Pejdž za B92: Želim da učim o istoriji Srbije, ovde se svašta dešavalo

Markus Pejdž, košarkaš Partizana, za B92 je otkrio šta želi da uradi tokom slobodnog vremena provedenog u Beogradu.

Izvor: Luka Nikoliæ

Petak, 12.10.2018.

23:12

Pejdž za B92: Želim da učim o istoriji Srbije, ovde se svašta dešavalo
Foto: Starsport

Pejdž je odigrao solidan meč protiv ruskog Zenita, ali nije bio u prvom planu, u prvoj pobedi svoje ekipe za sezonu 2018/19 Evrokupa.

"Bilo je veoma bitno. Pola utakmice protiv Trenta smo igrali kako smo želeli, ali smo ispustili tu pobedu, tako da smo baš želeli da pobedimo ovaj meč kući i zabeležimo prvu pobedu u Evrokupu", rekao je Pejdž za B92.

Markus je istakao važnost pobede, ali i šta je potrebno da se "uzdigne" ako mu ne funckioniše šut.

"Veoma je bitno, jer najbolji način da se individualno dođe do uspeha je kroz timske pobede. Sve je ovde drugačije nego u Americi, ali mi saigrači fantastično pomažu. Ne možete da pogodite svaki šut, svako polaganje... Ali, ako uspem da uradim nešto drugo dobro, da ukradem loptu, podelim asistenciju, to je bitno. Ceo naš napad se zasniva na dobroj odbrani, a to važi i za mene", dodao je Markus.

Što se tiče prilagođavanja, Amerikanac, za sada, nije imao problema u Beogradu.

"Nije previše drugačije. Veoma lako sam se prilagodio (na Beograd), dosta ljudi priča Engleski. Nisam imao previše problema, pre svega ovde ima dosta drugačije hrane".

Ovo je Pejdžov prvi angažman u Evropi, a prethodno je igrao po razvojnoj ligi, a pre svega na koledžu Severna Karolina, na kojem je studirao istoriju.

"Voleo bih da vidim što više muzeja, da naučim nešto o istoriji Srbije. Znam da se u ovom regionu dosta toga dešavalo, a o tome nisam punio učio u SAD. Na koledžu sam studirao istoriju. Osim toga, uživam ovde i upoznajem dosta ljudi", zaključio je Markus Pejdž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: