Nikolić za B92.net o MMA ligi Srbije

Luka Nikolić, predsednik MMA saveza Srbije, govorio je ekskluzivno za B92.net

Izvor: Stefan Nikoliæ

Subota, 27.03.2021.

16:35

Nikolić za B92.net o MMA ligi Srbije
Foto: MMA Savez Srbije

Luka Nikolić trenutno boravi u Bahreinu gde promoviše MMA ligu Srbije.

Njeno prvo kolo je nedavno proteklo, a koliko je sve to bilo uspešno, pričao nam je predsednik MMA saveza Srbije, Luka Nikolić.

Pozdrav Luka, hvala vam što ste odvojili vremena za nas. Ako biste mogli samo ukratko da nam kažete šta je MMA liga Srbije?

MMA Liga je nova organizacija iliti projekat u sklopu našeg saveza, MMA saveza Srbije. Liga će sadržati četiri kola u kojima će učestvovati (registrovani) borci A i B kategorije.
Foto: Privatna arhiva
Koji je cilj lige, kakvi su planovi za budućnost i ko sve može da učestvuje?

Cilj lige je pre svega razvoj ovog sporta i njegova promocija. Plan je da se tokom četiri kola na održanim turnirima izdvoje najbolji borci koji će kasnije postati reprezentativci. Mislim da je to dobra prilika kako bi borci kasnije mogli da započnu karijeru izvan granica naše države.

Nedavno se završilo i prvo kolo, kako ste zadovoljni događajem?

Veoma sam zadovoljan turnirom koji je održan u Gornjem Milanovcu, svi borci su bili odlični a finalne borbe neizvesne i dinamične. U tom gradu smo naišli na veliki podršku i hvala im na tome.

Liga ima četiri kola ukupno. U petom kolu će se ugostiti neki inostrani borci. Da li već sada imate ideju ko će to biti?


Za sada je to u planu, inostrani borci će biti uključeni u peto kolo lige ali još uvek ne znamo ko će konkretno ucestvovati.
Foto: Privatna arhiva
Trentno ste u Bahreinu, gde ste gosti Brave FC organizacije čiji su osnivači deo kraljevske porodice, kako vam se to dopada i kako će to uticati na razvoj MMA lige Srbije?

U Bahreinu ovaj sport ima znatno veću popularnost pa smatram da će se naša saradnja pozitivno odraziti na MMA savez Srbije. Možemo očekivati samo napredak, Na našu ligu ovo može uticati na način da borci započnu inostranu karijeru.

Poruka za ljubitelje MMA u Srbiji?

Očekuju nas jos četiri kola, izuzetni borci, kvalitetne borbe. Takođe se nadam da će naša publika uskoro moći da upotpuni ove događaje svojim prisustvom na tribinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: