedino Drobnjak koji protiv SAD ili Argentine u finalu nije igrao niti jedan minut. Tako je bilo i u Turskoj 2001. godine, 1995. i 1997. godine kada je osvojeno zlato svi igraci su bili iz Srbije (racunajuci i Paspalja) sto se lako da proveriti...
Znaci mozes slobodno da se tesis i omalovazavas uspehe Srbije, bilo samostalno ili u zajednici sa CG ali cinjenice su jedno a pored pobrojanih za nas cinjenica je da vi u poslednjih 20 godina nemate ama bas nijednu medalju!

I tacno je, imate dve pobede u prijateljskim mecevima, ali bih eto cisto voleo da me podsetis - iz koliko meceva ste uspeli da ostvarite te dve, pa jos krajnje nebitne medalje?

A sto se tice mladjih selekcija, bolje da ne pricamo dalje jer se ove godine najbolje videlo ko se bori za medalje (i osvaja ih) a ko se bori da ostane u A svetskoj grupi...
(Wllaxy, 30. avgust 2015 14:30)

ZG TOM-šrauba

pre 8 godina

Info za "Mihalovica". Hrv ima 4 medalje a ne jednu od 1992. 1 srebro OI sa jedinim pravim Dream Team-om iz Barcelone i 3 bronce. EP 1993,SP 1994 i EP 1995.

Uzicanin '95

pre 8 godina

Pre bih voleo da u timu imam igrace iz evrope nego iz nba lige u inat ljudima na primer nasim komsijama iz ZG jer kako kazu mi imamo nba igrace bla la bla i njihovo prepucavanje a sa nasim timom sadasnjim kuzmic raduljica teo itd mozemo da ih ucimo kosarku

Zigzag

pre 8 godina

Da su igrali sa Srbijom, bilo bi kao i uvek, poraz.. Za 20 godina Srbija ima 9 medalja, dva svetska i tri evropska zlata, olimpijsko srebro, svetsko i evropsko srebro, evropsku bronzu. Hrvatska ima evropsku bronzu. Mi bi imali još medalja da nismo bili pod sankcijama, jer smo devedesetih bili ubedljivo najbolja evropska selekcija. U međusobnim duelima imamo sve pobede, Hrvatska nije mogla da dobije ni prijateljsku utakmicu.
(Mihajlovic, 30. avgust 2015 10:46)
Nema Srbija,vec Jugoslavija...konkretno koliko medalja imate od osamostaljenja?

drago

pre 8 godina

(opet, 30. avgust 2015 10:56) 

Litva je slab protivnik? Nijemci sa Schröderom, Pleissom, Zirbesom i Nowitzkim? Turci? Nemoj pricati svasta...
Nismo u top formi, bili smo pocetku.
Teskk cemo uspjeti u 4-finale a pritivnici su nam Gruzija, Makedonija i Nizozemska iz gruoe a iz druge Ceska i Ukrajina...
Naravno ne treba nikoga podcjenjivati.

 (Mihajlovic, 30. avgust 2015 10:46) 

Mi imamo olimpijsko srebro, 2 evropske bronce i svjetsko srebro. To smo osvojili u prve 4 godine, petu godiju smo podbacili u 4-finalu Olimoijade protiv Australije u Atlenti i tad su se svi povukli a bili su u punoj snazi (Peras 31, Komazec 26, Kukoc 28, Radja 29, Stojko 32). Mogli su jos par godina.
Poslije toga smo i dalje stalno imali vrhunske rezultate u mladjim selekcijama ali su poslije nestajali ti igraci. Sada ne nestaju. Imamo 2 dobra tima di se razvijaju.
Dobili smo vas u prijateljskoj u Sloveniji 2011-e ili 2012-e.
Vi imate samo 2 medalje u zadnjih 13 godina.

Dobri smo. 4-finale bi se trebalo desiti a onda sta bude...
Sad sam vidio najavu na HRT-u, HRT najavljuje medalju. Kad ce se opametiti vise...nismo mi u poziciji da ista bajavljujemo jer je nismo osvojili 20 godina. Kakvo nabacivanje pritiska bez pokrica. Srecom niko drugi ne najavljuje vise

zg1911

pre 8 godina

hezonja nije igrao ni minute u nba jer je tek ove sezone draftiran. a draftiran je kao 5. izbor. dakle, daleko najbolje u kokurenciji ex yu igraca. tu je i saric koji je izabran kao 12. izbor drafta te koji je vec sada dokazani europski igrac. bogdanovic je vec solidan nba igrac. tomic medju boljim euroligaskim centrima (makar ga je ne smekam bas). za simona bih rekao da je najpouzdaniji nas igrac. rudez dobro dodje u rotaciji, uvijek moze povezat par trica. zoric je solidan centar. tomas dobar igrac s igrom u oba smjera. na pleju imamo problema, vidit cemo kako ce to izguraz rok, roko i draper. peras je ozbiljniji trener od repese. mozemo ispasti u 1/4 finalu, a mozemo i do finala. ispadanje prije 1/4 finala bi bio debakl. vidit cemo...

Donekle poznavalac kosarke

pre 8 godina

Hrvatska reprezentacija dugo tavori sa nekim rezultatima a svi znamo zbog cega.Inace sve takozvane pripremne utakmice i pobede ne moraju nista da znace kad dodju prave utakmice.Tu se pokaze snaga kvaliteta.Mada po prvi put imaju odlicnog selektora u vidu Perasovica koji vidi se da covek ima znanje i autoritet prema igracima sto nije bilo slucaj ranijih godina uz to dosta igraca su imali odlicne sezone u klubovima.U svakom slucaju bice zanimljivo ih gledati onako kako ce izgledati na EP ali do medalje tesko da ce doci osim mozda ako im se prosreci dokvalifikacije za Rio 2016 godine..

kruna

pre 8 godina

U košarci je samo jedna medalja bitna - zlatna na OI ostalo je sve manja ili veća boranija, svetsko još i nekako ali je eurobasket totalno sporedan događaj.

A to busanje ko je bolji u Evropi da li mi ili Hrvati je gubljenje vremena. Ni jedan tim ne igra dobro na OI a zlato je ne zamislivo za sada za obe ekipe.

santa justa

pre 8 godina

Sve moze zavisiti od jedne utakmice. Eto Hrvati u Slo 2013. god. jedva nekog pobedili u prvom kolu u grupi, posle su dobili Slovence u grupi pa im je krenulo i stigli su do 4 najbolja. Imaju igrace ali izgleda tim ne.

učitelj

pre 8 godina

ovaj sport se igra sa najvećim loptom. a najbolje mi je kad sudac poslije prvog slobodnog bacanja igračima pokazuje da ima još jedno. a potom isto pokazuje zapisničkom stolu !? koja debilana

mihajlo

pre 8 godina

@Luka ZG
Otreznice vas komsije preko Dragonje ;), u to budi siguran. Lepo da se covek pali, medjutim patosiranje je garantovano ako se preforsira ;).

dragan1982

pre 8 godina

srbija od 1995 do 2014 ima mislim 6-7 medalja ,nisam siguran.hrvati pokusavaju da kazu da eto samo zato sto se srbija nije zvala tada srbija i sto je bila u zajednici sa crnogorom nije zasluzna za te medalje a od 12 igraca je bilo 9-10 srba ,tako da hrvatima pada u vodu te ljubomorne price ,lovacke price..mi nema sta da mitomanisemo u kosarci..u zadnjih 6 godina imamo dve medalje i jedno polufinale sa SP-a...sta hoces vise za malu zemlju..hrvati trenutno stvarno dobro izgledaju ,lepu odbranu igraju ,jako dobro sutiraju trojke,njihov domet bi mogao biti visok bar tolko visok da se kvalificiraju za olimpijadu.u njihovoj grupi ipak vidim grcki " dream team " kao favorite i po eni su oni potajni favoriti za zlato ako im se sve uklopi..mi srbi mozda nismo smeli da poletimo tako visoko i da govorimo kako smo favorit za osvajanje Ep-a ,mnogo tu ne stima kako treba,bar u pripremnim utakmicama se moglo vidjeti..nismo suterski dobro raspolozeni ali kao sto znamo to se moze promenuti kad je najbitnije..imamo dobar " ball handling" imamo najboljeg playmakera izvan nba-a a u kosarci kad imas jednog takvog lika na poziciji 1 ti vec imas prednost nad protivnikom ,i to veliku prednost..vidicemo ,daj boze da ne bude problema i da padnemo od silnog ocekivanja ...

Luka ZG

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!

Milan

pre 8 godina

Hrvatska ima najjači tim u istoriji. Snažni pod košem (Tomić, Žorić), sjajni šuteri ( Bogdanović, Hezonja, Rudež, Tomas) kao i lucidni i odgovorni playmejkeri (Ukić, Drejper). Ako sad ne uzmu medalju nikad neće.

hrvoje

pre 8 godina

srbi o cemo vi pricajte?..nekom vasom vaspitanje i vasom ponasanju ili Fairplay?
To smo vidili 2005 u areni kada je hrvatska trebala da lagano dobije spance a sudije i publika nisu dali..to je bila velika krada...tada bi imali jako dobru priliku da uzmemo zlato..bili smo najjaci!
A usto Hrvatska je dala ovim prostorima neka od najbolje kosarkase svih vremena..Petrovic, Kukoc, Ćosić ..
a nova repka..jako mlada i puno talenta..i novi trainer..a mali Hezonija je strasan talenat usto jos imamo sarica..kako izgleda ste malo ljubomorni ..ili komplexi? :)

Zigzag

pre 8 godina

Da su igrali sa Srbijom, bilo bi kao i uvek, poraz.. Za 20 godina Srbija ima 9 medalja, dva svetska i tri evropska zlata, olimpijsko srebro, svetsko i evropsko srebro, evropsku bronzu. Hrvatska ima evropsku bronzu. Mi bi imali još medalja da nismo bili pod sankcijama, jer smo devedesetih bili ubedljivo najbolja evropska selekcija. U međusobnim duelima imamo sve pobede, Hrvatska nije mogla da dobije ni prijateljsku utakmicu.
(Mihajlovic, 30. avgust 2015 10:46)
Nema Srbija,vec Jugoslavija...konkretno koliko medalja imate od osamostaljenja?

ZG TOM-šrauba

pre 8 godina

Info za "Mihalovica". Hrv ima 4 medalje a ne jednu od 1992. 1 srebro OI sa jedinim pravim Dream Team-om iz Barcelone i 3 bronce. EP 1993,SP 1994 i EP 1995.

timur

pre 8 godina

@Zg1911 Darko Milicic je bio drugi pik na verovatno najjacem draftu ikada, a tada je imao 18 godina. 1984. Portland je kao drugog pika izabrao Sam Bowie-a, treci pik te godine bio je izvesni Michael Jordan. Naravoucenije, pozicija na draftu nije nikakav garant da ce igrac imati vrhunsku karijeru. Uz sav Hezonjinj kvalitet, on ipak nije najtalentovaniji evropski igrac '95 godiste. To je Nikola Jokic.
(Trollston, 30. avgust 2015 16:04)

Izgleda da to još niko nije reko Hezonji... on i dalje igra kao da je najbolji

Mihajlovic

pre 8 godina

Da su igrali sa Srbijom, bilo bi kao i uvek, poraz.. Za 20 godina Srbija ima 9 medalja, dva svetska i tri evropska zlata, olimpijsko srebro, svetsko i evropsko srebro, evropsku bronzu. Hrvatska ima evropsku bronzu. Mi bi imali još medalja da nismo bili pod sankcijama, jer smo devedesetih bili ubedljivo najbolja evropska selekcija. U međusobnim duelima imamo sve pobede, Hrvatska nije mogla da dobije ni prijateljsku utakmicu.

kruna

pre 8 godina

U košarci je samo jedna medalja bitna - zlatna na OI ostalo je sve manja ili veća boranija, svetsko još i nekako ali je eurobasket totalno sporedan događaj.

A to busanje ko je bolji u Evropi da li mi ili Hrvati je gubljenje vremena. Ni jedan tim ne igra dobro na OI a zlato je ne zamislivo za sada za obe ekipe.

kevo

pre 8 godina

po meni je grcka koja dolazi u "dream timu" favorit u njihovoj grupi,ipak nema sta ,dobri su hrvati imaju te neke svoje adute i moze se ocekivati da izbore plasman na olimpijskim igrama

ZG TOM-šrauba

pre 8 godina

Djerđa, Ćosić, Plečaš, Šolman, Tvrdić, Skansi ,Jerkov, Knego, Nakić, Petrović Dražen i Aco, Čutura, Rađa, Kukoč, Perasović, Cvjetičanin, Tabak, Naglić, Arapović........nositelji brojnih medalja iz Juge i za Hrv. Nadamo se da će i ovi novi momci osvojiti nešto.Imaju kvalitetu.

novosadjanin

pre 8 godina

samo se vi krizajte susjedi ali u finalu ce dvorana biti poluprazna jer nece biti ni hrvatskog tima ni hrvatske zastave na tri jarbola, nesto mi govori da ce perasovicu pronaci srpske gene i optuziti za sabotazu il slicno, jedva cekam da cujem vase komentatore kako naricu i placu a po obicaju dodelu medalja necete prenositi

opet

pre 8 godina

Protivnici i nisu neki tako da nisu ni svesni gde su im rupe...samo su dobili lazno samopuzdanje a malo jaca ekipa ima da ih razbije...tu je i taj momenat pogresno tempirane forme...solidna ekipa koja svakako ima potencijal od 5-8 mesta ali da li ce i uspeti...tesko...najveci problem je kosarkaski sistem...nestrucan rad, losi treneri...

Milan

pre 8 godina

Kakva Hrvatska kakvi bakraci oni su 3. liga evropske kosarke: Srbija, Spanija, Litvanija, Francuska, Grcka - istorijski mozda i Italija,Rusija i Nemacka. I to je to sto se tice elite.

Ratko

pre 8 godina

Hrvati tih par medalja sto su osvojili u kosarci osvojili su sa igracima koje su stvorili srpski treneri u bivsoj Jugoslaviji i to u periodu kad je bilo Srbiji zabranjeno da igra. (1991-1995) To da su osvojili zadnju medalju 1995te godine govori sve, dok je Srbija osvajala medalje sa 3 generacije posle razpada SFRJ. Hrvati su na nivoju Makedonije, imaju to jedno polufinale na EP i to je to.

Bane

pre 8 godina

(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Baci Hrvate da se igramo, igramo, igramo. Svaki put ista priča s vama i na kraju vi završite pognutih glava. Imate jednog dobrog NBA igrača a pitanje je da li će igrati jer ima povredu skočnog zgloba.

Loznicanin

pre 8 godina

Nema Srbija,vec Jugoslavija...konkretno koliko medalja imate od osamostaljenja?(Zigzag, 30. avgust 2015 14:04) Zasto osporavas te titule? Pa ko je igrao u toj Jugoslaviji nego Srbi?!?! Ljubomora i pakost. Cccc. . .

Mihajlovic

pre 8 godina

Ja sam rekao da Srbija ima 9 a Hrvatska jednu medalju u poslednjih 20 godina, dakle od '95 pa do danas. Mi bi sigurno imali kos medalja, ali smo bili pod sankcijama, sto je najveca sportska nepravda u istoriji.

Trollston

pre 8 godina

@Zg1911 Darko Milicic je bio drugi pik na verovatno najjacem draftu ikada, a tada je imao 18 godina. 1984. Portland je kao drugog pika izabrao Sam Bowie-a, treci pik te godine bio je izvesni Michael Jordan. Naravoucenije, pozicija na draftu nije nikakav garant da ce igrac imati vrhunsku karijeru. Uz sav Hezonjinj kvalitet, on ipak nije najtalentovaniji evropski igrac '95 godiste. To je Nikola Jokic.

Ratko

pre 8 godina

@Luka ZG
Imate igrače..imate sve..ali imate i strah od nas ..kao Čilić od Đokovića ..prema tome..ne mlati gluposti i moli Boga da se ne ukrstite sa vicesampionom svijeta!Ćao zdravo!

Nolan

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Ono kad ti Hrvat preti a nisu uzeli medalju od 1995. godine i ne znaju kako je to pobediti Srbiju u košarci. Te davne '95 je Kobi Brajant još bio u srednjoj školi...

stari

pre 8 godina

@willaxy...
2001. je Drobnjak bio clan prve petorke, odigrao je prvenstvo zivota, rasturio Gasola u polufinalu. Vlado Scepanovic je bio najbolji igrac finalne utakmice sa Turskom. Nemoj da lupetas.

učitelj

pre 8 godina

ovaj sport se igra sa najvećim loptom. a najbolje mi je kad sudac poslije prvog slobodnog bacanja igračima pokazuje da ima još jedno. a potom isto pokazuje zapisničkom stolu !? koja debilana

zg1911

pre 8 godina

hezonja nije igrao ni minute u nba jer je tek ove sezone draftiran. a draftiran je kao 5. izbor. dakle, daleko najbolje u kokurenciji ex yu igraca. tu je i saric koji je izabran kao 12. izbor drafta te koji je vec sada dokazani europski igrac. bogdanovic je vec solidan nba igrac. tomic medju boljim euroligaskim centrima (makar ga je ne smekam bas). za simona bih rekao da je najpouzdaniji nas igrac. rudez dobro dodje u rotaciji, uvijek moze povezat par trica. zoric je solidan centar. tomas dobar igrac s igrom u oba smjera. na pleju imamo problema, vidit cemo kako ce to izguraz rok, roko i draper. peras je ozbiljniji trener od repese. mozemo ispasti u 1/4 finalu, a mozemo i do finala. ispadanje prije 1/4 finala bi bio debakl. vidit cemo...

brasa

pre 8 godina

ljudi ajd da otvorimo kladu ...dal ce hrt prenositi dodelu medalja il ce ukinuti po obicaju, ko misli da ce ukinuti plus ko misli da ce slusati boze pravde minus

drago

pre 8 godina

(opet, 30. avgust 2015 10:56) 

Litva je slab protivnik? Nijemci sa Schröderom, Pleissom, Zirbesom i Nowitzkim? Turci? Nemoj pricati svasta...
Nismo u top formi, bili smo pocetku.
Teskk cemo uspjeti u 4-finale a pritivnici su nam Gruzija, Makedonija i Nizozemska iz gruoe a iz druge Ceska i Ukrajina...
Naravno ne treba nikoga podcjenjivati.

 (Mihajlovic, 30. avgust 2015 10:46) 

Mi imamo olimpijsko srebro, 2 evropske bronce i svjetsko srebro. To smo osvojili u prve 4 godine, petu godiju smo podbacili u 4-finalu Olimoijade protiv Australije u Atlenti i tad su se svi povukli a bili su u punoj snazi (Peras 31, Komazec 26, Kukoc 28, Radja 29, Stojko 32). Mogli su jos par godina.
Poslije toga smo i dalje stalno imali vrhunske rezultate u mladjim selekcijama ali su poslije nestajali ti igraci. Sada ne nestaju. Imamo 2 dobra tima di se razvijaju.
Dobili smo vas u prijateljskoj u Sloveniji 2011-e ili 2012-e.
Vi imate samo 2 medalje u zadnjih 13 godina.

Dobri smo. 4-finale bi se trebalo desiti a onda sta bude...
Sad sam vidio najavu na HRT-u, HRT najavljuje medalju. Kad ce se opametiti vise...nismo mi u poziciji da ista bajavljujemo jer je nismo osvojili 20 godina. Kakvo nabacivanje pritiska bez pokrica. Srecom niko drugi ne najavljuje vise

Anonimus

pre 8 godina

Srbija je imala u pripremnom periodu skor 9/10 .
Izgubili smo samo od Francuske a dobili smo: Francusku,Madjarsku,Rusiju 2x,Kinu,Izrael 2x,Sloveniju 2x.
Bravo Orlovi,idemo do finala,a ako Bog da i do titule.

Daniel91

pre 8 godina

(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Luka, da li te je istorija ista naucila do sada ? Istorija je uciteljica zivota, pa obrati paznju.

P.S. Rudez "igra" u NBA ligi, jel to znaci da je on bolji od Teodosica, Bogdanovica, Ercega ili Kalinica koji igraju u Evropi ? Ne.

Vukobratic

pre 8 godina

@Luka ZG Jel kao i uvek sto nas brukate u kosarci ili? Kao sto to radite u svakom sportu? Bolje cuti i idi gledaj rukomet inace cemo vas namazati g..n..a! Molim vas da mi objavite komentar jos samo ovaj put

Koliko godinica imaš dete?

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Prošle godine je Brazil imao 4 NBA igrača pa smo ih natamburali 28 poena razlike i to sa 6 ABA igrača. Protiv vas se nikad nismo obrukali a vama sigurno ne bih bio u koži po pitanju rezultata koje beležite u poslednje 2 decenije. Iz godine u godinu stižu od vas slične pretnje a situacija se uopšte ne menja, tako da bih bio oprezan sa ovakvim izjavama.

mihajlo

pre 8 godina

@Luka ZG
Otreznice vas komsije preko Dragonje ;), u to budi siguran. Lepo da se covek pali, medjutim patosiranje je garantovano ako se preforsira ;).

octagone

pre 8 godina

I sad kao neko treba da se uplasi? A sto u dve od cetiri cetvrtine ne mogu da dodju do kosa po 6 minuta,to ne pisete.
Ovo ce biti cirkus od prvenstva.Jedno od losijih.
Gruzija,Ceska,Poljska,ako se ne varam Holandija,fae jos samo Gibraltar i Kosovo.39

Dvoranski polo

pre 8 godina

Na pozicijama 2,3 i 4 smo popunjeni vrhunskim igračima, ali na najbitnijim pozicijam, na playu i centru smo čisti prosjek, a tako se ne stiže do vrhunskih rezultata.Sva naša limitiranost nedostatkom vrhunskog playa i centra se vidjela na prošlom EP-u, kada su nas Kalnietis i pijanac Kleiza masakrirali u borbi za broncu, a ono je bila najlošija Litva u zadnjih 20 godina.O SP-u, Repešinoj taktici i porazu protiv Djibutija ili koga već je neukusno i pričati.Ipak, optimističan sam zbog Perasovića, koji pokazuje da je vrhunski izbornik.Ta činjenica, u kombinaciji sa pet domaćih tekmi pred krcatom dvoranom nas objektivno može izbaciti u četvrtfinale, a onda protiv Srbije, zašto ne?Kada ste od nas bili objektivno jači za 20 poena, te su tekme odlučivane zadnjom loptom, a pošto razlika više nije tako velika(ako je uopće ima), zašto ovaj put ne bi otišlo na našu stranu?Ugl, bit će bomba prvenstvo, pa uživajmo!

Nolan

pre 8 godina

(Zigzag, 30. avgust 2015 14:04)
Jeste SR Jugoslavija osvajala, a Srbija je u svakom smislu naslednik te države. Ali mnogo smo potreseni što nam vi osporavate te medalje, dok ih nam ceo svet pa i sama Crna Gora priznaje.

PeraQ

pre 8 godina

hezonja nije igrao ni minute u nba jer je tek ove sezone draftiran. a draftiran je kao 5. izbor. dakle, daleko najbolje u kokurenciji ex yu igraca.
(zg1911, 30. avgust 2015 14:34)

Pih, pa mi smo imali 2. izbor na draftu i to u konkurenciji Karmela, Vejda, Krisa Bosa itd... Znas koliko to mesto sa kog je neko izabran vredi... Nista!

zg1911

pre 8 godina

nema smisla srbiji osporavat medalje osvojene u zajednici s crnom gorom. nije kosarka vaterpolo pa da su crnogorci neki bitan faktor. i u vaterpolu je srbija jaca od cg, ali razlika nije tako drasticna kao u kosarci.

Uzicanin '95

pre 8 godina

Pre bih voleo da u timu imam igrace iz evrope nego iz nba lige u inat ljudima na primer nasim komsijama iz ZG jer kako kazu mi imamo nba igrace bla la bla i njihovo prepucavanje a sa nasim timom sadasnjim kuzmic raduljica teo itd mozemo da ih ucimo kosarku

RSK

pre 8 godina

Kao i uvek dobri na pripremama,a onda se raspadnu pod prvim vecim pritiskom i kao i uvek rvati se loze da su sila,a na kraju sve to dodje na svoje mesto i uzmu oni uvek visok plasman od petog do desetog mesta.

place your bet

pre 8 godina

Slabi protivnici za neku realnu ocjenu. Litva je bila takodjer bez vaznih igraca. Srbija je realno po rosteru sami vrh kosarke a tradicija i rezultati to potvrdjuju. Mi nismo tako daleko po rosteru (ali slabiji i dalje) a po rezultatima da ne spominjem.

zapad

pre 8 godina

Volio bih da se sastanu u polufinalu Hrvatska i Srbija,a mislim da to po kvaliteti i zaslužuju.Da malo imamo materijala za pepucavanje,a ne ovako u teoriji.U teoriji Srbija je jača na poziciji 1(faktor Teodosić) i iznenađujuće na 5,jer je proigrao Kuzmić,kida u obrani u napadu vrlo upotrebljiv,Raduljica težak i pokretljiv centar,Hrvatska nema igrača na 5 koji se može hrvati s njim (jedino četvorka Šarić može,i Žorić donekle svojom borbenošću).Na 2 i 3 mislim da je egal,da ne kompliciram jer mnogi igrači mogu igrati i 2i3), možda mala prednost Hrvatskoj jer je Srbija dosta ovisna o učinku Bogdana Bogdanovića na 2,ako on zakaže mogao bi nastati mali problem. Bjelica je trenutno najbolja četvorka u Evropi,mada Šarić ne zaostaje puno,vrhunski igrači,konstantni.Generalno blagu bi prednost Hrvatskoj dao u šutu za 3,a Srbiji znatniju prednost pod košem.Isto tako Srbija igra jaču obranu i malo su uigraniji.Zapravo uigranost je rezultat samo jednog čovjeka,TEODOSIĆ!Hrvatska sada ima boljeg trenera,malo je bolje takmičarski pripremio ekipu i ako krene šut mogu dobiti baš svakoga.Jedino sam malo skeptičan da dobru igru mogu ponoviti 3-4 puta za redom.Mislim da i jedni i drugi mogu s Francuskom,ali dosta teže s Španjolskom,podmlađeni su pakleno kvalitetni,brzi,igraju strašnu obranu,imaju odličan šut. Nedostaju im 2 najbolja igrača,ali imaju takvu širinu da su to lako nadomjestili.Nikad nam baš nisu ležali.

ivan78bg

pre 8 godina

@Luka ZG
Sve ovo smo vec slusali pred svetsko prvenstvo.Ali sve je indeticno.I tada ste pretili da ste bar duplo volji i...U kosarci ste za dve klase ispod nas...

jeremija

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Ahahahahahahaha, volim kad se ovako dobro ismejem u rano, nedeljno jutro. Ok, mnogo ste jaki, u formi ste, prepaljeni ste, niko vam cak ni ne moze osporiti pravo na nadu ali onda ce poceti prvenstvo... Zavrsice se tako sto Hrvatska nece biti u borbi za medalje (jedini razlog zasto cete verovatno dogurati do 1/4 finala je sto ste jedan od domacina), a Srbija ce igrati finale. P.S. Vi imate NBA igrace (sa sve uzvicnicima/usklicnicima) ali zato mi imamo bolje igrace i bolji tim. Mislim da nije proslo ni mesec dana od kada ste nam pretili u vaterpolu...

Wllaxy

pre 8 godina

Dobili smo vas u prijateljskoj u Sloveniji 2011-e ili 2012-e.
Vi imate samo 2 medalje u zadnjih 13 godina.
(drago, 30. avgust 2015 12:31)

Susjede, odlucite se vise - hocete li da racunate samo rezultate Srbije kao samostalne drzave znaci u poslednjih osam godina ili rezultate Srbije sa CG u kojoj je Crna Gora imala po jednog do dva igraca u timu i to nikad u prvoj petorci!? Mozes da omalovazavas uspehe Srbije dok je bila u drzavnoj zajednici SCG i negiras recimo Indijanopolis 2002. godine, ali cisto za tvoju informaciju tamo je recimo iz CG bio jedino Drobnjak koji protiv SAD ili Argentine u finalu nije igrao niti jedan minut. Tako je bilo i u Turskoj 2001. godine, 1995. i 1997. godine kada je osvojeno zlato svi igraci su bili iz Srbije (racunajuci i Paspalja) sto se lako da proveriti...
Znaci mozes slobodno da se tesis i omalovazavas uspehe Srbije, bilo samostalno ili u zajednici sa CG ali cinjenice su jedno a pored pobrojanih za nas cinjenica je da vi u poslednjih 20 godina nemate ama bas nijednu medalju!

I tacno je, imate dve pobede u prijateljskim mecevima, ali bih eto cisto voleo da me podsetis - iz koliko meceva ste uspeli da ostvarite te dve, pa jos krajnje nebitne medalje?

A sto se tice mladjih selekcija, bolje da ne pricamo dalje jer se ove godine najbolje videlo ko se bori za medalje (i osvaja ih) a ko se bori da ostane u A svetskoj grupi...
(Wllaxy, 30. avgust 2015 14:30)

Wllaxy

pre 8 godina

Jaki smo ko zemlja. Gledao sam malo raspored križanja nakon grupnih faza i prvih eliminacijskih utakmica i vidio da se možemo sastati. Susjedi, ne bih vam bio u koži. Obrukat ćete se protiv nas. Mi imamo NBA igrače!!!
(Luka ZG, 30. avgust 2015 11:17)

Svakako susjede, kao sto smo se i svaki put do sada obrukali protiv vas, pocevsi od onog bekstva davne 95.

Stvarno, koliko ste ono medalja osvojili od tada?

axaxt

pre 8 godina

Luka ZG

Tu podrazumevaš Hezonju koji nije odigrao ni minut. u NBA, Rudeza koji igra isto koliko i Hezonja u Evroligi prošle godine( verovatno i manje). Jedino Bogdanovića možeš da računaš kao NBA igrača. Uz to sem Litvanije sve ekipe koje ste dobili su smešne, mada su i oni igrali na četvrtini gasa. Estoniju ste dobili kući na jedan posed. Trojka je vaše jedino moćno oružje, u svemu ostalom ste inferiorni u odnosu na ostale favorite. Sa druge strane imaš reprezentaciju koja je već uigrana, koja iza sebe ima rezultat i više samopouzdanja, fantastičnog trenera i mnogo više uspeha u međusobnim susretima.

santa justa

pre 8 godina

Sve moze zavisiti od jedne utakmice. Eto Hrvati u Slo 2013. god. jedva nekog pobedili u prvom kolu u grupi, posle su dobili Slovence u grupi pa im je krenulo i stigli su do 4 najbolja. Imaju igrace ali izgleda tim ne.

zapad

pre 8 godina

Još bih par riječi o budućnosti HR i SR košarke. I jedni i drugi imaju plejadu vrhunskih mladih igrača.Mislim da će Hrvatske zvjezdice stasati u vrhunske igrače i vratiti slavu HR košarke,neki su već dokazani poput Šarića i Hezonje,a ne sumnjam da će im se priključiti još par igrača(Slavica,Arapović,Mazalin,Bender...). Srbija ne zaostaje ni za milimetar (Peno,Aranitović,Stojanović,Simanić,Tejić,Pecarski...)uz dokazane Bogdanovića,Milutinova,Jokića. Bit će užitak za pratiti novo-staro rivalstvo.Nadam se samo da će biti sportsko i fer.
Španjolska također ima veliku kvalitetu,te Francuska i donekle Litva (najboljeg mladog centra otišao u NY knightse).Rivali jučer,danas i rivali sutra,vidi se da se radi o školama košarke,a ne slučajnim bljeskovima.Jedino se Francuska malo šlepa na kvalitet (fizičku dominantnost)tamnoputih igrača,a manje je zaslužan sustav.

ffffddd

pre 8 godina

E bas lepo, te pripremne utakmice bas puno govore o stvarnom stanju. (sarkazam)
Videcemo kako ce to sve ici u grupi, ne mogu se setiti sa kim su Hrvati u grupi ali vec u prvoj moze lako sve pasti u vodu. Setimo se samo pripremne tekme sa Estonijom, na misice dobili. Pritisak domacih tribina, uplasenost igraca od novog neuspeha itd moze se lako uvuci strah u kosti i onda opet mi srbi za sve krivi. Bum videli

Wllaxy

pre 8 godina

@ zigzag

Mnogo vise medalja nego vi u istom tom periodu

Btw, susjede, odlucite se vise - hocete li da racunate samo rezultate Srbije kao samostalne drzave znaci u poslednjih osam godina ili rezultate Srbije sa CG u kojoj je Crna Gora imala po jednog do dva igraca u timu i to nikad u prvoj petorci!? Mozes da omalovazavas uspehe SCG i negiras recimo Indijanopolis 2002. godine, ali cisto za tvoju informaciju tamo je recimo iz CG bio jedino Drobnjak koji protiv SAD ili Argentine u finalu nije igrao niti jedan minut. Tako je bilo i u Turskoj 2001. godine, 1995. i 1997. godine kada je osvojeno zlato svi igraci su bili iz Srbije (racunajuci i Paspalja) ... Znaci mozes slobodno da se tesis i omalovazavas uspehe Srbije, bilo samostalno ili u zajednici sa CG ali cinjenice su jedno a pored pobrojanih za nas cinjenica je da vi u poslednjih 20 godina nemate ama bas nijednu medalju!

A sto se tice mladjih selekcija, bolje da ne pricamo dalje jer se ove godine najbolje videlo ko se bori za medalje a ko da ostane u A svetskoj grupi...

A sto se tice Nemacke sa Novickim i Srederom - jel to bese ona ista nemacka koju su drali svi redom a Francuska koju smo mi dobili sa deset razlike ih je nagrdila sa preko dvadeset razlike!? Samo pitam, posto bih se zakleo da jeste...

NBGD

pre 8 godina

Ko se malo razume shvatice da Hrvati imaju ozbiljnu ekipu. Pitanje je samo mogu li da se izbore sa pritiskom. Nesto slicno nasoj fudbalskoj rep. Sve zvezde,ali prc...

Marko

pre 8 godina

Dobro smo igrali al nisam nešto impresioniran. Imamo izvrsne pojedince, mlade pogotovo al nešto fali ko ekipi. Nismo za sve medalju još al bit će. Treba radit

Donekle poznavalac kosarke

pre 8 godina

Hrvatska reprezentacija dugo tavori sa nekim rezultatima a svi znamo zbog cega.Inace sve takozvane pripremne utakmice i pobede ne moraju nista da znace kad dodju prave utakmice.Tu se pokaze snaga kvaliteta.Mada po prvi put imaju odlicnog selektora u vidu Perasovica koji vidi se da covek ima znanje i autoritet prema igracima sto nije bilo slucaj ranijih godina uz to dosta igraca su imali odlicne sezone u klubovima.U svakom slucaju bice zanimljivo ih gledati onako kako ce izgledati na EP ali do medalje tesko da ce doci osim mozda ako im se prosreci dokvalifikacije za Rio 2016 godine..

Zoka N.

pre 8 godina

Ovaj članak je dobar primjer zašto toliko članaka o Hrvatskoj u Srbiji. Ljudi se pale, čitanost raste. I kad je sport i ekonomija u pitanju, a o politici i ratu da ne pričamo.

dragan1982

pre 8 godina

srbija od 1995 do 2014 ima mislim 6-7 medalja ,nisam siguran.hrvati pokusavaju da kazu da eto samo zato sto se srbija nije zvala tada srbija i sto je bila u zajednici sa crnogorom nije zasluzna za te medalje a od 12 igraca je bilo 9-10 srba ,tako da hrvatima pada u vodu te ljubomorne price ,lovacke price..mi nema sta da mitomanisemo u kosarci..u zadnjih 6 godina imamo dve medalje i jedno polufinale sa SP-a...sta hoces vise za malu zemlju..hrvati trenutno stvarno dobro izgledaju ,lepu odbranu igraju ,jako dobro sutiraju trojke,njihov domet bi mogao biti visok bar tolko visok da se kvalificiraju za olimpijadu.u njihovoj grupi ipak vidim grcki " dream team " kao favorite i po eni su oni potajni favoriti za zlato ako im se sve uklopi..mi srbi mozda nismo smeli da poletimo tako visoko i da govorimo kako smo favorit za osvajanje Ep-a ,mnogo tu ne stima kako treba,bar u pripremnim utakmicama se moglo vidjeti..nismo suterski dobro raspolozeni ali kao sto znamo to se moze promenuti kad je najbitnije..imamo dobar " ball handling" imamo najboljeg playmakera izvan nba-a a u kosarci kad imas jednog takvog lika na poziciji 1 ti vec imas prednost nad protivnikom ,i to veliku prednost..vidicemo ,daj boze da ne bude problema i da padnemo od silnog ocekivanja ...