Duško Tošić za B92: Dekijeva Zvezda me iznenadila, nema razlike između stranaca i naših igrača

Duško Tošić je pauzu u kineskom fudbalu, zbog širenja koronavirusa, iskoristio da se vrati u Srbiju.

Izvor: MS

Ponedeljak, 17.02.2020.

10:05

Duško Tošić za B92: Dekijeva Zvezda me iznenadila, nema razlike između stranaca i naših igrača
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Situacija je takva da je zbog virusa, koji je do sada odneo , odložena kineska Superliga i njegova treća sezona u ekipi Gvangdžu R&F.

Ipak, svako ko poznaje Tošića zna da ne može bez fudbala i zato nije hteo da propusti uspešan debi bivšeg saigrača iz reprezentacije Dejana Stankovića u pobedi Crvene zvezde protiv Čukaričkog na Banovom brdu (2:0).

"Odlično mi izgleda Crvena zvezda, baš sam se pozitivno iznenadio. Posebno što se ne vidi razlika između domaćih i stranih igrača. Oduševili su me Rodić i dva nova "klinca" (Nikolić i Gavrić prim. aut)", odmah pogađa u centar Tošić na početku razgovora za B92.

Tošića, koji je dres Zvezde nosio godinu i po dana u vreme Roberta Prosinečkog, impresioniran je igrom crveno-belih na startu prolećnog dela.

"Generalno, pobednik na Banovom brdu se nije dovodio u pitanje. Drago mi je što je Stanković pobedio na debiju, to je jako važno. Samo neka ovako nastave... Posle duže pauze odmah ovako da se krene i to protiv Čukaričkog je fenomenalno".

O Stankoviću

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Tošić je i prokomentarisao kako vidi odluku Stankovića da dođe na klupu aktuelnog prvaka Srbije.

"Nije mala stvar. Prvi posao i odmah Zvezda... Nije krenuo od mlađih kategorija", uz osmeh kaže

Stanković je tokom igračke karijere radio sa mnogim velikim trenerima poput Sven-Gorana Eriksena, Ektora Kupera, Roberta Mančinija, Žozea Murinja, Rafaela Beniteza, Radomira Antića...

"Deki je prošao toga, sarađivao sa mnogim vrhunskim trenerima i nema tu puno novina. Baš sam pre utakmice bio kod njega kući, pričali smo i vidi se da je pun znanja i entuzijazma. Neka sve prenese na teren i to je to. Želim mu svu sreću
".

Koronavirus u Kini

Pričalo se i da bi Tošić mogao da se vrati u Evropu ove zime, ali je i pored smene Dragana Stojkovića Piksija ostao.

"Još sam u Kini, imamo sad pauzu mesec dana, pa pripreme. Sve se odložilo... Ostajem u Gvangdžuu, imam ugovor na još godinu dana i dodatnu opcionu. Nadam se da ću ostati u Kini još dve godine", poručuje iskusni defanzivac.

Ima li nekih novih informacija, konkretnih oko nastavka sezone i stanja u najmnogoljudnijoj zemlji sveta?

"Ne znam... Sve što znaš ti, znam ja", završio je Tošić.

Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: