Lane emotivno o Antiću za B92.net: Integritet, poštenje, šarm, inspiracija – ma sve

Milan Lane Jovanović u razgovoru za B92.net, u emotivnom tonu, prisetio se saradnje i ličnosti Radomira Antića u reprezentaciji Srbije.

Izvor: MS

Utorak, 07.04.2020.

13:56

Lane emotivno o Antiću za B92.net: Integritet, poštenje, šarm, inspiracija – ma sve
Pedja Milosavljevic/Starsport

Bivši fudbaler Standarda, Liverpula i Anderlehta bio je otkrovenje kod Antića, kada je zajedno sa Milošem Krasićem činio fantastičan tandem na krilima na putu ka Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine.

Ipak, na početku tog kvalifikacionog ciklusa popularni "Lane" nije bio pozivan, sve dok igrom slučaja nije naknadno stigao među "Orlove".

"Na moje iznenađenje tada nije bio previše informisan o meni. Pre naše sjajne saradnje na samom terenu, samo delimično je bio upoznat o kakvom profilu se igrača radi. Sećam se da me je pitao "A šta ti u Standardu najčešče igraš", prisetio se Jovanović na početku razgovora za B92.net, teško govoreći o svemu pošto ga je jako pogodila smrt Antića.

"Od statutsa naknadnog igrača došao sam u prvu postavu posle samo pet dana. Nije bila greška... O promeni mog statusa govori i njegova veličina ličnosti".

A kakav je bio Antić? Lane je u nizu nabrajao...

"Kada pričamo o Antiću onda je to definitivno kompletna ličnost. Na jednoj strani je sportski 'bekgraund', stručnost i rezultati kao verifkacija, autoritet, a na drugoj profesionalna i ljudska. To je takav čovek bio... Integritet, poštenje, sampouzdanje, šarm, dostojanstvo, čestitost... Mnogo stvari, ma sve".
Starsport
Kompletna generacija "Orlova" se trudila da mu vrati za odnos na terenu.

"Vratili smo mu, delimično... To jeste satisfakcija. Najviše kao ljudi".

Jovanović se prisetio i upečatljivih govora trenera koji je jedini u istoriji fudbala trenirao sva tri španska velikana – Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid.

"Antić je bio sam po sebi bio upečatljiva pojava, svaki sastanak, razgovor, opservacija, analiza, neformalni razgovor... Prevazilazio je sve, bio je nadahnuće i inspiracija. Ja se u potpunosti sećam njegove pojave".
Starsport
Jovanovića su u ponedeljak veče pogodile vesti.

"Osećao sam se katastrofalno, sigurno. Sledila me je vest, Miloš Krasić mi je javio, a nažalost portvrdio Marko Pantelić. Njih dvojica su jedini sa kojima diskutujem o tome".

Priznaje i da se iznenadio da je imao tešku bolest pankreasa.

"Nisam znao. Utoliko me je vest pogodila žestoko", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: