Mamić za B92.net: Nisam hteo Zvezdu – sada će da ispadne od Dinama

Zdravko Mamić, alfa i omega Dinamo Zagreba, govorio je za B92.net posle žreba za Ligu šampiona.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Ponedeljak, 02.08.2021.

12:40

Mamić za B92.net: Nisam hteo Zvezdu – sada će da ispadne od Dinama
Foto: Profimedia

Došao je i dan kada je žreb UEFA u Nionu spojio Zvezdu i Dinamo u plej-ofu za elitu, s tim da prethodno moraju da eliminišu Šerif, odnosno varšavsku Legiju.

Praktično nekoliko sekundi po saznanju žreba dobili smo Mamića, koji je bio više nego raspoložen.

"Moram da budem iskren, zna se moj stav od prošle godine. Nisam hteo utakmice sa Zvezdom", počeo je Mamić za B92.net.

"Jedan će ispasti – Zvezda"

Foto: Profimedia
Mamić je uveren da Dinamo prolazi Zvezdu...

"Zato što sam uvek navijao za Zvezdu, a sada jedan mora da ispadne. To će biti Zvezda. Evo brat (Zoran Mamić prim. aut) me upozorava, rano je govoriti o tome, zec je u šumi, ali... Ako dođe do tog meča pokazaćemo da smo bolji".

Znači smatrate da su "modri" kvalitetniji i favorit? Mamić, ipak, govori da su šanse podjednake u predvorju Lige šamiona, iako potpuno veruje u Dinamo.

"Ne može se reći da je Dinamo favorit, Zvezda poslednjih nekoliko godina beleži impresivne rezultate. Nema favorita, ali sam siguran da će Dinamo izboriti Ligu šampiona. Hteo sam Brondbi ili Malme/Rendžers, ali je ovako ispalo. Sport je čudo".

"Da pokažemo da nismo divljaci"

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT
Prvi potencijalni meč dva velika rivala iz nekada velike SFRJ bi se igrao u Beogradu 17. ili 18. avgusta, a revanš u hrvatskoj prestonici šest/sedam dana kasnije.

"Drago mi je što je tako. Nema dileme da će 'Marakana' ili Maksimir biti ispunjeni do poslednjeg mesta. Hteo sam Brondbi ili Malme/Rendžers, ali je ovako ispalo. Sport je čudo".

Biće ozbiljan izazov organizovati takav meč zbog svega što nosi. Kakav je viđen samo jednom u susretu Kroacije i Partizana...

"Želim da prođe sve u najboljem redu. Da pokažemo da nismo dviljaci, nego da gospoda. Ko god da voli Srbiju i Hrvatsku mora da učini sve da tako nešto bude. Ne znam šta će UEFA da odluči, ima vremena, tu je i pandemija i pitanje je šta će biti. Ako bude dozvoljeno gostovane navijača i u kojem broju", zaključi je Mamić.

Jedno je sigurno – spremaju se dva spektakla. Možda i najveća na ovim prostorima u ovom veku.

Pod uslovom da Zvezda i Dinamo u svojim utakmicama "ne pobegnu" s staze za Ligu šampiona.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: