Bajernovi biseri za B92.net: Nemačka? Srce je reklo Srbija

Bajern. Gigant. Bavarska mašinerija. Šampion Evrope.

Miloš Simanović
Podeli
Foto: Privatna arhiva (Nikola levo, Nemanja desno)
Foto: Privatna arhiva (Nikola levo, Nemanja desno)

Srbija ispred Engleske

Još jedan "Orlić" je dao intervju za naš sajt na sličnu temu – "Srpski Modrić" za B92.net: Srbija trenutno ispred Engleske

Šest puta prvak Evrope, sa ukupno 75 trofeja i verovatno najveći klub sveta uz Real Madrid i Barselonu.

U dvorištu te imperije rastu srpski biseri, braća Motika – Nemanja i Nikola.

Rođeni u Berlinu, sa korenima iz Sarajeva, braća Motika su od malena učena da im Srbija bude usađena u duši, bez obzira na to što su daleko, ali možda više i neće toliko biti.

Dvojac Bajerna (Nemanja 17, Nikola 16 godina) odbacio je poziv Nemačke sve zbog Srbije, na čemu je insistirao i otac Boriša, što je našu redakciju zaintrigiralo da javnosti predstavimo nove nade Srbije.

"Srce je reklo Srbija. Oduvek sam bio za Srbiju, cela moja porodica", počinje 17-godišnji Nemanja Motika intervju za B92.net.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Superliga i Serija A na TV B92
Subota 18.00
Spartak – Partizan
Nedelja, 12.30
Lacio – Juventus

Da vam približimo, Nemanja je odigrao nekoliko utakmica za reprezentaciju Nemačke u svom uzrastu, dok je godinu dana mlađi Nikola dobijao poziv iste, ali nije debitovao.

Nemanja je napadač, može da odgovori na skoro svim pozicijama napred, da li kao krilo, "desetka" ili najistureniji, dok je Nikola defanzivac i njemu se takođe predviđaju velike stvari.

Kako su Nemci reagovali na promenu nacionalnog tima?

"Trener mi je prišao i rekao da je Bajern dobio poziv da se javim u Srbiju i to za dve godine stariju generaciju (U19). Bio sam oduševljen... Rekli su mi da je to velika stvar i da sam igrama zaslužio. Zvali su me i Nemci, ali sada je gotovo sa time. Samo Srbija!", uzviknuo je Nemanja u telefonskom pozivu sa nama.

"Novi Riberi"

Kažu da se Nemanja podjednako dobro služi sa obe noge i da su mu brzina i šut glavna oružja. Već su počela i poređenja sa legendarnim krilom Bajerna Frankom Riberijem.

"Prija kada se to čuje. Moj omiljeni igrač je Kristijano Ronaldo, a od srpskih igrača Dušan Tadić", govori daroviti fudbaler Bajerna, podsećajući da se najbolje oseća kao "desetka", iako igra najčešće kao levo krilo.

Od Bajerna novi ugovor

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Svesni su u Bajernu kakvog talenta imaju, pa su već ponudili produžetak sadašnjeg ugovora koji ističe na kraju ove sezone.

"Teško je izboriti se u Bajernu, ali imam jasan cilj, želim da 'razbijam' i što više napredujem. Klub mi je poslao novi ugovor i dogovorili smo se", otkrio je Nemanja Motika.

Šteta je samo što sa bratom neće moći da se javi na okupljanje "Orlića" u narednoj akciji, upravo na preporuku Bajerna.

Razlog su stroga pravila Nemačke u vezi koronavirusa i dvonedeljni karantin, što bi u mnogome usporilo braću Motika, kako u fudbalu, tako i u ostalim aktivnostima.

Nova pobeda FSS

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Fudbalski savez Srbije dobio je novu bitku, čini se u najavi uspešnu, u borbi za našu decu širom Evrope.

Počeo je od Engleske (Babić, Tetek), pa će sve preko Nemačke (Motika, Samardžić), Švajcarske, Austrije i ostalih zemalja Evrope, pokušati da napravi čvrstu bazu za godine, nešto poput Hrvatske koja pravi izvanredne rezultate.

"Mi smo 100 odsto Srbi", uglas zajedno su viknuli Nikola i Nemanja, od kojih Srbija mnogo očekuje u budućnosti.

To je i logično, s obzirom koliko "težak" dres nose.

Koliko je težak, toliko je i možda najlepše igrati u njemu. Isto važi i za Srbiju.

Priredio: Miloš Simanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.