Materaci: Kapa dole Zidanu, Sergej može u Real, Juve, Junajted...

Legendarni štoper Intera Marko Materaci rekao je da su Srbija i Nemačka iznenađenja na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

Izvor: Petar Tadiæ

Četvrtak, 09.08.2018.

08:00

Materaci: Kapa dole Zidanu, Sergej može u Real, Juve, Junajted...
Foto: Deki5

Materaci gost je kod Dejana Stankovića na Zlatiboru gde proslavljeni fudbaler Srbije ima svoj prvi kamp "Deki5".

"Zanimljivo je da mi ovo nije prvi put da sam u Srbiji. Drugi put sam u vašoj zemlji, a prvi put sam bio na oproštajnoj utakmici Siniše Mihajlovića", rekao je Materaci novinarima na Zlatiboru.

Legendarni italijanski fudbaler kaže da je počastvovan što je došao u kamp "kod svog brata Dekija". Mnogo puta u javnosti slušali smo o prijateljstvu Snajdera, Dekija, Kivua i Materacija, pa je i on sam prokomentariso.

"Počelo je sve prirodno i veoma brzo smo počeli mnogo vremena da provodimo zajedno. Mnogo puta smo bili cimeri u karantinu, bili smo nerazdvojni, a druženje je potom obogaćeno jer su se i naše gospođe sprijateljile. Postali smo kao blizanci", kazao je Materaci.
Foto: Deki5
Nekadašnji fudbaler Intera pohvalio je kamp Dekija Stankovića i rekao da se više radi o fudbalskoj akademiji, nego kampu. Materaci pričao je o velikom talentu koji poseduje Sergej Milinković-Savić.

"Mislim da je Sergej fenomenal igrač. Izbalansiran je fizički i tehnički i on na terenu pravi razliku i u fizičkom i u tehničkom smislu. Trenutno je u sredini koja mu jako prija, a to je Lacio. O narednom koraku koji će napraviti u karijeri moraće sam da odluči. Sigurno je da može da igra u klubovima kao što su Real, Juventus, Mančester, Inter. Upravo su to ekpe koje mogu da daju pravu dimenziju igraču njegovih kvaliteta, jer, on već sada pokazuje poteze koji su svojstveni igračima vrhunske klase", pohvalno je pričao Materaci, koji se dotakao i Srbije na Mundijalu.

"Svaki Mundijal donosi neka iznenađenja (prijatna ili neprijatna), a ovaj put se to dogodilo i Nemačkoj i Srbiji. Kao ekipa Srbija mi se veoma dopada, pre svega zbog talenta koji poseduje, ali na Mundijalu ekipa uvek ekipa treba da bude i mentalno i fizički na najvišem nivou".
Foto: Deki5
S druge strane, Materaci kaže da ga nije iznenadio uspeh Hrvatske, jer je baš za njih, Belgiju i Englesku mislio da mogu dosta da doguraju.

"Zanimljivo je da sam za iznenađenje izdvojio Hrvatsku, Belgiju i Englesku, dok su mi favoriti bili Brazil i Francuska".

Italija se prvi put posle 60 godina nije plasirala na Mundijal i Materaci smatra da su dotakli dno.

"Kada dotakneš dno, moraš da ustaneš i kreneš ispočetka. Ja se nadam da ćemo uspeti da se podignemo, jer imamo veliku obavezu, a to su četiri zvezdice koje su prišivene na našem dresu. Primera radi, Francuska je izuzetno jaka, sa sjajnim fudbalerima, a u Rusiji je osvojla drugu titulu šampiona sveta. Kad se pomene fudbal odmah se pomisli na Brazil, Nemačku ili Italiju. Takve reprezentacije moraju da učestvuju na svakom Svetskom prvenstvu. Mi ovog leta nismo igrali na Mundijalu i veoma mi je žao zbog toga. Međutim, sad imamo selektora koji je svim srcem i dušom hteo tu funkciju i odgovornost. Nadam se da ćemo se sa Mančinijem na čelu oporaviti i vratiti na staze stare slave", ističe legendarni štoper Intera.
Foto: Deki5
Pre nego što se prešlo na pitanja o klupskom fudbalu, novinara je naravno zanimao "sukob" sa Zidanom u finalu SP 2006. godine.

"Nemam problem da govorim o tome. Čestitam Zidanu na svemu što je uradio kao trener do sada. Imao je sreću da je došao umesto trenera koji nije bio na nivou Real Madrida (Rafa Benites). Odlikuje ga sjajan odnos sa igračima, ume da napravi odličnu atmosferu, da im priđe, mnogo je inteligentan. Kapa dole za sve što je uradio", kazao je Materaci.

Materaci se okušao i u menadžerskom poslu i to u Indiji.

"Bio sam tri godine u Indiji, ali na funkciji koja je kompleksnija od trenerske. Bio sam menadžer, osim trenerskog posla i briga oko tehničko-taktičke prireme ekipe vodio sam brigu i o kompletnoj logistici, smeštaju ekipe, transportu...".
Foto: Deki5
Inter se posle dugo godina vratio u Elitu, negde gde i pripada.

"Što se Intera tiče, priča je ista kao i za reprezentaciju. Inter mora uvek da bude u Ligi šampiona kao što reprezentacija Italije mora da učestvuje na svakom svetskom prvenstvu. Inter se plasirao u elitno takmičenje posle sjajne prošle sezone u italijanskom prvenstvu. Silno se pojačao ovog leta i jednostavno mora da se bori za vrh tabele. Neće biti lako, Juventus je mnogo jak, teško ga je skinuti sa trona, ali očekuje se vrlo uzbudljivo prvenstvo", istakao je Materaci, koji je prokomentarisao i dolazak Kristijana Ronalda u Juventus.

"Moja je sreća da sam Kristijana Ronalda prvi put sreo u utakmici u kojoj je debitovao za Sporting. Pre meča su mi rekli da u Sportingu igra jedan momak koji će biti fantastičan igrač. I odmah posle prvog poteza se videlo da je sjajan, i da će biti buduća velika zvezda", kratko je rekao.
Foto: Deki5
Poznato je da su Materaci i Murinjo veliki prijatelji, a svi se sećaju video snimka na kojem zajedno plaču zbog rastanka.

"Čujem se sa Žozeom i dalje i to veoma često. Prisećamo se slavnih dana iz Intera, normalno je da smo plakali kad smo se rastajali, jer smo znali i Deki i ja šta smo uradili sa Murinjom i šta gubimo njegovim odlaskom. Nisam uveren da bismo i sledeće sezone osvojili Ligu šampiona, ali sam siguran da bismo Skudeto osvojili i zatvorenih očiju".

Materaci je bio prilično rezervisan povodom dolaska Luke Modrića u Inter.

"Treba sačekati da čujemo šta će da kaže Real. Ako ga Madriđani puste, onda može da se razgovara o dolasku u Inter", zaključio je Materaci.
Foto: Deki5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: