Nova vest
Košarka

Petak, 23.08.2019.

13:11

"Orlovi" umalo ispustili Italiju – ipak pobeda na startu turnira u Kini!

Košarkaška reprezentacija Srbije je ostvarila prvu pobedu na Austiger kupu u Šenjangu, u meču protiv Italije.

Izvor: SV

Autor: SV

Foto: Starsport

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića su premijerni meč na azijskom kontinentu rešili u svoju korist rezultatom 71:65.

Do polovine četvrte deonice nije bilo upitno ko će izaći kao pobednik iz ovog meča, ali je potom usledila serija Italije od 17:0 i vođstvo na svega dva minuta do kraja meča.

U završnici nisu uspeli da nastave sa takvim ritmom, Nikola Milutinov je iznudio prekršaj, realizovao jedno slobodno bacanje, zatim je Marko Gudurić ukrao loptu i omogućio Milutinovu lako zakucavanje.

Na kraju je tačku na utakmicu šutem sa devet metara stavio Stefan Jović, u pretposlednjem napadu na meču. Srbija je tako drugi put ovog avgusta savladala "Azure", rivala u grupnoj fazi Mundobasketa.

Bogdan Bogdanović bio je najefikasniji u timu Srbije sa 15 poena, 11 je dodao Stefan Jović, dok je Nikola Milutinov ubacio 10 uz 7 skokova.

Kod Italijana Marko Belineli postigao je 17, a Danijel Heket 15 poena, dok je Danilo Galinari postigao 11 uz 6 skokova.

Srbija za dva dana igra protiv Novog Zelanda, a u utorak je na programu duel sa Francuzima, poslednji uoči starta Svetskog kupa.

Već u prvoj deonici su aktuelni vicešampioni sveta pokazali da su bliži pobedi, ubacili su ukupno 27 poena i na prvi odmor su otišli sa prednošću od deset poena.

Napadački ritam Srbije je neznatno usporio u drugoj deonici, ali se na poluvreme ipak otišlo sa sigurnim vođstvom od 13 poena.

Kvalitet košarke se značajno umanjio na startu drugog poluvremena, pa je treća deonica završena sa "svega" 14:12, u korist Italije, ali je Srbija sa viškom od 11 poena startovala poslednju četvrtinu.

Poveli su "Orlovi" na startu poslednjeg kvartala 64:48, a onda su stali, više od tri minuta nije bilo poena, što Italijani koriste i serijom 17:0 na krilima Galinarija i Belinelija preokreću na 65:54, dva minuta pre kraja meča.

Međutim, srpski tim se tada konačno budi, Milutinov vraća prednost zakucavanjem i jednim slobodnim bacanjem. Nakon dobre odbrane, Jović 15-ak sekundi pre kraja pogađa trojku sa devet metara i stavlja tačku na meč – 71:65.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

370 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve