Rumunska teniska senzacija za B92.net: Novak je jednostavno najbolji

Rumunska teniserka Andrea Prisakariju osvojila je naša srca navijajući za Srbiju u Dejvis kupu.

Izvor: Marko Ðinðiæ

Petak, 03.12.2021.

17:20

Rumunska teniska senzacija za B92.net: Novak je jednostavno najbolji
Foto: Profimedia

Andrea je veliki fan najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Sada se ova 21-godišnja teniserka polako probija na WTA listi – 336. je u singlu, a cilj joj je da naredne sezone dođe do Top 100, što je sa njenom igrom i te kako izvodljivo.

Andrea je i dobra dubl igračica, pošto trenutno zauzima 215. mesto na WTA listi u dublu.

Pažnju je skrenula atraktivnošću i provokativnim izgledom na terenu, ali to nije ni delić onoga što rumunska teniska senzacija ima da nam ponudi.

U razgovoru za B92.net govorila je o Novaku Đokoviću.

"Navijalaa sam za njega još od kada sam bila dete. Volim njegov stil tenisa, ponašanje i stav na terenu još od svoje 10. godine, uvek sam ga gledala na TV-u i bila sam srećna sa onim što vidim i onda je postao najbolji i najveći. Nema reči koje mogu da opišu Noleta – on je jednostavno najbolji", kaže Andrea.

Kada je već spomenula da je najveći, da li misli da će Novak pobediti u GOAT trci, oboriti rekord po broju osvojenih Grend slemova i završiti kao najbolji ikada?

"On može da obori sve rekorde jer za to ima kvalitet i igra najbolji tenis, ima sve i može to da uradi. Nadam se da će imati snage da to uradi jer je težak put pred njim i postoji mnogo drugih tenisera koji hoće da zauzmu njegovo mesto, ali sam ubeđena da on može sve što hoće i da može da obori sve rekorde".
Foto: Profimedia
Andrea ima specifičan stil igre. Igra kratke poene, oslanja se na jake udarce i teniserka je koja svoju igru bazira na osnovnoj liniji.

"Od kada sam bila mala bazirala sam igru na snažnim udarcima i igrala sam kratke poene jer iskreno nisam volela mnogo da trčim ni tada, pa sam morala da promenim svoju igru i da to izgleda lepo i prirodno. Od kada sam počela da igram volela sam da udaram jako i da kratko završavam poene, da ne traju dugo, najviše četiri ili pet udaraca. To je moj stil. Ali, da bi bila najbolja i da bi napredovala u budućnosti moram da prilagodim igru bilo kom stilu. Nekada protivnik vas tera da odigrate još jedan dodatan udarac i meni je važno da napredujem. Moram da radim na fitnesu i na još nekim stvarima, kako bi moja igra bila savršena".

Ima bolji renking u dublovima, kao i više titula u dublovima na ITF turnirima. Osvojila je devet titula u dublu i šest u singlu. Da li je fokus na singlu ili na dublu? U dublu je osvojila devet turnira sa sedam različitih partnera

"Glavni cilj je singl, dubl igram jer uživam u tome. Svaki put kada igram dubl igram sa prijateljem kao partnerom. Sve turnire sam osvojila sa prijateljicom jer ako ste prijatelji van terena, onda je to dobra stvar na terenu. . Ja sam igrač koji bazira igru na osnovnoj liniji, pa je moj partner uvek neko igra dobro na mreži, ko je dobar u volejima. Svako radi svoj posao u dublu i tako se dopunjujemo. Ali, moja karijera je fokusirana 100% na singl". Ova sezona je bila sjajna – tri titule u singlu i tri u dublu na ITF. Šta je cilj za 2022. godinu?

"Ja sam devojka koja gleda da ima ’flou’, da sve ide svojim tokom, ali moja očekivanja i standardi su veliki, pa hoću da uđem u Top 100 jer mislim da moja igra pripada tu i da ja pripadam tu. Ne vidim veliku razliku između Top 300, Top 200 i Top 100. Cilj je Top 100 pa Top 10. Jer ako nemate samopouzdanje u ovom sportu, onda nemate šta da tražite. Hoću da budem na višem nivou. Ako imate samopouzdanje onda možete sve, vaš um mora da bude neprobojan i da se borite protiv svih s*anja koja idu za vama, kada neko priča iza vaših leđa negativne stvari i van terena. Svako ima svoje mišljenje i svi će svašta reći. Takav je svet u kojem živimo, svako ima nešto loše da kaže. Zato je samopouzdanje najvažnije, kao i vera u Boga, porodicu i sebe".

O medijima.

"Važno je imati dobar odnos, moja strast je da izlazim na kraj sa medijima. Mora i to da se uradi. Istina je da su neki pričali loše o meni, ali to je okej, nemam problem sa tim jer je to njihovo mišljenje. Neki mediji pišu i lepo o meni i ja to cenim. Mediji su deo našeg posla, moramo da izađemo na kraj sa tim. Važno je da imam dobar odnos sa njima", zaključila je Andrea u razgovoru za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: