Pantić: Pritisak je na Zvezdi, napadamo tri boda od početka

Bez obzira na sve "večiti" derbi je najveći meč srpskog fudbala, utakmica koja stvara šampione i legende, a u predstojećem 157. jedan od onih od kojih se očekuje da bljesne je vezista Partizana Danilo Pantić.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 12.04.2018.

15:00

Pantić: Pritisak je na Zvezdi, napadamo tri boda od početka
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC/nr

Dete Humske trenutno je u crno-belom dresu na pozajmici iz Čelsija, a nakon solidne jeseni ovog proleća je jedan od nosilaca igre srpskog šampiona.

"Derbi je uvek utakmica za sebe, pogotovo za nas koji smo ceo život ovde i koji osećamo sve što se dešava oko nas. Nismo ni slepi ni gluvi, sve vidimo i sve čujemo. Utakmica od velikog značaja, veoma je lepo igrati ih. Jedva čekam da počne. Mnogo mi znači derbi, razlikuje se od svake druge utakmice. Ne mogu da kažem da pristupam drugačije, ali pristupam sa drugačijim emocijama za razliku od ostalih mečeva. Ipak je to utakmica koja se najviše vrednuje kod nas", rekao je Danilo Pantić.

"To ne može da se opiše, kad izađeš na teren i igraš protiv Zvezde i protiv neke druge ekipe iz naše lige. Ne omalovažavam nikoga, ali to je rivalstvo koje traje dugo i osećaj je poseban. Osećaj posle utakmice, posle pobede", dodaje vezista Partizana.
Foto: StarSport
Pantić najavljuje napad na pobedu od prvog sudijskog zvižduka.

"Pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu, samo što je ispred nas odličan protivnik. Nije to ništa novo, derbi se igra svake godine. Odmeriće se dve kvalitetne ekipe, neka pobedi bolji. Puni smo samopouzdanja posle šest pobeda u nizu. Imamo razloga za to. Idemo po ceo plen na "Marakanu". Nadam se da će biti puna. Pokušaćemo da uzmemo sva tri boda, pa šta bude".

Talentovani vezista je jedan od najboljih igrača Partizana u poslednjih nekoliko meseci, pa se očekuje da bude i ključni faktor derbija.

"Drago mi je što ljudi tako pričaju, što igram sve bolje i bolje, iz dana u dan. Treniram, vredno napredujem, nadam se da ću pružiti još jednu partiju koje ćemo se svi lepo sećati", kaže Pantić.

Za razliku od jesenašnjeg susreta Zvezda je ostala bez dvojice ključnih igrača Gelora Kange i Ričmonda Boaćija.
Foto: StarSport
"Ne mislim da je Zvezda slabija nego tad, nižu pobede u prvenstvu. I bez njih dvojice oni imaju kvalitetnu ekipu. Mislim da će biti otvorena utakmica, da će biti šansi na obe strane. Ali biće čvrsta utakmica kao i svaka, mnogo faulova, izgubljenih lopti, takvi su derbiji kod nas. Šta da radimo, moramo da se pomirimo s tim. Ko bude bolji tog dana pobediće".

Derbi bi mogao da bude presudan u borbi za titulu, Partizan pobeda potpuno uključuje u igru, poraz, pa i remi će verovatno da znači šampionsko slavlje rivala.

"Mislim da je pritisak na njima, imaju šest bodova prednosti, imaju šta da brane. Ja ne osećam nikakav pritisak, drugi smo, ne možemo ništa da izgubimo, a možemo da dobijemo mnogo. Ne verujem da će oni da se "zatvore" na svom terenu. Sumnjam u to. I oni žele pobedu da osiguraju titulu. Mi ćemo napasti sigurno od početka", kaže Pantić.

Uprkos velikom rivalitetu i značaju utakmice Pantić ne oseća tremu, a ističe da je u mlađim kategorijama beležio samo pobede protiv Zvezde.
Foto: StarSport
"Trenutno nema tenzije, što se utakmica približava veća je. Normalno je da ona postoji, svi igramo fudbal zbog toga. Ja krećem od sebe, volim to, uživam u tome, nemam problema s tim".

Njemu bi na terenu jedan od direktnih rivala mogao da bude Nemanja Radonjić s kojim je ponikao u omladinskoj školi Partizana.

"Družimo se i privatno, igrali smo dugo zajedno, dobri smo prijatelji. Čućemo se sigurno nekoliko puta pred derbi. Možda bude neka večera posle derbija, videćemo kakav rezultat će da bude. Ako poedimo idemo", našalio se za kraj Pantić.

Crvena zvezda i Partizan se u subotu sastaju u 157. "večitom" derbiju (18:30h), a iako se očekivalo da pravdu deli Milorad Mažić, arbitritaće Danilo Grujić.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: