WTCC: Dvostruki trijumf Ševroleta

Vozači Ševroleta Rob Haf i Alan Menu ostvarili su pobede tokom prvog vikenda sezone u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC) u Kuritibi.

Izvor: B92

Nedelja, 20.03.2011.

23:50

Default images

Haf je trijumfovao na prvoj trci ovogodišnjeg šampionata, na kojoj je predvodio dominaciju Ševroleta, pošto su se uz njega našli njegove timske kolege Francuz Ivan Miler i Karlos Bueno iz Brazila.

Njih trojica su ujedno zauzimali iste pozicije na startu trke, dok je iza njih vođena velika borba, pošto su vrlo brzo uspeli da dođu do nedostižne prednosti. Za četvrto mesto borili su se Tom Koronel i Kristijan Poulsen u BMW-u, Menu i Gabrijele Tarkvini, vozač Seata, a do njega je došao Koronel, pošto je pretekao Poulsena u poslednjem krugu. Iza su sledili Menu, Tarkvini, Danac Mihel Nikjer, Franc Engstler iz Nemačke i Marokanac Mehdi Benani.

Švajcarac je Ševroletu doneo drugi trijumf dana, ali do njega nije lako došao, jer se do cilja borio sa Koronelom u BMW-u. Pošto je pretekao Holanđanina u desetom krugu, a u preostala četiri Menu je uspeo da se odupre napadima Koronela, dok je treće mesto zauzeo Miler posle borbe sa Hafom, koja je kulminirala kontaktom u desetom minutu. Britanac je kao četvrti prošao kroz cilj, ispred Buena, Tarkvinija, Portugalca Tijaga Monteira, Havijera Vilje iz Španije, Engstlera i još jednog Španca Pepea Oriole.

Naredne trke šampionata na programu su 24. aprila na stazi “Zolder” u Belgiji, a više o novoj WTCC sezoni možete da pročitate u tekstu Aleksandra Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: