Tumbaković za B92: Crna Gora – Srbija kao derbi Partizan – Zvezda

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković raduje se duelu sa Srbijom u Ligi nacija (11. oktobar) i obećava dobru utakmicu i uživanje za navijače obe selekcije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 28.09.2018.

14:40

Tumbaković za B92: Crna Gora – Srbija kao derbi Partizan – Zvezda
Foto: Getty images

Dva tima su na deobi prve dve pozicije u Grupi 4 Lige C posle prvog termina i dva uvodna kola u novoformiran takmičenje.

Stoga će duel u Podgorici u trećem kolu biti izutetno bitan za oba tima.

"Dočekujem meč najsportskije što može da se dočeka, najspremnije. Biće mi drago da igram protiv reprezentacije Srbije, protiv meni dragih ljudi. Protiv selektora koji je bio moj igrač. Ja to doživljavam kao dve reprezentacije koje su bratske. Voleo bih najviše voleo da bude jedna mnogo, mnogo dobra utakmica u Podgorici. A mi ćemo se potruditi da i kada je organizacija i kada je tim u pitanju budemo fer i korektni, da najvišem sportskom nivou", rekao je Ljubiša Tumbaković na početku razgovora za B92.

Duel Srbije i Crne Gore je više od susreta dve susedne zemlje.
Foto: Getty images
"Nisam imao ovakvih mečeva, može da se poredi jedino sa Partizanom i Zvezdom, kao da je to neki derbi. Ako ja sam derbi uvek doživljavao najpozitivnije, meč protiv sportskih rivala bez kojih mi ne možemo, a ni oni bez nas. To su rivali koji su donedavno bili jedna reprezentacija".

Emotivno će sigurno biti i na samom terenu, gde se očekuje veliki naboj.

"Samo takmičarski, emotivni je usko povezan. Jedino pitanje je kako ga mi doživljavamo. Neko ko je po prirodi profesije doživljavaš takmičenje najemotivnije. Imaš pozitivnu emociju kada pobeđuješ, negativnu kada imaš loš rezultat. Sportisti su specifični, svaku utakmicu doživljavaju na način koji njima emotivno odgovara. Biće sigurno izražena pozitivna emotivna situacija u kojoj želiš da pobediš. Sasvim je svejedno da li je protivnik bliži ili dalje, želiš samo da pobediš".

Prva dva kola su najavili direktnu borbu Srbije i Crne Gore za prvo mesto koji vodi u viši rang takmičenja.

"Pred početak Lige nacija za favorite su važili Srbija i Rumunija. Mi smo bili ekipa koja može nešto da poremeti, a Litvanija uslovno rečeno autsajder. Ali posle prvog kruga, prve dve utakmice, malo je izdefinisano da smo i mi ekipa koja može ozbiljno da konkuriše za prvo mesto. Napravili smo konkretan rezultat u Rumuniji, a u isto vreme bili koliko mi možemo da budemo ubedljivi protiv Litvanije".
Foto: Getty images
Selektor Srbije Mladen Krstajić je najavio da će "Orlovi" ići na pobedu, dok je Tumbaković malo odmereniji u izjavama.

"Najbolje da uzmem zastavu da mašem za pobedu. Nismo u Prvom svetskom ratu, igramo utakmicu. Bilo bi mnogo neozbiljno da neki trener kaže da će da pobedi. Naravno da ćemo da tražimo rezultat, igramo kod kuće, imamo lepu šansu, pokušaćemo da se suprotstavimo na najbolji način na koji možemo. Želimo dobar rezultat".

Crna Gora je u prva dva kola protiv Rumunije (0:0) i Litvanije (2:0) bila oslabljena neigranjem nekolicine prvotimaca.

"Sada je situacija malo bolja, ne može ni Savić da igra. Bolja za Srbiju", našalio se Tumbaković, "Mi smo reprezentacija koja ima manji broj igrači koji su reprezentativnog formata. Trenutno imam velikih problema sa povređenim igračima. Jovetić i Vešović iz prethodnog saziva, a sada i Savić koji se povredio protiv Litvanije. Nije odigrao do sada nijednu utakmicu, mislim da neće biti spreman ni za Srbiju, ali uvek postoji nada".
S druge strane, Tumbaković nije želeo da izdvaja pojedince iz srpskog tima.

"Mogao bih dugo da nabrajam, ali neka ostane neka moja mala taktička tajna. Ima mnogo kvalitetnih igrača, Krstajić ima mogućnost da u ta tri dana izrotira igrače i suprotstavi protiv nas i Rumunije dva tima. Dozvoljava veliku kreativnost selektoru".

Tumbaković za kraj naglašava šta očekuje od duela između Crne Gore i Srbije.

"Biće pune tribine, mnogo energije. Mnogo mojih prijatelja iz Srbije će doći na utakmicu. Na koliko karata imam pravo biće mi malo za sve one koji žele da dođu da gledaju. Treba da uživaju u utakmicu koju ćemo mi pokušati sa Srbijom da priuštimo navijačima iz Srbije i Crne Gore. Ono što mi, kompletan tim sa rukovodstvom, trenerima i igračima da ćemo se potruditi da budemo pre svega dobri domaćini, a u isto vreme dobri sportski rivali koji će pokušati da naprave utakmice koja će biti dobra za publiku, za pravo uživanje", zaključio je Tumbaković.

Srbija gostuje Crnoj Gori 11. oktobra u Podgorici, a zatim Rumuniji 14. u Bukureštu.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: