Opačić za B92.net: Pobeda, pa po pojas!

Srpski kikbokser Rade Opačić, sprema se za još jedan nastup u singapurskoj organizaciji ONE FC.

Stefan Nikolić
Podeli

Nedavno je srpski kikbokser imao pobedu atraktivnim potezom – nokautom iz kružnog nožnog udarca i to je oduševilo veliki broj ljudi.

Pred svoju novu borbu, Rade Opačić je izdvojio malo vremena i govorio za B92.net

Zdravo, Rade! Nadam se da si dobro. Trenutno si u Singapuru i spremaš se za svoj naredni meč. Kako idu pripreme?

"Pozdrav svim čitaocima portala B92.net! U Singapuru sam već nekih sedam dana i pripremam se vredno, meč me očekuje u petak, došli smo malo ranije da se adaptiramo na klimu, vremensku razliku i slično. Velika je razlika i vreme ide u plus, pa je teže da se adaptiraš. Pripreme idu jako dobro, ove poslednje već polako završavamo, imamo još sutra malo istezanja. Sutra je i merenje, imaćemo i prvo suočavanje gde ću prvi put videti protivnika i onda u petak – tuča", rekao je Rade Opačić.

Trebalo je da se boriš sa Švajcarcem Patrikom Šmidom, ali on mora da se povuče jer je pozitivan na koronavirus, tako da sada imaš novog protivnika – Bruna Suzana. On je veoma iskusan borac sa oko 100 profesionalnih borbi...

"Da, prvi protivnik je trebalo da bude Švajcarac, dosta dobar protivnik. Nažalost, da li on ili neko iz njegovog tima je bio pozitivan na koronu tako da je Bruno Suzano prihvatio da uleti kao zamena. Iskusan borac, namazan, menja gardove, zna da pogodi neki neartikulisani udarac, često nožni, često iz okreta... Nemam šta posebno da kažem, maksimalno sam fokusiran i odlično spreman kako fizički tako i mentalno i idem na pobedu. Biće sigurno atraktivan meč"

Kako komentarišeš čitavu situaciju? Koliko je to uticalo na psihičku, a koliko na fizičku pripremu?

"Vidi, takva je situacija. Protivnik je pozitivan na koronu to sam u nekom momentu i mogao da očekujem, pogledajmo samo situaciju u svetu kako sve izgleda zbog korone. Što se mene tiče sve je isto samo je drugi protivnik. Ko god da je tu ja idem da pobedim i radim svoju stvar"

Ukoliko pobediš Bruna Suzana postaješ jedan od "lidera" u teškoj kategoriji ONE FC. Da li se to sprema napad na pojas i kada bi to očekivao?

"Ma da. Nema tu šta. Nadam se da će biti tako, da ne izbaksuziram, idem sada na pobedu i kada me budu opet zvali da budem spreman da opet idem na pobedu. Cilj je da budem šampion, ali polako, korak po korak. Želim da steknem iskustvo i sve, želim da budem sto odsto spreman i da dugo dugo vremena ostanem šampion", kaže Opačić.

Stefan Nikolić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.