Utorak, 30.06.2015.

19:37

Pipen: Poredite Lebrona sa mnom

Legendarni krilni igrač Čikago Bulsa Skoti Pipen smatra da Lebrona Džejmsa ne bi trebalo porediti sa Majklom Džordanom i Medžikom Džonsonom već s njim.

Izvor: AK

Pipen: Poredite Lebrona sa mnom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

molimvasobjavitekomentar

pre 8 godina

@Ja
Nisam stručnjak, ali mislim da Bil nije bio ni najbolji igrač svog vremena. Nisam imao priliku da gledam nijednu utakmicu iz tog vremena, ali na osnovu statistike bih zaključio da je Wilt bio bolji igrač od Bila. Wilt je u karijeri beležio duplo više poena po utakmici (Wilt 30, a Bil 15), a mislim da su njih dvojica najbolji skakači u istoriji lige (Wilt 22,9 rpg, a Bil 22,5).
Bil je imao toliko titula jer je igrao u jednom fenomenalnom timu (Sam Jones, K.C. Jones, Jon Havlicek), a bio je jedini igrač u to vreme koji je mogao da čuva Wilta.
Ponavljam da sam ove zaključke doneo na osnovu statistike, tako da je veoma moguće da sam negde i pogrešio, pa ako neko primeti grešku nek me ispravi.
NBA ligu poznajem od 80-ih pa nadalje jer mi je stariji brat ostavio gomilu kaseta sa snimljenim utakmicama, tako da je po meni MJ najbolji igrač od 80-ih pa do danas.

Bojan

pre 8 godina

(LOL, 1. jul 2015 09:48)
ali ovo je totalno bullshit zakljucivanje, misli da je Majkl najbolji ikada, nemam problem sa time, ali argument 6 od 6 ne stoji nikako.
Bil Rasel je uzeo 11 od 12 finala, a taj 1 poraz se bio povredio. Da li je Majkl ikada imao povrede u finalu. Stalno se potencira "flu game" i preuvelicava tezina stanja, ali to je u 35 meceva finala 1 mec u kom je ipak bio u stanju da igra (Rasel je preskocio utakmicu).
Cak i da je poraz bio a da je Rasel bio zdrav, 11 od 12 je bolje od 6/6
A i to nije 6/6 i 11/12 vec 6/15 i 11/13, argument 6/6 zaboravlja sve poraze na putu do finala, i stvara se mit da je bolje izgubiti u prvoj rundi nego u finalu. Da je MJ bio bolji i izbacio Detroit 1988 ili Kelte 1987, docekali bi ga u finalu Lejkersi sa Karimom i jaci od onih protiv kojih je igrao 1991, gotovo siguran poraz. Da li bi on bio smatran losijim igracem jer je kao porazen u finalu, a ne bolji jer je izbacio Kelte ili Detroit par godina ranije.
I treca stvar, MJovi protivnici u svim finalima 90ih su bili osetno slabiji od Magicovih protivnika 80ih i to je uzrok odnosa pobeda i porazima u finalima.
Ipak, ono sto je fascinantan podatak je MJa i moze da ide u prilog njegovoj velicini je to sto nikada nije izgubio seriju u kojoj je imao prednost domaceg terena, drugim recima, kad je bio favorit uvek je pobedjivao. OK, i tu moze da se desi neka nesreca sa povredom pa da nekom drugom pokvari taj odnos, ali, na ovome mu skidam kapu.

hames

pre 8 godina

LeBron je sve ono što je Pipen želeo da bude. Ipak, LeBron je jak kao Barkli ili L. Džonson, visok, eksplozivan i raznovrstan kao Pipen, ali i predvodnik poput Medžika i Džordana, mada možda nema MJ-vu eleganciju, i možda je manje magičan od Medžika.

Aco

pre 8 godina

lako se napucati stereoidima imati podrsku lige jer cela liga i marketing (pare) se pravi oko James-a onda lepo nabijes masu krk ramenom pod kos i eto laganog kosa ne kazem dobar je ali, tehnika, stil, preciznost daleko od Jordana a kad ga snaga napusti bice totalni krah jer sem snage sve ostalo je suvi prosek
(pih, 1. jul 2015 08:42)

Kad je to tako lako sto ti ne probas.

Kipo

pre 8 godina

Kako da poredimo igrače u dve različite košarkaške ere kada su se i pravila izmenila? Tu najviše mislim na činjenicu da se danas svira faul za neke stvari koje su ranije bile sastavni deo odbrane. Jednostavno košarka je pre par decenija bila mnogo grublji sport...

LOL

pre 8 godina

Kad Lebron ili bilo ko uspe da ne izgubi 6 finala od 6 i kada bude u istoj sezoni najbolji defanzivni i ofanzivni igrac nek se javi ! Do tad MJ je najbolji ikada, i nema veze sto ne igra vise ove godine je postao prvi sportista milijarder.

nikola

pre 8 godina

Ako je Dzordan 'hip hop verzija' Dr. Dzeja, kao sto rece veliki bard ove igre Sakil 'big Aristotle' Onil, onda je za mene Dzejms hip hop verzija Oskara Robertsona. Nisam gledao big O-a, jesam na nekim klipovima, ali renome cuda u ono vreme i za tu visinu, odlicna pokretljivost, sjajna asistencija i statistika sve ukazuje na veliku slicnost Dzejmsa sa njim. Cudi sto nema nema tog poredjenja po forumima, kad su slicnosti zaista ocigledne. Dzejms i Dzordan??! Mislim stvarno... :O

perspektiva

pre 8 godina

Jedan bitan razlog zasto ne treba porediti Dzordana i Lebrona je sto su ovom prvom rekli da je suvise nizak i da nema talenat za basket, pa je ojacao svoj karakter vremenom nakon sto je izbacen iz ekipe, ovaj drugi nije bas puno hodao po trnju...

pih

pre 8 godina

lako se napucati stereoidima imati podrsku lige jer cela liga i marketing (pare) se pravi oko James-a onda lepo nabijes masu krk ramenom pod kos i eto laganog kosa ne kazem dobar je ali, tehnika, stil, preciznost daleko od Jordana a kad ga snaga napusti bice totalni krah jer sem snage sve ostalo je suvi prosek

Neznalica

pre 8 godina

Samo mlađi komentatori, koji nisu gledali Bulse 90-tih, mogu da progutaju ovu Pipenovu priču. Pipen, Rodman, Kukoč i ostali su bili izvanredna grupa igrača koja je Džordanu omogućila da osvoji sve što je osvojio. Bez njih, to ne bi bilo moguće. Ali sam Pipen da se poredi sa Lebronom, to je smešno. Imao je priliku, tokom prvog dvogodišnjeg povlačenja Džordana, da se svrsta među najveće, ali u te dve godine Bulsi su bili kesa i borili su se za plej-of. O tituli nije bilo moguće ni razmišljati. I onda se vrati tata Džordan, i ponovo tri titule.

Inače, kriterijum osvojenih NBA titula za ocenjivanje koliko je neko dobar igrač nije baš nešto. Po tome ispada da je jedan Robert Ori veći igrač i od Džordana. A svi koji su pratili tada košarku znaju da nije bio ni do kolena ni Barkliju, samo njega na toj poziciji da pomenem pošto nije osvojio nikada prsten.

Dakle, realno Lebron predstavlja u današnjem NBA ono što je Džordan bio u svoje doba. Svako ima pravo da vidi kao košarkaški najkvalitetnije određeno doba u NBA. Za mene, to su 80-te i rivalstvo Medžik-Bird. Da tog rivalstva nije bilo, jedan od njih bi osvojio više i nego što je osvojio Džordan, Medžik zasigurno. Tek mi je smešno što ovde niko ne govori o Dr. Džeju. Kakav je to igrač bio i koliko ispred svog vremena. Spominjem ga samo zbog ovog lakrdijaša Pipena koji je igrao upravo na toj poziciji. Ali ta vremena su odavno prošla i samo stariji komentatori će znati o čemu ja ovde pišem.

Meklejn

pre 8 godina

Neko rece da čikago nije imao centre. Sa time se slažem. To su bili centri ranga Luka Zoric. A ni na pleju nisu bili bolji. Startni plej je bio Ron Harper, igrač koji bi po čemu nije bio bolji od Jarica recimo. Tu su negde rekao bih.

alen

pre 8 godina

vise od 50 posto kometara sto pise nije nikada gledalo jordana,pipena,wolta itd pa cak i kobija koji je 2004-2010 harao ali nije imao ekipu da je imao gasola pre imao bi sigurno jos 2-3 titule.brojke preko 33p po mecu uz 6sk i 6as uz prosek 48% je za sutera playa ekstra takve brojke je imao samo jordan i niko vise.

Mladen

pre 8 godina

LeBron je mix Pipena i Medzika.Od Medzika svakako nije bolji jer nema njegovu kreaciju i pregled igre a s Pipenom deli vise slicnosti pocevsi od pozicije do univerzalnosti.Tako da...Pipen je u pravu slican su tip igraca.LeBron je u danasnjoj kosarci vazniji nego sto je Pipen bio u njegovo vreme a razlicite ere je besmisleno porediti.Ono sto je jedino cinjenica je da je Dzordan najveci ikada i da bi danas stvarno bez preterivanja u ovakvoj NBA on imao prosek od preko 50 poena.

Gargamel

pre 8 godina

Pipen je bio u senci Dzordana, ali je on imao i karijeru van Bulsa. Cudi me da niko nepominje izgubljeno vec dobijeno finale protiv Lejkersa, kada je on bio glavni igrac Portlanda. Malo zbog Adelmanovog diletantizma, malo zbog pritiska da Kobi i Sek uzmu titulu.

Brkajlo

pre 8 godina

Nemojte mi zameriti, jednostavno moram stati na stranu svog omiljenog igraca koji se ovde mnogo pominje.. jednog od najvisih PGova ikad.. coveka koji je jedini mogao da radi quadruple double-ove.. koji je stvarno mogao da omadjija coveka svojom igrom.. jedan je Magic Johnson. Kako je jedan Federer elegantan u tenisu sa vrhunskom efikasnoscu, toliko je x2 bio on na parketu. Kad se sve uzme u obzir jeste Jordan bio bolji, jeste Pipen bio brutalan wingman, za pozeleti, jeste LeBron masina tipa Cristiana Ronalda, ali... never fear, Magic's here!
Neka zvucim kao dosadni matorac, ali imati priliku pratiti NBA krajem 80ih i pocetkom 90ih, bilo je fascinantno, i vise od toga.

qwerty

pre 8 godina

Zasto su tokom 80ih i 90ih igraci postizali mnogo vise poena uz "dosta jace odbrane". "Danas bi imali po 40 poena u proseku. Danasnji igraci bi tad imali duplo manje poena". Lebron ne bi imao vise od 20 poena u proseku 90ih."

https://www.youtube.com/watch?v=YM_eCnTNt1Q

Serbianwonder13

pre 8 godina

LBJ uz jednu titulu sa Klivlendom postaje jedan od 5 najboljih igraca svih vremena. Realno sada je zasluzio da bude MVP finala.

Obojica ruzni, a LBJ i antipatican.

pre 8 godina

Pipen je znao da dobro zalepi zvaku na vr' table. Pipena volim, deo je mog odrastanja, Lebrona ne volim, ali je mnooogo jaci i verovatno bolji igrac od Skotija. Poredite LBJ sa Medzikom. Bas glupo zvuci.

ja

pre 8 godina

Voleo bih da mi neko od strucnjaka kaze zasto se medju najboljima svih vremena retko ili skoro nikad ne pominje Bil Rasel? Sta je covek osvojio sa Bostonom svaka cast!

Goran

pre 8 godina

Pipen je bio moj omiljeni igrac ali je sa ovom izjavom pokazao da je izgubio osjecaj za stvarnost. Le Bron je NAJBOLJI igrac U istoriji. Jordan i Medzik su bili veliki Ali Le Bron je mnogo kompletniji i bolju igrac od Obojice.

iga

pre 8 godina

Moje viđenje je da j Pipen bio neverovatan univerzalac i strašno koristan igrač u svakom timu ali Skoti nije imao on nešto što bi ga činilo vođom na parketu.
E sad pitanje je dali on to stvarno nije imao u sebi ili nije uspeo da razvije pošto mu je karijera prošla u Đordanovoj senci.

Nerazumni

pre 8 godina

Pipen bolji od njega,samo sto Pipen nikada nije bio prva opcija tima,zbog toga nikada nije ni postigao toliko poena.
(MVPofNBA, 30. jun 2015 19:56)

Pa nije bas da nije - sezona '93-94. i prvo povlacenje, 22.7 poena, 8.7 skokova i 5.6 asistencija. Toliko sto se tice brojki.

Ako vi svi koji nipodastavate Dzejmsa tvrdite da bi Skoti Pipen odveo u finale NBA Smita, Mozgova, Tompsona, Delavedovu itd. (bez ikakvog omalovazavanja, ali pre svega igrace bez plej-of iskustva) onda svaka cast na realnom posmatranju, zaista.

titan

pre 8 godina

Lose prenesena vest. Pipen je rekao da bi LBJ pre trebalo porediti s njim nego sa MJ, pre svega, zbog stila igre i nekih karakteristika.
Inace, pre par godina je rekao da je MJ najbolji kosgeter ikada, ali da ce Lebron verovatno biti najbolji igrac koji je igrao ovu igru. Evo tog linka:
https://www.youtube.com/watch?v=8mRyqA91H1M

gaucho

pre 8 godina

dzejms 25000 poena iz 200000 pokusaja i kazu strasan igrac.svega mi ja bih imao takav prosek da me puste da igram.u finalu kao postigao najvise poena ,30 i nesto a macka pogadjao svaku 4.gori prosek od ajversona

Milan

pre 8 godina

ovo nije prvi put da Pipen "traži" da porede Džejmsa sa njim umesto sa Džordanom, a mislim da ima puno pravo. Ne zbog brojki, kvaliteta ili uspeha već jednostavno po sličnosti u igri, donekle fizionomiji i sl. Time ne umanjujem Džejmsov status niti želim da veličam Pipena, prosto imam utisak da su po stilu igre ovo sličniji igrači, dok su Džordan i Brajant sličniji tipovi. Ko je koliko veliki od svih ovih pobrojanih je potpuno druga diskusija.

Fadeaway Dance

pre 8 godina

Hm pazite ljudi ja ne znam gde je tacno Pippenu mesto top 20 ili top 50 u istoriji . ali jedno znam 100% da je on najbolja trojka u istoriji ove prelepe igre !!!

Small Forward mesto u petorci pripada Skotiju !!!

ime_i_prezime

pre 8 godina

Moj omiljeni igrac, 2 razred osnovne skole i kupovina postera u ulici Svetozara Markovica. Jedini posteri koje sam imao sad kad malo bolje razmislim, lepa vremena.

stradivari

pre 8 godina

E sad...Pipen je dao 30 posto manje koseva,a verovatno ce se to jos uvecati na 50 posto od Lebrona...ali je Pipen igrao u ekipi u kojoj je Dzordan sutirao kad god je hteo...Kako kazete desna ruka,jer nije bio najbolji...Ali to ne znaci da nije bolji od Lebrona..

dragutin

pre 8 godina

Dzordan je nedostizan za skoro 99,999999% kosarkasa.On je imao izuzetne atletske predispozicije,ogromne sake kojima je mogao obuhvati loptu,izuzetnu brzinu potpomognutu sjajnom kretnjom nogu i pred kraj karijere solidan sut i vrhunsku post igru u rangu Hakima Olajdzuvona.Jedini koji moze sa Dzordanom da se meri je Kobi Brajant zato sto je emulirao taj monstruozan kalup vec u dvadesetim.Lebron nije na tom nivou tehncki ali on ima druge adute a to su velicina snaga i osecaj za igru on je trostruka pretnja i tripl dabl masina.Neki kazu da je siledzija ali je izuzetno pametan i skolski potkovan.

chombe

pre 8 godina

Pipen je donekle bio u senci Dzordana kad je u pitanju kosgeterski ucinak, ali zato njegove ogromne ruke, poput nekog propelera, kojima je neprestano mahao i pokrivao pola terena su zbunjivale i znacajno dekocentrisale protivnicke igrace. Zato je Cikago, pored Rodmanovih skokova, bio poznat po odbrani iako je imao skromne igrace na centarskim pozicijama, cak je i cesto igrao bez njih, sto nijedna ekipa pre i posle njih nije ni pokusavala.

Memfis

pre 8 godina

Evo jednog od tekstova gde će ponovo da ide priča MJ vs LBJ, mada su te rasprave milina u odnosu na hahaha Milutinov, hahaha Mitrović, čak sam ih se posle prethodno pomenutih gluposti i uželeo.
Što se Pipena tiče, sad vidim zašto je govorio da je Lebron možda čak i bolji od Majkla, misleći u prenesenom smilsu na sebe. Naravno da ni jedno ni drugo nije tačno. Evo šta je izjavio na primer Hakim, kod kog je Bron "išao na časove":
"When people start comparing him with Jordan then that's not a fair comparison. Jordan was a far more superior player in a very tough league, he was very creative. That's not taking away anything from LeBron because he is a great player but it is not a fair comparison because Jordan is a far superior player."

Ivan

pre 8 godina

Mislim da od ove dvije stvari jednu je u pravu,nemojte ga porediti sa Jordanom,to je uvreda za inteligenciju svakoga tko se razumije u kosarku i umjetnost ove igre,a to da je na istoj razini kao scotie se ne slazem,bolji je od njega realno!

danilo

pre 8 godina

Nisam fan Lebrona, pomalo me nervira,ali daleko je on od Pipena.
Pipen je bez Džordana bio tek nešto iznad proseka,a Lebron je "one-man show".
Nerviraće nas Lebron još neku godinu,na Istoku možda Čikago bude ravnopravan?
Lično se nadam da će Durent biti u fulu ove godine pa da će oni uzeti prsten, ali ne bih potcenio ni GSW jer navika postaje druga priroda.

vojvoda od suvih sljiva

pre 8 godina

Nazalost, ne mogu nikako da pronadjem tekst Pipena povodom Brajantovih 82 poena protiv cini mi se Toronta, negde 2007. godine. Uporedjivao je igranje odbrane u njegovo vreme i kako se odbrana sada igra, secam se kako je rekao kada bi danas cuvao Brajanta kao sto je cuvao Medzika u finalu 1991. godine, vec posle prve cetvrtine bi izasao iz igre zbog 6 licnih gresaka, da ne govorim o Bad Boys Pistonsima. Lebron je bez sumnje najbolji igrac danasnjice, ali to konstantno uporedjivanje sa Jordnaom postaje naporno. Da citiram jednog naseg politicara "Don't mix frogs and grandmothers"

kosarkas

pre 8 godina

Veoma ineresantno poredjenje. Na zalost, Pipen nije igrao dovoljno dugo bez Jordana da bi mogli bolje da vidimo njegove mogucnosti

Vladica

pre 8 godina

Potpuno tačna analiza Pipena po svim parametrima.Pipen bi u bilo kojem timu sem Bulsa iz '90 bio mega zvezda kao Lebron,ali imao je tu (ne)sreću da bude u senci ''LETEĆEG VISOČANSTVA'' što mu je nesumnjivo umanjilo slavu ali donelo više ''prstenova''.Po stilu igre,poziciji i ostalim parametrima jedino bi Brajant moga da se donekle meri sa Džordanom (od koga je uzgred i ''krao'' poteze).Po mom viđenju poređenje Lebrona i Džordana je isto kao i Medžika sa Dr.J(Julius Erving).Na kraju sve se svodi na stvar ukusa a tu je nemoguće biti nepristrasan

Jim Beam

pre 8 godina

Pipen je bio strašan igrač, strašan! Teško je to objasniti klincima, otići će na vikipediju i pogledati brojke i reći:"Pa i nije nešto, ima takvih na stotine" a ja garantujem da čovek spada u 20 najvećih ikada. Džordan jeste najveći (iako to ovde mnogi prenaglašavaju) ali ništa od toga nije moguće bilo bez Skotija koji je bio svuda po terenu. Džordan nikada ne bi napravio ni delić karijere kakve jeste da nije imao saigrača koji je stavio protivničeg superstara u džep, krao lopte, skakao, pogađao iz svih pozicija i imao strašan pregled igre. A Džordan je sve to imao u Pipenu. Ne bih da ga dižem u nebesa i pravim božanstvo od njega već samo želim da istaknem da je bio ništa manji od svih "budućih" Džordana kako su ih predstavljali, uključujući i LBJ. I nemojte mešati babe i žabe, Pipen je otišao u NBA posle kolodža, a LBJ, Kobe,Garnet i ostali odmah posle srednje škole, naravno da će oni imati drastično bolje brojke.

enzo

pre 8 godina

Pipen je apsolutno u pravu. Napokon neko mjerodavan da izjavi ovako nesto sto se tice poredjenja lebrona sa jordanom i medzikom. Lebron je prestigao pipena u nekim parametrima i to je to. Daleko je lebron od stavljanja u isti kos sa jordanom i medzikom.

MVPofNBA

pre 8 godina

Pipen bolji od njega,samo sto Pipen nikada nije bio prva opcija tima,zbog toga nikada nije ni postigao toliko poena. Zaista se bespotrebno velica LBJ,kada on nije ni blizu dvojici najboljih, Medziku i Majklu.

His airness

pre 8 godina

Pipen nije bio neki jako kvalitetan igrac, poznato je da je Dzordan tu bio tata i najzasluzniji za sve te titule. Da mu nije bilo Pipena, MJ bi ih osvojio sa bilo kim...I da, danas bi u ovoj smesnoj NBA davao prosecno 50 poena i to lagano

hawkeye

pre 8 godina

Pip strašan igrač,naravno,poređenje Džejmsa sa Džordanom i Medžikom je nepotrebno,nije niti će ikad biti na nivou njihove veštine a Džejms je ipak moćniji igrač od Pipena.

Ruama_Kursa

pre 8 godina

Prica ovaj covek svasta ! Pipen je u rangu Dzej Ar Smita ili vise Batuma. Dzejms je igrac koji se jednom radja i koji moze da se uporedjuje sa Dzordanom,Kobijem,itd... Skote shut up !

Jim Beam

pre 8 godina

Pipen je bio strašan igrač, strašan! Teško je to objasniti klincima, otići će na vikipediju i pogledati brojke i reći:"Pa i nije nešto, ima takvih na stotine" a ja garantujem da čovek spada u 20 najvećih ikada. Džordan jeste najveći (iako to ovde mnogi prenaglašavaju) ali ništa od toga nije moguće bilo bez Skotija koji je bio svuda po terenu. Džordan nikada ne bi napravio ni delić karijere kakve jeste da nije imao saigrača koji je stavio protivničeg superstara u džep, krao lopte, skakao, pogađao iz svih pozicija i imao strašan pregled igre. A Džordan je sve to imao u Pipenu. Ne bih da ga dižem u nebesa i pravim božanstvo od njega već samo želim da istaknem da je bio ništa manji od svih "budućih" Džordana kako su ih predstavljali, uključujući i LBJ. I nemojte mešati babe i žabe, Pipen je otišao u NBA posle kolodža, a LBJ, Kobe,Garnet i ostali odmah posle srednje škole, naravno da će oni imati drastično bolje brojke.

stradivari

pre 8 godina

E sad...Pipen je dao 30 posto manje koseva,a verovatno ce se to jos uvecati na 50 posto od Lebrona...ali je Pipen igrao u ekipi u kojoj je Dzordan sutirao kad god je hteo...Kako kazete desna ruka,jer nije bio najbolji...Ali to ne znaci da nije bolji od Lebrona..

dragutin

pre 8 godina

Dzordan je nedostizan za skoro 99,999999% kosarkasa.On je imao izuzetne atletske predispozicije,ogromne sake kojima je mogao obuhvati loptu,izuzetnu brzinu potpomognutu sjajnom kretnjom nogu i pred kraj karijere solidan sut i vrhunsku post igru u rangu Hakima Olajdzuvona.Jedini koji moze sa Dzordanom da se meri je Kobi Brajant zato sto je emulirao taj monstruozan kalup vec u dvadesetim.Lebron nije na tom nivou tehncki ali on ima druge adute a to su velicina snaga i osecaj za igru on je trostruka pretnja i tripl dabl masina.Neki kazu da je siledzija ali je izuzetno pametan i skolski potkovan.

Vladica

pre 8 godina

Potpuno tačna analiza Pipena po svim parametrima.Pipen bi u bilo kojem timu sem Bulsa iz '90 bio mega zvezda kao Lebron,ali imao je tu (ne)sreću da bude u senci ''LETEĆEG VISOČANSTVA'' što mu je nesumnjivo umanjilo slavu ali donelo više ''prstenova''.Po stilu igre,poziciji i ostalim parametrima jedino bi Brajant moga da se donekle meri sa Džordanom (od koga je uzgred i ''krao'' poteze).Po mom viđenju poređenje Lebrona i Džordana je isto kao i Medžika sa Dr.J(Julius Erving).Na kraju sve se svodi na stvar ukusa a tu je nemoguće biti nepristrasan

vojvoda od suvih sljiva

pre 8 godina

Nazalost, ne mogu nikako da pronadjem tekst Pipena povodom Brajantovih 82 poena protiv cini mi se Toronta, negde 2007. godine. Uporedjivao je igranje odbrane u njegovo vreme i kako se odbrana sada igra, secam se kako je rekao kada bi danas cuvao Brajanta kao sto je cuvao Medzika u finalu 1991. godine, vec posle prve cetvrtine bi izasao iz igre zbog 6 licnih gresaka, da ne govorim o Bad Boys Pistonsima. Lebron je bez sumnje najbolji igrac danasnjice, ali to konstantno uporedjivanje sa Jordnaom postaje naporno. Da citiram jednog naseg politicara "Don't mix frogs and grandmothers"

Memfis

pre 8 godina

Evo jednog od tekstova gde će ponovo da ide priča MJ vs LBJ, mada su te rasprave milina u odnosu na hahaha Milutinov, hahaha Mitrović, čak sam ih se posle prethodno pomenutih gluposti i uželeo.
Što se Pipena tiče, sad vidim zašto je govorio da je Lebron možda čak i bolji od Majkla, misleći u prenesenom smilsu na sebe. Naravno da ni jedno ni drugo nije tačno. Evo šta je izjavio na primer Hakim, kod kog je Bron "išao na časove":
"When people start comparing him with Jordan then that's not a fair comparison. Jordan was a far more superior player in a very tough league, he was very creative. That's not taking away anything from LeBron because he is a great player but it is not a fair comparison because Jordan is a far superior player."

chombe

pre 8 godina

Pipen je donekle bio u senci Dzordana kad je u pitanju kosgeterski ucinak, ali zato njegove ogromne ruke, poput nekog propelera, kojima je neprestano mahao i pokrivao pola terena su zbunjivale i znacajno dekocentrisale protivnicke igrace. Zato je Cikago, pored Rodmanovih skokova, bio poznat po odbrani iako je imao skromne igrace na centarskim pozicijama, cak je i cesto igrao bez njih, sto nijedna ekipa pre i posle njih nije ni pokusavala.

enzo

pre 8 godina

Pipen je apsolutno u pravu. Napokon neko mjerodavan da izjavi ovako nesto sto se tice poredjenja lebrona sa jordanom i medzikom. Lebron je prestigao pipena u nekim parametrima i to je to. Daleko je lebron od stavljanja u isti kos sa jordanom i medzikom.

ime_i_prezime

pre 8 godina

Moj omiljeni igrac, 2 razred osnovne skole i kupovina postera u ulici Svetozara Markovica. Jedini posteri koje sam imao sad kad malo bolje razmislim, lepa vremena.

MVPofNBA

pre 8 godina

Pipen bolji od njega,samo sto Pipen nikada nije bio prva opcija tima,zbog toga nikada nije ni postigao toliko poena. Zaista se bespotrebno velica LBJ,kada on nije ni blizu dvojici najboljih, Medziku i Majklu.

Milan

pre 8 godina

ovo nije prvi put da Pipen "traži" da porede Džejmsa sa njim umesto sa Džordanom, a mislim da ima puno pravo. Ne zbog brojki, kvaliteta ili uspeha već jednostavno po sličnosti u igri, donekle fizionomiji i sl. Time ne umanjujem Džejmsov status niti želim da veličam Pipena, prosto imam utisak da su po stilu igre ovo sličniji igrači, dok su Džordan i Brajant sličniji tipovi. Ko je koliko veliki od svih ovih pobrojanih je potpuno druga diskusija.

hawkeye

pre 8 godina

Pip strašan igrač,naravno,poređenje Džejmsa sa Džordanom i Medžikom je nepotrebno,nije niti će ikad biti na nivou njihove veštine a Džejms je ipak moćniji igrač od Pipena.

iga

pre 8 godina

Moje viđenje je da j Pipen bio neverovatan univerzalac i strašno koristan igrač u svakom timu ali Skoti nije imao on nešto što bi ga činilo vođom na parketu.
E sad pitanje je dali on to stvarno nije imao u sebi ili nije uspeo da razvije pošto mu je karijera prošla u Đordanovoj senci.

kosarkas

pre 8 godina

Veoma ineresantno poredjenje. Na zalost, Pipen nije igrao dovoljno dugo bez Jordana da bi mogli bolje da vidimo njegove mogucnosti

Ivan

pre 8 godina

Mislim da od ove dvije stvari jednu je u pravu,nemojte ga porediti sa Jordanom,to je uvreda za inteligenciju svakoga tko se razumije u kosarku i umjetnost ove igre,a to da je na istoj razini kao scotie se ne slazem,bolji je od njega realno!

ja

pre 8 godina

Voleo bih da mi neko od strucnjaka kaze zasto se medju najboljima svih vremena retko ili skoro nikad ne pominje Bil Rasel? Sta je covek osvojio sa Bostonom svaka cast!

Fadeaway Dance

pre 8 godina

Hm pazite ljudi ja ne znam gde je tacno Pippenu mesto top 20 ili top 50 u istoriji . ali jedno znam 100% da je on najbolja trojka u istoriji ove prelepe igre !!!

Small Forward mesto u petorci pripada Skotiju !!!

Nerazumni

pre 8 godina

Pipen bolji od njega,samo sto Pipen nikada nije bio prva opcija tima,zbog toga nikada nije ni postigao toliko poena.
(MVPofNBA, 30. jun 2015 19:56)

Pa nije bas da nije - sezona '93-94. i prvo povlacenje, 22.7 poena, 8.7 skokova i 5.6 asistencija. Toliko sto se tice brojki.

Ako vi svi koji nipodastavate Dzejmsa tvrdite da bi Skoti Pipen odveo u finale NBA Smita, Mozgova, Tompsona, Delavedovu itd. (bez ikakvog omalovazavanja, ali pre svega igrace bez plej-of iskustva) onda svaka cast na realnom posmatranju, zaista.

gaucho

pre 8 godina

dzejms 25000 poena iz 200000 pokusaja i kazu strasan igrac.svega mi ja bih imao takav prosek da me puste da igram.u finalu kao postigao najvise poena ,30 i nesto a macka pogadjao svaku 4.gori prosek od ajversona

titan

pre 8 godina

Lose prenesena vest. Pipen je rekao da bi LBJ pre trebalo porediti s njim nego sa MJ, pre svega, zbog stila igre i nekih karakteristika.
Inace, pre par godina je rekao da je MJ najbolji kosgeter ikada, ali da ce Lebron verovatno biti najbolji igrac koji je igrao ovu igru. Evo tog linka:
https://www.youtube.com/watch?v=8mRyqA91H1M

Brkajlo

pre 8 godina

Nemojte mi zameriti, jednostavno moram stati na stranu svog omiljenog igraca koji se ovde mnogo pominje.. jednog od najvisih PGova ikad.. coveka koji je jedini mogao da radi quadruple double-ove.. koji je stvarno mogao da omadjija coveka svojom igrom.. jedan je Magic Johnson. Kako je jedan Federer elegantan u tenisu sa vrhunskom efikasnoscu, toliko je x2 bio on na parketu. Kad se sve uzme u obzir jeste Jordan bio bolji, jeste Pipen bio brutalan wingman, za pozeleti, jeste LeBron masina tipa Cristiana Ronalda, ali... never fear, Magic's here!
Neka zvucim kao dosadni matorac, ali imati priliku pratiti NBA krajem 80ih i pocetkom 90ih, bilo je fascinantno, i vise od toga.

Ruama_Kursa

pre 8 godina

Prica ovaj covek svasta ! Pipen je u rangu Dzej Ar Smita ili vise Batuma. Dzejms je igrac koji se jednom radja i koji moze da se uporedjuje sa Dzordanom,Kobijem,itd... Skote shut up !

Obojica ruzni, a LBJ i antipatican.

pre 8 godina

Pipen je znao da dobro zalepi zvaku na vr' table. Pipena volim, deo je mog odrastanja, Lebrona ne volim, ali je mnooogo jaci i verovatno bolji igrac od Skotija. Poredite LBJ sa Medzikom. Bas glupo zvuci.

perspektiva

pre 8 godina

Jedan bitan razlog zasto ne treba porediti Dzordana i Lebrona je sto su ovom prvom rekli da je suvise nizak i da nema talenat za basket, pa je ojacao svoj karakter vremenom nakon sto je izbacen iz ekipe, ovaj drugi nije bas puno hodao po trnju...

LOL

pre 8 godina

Kad Lebron ili bilo ko uspe da ne izgubi 6 finala od 6 i kada bude u istoj sezoni najbolji defanzivni i ofanzivni igrac nek se javi ! Do tad MJ je najbolji ikada, i nema veze sto ne igra vise ove godine je postao prvi sportista milijarder.

Mladen

pre 8 godina

LeBron je mix Pipena i Medzika.Od Medzika svakako nije bolji jer nema njegovu kreaciju i pregled igre a s Pipenom deli vise slicnosti pocevsi od pozicije do univerzalnosti.Tako da...Pipen je u pravu slican su tip igraca.LeBron je u danasnjoj kosarci vazniji nego sto je Pipen bio u njegovo vreme a razlicite ere je besmisleno porediti.Ono sto je jedino cinjenica je da je Dzordan najveci ikada i da bi danas stvarno bez preterivanja u ovakvoj NBA on imao prosek od preko 50 poena.

pih

pre 8 godina

lako se napucati stereoidima imati podrsku lige jer cela liga i marketing (pare) se pravi oko James-a onda lepo nabijes masu krk ramenom pod kos i eto laganog kosa ne kazem dobar je ali, tehnika, stil, preciznost daleko od Jordana a kad ga snaga napusti bice totalni krah jer sem snage sve ostalo je suvi prosek

Goran

pre 8 godina

Pipen je bio moj omiljeni igrac ali je sa ovom izjavom pokazao da je izgubio osjecaj za stvarnost. Le Bron je NAJBOLJI igrac U istoriji. Jordan i Medzik su bili veliki Ali Le Bron je mnogo kompletniji i bolju igrac od Obojice.

danilo

pre 8 godina

Nisam fan Lebrona, pomalo me nervira,ali daleko je on od Pipena.
Pipen je bez Džordana bio tek nešto iznad proseka,a Lebron je "one-man show".
Nerviraće nas Lebron još neku godinu,na Istoku možda Čikago bude ravnopravan?
Lično se nadam da će Durent biti u fulu ove godine pa da će oni uzeti prsten, ali ne bih potcenio ni GSW jer navika postaje druga priroda.

alen

pre 8 godina

vise od 50 posto kometara sto pise nije nikada gledalo jordana,pipena,wolta itd pa cak i kobija koji je 2004-2010 harao ali nije imao ekipu da je imao gasola pre imao bi sigurno jos 2-3 titule.brojke preko 33p po mecu uz 6sk i 6as uz prosek 48% je za sutera playa ekstra takve brojke je imao samo jordan i niko vise.

Kipo

pre 8 godina

Kako da poredimo igrače u dve različite košarkaške ere kada su se i pravila izmenila? Tu najviše mislim na činjenicu da se danas svira faul za neke stvari koje su ranije bile sastavni deo odbrane. Jednostavno košarka je pre par decenija bila mnogo grublji sport...

His airness

pre 8 godina

Pipen nije bio neki jako kvalitetan igrac, poznato je da je Dzordan tu bio tata i najzasluzniji za sve te titule. Da mu nije bilo Pipena, MJ bi ih osvojio sa bilo kim...I da, danas bi u ovoj smesnoj NBA davao prosecno 50 poena i to lagano

Aco

pre 8 godina

lako se napucati stereoidima imati podrsku lige jer cela liga i marketing (pare) se pravi oko James-a onda lepo nabijes masu krk ramenom pod kos i eto laganog kosa ne kazem dobar je ali, tehnika, stil, preciznost daleko od Jordana a kad ga snaga napusti bice totalni krah jer sem snage sve ostalo je suvi prosek
(pih, 1. jul 2015 08:42)

Kad je to tako lako sto ti ne probas.

Meklejn

pre 8 godina

Neko rece da čikago nije imao centre. Sa time se slažem. To su bili centri ranga Luka Zoric. A ni na pleju nisu bili bolji. Startni plej je bio Ron Harper, igrač koji bi po čemu nije bio bolji od Jarica recimo. Tu su negde rekao bih.

Gargamel

pre 8 godina

Pipen je bio u senci Dzordana, ali je on imao i karijeru van Bulsa. Cudi me da niko nepominje izgubljeno vec dobijeno finale protiv Lejkersa, kada je on bio glavni igrac Portlanda. Malo zbog Adelmanovog diletantizma, malo zbog pritiska da Kobi i Sek uzmu titulu.

Neznalica

pre 8 godina

Samo mlađi komentatori, koji nisu gledali Bulse 90-tih, mogu da progutaju ovu Pipenovu priču. Pipen, Rodman, Kukoč i ostali su bili izvanredna grupa igrača koja je Džordanu omogućila da osvoji sve što je osvojio. Bez njih, to ne bi bilo moguće. Ali sam Pipen da se poredi sa Lebronom, to je smešno. Imao je priliku, tokom prvog dvogodišnjeg povlačenja Džordana, da se svrsta među najveće, ali u te dve godine Bulsi su bili kesa i borili su se za plej-of. O tituli nije bilo moguće ni razmišljati. I onda se vrati tata Džordan, i ponovo tri titule.

Inače, kriterijum osvojenih NBA titula za ocenjivanje koliko je neko dobar igrač nije baš nešto. Po tome ispada da je jedan Robert Ori veći igrač i od Džordana. A svi koji su pratili tada košarku znaju da nije bio ni do kolena ni Barkliju, samo njega na toj poziciji da pomenem pošto nije osvojio nikada prsten.

Dakle, realno Lebron predstavlja u današnjem NBA ono što je Džordan bio u svoje doba. Svako ima pravo da vidi kao košarkaški najkvalitetnije određeno doba u NBA. Za mene, to su 80-te i rivalstvo Medžik-Bird. Da tog rivalstva nije bilo, jedan od njih bi osvojio više i nego što je osvojio Džordan, Medžik zasigurno. Tek mi je smešno što ovde niko ne govori o Dr. Džeju. Kakav je to igrač bio i koliko ispred svog vremena. Spominjem ga samo zbog ovog lakrdijaša Pipena koji je igrao upravo na toj poziciji. Ali ta vremena su odavno prošla i samo stariji komentatori će znati o čemu ja ovde pišem.

nikola

pre 8 godina

Ako je Dzordan 'hip hop verzija' Dr. Dzeja, kao sto rece veliki bard ove igre Sakil 'big Aristotle' Onil, onda je za mene Dzejms hip hop verzija Oskara Robertsona. Nisam gledao big O-a, jesam na nekim klipovima, ali renome cuda u ono vreme i za tu visinu, odlicna pokretljivost, sjajna asistencija i statistika sve ukazuje na veliku slicnost Dzejmsa sa njim. Cudi sto nema nema tog poredjenja po forumima, kad su slicnosti zaista ocigledne. Dzejms i Dzordan??! Mislim stvarno... :O

Bojan

pre 8 godina

(LOL, 1. jul 2015 09:48)
ali ovo je totalno bullshit zakljucivanje, misli da je Majkl najbolji ikada, nemam problem sa time, ali argument 6 od 6 ne stoji nikako.
Bil Rasel je uzeo 11 od 12 finala, a taj 1 poraz se bio povredio. Da li je Majkl ikada imao povrede u finalu. Stalno se potencira "flu game" i preuvelicava tezina stanja, ali to je u 35 meceva finala 1 mec u kom je ipak bio u stanju da igra (Rasel je preskocio utakmicu).
Cak i da je poraz bio a da je Rasel bio zdrav, 11 od 12 je bolje od 6/6
A i to nije 6/6 i 11/12 vec 6/15 i 11/13, argument 6/6 zaboravlja sve poraze na putu do finala, i stvara se mit da je bolje izgubiti u prvoj rundi nego u finalu. Da je MJ bio bolji i izbacio Detroit 1988 ili Kelte 1987, docekali bi ga u finalu Lejkersi sa Karimom i jaci od onih protiv kojih je igrao 1991, gotovo siguran poraz. Da li bi on bio smatran losijim igracem jer je kao porazen u finalu, a ne bolji jer je izbacio Kelte ili Detroit par godina ranije.
I treca stvar, MJovi protivnici u svim finalima 90ih su bili osetno slabiji od Magicovih protivnika 80ih i to je uzrok odnosa pobeda i porazima u finalima.
Ipak, ono sto je fascinantan podatak je MJa i moze da ide u prilog njegovoj velicini je to sto nikada nije izgubio seriju u kojoj je imao prednost domaceg terena, drugim recima, kad je bio favorit uvek je pobedjivao. OK, i tu moze da se desi neka nesreca sa povredom pa da nekom drugom pokvari taj odnos, ali, na ovome mu skidam kapu.

qwerty

pre 8 godina

Zasto su tokom 80ih i 90ih igraci postizali mnogo vise poena uz "dosta jace odbrane". "Danas bi imali po 40 poena u proseku. Danasnji igraci bi tad imali duplo manje poena". Lebron ne bi imao vise od 20 poena u proseku 90ih."

https://www.youtube.com/watch?v=YM_eCnTNt1Q

molimvasobjavitekomentar

pre 8 godina

@Ja
Nisam stručnjak, ali mislim da Bil nije bio ni najbolji igrač svog vremena. Nisam imao priliku da gledam nijednu utakmicu iz tog vremena, ali na osnovu statistike bih zaključio da je Wilt bio bolji igrač od Bila. Wilt je u karijeri beležio duplo više poena po utakmici (Wilt 30, a Bil 15), a mislim da su njih dvojica najbolji skakači u istoriji lige (Wilt 22,9 rpg, a Bil 22,5).
Bil je imao toliko titula jer je igrao u jednom fenomenalnom timu (Sam Jones, K.C. Jones, Jon Havlicek), a bio je jedini igrač u to vreme koji je mogao da čuva Wilta.
Ponavljam da sam ove zaključke doneo na osnovu statistike, tako da je veoma moguće da sam negde i pogrešio, pa ako neko primeti grešku nek me ispravi.
NBA ligu poznajem od 80-ih pa nadalje jer mi je stariji brat ostavio gomilu kaseta sa snimljenim utakmicama, tako da je po meni MJ najbolji igrač od 80-ih pa do danas.

Serbianwonder13

pre 8 godina

LBJ uz jednu titulu sa Klivlendom postaje jedan od 5 najboljih igraca svih vremena. Realno sada je zasluzio da bude MVP finala.

hames

pre 8 godina

LeBron je sve ono što je Pipen želeo da bude. Ipak, LeBron je jak kao Barkli ili L. Džonson, visok, eksplozivan i raznovrstan kao Pipen, ali i predvodnik poput Medžika i Džordana, mada možda nema MJ-vu eleganciju, i možda je manje magičan od Medžika.

Ruama_Kursa

pre 8 godina

Prica ovaj covek svasta ! Pipen je u rangu Dzej Ar Smita ili vise Batuma. Dzejms je igrac koji se jednom radja i koji moze da se uporedjuje sa Dzordanom,Kobijem,itd... Skote shut up !

His airness

pre 8 godina

Pipen nije bio neki jako kvalitetan igrac, poznato je da je Dzordan tu bio tata i najzasluzniji za sve te titule. Da mu nije bilo Pipena, MJ bi ih osvojio sa bilo kim...I da, danas bi u ovoj smesnoj NBA davao prosecno 50 poena i to lagano

Goran

pre 8 godina

Pipen je bio moj omiljeni igrac ali je sa ovom izjavom pokazao da je izgubio osjecaj za stvarnost. Le Bron je NAJBOLJI igrac U istoriji. Jordan i Medzik su bili veliki Ali Le Bron je mnogo kompletniji i bolju igrac od Obojice.

Nerazumni

pre 8 godina

Pipen bolji od njega,samo sto Pipen nikada nije bio prva opcija tima,zbog toga nikada nije ni postigao toliko poena.
(MVPofNBA, 30. jun 2015 19:56)

Pa nije bas da nije - sezona '93-94. i prvo povlacenje, 22.7 poena, 8.7 skokova i 5.6 asistencija. Toliko sto se tice brojki.

Ako vi svi koji nipodastavate Dzejmsa tvrdite da bi Skoti Pipen odveo u finale NBA Smita, Mozgova, Tompsona, Delavedovu itd. (bez ikakvog omalovazavanja, ali pre svega igrace bez plej-of iskustva) onda svaka cast na realnom posmatranju, zaista.

danilo

pre 8 godina

Nisam fan Lebrona, pomalo me nervira,ali daleko je on od Pipena.
Pipen je bez Džordana bio tek nešto iznad proseka,a Lebron je "one-man show".
Nerviraće nas Lebron još neku godinu,na Istoku možda Čikago bude ravnopravan?
Lično se nadam da će Durent biti u fulu ove godine pa da će oni uzeti prsten, ali ne bih potcenio ni GSW jer navika postaje druga priroda.

gaucho

pre 8 godina

dzejms 25000 poena iz 200000 pokusaja i kazu strasan igrac.svega mi ja bih imao takav prosek da me puste da igram.u finalu kao postigao najvise poena ,30 i nesto a macka pogadjao svaku 4.gori prosek od ajversona

dragutin

pre 8 godina

Dzordan je nedostizan za skoro 99,999999% kosarkasa.On je imao izuzetne atletske predispozicije,ogromne sake kojima je mogao obuhvati loptu,izuzetnu brzinu potpomognutu sjajnom kretnjom nogu i pred kraj karijere solidan sut i vrhunsku post igru u rangu Hakima Olajdzuvona.Jedini koji moze sa Dzordanom da se meri je Kobi Brajant zato sto je emulirao taj monstruozan kalup vec u dvadesetim.Lebron nije na tom nivou tehncki ali on ima druge adute a to su velicina snaga i osecaj za igru on je trostruka pretnja i tripl dabl masina.Neki kazu da je siledzija ali je izuzetno pametan i skolski potkovan.

Ivan

pre 8 godina

Mislim da od ove dvije stvari jednu je u pravu,nemojte ga porediti sa Jordanom,to je uvreda za inteligenciju svakoga tko se razumije u kosarku i umjetnost ove igre,a to da je na istoj razini kao scotie se ne slazem,bolji je od njega realno!

MVPofNBA

pre 8 godina

Pipen bolji od njega,samo sto Pipen nikada nije bio prva opcija tima,zbog toga nikada nije ni postigao toliko poena. Zaista se bespotrebno velica LBJ,kada on nije ni blizu dvojici najboljih, Medziku i Majklu.

stradivari

pre 8 godina

E sad...Pipen je dao 30 posto manje koseva,a verovatno ce se to jos uvecati na 50 posto od Lebrona...ali je Pipen igrao u ekipi u kojoj je Dzordan sutirao kad god je hteo...Kako kazete desna ruka,jer nije bio najbolji...Ali to ne znaci da nije bolji od Lebrona..

enzo

pre 8 godina

Pipen je apsolutno u pravu. Napokon neko mjerodavan da izjavi ovako nesto sto se tice poredjenja lebrona sa jordanom i medzikom. Lebron je prestigao pipena u nekim parametrima i to je to. Daleko je lebron od stavljanja u isti kos sa jordanom i medzikom.

hawkeye

pre 8 godina

Pip strašan igrač,naravno,poređenje Džejmsa sa Džordanom i Medžikom je nepotrebno,nije niti će ikad biti na nivou njihove veštine a Džejms je ipak moćniji igrač od Pipena.

vojvoda od suvih sljiva

pre 8 godina

Nazalost, ne mogu nikako da pronadjem tekst Pipena povodom Brajantovih 82 poena protiv cini mi se Toronta, negde 2007. godine. Uporedjivao je igranje odbrane u njegovo vreme i kako se odbrana sada igra, secam se kako je rekao kada bi danas cuvao Brajanta kao sto je cuvao Medzika u finalu 1991. godine, vec posle prve cetvrtine bi izasao iz igre zbog 6 licnih gresaka, da ne govorim o Bad Boys Pistonsima. Lebron je bez sumnje najbolji igrac danasnjice, ali to konstantno uporedjivanje sa Jordnaom postaje naporno. Da citiram jednog naseg politicara "Don't mix frogs and grandmothers"

hames

pre 8 godina

LeBron je sve ono što je Pipen želeo da bude. Ipak, LeBron je jak kao Barkli ili L. Džonson, visok, eksplozivan i raznovrstan kao Pipen, ali i predvodnik poput Medžika i Džordana, mada možda nema MJ-vu eleganciju, i možda je manje magičan od Medžika.

Jim Beam

pre 8 godina

Pipen je bio strašan igrač, strašan! Teško je to objasniti klincima, otići će na vikipediju i pogledati brojke i reći:"Pa i nije nešto, ima takvih na stotine" a ja garantujem da čovek spada u 20 najvećih ikada. Džordan jeste najveći (iako to ovde mnogi prenaglašavaju) ali ništa od toga nije moguće bilo bez Skotija koji je bio svuda po terenu. Džordan nikada ne bi napravio ni delić karijere kakve jeste da nije imao saigrača koji je stavio protivničeg superstara u džep, krao lopte, skakao, pogađao iz svih pozicija i imao strašan pregled igre. A Džordan je sve to imao u Pipenu. Ne bih da ga dižem u nebesa i pravim božanstvo od njega već samo želim da istaknem da je bio ništa manji od svih "budućih" Džordana kako su ih predstavljali, uključujući i LBJ. I nemojte mešati babe i žabe, Pipen je otišao u NBA posle kolodža, a LBJ, Kobe,Garnet i ostali odmah posle srednje škole, naravno da će oni imati drastično bolje brojke.

Vladica

pre 8 godina

Potpuno tačna analiza Pipena po svim parametrima.Pipen bi u bilo kojem timu sem Bulsa iz '90 bio mega zvezda kao Lebron,ali imao je tu (ne)sreću da bude u senci ''LETEĆEG VISOČANSTVA'' što mu je nesumnjivo umanjilo slavu ali donelo više ''prstenova''.Po stilu igre,poziciji i ostalim parametrima jedino bi Brajant moga da se donekle meri sa Džordanom (od koga je uzgred i ''krao'' poteze).Po mom viđenju poređenje Lebrona i Džordana je isto kao i Medžika sa Dr.J(Julius Erving).Na kraju sve se svodi na stvar ukusa a tu je nemoguće biti nepristrasan

Memfis

pre 8 godina

Evo jednog od tekstova gde će ponovo da ide priča MJ vs LBJ, mada su te rasprave milina u odnosu na hahaha Milutinov, hahaha Mitrović, čak sam ih se posle prethodno pomenutih gluposti i uželeo.
Što se Pipena tiče, sad vidim zašto je govorio da je Lebron možda čak i bolji od Majkla, misleći u prenesenom smilsu na sebe. Naravno da ni jedno ni drugo nije tačno. Evo šta je izjavio na primer Hakim, kod kog je Bron "išao na časove":
"When people start comparing him with Jordan then that's not a fair comparison. Jordan was a far more superior player in a very tough league, he was very creative. That's not taking away anything from LeBron because he is a great player but it is not a fair comparison because Jordan is a far superior player."

Fadeaway Dance

pre 8 godina

Hm pazite ljudi ja ne znam gde je tacno Pippenu mesto top 20 ili top 50 u istoriji . ali jedno znam 100% da je on najbolja trojka u istoriji ove prelepe igre !!!

Small Forward mesto u petorci pripada Skotiju !!!

titan

pre 8 godina

Lose prenesena vest. Pipen je rekao da bi LBJ pre trebalo porediti s njim nego sa MJ, pre svega, zbog stila igre i nekih karakteristika.
Inace, pre par godina je rekao da je MJ najbolji kosgeter ikada, ali da ce Lebron verovatno biti najbolji igrac koji je igrao ovu igru. Evo tog linka:
https://www.youtube.com/watch?v=8mRyqA91H1M

Bojan

pre 8 godina

(LOL, 1. jul 2015 09:48)
ali ovo je totalno bullshit zakljucivanje, misli da je Majkl najbolji ikada, nemam problem sa time, ali argument 6 od 6 ne stoji nikako.
Bil Rasel je uzeo 11 od 12 finala, a taj 1 poraz se bio povredio. Da li je Majkl ikada imao povrede u finalu. Stalno se potencira "flu game" i preuvelicava tezina stanja, ali to je u 35 meceva finala 1 mec u kom je ipak bio u stanju da igra (Rasel je preskocio utakmicu).
Cak i da je poraz bio a da je Rasel bio zdrav, 11 od 12 je bolje od 6/6
A i to nije 6/6 i 11/12 vec 6/15 i 11/13, argument 6/6 zaboravlja sve poraze na putu do finala, i stvara se mit da je bolje izgubiti u prvoj rundi nego u finalu. Da je MJ bio bolji i izbacio Detroit 1988 ili Kelte 1987, docekali bi ga u finalu Lejkersi sa Karimom i jaci od onih protiv kojih je igrao 1991, gotovo siguran poraz. Da li bi on bio smatran losijim igracem jer je kao porazen u finalu, a ne bolji jer je izbacio Kelte ili Detroit par godina ranije.
I treca stvar, MJovi protivnici u svim finalima 90ih su bili osetno slabiji od Magicovih protivnika 80ih i to je uzrok odnosa pobeda i porazima u finalima.
Ipak, ono sto je fascinantan podatak je MJa i moze da ide u prilog njegovoj velicini je to sto nikada nije izgubio seriju u kojoj je imao prednost domaceg terena, drugim recima, kad je bio favorit uvek je pobedjivao. OK, i tu moze da se desi neka nesreca sa povredom pa da nekom drugom pokvari taj odnos, ali, na ovome mu skidam kapu.

Meklejn

pre 8 godina

Neko rece da čikago nije imao centre. Sa time se slažem. To su bili centri ranga Luka Zoric. A ni na pleju nisu bili bolji. Startni plej je bio Ron Harper, igrač koji bi po čemu nije bio bolji od Jarica recimo. Tu su negde rekao bih.

chombe

pre 8 godina

Pipen je donekle bio u senci Dzordana kad je u pitanju kosgeterski ucinak, ali zato njegove ogromne ruke, poput nekog propelera, kojima je neprestano mahao i pokrivao pola terena su zbunjivale i znacajno dekocentrisale protivnicke igrace. Zato je Cikago, pored Rodmanovih skokova, bio poznat po odbrani iako je imao skromne igrace na centarskim pozicijama, cak je i cesto igrao bez njih, sto nijedna ekipa pre i posle njih nije ni pokusavala.

pih

pre 8 godina

lako se napucati stereoidima imati podrsku lige jer cela liga i marketing (pare) se pravi oko James-a onda lepo nabijes masu krk ramenom pod kos i eto laganog kosa ne kazem dobar je ali, tehnika, stil, preciznost daleko od Jordana a kad ga snaga napusti bice totalni krah jer sem snage sve ostalo je suvi prosek

kosarkas

pre 8 godina

Veoma ineresantno poredjenje. Na zalost, Pipen nije igrao dovoljno dugo bez Jordana da bi mogli bolje da vidimo njegove mogucnosti

Serbianwonder13

pre 8 godina

LBJ uz jednu titulu sa Klivlendom postaje jedan od 5 najboljih igraca svih vremena. Realno sada je zasluzio da bude MVP finala.

Neznalica

pre 8 godina

Samo mlađi komentatori, koji nisu gledali Bulse 90-tih, mogu da progutaju ovu Pipenovu priču. Pipen, Rodman, Kukoč i ostali su bili izvanredna grupa igrača koja je Džordanu omogućila da osvoji sve što je osvojio. Bez njih, to ne bi bilo moguće. Ali sam Pipen da se poredi sa Lebronom, to je smešno. Imao je priliku, tokom prvog dvogodišnjeg povlačenja Džordana, da se svrsta među najveće, ali u te dve godine Bulsi su bili kesa i borili su se za plej-of. O tituli nije bilo moguće ni razmišljati. I onda se vrati tata Džordan, i ponovo tri titule.

Inače, kriterijum osvojenih NBA titula za ocenjivanje koliko je neko dobar igrač nije baš nešto. Po tome ispada da je jedan Robert Ori veći igrač i od Džordana. A svi koji su pratili tada košarku znaju da nije bio ni do kolena ni Barkliju, samo njega na toj poziciji da pomenem pošto nije osvojio nikada prsten.

Dakle, realno Lebron predstavlja u današnjem NBA ono što je Džordan bio u svoje doba. Svako ima pravo da vidi kao košarkaški najkvalitetnije određeno doba u NBA. Za mene, to su 80-te i rivalstvo Medžik-Bird. Da tog rivalstva nije bilo, jedan od njih bi osvojio više i nego što je osvojio Džordan, Medžik zasigurno. Tek mi je smešno što ovde niko ne govori o Dr. Džeju. Kakav je to igrač bio i koliko ispred svog vremena. Spominjem ga samo zbog ovog lakrdijaša Pipena koji je igrao upravo na toj poziciji. Ali ta vremena su odavno prošla i samo stariji komentatori će znati o čemu ja ovde pišem.

iga

pre 8 godina

Moje viđenje je da j Pipen bio neverovatan univerzalac i strašno koristan igrač u svakom timu ali Skoti nije imao on nešto što bi ga činilo vođom na parketu.
E sad pitanje je dali on to stvarno nije imao u sebi ili nije uspeo da razvije pošto mu je karijera prošla u Đordanovoj senci.

qwerty

pre 8 godina

Zasto su tokom 80ih i 90ih igraci postizali mnogo vise poena uz "dosta jace odbrane". "Danas bi imali po 40 poena u proseku. Danasnji igraci bi tad imali duplo manje poena". Lebron ne bi imao vise od 20 poena u proseku 90ih."

https://www.youtube.com/watch?v=YM_eCnTNt1Q

Mladen

pre 8 godina

LeBron je mix Pipena i Medzika.Od Medzika svakako nije bolji jer nema njegovu kreaciju i pregled igre a s Pipenom deli vise slicnosti pocevsi od pozicije do univerzalnosti.Tako da...Pipen je u pravu slican su tip igraca.LeBron je u danasnjoj kosarci vazniji nego sto je Pipen bio u njegovo vreme a razlicite ere je besmisleno porediti.Ono sto je jedino cinjenica je da je Dzordan najveci ikada i da bi danas stvarno bez preterivanja u ovakvoj NBA on imao prosek od preko 50 poena.

alen

pre 8 godina

vise od 50 posto kometara sto pise nije nikada gledalo jordana,pipena,wolta itd pa cak i kobija koji je 2004-2010 harao ali nije imao ekipu da je imao gasola pre imao bi sigurno jos 2-3 titule.brojke preko 33p po mecu uz 6sk i 6as uz prosek 48% je za sutera playa ekstra takve brojke je imao samo jordan i niko vise.

ime_i_prezime

pre 8 godina

Moj omiljeni igrac, 2 razred osnovne skole i kupovina postera u ulici Svetozara Markovica. Jedini posteri koje sam imao sad kad malo bolje razmislim, lepa vremena.

Milan

pre 8 godina

ovo nije prvi put da Pipen "traži" da porede Džejmsa sa njim umesto sa Džordanom, a mislim da ima puno pravo. Ne zbog brojki, kvaliteta ili uspeha već jednostavno po sličnosti u igri, donekle fizionomiji i sl. Time ne umanjujem Džejmsov status niti želim da veličam Pipena, prosto imam utisak da su po stilu igre ovo sličniji igrači, dok su Džordan i Brajant sličniji tipovi. Ko je koliko veliki od svih ovih pobrojanih je potpuno druga diskusija.

Obojica ruzni, a LBJ i antipatican.

pre 8 godina

Pipen je znao da dobro zalepi zvaku na vr' table. Pipena volim, deo je mog odrastanja, Lebrona ne volim, ali je mnooogo jaci i verovatno bolji igrac od Skotija. Poredite LBJ sa Medzikom. Bas glupo zvuci.

Gargamel

pre 8 godina

Pipen je bio u senci Dzordana, ali je on imao i karijeru van Bulsa. Cudi me da niko nepominje izgubljeno vec dobijeno finale protiv Lejkersa, kada je on bio glavni igrac Portlanda. Malo zbog Adelmanovog diletantizma, malo zbog pritiska da Kobi i Sek uzmu titulu.

perspektiva

pre 8 godina

Jedan bitan razlog zasto ne treba porediti Dzordana i Lebrona je sto su ovom prvom rekli da je suvise nizak i da nema talenat za basket, pa je ojacao svoj karakter vremenom nakon sto je izbacen iz ekipe, ovaj drugi nije bas puno hodao po trnju...

LOL

pre 8 godina

Kad Lebron ili bilo ko uspe da ne izgubi 6 finala od 6 i kada bude u istoj sezoni najbolji defanzivni i ofanzivni igrac nek se javi ! Do tad MJ je najbolji ikada, i nema veze sto ne igra vise ove godine je postao prvi sportista milijarder.

Aco

pre 8 godina

lako se napucati stereoidima imati podrsku lige jer cela liga i marketing (pare) se pravi oko James-a onda lepo nabijes masu krk ramenom pod kos i eto laganog kosa ne kazem dobar je ali, tehnika, stil, preciznost daleko od Jordana a kad ga snaga napusti bice totalni krah jer sem snage sve ostalo je suvi prosek
(pih, 1. jul 2015 08:42)

Kad je to tako lako sto ti ne probas.

nikola

pre 8 godina

Ako je Dzordan 'hip hop verzija' Dr. Dzeja, kao sto rece veliki bard ove igre Sakil 'big Aristotle' Onil, onda je za mene Dzejms hip hop verzija Oskara Robertsona. Nisam gledao big O-a, jesam na nekim klipovima, ali renome cuda u ono vreme i za tu visinu, odlicna pokretljivost, sjajna asistencija i statistika sve ukazuje na veliku slicnost Dzejmsa sa njim. Cudi sto nema nema tog poredjenja po forumima, kad su slicnosti zaista ocigledne. Dzejms i Dzordan??! Mislim stvarno... :O

molimvasobjavitekomentar

pre 8 godina

@Ja
Nisam stručnjak, ali mislim da Bil nije bio ni najbolji igrač svog vremena. Nisam imao priliku da gledam nijednu utakmicu iz tog vremena, ali na osnovu statistike bih zaključio da je Wilt bio bolji igrač od Bila. Wilt je u karijeri beležio duplo više poena po utakmici (Wilt 30, a Bil 15), a mislim da su njih dvojica najbolji skakači u istoriji lige (Wilt 22,9 rpg, a Bil 22,5).
Bil je imao toliko titula jer je igrao u jednom fenomenalnom timu (Sam Jones, K.C. Jones, Jon Havlicek), a bio je jedini igrač u to vreme koji je mogao da čuva Wilta.
Ponavljam da sam ove zaključke doneo na osnovu statistike, tako da je veoma moguće da sam negde i pogrešio, pa ako neko primeti grešku nek me ispravi.
NBA ligu poznajem od 80-ih pa nadalje jer mi je stariji brat ostavio gomilu kaseta sa snimljenim utakmicama, tako da je po meni MJ najbolji igrač od 80-ih pa do danas.

ja

pre 8 godina

Voleo bih da mi neko od strucnjaka kaze zasto se medju najboljima svih vremena retko ili skoro nikad ne pominje Bil Rasel? Sta je covek osvojio sa Bostonom svaka cast!

Kipo

pre 8 godina

Kako da poredimo igrače u dve različite košarkaške ere kada su se i pravila izmenila? Tu najviše mislim na činjenicu da se danas svira faul za neke stvari koje su ranije bile sastavni deo odbrane. Jednostavno košarka je pre par decenija bila mnogo grublji sport...

Brkajlo

pre 8 godina

Nemojte mi zameriti, jednostavno moram stati na stranu svog omiljenog igraca koji se ovde mnogo pominje.. jednog od najvisih PGova ikad.. coveka koji je jedini mogao da radi quadruple double-ove.. koji je stvarno mogao da omadjija coveka svojom igrom.. jedan je Magic Johnson. Kako je jedan Federer elegantan u tenisu sa vrhunskom efikasnoscu, toliko je x2 bio on na parketu. Kad se sve uzme u obzir jeste Jordan bio bolji, jeste Pipen bio brutalan wingman, za pozeleti, jeste LeBron masina tipa Cristiana Ronalda, ali... never fear, Magic's here!
Neka zvucim kao dosadni matorac, ali imati priliku pratiti NBA krajem 80ih i pocetkom 90ih, bilo je fascinantno, i vise od toga.