Janko za B92: Prave face "kopaju" i kada stvari ne idu kako oni hoće

Srpski teniser Janko Tipsarević pokušava da se vrati tenisu posle dugih pauza zbog povreda, a u intervjuu za B92.net otkrio je sa kakvim izazovima se susreće na tom teškom putu, ali se osvrnuo i na bogatu karijeru.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

09:00

Janko za B92: Prave face
Foto: B92

Tipsarević je poslednji meč odigrao na prošlogodišnjem US openu posle čega je nekoliko puta morao na operacije, pa su mnogi prognozirali da je kraj karijere blizu.

Međutim, on ne želi da odustane i za B92.net ističe da nastavlja da "kopa" i da se bori jer mu je to životni mogo.

"Nije bitno koliko puta udariš, već koliko puta primiš udarac, padneš, ustaneš i nastaviš dalje. Prave face ‘kopaju’ i rade kada stvari ne idu kako hoće. Život je okrutan i zato moraš stalno da ‘kopaš", počeo je priču Tipsarević za B92.net uz sada već prepoznatljivi poklič "keep digging".

To je ujedno i moto njegove akademije koju je nedavno otvorio na terenima Sportskog centra Olimp na Zvezdari.

Janko se prisetio i anegdota sa ATP tura, posebno sa Endijem Rodikom sa kojim je vodio neverovatne bitke. Dva puta ga je pobeđivao, oba puta na Grend slemovima posle maratonskih mečeva, ali je takmičenje završavao već u sledećoj rundi.

"Rodik mi je rekao: ‘Ako ponovo pukneš u sledećem kolu – ubiću te".

Priznao je da mu je najveći uspeh u karijeri osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom 2010. godine, govorio o svojoj trećoj akademiji u Beogradu, a to i mnoge druge zanimljivosti pogledajte u našem intervjuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: