Georgijev za B92.net: Često se setim Dide, mogao je da padne Milan – neka bude revanš

Milano. San Siro, drugi minut borbe za Ligu šampiona u sezoni 2006/2007.

Izvor: MS

Četvrtak, 17.12.2020.

11:00

Georgijev za B92.net: Često se setim Dide, mogao je da padne Milan – neka bude revanš
Georgijev i Pirlo; Foto: SRDJAN STEVANOVIC/Starsport

Boško Janković je proleteo kao voz po desnoj strani i idealno uposlio Blagoja Georgijeva, koji je skoro na ziceru.

Ipak, Nelson Dida brani i odvodi meč u drugi tok. Milan će golom Filipa Inzagija slaviti 1:0 na San Siru pred 70.000 navijača.

Povod da se prisetimo te šanse, odnosno duela dva velikana pre 14 i po godina, bio je novi sudar, sada u Ligi Evrope, pa smo pozvali baš Georgijeva za mini intervju.

"Često se setim te šanse. Da je lopta ušla iz Dide siguran sam da bismo pobedili”, počinje Georgijev razgovor za B92.net na čistom srpskom jeziku.

Bugarin, koji je pre tri godine završio karijeru, priznaje da je u toj situaciji je morao bolje.

Naravno da sam mogao. Boško je prošao po strani, 100 posto sam mogao bolje, jer da jesam bio bi gol. Prisetim se toga često, Dida je odbranio, a mi smo mogli da okrenemo sve. Uveren sam da bismo pobedili, a onda bi u Beogradu bila ‘ludnica’”. Seća se i da sedmostruki prvak Evrope nije nadigrao Crvenu zvezdu u gradu mode.

Nije Milan bio bolji na San Siru. Inzagi je dao gol i osim toga ništa. Još žalim”, dodao je nekada krilni fudbaler nemačkog Duizburga, kao i ruskih Tereka, Amkara, Rubina i Orenburga.
(Photo by New Press/Getty Images
Milan je tada došao praktično sa plaže naknadnom administrativnom odlukom dobio priliku za elitu. Pregrmeo je i Beograd (1:2), a onda išao sve do krova Evrope u Atini.

Imali smo odličnu ekipu, većina iz našeg tima je napravila dobre karijere. Mogli smo tada da prođemo Milan, iako je on bio jak, ali u tom trenutku ne na svom nivou. Nisu imali pripreme, ušli su u poslednjem sekundu u Evropu i imali smo šansu”.

Sada će istorija pisati novi okršaj Zvezde i Milana, prvi put u Ligi Evrope.

Da, zanimljivo. Sada neka Crvena zvezda pobedi, kada mi nismo. Jači je Milan, ali je u fudbalu sve moguće. Zvezda mi deluje kao dobra ekipa, kompletna, biće to spektakl. Atmosfera i verujem puna ‘Marakana’, ako se stvore uslovi”.
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images
Kolike su šanse prvaka Srbije protiv lidera Serije A na čelu sa Zlatanom Ibrahimovićem?

Biće teško, Milan igra dobro i prvi je u Italiji. Ipak, kada dođeš na ‘Marakanu’ ništa se ne zna, nikome nije lako na tom stadionu. Želim da Zvezda izbaci Milan”, zaključio je Blagoj Georgijev razgovor za B92.net.

Posle čuvenih mečeva sa maglom 1988. godine, pa 2006. kada su “rosoneri” bili možda i najjači u klupskoj istoriji, stigao je red i na treći sudar.

Timu Dejana Stankovića, bivšeg asa velikog rivala Milana – Intera, sada se daju najmanje šanse narednog februara.

Međutim, kao što kaže Blagoj Georgijev, fudbal kreira iznenađenja...

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: