Nedelja, 23.08.2015.

18:11

Federer ostavio Novaka bez sna

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostao je bez Zlatnog Mastersa, pošto je u finalu Sinsinatija poražen od Rodžera Federera.

Izvor: ÐN

Federer ostavio Novaka bez sna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

585 Komentari

Sortiraj po:

Realni posmatrač

pre 8 godina

Verovatno Novak nije bio na svom nivou pa je izgubio, a njegovi protivnici su do finala najbolje igrali treći set. Malo realnosti nije na odmet.

neko

pre 8 godina

a trecem ce biti uspeh Top 5 i zavrsni turnir.
(Brkajlija, 24. avgust 2015 16:12)

Ovo važi i za Federera sada.
Ne vidim kao nemoguću sliku da Novak sa 34 god pobeđuje u finalu Sinsija npr Dominika Tima sa 28 god. Manje mi deluje realno da će Tim tada biti no1.

Brkajlija

pre 8 godina

(Kako, 24. avgust 2015 09:33)

Isto kao sto kazes da je 60% meceva koje je dobio protiv Murija, Nadala i Novaka dobio kada su bili klinci tako mozes da kazes da je Federer izgubio ostale meceve od njih kada je on bio van svog zenita jer je stariji.

Ta konstatacija nema veze sa zivotom. Sta to znaci da je Federer neki nadljuski fenomen jer sa 34 godine ne mogu da ga dobiju kao sto je on njih dobijao kada su bili "klinci"? Ili je on vecito u svom zenitu pa se sve racuna naspram biologije i forme Nadala, Mureja i Djokovica.

Ni jedan od pomenute troijce protivnika Federera nece igrati ovako zestoko sa 34 godine. Jedan ce odustati sigurno mnogo pre tog broja godina, jedan ce biti skroz prosecan i uspeh ce biti ako dodje u Top 10 a trecem ce biti uspeh Top 5 i zavrsni turnir.

vidoviti

pre 8 godina

@Vidoviti kladionice OBOZAVAJU TAKVE "STRUCNJAKE".KO BRE U PRVA TRI KOLA OD 17.MESTA PA DO KVALIFIKANTA MOZE DA POBEDI U TRI SETA NOVAKA?

Moze i te kako recimo Conga,povreda itd....ima jos toga Sale ali ti to nikad neces razumeti pa i ne vredi objasnjavati dakle trece kolo i tacka!

onaj ispod

pre 8 godina

Dakle bolja sezona od 2011.
(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 14:29)

Kome treba da verujem, tebi ili Pistol Pitu i svojim očima?
Verujem Samprasu. Kada ti budeš imao 15 slemova, verovaću tebi. Sorry, tako je!
Džaba ti je priča. Pusti ti povrede, pusti ti Fedove godine, sam je rekao da je sada bolji nego pre. Činjenice su neumoljive. Ne može biti 2006. bolja kada je tada jadni trećerazredni Ljubo bio treći, i klinac Nadal (koji nije znao da igra na hardu) drugi. 2011-e je no3 bio najuspešniji teniser ikada, a monstrum Nadal no2 (pola godine i no1), koji je gubio te godine SAMO od Novaka, i da Novaka nije bilo bi imao najbolju sezonu u karijeri i najbolju ikada (zbog Garosa). Evo još argumenata, Federer je i sada sa 34 god. bolji igrač od Ljubičića tada 100×. Ne samo od njega, bolji je sada igrač od celokupne konkurencije iz 2006. osim Nadala na šljaci. Pusti ti godine Federera. Nema vađenja na to. Ništa ti ne vredi argument da teniseri padaju posle 30-te, iz jako prostog razloga što Federer nije bilo koji teniser, i to za njega APSOLUTNO ne važi. Ponavljam, jača je konkurencija Novaku sada Federer (možda i jači nego 2011.), nego Federeru tada ekipa na čelu sa Ljubičićem, i Gonzalesom. Zatim, veća je konkurencija Nadal bio Novaku 2011. nego Federeru 2006. kada van šljake je imao mizerne rezultate. Mareja da ne spominjem. Federer nije imao kalibar takvog igrača 2006. za konkurenciju. Novak ga ima sve godine. Ne može se protiv činjenica. I oko povreda. To što ko papagaji neki pominju povrede, a Novak ih nema, pa? I to je dokaz dominacije. Fizičke. Sport je prvenstveno fizička, telesna aktivnost. Ko ima između ostalog bolje telo, taj je na kraju krajeva bolji sportista. Pozdrav!

Mantis

pre 8 godina

Čitati ove komentare na forumu je čista komedija.
Kao da gledam film Džima Kerija ha ha ha.
Ali ovi Hrvati Federerovci! Neprocenjivo!
(haos, 24. avgust 2015 10:36)

A tebi muka. Plači :)))))

zigot

pre 8 godina

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?
(Gordana, 24. avgust 2015 10:00)

ne razumem tvoje pitanje... ocigledno da pricam o tome kako je novakova majka hrvatica. hocemo sad da se pravimo malo blesavi a puno ultra nacionalisti i kazemo da to nije istina?

neko

pre 8 godina

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?
(Gordana, 24. avgust 2015 10:00)

ne razumem tvoje pitanje... ocigledno da pricam o tome kako je novakova majka hrvatica. hocemo sad da se pravimo malo blesavi a puno ultra nacionalisti i kazemo da to nije istina?
(zigot, 24. avgust 2015 15:05)

Šta se bre ti primaš? @Gordana nije spominjala nikakvu nacionalnost. Kako Novak da uzme kevino državljanstvo kada on ima isto to državljanstvo? Šta ti nije jasno? Bolje ti je pažljivije čitaš komentare. Svađaš se sam sa sobom i prozivaš sopstvene projekcije.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kinez!

Koliko je jedan beli bubreg?

Kao šatro neutralan a izbacuje frustracije u svakoj rečenici:-))!
Reci da te smara sto ljudi vole Novaka, čemu ovo mudrovanje na B92?:-)

Pozdrav za B92

pre 8 godina

(poz susjed Miroslav, 24. avgust 2015 11:19)
Pogledaj dobro ko je bio na pocetku i na kraju 2006. treci na svetu. Uopste, pogledaj top 20 te godine pa pricaj nesto. Sve sjajni teniseri. A ko je sad cetvrti? Nisikori. Novak za najvece rivale ima sve igrace koji su istih godina ili stariji. Federer veteran(od 2011. usao u tridesete od kojih krece faza opadanja za svakog tenisera), Nadal stariji godinu dana i nikad gori, od 2011. vise nije igrao nego sto jeste, Mari vrsnjak, takodje imao problema sa povredama i gubi 11 uzastopnih setova od veterana Rodzera, samo preko Novaka uzeo slemove, Vavrinka od 30 godina koga nije bilo nigde tokom Fedove dominacije i koji zaigra dobro jednom u godinu dana, takodje samo preko Novaka i povredjenog Nadala uzeo slemove... A mladjih igraca nema nigde. Delpo povredjen i nema ga 2 godine, Nisikori slabasan, a bas mladi Kirjos, Coric, Kokinakis tesko da su taj kalibar. A najteze je igrati protiv super-talentovanih i motivisanih mladih izazivaca koji zele da te svrgnu sa prestola. Fed je 2006. godine uzeo 3 slema, 4 mastersa i zavrsni turnir(finala na 3 dobijena seta), igrao finale Garosa, Monte Karla i Rima, osvojio ukupno 12 titula, skor te sezone 92-5. Dakle bolja sezona od 2011.

da da

pre 8 godina

(poz susjed Miroslav, 24. avgust 2015 11:19)

Tako je! Federerova čuvena 2006. najuspešnija sezona a te godine gubi od klinaca Gaskea, Mareja, i set od Novaka. Ljubičić uz svo dužno poštovanje celu tu godinu drži se u vrhu na no3 sa nikakvim rezultatima, a sada broj 3 i 4 imaju slemove i masterse. Sve rečeno. Još te 2006. klinac Novak uzima dve titule. Kao kad bi sada Borna Ćorić uzeo dve titule. Novak uzeo tada jer je bila slabija konkurencija zbog koje je Federer dominirao, a sada Borna može da sanja i atp250 titulu jer je jača konkurencije, najjača ikada. A Novak ipak dominira i UBEDLJIVO NO1!

xyz

pre 8 godina

(---, 24. avgust 2015 10:30)
US open spor beton? Tu je zadnjih sezona podloga usporena, pogledaj pre koliko je podloga bila brza. Takodje, i Australija je iako nesto sporija od Amerike, bila pre znatno brza.

paleograf

pre 8 godina

Ok, sve je to u redu momci,podržavamo svi našeg Novaka ali bacite malo oko i na neke druge stvari poput " Počinje Novosadski književni festival" i tako "to" jer nije sve u sportu kao što nije sve ni u novcu...mnogo komentara na jednu vest a nigde na nekim drugim važnijim temama.Ok, nema ljutnje, ja samo malo onako dobronamerno, da skrenem pažnju-pozdrav momci, živi bili!

poz susjed Miroslav

pre 8 godina

(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 01:30)
Ne mogu da odolim! Vidi batice kad spominješ "čuvenu" godinu Federerove dominacije 2006., došao si mi ko kec na 11! Poređenja radi Novak od kada je no1, za vrat mu duvaju godinama igrači poput Federera, Nadala, Mareja, Wawrinke (po meni najjači udarač ikada) na mestima no2, no3, no4. I Novak odoleva, drži prvo mesto. Federeru su te čuvene 2006. duvali za vrat Nadal na no2 (tada klinac nije znao da igra na betonu) i Ljubičić na no3. Četvrtog i petog se i ne sećam. Čuvena godina "velike" Federerove dominacije kada je celu godinu treće mesto držao teniser bez ijednog slema, bez ijednog finala slema, bez ijednog mastersa, bez ijednog finala mastersa, sa samo jednim polufinalom slema. Držao je jadni Ljubo to treće mesto celu godinu sa brojem poena sa kojem bi sada jedva ušao u prvih 10, i da ne bude zabune dupliranih kako se sada računaju. Te godine ga pobeđuje tinejdžer Gaske, a tinejdžer Novak mu glatko uzima set. I onda se neko usuđuje da tu godinu proglašava naboljom sezonom ikada!?! Novakova 2011. je sverlosnim godinama iznad te 2006. To je realnost, a marketing Rolexa i Nikea je nešto sasvim drugo. Uostalom pitajte Samprasa koja je sezona bolja. Zna Pistol Pit šta priča.

igor 1959

pre 8 godina

Za one koji ne razumeju zašto Novakovi fanovi vređaju druge bez razloga evo odgovora : na uvrede treba odgovoriti istom merom na namerno nacionalsovinisticko pljuvanje treba ih poslati u rupe a na ostrašćeno kidisanje poput onog gotov je kakav br. 1 nema on pojma folirant i druge gadarije koje nemaju veze sa istinom i argument ima treba da se vrati isto tako jer sve to nema veze sa slobodnim mišljenjem iza koga se skrivaju najmracniji porivi iskompleksiranih individua. Da ne misliš možda da takvima koji namerno tvrde da Sunce ujutru zalazi i da je Zemlja ravna treba i možeš nešto dokazati?

ahahaa

pre 8 godina

(Svete, 23. avgust 2015 21:48)
"Strucnjace", Federer je 2006. godine od 17 turnira na kojima je igrao, na 16 turnira bio finalista i uzeo 12 titula. A tada su se finala mastersa i zavrsnog turnira igrala na 3 dobijena seta.
(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 01:30)

Jel to ona godina strašne konkurencije kada je Ljubičić bio treći?

Hopa

pre 8 godina

Meni Federer nikada nije bio simpatican, ali ni Novak. Nisam teniski strucnjak kao mnogi, ali dzaba bilo obojice. Neka oba skupljaju svoje milione, a ja cu da gledam pljuvanje u dalj s preponama. Ni jedan nije vredan mog slobodnog vremena.
(Aratos vas bilo, 24. avgust 2015 03:57)

Komentar veka!
A ima slobodnog vremena da komentariše nekoga ko nije vredan njegovog slobodnog vremena. Haos, haha, vrištim!

---

pre 8 godina

Cekaj, pa zar nije Novak kralj betona?
(xyz, 24. avgust 2015 01:23)

Batice ti da pratiš tenis bi znao da je podloga u Sinsiju najbrža na turu (sa Dubaiem). Omiljena superbrza podloga Federeru, Novaku manje. Ta dva turnira je i osvojio ove godine a i najviše u karijeri, 7 u Sinsiju i 7 u Dubaiu. Nije to slučajno. Osvaja ih i sada redovno. Ima i 7 na WIMB ali njega ne osvaja poslednjih godina jer se tamo igra na tri dobijena i tu ga Novak dere. Nije to slučajno. Od kad je Novak dosegao svoj vrh (2011.), koliko je Federer uzeo titula na sporijem betonu, recimo AO, USO? Nula za 5 godina. Jedna za 6 godina. Jel i pre šest godina bio mator?

haos

pre 8 godina

Čitati ove komentare na forumu je čista komedija. Kao da gledam film Džima Kerija ha ha ha. Ali ovi Hrvati Federerovci! Neprocenjivo!

Gordana

pre 8 godina

cak sta vise sutra da odluci da uzme kevino drzavljanstvo (koje mu mozda pripada?) i krene da igra za hrvatsku mislim da bi mi bio jednako gotivan lik... ziv bio novace, kralju svega sto je pozitivno sa brdovitog balkana!
(zigot, 24. avgust 2015 05:04)

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?

Kako

pre 8 godina

Alo ljudi, covek je izgubio masters pa staa? Ne moze osvojiti svaki turnir apsolutno. A to da je Federer najbolji svih vremena nemojte me zasmejavati.. A tek poredjenja sa Majklom to je tek tugaa..
Ponovicu po ko zna koji put.. Ne mozes da budes najbolji na svetu a protiv tvojih konkurenata direktnih imas 23-10, 21-20... A i ovo sto je pobedio Novaka, Nadala i Murraya je 60% dok su oni bili klinci do 22 godine..
Jedan od najvecih ali ne i najveci, u doba velike cetvorke Fedrer je jednostavno izgubio previse meceva od velke cetvorke da bi bio najbolji svih vremena...
Majkl je bio najbolji zato sto je pobedjivao najbolje u direktnim duelima, Drexlera, Barklija, Magica Dzonsona, Stoktona i Melouna, Hakima, O'Nila i tako dalje... Vise od pola decenije je SVE vreme pobedjivao ove velikane i zato je najveci svih vremena a ne po broju titula..

da da

pre 8 godina

Trebao bi se zapitati (i on i njegov stab) sta ga je dovelo na prvu poziciju po izgubljenim finalima.
(Mufljuz, 24. avgust 2015 07:04)

Koja crna prva pozicija! Pogledaj atp zvaničnu statistiku. Novak ima manje izgubljenih finala od Federera. I ukupno i u procentima. Novak igra bolje finala od Federera. Dere ga 11:6 u tom segmentu. Eeej 11 puta mu je dao tacnu!

Kinez

pre 8 godina

Mec necu da komentarisem, rezultat je dovoljan pokazatelj,vec neke komentatore, ovde na sajtu.
Stvarno ne razumem ljude koji druge vredjaju bez razloga. Razumem Djokoviceve navijace da su razocarani, ali to im ne daje za pravo da vredjaju druge koji navijaju za Federera ili ga hvale.
na primer:
@ sizoid (nome est omen)
"...a slinavi ljudi koji navijaju za Švajcarca ...
@acica
"... mrs u rupe iz kojih ste izmileli...'
itd. itd. itd. ...
Dobro, izgubio je od boljeg od sebe, neki se raduju, neki su tuzni, ali ljudi, ponasajte se pristojno.
Sto neko rece: "Sutra dan zalosti u Srbiji".
Stvarno tako ispada. Pa valjda imate vaznijih stvari u zivotu od Djokovicevih pobeda? Ili nemate? E, onda, svaka cast!
Dalje ne bih da elaboriram, ispasce da vredjam, kao i vi!

gosa

pre 8 godina

na trenutak i meni je razocaravajuce sto je nole ispustio RG pa sad i Sinsinati, a onda se zamislim i prebrojim ....pa Nole na svakom turniru zadnjih 5 godina igra glavnu ulogu u FINALIMA !!! Nasa reakcija nakon ovakvih poraza je katastrofalna. Nije Nole malodusan mi smo ti !!! Svi ostali sjevnu tu i tamo a njegova konstanta je nemjerljiva, pogotovo sto je prisutna u eri ovih tenisaca. Matematicki je prosto ne moguce osvojiti toliko finala u koliko se Nole nasao zadnjih 5 god. Jos ce biti pehara i tanjura a mi smo privilegirani da uzivamo u tome a ne da docekujemo na koplje eventualne "poraze".

nikšićko

pre 8 godina

@dudulence, Rodžer iz najboljih dana je Rodžer koji je igrao sa penzosima tako da...Najbolji Novak će UVIJEK dobiti najboljeg Rodžera i Rafu

баш тулипан

pre 8 godina

Da se ostavimo teniskog umeca na kratko...Nolo je par izuzetno vaznih meceva,polufinala i finala mastersa i slemova dobio na cisto foliranje.Taktika je sledeca-ukoliko vidis da si u podredjenom polozaju,odglumi bol u kolenu ili odigraj bezvoljno nekoliko poena kako bi protivniku opala koncentracija i kako bi ga izbacio iz ritma,legalni ali nikako sportski potezi.
(tulipan, 23. avgust 2015 22:11)

Шта све човек неће овде да прочита. Па какви су то противници који дозволе да им концентрација опадне у полуфиналу и финалу такмичења???

nikšićko

pre 8 godina

@Goat susjede, neko ima najvećeg u istoriji (najveći jer je dominantan u Fed-Nad eri) a neko nema niti će imati prvog igrača svijeta.Aj bok,koze te čekaju...

Mufljuz

pre 8 godina

Dominacija! Ne vidimo ko moze da ga pobedi danas!
Sa ovakvim pristupom igri, moze svako. I trebao je izgubiti od Dolgopolova. To bi bilo fer. Ovako, samo pokazuje da kad god treba nesto veliko uciniti, on nema srca! RG, Sinsinati! Odigrao je 8 finala a ni jednom nije pobedio! Trebao bi se zapitati (i on i njegov stab) sta ga je dovelo na prvu poziciju po izgubljenim finalima. Mogao bi jos mnogo sto sta nauciti od Federera. Veliki igrac, nema sumnje, jedan od najvecih (dodje do finala i kada ima katastrofalnu igru) ali nema onaj instinkt pobednika koji ima Federer.
Sve sto u buduce bude osvojio bice neplanirano. Jer planirano, mu ne polazi zarukom. Pokazao je to mnogo puta.

Милош Обилић

pre 8 godina

Ноле је свјетски МЕГА ЦАР, и што је мене персонално најдраже огромни трн у оку запада. Играти на оваквом нивоу цијеле године то је умјетност. Човјек је изгубио само три пута ове године и то сваки пут у финалу, и нађу се овдје неки паметњаковићи да нешто паметују, господо није тенис један турнир игра се читаве године, а тренутно сви иза Новака гутају прашину (5800 бодова бјежи другопласираном). А нашим сусједима хрватима бих препоручио да већ једном искористе погодности које море нуди и да науче да пливају. НОЛЕ само гази прави Срби су увијек безусловно уз тебе.

zigot

pre 8 godina

iskreno receno svaki put kada vidim novaka da drzi finalni govor na nekom turniru meni je uzasno drago te doslovce 5 minuta nakon meca zaboravim da li je pobedio ili nije.... takodje, da se covek penzionisao na kraju 2011. ne bih mu bio nista manje zahvalan na pruzenom zadovoljstvu nego danas ili sutra... cak sta vise sutra da odluci da uzme kevino drzavljanstvo (koje mu mozda pripada?) i krene da igra za hrvatsku mislim da bi mi bio jednako gotivan lik... ziv bio novace, kralju svega sto je pozitivno sa brdovitog balkana!

Vukodav

pre 8 godina

Čitam komentare i smejem se, nikad Srbi nisu umeli da gledaju širu sliku...
Ekstaza povodom jednog meča a sezona ništa? :-)
Mislite da je Novak glup? Pa njemu da je Sinsinati prioritet, tempirao bi formu drugačije, a ne mesec dana odmora na jadranu.
Njemu je ovo samo razigravanje, sa pola forme je bio egal sinoć, kakav Federer, više su Novaka nadigrali Gofan i Dolgopolov.
Vidimo se na US openu, očistiće ih Novak sve :-)

posmatrac

pre 8 godina

mislim da novak svake godine napravi po jednu gresku i to ga kosta nekih turnira i nekih izgubljenih finala. realno on je vec trebalo da uzme sinsi i garos, mozda jos jedan do dva gs do sad.
evo sta sam hteo da kazem, a da kojim slucajem imam mogucnosti da se sretnem sa covekom reko bih mu to direktno. evo o cemu se radi.
novak ima tu potrebu da zastupa svoju zemlju mada je internacionalni igrac. on se ponosi srbijom i hoce to da pokaze. i onda recimo izabere da igra parove na rogers kupu. a to je da bi janku pomogao da se malo konsoliduje. to mozda i janku cini dobro ali novaku nosta dobro od toga ne dodje. umara se previse, radi stvari koje niko osim njega ne bi radio. on se bavi drugima u individualnom sportu umesto da se samo koncentrise na svoju karijeru. on je vec dosao na sinsi pomalo umoran, to se videlo, i igrao je ne na nivou na kome moze. on je vec odigrao za godinu jako puno meceva, to se sve odrazava na igraca. ne sme tako. to i bekera nervira jer on od njega hoce da izvuce maksimum, ali njega licno. pusti covece malo dejvis kup i druge neka se bore kako znaju i umeju.
to je ono sto moze novaka da spreci da ispuni sve ono sto on moze, a moze mnogo. to se videlo i na wimbldonu.
steta bi bilo da se prerano umori, kao sta je rafa uradio ali iz drugih razloga. novak mora da bude racionalniji, mnogo racionalniji kada bira koliko ce igrati. zelim mu sve najbolje!!!

Кривокапић

pre 8 godina

Напред Ноле и честитке Федереру. Био је бољи данас, али идемо даље. У задњих 10 година уживамо у чаролијсма Новака, Рафе и Федерера. То је прави ужитак за све тениске сладокусце. Овако нешто нећемо видети до 2050.

Aratos vas bilo

pre 8 godina

Meni Federer nikada nije bio simpatican, ali ni Novak. Nisam teniski strucnjak kao mnogi, ali dzaba bilo obojice. Neka oba skupljaju svoje milione, a ja cu da gledam pljuvanje u dalj s preponama. Ni jedan nije vredan mog slobodnog vremena.

Vitez Koja

pre 8 godina

Ljudi, ne svadjajte se ko je bolji, ko je najbolji i ne prepirite se, nego uzivajte i molite Boga da ih zdravlje posluzi, kako Federera, tako i Djokovica, Nadala, Mareja i ostatak ekipe... Jer ovo sto gledate, nikada vise necete videti u zivotu, verovatno, kada se penzionosu. Budite srecni dok se igraju ovakvi mecevi. Pogotovu ako se Nadal bude vratio.

ne0

pre 8 godina

Sale, "OBOZAVAJU TAKVE "STRUCNJAKE".KO BRE U PRVA TRI KOLA OD 17.MESTA PA DO KVALIFIKANTA MOZE DA POBEDI U TRI SETA NOVAKA?" - ima jedan koji odgovara kriterijima, a ima 3:0 protiv Noleta na tvrdim podlogama. pobijedio ga je i ove godine.

Vujke

pre 8 godina

500 komentar dovoljno govori da smo kao narod ozbiljno "zaglibili" da nista ne vidimo ispred nas samih u zivotu osim Novaka..Inace ceo turnir je bio fenomenalan!Rodzer je bio savrsen tokom celog turnira i zasluzeno osvojio 7 put Sins uz to propustio je Montreal stoga je imao jos nekih nedelju dana viska da se spremi dok je Novak vidno poceo da ide gore dole posle Vimbldona i to se pokazalo sad jer da se ne lazemo sa ovakom igrom nije mogao da osvoji nijedan americki turnir od ova dva..Stoga ceka pravi test Novaka na US openu gde ce nam detaljno pokazati gde se stvarno nalazi Novakova forma i igra do kraja sezone.To nekako moze da odredi puno taj zavrsni cin..Jos jednom svaka cast Federeru na pobedi i novom trofeju uprkos godine covek je dalje tu i drzi lekcije svim teniserima i bice tako jos neko vreme..Svidjalo se to nekome ili ne.

Soko

pre 8 godina

Jednom sam bio na meti u pocetku ovog turnira kada je bilo postavljeno pitanje: da li Novak moze da osvoji Sinsinati??..Tada sam bio izvredjan i ispljuvan od strane takozvanih fanova Djokovica sto sam rekao da su previse zatucani sa Novakom i njegovim uspehom i da nije to toliko bitno,uz to, su me nazivali nepismenim,iskompleksirani,jadnim i sta ne jos ne..Drago mi je sto se zavrsilo ovako jer su moje reci pokazale da sam bio upravu.Toliko i uzivajte sada ako mozete..I zapamtite kada pocnete nekog napadate pokusajte sa argumentom ne bez njega.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ma dajte, molim vas, "ostavio ga bez sna"? Jaka stvar, zlatni masters, šta li ćemo još izmisliti: total šljaka masters, srebrni GS, Hale/Wimbldon platinasti kombo?
Što se same igre tiče, svi koji su iole realni, znali su da se ovog puta pitao samo Federer, jer je ceo turnir (a i neko vreme pre njega) igrao mnogo bolje, sigurnije, i što je najvažnije - hrabrije. Ziheraška igra, kako je neko ovde lepo primetio, prolazi protiv Mareja i kompanije, ali nikako protiv Rodžera. Bio je favorit i to je opravdao. Biće favorit i na USO, a to breme nije lako nositi čak ni njemu.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ Kiki

Hahahaha, ako protivnik uspe da te mentalno presece jer glumi povredu, ti si ili glup ili za posmatranje. Kao drugo, ta glupa defanzivna igra ga je dovela na 6000 bodova od drugoplasiranog Federera na atp listi, prema tome imaj malo postovanja, na sta ces mi ti odgovoriti verovatno da Federer ima 34 godine, "ne moze vise kao pre" itd itd itd. Federerovi fanovi, cisto da znate da Federer ovih godina igra najbolji tenis u zivotu, a ne kao pre 10 godina, jer covek ima konkurenciju.

Iz Bosne

pre 8 godina

Neka ba Nole,veliki sevap si zaradio što si pustio ovog da pobijedi.Nek se malo i on ponekad obraduje,jer davno je to bilo kad se on radovao zadnji put.

Slobo

pre 8 godina

Ostavio je sam sebe bez sna svojim neradom i mesec dana odmora -žalosno je jer je sam sebi konkurencija!Nije neko protiv njega ako ga kritikuje i ukazuje gde gresi, i ne mogu da verujem da neko to ne vidi kroz ova dva protekla turnira nego je mislio da ima neke šanse .Što je najgore da čovek pred penziju se bolje kreçe i fizicki dominira nad njim!

Pozdrav za B92

pre 8 godina

(Svete, 23. avgust 2015 21:48)
"Strucnjace", Federer je 2006. godine od 17 turnira na kojima je igrao, na 16 turnira bio finalista i uzeo 12 titula. A tada su se finala mastersa i zavrsnog turnira igrala na 3 dobijena seta.

xyz

pre 8 godina

Za ovaj meč je dovoljno reći: odmoran, svež i utreniran Federer, pobedio umornog i van forme Novaka, na svojoj najomiljenijoj podlozi, u meču na 2 dobijena seta. Tačka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (idemo dalje, 23. avgust 2015 22:55)
Cekaj, pa zar nije Novak kralj betona?

obrad le

pre 8 godina

Evo Srbi kod nas praznik u Zagrebu! Slavimo pobjedu najvećeg hi, hi! (IvanZG, 23. avgust 2015 22:21)

Vazda bilo i biće, samo da je german.

zika

pre 8 godina

novak i rodzer ce biti 2 najbolja tenisera svih vremena. Mislim rodzer i jeste najbolji svih vremena ali nole ce biti minimum 2. Zasto? Pa nekako po mnogima parametrima on je vec tu jedino ali ono najvaznije gs ali opet ko zna koliko nole jos moze da osvoji.Broj nedelja sigurno ide preko 200 zavrsni turnir moze i da prestigne federera masterse ce sigurno imati najvise i mnogo manje poznatih rekord ima u kojima je vec sada u top 5 a godinama ce biti sve vise rekorda.Dakle nemojte da vas cudi da nole bude rame uz rame sa rodzerom

.

pre 8 godina

@johnny
"Nas goat" nije taj koji ima JEDVA pozitivan skor u GS finalima, niti je on taj koji je 3 GS finala izgubio tako sto je pravio duplu servis gresku na mec loptama za protivnika.

Posmatrač

pre 8 godina

Federer je igrao kao lud, ali je imao i sreće! Novak nije igrao na svom nivo, mučio se sa servisom, a ovaj ga je pobedio zbog duple Novakove servis grešeke. E, u tri seta, još jednom ovako, na US Openu, teško, biće jako teško, mislim, biće nemoguće.

zvrk

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace! 
(blah, 23. avgust 2015 23:05) 

Osecaj kad svake godine osvojis neki gs, kada 2x za redom tuces najboljeg svih vremena u finalu istog, kada si ubedljivo prvi, kada drugi iza tebe 3 godine nije video gs! E to je neprocenjivo!!! I jos kad znas da 80% ex yu visi na komentarima kako bi sve to umanjili!!!! lol ?

pro

pre 8 godina

Tako je Dejane. Kako je igrao ceo turnir nije imao šanse. Budimo realni, ljudi. Volim i cenim Djokovića ali Federer je najveći igrač svih vremena, to je činjenica a vi lupajte minuse kolilo hoćete!!!

Milan

pre 8 godina

Ljudi sta vam je? Dva mastersa i dva finala, a sve u sklopu priprema za US Open. Gotovo sam siguran da je zeleo da tankuje Kanadu, ali je naleteo na onaj headcase od Gulbisa pa mu se nije dalo da izgubi.GS i treba i mora da bude prioritet, samo se to pamti, a ostalo se zapisuje i racuna u statistiku. Ova finala mu dodju kao bonus i dobra priprema. Menjao bi svaki teniser pet mastersa za jedan grand slam.

milokliz

pre 8 godina

Poz susjedi, Neko ima 7 Wimbija,neko 3,neko ima 7 Sinsija,neko ni jedan,neko ima RG,neko ne,tako ti je to u zivotu. :-D
(goat, 23. avgust 2015 23:09)

Neko nema nista, pa se trpa gde mu nije mesto.

Zigzag

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.(NS, 23. avgust 2015 20:07)A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)Mislim da je zarez ispred slova A gramaticka greska...

Nesa

pre 8 godina

Nije ovo toliko dobra igra Federera koliko je losa igra Djokovica. Ovakvom pasivnom igrom ne moze nikoga da dobije. Ne razumem, sta je hteo ovom taktikom, vrati lopticu, I cekaj da Federer promasi. Totalno besmisleno. Siguran sam da je bolji igrac od Feda, ali mora mnogo agresivnije. Ovakvkom igrom jednostavno ne zasluzuje da bude prvi. I do ovog finala je dosao uz puno srece. Ako taktiku ne bude promenio, ne pise mu se dobro.

koliko brate imaš godina?

pre 8 godina

Strucni stab mora da se pozabavi ovim
(Nenad, 23. avgust 2015 22:36)

Ma važi brate! 9 GS, 160 nedelja no1, i tebe čeka da mu kažeš šta treba da radi i kako da servira, ahahahaaaa! Ludilo mozga!!

neutralni felsh

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.(NS, 23. avgust 2015 20:07)A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)Mislim da je zarez ispred slova A gramaticka greska...
(Zigzag, 23. avgust 2015 23:02)


i uvek voditi racuna o subjektu u recenici ;)

Dejan

pre 8 godina

Đoković je vrhunski sportista, jedan od najboljih koje je ova zemlja ikada imala ali mislim da Srbi leče komplekse sa Đokovićem! Ohladite malo ljudi.

Mile

pre 8 godina

Pustite Novaka vise,niti je Novak Srbija niti je Srbija Novak,dečko igra i živi onako kako najbolje zna i misli da je najbolje za njega i njegov život i njegove titule njegova stvar,a to sto neko navija za njega i želi mu bolje i vise nego on sam sebi zato se i zove navijač,fan,kladionicar,komentator,kriticar,razumenko....I nad jacim uvek ima jači,show must go on....glupi su komentari da hrvati crknu od muke sto nemaju novaka da je svajcarac hladan pa ga vole navijaci....,da je novak balkanska đusa itd itd...

Mikii

pre 8 godina

Najjaca Djokoviceva izjava bila je 2009. u Madridu kada je nakon vise od 4 sata izgubio 2:1 od Rafe: "Tesko mi je, ne znam. Stvarno ne znam sta da kazem. Odigrao sam sjajno ceo mec, odigrao sam bas onako kako sam hteo. Dao sam sve i opet izgubio".

johnny

pre 8 godina

neshvatljivo, novak da ne traži čelendž na federerovoj brejk lopti u drugom setu, izgubi taj gem duplom greškom, naravno to je bio prelomni trenutak u celom meču, neshvatljivo, ove dve nedelje potpuno neshvatljive, ne znam nisam pametan, neshvatljivo ponašanje đokovića, pa ovo je bio najvažniji trenutak u njegovoj karijeri, neshvatljivo
(ika, 23. avgust 2015 20:47)

kapiram da bi ga dobio novak sa nulom ili kecom u trećem setu, zaista neshvatljivo da nije tražio čelendž u ključnom trenutku jer da se igralo egal do sredine drugog seta popustio bi federer, stari je to blefer, uhvatio je novaka na bum tras igru i sve mu ulazilo, ali zna se kome ruka najviše drhti u odlučujućim setovima, pa upravo ovom vašem goat-u dame i gospodo

Soko

pre 8 godina

A juce ste rekli da Novak cisti glatko Rodzera u finalu!!
E moji Srbi ocigledno zaboravljate ko je Federer u tenisu i pored svojih godina kao proslu godinu kada je isto Novak vodio 3-1 u polu sezoni da bi na kraju stigao i izjednacio na 3-3 kraju.Stoga drago mi je sto ga je pobedio jer necu slusati vase ruganje i pljuvanje prema drugima.

lood

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace!
(blah, 23. avgust 2015 23:05)

A odakle je tebi poznat taj osecaj?

samo polako

pre 8 godina

Novak ce ovaj turnir sigurno osvojiti, za godinu, mozda dve.
Rodzer ce tesko osvojiti dva na sljaci koja mu fale za svih 9, Nadal takodje...

Zare MKD

pre 8 godina

Poz susjedi,Neko ima 7 Wimbija,neko 3,neko ima 7 Sinsija,neko ni jedan,neko ima RG,neko ne,tako ti je to u zivotu. :-D
(goat, 23. avgust 2015 23:09)

A ni nijedan nije Hrvat.

blah

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace!

vb78

pre 8 godina

Savrsena igra Federera, nema se tu sta dodati. Novak bi pobjedio i sa ovom igrom bilo koga iz top 10, ali protiv ovakvog tenisa koji je demonstrirao Federer se jednostavno nije moglo.

g

pre 8 godina

Možemo sad da izvlačimo jednačine do sutra, stvar je prosta, Novak nije uspeo da osvoji Masters kojim bi kompletirao sve iz serije 1000, nije ni RG kako bi imao sve GS, i kraj priče, idemo dalje uz nadu da će psihički izdržati ove dva velika poraza ( RG i Sinsinati ) i da će na US Openu pokazati kakav tenis ume da igra.

Robi

pre 8 godina

E zato je Novak No1 i biće dugo. On igra finala pa i uzima titule i bez forme, a kad je top mlati sve, a Federer i Nadal malo padne forma, tuku ih razni Sepiji, Brauni u trećim kolima. Uzimaju samo kada su u top formi a Novak umoran.

Ferdinand Bardami

pre 8 godina

Koliko je Novak mentalno jak pokazao je posle Rolan Garosa osvojivši odmah Vimbldon. Tako će biti i posle Sinsinatija - osvojiće US Open. A ova pobeda Federera nema nikakvu težinu, jer Federer već odavno debelo taktizira igrajući sigurno bar pola turnira manje od Nola i to iz klase 500. Kada bi igrao konstantno kao Djoković na svim većim turnirima, već ove godine bi mu lekari savetovali hitno penzionisanje. Isto kao i Sten Vavrinka - nema ga nigde i uzme Rolan Garos Đokoviću koji je pre toga skoro sve osvojio. Pa i Nole je od krvi i mesa, umori se čovek, a dolaze mu u finala odmorni teniseri koji uglavnom ispadaju u prvim kolima ili preskaču po nekoliko turnira.

St

pre 8 godina

Kilavi rodzer pobedio kilavog djokovica i to je to, plus federer je imao srece gde god je trebalo...kolko puta mu je lopta udarila mrezu i pracaknula se na drugu stranu... Idemo dalje

Moca

pre 8 godina

Prava stvar da tenis dobije na interesantnosti. Eto da je Nole dobio prošli put Mareja i sad Federera više niko ne bi gledao prenose. Već su počeli da pišu da je tenis postao dosadan. U ljudskoj psihi je prirodno da postoji mogućnost da se i izgubi jer prevelika superiornost jednog ubija sport.

Lexx_nl

pre 8 godina

Штета за Новака. Стварно штета, поготово ако се има у виду да је играо пет пута финале овде и никада није освојио. Реалност је ипак, да ни у Синсинатију као ни у Монтреалу није играо на свом нивоу. Много плитких лоптица. Нејак форхенд и прилично непрецизан бекенд.
Поред тога су га стигле и физичке потешкоће. Вјероватно ништа озбиљно, али довољно да не буде на свом нивоу. У таквој ситуацији Ноле није непобједив (нико није!). Надахнути противници су му придавали доста потешкоћа уназад двије седмице, а инспирисани трећи и други тенисер свијета чак, успијели и да побједе.
Јасно се видјело колико је Марију и Федереру значило што су након неколико узастопних пораза успјели једном да добију Новака. Знају они обојица да ће и убудуће више пута од њега губити него побјеђивати.
Радује да Новак и поред лошијих игара игра финала (10-то узастопно!), купи бодове и наставља да гризе. Може се десити да изгуби, али ако се то деси, онда увијек против некога ко је тог дана одиграо изванредно добро. Радује и да Новак поразе подноси стоички. (Једино сам га, разумљиво, утученог видио у Паризу). Као да себи каже: У реду. Борио сам се. Противник је данас био бољи. Видимо се на Грен Слему. Уз мало одлучности и оштрине вјерујем да Новак може до побједе у Њујорку. Сретно Ноле!

porodilja

pre 8 godina

Ne razumem sve ove negativne komentare za Novaka.Pa šta ako je izgubio meč?Poraz je sastavni deo sporta.I Federer je od Novaka izgubio 20 puta,a neki ga ovde veličaju do zvezda.

idemo dalje

pre 8 godina

Za ovaj meč je dovoljno reći: odmoran, svež i utreniran Federer, pobedio umornog i van forme Novaka, na svojoj najomiljenijoj podlozi, u meču na 2 dobijena seta. Tačka.

serbianlion1

pre 8 godina

Novak Đoković, svetski reket br 1., osvajač svega što se moglo osvojiti (osim RG i Sinsija), je što se mene i moje porodice tiče, naš teniski kralj i legenda za sva vremena. Da sada baci reket i postane baštovan, mi ga volimo, cenimo i poštujemo najviše što možemo. Pokazao je da se voljom i željom mogu dodirnuti zvezde, a da se pri tom ostane sa obe noge na zemlji.

Geronimo

pre 8 godina

Naslov Vam je sramotan!!!!
Novak je odbranio bodove .
Treba imati u vidu da svaki osvojen turnir se dogodine brani.
Sa danasnjih 60% snage rezultat je vise nego ODLICAN!

Nenad

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da Nole posle svih godina tenisa ne moze da sa svojim strucnim stabom napravi nesto sto bi ga dovelo do toga da jace i explozivnije servira, naravno da bi lakse osvajao svoje servise i psihicki na osnovu toga bio spreman za naredne gemove.. Prosto neverovatno!!!
Druga stvar je da moras na agresivnost da odgovoris agresivnoscu jer u suprotnom nema sta da trazis protiv top 5.. Lakse je sa Dolgopolovim da igras defanzivno jer taj ne moze da izdrzi u full agresivnom ritmu ceo mec
Strucni stab mora da se pozabavi ovim

Melenci

pre 8 godina

da budemo posteni i realni,Nole je jos dobro i prosao u Sinsinatiju.Dofan,Gulbis,Dolgopolov!To sve mecevi koji su bili na ivici noza,tako da dobro je.Postoji razlog sigurna sam za losu formu,ali pre svega raspolozenje.Jedan moze biti sto mu porodica nije tu,nesto nije u redu.No svejedno to ce se dovesti u red.Ide novi turnir vrlo brzo,verujem da ce Nole biti spremniji u svakom smislu.I porazi su deo sporta,a Nole ih ima toliko malo da u odnosu cak i na drugog na svetu zanemarljivo.Noletu zelim licnu srecu i da mu se ispuni sve sto zeli!Uvek nas,najbolji na svetu!

vidoviti

pre 8 godina

Moderator nije smeo da pusti moj komentar posle Montreala a rekao sam da Nole nece osvojiti Sinsinati i da ce ispasti u 3 kolu na US openu.Nadam se da ce to sada uraditi.Ko hoce savete za kladionicu slobodno neka mi se javi jer sve pogadjam.

red

pre 8 godina

Da, jasno je bilo i pre meča da Novak ,ovakav, kakav je nema sta da traži. ..forma je na nuli i ponovo je počeo da gubi najbitnije mečeve. Nadam se da je ovo kraj i da će opet početi da igra kao zna jer onda mu niko ne može ništa pa ni ovakav Federer.

Lazar

pre 8 godina

Nikakvo iznenadjenje. Ceo turnir Nole se provlacio. Jedini dobar mec bio sa Vavrinkom i to ne zato sto je Nole igrao dobro, vec Vavrinka lose. Federer pokazao da moze da osvaja titule bar naredne 2 godine. Novak ako ne promeni nesto bitno u glavi zavrsice ko i Nadal.

tulipan

pre 8 godina

Da se ostavimo teniskog umeca na kratko...Nolo je par izuzetno vaznih meceva,polufinala i finala mastersa i slemova dobio na cisto foliranje.Taktika je sledeca-ukoliko vidis da si u podredjenom polozaju,odglumi bol u kolenu ili odigraj bezvoljno nekoliko poena kako bi protivniku opala koncentracija i kako bi ga izbacio iz ritma,legalni ali nikako sportski potezi.

Banezi

pre 8 godina

Ovakvog Federera može da dobije samo Nadal na šljaci iz najboljih dana. Servis,ritern, forhend, bekhend, samopouzdanje, sve je bilo na vrhunskom nivou. Od 20 puta koliko je dobio Federera, ubedljivo ga je dobio dva puta (Dubai 2011. i Rim 2015, oba puta po 6-3, 6-3, tako nešto). Svi ostali mečevi bili su uzbudljivi i mogli su da se završe drugačije.

qqq

pre 8 godina

10 finala za 8 meseci, toliko osvojenih turnira i opet nije dobro? Izgubio na RG vec sledeci GS Wimbledon osvojio. Sada gubi 2 masters finala sta mislite da ce biti na USAO??

uključi mozak

pre 8 godina

Meni malo tenis dosadio, ima ga kolko oćeš. Nego me nešto drugo zanima, ko su ovi ljudi koji navijaju za Federera protiv Djokovića? Vidim ima ih poprilično, ajde da je klub pa da razumem, ali mi ovo uopšte nije jasno..
(DedaMiloje, 23. avgust 2015 21:40)

Hrvati. Šta tu ima nejasno.

pusa susjed

pre 8 godina

Djokovicevci shvatite vec jednom, Rodzer je svetlosnim godinama ispred Novaka. KLASA.
(Pozdrav za B92, 23. avgust 2015 21:34)

Nije! Udaljen je 5600 poena!

фф

pre 8 godina

Новак је доказао да и уз очајну игру, у овом тренутку могу да га добију само тројица (Роџер, Енди и Стен). Само мало подигне игру и мање-више изједначен је и са њима. Мало више подигне игру и не може му нико ништа. Надам се да ће игру подићи мало више и УСО је 90% његов.

Igor

pre 8 godina

Zao mi je Noleta jer mislim da je vrhunski igrac a pre svega sjajan covek. Steta sto je dozvolio da postane srbonacionalisticka ikona. Pozdrav iz Novog Sada!

mesni

pre 8 godina

Budimo realni, prošli meč je Djokaru rastavio. Već je bio umoran, a onaj napaljeni kengur mu baš nije trebao. Uopšte me ne iznenadjuje ovaj ishod. Jednostavno radi se o čistoj fizičkoj iscrpljenosti.

Bexon

pre 8 godina

Jezim se negativnih komentara, na Noletov racun! Sjajan je, izuzetan, korektan,ma sve naj.naj! Zenidba i ocinstvo su ga oplemenile jos vise! Srecan Ti Nole, svaki dan !!!

Swedenonline

pre 8 godina

Baš kao što je Federer dobio epitet najboljeg tenisera dok Novak nije bio na sceni, može Nole da sačeka bez problema, ničija nije do zore sijala. Nepotrebno diže sebi tenziju, sve u svoje vreme.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

pazi komentara.cak su gori nego posle RGa.Đole uzima USopen. To je toliko očigledno da sam siguran bio da večeras gubi a radost Rođina posle osvajanja me u to uverila.Rođo neće stići do finala a ko će u biti Noletu protivnik totalno je svejedno.Veceras je samo prolazna pripremna faza za nadolazeći grendslem.Cujemo se za 21 dan sa 10GSom

Washington

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
(DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Pa zato sto je Federer za tenis kao Majkl Dzordan za kosarku. Jednostavno je najpopularniji i kraj price.

fedex

pre 8 godina

Cas tenisa velikog Federera,al opet je moglo bit neizvjesno kad je novak spasio one silne brejk lopte u drugom setu,pa roger servirao..svaka cast novaku na prihvatanju poraza i onome oko penzije,al mora se priznati Rodja je vrh na koji se niko ne moze popeti GOAT

Dejan

pre 8 godina

Utisak je da je totalno van forme I sve radi na silu. Servis kriminalan I nikako da ga nauci. Previse duga pauza I ocigledno zasicenost tenisom. Nista nije pokazao ni u Montrealu a u Americi jos gore. Mentalitet I malodusnost tipicni za Srbe. Treba mu novi odmor na Svetom Stefanu.

Texo

pre 8 godina

"Rodžer: Savršeno sam spreman za finale" komentara 102.

Da samo mogu da copy/paste-ujem sve komentare nolobotova na ovu vest i ispod toga da napišem,botovi-malo ste se zaneli.

aseb

pre 8 godina

Nole je prvi,nas je,navijam za njega,igra odlicno, ali Federer je najbolji ikad,budimo realni!
Otpisivali su ga ima vec par godina,kazu na zalasku karijere,a on okupa prva dva ko da ima 25.

Melenci

pre 8 godina

koliko je tek snova Nole sanja i koliko ce ih pretvoriti u javu?!Koliko nas jos ceka radosti,i malih padaova,pa kako bi nam pobede bile sladje!Koliko ce jos veceri biti da uzivamo u tenisu i naseg Noleta!Sve se svodi na to da nam bude ziv i zdrav.A ko ima brige kako Nole lose radi ovo ili ono,moze da ih prekrati jer uvek imas izbor da ne gledas ili da navijas za nekog drugog.Mi nemamo pravo da ga kritikujemo,pogotovo omalovazavamo,niti ga placamo,niti nam je duzan niti nam je na teretu.Odmori ti nama Nole,dovedi svoju porodicu ,uzivajte!

Petrija

pre 8 godina

Ako dodje do meca Novak - Rodzer na US openu - Novak ce ga ubedljivo dobiti - i dalje mislim da Nole trenutno ima nekih fizickih problema koje njegov tim ne moze da resi bez sedam do osam dana. Svaka cast Rodzeru ovaj turnir je odigrao perfektno. A Sinsinati ce Novak osvojiti kada bude bio u potpunom padu na ATP listi - projektujem tek za nekoliko godina jer mu uopste ne lezi on u grcu jednostavno ne ume!

Svete

pre 8 godina

Zabrinjava me mentalni Novakov pad...to nisam gledao poslednjih godina
(nikšićko, 23. avgust 2015 20:25)

Gledao si to, i toga je uvek bilo jedino je razlika u tome sto je Djokovic sa sve tim padom dogurao do ova 2 finala, a Federer recimo kada je imao padove je preskakao masters turnire a igrao na manjim i tamo pobedjivao ili je ispadao u ranijim rundama kao recimo od 19.godisnjeg Mareja u Cincinatiju 2006.godine, i Nadal je takodje preskakao gomile turnira...
Djokovic ce se povratiti do kraja godine i opet ce igrati odlicno a i ocekujem da odigra mnogo bolje na US openu !
Dobra je stvar sto je Federer ovde pokazao sve sto ima i tu varijantu sa napadom na 2.servisna US openu nece imati cime da iznenadi Djokovica a i sam Novak ce biti dosta bolji, a i kada Novak podigne formu njegov 2.servis ce biti mnogo bolji i Rodja nece moci da radi to sto je danas radio, kao recimo u finalu Wimbledona sto je servirao !

zoran užice

pre 8 godina

Nole je počeo da kalkuliše,zna se koliki su bonusi za prvo mesto na rang listi na kraju sezone.Da je ozbiljno shvatao Sinsinati i da je baš zagrizao da ga osvoji ne bi u Montrealu igrao singl a pogotovu dubl.To ne radi neko ko je fokusiran na osvajanje Sinsinatija.Nole polako ulazi u godina,ne može se stalno pobeđivati.Nema kod Nola hemije,radosti kod osvojenog poena.Sve se svelo na računanje.Gledam ga večeras koliko je bezvoljan,stalno se mršti,neće da potrči kao da ga je neko naterao da igra.

ADI

pre 8 godina

Kaze Nole na ceremoniji morat cu pricekat da Roger ode u penziiju a Roger mu odgovaara osvojit ces covjece zasluzio si ,koliko se njih dvojica postuju sve je bilo jasno na ceremoniji.

predrag

pre 8 godina

znao sam da ce izgubiti. odigrao kladionu, ali mi sad krivo sto nisam stavio vise. realno Nole nikada nece uzeti Sinsiti i RG, ne zato sto je los(najbolji teniser ikada) nego zato sto ima problem u glavi kada su ova dva turnira u pitanju

mrki

pre 8 godina

Nakon povrede u Montrealu mislio sam da treba da propusti Sinsinati ali on se ipak prijavio tada sam pomislio zašto to radiš igraće jedan eventualno 2 meča i gotovo kad ono Novak No. 1 stiže do finala junački se branio bravo svaka čast!

bravo Rođo

pre 8 godina

Jeste Federer najveći (za sada) ali brate, svaka malo duža razmena on metar u aut, celu karijeru. Imao sreće danas, izmoren Novak. Ali svejedno, danas zasluženo. Čestitke, bio bolji.

heatovac

pre 8 godina

Svaka cast Federeru, sa 34 godine odigrati ovakav mec, nebitno da li dobio ili izgubio je za svaku pohvalu.Djokovic opet ljutito gleda prema boksu, stvarno mi nije jasno zasto njih krivi za svoje lose udarce, ne mogu oni udarati lopticu umesto njega, oni mu daju podrsku, ne bi smeo to vise da radi.Veliki u pobedi budi, jos veci u porazu.I da, nestvarno mi je da je Federer pretrcao 1500 m a Djokovic 1300 m za ceo mec, a 6 godina mladji.Federer je vise zeleo pobedu, odigrao bolje i to je to.Djokovic treba da trenira jace, msm da se opustio dosta posle Wimbldona, sve snage usmeriti ka Us openu, nadam se 10 GS.Idemo!

Wmb

pre 8 godina

Šta se gicate? Ne može se sve osvojiti. Čovek dva puta najbolji sportista planete,među najboljim igračima u istoriji,zaradio preko 100 miliona...a vi sad plačite jer mu niste ni do pertle...

igor

pre 8 godina

Gdje bio Federer na Wimbledonu kada je Novak bio spreman.Wimbledon trava je njegova najbolja podloga a ovaj Novak iz Montreala i danas Cincinati pa jedva dobio Gulbisa i Dolpa.Novak isto ko prosla godina mu propala Americka turneja radi zenice i slikanja po plazama.Nikada gori Novak napravio je za ova dva turnira vise duplih gresaka nego za celu sezonu.

Mihajlo Vulin

pre 8 godina

Švajcarac je zasluženo uzeo titulu. Đokara neka se okrene Us Openu. Pa ljudi on igra deseto finale uzastopno, Rolan Garos i Sinsi ukleti i šta sad? Federer i Nadal su uzeli sve? Živ ti nama Nole bio, kad odeš u penziju skontaćemo mi Srbi mnoge stvari!

Nenad

pre 8 godina

Nole nas majstore mnogo te volimo, ko zna zasto je dobro sto si danas izgubio. Mozda zato sto ces u buducnosti da osvojis sve sto pozelis i ti i mi :) Neka su svi Sveti uz tebe uvek!

VUK

pre 8 godina

igra čiča dobro.. nema šta..čak je i iz Novaka koji je u očajnoj formi izvukao dobru igru u prvom setu..kako sad i prodavci kokica znaju da treba protiv Nola napadati agresivno drugi servis i igrati agresivno sa osnovne linije.. red je da i Novakov str.štab reaguje.. prvo Wawrinka,Endy.. pa redom svi u Montrealu i sad u Cincinatiju igraju istu igru.. i kruna je Federer. ima li odgovora skupo plaćen str.štab? Ako ne,možda neko zna kako da iz Novaka izvuče odgovor na ovu igru koja mu pravi problem...ima još trenera..

oxydan

pre 8 godina

Novak danas razočarao svojim pristupom meču.Kako možeš igrati pasivan
tenis protiv Federera,posle 40.međusobnih mečeva?! Video je juče kako je Mari prošao sa takvom igrom...Bez servisa,bez kretanja,bez imalo želje za pobedom.

pribil

pre 8 godina

Umoran i ispraznjen nole. Ali sampioni se vracaju. 6000 atp poena vise, od rodjka. Zaliha za buduca vremena. Sad odmor pa napad na us open.

Nemanja

pre 8 godina

Kada se iznervira pocinje da pada. Mora to da popravi. Tako ga Marey nervirao na rolan garosu i jedva ga prosao. Ovde se iznervirao jer je Federer bas dobro odigrao a njemu nije islo. Idemo dalje!

tix1982

pre 8 godina

zadovoljan sam rezultatima na zadnja dva turnira, ali svakako ne i igrom.. cim se nole presalta iz ove trece brzine u petu, bice to sve po starom.. prvi servis i bekend pojacati, i to je to.. bitno je da se bodovi kupe! idemo nole!!!

BgHQ

pre 8 godina

Stvarno ne razumem komentare uoci meca da ce Nole odrati Federera.I ja bih voleo da se to desilo ali ljudi gledate li vi tenis i kapirate li da je u ovom trenutku Novak u strasno losoj formi i da bi pobeda u finalu Sinsija bila senzacija.
Lepo je navijati za svoje ali nije lepo biti pristrasan i lisen bilo kakve realnosti.

sasa

pre 8 godina

Novak u ovom periodu nikad nije jak,to se vidi i pored toga dodje do zavrsnice.Sve najbolje majstore,niko s tobom nemoze kad si pravi....

Jana

pre 8 godina

Nole potpuno van stroja i ove i prosle nedelje. I ako u timu ne stima nesto, onda treba Beker da odseta. Razumem da je mozda uzet on kao drugi trener kao marketing. Ali mani marketing i da te neko voli jer ocito se dobija kontraefekat. Publika i generalno javno mnjenje nikada nece voleti neke osobe, posebno ne nove, posebno ne iz Srbije, posebno ne ako vec imaju miljenika nekog, ili im se neko dopadne u trenutku ako bi bila neka senzacija, pa makar navijali za novajliju... Imali smo prilike da vidimo svakakve stvari od publike.

Nego lepo sa Vajdom opet u fulu da radi i bice to dobro. I malo i sa psihologom, opet pogled na ishranu, da ga ne muce ni oci, ni stomak i slicno, i da ne bude ovako bez motivacije kao prosle nedelje u finalu i sada, i kao van forme. Nekako nije on kao nekada, gde je bilo da se grize do zivaca noktiju i na rukama i nogama.

Steta.. Bas sam se nadala da se ga osvojiti.. Bilo bi lepo da u jednoj godini osvoji i sve Masterse i sve GS turnire..

zex

pre 8 godina

Novak ima neki problem,Federer bio mnogo bolji i zasluzio pobedu.Novak nije imao igru igrao je kratke lopte,mlake gresio je puno takvom igrom nema sta da trazi ovde.bice jos mastersa i nevidim problem.treba osvojiti us open i to je najvaznije.

Crnogorac

pre 8 godina

Niti je Novak najbolji svih vremena a nije ni prevara od igraca kako neki tvrde. On je u pet prvih igraca vec sada po statistici a I po misljenju mnogih strucnjaka. Prica o konkurenciji 'ne pije vodu', jer 'svako vrijeme ima svoje breme', tako je I Fedu I Nolu konkurencija opaka samim tim sto su oni jedan drugom rivali. Novak se probijao preko Nadala Fedexa Marija a to je pakleno tesko, jedino je Mari imao tezi put Nole Rafa Fedex. Federer je na terenu hladan, odmjeren. Rafa 'lud I vatren', Endi 'tezak' I sebi a kamoli nama sto ga gledamo. Nole je na terenu 'ziv covjek' pun emocija neke vatre snage zelje, ponekad i bijesa inata a nekad I malodusan. On je sve sto je u zivotu to I na terenu, zato ga mi (sa Balkana) volimo I navijamo za njega ali ga zapadnjaci upravo zato I ne vole, oni traze odmjerenost, hladnocu kulturu... Da je takav mi ga nebi voljeli ali zapad bi... Nedje dobijas a nedje gubis... On je napravio dosta u zivotu kad moze da bude primjer djeci a da ne racunam sve ostalo pozitivno sto je uradio. Ne treba pravit od njega idola ali primjer da!
Kad ne bude ova velika trojka igrala vise uzeljecemo se mi dobroga tenisa...
Pozdrav svim Novakovim navijacima, I svim dobrim ljudima, Srecno

Zorica

pre 8 godina

Skroman, otac cetvoro dece, humanitarac, igra najlepsi tenis ikada, najbolji sportista svih vremena, najpopoularniji na drustvenim mrezama, dobitnik najvise fer-plej priznanja od svoji rivala na terenu, najplaceniji i najtrazeniji od sponzora na svetu, samim tim i najpopularniji sportista sveta samo ne i u Srbiji but who cares :)... RODZER FEDERER!!!

Kiki

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
(DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Zato što Federer igra lepu, raznovrsnu napadačnku igru i što je gospodin na terenu, za razliku od Djokovića koji igra dosadan defanzivan tenis i folira povrede da bi mentalno presekao protivnika.

mile

pre 8 godina

Ceo turnir i ovaj i prethodni u Montrealu pazljivo citam sve komentare na Novakove meceve i jedna me tuzna misao mori,kakvi smo mi Srbi ljudi,losi i zavidni rekao bih,pa sta b ovaj momak jos morao da uradi da bi njegov narod listom bio uz njega.sta?! Razumem da se postuje kvalitet i karijera jednog Federera,Nadala,Mareja...svakako, ali navijati protv svog to nikada necu razumeti,ne verujem da i jedan navijac pomenute trojke navija protiv njih ikada a narocito u mecevima protiv Novaka.kakvi smo to ljudi bre?!!

Tibor

pre 8 godina

Znam da ću da dobijem gomilu MINUS -a, ali nasuprot je ipak bio NAJBOLJI svih vremena: Prof. Federer. I ako neko još uvek koristi argumentaciju da je Federer osvojio sve samo zato što u to doba nije imao dostojnog protivnika, šta je onda NOLE ako ne dostojan protivnik. Nole je No.: 1, ali Profesor je ipak Rodžer.

Magnus

pre 8 godina

Ma zasluzeno nema sta!
Samo nije mi jasan Novak koji je bez imalo zara i htjenja odigrao,a na terenu je izgledao mlitav i bez imalo energije!

mm

pre 8 godina

ocajan je vec neko vreme,ima mnogo srece,bezdusno,bezvoljno,nikad nece kompletirati nista,ostace luzer,ne igra mu se,bolje ne igraj ako ti se ne igra. . .

marina

pre 8 godina

meni je ovo zalosno komnetirati pa ovaj federer je izmislio tenis za djokovica, 35god ovaj 28 nez kazem zalosno mi komentirati pa njega ce federer poslati u penziju nadal vec je haha cudi me sta nole nije zvao medicinski taj out to me najvise fasciniralo od novaka u ovom mecu :)

kole

pre 8 godina

Pa dobro.. i Novak je ziv covjek . Malo li je Wimbldon Australije i kusur mastersa ?
Da li neko ocekuje da uzme sve ?
Mora i Rodja nesto . Ko zna kad ce opet ?
Cestitke Rodji .

Uvek uz Noleta !

pre 8 godina

Čestitke RF na današnjoj dobroj igri, sportskoj sreći ( RF = vrh mreže) i tituli u Sinsinatiju;
Ono što mene hrabri je da Novak i sa 65 - 70 % od svoje igre (bez dobrog servisa,bez bekenda i sl.) igra t.brejk u prvom setu ;
Odmorniji Novak i analiza RF taktike ...i biće sve OK !
Napred Novače - postavi ih sve " na svoje ( pravo ) mesto " !

Legend

pre 8 godina

2:0, laganezee!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cheda, 23. avgust 2015 19:13)

Bio si upravu....

Luka Laban

pre 8 godina

Moraš neke turnire preskočiti...ova dva finala sem novca ti nista nije donelo....Umor i loš prvi servis ne donose dobar rezultat na Us openu...Želim ti puno zdravlja i sreće...Kako si igrao previše si dobio.....

jovan

pre 8 godina

Nedostaje mu energije u drugom setu ?
O cemu pricate gosin komentator.
Zar vama po stoti put nije jasno da je u dubini duse Djokovic trtara i tremaros kad god igra protiv nekoga za koga u toku meca on ukapira da je bolji od njega ?!

Ђорђе РС

pre 8 godina

Сва та прича око златног слема је пренадувана. Рекао сам то прије Новаковог пораза. Прије почетка турнира. Предстојећи УС Опен је једини преостали турнир који може битније утицати на Новаквов положај у историји тениса и спорта уопште.

Sadman

pre 8 godina

Teska srca, ali svaka cast Federeru, stvarno veliki, verovatno i najveci ikad!
Nole, samo hrabo. Uzeces to 2017, ali pre toga moras dogodine izgubiti i od Murrey-a, cisto da bude 3:3(porazi u finalu: 3 od Regera-a 3 od Murrey-a).

tarabic

pre 8 godina

Jos jednom Novak je dokazao svoju velicinu. Znajuci koliko nesretnih dusa na ovom forumu iscekuje njegov pad, odlucio je da im da trenutak radosti.

Draža

pre 8 godina

Ne znam sa kim bih mogao da uporedim Federera. Da igra fudbal, bio bi mešavina najboljeg od Mesija, starog Ronalda, novog Ronalda i Ronaldinja. Njegov tenis je nešto sasvim posebno, kategorija i svet za sebe.

bogda

pre 8 godina

Statistički jedna od najboljig godina u istoriji tenisa za Novaka. Ipak ako govorimo o teniskoj istoriji svodi se na godinu u kojoj je Novak izgubio Svoje peto finale u Cincinatiju i treće u Rolad Garossu.
Izgubio je dva najbitnija meča ove godine.

bravisimo

pre 8 godina

A vala ima dušu Novak, da mu pusti jednom pred decom da digne pehar. Ono je bilo tuga na prošla dva Vimbledona, dečica gledaju a Federer knedla. Evo konačno da vide tatu sa peharom. Bravo Nole!

Lana Jankovic

pre 8 godina

Meni nije jasno kako je ovaj Nole uopšte među prvih deset na svetu. Toliko neznanje još nisam videla. Na terenu se ponaša kao početnik. Završi uskoro karijeru, molim te!

DedaMiloje

pre 8 godina

Meni malo tenis dosadio, ima ga kolko oćeš. Nego me nešto drugo zanima, ko su ovi ljudi koji navijaju za Federera protiv Djokovića? Vidim ima ih poprilično, ajde da je klub pa da razumem, ali mi ovo uopšte nije jasno. Čovek igra pod srpskom zastavom, da te bog sačuva kakav smo narod.

Šizoid

pre 8 godina

Dosao je pad to je moralo da se desi šta sad on ce uvek biti legenda ma kako bilo a slinavi ljudi koji navijaju za Švajcarca neka se zapitaju da li ce neki Švajcarac ili bilo ko navijati za Srbiju u bilo kom sportu osim ako nisu ludi

Jugio

pre 8 godina

Velicina je Nole ! E sad kad citam komentare palanackih filozofa ,jadnika bez ikakve karijere ,kako se slade njegovim porazom , muka mi je ...

sonja g

pre 8 godina

za sve koji kazu da nikad nece uzeti RG i Sinsinati, pa ni Federer nece Rim i MC, ni Nadal Pariz, Majami i zavrsni masters . Ne mora Nole vise nikad nista da ovoji on je vec u prvih pet svih vremena . Idemo Noleeeee

kimiko

pre 8 godina

Federer je odigrao danas savrseno.Potpuno zasluzena pobeda,maestralna igra.Kada ga krene turnir,najtezi je od svih protivnika.
Zasto je to tako? Zato sto svoje udarce ne menja,ne menja stil.Igra na iste karte koje je naucio jos u ranoj mladosti,a to su veoma jaki aduti.Veruje u svoju igru i ne odustaje.Ovako odigrati turnir u 35-toj godini...svaka cast.

Terminator

pre 8 godina

Novak je vec osvojio ove godine sve bitne turnire, AO, WM ...
neki jedva cekaju da izgubi pa da ga ispljuju.
Malodusnost je odlika onih koji misle da uvek mora da pobedi

Stefan

pre 8 godina

Ocekivano novak ni u montrealu ni u sinsinatiju nije bio na ocekivanom nivou,na povoljan zreb se provukao do finala na oba turnira.Nadam se samo da ce na us openu podici formu u suprotnom tesko moze do titule,pre svega je potrebno da servis bude na visem nivou nego do sada.Nadam se samo da ovim porazima nece dati krila svojim protivnicima pre svega mareju koji je nakon silnih poraza vec bio stvorio kompleks od novaka.

Branimir

pre 8 godina

Neko kaže Federer je prejak; jeste, danas je Federer bio prejak a Nole preslab ali bilo je i biće opet obrnuto. Federeru svaka čast za prikazani balet, a i svašta mu je polazilo za rukom, pa kad se setim onih mreža u prvom setu, čudo...

daddy_cool

pre 8 godina

Ne ide se u jeku sezone mesec dana na more. Federer motivisaniji da osvoji 7. titulu nego Novak da udje u istoriju. Malodusnost nevidjena.

parz

pre 8 godina

Zasto je Federer najveci ikada. Zato sto u kojoj god eri da je igrao bio bi najveci. Da su npr. Rafa ili Novak igrali 80'tih, kada zbog tehnologije reketa, nisi mogao da stojis samo na liniji i mlatis (mislim mogao si, ali npr. W ne bi uzeo nikada), morao si da ides napred. Ova dvojica, pogotovo Novak, kao da nose praher kada krenu na mrezu. Prema tome, dobro je sto sada igra. Ali Tata se zna ko je.

james emerson

pre 8 godina

Zao me je Noleta a ovo je surova realnost.
Federer je kao velemajstor u sahu: Unapred planira svoje poteze i zna sta ocekuje od protivnika. I tako elegantno bez mnogo napora gospodari terenom.
Nole znam kako se osecas. Bice jos lepih uspeha i na tvom racunu. Nadamo se svi.

Manja

pre 8 godina

34 godine i brije. Federer je vrhunski teniser, svaka mu cast! Volim naseg Novaka i uvek navijam za njega, ali se Federeru oduvek divim.
Novak mlak, delovao je premoreno, i evo vec drugi put mu izmice trofej koji mu nedostaje. Stvarno bi bilo lepo da ih sledece godine osvoji i nadam se da hoce.

optimus prime

pre 8 godina

Mnogo mi je krivo što Novak nije uspeo da osvoji Sinsinati, sigurno su neprijatna dva poraza od velikih rivala za dve nedelje. Sve čestitke Federeru, bio je danas bolji. Sada sledi US Open, to je najvažniji turnir u ovom delu sezone. Nadam se da će Novak dati sve od sebe i pobediti u Njujorku. Hajde samo napred Nole majstore tenisa i da opet vidimo taj srebrni pehar u tvojim rukama, srećno.

ludinovinar

pre 8 godina

Nema problema, uzece ga kad tad i Zlatni masters ce biti njegov.. :-) Niko nije blizi tom cilju od Noleta.. Rolan Garos takodje.. Iako u losoj formi, favorit je na US Openu i zaista verujem da ce ga osvojiti, na tri seta ni ovakav Rodzer nece imati sanse.. Svaka mu cast na celoj nedelji, idemo dalje.. :-) Hvala ti Nole na svemu..

dodji_sebi

pre 8 godina

Posle Wimbledon-a, Novak se "posvadjao" sa tenisom. Izgleda jako lose i nemotivisano. Ni Federer, ni prilika da povede u medjusobnom skoru, ni zlatni masters, nisu uspeli da ga inspirisu. Jako cudno i vrlo lose za predstojeci US open.

Korleone

pre 8 godina

Mislim da sa ovim rekreativnim servisom nije imao šanse da dobije ovaj meč. Sve u svemu, piše se još jedno finale i nadam se da će na US openu sve doći na svoje mjesto. Čestitke Federeru na zasluženoj pobjedi

Zemunka

pre 8 godina

Postujem Novaka, i sve sto je postigao do sada. Ali ostaje pitanje, na koje ne znam odgovor. kad treba da ostvari nesto izuzetvo vazno, sto dosad nije osvojio (Master u Sinsinatiju ili Roland Garost) Novak stigne skoro do kraja i ..... izgubi. Izuzetno mentalno jak, on ove prepreke ne moze da predje i mislim da nikad i nece. Zasto, to samo on zna. To ne umanjuje njegova dostignuca, ali cinjenice su cinjenice. Potrosio se u Montrealu, nepotrebno, Federer se odmarao i trenirao, doveo svoju igru do perfekcije za njegove godine, i eto. Ako zeli da osvoji ta dva jos ne osvojena turnira, nesto mora da menja. Sretno dalje Novace.

whatwver

pre 8 godina

Tata Federer objasnio neke stvari. Slicno ko danas Bolt upozorio svet da računaju na njega itekako. Skidam kapu coveku koji igra ovako u 34 godini.

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Svaka cast Rodzeru, i Novaku naravno!
Kada se pomene tema u vezi sa jacinom konkurencije u tenisu danas, i one pre desetak godina, treba imati u vidu da je Novak sa pola gasa uspeo da stigne do dva finala turnira druge kategorije. Neki mogu da kazu "pa da, ali to je zato sto je mnogo dobar", medjutim, ako sagledamo malo realnije, dobar je i Rodzer ali ipak u godinama i ne bi sigurno mogao biti clan vodeceg dvojca da je danas, kada Novak dominira, zaista toliko teze uspeti u tome.
Zbog svega toga mislim da je ta tema deplasirana.
Sto se tice meca, Federer je uspeo da zadrzi nivo igre koji ga je krasio cele nedelje, i tu se ne bih slozio sa komentarom da je Novak odigrao mnogo lose. Igrao je verovatno i bolje nego u svim prethodnim mecevima, samo sto je ovaj put bio najtezi moguci protivnik koji to ne prasta.
Akcenat stavljam na Fed igru jer se desilo dva puta na Vimbldonu da dodje ne okrznut u finale, i da ga tamo Djok. dobije uz dosta brejkova. Danas to nije bio slucaj, a meni narocito zapanjujuce deluje procenat osvojenih poena na drugi servis. Vidi se da je radio dosta na taktickom planu u ovoj duzoj pauzi, i slazem se da je prava odluka bila da se propusti Kanada, jer se ispostavilo da je uspeo da povrati mesto br. 2, sto je sjajno pred poslednji GS.
Ono sto do sada nisam imao prilike da vidim je onaj prakticno polu volej riternom, gotovo sa servis linije krajem prvog seta.
Sve u svemu, sjajan turnir za zivu legendu koja ce trajati.

Marko

pre 8 godina

Da bi Nole dobio Sinsinati mora izgubiti Wimbledon u prvoj nedelji, da ima vremena za odmor i treninge. Niko mu ne moze parirati kad je naspanovan, bas niko!

anica

pre 8 godina

Kada god mi je posle poraza Nolete krivo, ja procitam komentar @Svete i udarim "!!!!!!!!!!!" i odmah mi lakse:)
Nole kralju, puno srece i uspeha na USOPENU, bice sve dobro!!!!!

Miroslav

pre 8 godina

Nole uzeo 4 mastetsa i 2 grand slema?Rodja prvi masters ove sezone i drugi igrac?Dugo toplo leto je ptedugo trajalo.Dolazi Novakova jesen.Realno igrao je sa 60%forme i snage.Uziva maksimalno u zivotu i uspeva da bude najbolji tokom sezona.Ima jos 5 god.fore da bude najbolji svih vremena.Federer se toga boji,pa zato nije okacio reket o klin.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Od 10 najvecih ATP turnira ove godine Novak je ucestvovao na 9. Na 6 je pobedio - svi ostali zajedno su pobedili na 3 - niko dvaput. Na 3 je bio u finalu- svi ostali zajedno imaju 9 finala.
To je totalna dominacija - Novak: Ostatak ATP 6:3!!!!

glas razuma

pre 8 godina

US OPEN je njegov. Sada sam potpuno siguran. Konacno je shvatio sta su prioriteti i mogu reci bas na vreme. Lepo bi bilo da je i ovo veceras uzeo ali nema veze, uskoro krece po meni najvazniji slem u njegovoj karijeri a ja sam OPTIMISTA!!!

Dott

pre 8 godina

".Federer ostavio Novaka bez sna"

Naprotiv, dao mu jos jednu godinu da sanja!
Ali Novakovi snovi se ostvaruju polako, tu je na kraju kad pogledate i sva draz

tborislav@gmail.com

pre 8 godina

hehe malo da nahrani sujetu fedji i smareju a onda lagano na us openu.realno covek sa 30% nivoa svoje forme igra finala

Rep.Srpska

pre 8 godina

Izvinjavam se,ali ja necu vise da prognoziram.izmalerisah cocjeka potpuno.na pocetku mi djelovalo potpuno suprotno od krajnjeg rezultata.nema veze,idemo dalje.bice mnogo bokje u NY,siguran sam.NAPRED NOVACE...

sasa jokic

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Federera,cestitke za to.
Da bi pobedio i usao u istoriju, moras da verujes u pobedu. Mislim da je svima bilo jasno da te vere u Noletu i njegovom timu nema. Verujem da ce sledece godi biti drugacije.

Ferdinand Bardami

pre 8 godina

Svaka ti čast Novače! U sedam dana dva finala i koliko finala i osvojenih turnira od početka godine. I ove godine bićeš proglašen za najboljeg sportistu. Pa ni konj ne bi izdržao toliki napor! Nije Federer više onaj majstor, nije više ni senka onoga što je bio. Čovek taktizira, ne igra više veliki broj turnira, jer ne može zbog godina da izdrži taj tempo. A Novak i dalje igra na svim važnijim turnirima i većinu osvaja ili je u finalima. Zaista je nepravedno u takvim uslovima nipodaštavati Novaka, jednog od najvećih tenisera ikada i veličati u toj meri pobedu odmornog Federera koji je odigrao bar pola turnira manje od Djokovića i to većinu iz klase 500. Vavrinke nema nigde i pojavi se i uzme Novaku Rolan Garos. A Novak je svaki put u finalima i to iziskuje ogroman napor. Ovo je Đokovićeva era i to će ostati upisano u istoriji zlatnim slovima. Strašno je bilo samo čuti onu publiku kako pljeska i urla na svaki Federerov poen, a jedva zapljeska na poen Đokovića. I samo zbog toga mi je krivo što je izgubio. I samo ću reći još ovo, posebno onima koji veličaju švajcarca: Australija, Indijan Vels, Majami, Rim, finale Rolan Garosa, Vimbldon, finale Montreala, finale Sinsinatija. Skidam kapu majstore.

Vlada

pre 8 godina

Novak je toliko godina profesionalac,zaista je iznenadjujuće da nije malo kalkulisao bolje,da je ispao malo ranije u Montrealu i u singlu i u dublu,ovako se mrcvario bezveze i ništa nije osvojio ni u Montrealu ni u Sinsinatiju.

Džoni

pre 8 godina

Realno da Nole na ovom turniru nije bio ni na 50% svoje igre a Federer je sve lagano čistio tako da i ovo ne iznenađuje! Pati se Nole ceo turnir i nerealno je očekivati da takav dobije inače odličnog Federera!

sportist

pre 8 godina

nole je bio amater prema federeru.. nikad losiji nisam ga gledao..federer ga rasturio.. nole trebalo da ne igra u montreal i sinsinati ,,,jednostavno bio ponizen

veliki strumf

pre 8 godina

Prvi set je dobio igrac koji je za sada mnogo bolji, agresivniji, raznovrsniji. Mora se priznati vise nego zasluzeno, to je svakom jasno. Novak nijedan servis u taj breku nije dobio, izgubio ih je sve do jednog. Novak mora drasticno da promeni igru inaci ce glatko izgubiti drugi set. I prvi je trebao mnogo ranije.

dragana

pre 8 godina

ljudi kako se zove ovaj covek koji na rts 1 komentarise mec. neizmerno je dosadan, kao buva, melje na nervnoj bazi, zamislja da je psiholog, sve zna, i sta ko misli i sta ne misli, .....

isto s..nje drugo pakovanje

pre 8 godina

pa oni ne znaju ni da se raduju pobedi?? da li ste videli federerov odlazak u boks!!! alo, jel ovo moguce, au nole brate rodjeni, razumem poraz ali malodusnost i gundjanje tokom ova dva turnira, pretrcao si ovaj mec 200 metara manje od federera?? koji je problem?

Dragana, BL

pre 8 godina

Poruka za sve ove što pljuju Noleta: Uzmite reket u ruke i pokažite da vi igrate bolje, pokažite tu taktiku kojom bi dobili ovako raspoloženog Federera. Najlakše je sjediti u fotelji i kucati komentare. Sramota ste!

JL

pre 8 godina

Montreal i ovaj turnir preslikani. Bez volje, nervozan, defanzivan, bez ideje, realizacija ocajna. Nije mi jasno kako je dosao do oba finala sa takvom igrom. Sa takvim pristupom tesko do pobede !!

NIK

pre 8 godina

Neko je postavio pitanje zasto publika vise voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu. Zato sto vole rodjene pobenike, sa elegancijom i stilom u svakom pogledu, a ne folere. Neka se svako zapita da nekim slucajem nije rodjen u Srbiji, za koga bi pre navijali, za Rodzera ili Novaka! Siguran sam u 90% slucajeva, kada biste bili iskreni prema sebi, rekli bi za Federera.

hm hm

pre 8 godina

Nije vise u najboljim godinama,ima cetvoro dece,Mirku uz sebe a I dalje igra odlicno . Zato je legenda . Miran, porodican covek bez skandala. Blago njegovoj porodici I njegovim sponzorima .

ika

pre 8 godina

neshvatljivo, novak da ne traži čelendž na federerovoj brejk lopti u drugom setu, izgubi taj gem duplom greškom, naravno to je bio prelomni trenutak u celom meču, neshvatljivo, ove dve nedelje potpuno neshvatljive, ne znam nisam pametan, neshvatljivo ponašanje đokovića, pa ovo je bio najvažniji trenutak u njegovoj karijeri, neshvatljivo

mister mister

pre 8 godina

Federer je manijacki agresivan,nisam video da neko udje 4m u polje i ceka return,nemoguce aloooo!Plus voleji,forhendi,MADA malo i pomoc mreze..Veliki je,najveci ikada(za sada) nevorovatan takmicar!Novak je dominantan godinama,usao je u istoriju,ali imam utisak da kad treba da osvoji ono sto nema nesto mu se desi,neobjasnjivo..i RG i Sinsi...A generalno,njihovi mecevi su po meni daleko iznad svih,najbolji,najlepsi,najludji,IMA svega.Novak i Rodzer=konstantnost,titule,finala,mon-stop najbolji,Nadal je mnogo pao,Marej nije ta klasa,a ostali su svetlosnim godinama daleeeeeko daleko...nema dalje!!!

Bg

pre 8 godina

Nole gde je petlja? Počeo je kao Mari da igra defanzivno i da čeka protivničke greške. Malo hrabrosti nije na odmet! U svakom reliju Federer je taj koji prvi napada i pokušava vinere!

ajde

pre 8 godina

Uh! Grozna je ova publika. Novak zaslužuje bar jednaku podršku, a daleko je od toga.
Zapadnjaci ne vole istočnjake. Utoliko je Noletu mnogo teže da osvoji bilo šta, a osvojio je mnogo.
Jedino što oni ne znaju za srpski inat!

Filip Ratkivuc

pre 8 godina

@Novak Djokovic je momak koji ne postuje svoje navijace i sto pre mora da padne sa mesta broj 1, jer mislim da nezasluje da vodi teniski karavan svojom malodusnoscu.
(NIK, 23. avgust 2015 20:17)

Simptomatično je da su navijači Federera nepismeni. Ili to zapravo nisu navijači nego mrzitelji Novaka?

Gandalf

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.
(NS, 23. avgust 2015 20:07)

A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?

Big Miloš

pre 8 godina

Evo, gotov je meč. Nego , da pitam ove koji pričaju da je Novak najbolji teniser u istoriji... Kako to da najbolji teniser u istoriji nije igraču od 34 godine napravio ni jednu brejk šansu? Sramota je to.

MP

pre 8 godina

Juče mi nalupaste silne minuseve. Drago mi je za Federera, od 2006 kako sam počeo da pratim tenis on je moj miljenik. Jeste da je Novak naš, ali Rodžer je Rodžer. Živa legenda. Želim mu još barem 2-3 godine na turu. Biće drugi nosilac na USO, to je dobro, da Novak i on ne budu u istoj polovini. Nadam se da će uskoro ponovo podići GS trofej.

Yumko

pre 8 godina

Dakle, Novak je u ova dva mastersa inkasirao 1100 bodova, malo li je. Idemo dalje, ne tako dobra igra ali bodovni učinak je izvanredan. I dalje smo najbolji na planeti.

kontra

pre 8 godina

Koliko glupih komentara, pa nije Novak izgubio u prvom kolu pa sad da je katastrofa, drugo nije rodja mrtav ako ima 34 godine. Trece, ocigledno je u padu forme, pa pre dve godine rodje nigde nije bilo, svi su ga otpisali, sustina je da su svuda ljudinisti, zavisnih kao jumko i ekipa uvek ce biti, a i onih fanaticnih sto ga dizu u bozanstvo, ali normalni ljudi ovo prihvataju sve kako valja. Rodji treba cestitati, a Novak ce valjda sve zaboravoti uz gs titulu na us openu!

Hedovi

pre 8 godina

Koliko zluradosnih ljudi...ccc.
Ocigledno Federer je u zestokom usponu, koliko je Nole u padu.
Ali Nole je i dalje prvi na ATP listi sa debelim kreditom da to jos dugo i ostane. A vi hejteri mozete da se samo sladite u ovakvim porazima.

vidimo se 2021.

pre 8 godina

Ljudi shvatite jedno, Novak jeste nas i zasgurno ce biti jedan od najboljih igraca svih vremena kada zavrsi karijeru, ali da bi dostigao ono sto je Roger do sada uradio i sto jos uvek radi, morace da igra na svom najboljem nivou i za sest godina, upravo kao sto Roger radi. Ako i u tim godinama bude osvajao masterse i Gren slemove, protivh najboljih mladjih tek onda ce moci da stane rame uz rame sa za sada neprikosnovenim. NA taj nacin ce i statisticki stici Rogera, ali aj eto videcemo 2021. sta ce biti.

A to kako je danas Roger odigrao je cista poezija, zaista prelep tenis, koji ni Rafa ni Novak ni Marej nikada nece moci da dostignu...

NIK

pre 8 godina

Novak Djokovic je momak koji ne postuje svoje navijace i sto pre mora da padne sa mesta broj 1, jer mislim da nezasluje da vodi teniski karavan svojom malodusnoscu.

zlatiborac

pre 8 godina

Novak mora da se vrati treninzima. Vidi se da je malo sagoreo i da su mu fokus i koncentracija ispod svog nivoa. Novak mora da trenira vise. Igra mu postaje suvise citljiva, kratke lopte u razmeni udaraca, igra na mrezi ispod prosecna, odbrana od igre na mrezi katastrofalna. Za Federera se znalo da ce odigrati krajnje agresivno, sa bezbroj mesovitih udaraca. Novakov odgovor na to je slepo prebacivanje kratkih lopti sa osnovne linije sto je lak plen za dobre igrace. Sta je tim radio da ga pripremi za ovakvu igru protivnika? Deluje da su se uspavali. Sa ovakvom igrom US Open bice pusta zelja. Izvor Novakove frustracije, osim umora je njegova igra koja je procitana i postaje ponekad i jednodimenzionalna. Frustraciju ce morati da izbaci jakim radom i treninzima i vracanjem zelje za pobedama i dominacijom. Dobro je u neku ruku danasnji poraz od Federera. Lekcije od odlicnih igraca samo mogu da pomognu. Vidi se da Novakova igra polako gubi na ostrini i trebace novih momenata njegovoj igri da bi zadrzao dominaciju. Cestitke Federeru za osvojen turnir a Novaku savet da se vrati jakim i pametnim treninzima sa puno dobrih zelja na predstojecem US Openu.

Kol

pre 8 godina

Svaka cast Federeru, navijam uvek za Noleta i jeste da Novak igra dosta losije od svog uobicajenog nivoa, ali Federer igra neverovatno u 34 godini imati motiva i energije za ovakav nivo tenisa je zaista za svaku pohvalu!

Haris

pre 8 godina

Rodzer majstor svog zanata, svaka cast. Ovako igrati u 33. godini, neverovatno zaista. Sve cestitke i Novaku, ali mislim da je bio preumoran za ovo finale.

sklek

pre 8 godina

Umesto da se igram Sa decom ja gledam ovo!!! Smesno je da covek od 35 godina dobija prvaka sveta u najboljim godinama. Pa sta bi bilo da je obrnuto....smesna prica!!!!! Novace svaka cast za sve uspehe...samo napred...

MS

pre 8 godina

Osvojice ovaj trofej one godine koje bude osvojio RG, a te godine verovatno nista drugo nece osvojiti, kad god to bilo!

I dalje te volimo NOLE!!! Samo guraj. USO je iza coska, i on ti je veoma vazan!

Srecno

djolenovisad

pre 8 godina

veliki sam postova?ac lika i dela rodzera federera ali kada igra sa noletom zelim samo.da izgubi.ok nole nije imao.srece u prvom ali pobedice mog miljenika.i treba da bi bio prvi.koji je osvojio sve 1000 masterse

Шумадинац

pre 8 godina

Аман човече, одмори мало, зар мора сваки турнир да се игра?
Иди бре мало на море са женом и дететом, олади мало,пет година играш сваки турнир!!!!!

City Girl

pre 8 godina

Uvek navijam za Noleta ali moram priznati da je Federer zasluzeno pobedio. Nadam se da ce Nole da zaigra bolje na US Open-u. Suviše je pasivan, lose servira i bljesne samo na momente.

Crvena Zvezda

pre 8 godina

More da Novak osvoji Rolan Garos i Sinsi sledece godine uz zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama i to je to. Dosta od njega!

Sto se tice USO ove godine, mislim da ga nece osvojiti jer je umoran.

Nije mi jasno zasto je uopste igrao u Montrealu umesto da se odmori pred Sinsi kao Federer. Valjda zbog zarade, treba ga razumeti. Za razliku od nas, on zaradjuje novac igrajuci tenis. A mi mozda gubimo vreme gledajuci ga i navijajuci, ali dobro ajde.

Jumko

pre 8 godina

Nole je dobar čovek pa mu je žao da ove godine po četvrti put pobeđuje Federera. Indijan Vels, Rim, Vimbldon...Zato mu prepušta Sinsinati ali na US open će ga oprati

cile

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Da bi se DINO pitao. Eto zasto.

NNN

pre 8 godina

Na kraju meča očekujem naslov: "Umorni Novak izgubio od Federera" ili nešto u tom smislu. Moraju da se nađe opravdanje za poraz, nemoj slučajno neko da kaže pošteno da je Federer bio bolji.

boki

pre 8 godina

Kako bi mu zalepio par samara kad god hoce da lobuje igraca na mrezi a uvek mu namesti smec...u 95 % slucajeva to radi..poceo me bas nervirati njegov tenis...daleko je to od onog Noleta

One and only

pre 8 godina

Pisem na 3:2 za Djokovica.Lik se svaki gem izvlaci.Trenutno je Roger neuporedivo bolji.

Nije mi jasno zasto covek nadobija minuse.Djokovic je ocajan, ne samo danas nego zadnje 2 nedelje.Ne zasluzuje titulu sa ovim duplim greskama i ocajnim lobovima.O psovanju i njegovim tinejdzerskim ispadama ne treba trositi reci.

lepota tenisa!

pre 8 godina

Tri godine citam komentare ovde, Federeru je vreme za penziju hahahaha strucnjaci:)))) a covek zaradjuje najvise od svih sportista na svetu, i u svojoj 34. godini rastura ove mladice poput Djokovica

lepota tenisa!

pre 8 godina

Tri godine citam komentare ovde, Federeru je vreme za penziju hahahaha strucnjaci:)))) a covek zaradjuje najvise od svih sportista na svetu, i u svojoj 34. godini rastura ove mladice poput Djokovica

Adam Jensen

pre 8 godina

Nema šta - zaslužena pobeda Federera. Mislim da je servis presudio jer Novak se sa istim mučio ceo turnir, dok Federer nije izgubio nijedan servis gem.

Realno, Federer je, što bi rekli, "izdominirao" ovaj turnir jer je dobio prvog i drugog na svetu veoma ubedjlivo (ni Đoković, ni Marej nisu imali čak ni brejk šansu).

Igor

pre 8 godina

Jednostavno je bio bolji. Ovako igrati sa 34 godine je neviđeno. Tenis pratim od ere Lendla i Mekinroa, ovakvog igrača video nisam. Noletu svaka čast za napore, preumoran je.

Bakija

pre 8 godina

Ne gledam,nazalost,na odmoru...
Pratim čitajući što vesti to i komentare i ne mogu se bre načudim da ovakvih negativnih komentara moze čovek da napiše za/protiv čoveka koji je maximalno podigao svest kod naroda koji su se do juče na samu reč "srbin i srbija"jezili a već danas na istu pomisao vezuju za Novaka i uzimaju ga za primer kako treba predstavljati svoju zemlju!!!!
Kakav smo bre narod?!?da baš nimalo ne izvukosmo pouku iz svih "dobrih "osobina kroz istoriju koju,na nesreću imasmo mnogo....
Vučko,sreda i petak celodnevni čas istorije-uvedite u program,molim!
A Za Novaka,uvek uz njega,kakav god ishod bio!!!
NAPRED NOLE!!!!

Milan Djordjevic

pre 8 godina

I tako već unazad. Postalo dosadno. Novak osvojio sve osim ova dva trofeja i nažalost i dalje sanja nešto, podseća ma na Sizifa...dodje do vrha i na kraju...Ništa.

Eh

pre 8 godina

Kako je lepo gledati majstora rodju kako igra. Koja je to razlika izmedju njega i ostale bulumente!
(realno, 23. avgust 2015 20:24)

Kako je tuzno procitati los troll neostvarenog coveka.

monden

pre 8 godina

Federer pokazao kako se igra M.DIMA.Zato je moj omiljeni teniser.A Đokoviću može da budeš čast što toliko inspiriše i motiviše ovog starog lisca.Inače,po meni,Cincinnati nije nešto toliko važan.

jack

pre 8 godina

Loš i bezvoljan je Novak, nedopustivo s obzirom na značaj meča. Kad bi zaigrao svoj tenis dobio bi ovo bez problema ali Novak gubi sve istorijske mečeve. Nezalaganjem uništava reputaciju. Federer ne može dobiti prosečnog Novaka. ALi ovo nažalost, nije prosečan nego očajan Novak.

munze

pre 8 godina

Najbolji riterner svih vremena, brejk lopte 0/0. Maestro uzima turnir bez izgubljene serve, dere prvog i drugog sa liste bez izgubljenog seta...

realno

pre 8 godina

Čestitke Federeru! Bio je dobar cele nedelje, Novak loš cele nedelje! Ali ne mogu da se otmem utisku da Federer samo ovako može da pobedi Novaka. Odmoran, utreniran došao na turnir, na Novaka van forme, izmorenog sa dva turnira, super brza podloga, meč u dva seta, i to je to.

procenitelj

pre 8 godina

Hajde, izgubiti, ali ovakva malodusnost u momentu kad treba da udjes u istoriju!? U ostalom, ovako igra od pocetka Montreala. Ne moze bez treninga, a boga mi i malo teretane.

Vladislav

pre 8 godina

Bilo ocekivano sobzirom kako je Nole a kako Federer igrao ... ali cudno zaista cudno kako Noleta "bodre" iz njegove loze , svaka cast Rodji ovako dobiti 6 god mladjeg protivnika i kako lako osvojiti turnir

manuginobili

pre 8 godina

Nikada nisam gledao slabijeg Novaka u ovako dugom periodu,dva turnira za redom nije odigrao ni jedan mec kako zna i moze,to vec postaje zabrinjavajuce...i uz sve to,Roger koji leti terenom i igra najbolje sto moze jedva i uz veliku srecu dobije prvi set?!...nista mi nije jasno,Nole kao na prinudnom radu,ni volje ni zelje ni snage u udarcima,imao sam utisak na nekim udarcima kao da je lopta jaje :),tako ju je Nole "udarao",kao da se boji da ne pukne ako je malo jace udari :)...nije dobar ovaj poraz jer po ko zna koji put ga Fedex zaustavlja ka putu ka nekim rekordima,ali ako osvoji USO sve ce se ovo brzo zaboraviti a Nole ce imati jednu od najboljih godina u istoriji tenisa.

fica

pre 8 godina

ZA SVE KOJI SMATRAJU DA FEDERER NIJE IMAO KONKURENCIJU, EVO SADA IMA NAJJACU KONKURENCIJU ZAJEDNO SA 34 GODINE, I PONOVO DOKAZUJE DA JE NAJBOLJI SVIH VREMENA

specnaz

pre 8 godina

Sram te bilo Novace,ubedljivo gubis,a i dalje ne rizikujes,sto se kaze ne opustas ruku,ne igras na sve ili nista,nego malodusno,sramota me da kazem da si jos u svlacionici izgubio.

Patriota

pre 8 godina

Nema mesta negativnim komentarima na Noletov racun, da, danas je Federer bio bolji, pa sta? 2 puta zaredom pobediti RF u finalu Wimbledon-a ej breee!! Ove godine je izgubio par meceva samo, sve finala. I da nikad ne osvoji ovaj turnir i RG, nema veze... Ali valjda je nekima lakse u sopstvenom zivotu kad se nekome nesto lose desi, pa makar bio to i poraz u finalu najboljeg sportiste u istoriji Srbije. Zbog takvih patriota je i tako lose, ali da ne filozofiram mnogo... Ajmo Nole!!

specnaz

pre 8 godina

A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)

Zar su bitne godine,napisan komentar skroz na mestu,6 godina prednosti dosta znaci,al ovaj nas jefnostavno nije KLASA za Rogera.

Nedzad

pre 8 godina

Dobija Nole 100%. Federer sve losije servira i novak je sve blizi brejku. Ajmo sto se duze bude igralo to je bolje za Novaka. Idemoooooooo Noleeeee!

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Roger se igra s Novakom,daje mu neke poene fore cisto da bude veci izazov
U tie breku se vidi koliko ga moze rutinski uzet

Napisah danas 1.50 da bih stavio na Rogera a 2.50 na Novaka i nalijepise me poznavaoci tenisa koji isti prate od prije 6 godina otkad je Novak u vrhu

Federer igra gospodski tenis,umjetnost,niko mu nije do koljena od ovih
Novak je posle Federera najbolji teniser u zadnjih 15-20 godina otkad ja pratim tenis
U ovom trenutku,s ovakvom igrom(i prije ovog meca danas) Federeru na ovom turniru niko nista ne moze
Prijatno i ugodna noc

pribil

pre 8 godina

Umoran je nole i nije na nivou. Mozda je to i dobro. Nece imati pritisak na us openu. A zlatni masters i ostale gluposti ne bih komentarisao. Gren slemovi su bitni i pozicija na listi.

Marinko

pre 8 godina

Rodzer, Maestro, zasluzno pobedio. Novak nije bio ni blizu. Tuzna statistika za Novaka u finalu Sinsinatija, 0/5, bez dobijenog seta.

baxi

pre 8 godina

Pa realno, ovo je bilo i ocekivano, slicno se i ponovilo kao i finale prosle nedelje, ali ako je neko realno prognozirao pobedu Mareja, odnosno Federera sada, dobije minuse...Ove dve nedelje ovo uopste nije bio Novak kakvog znamo, cak ni danas nista bolje, ali je i s takvim igrama stigao do finala i zato i jeste broj 1. Naravno Rodzeru svaka cast, ove nedelje odigrao kao u najboljim danima, i bez izgubljenog servisa ceo turnir je za veliki respekt. Novaku se ne da nikako da uzme ova 2 trofeja sto mu fale, ne znam vise sta da mislim, svake godine ista prica "nova sansa sledece godine"...

bambica

pre 8 godina

Ko zna zasto je ovo dobro?Za USO MOZDA :) Lets'go NO1E,nisi imao srece danas,red je da i veliki Federer osvoji prvi masters u ovoj godini :)

Merenges.

pre 8 godina

Indisponirani Djokovic.
Covjek je nevjerovatan, najbolji sportista uz Dzordana svih remena, maestro Federer.
Ne da ni jednu jedinu brejk loptu Djokovicu.Zalosno. :)

milan nis

pre 8 godina

Federer mora ovo da dobije ili da umre.Ziv ne bi izasao sa terena da Novak osvoji PRVI u istoriji zlatni masters.Mada svaka cast za igru i ko vise pomene njegove godine,ne zna nista o sportu.

Mr_Melbourne

pre 8 godina

Samo cu ovo reci. Nakon prvog seta Federer ima 20 vinera Nole 9. Jednostavno Fedex je doktor tenisa i nisam ljubitelj tenisa kojeg Nole igra. Zbog ovoga komentara idu minusi ali Nole ni u snu a ni bilo ko ne moze da igra ovakav tenis . Jednostavno Roger je raj za oci kad ga covjek gleda kako igra. Pozdrav iz Sarajeva.

bagzi

pre 8 godina

Bas agresivan Fed i polazi mu sve za rukom. Zasluzen prvi set. Ajde Nole samo malo bolje i to je to. Ako nastavi Nole pasivno, mrka kapa. Mada Fed za sada kao masina.

macacica

pre 8 godina

NOVAK je uzgubio,ali nista zato!Ocigledno je bio umoran i van forme je,ali su njegovi rezultati fenomenalni.Rodja samo takvog i moze da ga pobedi!NOVAK je veliki i u pobedi i u porazu!On uduce godine nece imati vise sta da osvaja,samo da brani titule i finala najvecih takmicenja!NOVACE veliki ratnice!!!!Idemo dalje....

Jumko

pre 8 godina

Novak je prvi na svetu već 162 nedelje a sigurno je tu do 200.nedelje!!! Pametnom dosta. Uz to je u karijeri od turnira i sponzora zaradio oko 150 000 000 dolara. Pametnom dosta. Uz sve to on ima samo 28 godina i miljenik je miliona ljudi širom sveta. Pametnom dosta.

Malodušnost

pre 8 godina

Dzaba gledate ljudi, znam Novaka, on je već izgubio meč nakon izgubljenog taj brejka, sada će samo da tera inat sam sebi u drugom setu tako što neće hteti da se bori, i tako što će čekati na greške Federera ili pad u igri.
10 god. gledam Novaka i već znam ishod. Drugi set dobija Fed. 6:4 ili 6:2.

ajde

pre 8 godina

Eh sad, ove duple greške mu nisu trebale. Nema veze, neka se i Federer i ti njegovi raduju negde. Nole neka osvoji još bitniji trofej, ako ima snage. Ima vremena za ovaj.

nemanja

pre 8 godina

Nikada Ameri za Noleta ne navijaju, licemjeri. Zao mi je, Federer Noletu evo vec drugi put rusi snove o teniskoj istoriji, zaista steta.

Vaše ime

pre 8 godina

I dalje te volim kao rođenog brata, i zauvek ćeš ostati legenda, ali ta malodušnost te prati godinama već.
To nam je u genima izgleda kao narodu. Od kiselog podsmeha nema ništa.
Nadal igra isto sa stotim kao sa prvim teniserom, isto se bori, istu želju ima, Novak često želi da dobije na ime, i jedva da potrči kako mu ne bi spala kruna sa glave.
Kada gubi, umesto da gledamo kako se lomi za svaku loptu, kako steže pesnicu za svaki osvojen poen, kako bodri sebe, šapuće u bradu idemo, ajmo, .. on psuje, gleda u tim namršten, i PREDA SE!
Emotivan je ok, ali bliži se 30 -toj, ima epske mečeve u nogama, kako još nije naučio da mu taj pesimistički inatski malodušni stav samo odmaže?
Koliko još Finala GS i Mastersa treba da izgubi da bi to shvatio i nešto promenio?

anica

pre 8 godina

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji pljuju po Novaku, pa majku mu zasto?! Jer nema pravo na poraz?! Doslo je vasih 5 min!!!
Dobio ga u IW, Rimu, WB, umoran je covece, koliko meceva je igrao, ovaj se naodmarao, respekt kako igra u 34-oj ali iskreno Novak nije bio Novak...servis ga odveo u poraz!

Raja

pre 8 godina

Roger je propustio Montreal da bi se odmorio za Cincy i dao sve od sebe da pobedi Novaka ovde. Secam se i 1/2f RG 2011, posle pobede kad je prstom gestikulirao ... Sujetan je pravise!!!

Damir

pre 8 godina

Brat bratu,Federer je znatno bolji danas i zasluženo vodi,a vjerovatno i dobija. Još nije bio ni "deuce" na njegov servis...fenomenalna igra. Ne može se reći ni da je Nole loš,ali jednostavno mu ne može parirati danas. Iako je tek počeo drugi set.

djudju

pre 8 godina

Olako propusta sanse u finalima. Marej u formi, Dedex takodje, Vavrinka mu je nocna mora, Nadal, Nisikori je sve blize da ga dobije, Cilic takodje...

ona

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi, ali ceo svet zna da je to samo figurativno! Rodzer i Nadal - dva najveca tenisera u istoriji. BRAVO ROdzer, GO Rodzer!!!

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Premda Nole izgleda kao na streljani i dalje sam ubeđen da osvaja !! Živi bili pa videli...
(hawkeye, 23. avgust 2015 20:12)

Jesi li još ubeđen sokole? xaxaxa

Zgejsn

pre 8 godina

Najveci otisak meca, za mene je momenat na kraju kada Rodzer prilazi cerkama i saginje se da poljubi jednu od njih, a ona se saginje i nalazi nesto interesantno na podu, on se nasmeje i okrece se drugoj cerci...

Kotor-Art

pre 8 godina

Mogu ruku u vatru da stavim da Rođa namerno nije hteo ništa da igra do Sinsinatija samo da bi bio spreman da se suprostavi Noletu i da mu onemogući da osvoji Golden master!Ajmo sada,novi set-nova priča!

kmania

pre 8 godina

Videla se pauza od tenisa kod Novaka i da nije ni na 60% mogucnosti od pocetka turnira.
Na US openu ce biti sasvim druga prica to zna i Federer jer mu u tri seta kad Novak igra svoj tenis ne moze nista.
Na kraju krajeva nije kao ovaj izasao u dzemperu iako je njegov tim znao da ce verovatno da izgubi.Posle vrlo znacajnih turnira koje je osvojio Federer Sinsinati mu dodje kao grem slem ove godine.
Tako da je to to ove godine od Federera.

posmatrač

pre 8 godina

Na dodeli pehara Đoković izjavljuje "da je dao sve od sebe".
Ako je ovo sve od njega onda neka okači reket i ode u penziju.
Kao drugo njegove izjave su toliko jednolične i prazne, po sistemu
"bla, bla, bla" da mi nije jasno da sam to ne vidi, ili mu neko iz
njegovog tima ne saopšti.
Jednom rečju, dečko očito gubi kompas.

Error

pre 8 godina

Federer nista posebno standardno za njega ali Novak je nestvaran koliko samo gresaka neverovatno, kao da ce uskoro da se probudi iz nocne more i kaze ufff dobro je sutra je mec.

Aki

pre 8 godina

Ovo pišem po prvom setu. Federer je, isto kao Bolt danas, još jednom pokazao zašto je najbolji svih vremena. Đoković blizu svoje najbolje igre, a opet, nažalost, daleko od Rodžera.

smajli

pre 8 godina

Ovi sto kao stavljaju stotke evrica mislim da su za 100 dinara nalupali 20 parova danas. Sigurna pobeda loaijeg peotiv boljeg i sigurne pare? Mhm da bas.

Za sat ipo nas virtuoz dize trofej, respekt prema Federeru, ali nas maestro dobija.

Coutinho

pre 8 godina

Aj da se ponovi Wimbldon i tad je Federer besprekorno servirao kao i na ovom turniru do finala samo je po neku brejk loptu dao protivnicima,a onda je to Nole resio u finalu kako treba.

Mrki

pre 8 godina

Novak je agresivan i opet ima snagu u udarcima sto nije imao u zadnje vreme i to je sjajno pa i ako izgubi bice to zato sto je protivnik odigrao bolje.

34-godisnji deda:)

pre 8 godina

Vidi se vec u prvom setu da Federer ovo dobija!
Auuu Mile, em ce biti 21:20 za Federera u medjusobnom skoru, em i dalje nista od titule u Sinsinatiju, em Federer igra mnogo lepsi tenis..

poslednji mohikanac

pre 8 godina

Budimo realni, Federer igra najlepsi tenis!!! Svi mecevi izmedju Noleta i Federera su lepi za gledanje pre svega zahvaljujuci Federeru i njegovom hrabrom i napadackom tenisu sa bezbroj majstorskih prelepih poteza! Zato ga publika sirom sveta i voli jer znaju da kada on ostavi tenis vise nista nece biti kao pre..

ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Sreca pravih ljubitelja tenisa sto Federer i dalje igra, dabogda igrao bar do 40-e! Da nije njega gledali bi u svim finalima ono dosadno besomucno prebacivanje loptice sa osnovne linije..

Master Slam!

pre 8 godina

Ево, баш на Скај Спроту у студију причају пред меч и називају свих 9 освојених Мастерса "Мастер Слам" ("Master Slam").

Иначе, кажу да Ђоковић никад није водио у победама против Федерера.

Slavko-RS

pre 8 godina

Napred Nole.I ako izgubis nista strasno,umor i napor je ogroman.Unapred da porucim pljuvacima da mi ovakvu sportsku velicinu nikad necemo imati.Srecno Nole.

veliki strumf

pre 8 godina

Prvi servis strasan, mnogo kratkih loptica u forhend nicim izazvanih za penale Federeru, neverovatna pomoc mreze u vise slucajeva, mnogo pogodjenih linija - i ipak Novak, uprkos svemu tome, vodi evo 6-5.

Rep.Srpska

pre 8 godina

Hajde da se i ja usudim jednom da prognozoram javno.evo trwnurno je 1 1 i deuce...govor Novakovog tjela mi sugerise da je jako naspanovan da ovo dobije,a Federer je ipak u nekom malo grcu.vidi se to.nemojte ds mo zamjerite na maloj pristrasnosti.pratim Novaka od 2007 i bar malo sam sebi uzeo za pravo da procjenim.evo lagano je spasio brejk lopte.puno srece Novace,da udjes u istoriju ove igre sa ovim trofejom.

Gandalf

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.
(NS, 23. avgust 2015 20:07)

A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?

pribil

pre 8 godina

Umoran je nole i nije na nivou. Mozda je to i dobro. Nece imati pritisak na us openu. A zlatni masters i ostale gluposti ne bih komentarisao. Gren slemovi su bitni i pozicija na listi.

Zare MKD

pre 8 godina

Poz susjedi,Neko ima 7 Wimbija,neko 3,neko ima 7 Sinsija,neko ni jedan,neko ima RG,neko ne,tako ti je to u zivotu. :-D
(goat, 23. avgust 2015 23:09)

A ni nijedan nije Hrvat.

Damir

pre 8 godina

Brat bratu,Federer je znatno bolji danas i zasluženo vodi,a vjerovatno i dobija. Još nije bio ni "deuce" na njegov servis...fenomenalna igra. Ne može se reći ni da je Nole loš,ali jednostavno mu ne može parirati danas. Iako je tek počeo drugi set.

JL

pre 8 godina

Montreal i ovaj turnir preslikani. Bez volje, nervozan, defanzivan, bez ideje, realizacija ocajna. Nije mi jasno kako je dosao do oba finala sa takvom igrom. Sa takvim pristupom tesko do pobede !!

Kiki

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
(DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Zato što Federer igra lepu, raznovrsnu napadačnku igru i što je gospodin na terenu, za razliku od Djokovića koji igra dosadan defanzivan tenis i folira povrede da bi mentalno presekao protivnika.

Washington

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
(DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Pa zato sto je Federer za tenis kao Majkl Dzordan za kosarku. Jednostavno je najpopularniji i kraj price.

lood

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace!
(blah, 23. avgust 2015 23:05)

A odakle je tebi poznat taj osecaj?

milokliz

pre 8 godina

Poz susjedi, Neko ima 7 Wimbija,neko 3,neko ima 7 Sinsija,neko ni jedan,neko ima RG,neko ne,tako ti je to u zivotu. :-D
(goat, 23. avgust 2015 23:09)

Neko nema nista, pa se trpa gde mu nije mesto.

ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Sreca pravih ljubitelja tenisa sto Federer i dalje igra, dabogda igrao bar do 40-e! Da nije njega gledali bi u svim finalima ono dosadno besomucno prebacivanje loptice sa osnovne linije..

NIK

pre 8 godina

Novak Djokovic je momak koji ne postuje svoje navijace i sto pre mora da padne sa mesta broj 1, jer mislim da nezasluje da vodi teniski karavan svojom malodusnoscu.

Dejan

pre 8 godina

Đoković je vrhunski sportista, jedan od najboljih koje je ova zemlja ikada imala ali mislim da Srbi leče komplekse sa Đokovićem! Ohladite malo ljudi.

Mile

pre 8 godina

Pustite Novaka vise,niti je Novak Srbija niti je Srbija Novak,dečko igra i živi onako kako najbolje zna i misli da je najbolje za njega i njegov život i njegove titule njegova stvar,a to sto neko navija za njega i želi mu bolje i vise nego on sam sebi zato se i zove navijač,fan,kladionicar,komentator,kriticar,razumenko....I nad jacim uvek ima jači,show must go on....glupi su komentari da hrvati crknu od muke sto nemaju novaka da je svajcarac hladan pa ga vole navijaci....,da je novak balkanska đusa itd itd...

poslednji mohikanac

pre 8 godina

Budimo realni, Federer igra najlepsi tenis!!! Svi mecevi izmedju Noleta i Federera su lepi za gledanje pre svega zahvaljujuci Federeru i njegovom hrabrom i napadackom tenisu sa bezbroj majstorskih prelepih poteza! Zato ga publika sirom sveta i voli jer znaju da kada on ostavi tenis vise nista nece biti kao pre..

qqq

pre 8 godina

10 finala za 8 meseci, toliko osvojenih turnira i opet nije dobro? Izgubio na RG vec sledeci GS Wimbledon osvojio. Sada gubi 2 masters finala sta mislite da ce biti na USAO??

red

pre 8 godina

Da, jasno je bilo i pre meča da Novak ,ovakav, kakav je nema sta da traži. ..forma je na nuli i ponovo je počeo da gubi najbitnije mečeve. Nadam se da je ovo kraj i da će opet početi da igra kao zna jer onda mu niko ne može ništa pa ni ovakav Federer.

Crnogorac

pre 8 godina

Niti je Novak najbolji svih vremena a nije ni prevara od igraca kako neki tvrde. On je u pet prvih igraca vec sada po statistici a I po misljenju mnogih strucnjaka. Prica o konkurenciji 'ne pije vodu', jer 'svako vrijeme ima svoje breme', tako je I Fedu I Nolu konkurencija opaka samim tim sto su oni jedan drugom rivali. Novak se probijao preko Nadala Fedexa Marija a to je pakleno tesko, jedino je Mari imao tezi put Nole Rafa Fedex. Federer je na terenu hladan, odmjeren. Rafa 'lud I vatren', Endi 'tezak' I sebi a kamoli nama sto ga gledamo. Nole je na terenu 'ziv covjek' pun emocija neke vatre snage zelje, ponekad i bijesa inata a nekad I malodusan. On je sve sto je u zivotu to I na terenu, zato ga mi (sa Balkana) volimo I navijamo za njega ali ga zapadnjaci upravo zato I ne vole, oni traze odmjerenost, hladnocu kulturu... Da je takav mi ga nebi voljeli ali zapad bi... Nedje dobijas a nedje gubis... On je napravio dosta u zivotu kad moze da bude primjer djeci a da ne racunam sve ostalo pozitivno sto je uradio. Ne treba pravit od njega idola ali primjer da!
Kad ne bude ova velika trojka igrala vise uzeljecemo se mi dobroga tenisa...
Pozdrav svim Novakovim navijacima, I svim dobrim ljudima, Srecno

Svete

pre 8 godina

Zabrinjava me mentalni Novakov pad...to nisam gledao poslednjih godina
(nikšićko, 23. avgust 2015 20:25)

Gledao si to, i toga je uvek bilo jedino je razlika u tome sto je Djokovic sa sve tim padom dogurao do ova 2 finala, a Federer recimo kada je imao padove je preskakao masters turnire a igrao na manjim i tamo pobedjivao ili je ispadao u ranijim rundama kao recimo od 19.godisnjeg Mareja u Cincinatiju 2006.godine, i Nadal je takodje preskakao gomile turnira...
Djokovic ce se povratiti do kraja godine i opet ce igrati odlicno a i ocekujem da odigra mnogo bolje na US openu !
Dobra je stvar sto je Federer ovde pokazao sve sto ima i tu varijantu sa napadom na 2.servisna US openu nece imati cime da iznenadi Djokovica a i sam Novak ce biti dosta bolji, a i kada Novak podigne formu njegov 2.servis ce biti mnogo bolji i Rodja nece moci da radi to sto je danas radio, kao recimo u finalu Wimbledona sto je servirao !

idemo dalje

pre 8 godina

Za ovaj meč je dovoljno reći: odmoran, svež i utreniran Federer, pobedio umornog i van forme Novaka, na svojoj najomiljenijoj podlozi, u meču na 2 dobijena seta. Tačka.

DedaMiloje

pre 8 godina

Meni malo tenis dosadio, ima ga kolko oćeš. Nego me nešto drugo zanima, ko su ovi ljudi koji navijaju za Federera protiv Djokovića? Vidim ima ih poprilično, ajde da je klub pa da razumem, ali mi ovo uopšte nije jasno. Čovek igra pod srpskom zastavom, da te bog sačuva kakav smo narod.

bravo Rođo

pre 8 godina

Jeste Federer najveći (za sada) ali brate, svaka malo duža razmena on metar u aut, celu karijeru. Imao sreće danas, izmoren Novak. Ali svejedno, danas zasluženo. Čestitke, bio bolji.

Aki

pre 8 godina

Ovo pišem po prvom setu. Federer je, isto kao Bolt danas, još jednom pokazao zašto je najbolji svih vremena. Đoković blizu svoje najbolje igre, a opet, nažalost, daleko od Rodžera.

Bexon

pre 8 godina

Jezim se negativnih komentara, na Noletov racun! Sjajan je, izuzetan, korektan,ma sve naj.naj! Zenidba i ocinstvo su ga oplemenile jos vise! Srecan Ti Nole, svaki dan !!!

marina

pre 8 godina

meni je ovo zalosno komnetirati pa ovaj federer je izmislio tenis za djokovica, 35god ovaj 28 nez kazem zalosno mi komentirati pa njega ce federer poslati u penziju nadal vec je haha cudi me sta nole nije zvao medicinski taj out to me najvise fasciniralo od novaka u ovom mecu :)

Texo

pre 8 godina

"Rodžer: Savršeno sam spreman za finale" komentara 102.

Da samo mogu da copy/paste-ujem sve komentare nolobotova na ovu vest i ispod toga da napišem,botovi-malo ste se zaneli.

pusa susjed

pre 8 godina

Djokovicevci shvatite vec jednom, Rodzer je svetlosnim godinama ispred Novaka. KLASA.
(Pozdrav za B92, 23. avgust 2015 21:34)

Nije! Udaljen je 5600 poena!

Melenci

pre 8 godina

da budemo posteni i realni,Nole je jos dobro i prosao u Sinsinatiju.Dofan,Gulbis,Dolgopolov!To sve mecevi koji su bili na ivici noza,tako da dobro je.Postoji razlog sigurna sam za losu formu,ali pre svega raspolozenje.Jedan moze biti sto mu porodica nije tu,nesto nije u redu.No svejedno to ce se dovesti u red.Ide novi turnir vrlo brzo,verujem da ce Nole biti spremniji u svakom smislu.I porazi su deo sporta,a Nole ih ima toliko malo da u odnosu cak i na drugog na svetu zanemarljivo.Noletu zelim licnu srecu i da mu se ispuni sve sto zeli!Uvek nas,najbolji na svetu!

koliko brate imaš godina?

pre 8 godina

Strucni stab mora da se pozabavi ovim
(Nenad, 23. avgust 2015 22:36)

Ma važi brate! 9 GS, 160 nedelja no1, i tebe čeka da mu kažeš šta treba da radi i kako da servira, ahahahaaaa! Ludilo mozga!!

Bg

pre 8 godina

Nole gde je petlja? Počeo je kao Mari da igra defanzivno i da čeka protivničke greške. Malo hrabrosti nije na odmet! U svakom reliju Federer je taj koji prvi napada i pokušava vinere!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Od 10 najvecih ATP turnira ove godine Novak je ucestvovao na 9. Na 6 je pobedio - svi ostali zajedno su pobedili na 3 - niko dvaput. Na 3 je bio u finalu- svi ostali zajedno imaju 9 finala.
To je totalna dominacija - Novak: Ostatak ATP 6:3!!!!

Soko

pre 8 godina

A juce ste rekli da Novak cisti glatko Rodzera u finalu!!
E moji Srbi ocigledno zaboravljate ko je Federer u tenisu i pored svojih godina kao proslu godinu kada je isto Novak vodio 3-1 u polu sezoni da bi na kraju stigao i izjednacio na 3-3 kraju.Stoga drago mi je sto ga je pobedio jer necu slusati vase ruganje i pljuvanje prema drugima.

Petrija

pre 8 godina

Ako dodje do meca Novak - Rodzer na US openu - Novak ce ga ubedljivo dobiti - i dalje mislim da Nole trenutno ima nekih fizickih problema koje njegov tim ne moze da resi bez sedam do osam dana. Svaka cast Rodzeru ovaj turnir je odigrao perfektno. A Sinsinati ce Novak osvojiti kada bude bio u potpunom padu na ATP listi - projektujem tek za nekoliko godina jer mu uopste ne lezi on u grcu jednostavno ne ume!

Dejan

pre 8 godina

Utisak je da je totalno van forme I sve radi na silu. Servis kriminalan I nikako da ga nauci. Previse duga pauza I ocigledno zasicenost tenisom. Nista nije pokazao ni u Montrealu a u Americi jos gore. Mentalitet I malodusnost tipicni za Srbe. Treba mu novi odmor na Svetom Stefanu.

veliki strumf

pre 8 godina

Prvi set je dobio igrac koji je za sada mnogo bolji, agresivniji, raznovrsniji. Mora se priznati vise nego zasluzeno, to je svakom jasno. Novak nijedan servis u taj breku nije dobio, izgubio ih je sve do jednog. Novak mora drasticno da promeni igru inaci ce glatko izgubiti drugi set. I prvi je trebao mnogo ranije.

serbianlion1

pre 8 godina

Novak Đoković, svetski reket br 1., osvajač svega što se moglo osvojiti (osim RG i Sinsija), je što se mene i moje porodice tiče, naš teniski kralj i legenda za sva vremena. Da sada baci reket i postane baštovan, mi ga volimo, cenimo i poštujemo najviše što možemo. Pokazao je da se voljom i željom mogu dodirnuti zvezde, a da se pri tom ostane sa obe noge na zemlji.

ajde

pre 8 godina

Eh sad, ove duple greške mu nisu trebale. Nema veze, neka se i Federer i ti njegovi raduju negde. Nole neka osvoji još bitniji trofej, ako ima snage. Ima vremena za ovaj.

samo polako

pre 8 godina

Novak ce ovaj turnir sigurno osvojiti, za godinu, mozda dve.
Rodzer ce tesko osvojiti dva na sljaci koja mu fale za svih 9, Nadal takodje...

Dott

pre 8 godina

".Federer ostavio Novaka bez sna"

Naprotiv, dao mu jos jednu godinu da sanja!
Ali Novakovi snovi se ostvaruju polako, tu je na kraju kad pogledate i sva draz

34-godisnji deda:)

pre 8 godina

Vidi se vec u prvom setu da Federer ovo dobija!
Auuu Mile, em ce biti 21:20 za Federera u medjusobnom skoru, em i dalje nista od titule u Sinsinatiju, em Federer igra mnogo lepsi tenis..

Jumko

pre 8 godina

Nole je dobar čovek pa mu je žao da ove godine po četvrti put pobeđuje Federera. Indijan Vels, Rim, Vimbldon...Zato mu prepušta Sinsinati ali na US open će ga oprati

Nemanja

pre 8 godina

Kada se iznervira pocinje da pada. Mora to da popravi. Tako ga Marey nervirao na rolan garosu i jedva ga prosao. Ovde se iznervirao jer je Federer bas dobro odigrao a njemu nije islo. Idemo dalje!

Lexx_nl

pre 8 godina

Штета за Новака. Стварно штета, поготово ако се има у виду да је играо пет пута финале овде и никада није освојио. Реалност је ипак, да ни у Синсинатију као ни у Монтреалу није играо на свом нивоу. Много плитких лоптица. Нејак форхенд и прилично непрецизан бекенд.
Поред тога су га стигле и физичке потешкоће. Вјероватно ништа озбиљно, али довољно да не буде на свом нивоу. У таквој ситуацији Ноле није непобједив (нико није!). Надахнути противници су му придавали доста потешкоћа уназад двије седмице, а инспирисани трећи и други тенисер свијета чак, успијели и да побједе.
Јасно се видјело колико је Марију и Федереру значило што су након неколико узастопних пораза успјели једном да добију Новака. Знају они обојица да ће и убудуће више пута од њега губити него побјеђивати.
Радује да Новак и поред лошијих игара игра финала (10-то узастопно!), купи бодове и наставља да гризе. Може се десити да изгуби, али ако се то деси, онда увијек против некога ко је тог дана одиграо изванредно добро. Радује и да Новак поразе подноси стоички. (Једино сам га, разумљиво, утученог видио у Паризу). Као да себи каже: У реду. Борио сам се. Противник је данас био бољи. Видимо се на Грен Слему. Уз мало одлучности и оштрине вјерујем да Новак може до побједе у Њујорку. Сретно Ноле!

Nenad

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da Nole posle svih godina tenisa ne moze da sa svojim strucnim stabom napravi nesto sto bi ga dovelo do toga da jace i explozivnije servira, naravno da bi lakse osvajao svoje servise i psihicki na osnovu toga bio spreman za naredne gemove.. Prosto neverovatno!!!
Druga stvar je da moras na agresivnost da odgovoris agresivnoscu jer u suprotnom nema sta da trazis protiv top 5.. Lakse je sa Dolgopolovim da igras defanzivno jer taj ne moze da izdrzi u full agresivnom ritmu ceo mec
Strucni stab mora da se pozabavi ovim

Nesa

pre 8 godina

Nije ovo toliko dobra igra Federera koliko je losa igra Djokovica. Ovakvom pasivnom igrom ne moze nikoga da dobije. Ne razumem, sta je hteo ovom taktikom, vrati lopticu, I cekaj da Federer promasi. Totalno besmisleno. Siguran sam da je bolji igrac od Feda, ali mora mnogo agresivnije. Ovakvkom igrom jednostavno ne zasluzuje da bude prvi. I do ovog finala je dosao uz puno srece. Ako taktiku ne bude promenio, ne pise mu se dobro.

Banezi

pre 8 godina

Ovakvog Federera može da dobije samo Nadal na šljaci iz najboljih dana. Servis,ritern, forhend, bekhend, samopouzdanje, sve je bilo na vrhunskom nivou. Od 20 puta koliko je dobio Federera, ubedljivo ga je dobio dva puta (Dubai 2011. i Rim 2015, oba puta po 6-3, 6-3, tako nešto). Svi ostali mečevi bili su uzbudljivi i mogli su da se završe drugačije.

Mikii

pre 8 godina

Najjaca Djokoviceva izjava bila je 2009. u Madridu kada je nakon vise od 4 sata izgubio 2:1 od Rafe: "Tesko mi je, ne znam. Stvarno ne znam sta da kazem. Odigrao sam sjajno ceo mec, odigrao sam bas onako kako sam hteo. Dao sam sve i opet izgubio".

igor

pre 8 godina

Gdje bio Federer na Wimbledonu kada je Novak bio spreman.Wimbledon trava je njegova najbolja podloga a ovaj Novak iz Montreala i danas Cincinati pa jedva dobio Gulbisa i Dolpa.Novak isto ko prosla godina mu propala Americka turneja radi zenice i slikanja po plazama.Nikada gori Novak napravio je za ova dva turnira vise duplih gresaka nego za celu sezonu.

porodilja

pre 8 godina

Ne razumem sve ove negativne komentare za Novaka.Pa šta ako je izgubio meč?Poraz je sastavni deo sporta.I Federer je od Novaka izgubio 20 puta,a neki ga ovde veličaju do zvezda.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

pazi komentara.cak su gori nego posle RGa.Đole uzima USopen. To je toliko očigledno da sam siguran bio da večeras gubi a radost Rođina posle osvajanja me u to uverila.Rođo neće stići do finala a ko će u biti Noletu protivnik totalno je svejedno.Veceras je samo prolazna pripremna faza za nadolazeći grendslem.Cujemo se za 21 dan sa 10GSom

bagzi

pre 8 godina

Bas agresivan Fed i polazi mu sve za rukom. Zasluzen prvi set. Ajde Nole samo malo bolje i to je to. Ako nastavi Nole pasivno, mrka kapa. Mada Fed za sada kao masina.

sonja g

pre 8 godina

za sve koji kazu da nikad nece uzeti RG i Sinsinati, pa ni Federer nece Rim i MC, ni Nadal Pariz, Majami i zavrsni masters . Ne mora Nole vise nikad nista da ovoji on je vec u prvih pet svih vremena . Idemo Noleeeee

Ђорђе РС

pre 8 godina

Сва та прича око златног слема је пренадувана. Рекао сам то прије Новаковог пораза. Прије почетка турнира. Предстојећи УС Опен је једини преостали турнир који може битније утицати на Новаквов положај у историји тениса и спорта уопште.

boki

pre 8 godina

Kako bi mu zalepio par samara kad god hoce da lobuje igraca na mrezi a uvek mu namesti smec...u 95 % slucajeva to radi..poceo me bas nervirati njegov tenis...daleko je to od onog Noleta

neutralni felsh

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.(NS, 23. avgust 2015 20:07)A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)Mislim da je zarez ispred slova A gramaticka greska...
(Zigzag, 23. avgust 2015 23:02)


i uvek voditi racuna o subjektu u recenici ;)

Coutinho

pre 8 godina

Aj da se ponovi Wimbldon i tad je Federer besprekorno servirao kao i na ovom turniru do finala samo je po neku brejk loptu dao protivnicima,a onda je to Nole resio u finalu kako treba.

dodji_sebi

pre 8 godina

Posle Wimbledon-a, Novak se "posvadjao" sa tenisom. Izgleda jako lose i nemotivisano. Ni Federer, ni prilika da povede u medjusobnom skoru, ni zlatni masters, nisu uspeli da ga inspirisu. Jako cudno i vrlo lose za predstojeci US open.

Geronimo

pre 8 godina

Naslov Vam je sramotan!!!!
Novak je odbranio bodove .
Treba imati u vidu da svaki osvojen turnir se dogodine brani.
Sa danasnjih 60% snage rezultat je vise nego ODLICAN!

VUK

pre 8 godina

igra čiča dobro.. nema šta..čak je i iz Novaka koji je u očajnoj formi izvukao dobru igru u prvom setu..kako sad i prodavci kokica znaju da treba protiv Nola napadati agresivno drugi servis i igrati agresivno sa osnovne linije.. red je da i Novakov str.štab reaguje.. prvo Wawrinka,Endy.. pa redom svi u Montrealu i sad u Cincinatiju igraju istu igru.. i kruna je Federer. ima li odgovora skupo plaćen str.štab? Ako ne,možda neko zna kako da iz Novaka izvuče odgovor na ovu igru koja mu pravi problem...ima još trenera..

Legend

pre 8 godina

2:0, laganezee!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cheda, 23. avgust 2015 19:13)

Bio si upravu....

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Svaka cast Rodzeru, i Novaku naravno!
Kada se pomene tema u vezi sa jacinom konkurencije u tenisu danas, i one pre desetak godina, treba imati u vidu da je Novak sa pola gasa uspeo da stigne do dva finala turnira druge kategorije. Neki mogu da kazu "pa da, ali to je zato sto je mnogo dobar", medjutim, ako sagledamo malo realnije, dobar je i Rodzer ali ipak u godinama i ne bi sigurno mogao biti clan vodeceg dvojca da je danas, kada Novak dominira, zaista toliko teze uspeti u tome.
Zbog svega toga mislim da je ta tema deplasirana.
Sto se tice meca, Federer je uspeo da zadrzi nivo igre koji ga je krasio cele nedelje, i tu se ne bih slozio sa komentarom da je Novak odigrao mnogo lose. Igrao je verovatno i bolje nego u svim prethodnim mecevima, samo sto je ovaj put bio najtezi moguci protivnik koji to ne prasta.
Akcenat stavljam na Fed igru jer se desilo dva puta na Vimbldonu da dodje ne okrznut u finale, i da ga tamo Djok. dobije uz dosta brejkova. Danas to nije bio slucaj, a meni narocito zapanjujuce deluje procenat osvojenih poena na drugi servis. Vidi se da je radio dosta na taktickom planu u ovoj duzoj pauzi, i slazem se da je prava odluka bila da se propusti Kanada, jer se ispostavilo da je uspeo da povrati mesto br. 2, sto je sjajno pred poslednji GS.
Ono sto do sada nisam imao prilike da vidim je onaj prakticno polu volej riternom, gotovo sa servis linije krajem prvog seta.
Sve u svemu, sjajan turnir za zivu legendu koja ce trajati.

Ferdinand Bardami

pre 8 godina

Koliko je Novak mentalno jak pokazao je posle Rolan Garosa osvojivši odmah Vimbldon. Tako će biti i posle Sinsinatija - osvojiće US Open. A ova pobeda Federera nema nikakvu težinu, jer Federer već odavno debelo taktizira igrajući sigurno bar pola turnira manje od Nola i to iz klase 500. Kada bi igrao konstantno kao Djoković na svim većim turnirima, već ove godine bi mu lekari savetovali hitno penzionisanje. Isto kao i Sten Vavrinka - nema ga nigde i uzme Rolan Garos Đokoviću koji je pre toga skoro sve osvojio. Pa i Nole je od krvi i mesa, umori se čovek, a dolaze mu u finala odmorni teniseri koji uglavnom ispadaju u prvim kolima ili preskaču po nekoliko turnira.

фф

pre 8 godina

Новак је доказао да и уз очајну игру, у овом тренутку могу да га добију само тројица (Роџер, Енди и Стен). Само мало подигне игру и мање-више изједначен је и са њима. Мало више подигне игру и не може му нико ништа. Надам се да ће игру подићи мало више и УСО је 90% његов.

optimus prime

pre 8 godina

Mnogo mi je krivo što Novak nije uspeo da osvoji Sinsinati, sigurno su neprijatna dva poraza od velikih rivala za dve nedelje. Sve čestitke Federeru, bio je danas bolji. Sada sledi US Open, to je najvažniji turnir u ovom delu sezone. Nadam se da će Novak dati sve od sebe i pobediti u Njujorku. Hajde samo napred Nole majstore tenisa i da opet vidimo taj srebrni pehar u tvojim rukama, srećno.

Master Slam!

pre 8 godina

Ево, баш на Скај Спроту у студију причају пред меч и називају свих 9 освојених Мастерса "Мастер Слам" ("Master Slam").

Иначе, кажу да Ђоковић никад није водио у победама против Федерера.

tulipan

pre 8 godina

Da se ostavimo teniskog umeca na kratko...Nolo je par izuzetno vaznih meceva,polufinala i finala mastersa i slemova dobio na cisto foliranje.Taktika je sledeca-ukoliko vidis da si u podredjenom polozaju,odglumi bol u kolenu ili odigraj bezvoljno nekoliko poena kako bi protivniku opala koncentracija i kako bi ga izbacio iz ritma,legalni ali nikako sportski potezi.

g

pre 8 godina

Možemo sad da izvlačimo jednačine do sutra, stvar je prosta, Novak nije uspeo da osvoji Masters kojim bi kompletirao sve iz serije 1000, nije ni RG kako bi imao sve GS, i kraj priče, idemo dalje uz nadu da će psihički izdržati ove dva velika poraza ( RG i Sinsinati ) i da će na US Openu pokazati kakav tenis ume da igra.

Mrki

pre 8 godina

Novak je agresivan i opet ima snagu u udarcima sto nije imao u zadnje vreme i to je sjajno pa i ako izgubi bice to zato sto je protivnik odigrao bolje.

Robi

pre 8 godina

E zato je Novak No1 i biće dugo. On igra finala pa i uzima titule i bez forme, a kad je top mlati sve, a Federer i Nadal malo padne forma, tuku ih razni Sepiji, Brauni u trećim kolima. Uzimaju samo kada su u top formi a Novak umoran.

johnny

pre 8 godina

neshvatljivo, novak da ne traži čelendž na federerovoj brejk lopti u drugom setu, izgubi taj gem duplom greškom, naravno to je bio prelomni trenutak u celom meču, neshvatljivo, ove dve nedelje potpuno neshvatljive, ne znam nisam pametan, neshvatljivo ponašanje đokovića, pa ovo je bio najvažniji trenutak u njegovoj karijeri, neshvatljivo
(ika, 23. avgust 2015 20:47)

kapiram da bi ga dobio novak sa nulom ili kecom u trećem setu, zaista neshvatljivo da nije tražio čelendž u ključnom trenutku jer da se igralo egal do sredine drugog seta popustio bi federer, stari je to blefer, uhvatio je novaka na bum tras igru i sve mu ulazilo, ali zna se kome ruka najviše drhti u odlučujućim setovima, pa upravo ovom vašem goat-u dame i gospodo

blah

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace!

mesni

pre 8 godina

Budimo realni, prošli meč je Djokaru rastavio. Već je bio umoran, a onaj napaljeni kengur mu baš nije trebao. Uopšte me ne iznenadjuje ovaj ishod. Jednostavno radi se o čistoj fizičkoj iscrpljenosti.

djolenovisad

pre 8 godina

veliki sam postova?ac lika i dela rodzera federera ali kada igra sa noletom zelim samo.da izgubi.ok nole nije imao.srece u prvom ali pobedice mog miljenika.i treba da bi bio prvi.koji je osvojio sve 1000 masterse

vb78

pre 8 godina

Savrsena igra Federera, nema se tu sta dodati. Novak bi pobjedio i sa ovom igrom bilo koga iz top 10, ali protiv ovakvog tenisa koji je demonstrirao Federer se jednostavno nije moglo.

bogda

pre 8 godina

Statistički jedna od najboljig godina u istoriji tenisa za Novaka. Ipak ako govorimo o teniskoj istoriji svodi se na godinu u kojoj je Novak izgubio Svoje peto finale u Cincinatiju i treće u Rolad Garossu.
Izgubio je dva najbitnija meča ove godine.

fedex

pre 8 godina

Cas tenisa velikog Federera,al opet je moglo bit neizvjesno kad je novak spasio one silne brejk lopte u drugom setu,pa roger servirao..svaka cast novaku na prihvatanju poraza i onome oko penzije,al mora se priznati Rodja je vrh na koji se niko ne moze popeti GOAT

Nenad

pre 8 godina

Nole nas majstore mnogo te volimo, ko zna zasto je dobro sto si danas izgubio. Mozda zato sto ces u buducnosti da osvojis sve sto pozelis i ti i mi :) Neka su svi Sveti uz tebe uvek!

uključi mozak

pre 8 godina

Meni malo tenis dosadio, ima ga kolko oćeš. Nego me nešto drugo zanima, ko su ovi ljudi koji navijaju za Federera protiv Djokovića? Vidim ima ih poprilično, ajde da je klub pa da razumem, ali mi ovo uopšte nije jasno..
(DedaMiloje, 23. avgust 2015 21:40)

Hrvati. Šta tu ima nejasno.

Manja

pre 8 godina

34 godine i brije. Federer je vrhunski teniser, svaka mu cast! Volim naseg Novaka i uvek navijam za njega, ali se Federeru oduvek divim.
Novak mlak, delovao je premoreno, i evo vec drugi put mu izmice trofej koji mu nedostaje. Stvarno bi bilo lepo da ih sledece godine osvoji i nadam se da hoce.

Moca

pre 8 godina

Prava stvar da tenis dobije na interesantnosti. Eto da je Nole dobio prošli put Mareja i sad Federera više niko ne bi gledao prenose. Već su počeli da pišu da je tenis postao dosadan. U ljudskoj psihi je prirodno da postoji mogućnost da se i izgubi jer prevelika superiornost jednog ubija sport.

Marko

pre 8 godina

Da bi Nole dobio Sinsinati mora izgubiti Wimbledon u prvoj nedelji, da ima vremena za odmor i treninge. Niko mu ne moze parirati kad je naspanovan, bas niko!

Kotor-Art

pre 8 godina

Mogu ruku u vatru da stavim da Rođa namerno nije hteo ništa da igra do Sinsinatija samo da bi bio spreman da se suprostavi Noletu i da mu onemogući da osvoji Golden master!Ajmo sada,novi set-nova priča!

NIK

pre 8 godina

Neko je postavio pitanje zasto publika vise voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu. Zato sto vole rodjene pobenike, sa elegancijom i stilom u svakom pogledu, a ne folere. Neka se svako zapita da nekim slucajem nije rodjen u Srbiji, za koga bi pre navijali, za Rodzera ili Novaka! Siguran sam u 90% slucajeva, kada biste bili iskreni prema sebi, rekli bi za Federera.

kole

pre 8 godina

Pa dobro.. i Novak je ziv covjek . Malo li je Wimbldon Australije i kusur mastersa ?
Da li neko ocekuje da uzme sve ?
Mora i Rodja nesto . Ko zna kad ce opet ?
Cestitke Rodji .

tarabic

pre 8 godina

Jos jednom Novak je dokazao svoju velicinu. Znajuci koliko nesretnih dusa na ovom forumu iscekuje njegov pad, odlucio je da im da trenutak radosti.

vidoviti

pre 8 godina

Moderator nije smeo da pusti moj komentar posle Montreala a rekao sam da Nole nece osvojiti Sinsinati i da ce ispasti u 3 kolu na US openu.Nadam se da ce to sada uraditi.Ko hoce savete za kladionicu slobodno neka mi se javi jer sve pogadjam.

Zigzag

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.(NS, 23. avgust 2015 20:07)A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)Mislim da je zarez ispred slova A gramaticka greska...

Branimir

pre 8 godina

Neko kaže Federer je prejak; jeste, danas je Federer bio prejak a Nole preslab ali bilo je i biće opet obrnuto. Federeru svaka čast za prikazani balet, a i svašta mu je polazilo za rukom, pa kad se setim onih mreža u prvom setu, čudo...

Kinez

pre 8 godina

Mec necu da komentarisem, rezultat je dovoljan pokazatelj,vec neke komentatore, ovde na sajtu.
Stvarno ne razumem ljude koji druge vredjaju bez razloga. Razumem Djokoviceve navijace da su razocarani, ali to im ne daje za pravo da vredjaju druge koji navijaju za Federera ili ga hvale.
na primer:
@ sizoid (nome est omen)
"...a slinavi ljudi koji navijaju za Švajcarca ...
@acica
"... mrs u rupe iz kojih ste izmileli...'
itd. itd. itd. ...
Dobro, izgubio je od boljeg od sebe, neki se raduju, neki su tuzni, ali ljudi, ponasajte se pristojno.
Sto neko rece: "Sutra dan zalosti u Srbiji".
Stvarno tako ispada. Pa valjda imate vaznijih stvari u zivotu od Djokovicevih pobeda? Ili nemate? E, onda, svaka cast!
Dalje ne bih da elaboriram, ispasce da vredjam, kao i vi!

bravisimo

pre 8 godina

A vala ima dušu Novak, da mu pusti jednom pred decom da digne pehar. Ono je bilo tuga na prošla dva Vimbledona, dečica gledaju a Federer knedla. Evo konačno da vide tatu sa peharom. Bravo Nole!

ludinovinar

pre 8 godina

Nema problema, uzece ga kad tad i Zlatni masters ce biti njegov.. :-) Niko nije blizi tom cilju od Noleta.. Rolan Garos takodje.. Iako u losoj formi, favorit je na US Openu i zaista verujem da ce ga osvojiti, na tri seta ni ovakav Rodzer nece imati sanse.. Svaka mu cast na celoj nedelji, idemo dalje.. :-) Hvala ti Nole na svemu..

Igor

pre 8 godina

Zao mi je Noleta jer mislim da je vrhunski igrac a pre svega sjajan covek. Steta sto je dozvolio da postane srbonacionalisticka ikona. Pozdrav iz Novog Sada!

Lazar

pre 8 godina

Nikakvo iznenadjenje. Ceo turnir Nole se provlacio. Jedini dobar mec bio sa Vavrinkom i to ne zato sto je Nole igrao dobro, vec Vavrinka lose. Federer pokazao da moze da osvaja titule bar naredne 2 godine. Novak ako ne promeni nesto bitno u glavi zavrsice ko i Nadal.

gosa

pre 8 godina

na trenutak i meni je razocaravajuce sto je nole ispustio RG pa sad i Sinsinati, a onda se zamislim i prebrojim ....pa Nole na svakom turniru zadnjih 5 godina igra glavnu ulogu u FINALIMA !!! Nasa reakcija nakon ovakvih poraza je katastrofalna. Nije Nole malodusan mi smo ti !!! Svi ostali sjevnu tu i tamo a njegova konstanta je nemjerljiva, pogotovo sto je prisutna u eri ovih tenisaca. Matematicki je prosto ne moguce osvojiti toliko finala u koliko se Nole nasao zadnjih 5 god. Jos ce biti pehara i tanjura a mi smo privilegirani da uzivamo u tome a ne da docekujemo na koplje eventualne "poraze".

zvrk

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace! 
(blah, 23. avgust 2015 23:05) 

Osecaj kad svake godine osvojis neki gs, kada 2x za redom tuces najboljeg svih vremena u finalu istog, kada si ubedljivo prvi, kada drugi iza tebe 3 godine nije video gs! E to je neprocenjivo!!! I jos kad znas da 80% ex yu visi na komentarima kako bi sve to umanjili!!!! lol ?

NNN

pre 8 godina

Na kraju meča očekujem naslov: "Umorni Novak izgubio od Federera" ili nešto u tom smislu. Moraju da se nađe opravdanje za poraz, nemoj slučajno neko da kaže pošteno da je Federer bio bolji.

parz

pre 8 godina

Zasto je Federer najveci ikada. Zato sto u kojoj god eri da je igrao bio bi najveci. Da su npr. Rafa ili Novak igrali 80'tih, kada zbog tehnologije reketa, nisi mogao da stojis samo na liniji i mlatis (mislim mogao si, ali npr. W ne bi uzeo nikada), morao si da ides napred. Ova dvojica, pogotovo Novak, kao da nose praher kada krenu na mrezu. Prema tome, dobro je sto sada igra. Ali Tata se zna ko je.

Draža

pre 8 godina

Ne znam sa kim bih mogao da uporedim Federera. Da igra fudbal, bio bi mešavina najboljeg od Mesija, starog Ronalda, novog Ronalda i Ronaldinja. Njegov tenis je nešto sasvim posebno, kategorija i svet za sebe.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ma dajte, molim vas, "ostavio ga bez sna"? Jaka stvar, zlatni masters, šta li ćemo još izmisliti: total šljaka masters, srebrni GS, Hale/Wimbldon platinasti kombo?
Što se same igre tiče, svi koji su iole realni, znali su da se ovog puta pitao samo Federer, jer je ceo turnir (a i neko vreme pre njega) igrao mnogo bolje, sigurnije, i što je najvažnije - hrabrije. Ziheraška igra, kako je neko ovde lepo primetio, prolazi protiv Mareja i kompanije, ali nikako protiv Rodžera. Bio je favorit i to je opravdao. Biće favorit i na USO, a to breme nije lako nositi čak ni njemu.

vidimo se 2021.

pre 8 godina

Ljudi shvatite jedno, Novak jeste nas i zasgurno ce biti jedan od najboljih igraca svih vremena kada zavrsi karijeru, ali da bi dostigao ono sto je Roger do sada uradio i sto jos uvek radi, morace da igra na svom najboljem nivou i za sest godina, upravo kao sto Roger radi. Ako i u tim godinama bude osvajao masterse i Gren slemove, protivh najboljih mladjih tek onda ce moci da stane rame uz rame sa za sada neprikosnovenim. NA taj nacin ce i statisticki stici Rogera, ali aj eto videcemo 2021. sta ce biti.

A to kako je danas Roger odigrao je cista poezija, zaista prelep tenis, koji ni Rafa ni Novak ni Marej nikada nece moci da dostignu...

Vaše ime

pre 8 godina

I dalje te volim kao rođenog brata, i zauvek ćeš ostati legenda, ali ta malodušnost te prati godinama već.
To nam je u genima izgleda kao narodu. Od kiselog podsmeha nema ništa.
Nadal igra isto sa stotim kao sa prvim teniserom, isto se bori, istu želju ima, Novak često želi da dobije na ime, i jedva da potrči kako mu ne bi spala kruna sa glave.
Kada gubi, umesto da gledamo kako se lomi za svaku loptu, kako steže pesnicu za svaki osvojen poen, kako bodri sebe, šapuće u bradu idemo, ajmo, .. on psuje, gleda u tim namršten, i PREDA SE!
Emotivan je ok, ali bliži se 30 -toj, ima epske mečeve u nogama, kako još nije naučio da mu taj pesimistički inatski malodušni stav samo odmaže?
Koliko još Finala GS i Mastersa treba da izgubi da bi to shvatio i nešto promenio?

Tibor

pre 8 godina

Znam da ću da dobijem gomilu MINUS -a, ali nasuprot je ipak bio NAJBOLJI svih vremena: Prof. Federer. I ako neko još uvek koristi argumentaciju da je Federer osvojio sve samo zato što u to doba nije imao dostojnog protivnika, šta je onda NOLE ako ne dostojan protivnik. Nole je No.: 1, ali Profesor je ipak Rodžer.

munze

pre 8 godina

Najbolji riterner svih vremena, brejk lopte 0/0. Maestro uzima turnir bez izgubljene serve, dere prvog i drugog sa liste bez izgubljenog seta...

Kol

pre 8 godina

Svaka cast Federeru, navijam uvek za Noleta i jeste da Novak igra dosta losije od svog uobicajenog nivoa, ali Federer igra neverovatno u 34 godini imati motiva i energije za ovakav nivo tenisa je zaista za svaku pohvalu!

posmatrač

pre 8 godina

Na dodeli pehara Đoković izjavljuje "da je dao sve od sebe".
Ako je ovo sve od njega onda neka okači reket i ode u penziju.
Kao drugo njegove izjave su toliko jednolične i prazne, po sistemu
"bla, bla, bla" da mi nije jasno da sam to ne vidi, ili mu neko iz
njegovog tima ne saopšti.
Jednom rečju, dečko očito gubi kompas.

anica

pre 8 godina

Kada god mi je posle poraza Nolete krivo, ja procitam komentar @Svete i udarim "!!!!!!!!!!!" i odmah mi lakse:)
Nole kralju, puno srece i uspeha na USOPENU, bice sve dobro!!!!!

баш тулипан

pre 8 godina

Da se ostavimo teniskog umeca na kratko...Nolo je par izuzetno vaznih meceva,polufinala i finala mastersa i slemova dobio na cisto foliranje.Taktika je sledeca-ukoliko vidis da si u podredjenom polozaju,odglumi bol u kolenu ili odigraj bezvoljno nekoliko poena kako bi protivniku opala koncentracija i kako bi ga izbacio iz ritma,legalni ali nikako sportski potezi.
(tulipan, 23. avgust 2015 22:11)

Шта све човек неће овде да прочита. Па какви су то противници који дозволе да им концентрација опадне у полуфиналу и финалу такмичења???

zlatiborac

pre 8 godina

Novak mora da se vrati treninzima. Vidi se da je malo sagoreo i da su mu fokus i koncentracija ispod svog nivoa. Novak mora da trenira vise. Igra mu postaje suvise citljiva, kratke lopte u razmeni udaraca, igra na mrezi ispod prosecna, odbrana od igre na mrezi katastrofalna. Za Federera se znalo da ce odigrati krajnje agresivno, sa bezbroj mesovitih udaraca. Novakov odgovor na to je slepo prebacivanje kratkih lopti sa osnovne linije sto je lak plen za dobre igrace. Sta je tim radio da ga pripremi za ovakvu igru protivnika? Deluje da su se uspavali. Sa ovakvom igrom US Open bice pusta zelja. Izvor Novakove frustracije, osim umora je njegova igra koja je procitana i postaje ponekad i jednodimenzionalna. Frustraciju ce morati da izbaci jakim radom i treninzima i vracanjem zelje za pobedama i dominacijom. Dobro je u neku ruku danasnji poraz od Federera. Lekcije od odlicnih igraca samo mogu da pomognu. Vidi se da Novakova igra polako gubi na ostrini i trebace novih momenata njegovoj igri da bi zadrzao dominaciju. Cestitke Federeru za osvojen turnir a Novaku savet da se vrati jakim i pametnim treninzima sa puno dobrih zelja na predstojecem US Openu.

ADI

pre 8 godina

Kaze Nole na ceremoniji morat cu pricekat da Roger ode u penziiju a Roger mu odgovaara osvojit ces covjece zasluzio si ,koliko se njih dvojica postuju sve je bilo jasno na ceremoniji.

Vujke

pre 8 godina

500 komentar dovoljno govori da smo kao narod ozbiljno "zaglibili" da nista ne vidimo ispred nas samih u zivotu osim Novaka..Inace ceo turnir je bio fenomenalan!Rodzer je bio savrsen tokom celog turnira i zasluzeno osvojio 7 put Sins uz to propustio je Montreal stoga je imao jos nekih nedelju dana viska da se spremi dok je Novak vidno poceo da ide gore dole posle Vimbldona i to se pokazalo sad jer da se ne lazemo sa ovakom igrom nije mogao da osvoji nijedan americki turnir od ova dva..Stoga ceka pravi test Novaka na US openu gde ce nam detaljno pokazati gde se stvarno nalazi Novakova forma i igra do kraja sezone.To nekako moze da odredi puno taj zavrsni cin..Jos jednom svaka cast Federeru na pobedi i novom trofeju uprkos godine covek je dalje tu i drzi lekcije svim teniserima i bice tako jos neko vreme..Svidjalo se to nekome ili ne.

hm hm

pre 8 godina

Nije vise u najboljim godinama,ima cetvoro dece,Mirku uz sebe a I dalje igra odlicno . Zato je legenda . Miran, porodican covek bez skandala. Blago njegovoj porodici I njegovim sponzorima .

Zorica

pre 8 godina

Skroman, otac cetvoro dece, humanitarac, igra najlepsi tenis ikada, najbolji sportista svih vremena, najpopoularniji na drustvenim mrezama, dobitnik najvise fer-plej priznanja od svoji rivala na terenu, najplaceniji i najtrazeniji od sponzora na svetu, samim tim i najpopularniji sportista sveta samo ne i u Srbiji but who cares :)... RODZER FEDERER!!!

Adam Jensen

pre 8 godina

Nema šta - zaslužena pobeda Federera. Mislim da je servis presudio jer Novak se sa istim mučio ceo turnir, dok Federer nije izgubio nijedan servis gem.

Realno, Federer je, što bi rekli, "izdominirao" ovaj turnir jer je dobio prvog i drugog na svetu veoma ubedjlivo (ni Đoković, ni Marej nisu imali čak ni brejk šansu).

Ferdinand Bardami

pre 8 godina

Svaka ti čast Novače! U sedam dana dva finala i koliko finala i osvojenih turnira od početka godine. I ove godine bićeš proglašen za najboljeg sportistu. Pa ni konj ne bi izdržao toliki napor! Nije Federer više onaj majstor, nije više ni senka onoga što je bio. Čovek taktizira, ne igra više veliki broj turnira, jer ne može zbog godina da izdrži taj tempo. A Novak i dalje igra na svim važnijim turnirima i većinu osvaja ili je u finalima. Zaista je nepravedno u takvim uslovima nipodaštavati Novaka, jednog od najvećih tenisera ikada i veličati u toj meri pobedu odmornog Federera koji je odigrao bar pola turnira manje od Djokovića i to većinu iz klase 500. Vavrinke nema nigde i pojavi se i uzme Novaku Rolan Garos. A Novak je svaki put u finalima i to iziskuje ogroman napor. Ovo je Đokovićeva era i to će ostati upisano u istoriji zlatnim slovima. Strašno je bilo samo čuti onu publiku kako pljeska i urla na svaki Federerov poen, a jedva zapljeska na poen Đokovića. I samo zbog toga mi je krivo što je izgubio. I samo ću reći još ovo, posebno onima koji veličaju švajcarca: Australija, Indijan Vels, Majami, Rim, finale Rolan Garosa, Vimbldon, finale Montreala, finale Sinsinatija. Skidam kapu majstore.

Милош Обилић

pre 8 godina

Ноле је свјетски МЕГА ЦАР, и што је мене персонално најдраже огромни трн у оку запада. Играти на оваквом нивоу цијеле године то је умјетност. Човјек је изгубио само три пута ове године и то сваки пут у финалу, и нађу се овдје неки паметњаковићи да нешто паметују, господо није тенис један турнир игра се читаве године, а тренутно сви иза Новака гутају прашину (5800 бодова бјежи другопласираном). А нашим сусједима хрватима бих препоручио да већ једном искористе погодности које море нуди и да науче да пливају. НОЛЕ само гази прави Срби су увијек безусловно уз тебе.

Rep.Srpska

pre 8 godina

Hajde da se i ja usudim jednom da prognozoram javno.evo trwnurno je 1 1 i deuce...govor Novakovog tjela mi sugerise da je jako naspanovan da ovo dobije,a Federer je ipak u nekom malo grcu.vidi se to.nemojte ds mo zamjerite na maloj pristrasnosti.pratim Novaka od 2007 i bar malo sam sebi uzeo za pravo da procjenim.evo lagano je spasio brejk lopte.puno srece Novace,da udjes u istoriju ove igre sa ovim trofejom.

ona

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi, ali ceo svet zna da je to samo figurativno! Rodzer i Nadal - dva najveca tenisera u istoriji. BRAVO ROdzer, GO Rodzer!!!

pro

pre 8 godina

Tako je Dejane. Kako je igrao ceo turnir nije imao šanse. Budimo realni, ljudi. Volim i cenim Djokovića ali Federer je najveći igrač svih vremena, to je činjenica a vi lupajte minuse kolilo hoćete!!!

Vitez Koja

pre 8 godina

Ljudi, ne svadjajte se ko je bolji, ko je najbolji i ne prepirite se, nego uzivajte i molite Boga da ih zdravlje posluzi, kako Federera, tako i Djokovica, Nadala, Mareja i ostatak ekipe... Jer ovo sto gledate, nikada vise necete videti u zivotu, verovatno, kada se penzionosu. Budite srecni dok se igraju ovakvi mecevi. Pogotovu ako se Nadal bude vratio.

Big Miloš

pre 8 godina

Evo, gotov je meč. Nego , da pitam ove koji pričaju da je Novak najbolji teniser u istoriji... Kako to da najbolji teniser u istoriji nije igraču od 34 godine napravio ni jednu brejk šansu? Sramota je to.

MP

pre 8 godina

Juče mi nalupaste silne minuseve. Drago mi je za Federera, od 2006 kako sam počeo da pratim tenis on je moj miljenik. Jeste da je Novak naš, ali Rodžer je Rodžer. Živa legenda. Želim mu još barem 2-3 godine na turu. Biće drugi nosilac na USO, to je dobro, da Novak i on ne budu u istoj polovini. Nadam se da će uskoro ponovo podići GS trofej.

St

pre 8 godina

Kilavi rodzer pobedio kilavog djokovica i to je to, plus federer je imao srece gde god je trebalo...kolko puta mu je lopta udarila mrezu i pracaknula se na drugu stranu... Idemo dalje

obrad le

pre 8 godina

Evo Srbi kod nas praznik u Zagrebu! Slavimo pobjedu najvećeg hi, hi! (IvanZG, 23. avgust 2015 22:21)

Vazda bilo i biće, samo da je german.

Mr_Melbourne

pre 8 godina

Samo cu ovo reci. Nakon prvog seta Federer ima 20 vinera Nole 9. Jednostavno Fedex je doktor tenisa i nisam ljubitelj tenisa kojeg Nole igra. Zbog ovoga komentara idu minusi ali Nole ni u snu a ni bilo ko ne moze da igra ovakav tenis . Jednostavno Roger je raj za oci kad ga covjek gleda kako igra. Pozdrav iz Sarajeva.

aseb

pre 8 godina

Nole je prvi,nas je,navijam za njega,igra odlicno, ali Federer je najbolji ikad,budimo realni!
Otpisivali su ga ima vec par godina,kazu na zalasku karijere,a on okupa prva dva ko da ima 25.

mister mister

pre 8 godina

Federer je manijacki agresivan,nisam video da neko udje 4m u polje i ceka return,nemoguce aloooo!Plus voleji,forhendi,MADA malo i pomoc mreze..Veliki je,najveci ikada(za sada) nevorovatan takmicar!Novak je dominantan godinama,usao je u istoriju,ali imam utisak da kad treba da osvoji ono sto nema nesto mu se desi,neobjasnjivo..i RG i Sinsi...A generalno,njihovi mecevi su po meni daleko iznad svih,najbolji,najlepsi,najludji,IMA svega.Novak i Rodzer=konstantnost,titule,finala,mon-stop najbolji,Nadal je mnogo pao,Marej nije ta klasa,a ostali su svetlosnim godinama daleeeeeko daleko...nema dalje!!!

kimiko

pre 8 godina

Federer je odigrao danas savrseno.Potpuno zasluzena pobeda,maestralna igra.Kada ga krene turnir,najtezi je od svih protivnika.
Zasto je to tako? Zato sto svoje udarce ne menja,ne menja stil.Igra na iste karte koje je naucio jos u ranoj mladosti,a to su veoma jaki aduti.Veruje u svoju igru i ne odustaje.Ovako odigrati turnir u 35-toj godini...svaka cast.

Hopa

pre 8 godina

Meni Federer nikada nije bio simpatican, ali ni Novak. Nisam teniski strucnjak kao mnogi, ali dzaba bilo obojice. Neka oba skupljaju svoje milione, a ja cu da gledam pljuvanje u dalj s preponama. Ni jedan nije vredan mog slobodnog vremena.
(Aratos vas bilo, 24. avgust 2015 03:57)

Komentar veka!
A ima slobodnog vremena da komentariše nekoga ko nije vredan njegovog slobodnog vremena. Haos, haha, vrištim!

ahahaa

pre 8 godina

(Svete, 23. avgust 2015 21:48)
"Strucnjace", Federer je 2006. godine od 17 turnira na kojima je igrao, na 16 turnira bio finalista i uzeo 12 titula. A tada su se finala mastersa i zavrsnog turnira igrala na 3 dobijena seta.
(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 01:30)

Jel to ona godina strašne konkurencije kada je Ljubičić bio treći?

lepota tenisa!

pre 8 godina

Tri godine citam komentare ovde, Federeru je vreme za penziju hahahaha strucnjaci:)))) a covek zaradjuje najvise od svih sportista na svetu, i u svojoj 34. godini rastura ove mladice poput Djokovica

Vukodav

pre 8 godina

Čitam komentare i smejem se, nikad Srbi nisu umeli da gledaju širu sliku...
Ekstaza povodom jednog meča a sezona ništa? :-)
Mislite da je Novak glup? Pa njemu da je Sinsinati prioritet, tempirao bi formu drugačije, a ne mesec dana odmora na jadranu.
Njemu je ovo samo razigravanje, sa pola forme je bio egal sinoć, kakav Federer, više su Novaka nadigrali Gofan i Dolgopolov.
Vidimo se na US openu, očistiće ih Novak sve :-)

veliki strumf

pre 8 godina

Prvi servis strasan, mnogo kratkih loptica u forhend nicim izazvanih za penale Federeru, neverovatna pomoc mreze u vise slucajeva, mnogo pogodjenih linija - i ipak Novak, uprkos svemu tome, vodi evo 6-5.

lepota tenisa!

pre 8 godina

Tri godine citam komentare ovde, Federeru je vreme za penziju hahahaha strucnjaci:)))) a covek zaradjuje najvise od svih sportista na svetu, i u svojoj 34. godini rastura ove mladice poput Djokovica

Marinko

pre 8 godina

Rodzer, Maestro, zasluzno pobedio. Novak nije bio ni blizu. Tuzna statistika za Novaka u finalu Sinsinatija, 0/5, bez dobijenog seta.

manuginobili

pre 8 godina

Nikada nisam gledao slabijeg Novaka u ovako dugom periodu,dva turnira za redom nije odigrao ni jedan mec kako zna i moze,to vec postaje zabrinjavajuce...i uz sve to,Roger koji leti terenom i igra najbolje sto moze jedva i uz veliku srecu dobije prvi set?!...nista mi nije jasno,Nole kao na prinudnom radu,ni volje ni zelje ni snage u udarcima,imao sam utisak na nekim udarcima kao da je lopta jaje :),tako ju je Nole "udarao",kao da se boji da ne pukne ako je malo jace udari :)...nije dobar ovaj poraz jer po ko zna koji put ga Fedex zaustavlja ka putu ka nekim rekordima,ali ako osvoji USO sve ce se ovo brzo zaboraviti a Nole ce imati jednu od najboljih godina u istoriji tenisa.

fica

pre 8 godina

ZA SVE KOJI SMATRAJU DA FEDERER NIJE IMAO KONKURENCIJU, EVO SADA IMA NAJJACU KONKURENCIJU ZAJEDNO SA 34 GODINE, I PONOVO DOKAZUJE DA JE NAJBOLJI SVIH VREMENA

whatwver

pre 8 godina

Tata Federer objasnio neke stvari. Slicno ko danas Bolt upozorio svet da računaju na njega itekako. Skidam kapu coveku koji igra ovako u 34 godini.

BgHQ

pre 8 godina

Stvarno ne razumem komentare uoci meca da ce Nole odrati Federera.I ja bih voleo da se to desilo ali ljudi gledate li vi tenis i kapirate li da je u ovom trenutku Novak u strasno losoj formi i da bi pobeda u finalu Sinsija bila senzacija.
Lepo je navijati za svoje ali nije lepo biti pristrasan i lisen bilo kakve realnosti.

Pozdrav za B92

pre 8 godina

(Svete, 23. avgust 2015 21:48)
"Strucnjace", Federer je 2006. godine od 17 turnira na kojima je igrao, na 16 turnira bio finalista i uzeo 12 titula. A tada su se finala mastersa i zavrsnog turnira igrala na 3 dobijena seta.

Malodušnost

pre 8 godina

Dzaba gledate ljudi, znam Novaka, on je već izgubio meč nakon izgubljenog taj brejka, sada će samo da tera inat sam sebi u drugom setu tako što neće hteti da se bori, i tako što će čekati na greške Federera ili pad u igri.
10 god. gledam Novaka i već znam ishod. Drugi set dobija Fed. 6:4 ili 6:2.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Premda Nole izgleda kao na streljani i dalje sam ubeđen da osvaja !! Živi bili pa videli...
(hawkeye, 23. avgust 2015 20:12)

Jesi li još ubeđen sokole? xaxaxa

monden

pre 8 godina

Federer pokazao kako se igra M.DIMA.Zato je moj omiljeni teniser.A Đokoviću može da budeš čast što toliko inspiriše i motiviše ovog starog lisca.Inače,po meni,Cincinnati nije nešto toliko važan.

Zgejsn

pre 8 godina

Najveci otisak meca, za mene je momenat na kraju kada Rodzer prilazi cerkama i saginje se da poljubi jednu od njih, a ona se saginje i nalazi nesto interesantno na podu, on se nasmeje i okrece se drugoj cerci...

Vladislav

pre 8 godina

Bilo ocekivano sobzirom kako je Nole a kako Federer igrao ... ali cudno zaista cudno kako Noleta "bodre" iz njegove loze , svaka cast Rodji ovako dobiti 6 god mladjeg protivnika i kako lako osvojiti turnir

Dragana, BL

pre 8 godina

Poruka za sve ove što pljuju Noleta: Uzmite reket u ruke i pokažite da vi igrate bolje, pokažite tu taktiku kojom bi dobili ovako raspoloženog Federera. Najlakše je sjediti u fotelji i kucati komentare. Sramota ste!

Iz Bosne

pre 8 godina

Neka ba Nole,veliki sevap si zaradio što si pustio ovog da pobijedi.Nek se malo i on ponekad obraduje,jer davno je to bilo kad se on radovao zadnji put.

xyz

pre 8 godina

Za ovaj meč je dovoljno reći: odmoran, svež i utreniran Federer, pobedio umornog i van forme Novaka, na svojoj najomiljenijoj podlozi, u meču na 2 dobijena seta. Tačka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (idemo dalje, 23. avgust 2015 22:55)
Cekaj, pa zar nije Novak kralj betona?

One and only

pre 8 godina

Pisem na 3:2 za Djokovica.Lik se svaki gem izvlaci.Trenutno je Roger neuporedivo bolji.

Nije mi jasno zasto covek nadobija minuse.Djokovic je ocajan, ne samo danas nego zadnje 2 nedelje.Ne zasluzuje titulu sa ovim duplim greskama i ocajnim lobovima.O psovanju i njegovim tinejdzerskim ispadama ne treba trositi reci.

specnaz

pre 8 godina

A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)

Zar su bitne godine,napisan komentar skroz na mestu,6 godina prednosti dosta znaci,al ovaj nas jefnostavno nije KLASA za Rogera.

kmania

pre 8 godina

Videla se pauza od tenisa kod Novaka i da nije ni na 60% mogucnosti od pocetka turnira.
Na US openu ce biti sasvim druga prica to zna i Federer jer mu u tri seta kad Novak igra svoj tenis ne moze nista.
Na kraju krajeva nije kao ovaj izasao u dzemperu iako je njegov tim znao da ce verovatno da izgubi.Posle vrlo znacajnih turnira koje je osvojio Federer Sinsinati mu dodje kao grem slem ove godine.
Tako da je to to ove godine od Federera.

pribil

pre 8 godina

Umoran i ispraznjen nole. Ali sampioni se vracaju. 6000 atp poena vise, od rodjka. Zaliha za buduca vremena. Sad odmor pa napad na us open.

Magnus

pre 8 godina

Ma zasluzeno nema sta!
Samo nije mi jasan Novak koji je bez imalo zara i htjenja odigrao,a na terenu je izgledao mlitav i bez imalo energije!

Swedenonline

pre 8 godina

Baš kao što je Federer dobio epitet najboljeg tenisera dok Novak nije bio na sceni, može Nole da sačeka bez problema, ničija nije do zore sijala. Nepotrebno diže sebi tenziju, sve u svoje vreme.

nikšićko

pre 8 godina

@Goat susjede, neko ima najvećeg u istoriji (najveći jer je dominantan u Fed-Nad eri) a neko nema niti će imati prvog igrača svijeta.Aj bok,koze te čekaju...

Slavko-RS

pre 8 godina

Napred Nole.I ako izgubis nista strasno,umor i napor je ogroman.Unapred da porucim pljuvacima da mi ovakvu sportsku velicinu nikad necemo imati.Srecno Nole.

specnaz

pre 8 godina

Sram te bilo Novace,ubedljivo gubis,a i dalje ne rizikujes,sto se kaze ne opustas ruku,ne igras na sve ili nista,nego malodusno,sramota me da kazem da si jos u svlacionici izgubio.

realno

pre 8 godina

Čestitke Federeru! Bio je dobar cele nedelje, Novak loš cele nedelje! Ali ne mogu da se otmem utisku da Federer samo ovako može da pobedi Novaka. Odmoran, utreniran došao na turnir, na Novaka van forme, izmorenog sa dva turnira, super brza podloga, meč u dva seta, i to je to.

anica

pre 8 godina

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji pljuju po Novaku, pa majku mu zasto?! Jer nema pravo na poraz?! Doslo je vasih 5 min!!!
Dobio ga u IW, Rimu, WB, umoran je covece, koliko meceva je igrao, ovaj se naodmarao, respekt kako igra u 34-oj ali iskreno Novak nije bio Novak...servis ga odveo u poraz!

jovan

pre 8 godina

Nedostaje mu energije u drugom setu ?
O cemu pricate gosin komentator.
Zar vama po stoti put nije jasno da je u dubini duse Djokovic trtara i tremaros kad god igra protiv nekoga za koga u toku meca on ukapira da je bolji od njega ?!

zigot

pre 8 godina

iskreno receno svaki put kada vidim novaka da drzi finalni govor na nekom turniru meni je uzasno drago te doslovce 5 minuta nakon meca zaboravim da li je pobedio ili nije.... takodje, da se covek penzionisao na kraju 2011. ne bih mu bio nista manje zahvalan na pruzenom zadovoljstvu nego danas ili sutra... cak sta vise sutra da odluci da uzme kevino drzavljanstvo (koje mu mozda pripada?) i krene da igra za hrvatsku mislim da bi mi bio jednako gotivan lik... ziv bio novace, kralju svega sto je pozitivno sa brdovitog balkana!

Mufljuz

pre 8 godina

Dominacija! Ne vidimo ko moze da ga pobedi danas!
Sa ovakvim pristupom igri, moze svako. I trebao je izgubiti od Dolgopolova. To bi bilo fer. Ovako, samo pokazuje da kad god treba nesto veliko uciniti, on nema srca! RG, Sinsinati! Odigrao je 8 finala a ni jednom nije pobedio! Trebao bi se zapitati (i on i njegov stab) sta ga je dovelo na prvu poziciju po izgubljenim finalima. Mogao bi jos mnogo sto sta nauciti od Federera. Veliki igrac, nema sumnje, jedan od najvecih (dodje do finala i kada ima katastrofalnu igru) ali nema onaj instinkt pobednika koji ima Federer.
Sve sto u buduce bude osvojio bice neplanirano. Jer planirano, mu ne polazi zarukom. Pokazao je to mnogo puta.

Brkajlija

pre 8 godina

(Kako, 24. avgust 2015 09:33)

Isto kao sto kazes da je 60% meceva koje je dobio protiv Murija, Nadala i Novaka dobio kada su bili klinci tako mozes da kazes da je Federer izgubio ostale meceve od njih kada je on bio van svog zenita jer je stariji.

Ta konstatacija nema veze sa zivotom. Sta to znaci da je Federer neki nadljuski fenomen jer sa 34 godine ne mogu da ga dobiju kao sto je on njih dobijao kada su bili "klinci"? Ili je on vecito u svom zenitu pa se sve racuna naspram biologije i forme Nadala, Mureja i Djokovica.

Ni jedan od pomenute troijce protivnika Federera nece igrati ovako zestoko sa 34 godine. Jedan ce odustati sigurno mnogo pre tog broja godina, jedan ce biti skroz prosecan i uspeh ce biti ako dodje u Top 10 a trecem ce biti uspeh Top 5 i zavrsni turnir.

cile

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Da bi se DINO pitao. Eto zasto.

kontra

pre 8 godina

Koliko glupih komentara, pa nije Novak izgubio u prvom kolu pa sad da je katastrofa, drugo nije rodja mrtav ako ima 34 godine. Trece, ocigledno je u padu forme, pa pre dve godine rodje nigde nije bilo, svi su ga otpisali, sustina je da su svuda ljudinisti, zavisnih kao jumko i ekipa uvek ce biti, a i onih fanaticnih sto ga dizu u bozanstvo, ali normalni ljudi ovo prihvataju sve kako valja. Rodji treba cestitati, a Novak ce valjda sve zaboravoti uz gs titulu na us openu!

Lana Jankovic

pre 8 godina

Meni nije jasno kako je ovaj Nole uopšte među prvih deset na svetu. Toliko neznanje još nisam videla. Na terenu se ponaša kao početnik. Završi uskoro karijeru, molim te!

Milan

pre 8 godina

Ljudi sta vam je? Dva mastersa i dva finala, a sve u sklopu priprema za US Open. Gotovo sam siguran da je zeleo da tankuje Kanadu, ali je naleteo na onaj headcase od Gulbisa pa mu se nije dalo da izgubi.GS i treba i mora da bude prioritet, samo se to pamti, a ostalo se zapisuje i racuna u statistiku. Ova finala mu dodju kao bonus i dobra priprema. Menjao bi svaki teniser pet mastersa za jedan grand slam.

Merenges.

pre 8 godina

Indisponirani Djokovic.
Covjek je nevjerovatan, najbolji sportista uz Dzordana svih remena, maestro Federer.
Ne da ni jednu jedinu brejk loptu Djokovicu.Zalosno. :)

dragana

pre 8 godina

ljudi kako se zove ovaj covek koji na rts 1 komentarise mec. neizmerno je dosadan, kao buva, melje na nervnoj bazi, zamislja da je psiholog, sve zna, i sta ko misli i sta ne misli, .....

zika

pre 8 godina

novak i rodzer ce biti 2 najbolja tenisera svih vremena. Mislim rodzer i jeste najbolji svih vremena ali nole ce biti minimum 2. Zasto? Pa nekako po mnogima parametrima on je vec tu jedino ali ono najvaznije gs ali opet ko zna koliko nole jos moze da osvoji.Broj nedelja sigurno ide preko 200 zavrsni turnir moze i da prestigne federera masterse ce sigurno imati najvise i mnogo manje poznatih rekord ima u kojima je vec sada u top 5 a godinama ce biti sve vise rekorda.Dakle nemojte da vas cudi da nole bude rame uz rame sa rodzerom

da da

pre 8 godina

Trebao bi se zapitati (i on i njegov stab) sta ga je dovelo na prvu poziciju po izgubljenim finalima.
(Mufljuz, 24. avgust 2015 07:04)

Koja crna prva pozicija! Pogledaj atp zvaničnu statistiku. Novak ima manje izgubljenih finala od Federera. I ukupno i u procentima. Novak igra bolje finala od Federera. Dere ga 11:6 u tom segmentu. Eeej 11 puta mu je dao tacnu!

daddy_cool

pre 8 godina

Ne ide se u jeku sezone mesec dana na more. Federer motivisaniji da osvoji 7. titulu nego Novak da udje u istoriju. Malodusnost nevidjena.

Slobo

pre 8 godina

Ostavio je sam sebe bez sna svojim neradom i mesec dana odmora -žalosno je jer je sam sebi konkurencija!Nije neko protiv njega ako ga kritikuje i ukazuje gde gresi, i ne mogu da verujem da neko to ne vidi kroz ova dva protekla turnira nego je mislio da ima neke šanse .Što je najgore da čovek pred penziju se bolje kreçe i fizicki dominira nad njim!

Soko

pre 8 godina

Jednom sam bio na meti u pocetku ovog turnira kada je bilo postavljeno pitanje: da li Novak moze da osvoji Sinsinati??..Tada sam bio izvredjan i ispljuvan od strane takozvanih fanova Djokovica sto sam rekao da su previse zatucani sa Novakom i njegovim uspehom i da nije to toliko bitno,uz to, su me nazivali nepismenim,iskompleksirani,jadnim i sta ne jos ne..Drago mi je sto se zavrsilo ovako jer su moje reci pokazale da sam bio upravu.Toliko i uzivajte sada ako mozete..I zapamtite kada pocnete nekog napadate pokusajte sa argumentom ne bez njega.

poz susjed Miroslav

pre 8 godina

(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 01:30)
Ne mogu da odolim! Vidi batice kad spominješ "čuvenu" godinu Federerove dominacije 2006., došao si mi ko kec na 11! Poređenja radi Novak od kada je no1, za vrat mu duvaju godinama igrači poput Federera, Nadala, Mareja, Wawrinke (po meni najjači udarač ikada) na mestima no2, no3, no4. I Novak odoleva, drži prvo mesto. Federeru su te čuvene 2006. duvali za vrat Nadal na no2 (tada klinac nije znao da igra na betonu) i Ljubičić na no3. Četvrtog i petog se i ne sećam. Čuvena godina "velike" Federerove dominacije kada je celu godinu treće mesto držao teniser bez ijednog slema, bez ijednog finala slema, bez ijednog mastersa, bez ijednog finala mastersa, sa samo jednim polufinalom slema. Držao je jadni Ljubo to treće mesto celu godinu sa brojem poena sa kojem bi sada jedva ušao u prvih 10, i da ne bude zabune dupliranih kako se sada računaju. Te godine ga pobeđuje tinejdžer Gaske, a tinejdžer Novak mu glatko uzima set. I onda se neko usuđuje da tu godinu proglašava naboljom sezonom ikada!?! Novakova 2011. je sverlosnim godinama iznad te 2006. To je realnost, a marketing Rolexa i Nikea je nešto sasvim drugo. Uostalom pitajte Samprasa koja je sezona bolja. Zna Pistol Pit šta priča.

paleograf

pre 8 godina

Ok, sve je to u redu momci,podržavamo svi našeg Novaka ali bacite malo oko i na neke druge stvari poput " Počinje Novosadski književni festival" i tako "to" jer nije sve u sportu kao što nije sve ni u novcu...mnogo komentara na jednu vest a nigde na nekim drugim važnijim temama.Ok, nema ljutnje, ja samo malo onako dobronamerno, da skrenem pažnju-pozdrav momci, živi bili!

Nedzad

pre 8 godina

Dobija Nole 100%. Federer sve losije servira i novak je sve blizi brejku. Ajmo sto se duze bude igralo to je bolje za Novaka. Idemoooooooo Noleeeee!

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Roger se igra s Novakom,daje mu neke poene fore cisto da bude veci izazov
U tie breku se vidi koliko ga moze rutinski uzet

Napisah danas 1.50 da bih stavio na Rogera a 2.50 na Novaka i nalijepise me poznavaoci tenisa koji isti prate od prije 6 godina otkad je Novak u vrhu

Federer igra gospodski tenis,umjetnost,niko mu nije do koljena od ovih
Novak je posle Federera najbolji teniser u zadnjih 15-20 godina otkad ja pratim tenis
U ovom trenutku,s ovakvom igrom(i prije ovog meca danas) Federeru na ovom turniru niko nista ne moze
Prijatno i ugodna noc

procenitelj

pre 8 godina

Hajde, izgubiti, ali ovakva malodusnost u momentu kad treba da udjes u istoriju!? U ostalom, ovako igra od pocetka Montreala. Ne moze bez treninga, a boga mi i malo teretane.

ika

pre 8 godina

neshvatljivo, novak da ne traži čelendž na federerovoj brejk lopti u drugom setu, izgubi taj gem duplom greškom, naravno to je bio prelomni trenutak u celom meču, neshvatljivo, ove dve nedelje potpuno neshvatljive, ne znam nisam pametan, neshvatljivo ponašanje đokovića, pa ovo je bio najvažniji trenutak u njegovoj karijeri, neshvatljivo

mrki

pre 8 godina

Nakon povrede u Montrealu mislio sam da treba da propusti Sinsinati ali on se ipak prijavio tada sam pomislio zašto to radiš igraće jedan eventualno 2 meča i gotovo kad ono Novak No. 1 stiže do finala junački se branio bravo svaka čast!

Wmb

pre 8 godina

Šta se gicate? Ne može se sve osvojiti. Čovek dva puta najbolji sportista planete,među najboljim igračima u istoriji,zaradio preko 100 miliona...a vi sad plačite jer mu niste ni do pertle...

Кривокапић

pre 8 godina

Напред Ноле и честитке Федереру. Био је бољи данас, али идемо даље. У задњих 10 година уживамо у чаролијсма Новака, Рафе и Федерера. То је прави ужитак за све тениске сладокусце. Овако нешто нећемо видети до 2050.

milan nis

pre 8 godina

Federer mora ovo da dobije ili da umre.Ziv ne bi izasao sa terena da Novak osvoji PRVI u istoriji zlatni masters.Mada svaka cast za igru i ko vise pomene njegove godine,ne zna nista o sportu.

djudju

pre 8 godina

Olako propusta sanse u finalima. Marej u formi, Dedex takodje, Vavrinka mu je nocna mora, Nadal, Nisikori je sve blize da ga dobije, Cilic takodje...

sportist

pre 8 godina

nole je bio amater prema federeru.. nikad losiji nisam ga gledao..federer ga rasturio.. nole trebalo da ne igra u montreal i sinsinati ,,,jednostavno bio ponizen

Luka Laban

pre 8 godina

Moraš neke turnire preskočiti...ova dva finala sem novca ti nista nije donelo....Umor i loš prvi servis ne donose dobar rezultat na Us openu...Želim ti puno zdravlja i sreće...Kako si igrao previše si dobio.....

mile

pre 8 godina

Ceo turnir i ovaj i prethodni u Montrealu pazljivo citam sve komentare na Novakove meceve i jedna me tuzna misao mori,kakvi smo mi Srbi ljudi,losi i zavidni rekao bih,pa sta b ovaj momak jos morao da uradi da bi njegov narod listom bio uz njega.sta?! Razumem da se postuje kvalitet i karijera jednog Federera,Nadala,Mareja...svakako, ali navijati protv svog to nikada necu razumeti,ne verujem da i jedan navijac pomenute trojke navija protiv njih ikada a narocito u mecevima protiv Novaka.kakvi smo to ljudi bre?!!

Zemunka

pre 8 godina

Postujem Novaka, i sve sto je postigao do sada. Ali ostaje pitanje, na koje ne znam odgovor. kad treba da ostvari nesto izuzetvo vazno, sto dosad nije osvojio (Master u Sinsinatiju ili Roland Garost) Novak stigne skoro do kraja i ..... izgubi. Izuzetno mentalno jak, on ove prepreke ne moze da predje i mislim da nikad i nece. Zasto, to samo on zna. To ne umanjuje njegova dostignuca, ali cinjenice su cinjenice. Potrosio se u Montrealu, nepotrebno, Federer se odmarao i trenirao, doveo svoju igru do perfekcije za njegove godine, i eto. Ako zeli da osvoji ta dva jos ne osvojena turnira, nesto mora da menja. Sretno dalje Novace.

nikšićko

pre 8 godina

@dudulence, Rodžer iz najboljih dana je Rodžer koji je igrao sa penzosima tako da...Najbolji Novak će UVIJEK dobiti najboljeg Rodžera i Rafu

Džoni

pre 8 godina

Realno da Nole na ovom turniru nije bio ni na 50% svoje igre a Federer je sve lagano čistio tako da i ovo ne iznenađuje! Pati se Nole ceo turnir i nerealno je očekivati da takav dobije inače odličnog Federera!

Yumko

pre 8 godina

Dakle, Novak je u ova dva mastersa inkasirao 1100 bodova, malo li je. Idemo dalje, ne tako dobra igra ali bodovni učinak je izvanredan. I dalje smo najbolji na planeti.

sklek

pre 8 godina

Umesto da se igram Sa decom ja gledam ovo!!! Smesno je da covek od 35 godina dobija prvaka sveta u najboljim godinama. Pa sta bi bilo da je obrnuto....smesna prica!!!!! Novace svaka cast za sve uspehe...samo napred...

MS

pre 8 godina

Osvojice ovaj trofej one godine koje bude osvojio RG, a te godine verovatno nista drugo nece osvojiti, kad god to bilo!

I dalje te volimo NOLE!!! Samo guraj. USO je iza coska, i on ti je veoma vazan!

Srecno

Igor

pre 8 godina

Jednostavno je bio bolji. Ovako igrati sa 34 godine je neviđeno. Tenis pratim od ere Lendla i Mekinroa, ovakvog igrača video nisam. Noletu svaka čast za napore, preumoran je.

oxydan

pre 8 godina

Novak danas razočarao svojim pristupom meču.Kako možeš igrati pasivan
tenis protiv Federera,posle 40.međusobnih mečeva?! Video je juče kako je Mari prošao sa takvom igrom...Bez servisa,bez kretanja,bez imalo želje za pobedom.

zoran užice

pre 8 godina

Nole je počeo da kalkuliše,zna se koliki su bonusi za prvo mesto na rang listi na kraju sezone.Da je ozbiljno shvatao Sinsinati i da je baš zagrizao da ga osvoji ne bi u Montrealu igrao singl a pogotovu dubl.To ne radi neko ko je fokusiran na osvajanje Sinsinatija.Nole polako ulazi u godina,ne može se stalno pobeđivati.Nema kod Nola hemije,radosti kod osvojenog poena.Sve se svelo na računanje.Gledam ga večeras koliko je bezvoljan,stalno se mršti,neće da potrči kao da ga je neko naterao da igra.

sasa

pre 8 godina

Novak u ovom periodu nikad nije jak,to se vidi i pored toga dodje do zavrsnice.Sve najbolje majstore,niko s tobom nemoze kad si pravi....

Terminator

pre 8 godina

Novak je vec osvojio ove godine sve bitne turnire, AO, WM ...
neki jedva cekaju da izgubi pa da ga ispljuju.
Malodusnost je odlika onih koji misle da uvek mora da pobedi

Posmatrač

pre 8 godina

Federer je igrao kao lud, ali je imao i sreće! Novak nije igrao na svom nivo, mučio se sa servisom, a ovaj ga je pobedio zbog duple Novakove servis grešeke. E, u tri seta, još jednom ovako, na US Openu, teško, biće jako teško, mislim, biće nemoguće.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ Kiki

Hahahaha, ako protivnik uspe da te mentalno presece jer glumi povredu, ti si ili glup ili za posmatranje. Kao drugo, ta glupa defanzivna igra ga je dovela na 6000 bodova od drugoplasiranog Federera na atp listi, prema tome imaj malo postovanja, na sta ces mi ti odgovoriti verovatno da Federer ima 34 godine, "ne moze vise kao pre" itd itd itd. Federerovi fanovi, cisto da znate da Federer ovih godina igra najbolji tenis u zivotu, a ne kao pre 10 godina, jer covek ima konkurenciju.

ne0

pre 8 godina

Sale, "OBOZAVAJU TAKVE "STRUCNJAKE".KO BRE U PRVA TRI KOLA OD 17.MESTA PA DO KVALIFIKANTA MOZE DA POBEDI U TRI SETA NOVAKA?" - ima jedan koji odgovara kriterijima, a ima 3:0 protiv Noleta na tvrdim podlogama. pobijedio ga je i ove godine.

da da

pre 8 godina

(poz susjed Miroslav, 24. avgust 2015 11:19)

Tako je! Federerova čuvena 2006. najuspešnija sezona a te godine gubi od klinaca Gaskea, Mareja, i set od Novaka. Ljubičić uz svo dužno poštovanje celu tu godinu drži se u vrhu na no3 sa nikakvim rezultatima, a sada broj 3 i 4 imaju slemove i masterse. Sve rečeno. Još te 2006. klinac Novak uzima dve titule. Kao kad bi sada Borna Ćorić uzeo dve titule. Novak uzeo tada jer je bila slabija konkurencija zbog koje je Federer dominirao, a sada Borna može da sanja i atp250 titulu jer je jača konkurencije, najjača ikada. A Novak ipak dominira i UBEDLJIVO NO1!

smajli

pre 8 godina

Ovi sto kao stavljaju stotke evrica mislim da su za 100 dinara nalupali 20 parova danas. Sigurna pobeda loaijeg peotiv boljeg i sigurne pare? Mhm da bas.

Za sat ipo nas virtuoz dize trofej, respekt prema Federeru, ali nas maestro dobija.

City Girl

pre 8 godina

Uvek navijam za Noleta ali moram priznati da je Federer zasluzeno pobedio. Nadam se da ce Nole da zaigra bolje na US Open-u. Suviše je pasivan, lose servira i bljesne samo na momente.

Milan Djordjevic

pre 8 godina

I tako već unazad. Postalo dosadno. Novak osvojio sve osim ova dva trofeja i nažalost i dalje sanja nešto, podseća ma na Sizifa...dodje do vrha i na kraju...Ništa.

Eh

pre 8 godina

Kako je lepo gledati majstora rodju kako igra. Koja je to razlika izmedju njega i ostale bulumente!
(realno, 23. avgust 2015 20:24)

Kako je tuzno procitati los troll neostvarenog coveka.

isto s..nje drugo pakovanje

pre 8 godina

pa oni ne znaju ni da se raduju pobedi?? da li ste videli federerov odlazak u boks!!! alo, jel ovo moguce, au nole brate rodjeni, razumem poraz ali malodusnost i gundjanje tokom ova dva turnira, pretrcao si ovaj mec 200 metara manje od federera?? koji je problem?

bambica

pre 8 godina

Ko zna zasto je ovo dobro?Za USO MOZDA :) Lets'go NO1E,nisi imao srece danas,red je da i veliki Federer osvoji prvi masters u ovoj godini :)

james emerson

pre 8 godina

Zao me je Noleta a ovo je surova realnost.
Federer je kao velemajstor u sahu: Unapred planira svoje poteze i zna sta ocekuje od protivnika. I tako elegantno bez mnogo napora gospodari terenom.
Nole znam kako se osecas. Bice jos lepih uspeha i na tvom racunu. Nadamo se svi.

heatovac

pre 8 godina

Svaka cast Federeru, sa 34 godine odigrati ovakav mec, nebitno da li dobio ili izgubio je za svaku pohvalu.Djokovic opet ljutito gleda prema boksu, stvarno mi nije jasno zasto njih krivi za svoje lose udarce, ne mogu oni udarati lopticu umesto njega, oni mu daju podrsku, ne bi smeo to vise da radi.Veliki u pobedi budi, jos veci u porazu.I da, nestvarno mi je da je Federer pretrcao 1500 m a Djokovic 1300 m za ceo mec, a 6 godina mladji.Federer je vise zeleo pobedu, odigrao bolje i to je to.Djokovic treba da trenira jace, msm da se opustio dosta posle Wimbldona, sve snage usmeriti ka Us openu, nadam se 10 GS.Idemo!

sasa jokic

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Federera,cestitke za to.
Da bi pobedio i usao u istoriju, moras da verujes u pobedu. Mislim da je svima bilo jasno da te vere u Noletu i njegovom timu nema. Verujem da ce sledece godi biti drugacije.

Jana

pre 8 godina

Nole potpuno van stroja i ove i prosle nedelje. I ako u timu ne stima nesto, onda treba Beker da odseta. Razumem da je mozda uzet on kao drugi trener kao marketing. Ali mani marketing i da te neko voli jer ocito se dobija kontraefekat. Publika i generalno javno mnjenje nikada nece voleti neke osobe, posebno ne nove, posebno ne iz Srbije, posebno ne ako vec imaju miljenika nekog, ili im se neko dopadne u trenutku ako bi bila neka senzacija, pa makar navijali za novajliju... Imali smo prilike da vidimo svakakve stvari od publike.

Nego lepo sa Vajdom opet u fulu da radi i bice to dobro. I malo i sa psihologom, opet pogled na ishranu, da ga ne muce ni oci, ni stomak i slicno, i da ne bude ovako bez motivacije kao prosle nedelje u finalu i sada, i kao van forme. Nekako nije on kao nekada, gde je bilo da se grize do zivaca noktiju i na rukama i nogama.

Steta.. Bas sam se nadala da se ga osvojiti.. Bilo bi lepo da u jednoj godini osvoji i sve Masterse i sve GS turnire..

posmatrac

pre 8 godina

mislim da novak svake godine napravi po jednu gresku i to ga kosta nekih turnira i nekih izgubljenih finala. realno on je vec trebalo da uzme sinsi i garos, mozda jos jedan do dva gs do sad.
evo sta sam hteo da kazem, a da kojim slucajem imam mogucnosti da se sretnem sa covekom reko bih mu to direktno. evo o cemu se radi.
novak ima tu potrebu da zastupa svoju zemlju mada je internacionalni igrac. on se ponosi srbijom i hoce to da pokaze. i onda recimo izabere da igra parove na rogers kupu. a to je da bi janku pomogao da se malo konsoliduje. to mozda i janku cini dobro ali novaku nosta dobro od toga ne dodje. umara se previse, radi stvari koje niko osim njega ne bi radio. on se bavi drugima u individualnom sportu umesto da se samo koncentrise na svoju karijeru. on je vec dosao na sinsi pomalo umoran, to se videlo, i igrao je ne na nivou na kome moze. on je vec odigrao za godinu jako puno meceva, to se sve odrazava na igraca. ne sme tako. to i bekera nervira jer on od njega hoce da izvuce maksimum, ali njega licno. pusti covece malo dejvis kup i druge neka se bore kako znaju i umeju.
to je ono sto moze novaka da spreci da ispuni sve ono sto on moze, a moze mnogo. to se videlo i na wimbldonu.
steta bi bilo da se prerano umori, kao sta je rafa uradio ali iz drugih razloga. novak mora da bude racionalniji, mnogo racionalniji kada bira koliko ce igrati. zelim mu sve najbolje!!!

Gordana

pre 8 godina

cak sta vise sutra da odluci da uzme kevino drzavljanstvo (koje mu mozda pripada?) i krene da igra za hrvatsku mislim da bi mi bio jednako gotivan lik... ziv bio novace, kralju svega sto je pozitivno sa brdovitog balkana!
(zigot, 24. avgust 2015 05:04)

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?

---

pre 8 godina

Cekaj, pa zar nije Novak kralj betona?
(xyz, 24. avgust 2015 01:23)

Batice ti da pratiš tenis bi znao da je podloga u Sinsiju najbrža na turu (sa Dubaiem). Omiljena superbrza podloga Federeru, Novaku manje. Ta dva turnira je i osvojio ove godine a i najviše u karijeri, 7 u Sinsiju i 7 u Dubaiu. Nije to slučajno. Osvaja ih i sada redovno. Ima i 7 na WIMB ali njega ne osvaja poslednjih godina jer se tamo igra na tri dobijena i tu ga Novak dere. Nije to slučajno. Od kad je Novak dosegao svoj vrh (2011.), koliko je Federer uzeo titula na sporijem betonu, recimo AO, USO? Nula za 5 godina. Jedna za 6 godina. Jel i pre šest godina bio mator?

Pozdrav za B92

pre 8 godina

(poz susjed Miroslav, 24. avgust 2015 11:19)
Pogledaj dobro ko je bio na pocetku i na kraju 2006. treci na svetu. Uopste, pogledaj top 20 te godine pa pricaj nesto. Sve sjajni teniseri. A ko je sad cetvrti? Nisikori. Novak za najvece rivale ima sve igrace koji su istih godina ili stariji. Federer veteran(od 2011. usao u tridesete od kojih krece faza opadanja za svakog tenisera), Nadal stariji godinu dana i nikad gori, od 2011. vise nije igrao nego sto jeste, Mari vrsnjak, takodje imao problema sa povredama i gubi 11 uzastopnih setova od veterana Rodzera, samo preko Novaka uzeo slemove, Vavrinka od 30 godina koga nije bilo nigde tokom Fedove dominacije i koji zaigra dobro jednom u godinu dana, takodje samo preko Novaka i povredjenog Nadala uzeo slemove... A mladjih igraca nema nigde. Delpo povredjen i nema ga 2 godine, Nisikori slabasan, a bas mladi Kirjos, Coric, Kokinakis tesko da su taj kalibar. A najteze je igrati protiv super-talentovanih i motivisanih mladih izazivaca koji zele da te svrgnu sa prestola. Fed je 2006. godine uzeo 3 slema, 4 mastersa i zavrsni turnir(finala na 3 dobijena seta), igrao finale Garosa, Monte Karla i Rima, osvojio ukupno 12 titula, skor te sezone 92-5. Dakle bolja sezona od 2011.

Jumko

pre 8 godina

Novak je prvi na svetu već 162 nedelje a sigurno je tu do 200.nedelje!!! Pametnom dosta. Uz to je u karijeri od turnira i sponzora zaradio oko 150 000 000 dolara. Pametnom dosta. Uz sve to on ima samo 28 godina i miljenik je miliona ljudi širom sveta. Pametnom dosta.

nemanja

pre 8 godina

Nikada Ameri za Noleta ne navijaju, licemjeri. Zao mi je, Federer Noletu evo vec drugi put rusi snove o teniskoj istoriji, zaista steta.

Crvena Zvezda

pre 8 godina

More da Novak osvoji Rolan Garos i Sinsi sledece godine uz zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama i to je to. Dosta od njega!

Sto se tice USO ove godine, mislim da ga nece osvojiti jer je umoran.

Nije mi jasno zasto je uopste igrao u Montrealu umesto da se odmori pred Sinsi kao Federer. Valjda zbog zarade, treba ga razumeti. Za razliku od nas, on zaradjuje novac igrajuci tenis. A mi mozda gubimo vreme gledajuci ga i navijajuci, ali dobro ajde.

Mihajlo Vulin

pre 8 godina

Švajcarac je zasluženo uzeo titulu. Đokara neka se okrene Us Openu. Pa ljudi on igra deseto finale uzastopno, Rolan Garos i Sinsi ukleti i šta sad? Federer i Nadal su uzeli sve? Živ ti nama Nole bio, kad odeš u penziju skontaćemo mi Srbi mnoge stvari!

Korleone

pre 8 godina

Mislim da sa ovim rekreativnim servisom nije imao šanse da dobije ovaj meč. Sve u svemu, piše se još jedno finale i nadam se da će na US openu sve doći na svoje mjesto. Čestitke Federeru na zasluženoj pobjedi

Vlada

pre 8 godina

Novak je toliko godina profesionalac,zaista je iznenadjujuće da nije malo kalkulisao bolje,da je ispao malo ranije u Montrealu i u singlu i u dublu,ovako se mrcvario bezveze i ništa nije osvojio ni u Montrealu ni u Sinsinatiju.

.

pre 8 godina

@johnny
"Nas goat" nije taj koji ima JEDVA pozitivan skor u GS finalima, niti je on taj koji je 3 GS finala izgubio tako sto je pravio duplu servis gresku na mec loptama za protivnika.

igor 1959

pre 8 godina

Za one koji ne razumeju zašto Novakovi fanovi vređaju druge bez razloga evo odgovora : na uvrede treba odgovoriti istom merom na namerno nacionalsovinisticko pljuvanje treba ih poslati u rupe a na ostrašćeno kidisanje poput onog gotov je kakav br. 1 nema on pojma folirant i druge gadarije koje nemaju veze sa istinom i argument ima treba da se vrati isto tako jer sve to nema veze sa slobodnim mišljenjem iza koga se skrivaju najmracniji porivi iskompleksiranih individua. Da ne misliš možda da takvima koji namerno tvrde da Sunce ujutru zalazi i da je Zemlja ravna treba i možeš nešto dokazati?

Patriota

pre 8 godina

Nema mesta negativnim komentarima na Noletov racun, da, danas je Federer bio bolji, pa sta? 2 puta zaredom pobediti RF u finalu Wimbledon-a ej breee!! Ove godine je izgubio par meceva samo, sve finala. I da nikad ne osvoji ovaj turnir i RG, nema veze... Ali valjda je nekima lakse u sopstvenom zivotu kad se nekome nesto lose desi, pa makar bio to i poraz u finalu najboljeg sportiste u istoriji Srbije. Zbog takvih patriota je i tako lose, ali da ne filozofiram mnogo... Ajmo Nole!!

Haris

pre 8 godina

Rodzer majstor svog zanata, svaka cast. Ovako igrati u 33. godini, neverovatno zaista. Sve cestitke i Novaku, ali mislim da je bio preumoran za ovo finale.

Miroslav

pre 8 godina

Nole uzeo 4 mastetsa i 2 grand slema?Rodja prvi masters ove sezone i drugi igrac?Dugo toplo leto je ptedugo trajalo.Dolazi Novakova jesen.Realno igrao je sa 60%forme i snage.Uziva maksimalno u zivotu i uspeva da bude najbolji tokom sezona.Ima jos 5 god.fore da bude najbolji svih vremena.Federer se toga boji,pa zato nije okacio reket o klin.

Mantis

pre 8 godina

Čitati ove komentare na forumu je čista komedija.
Kao da gledam film Džima Kerija ha ha ha.
Ali ovi Hrvati Federerovci! Neprocenjivo!
(haos, 24. avgust 2015 10:36)

A tebi muka. Plači :)))))

onaj ispod

pre 8 godina

Dakle bolja sezona od 2011.
(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 14:29)

Kome treba da verujem, tebi ili Pistol Pitu i svojim očima?
Verujem Samprasu. Kada ti budeš imao 15 slemova, verovaću tebi. Sorry, tako je!
Džaba ti je priča. Pusti ti povrede, pusti ti Fedove godine, sam je rekao da je sada bolji nego pre. Činjenice su neumoljive. Ne može biti 2006. bolja kada je tada jadni trećerazredni Ljubo bio treći, i klinac Nadal (koji nije znao da igra na hardu) drugi. 2011-e je no3 bio najuspešniji teniser ikada, a monstrum Nadal no2 (pola godine i no1), koji je gubio te godine SAMO od Novaka, i da Novaka nije bilo bi imao najbolju sezonu u karijeri i najbolju ikada (zbog Garosa). Evo još argumenata, Federer je i sada sa 34 god. bolji igrač od Ljubičića tada 100×. Ne samo od njega, bolji je sada igrač od celokupne konkurencije iz 2006. osim Nadala na šljaci. Pusti ti godine Federera. Nema vađenja na to. Ništa ti ne vredi argument da teniseri padaju posle 30-te, iz jako prostog razloga što Federer nije bilo koji teniser, i to za njega APSOLUTNO ne važi. Ponavljam, jača je konkurencija Novaku sada Federer (možda i jači nego 2011.), nego Federeru tada ekipa na čelu sa Ljubičićem, i Gonzalesom. Zatim, veća je konkurencija Nadal bio Novaku 2011. nego Federeru 2006. kada van šljake je imao mizerne rezultate. Mareja da ne spominjem. Federer nije imao kalibar takvog igrača 2006. za konkurenciju. Novak ga ima sve godine. Ne može se protiv činjenica. I oko povreda. To što ko papagaji neki pominju povrede, a Novak ih nema, pa? I to je dokaz dominacije. Fizičke. Sport je prvenstveno fizička, telesna aktivnost. Ko ima između ostalog bolje telo, taj je na kraju krajeva bolji sportista. Pozdrav!

Raja

pre 8 godina

Roger je propustio Montreal da bi se odmorio za Cincy i dao sve od sebe da pobedi Novaka ovde. Secam se i 1/2f RG 2011, posle pobede kad je prstom gestikulirao ... Sujetan je pravise!!!

Filip Ratkivuc

pre 8 godina

@Novak Djokovic je momak koji ne postuje svoje navijace i sto pre mora da padne sa mesta broj 1, jer mislim da nezasluje da vodi teniski karavan svojom malodusnoscu.
(NIK, 23. avgust 2015 20:17)

Simptomatično je da su navijači Federera nepismeni. Ili to zapravo nisu navijači nego mrzitelji Novaka?

Uvek uz Noleta !

pre 8 godina

Čestitke RF na današnjoj dobroj igri, sportskoj sreći ( RF = vrh mreže) i tituli u Sinsinatiju;
Ono što mene hrabri je da Novak i sa 65 - 70 % od svoje igre (bez dobrog servisa,bez bekenda i sl.) igra t.brejk u prvom setu ;
Odmorniji Novak i analiza RF taktike ...i biće sve OK !
Napred Novače - postavi ih sve " na svoje ( pravo ) mesto " !

Aratos vas bilo

pre 8 godina

Meni Federer nikada nije bio simpatican, ali ni Novak. Nisam teniski strucnjak kao mnogi, ali dzaba bilo obojice. Neka oba skupljaju svoje milione, a ja cu da gledam pljuvanje u dalj s preponama. Ni jedan nije vredan mog slobodnog vremena.

haos

pre 8 godina

Čitati ove komentare na forumu je čista komedija. Kao da gledam film Džima Kerija ha ha ha. Ali ovi Hrvati Federerovci! Neprocenjivo!

jack

pre 8 godina

Loš i bezvoljan je Novak, nedopustivo s obzirom na značaj meča. Kad bi zaigrao svoj tenis dobio bi ovo bez problema ali Novak gubi sve istorijske mečeve. Nezalaganjem uništava reputaciju. Federer ne može dobiti prosečnog Novaka. ALi ovo nažalost, nije prosečan nego očajan Novak.

baxi

pre 8 godina

Pa realno, ovo je bilo i ocekivano, slicno se i ponovilo kao i finale prosle nedelje, ali ako je neko realno prognozirao pobedu Mareja, odnosno Federera sada, dobije minuse...Ove dve nedelje ovo uopste nije bio Novak kakvog znamo, cak ni danas nista bolje, ali je i s takvim igrama stigao do finala i zato i jeste broj 1. Naravno Rodzeru svaka cast, ove nedelje odigrao kao u najboljim danima, i bez izgubljenog servisa ceo turnir je za veliki respekt. Novaku se ne da nikako da uzme ova 2 trofeja sto mu fale, ne znam vise sta da mislim, svake godine ista prica "nova sansa sledece godine"...

Jugio

pre 8 godina

Velicina je Nole ! E sad kad citam komentare palanackih filozofa ,jadnika bez ikakve karijere ,kako se slade njegovim porazom , muka mi je ...

Stefan

pre 8 godina

Ocekivano novak ni u montrealu ni u sinsinatiju nije bio na ocekivanom nivou,na povoljan zreb se provukao do finala na oba turnira.Nadam se samo da ce na us openu podici formu u suprotnom tesko moze do titule,pre svega je potrebno da servis bude na visem nivou nego do sada.Nadam se samo da ovim porazima nece dati krila svojim protivnicima pre svega mareju koji je nakon silnih poraza vec bio stvorio kompleks od novaka.

Kako

pre 8 godina

Alo ljudi, covek je izgubio masters pa staa? Ne moze osvojiti svaki turnir apsolutno. A to da je Federer najbolji svih vremena nemojte me zasmejavati.. A tek poredjenja sa Majklom to je tek tugaa..
Ponovicu po ko zna koji put.. Ne mozes da budes najbolji na svetu a protiv tvojih konkurenata direktnih imas 23-10, 21-20... A i ovo sto je pobedio Novaka, Nadala i Murraya je 60% dok su oni bili klinci do 22 godine..
Jedan od najvecih ali ne i najveci, u doba velike cetvorke Fedrer je jednostavno izgubio previse meceva od velke cetvorke da bi bio najbolji svih vremena...
Majkl je bio najbolji zato sto je pobedjivao najbolje u direktnim duelima, Drexlera, Barklija, Magica Dzonsona, Stoktona i Melouna, Hakima, O'Nila i tako dalje... Vise od pola decenije je SVE vreme pobedjivao ove velikane i zato je najveci svih vremena a ne po broju titula..

Шумадинац

pre 8 godina

Аман човече, одмори мало, зар мора сваки турнир да се игра?
Иди бре мало на море са женом и дететом, олади мало,пет година играш сваки турнир!!!!!

Hedovi

pre 8 godina

Koliko zluradosnih ljudi...ccc.
Ocigledno Federer je u zestokom usponu, koliko je Nole u padu.
Ali Nole je i dalje prvi na ATP listi sa debelim kreditom da to jos dugo i ostane. A vi hejteri mozete da se samo sladite u ovakvim porazima.

Melenci

pre 8 godina

koliko je tek snova Nole sanja i koliko ce ih pretvoriti u javu?!Koliko nas jos ceka radosti,i malih padaova,pa kako bi nam pobede bile sladje!Koliko ce jos veceri biti da uzivamo u tenisu i naseg Noleta!Sve se svodi na to da nam bude ziv i zdrav.A ko ima brige kako Nole lose radi ovo ili ono,moze da ih prekrati jer uvek imas izbor da ne gledas ili da navijas za nekog drugog.Mi nemamo pravo da ga kritikujemo,pogotovo omalovazavamo,niti ga placamo,niti nam je duzan niti nam je na teretu.Odmori ti nama Nole,dovedi svoju porodicu ,uzivajte!

Bakija

pre 8 godina

Ne gledam,nazalost,na odmoru...
Pratim čitajući što vesti to i komentare i ne mogu se bre načudim da ovakvih negativnih komentara moze čovek da napiše za/protiv čoveka koji je maximalno podigao svest kod naroda koji su se do juče na samu reč "srbin i srbija"jezili a već danas na istu pomisao vezuju za Novaka i uzimaju ga za primer kako treba predstavljati svoju zemlju!!!!
Kakav smo bre narod?!?da baš nimalo ne izvukosmo pouku iz svih "dobrih "osobina kroz istoriju koju,na nesreću imasmo mnogo....
Vučko,sreda i petak celodnevni čas istorije-uvedite u program,molim!
A Za Novaka,uvek uz njega,kakav god ishod bio!!!
NAPRED NOLE!!!!

Error

pre 8 godina

Federer nista posebno standardno za njega ali Novak je nestvaran koliko samo gresaka neverovatno, kao da ce uskoro da se probudi iz nocne more i kaze ufff dobro je sutra je mec.

tborislav@gmail.com

pre 8 godina

hehe malo da nahrani sujetu fedji i smareju a onda lagano na us openu.realno covek sa 30% nivoa svoje forme igra finala

Rep.Srpska

pre 8 godina

Izvinjavam se,ali ja necu vise da prognoziram.izmalerisah cocjeka potpuno.na pocetku mi djelovalo potpuno suprotno od krajnjeg rezultata.nema veze,idemo dalje.bice mnogo bokje u NY,siguran sam.NAPRED NOVACE...

zigot

pre 8 godina

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?
(Gordana, 24. avgust 2015 10:00)

ne razumem tvoje pitanje... ocigledno da pricam o tome kako je novakova majka hrvatica. hocemo sad da se pravimo malo blesavi a puno ultra nacionalisti i kazemo da to nije istina?

glas razuma

pre 8 godina

US OPEN je njegov. Sada sam potpuno siguran. Konacno je shvatio sta su prioriteti i mogu reci bas na vreme. Lepo bi bilo da je i ovo veceras uzeo ali nema veze, uskoro krece po meni najvazniji slem u njegovoj karijeri a ja sam OPTIMISTA!!!

mm

pre 8 godina

ocajan je vec neko vreme,ima mnogo srece,bezdusno,bezvoljno,nikad nece kompletirati nista,ostace luzer,ne igra mu se,bolje ne igraj ako ti se ne igra. . .

xyz

pre 8 godina

(---, 24. avgust 2015 10:30)
US open spor beton? Tu je zadnjih sezona podloga usporena, pogledaj pre koliko je podloga bila brza. Takodje, i Australija je iako nesto sporija od Amerike, bila pre znatno brza.

neko

pre 8 godina

a trecem ce biti uspeh Top 5 i zavrsni turnir.
(Brkajlija, 24. avgust 2015 16:12)

Ovo važi i za Federera sada.
Ne vidim kao nemoguću sliku da Novak sa 34 god pobeđuje u finalu Sinsija npr Dominika Tima sa 28 god. Manje mi deluje realno da će Tim tada biti no1.

Sadman

pre 8 godina

Teska srca, ali svaka cast Federeru, stvarno veliki, verovatno i najveci ikad!
Nole, samo hrabo. Uzeces to 2017, ali pre toga moras dogodine izgubiti i od Murrey-a, cisto da bude 3:3(porazi u finalu: 3 od Regera-a 3 od Murrey-a).

vidoviti

pre 8 godina

@Vidoviti kladionice OBOZAVAJU TAKVE "STRUCNJAKE".KO BRE U PRVA TRI KOLA OD 17.MESTA PA DO KVALIFIKANTA MOZE DA POBEDI U TRI SETA NOVAKA?

Moze i te kako recimo Conga,povreda itd....ima jos toga Sale ali ti to nikad neces razumeti pa i ne vredi objasnjavati dakle trece kolo i tacka!

macacica

pre 8 godina

NOVAK je uzgubio,ali nista zato!Ocigledno je bio umoran i van forme je,ali su njegovi rezultati fenomenalni.Rodja samo takvog i moze da ga pobedi!NOVAK je veliki i u pobedi i u porazu!On uduce godine nece imati vise sta da osvaja,samo da brani titule i finala najvecih takmicenja!NOVACE veliki ratnice!!!!Idemo dalje....

tix1982

pre 8 godina

zadovoljan sam rezultatima na zadnja dva turnira, ali svakako ne i igrom.. cim se nole presalta iz ove trece brzine u petu, bice to sve po starom.. prvi servis i bekend pojacati, i to je to.. bitno je da se bodovi kupe! idemo nole!!!

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kinez!

Koliko je jedan beli bubreg?

Kao šatro neutralan a izbacuje frustracije u svakoj rečenici:-))!
Reci da te smara sto ljudi vole Novaka, čemu ovo mudrovanje na B92?:-)

Šizoid

pre 8 godina

Dosao je pad to je moralo da se desi šta sad on ce uvek biti legenda ma kako bilo a slinavi ljudi koji navijaju za Švajcarca neka se zapitaju da li ce neki Švajcarac ili bilo ko navijati za Srbiju u bilo kom sportu osim ako nisu ludi

zex

pre 8 godina

Novak ima neki problem,Federer bio mnogo bolji i zasluzio pobedu.Novak nije imao igru igrao je kratke lopte,mlake gresio je puno takvom igrom nema sta da trazi ovde.bice jos mastersa i nevidim problem.treba osvojiti us open i to je najvaznije.

predrag

pre 8 godina

znao sam da ce izgubiti. odigrao kladionu, ali mi sad krivo sto nisam stavio vise. realno Nole nikada nece uzeti Sinsiti i RG, ne zato sto je los(najbolji teniser ikada) nego zato sto ima problem u glavi kada su ova dva turnira u pitanju

neko

pre 8 godina

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?
(Gordana, 24. avgust 2015 10:00)

ne razumem tvoje pitanje... ocigledno da pricam o tome kako je novakova majka hrvatica. hocemo sad da se pravimo malo blesavi a puno ultra nacionalisti i kazemo da to nije istina?
(zigot, 24. avgust 2015 15:05)

Šta se bre ti primaš? @Gordana nije spominjala nikakvu nacionalnost. Kako Novak da uzme kevino državljanstvo kada on ima isto to državljanstvo? Šta ti nije jasno? Bolje ti je pažljivije čitaš komentare. Svađaš se sam sa sobom i prozivaš sopstvene projekcije.

ajde

pre 8 godina

Uh! Grozna je ova publika. Novak zaslužuje bar jednaku podršku, a daleko je od toga.
Zapadnjaci ne vole istočnjake. Utoliko je Noletu mnogo teže da osvoji bilo šta, a osvojio je mnogo.
Jedino što oni ne znaju za srpski inat!

Realni posmatrač

pre 8 godina

Verovatno Novak nije bio na svom nivou pa je izgubio, a njegovi protivnici su do finala najbolje igrali treći set. Malo realnosti nije na odmet.

NIK

pre 8 godina

Novak Djokovic je momak koji ne postuje svoje navijace i sto pre mora da padne sa mesta broj 1, jer mislim da nezasluje da vodi teniski karavan svojom malodusnoscu.

Gandalf

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.
(NS, 23. avgust 2015 20:07)

A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?

Kiki

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
(DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Zato što Federer igra lepu, raznovrsnu napadačnku igru i što je gospodin na terenu, za razliku od Djokovića koji igra dosadan defanzivan tenis i folira povrede da bi mentalno presekao protivnika.

marina

pre 8 godina

meni je ovo zalosno komnetirati pa ovaj federer je izmislio tenis za djokovica, 35god ovaj 28 nez kazem zalosno mi komentirati pa njega ce federer poslati u penziju nadal vec je haha cudi me sta nole nije zvao medicinski taj out to me najvise fasciniralo od novaka u ovom mecu :)

Jumko

pre 8 godina

Nole je dobar čovek pa mu je žao da ove godine po četvrti put pobeđuje Federera. Indijan Vels, Rim, Vimbldon...Zato mu prepušta Sinsinati ali na US open će ga oprati

blah

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace!

DedaMiloje

pre 8 godina

Meni malo tenis dosadio, ima ga kolko oćeš. Nego me nešto drugo zanima, ko su ovi ljudi koji navijaju za Federera protiv Djokovića? Vidim ima ih poprilično, ajde da je klub pa da razumem, ali mi ovo uopšte nije jasno. Čovek igra pod srpskom zastavom, da te bog sačuva kakav smo narod.

pribil

pre 8 godina

Umoran je nole i nije na nivou. Mozda je to i dobro. Nece imati pritisak na us openu. A zlatni masters i ostale gluposti ne bih komentarisao. Gren slemovi su bitni i pozicija na listi.

bravo Rođo

pre 8 godina

Jeste Federer najveći (za sada) ali brate, svaka malo duža razmena on metar u aut, celu karijeru. Imao sreće danas, izmoren Novak. Ali svejedno, danas zasluženo. Čestitke, bio bolji.

Kotor-Art

pre 8 godina

Mogu ruku u vatru da stavim da Rođa namerno nije hteo ništa da igra do Sinsinatija samo da bi bio spreman da se suprostavi Noletu i da mu onemogući da osvoji Golden master!Ajmo sada,novi set-nova priča!

vidoviti

pre 8 godina

Moderator nije smeo da pusti moj komentar posle Montreala a rekao sam da Nole nece osvojiti Sinsinati i da ce ispasti u 3 kolu na US openu.Nadam se da ce to sada uraditi.Ko hoce savete za kladionicu slobodno neka mi se javi jer sve pogadjam.

Nedzad

pre 8 godina

Dobija Nole 100%. Federer sve losije servira i novak je sve blizi brejku. Ajmo sto se duze bude igralo to je bolje za Novaka. Idemoooooooo Noleeeee!

djolenovisad

pre 8 godina

veliki sam postova?ac lika i dela rodzera federera ali kada igra sa noletom zelim samo.da izgubi.ok nole nije imao.srece u prvom ali pobedice mog miljenika.i treba da bi bio prvi.koji je osvojio sve 1000 masterse

tulipan

pre 8 godina

Da se ostavimo teniskog umeca na kratko...Nolo je par izuzetno vaznih meceva,polufinala i finala mastersa i slemova dobio na cisto foliranje.Taktika je sledeca-ukoliko vidis da si u podredjenom polozaju,odglumi bol u kolenu ili odigraj bezvoljno nekoliko poena kako bi protivniku opala koncentracija i kako bi ga izbacio iz ritma,legalni ali nikako sportski potezi.

Aki

pre 8 godina

Ovo pišem po prvom setu. Federer je, isto kao Bolt danas, još jednom pokazao zašto je najbolji svih vremena. Đoković blizu svoje najbolje igre, a opet, nažalost, daleko od Rodžera.

Soko

pre 8 godina

A juce ste rekli da Novak cisti glatko Rodzera u finalu!!
E moji Srbi ocigledno zaboravljate ko je Federer u tenisu i pored svojih godina kao proslu godinu kada je isto Novak vodio 3-1 u polu sezoni da bi na kraju stigao i izjednacio na 3-3 kraju.Stoga drago mi je sto ga je pobedio jer necu slusati vase ruganje i pljuvanje prema drugima.

ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Sreca pravih ljubitelja tenisa sto Federer i dalje igra, dabogda igrao bar do 40-e! Da nije njega gledali bi u svim finalima ono dosadno besomucno prebacivanje loptice sa osnovne linije..

lood

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace!
(blah, 23. avgust 2015 23:05)

A odakle je tebi poznat taj osecaj?

Dejan

pre 8 godina

Utisak je da je totalno van forme I sve radi na silu. Servis kriminalan I nikako da ga nauci. Previse duga pauza I ocigledno zasicenost tenisom. Nista nije pokazao ni u Montrealu a u Americi jos gore. Mentalitet I malodusnost tipicni za Srbe. Treba mu novi odmor na Svetom Stefanu.

ajde

pre 8 godina

Eh sad, ove duple greške mu nisu trebale. Nema veze, neka se i Federer i ti njegovi raduju negde. Nole neka osvoji još bitniji trofej, ako ima snage. Ima vremena za ovaj.

Texo

pre 8 godina

"Rodžer: Savršeno sam spreman za finale" komentara 102.

Da samo mogu da copy/paste-ujem sve komentare nolobotova na ovu vest i ispod toga da napišem,botovi-malo ste se zaneli.

johnny

pre 8 godina

neshvatljivo, novak da ne traži čelendž na federerovoj brejk lopti u drugom setu, izgubi taj gem duplom greškom, naravno to je bio prelomni trenutak u celom meču, neshvatljivo, ove dve nedelje potpuno neshvatljive, ne znam nisam pametan, neshvatljivo ponašanje đokovića, pa ovo je bio najvažniji trenutak u njegovoj karijeri, neshvatljivo
(ika, 23. avgust 2015 20:47)

kapiram da bi ga dobio novak sa nulom ili kecom u trećem setu, zaista neshvatljivo da nije tražio čelendž u ključnom trenutku jer da se igralo egal do sredine drugog seta popustio bi federer, stari je to blefer, uhvatio je novaka na bum tras igru i sve mu ulazilo, ali zna se kome ruka najviše drhti u odlučujućim setovima, pa upravo ovom vašem goat-u dame i gospodo

Petrija

pre 8 godina

Ako dodje do meca Novak - Rodzer na US openu - Novak ce ga ubedljivo dobiti - i dalje mislim da Nole trenutno ima nekih fizickih problema koje njegov tim ne moze da resi bez sedam do osam dana. Svaka cast Rodzeru ovaj turnir je odigrao perfektno. A Sinsinati ce Novak osvojiti kada bude bio u potpunom padu na ATP listi - projektujem tek za nekoliko godina jer mu uopste ne lezi on u grcu jednostavno ne ume!

Svete

pre 8 godina

Zabrinjava me mentalni Novakov pad...to nisam gledao poslednjih godina
(nikšićko, 23. avgust 2015 20:25)

Gledao si to, i toga je uvek bilo jedino je razlika u tome sto je Djokovic sa sve tim padom dogurao do ova 2 finala, a Federer recimo kada je imao padove je preskakao masters turnire a igrao na manjim i tamo pobedjivao ili je ispadao u ranijim rundama kao recimo od 19.godisnjeg Mareja u Cincinatiju 2006.godine, i Nadal je takodje preskakao gomile turnira...
Djokovic ce se povratiti do kraja godine i opet ce igrati odlicno a i ocekujem da odigra mnogo bolje na US openu !
Dobra je stvar sto je Federer ovde pokazao sve sto ima i tu varijantu sa napadom na 2.servisna US openu nece imati cime da iznenadi Djokovica a i sam Novak ce biti dosta bolji, a i kada Novak podigne formu njegov 2.servis ce biti mnogo bolji i Rodja nece moci da radi to sto je danas radio, kao recimo u finalu Wimbledona sto je servirao !

Nesa

pre 8 godina

Nije ovo toliko dobra igra Federera koliko je losa igra Djokovica. Ovakvom pasivnom igrom ne moze nikoga da dobije. Ne razumem, sta je hteo ovom taktikom, vrati lopticu, I cekaj da Federer promasi. Totalno besmisleno. Siguran sam da je bolji igrac od Feda, ali mora mnogo agresivnije. Ovakvkom igrom jednostavno ne zasluzuje da bude prvi. I do ovog finala je dosao uz puno srece. Ako taktiku ne bude promenio, ne pise mu se dobro.

Zare MKD

pre 8 godina

Poz susjedi,Neko ima 7 Wimbija,neko 3,neko ima 7 Sinsija,neko ni jedan,neko ima RG,neko ne,tako ti je to u zivotu. :-D
(goat, 23. avgust 2015 23:09)

A ni nijedan nije Hrvat.

uključi mozak

pre 8 godina

Meni malo tenis dosadio, ima ga kolko oćeš. Nego me nešto drugo zanima, ko su ovi ljudi koji navijaju za Federera protiv Djokovića? Vidim ima ih poprilično, ajde da je klub pa da razumem, ali mi ovo uopšte nije jasno..
(DedaMiloje, 23. avgust 2015 21:40)

Hrvati. Šta tu ima nejasno.

Washington

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
(DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Pa zato sto je Federer za tenis kao Majkl Dzordan za kosarku. Jednostavno je najpopularniji i kraj price.

pusa susjed

pre 8 godina

Djokovicevci shvatite vec jednom, Rodzer je svetlosnim godinama ispred Novaka. KLASA.
(Pozdrav za B92, 23. avgust 2015 21:34)

Nije! Udaljen je 5600 poena!

Rep.Srpska

pre 8 godina

Hajde da se i ja usudim jednom da prognozoram javno.evo trwnurno je 1 1 i deuce...govor Novakovog tjela mi sugerise da je jako naspanovan da ovo dobije,a Federer je ipak u nekom malo grcu.vidi se to.nemojte ds mo zamjerite na maloj pristrasnosti.pratim Novaka od 2007 i bar malo sam sebi uzeo za pravo da procjenim.evo lagano je spasio brejk lopte.puno srece Novace,da udjes u istoriju ove igre sa ovim trofejom.

Ferdinand Bardami

pre 8 godina

Koliko je Novak mentalno jak pokazao je posle Rolan Garosa osvojivši odmah Vimbldon. Tako će biti i posle Sinsinatija - osvojiće US Open. A ova pobeda Federera nema nikakvu težinu, jer Federer već odavno debelo taktizira igrajući sigurno bar pola turnira manje od Nola i to iz klase 500. Kada bi igrao konstantno kao Djoković na svim većim turnirima, već ove godine bi mu lekari savetovali hitno penzionisanje. Isto kao i Sten Vavrinka - nema ga nigde i uzme Rolan Garos Đokoviću koji je pre toga skoro sve osvojio. Pa i Nole je od krvi i mesa, umori se čovek, a dolaze mu u finala odmorni teniseri koji uglavnom ispadaju u prvim kolima ili preskaču po nekoliko turnira.

Marko

pre 8 godina

Da bi Nole dobio Sinsinati mora izgubiti Wimbledon u prvoj nedelji, da ima vremena za odmor i treninge. Niko mu ne moze parirati kad je naspanovan, bas niko!

Igor

pre 8 godina

Zao mi je Noleta jer mislim da je vrhunski igrac a pre svega sjajan covek. Steta sto je dozvolio da postane srbonacionalisticka ikona. Pozdrav iz Novog Sada!

St

pre 8 godina

Kilavi rodzer pobedio kilavog djokovica i to je to, plus federer je imao srece gde god je trebalo...kolko puta mu je lopta udarila mrezu i pracaknula se na drugu stranu... Idemo dalje

veliki strumf

pre 8 godina

Prvi servis strasan, mnogo kratkih loptica u forhend nicim izazvanih za penale Federeru, neverovatna pomoc mreze u vise slucajeva, mnogo pogodjenih linija - i ipak Novak, uprkos svemu tome, vodi evo 6-5.

Geronimo

pre 8 godina

Naslov Vam je sramotan!!!!
Novak je odbranio bodove .
Treba imati u vidu da svaki osvojen turnir se dogodine brani.
Sa danasnjih 60% snage rezultat je vise nego ODLICAN!

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

pazi komentara.cak su gori nego posle RGa.Đole uzima USopen. To je toliko očigledno da sam siguran bio da večeras gubi a radost Rođina posle osvajanja me u to uverila.Rođo neće stići do finala a ko će u biti Noletu protivnik totalno je svejedno.Veceras je samo prolazna pripremna faza za nadolazeći grendslem.Cujemo se za 21 dan sa 10GSom

Bexon

pre 8 godina

Jezim se negativnih komentara, na Noletov racun! Sjajan je, izuzetan, korektan,ma sve naj.naj! Zenidba i ocinstvo su ga oplemenile jos vise! Srecan Ti Nole, svaki dan !!!

Mikii

pre 8 godina

Najjaca Djokoviceva izjava bila je 2009. u Madridu kada je nakon vise od 4 sata izgubio 2:1 od Rafe: "Tesko mi je, ne znam. Stvarno ne znam sta da kazem. Odigrao sam sjajno ceo mec, odigrao sam bas onako kako sam hteo. Dao sam sve i opet izgubio".

milokliz

pre 8 godina

Poz susjedi, Neko ima 7 Wimbija,neko 3,neko ima 7 Sinsija,neko ni jedan,neko ima RG,neko ne,tako ti je to u zivotu. :-D
(goat, 23. avgust 2015 23:09)

Neko nema nista, pa se trpa gde mu nije mesto.

igor

pre 8 godina

Gdje bio Federer na Wimbledonu kada je Novak bio spreman.Wimbledon trava je njegova najbolja podloga a ovaj Novak iz Montreala i danas Cincinati pa jedva dobio Gulbisa i Dolpa.Novak isto ko prosla godina mu propala Americka turneja radi zenice i slikanja po plazama.Nikada gori Novak napravio je za ova dva turnira vise duplih gresaka nego za celu sezonu.

Coutinho

pre 8 godina

Aj da se ponovi Wimbldon i tad je Federer besprekorno servirao kao i na ovom turniru do finala samo je po neku brejk loptu dao protivnicima,a onda je to Nole resio u finalu kako treba.

Nenad

pre 8 godina

Nole nas majstore mnogo te volimo, ko zna zasto je dobro sto si danas izgubio. Mozda zato sto ces u buducnosti da osvojis sve sto pozelis i ti i mi :) Neka su svi Sveti uz tebe uvek!

Banezi

pre 8 godina

Ovakvog Federera može da dobije samo Nadal na šljaci iz najboljih dana. Servis,ritern, forhend, bekhend, samopouzdanje, sve je bilo na vrhunskom nivou. Od 20 puta koliko je dobio Federera, ubedljivo ga je dobio dva puta (Dubai 2011. i Rim 2015, oba puta po 6-3, 6-3, tako nešto). Svi ostali mečevi bili su uzbudljivi i mogli su da se završe drugačije.

bravisimo

pre 8 godina

A vala ima dušu Novak, da mu pusti jednom pred decom da digne pehar. Ono je bilo tuga na prošla dva Vimbledona, dečica gledaju a Federer knedla. Evo konačno da vide tatu sa peharom. Bravo Nole!

Robi

pre 8 godina

E zato je Novak No1 i biće dugo. On igra finala pa i uzima titule i bez forme, a kad je top mlati sve, a Federer i Nadal malo padne forma, tuku ih razni Sepiji, Brauni u trećim kolima. Uzimaju samo kada su u top formi a Novak umoran.

qqq

pre 8 godina

10 finala za 8 meseci, toliko osvojenih turnira i opet nije dobro? Izgubio na RG vec sledeci GS Wimbledon osvojio. Sada gubi 2 masters finala sta mislite da ce biti na USAO??

smajli

pre 8 godina

Ovi sto kao stavljaju stotke evrica mislim da su za 100 dinara nalupali 20 parova danas. Sigurna pobeda loaijeg peotiv boljeg i sigurne pare? Mhm da bas.

Za sat ipo nas virtuoz dize trofej, respekt prema Federeru, ali nas maestro dobija.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Od 10 najvecih ATP turnira ove godine Novak je ucestvovao na 9. Na 6 je pobedio - svi ostali zajedno su pobedili na 3 - niko dvaput. Na 3 je bio u finalu- svi ostali zajedno imaju 9 finala.
To je totalna dominacija - Novak: Ostatak ATP 6:3!!!!

nikšićko

pre 8 godina

@dudulence, Rodžer iz najboljih dana je Rodžer koji je igrao sa penzosima tako da...Najbolji Novak će UVIJEK dobiti najboljeg Rodžera i Rafu

Nenad

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da Nole posle svih godina tenisa ne moze da sa svojim strucnim stabom napravi nesto sto bi ga dovelo do toga da jace i explozivnije servira, naravno da bi lakse osvajao svoje servise i psihicki na osnovu toga bio spreman za naredne gemove.. Prosto neverovatno!!!
Druga stvar je da moras na agresivnost da odgovoris agresivnoscu jer u suprotnom nema sta da trazis protiv top 5.. Lakse je sa Dolgopolovim da igras defanzivno jer taj ne moze da izdrzi u full agresivnom ritmu ceo mec
Strucni stab mora da se pozabavi ovim

fedex

pre 8 godina

Cas tenisa velikog Federera,al opet je moglo bit neizvjesno kad je novak spasio one silne brejk lopte u drugom setu,pa roger servirao..svaka cast novaku na prihvatanju poraza i onome oko penzije,al mora se priznati Rodja je vrh na koji se niko ne moze popeti GOAT

Dott

pre 8 godina

".Federer ostavio Novaka bez sna"

Naprotiv, dao mu jos jednu godinu da sanja!
Ali Novakovi snovi se ostvaruju polako, tu je na kraju kad pogledate i sva draz

red

pre 8 godina

Da, jasno je bilo i pre meča da Novak ,ovakav, kakav je nema sta da traži. ..forma je na nuli i ponovo je počeo da gubi najbitnije mečeve. Nadam se da je ovo kraj i da će opet početi da igra kao zna jer onda mu niko ne može ništa pa ni ovakav Federer.

tarabic

pre 8 godina

Jos jednom Novak je dokazao svoju velicinu. Znajuci koliko nesretnih dusa na ovom forumu iscekuje njegov pad, odlucio je da im da trenutak radosti.

samo polako

pre 8 godina

Novak ce ovaj turnir sigurno osvojiti, za godinu, mozda dve.
Rodzer ce tesko osvojiti dva na sljaci koja mu fale za svih 9, Nadal takodje...

idemo dalje

pre 8 godina

Za ovaj meč je dovoljno reći: odmoran, svež i utreniran Federer, pobedio umornog i van forme Novaka, na svojoj najomiljenijoj podlozi, u meču na 2 dobijena seta. Tačka.

serbianlion1

pre 8 godina

Novak Đoković, svetski reket br 1., osvajač svega što se moglo osvojiti (osim RG i Sinsija), je što se mene i moje porodice tiče, naš teniski kralj i legenda za sva vremena. Da sada baci reket i postane baštovan, mi ga volimo, cenimo i poštujemo najviše što možemo. Pokazao je da se voljom i željom mogu dodirnuti zvezde, a da se pri tom ostane sa obe noge na zemlji.

Jumko

pre 8 godina

Novak je prvi na svetu već 162 nedelje a sigurno je tu do 200.nedelje!!! Pametnom dosta. Uz to je u karijeri od turnira i sponzora zaradio oko 150 000 000 dolara. Pametnom dosta. Uz sve to on ima samo 28 godina i miljenik je miliona ljudi širom sveta. Pametnom dosta.

porodilja

pre 8 godina

Ne razumem sve ove negativne komentare za Novaka.Pa šta ako je izgubio meč?Poraz je sastavni deo sporta.I Federer je od Novaka izgubio 20 puta,a neki ga ovde veličaju do zvezda.

Lana Jankovic

pre 8 godina

Meni nije jasno kako je ovaj Nole uopšte među prvih deset na svetu. Toliko neznanje još nisam videla. Na terenu se ponaša kao početnik. Završi uskoro karijeru, molim te!

optimus prime

pre 8 godina

Mnogo mi je krivo što Novak nije uspeo da osvoji Sinsinati, sigurno su neprijatna dva poraza od velikih rivala za dve nedelje. Sve čestitke Federeru, bio je danas bolji. Sada sledi US Open, to je najvažniji turnir u ovom delu sezone. Nadam se da će Novak dati sve od sebe i pobediti u Njujorku. Hajde samo napred Nole majstore tenisa i da opet vidimo taj srebrni pehar u tvojim rukama, srećno.

koliko brate imaš godina?

pre 8 godina

Strucni stab mora da se pozabavi ovim
(Nenad, 23. avgust 2015 22:36)

Ma važi brate! 9 GS, 160 nedelja no1, i tebe čeka da mu kažeš šta treba da radi i kako da servira, ahahahaaaa! Ludilo mozga!!

баш тулипан

pre 8 godina

Da se ostavimo teniskog umeca na kratko...Nolo je par izuzetno vaznih meceva,polufinala i finala mastersa i slemova dobio na cisto foliranje.Taktika je sledeca-ukoliko vidis da si u podredjenom polozaju,odglumi bol u kolenu ili odigraj bezvoljno nekoliko poena kako bi protivniku opala koncentracija i kako bi ga izbacio iz ritma,legalni ali nikako sportski potezi.
(tulipan, 23. avgust 2015 22:11)

Шта све човек неће овде да прочита. Па какви су то противници који дозволе да им концентрација опадне у полуфиналу и финалу такмичења???

sonja g

pre 8 godina

za sve koji kazu da nikad nece uzeti RG i Sinsinati, pa ni Federer nece Rim i MC, ni Nadal Pariz, Majami i zavrsni masters . Ne mora Nole vise nikad nista da ovoji on je vec u prvih pet svih vremena . Idemo Noleeeee

фф

pre 8 godina

Новак је доказао да и уз очајну игру, у овом тренутку могу да га добију само тројица (Роџер, Енди и Стен). Само мало подигне игру и мање-више изједначен је и са њима. Мало више подигне игру и не може му нико ништа. Надам се да ће игру подићи мало више и УСО је 90% његов.

Melenci

pre 8 godina

da budemo posteni i realni,Nole je jos dobro i prosao u Sinsinatiju.Dofan,Gulbis,Dolgopolov!To sve mecevi koji su bili na ivici noza,tako da dobro je.Postoji razlog sigurna sam za losu formu,ali pre svega raspolozenje.Jedan moze biti sto mu porodica nije tu,nesto nije u redu.No svejedno to ce se dovesti u red.Ide novi turnir vrlo brzo,verujem da ce Nole biti spremniji u svakom smislu.I porazi su deo sporta,a Nole ih ima toliko malo da u odnosu cak i na drugog na svetu zanemarljivo.Noletu zelim licnu srecu i da mu se ispuni sve sto zeli!Uvek nas,najbolji na svetu!

Swedenonline

pre 8 godina

Baš kao što je Federer dobio epitet najboljeg tenisera dok Novak nije bio na sceni, može Nole da sačeka bez problema, ničija nije do zore sijala. Nepotrebno diže sebi tenziju, sve u svoje vreme.

Moca

pre 8 godina

Prava stvar da tenis dobije na interesantnosti. Eto da je Nole dobio prošli put Mareja i sad Federera više niko ne bi gledao prenose. Već su počeli da pišu da je tenis postao dosadan. U ljudskoj psihi je prirodno da postoji mogućnost da se i izgubi jer prevelika superiornost jednog ubija sport.

Eh

pre 8 godina

Kako je lepo gledati majstora rodju kako igra. Koja je to razlika izmedju njega i ostale bulumente!
(realno, 23. avgust 2015 20:24)

Kako je tuzno procitati los troll neostvarenog coveka.

Zorica

pre 8 godina

Skroman, otac cetvoro dece, humanitarac, igra najlepsi tenis ikada, najbolji sportista svih vremena, najpopoularniji na drustvenim mrezama, dobitnik najvise fer-plej priznanja od svoji rivala na terenu, najplaceniji i najtrazeniji od sponzora na svetu, samim tim i najpopularniji sportista sveta samo ne i u Srbiji but who cares :)... RODZER FEDERER!!!

Lazar

pre 8 godina

Nikakvo iznenadjenje. Ceo turnir Nole se provlacio. Jedini dobar mec bio sa Vavrinkom i to ne zato sto je Nole igrao dobro, vec Vavrinka lose. Federer pokazao da moze da osvaja titule bar naredne 2 godine. Novak ako ne promeni nesto bitno u glavi zavrsice ko i Nadal.

Slavko-RS

pre 8 godina

Napred Nole.I ako izgubis nista strasno,umor i napor je ogroman.Unapred da porucim pljuvacima da mi ovakvu sportsku velicinu nikad necemo imati.Srecno Nole.

Kako

pre 8 godina

Alo ljudi, covek je izgubio masters pa staa? Ne moze osvojiti svaki turnir apsolutno. A to da je Federer najbolji svih vremena nemojte me zasmejavati.. A tek poredjenja sa Majklom to je tek tugaa..
Ponovicu po ko zna koji put.. Ne mozes da budes najbolji na svetu a protiv tvojih konkurenata direktnih imas 23-10, 21-20... A i ovo sto je pobedio Novaka, Nadala i Murraya je 60% dok su oni bili klinci do 22 godine..
Jedan od najvecih ali ne i najveci, u doba velike cetvorke Fedrer je jednostavno izgubio previse meceva od velke cetvorke da bi bio najbolji svih vremena...
Majkl je bio najbolji zato sto je pobedjivao najbolje u direktnim duelima, Drexlera, Barklija, Magica Dzonsona, Stoktona i Melouna, Hakima, O'Nila i tako dalje... Vise od pola decenije je SVE vreme pobedjivao ove velikane i zato je najveci svih vremena a ne po broju titula..

Filip Ratkivuc

pre 8 godina

@Novak Djokovic je momak koji ne postuje svoje navijace i sto pre mora da padne sa mesta broj 1, jer mislim da nezasluje da vodi teniski karavan svojom malodusnoscu.
(NIK, 23. avgust 2015 20:17)

Simptomatično je da su navijači Federera nepismeni. Ili to zapravo nisu navijači nego mrzitelji Novaka?

Ђорђе РС

pre 8 godina

Сва та прича око златног слема је пренадувана. Рекао сам то прије Новаковог пораза. Прије почетка турнира. Предстојећи УС Опен је једини преостали турнир који може битније утицати на Новаквов положај у историји тениса и спорта уопште.

Dejan

pre 8 godina

Đoković je vrhunski sportista, jedan od najboljih koje je ova zemlja ikada imala ali mislim da Srbi leče komplekse sa Đokovićem! Ohladite malo ljudi.

bogda

pre 8 godina

Statistički jedna od najboljig godina u istoriji tenisa za Novaka. Ipak ako govorimo o teniskoj istoriji svodi se na godinu u kojoj je Novak izgubio Svoje peto finale u Cincinatiju i treće u Rolad Garossu.
Izgubio je dva najbitnija meča ove godine.

ludinovinar

pre 8 godina

Nema problema, uzece ga kad tad i Zlatni masters ce biti njegov.. :-) Niko nije blizi tom cilju od Noleta.. Rolan Garos takodje.. Iako u losoj formi, favorit je na US Openu i zaista verujem da ce ga osvojiti, na tri seta ni ovakav Rodzer nece imati sanse.. Svaka mu cast na celoj nedelji, idemo dalje.. :-) Hvala ti Nole na svemu..

anica

pre 8 godina

Kada god mi je posle poraza Nolete krivo, ja procitam komentar @Svete i udarim "!!!!!!!!!!!" i odmah mi lakse:)
Nole kralju, puno srece i uspeha na USOPENU, bice sve dobro!!!!!

neutralni felsh

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.(NS, 23. avgust 2015 20:07)A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)Mislim da je zarez ispred slova A gramaticka greska...
(Zigzag, 23. avgust 2015 23:02)


i uvek voditi racuna o subjektu u recenici ;)

Vukodav

pre 8 godina

Čitam komentare i smejem se, nikad Srbi nisu umeli da gledaju širu sliku...
Ekstaza povodom jednog meča a sezona ništa? :-)
Mislite da je Novak glup? Pa njemu da je Sinsinati prioritet, tempirao bi formu drugačije, a ne mesec dana odmora na jadranu.
Njemu je ovo samo razigravanje, sa pola forme je bio egal sinoć, kakav Federer, više su Novaka nadigrali Gofan i Dolgopolov.
Vidimo se na US openu, očistiće ih Novak sve :-)

Милош Обилић

pre 8 godina

Ноле је свјетски МЕГА ЦАР, и што је мене персонално најдраже огромни трн у оку запада. Играти на оваквом нивоу цијеле године то је умјетност. Човјек је изгубио само три пута ове године и то сваки пут у финалу, и нађу се овдје неки паметњаковићи да нешто паметују, господо није тенис један турнир игра се читаве године, а тренутно сви иза Новака гутају прашину (5800 бодова бјежи другопласираном). А нашим сусједима хрватима бих препоручио да већ једном искористе погодности које море нуди и да науче да пливају. НОЛЕ само гази прави Срби су увијек безусловно уз тебе.

poz susjed Miroslav

pre 8 godina

(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 01:30)
Ne mogu da odolim! Vidi batice kad spominješ "čuvenu" godinu Federerove dominacije 2006., došao si mi ko kec na 11! Poređenja radi Novak od kada je no1, za vrat mu duvaju godinama igrači poput Federera, Nadala, Mareja, Wawrinke (po meni najjači udarač ikada) na mestima no2, no3, no4. I Novak odoleva, drži prvo mesto. Federeru su te čuvene 2006. duvali za vrat Nadal na no2 (tada klinac nije znao da igra na betonu) i Ljubičić na no3. Četvrtog i petog se i ne sećam. Čuvena godina "velike" Federerove dominacije kada je celu godinu treće mesto držao teniser bez ijednog slema, bez ijednog finala slema, bez ijednog mastersa, bez ijednog finala mastersa, sa samo jednim polufinalom slema. Držao je jadni Ljubo to treće mesto celu godinu sa brojem poena sa kojem bi sada jedva ušao u prvih 10, i da ne bude zabune dupliranih kako se sada računaju. Te godine ga pobeđuje tinejdžer Gaske, a tinejdžer Novak mu glatko uzima set. I onda se neko usuđuje da tu godinu proglašava naboljom sezonom ikada!?! Novakova 2011. je sverlosnim godinama iznad te 2006. To je realnost, a marketing Rolexa i Nikea je nešto sasvim drugo. Uostalom pitajte Samprasa koja je sezona bolja. Zna Pistol Pit šta priča.

poslednji mohikanac

pre 8 godina

Budimo realni, Federer igra najlepsi tenis!!! Svi mecevi izmedju Noleta i Federera su lepi za gledanje pre svega zahvaljujuci Federeru i njegovom hrabrom i napadackom tenisu sa bezbroj majstorskih prelepih poteza! Zato ga publika sirom sveta i voli jer znaju da kada on ostavi tenis vise nista nece biti kao pre..

JL

pre 8 godina

Montreal i ovaj turnir preslikani. Bez volje, nervozan, defanzivan, bez ideje, realizacija ocajna. Nije mi jasno kako je dosao do oba finala sa takvom igrom. Sa takvim pristupom tesko do pobede !!

MP

pre 8 godina

Juče mi nalupaste silne minuseve. Drago mi je za Federera, od 2006 kako sam počeo da pratim tenis on je moj miljenik. Jeste da je Novak naš, ali Rodžer je Rodžer. Živa legenda. Želim mu još barem 2-3 godine na turu. Biće drugi nosilac na USO, to je dobro, da Novak i on ne budu u istoj polovini. Nadam se da će uskoro ponovo podići GS trofej.

anica

pre 8 godina

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji pljuju po Novaku, pa majku mu zasto?! Jer nema pravo na poraz?! Doslo je vasih 5 min!!!
Dobio ga u IW, Rimu, WB, umoran je covece, koliko meceva je igrao, ovaj se naodmarao, respekt kako igra u 34-oj ali iskreno Novak nije bio Novak...servis ga odveo u poraz!

posmatrač

pre 8 godina

Na dodeli pehara Đoković izjavljuje "da je dao sve od sebe".
Ako je ovo sve od njega onda neka okači reket i ode u penziju.
Kao drugo njegove izjave su toliko jednolične i prazne, po sistemu
"bla, bla, bla" da mi nije jasno da sam to ne vidi, ili mu neko iz
njegovog tima ne saopšti.
Jednom rečju, dečko očito gubi kompas.

mile

pre 8 godina

Ceo turnir i ovaj i prethodni u Montrealu pazljivo citam sve komentare na Novakove meceve i jedna me tuzna misao mori,kakvi smo mi Srbi ljudi,losi i zavidni rekao bih,pa sta b ovaj momak jos morao da uradi da bi njegov narod listom bio uz njega.sta?! Razumem da se postuje kvalitet i karijera jednog Federera,Nadala,Mareja...svakako, ali navijati protv svog to nikada necu razumeti,ne verujem da i jedan navijac pomenute trojke navija protiv njih ikada a narocito u mecevima protiv Novaka.kakvi smo to ljudi bre?!!

Branimir

pre 8 godina

Neko kaže Federer je prejak; jeste, danas je Federer bio prejak a Nole preslab ali bilo je i biće opet obrnuto. Federeru svaka čast za prikazani balet, a i svašta mu je polazilo za rukom, pa kad se setim onih mreža u prvom setu, čudo...

Nemanja

pre 8 godina

Kada se iznervira pocinje da pada. Mora to da popravi. Tako ga Marey nervirao na rolan garosu i jedva ga prosao. Ovde se iznervirao jer je Federer bas dobro odigrao a njemu nije islo. Idemo dalje!

mesni

pre 8 godina

Budimo realni, prošli meč je Djokaru rastavio. Već je bio umoran, a onaj napaljeni kengur mu baš nije trebao. Uopšte me ne iznenadjuje ovaj ishod. Jednostavno radi se o čistoj fizičkoj iscrpljenosti.

nikšićko

pre 8 godina

@Goat susjede, neko ima najvećeg u istoriji (najveći jer je dominantan u Fed-Nad eri) a neko nema niti će imati prvog igrača svijeta.Aj bok,koze te čekaju...

ajde

pre 8 godina

Uh! Grozna je ova publika. Novak zaslužuje bar jednaku podršku, a daleko je od toga.
Zapadnjaci ne vole istočnjake. Utoliko je Noletu mnogo teže da osvoji bilo šta, a osvojio je mnogo.
Jedino što oni ne znaju za srpski inat!

Crnogorac

pre 8 godina

Niti je Novak najbolji svih vremena a nije ni prevara od igraca kako neki tvrde. On je u pet prvih igraca vec sada po statistici a I po misljenju mnogih strucnjaka. Prica o konkurenciji 'ne pije vodu', jer 'svako vrijeme ima svoje breme', tako je I Fedu I Nolu konkurencija opaka samim tim sto su oni jedan drugom rivali. Novak se probijao preko Nadala Fedexa Marija a to je pakleno tesko, jedino je Mari imao tezi put Nole Rafa Fedex. Federer je na terenu hladan, odmjeren. Rafa 'lud I vatren', Endi 'tezak' I sebi a kamoli nama sto ga gledamo. Nole je na terenu 'ziv covjek' pun emocija neke vatre snage zelje, ponekad i bijesa inata a nekad I malodusan. On je sve sto je u zivotu to I na terenu, zato ga mi (sa Balkana) volimo I navijamo za njega ali ga zapadnjaci upravo zato I ne vole, oni traze odmjerenost, hladnocu kulturu... Da je takav mi ga nebi voljeli ali zapad bi... Nedje dobijas a nedje gubis... On je napravio dosta u zivotu kad moze da bude primjer djeci a da ne racunam sve ostalo pozitivno sto je uradio. Ne treba pravit od njega idola ali primjer da!
Kad ne bude ova velika trojka igrala vise uzeljecemo se mi dobroga tenisa...
Pozdrav svim Novakovim navijacima, I svim dobrim ljudima, Srecno

Mile

pre 8 godina

Pustite Novaka vise,niti je Novak Srbija niti je Srbija Novak,dečko igra i živi onako kako najbolje zna i misli da je najbolje za njega i njegov život i njegove titule njegova stvar,a to sto neko navija za njega i želi mu bolje i vise nego on sam sebi zato se i zove navijač,fan,kladionicar,komentator,kriticar,razumenko....I nad jacim uvek ima jači,show must go on....glupi su komentari da hrvati crknu od muke sto nemaju novaka da je svajcarac hladan pa ga vole navijaci....,da je novak balkanska đusa itd itd...

Mrki

pre 8 godina

Novak je agresivan i opet ima snagu u udarcima sto nije imao u zadnje vreme i to je sjajno pa i ako izgubi bice to zato sto je protivnik odigrao bolje.

kole

pre 8 godina

Pa dobro.. i Novak je ziv covjek . Malo li je Wimbldon Australije i kusur mastersa ?
Da li neko ocekuje da uzme sve ?
Mora i Rodja nesto . Ko zna kad ce opet ?
Cestitke Rodji .

Lexx_nl

pre 8 godina

Штета за Новака. Стварно штета, поготово ако се има у виду да је играо пет пута финале овде и никада није освојио. Реалност је ипак, да ни у Синсинатију као ни у Монтреалу није играо на свом нивоу. Много плитких лоптица. Нејак форхенд и прилично непрецизан бекенд.
Поред тога су га стигле и физичке потешкоће. Вјероватно ништа озбиљно, али довољно да не буде на свом нивоу. У таквој ситуацији Ноле није непобједив (нико није!). Надахнути противници су му придавали доста потешкоћа уназад двије седмице, а инспирисани трећи и други тенисер свијета чак, успијели и да побједе.
Јасно се видјело колико је Марију и Федереру значило што су након неколико узастопних пораза успјели једном да добију Новака. Знају они обојица да ће и убудуће више пута од њега губити него побјеђивати.
Радује да Новак и поред лошијих игара игра финала (10-то узастопно!), купи бодове и наставља да гризе. Може се десити да изгуби, али ако се то деси, онда увијек против некога ко је тог дана одиграо изванредно добро. Радује и да Новак поразе подноси стоички. (Једино сам га, разумљиво, утученог видио у Паризу). Као да себи каже: У реду. Борио сам се. Противник је данас био бољи. Видимо се на Грен Слему. Уз мало одлучности и оштрине вјерујем да Новак може до побједе у Њујорку. Сретно Ноле!

Aratos vas bilo

pre 8 godina

Meni Federer nikada nije bio simpatican, ali ni Novak. Nisam teniski strucnjak kao mnogi, ali dzaba bilo obojice. Neka oba skupljaju svoje milione, a ja cu da gledam pljuvanje u dalj s preponama. Ni jedan nije vredan mog slobodnog vremena.

Raja

pre 8 godina

Roger je propustio Montreal da bi se odmorio za Cincy i dao sve od sebe da pobedi Novaka ovde. Secam se i 1/2f RG 2011, posle pobede kad je prstom gestikulirao ... Sujetan je pravise!!!

Ferdinand Bardami

pre 8 godina

Svaka ti čast Novače! U sedam dana dva finala i koliko finala i osvojenih turnira od početka godine. I ove godine bićeš proglašen za najboljeg sportistu. Pa ni konj ne bi izdržao toliki napor! Nije Federer više onaj majstor, nije više ni senka onoga što je bio. Čovek taktizira, ne igra više veliki broj turnira, jer ne može zbog godina da izdrži taj tempo. A Novak i dalje igra na svim važnijim turnirima i većinu osvaja ili je u finalima. Zaista je nepravedno u takvim uslovima nipodaštavati Novaka, jednog od najvećih tenisera ikada i veličati u toj meri pobedu odmornog Federera koji je odigrao bar pola turnira manje od Djokovića i to većinu iz klase 500. Vavrinke nema nigde i pojavi se i uzme Novaku Rolan Garos. A Novak je svaki put u finalima i to iziskuje ogroman napor. Ovo je Đokovićeva era i to će ostati upisano u istoriji zlatnim slovima. Strašno je bilo samo čuti onu publiku kako pljeska i urla na svaki Federerov poen, a jedva zapljeska na poen Đokovića. I samo zbog toga mi je krivo što je izgubio. I samo ću reći još ovo, posebno onima koji veličaju švajcarca: Australija, Indijan Vels, Majami, Rim, finale Rolan Garosa, Vimbldon, finale Montreala, finale Sinsinatija. Skidam kapu majstore.

Mufljuz

pre 8 godina

Dominacija! Ne vidimo ko moze da ga pobedi danas!
Sa ovakvim pristupom igri, moze svako. I trebao je izgubiti od Dolgopolova. To bi bilo fer. Ovako, samo pokazuje da kad god treba nesto veliko uciniti, on nema srca! RG, Sinsinati! Odigrao je 8 finala a ni jednom nije pobedio! Trebao bi se zapitati (i on i njegov stab) sta ga je dovelo na prvu poziciju po izgubljenim finalima. Mogao bi jos mnogo sto sta nauciti od Federera. Veliki igrac, nema sumnje, jedan od najvecih (dodje do finala i kada ima katastrofalnu igru) ali nema onaj instinkt pobednika koji ima Federer.
Sve sto u buduce bude osvojio bice neplanirano. Jer planirano, mu ne polazi zarukom. Pokazao je to mnogo puta.

da da

pre 8 godina

(poz susjed Miroslav, 24. avgust 2015 11:19)

Tako je! Federerova čuvena 2006. najuspešnija sezona a te godine gubi od klinaca Gaskea, Mareja, i set od Novaka. Ljubičić uz svo dužno poštovanje celu tu godinu drži se u vrhu na no3 sa nikakvim rezultatima, a sada broj 3 i 4 imaju slemove i masterse. Sve rečeno. Još te 2006. klinac Novak uzima dve titule. Kao kad bi sada Borna Ćorić uzeo dve titule. Novak uzeo tada jer je bila slabija konkurencija zbog koje je Federer dominirao, a sada Borna može da sanja i atp250 titulu jer je jača konkurencije, najjača ikada. A Novak ipak dominira i UBEDLJIVO NO1!

Tibor

pre 8 godina

Znam da ću da dobijem gomilu MINUS -a, ali nasuprot je ipak bio NAJBOLJI svih vremena: Prof. Federer. I ako neko još uvek koristi argumentaciju da je Federer osvojio sve samo zato što u to doba nije imao dostojnog protivnika, šta je onda NOLE ako ne dostojan protivnik. Nole je No.: 1, ali Profesor je ipak Rodžer.

Iz Bosne

pre 8 godina

Neka ba Nole,veliki sevap si zaradio što si pustio ovog da pobijedi.Nek se malo i on ponekad obraduje,jer davno je to bilo kad se on radovao zadnji put.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ Kiki

Hahahaha, ako protivnik uspe da te mentalno presece jer glumi povredu, ti si ili glup ili za posmatranje. Kao drugo, ta glupa defanzivna igra ga je dovela na 6000 bodova od drugoplasiranog Federera na atp listi, prema tome imaj malo postovanja, na sta ces mi ti odgovoriti verovatno da Federer ima 34 godine, "ne moze vise kao pre" itd itd itd. Federerovi fanovi, cisto da znate da Federer ovih godina igra najbolji tenis u zivotu, a ne kao pre 10 godina, jer covek ima konkurenciju.

ahahaa

pre 8 godina

(Svete, 23. avgust 2015 21:48)
"Strucnjace", Federer je 2006. godine od 17 turnira na kojima je igrao, na 16 turnira bio finalista i uzeo 12 titula. A tada su se finala mastersa i zavrsnog turnira igrala na 3 dobijena seta.
(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 01:30)

Jel to ona godina strašne konkurencije kada je Ljubičić bio treći?

onaj ispod

pre 8 godina

Dakle bolja sezona od 2011.
(Pozdrav za B92, 24. avgust 2015 14:29)

Kome treba da verujem, tebi ili Pistol Pitu i svojim očima?
Verujem Samprasu. Kada ti budeš imao 15 slemova, verovaću tebi. Sorry, tako je!
Džaba ti je priča. Pusti ti povrede, pusti ti Fedove godine, sam je rekao da je sada bolji nego pre. Činjenice su neumoljive. Ne može biti 2006. bolja kada je tada jadni trećerazredni Ljubo bio treći, i klinac Nadal (koji nije znao da igra na hardu) drugi. 2011-e je no3 bio najuspešniji teniser ikada, a monstrum Nadal no2 (pola godine i no1), koji je gubio te godine SAMO od Novaka, i da Novaka nije bilo bi imao najbolju sezonu u karijeri i najbolju ikada (zbog Garosa). Evo još argumenata, Federer je i sada sa 34 god. bolji igrač od Ljubičića tada 100×. Ne samo od njega, bolji je sada igrač od celokupne konkurencije iz 2006. osim Nadala na šljaci. Pusti ti godine Federera. Nema vađenja na to. Ništa ti ne vredi argument da teniseri padaju posle 30-te, iz jako prostog razloga što Federer nije bilo koji teniser, i to za njega APSOLUTNO ne važi. Ponavljam, jača je konkurencija Novaku sada Federer (možda i jači nego 2011.), nego Federeru tada ekipa na čelu sa Ljubičićem, i Gonzalesom. Zatim, veća je konkurencija Nadal bio Novaku 2011. nego Federeru 2006. kada van šljake je imao mizerne rezultate. Mareja da ne spominjem. Federer nije imao kalibar takvog igrača 2006. za konkurenciju. Novak ga ima sve godine. Ne može se protiv činjenica. I oko povreda. To što ko papagaji neki pominju povrede, a Novak ih nema, pa? I to je dokaz dominacije. Fizičke. Sport je prvenstveno fizička, telesna aktivnost. Ko ima između ostalog bolje telo, taj je na kraju krajeva bolji sportista. Pozdrav!

Bakija

pre 8 godina

Ne gledam,nazalost,na odmoru...
Pratim čitajući što vesti to i komentare i ne mogu se bre načudim da ovakvih negativnih komentara moze čovek da napiše za/protiv čoveka koji je maximalno podigao svest kod naroda koji su se do juče na samu reč "srbin i srbija"jezili a već danas na istu pomisao vezuju za Novaka i uzimaju ga za primer kako treba predstavljati svoju zemlju!!!!
Kakav smo bre narod?!?da baš nimalo ne izvukosmo pouku iz svih "dobrih "osobina kroz istoriju koju,na nesreću imasmo mnogo....
Vučko,sreda i petak celodnevni čas istorije-uvedite u program,molim!
A Za Novaka,uvek uz njega,kakav god ishod bio!!!
NAPRED NOLE!!!!

Dragana, BL

pre 8 godina

Poruka za sve ove što pljuju Noleta: Uzmite reket u ruke i pokažite da vi igrate bolje, pokažite tu taktiku kojom bi dobili ovako raspoloženog Federera. Najlakše je sjediti u fotelji i kucati komentare. Sramota ste!

Miroslav

pre 8 godina

Nole uzeo 4 mastetsa i 2 grand slema?Rodja prvi masters ove sezone i drugi igrac?Dugo toplo leto je ptedugo trajalo.Dolazi Novakova jesen.Realno igrao je sa 60%forme i snage.Uziva maksimalno u zivotu i uspeva da bude najbolji tokom sezona.Ima jos 5 god.fore da bude najbolji svih vremena.Federer se toga boji,pa zato nije okacio reket o klin.

Zigzag

pre 8 godina

@Kakav Novak kakvo prvo mesto.......... Covek sa 34 godine dominira u mecu sa br1.......Nemoze mu nista.(NS, 23. avgust 2015 20:07)A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)Mislim da je zarez ispred slova A gramaticka greska...

da da

pre 8 godina

Trebao bi se zapitati (i on i njegov stab) sta ga je dovelo na prvu poziciju po izgubljenim finalima.
(Mufljuz, 24. avgust 2015 07:04)

Koja crna prva pozicija! Pogledaj atp zvaničnu statistiku. Novak ima manje izgubljenih finala od Federera. I ukupno i u procentima. Novak igra bolje finala od Federera. Dere ga 11:6 u tom segmentu. Eeej 11 puta mu je dao tacnu!

g

pre 8 godina

Možemo sad da izvlačimo jednačine do sutra, stvar je prosta, Novak nije uspeo da osvoji Masters kojim bi kompletirao sve iz serije 1000, nije ni RG kako bi imao sve GS, i kraj priče, idemo dalje uz nadu da će psihički izdržati ove dva velika poraza ( RG i Sinsinati ) i da će na US Openu pokazati kakav tenis ume da igra.

Hedovi

pre 8 godina

Koliko zluradosnih ljudi...ccc.
Ocigledno Federer je u zestokom usponu, koliko je Nole u padu.
Ali Nole je i dalje prvi na ATP listi sa debelim kreditom da to jos dugo i ostane. A vi hejteri mozete da se samo sladite u ovakvim porazima.

tborislav@gmail.com

pre 8 godina

hehe malo da nahrani sujetu fedji i smareju a onda lagano na us openu.realno covek sa 30% nivoa svoje forme igra finala

VUK

pre 8 godina

igra čiča dobro.. nema šta..čak je i iz Novaka koji je u očajnoj formi izvukao dobru igru u prvom setu..kako sad i prodavci kokica znaju da treba protiv Nola napadati agresivno drugi servis i igrati agresivno sa osnovne linije.. red je da i Novakov str.štab reaguje.. prvo Wawrinka,Endy.. pa redom svi u Montrealu i sad u Cincinatiju igraju istu igru.. i kruna je Federer. ima li odgovora skupo plaćen str.štab? Ako ne,možda neko zna kako da iz Novaka izvuče odgovor na ovu igru koja mu pravi problem...ima još trenera..

zvrk

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi na ATP listi, ali samo figurativno (jer te moze pobediti svako iz prvih 10 sto je bilo nemoguce bivsim brojevima 1). Rafa i Rodzer - dva najbolja tenisera u istoriji. bili , bice i ostace! 
(blah, 23. avgust 2015 23:05) 

Osecaj kad svake godine osvojis neki gs, kada 2x za redom tuces najboljeg svih vremena u finalu istog, kada si ubedljivo prvi, kada drugi iza tebe 3 godine nije video gs! E to je neprocenjivo!!! I jos kad znas da 80% ex yu visi na komentarima kako bi sve to umanjili!!!! lol ?

zigot

pre 8 godina

iskreno receno svaki put kada vidim novaka da drzi finalni govor na nekom turniru meni je uzasno drago te doslovce 5 minuta nakon meca zaboravim da li je pobedio ili nije.... takodje, da se covek penzionisao na kraju 2011. ne bih mu bio nista manje zahvalan na pruzenom zadovoljstvu nego danas ili sutra... cak sta vise sutra da odluci da uzme kevino drzavljanstvo (koje mu mozda pripada?) i krene da igra za hrvatsku mislim da bi mi bio jednako gotivan lik... ziv bio novace, kralju svega sto je pozitivno sa brdovitog balkana!

ona

pre 8 godina

Onaj osecaj kada si prvi, ali ceo svet zna da je to samo figurativno! Rodzer i Nadal - dva najveca tenisera u istoriji. BRAVO ROdzer, GO Rodzer!!!

kmania

pre 8 godina

Videla se pauza od tenisa kod Novaka i da nije ni na 60% mogucnosti od pocetka turnira.
Na US openu ce biti sasvim druga prica to zna i Federer jer mu u tri seta kad Novak igra svoj tenis ne moze nista.
Na kraju krajeva nije kao ovaj izasao u dzemperu iako je njegov tim znao da ce verovatno da izgubi.Posle vrlo znacajnih turnira koje je osvojio Federer Sinsinati mu dodje kao grem slem ove godine.
Tako da je to to ove godine od Federera.

djudju

pre 8 godina

Olako propusta sanse u finalima. Marej u formi, Dedex takodje, Vavrinka mu je nocna mora, Nadal, Nisikori je sve blize da ga dobije, Cilic takodje...

fica

pre 8 godina

ZA SVE KOJI SMATRAJU DA FEDERER NIJE IMAO KONKURENCIJU, EVO SADA IMA NAJJACU KONKURENCIJU ZAJEDNO SA 34 GODINE, I PONOVO DOKAZUJE DA JE NAJBOLJI SVIH VREMENA

macacica

pre 8 godina

NOVAK je uzgubio,ali nista zato!Ocigledno je bio umoran i van forme je,ali su njegovi rezultati fenomenalni.Rodja samo takvog i moze da ga pobedi!NOVAK je veliki i u pobedi i u porazu!On uduce godine nece imati vise sta da osvaja,samo da brani titule i finala najvecih takmicenja!NOVACE veliki ratnice!!!!Idemo dalje....

Terminator

pre 8 godina

Novak je vec osvojio ove godine sve bitne turnire, AO, WM ...
neki jedva cekaju da izgubi pa da ga ispljuju.
Malodusnost je odlika onih koji misle da uvek mora da pobedi

Legend

pre 8 godina

2:0, laganezee!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cheda, 23. avgust 2015 19:13)

Bio si upravu....

pro

pre 8 godina

Tako je Dejane. Kako je igrao ceo turnir nije imao šanse. Budimo realni, ljudi. Volim i cenim Djokovića ali Federer je najveći igrač svih vremena, to je činjenica a vi lupajte minuse kolilo hoćete!!!

xyz

pre 8 godina

Za ovaj meč je dovoljno reći: odmoran, svež i utreniran Federer, pobedio umornog i van forme Novaka, na svojoj najomiljenijoj podlozi, u meču na 2 dobijena seta. Tačka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (idemo dalje, 23. avgust 2015 22:55)
Cekaj, pa zar nije Novak kralj betona?

Bg

pre 8 godina

Nole gde je petlja? Počeo je kao Mari da igra defanzivno i da čeka protivničke greške. Malo hrabrosti nije na odmet! U svakom reliju Federer je taj koji prvi napada i pokušava vinere!

jack

pre 8 godina

Loš i bezvoljan je Novak, nedopustivo s obzirom na značaj meča. Kad bi zaigrao svoj tenis dobio bi ovo bez problema ali Novak gubi sve istorijske mečeve. Nezalaganjem uništava reputaciju. Federer ne može dobiti prosečnog Novaka. ALi ovo nažalost, nije prosečan nego očajan Novak.

NIK

pre 8 godina

Neko je postavio pitanje zasto publika vise voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu. Zato sto vole rodjene pobenike, sa elegancijom i stilom u svakom pogledu, a ne folere. Neka se svako zapita da nekim slucajem nije rodjen u Srbiji, za koga bi pre navijali, za Rodzera ili Novaka! Siguran sam u 90% slucajeva, kada biste bili iskreni prema sebi, rekli bi za Federera.

milan nis

pre 8 godina

Federer mora ovo da dobije ili da umre.Ziv ne bi izasao sa terena da Novak osvoji PRVI u istoriji zlatni masters.Mada svaka cast za igru i ko vise pomene njegove godine,ne zna nista o sportu.

realno

pre 8 godina

Čestitke Federeru! Bio je dobar cele nedelje, Novak loš cele nedelje! Ali ne mogu da se otmem utisku da Federer samo ovako može da pobedi Novaka. Odmoran, utreniran došao na turnir, na Novaka van forme, izmorenog sa dva turnira, super brza podloga, meč u dva seta, i to je to.

Šizoid

pre 8 godina

Dosao je pad to je moralo da se desi šta sad on ce uvek biti legenda ma kako bilo a slinavi ljudi koji navijaju za Švajcarca neka se zapitaju da li ce neki Švajcarac ili bilo ko navijati za Srbiju u bilo kom sportu osim ako nisu ludi

glas razuma

pre 8 godina

US OPEN je njegov. Sada sam potpuno siguran. Konacno je shvatio sta su prioriteti i mogu reci bas na vreme. Lepo bi bilo da je i ovo veceras uzeo ali nema veze, uskoro krece po meni najvazniji slem u njegovoj karijeri a ja sam OPTIMISTA!!!

mrki

pre 8 godina

Nakon povrede u Montrealu mislio sam da treba da propusti Sinsinati ali on se ipak prijavio tada sam pomislio zašto to radiš igraće jedan eventualno 2 meča i gotovo kad ono Novak No. 1 stiže do finala junački se branio bravo svaka čast!

obrad le

pre 8 godina

Evo Srbi kod nas praznik u Zagrebu! Slavimo pobjedu najvećeg hi, hi! (IvanZG, 23. avgust 2015 22:21)

Vazda bilo i biće, samo da je german.

Kinez

pre 8 godina

Mec necu da komentarisem, rezultat je dovoljan pokazatelj,vec neke komentatore, ovde na sajtu.
Stvarno ne razumem ljude koji druge vredjaju bez razloga. Razumem Djokoviceve navijace da su razocarani, ali to im ne daje za pravo da vredjaju druge koji navijaju za Federera ili ga hvale.
na primer:
@ sizoid (nome est omen)
"...a slinavi ljudi koji navijaju za Švajcarca ...
@acica
"... mrs u rupe iz kojih ste izmileli...'
itd. itd. itd. ...
Dobro, izgubio je od boljeg od sebe, neki se raduju, neki su tuzni, ali ljudi, ponasajte se pristojno.
Sto neko rece: "Sutra dan zalosti u Srbiji".
Stvarno tako ispada. Pa valjda imate vaznijih stvari u zivotu od Djokovicevih pobeda? Ili nemate? E, onda, svaka cast!
Dalje ne bih da elaboriram, ispasce da vredjam, kao i vi!

Gordana

pre 8 godina

cak sta vise sutra da odluci da uzme kevino drzavljanstvo (koje mu mozda pripada?) i krene da igra za hrvatsku mislim da bi mi bio jednako gotivan lik... ziv bio novace, kralju svega sto je pozitivno sa brdovitog balkana!
(zigot, 24. avgust 2015 05:04)

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?

igor 1959

pre 8 godina

Za one koji ne razumeju zašto Novakovi fanovi vređaju druge bez razloga evo odgovora : na uvrede treba odgovoriti istom merom na namerno nacionalsovinisticko pljuvanje treba ih poslati u rupe a na ostrašćeno kidisanje poput onog gotov je kakav br. 1 nema on pojma folirant i druge gadarije koje nemaju veze sa istinom i argument ima treba da se vrati isto tako jer sve to nema veze sa slobodnim mišljenjem iza koga se skrivaju najmracniji porivi iskompleksiranih individua. Da ne misliš možda da takvima koji namerno tvrde da Sunce ujutru zalazi i da je Zemlja ravna treba i možeš nešto dokazati?

---

pre 8 godina

Cekaj, pa zar nije Novak kralj betona?
(xyz, 24. avgust 2015 01:23)

Batice ti da pratiš tenis bi znao da je podloga u Sinsiju najbrža na turu (sa Dubaiem). Omiljena superbrza podloga Federeru, Novaku manje. Ta dva turnira je i osvojio ove godine a i najviše u karijeri, 7 u Sinsiju i 7 u Dubaiu. Nije to slučajno. Osvaja ih i sada redovno. Ima i 7 na WIMB ali njega ne osvaja poslednjih godina jer se tamo igra na tri dobijena i tu ga Novak dere. Nije to slučajno. Od kad je Novak dosegao svoj vrh (2011.), koliko je Federer uzeo titula na sporijem betonu, recimo AO, USO? Nula za 5 godina. Jedna za 6 godina. Jel i pre šest godina bio mator?

34-godisnji deda:)

pre 8 godina

Vidi se vec u prvom setu da Federer ovo dobija!
Auuu Mile, em ce biti 21:20 za Federera u medjusobnom skoru, em i dalje nista od titule u Sinsinatiju, em Federer igra mnogo lepsi tenis..

Big Miloš

pre 8 godina

Evo, gotov je meč. Nego , da pitam ove koji pričaju da je Novak najbolji teniser u istoriji... Kako to da najbolji teniser u istoriji nije igraču od 34 godine napravio ni jednu brejk šansu? Sramota je to.

Uvek uz Noleta !

pre 8 godina

Čestitke RF na današnjoj dobroj igri, sportskoj sreći ( RF = vrh mreže) i tituli u Sinsinatiju;
Ono što mene hrabri je da Novak i sa 65 - 70 % od svoje igre (bez dobrog servisa,bez bekenda i sl.) igra t.brejk u prvom setu ;
Odmorniji Novak i analiza RF taktike ...i biće sve OK !
Napred Novače - postavi ih sve " na svoje ( pravo ) mesto " !

predrag

pre 8 godina

znao sam da ce izgubiti. odigrao kladionu, ali mi sad krivo sto nisam stavio vise. realno Nole nikada nece uzeti Sinsiti i RG, ne zato sto je los(najbolji teniser ikada) nego zato sto ima problem u glavi kada su ova dva turnira u pitanju

Jugio

pre 8 godina

Velicina je Nole ! E sad kad citam komentare palanackih filozofa ,jadnika bez ikakve karijere ,kako se slade njegovim porazom , muka mi je ...

Sadman

pre 8 godina

Teska srca, ali svaka cast Federeru, stvarno veliki, verovatno i najveci ikad!
Nole, samo hrabo. Uzeces to 2017, ali pre toga moras dogodine izgubiti i od Murrey-a, cisto da bude 3:3(porazi u finalu: 3 od Regera-a 3 od Murrey-a).

Posmatrač

pre 8 godina

Federer je igrao kao lud, ali je imao i sreće! Novak nije igrao na svom nivo, mučio se sa servisom, a ovaj ga je pobedio zbog duple Novakove servis grešeke. E, u tri seta, još jednom ovako, na US Openu, teško, biće jako teško, mislim, biće nemoguće.

Yumko

pre 8 godina

Dakle, Novak je u ova dva mastersa inkasirao 1100 bodova, malo li je. Idemo dalje, ne tako dobra igra ali bodovni učinak je izvanredan. I dalje smo najbolji na planeti.

Patriota

pre 8 godina

Nema mesta negativnim komentarima na Noletov racun, da, danas je Federer bio bolji, pa sta? 2 puta zaredom pobediti RF u finalu Wimbledon-a ej breee!! Ove godine je izgubio par meceva samo, sve finala. I da nikad ne osvoji ovaj turnir i RG, nema veze... Ali valjda je nekima lakse u sopstvenom zivotu kad se nekome nesto lose desi, pa makar bio to i poraz u finalu najboljeg sportiste u istoriji Srbije. Zbog takvih patriota je i tako lose, ali da ne filozofiram mnogo... Ajmo Nole!!

Wmb

pre 8 godina

Šta se gicate? Ne može se sve osvojiti. Čovek dva puta najbolji sportista planete,među najboljim igračima u istoriji,zaradio preko 100 miliona...a vi sad plačite jer mu niste ni do pertle...

jovan

pre 8 godina

Nedostaje mu energije u drugom setu ?
O cemu pricate gosin komentator.
Zar vama po stoti put nije jasno da je u dubini duse Djokovic trtara i tremaros kad god igra protiv nekoga za koga u toku meca on ukapira da je bolji od njega ?!

parz

pre 8 godina

Zasto je Federer najveci ikada. Zato sto u kojoj god eri da je igrao bio bi najveci. Da su npr. Rafa ili Novak igrali 80'tih, kada zbog tehnologije reketa, nisi mogao da stojis samo na liniji i mlatis (mislim mogao si, ali npr. W ne bi uzeo nikada), morao si da ides napred. Ova dvojica, pogotovo Novak, kao da nose praher kada krenu na mrezu. Prema tome, dobro je sto sada igra. Ali Tata se zna ko je.

Soko

pre 8 godina

Jednom sam bio na meti u pocetku ovog turnira kada je bilo postavljeno pitanje: da li Novak moze da osvoji Sinsinati??..Tada sam bio izvredjan i ispljuvan od strane takozvanih fanova Djokovica sto sam rekao da su previse zatucani sa Novakom i njegovim uspehom i da nije to toliko bitno,uz to, su me nazivali nepismenim,iskompleksirani,jadnim i sta ne jos ne..Drago mi je sto se zavrsilo ovako jer su moje reci pokazale da sam bio upravu.Toliko i uzivajte sada ako mozete..I zapamtite kada pocnete nekog napadate pokusajte sa argumentom ne bez njega.

gosa

pre 8 godina

na trenutak i meni je razocaravajuce sto je nole ispustio RG pa sad i Sinsinati, a onda se zamislim i prebrojim ....pa Nole na svakom turniru zadnjih 5 godina igra glavnu ulogu u FINALIMA !!! Nasa reakcija nakon ovakvih poraza je katastrofalna. Nije Nole malodusan mi smo ti !!! Svi ostali sjevnu tu i tamo a njegova konstanta je nemjerljiva, pogotovo sto je prisutna u eri ovih tenisaca. Matematicki je prosto ne moguce osvojiti toliko finala u koliko se Nole nasao zadnjih 5 god. Jos ce biti pehara i tanjura a mi smo privilegirani da uzivamo u tome a ne da docekujemo na koplje eventualne "poraze".

Master Slam!

pre 8 godina

Ево, баш на Скај Спроту у студију причају пред меч и називају свих 9 освојених Мастерса "Мастер Слам" ("Master Slam").

Иначе, кажу да Ђоковић никад није водио у победама против Федерера.

boki

pre 8 godina

Kako bi mu zalepio par samara kad god hoce da lobuje igraca na mrezi a uvek mu namesti smec...u 95 % slucajeva to radi..poceo me bas nervirati njegov tenis...daleko je to od onog Noleta

Error

pre 8 godina

Federer nista posebno standardno za njega ali Novak je nestvaran koliko samo gresaka neverovatno, kao da ce uskoro da se probudi iz nocne more i kaze ufff dobro je sutra je mec.

lepota tenisa!

pre 8 godina

Tri godine citam komentare ovde, Federeru je vreme za penziju hahahaha strucnjaci:)))) a covek zaradjuje najvise od svih sportista na svetu, i u svojoj 34. godini rastura ove mladice poput Djokovica

vidimo se 2021.

pre 8 godina

Ljudi shvatite jedno, Novak jeste nas i zasgurno ce biti jedan od najboljih igraca svih vremena kada zavrsi karijeru, ali da bi dostigao ono sto je Roger do sada uradio i sto jos uvek radi, morace da igra na svom najboljem nivou i za sest godina, upravo kao sto Roger radi. Ako i u tim godinama bude osvajao masterse i Gren slemove, protivh najboljih mladjih tek onda ce moci da stane rame uz rame sa za sada neprikosnovenim. NA taj nacin ce i statisticki stici Rogera, ali aj eto videcemo 2021. sta ce biti.

A to kako je danas Roger odigrao je cista poezija, zaista prelep tenis, koji ni Rafa ni Novak ni Marej nikada nece moci da dostignu...

isto s..nje drugo pakovanje

pre 8 godina

pa oni ne znaju ni da se raduju pobedi?? da li ste videli federerov odlazak u boks!!! alo, jel ovo moguce, au nole brate rodjeni, razumem poraz ali malodusnost i gundjanje tokom ova dva turnira, pretrcao si ovaj mec 200 metara manje od federera?? koji je problem?

zoran užice

pre 8 godina

Nole je počeo da kalkuliše,zna se koliki su bonusi za prvo mesto na rang listi na kraju sezone.Da je ozbiljno shvatao Sinsinati i da je baš zagrizao da ga osvoji ne bi u Montrealu igrao singl a pogotovu dubl.To ne radi neko ko je fokusiran na osvajanje Sinsinatija.Nole polako ulazi u godina,ne može se stalno pobeđivati.Nema kod Nola hemije,radosti kod osvojenog poena.Sve se svelo na računanje.Gledam ga večeras koliko je bezvoljan,stalno se mršti,neće da potrči kao da ga je neko naterao da igra.

pribil

pre 8 godina

Umoran i ispraznjen nole. Ali sampioni se vracaju. 6000 atp poena vise, od rodjka. Zaliha za buduca vremena. Sad odmor pa napad na us open.

aseb

pre 8 godina

Nole je prvi,nas je,navijam za njega,igra odlicno, ali Federer je najbolji ikad,budimo realni!
Otpisivali su ga ima vec par godina,kazu na zalasku karijere,a on okupa prva dva ko da ima 25.

Jana

pre 8 godina

Nole potpuno van stroja i ove i prosle nedelje. I ako u timu ne stima nesto, onda treba Beker da odseta. Razumem da je mozda uzet on kao drugi trener kao marketing. Ali mani marketing i da te neko voli jer ocito se dobija kontraefekat. Publika i generalno javno mnjenje nikada nece voleti neke osobe, posebno ne nove, posebno ne iz Srbije, posebno ne ako vec imaju miljenika nekog, ili im se neko dopadne u trenutku ako bi bila neka senzacija, pa makar navijali za novajliju... Imali smo prilike da vidimo svakakve stvari od publike.

Nego lepo sa Vajdom opet u fulu da radi i bice to dobro. I malo i sa psihologom, opet pogled na ishranu, da ga ne muce ni oci, ni stomak i slicno, i da ne bude ovako bez motivacije kao prosle nedelje u finalu i sada, i kao van forme. Nekako nije on kao nekada, gde je bilo da se grize do zivaca noktiju i na rukama i nogama.

Steta.. Bas sam se nadala da se ga osvojiti.. Bilo bi lepo da u jednoj godini osvoji i sve Masterse i sve GS turnire..

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Svaka cast Rodzeru, i Novaku naravno!
Kada se pomene tema u vezi sa jacinom konkurencije u tenisu danas, i one pre desetak godina, treba imati u vidu da je Novak sa pola gasa uspeo da stigne do dva finala turnira druge kategorije. Neki mogu da kazu "pa da, ali to je zato sto je mnogo dobar", medjutim, ako sagledamo malo realnije, dobar je i Rodzer ali ipak u godinama i ne bi sigurno mogao biti clan vodeceg dvojca da je danas, kada Novak dominira, zaista toliko teze uspeti u tome.
Zbog svega toga mislim da je ta tema deplasirana.
Sto se tice meca, Federer je uspeo da zadrzi nivo igre koji ga je krasio cele nedelje, i tu se ne bih slozio sa komentarom da je Novak odigrao mnogo lose. Igrao je verovatno i bolje nego u svim prethodnim mecevima, samo sto je ovaj put bio najtezi moguci protivnik koji to ne prasta.
Akcenat stavljam na Fed igru jer se desilo dva puta na Vimbldonu da dodje ne okrznut u finale, i da ga tamo Djok. dobije uz dosta brejkova. Danas to nije bio slucaj, a meni narocito zapanjujuce deluje procenat osvojenih poena na drugi servis. Vidi se da je radio dosta na taktickom planu u ovoj duzoj pauzi, i slazem se da je prava odluka bila da se propusti Kanada, jer se ispostavilo da je uspeo da povrati mesto br. 2, sto je sjajno pred poslednji GS.
Ono sto do sada nisam imao prilike da vidim je onaj prakticno polu volej riternom, gotovo sa servis linije krajem prvog seta.
Sve u svemu, sjajan turnir za zivu legendu koja ce trajati.

.

pre 8 godina

@johnny
"Nas goat" nije taj koji ima JEDVA pozitivan skor u GS finalima, niti je on taj koji je 3 GS finala izgubio tako sto je pravio duplu servis gresku na mec loptama za protivnika.

posmatrac

pre 8 godina

mislim da novak svake godine napravi po jednu gresku i to ga kosta nekih turnira i nekih izgubljenih finala. realno on je vec trebalo da uzme sinsi i garos, mozda jos jedan do dva gs do sad.
evo sta sam hteo da kazem, a da kojim slucajem imam mogucnosti da se sretnem sa covekom reko bih mu to direktno. evo o cemu se radi.
novak ima tu potrebu da zastupa svoju zemlju mada je internacionalni igrac. on se ponosi srbijom i hoce to da pokaze. i onda recimo izabere da igra parove na rogers kupu. a to je da bi janku pomogao da se malo konsoliduje. to mozda i janku cini dobro ali novaku nosta dobro od toga ne dodje. umara se previse, radi stvari koje niko osim njega ne bi radio. on se bavi drugima u individualnom sportu umesto da se samo koncentrise na svoju karijeru. on je vec dosao na sinsi pomalo umoran, to se videlo, i igrao je ne na nivou na kome moze. on je vec odigrao za godinu jako puno meceva, to se sve odrazava na igraca. ne sme tako. to i bekera nervira jer on od njega hoce da izvuce maksimum, ali njega licno. pusti covece malo dejvis kup i druge neka se bore kako znaju i umeju.
to je ono sto moze novaka da spreci da ispuni sve ono sto on moze, a moze mnogo. to se videlo i na wimbldonu.
steta bi bilo da se prerano umori, kao sta je rafa uradio ali iz drugih razloga. novak mora da bude racionalniji, mnogo racionalniji kada bira koliko ce igrati. zelim mu sve najbolje!!!

neko

pre 8 godina

a trecem ce biti uspeh Top 5 i zavrsni turnir.
(Brkajlija, 24. avgust 2015 16:12)

Ovo važi i za Federera sada.
Ne vidim kao nemoguću sliku da Novak sa 34 god pobeđuje u finalu Sinsija npr Dominika Tima sa 28 god. Manje mi deluje realno da će Tim tada biti no1.

Damir

pre 8 godina

Brat bratu,Federer je znatno bolji danas i zasluženo vodi,a vjerovatno i dobija. Još nije bio ni "deuce" na njegov servis...fenomenalna igra. Ne može se reći ni da je Nole loš,ali jednostavno mu ne može parirati danas. Iako je tek počeo drugi set.

lepota tenisa!

pre 8 godina

Tri godine citam komentare ovde, Federeru je vreme za penziju hahahaha strucnjaci:)))) a covek zaradjuje najvise od svih sportista na svetu, i u svojoj 34. godini rastura ove mladice poput Djokovica

nemanja

pre 8 godina

Nikada Ameri za Noleta ne navijaju, licemjeri. Zao mi je, Federer Noletu evo vec drugi put rusi snove o teniskoj istoriji, zaista steta.

bambica

pre 8 godina

Ko zna zasto je ovo dobro?Za USO MOZDA :) Lets'go NO1E,nisi imao srece danas,red je da i veliki Federer osvoji prvi masters u ovoj godini :)

Zgejsn

pre 8 godina

Najveci otisak meca, za mene je momenat na kraju kada Rodzer prilazi cerkama i saginje se da poljubi jednu od njih, a ona se saginje i nalazi nesto interesantno na podu, on se nasmeje i okrece se drugoj cerci...

manuginobili

pre 8 godina

Nikada nisam gledao slabijeg Novaka u ovako dugom periodu,dva turnira za redom nije odigrao ni jedan mec kako zna i moze,to vec postaje zabrinjavajuce...i uz sve to,Roger koji leti terenom i igra najbolje sto moze jedva i uz veliku srecu dobije prvi set?!...nista mi nije jasno,Nole kao na prinudnom radu,ni volje ni zelje ni snage u udarcima,imao sam utisak na nekim udarcima kao da je lopta jaje :),tako ju je Nole "udarao",kao da se boji da ne pukne ako je malo jace udari :)...nije dobar ovaj poraz jer po ko zna koji put ga Fedex zaustavlja ka putu ka nekim rekordima,ali ako osvoji USO sve ce se ovo brzo zaboraviti a Nole ce imati jednu od najboljih godina u istoriji tenisa.

Crvena Zvezda

pre 8 godina

More da Novak osvoji Rolan Garos i Sinsi sledece godine uz zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama i to je to. Dosta od njega!

Sto se tice USO ove godine, mislim da ga nece osvojiti jer je umoran.

Nije mi jasno zasto je uopste igrao u Montrealu umesto da se odmori pred Sinsi kao Federer. Valjda zbog zarade, treba ga razumeti. Za razliku od nas, on zaradjuje novac igrajuci tenis. A mi mozda gubimo vreme gledajuci ga i navijajuci, ali dobro ajde.

Melenci

pre 8 godina

koliko je tek snova Nole sanja i koliko ce ih pretvoriti u javu?!Koliko nas jos ceka radosti,i malih padaova,pa kako bi nam pobede bile sladje!Koliko ce jos veceri biti da uzivamo u tenisu i naseg Noleta!Sve se svodi na to da nam bude ziv i zdrav.A ko ima brige kako Nole lose radi ovo ili ono,moze da ih prekrati jer uvek imas izbor da ne gledas ili da navijas za nekog drugog.Mi nemamo pravo da ga kritikujemo,pogotovo omalovazavamo,niti ga placamo,niti nam je duzan niti nam je na teretu.Odmori ti nama Nole,dovedi svoju porodicu ,uzivajte!

Rep.Srpska

pre 8 godina

Izvinjavam se,ali ja necu vise da prognoziram.izmalerisah cocjeka potpuno.na pocetku mi djelovalo potpuno suprotno od krajnjeg rezultata.nema veze,idemo dalje.bice mnogo bokje u NY,siguran sam.NAPRED NOVACE...

dodji_sebi

pre 8 godina

Posle Wimbledon-a, Novak se "posvadjao" sa tenisom. Izgleda jako lose i nemotivisano. Ni Federer, ni prilika da povede u medjusobnom skoru, ni zlatni masters, nisu uspeli da ga inspirisu. Jako cudno i vrlo lose za predstojeci US open.

Manja

pre 8 godina

34 godine i brije. Federer je vrhunski teniser, svaka mu cast! Volim naseg Novaka i uvek navijam za njega, ali se Federeru oduvek divim.
Novak mlak, delovao je premoreno, i evo vec drugi put mu izmice trofej koji mu nedostaje. Stvarno bi bilo lepo da ih sledece godine osvoji i nadam se da hoce.

Milan

pre 8 godina

Ljudi sta vam je? Dva mastersa i dva finala, a sve u sklopu priprema za US Open. Gotovo sam siguran da je zeleo da tankuje Kanadu, ali je naleteo na onaj headcase od Gulbisa pa mu se nije dalo da izgubi.GS i treba i mora da bude prioritet, samo se to pamti, a ostalo se zapisuje i racuna u statistiku. Ova finala mu dodju kao bonus i dobra priprema. Menjao bi svaki teniser pet mastersa za jedan grand slam.

Slobo

pre 8 godina

Ostavio je sam sebe bez sna svojim neradom i mesec dana odmora -žalosno je jer je sam sebi konkurencija!Nije neko protiv njega ako ga kritikuje i ukazuje gde gresi, i ne mogu da verujem da neko to ne vidi kroz ova dva protekla turnira nego je mislio da ima neke šanse .Što je najgore da čovek pred penziju se bolje kreçe i fizicki dominira nad njim!

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ma dajte, molim vas, "ostavio ga bez sna"? Jaka stvar, zlatni masters, šta li ćemo još izmisliti: total šljaka masters, srebrni GS, Hale/Wimbldon platinasti kombo?
Što se same igre tiče, svi koji su iole realni, znali su da se ovog puta pitao samo Federer, jer je ceo turnir (a i neko vreme pre njega) igrao mnogo bolje, sigurnije, i što je najvažnije - hrabrije. Ziheraška igra, kako je neko ovde lepo primetio, prolazi protiv Mareja i kompanije, ali nikako protiv Rodžera. Bio je favorit i to je opravdao. Biće favorit i na USO, a to breme nije lako nositi čak ni njemu.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kinez!

Koliko je jedan beli bubreg?

Kao šatro neutralan a izbacuje frustracije u svakoj rečenici:-))!
Reci da te smara sto ljudi vole Novaka, čemu ovo mudrovanje na B92?:-)

Шумадинац

pre 8 godina

Аман човече, одмори мало, зар мора сваки турнир да се игра?
Иди бре мало на море са женом и дететом, олади мало,пет година играш сваки турнир!!!!!

MS

pre 8 godina

Osvojice ovaj trofej one godine koje bude osvojio RG, a te godine verovatno nista drugo nece osvojiti, kad god to bilo!

I dalje te volimo NOLE!!! Samo guraj. USO je iza coska, i on ti je veoma vazan!

Srecno

Vaše ime

pre 8 godina

I dalje te volim kao rođenog brata, i zauvek ćeš ostati legenda, ali ta malodušnost te prati godinama već.
To nam je u genima izgleda kao narodu. Od kiselog podsmeha nema ništa.
Nadal igra isto sa stotim kao sa prvim teniserom, isto se bori, istu želju ima, Novak često želi da dobije na ime, i jedva da potrči kako mu ne bi spala kruna sa glave.
Kada gubi, umesto da gledamo kako se lomi za svaku loptu, kako steže pesnicu za svaki osvojen poen, kako bodri sebe, šapuće u bradu idemo, ajmo, .. on psuje, gleda u tim namršten, i PREDA SE!
Emotivan je ok, ali bliži se 30 -toj, ima epske mečeve u nogama, kako još nije naučio da mu taj pesimistički inatski malodušni stav samo odmaže?
Koliko još Finala GS i Mastersa treba da izgubi da bi to shvatio i nešto promenio?

vb78

pre 8 godina

Savrsena igra Federera, nema se tu sta dodati. Novak bi pobjedio i sa ovom igrom bilo koga iz top 10, ali protiv ovakvog tenisa koji je demonstrirao Federer se jednostavno nije moglo.

zika

pre 8 godina

novak i rodzer ce biti 2 najbolja tenisera svih vremena. Mislim rodzer i jeste najbolji svih vremena ali nole ce biti minimum 2. Zasto? Pa nekako po mnogima parametrima on je vec tu jedino ali ono najvaznije gs ali opet ko zna koliko nole jos moze da osvoji.Broj nedelja sigurno ide preko 200 zavrsni turnir moze i da prestigne federera masterse ce sigurno imati najvise i mnogo manje poznatih rekord ima u kojima je vec sada u top 5 a godinama ce biti sve vise rekorda.Dakle nemojte da vas cudi da nole bude rame uz rame sa rodzerom

haos

pre 8 godina

Čitati ove komentare na forumu je čista komedija. Kao da gledam film Džima Kerija ha ha ha. Ali ovi Hrvati Federerovci! Neprocenjivo!

Pozdrav za B92

pre 8 godina

(poz susjed Miroslav, 24. avgust 2015 11:19)
Pogledaj dobro ko je bio na pocetku i na kraju 2006. treci na svetu. Uopste, pogledaj top 20 te godine pa pricaj nesto. Sve sjajni teniseri. A ko je sad cetvrti? Nisikori. Novak za najvece rivale ima sve igrace koji su istih godina ili stariji. Federer veteran(od 2011. usao u tridesete od kojih krece faza opadanja za svakog tenisera), Nadal stariji godinu dana i nikad gori, od 2011. vise nije igrao nego sto jeste, Mari vrsnjak, takodje imao problema sa povredama i gubi 11 uzastopnih setova od veterana Rodzera, samo preko Novaka uzeo slemove, Vavrinka od 30 godina koga nije bilo nigde tokom Fedove dominacije i koji zaigra dobro jednom u godinu dana, takodje samo preko Novaka i povredjenog Nadala uzeo slemove... A mladjih igraca nema nigde. Delpo povredjen i nema ga 2 godine, Nisikori slabasan, a bas mladi Kirjos, Coric, Kokinakis tesko da su taj kalibar. A najteze je igrati protiv super-talentovanih i motivisanih mladih izazivaca koji zele da te svrgnu sa prestola. Fed je 2006. godine uzeo 3 slema, 4 mastersa i zavrsni turnir(finala na 3 dobijena seta), igrao finale Garosa, Monte Karla i Rima, osvojio ukupno 12 titula, skor te sezone 92-5. Dakle bolja sezona od 2011.

Mantis

pre 8 godina

Čitati ove komentare na forumu je čista komedija.
Kao da gledam film Džima Kerija ha ha ha.
Ali ovi Hrvati Federerovci! Neprocenjivo!
(haos, 24. avgust 2015 10:36)

A tebi muka. Plači :)))))

neko

pre 8 godina

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?
(Gordana, 24. avgust 2015 10:00)

ne razumem tvoje pitanje... ocigledno da pricam o tome kako je novakova majka hrvatica. hocemo sad da se pravimo malo blesavi a puno ultra nacionalisti i kazemo da to nije istina?
(zigot, 24. avgust 2015 15:05)

Šta se bre ti primaš? @Gordana nije spominjala nikakvu nacionalnost. Kako Novak da uzme kevino državljanstvo kada on ima isto to državljanstvo? Šta ti nije jasno? Bolje ti je pažljivije čitaš komentare. Svađaš se sam sa sobom i prozivaš sopstvene projekcije.

vidoviti

pre 8 godina

@Vidoviti kladionice OBOZAVAJU TAKVE "STRUCNJAKE".KO BRE U PRVA TRI KOLA OD 17.MESTA PA DO KVALIFIKANTA MOZE DA POBEDI U TRI SETA NOVAKA?

Moze i te kako recimo Conga,povreda itd....ima jos toga Sale ali ti to nikad neces razumeti pa i ne vredi objasnjavati dakle trece kolo i tacka!

One and only

pre 8 godina

Pisem na 3:2 za Djokovica.Lik se svaki gem izvlaci.Trenutno je Roger neuporedivo bolji.

Nije mi jasno zasto covek nadobija minuse.Djokovic je ocajan, ne samo danas nego zadnje 2 nedelje.Ne zasluzuje titulu sa ovim duplim greskama i ocajnim lobovima.O psovanju i njegovim tinejdzerskim ispadama ne treba trositi reci.

cile

pre 8 godina

Zašto publika više voli da Federer uzme sedmu titulu, nego Novak prvu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DINO, 23. avgust 2015 20:19)

Da bi se DINO pitao. Eto zasto.

monden

pre 8 godina

Federer pokazao kako se igra M.DIMA.Zato je moj omiljeni teniser.A Đokoviću može da budeš čast što toliko inspiriše i motiviše ovog starog lisca.Inače,po meni,Cincinnati nije nešto toliko važan.

ika

pre 8 godina

neshvatljivo, novak da ne traži čelendž na federerovoj brejk lopti u drugom setu, izgubi taj gem duplom greškom, naravno to je bio prelomni trenutak u celom meču, neshvatljivo, ove dve nedelje potpuno neshvatljive, ne znam nisam pametan, neshvatljivo ponašanje đokovića, pa ovo je bio najvažniji trenutak u njegovoj karijeri, neshvatljivo

kontra

pre 8 godina

Koliko glupih komentara, pa nije Novak izgubio u prvom kolu pa sad da je katastrofa, drugo nije rodja mrtav ako ima 34 godine. Trece, ocigledno je u padu forme, pa pre dve godine rodje nigde nije bilo, svi su ga otpisali, sustina je da su svuda ljudinisti, zavisnih kao jumko i ekipa uvek ce biti, a i onih fanaticnih sto ga dizu u bozanstvo, ali normalni ljudi ovo prihvataju sve kako valja. Rodji treba cestitati, a Novak ce valjda sve zaboravoti uz gs titulu na us openu!

Mihajlo Vulin

pre 8 godina

Švajcarac je zasluženo uzeo titulu. Đokara neka se okrene Us Openu. Pa ljudi on igra deseto finale uzastopno, Rolan Garos i Sinsi ukleti i šta sad? Federer i Nadal su uzeli sve? Živ ti nama Nole bio, kad odeš u penziju skontaćemo mi Srbi mnoge stvari!

Draža

pre 8 godina

Ne znam sa kim bih mogao da uporedim Federera. Da igra fudbal, bio bi mešavina najboljeg od Mesija, starog Ronalda, novog Ronalda i Ronaldinja. Njegov tenis je nešto sasvim posebno, kategorija i svet za sebe.

Pozdrav za B92

pre 8 godina

(Svete, 23. avgust 2015 21:48)
"Strucnjace", Federer je 2006. godine od 17 turnira na kojima je igrao, na 16 turnira bio finalista i uzeo 12 titula. A tada su se finala mastersa i zavrsnog turnira igrala na 3 dobijena seta.

Vitez Koja

pre 8 godina

Ljudi, ne svadjajte se ko je bolji, ko je najbolji i ne prepirite se, nego uzivajte i molite Boga da ih zdravlje posluzi, kako Federera, tako i Djokovica, Nadala, Mareja i ostatak ekipe... Jer ovo sto gledate, nikada vise necete videti u zivotu, verovatno, kada se penzionosu. Budite srecni dok se igraju ovakvi mecevi. Pogotovu ako se Nadal bude vratio.

Merenges.

pre 8 godina

Indisponirani Djokovic.
Covjek je nevjerovatan, najbolji sportista uz Dzordana svih remena, maestro Federer.
Ne da ni jednu jedinu brejk loptu Djokovicu.Zalosno. :)

specnaz

pre 8 godina

Sram te bilo Novace,ubedljivo gubis,a i dalje ne rizikujes,sto se kaze ne opustas ruku,ne igras na sve ili nista,nego malodusno,sramota me da kazem da si jos u svlacionici izgubio.

hm hm

pre 8 godina

Nije vise u najboljim godinama,ima cetvoro dece,Mirku uz sebe a I dalje igra odlicno . Zato je legenda . Miran, porodican covek bez skandala. Blago njegovoj porodici I njegovim sponzorima .

NNN

pre 8 godina

Na kraju meča očekujem naslov: "Umorni Novak izgubio od Federera" ili nešto u tom smislu. Moraju da se nađe opravdanje za poraz, nemoj slučajno neko da kaže pošteno da je Federer bio bolji.

mm

pre 8 godina

ocajan je vec neko vreme,ima mnogo srece,bezdusno,bezvoljno,nikad nece kompletirati nista,ostace luzer,ne igra mu se,bolje ne igraj ako ti se ne igra. . .

Zemunka

pre 8 godina

Postujem Novaka, i sve sto je postigao do sada. Ali ostaje pitanje, na koje ne znam odgovor. kad treba da ostvari nesto izuzetvo vazno, sto dosad nije osvojio (Master u Sinsinatiju ili Roland Garost) Novak stigne skoro do kraja i ..... izgubi. Izuzetno mentalno jak, on ove prepreke ne moze da predje i mislim da nikad i nece. Zasto, to samo on zna. To ne umanjuje njegova dostignuca, ali cinjenice su cinjenice. Potrosio se u Montrealu, nepotrebno, Federer se odmarao i trenirao, doveo svoju igru do perfekcije za njegove godine, i eto. Ako zeli da osvoji ta dva jos ne osvojena turnira, nesto mora da menja. Sretno dalje Novace.

sasa

pre 8 godina

Novak u ovom periodu nikad nije jak,to se vidi i pored toga dodje do zavrsnice.Sve najbolje majstore,niko s tobom nemoze kad si pravi....

ne0

pre 8 godina

Sale, "OBOZAVAJU TAKVE "STRUCNJAKE".KO BRE U PRVA TRI KOLA OD 17.MESTA PA DO KVALIFIKANTA MOZE DA POBEDI U TRI SETA NOVAKA?" - ima jedan koji odgovara kriterijima, a ima 3:0 protiv Noleta na tvrdim podlogama. pobijedio ga je i ove godine.

Кривокапић

pre 8 godina

Напред Ноле и честитке Федереру. Био је бољи данас, али идемо даље. У задњих 10 година уживамо у чаролијсма Новака, Рафе и Федерера. То је прави ужитак за све тениске сладокусце. Овако нешто нећемо видети до 2050.

Brkajlija

pre 8 godina

(Kako, 24. avgust 2015 09:33)

Isto kao sto kazes da je 60% meceva koje je dobio protiv Murija, Nadala i Novaka dobio kada su bili klinci tako mozes da kazes da je Federer izgubio ostale meceve od njih kada je on bio van svog zenita jer je stariji.

Ta konstatacija nema veze sa zivotom. Sta to znaci da je Federer neki nadljuski fenomen jer sa 34 godine ne mogu da ga dobiju kao sto je on njih dobijao kada su bili "klinci"? Ili je on vecito u svom zenitu pa se sve racuna naspram biologije i forme Nadala, Mureja i Djokovica.

Ni jedan od pomenute troijce protivnika Federera nece igrati ovako zestoko sa 34 godine. Jedan ce odustati sigurno mnogo pre tog broja godina, jedan ce biti skroz prosecan i uspeh ce biti ako dodje u Top 10 a trecem ce biti uspeh Top 5 i zavrsni turnir.

bagzi

pre 8 godina

Bas agresivan Fed i polazi mu sve za rukom. Zasluzen prvi set. Ajde Nole samo malo bolje i to je to. Ako nastavi Nole pasivno, mrka kapa. Mada Fed za sada kao masina.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Roger se igra s Novakom,daje mu neke poene fore cisto da bude veci izazov
U tie breku se vidi koliko ga moze rutinski uzet

Napisah danas 1.50 da bih stavio na Rogera a 2.50 na Novaka i nalijepise me poznavaoci tenisa koji isti prate od prije 6 godina otkad je Novak u vrhu

Federer igra gospodski tenis,umjetnost,niko mu nije do koljena od ovih
Novak je posle Federera najbolji teniser u zadnjih 15-20 godina otkad ja pratim tenis
U ovom trenutku,s ovakvom igrom(i prije ovog meca danas) Federeru na ovom turniru niko nista ne moze
Prijatno i ugodna noc

Džoni

pre 8 godina

Realno da Nole na ovom turniru nije bio ni na 50% svoje igre a Federer je sve lagano čistio tako da i ovo ne iznenađuje! Pati se Nole ceo turnir i nerealno je očekivati da takav dobije inače odličnog Federera!

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Premda Nole izgleda kao na streljani i dalje sam ubeđen da osvaja !! Živi bili pa videli...
(hawkeye, 23. avgust 2015 20:12)

Jesi li još ubeđen sokole? xaxaxa

specnaz

pre 8 godina

A, koliko godinica ti imaš kad si nepismen, pile malo?
(Gandalf, 23. avgust 2015 20:23)

Zar su bitne godine,napisan komentar skroz na mestu,6 godina prednosti dosta znaci,al ovaj nas jefnostavno nije KLASA za Rogera.

procenitelj

pre 8 godina

Hajde, izgubiti, ali ovakva malodusnost u momentu kad treba da udjes u istoriju!? U ostalom, ovako igra od pocetka Montreala. Ne moze bez treninga, a boga mi i malo teretane.

munze

pre 8 godina

Najbolji riterner svih vremena, brejk lopte 0/0. Maestro uzima turnir bez izgubljene serve, dere prvog i drugog sa liste bez izgubljenog seta...

Milan Djordjevic

pre 8 godina

I tako već unazad. Postalo dosadno. Novak osvojio sve osim ova dva trofeja i nažalost i dalje sanja nešto, podseća ma na Sizifa...dodje do vrha i na kraju...Ništa.

sklek

pre 8 godina

Umesto da se igram Sa decom ja gledam ovo!!! Smesno je da covek od 35 godina dobija prvaka sveta u najboljim godinama. Pa sta bi bilo da je obrnuto....smesna prica!!!!! Novace svaka cast za sve uspehe...samo napred...

tix1982

pre 8 godina

zadovoljan sam rezultatima na zadnja dva turnira, ali svakako ne i igrom.. cim se nole presalta iz ove trece brzine u petu, bice to sve po starom.. prvi servis i bekend pojacati, i to je to.. bitno je da se bodovi kupe! idemo nole!!!

Mr_Melbourne

pre 8 godina

Samo cu ovo reci. Nakon prvog seta Federer ima 20 vinera Nole 9. Jednostavno Fedex je doktor tenisa i nisam ljubitelj tenisa kojeg Nole igra. Zbog ovoga komentara idu minusi ali Nole ni u snu a ni bilo ko ne moze da igra ovakav tenis . Jednostavno Roger je raj za oci kad ga covjek gleda kako igra. Pozdrav iz Sarajeva.

Igor

pre 8 godina

Jednostavno je bio bolji. Ovako igrati sa 34 godine je neviđeno. Tenis pratim od ere Lendla i Mekinroa, ovakvog igrača video nisam. Noletu svaka čast za napore, preumoran je.

Haris

pre 8 godina

Rodzer majstor svog zanata, svaka cast. Ovako igrati u 33. godini, neverovatno zaista. Sve cestitke i Novaku, ali mislim da je bio preumoran za ovo finale.

sportist

pre 8 godina

nole je bio amater prema federeru.. nikad losiji nisam ga gledao..federer ga rasturio.. nole trebalo da ne igra u montreal i sinsinati ,,,jednostavno bio ponizen

zex

pre 8 godina

Novak ima neki problem,Federer bio mnogo bolji i zasluzio pobedu.Novak nije imao igru igrao je kratke lopte,mlake gresio je puno takvom igrom nema sta da trazi ovde.bice jos mastersa i nevidim problem.treba osvojiti us open i to je najvaznije.

daddy_cool

pre 8 godina

Ne ide se u jeku sezone mesec dana na more. Federer motivisaniji da osvoji 7. titulu nego Novak da udje u istoriju. Malodusnost nevidjena.

Stefan

pre 8 godina

Ocekivano novak ni u montrealu ni u sinsinatiju nije bio na ocekivanom nivou,na povoljan zreb se provukao do finala na oba turnira.Nadam se samo da ce na us openu podici formu u suprotnom tesko moze do titule,pre svega je potrebno da servis bude na visem nivou nego do sada.Nadam se samo da ovim porazima nece dati krila svojim protivnicima pre svega mareju koji je nakon silnih poraza vec bio stvorio kompleks od novaka.

kimiko

pre 8 godina

Federer je odigrao danas savrseno.Potpuno zasluzena pobeda,maestralna igra.Kada ga krene turnir,najtezi je od svih protivnika.
Zasto je to tako? Zato sto svoje udarce ne menja,ne menja stil.Igra na iste karte koje je naucio jos u ranoj mladosti,a to su veoma jaki aduti.Veruje u svoju igru i ne odustaje.Ovako odigrati turnir u 35-toj godini...svaka cast.

Luka Laban

pre 8 godina

Moraš neke turnire preskočiti...ova dva finala sem novca ti nista nije donelo....Umor i loš prvi servis ne donose dobar rezultat na Us openu...Želim ti puno zdravlja i sreće...Kako si igrao previše si dobio.....

Vlada

pre 8 godina

Novak je toliko godina profesionalac,zaista je iznenadjujuće da nije malo kalkulisao bolje,da je ispao malo ranije u Montrealu i u singlu i u dublu,ovako se mrcvario bezveze i ništa nije osvojio ni u Montrealu ni u Sinsinatiju.

Vujke

pre 8 godina

500 komentar dovoljno govori da smo kao narod ozbiljno "zaglibili" da nista ne vidimo ispred nas samih u zivotu osim Novaka..Inace ceo turnir je bio fenomenalan!Rodzer je bio savrsen tokom celog turnira i zasluzeno osvojio 7 put Sins uz to propustio je Montreal stoga je imao jos nekih nedelju dana viska da se spremi dok je Novak vidno poceo da ide gore dole posle Vimbldona i to se pokazalo sad jer da se ne lazemo sa ovakom igrom nije mogao da osvoji nijedan americki turnir od ova dva..Stoga ceka pravi test Novaka na US openu gde ce nam detaljno pokazati gde se stvarno nalazi Novakova forma i igra do kraja sezone.To nekako moze da odredi puno taj zavrsni cin..Jos jednom svaka cast Federeru na pobedi i novom trofeju uprkos godine covek je dalje tu i drzi lekcije svim teniserima i bice tako jos neko vreme..Svidjalo se to nekome ili ne.

Hopa

pre 8 godina

Meni Federer nikada nije bio simpatican, ali ni Novak. Nisam teniski strucnjak kao mnogi, ali dzaba bilo obojice. Neka oba skupljaju svoje milione, a ja cu da gledam pljuvanje u dalj s preponama. Ni jedan nije vredan mog slobodnog vremena.
(Aratos vas bilo, 24. avgust 2015 03:57)

Komentar veka!
A ima slobodnog vremena da komentariše nekoga ko nije vredan njegovog slobodnog vremena. Haos, haha, vrištim!

zigot

pre 8 godina

Dijana ima samo srpsko državljanstvo. O čemu ti pričaš?
(Gordana, 24. avgust 2015 10:00)

ne razumem tvoje pitanje... ocigledno da pricam o tome kako je novakova majka hrvatica. hocemo sad da se pravimo malo blesavi a puno ultra nacionalisti i kazemo da to nije istina?

Realni posmatrač

pre 8 godina

Verovatno Novak nije bio na svom nivou pa je izgubio, a njegovi protivnici su do finala najbolje igrali treći set. Malo realnosti nije na odmet.

veliki strumf

pre 8 godina

Prvi set je dobio igrac koji je za sada mnogo bolji, agresivniji, raznovrsniji. Mora se priznati vise nego zasluzeno, to je svakom jasno. Novak nijedan servis u taj breku nije dobio, izgubio ih je sve do jednog. Novak mora drasticno da promeni igru inaci ce glatko izgubiti drugi set. I prvi je trebao mnogo ranije.

mister mister

pre 8 godina

Federer je manijacki agresivan,nisam video da neko udje 4m u polje i ceka return,nemoguce aloooo!Plus voleji,forhendi,MADA malo i pomoc mreze..Veliki je,najveci ikada(za sada) nevorovatan takmicar!Novak je dominantan godinama,usao je u istoriju,ali imam utisak da kad treba da osvoji ono sto nema nesto mu se desi,neobjasnjivo..i RG i Sinsi...A generalno,njihovi mecevi su po meni daleko iznad svih,najbolji,najlepsi,najludji,IMA svega.Novak i Rodzer=konstantnost,titule,finala,mon-stop najbolji,Nadal je mnogo pao,Marej nije ta klasa,a ostali su svetlosnim godinama daleeeeeko daleko...nema dalje!!!

dragana

pre 8 godina

ljudi kako se zove ovaj covek koji na rts 1 komentarise mec. neizmerno je dosadan, kao buva, melje na nervnoj bazi, zamislja da je psiholog, sve zna, i sta ko misli i sta ne misli, .....

City Girl

pre 8 godina

Uvek navijam za Noleta ali moram priznati da je Federer zasluzeno pobedio. Nadam se da ce Nole da zaigra bolje na US Open-u. Suviše je pasivan, lose servira i bljesne samo na momente.

Adam Jensen

pre 8 godina

Nema šta - zaslužena pobeda Federera. Mislim da je servis presudio jer Novak se sa istim mučio ceo turnir, dok Federer nije izgubio nijedan servis gem.

Realno, Federer je, što bi rekli, "izdominirao" ovaj turnir jer je dobio prvog i drugog na svetu veoma ubedjlivo (ni Đoković, ni Marej nisu imali čak ni brejk šansu).

Marinko

pre 8 godina

Rodzer, Maestro, zasluzno pobedio. Novak nije bio ni blizu. Tuzna statistika za Novaka u finalu Sinsinatija, 0/5, bez dobijenog seta.

Vladislav

pre 8 godina

Bilo ocekivano sobzirom kako je Nole a kako Federer igrao ... ali cudno zaista cudno kako Noleta "bodre" iz njegove loze , svaka cast Rodji ovako dobiti 6 god mladjeg protivnika i kako lako osvojiti turnir

whatwver

pre 8 godina

Tata Federer objasnio neke stvari. Slicno ko danas Bolt upozorio svet da računaju na njega itekako. Skidam kapu coveku koji igra ovako u 34 godini.

Korleone

pre 8 godina

Mislim da sa ovim rekreativnim servisom nije imao šanse da dobije ovaj meč. Sve u svemu, piše se još jedno finale i nadam se da će na US openu sve doći na svoje mjesto. Čestitke Federeru na zasluženoj pobjedi

Malodušnost

pre 8 godina

Dzaba gledate ljudi, znam Novaka, on je već izgubio meč nakon izgubljenog taj brejka, sada će samo da tera inat sam sebi u drugom setu tako što neće hteti da se bori, i tako što će čekati na greške Federera ili pad u igri.
10 god. gledam Novaka i već znam ishod. Drugi set dobija Fed. 6:4 ili 6:2.

zlatiborac

pre 8 godina

Novak mora da se vrati treninzima. Vidi se da je malo sagoreo i da su mu fokus i koncentracija ispod svog nivoa. Novak mora da trenira vise. Igra mu postaje suvise citljiva, kratke lopte u razmeni udaraca, igra na mrezi ispod prosecna, odbrana od igre na mrezi katastrofalna. Za Federera se znalo da ce odigrati krajnje agresivno, sa bezbroj mesovitih udaraca. Novakov odgovor na to je slepo prebacivanje kratkih lopti sa osnovne linije sto je lak plen za dobre igrace. Sta je tim radio da ga pripremi za ovakvu igru protivnika? Deluje da su se uspavali. Sa ovakvom igrom US Open bice pusta zelja. Izvor Novakove frustracije, osim umora je njegova igra koja je procitana i postaje ponekad i jednodimenzionalna. Frustraciju ce morati da izbaci jakim radom i treninzima i vracanjem zelje za pobedama i dominacijom. Dobro je u neku ruku danasnji poraz od Federera. Lekcije od odlicnih igraca samo mogu da pomognu. Vidi se da Novakova igra polako gubi na ostrini i trebace novih momenata njegovoj igri da bi zadrzao dominaciju. Cestitke Federeru za osvojen turnir a Novaku savet da se vrati jakim i pametnim treninzima sa puno dobrih zelja na predstojecem US Openu.

oxydan

pre 8 godina

Novak danas razočarao svojim pristupom meču.Kako možeš igrati pasivan
tenis protiv Federera,posle 40.međusobnih mečeva?! Video je juče kako je Mari prošao sa takvom igrom...Bez servisa,bez kretanja,bez imalo želje za pobedom.

james emerson

pre 8 godina

Zao me je Noleta a ovo je surova realnost.
Federer je kao velemajstor u sahu: Unapred planira svoje poteze i zna sta ocekuje od protivnika. I tako elegantno bez mnogo napora gospodari terenom.
Nole znam kako se osecas. Bice jos lepih uspeha i na tvom racunu. Nadamo se svi.

heatovac

pre 8 godina

Svaka cast Federeru, sa 34 godine odigrati ovakav mec, nebitno da li dobio ili izgubio je za svaku pohvalu.Djokovic opet ljutito gleda prema boksu, stvarno mi nije jasno zasto njih krivi za svoje lose udarce, ne mogu oni udarati lopticu umesto njega, oni mu daju podrsku, ne bi smeo to vise da radi.Veliki u pobedi budi, jos veci u porazu.I da, nestvarno mi je da je Federer pretrcao 1500 m a Djokovic 1300 m za ceo mec, a 6 godina mladji.Federer je vise zeleo pobedu, odigrao bolje i to je to.Djokovic treba da trenira jace, msm da se opustio dosta posle Wimbldona, sve snage usmeriti ka Us openu, nadam se 10 GS.Idemo!

sasa jokic

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Federera,cestitke za to.
Da bi pobedio i usao u istoriju, moras da verujes u pobedu. Mislim da je svima bilo jasno da te vere u Noletu i njegovom timu nema. Verujem da ce sledece godi biti drugacije.

ADI

pre 8 godina

Kaze Nole na ceremoniji morat cu pricekat da Roger ode u penziiju a Roger mu odgovaara osvojit ces covjece zasluzio si ,koliko se njih dvojica postuju sve je bilo jasno na ceremoniji.

paleograf

pre 8 godina

Ok, sve je to u redu momci,podržavamo svi našeg Novaka ali bacite malo oko i na neke druge stvari poput " Počinje Novosadski književni festival" i tako "to" jer nije sve u sportu kao što nije sve ni u novcu...mnogo komentara na jednu vest a nigde na nekim drugim važnijim temama.Ok, nema ljutnje, ja samo malo onako dobronamerno, da skrenem pažnju-pozdrav momci, živi bili!

xyz

pre 8 godina

(---, 24. avgust 2015 10:30)
US open spor beton? Tu je zadnjih sezona podloga usporena, pogledaj pre koliko je podloga bila brza. Takodje, i Australija je iako nesto sporija od Amerike, bila pre znatno brza.

Kol

pre 8 godina

Svaka cast Federeru, navijam uvek za Noleta i jeste da Novak igra dosta losije od svog uobicajenog nivoa, ali Federer igra neverovatno u 34 godini imati motiva i energije za ovakav nivo tenisa je zaista za svaku pohvalu!

baxi

pre 8 godina

Pa realno, ovo je bilo i ocekivano, slicno se i ponovilo kao i finale prosle nedelje, ali ako je neko realno prognozirao pobedu Mareja, odnosno Federera sada, dobije minuse...Ove dve nedelje ovo uopste nije bio Novak kakvog znamo, cak ni danas nista bolje, ali je i s takvim igrama stigao do finala i zato i jeste broj 1. Naravno Rodzeru svaka cast, ove nedelje odigrao kao u najboljim danima, i bez izgubljenog servisa ceo turnir je za veliki respekt. Novaku se ne da nikako da uzme ova 2 trofeja sto mu fale, ne znam vise sta da mislim, svake godine ista prica "nova sansa sledece godine"...

BgHQ

pre 8 godina

Stvarno ne razumem komentare uoci meca da ce Nole odrati Federera.I ja bih voleo da se to desilo ali ljudi gledate li vi tenis i kapirate li da je u ovom trenutku Novak u strasno losoj formi i da bi pobeda u finalu Sinsija bila senzacija.
Lepo je navijati za svoje ali nije lepo biti pristrasan i lisen bilo kakve realnosti.

Magnus

pre 8 godina

Ma zasluzeno nema sta!
Samo nije mi jasan Novak koji je bez imalo zara i htjenja odigrao,a na terenu je izgledao mlitav i bez imalo energije!