Đere za B92 o porazu od Nišikorija, "srpskom inatu" i ATP finalu VIDEO

Laslo Đere, srpski teniser, govorio je za B92 o nedavno završenom Rolan Garosu i planovima za narednu sezonu.

Izvor: Zoran Kecman

Sreda, 12.06.2019.

18:30

Đere za B92 o porazu od Nišikorija,
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Đere je u trećem kolu Rolan Garosa izgubio od Keija Nišikorija, iako je u petom, odlučujućem setu imao dupli brejk prednosti i sve u svojim rukama.

"Malo mi je krivo zbog tog meča... Imao sam dupli brejk u petom setu, ali neću previše da žalim. Puno puta sam se vratio iz izgubljenih situacija, sada se desilo obrnuto i to je sastavni deo sporta. Ne bih rekao da sam se opustio, ali on nije džabe sedmi teniser sveta", započeo je Đere razgovor za B92 i TV Prva.

I pored poraza u trećem kolu Đere je istakao da je zadovoljan svojim uspehom na Rolan Garosu.

Razlika između tenisera iz samog vrha i ostalih? Đere kaže – "glava".

"Nije razlika u igri, već u glavi, kod tih najboljih igrača. Ono što je takođe ključno da biste bili u Top 10 jeste da igrate u kontinuitetu u visokom nivou. To mora da čini devet, deset meseci, što je zaista izuzetno teško. Kada sam osvojio Rio bio sam izuzetno iscrpljen, a najbolji igrači to rade iz nedelje u nedelju", kaže Đere, koji je ranije ove godine podigao prvi trofej na ATP Turu osvojivši turnir iz Serije 500 u Rio de Žaneiru.
thepedja@gmail.com/STARSPORT
Laslo je trenutno 27. teniser sveta, a u Trci za London 17. i veruje da do kraja sezone može da bude još bolje rangiran... Možda čak i da se plasira na ATP Tur finale u Londonu.

"Ako nastavim ovako do kraja sezone... Neće biti lako, imao sam do sada već mnogo teških mečeva, ali verujem da to može da se postigne. Ako budem igrao bar približno ovako, verujem da je moguće (plasirati se u Top 20)".

Srpski teniseri dugo nisu imali ovoliko dobre pozicije na ATP listi. Laslo je trenutno drugi reket naše zemlje, a ne mnogo iza njega su Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.

"Definitivno mi pomažu i Duci i Filip, da pomeram svoje granice. Verujem da je takav slučaj sa svima nama, prosto motivišemo jedni druge. Novak... To je drugi nivo tenisa, to što igraju on, Federer i Nadal. Sigurno je da su 'vukli' jedni druge i zato bili sposobni da igraju još bolje i bolje. Dušan, Filip i ja smo tu oko 30. mesta, a možemo još bolje", jasan je Laslo.

Srbija jeste mala zemlja, ali je tokom poslednjih 15ak godina konstantno znala za uspeh u tenisu.

"Jeste, mala smo država, ali mislim da su Novak, Janko, Viktor, Ziki i devojke da je moguće napraviti dobre rezultate i postati najbolji iz ove male države. To je i do srpskog mentaliteta, to što se nikada ne predajemo i dajemo sve od sebe... Prosto nekad proradi taj inat u nama i to nam omogućava da budemo tako uspešni
", zaključio je Đere.

Opširnije pogledajte u našem video-snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: