Nedelja, 02.08.2015.

13:00

Toni: Ne vidim nekoga poput Novaka i Rodžera

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela, izjavio je da ne vidi igrače koji mogu da naslede Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Izvor: ÐN

Toni: Ne vidim nekoga poput Novaka i Rodžera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Beobrad

pre 8 godina

Ima nas nekoliko ovde koji godinama velicamo Novaka, sada vidite zasto, sad to rade svi koji su ikada znacili nesto u tom sportu.
Neko ima oci i mozga, a neko je zaslepljen i mrzitelj bez osnova, u tome je razlika!

Miloš

pre 8 godina

Ja da liječim komplekse a ti napisa da ti nije jasno zašto Bornu smatraju velikim potencijalom?Pa ti od kompleksa ne vidiš nešto što cijeli svijet vidi.Ne mora Borna ostvariti sve što i Novak ali brate s mjeseca se vidi da će biti top 10.
(Miki, 02. avgust 2015 20:00)

Onaj video što si postavio dovoljno govori da si opterećen uspehom Novaka, to su kompleksi, zar ne?

strašna slika

pre 8 godina

Nadal ima 23:10 protiv Federera?? Auu nisam znao da je toliki odnos. Realno Federer najbolji tehničar ikad i neće se naći bolji ni sledećih 50 godina. To je umetnost kako igra. Nadal se u mnogome oslanja na fizičku snagu i kada je spreman verovatno je najteži protivnik u istoriji. Ali druga strana te medalje je da igra drastično gore kad mu telo nije u top formi. A Đoković je neka kombinacija tehnike i snage. Verovatno najkompletniji teniser ikada i sa najmanje mana. Kako trenutno stvari stoje na osnovu gren slemova, nedelja na prvom mestu i svemu ostalom Federer je bez dileme najbolji ikada. Po meni je drugi Sampras, treći Nadal mada tu može itekako da se diskutuje i do kraja karijere uz još par gren slemova Nadala bih stavio na drugo. Đoković je trenutno četvrti sa tim da jedini od ovih može da napreduje na listi. Znam da volimo Đokovića jer je naš ali to je realan redosled. Dobra stvar je da može čak i do prvog mesta ako ga mimoiđu povrede i ostane na ovom nivou još 3-4 godine. Ipak, realnije je da će doći do drugog najboljeg tenisera ikada što je NEVEROVATAN uspeh! Mislim da još i ne shvatamo koliki! Zamislite da je neko rekao pre 10 godina da će Srbija imati tenisera boljeg od Samprasa?! Što se budućnosti tiče nice tužan dan kad ova trojica završe karijere. Ovo je bez sumnje najbolji period u tenisu ikada. A naš teniser na vrhu?? Nismo ni svesni koliko je dragocen ovaj period.

svasta

pre 8 godina

@veliki strumf Dominacija ne vredi bez velikih rivala. Novakova dominacija bez jakog Federera i Nadala ce imati istu senku kao Federerova do pojave Nadala i Novaka. Zato je i za Noleta bitno da Nadal bude na starom nivou. Koga briga za dominaciju nad Dimitrovim i Raonicem.

Miki

pre 8 godina

Leči komplekse.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 19:09)

Ja da liječim komplekse a ti napisa da ti nije jasno zašto Bornu smatraju velikim potencijalom?Pa ti od kompleksa ne vidiš nešto što cijeli svijet vidi.Ne mora Borna ostvariti sve što i Novak ali brate s mjeseca se vidi da će biti top 10.

Miloš

pre 8 godina

Ako netko ne vjeruje kako je Nole cepao u njihovim godinama neka se uvjeri:
https://youtu.be/f0vAKePWLJg
(Miki, 02. avgust 2015 16:02)


Leči komplekse.

KOHONES BATO

pre 8 godina

Ovi nadolazeci mladi i jos mladji igraci imaju nesrecu da pocinju da grade svoje karijere u vreme mozda i najace trojke tenisa svih vremena, a kada se tome dodaju i Marej i Stanislas, onda stvarno treba da si veliki maler da u svojoj karijeri naletis na takve azdaje, i da te jos prozivaju kako nista nisi osvojio...?!?!

ika

pre 8 godina

(Miki, 2. avgust 2015 16:02)

auuu čoveče,
pa novak je tada bio još tinejdžer sa 17 godina, a marat safin u punoj snazi
inače to mu bio najbolji turnir u karijeri koji je i osvojio (2005) i to preko federera i hjuita u finalu

XXXL

pre 8 godina

@doktor

Sve je to lepo, ali covek je pitao sta je Novak znacajno uradio PRE 19. rodjendana, obzirom da Coric jos uvek nije napunio 19. Inace, mislim da je Borna buduci Top3 igrac, vreme radi za njega. Prvo mesto je neizvesno, za to mora mnogo toga da se poklopi, pre svega mnogo rada i truda.

Total lista

pre 8 godina

Bilo bi zanimljivo videti rang listu koja bi prikazala ne samo broj nedelja na mestu br. 1, vec dodatno uracunala broj nedelja na mestima 2, 3, 4, 5... Npr. da se za svaku nedelju na prvom mestu dobije 100 poena, za svaku nedelju na drugom mestu 60, za trece 36, cetvrto 18, peto 9... prema proporcijama bodova sa turnira. Ili da se jednostavno saberu svi bodovi sa svih nedeljnih lista. Nije isto biti prvi 30 nedelja, a pre i nakon toga tavoriti iza desetog mesta, i biti prvi 29 nedelja, a uz to drugi jos 150 nedelja. Ovo drugo, konstantnost u vrhu, trebalo bi da se prepozna kao vece dostignuce.

Nick Prascaton

pre 8 godina

Osvojio je Majami sa 19 godina, igrao polufinale RG, onda kada je napunio 20, osvojio jr Montreal gdje je pobjedio Rodika (3) Nadala (2) Federera (1) pa onda isto sa 20 godina osvojio AO i Indian Wels..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (doktor, 2. avgust 2015 16:20)

Miami je osvojio mjesec dana prije 20. rođendana.Pričekajmo Bornu još malo više od godine dana,ako ništa do tada ne osvoji potpisat ću sve što ste napisali.

doktor

pre 8 godina

@Nick Prascaton

Osvojio je Majami sa 19 godina, igrao polufinale RG, onda kada je napunio 20, osvojio jr Montreal gdje je pobjedio Rodika (3) Nadala (2) Federera (1) pa onda isto sa 20 godina osvojio AO i Indian Wels..

RF Fan

pre 8 godina

@Miki
Marat Safin iz ovog perioda bi obrisao teren sa Bornom, Kirjosom i Kokinakisom sve da sva trojca stoje na terenu u isto vreme. A Zverev bi mu dodavao loptice.

optimus prime

pre 8 godina

Realno kad se povuku majstori tenisa Nole, Rafa i Federer, ostaće velika praznina, biće to tužan dan za tenis. Ja stvarno ne vidim ko će njih da zameni, Kirgijos je neozbiljan ali makar ima neke rezultate, a Borna, Kokinakis i Zverev nemaju kvalitet ni rezultate. Možda mali Rubljov napravi dobre rezultate u budućnosti. Samo se nadam da neće muški tenis postati kao ženski, koji je mnogo dosadan, sem Serene ostale nemaju kvalitet.

Miki

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 13:30)

Ako netko ne vjeruje kako je Nole cepao u njihovim godinama neka se uvjeri:
https://youtu.be/f0vAKePWLJg

monden

pre 8 godina

Dok se u javnosti forsiraju Ćorci, Kokikakisi i Zverčići, kao mlade nade, jedan njihov vršnjak Dominik Tim je, upravo danas, osvojio svoj treći trofej ove godine.

veliki strumf

pre 8 godina

@Svete Ne da Nole nije zavrsio svoju pricu - on je u stvari tek pocinje!!! Naredne godine ce biti godine dominacije i uzivancije!

Lav

pre 8 godina

I posle vam smeta Toni Nadal. Covek je ozbiljan gospodin. I toliko opusten, kao da je iz Srbije. U Parizu je cirkao pivo sa nasim ljudima, totalni kralj. I ovo je sasvim realno. Federer, Nadal i Nole nemaju naslednike, ova nova decica su vec zasla u 20-te a nemaju ozbiljan uspeh.

Agasi junior

pre 8 godina

@CRO Slazem se sa tobom komso.Borna ce za neke tri godine,kada ne bude bio vise dominantan, poceti cesce da dobija Novaka a ovaj ce u to vreme da ima 12-13 GS,30 mastersa,ni sam ne znam koliko nedelja provedenih na prvom mestu,brdo rekorda a mladjani Borna ce imati 1-2 mastersa,1 ATP 500 i 2 ATP 250 a do kraja karijere Borna koji je izuzetno talentovan igrac moze imati do 6-7 GS i 10-15 mastersa i to je njegov maksimum. Dakle Novak ce biti duplo bolji igrac od njega u svakom pogledu.Ovu slobodnu procenu baziram na cinjenicnom stanju kada je u pitanju Novak i na velikodusnoj i navijackoj bazi kada je u pitanju simpaticni Borna! Pozdrav!

Boki

pre 8 godina

Vrhunska fotografija.
(MS, 2. avgust 2015 13:40)

Slazem se, ali sa jednim velikim propustom, nema Vavrinke koji svakako zasluzuje da se nadje na njoj.

goga

pre 8 godina

Na Srpskom - Borg, Konors, Mekinro, Lendl, zatim Agasi, Sampras, Hjuit i konačno Federer, Nadal, Nole ( redosled nije bitan, ne zamerite) su rivalstva koja su obeležila tenis u prethodnih 30tak godina i donosila napredak u igri, takvih nema u najavi tako da nas čeka tužan period do pojave nekih novih klinaca

oberin martel

pre 8 godina

Borna Ćorić. Za najdalje tri godine Novak će biti samo broj 2.
(CRO, 2. avgust 2015 13:31)

Čovek ništa, ali baš ništa nije uradio od kada igra tenis. Ma koliko vi to želeli neće mrdnuti dalje od ovoga...

Svete

pre 8 godina

veliki strumf

Naravno da su posebno slikani i naknadno uklopljeni, cini mi se da je ovo slika sa kraja 2011 i pocetka 2012, mislim da je Federer nosio tu opremu kada mu Djovak sunuo forhend u lice na meč loptu ! Tesko je mladima da se probiju posto stariji igraju na visokom nivou i pod stare dane i sve im duze traju karijere. Wilander, Becker i Chang su osvojili GS titule kada su bili godinu dana mladji od Zvereva tj danasnje 1998. godiste sto danas deluje nezamislivo, a i cinjenica da su Nadal i Djokovic zaseli na 2 i 3 mesto kada su bili godiste Ćorića i Kirgiosa govori da je u to vreme bila slabija konkurencija !
Najtragičnije od svega je što će neko morati da se pojavi da popuni te rupe kada ovi odu i vrlo brzo će se stvoriti neko ko će imati vise GS od Mareja a neće biti ni približno toliko kvalitetan igrač!

Nick Prascaton

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 13:30

A koji značajan rezultat na velikim turnirima je imao tvoj Novak Đoković prije 19. rođendana?

mghc

pre 8 godina

Zanimljiva slika. Naravno, Ameri su morali da uguraju trojicu svojih, cak i Harisona koji nikada nije opravdao svoj talenat (niti ce to uraditi), mogli su bar Rodika da stave umesto njega. A Nisikori je potpuno zapostavljen, samo mu glava viri, a danas bi stajao na Berdihovom mestu.

Milan

pre 8 godina

Skoro sam pisao da imamo neverovatan biser u vidu Olge Danilovic, a sto se tice muskog svetskog tenisa zapamite ime

"AUGER ALIASSIME FELIX"

-Tamnoputi Kanadjanin 14 godina igra za Kanadu, rodjen istog datuma kao i Federer, veceg talenta u zivotu nisam gledao. Imate klipove po ytu njegovih meceva ove godine.

kmnccc

pre 8 godina

Borna Ćorić. Za najdalje tri godine Novak će biti samo broj 2.
(CRO, 02. avgust 2015 13:31)

Bio bih sasvim zadovoljan da Nole za 3 godine bude broj 2 a da do tada bude prvi. To bi bilo ogromno dostignuće. To bi čak značilo da prestiže Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Tebi ipak minus jer "samo broj 2" je nešto što mnoge zemlje u tenisu još nisu imale :)

boombar

pre 8 godina

Manje više ova fotografija je bila neko predviđanje šta će se desiti u budućnosti. Iza najboljih su Ferer, Berdih, Nišikori, Stan, Raonić. Nažalost Tipsa je zbog povrede otpao kao i Tomić zbog nemara. Isner i Conga su i dalje tu.
Ali da me ubiješ ne provaljujem ko je lik iza Conge???
Idemo dalje.

Drakenzen

pre 8 godina

Izjava na mestu gospodina Nadala... Sve sto je tekao je istina, a brotanci mogu stalno da namecu pricu kako Marej pripada velikom dristvu. Jednostavno postoji top 3 i to he to...

Svete

pre 8 godina

Bila su dvojica dominantnih, jedan je podigao tenis na visi nivo, drugi je koliko toliko pratio uglavnom je dominirao na jednoj podlozi, stvorili su najvece rivalstvo u istoriji tenisa, onda se pojavljuje treći koji je donekle bio na tom nivou i s vremena na vreme odigravao odlicne meceve, ALI neočekivano treći podiže tenis na sledeći nivo, razbucava veseli dvojac, prevrće ATP listi naglavačke, sa obojicom posebno pravi 2 najveća rivalstva u istoriji tenisa i jos nije zavrsio svoju priču..... !

Filip

pre 8 godina

Fedex odlazi za 3 godine najkasnije, poslije njega ostaju Nole, Murray i Rafa još neko vrijeme. Svi ovi mladi su jako talentirani, Zverev, Kyrgios, Ćorić, Kokkinakis ali realno oni ništa neće moći sve dok će ovaj trio biti na standardno visokom nivou. Tu i tamo koje četvrtfinale, možda polufinale, ništa više od toga generalno. Tek nakon odlaska 'magične četvorke', ova skupina mladih ima svoju ozbiljno šansu. Ali opet, teško da će itko praviti i nizati uspjehe kao što je to radila ova četvorka NĐ, RF, RN, AM.

Svete

pre 8 godina

Bila su dvojica dominantnih, jedan je podigao tenis na visi nivo, drugi je koliko toliko pratio uglavnom je dominirao na jednoj podlozi, stvorili su najvece rivalstvo u istoriji tenisa, onda se pojavljuje treći koji je donekle bio na tom nivou i s vremena na vreme odigravao odlicne meceve, ALI neočekivano treći podiže tenis na sledeći nivo, razbucava veseli dvojac, prevrće ATP listi naglavačke, sa obojicom posebno pravi 2 najveća rivalstva u istoriji tenisa i jos nije zavrsio svoju priču..... !

filippo

pre 8 godina

Mislim da je upravo ta cinjenica, da nema prestolonaslednika na vidiku, velika sansa za Djokovica da maksimalno smanji razliku u broju GS, ako ne cak i prestigne Federera.

simke

pre 8 godina

Tenis ocekuje tuzan i zalostan period....Kad se povuku najveci,bice mnogo prosjecnih igraca koji ce osvajati po nekoliko gren slemova i koji ce se smjenjivati na prvom mjestu atp liste...Ali ipak mislim,kao sto se to uvijek desi generalno u sportu,posle jednog susnog perioda,pojavice se nevki veliki igrac,to tako mora da ide.

TheDoctor

pre 8 godina

Ovaj trio je najbolji u istorijo tenisa. Nikad bolji igraci nisu igrali u isto vreme. Sto se mene tice njih trojica i jesu najbolji svih vremena,bez dileme.

Cole

pre 8 godina

Toni, ništa ti ne znaš,
sad ćeš da vidiš kad "strčnjaci"
krenu u analizu Novakove igre
i koliko je beznačajan u istoriji
tenisa. Živi bili pa videli.

veliki strumf

pre 8 godina

Strasna fotka. Stara, dobro poznata. Ne znam da li su teniseri uklopljeni, ili su se zaista ovako poredjali (cudi me da su Rafa, a narocito Federer pristali da stanu iza Noleta - ovo je bilo u vreme prve Noletove vladavine, kada je jos nosio opremu Serdjo Takini). Najjaci je Conga koji proviruje tamo negde iza Rafe i Ferera. Lepo je videti i Tipsu u ovom drustvu, gde je i pripadao.

Miloš

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.

Debaser

pre 8 godina

Kao juce da sam prvi put cuo za magicnog Rodzera Federera i njegove serije nepobedivosti. Onda se pojavio borbeni bik Rafa sa majicom bez rukava da bi sve na kraju zacinio mladi lav Novak. Cekamo sledeceg ali se ne nazire.

Svete

pre 8 godina

Bila su dvojica dominantnih, jedan je podigao tenis na visi nivo, drugi je koliko toliko pratio uglavnom je dominirao na jednoj podlozi, stvorili su najvece rivalstvo u istoriji tenisa, onda se pojavljuje treći koji je donekle bio na tom nivou i s vremena na vreme odigravao odlicne meceve, ALI neočekivano treći podiže tenis na sledeći nivo, razbucava veseli dvojac, prevrće ATP listi naglavačke, sa obojicom posebno pravi 2 najveća rivalstva u istoriji tenisa i jos nije zavrsio svoju priču..... !

TheDoctor

pre 8 godina

Ovaj trio je najbolji u istorijo tenisa. Nikad bolji igraci nisu igrali u isto vreme. Sto se mene tice njih trojica i jesu najbolji svih vremena,bez dileme.

filippo

pre 8 godina

Mislim da je upravo ta cinjenica, da nema prestolonaslednika na vidiku, velika sansa za Djokovica da maksimalno smanji razliku u broju GS, ako ne cak i prestigne Federera.

Drakenzen

pre 8 godina

Izjava na mestu gospodina Nadala... Sve sto je tekao je istina, a brotanci mogu stalno da namecu pricu kako Marej pripada velikom dristvu. Jednostavno postoji top 3 i to he to...

Miloš

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.

Debaser

pre 8 godina

Kao juce da sam prvi put cuo za magicnog Rodzera Federera i njegove serije nepobedivosti. Onda se pojavio borbeni bik Rafa sa majicom bez rukava da bi sve na kraju zacinio mladi lav Novak. Cekamo sledeceg ali se ne nazire.

Svete

pre 8 godina

Bila su dvojica dominantnih, jedan je podigao tenis na visi nivo, drugi je koliko toliko pratio uglavnom je dominirao na jednoj podlozi, stvorili su najvece rivalstvo u istoriji tenisa, onda se pojavljuje treći koji je donekle bio na tom nivou i s vremena na vreme odigravao odlicne meceve, ALI neočekivano treći podiže tenis na sledeći nivo, razbucava veseli dvojac, prevrće ATP listi naglavačke, sa obojicom posebno pravi 2 najveća rivalstva u istoriji tenisa i jos nije zavrsio svoju priču..... !

veliki strumf

pre 8 godina

Strasna fotka. Stara, dobro poznata. Ne znam da li su teniseri uklopljeni, ili su se zaista ovako poredjali (cudi me da su Rafa, a narocito Federer pristali da stanu iza Noleta - ovo je bilo u vreme prve Noletove vladavine, kada je jos nosio opremu Serdjo Takini). Najjaci je Conga koji proviruje tamo negde iza Rafe i Ferera. Lepo je videti i Tipsu u ovom drustvu, gde je i pripadao.

simke

pre 8 godina

Tenis ocekuje tuzan i zalostan period....Kad se povuku najveci,bice mnogo prosjecnih igraca koji ce osvajati po nekoliko gren slemova i koji ce se smjenjivati na prvom mjestu atp liste...Ali ipak mislim,kao sto se to uvijek desi generalno u sportu,posle jednog susnog perioda,pojavice se nevki veliki igrac,to tako mora da ide.

monden

pre 8 godina

Dok se u javnosti forsiraju Ćorci, Kokikakisi i Zverčići, kao mlade nade, jedan njihov vršnjak Dominik Tim je, upravo danas, osvojio svoj treći trofej ove godine.

Cole

pre 8 godina

Toni, ništa ti ne znaš,
sad ćeš da vidiš kad "strčnjaci"
krenu u analizu Novakove igre
i koliko je beznačajan u istoriji
tenisa. Živi bili pa videli.

Filip

pre 8 godina

Fedex odlazi za 3 godine najkasnije, poslije njega ostaju Nole, Murray i Rafa još neko vrijeme. Svi ovi mladi su jako talentirani, Zverev, Kyrgios, Ćorić, Kokkinakis ali realno oni ništa neće moći sve dok će ovaj trio biti na standardno visokom nivou. Tu i tamo koje četvrtfinale, možda polufinale, ništa više od toga generalno. Tek nakon odlaska 'magične četvorke', ova skupina mladih ima svoju ozbiljno šansu. Ali opet, teško da će itko praviti i nizati uspjehe kao što je to radila ova četvorka NĐ, RF, RN, AM.

kmnccc

pre 8 godina

Borna Ćorić. Za najdalje tri godine Novak će biti samo broj 2.
(CRO, 02. avgust 2015 13:31)

Bio bih sasvim zadovoljan da Nole za 3 godine bude broj 2 a da do tada bude prvi. To bi bilo ogromno dostignuće. To bi čak značilo da prestiže Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Tebi ipak minus jer "samo broj 2" je nešto što mnoge zemlje u tenisu još nisu imale :)

doktor

pre 8 godina

@Nick Prascaton

Osvojio je Majami sa 19 godina, igrao polufinale RG, onda kada je napunio 20, osvojio jr Montreal gdje je pobjedio Rodika (3) Nadala (2) Federera (1) pa onda isto sa 20 godina osvojio AO i Indian Wels..

oberin martel

pre 8 godina

Borna Ćorić. Za najdalje tri godine Novak će biti samo broj 2.
(CRO, 2. avgust 2015 13:31)

Čovek ništa, ali baš ništa nije uradio od kada igra tenis. Ma koliko vi to želeli neće mrdnuti dalje od ovoga...

Lav

pre 8 godina

I posle vam smeta Toni Nadal. Covek je ozbiljan gospodin. I toliko opusten, kao da je iz Srbije. U Parizu je cirkao pivo sa nasim ljudima, totalni kralj. I ovo je sasvim realno. Federer, Nadal i Nole nemaju naslednike, ova nova decica su vec zasla u 20-te a nemaju ozbiljan uspeh.

Svete

pre 8 godina

veliki strumf

Naravno da su posebno slikani i naknadno uklopljeni, cini mi se da je ovo slika sa kraja 2011 i pocetka 2012, mislim da je Federer nosio tu opremu kada mu Djovak sunuo forhend u lice na meč loptu ! Tesko je mladima da se probiju posto stariji igraju na visokom nivou i pod stare dane i sve im duze traju karijere. Wilander, Becker i Chang su osvojili GS titule kada su bili godinu dana mladji od Zvereva tj danasnje 1998. godiste sto danas deluje nezamislivo, a i cinjenica da su Nadal i Djokovic zaseli na 2 i 3 mesto kada su bili godiste Ćorića i Kirgiosa govori da je u to vreme bila slabija konkurencija !
Najtragičnije od svega je što će neko morati da se pojavi da popuni te rupe kada ovi odu i vrlo brzo će se stvoriti neko ko će imati vise GS od Mareja a neće biti ni približno toliko kvalitetan igrač!

goga

pre 8 godina

Na Srpskom - Borg, Konors, Mekinro, Lendl, zatim Agasi, Sampras, Hjuit i konačno Federer, Nadal, Nole ( redosled nije bitan, ne zamerite) su rivalstva koja su obeležila tenis u prethodnih 30tak godina i donosila napredak u igri, takvih nema u najavi tako da nas čeka tužan period do pojave nekih novih klinaca

KOHONES BATO

pre 8 godina

Ovi nadolazeci mladi i jos mladji igraci imaju nesrecu da pocinju da grade svoje karijere u vreme mozda i najace trojke tenisa svih vremena, a kada se tome dodaju i Marej i Stanislas, onda stvarno treba da si veliki maler da u svojoj karijeri naletis na takve azdaje, i da te jos prozivaju kako nista nisi osvojio...?!?!

strašna slika

pre 8 godina

Nadal ima 23:10 protiv Federera?? Auu nisam znao da je toliki odnos. Realno Federer najbolji tehničar ikad i neće se naći bolji ni sledećih 50 godina. To je umetnost kako igra. Nadal se u mnogome oslanja na fizičku snagu i kada je spreman verovatno je najteži protivnik u istoriji. Ali druga strana te medalje je da igra drastično gore kad mu telo nije u top formi. A Đoković je neka kombinacija tehnike i snage. Verovatno najkompletniji teniser ikada i sa najmanje mana. Kako trenutno stvari stoje na osnovu gren slemova, nedelja na prvom mestu i svemu ostalom Federer je bez dileme najbolji ikada. Po meni je drugi Sampras, treći Nadal mada tu može itekako da se diskutuje i do kraja karijere uz još par gren slemova Nadala bih stavio na drugo. Đoković je trenutno četvrti sa tim da jedini od ovih može da napreduje na listi. Znam da volimo Đokovića jer je naš ali to je realan redosled. Dobra stvar je da može čak i do prvog mesta ako ga mimoiđu povrede i ostane na ovom nivou još 3-4 godine. Ipak, realnije je da će doći do drugog najboljeg tenisera ikada što je NEVEROVATAN uspeh! Mislim da još i ne shvatamo koliki! Zamislite da je neko rekao pre 10 godina da će Srbija imati tenisera boljeg od Samprasa?! Što se budućnosti tiče nice tužan dan kad ova trojica završe karijere. Ovo je bez sumnje najbolji period u tenisu ikada. A naš teniser na vrhu?? Nismo ni svesni koliko je dragocen ovaj period.

Agasi junior

pre 8 godina

@CRO Slazem se sa tobom komso.Borna ce za neke tri godine,kada ne bude bio vise dominantan, poceti cesce da dobija Novaka a ovaj ce u to vreme da ima 12-13 GS,30 mastersa,ni sam ne znam koliko nedelja provedenih na prvom mestu,brdo rekorda a mladjani Borna ce imati 1-2 mastersa,1 ATP 500 i 2 ATP 250 a do kraja karijere Borna koji je izuzetno talentovan igrac moze imati do 6-7 GS i 10-15 mastersa i to je njegov maksimum. Dakle Novak ce biti duplo bolji igrac od njega u svakom pogledu.Ovu slobodnu procenu baziram na cinjenicnom stanju kada je u pitanju Novak i na velikodusnoj i navijackoj bazi kada je u pitanju simpaticni Borna! Pozdrav!

ika

pre 8 godina

(Miki, 2. avgust 2015 16:02)

auuu čoveče,
pa novak je tada bio još tinejdžer sa 17 godina, a marat safin u punoj snazi
inače to mu bio najbolji turnir u karijeri koji je i osvojio (2005) i to preko federera i hjuita u finalu

RF Fan

pre 8 godina

@Miki
Marat Safin iz ovog perioda bi obrisao teren sa Bornom, Kirjosom i Kokinakisom sve da sva trojca stoje na terenu u isto vreme. A Zverev bi mu dodavao loptice.

Total lista

pre 8 godina

Bilo bi zanimljivo videti rang listu koja bi prikazala ne samo broj nedelja na mestu br. 1, vec dodatno uracunala broj nedelja na mestima 2, 3, 4, 5... Npr. da se za svaku nedelju na prvom mestu dobije 100 poena, za svaku nedelju na drugom mestu 60, za trece 36, cetvrto 18, peto 9... prema proporcijama bodova sa turnira. Ili da se jednostavno saberu svi bodovi sa svih nedeljnih lista. Nije isto biti prvi 30 nedelja, a pre i nakon toga tavoriti iza desetog mesta, i biti prvi 29 nedelja, a uz to drugi jos 150 nedelja. Ovo drugo, konstantnost u vrhu, trebalo bi da se prepozna kao vece dostignuce.

Boki

pre 8 godina

Vrhunska fotografija.
(MS, 2. avgust 2015 13:40)

Slazem se, ali sa jednim velikim propustom, nema Vavrinke koji svakako zasluzuje da se nadje na njoj.

Milan

pre 8 godina

Skoro sam pisao da imamo neverovatan biser u vidu Olge Danilovic, a sto se tice muskog svetskog tenisa zapamite ime

"AUGER ALIASSIME FELIX"

-Tamnoputi Kanadjanin 14 godina igra za Kanadu, rodjen istog datuma kao i Federer, veceg talenta u zivotu nisam gledao. Imate klipove po ytu njegovih meceva ove godine.

mghc

pre 8 godina

Zanimljiva slika. Naravno, Ameri su morali da uguraju trojicu svojih, cak i Harisona koji nikada nije opravdao svoj talenat (niti ce to uraditi), mogli su bar Rodika da stave umesto njega. A Nisikori je potpuno zapostavljen, samo mu glava viri, a danas bi stajao na Berdihovom mestu.

veliki strumf

pre 8 godina

@Svete Ne da Nole nije zavrsio svoju pricu - on je u stvari tek pocinje!!! Naredne godine ce biti godine dominacije i uzivancije!

optimus prime

pre 8 godina

Realno kad se povuku majstori tenisa Nole, Rafa i Federer, ostaće velika praznina, biće to tužan dan za tenis. Ja stvarno ne vidim ko će njih da zameni, Kirgijos je neozbiljan ali makar ima neke rezultate, a Borna, Kokinakis i Zverev nemaju kvalitet ni rezultate. Možda mali Rubljov napravi dobre rezultate u budućnosti. Samo se nadam da neće muški tenis postati kao ženski, koji je mnogo dosadan, sem Serene ostale nemaju kvalitet.

Miloš

pre 8 godina

Ako netko ne vjeruje kako je Nole cepao u njihovim godinama neka se uvjeri:
https://youtu.be/f0vAKePWLJg
(Miki, 02. avgust 2015 16:02)


Leči komplekse.

Nick Prascaton

pre 8 godina

Osvojio je Majami sa 19 godina, igrao polufinale RG, onda kada je napunio 20, osvojio jr Montreal gdje je pobjedio Rodika (3) Nadala (2) Federera (1) pa onda isto sa 20 godina osvojio AO i Indian Wels..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (doktor, 2. avgust 2015 16:20)

Miami je osvojio mjesec dana prije 20. rođendana.Pričekajmo Bornu još malo više od godine dana,ako ništa do tada ne osvoji potpisat ću sve što ste napisali.

boombar

pre 8 godina

Manje više ova fotografija je bila neko predviđanje šta će se desiti u budućnosti. Iza najboljih su Ferer, Berdih, Nišikori, Stan, Raonić. Nažalost Tipsa je zbog povrede otpao kao i Tomić zbog nemara. Isner i Conga su i dalje tu.
Ali da me ubiješ ne provaljujem ko je lik iza Conge???
Idemo dalje.

Beobrad

pre 8 godina

Ima nas nekoliko ovde koji godinama velicamo Novaka, sada vidite zasto, sad to rade svi koji su ikada znacili nesto u tom sportu.
Neko ima oci i mozga, a neko je zaslepljen i mrzitelj bez osnova, u tome je razlika!

Miloš

pre 8 godina

Ja da liječim komplekse a ti napisa da ti nije jasno zašto Bornu smatraju velikim potencijalom?Pa ti od kompleksa ne vidiš nešto što cijeli svijet vidi.Ne mora Borna ostvariti sve što i Novak ali brate s mjeseca se vidi da će biti top 10.
(Miki, 02. avgust 2015 20:00)

Onaj video što si postavio dovoljno govori da si opterećen uspehom Novaka, to su kompleksi, zar ne?

XXXL

pre 8 godina

@doktor

Sve je to lepo, ali covek je pitao sta je Novak znacajno uradio PRE 19. rodjendana, obzirom da Coric jos uvek nije napunio 19. Inace, mislim da je Borna buduci Top3 igrac, vreme radi za njega. Prvo mesto je neizvesno, za to mora mnogo toga da se poklopi, pre svega mnogo rada i truda.

Miki

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 13:30)

Ako netko ne vjeruje kako je Nole cepao u njihovim godinama neka se uvjeri:
https://youtu.be/f0vAKePWLJg

Nick Prascaton

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 13:30

A koji značajan rezultat na velikim turnirima je imao tvoj Novak Đoković prije 19. rođendana?

Miki

pre 8 godina

Leči komplekse.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 19:09)

Ja da liječim komplekse a ti napisa da ti nije jasno zašto Bornu smatraju velikim potencijalom?Pa ti od kompleksa ne vidiš nešto što cijeli svijet vidi.Ne mora Borna ostvariti sve što i Novak ali brate s mjeseca se vidi da će biti top 10.

svasta

pre 8 godina

@veliki strumf Dominacija ne vredi bez velikih rivala. Novakova dominacija bez jakog Federera i Nadala ce imati istu senku kao Federerova do pojave Nadala i Novaka. Zato je i za Noleta bitno da Nadal bude na starom nivou. Koga briga za dominaciju nad Dimitrovim i Raonicem.

Nick Prascaton

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 13:30

A koji značajan rezultat na velikim turnirima je imao tvoj Novak Đoković prije 19. rođendana?

Miki

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 13:30)

Ako netko ne vjeruje kako je Nole cepao u njihovim godinama neka se uvjeri:
https://youtu.be/f0vAKePWLJg

Miloš

pre 8 godina

Ne znam zašto ubacuju Ćorića u priču budućih zvezda? Nemam ništa protiv Hrvata, ali Borna nema niti jedan značajan rezultat na većim turnirima. Što je još bitnije nema ni šansi protiv Novaka ili Federera kad ovi igraju bez povrede. A Nole je u njegovim godinama pretio svima na turu i cepao do završnica velikih turnira... P. S. Kirjos bar napada četvrtfinala velikih turnira.

veliki strumf

pre 8 godina

Strasna fotka. Stara, dobro poznata. Ne znam da li su teniseri uklopljeni, ili su se zaista ovako poredjali (cudi me da su Rafa, a narocito Federer pristali da stanu iza Noleta - ovo je bilo u vreme prve Noletove vladavine, kada je jos nosio opremu Serdjo Takini). Najjaci je Conga koji proviruje tamo negde iza Rafe i Ferera. Lepo je videti i Tipsu u ovom drustvu, gde je i pripadao.

Miki

pre 8 godina

Leči komplekse.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 2. avgust 2015 19:09)

Ja da liječim komplekse a ti napisa da ti nije jasno zašto Bornu smatraju velikim potencijalom?Pa ti od kompleksa ne vidiš nešto što cijeli svijet vidi.Ne mora Borna ostvariti sve što i Novak ali brate s mjeseca se vidi da će biti top 10.

Svete

pre 8 godina

Bila su dvojica dominantnih, jedan je podigao tenis na visi nivo, drugi je koliko toliko pratio uglavnom je dominirao na jednoj podlozi, stvorili su najvece rivalstvo u istoriji tenisa, onda se pojavljuje treći koji je donekle bio na tom nivou i s vremena na vreme odigravao odlicne meceve, ALI neočekivano treći podiže tenis na sledeći nivo, razbucava veseli dvojac, prevrće ATP listi naglavačke, sa obojicom posebno pravi 2 najveća rivalstva u istoriji tenisa i jos nije zavrsio svoju priču..... !

svasta

pre 8 godina

@veliki strumf Dominacija ne vredi bez velikih rivala. Novakova dominacija bez jakog Federera i Nadala ce imati istu senku kao Federerova do pojave Nadala i Novaka. Zato je i za Noleta bitno da Nadal bude na starom nivou. Koga briga za dominaciju nad Dimitrovim i Raonicem.

TheDoctor

pre 8 godina

Ovaj trio je najbolji u istorijo tenisa. Nikad bolji igraci nisu igrali u isto vreme. Sto se mene tice njih trojica i jesu najbolji svih vremena,bez dileme.

filippo

pre 8 godina

Mislim da je upravo ta cinjenica, da nema prestolonaslednika na vidiku, velika sansa za Djokovica da maksimalno smanji razliku u broju GS, ako ne cak i prestigne Federera.

Cole

pre 8 godina

Toni, ništa ti ne znaš,
sad ćeš da vidiš kad "strčnjaci"
krenu u analizu Novakove igre
i koliko je beznačajan u istoriji
tenisa. Živi bili pa videli.

Filip

pre 8 godina

Fedex odlazi za 3 godine najkasnije, poslije njega ostaju Nole, Murray i Rafa još neko vrijeme. Svi ovi mladi su jako talentirani, Zverev, Kyrgios, Ćorić, Kokkinakis ali realno oni ništa neće moći sve dok će ovaj trio biti na standardno visokom nivou. Tu i tamo koje četvrtfinale, možda polufinale, ništa više od toga generalno. Tek nakon odlaska 'magične četvorke', ova skupina mladih ima svoju ozbiljno šansu. Ali opet, teško da će itko praviti i nizati uspjehe kao što je to radila ova četvorka NĐ, RF, RN, AM.

Svete

pre 8 godina

Bila su dvojica dominantnih, jedan je podigao tenis na visi nivo, drugi je koliko toliko pratio uglavnom je dominirao na jednoj podlozi, stvorili su najvece rivalstvo u istoriji tenisa, onda se pojavljuje treći koji je donekle bio na tom nivou i s vremena na vreme odigravao odlicne meceve, ALI neočekivano treći podiže tenis na sledeći nivo, razbucava veseli dvojac, prevrće ATP listi naglavačke, sa obojicom posebno pravi 2 najveća rivalstva u istoriji tenisa i jos nije zavrsio svoju priču..... !

monden

pre 8 godina

Dok se u javnosti forsiraju Ćorci, Kokikakisi i Zverčići, kao mlade nade, jedan njihov vršnjak Dominik Tim je, upravo danas, osvojio svoj treći trofej ove godine.

simke

pre 8 godina

Tenis ocekuje tuzan i zalostan period....Kad se povuku najveci,bice mnogo prosjecnih igraca koji ce osvajati po nekoliko gren slemova i koji ce se smjenjivati na prvom mjestu atp liste...Ali ipak mislim,kao sto se to uvijek desi generalno u sportu,posle jednog susnog perioda,pojavice se nevki veliki igrac,to tako mora da ide.

Debaser

pre 8 godina

Kao juce da sam prvi put cuo za magicnog Rodzera Federera i njegove serije nepobedivosti. Onda se pojavio borbeni bik Rafa sa majicom bez rukava da bi sve na kraju zacinio mladi lav Novak. Cekamo sledeceg ali se ne nazire.

XXXL

pre 8 godina

@doktor

Sve je to lepo, ali covek je pitao sta je Novak znacajno uradio PRE 19. rodjendana, obzirom da Coric jos uvek nije napunio 19. Inace, mislim da je Borna buduci Top3 igrac, vreme radi za njega. Prvo mesto je neizvesno, za to mora mnogo toga da se poklopi, pre svega mnogo rada i truda.

Agasi junior

pre 8 godina

@CRO Slazem se sa tobom komso.Borna ce za neke tri godine,kada ne bude bio vise dominantan, poceti cesce da dobija Novaka a ovaj ce u to vreme da ima 12-13 GS,30 mastersa,ni sam ne znam koliko nedelja provedenih na prvom mestu,brdo rekorda a mladjani Borna ce imati 1-2 mastersa,1 ATP 500 i 2 ATP 250 a do kraja karijere Borna koji je izuzetno talentovan igrac moze imati do 6-7 GS i 10-15 mastersa i to je njegov maksimum. Dakle Novak ce biti duplo bolji igrac od njega u svakom pogledu.Ovu slobodnu procenu baziram na cinjenicnom stanju kada je u pitanju Novak i na velikodusnoj i navijackoj bazi kada je u pitanju simpaticni Borna! Pozdrav!

Miloš

pre 8 godina

Ako netko ne vjeruje kako je Nole cepao u njihovim godinama neka se uvjeri:
https://youtu.be/f0vAKePWLJg
(Miki, 02. avgust 2015 16:02)


Leči komplekse.

Milan

pre 8 godina

Skoro sam pisao da imamo neverovatan biser u vidu Olge Danilovic, a sto se tice muskog svetskog tenisa zapamite ime

"AUGER ALIASSIME FELIX"

-Tamnoputi Kanadjanin 14 godina igra za Kanadu, rodjen istog datuma kao i Federer, veceg talenta u zivotu nisam gledao. Imate klipove po ytu njegovih meceva ove godine.

Nick Prascaton

pre 8 godina

Osvojio je Majami sa 19 godina, igrao polufinale RG, onda kada je napunio 20, osvojio jr Montreal gdje je pobjedio Rodika (3) Nadala (2) Federera (1) pa onda isto sa 20 godina osvojio AO i Indian Wels..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (doktor, 2. avgust 2015 16:20)

Miami je osvojio mjesec dana prije 20. rođendana.Pričekajmo Bornu još malo više od godine dana,ako ništa do tada ne osvoji potpisat ću sve što ste napisali.

Drakenzen

pre 8 godina

Izjava na mestu gospodina Nadala... Sve sto je tekao je istina, a brotanci mogu stalno da namecu pricu kako Marej pripada velikom dristvu. Jednostavno postoji top 3 i to he to...

Boki

pre 8 godina

Vrhunska fotografija.
(MS, 2. avgust 2015 13:40)

Slazem se, ali sa jednim velikim propustom, nema Vavrinke koji svakako zasluzuje da se nadje na njoj.

oberin martel

pre 8 godina

Borna Ćorić. Za najdalje tri godine Novak će biti samo broj 2.
(CRO, 2. avgust 2015 13:31)

Čovek ništa, ali baš ništa nije uradio od kada igra tenis. Ma koliko vi to želeli neće mrdnuti dalje od ovoga...

veliki strumf

pre 8 godina

@Svete Ne da Nole nije zavrsio svoju pricu - on je u stvari tek pocinje!!! Naredne godine ce biti godine dominacije i uzivancije!

mghc

pre 8 godina

Zanimljiva slika. Naravno, Ameri su morali da uguraju trojicu svojih, cak i Harisona koji nikada nije opravdao svoj talenat (niti ce to uraditi), mogli su bar Rodika da stave umesto njega. A Nisikori je potpuno zapostavljen, samo mu glava viri, a danas bi stajao na Berdihovom mestu.

goga

pre 8 godina

Na Srpskom - Borg, Konors, Mekinro, Lendl, zatim Agasi, Sampras, Hjuit i konačno Federer, Nadal, Nole ( redosled nije bitan, ne zamerite) su rivalstva koja su obeležila tenis u prethodnih 30tak godina i donosila napredak u igri, takvih nema u najavi tako da nas čeka tužan period do pojave nekih novih klinaca

doktor

pre 8 godina

@Nick Prascaton

Osvojio je Majami sa 19 godina, igrao polufinale RG, onda kada je napunio 20, osvojio jr Montreal gdje je pobjedio Rodika (3) Nadala (2) Federera (1) pa onda isto sa 20 godina osvojio AO i Indian Wels..

strašna slika

pre 8 godina

Nadal ima 23:10 protiv Federera?? Auu nisam znao da je toliki odnos. Realno Federer najbolji tehničar ikad i neće se naći bolji ni sledećih 50 godina. To je umetnost kako igra. Nadal se u mnogome oslanja na fizičku snagu i kada je spreman verovatno je najteži protivnik u istoriji. Ali druga strana te medalje je da igra drastično gore kad mu telo nije u top formi. A Đoković je neka kombinacija tehnike i snage. Verovatno najkompletniji teniser ikada i sa najmanje mana. Kako trenutno stvari stoje na osnovu gren slemova, nedelja na prvom mestu i svemu ostalom Federer je bez dileme najbolji ikada. Po meni je drugi Sampras, treći Nadal mada tu može itekako da se diskutuje i do kraja karijere uz još par gren slemova Nadala bih stavio na drugo. Đoković je trenutno četvrti sa tim da jedini od ovih može da napreduje na listi. Znam da volimo Đokovića jer je naš ali to je realan redosled. Dobra stvar je da može čak i do prvog mesta ako ga mimoiđu povrede i ostane na ovom nivou još 3-4 godine. Ipak, realnije je da će doći do drugog najboljeg tenisera ikada što je NEVEROVATAN uspeh! Mislim da još i ne shvatamo koliki! Zamislite da je neko rekao pre 10 godina da će Srbija imati tenisera boljeg od Samprasa?! Što se budućnosti tiče nice tužan dan kad ova trojica završe karijere. Ovo je bez sumnje najbolji period u tenisu ikada. A naš teniser na vrhu?? Nismo ni svesni koliko je dragocen ovaj period.

Lav

pre 8 godina

I posle vam smeta Toni Nadal. Covek je ozbiljan gospodin. I toliko opusten, kao da je iz Srbije. U Parizu je cirkao pivo sa nasim ljudima, totalni kralj. I ovo je sasvim realno. Federer, Nadal i Nole nemaju naslednike, ova nova decica su vec zasla u 20-te a nemaju ozbiljan uspeh.

kmnccc

pre 8 godina

Borna Ćorić. Za najdalje tri godine Novak će biti samo broj 2.
(CRO, 02. avgust 2015 13:31)

Bio bih sasvim zadovoljan da Nole za 3 godine bude broj 2 a da do tada bude prvi. To bi bilo ogromno dostignuće. To bi čak značilo da prestiže Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Tebi ipak minus jer "samo broj 2" je nešto što mnoge zemlje u tenisu još nisu imale :)

Svete

pre 8 godina

veliki strumf

Naravno da su posebno slikani i naknadno uklopljeni, cini mi se da je ovo slika sa kraja 2011 i pocetka 2012, mislim da je Federer nosio tu opremu kada mu Djovak sunuo forhend u lice na meč loptu ! Tesko je mladima da se probiju posto stariji igraju na visokom nivou i pod stare dane i sve im duze traju karijere. Wilander, Becker i Chang su osvojili GS titule kada su bili godinu dana mladji od Zvereva tj danasnje 1998. godiste sto danas deluje nezamislivo, a i cinjenica da su Nadal i Djokovic zaseli na 2 i 3 mesto kada su bili godiste Ćorića i Kirgiosa govori da je u to vreme bila slabija konkurencija !
Najtragičnije od svega je što će neko morati da se pojavi da popuni te rupe kada ovi odu i vrlo brzo će se stvoriti neko ko će imati vise GS od Mareja a neće biti ni približno toliko kvalitetan igrač!

ika

pre 8 godina

(Miki, 2. avgust 2015 16:02)

auuu čoveče,
pa novak je tada bio još tinejdžer sa 17 godina, a marat safin u punoj snazi
inače to mu bio najbolji turnir u karijeri koji je i osvojio (2005) i to preko federera i hjuita u finalu

boombar

pre 8 godina

Manje više ova fotografija je bila neko predviđanje šta će se desiti u budućnosti. Iza najboljih su Ferer, Berdih, Nišikori, Stan, Raonić. Nažalost Tipsa je zbog povrede otpao kao i Tomić zbog nemara. Isner i Conga su i dalje tu.
Ali da me ubiješ ne provaljujem ko je lik iza Conge???
Idemo dalje.

RF Fan

pre 8 godina

@Miki
Marat Safin iz ovog perioda bi obrisao teren sa Bornom, Kirjosom i Kokinakisom sve da sva trojca stoje na terenu u isto vreme. A Zverev bi mu dodavao loptice.

Beobrad

pre 8 godina

Ima nas nekoliko ovde koji godinama velicamo Novaka, sada vidite zasto, sad to rade svi koji su ikada znacili nesto u tom sportu.
Neko ima oci i mozga, a neko je zaslepljen i mrzitelj bez osnova, u tome je razlika!

optimus prime

pre 8 godina

Realno kad se povuku majstori tenisa Nole, Rafa i Federer, ostaće velika praznina, biće to tužan dan za tenis. Ja stvarno ne vidim ko će njih da zameni, Kirgijos je neozbiljan ali makar ima neke rezultate, a Borna, Kokinakis i Zverev nemaju kvalitet ni rezultate. Možda mali Rubljov napravi dobre rezultate u budućnosti. Samo se nadam da neće muški tenis postati kao ženski, koji je mnogo dosadan, sem Serene ostale nemaju kvalitet.

KOHONES BATO

pre 8 godina

Ovi nadolazeci mladi i jos mladji igraci imaju nesrecu da pocinju da grade svoje karijere u vreme mozda i najace trojke tenisa svih vremena, a kada se tome dodaju i Marej i Stanislas, onda stvarno treba da si veliki maler da u svojoj karijeri naletis na takve azdaje, i da te jos prozivaju kako nista nisi osvojio...?!?!

Miloš

pre 8 godina

Ja da liječim komplekse a ti napisa da ti nije jasno zašto Bornu smatraju velikim potencijalom?Pa ti od kompleksa ne vidiš nešto što cijeli svijet vidi.Ne mora Borna ostvariti sve što i Novak ali brate s mjeseca se vidi da će biti top 10.
(Miki, 02. avgust 2015 20:00)

Onaj video što si postavio dovoljno govori da si opterećen uspehom Novaka, to su kompleksi, zar ne?

Total lista

pre 8 godina

Bilo bi zanimljivo videti rang listu koja bi prikazala ne samo broj nedelja na mestu br. 1, vec dodatno uracunala broj nedelja na mestima 2, 3, 4, 5... Npr. da se za svaku nedelju na prvom mestu dobije 100 poena, za svaku nedelju na drugom mestu 60, za trece 36, cetvrto 18, peto 9... prema proporcijama bodova sa turnira. Ili da se jednostavno saberu svi bodovi sa svih nedeljnih lista. Nije isto biti prvi 30 nedelja, a pre i nakon toga tavoriti iza desetog mesta, i biti prvi 29 nedelja, a uz to drugi jos 150 nedelja. Ovo drugo, konstantnost u vrhu, trebalo bi da se prepozna kao vece dostignuce.