Kivu za B92 o Dekiju, Modriću u Interu i Srbiji na Mundijalu

Rumunski fudbaler Kristijan Kivu gostovao je na kampu Dejana Stankovića "Deki5", a uspeo je da odvoji malo vremena kako bi porazgovarao za B92.

Izvor: PT/LN

Petak, 03.08.2018.

20:05

Kivu za B92 o Dekiju, Modriću u Interu i Srbiji na Mundijalu
Stankoviæ, Milito, Kivu i Zaneti (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Rumun podržava ovaj projekat svog bivšeg saigrača, sa kojim je osvojio tri titule Serije A i jednu Ligu šampiona.

"Mislim da je to što Dejan pokušava veoma korisno za decu i za sport. Ovo je način da ih učini odgovornim i da se drže zajedno, ali mislim da je najbitnija ljubav prema igri. Ovo je primer koji bi trebalo mnogi drugi, u raznim zemljama, da isprate. Naravno, kada skupite ovoliko dece na jednom mestu, naći ćete nekog talentovanog. Svi oni žele da budu Dejan Stanković, da budu kapiteni Srbije i nastupaju za velike timove. Dejan, Marko i ostali gosti su pravi primer ovoj deci", počeo je Kristijan Kivu priču za B92.

Kivu je sa Stankovićem ostao u sjajnim odnosima nakon završetka igračke karijere, još uvek se druže i "imaju pravo istinsko prijateljstvo".

"Obojica živimo u Milanu i viđamo se često, naše žene su prijateljice. Mnogo mi je drago što smo prijatelji, a nije lako naći prava prijateljstva u fudbalu, a mi imamo istinsko prijateljstvo. Srećan sam što sam ovde i što mogu da mu pomognem u ovom projektu. Prošli smo svašta, nekada loše, nekada dobro, ali to je sport. Na kraju krajeva najbitnije je kakva ste osoba, i iz kakve porodice dolazite. Imali smo sreće što smo igrali u veoma dobroj ekipi i da osvojimo sve", rekao je rumunski defanzivac.
Foto: B92
Inter, njegov bivši tim, na pomolu je da dovede hrvatskog fudbalera Luku Modrića, ako je verovati evropskim medijima, a to bi bio još jedan "bum" za italijanski fudbal, posle prelaska Kristijana Ronalda u Juventus.

"Nadam se da je moguće. Modrić je igrač koji Inter može da podigne na viši nivo. Inter je doveo dosta igrača, a malo ko je otišao. Juventus je uradio nešto što si svi mislili da je nemoguće, ali to je samo moć velikog kluba kao što je Juve. Mislim da je to "win-win" situacija za italijanski fudbal, pre svega za Juve. Biće interesantno videti šta će se desiti, ali moram napomenuti da trofeje osvajaju timovi, a ne individualci. Napoli, Roma, Inter, a sada i Milan sa Iguainom, svi oni imaju dobre ekipe i sigurno je da će biti interesantno", izjavio je Kivu.

Bivši rumunski fudbaler pratio je reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji i veruje da su "Orlovi" mogli više nego što su učinili.

"Mislim da su mogli više. Pobedili su Kostariku, vodili protiv Švajcarske, ali onda izgubili. To je fudbal. Mislim da je Srbija mlad talentovan tim sa puno potencijala, a sa Rumunijom se sastaju u Ligi nacija... to će biti interesantan meč. Svakako, vidim potencijal u tom timu", zaključio je Kivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: