"Animozitet je sada veći nego pre šest godina"

Član šampionske generacije zagrebačke Cibone, Aleksandar Petrović, boravio je poslednjih dana u Beogradu, gde je u subotu doživeo drugi poraz protiv Crvene zvezde u Gudjer ligi. To je bio povod da porazgovaramo sa čovekom koji od raspada bivše države nije znao za poraz u beogradskom Pioniru.

Zoran Panjković, B92
Pošaljite komentar
 1. Animozitet veci, ali prema kome??
  Ako se misli na Acu Petrovica LICNO onda definitivno i apsolutno je zasluzio. Sve je uradio da isprovocira Beogradjane, uletao na teren vise puta i imao dosta srece da ga sudije nisu izbacile sa meca. Da li je stvarno animozitet prema Hrvatima veci u to sumnjam. Ali ako jeste onda sigurno zato sto njihovi vodeci ljudi i mediji stalno vredjaju Srbe i ponasaju se prema njima kao gradjanima drugog reda. Na kraju svega etnicki su ocistili drzavu i pa moraju da sa diskvalifikacijom zrtve pravdaju soptveni stav.
  Sto se tice kosarke od 1995 Srbi i Hrvati se jednostavno takmice u drugim divizijama. Mi smo na svetskom i evropskom vrhu a oni nisu u stanju ni da se kvalifikuju za pola takmicenja. Pritom mislim da je razlog vise zato sto smo u ovom sportu stvarno dobri a ne zato stu su oni losi. Zna se ko je svetski i evropski sampion. A to sto su Hrvati osvojili neke medalje najpre treba da zahvale njihovim “Danke Deutschlamd” sponzorima u Natodrzavama koji su nasu reprezentaciju blokirali da ucestvije na intrenacionalnim takmicenjima.
  (Ratko, 10. mart 2003 20:25)

  # Link komentara

 2. O kom animozitetu ovaj prica.
  Ako je to animozitet Rvata prema Srbima nemoguce da je narastao jer je ionako oduvjek na maksimumu.
  Ako je to animozitet Srba prema Rvatima, onda je to nemoguce jer ovi prvi kao narod ionako ne egzistiraju.
  Jedino ako je u publici bio poneki Krajisnik - e to je vec onda sumnjivo i lako moguce.
  Aco Srbine, budi precizniji drugi put.
  (Tuta Bugarin, 10. mart 2003 22:03)

  # Link komentara

 3. "Meni je 2001. godine malo nedostajalo, par stotinki da pobedimo Tursku, plasiramo se na Indijanapolis i možda sa Jugoslavijom sretnemo u finalu."

  --- Da su babi m... bila bi deda!
  (slavko, 11. mart 2003 20:31)

  # Link komentara

 4. Dobro nije rekao: "zamalo da osvojimo svetsko prvenstvo u Indijanapolisu"...

  Kakva dileja...
  (Milutin, 11. mart 2003 23:53)

  # Link komentara

 5. Kakve gluposti,Aca komentarise moguci susret u finalu sa Jugoslavijom a njih nigde nema vec godinama-SMESNO.
  (Pedja, 22. mart 2003 15:49)

  # Link komentara

 6. Nije Aca bas kreten,kao sto smo mislili.Zvuci kao obrazovan,noramalan covek
  (Nikola,Belgrade Boys, 26. mart 2003 00:55)

  # Link komentara

 7. Aco je samo provocirao sranja u Beogradu,prema tome sere.Samo,često ovdje pitam naše neo-ustaše zašto rade gluposti na tekmama:u ratu nisu bili,a ako im je do ratovanja nek krenu prema Iraku.Isto bih pitanje rado postavio i onom radikaliziranom dijelu srpskih navijača,jer sportski tereni nisu politički mitinizi niti ratište.
  Što se usporedbe naše i vaše košarke tiče-puno ste bolji..Točka.
  Samo,nije baš da one hrvatske medalje nisu vrijedile ništa.Atena 95,vi prvi mi treći.Poslije toga su se naši glavni igrači posvađali,a savezom zavladale,kako vi kažete,dileje.I otišlo sve kvragu.
  Za kraj,da,Aco je inače kulturan i ugodan tip.
  pozdrav
  (ZG, 27. mart 2003 01:43)

  # Link komentara

 8. Aca kao da prica o atletici, par stotinki zaostatka je je malo za kvalifikacije. Morao je da broji koseve. Inace je veoma kulturan i malo me cudi njegovo provociranje, ali sta ces kad covek ima ima srpski temperament. (i ne samo to)
  (Lenny White, 31. mart 2003 11:12)

  # Link komentara

 9. Uspeo je kao i nebrojno puta do sada da nas (citaj Srbe),sa par komentara navede da pokazemo ono nase dobro poznato lice- PRIMITIVIZMA. Rezultate koje smo postigli na takmicenjima sirom Sveta dovoljno govore o nama, pa je nepotrebno dalje polemisati sa nekim ko nema nikakve rezultate vec godinama. Sto se tice stanja nese svesti koje je sada gore nego pre 6god. mogao bih samo sa zaljenjem da konstatujem da je u pravu, pa sobzirom da je i kod njih slicna situacija, ostaje nam da za par godina ili koju deceniju jos jednom udarimo jedni na druge. Sta bi se inace desavalo na Balkanu da nije periuodicnih ratova, svima nama tako dragih?
  (Milos Radulovic, 24. april 2003 13:11)

  # Link komentara